För under hundra kronor

Thailand är så bra på många sätt de har jag säkert  sagt tusen gånger. Tänk att de bara är att lämna in tvätten och så får du den tvättad, torkad strykt, ihopvikt och inplastad för under 100 svenska kronor.

Under mitt paraply


Ut i regnet och hämta lite ren tvätt och samtidigt lämna in lite mer kläder. Jag vill få så mycket rena kläder med mig hem som möjligt så behöver jag inte boka tid i tvättstugan. Tur att Duangjitt har ett paraply på varje rum. Annar hade jag blivit blöt...


När de regnar, ja då regnar de !


Nu regnar de och oskar och blixtrar. Dessutom blåser de rätt ordentligt. Från soligt till värsta ovädret på bara några minuter. De är märkligt hur de kan ställa om.
Kram...Dagens poolbilderSka hämta och lämna


Jag har legat och slappat lite vid poolen ! De blev de idag med. Ska ta mig ner till beatchen någon dag, men de n ligger någrahundra utanför resortet så de är lite mer omständigt att ta sig dit för man måste ju packa en liten väska. Oj vilka bekymmer man har.

Jag kan säga de igen att jag mår bra och allt känns bra, men de är ändå så nu att jag vill åka hem. Jag längtar väl inte till flygresan de kan jag inte påstå. Den är ju verkligen inte rolig nånstans. Men jag är lite mätt på allt här nu. Jag har haft några fantastiska veckor här och jag kommer att ha med mig mycket minnen härifrån. Fast nånstans i allt detta lyx, njutning och leva livets glada dagar så vill man tillslut hem.

Jag vill hem till Sverige och äta god frukost, träffa mina vänner, ha nya projekt på gång och vara den vanliga Danne som jagfaktiskt  är. Jag har lärt mig mycket på denna resan. Jag har kommit på saker om mig själv som jag inte har tänkt på innan. Jag har också lärt mig mycket om Thailand och dess befolkning. Saker och ting är inte alltid som man tror att de är och de får man bekräftat varje dag här nere. 

Ok nu blev de ett inlägg om lite hemlängtan. Men de är prcis de jag gör, längtar hem. 
Nu ska jag i alla fall gå ut och hämta min tvätt som jag lämnade in igår. Samtidigt ska jag lämna lite mer. Så att jag har mycket rena kläder som bara är att packa upp och lägga i lådor när jag kommer hem......

Kram... 


Lite fisk

Lite fisk på restaurang Noapakaow Pool !Ska titta på den filmen när jag kommer hemJag tror jag ska titta på denna filmen när jag kommer hem till Sverige...


2010 03 30 Kl 12:50 Thai-tid.Dagen efter...
Godmorgon!

Då har man vaknat till liv igen såhär dagen efter sista partykvällen. Jag skulle kunna gå ut några kvällar till för de är ju inte nu jag åker hem utan på Fredag. Men jag orkar inte fler nätter nu. De känns dagen efter ävenom man tar de lugnt så är de aldrig bra för kroppen att vara uppe hela natten och komma hem 05:00 på morgonen.
Ska jag orka med den jobbiga flygresan hem också så känns de bäst att inte gå ut mer här nere...

Jag får tänka på alla roliga kvällar istället. Den ena partynatten var inte den andra lik. Hela tiden nya erfarenheter och upplevelser. Ofta var de väldigt roligt !

Igår besökte jag bla Stockholm Bar. De finns jättemycke barer här i Thailand. som som har  svenska namn. Typ SKÅL eller Sweden Bar. De sägs ju även att Håkans Bar ligger här i Patong.
Ok ! Inget mer party för min del, men mycket annat ska jag göra. Idag får de bli en ordentlig promenad i Patong. Jag vill hitta lite ställen som jag vill se. Mera beatch och mindre pool får jag försöka med också dessa dagar som jag har kvar. Jag ska naturligt vis äta gott också. 

Nu blir de mat vid poolen !

Kram.....

  


Regn !

Oj ! De regnar nu och de regnar ordentligt. Jag har precis kommit in efter att jag fick avbrya min promenad på Beatchen. Himlen bara öpnade sig och jag hade inte en chans att ens försöka hålla mig torr.
Hoppas de håller upp ikväll. För jag vill ut på lite party paty, men i detta väder blir de ju problem....


Frukost !

Hej på er igen.

Lite frukost har de blivit vid poolen. Som jag har skrivit tidigare så är jag ju inte så förtjust i Thailäns frukost. Apelsinjuice, mjölk, ägg, flingor mm smakar inte så gott här så jag hoppar ofta över den frukosten här som ingår här på resortet när du har ett rum.Men nånting måste jag ju äta så idag blev de till frukost. Ost och skink smörgås med pommes.


Where Do You Come From ?


Godmorgon !

Jag har fått gjort lite nu under förmiddagen. Ha ha, låter som jag är hemma redan grejar. Fast jag är ju kvar i Thailand, men man behöver ju göra lite här också för att semestern ska funka.


Jag har varit och tagit ut 10 000 nya baht. De får bli dom sista pengarna som jag spenderar  här i paradiset. Jag tror jag klarar de för de blir inte mycket shopping nu. Jag bokar inte heller några nya rundresor så jag ska nog klara mig på lite mer en 2000 svenska kronor här til lpå Fredag. Jag har lämnat in lite tvätt igen. Den ska jag hämta imorgon. För mellan 50 och 100 svenska kronor så får man sina kläder tvättade, torkade, strykta, ihopvikta och inplastade. Jag kommer inte ha mycket smutstvätt när jag kommer hem. De blir bara att packa upp och lägga i lådorna. Perfekt !

Nu ska jag tagga ner till poolen och käka lite och sen får vi se om de blir Beatchen eller promenad i Patong centrum. Ikväll blir de party ute igen. De blir min sista kväll och natt ute på stan. Sen blir de ingen mer alkohol före jag åker hem.

Förövrigt så kan jag säga att allt är bra och jag känner en behaglig känsla i kroppen. Jag har haft en fantastisk semester såhär långt och de bästa är att jag har flera dagar kvar !!! Jag har lärt mig mycket !!! Både om mig själv och Thailand, lokala befolkningen och turister. Jag får ofta frågan från både Thai - folk och turister. WHERE DO YOU COME FROM ? Senast bara för någon timme sen. De var en turist som fråga om jag kom från Australien för de såg så ut tyckte hon. Folk gissar nästan aldrig Sverige utan dom tror att jag kommer från antingen Finland, Norge, England eller som nu Australien........


Kram....Lite kyckling
Grillad kyckling med ris,lök,ost och grönsaker. De är även kryddat med svartpeppar.  Have You Ever Seen The Rain

Har varit ute och fått i mig lite mat. Jag åt grillad kyckling med ris. De blev bara de och sen gick jag tillbaka hit till resortet.Jag promenerade Beatch vägen när jag gick ifrån restaurangen till resortet för då slipper man alla försäljare som undrar om man inte vill köpa något. Man slipper även dom försäljarna som frågar varför jag inte köpte något av dom när jag gick förbi igår.....

För första gången under min semester har de precis kommit lite regn. Men de är nog välkommet här för de har ju som sagt inte regnat på ett tag utan de har ju varit värme rekord just denna månaden.
Jag tror inte de blir någon utgång ikväll, men man vet aldrig ? De är ju så kul att gå ut här fast just nu känner jag bara att jag vill vila.

Ha de bra.

Kram...

Not So Hot !

Tjena !

Jag har varit ner vid poolen några timmar. De var behagligt och skönt. Bara slappa och bara vara.De är underbart !

Idag är de inte så varmt. De är lite molnigt och även lite vind i luften. De är ganska skönt och de blir ju mindre risk att man bränner sig. Nu ska jag ta och gå ut och käka igen. De blir något ställe nere på stan. De finns många bra och servicen är umärkt. De enda som kanske inte är bra de är att mycket av den maten jag äter här är väldigt fet. Jag tränar ju inget här nere så man blir lite rund om magen. Fast då är de roligt att hoppa bomben i poolen !!

De finns som jag sa många bra matställen här så har man bara casch och röra sig med så finns de så mycket gott att äta. Här på resortet finns två matställen. De ena ligger vid poolen och den andra vid receptionen. Den vid poolen är öppen på dagtid mellan 10:00 - 18:00. Den vid receptionen är öppen 18:00 - 23:00 tror jag. eller något
Den restaurangen som är öppen kvällstid har tre olika rätter man kan välja mellan. De är kyckling, kött eller fisk. Dessutom har dom en salladsbuffe. Jag har varit där en gång och då blev de kyckling får se om jag prova kötträtten en gång också innan jag åker hem.

Idag blir de ute på stan som gäller. Får se vad jag äter. Pasta, pizza eller något med ris. Vi får se ??

Kram...


Nedräkningen har börjatJa jag sitter här och funderar. Kanske funderar jag lite för mycket ?

Jag har börjat och räkna ner lite. Nu är de mindre än en vecka kvar till hemresan och nu börjar jag planera lite för den. Ni vet, man måste tänka på hur mycket mer pengar man vill bränna här. Blir de mer shopping? Hinner man med mer rundresor ? Hur många mer kvällar av party party ska jag göra, osv ?

Vad de gäller pengar här nere så har jag bränt semester kassan och de är jag nöjd med för de är ju helt enligt planerna. Jag har väl tänkt att bränna kanske 2000 svenska "pengar" till här nere och sen räcker de. De innebär att jag fortfarande kan äta gott och någon mer ute kväll med party party blir de.

En kväll till ute i Patong Nightlife får de bli. De blir en bra avslutning på en på många sätt fantastisk resa.
Några galna shopping rundor blir de inte för de går alldeles för mycket pengar då och min semester kassa är ju redan bränd. De blir heller inga fler rundresor utan denna sista vecka hänger jag här på resortet och ute på stan.

 De är inget problem för jag har gjort två fantastisk resor under mina veckor här nere och de och mycket mer  kommer jag förmodligen att minnas livet ut. Jag har inte skrivit något än om min båtresa i östra Thailand, men jag vill vänta lite för de är klart de roligaste och mest fantastiska på denna resa som jag har gjort och jag vill spara de bästa till sist.

Som jag sa: Nedräkningen har börjat, men jag har ju några dagar kvar av njutning. God mat, poolen och nattliv !

Kram....
Nopakaow PoolHej på er !

Jag har precis käkat en burgare nere vid poolen. Den lilla restaurangen och baren som ligger här inne på resortet heter Napakaow Pool. Maten här smakar alltid jättegott, personalen är hur snälla och trevliga. Dessutom kan inte servicen bli bättre.

Hamburgaren smakade jättebra ! Hundra gånger godare än om man köper den på en korvkiosk hemma i Sverige.2010 03 27Hej !
Varmt varmt , ja de är de här 8 grader norr om ekvatorn. Jag har varit ute på en liten promenad bla på Patong Beatch och Banglaroad. Käkade lite Lunch och köpte 15 nya flaskor vatten.
Nu blir de ner till poolen och sen ska jag se om jag hinner boka någon mer rundresa innan mina veckor här i paradiset är över. Jag ca en vecka kvar så jag behöver inte räkna ner riktigt än, men jag får planera lite mer vad de gäller resor och hur mycket mer pengar jag vill bränna här...

Allt är toppen annars och jag mår bra. Hoppas ni gör de också.

Kram....


Har lite svårt att sova

Godmorgon

Sitter här jag har lite svårt med sömnen. Usch ...... ! Jag vill inget annat än att sova nu. Hade jag haft min egna säng som står hema i Sverige så hade de inte varit några problem. De är en mjukare madrass än den jag ligger på här. Örngott och sånt på detta stället är inte så sköna heller. De är ju rent och fräscht så, men i detta fallet föredrar jag mina egna sängkläder och madrass.

Desamma gäller frukosten här i Thailand. De är verkligen inte som hemma och nu kommer gnäll nr två. Jag saknar att äta en riktigtgod frukost. De är inget fel på maten här så och de finns mycket att välja på i frukostbuffen. Men Ägg, mjölk, juice bröd osv smakar inte så jättegott här. Jag vill ha Arlas mjölk, Brämhults Juice
Kellogs cornflakes och allt de där som finns på frukostbordet.

Apelsin juice här tex smakar bara tunn tropisk "blask blask"

Lite gnäll på annars än bra och underbar resa såhär långt.
En förklaring till att jag inte kan sova. Ljuset titta in mellan gardinkappan och jag är super känslig för de där.


Får väl stå och titta på de fina utsikten i palmlandet. Ska jag gå ner och äta frukost ?????
Har haft en trevlig kväll


Ok ! Då är jag tillbaka igen. JAG HAR HAFT EN BRA KVÄLL MED PARTY PARTY ....

Nu är de dags att sova. Patong Night life är hur grymt som helst. De är inte hälften så bra hemma på krogen i Sverige. Nattlivet här är så häftigt så jag finner inte ord för de. Jag säger bara party party och massa bra musik på högsta volume.

Godnatt

Kram.


Ut igen

Ok ! Då var de dags att snart avsluta denna dagen med att ge sig ut och ha lite party ännu en gång. Jag tar de lugnt, men jag har jätte roligt i alla fall. Man blir lite rund under fötterna och så efter några timar ,men hela tiden så har man hjärnan "påkopplad". Allt är så bra. Musik, de är party och man har roligt...

Hoppas ni alla får en fortsatt trevlig dag och en godnatt...

Kram..Tänker på hur bra jag har de.Hej på er igen ! Jag har haft några pool timmar igen. Jag låg där och slappa och tittade upp mot den Thailänska himlen.
 Jag tänkte bla på hur bra jag faktiskt har de, och när man är här i Thailand så blir man ännu mer medveten om de. Jag spenderar mer pengar om dagen här än vad dom flesta Thaimänniskor tjänar i månaden. De är egentligen helt sjukt, men de är faktiskt så de är. Man kan unna sig och man kan lyxa till de. Thailand är ett fantastiskt land. De finns mycket att se och göra här. Dessutom kan man äta gott för de finns så mycket god mat. 

Människorna som bor här är så nära denna lyxen, men ändå så långt borta. Dom har inte råd med allt de som dom själva har. Allt går till oss turister. Ibland tror jag de är bra att faktiskt tänka på att man har de väldigt bra...
De ska man vara både glad och tacksam för.

Kram.. 
Bilder från Thai


Chicken Sandwich


Lite frukost har de blivit. Igår va de ost och skinka idag äter jag kyckling smörgås. Bara så gott, och så typiskt Danne !


Lagom är bäst

Godmorgon !

Jag var ute igår. Jag blev väl lite full men inte så farligt mycket. De var lite lagom. De var kul igår med. Patong på natten de är inget annat än hur roligt som helst. Jag ligger nog kvar en stund till i sängen och tänker tillbaka på igår. Fest party och mera fest. Gott att man inte ska resa hem på ett tag.

Snart blir de mat undra vad vi ska äta då. Jag tog de ganska lugnt igår. Jag blev lite lagom "lullig" de unnar jag mig när de är semester...

Kram...GodnattOk ! Jag säger väl godnatt ifrån Thailand nu då. Jag ska inte sova utan jag ska ta mig ut i nattlivet ännu en gång. De kommer att bli kul för nätterna här på Patongs gator och barer är inget annat än fest fest...

Hoppas ni alla där hemma får en trevlig dag. Så hörs när jag har fått mer upplevelser från detta fantastiska land som heter Thailand.

Kram...


Min mysiga middag

Har varit ute och käkat lite. De blev en pasta carbonara. Precis som mycket annan man här i Thailand såär den mycket godare än en carbonara hemma....Sen promenerade jag på stranden på vägen tillbaka till Duangjitt (där jag bor) De är bättre att gå där för då slipper man alla dessa försäljare som vill att man ska köpa något av dom. Speciellt dom där skräddarna som inte har fattat att jag inte vill ha en kostym.  Ha ha...

Nu ska jag vila lite och sen blir de utgång ikväll också.

Kram....Leker som ett litet barn

Gick ner och badade lite i poolen. Simmade runt och jag hoppade lite från poolkanten. Gjorde bomben och dom som jobbar i poolbaren och restaurangen dom bara skrattade åt mig. Jag är som ett litet barn. De spelar ingen roll om jag är i Thailand eller hemma.Värme rekord
Jag kan inte riktigt bestämma mig. Jag vill gå ut på en promenad, men de är mitt på dagen här och jätte varmt så jag vet inte om jag riktigt pallar att gå någon längre sträcka. Man kan ju bara ta en tuk - tuk taxi om de blir för varmt så de är väl egentligen inget problem.

Förövrigt kan jag berätta att just denna perioden är de värme rekord här. Jag har också fått berättat för mig att i April Maj kommer de att bli ännu varmare. Bangkok är världens varmaste huvudstad och jag befinner mig i detta land Thailand och de är värme rekord. Kan ni tänka er hur varmt de är då. Jag ska ändå inte klaga och jag har vant mig vid värmen här. Fast man kan ändå inte sluta fundera på detta eftersom till och med  Thailändarna säger att de är otroligt varmt.

De är viktigt att dricka mycket vatten. Jag tror att jag dricker ca 5 liter om dagen. Solkräm är ett måste. Man kan bränna sig även om deär molnigt för de är ju faktiskt så att jag befinner mig bara 8 grader norr om ekvatorn.

Nä ! Nu ska jag inte prata mer om värmen.
Jag har ju åkt hit för att få sol och värme och
 de har jag ju verkligen fått .......
Jag har precis ätit lite frukost vid poolen. De blev rostat bröd med ost och skinka med pommes till. Gott gott efter ute kvällen igår. Jag kommer nog ändå att gå ut ikväll också. De blir för tråkigt att inte göra de. De gäller bara att man tar de lugnt så blir allt bra. Någon mer rundresa ska jag försöka hinna med. Man får inte glömma att uppleva mycket när man nu befinner sig i Thailand. Möjligheterna här nere är oändliga. 

De blir nog slappa vid poolen och ingen promenad trots allt. 

Kram...

 


Ner till poolen
Ska tagga ner till poolen. Den kommer att kännas riktigt bra. Jag ska verkligen njuta och slappa. Sen kanske jag ger mig ut på en långpromenad. Svårt att gå Vänersborg, Onsjö, Brätte, Öxnered, Blåsut och Dalbobron nu. Men jag kan väl gå något annat varv här i Patong.....


Dagen efter


Oj ! Igår var de party ! Fast jag tog de ändå förhållandevis lugnt. Om man nu kan säga de när man är ute under natten i Patong. Lite trött idag  för jag kom tillbaka till mitt rum 04:30.  Nu är klocksan typ 10:15. Jag tror inte de blir någon utgång ikväll. Jag stannar här och slappar vid poolen....

Kram...Nu blir de party !


Hej igen !

Nu ska jag ta och ge mig ut i The Patong Night Life ... Nu blir de party party och jag kommer nog att hålla på till sent fram på natten. Klockan är här i Thailand är nu 21:40 och de är verkligen då de grymt att gå ut i Patong. De verkligen fullt ös hela natten både i baren och på gatorna. Hoppas ni alla där hemma får en trevlig dag. Nu ska jag dra ut.

Kram på er...


Update från paradiset

Hej på er !

Jag gör en liten update ifrån Paradiset. Thailand är verkligen ett fantastiskt land. De finns så mycket att göra och så mycket att se. Jag kommer inte att hinna med allt som jag vill se och göra. Jag har haft underbara dagar här i Thailand. Reser runt, äter gott, badar, slappar, dricker singa öl och har inga bekymmer alls.

Jag kommer att skriva mer om var jag har rest runt och så senare. De är så mycket jag har och berätta om de. Dessutom finns de en hel del bilder på detta, men jag håller lite på de.

De jag kan säga är att jag mår bra och jag är så nöjd över att jag får göra denna resa. Idag hämtade jag lite tvätt som jag lämnade in igår på ett av alla hundratals tvättservice ställen. För ca 50 svenska kronor så tvättar, torkar, stryker, viker och plastar dom in mina kläder. Tänk när jag åker hem har jag kanske ingen tvätt alls mer än dom kläder jag har på kroppen på själva hemresan. Bara att packa upp och lägga i mina lådor. 

Vad händer ikväll då ?

Jag ska gå ut och kolla nattlivet i Patong igen. De är så roligt för de är fullt ös och party party hela natten lång. De är kvällens planer. Jag har lite drygt tio dagar kvar här i paradiset så de kommer att bli mer av sol, bad, god mat, nattliv och underbara resor i Thailand. ABSOLUT PARADISE..... 

Kram...  


Kommer inte att blogga på ett tag
Jag kommer att resa runt lite utanför Patong med start imorgon eller övermorgon. De innebär att de nog inte kommer att bli så mycket bloggande resten av min smester. Jag vill ju se så mycket av Thailand så jag hinner inte riktigt sitta här och skriva. De kommer inlägg och bilder så småningom på allt jag är med om här. Men jag vill inte bära med mig datorn överallt. Jag lämnar kvar ganska mycket saker här på resortet och tar bara med mig de viktigaste.

Ok då vet ni så ni inte börjar undra var jag helt plötsligt tar vägen.

Kram...

 


Dagen efter

Vilket tryck det är mitt inne i smeten. Phuket  Nightlife, Patong Thailand !


Var ute igår och kände på nattlivet mitt inne i smeten denna gången. Var även på Rock City, men de var inget att ha. Vi gick till lite olika ställen. Vi stannade ofta till  där dom spelade bra musik för de kändes bäst att sitta där och ta en Singa Beer.
De var jättekul igår ! Bra musik och alla är snälla glada.Jag pratade med några från England och Australien.
Träffade såklart en och annan Svensk.

Ha de bra alla. Jag får se hur jag gör ikväll, men jag går nog ut då med. Fast jag tar de lugnt såklart precis som igår.

 Kram....Går ut en liten stund ikväll


Tjena !

Hur är de med er där hemma ? Hoppas ni mår bra. Jag gör de i alla fall. Fast jag är ganska trött. Idag har jag gått en lång promenad i Patong. De är långa gator, mycket att se och försäljare som hela tiden vill sälja så man blir lite snurrig här nere i värmen. Jag har slappat ganska mycket idag vid poolen . Ätit har jag såklart också gjort.

Jag har också bokat en liten resa till Koh Poda. De ligger öster om Phuket. De blir en båt till lite öar och den går mellan höga klippor där vi kommer att sola, bada och snorkla. Vi kommer att övernatta en natt i en bungalo. Vi ska till en ö som heter Koh Hong, där de bara bor tre bofasta invånare. På ön blir de lunch och mera snorkling. På kvällen blir de mycket slappa vid havets vågor och brus. Allt detta och mycket mer under två dagar. De ska bli kul ! Detta är på onsdag, men de är bra för då har man något att se framemot. Nu när man känner sig lite seg på kvällarna och man vet inte riktigt om man vill göra något direkt.
Men jag gör nog ett försök att ta mig ut ikväll och titta lite i Patong såhär på kvällen. Går väl till Rock City som jag tänkte redan när jag vaknade imorse. Jag provar de, men blir de för segt så går jag tillbaka hit ganska omgående. För jag är ganska trött och jag har gått mycket idag.

Kram...pool pool pool !

Hej !

Jag har legat och slappat i och vid poolen i flera timmar. Så gött va de.....
En vecka i Thailand

Nu är de en vecka sedan jag landade på flygplatsen i Phuket. I början var de lite jobbigt. Värmen tidsomställning och allt annat. Nu har man vant sig och då måste jag säga trots allt att denna första vecka har varit fantastisk på många sätt ! Allt ni har hört om Thailand att de är så bra här och att människorna är så snälla och mån om oss turister de stämmer verkligen. Allt gott ni hör om Thailand är sant och så finns de massa saker här som man måste vara här och uppleva för de är svårt att beskriva hur de känns i ord. 

Jag har shoppat och spenderat pengar som en miljonär denna veckan. Jag har två veckor kvar, men jag tror inte de blir så mycket mer shopping. Om jag inte hittar något som jag verkligen vill ha. Denna veckan har jag också provat på hur de känns att få Thimassage. De kommer att bli minst en gång till innan jag åker hem. Jag har hittat en liten mysig krog här i Patong. Några gånger till kommer jag att hänga där och dricka Singa beer.

Bad och slappa vid poolen blir de nästan varje dag och de är så skönt och de känns bra att jag har två veckor kvar här. Äter god mat gör jag varje dag. Allt man äter har såhär långt varit jättegott !

Vad har jag gjort idag ?
 
    

  

Ja jag gick en ganska lång runda nere i centrum för att verkligen se om jag kan hitta någon riktigt brsa affär. De finns några, men de är mycket som är skit också. Denna veckan är de säkert 15 skräddare som har velat att jag ska köpa en kostym av dom. Jag har inte sagt ja till en enda och jag kommer inte att göra de på dom kommande två veckorna heller. Ibland ser jag direkt vad de är dom vill sälja när dom börjar och babbla med mig och då går jag därifrån med en gång. 15 st denna vecka alltså som på ett eller annat sätt försöker locka mig till att köpa en kostym. Bara idag har 5 st skräddare försökt. De kan vara att stoppa mig på gatan och börja med orden: "Where you from" eller så ropar dom när jag går på andra sidan gatan. Tittar man upp då så ser man ofta att de just är en som vill sälja en kostym. De kan nog inte vara lätt för dom att driva sin lilla verksamhet här i Thailand när dom verkar ha sån panik över att just få sälja en kostym.

Dom flesta "Thaimänniskorna" är som jag tidigare har sagt väldigt snälla och trevliga, men visst finns de undantag. Idag tex så gick jag förbi någon typ av liten affär. Två yngre "thaikillar" kom ut och fråga något. Jag gick förbi och då ropar dom: Är du döv din jävla idiot! Fast på engelska då. Så visst finns de undantag även om de var dom första denna veckan som jag  hörde dom orden sägas till mig.Nu blir de ner i poolen och senare ikväll ska jag ut på stan och kolla in  ROCK CITY ! Jag ska också boka en paradisresa.  De är en resa med båt där man seglar mellan massa små öar. På en ö bor de tre invånare. De blir bad, snorkling, dricka och äta god mat mm....

Nu blir de poolen.

Kram ...


Sista för nu

Gör en sista update från paradiset sen är de dags att sova.Jag har haft en underbar och fantastisk dag. Jag har fortfarande inte hunnit smälta allt. Men jag mår underbart bra och de är ju huvudsaken ! Djungelsafari är kul och de är något ni ska prova på om ni är i Thailand. De rekomenderar jag.


 

Jag avslutade min långa fantastiska dag med en öl på mitt nu lilla favvoställe här i Phuket. De ligger en liten bar bara några hundra meter från där jag bor och de är så mysigt där. Ok ! Nu ska jag sova. Jag har ca två veckor kvar här i Thailand och jag har redan fått ut  mycket mer  av min resa än vad jag hade kunnat drömma om ! Den är långt ifrån slut. Nästa lilla utflykt får bli en tur Koh Poda. De är en båttur till lite små öar här i Thailand. Men de kommer mer om de när de blir dags.

Jag mår bra ! Jag är så lycklig ! Nu ska jag sova !

Godnatt på er ... '

Kram


Lite mat


Fick detta till Lunch vid elefantlägret i Khao Sok
När jag hade kommit tillbaka till Phuket efter mitt lilla äventyr i djungeln så blev de lite middag. RIS,CURRY,FRTERAD KYCKLING,GRÖNSAKER och SMÄLT OST OVANPÅ .....

Mer bilder från mitt roliga äventyr !Dungelsafari i Khao SokIdag har jag haft en underbar dag med massa upplevelser. Man är verkligen i paradiset. Så är de. Vi har varit på Djungelsafari i Khao Sok. De blev en bussresa på ca tre timmar till sydthailand största och mest orörda nationalpark. När vi kom fram möttes vi upp elefanter som vi fick hoppa upp och sätta oss på. Jag satt på elefantens rygg och där uppe fick jag se regnskogen. Efter de köpte vi lite fruk som jag matade elefanterna med och så gav jag min elefant förare lite drix och han blev som alla Thailändare blir, jätteglad.

Sen åt vi lite Thaimat vid elfantlägret och sen var de dags för en kanot- tur ndför floden för att titta mer på regnskogen.
Kanoterna gled sakta nedförfloden så man lätt kunde kolla in den fantastiska regnskogen och dom höga bergen. Vi tog en kort paus på ett litet ställe och sen gled vi vidare nedförfloden. När vi var framme och vårat äventyr bara hade en bussresa kvar så skulle jag försöka kliva ur kanoten och min fot hade typ somnat eller nått för jag kunde inte stå på den utan höll på att ramla. fyra Thailändare tog tag i mig och väntade tills jag kunde stå själv.

Bussresan tillbaka till Phuket tog även den ca 3 timmar. Detta var en fantastisk upplevelse som jag sent kommer att glömma.
KRAM...Imorgon...

Ska ta och gå och sova. Jag ska upp så tidigt imorgon. Klockan är här i Thailand 20:45. Jag skaupp 06:15 för jag vill hinna äta frukost innan jag ska iväg på Djungelsafari. Bussen går från resortet 07:35 och sen är vi inte tillbaka förän 18:00.

Jag ska få rida på elefanter och sitta tillbakalutad i en kanot på en flod någonstans ute i djungeln. Spännande ska de bli.
Ha de så bra så hörs vi imorgon.

Kram...Dresscode

Min F1 skjorta


Banansplit på Duangjitt !

Riktigt god var den ! Tre olika glasskulor med grädde, sylt och givetvis banan. Fick även en liten kaka brevid...


Lite bilderFick några frågor

Vill bara påminna om att jag inte har möjlighet att göra några videoinlägg ifrån Thailand. Jag har inte några kablar som passar mellen videokamera och min bärbara dator.

Sandra frågar:

Hej Danne! Jag kollar din blogg varenda dag och den är jättebra! Jag tycker att du ska svara på mina frågor som jag har undrat över ett tag :) Jag skulle uppskatta att du svarar på frågorna i ett videoklipp <3
Danne
Jag har ingen möjlighet att ladda upp vidoeo klipp på min blogg ifrån Thailand. SORRY!

1. Vart har du köpt din "i love danne-bloggen" tröja? Jag skulle gärna vilja ha en sån ( a )
Danne
De finns en sida på nätet där du kan designa dina egna tröjor. Jag gjorde detta på spreadshirt.se. Där kan du göra en I LOVE DANNEBLOGGEN T-shirt eller tröja. Om du gör de så skicka gärna en bild så lägger jag kanske ut den på min blogg om du vill.

2. Har du köpt något i Thailand?
Danne
 
De blir en del. Mat, kläder, vatten, drinkar, öl, softdrink. Jag bränner även pengar på massage. Imorgon ska jag på djungelsafari
 
3. Vad är din favoriträtt? :)))
Danne
Vet inte riktigt. Hemma är de väl vanlig lagad husmanskost tror jag. Nu i Thailand så käkade jag friterade Räkor de var gott, men de där är en svår fråga att svara på

4. Harru flickvän? <3
Jag vill gärna ha svar! ffrån sandra ;) ihihih :D
Danne
Nej, jag är singel.. 


Pool och lite shoppingUpdate från Thailand ! Jag har slappat lite vid poolen och jag ska snart ner igen. Lite shopping blev de också blivit. Ibland hittar man så mycket man vill ha. Men inte ens jag kan ju köpa allt. Haha ...

Kram på er ...17 marsGodmorgon

Hur mår ni där hemma ? Jag längtar inte hem än. Ytterliggare en underbar dag i Thailand väntar ! Igår blev de utgång i Patong Idag blir de mycket slappa vid poolen. Jag ska någon dag prova att gå ner till Patong Beatch och bada också, men de har liksom inte blivit av än. Man måste ju packa med sig lite saker för den ligger 300 eller 400 meter utanför resortet.

Idag lyckades jag ta mig upp och gå ner till frukosten . De var gott att få i sig lite ägg, bacon, bröd,ost, skinka och vattenmelon. Finns såklart mer att äta från den frukostbuffen som dom har här, men de räckte de där för mig. Nu ska jag ner till poolen. Hoppas ni får en trevlig dag.

Kram...


Kollat The Night Life och druckit god öl.

 

Hej på er sitter här efter lite Singa beer och bloggar lite. Är man i Thailand måste man absolut prova Singa beer. Om man har åldern inne då såklart.  
Riktigt bra och god ÖL. (Tack Jonas för de tipset)  Den kan man verkligen inte klaga på. Jag har haft en bra kväll, men vi gick hem ganska tidigt för att komma in i någorlunda rätt dygnsrytm.  Imorgon blir de nog att jag stannar på resortet. På Torsdag måste jag ställa klockan och gå upp tidigt för då ska jag få åka på djungelsafari. Vi ska till nationalparken Khao Sok. Där ska jag få rida på elefantryggen åka i en kanot på floden och samtidigt få se regnskogen. Men men de är på Torsdag.

Jag har haft en underbar kväll. Har kollat in ute livet ytterliggare en kväll och de är lika häftigt och fartfyllt som alltid. Hittade även en ställe ikväll som jag absolut ska besöka någon kväll innan jag lämnar Phuket.Kolla där. ROCK CITY!!!!!!!!!!!!!!! De stället ska jag bara in på någon kväll. Man får så mycket upplevelser i Thailand så de är inte klokt. De finns så mycket man kan göra från tidig morgon till sen kväll och natt. De största bekymmret man har är valmöjligheten som faktiskt är ganska angenäma problem trots allt. Tänk om de hade varit tvärt om. Man åker till andra sidan jordklotet och de finns inget att göra.Efter att ha gott mitt inne i smeten ett tag så vile jag till ett lte mysigt och lugnt ställe och så blev de. Kommer inte ihåg nu vad de heter men de jag vet är att jag kommer att hänga många kvällar där på den lilla baren som ligger bara två eller tre hundra meter från där jag bor. Dom är jättesnälla där och man får utmärkt service samtidigt som de är ett lagom lugnt ställe. Där blev de en SINGA som är en av dom godaste ölsorter som jag har smakat.  Kram...

Laddar upp med en drink vid poolen !Laddar upp lite inför ikväll. De har blivit lite slappa igen med en drink vid poolen. Nu ska vi vila några timmar och sen ska vi ge oss ut än en gång och kolla in..........

Tror detta är friterade räkor


Lite mat har de blivit vid nere vid poolen. Jag åt lite för mycket känner jag så nu får jag snart gå och lägga mig vid "poolside" igen.

Jag tror jag beställde friterade räkor. De va jättegott. Med jag beställde nog lite för mycket pommes.


BARA SÅ SKÖNT ATT SLAPPA I OCH VID POOLEN !Kram...Jag mår bra och allt är underbart

Hej alla där hemma. Jag befinner mig i Thailand, på min födelsedag. Långt från Sverige och jag mår bra av de. Allt här är bara underbar och jag längtar inte hem ! Man har inga bekymmer överhuvudtaget. Vi har legat och solat vid pooolen !!!!!!! ganska länge och planerat lite inför ikväll. Nu blir de mat. Kan ni gissa var ??? Jo vid pooolen !

Kram....Bild från paradiset


AlkoholFick en kommentar om mina akoholvanor...

Håvard-
Altså Danne, nu måsste du beråtta en sak. E inte du nykterist? Jag har fått det intrykket och det har alla andra på arbetsplatsen jag jobbar på som e jåttestora fans av dig.


Danne- Nej jag är inte nykterist och har aldrig varit. Men jag tycker att man ska vara försiktig och dricka med måtta.Om man har åldern inne då vill säga. De finns många exempel på människor direkt från verkligheten som de har gott riktigt illa för pga alkohol 

Så lyd ett gott råd. AKTA ER FÖR ALKOHOL !


Videoinlägg ?????

Några videoinlägg kan jag inte göra här ifrån så ni får vänta till efter påsk. Då ska jag klippa ihop lite från paradiset PHUKET.....

KRAM...
BilderVet att de finns några där hemma i Sverige som villl se mycket bilder från Thailand. Vissa håller jag för mig själv, men jag bjuder såklart på en del. De är inte världens bästa bilder, men vad gör de !


Mina solglasögon för ca 2000 svenska kronor som jag köpte i den lilla GUCCI affären inte långt från resortet.


Världen är liten.Träffade Roger och hans fru som åker runt lite. Ibland är världen liten. Här befinner man sig på andra sidan jordklotet. Man är långt hemifrån och så träffar man en av sina arbetskamrater. Roligt .....Smakade fiskburgare, men....

Detta var supergott ! De smakade lite som fiskburgare eller pinnar, men tusen gånger godare. De var sådär härligt krispigt och gott !


Lite shopping


Jag gick en tur på stan igen för att bla ta 20 000 nya bath att sätta sprätt på. Jag råkade gå förbi en affäe som de stog något med GUCCI på. Jag gick in och jag hittade massor med coola solglasögon som jag ville ha. Dom var ganska dyra men jag tror att hemma i Sverige skulle samma par glasögon kosta de tre - dubbla. Jag köpte dom här som jag gillade jätte mycket.Man slösar pengar som en svartväxlare.

Godmorgon

Sitter här och är ganska trött idag. Phuket Night Life- Patong Thailand tar på krafterna och då tog vi de ändå ganska lugnt igår.

Idag blir de nog bara slappa här på resortet. Kanske går vi inte till centrum och köper några flaskor vatten. Jag har tittat lite på vad jag vill göra imorgon. De är ju trots allt My Birthday. Jag funderar på att göra en heldag med djungelsafari i Khao Sok. Vet inte riktigt vad de innebär, men spännande låter de. Förövrigt så lever man som en miljonär här. Man slösar pengar som en svartväxlare, men ändå känns de som allt nästan är gratis. Thaimassage några drinkar vid poolen, köpvatten och god mat. Räknar jag med djungelsafari imorgon så tror jag om jag inte har räknat helt fel har spenderat under 2500 kr, och de är ju inte mycket när man har semester. Man kan även ta en trip till Bangkok i tre dagar för under 2000 kr.

Nu får de bli lite mat och slappa vid poolen.

Kram


Lite bilder

Dom är inte så bra .Jag är väl lite för mycket amatörfotograf, men här kommer lite Thailand - bilder...Kan inte sova
Klockan är 04:55 och jag sitter här. Jag försökte sova men de gick inte. Jag trodde jag skulle sova gott inatt efter två öl och massa hög musik som fortfarande dunkar i huvudet. Undra om jag orkar ta mig upp till frukost imorgon. Kanske får hoppa den. Fast sitter jag uppe ett tag till så kan jag ju snart gå ner till de.

Kram... Godnatt (Thaitid 02:45)


Tjena !

Har precis kommit tillbaka till resortet. Har varit ute i Patong. De blev ett pizza. Jag åkte lite TUK-tuk. Man kan säga att det är en taxi. Jag gör upp priset med chauffören före, annars kan dom ju ta betalt hur mycket som helst när jag har kommit fram.  Kikade även in för första gången på  The Patong Nightlife. De är väl inte samma som i Sverige direkt. De verkar som affärer restauranger ja allt som finns att gå och titta på är öppet. Man kan köpa väskor mitt i natten eller en snorkel. De är sjukt mycket människor överallt. Turister blandat med thaifolk. Thaifolket som har sina små verksamheter ute på stan försöker hela tiden locka oss turister.
Come here sir och sen vill dom att man ska köpa  kepsar solglasögon eller snorklar. De verkar inte spela någon roll att de är mitt i natten. 

Även utanför restaurangerna står de människor som tex säger. Do you like seafood eller come here and have some beer. Vad den lokala befolkningen än må driva för verksamhet så försöker dom på alla sätt dom kan för att man ska bli intresserad av deras produkt och sen köpa den.

De blev  två öl ikväll på ett ganska lugnt ställe om de nu finns några i Patong staden.  
Tittade runt lite överallt ute på stan. Jag är glad att jag bor här på Duangjitt där de är lugnt och tyst. Vill man ha liv och rörelse så är de ju bara att gå ut från området där jag bor och ta sig någon kilometer ner mot stan. Vilket tryck de är där. Massa folk och jättehög musik på hur många ställen som helst. Nu är de dags att sova. Vet inte riktigt vad jag ska göra imorgon. De får vi se ? Först måste musiken sluta upp och dunka i mitt huvud.  Jag har tagit de lugnt ikväll och de kommer jag att göra alla andra kvällar också. Jag mår som bäst då och de är ju de man ska göra på sin semester. Måbra !!!!

Kram på er där hemma. Jag har haft en bra dag idag med. Kram på er...

Godnatt..The poolHej ! Nu går de bra igen. Här kommer lite bilder från poolen tidigare idag. Blev en glass (jordgubb och choklad) och en pepsiSegt med bilder
Hej !

De något strul för de går så segt att ladda upp bilder. Får försöka lösa de imorgon. De lite frän slappa i poolen. Patong Beatch och Patong Night life. Jag har varit ute på staden eller jag gick 200 meter bort från resortet så kommer man till gator som är fulla med affärer, restaurangeroch barer. Vi var ute och åt lite precis. Nu ska jag ta och byta min genom blöta skjorta till en liten bar typ 500 meter utanför resortet.
Hoppas de är lika mysigt som de såg ut att vara när vi gick förbi tidigare.

Hoppas de funkar med bilder imorgon. Gör de inte de så frågar jag nere i receptionen imorgon. Dom hjälper mig säkert så de funkar bättre. För jag befinner mig ju på RESORT DUANGJITT och här får man full service hela tiden.

Kram..


Thaimassage


Jag har precis fått lite Thaimassage.

1.Man fick en kopp med nått och dricka.
2. Innan de blev massage så fick jag ta en dusch.
3. Började att ligga på rygg.
4. massösen maserade huvudet fötter, fram och baksida lår och även insidan.
5. Sen när jag låg på mage maserade hon ryggen och rumpan.
6. De sista fick jag sitta upp för att sen få ryggen ännu en gång.

Ibland hade jag lite svårt att hålla mig för skratt för jag är ju så jäkla kittlig. Sen var de lite obehagligt när hon använde en varm handuk och torka ryggen för de var väldigt varm !

Just nu känns de bra ! De var skönt att gå igenom hela kroppen . Jag är ju lite stel efter lång flygresa så de var skönt. Nu känner man sig som en ny människa.Godmorgon tid 10:50

Har precis ätit lite frukost. De är lite segt att palla sig upp och ner till frukosten. Jag ska inte klaga för allt är ju serverat. Men jag brukar ju inte vara så pigg på morgonen och de blir ingen skillnad var i världen jag än befinner mig. Nu har jag börjat vänja mig vid thailandklimatet kl är här i Thailand 10:50 och de känns nästan som en vanlig tidig morgon hemma i Sverige. Om ca 2 timmar ska jag prova Thaimassge de ska bli spännande.

Hoppas ni alla får en trevlig dag.

Kram !

Några bilder från igår och idag

Absolute paradise 2

Att detta är rena paradiset de förstår ni väl nu att jag tycker. Imorgon har jag bokat tid för Thaimassage i 60 minuter. Jag kommer säkert att bli lika väl omhändertagen här som jag har blivit av alla andra när jag kliver in på Wimarn Spa.


De finns inte någon Thailändare eller Thailänska som jag  kan säga ett ont ord om. Alla är verkligen supertrevliga även dom som jag inte har köpt någonting av. Dom är antagligen bara glada över att få presntera de dom har att erbjuda även om jag inte är intresserad. Eller så håller dom masken, och gör de jäkligt braVi ska även se om vi hittar till Buffalo Steak House. Som ligger någonstans i närheten Patong Beach!


 Absolute paradise...

Jag mår och har de jättebra.


Jag ligger och slappar i solstolen vid poolen. Jag är försiktig med att få för mycket sol på mig. Speciellt den Thailänska. Man behöver inte som vissa turister verkar göra här nere, ligga en hel dag och steka med risk för att få brännskador. Sol får man på sig här nere ändå. Den tar på kropen även om  de skulle vara molnigt.


De blir såklart en och annan drink ...


Och god mat.
Frukostbuffe och några grejer med kyckling och mycket sallad
Provade  matstället här på resortet. Imorgon testar vi något annat utanför resortet.15:40 Thai - tidMan får precis som man vill och de är alltid bra sevice !

Hej igen !

Solen steker och de är väl de enda som är jobbigt. De har blivit en promenad ute på gatorna. De är fantastiskt hur människorna här bemöter oss turister.Den lokala befolkningen är så klart som alla andra att är man en försäljare så vill man sälja, men säger man att man inte är intresserad så säger dom bara ok. Have a good time sir, welcome back eller något. 

De är ett fantastiskt ställe jag har hamnat på. Jag bor här på Duangjitt som om jag inte är felunderrättad så ska  detta vara största resortet i Patong. Här finns allt på ett och samma ställe . Spa om man vill ha Thaimassage. Restaurang och bar. Som gäst får du 2 flaskor vatten gratis varje dag. De räcker inte, men de är ännu ett tecken på att den lokala befolkningen bryr sig om och är mån om turisterna. De finns pooler inne här på området, vakter vid grinden, internet cafe. De är lugnt och fridfullt. Det är väldigt rent överallt och har man ett problem så får man den service som man vill ha och dom jobbar på tills dom har löst ditt problem vad de än kan vara och hur lång tid de än tar. 

Samma sak gäller utanför resortet. Jag tog en liten promenad tidigare idag. Jag gick några hundra meter. På den korta tiden får jag  frågor av den lokala befolkning  var tionde meter under hela vägen: Do you need some help ? Eller TAXI sir ! 

Jag ville just nu inte ha något. Jag gick mest ute för att vänja mig lite vid solen och känna på lite hur de fungerar att vistas här. Jag gick in i en liten affär som man typ kan jämföra med en bensinstation i Sverige. Jag köpte 15 flaskor med vatten för dricka kranvatten i Thailand är farligt för de är så mycket farliga bakterier i den.
När jag hade betalat mina flaskor till den lilla tjejen som säkert inte var längre än 150 cm och vägde kanske 40 kg. Så bugade hon precis som om jag hade köpt hela affären. Dessutom tackade hon för att jag själv
lade i mina flaskor i min ryggsäck.Jag tittade till hur de såg ut på stranden som bara ligger några hundra meter från resortet där jag bor. Jag plockade ut 15 000 baht i en av alla automater som finns längst vägen. Vet inte hur mycket 15 000 baht  är i svenska pengar men de känns som jag klarar mig ganska länge på de här omkring. Att tex surfa på internat här på resortet kostar 1800 baht för sju dygn.  

Behöver jag säga att de känns som att vara i paradiset och ändå har jag egentligen inte gjort något än. Efter denna lilla promenad som ändå tog lite tid så gick jag tillbaka till resortet igen. Jag klarar inte att vara ute i solen så länge än. Den är så stark och man blir genomblöt bara på några minuter. Så vill man ta sig ner till centrum så är de bästa man kan göra att gå ut och ställa sig utanför resortet så tar de 15 sekunder innan någon ropar taxi sir. Eller så kan man stoppa dom blå lokala bussarna. De funkar inte som hemma att man står vid en hållplats och väntar. Nej, här så sträcker man bara ut armen när man ser att  bussen kommer så stannar den och plockar upp dig.
De står även en bil 10 meter utanför resortet som frågar dig om du vill åka med en tur och tex titta på tigrar. 

 Thailand updateGodmorgon på er.

Här är de morgon just nu. Även om de känns som mitt på dagen vilken tid man än känner efter. Det är otroligt varmt ! De sägs att jag kommer att vänja mig vid värmen. Allt är bra med mig. Flygresan gick bra ! de tog ca 11 timmar sen var man i Phuket. Just nu sitter jag på mitt rum i Patong. Resortet som jag bor på heter Duangjitt.

Man kan säga att jag har de ganska bekymmerslöst. Man går upp på morgonen och sätter fötterna i sandalerna och går ner till frukosten. Dom enda bekymmren man har är att smörja in sig med sololja för att skydda sig mot den Thailänska solen. Jag har även haft strul med mitt internet, men nu funkar de bra.

Alla som jobbar här på Duangjitt är snälla, trevliga och mycket hjälpsamma. Vakterna gör honör, ställer sig i givakt och säger hello sir. Personalen som jobbar här säger också hello sir och bugar till mig och jag som bara är en liten bussförare från Sverige.

Jag har inte gjort så mycket än för jag kände mig ganska borta efter den långa flygresan. Jag fick nog en liten chock i början av att de var så varmt också. Över 30 grader. Men de finns mycket man kan göra här och de finns en hel del att gå runt och titta på. Jag ska ju vara här till påsk så vi hinner nog med både ett och annat.

Kram..


Kom och bada i min swimmingpool !Riktigt skönt att bada i swimmingpoolen !HEJ DÅ !

Ok ! Nu drar jag till Landvetter. Fortfarande lite nervös inför resan och allt, men detta blir nog bra ????
När jag sitter på planet så kan man ju inte mycket göra och de finns ingen återvändo.

Nej nu är de dags ! Nu drar vi till Thailand !! WOW !!!
Snart dags att åkaLite kallt ute

Hej igen!

Jag har varit ute och fixat lite mat. När jag gick hem efter att ha hämtat min mat så frågde en man som jag känner lite om jag är ledig idag för de så så ut. Ja de kan man väl säga att jag är tänkte jag.

 De är plusgrader ute men bara några få. Jag tycker de är lite kallt och jag går runt och nyser hela tiden. Så skönt att man snart ska åka. Nu är de bara några timmar kvar ...
Pytt á la Bellman


2010 03 11

GODMORGON

Idag bär de av till Phuket
. Är lite nervös,  men de ska ändå bli skönt att komma iväg. Jag kikade lite på stället där jag ska bo och  utgå ifrån. De är väl inte så att man ångrar sig direkt.Ha en bra Torsdag...

Kram...


Passet har jag här

Ok ! Här är mitt pass. De är viktigt att jag har ordning på de annars blir man nog stående på Landvetter när planet lyfter. Vilken mardröm de skulle vara ! Resebeviset som funkar som biljett har jag också. Har jag bara ordning på dessa två saker så gör de inget om jag glömmer något annat.

Fast jag vill nog ha någon sololja där i Thailand. Även om de är samma sol som lyser runt hela jordklotet så bör man nog skydda sig mot solen när den lyser i Thailand. Får för mig att jag har hört att de ska vara viktigt. Imorgon bär de av och de ska inte bli skönt och helt underbart !

Kram...


En av mina vänner på facebook

Läste precis en status uppdatering av en av mina vänner på Facebook.

Han skriver: Vädrar i mitt rum.
 
En kommentar: Har du släppt en brakskit ?

Han skriver: En ?? Prova en stäng diet av snabbkaffe och gifflar så ska du få se.

Ha ha... Jag skrattar alltid åt sånt här. Jag blir nog aldrig riktigt vuxen jag !!!!!


Take a walk whith me

Jag Har varit ute på en liten kvällspromenad.
De är alltid skönt att få lite luft innan man går och lägger sig.

Kram ...Ett boktips

Tänkte bara tipsa er om en liten bok.

http://vagavardavinn.se/
Bild från: vagavardavinn.se

http://vagavardavinn.se/


Ska pigga upp mig lite

Får se om detta hjälper....???Ska ta och äta och dricka detta i massgestolen framför TV:n ....

Ha en trevlig kväll..

Kram.


Städat och klart

Ok ! Då har jag städat och gjort fint här hemma. Jag har dammat, dammsugit och tvättat golv. Desutom har jag gjort rent hela badrummet. Skönt att sitta här i ett nystädat hem. Packat min resväska har jag också gjort så nu blir de bara till att vänta på morgondagen. Då bär de av. Nu är de knappt ett dygn kvar sen lyfter planet från Landvetter !!!! 

 Några i-landsproblemVet inte var jag ska börja

Hej igen !

Jag går runt här hemma och vet inte riktigt vad jag ska börja göra. Men jag börjar med mat så orkar jag göra något sen.

TjenaHallå !
Idag blir de mycket "göra nytta" ...

Jag ska städa ordentligt  och se till att de ser fint ut här hemma. Inte för att de spelar någon roll, men imorgon bär de av och
 jag vill komma hem efter 3 veckor till ett rent och fint hem med bla.. nya handukar och fräscha sängkläder.Skulle behöva 2-3 dygn


Fy fan De känns precis i detta nu som någon har slagit något hårt i skallen på mig. Helst så skulle jag vilja sova i 2-3 dygn utan att vakna för att känna mig utvilad riktigt ordentligt. Vet inte varför jag känner mig så seg. Men så är de i alla fall. De kommer också att bli så att jag kommer snart att känna mig ännu tröttare och segare. Min långa resa kommer med all säkerhet att kännas för kroppen och jag lär nog behöva några dagar i Thailand innan jag kommer in en rytm som känns bra för kroppen.

Jag minns när jag var på Filippinerna. Då var jag så jäkla trött efter den resan. De var ju inte så konstigt för vi satt tex 6 timmar i Frankfurt. Jag tror hela resan från lyftet på Landvetter till vi landade i Filippinernas huvudstad Manilla tog ca 18 timmar. Jag somnade ganska omgående på mitt rum i Manilla. De var natten nyår mellan 2003 och 2004.
De var värsta fyverkerierna den kvällen ! De var säkert 100 gånger högre och mer smällare och raketer i luften än var de är en nyårsnatt i här hemma. De var som ett mindre krig ute på gatan. Men jag stensov i alla fall. Inget kunde tydligen väcka mig den natten. 

Jag har en känsla av att de kommer att kännas ungefär samma i min kropp när jag kommer till Phuket. De kommer nog att ta några dagar innan man har kommit in i tidsrytmen och vänjer sig vid värmen. Gott att man har 3 veckor för då kan jag ju sova bort 2 eller 3 dygn. Jag har gott om tid i Thailand ändå.


Packa öhhh...
Har börjat och packa lite. Hoppas jag inte kommer på att jag vill ha mer med mig nu.
De känns redan som jag har med mig för mycket . Jag menar jag åker till ett ganska mycket varmare land. Så himla mycket kläder behöver man ju inte. Men skulle jag minska min packning till  tex hälften så skulle jag vara orolig för att jag har för lite med mig. Öhh... packa är inte roligt. Helst skulle jag bara vilja ha handbage med mig. Fast jag tror då att jag skulle sakna ett och annat i Thailand.
Videoblogg, Dagens Lunch & Lite som är värt att tänka på


Idag blev de fläsk med löksås.

Värt att tänka på ibland


* Livet är inte rättvist  ACCEPTERA att den obestridda sanningen. De måste man tyvärr göra.

* De finns mycket som verkar dumt här i livet. De får man vänja sig vid.

* De man inte vet något om bör man låta bli. GÖR JAG DE ???

* Om du tycker att din lärare i skolan är hård. Vänta då tills du får en chef.

* Mycket av de som visas i TV funkar inte i verkligheten. Man måste ofta lämna de man gör och gå till sitt jobba.

* Var snäll mot dom som är mycket yngre än dig själv. De är dom som kanske tar hand om dig när du sitter på ålderdomshemmet och inte ens kan gå på toaletten själv.

* Dom som är mycket äldre ska man självklart också vara snäll mot. De är ju dom som har skapat förutsättningarna för att vi alla ska kunna leva våra liv och må och ha de bra.

* När man börjar jobba som fattar man hur bra man hade de i skolan. Sen när man har jobbat ett tag så vill man inte sätta sig i en skolbänk igen. I alla fall inte jag...Sitter och minns redan.

Hej !

Jag sitter här och tittar på lite videoklipp från pingis SM i Halmstad.


SM finalen i herrsingel.. J-O VS PGEn damdubbel match
Herrdubbel: Jörgen Persson spelar ihop med lille Alexander Franzen.


J-O enkelt vidare till nästa omgång...


Kristian Karlsson gick till semifinal i mixedubbel. Han lirade tillsammans med Marie Olsson.


 Mattias Översjö gjorde en bra match mot Jörgen Persson.


Figge blir intervjuvad av "Loket"


Mera Waldner


J-O säger lite fel..


J-O efter matchen mot Robert


J-O efter segern


Waldner serve


Malin Pettersson vinner finalen.


Godnatt


Nu är de dags att sova. imorgon ska jag ta bussen till Trollhättan och göra några sista inköp inför min resa,

Kram...Värmen är så välkommenNu är de bara några dagar kvar till jag åker till Thailand. De ska bli så skönt att få komma ner till Värmen.
För de är verkligen de det är där.... Varmt. Ingen vinter, slask eller kyla. De bästa är att när jag kommer hem där efter påsk då har säkert våren börjat på riktigt allvar och då hoppas jag på många dagar av sol och sen ännu värme.


Stekare !Kanske ska ta och köpa mig några andra solglasögon som jag kan ha i Thailand. I dom jag har känner jag mig som en sån där "STEKARE" och de är inte riktigt min stil. Även om jag just nu bara går runt och glider och jag ska göra de till efter påsk ! Sen blir de jobba som vanligt igen...Vitaminer...

Jag dricker jättemycket av detta. Jag tycker dom är så goda och läser man innehållet så innehåller dom en hel del vitaminer.

bla..

Vitamin B12
Vitamin C
Vitamin EDom finns i olika smaker. Denna är riktigt god ! CITRUS/FLÄDER
............................................................................................................................


Internationella kvinnodagen

Glömde ju. De är ju internationella kvinnodagen idag.

Grattis alla kvinnor ...Tack för att ni finns !


Vad ska man packa med sig till Thailand ?

Sandaler
Dator
Kamera
Kortbyxor
Keps
Pass

SolglasögonDagens I-landsproblem

Kom ner till min postbox och fick se att jag hade reklam i den. Jag ska inte kunna få de för de står EJ REKLAM på min box. Jag tittade och fick se att någon förmodligen har stulit min klisterlapp med texten EJ REKLAM.

Eller har den ramlat av och blivit bortstädad ?????

2010 03 08


Godmorgon !

Då var man tillbaka i Vänersborg. Är ganska trött idag med. Får se vad jag hittar på idag. Jag funderar på promenad eller så kanske jag taggar bort till  gymmet. Jag måste ringa några företag också. Räkningar ska ju betalas även om jag åker till Thailand och inte är hemma och ytnyttjar de som jag betalar för.

Hoppas ni får en trevlig dag !

Kram..


Vad passar bättre

Jag avslutar denna Söndag med J-O Waldner.

 
Mannen, Myten, Legenden...Idag blev han SVENSK MÄSTARE I BORDTENNIS !Videoblogg 2010 03 07

Bilder från Bordtennis SM i Halmstad - 2010.

Leif "Loket" Olsson ... Han minns man från den tiden då Bingolotto var stort.


Paus underhållning med  Sara Löfgren !!! Fantastisk röst har hon...Jan-Ove Waldner och Fredrik Håkansson. Dom möttes i semifinal (Waldner är han med 139 på ryggen)


Malin Pettersson och Carina Jonsson i Damsingelfinalen (Malin till vänster och Carina till höger på bilden) 
Malin lyckades vinna och blev därmed Svensk Mästarinna i Damsingel.


Jan - Ove Waldner - Per Gerell I herrsingel finalen ! ( Waldner är killen till Vänster på bilden)

SVENSK MÄSTARE 2010 Jan - Ove Waldner !
Legendernas legend.......Live från SM. Malin Pettersson

1d83c030388f530c173c833917f1425a.png

Kolla varifrån!

Live från SM. Malin Pettersson blev Svensk Mästarinna.Live från SM. J-O !

10a4969668efb822368c4e46b36840d6.png

Kolla varifrån!

Live från SM. J-O Waldner blev Svensk MästareLive från SM i pingis

0-1873584a2123d4489abccb14ed15e1de.png

Kolla varifrån!

Börjar bli lite segt,men nu börjar snart herrsingeln då vaknar jag nog till.
HA EN BRA FREDAGKVÄLL.

KRAM...SM Lunch.

2a1f4bfe5b7ef8c3aa6b456f3a56fb8f.png

Kolla varifrån!

SM Lunch.Live från SM....

0-238fc5e29944531674c7b4a63344bb36.png

Kolla varifrån!

Live från SM. Sitter här i Halmstad och tittar på lite pingis . Just nu spelas de mycket dubbelmatcher. Ha en bra Fredag. Kram!Ha en trevlig kväll - KramDå var bilen på platsDå var bilen på plats ! MY CAR TO HALMSTAD/FALKENBERG !!!! 


En burgare och jag känner mig avspänd
Hej hej...

Jag blev sugen på en burgare så jag gick ut och fixa en. Jag har packat klart för min resa till Falkenberg senare idag. Allt är bra med mig. Jag känner mig lugn och avspänd. Jag har mycket kvar som jag vill hinna med innan jag drar till Thailand. De är mycket och de är inte långt kvar till den långa resan. Men de var lite därför jag tog ledigt redan den 27 Februari. Jag vill hinna med allt, men samtidigt inte känna någon stress. Jag gör inte de heller. Jag känner mig lugn, avspänd och hur glad som helst.

Om några timmar bär de av söderut. Jag ska bla se Sveriges bästa pingislirare göra upp om SM-titeln.
Om jag såhär före de har börjat ska tippa vem som vinner herrsingeln så tippar jag Jens Lundqvist. De är inte ofta mina tips blir rätt, men något ska man ju tippa för de blir ännu roligare att följa SM då.
Jag tror Jens tar de, men jag hoppas att min fd klubbkompis Robert Svensson står som Svensk mästare på Söndag.

 

 
Ha de bra ! 

Kram...


2010 03 04


GODMORGONPLANER DENNA TORSDAG


 Hämta en hyrbil        
Lämna Mimmi
Äta gott
Packa lite
Ladda för tre dagar på Pingis SM
Åka till Falkenberg

Där har vi några planer för idag...En halvtimmeJag var på Överby tidigare idag och köpte filmen LUFTSLOTTET SOM SPRÄNGDES. På expert i Vänersborg var filmen slutsåld redan efter 30 minuter. Jag kom precis in genom dörren när den sista såldes...


Nu ska jag äntligen se...

Nu har jag den här ... Denna filmen har jag längtat efter så länge.

"LUFTSLOTTET SOM SPRÄNGDES". Jag gillade dom två tidigare Millenumfilmerna och alla som jag har pratat med som har sett "LUFTSLOTTET SOM SPRÄNGDES" på bio säger att denna är riktigt bra.Noomi Rapace är ju en riktigt grym skådespelare. Såg precis detta klippet med henne (KLICKA PÅ LÄNKEN UNDER FÖR ATT SE) och man blir imponerad av hur hårt hon har jobbat och gått in för rollen som Lispeth Salander. Vilket tjej ! WOW !

http://www.youtube.com/watch?v=EZZy6R97c0oMin nya kameraJag har investerat i en ny kamera. Jag hoppas jag blir supernöjd !!! Denna är vattentät och stötsäker. Mina två andra små digitalkameror ser nog snart sitt slut och jag kände att de var nog bäst att köpa en ny nu när jag snart ska tillbringa några underbara veckor i Thailand. Tänk om jag helt plötsligt skulle stå på andra sidan jordklotet utan kamera !!! De vore ju hemskt om de skulle hända. Jag har självklart ett minneskort också som kan spara ca  300 bilder  Två minneskort så jag kan spara ca 600 bilder från min resa om jag vill...  


2010 03 03

Solen skiner och de är inga minusgrader. Bra de för
jag ska snart ta mig ut och göra lite ärenden.
 Jag har fortfarande lite ont i kroppen sen pingis träningen i måndag's. Får försöka
 ignorera de.

Sitter just nu och käkar lite frukost och sen ut då och göra lite ärenden.


Hoppas ni får trevlig dag !Kram...


Har haft en filmkvällJag vet inte riktigt hur jag planerade denna Tisdag kväll .... Den var planerad, ut och göra något kul. Men de blev inte så. De blev knas med både mina och andras planer ikväll så jag valde att vara hemma och mysa framför min TV. Såg två filmer: MÄN SOM HATAR KVINNOR och FLICKAN SOM LEKTE MED ELDEN. Jag har sett dom några gånger förut. Jag tycker dom är jättebra. I morgon släpps den tredje filmen ut på DVD, LUFTSLOTTET SOM SPRÄNGDES. Får ta och skaffa den i morgon ........


Mellony - Lämna mig ifred

Detta har jag lyssnat på mycket idag ! 

Mellony - Lämna mig ifred

Jag gillar denna jättemycket !Promenad och lunch

De var skönt att ta en promenad förut. jag var väl ute i 1,5 timme. helt underbart väder med strålande solsken. Om mindre än 2 veckor njuter jag av samma sol, fast på en helt annan plats, på andra sidan jordklotet....
Schnitzel Piquante....


Videoblogg nr 1 för idag och nr 2 sen igår

 


Pingis SM

http://www.pingissm.se/

Klicka på länken ovan om du vill veta hur mycket som helst om Pingis SM såhär dagarna inför....


2010 03 02

Godmorgon !

Hur har ni de ? Med mig är de bara bra fast jag känner mig lite mörbultad i kroppen efter gårdagens pingisträning.

Jag var precis inne på denna sidan och kolla deltagarlistan i herrsingel för Pingis SM i Halmstad till helgen. Nu är de snart dags att dra dit. På Torsdag tar jag mig ner till Falkenberg och sen kommer jag att pendla fram och tillbaka hela helgen. De ska bli kul att få se Sveriges bästa pingislirare i en och samma tävling, LIVE i Halmstad Arena.Annars då ? Jag sitter här och tittar på lite bilder

Jag sitter här just nu och tittar på lite bilder på mig när jag var så liten att jag inte kan minnas nånting.
Jag funderar på vad  den lilla människan (jag) tänker just på dessa bilder. Hur såg mitt liv ut? Fick jag mina behov tillfredställda, kände jag mig trygg och hur blev jag bemött av min omgivning ????


Kul med lite pingisträning

Bra att jag tog mig till träningshallen i Trollhättan. Bra för mig att lira lite. Alla är så snälla och säger att de är kul att se dig vara nere och lira. Mer pingis blir de i helgen då är de SM i Halmstad och jag kommer att sitta i Halmstad Arena från tidig morgon till sen kväll Fredag , Lördag och Söndag !

Nu får de bli en lite kvällsmat. Jag sitter säkert uppe några timmar till innande är dags att zZzZz........

Undar om de faller någon snö i natt. De får gärna göra de, men jag hoppas att snöröjaren är sjuk i morgon så man slipper bli väckt !!!!

Nu får de bli lite pingis

Jag ska tagga iväg till Trollhättan och träna lite pingis.

Ni får ha en trevlig kväll

Kram ...Dagens I-landsproblemPlogbilen körde utanför mitt fönster hela morgonen. Han höll även på en stund efter lunch. Han fick bort den mesta snön, men då blev de svinhalt. Jag vet inte vilket av allt som är värst.  Nu kommer de ny snö så nu kommer han väl att vara utanför fönstret imorgon med. Tur att man sover gott om natten i alla fall.

Jag ska inte klaga på snö röjare egentligen. Dom gör ju sitt jobb och de är tur att dom finns. För hur skulle de annars se ut i stan. Men de är aldrig roligt att vakna till oväsen som sen aldrig slutar.

Videoblogg nr 1 för idag

1 mars

Jag ligger kvar i sängen ett tag till. Jag vill bara sova och så går jag upp lagom till de dags för lunch. Efter de går jag nog och lägger mig igen. Har ingenting som jag behöver göra idag. Tror ni jag tycker de känns skönt ? Ingen morgonpigg Danne idag inte !Frågan är bara om jag kan sova för jag har en plogbil som kör fram och tillbaka här utanför !
vintern är de plogbil
sommaren är de skrikiga måsar
hösten är de någon som går här ute och kör med en bensindriven lövblås.

Bättre att flytta ut på landet......?????


Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE