Danne - Januari

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Vecka 5

 Jag har en vecka med 6 dagar av jobb. Jobba 3 och då går jag upp tidigt. Sen är jag ledig torsdag efter det jobbar jag resten av veckan, men då vänder det till jobb under eftermiddagen och kvällen istället. 
 
Jag har anmält mig till en stegräknartävling. Vi är några arbetskollegor som typ utmanar andra kollegor i Skaraborg och Sjuhärad. Den kommer att pågå i 2 månader. Jag får se hur mycket jag kommer att pressa mig. Jag är rätt säker på att mina 100 000 steg i veckan inte ens räcker till att vara bland dom 10 bästa. Jag får som sagt se om jag maxar eller bara gör som vanligt. 
 
(null)
(null)
(null)
 
 Annars har jag inte så mycket planer för denna veckan. Ekonomin är på plats så jag kommer inte tänka på den förrän om några veckor. Då är det ny budget som ska planeras och allt handlar om att jag ska nå mitt ekonomiska mål för 2023.
 
Jag hoppas jag drar in bra med pengar på konsten denna veckan också. Förra veckan var riktigt bra och pengarna börjar gå i en loop nu. Jag vill inte tappa farten, men jag vill heller inte köra på för hårt. Risken är ju då att man tappar farten och tjänar mindre pengar. Det gäller behålla energin och drivet framåt. Jag vill inte hamna i ett läge där jag tar två steg framåt och ett bakåt. Jag ska bara gå framåt. Konstprojektet är en stor sak om jag slutföra detta på det sätt jag helst vill. Då måste jag ha kraften och orken att köra på. 
 
Jag kommer väl på i stunden vad jag ska ta tag i under veckan. Man kan ju alltid hitta saker som man tycker att man behöver ta tag i. Det är ju också skönt när man får saker och ting klart. Det mår man ju bra av och sen får man den där extra energin som man behöver när man vill så otroligt mycket hela tiden. 
 
 2023 01 28 - 2023 01 29

(null)
 
 Jag har haft en ledig skön helg. Lugnt och avspänt har det varit. Skönt att jag kunde tagga ner lite under helgen. Bara sova ut och gå upp när man känner för det. Äte lite frukost och sen har jag gått promenader och småpysslat med min konst och hemsysslor. Ingen stress eller press eller nånting. Konstprojektet har gått bra som fan under helgen. Jag bara körde på pengarna rullade in som fan. "Go whith the flow".  Eller bara låt pengarna gå i en loop och dra nytta av det. 
 
Jag har gått två långpromenader i helgen och tidigare under veckan har det känts väldigt tungt, men under helgen kändes det bra igen. Känns det skönt att vara ute, då är det ju ijte så tungt att gå rundorna. 100 000 steg satte jag denna veckan också. Det är bara att köra på. Jag fixar mina "stegmål" så länge jag kan gå på mina ben. Jag kanske överdriver lite, men om jag tänker på det sättet så blir det lättare att bara blåsa på, utan att det känns så jäkla jobbigt. 
 
(null)
 
(null)
Lördag
(null)
Söndag
 
Detta har känts som den bästa helgen på hela året. Jag har fått mycket gjort, men jag har ändå kunnat ta det lugnt. Jag har lyckats med allt som jag har valt att tag i. Ekonomin satt klockrent. Konstprojektet har inte gått så bra på hela året som det gjorde i helgen. Jag har gått över 2 mil på två dagar och jag har ätit god mat som jag bara är nöjd över att jag kan unna mig. 
 
(null)
 
(null)
 
Jag känner att jag har hur mycket bra energi som helst. Får man saker och ting gjorda och allt känns bra och lönar sig, då är det klart att man får mer positiv energi av allt. Tänker man positivt och slutar gnälla så går det i alla fall bättre än vad det hade gjort annars. 
 
 


💫👊💥

 
(null)
 


Fredag (2023 01 27)

Skönt att det har blivit fredag och jag har en ledig helg. Jag får ta två långpromenader i helgen om jag ska sätta dom där 100 000 stegen som jag vill klara av varje vecka. Det har känts ganska segt att vara ute och ta promenadrundor denna veckan. Det tar emot att gå ut och det känns inte bra när jag är ute. Oavsett hur det kommer att kännas i helgen så ska jag ändå göra ca 40 000 steg under helgen. Då har jag gjort 100 000 denna veckan och jag tycker att om jag bara fixar det så är jag nöjd. 
 
Jag har fått alla pengar på plats som jag vill ha dom. Denna veckan har varit väldigt bra ekonomiskt. Allt gick i en rasande fart och jag hängde ändå med hur lätt som helst. Allt som jag hade planerat har jag haft nytta av när saker och ting var möjligt att göra för dom pengar som har forsat in under dom senaste 5 dagarna. Jag är jättenöjd och jag ser redan nu att jag en hel del cash att bränna fram till nästa gång pengarna "rockar" igen.  
 
Planen för ekonomin håller och jag är ganska säker på att den kommer att hålla dom närmaste månaderna också. Januari för mig blev ju en månad där jag ändå hade lite mer utgifter än vad jag normalt brukar ha. Jag fick ju till allt som jag ville ha det och med lika mycket pengar in dom kommande månaderna, samtidigt som jag har mindre utgifter, så borde ju allt kunna fortsätta minst lika bra som detta året nu har börjat. Jag kör som fan nu mot min vision och jag kommer inte att släppa detta under hela detta året. Lyckas jag så kommer det ju att kännas så otroligt bra. Man kommer att få känslor som blir svår att beskriva. Om jag inte skulle klara dom ekonomiska mål som jag har satt upp för i år så tror jag ändå att jag kommer att ett ekonomiskt läge som jag nog med lite eftertanke kan vara väldigt nöjd med. 
 
Nu är det som sagt ledig helg som gäller. Jag ska njuta av fritid och bara vara nöjd med att ekonomin rockar igen.
 
 


Dapa Deep

 


Zara Larsson 💙🧡

 
(null)
 


Får mycket gjort - Har mycket kvar.

Det känns som jag är mitt i allt jag gör. Jag har fått mycket gjort den senaste tiden. Jag grejar med en positiv energi och ingenting känns jobbigt. Sen är det ju ändå så att jag har massor kvar att göra med dom sakerna som jag vill prioritera och få gjort i år. 
 
Konstprojektet går som planerat och jag tappar aldrig fart i det grejandet. Ibland tänker jag att det inte kommer att gå så bra, men när jag sen grejar håller jag ändå uppe tempot. Oavsett hur tankarna går kring detta så kör jag på och jag får ut dom pengarna som jag har räknat med på förhand att jag ska tjäna. Jag har ju också pengar sparade från förra året som jag nu använder till detta. Det gör att jag har ett försprång och det blir lättare att bara köra på med konsten. 
 
Sen ska man ju vara ärlig och säga att jag har ju hur mycket som helst kvar att göra med konstprojektet, innan jag kommer till det slutförandet som jag har tänkt mig. Jag får gjort en hel del och pengar kommer in, men detta är ett stort projekt som kommer att ta sin tid att komma till avslut med. Det gäller att jag hittar sätt att tänka så att jag håller uppe energin och drivet igång. Tänker man positivt och tror på det så tror jag att jag är rätt ute. 
 
När det gäller resorna som jag vill göra inom Sverige så tror jag att jag vet hur jag ska göra för att genomföra dom. Ingenting är klart med nånting än, men jag håller planeringen levande. Just nu känns det bra att jag har en plan för hur jag ska slutföra detta. Sen gäller det ju att planen håller i verkligheten också. Jag ska förbereda mig ordentligt inför varje resa. Då tror tror jag att det kommer att gå bra. 
 
Det är mycket ekonomi denna veckan. Just nu planerar jag nästan allt. Jag vill vara så välplanerad jag kan när det kommer till ekonomin. Innan jag gör nånting vill jag ha en plan och en budget som jag tror stenhårt på att jag fixar. Inför februari så känns det sjukt bra. Det känns även bra med allt som jag har tänkt att fixa för hela detta året. Jag tror att jag har fått ett lite mognare tänk kring pengar och ekonomi. Dessutom gör jag rimliga budgetar som på förhand inte känns tuffa att fixa. Jag har ju också lärt mig mycket av alla tidigare misstag som jag har gjort med min ekonomi. Det har jag nytta av som fan nu. Slutsats: Ibland måste man våga göra fel. Det kan bli rätt till sist ändå. 
 
Jag får mycket gjort, men jag har mycket kvar innan jag får dom resultat jag vill uppnå. Sånt som känns bra är att jag tror på mig själv och jag har en plan för allt jag har på gång att göra. Detta blir ett spännande år och jag får fjärilar i magen bara jag tänker på allt. Konst, resor, ekonomi. Allt finns planerat och det är bara att köra på med pumpande positiv energi. 
 


Daniela Rathana - Återvändsgränd

 


Vecka 4

Ny vecka och jag har 5 dagar av busskörning. jobb måndag - fredag och ledig helg. En helt normal vecka. Jag ska också greja en hel del med min ekonomi denna veckan. Jag får in pengar under alla 7 dagarna och jag ska verkligen göra det bästa jag bara kan för att få till den budget jag vill ha inför februari. Det är mycket fokus på ekonomin denna veckan och det kommer att vara värt det i slutändan. Jag vill inte komma till en punkt där jag känner att jag kunde gjort allt bättre. Allt ska bli som jag vill nu och då är det bara att göra vad som krävs. 
 
Annars kör jag på med promenader och konsten. Dom sakerna sitter bara i ryggmärgen nu och det har blivit en vana att köra på med.
 
Jag har också börjat städa en hel del hemma. Jag tar lite i taget. Börjar uppifrån och går succesivt neråt. Jag tar bara lite varje dag för att jag inte ska köra skiten ur mig. Jag är jättenoga och målet är att jag ska få hela mitt hem städat från tak till golv och ALLT där i mellan. Det kommer jag att fixa för jag städar tills jag är nöjd och jag har inget emot att skrubba samma fläck i flera timmar innan jag städar vidare. Allt ska bara bli så rent som möjligt nu och sen hoppas jag att jag kan hålla i någon form av städrutin hemma som gör att jag typ bara kan torka av ytor utan att behöva slita så in i helvete med: Svinto, svampar och rengöringsmedel. Hålla man bara efter så hinner det ju aldrig bli så mycket skit att städa upp. 
 
 
(null) 
(null)     
(null)
(null) 
(null)

(null)


Söndag (2023 01 22)

 Jag har haft en mycket intensiv vecka och jag varit helt medveten om på förhand att jag kommer att greja och greja och ha mycket att göra. Det har ändå känts bra. Jag mått bra av att sätta fart och jag har heller inte tänkt så mycket. Jag vet ju vad jag behöver göra nu för att jag ska få gjort allt jag vill fixa under hela detta året. Ska jag klara av allt och nå mina mål så får jag bara köra på. Inget mer gnäll, och bortförklaringar funkar inte. Det är bara att tänka positivt och göra vad jag nu tror mig veta att jag behöver göra. Bara jag har viljan och tror på mig själv så vet jag att allt brukar ordna sig. 
 
Busskörningen har för min del gått väldigt bra dom senaste veckorna. Sen schemabytet i mitten på december förra året så har inte mycket känts jobbigt att kämpa med överhuvudtaget. Det spelar nästan ingen roll vad som händer under en arbetsdag. Jag mår bra. Jag gör alltid så gott jag kan och även om jag gör misstag och fel, så känner jag inte att det påverkar mitt mående på något negativt sätt. Det är bara att köra på. I fredags körde jag nattbussen för första gången på flera år. Inte ens det var jobbigt även om jag var lite orolig innan. När jag väl satte mig och körde så var det ju inga problem. Det var hur lugnt som helst och tiden gick extremt fort.
 
Konstprojektet fortsätter att går ganska bra. Jag ska inte säga att det har gått jättebra under denna veckan, men det har inte varit dåligt heller. Det som har varit bra denna veckan är att jag har kämpat det där lilla extra för att faktiskt få ut max av det. Jag gör även här allt jag kan och jag redan nu ganska säker på att jag kommer att nå detta årets ekonomiska mål. Jag ligger så långt före ekonomiskt så om det inte funkar så beror det på att jag inte lever längre. 
 
Promenadrundorna har känts sköna att vara ute på denna veckan. Att jag kör på gör ju också att jag orkar köra på med andra saker som man grejar med. Det gör ju också att jag har lättare för att tänka positivt och målet på 100 000 steg varje vecka gör ju att jag bara tar mig ut och går, även om jag tvekar eller inte har någon lust. Jag vill ju inte misslyckas med antalet steg per vecka. Då får man köra och jag är glad att jag har den disciplinen på mig själv just nu. 
 
Man får jobba tufft och sen är gräset förmodligen grönare på andra sidan. Jag tror på mig själv och jag ska fortsätta köra på och lita på att allt jag gör är rätt att köra på med. Jag har inte tid att tänka mer nu och som sagt: Gnäll och bortförklaringar är det slut på.  
 
Nästa vecka handlar det mycket om ekonomi. Då är det full ös med den som gäller! Jag får aldrig glömma att jag ska må bra och njuta av livet så mycket jag bara orkar.  
 
(null)
(null)
(null)
(null)
 
(null)Har inte för stora förväntningar.

Jag har under denna veckan försökt koppla ett grepp om alla resor jag vill göra runt om i Sverige i år. Mycket har handlat om vad jag vill uppleva och hur jag ska fördela och lägga upp alla detta på ett sätt som känns bra på förhand. Jag inser nu att jag ska akta mig för att ha för stora förväntningar och allt för stora planer. Målet är ju att bara befinna mig på en plats i varje landskap. Det räcker för att jag ska klara det, men jag fastnar lätt i den tanken att när jag nu åker så långt, så blir det ju roligare om jag får uppleva mer än bara åka från en plats till en annan.
 
 
 
Jag har fått en ganska bra överblick på vilka hotell jag skulle vilja bo på eller vilka restauranger jag skulle vilja besöka. Men jag inser ju också att vad jag vill och vad som sen faktiskt kommer att funka, kan vara två helt olika saker. Dessutom kan åkandet mellan olika platser ta betydligt längre tid än man kanske har tänkt sig från början. Jag känner att jag måste nog tänka på att många resor kommer att bli från ett hotell till ett annat, och sen kan man inte göra mycket mer än att sova och sen åka vidare till nästa ställe. 
 
 
Sen kan jag ändå tänka att om jag bara kommer iväg på en resa, så löser sig mycket bara för det. Det gäller att komma igång och inte sitta och planera och analysera allt. Sätt igång. Kör på och se vad som funkar. Det brukar gå betydligt lättare att få saker och ting gjort om man bara börjar göra dom. Jag måste nog släppa lite på mitt kontrollbehov. Jag  kan ju inte veta allt på förhand. Har jag desutom för höga förväntningar och försöker slå på för stort, då blir man nog lätt besviken när allt kanske inte blev som man ville. 
 
Det kanske också är så att detta är en för stor grej för mig att göra. Jag inser ju att detta inte är så lätt att få ihop som jag först trodde att det skulle bli. Jag kommer att försöka på alla sätt jag kan, men just nu är jag är långt ifrån säker på att jag fixar det. Jag tänker liksom inte göra vad som helst  för att jag ska kunna avverka alla landskap som är kvar. Det är inte värt det för att just nå detta målet. Men jag kommer som sagt inte att ge upp. Grejar jag med detta och kanske också reser iväg på nånting, då tror jag att jag hittar fler lösningar på hur jag ska göra för att lyckas med detta på ett sätt som känns bra. Jag får ju heller inte glömma att jag under förra året avverkade halva Sverige. Det funkade ju då, så varför skulle det inte funka i år också?
 
     


Peg Parnevik - Misslyckad & hatad

 


Dekonstruktiv kritik.FRÖKEN SNUSK

 
 
 


🏓🏓Onsdag (2023 01 18)

Jag grejar och planerar mycket nu. Så var tanken inför 2023. Jag har inte haft så mycket planer för detta året, men nu har jag massor med saker på gång igen. Jag har kollat på saker och försökt se vilka möjligheter jag har. Med lite mer positivt tänkande och inget gnäll så har jag nu börjat få ner planer för vad jag ska göra under: Våren, sommar och hösten. Min plan har varit att jag ska planera mycket nu under vintern och sen ska jag ha fått ner en plan som funkar med den verklighet som jag lever i. Det känns kul att ha saker på gång och möjligheterna är hur många som helst!
 
Ekonomin är jag jättenoga med nu och jag känner att jag har lärt mig mycket av tidigare misstag. Nu har jag en budget som jag lätt känner att jag kan hålla och jag vet ju sen tidigare vad jag mår bra av att göra med min ekonomi. Jag tror mig veta hur jag ska göra för att leva gott och samtidigt spara pengar. Planen är att jag  under detta året ska ha sparat ihop så mycket pengar så att jag till nästa år kan börja planera och ge mig själv chansen att förverkliga min vision. Men det är också viktigt att jag gör saker som jag mår bra av för att inte tappa energin och drivet i detta. Det kommer ju att kosta pengar, men det har jag räknat med och man kan ju se det som en investering i sig själv. Mår jag bara bra och gör sånt som jag vill göra och tycker är roligt så tror jag ju att mycket i livet blir väldigt mycket lättare att kämpa med. 
 
Visionen som jag har är ju en dröm som jag har haft   sen jag var liten. Nu börjar jag se att det kan gå om jag bara är noga och verkligen gör det som jag just nu tror krävs. Jag känner att jag vill detta som fan och det går bra för mig just nu när det kommer till pengar. Jag har kämpat med detta länge och nu har jag ju börjat lära mig hur jag ska göra för att det ska funka. Jag känner också att detta nog är min sista chans att komma till den punkten ekonomin som sen kommer att göra att jag ser möjligheterna att förverkliga min högsta dröm som jag har haft en jag var riktigt liten. Jag känner att om jag inte fixar ekonomin nu och håller den sparplan som jag har under detta året, då blir det inte värt att fortsätta att kämpa mot den vision jag har. Går det inte så får jag hitta på något annat för det jag har. Det blir inte värt att kämpa mot nånting om man känner att man inte kommer framåt i det man kämpar för. Det känns viktigt att jag kämpar med vad jag har och inte hela tiden försöker kämpa med att försöka få något som jag inte har just nu. Någonstans vill man ju leva ett levande liv och inte kämpa nu för att få något sen. Jag gör allt jag kan nu, men jag vill samtidigt må bra och hålla båda mina fötter på jorden. Jag känner mig tryggare med detta nu än vad jag har gjort tidigare. Jag har lärt mig av alla misstag. Det kostar att lära sig, men jag mår bra nu och har framtidsplaner och det hållet som känns rätt för mig. Så mycket känns väldigt bra med detta och jag är full av förväntan, samtidigt som jag vill göra vad som krävs för att lyckas fullt ut. 
 
Jag lever ganska gott nu också. Inget känns direkt jobbigt att hålla på med. Jag känner mig ofta nöjd och glad. Konstprojektet går bra och promenadrundor gör att kroppen känns pigg och fräsch. En motgång i livet just nu bryr jag mig inte så mycket om. Vissa saker som tidigare kändes jobbiga att behöva utsättas för känner jag nu att jag kan hantera på ett sätt som jag i alla fall mår bra av. Jag har ju alltid valmöjligheten att välja hur jag vill hantera saker som jag drabbas av. Tricket är ju att veta vad man ska göra så att man i alla fall mår så bra som möjligt. Jag tycker att jag lyckas bra med det.  Mitt liv är inte perfekt och det kommer det aldrig att bli, men just nu känner jag i alla fall att jag ofta är nöjd, glad och tänker positivt. Det viktigaste är ju alltid att man mår bra. Annars spelar ju inget annat någon roll. 
 
 
 
(null)
(null)
  (null)
 
💖🥂💫

 Måndag (2023 01 16)

 Skönt att börja denna veckan med en ledig dag. Jag har ju jobbat i helgen och då är det ju alltid skönt att starta en ny vecka med att vara fri från busskörning. 
 
Annars har jag 4 dagar av jobb och jag har möjlighet till sovmorgon varje dag. Om jag vill det. 
 
Jag har inte så mycket annat än inplanerat än jobb under denna veckan. Det är ändå ganska mycket jobb under dom dagarna som jag har arbeta att ta tag i. Förövrigt så går jag mina promenadrundor och grejar med min konst. Jag pillar ju också med mina sociala medier. Dannebloggen lever ju vidare. I alla fall om man ska tro alla som ropar efter mig när jag går ut. Ibland undrar man varför folk ens bryr sig överhuvudtaget. 
 
Det är bara att köra på med samma positiva och energi som jag har haft ett bra tag nu. Jag tror stenhårt på att jag kommer att fixa allt som jag vill åstadkomma i år. Den tron och viljan ger mig mer positiv energi som jag försöker utnyttja maximalt. Jag tänker mindre eftersom jag vet vad jag vill och vad jag behöver göra. Det mår jag bra av och att må bra är ju det viktigaste av allt. Annars spelar ju inget annat någon roll. 
 
 
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
 


Raggarligan - BOTAS

 


Denna veckan.

 Jag har kört buss under sex dagar denna veckan och min enda lediga dag var i onsdags. Det var uppe tidigt som fasen varenda arbetspass. Ändå kände jag att veckans arbete var den mest avspända och lugna delen av allt jag har grejat med denna veckan. Jag har fått gjort jättemycket. Två gånger denna veckan kom jag på mig själv att jag grejade lite väl tufft. Det för mycket för mig. Kroppen kändes inte bra  och i dom ögonblicken så släppte jag allt direkt och gjorde inget mer. Det är inte värt att fortsätta göra saker om man börjar känna sig yr och illamående. Jag tänker att det lätt går åt helvete om jag inte tar kroppens signaler på allvar. 
 
Jag har som sagt fått mycket gjort denna veckan och det har varit mycket grejande med allt möjligt från supertidig morgon till ca 22.00 på kvällen. Det håller ju inte i längden att greja så tufft, men ibland funkar det ju och ikväll känner jag mig ändå ganska pigg och fräsch i kroppen. Det är en skön känsla. 
 
Jag vill ju också greja mycket nu. Jag har massor med saker under detta året som jag verkligen vill klara av att slutföra. Med många saker kommer jag att behöva: Jobba, jobba och jobba. Jag tror att jag kommer att fixa allt jag vill få gjort. Jag gnäller inte längre. Jag letar inte bortförklaringar till varför jag inte gör saker och ting. Jag känner mig motiverad och det är kul att greja nu. 
 
Jag vet ju också att när dom dagarna kommer där jag når dom resultat jag vill uppnå så kommer det att känna så jäkla bra. Jag har ett ekonomiskt mål som inte är att leka med. Jag ska försöka göra lite resor runt om i Sverige som jag jag tror kommer att bli roligt att uppleva. Jobbet känns ju också bra. Detta var nog den tuffaste "bussveckan" på det schemat som jag jobbar efter nu. Men allt kändes ändå bra och det var lugnt . Eftersom jag inte jobbar några megalånga dagar längre så känns det ju bra i kroppen. 
 
Jag fixade också alla 100 000 steg som alltid är målet för varje vecka. I helgen på jobbet hade jag dessutom tid för att gå rundor på arbetstid. Under helgens pass hade jag nämligen en timmes paus som var betald. Det är ju bara att parkera bussen och ta en liten runda, innan man jobbar vidare igen. Så det blev riktigt bra. . 
 
 PewDiePieJag försöker på ett positivt sätt.

 Jag grejar på med allt möjligt och jag jobbar också ganska tufft. Jag känner att jag får göra allt jag kan för att klara alla mål som jag har satt upp för framtiden. Jag har väl någon tro på att om jag bara kämpar och inte ger mig, så kanske jag en dag får uppleva att "gräset är grönare på andra sidan"
 
Jag slarvar inte med mina promenadrundor. Jag tar mig ut även om jag inte alltid känner för det. 100 000 steg i veckan ska jag bara klara av och sen jag satte upp det målet har jag fixat det. Sen är det ju så att när jag väl är ute och går så är det skönt att vara ute och egentligen inte tänka på nånting. Efter en promenadrunda känns det ju också bra. Promenadrundorna hjälper mig att orka med mycket annat i min vardag. 
 
Konstprojektet fortsätter jag köra på med och det går väl så bra som jag har förväntat mig att det ska göra. Jag funderar inte mer på hur jag ska göra för att det ska gå bättre än förväntat. Just nu och på ett bra tag framöver kommer jag ändå inte att ha någon tid för att jobba hårdare än vad jag hittills har gjort med min konst. Har jag lite tur så kan det ibland gå bättre än vad jag har förväntat, även om jag bara gör som jag alltid har gjort. 
 
Busskörningen rullar på och jag har nu kört några veckor på det "nya" schemat. Jag är nöjd med att jag bytte från det jag hade under större delen av förra året. Även om jag får jobba fler dagar per vecka nu, så är arbetsdagarna inte alltid lika långa och då orkar jag göra mer på min fritid. Nu orkar jag ju också gå promenadrundor varje dag, oavsett vilka tider jag kör efter på jobbet. Jag känner mig piggare och fräschare nu och det går också fortare att återhämta sig efter ett arbetspass, om jag jämför med hur det kändes förra året. 
 
 
Jag tror att jag gör vad som krävs nu. Jag har insett att jag inte kan tänka så mycket längre. Jag måste bara göra mer saker och hålla igång sånt som jag i slutändan vill fixa. Tappar man energin så är det ju bara att hitta den igen och sen fortsätta kämpa. Det håller absolut inte att gnälla och skylla ifrån sig. Jag har faktiskt slutat med allt sånt också. Det hjälper ju ändå inte. Oavsett om jag gör rätt eller fel så mår jag ju bättre av att försöka vända allt till det positiva. Det positiva just nu är ju att ekonomin går riktigt bra och då ökar ju chanserna att jag kan få dom resultat som jag vill uppnå. 
 
År 2023 har för min del börjat bra och även om jag är inne i en lite tuffare arbetsperiod med busskörningen nu, så har jag gott om energi och positiva "vibes"  i allt jag grejar med just nu. Det känns riktigt bra och en motgång bryr jag mig inte så mycket om. Hoppas alla dessa positiva känslor håller i sig att dom vara länge. Man mår ju bra som fan av dom. 
 


Dapa DeepJag försöker få grepp om resorna.

 Jag har på allvar börjat planera dom resor som jag vill göra inom Sverige senare i år.  Målet är att besöka minst en plats i varje landskap och förra året avverkade jag ju typ halva Sverige. I år vill jag ta resten, men jag känner när jag sitter och planerar att det kommer inte att bli lätt. Jag är inte säker på att jag klarar detta, men jag tror att bara jag fortsätter att planera och vända och vrida på alla lösningar som jag kan hitta, så är det absolut inte omöjligt. Jag håller ju hela detta levande genom att planera och fundera på hur jag ska lägga upp allt. 
 
Dom landskap som jag har kvar att försöka avverka innan 2024 är: 
 
* Gotland
* Dalarna 
* Västmanland
* Gästrikland
* Hälsingland
* Härjedalen 
* Medelpad
* Jämtland
* Ångermanland
* Västerbotten
* Norrbotten
* Lappland
 
(Jag kan ju också  lägga till att jag vill göra minst ett besök i Stockholm innan detta året är slut)
 
 
Allt detta försöker jag nu planera upp på något smart sätt. Jag har just nu lite svårt att få grepp om detta. Jag "grovplanerat" upp allt på så sätt att jag har skrivit ner vilka landskap jag ska besöka under varje resa jag gör. Grejen är ju också att när man åker mellan landskapen i Norrland så är det rätt långa avstånd. Det funkar kanske inte att åka till ett ställe lägga sig på ett hotell sen åka till en plats för att sen åka tillbaka till samma hotell som man var på. Man får liksom mer planera utifrån det att man åker från ett hotell till ett annat. 
 
Jag försöker också att inte låsa mig så mycket vid en typ av resa bara måste genomföras på ett bestämt sätt. Det känns som jag måste vara ganska flexibel i detta. Funkar inte en plan, testa bara att göra på ett annat sätt. Ge aldrig upp liksom. Jag tror också att jag kommer att hitta bra lösningar bara jag håller denna planering levande. 
 
Målet är ju som sagt att jag ska befinna mig på en plats i dom landskap som jag har kvar att avverka. Det finns egentligen inga bestämda platser som jag ska vara på. Jag vill ju åka till vissa platser, men jag är hela tiden öppen för att ändra mig. Jag ska ta ett exempel: 
 
Om jag tex befinner mig i Sundsvall (Medelpad) och sen vill jag ta mig till Örnsköldsvik (Ångermanland). Det är en bilresa på ca 2 timmar mellan dessa städer. Grejen är ju att egentligen behöver jag ju inte åka till Örnsköldsvik från Sundsvall för att avverka Ångermanland. Det räcker ju att jag kör till Härnösand som också ligger i Ångermanland. Den resan tar ju ca 50 min från Sundsvall med bil. Jag avverkar ju fortfarande Ångermanland, men jag kortar restiden. 
 
Jag har några ställen jag vill åka till och jag har dessa platser som utgångspunkter. Jag kollar var vissa hotell ligger som jag gärna vill bo på och sen kollar jag närliggande restauranger och nattklubbar som jag gärna vill besöka. Jag utgår lite från allt de, men jag är beredd på att jag kanske inte kommer att klara av att boka och synka allt så att det funkar att resa mellan alla platser som jag just nu tänker att jag vill besöka. Jag får hålla alla möjliga varianter på upplägg öppna. Målet är ju som sagt att besöka minst en plats i varje landskap. Vilka plaster och vad jag gör spelar egentligen ingen roll, men jag vill ju uppleva saker och därför kikar jag på möjligheterna att få göra ett besöka på vissa specifika ställen. Det kan vara ett hotell, en restaurang eller en nattklubb. Jag planerar mycket utifrån dessa möjligheter, samtidigt som jag är öppen för andra lösningar. 
 
Det man verkligen får tänka på när man planerar resor i Norrland det är att det är långa avstånd och man kan liksom inte åka från ett hotell till en annan stad och sen tillbaka till samma hotell igen Det oftast för lång tid så planeringar får kretsa kring att man tar sig från ett hotell i en stad,  till ett annat hotell i annan stad. 
 
Jag får kämpa med detta. Det är lätt att tappa energin när man inser hur mycket man ändå behöver göra för att fixa detta. Man får hela tiden hitta sätt att hålla motivationen uppe. Sen är det bara att kämpa och kämpa. Jobbar man tufft så är nog chansen större att jag lyckas. Sen är det ju också så att lyckas jag inte med detta i år, så ligger ju alltid Sverige kvar. Det är ju bara att försöka igen, om man vill det. 
 
 


Vecka 2

Nu börjar en lite tuffare arbetsperiod igen. Jag har haft ganska softa veckor ett tag nu, men denna veckan kör jag sex dagar och det är upp sjukt tidigt varje dag som gäller. Nu kommer jag att få känna på hur detta schemat känns att jobba efter på riktigt. Det är bara att köra på och göra det bästa man kan av allt. Klockan ringer 03:45, och sen är det bara att sätta igång dagarna. 
(null)

 
Jag ska också "kötta" promenadrundor. Tanken nu är att jag ska försöka gå väldigt mycket i början av denna veckan. och sen kanske jag inte behöver bry mig så mycket i slutet av veckan. Jag fick kämpa lite förra veckan för att nå 100 000 steg. Jag hoppas allt känns lite lättare och bättre denna veckan. 
 
Konstprojektet är inne på en andra omgång. Jag har nått mitt mål från förra året och sen satte jag ju upp ett delmål som jag hade velat fixa innan 2023, men jag var tvungen täppa till några "luckor under denna veckan. Nu har jag i alla fall dom pengarna jag behöver för att komma vidare på ett bättre sätt med konstprojektet. 
 
Annars får jag väl se hur veckan blir och vad jag gör med den. En sak kan man vara säker på: Jag kan alltid hitta på något att göra. Bor man ensam och gör de mesta själv, så finns det saker att greja med hela tiden. 
 
 German Cup 2023

 


Fräscht och ordning och reda.

Mycket känns väldigt bra just nu. Jag har fått ordning på väldigt många saker som jag tidigare bara har gått och tänkt på att jag ska fixa. Men att bara tänka på det gör ju inte att det blir gjort. Man måste ju greja också. Det har jag också gjort. Det var som att det nya året bara gav mig bra energi. Jag var grymt taggad på det nya året och jag har tänkt som fan på att jag bara ska ta tag i allt jag vill få gjort och verkligen göra precis allt jag kan för att få dom resultat som jag vill ha.  
 
Jag har fått in lite bra rutiner nu också. Denna veckan har jag storstädat hela min lägenhet och det har inte känts jobbigt alls. Jag har tagit lite i taget, kommer framåt och jag märker om man bara börjar greja så tar saker inte så lång tid att fixa och få ordning på. Resultaten kommer snabbt och då kan jag nästan tycka att det är roligt att hålla på med vardagliga saker. Jag tror också att jag mår bättre av att inte ha så mycket planerat under detta året. Jag har börjat tänka under denna veckan vad jag egentligen vill med detta året. Jag har några resor inom Sverige som jag vill göra i år och det är nästan den enda grejen som jag har bestämt mig för att jag verkligen vill göra. 
 
Ekonomin är ju något som jag också har planer för och där har jag bara sagt till mig själva att jag ska vara stenhård med dom sparplaner jag har. I december ska jag bara nå det resultatet jag vill ha och jag känner att jag kan fixa detta på ett sätt som jag både mår bra av och ger mig en chans att göra vad jag kan för att i slutändan nå min högsta dröm i livet. 
 
Jag mår bra av att tänka kring både mina resor som jag har tänkt att göra och ekonomin som jag vill få till riktigt jävla bra i år. Jag har ordning och reda och förutsättningarna finns för att jag ska kunna få dom resultat jag vill ha under detta året.  Jag känner mig: Lugn, avspänd, fräsch och jag har roliga saker på gång som jag tror kommer att bli hur bra som helst. 
 
En bra första vecka på det nya året. Jag mår bra av allt jag gör och jag har fått in bra rutiner som gör att jag håller ordning och reda. Jag jobbar liksom inte skiten ur mig längre. Jag får mycket gjort och ändå känns ingenting jobbigt. Pengarna rullar bra och kommer jag på mer saker jag vill göra under året så tror jag nog att jag ska kunna fixa det också.
 
Jag hade ett bra år förra året också, men det känns som att detta året kommer att bli ännu bättre. Jag känner att jag kommer att vara bättre förberedd inför allt jag vill göra, och då brukar upplevelser av saker och ting bli väldigt bra. Så jag hoppas och tror att 2023 kommer att bli ett väldigt roligt år för min del.
 
(null)
 
 


Fredag (2023 01 06)

Jag har hittills haft en bra vecka. 4 bra dagar av jobb och sen har jag fått mycket gjort på min lediga tid. Jag känner mig också nöjd över att mycket har gått väldigt snabbt, utan att jag har känt någon stress. Jag grejar väl på rätt sätt samtidigt som jag har planerat mina dagar sen en tid tillbaka. Städ, tvätt, disk, promenader, jobba med konst och planera saker som jag ska göra framöver. Vad jag än gör så känner jag att det blir bra och fort går det också. Jag har mått bra sen länge och jag mår ännu bättre av att jag just nu känner mig så effektiv. Äntligen tar jag tag i saker som jag kanske tidigare har tänkt att jag ska göra sen. Nu kör jag! Sen finns inte lika mycket längre. År 2023 ska bli hur bra som helst. Det har jag redan bestämt mig för. 
 
Jag känner att jag just nu lever mitt liv som jag själv vill och jag bryr mig inte så mycket om att vissa människor tex blir arga på mig för att jag tjänar pengar på min konst. Vissa hånar mig för att jag håller på med min konst och andra kräver att jag ska berätta allt om vad jag skapar för konst och hur jag tjänar pengar på det. Jag bryr mig inte. Jag kör bara på och jag är bara nöjd och glad att jag kan tjäna pengar på min konst, fast jag inte är konstnär. 
 
Likande saker har jag ju varit med om i hela mitt liv. Det kommer alltid att finnas folk som gnäller på vad andra gör.  Genom åren har jag ju hört från sura bittra människor att jag tex borde sluta blogga, inte lägga upp vissa bilder på Instagram och sluta med TikTok. Under en period när det var mer hett bloggar så fick jag hur mycket hat som helst som handlade om att jag inte lagade min egen mat utan alltid åt ute. 
Jag har fått kritik för att jag inte skänker mer pengar till välgörenhet och sen när jag har gjort det, då får jag höra att jag bara blir lurad. Trots att jag mår bra av att skänka pengar samtidigt som jag har varit nöjd med vad jag har fått för att jag har gjort det. 
 
Folk gnäller och lipar för allt och inget och jag kan ibland tänka att vissa borde nog sköta sig själva mer och skita i vad andra gör. Jag är övertygad om att om man är en människa som sätter upp mycket regler för hur man tycker att andra ska vara och vad dom borde göra, ju surare och argare kommer man bara bli. Jag lever inte mitt liv efter vad andra tycker. Jag gör vad jag tycker känns rätt. Jag lyssnar gärna på personer som jag litar på, men i slutändan är ju allt ändå upp till mig själv. Så tycker jag i alla fall.  
 
 
 
 
Onsdag (2023 01 04)

Jag har en ganska skön arbetsvecka denna första vecka av 2023. Sovmorgon, ganska bra pass, och bara 4 dagar av jobb. Det känns lugnt.  
 
Jag har taggat ner allt mitt grejande om man jämför med förra veckan. Jag tar det lugnt och försöker mest tänka på hur jag ska göra framöver för att få till saker och ting som jag vill ha dom. Det är ingen mening med att stressa och skynda på saker för att man bara vill få dom gjorda. Det ska ju bli bra och kännas bra också. 
 
Jag har ju inte så mycket planerat framöver. Ingenting som direkt är klart i alla fall. Det känns just nu ganska bra för då finns ju tiden för att kunna göra saker i år som kanske tar lite tid att förbereda och få till på ett bra sätt. 
 
 Jag mår bra. Jag fortsätter gå mina promenader greja med konstprojektet. Jag ser inga problem denna veckan med att nå 100 000 steg till på söndag. När det gäller min konst så har jag nu fått in dom pengarna som jag egentligen hade som mål att få in under förra veckan. Jag behövde några dagar till helt enkelt, men nu har jag dom pengarna också och jag tar mitt konstprojekt ett litet steg närmare det slutgiltiga målet. 
 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 


Är försiktig med nyårslöften.

Det har blivit 2023. Jag körde hårt förra veckan med allt möjligt. Jag kände bara att jag ville köra ända in i "kaklet". Känna att jag har gjort allt jag kan med saker och ting. Har jag gjort allt jag kan och så gott jag kan, då behöver jag ju inte i efterhand tycka att jag borde ha gjort så mycket annorlunda. 
 
Jag satte ju upp ett ganska tufft med hur mycket pengar jag ville få in på min konst. Jag körde hårt och gjorde allt jag kunde, men jag hade behövt några dagar till på mig för att fixa den summan jag ville haft. Det gick inte, men jag tror att jag tjänade mer pengar på min konst för att jag faktiskt satte uppe ett högre veckomål än vad jag brukar ha. jag gjorde allt jag kände att jag kunde och orkade. Jag insåg i fredags att det inte kommer att gå, men jag är nöjd ändå. Under 2022 så tjänade jag ändå mer pengar på min konst än vad jag hade räknat med att jag skulle göra. Jag tror att jag har satt upp ett högre uppsatt mål under detta året. Jag tänker att jag har tjänat mer pengar än vad jag trodde på min konst under 2022, så lägger jag överskottet från det året på 2023 års mål och får på så sätt en bra start som ger mig positiv energi. Jag sparar ju alla pengar jag tjänar på min konst. Jag kommer att köra på ungefär på samma sätt som jag har gjort under 2022 och sen får vi se om ett år var jag är då, och hur jag vill ta det vidare. 
 
Annars har jag ju en vision som jag vill uppnå i livet. Det är en dröm jag har haft sen jag var liten. Jag har tänkt på de till och från så länge jag kan minnas tillbaka. Det krävs en hel del pengar jag har dom senaste åren försökt att i alla fall komma närmare min vision, men jag har länge känt att jag har jobbat i uppförsbacke. Det jag tänker nu är att jag ska försöka få loss den summan pengar som jag tror att jag behöver för att i alla fall ge min vision en chans. Jag vet inte exakt hur jag ska göra för att nå min högsta dröm i livet, men jag för göra vad jag tror är rätt och någonstans har jag i alla fall börjat. Om jag inte klarar att spara ihop den summan som jag tänker att jag vill ha, då tror jag inte att jag ens orkar tänka på min högsta dröm längre. Detta året är nog min sista chans att få till något bra med ekonomin som faktiskt ger mig en chans att nå min vision.  Det är så jag känner. Om den känslan kommer att göra att jobbar bättre eller sämre med detta, det återstår att se. Logiskt sätt kan det funka och jag får ihop det bra inne i mitt huvud, men allt ska ju funka i praktiken också. Allt är upp till mig själv. 
(null)

 
Jag är nöjd med 2022. Jag fick mycket gjort och saker och ting var planerat långt i förväg. I år har jag inte så mycket planerat och jag har inte så mycket planer för vad jag ska göra överhuvudtaget. Det känns ändå ganska skönt. Det jag vet nu är ju vad jag har att göra på jobbet. Jag vill göra några resor runt om i Sverige. Jag ska leva mitt liv och må bra och ekonomin ska på något sätt "rocka" under 2023. 
 
Hoppas att jag kan hitta lite bra energi som jag också mår bra av. Jag måste ju inse att jag inte kan göra allt själv. Ibland får man bara acceptera att man får skita i vissa saker för att man ska må bra. Det viktigaste är ju alltid att man mår bra och att man faktiskt ärligt känner så från djupet av sitt hjärta. 
 
Jag är  försiktig med mina nyårslöften år.  Jag brukar ha så jävla svårt för att hålla dom. Jag lever på att hoppas och tro på mig själv. Jag ska göra så gott jag kan. Mår jag bra så blir allt mycket lättare. Mår jag inte bra så spelar inget annat någon roll. 
 
Nyårsafton:
 
Hur var min nyårsafton? Jag höll mig hemma hela dagen, men sen på kvällen tog jag tåget till Göteborg. Jag kände mig lite för trött efter en intensiv vecka, men det blev ett helt ok nyårsfirande och gott häng med människor som jag gillar att vara med. Jag åkte tillbaka till Vänersborg kl 01:20 på natten och var hemma innanför min dörr ca 02:30. 
 
 

2022

(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
Sofia Dalén
 
(null)
Nikki Hanseblad och Melina Paukkonen
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
Jan-Ove Waldner
 
(null)
Greta Thunberg
 
(null)
Janne Josefsson
 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
(null)
 
 
 
Danne -2022

(null)
(null)
                                                                                           
(null)
(null)             
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
  (null)
 
 
 
 
 
 
 
 


Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE