Nu går jag och lägger mig
Känner mig fortfarande lite stressad och uppe i varv men det bästa jag kan göra är nog att gå och lägga mig .
Jag sitter här och klickar runt på alla möjliga bloggar. Jag försöker komma på något bra att skriva genom att titta lite på vad andra skriver, kanske hittar jag lite inspiration. Men hela tiden kommer jag tillbaka på min egen sida och fast jag kikar på andra så vet jag ändå inte vad jag vill blogga om. Så nu går jag och lägger mig innan jag blir knäpp.
Godnatt....


Försöker varva ner.

Sitter här och försöker varva ner. Det är inte lätt. Jag  känner mig lite stressad efter dagen och kvällens arbete. Jag har varit på högvarv ända sen jag klev ur sängen i morse och nu är kl 02:05 och jag har forfarande inte vavat ner !  Jag har ingen aning om varför? , det bara är och har varit så.Vänersborg ???

I Vänersborg bor jag, och jag har många gånger funderat på varför ?
Det finns mycket pizzerior och gatukök. I ett gatukök undrar en dam varför jag inte gå till henne oftare.
I det andra står en person som kan skälla otroligt mycket och sen ångra sig.  I Vänersborg kan man aldrig vara säker på att något händer. Det går aldrig att säga att idag är det Lördag då är det nog mycket folk ute. Det kan det vara så, men det är inte säkert. Ibland är det så jävla dött i denna stad så man funderar på om det finns några människor i Vänersborg.

Men nu ska jag inte vara bitter. Det finns saker som är jättebra med Vänersborg. Vi är bra på Bandy. I vänersborg bygger man en ny arena och det är väl meningen att det ska spelas mycket bandy där. Frågan är bara om IFK har råd att betala den hyra som kommunen vill ha.
'När man går till stan mitt på dagen i lilla Vänersborg så behöver man aldrig känna sig ensam för man hinner inte vara ute i fem minuter innan man träffar någon man känner.

I Vänersborg finns det flera Resturanger. En har jag som en jag kallar favvoresturang. Den har sina fel och brister så som att det inte finns så mycket sötdrickor att välja på. Man får betala extra om man vill ha en riktig cola till dagens lunch, det finns ingen riktigt god apelsindricka. När man tar med lunchen hem så får man inte betala med lunchkuponger trots att jag har betalat dom för att få mat utan då får jag betala med pengar, men om jag äter där då får jag använda lunchkuponger om jag vill.
Trots allt så älskar jag min favvoresturang. Det finns inget bättre ställe i Vänersborg. Jämför man med andra resturanger i denna stad så kan jag bara säga att det finns ett ställe som är så ohygieniskt så jag fattar inte varför inte hälsovårdsnämden har bommat igen de. På ett annat ställe finns det en gubbe som är så otrevlig så jag fattar inte hur han kan få några kunder överhuvudtaget. Det finns en resturang i stan där ägaren sitter på msn samtidigt som han serverar kunder och det ser för jävligt ut. Inget av detta förekommer inte på min favvoresturang.

I Vänersborg finns det en tågstation som heter Öxnered. Den kan vara helt öde och vill en stackars tågresenär som känner sig lite vilse så blir det inte lätt om personen står i Öxnered.
 I Vänersborg finns det parkbänksnötare som inte gör något annat än sitter på en bänk och pratar både om vettiga saker och skitprat. Det är otroligt hur man kan sitta på samma bänk da ut och da in och bara titta på folk och prata om att det var bättre förr, politikerna var mer ärliga och att barnen hade större respekt för sina föräldrar.

Vänersborg kalls ibland för lilla Paris. Undra varför ? Det finns inget eiffeltorn och ingen triumfbåge och jag tror inte att så många kan franska.

Egentligen vet jag inte om jag vill bo kvar i Vänersborg. Jag vet inte heller om jag vill bo på något annat ställe........
Skulle vara kul att bo i Stockholm minst ett år, eller bo i norrland ett år.
Jag blir allt kvar i Vänersborg ett bra tag till det tror jag. För min del så har jag det ganska bra. Stora delar av familjen bor här, det tar 5 - 10 minuter att gå till jobbet och gymmet. Det är bara att ta bussen som går jätte ofta om man vill åka till Trollhättan. Jag kan inte bo billigare än vad jag gör ........ Så visst har jag de bra i..........
VänersborgBilder från:    http://www.vanersborg.se/kommunen/omvanersborg/bilderfranvanersborg.4.2bae981080000cb07800013601.html


Inget gym idag.

Det blir inget gym idag. Jag kommer inte att hinna och det känns inte bra , men jag kommer inte att hinna. Jag har vänt och vridit på tider för att få till de och jag finner bara två lösningar: Gå upp ganska tidigt idag och dra ut och köra en powerwalk efter att inte ha kommit i säng innan 02:00 i natt eller SKITA I DE !!!! Det var ganska enkelt att välja för powerwalka är jag så jävla trött på att gå ut och göra . Idag är det bästa alternativet att skita i de !
Jag har ändå varit bra på att träna hårt denna veckan så det jag missar idag tar jag igen nästa vecka.

Varför hinner jag inte då ? Som jag skrev  så var jag hemma sent igår och behöver sova lite. Jag måste ju hinna äta lite också, och det vill jag helst hinna före jag börjar jobba. (13:41) Jag ska även hinna med och hämta en bil som jag ska ha i helgen.
Hm . Jag tänker och tänker ......... men gymmet idag är bara att glömma. Får försöka överleva denna dagen ändå !!!!!!


Benpass

 
Körde värsta hårda benpasset förut.
Fram och baksida lår, vader och djupa knäböj.
Kommer nog att få en del träningsvärk imorgon.Letar bra saker med mig själv idag.

Tänk va mycket som är bra med mig och säkert också med dig......


*****Jag var bra när jag inte tog det personligt att en servitris på min favvoresturang var otrevlig mot mig idag
*****Det är bra att jag har tränat hårt idag
*****Det är bra att jag har ätit både frukost , mellanmål och lunch idag
*****Idag har jag varit bra på att vara effektiv
***** Bra att jag känner mig pigg och glad
*****Det känns bra att jag inte har ont i halsen längre
*****Det känns bra att jag duger och att jag kan
*****Det känns bra att jag sover gott om natten
*****Det är bra att jag litar på mig själv
*****Bra att jag inte har varit fördömande idag
*****Det är bra att jag skrattar varje dag
*****Bra att jag är hur go och härlig som helst
*****Ingen är så bra som jag är på att vara jag

Monday

Ska iväg och jobba snart och det känns bra att allt som jag hade tänkt att göra idag har blivit gjort.
Jag har ätit bra nu under förmiddagen. Frukost , mellanmål och lunch. Maten som jag ska ha med mig är fixad. Tränat har jag också gjort.
Här hemma är det städat och fint så jag behöver inte lägga någon energi på att ens tänka på hur stökigt jag kan ha.
Allt känns toppen och jag behöver inte tänka på att jag måste få färdigt de där och de där , för mycket är redan är fixat och klart.Hemma från gymmet.

Jaha ja ! Nu är jag hemma från gymmet och har just fått i mig ett mellanmål.Nu håller jag på att fixa lite mera mat som jag ska ha med mig till jobbet.
På gymmet körde jag lite : Bröst, biceps, rygg, axlar och mage. Jag glömde triceps, SLARV !!
Annars är jag nöjd med passet jag körde stenhårt och veckan har bara börjat !Nu ska jag göra färdigt min mat som jag ska ha med mig till jobbet och sen får jag börja tänka på lunchen.

Det får bli en Biff Lidström , Finns ju ingen Johansson vad jag vet.... *SKRATT*
Nu är min mat snart färdig .

Kram på er alla......Lite gröt.

God morrgon !

Sitter här och äter lite gröt. Ska snart tagga iväg till gymmet . Det känns bra att komma dit tidigt för då behöver man inte knö med så många.
Har en hel vecka framför mig. Nu ska det köras hårt !Man förändras


 

Man kan väl säga att man förädras under några år......
 


The One And Only


Så himla härlig, en riktig egokick. Ingen kan vara bättre på att vara Danne Johansson än jag själv !

Kommer inte att sakna....Jag kommer inte att sakna dessa kläder direkt. Alla dessa plagg och några fler är nu ett minne blått. Nu finns det helt plötsligt jättemycket plats  för nya och fina kläder.
20090125

Söndagar kan vara ganska behagliga även om det idag är ganska grått och tråkigt. Jag mår mycket bättre idag än vad jag gjorde igår. Nu har jag inte lika ont i halsen längre och det känns bra. Det som också känns bra är att jag har fått städat upp här hemma så nu har jag ett rent och snyggt hem igen. Håller just nu på med tvätten i tvättstugan och när det är klart så kan jag bara skita i allt och slappa resten av söndagen . NICE...........Sitter här och längtar efter sommaren och det är väl inte så konstigt när man ser hur grått och trist det är utanför fönstret.
Här får ni se lite bilder från sommaren 2007. Detta saknar jag nu . Att gå i shorts. Nä nu ska man behöva ta på sig en äckel mössa och massa andra kläder när man ska gå ut. GIVE ME SUMMER !!!!!Nu ska jag bara vänta på att tvätten ska bli klar och sen tänker jag börja med de som jag har tänkt så länge att jag ska göra nämligen börja slänga alla gamla kläder som bara hänger garderoben eller ligger i lådor  och tar en massa plats.

Får se om jag börjar med detta idag eller om jag bara slappar.
Ibland är Söndagar väldigt behagliga.........Tur att Robert Gustavsson blev komiker.

Detta är ganska kul att titta på en grå söndag .........
godmoooorgon!!!

Har precis stigit upp. ska snart gå ner till tvättstugan och sen blir det favvoresturangen.
Hittade ett videoklipp med  bra pingislirare från Energis Masters, 2009.

Ni får ha en trevlig dag, kramIT'S TIME TO GO TO BED


NU ÄR DET VERKLIGEN DAGS FÖR SÄNGEN. JAG ÄT JÄTTETRÖTT .......
SKA TA EN LÅNG SOVMORGON IMORGON 

GODNATT ......


......

                                                                                                                                      


               För mycket av det goda - är ibland precis lagom


LISTA

¤ Höger-  eller vänsterhänt? Höger
¤ Humör just nu? Glad men sjuk.
¤ Favvoresturang ? Koppargrillen
¤ Kläder just nu? Mjukisbrallor och en grön t-shirt.
¤ Musik just nu? inget..
¤ Sommarplaner:?Tänker på flera alternativ....
¤ Hur många kuddar sover du med? Två..
¤ Spelar du något instrument? Ha ha NEJ! Det är nog många som är glada för de....
¤ Morgon- eller nattmänniska? Det varierar.
¤ Vilka är viktigast för dig? Brosan och syrran står högt på den listan....
¤ Bio eller promenad? Både och !
¤ Stjärntecken: Fiskarna ( fyller år 16 Mars )
¤ Stökigt- eller välstädat? Välstädat fast jag har det ofta stökigt.....
¤ Vad gör du om du får hicka? Väntar till den går över.
¤ Vad längtar du mest efter just nu? SommarenJag är fortfarande sjuk, men

JAG MÅR BRA JAG MÅR BRA JAG MÅR BRA JAG MÅR BRA JAG MÅR BRA JAG MÅR BRA JAG MÅR BRA JAG MÅR BRA JAG MÅR JAG MÅR BRA JAG MÅR BAR JAG MÅR BRA JAG MÅR BRA JAG MÅR BRA JAG MÅR BRA JAG MÅR BRA JAG MÅR BRA JAG MÅR BRA JAG MÅR BRA JAG MÅR BRA JAG MÅR BRA JAG MÅR BRA JAG MÅR BRA JAG MÅR BRA JAG MÅR BRA JAG MÅR BRA JAG MÅR BRA JAG MÅR BRA JAG MÅR BRA JAG MÅR BRA JAG MÅR BRA JAG MÅR BRA


2 saker du inte ska göra med ägg.* Kasta inte dem på politiker. Det är många som har prövat men det är inte tillåtet

* Plocka dem inte från träd , klippor och andra svåråtkommliga ställen. Det är förmodligen fågelägg och dom ska du inte ta.
Känner mig lite bättre

Jag känner mig lite bättre, men jag är fortfarande förkyld. Jag håller mig hemma ikväll också.Danne in South Park

Hittade en hemsida där man kunde göra sin egen South Park gubbe.
Här är jag.....Make your self..... KLICKA HÄR


Ska snart gå och lägga mig.

Sitter och funderar på en ganska  stor fråga om livet : Lever jag mitt liv som jag vill ?
Tänk om jag  visste att man bara hade tre månader kvar att leva. Jag kommer inte under denna tid att ha några kroppsliga besvär eller sjukdomar. Jag har heller inga ekonomiska bekymmer.

Hur vill man leva sina sista månader av sitt liv ?

Vad är viktigt för mig ?

Vilka människor och relationer är viktiga för mig ?

Finns det någon som jag idag lägger mycket tid på och som jag helst skulle vilja välja bort ?

Vilka saker är egentligen viktiga ?

Skulle jag arbeta ?

Skulle jag resa ?

Ska man leva i nuet ?

Många dessa frågor har jag inget bra svar på, men man får lite aha - upplevelse på varje fråga. Undra hur jag kommer att känna om jag hittar alla svar ???????

Jag har som jag skrev inga bra svar på alla dessa frågor, men det är nyttigt att ibland grubbla över dem. Även om jag inte hittar svaren på dessa frågor så finns det ett svar på frågan om man ska "leva i nuet"....???
Svaret är ja. Det är min personliga åsikt att man ska ta till vara på livet som man lever nu - det är ingen självklarhet att det finns kvar imorgon.........

Lever du ditt liv som du vill ? Känner du att du har alla svar ?Lite frisk luft......

Jag var ute på en liten lugn promenad idag. Eftersom det inte blev någon träning idag som jag hade tänkt.  Jag vill inte träna med en infektion i kroppen. Känns inte som det är värt de.Får försöka att kurera mig på bästa sätt !
Har inte kört något gym idag för jag är forfarande lite förkyld och har ont i halsen. Var och jobbade i alla fall , men nu ska det bli skönt att vara ledig helgen. Jag tror att jag får vara hemma och försöka kurera mig och det bästa sättet att göra de på är nog att ligga under någon go filt och läsa lite eller se på tv. Det får väl bli några blogginlägg också. 
 Ni får ha en trevlig helg, kramar....... Danne !


Idrottsgalan 2009

Detta klippet tycker jag är ganska kul ifrån årets idrottsgala.2009 01 22

I några dagar nu har jag varit lite sjuk och dålig. Jag hade egentligen tänkt att åka träna pingis idag men efter som jag har lite ont i halsen och är förkyld så skippade jag de...Under denna kväll har jag inte gjort mycket mer än legat under ett täcke för att förkylningen ska släppa.

Tidigare idag var jag såklart på min favvoresturang och käka kyckling. När jag sedan var på väg hem så kommer det fram en sån där typ av människa eller man kanske ska säga en sån där som jobbar på ett sätt som jag verkligen avskyr.
Det var en snubbe från någon välgörenhetsorganisation. Han började med att fråga om han fick störa mig. Jag svarade nej och fortsatte att gå.

Jag gillar inte detta. Att en välgörenhetsorganisation ställer sig på gatan och stoppar folk och börjar snacka om att man ska skänka pengar till fattiga barn så att dom kan få gå i skolan och få mat och rent vatten. OK det är väl bra att dessa organisationer finns, Men jag gillar ändå inte att dom stoppar mig på gatan och börjar och babbla något om att jag ska skänka pengar. Vill jag skänka pengar till välgörande ändamål (vilket händer ibland att jag gör ) så är det ett beslut som jag vill fatta själv i lugn och ro. 

Jag har råkat ut för denna typen av folk många gånger. Företag och organisationer som försöker stoppa mig på stan och vill babbla om  hur viktigt det är att skänka pengar till välgörande ändamål eller dom där som alltid frågar : Vad ringer du med för abonemang idag ? Detta företag kan även stå inne i tex  mataffären. Dom går på dig och frågar om dom får störa och sen vill dom att du ska byta abonemang och så lockar dom ibland med att om jag gör det så får jag en telefon.
Det är samma sak med detta som när en välgörenhetsorganisation vill ha pengar. Vill jag byta abonemang så är det ett beslut som jag vill fatta själv i lugn och ro.

Telefoförsäljare som ringer hem kör lite med samma grej. Dom ringer upp dig och frågar om man vill köpa både det ena och det andra.
Om jag svarar i telefon när dom ringer ( vilket jag nästan aldrig gör) så säger jag alltid nej. Man vet inte vem som är på andra sidan luren och vill ha pengar av dig samt är det så att vill jag vill  ha något så går jag till en affär och köper det.Gick ganska bra.
Har varit på gymmet och kört lite träning. Det gick ganska bra, även om jag inte riktigt klarar så många upprepningar som jag vill. Kör jag tex framsida lår så är väl det inget problem om man ser till tiden jag kör och vilan jag tar mellan varje omgång. Problemet är att jag känner att jag inte orkar köra så många omgångar som jag vill. Det positiva är att jag kör på och när jag inte orkar mer så slutar jag där och jag tvingar inte fram fler upprepningar.

Kosten är svår att sköta när man jobbar förmiddags vecka. Frukosten funkar, mellanmålet går också bra, men sen är det många timmar fram till lunchen och det är mindre bra. Efter träning tar jag några skivor ljust bröd och en banan.  Som kosttillskott efter träning blir det vassleprotein blandat med vatten. Middagen som blir när man kommer hem är bra och det funker, men jag kanske äter lite för mycket. Det positiva är ändå att jag äter vanlig lagad mat 2 ggr denna dag.
Även här fyller jag på med kosttillskott ( enzymtillskott.)

Om man tittar på kostupplägget idag så är jag nöjd med de. Det är inte optimalt. Idag så blev lunchen lite för sen. Jag skulle vilja ha ett mellanmål innan träningen på kvällen, det fick jag inte. Jag vill dricka två till tre glas vatten 13:30 - 16:00.
Jag är inte säker på att jag gjorde detta.

Allting känns annars bra ! Jag tränar på och jag känner att jag har bra koll på hur mitt kostupplägg ska se ut, det gäller bara att kunna genomföra de.Nu ska jag

Nu ska jag dra till gymmet. Ska ta och köra lite ben och mage. På fram och baksida lår kör jag 8- 12 repetioner. 6 gånger per muskelgrupp om jag känner att det flyter på bra. Mage kör jag 3 per muskelgrupp , men även där 8-12 repetioner.God natt ...

Ska ta och gå och lägga mig. Allt känns bra och jag mår toppen. Idag har jag mest städat så nu är det rent och fint här hemma. Jag sköter fortfarande kosten bra även om jag vill bli bättre på de. Får se om det blir så ?
Idag har jag även varit på banken och fixat en sak som jag har tänkt på länge. Skönt att detta nu är ur världen.
Tidigare i veckan sa jag NEJ  till en sak som jag inte ville göra. Vad det var och va det handlar om det har ingen betydelse, men jag såg på dom människor som drabbades av att jag sa nej blev efter mitt svar.  Blickar och viskningar avslöjade mycket hur dom tänkte trots att jag inte varken kan läsa tankar eller höra viskningar när jag står för långt ifrån.

Jag är glad för att jag sa nej i alla fall för hade jag sagt ja när jag egentligen inte vill så skulle jag bara må dåligt själv.
När jag säger ja till något så är det för att jag själv vill de. Säger man ja till de man vill så är man mera motiverad för uppgiften samt att man mår mycket bättre.
Vad andra tycker om de är inget som jag bryr mig om. Det är inte alltid som man kan tillfredställa allas behov och förväntningar ibland gör man folk besvikna och det kommer säkert att hända fler gånger.

En sak som jag tycker är sorgligt är att vi allt för ofta sägar ja till saker som vi egentligen inte vill göra eller ens mår bra av att göra, bara för att andra ska tycka om oss. Vi kommer aldrig att kunna gå igenom livet utan att göra andra människor besvikna, alla har ju sina drömmar, förväntningar och mål. Det är oundvikligt att inte olika individers ambitioner inte kommer att kollidera. 


 


Sätt eld på en fis

Om man söker på "fart light" på You Tube så får man mängder med träffar på killar som gör just detta.
Var försiktiga. Du kan nog själv räkna ut varför du ska vara de. Mycket kan hända när man leker med eld och gaser.


Stekare

Jag längtar till sommaren. Jag har skrivit detta förut. Jag hatar denna årstid. Det är bara rått och kallt. Sommaren är bättre. Då gör man som man vill. En del väljer och steka.Har varit på gymmet.

Idag har jag varit på gymmet. Jag är inte nöjd med vad jag åstakom där. Jag tränade dåligt och jag var inte fokuserad. 
 Det finns säkert flera orsaker till att det inte kändes bra. Tror att jag har en infektion i kroppen, lite ont i halsen och förkylning på gång.

Men när jag var där på gymmet och var Ofokuserad så kan man inte låta bli att titta på alla andra människor som befinner sig där, vilka de är, vilka mål och ambitioner de har samt vad de tror att en ökad muskelmassa och styrka kan ge dem. Många där på gymmet har drömmar. Det både hörs och syns. En del vill ha en muskulös kropp som gör dem mer attraktiva. En del sitter och snackar kost som är bra för fettförbränning. Man vill bli av med detta på magen eller låren.
Jag har inget större intresse eller behov av varken synliga muskler eller bränna fettet på magen. Dom resultaten som blir , det blir. Jag ser enbart till ett hälsomässigt perspektiv där jag stärker kroppen och banar väg för ett gått mående.

Inga motiv förtjänar att uppmuntras eller kritiseras mer än något annat.
I ett samhälle där vi har konstant ökande övervikt ska vi fånga upp och dra nytta av alla former av drivkrafter att börja träna.

En riktigt god lunch.Inget slarv till frukost

Har ätit en bra frukost så nu känns det toppen. Ni får ha en trevlig söndag !
Videoblogg från igår kväll.
Lördag kväll !

Sitter här och försöker få lite koll på alla mina DVD filmer. Framförallt dom som det är pingis på. Jag har ingen riktig ordning, men nu har jag köpt en sk CD room box .  Hoppas nu att det blir mycket enklare att hitta det man vill titta på.
Ush .... Det kommer att ta lång tid att skriva på alla skivor. Det är nästan 100 st och jag har precis börjat.Fredag morgon !

God morgon !
Jag har lite träningsverk i mina ben. Inte så konstigt jag körde ju två pass igår. idag är det mest jobb hela dagen så jag får inte mycket annat gjort . Nu ska jag hoppa in i duschen och sen blir det iväg till min favvoresturang.
 

Ush........ Ska snart ut i kylan igen ! Idag skulle jag hellre vilja vara kvar hemma och vila.Nu ska jag sova.

Har kommit hem ifrån Trollhättan. Fick kämpa en del och det var väldigt jobbigt. Det skulle vara kul om jag någon gång kunde känna att  nu har det lossnat ordentligt.
Får se hur länge jag orkar ta mig ner till pingishallen. Det tar många gånger emot. Jag vet inte riktigt varför , men så är det i alla fall.

Nu ska jag sova. Jag kommer att sova väldigt gott i natt för jag har kört två riktigt hårda och på många sätt jobbiga träningspass.
 
Godnatt ......Nu får det bli.....

Nu får det bli lite pingisträning. Jag har limmat om mina gummin lite så det blir nytt liv i dom. 
Hoppas jag kan göra ett bra pass idag. Det skulle vara kul.....
 


Nu känns det bra.

Har varit iväg till gymmet lite. Fick kämpa lite för att orka med, men det är skönt att man får anstränga sig lite.
Jag körde vader , fram och baksida lår och sen avslutade jag med lite crosstrainer. Det blev precis som jag hade tänkt mig från början.
Nu känner jag mig nytränad och fin.


Nu går jag och lägger mig och sover en liten stund för ikväll har jag tänkt att åka till Trollhättan och lira lite pingis. Mycket träning idag , men det blir kanske det enda jag hinner med innan denna veckan är slut, så det känns bäst att lägga upp det på detta sätt.Hörs när jag har vaknat. Kram.....


Slarvar lite

Jag har slarvat lite dom senaste dagarna med kost, kosttillskott och träning. Känns inte riktigt bra , men jag är ändå nöjd att jag har kommit igång. Jag gör verkligen inte dom misstag som jag så många gånger har gjort tidigare att jag bestämmer mig för något och så blåser jag på stenhårt i början och sen bara jag skiter i de när jag inte orkar mer.

Nu har jag börjat att ta det lugnt i början och se vad som funkar för just mig . Även om jag känner för att träna en vilodag så tränar jag inte för det är då det är så lätt att det blir för mycket. Huvudet vill ibland mer än vad kroppen klarar och jag tror att det är viktigt att känna efter ibland hur kroppen mår, jag har lyckats med de så här långt.

Jag ska försöka tagga iväg till gymmet  idag. har tänkt och köra lite bak och framsida lår och  vader*
Sen avslutar jag med något som aktiverar både över och underkroppen tex crosstrainer.
Vi vågar inte!!!!
Vi vågar inte göra en behandling av dina ögon ! Det är det besked jag har fått när jag idag har varit i Uddevalla på min tredje synundersökning. Man får inte fram några exakta värden på mina ögon och därför vågar man inte behandla.
Värden svajar för mycket fram och tillbaka. Ibland ser jag hur bra som helst sen väntar man ett par minuter och då ser jag helt plötsligt ingenting. Två stycken kirurger har nu undersökt mig och båda säger att någon behandling i dagsläget vågar vi inte göra för det går inte att få fram vilken styrka på lasern som ska amvändas. Risken är att man sätter in för stark laser så kan jag bli översynt och det är farligt. Sätter man in för svag laser så kanske man ser ännu sämre än tidigare.

Riskerna för att operationen ska gå snett är på tok för hög för att det ska vara värt att ge sig på en behandling.
Orsaken kan vara att jag en allt för lång tid har gått med för starka glasögon och det gör att ögonen blir sämre med tiden. När man sen gör en undersökning utan glas så vet inte ögonen hur dom ska förhålla sig eftersom jag inte har haft korrekta glas.
Om jag vill så får jag gärna komma tillbaka och göra en ny undersökning om ett år och då se om det har blivit någon förändring. Jag vet inte riktigt hur jag kommer att göra, får se hur jag känner mig om ett år.


Det som jag känner är posetivt är:
* Att man hela tiden säger att jag ser bättre än dom värdena som optikern har givit mig.
* Synfelet kan vara för litet för att det ska gå att operaera även om man får fram exakta värden.
* Det är inte farligt att ha dessa svajiga värden som jag har eftersom jag nu har mer korrekta glas. 
 * Beskedet jag får är ofta att jag ser väldigt bra, så anledningen till att det inte blir operation är inte att jag ser för dåligt.

Det är bara att släppa och gå vidare. Det är ingen ide att gå och tänka på de.


In the gym...Nytränad !

Jag har varit iväg till gymmet nu på morgonen. Det är bra att tagga iväg tidigt för att före klockan nio är det inte lika mycket folk där och knör.
Jag körde lite bröst , biceps, triceps, axlar , rygg och mage. Som avslutning blev det tio minuter på cykel.
Nu känner jag mig nytränad , pigg och fräsch.

Bra att jag kunde ta mig upp så tidigt och tagga iväg. Det tar emot att gå upp vid sju och äta världens äckligaste frukost som består av naturell yogurt, musli och grovt bröd. Det känns också bra nu för att hade jag inte gått upp tidigt och tagit mig till gymmet så hade det varken blivit frukost eller gym. Nu har jag hunnit med detta och kan nu bara slappa och ta dagen som den kommer.

Nu ska jag snart dra till min favvoresturang !

Talk 2 you later !

Kram....


Timo Boll

Har tittat mycket på pingis under kvällen. Det har blivit många matcher med Timo Boll.
Han är en stabil och väldigt säker spelare. Han gör sällan några dåliga matcher.

Imorgon får det bli gym

Nu känner jag mig jätte duktig. Jag har städat hela min lilla lägenhet. Det är inte så märkvärdigt och det tar inte så lång tid heller, men jag känner mig lika stolt varje gång det blir gjort. Jag har tvätten kvar det får bli på Tisdag.
Nu känns det bra att ha rena och fina golv och ett handfat som blänker.Annars då ? Imorgon ska jag ta och dra till gymmet. Ska försöka köra ganska hårt och även följa mitt träningsprogram lite bättre än jag gjorde denna veckan. Denna veckan har varit mer prova lite och se vad som funkar så att jag senare kommer att hitta min väg i träningsdjungeln. Omläggningen av kosten har funkat jättebra. Jag har ett kostprogram som jag använder som en grund och från de väljer jag och vrakar som jag vill. Jag har även handlat en del kosttillskott som jag också väljer och vrakar bland.
Allt känns bara toppen. Det är börjat bra och det är bara att fortsätta. Jag planerar dag för dag använder delar av träning och kostprogrammen och pusslar ihop de så det passar ihop med min vardag. Träning , vila, kost , jobb och övriga aktiviter så  som ärenden på stan,  umgås med vänner eller åka bort en helg är ju inget som man ska offra bort på grund av träning.  Jag är ute efter att komma så nära den optimala "måbra känslan" som möjligt och då måste man ju göra annat en bara träna, vila och äta nyttigt.


The Power of Defense

Defensivspelarna är roliga att se. Det blir lite spel om bollen och det händer lite udda saker.
Hoppas att den spelstilen aldrig dör ut .
Vi vill alla se bra pingis, längre bolldueller i framtiden.
Mina egna brickor

Har gjort lite egna brickor med både bilder och text.


Fattas bara en

Nu har jag alla burkar med kosttillskott som jag behöver. Det fattas bara en liten burk kaseinprotein. Allt annat som jag behöver har jag nu. Det är bara att fortsätta äta så duktigt som jag har gjort den senaste veckan och sen efter vissa måltider så kompleterar jag med kosttillskott .


Det är viktigt att komma ihåg att kosttillskott inte ersätter kosten. Det ska var ett komplement till en del dagliga måltidsintag.

Fattas bara en burk, men den kommer. Nu är det bara att köra på !


Sköter mig fortfarande.

Det går fortfarande ganska bra med Kombinationen kost och träning och vila. Det känns bra även om jag har lite ont i vänster arm.
Jag åt en bra frukost idag. Den bestod bland annat av Naturell yogurt , musli, grovt bröd, grönsaker, ägg och .....
Det blev även ett mellanmål : Grovt bröd, grönsaker kyckling och naturella nötter. När man jobbar som jag gjorde idag så blir lunchen väldigt sen. Jag gillar inte riktigt de, men vad ska man göra åt de ? Nästa vecka blir det bättre med den saken för då börjar jag alltid efter kl 12:00.
Den sena lunchen bestod av kött, potatis, grönsaker och sås.
Sen vilade jag i någon timme innan det var dags att dra iväg till gymmet.  Nu känns det toppen igen ! Det är helt sjukt.... Bara någon timme efter träning känns det bra det är så skönt att träna.

Jag är glad att jag har börjat besöka gymmet. Jag vill verkligen köra på nu och jag tänker inte ge upp i första taget.
Jag kommer att begå många misstag så här i början, men även misstag är till för att lära sig något.
 Än så länge känns det som att jag inte har begått några stora tabbar. Mina målsättningar håller jag till stor del. och jag gör inte de  som jag så många gånger har gjort. Ni vet de där "lagom är bäst". det biter sällan på mig. Jag har ofta kört efter principen "ända in i kaklet". Nu känns det som jag har fattat att lagom kanske trots allt är bäst.
Dom misstag jag gör får jag försöka dra något positivt ur. Jag får inte sluta kämpa på bara för att det tar emot ibland och om det tar emot så måste jag försöka tänka på hu skönt det känns efter bara någon timme och oavsett hur min träning kommer att kännas så kommer
jag att bli många erfarenheter rikare och bara de känns superhäftigt.

 
Jag tar och avslutar med en riktigt gullig låt som jag precis fick höra.
Kram.......

 

  


Det är bra , men kan bli bättre.

Idag har jag haft en vilodag från allt va träning heter. Imorgon ska jag göra något igen ,men vi får se vad det blir.
Det är ju bara att välja och vraka av alla möjliga träningsmetoder.
Cykla , springa ,powerwalk, simma , pingis eller tagga iväg till gymmet. Vad jag än bestämmer mig för att göra så blir det ett lugnt pass.

Jag är ganska nöjd med mitt lilla hälsoliv så här i början av 2009. Mina målsättningar håller jag. Jag vilar ordentlig mellan varje pass och är fullt medveten om hur viktigt detta är. Min omläggning av kosten, det gäller framförallt frukostar och mellanmålen funkar bra så här i början , men det kan bli bättre.

Idag tex har jag inte ätit lunch och jag har skippat ett mellanmål av dom två som jag vill ha under dagen, jag vill ha in de någostans mellan 15:00 och 16:30, så det går att göra bättre. Frukost , mellanmål 1, middag och kvällsmål har det blivit och det har varit bra mat prima råvaror,lagom portioner och proteiner kolhydrater och fett under alla måltiderna. En sak till som jag måste bli bättre på är att få i mig mina kosttillskott, men det är ingen panik än. Jag ska ta mig en funderare på hur jag ska lägga upp kosten på bästa sätt var så säker på de. Jag tycker att jag har börjat väldigt bra.
Lite massage

Nu får det bli lite massage innan jag går och lägger mig.  Tror jag tar och sätter lite musik i öronen, får bli något med KISS. 
Imorgon ska jag jobba. Skönt att det är en röd dag så slipper jag att gå upp när kl är 03:30.
 
Godnatt


Dagens lilla shopping

Jag har varit på Överby idag och shoppat lite kläder. Här följer några smakprov:

Oj ! Glömde ta bort lappen här.Nu är nyårslöftet avklarat.

Idag har jag varit på gymmet och "styrkekört " lite . Därmed är mitt nyårslöfte avklarat så nu behöver jag inte tänka mer på de.
Jag körde lite mage , armar och ben. Det kändes bara bra. Det är en skön känsla att ha lite muskeldarr efter ett styrketräningspass. Nu känns det att man är igång på allvar. Jag har den senaste tiden varierat min träning mycket.: Powerwalk, simning och nu då styrketräning. Nu är det bara att ösa på mer och mer. Allt känns just nu bara toppen ! Jag äter nyttigare och sundare, jag använder kosttilskott som ett komplement till kosten och jag kombinerar träning och vila på ett som jag tycker är ett bra sätt.


Skön känsla efter att jag hade kört ett tag här !Nya kostvanor

Nu har jag insett vikten av det där med att äta rätt , eller sunt , nyttigt. Kalla det vad du vill !
Efter Lördagen's skräckupplevelse med alldeles för mycket onyttig mat så har jag redan nu börjat äta sundare.
På lunchen igår käkade jag kött, potatis, sås och grönsaker. Middagen blev det pasta med kyckling, currysås och även där grönsaker. Båda dessa måltider innehöll: protein, kolhydrater och fett. Det var absolut ingen snabbmat eller något annat äckel halvfabrikat. Prima råvaror och jag måste redan nu säga att det. funkar. Jag mår mycket bättre än vad jag gjorde under Lördagen.

Det slutar inte där. Igår när jag gick till affären så handlade jag bara mat som är bra att äta för att jag ska orka träna och hålla mina målsättnigar.  Naturliga råvaror och inget annat. Jag måste erkänna att det var jätte roligt att handla bara nyttig mat för jag kände mig så duktig då.
Det är också gott även den nyttiga maten, så jag tror att det där med att ändra min kostvanor till det bättre inte behöver bli så svårt.
Min inköpslista.
Ägg, keso, naturell yogurt, naturella nötter, grovt bröd, havregryn, frukt ,grönsaker, kyckling,mjölk, avokado.Det finns lite kvar att göra innan jag verkligen känner att jag är igång med att hitta den där "måbra känslan" som jag hela tiden strävar efter att få så optimal som möjligt.
Jag tänker inte ge upp nu för jag är så jälkla nära. Det känner jag. Bara några saker till som måste falla på plats.

Kosttillskott: Det finns jättemycket att välja på. Vad är bra ? vad är dåligt ? När ska man ta vad ? Och vilka ska man använda vid styrketräning ? Vilka ska man använda vid fettförbränning ? Vilka ska man använda vid konditionsträning ?
Vilka tider på dygnet är det som gäller  ? Massa frågor, men jag tycker redan nu att jag vet svaren på de flesta frågor.
Så nu är det bara att köpa in en första uppsättning..

Min inköpslista av kosttillskott.
Omega - 3, multivitamin/mineral, MSM, Vassleprotein, kaseinprotein och  Enzymtillskott.


SOME PHOTOS....Läsar - explosion !
Under hela Lördagen har jag haft en läsar - explosion, över 50 unika besökare på en och samma dag på min blogg.
Vad kan detta bero på ? Ja de enda jag kan tänka mig är att någon annan bloggare har länkat till min blogg, annars vet jag inte vad som har hänt . För varför skulle så många ( dubbelt så många) läsa just min blogg under Lördagen.

Om någon vet  får ni gärna tala om det för mig , jag är så nyfiken.Varning på Radion !
Hörde när jag jobbade under kvällen att man varnade extra noga på radion över att det skulle komma snö. Man varnade speciellt över Vänersborg. Sen sa man något vetenskapligt om denna snö som jag inte kommer ihåg, men det var något med att det var en blandning mellan snö och något annat. Jag uppfattade nog det viktigaste i alla fall. Ska du ge dig ut.
 Ta det försiktigt ute på vägarna. Det är stor risk för halka !

Natt - bussen blev trevlig.

När man sitter och tänker som mest på hur tråkig natt - bussen kan vara att köra så står det en resenär vid Torpa centrum och vill med mig till Trollhättan. Tror ni jag blev förvånad  ? Jag fick nämligen se att det var Andreas Karlsson som ville åka med mig.
Jag blev jätteglad när han kom. Han berätta för mig att även han har fått många förfrågningar om han inte vill börja lira seriematcher igen. Svaret han ger är NEJ ! Humm .... känner igen de. Vi var väl ganska överens båda två att seriematcher ute i "ovetebygderna" har vi varit med om så mycket båda två så nu får det vara roliga minnen för livet och inget annat.

Vi snackade så klart lite roliga pingisminnen. Tex när det var snöstorm när vi skulle lira utanför Lidköping och när vi skulle åka hem så var det ännu mera snöstorm. Man såg inte ens en meter framför bilen och körde man i 20 km så var det för hög hastighet. Ett annat minne är när bilen gick sönder utanför Borås någonstans sent på kvällen, när vi var på väg hem. Vi fick ringa runt lite folk bla Peter Dhalberg's ex flickvän.
Sköna och idag roliga minnen men inget man vill göra om.Stora delar av min rast.


Stora delar av min rast tittade jag på mina fötter.


Aldrig mer !

Dom senaste 12 timmarna har jag ätit för mycket och nu sitter jag och har jätte ont i magen. Pingisträningen tidigare idag eller ska vi säga igår, skitsamma.
 Träningen var väldigt lång och jobbig idag så jag var väl extra sugen på mat, men så här jävla mycket mat tänker jag aldrig mer vräka i mig. Ska jag äta ofta så ska det vara lite åt gången och inte ett lastbilsflak med mat vid varje tillfälle. Nu sitter jag och hinkar i mig en massa vatten, får se om jag blir bättre i magen av de. Det hjälper väl ingenting egentligen men jag inbillar mig de. Risken är att jag kommer att få springa  och pinka hela tiden.

MiddagKvällsmatEfter denna dag kommer jag ett steg närmare det där med att äta sunt. Jag ska  aldrig mer vräka  i mig på detta sätt.
Nog för att jag älskar korv och hamburgare, men det finns gränser.........


Lördag
Ska snart dra i väg och jobba. Det har varit full rulle hela förmiddagen.
Jag har varit i Trollhättan och lirat lite pingis. Är väl inte helt nöjd , men formen är som den är just nu.
Fick mest kämpa idag. Det är jobbigt att kämpa och slita så mycket ändå inte bli nöjd. Det känns just nu som all den tid jag lägger ner på träning bara är ett kämpande och slitande och det kommer nog att kännas så ett tag.
Fördelarna med att träna är ändå många fast det känns jobbigt. Jag brukar försöka tänka så.
Hjärtat mår bättre,man känner sig pigg efter några timmar och det är lättare att vara avspänd under dagarna.Efter träningen blev det ett besök på favvoresturangen. Idag käkade jag panerad schnitzel.
Sen gick jag till mataffären och köpte lite nötkött, så nu kan ni väl gissa vad jag kommer att äta på min rast i kväll. 


Vill ändra design.

Jag har försökt många gånger nu att få en bloggdesign som jag trivs med. Jag har försökt få en stor profilbild, bilder där som det nu står Danne Johansson och jag har försökt att lägga in en klocka på bloggen. Ingenting fungerar, eller jag gör bara fel fel fel. Jag är inte så bra på detta med datorer det är bara att konstatera.
Jag tänker i alla fall prova mig fram och försöka med hur mycket varianter som helst. Någon dag ska jag lyckas !
Det finns givetvis en massa olika "standarddesign" här på blogg .se, men jag vill ha en helt egen design.

Vad händer annars ?
Jag har mest jobbat idag, men idag har min favvoresturang öppnat igen efter att det har varit julstängt.
Jag är så glad för att dom har öppnat. Nu slipper jag att laga min egen mat. Det är inte gott. Dessutom är det tråkigt att laga mat och sen duka till sig själv och nu slipper jag även handla så mycket i affären och bära hem. Tack ! För att ni har öppnat igen.

Imorgon ska jag tagga iväg till Trollhättan och lira pingis. Det är träning klockan 10:00 och det ska bli kul. Jag har skrivit detta många gånger förut , men jag upprepar: Jag är knappast i någon superform och jag spelar inte så bra som jag vill göra. Det är inte ens nära ! Men jag är så glad att jag tränar och håller igång de igen.

God natt .........


Min jul och nyårsafton.


Julafton var jag hemma hos pappa. Brosan var på besök och Gloria och syrran var självklart där .  Vi åt julmat , satt och babbla, åt lite mer och öppna julklappar. Det var mysig att alla för en gång skull var samlade på ett och samma ställe. Andra år har pappa varit på Filippinerna eller så har jag varit hos mamma.


Nyårsafton var jag hos min kompis Karin i Trollhättan. Hon var hemma eller på besök borta, jag vet inte riktigt för hon har ju en lägenhet i Göteborg och en i Trollhättan och jag vet inte vad hon anser va hemma eller borta.
Skitsamma ! Det var även lite annat folk där såklart. Jonas, Kevin, Johan, Mia, Sara och Lena var där också.
Sara och Lena var två personer som jag inte kände sen tidigare. Jag kom till Karin lite för tidigt så jag fick hjälpa henne lite med maten.  Det blev en väldigt trevlig och mysig liten fest med god mat ,spel ,roliga diskussioner, hemliga avslöjanden och fyrverkerier.  


Mera Stellan

Jag gillar att se alla gamla klipp med Stellan. Det spelar ingen roll om han vinner eller förlorar. Han är verkligen en av dom stora inom svensk pingis.Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE