PLANKING ➖💚🖤

(null)
(null)
(null)
(null)


Kvällspromenader - Konst - Sverige

Jädrar vad jag kör på med promenader denna veckan. Jag har varit ute ganska sent på kvällarna under denna veckan. Det är känts ganska skönt. Det har inte varit så kallt. Det känns också bra att gå ut direkt efter arbetet. Jag känner ju då att jag inte behöver gå ut tidigt på morgonen dagen efter. Jag har jobbat eftermiddag och kväll igår och idag. Jag har sen valt att sova ut på morgonen, vilket såklart har känts väldigt skönt.
 
Jag har också sen i lördags kört på lite tuffare och mer med promenadrundor än vad jag brukar göra. Jag har fortfarande målet att jag ska göra minst 90 000 steg på en och samma vecka, men jag är ju med i en stegräknartävlingen och därför vill jag köra på mer än vad jag har som målsättning. I skrivandets stund ligger jag 5:a och det är 65 deltagare som är med i tävlingen. 
 
Jag håller ju också på med ett konstprojekt och det går jättebra nu. Varje dag kommer jag framåt med det projektet. Jag har provat att starta olika konstprojekt det senaste halvåret, men nästan allt har gått åt HELVETE. Det är inget jag bryr mig om eftersom ett av alla mina konstprojekt nu går så JÄVLA BRA. Ju mer jag skapar och trycker in i detta, ju mer pengar tjänar jag. Jag kommer att köra fullt blås på detta och inte starta upp något annat konstprojekt. Det jag gör nu...är det som gäller. 
 
 Annars är ju det jag är mest taggad på är alla resor som jag har planerat att göra i Sverige den närmaste framtiden. Nu har jag också fått reda på när jag får min sommarsemester. Det gör ju att jag kan planera för inför den också. Jag vill ju utnyttja att jag blir 100% ledig under en månad på sommaren. Är det vid något tillfälle som jag kan avverka stora delar av Sverige så är det väl när man har semester i en månad. 
 
Jag känner mig glad och ganska taggad inför många saker nu. Promenader ska jag köra på som fan med. Är det tävling så brukar jag ju koppla på vinnarskallen. Vissa kollegor vill man ju vara bättre än :) Konsten är ju bara att köra på med och jag tror inte jag kan misslyckas med min konst om jag i dör snart. Sverigeresorna är jag mest taggad på och jag känner bara att jag vill planera och bara ge mig iväg. Det är roligt att planera och det kommer att bli helt underbart att få komma iväg till platser runt om i Sverige som jag länge har velat besöka. Man kan väl säga att livet känns bra just nu. 
 
 
 (null)
 
(null)
 
(null)
(null)
 
 


Den osynliga sjukdomen.

Den osynliga sjukdomen. Dokumentär. Avsnitt 3: Rask.
 
 
 
 


Söndag (2022 01 16)

Denna veckan har känts som en ganska bra vecka. För en gång skulle så har jag gjort mycket som nu i efterhand känns bra och jag är nöjd med resultatet. Jobbet gick lätt att ta sig igenom. Jag har promenerat mer denna veckan än vad jag säkert har gjort på flera år. Jag hade ett besök på Näl, men jag fick inga jobbiga besked som jag nu mår dåligt över. Det jag från början sökte för har jag bestämt mig för att släppa nu. Jag trodde jag kunde göra det för några veckor sedan, men för ett tag sen fick jag ett brev där det stod att nu är det dags att "kolla" igen. Oavsett hur det nu är och vad det va så kommer jag att släppa just detta nu. Jag vill inte säga så mycket om vad jag har sökt för och gå igenom alla sjukhusbesök och bla, bla bla. Jag säger bara att jag har inte fått några jobbiga besked om att jag är allvarligt sjuk. Det känns ju bra och då väljer jag att släppa detta som jag för några månader sen sökte för. 
 
Annars känns det bra att jag i fredags tog en lite tur till Åmål. Jag har börjat på den Sverigeresa som jag länge har tänkt att jag ska göra. Tanken är att på 2 år ska ha varit på minst en plats i Sverige varje landskap. Jag är ganska taggad på detta och jag vill just nu göra mer än vad jag kan göra. Men jag ska inte tappa skallen nu. Jag ska ta det väldigt lugnt. Jag ska planera varje grej i lugn och ro och tänka efter. Det som känns bra nu är att jag känner mig väldigt nöjd över att jag i alla fall har börjat. Det brukar ju gå lättare sen när man väl har kommit igång. Nu har jag liksom slängt första stenen och helt plötsligt fick jag massor med ringar på vattnet som jag kan gå vidare med. Denna tanke med att besöka massor av platser i Sverige är det jag vill mest just nu. 
 
Igår startade en stegräknartävling som jag är med i. Jag är med och tävlar mot arbetskollegor från: Vänersborg, Trollhättan och Göteborg. Vad jag kan se så är det 65 stycken som deltar i tävlingen. I skrivandets stund ligger jag 4:a. Jag funderat lite på hur jag ska jaga steg framöver. Denna tävling kommer att pågå i 3 månader och jag kommer att behöva öka och gå väldigt mycket mer om jag ska ha någon chans ett ens bli bland dom 5 bästa. Jag har ju ändå skruvat upp allt i helgen. Jag har ju nästan gjort 50 000 steg på två dagar nu. Tävlingen började igår och jag ligger ändå i detta nu 25 000 ifrån första platsen. En kollega har bränt av över 72 000 steg, på två dagar. Man kan nog vara ganska säker på redan nu att  det inte kommer  att räcka för mig att göra 90 000 steg i veckan om jag ska gå för en vinsten.
Jag vet egentligen inte hur jag ska göra. Antingen fortsätter jag bara som förut. Jag nöjer mig med 90 000 steg i veckan och så få det gå som det går. Samtidigt skulle det vara roligt att försöka gå för en seger. Med tanke på hur mycket jag har gått genom åren och allt kämpade med att få ihop steg, så har jag ju egentligen aldrig varit bättre förberedd inför en tävling. Jag kanske kommer att ångra mig om jag inte försöker och det utlovas ju fina priser. Sen vet jag ändå inte om jag vill ge mig in i detta "getingboet" Det är ju inte lätt när man redan nu ser att vissa kollegor har avverkat mer än 70 000 steg på 2 dagar.  Då känner jag i alla fall att blir tufft att hänga med. 
 
SÖNDAG
Idag har jag som sagt gått en långpromenad. Jag har också ätit lite gott på koppargrillen och jag har grejat lite med min konst.
 
Konstprojektet har snart dragit in 2000 kr. Jag tycker det är bra med tanke på att jag är så mycket nybörjare man kan vara. De flesta av alla mina försök till att skapa konst har gått rakt åt helvete. Men en grej har funkat och den kör jag på nu. Vad det är vill jag inte visa nu. Jag väntar till det liksom blir mer pengar i detta. 2000 kr är för lite för jag ska tycka att det är värt att visa upp det, men det är roligt att jag kan tjäna pengar, trots att jag är en hobbykonstnär. Det är ju nästan så man vill fira att det går så bra för mig med konsten. Jag gör det med lite PLANKING i köket.
 
 
MER BILDER FRÅN DENNA SÖNDAG
 
 


25 landskap på 2 år.

Nu har jag bestämt mig! Jag har länge tänkt att jag vill göra någon typ av "projekt" som tar mig genom hela Sverige. Tanken är att jag ska besöka minst en plats i varje landskap, under detta året och nästa år. (Jag kan sträcka mig till den 14 januari 2024 om det skulle behövas)
  (null)
 
Målet är alltså att jag om två år ska ha besökt minst en plats i alla Sveriges landskap. Jag tar en resa i taget och jag tar det lugnt. Jag har inte bestämt allt just nu. Jag är väl medveten om att jag lätt skulle kunna misslyckas med denna grejen.  Jag bestämmer ju själv vad jag ska göra. Jag kanske tycker att bara en genomresa i ett landskap räknas som att jag har varit där och då "bockar" jag av det landskapet. I något annat landskap kanske jag känner att jag vill stanna till lite längre, eller besöka många platser innan jag liksom känner mig nöjd med vad jag har gjort där. Inget är så jäkla noga egentligen, men man ska ju göra det och det är jag som ska se till att det händer. Många gånger är det ju lättare att inte bry sig. 
 
Syftet med detta är annars mest att jag ska komma hemifrån lite mer och liksom komma ut och se mig omkring. Har jag ett mål att sträva efter så funkar ju jag så att jag mer tar tag i saker och ting. Dessutom verkar ju pandemin och allt med detta jävla coronavirus bara fortsätta och fortsätta. Resa utomlands tänker i alla fall jag inte göra på länge och då passar det ju bra nu att jag tar tag i detta istället. Resor genom Sverige funkar ju i alla fall. 
 
Jag får också känslan av att bara man kommer igång och "bockar" av landskap så blir det lättare ju mer man bara får gjort. Jag tycker också att 2 år är ett realistiskt mål. Skulle jag sätta 1 år så tror jag att det kräver mer planering och att man är mer noga med att hålla sig till vad man planerar. Det kommer inte att funka för mig. Jag vill ju så mycket annat också. Hur jag än vänder och vrider så känns 2 år perfekt att ha som slutgiltig tid. Sen finns det ju inget som är bestämt. Om jag tex får för mig att jag ska hyra en bil och åka igenom så många landskap som jag bara orkar, då gör jag det. Jag bestämmer ju själv vad som räknas som avprickat och inte. 
 
Jag har tänkt på detta väldigt länge, men jag tror att jag har tänkt för stort att jag vill att varje resa ska bli en sån himla bra upplevelse. Därför har det inte blivit av tidigare.  Det duger ju gott med att göra så som jag tex gjorde idag. Ta en buss till Åmål och gå en promenadrunda där.
 
 
Jag samlade steg till mitt veckomål (90 000 steg på en och samma vecka) och saker till mitt konstprojekt hittade jag också. Sen åkte jag hem efter att mest ha promenerat runt i en annan stad än Vänersborg så bestämde jag mig för att  Dalsland var  "avprickad". Nu har jag bara alla övriga landskap kvar. 
  (null)
 
Jag kommer att visa allt av mina resor i Sverige. På bloggen kommer jag att skriva om det och försöka få ur mig alla tankar jag har om allt jag gör och får uppleva. Detta vill jag verkligen göra nu och idag har jag äntligen börjat denna resa. "FUCKING ÅMÅL" blev första platsen. 
 
 
Jag känner ändå att jag ska vara försiktig när jag gör detta. Jag får inte krångla till det och ha för stora förväntningar på nånting. Jag ska nog inte tänka för mycket heller. Mycket kommer inte att bli så himla coolt eller roligt. Jag kommer bara att få se olika delar av Sverige och naturligtvis komma hemifrån lite då och då. Jag ska nog bara försöka vara nöjd med det.  Jag kanske lär mig en hel del på detta. Vi får se hur det blir och känns. Jag gör ett försök och misslyckas jag så ligger ju alltid Sverige kvar och man kanske kan försöka igen. Drömmen att klara detta kommer jag alltid att ha, så länge jag inte får det gjort. 
 
 
 
 
 


🔴⚫️🎤🎧Sveriges mästerkock.

Jag ska ärligt säga att jag är inte mycket för att kolla på matlagningsprogram eller när någon kock lagar mat i något morgonprogram på tex SVT eller TV4. Men det finns ett matlagningsprogram som jag har gillat att kolla på genom åren och det är Sveriges mästerkock. Ikväll börjar en ny säsong och jag har tänkt att jag ska detta året ska kolla alla avsnitt. Från första till sista. Andra år har jag kollat lite på något program ibland. 
 
Nu har jag ju dom senaste veckorna börjat intressera mig mer för matlagning. Dessutom är ju Sveriges mästerkock en tävling som kan bli riktigt spännande att följa om man tex skulle råka känna lite extra för någon av deltagarna. 
 
Sen om man saknar Sveriges mästerkock så kan man ju när man vill kolla allt trevligt som finns på Youtube. Även Sveriges yngsta mästerkock tycker jag har varit ett trevligt program. Det som man blir imponerad av där är ju hur barn som är mellan 8 och 12 år kan laga så bra mat, som i vissa fall skulle kunna duga på många bra restauranger. 
 
Jag blandar lite med gamla Youtube-klipp från Sveriges mästerkock, och Sveriges yngsta mästerkock. Många klipp tycker jag är ganska: Trevliga, roliga och lite mysiga att fördriva tiden med. 
 
 
 


Vecka 2

Det första jag tänker på om denna veckan är att jag inte har jobb. Jag har jobbat idag och jag ska jobba imorgon. Sen har jag en arbetsdag på torsdag också, men 3 dagar av 7 känns ju ganska "soft". Jag skulle egentligen ha jobbat 4 dagar, men på onsdag har jag en tid på Näl (sjukhuset) och då kändes det lättast att bara ta ledig hela dagen. 
 
Annars tänker jag efter att denna måndag att jag borde försöka tagga ner lite tidigare än vad jag har gjort idag. Jag gick upp klockan 04:00 och sen har jag bara grejat på. Inte förrän typ 19:30 började jag varva ner och så vill jag inte fortsätta imorgon också. Samtidigt vill jag få så mycket gjort och jag har saker jag känner att jag vill få gjort nu när jag denna veckan är mer ledig än vad jag har varit på länge. Jag vill ...samtidigt som jag inte vill, och att hitta balansen mellan att bara slappa och göra saker är ibland något som jag har svårt för. Jag kör lätt skiten ur mig. Sen blir jag så jäkla trött så jag knappt orkar krypa ner i sängen. 
 
Det känns ändå som att detta blir en bra vecka. Jag kommer att få mycket gjort, men jag kan ändå slappa mycket. Jag är mycket ledig och jag har saker som ska bli roliga att få göra. Jag ska försöka ta en dag i taget och leva mycket i nuet. Då blir detta en skön och riktigt bra vecka som jag kommer att känna mig nöjd med. 
 
 
 


Den osynliga sjukdomen.

Den osynliga sjukdomen. Dokumentär. Avsnitt 2: Bente Fielding.
 
 
 
Du kan klicka på texten: Den osynliga sjukdomen om du vill se klippet på Youtube.


Söndag (2022 01 09)

Denna veckan och helgen börjar lida mot sitt slut. Skön ledig helg har jag haft. Jag är nöjd över att jag har varit så disciplinerad. Jag har inte bränt onödigt mycket pengar, trots att jag var lite sugen på släppa loss lite. Jag också varit noga med att gå mina promenadrundor. Igår gick jag ca 5 km och idag gick jag ca 12 km. Idag var jag tvungen att gå så långt för att jag skulle nå mina 90 000 steg, som är mitt mål varje vecka. Det kändes bra att vara ute, men jag tänkte i fredags och igår att jag inte ska bry om att sätta alla steg. Sen blir det ändå så att jag tar tag i det. Jag vill klara av det jag har satt upp som mål. Det bra disciplin liksom.
 
Det känns ganska bra nu. Jag har fått gjort allt som vill få gjort under denna vedckan. Jag känner ett behagligt lugn inom mig. 
 
Om det finns nånting som känns lite jobbigt så är det att jag har svårt att bestämma mig för vad jag ska göra. Jag tycker att jag vet vad jag vill göra inom den närmaste framtiden, men jag har svårt att ta tag i det. Alla vardagliga saker funkar. Allt som i mitt liv är ständigt återkommande rullar på. Men dom där sakerna som man har tänkt på länge att man vill göra och som kanske för mig inte hör till vanligheterna att jag gör, där kommer jag liksom inte till punkten att något blir gjort, eller ens en känsla av att det är på gång. Det känns lite jobbigt att det är så just nu, men samtidigt så tror jag att det är bra att jag har stannat upp lite och mer tänker på vad jag faktiskt vill göra framöver. Saker och ting får liksom sjunka in mer. 
 
 


Dapa Deep - Preach

 
 


Vinterbilder - Nattblogg

Det känns skönt att ha blivit ledig. Hade jag några spänningar i kroppen så släppte dom i samma minut som jag avslutade denna dagens jobbande. Det känns som jag har jobbat hur mycket som helst med busskörningen, förra veckan och denna veckan. Däremot har jag nog haft dom två lugnaste veckorna någonsin. Jag tror inte jag överdriver när jag skriver så. På så sätt har det varit väldigt skönt att jobba på. Är det lugna arbetsdagar så mår jag som bäst när jag jobbar. 
 
Nu är det som sagt ändå skönt att bli mer ledig igen. Nästa vecka jobbar jag inte mycket alls och tittar jag en vecka framåt så skulle jag haft ganska mycket jobb, men jag tog ledig en av dagarna och det kommer sen att göra att den veckan blir en helt normal arbetsvecka. Så mycket känns nästan perfekt när det kommer till hur jag har jobbat och vad jag har framför mig på jobbet. 
 
Annars känner jag att jag har lite svårt att veta vad jag vill med 2022. Hur jag ska gå vidare med ekonomin efter allt jag gjorde under 2021? Jag känner att jag vill fundera ett tag på det där och just nu måste jag bara få en bättre helhetsbild och försöka förstå och tro nånting om vad som skulle kunna funka för mig. Jag vet att jag vill nå en vision. Jag känner att jag inte vill spara lika mycket som jag gjorde 2021, men jag vill göra nånting i år också som faktiskt gör att jag tar mig närmare den vision jag har. På något sätt känns allt bra. Jag har en vision, jag vet inte hur jag ska uppnå den, men förra året började jag i alla fall jobba mot en dröm som jag har haft sen jag var liten. 
 
Jag känner just nu att jag vill väldigt mycket saker. Jag tänker ofta att jag vill göra mer av sånt som blir till roliga upplevelser och säkert också roliga minnen att tänka tillbaka på. Dom senaste två åren så har i alla fall jag känt att man mest bara har gjort mina vardagliga saker. Jag syftar då på sånt som är ständigt återkommande i mitt liv. När jag inte gör andra saker som lite mer sånt som inte är vanligt för mig så blir jag lätt väldigt rastlös. Man vill att mer ska hända, men problemet är att jag har svårt att bestämma mig för vad jag själv ska göra för att få saker och ting att hända. Jag vet sen tidigare att jag mår bra av att göra saker som inte är det "gamla vanliga". Jag har många gånger känt att jag mår bra av att tex: Träffa någon person som jag ser upp till eller göra någon form av resa. Bara att komma bort från Vänersborg och närliggande platser runt omkring kan vara något som jag mår bra av. Det har ju hänt att jag bara har åkt iväg till en annan stad, tagit in på hotell och egentligen inte har haft några mer planer än så. Jag behöver göra mer saker av sånt jag inte brukar göra. Allt blir lätt för tråkigt annars. Det är känsla jag har som jag är rätt säker på att den stämmer. 
 
Nu är det ju ändå så att det har varit pandemi och den fortsätter ju som fan. När ska detta egentligen försvinna helt och hållet. Jag bestämde mig redan 2020 att jag absolut inte kommer att åka utomlands förrän detta med coronavirus och pandemi är helt borta. Jag har sen länge trott att snart kommer att bli så, men hela tiden kommer det upp fakta och information som verkar peka åt helt motsatt håll.
 
Det jag mest vill ha sagt är att orsaken till att jag inte gör så mycket annat än sånt jag ständigt brukar göra, beror på pandemin. Jag vill ha respekt för det samtidigt som jag känner att det är lättare att skita i mycket av sånt som resor kräver att man har väldigt bra koll på vad som gäller när det kommer till allt som har med pandemin att göra. 
 
 


Coola mössor och pengar till MH.

I två dagar har jag jobbat väldigt mycket. Långa pass har det varit så jag har inte hunnit med så mycket annat än jobb. Promenader och jaga får jag köra på bra med från och med imorgon och resten av veckan.
 
Massor av jobb har jag som sagt haft i två dagar nu.  Det känns i min kropp nu, fast jag tycker att just detta passet som jag har haft är bra. Tex så avslutar avslutar jag ju med 3 timmar Vänersnäs, som jag gillar bäst av allt att köra. 
 
 

Förra veckan fick jag hem några coola mössor. Jag vet inte hur ofta jag kommer att använda just dessa nya, men det är ju alltid bra att ha några mössor att välja på. Jag tycker själv att jag har väldigt mycket mössor, men jag använder ändå bara några få varje vinter.  Dessa nya var i alla fall av väldigt bra kvalitet. Pengarna som mössorna kostade mig gick rakt in i Musikhjälpen 2021.  
 
NY- mössan var dyrast och säkert också av bättre kvalitet än dom andra två. Militär-mössan var skönast och den gråvita mössan tyckte jag passade mig bäst. 
 


Måndag (2022 01 03)

Skönt att få börja denna veckan med en helt ledig dag. Jag har jobbat ganska mycket under helgen och igår hade jag sjukt ont i hela kroppen. Igår kväll var dessutom jävligt trött så jag orkade inte ens bry mig om den smärta jag typ kände i alla kroppsdelar. Jag kanske överdriver lite, men övertrötthet i kombination med känslan av att man har ont, känns ibland mer än vad det kanske egentligen är. Idag däremot har de mesta känts väldigt bra
 
Jag började den dagen med frukost och sen en långpromenad på 12 km. Det var ganska skönt promenadväder och det kändes bra att vara ute och gå, utan att man behöver tänka på tiden och den där stressen över att man måste trava på fortare för att man ska snart iväg och jobba också. Eller känslan av att man är trött efter en arbetsdag och egentligen inte orkar gå ut, men man känner att man behöver göra det ändå. Alla dom där negativa tankarna fanns inte idag och allt kändes bara bra. 12 km är en bra runda och det blir en bra start på veckan. 
 
Efter denna runda och 23 000 steg i benen senare så blev det lite mat. Min "favvorestaurang" har jag ju öppnat igen efter att ha varit stängt över jul och nyår. Idag fick det bli pannbiff med potatis och gräddsås. Jag unnade mig också lite glass med chokladsås till efterrätt. 
 
.Jag har idag tänkt på att jag ska ta det ganska lugnt.  Mycket jobb under helgen känns ju ändå i kroppen fortfarande. Dessutom har jag några riktigt långa dagar framför mig denna veckan, men jag är i alla fall ledig till helgen. Jag har grejat lite med mitt konstprojekt. Även om detta går lite långsamt, så tycker jag att jag kommer framåt. Jag har skapat lite mer på min TIKTOK och jag såg dessutom att en video som jag publicerade igår har nu i skrivandets stund över 100 000 visningar. Hur är det möjligt att få det när klippet bara handlar om korv och makaroner? Vill ni följa mig på TIKTOK så heter jag: danneblogg (inte dannebloggen) där.
 
Jag vill ju få gjort mycket och idag har jag väl gjort en hel del, men ibland kommer jag på mig själv med att jag grejar lite för mycket och då är det nog bra om jag också tänker på att det är viktigt att bara stanna upp och bara ta det jäkligt "soft" liksom. 
 
 
 


Den osynliga sjukdomen.

Den osynliga sjukdomen. Dokumentär. Avsnitt 1: Anjo.
 


Mondo Duplantis.Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE