Kan det vara en tillfällighet?

Jag har käkat lite go fisk från Koppargrillen. 
 
 
 
Jag tänkte på det när jag lade upp de där reportaget från Sveriges Radio som handlade om Koppargrillen. Det reportaget sändes dagen efter att jag själv hade varit med i radio och pratat om min Danneblogg. Är det bara en tillfällighet att jag blir intervjuad i radio och dagen efter sänds det ett reportage om den restaurang som jag besöker nästan varje dag???
 
 
 
Har man inget att fundera över så kan man ju tänka på detta såhär ett år efter. 
 
 
 


2012 10 31

God morgon! 
 
Ute regnar det mycket. Jag ska ju gå ut och hämta mat och jag har tappat bort mitt paraply. Dagens I-LANDSPROBLEM. 
 
 
Jag har en arbetsdag framför mig. Jag tror nu att jag vet vad jag ska välja för schema. Om vi nu ska välja som vi tidigare har gjort.Tidigare har det varit så att vi har fått välja på 3 olika och man skriver vilket man vill ha som första, andra och tredje alternativ. Jag brukar få något av det jag väljer och är det så denna gången också så kommer jag bli nöjd. Så det känns bra fast jag vet ju inte om vi får välja på samma sätt som vi har gjort tidigare så man får vänta och se helt enkelt. 
 
Nu ska jag "tagga" ut och hämta lite mat. Där ska man också välja. Två alternativ typ ... Fisk eller kött??? 
 
 
 
 


Halkan är på väg !

Jag vill bara säga att ta det försiktigt nu om ni ska ut på vägarna. Halkan är på väg, bokstavligt talat. 
 
Bild från i natt !!
 
 


Jag kunde inte låta bli.

Jag trodde jag skulle klara mig utan. Jag har haft en kväll av arbete och ett ganska kort arbetspass. Jag tänkte innan att idag behöver jag inte äta något på min rast. Alltså kommer jag inte att handla något i den automat vi har på jobbet. 
 
Det gjorde jag inte heller. I alla fall inte på rasten, men när jag skulle gå hem så kunde jag inte låta bli.
 
 


Lugna kvällen

Hemma igen och något annat än lugnt har det inte varit. Såklart väldigt skönt att liksom kunna slappa fast man jobbar. Man är ledig under dagen och sen börjar man jobba när solen har gått ner. Det känns helt ok.. 
 
 
 
 


Dags att jobba igen.

Jag ska nu dra iväg och jobba några timmar. Ganska behagligt att börja nu och bara köra några timmar.  Jag är ju snart hemma igen så allt känns ganska lugnt om man säger så.
 
 
 
Ha trevlig kväll !
 


Ett litet mysigt reportage.

Sitter här och lyssnar litet mysigt  reportage från förra året om den restaurang som jag så¨ofta besöker när jag blir hungrig.
 
 
Lyssna: Såsernas sås!


2012 10 30

God morgon !
 
Igår såg jag Kristian på Sportnytt. Han säger nu att han är glad över sitt EM-silver och det ska han ju naturligtvis vara. 
 
 
Hoppas allt är bra med er. Själv mår jag jättebra! Jag är inte trött och jag är ledig i princip hela dagen. Jag känner mig glad och lycklig. Jag har liksom inget som oroar mig eller något som ligger och "gnager" i skallen. Allt är bra liksom. Egentligen känns det ganska enkelt att vara glad och lycklig. Det är bara att glädjas åt de man idag har och inte tänka så mycket  på vad man inte har skaffat sig ännu. 
 
 
 


2012 10 29

Regn och rusk är det, men jag gillar detta bättre än snö. Om det finns någon årstid som jag vill slippa så är det vinter. Den är bara jobbig. Svårt att ta sig fram och kallt som fan.
 
 
 
Jag ska snart "tagga" iväg och jobba jag har en ganska bra vecka framför mig. Jag kan sova ut varje dag och jag har inte så sjukt långa arbetspass. Om det hade varit en "vanlig helg" denna veckan så hade jag haft mycket jobb och nattbuss på schemat, men denna gången är det väl någon röd dag och på röda dagar har jag alltid ganska korta pass och aldrig nattkörning. Det kan egentligen inte bli bättre när man kämpar på i den grå vardagen. Jag får sova ut, jobbar korta pass och jag jobbar helgen fast det är två ganska behagliga pass. 
 
 


Funderingar såhär mot slutet av denna helg

Jag har haft en bra helg och jag har fått gjort väldigt mycket. Allt har blivit som jag har tänkt mig och det är jag tacksam över för om jag har lärt mig något under detta året så är det ju just att allt inte alltid blir som man har tänkt sig ju. Nu har jag inte så mycket att göra. Det är ganska lugnt. Man jobbar på, men det är ju inte mer än heltid även om det ibland kan kännas som "dubbla övertid". Det är väl dom skiftande arbetstiderna som kan sätta sina spår ibland? Vissa veckor är man bara skittrött, men det vänder efter några dagar av ordentlig sömn där inget alarm som har ett ljud som man hatar väcker mig klockan 03:30 på morgonen. 
 
Förövrigt så sparar jag pengar. Vad jag ska göra i en framtid det vet jag inte än. Men jag räknar och försöker fixa och trixa lite med min ekonomi. Det känns stabilt och bra. Det är inte jobbigt heller att lägga undan och sen låta pengarna vara. Jag är ju tex inte sugen på någon ny resa.  Jag vill  bara kämpa på ett tag nu. Jag vill inte bli för bekväm utan skulle det börja kännas tufft och bli jobbigt så får man försöka att inte fundera så mycket över de. Tänker man på vilken skillnad det blir om man håller ett bra sparande från nu och detta året ut så är det värt allt kämpande, hur jobbigt det än kommer att kännas. Om det går riktigt bra så kanske jag kan börja kolla på  de där med att lösa bolånet. Jag vågar inte sitta här och säga att jag kämpar mot det för det finns ju så mycket som inte alltid blir som man har tänkt sig. Bättre att bara försöka kämpa på, spara och inte tänka för mycket...
 
 


Bra promenadväder.

Jag var ute och käka lite förut. Det blev en Fläskfilê med två såser. 
 
 
Nu borde man ju efter detta ta en skön promenad. Det är fint väder ute. Jag tror inte att det blir något. Fast jag borde egentligen bara tvinga mig ut. Det skulle säkert kännas bra om jag bara tar mig ut. Fast jag har ändå promenerat mycket denna veckan. Då har det inte alltid varit så bra väder. Nu när det är bra väder då har jag helt plötsligt ingen lust. 
HMMM...
 
 
 
 


2012 10 28

God morgon. 
 
Det känns som det blir bättre tider. Jag gnäll ju så fort jag måste gå upp tidigt på morgonen. När man nu drar tillbaka klockan så får jag ju sova en timme till. Fast någonstans tar ju också allting en timme längre. Funderar man för mycket på detta så blir man ännu snurrigare än man var förut. 
 
En sån här dag märker man hur mycket klockor man har överallt. En del ställer om sig själva och andra får jag gå runt och vrida på. Jag tror att ju nu har hittat alla klockor jag har. Precis när jag skriver det så kommer jag på att det finns en till som jag inte har vridit tillbka än, men när jag har gjort det så är jag klar, tror jag.
 
 
Ha en bra dag !
 
 
 


Några underbara stunder och ögonblick.

1) Allt som luktar gott. Tex: parfym, shampoo, nybakat, doftljus och blommor.
 
2 ) Ligga och läsa en bok under nytvättade sängkläder och samtidigt hör man regnet smattra mot fönsterbläcket.
 
3 ) Ett varmt bad och man bara ser till att vara.
 
4 ) Det ögonblicket då man faktiskt inser att man kan lita på en person.
 
5 ) När man har trevligt med någon man tycker om.
 
6 ) Att komma hem och ta av sig alla obekväma kläder.
 
7) Sova i nytvättde sängkläder.
 
8 ) När man verkligen känner att man mår väldigt bra.
 
 
 
 
 


Oktobermarknad

Hej !
 
Trött som fasen är jag så det blir till att bara ta de lugnt. Jag har varit utew på stan i några timmar. Det är den årliga Oktobermarknaden i Vänersborg idag. Det är ganska trevligt att gå runt och frossa i kläder, mat, godis mm... 
 
 
 
 
 
 
Det blev dessa 3 inköp. 
 


Trött.se

 
 
 
 


2012 10 26

 
Denna veckan har känts väldigt lång och jag har varit så trött. Att gå upp så tidigt och sen inte sova tillräckligt det känns. Skönt bara att denna veckan är över och att jag har mer än en vecka kvar innan jag behöver ställa klockan igen.
 
Idag fick vi frukost på jobbet. Massa olika bröd och alla möjliga pålägg. Dessutom fanns det ägg och mycket mer. Vi brukar bli bjudna på detta den sista fredagen i varje månad och det är ju trevligt. 
 
Nu ligger det defentiva schemat i fikarummet. Nu kan man se exakt hur allt kommer att bli. Jag vet egentligen inte än vad jag tycker är bra och dåligt. jag får väl sätta mig någon dag och titta på detta. Sen snurrar det ännu mer i skallen än förut och så kommer man säkert på sen vilket schema man önskar att köra efter.
 
 
 
 
 
 
Nu är denna veckan över och jag är ledig i helgen. Jag ska börja med att bara lägga mig och sova en stund.


Thihi:)

Den stora nyheten har idag varit att Madde har förlovat sig och att hon avslutade med att säga  Thihi. Vilket redan är en snackis
 
 
 
 


2012 10 25

Hej!
 
Jäklar vad trött jag är denna veckan. Jag orkar verkligen inte mycket när jag kommer hem från en arbetsdag. Jag har ju de där igen att jag kliver upp klockan 03:30 varje morgon. Det sliter och det känns tufft, men man får bara bita ihop och kämpa på och det har jag gjort många gånger förut. 
 
 
 
 
 
 
 
I December kommer jag att köra på något nytt schema. Vilket schema jag än får så kommer det att skilja ganska mycket från det jag har nu. Vi ska jag snart var och en få ha l önskemål om vilket schema vi vill köra efter. Jag ska inte gå in i detalj  om hur allt funkar och hur vi sen blir tilldelade våra scheman för då blir detta ett väldigt långt inlägg, men man kan säga att den som har varit längst i företaget får välja först. Ju fler anställningsår man har desto säkrare kan man vara på att man får det schema man väljer. Man brukar få välja på tre olika och för min del så brukar jag få något av dom tre jag har valt och jag blir alltid nöjd bara för det .Det brukar finnas ca 10 st olika scheman att välja på. Just nu ligger allt ute som förslag så vi kan tänka och tycka lite först, men snart blir det klart hur det faktiskt kommer att se ut och när jag väljer så ska jag verkligen lägga på minnet att bland det värsta jag vet nu är att har hela veckor där jag får gå upp klockan 03:30 på morgonen. Därmed inte sagt att jag kommer att välja bort det helt och hållet i det nya, men är det något jag ofta skriver här på bloggen så är det ju hur sjukt jobbigt det är att kliva upp ur sängen för jävla tidigt.
 
 
 


Höstens fina färger!

 
 
 
 
 
 
 


Kollar mer på Kristian.

Jag sitter här och kollar lite på Kristian. Här möter han en av världens absolut bästa spelare. Kristian har ju höga målsättningar med sin pingis. Vill man bli bäst i världen ( vilket jag tror att han siktar på) så måste man ju möta dom bästa i världen. Här gör han det och även om kinesen Ma Long är för bra nu så tycker jag mig ändå se att Kristan mycket väl i en framtid skulle kunna vinna mot såhär bra spelare. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nästa video är ett klipp från en U21-finalen i Korea Open. Jag tycker Kristian spelar så otroligt bra här. Riktigt kul att se. 
 


Röda Korsets Första hjälpen-app.

Jag vill bara tipsa om en jättebra app. Röda Korsets Första hjälpen-app. Man hittar massor med bra info på vad man direkt ska göra om något händer och i vilka lägen det är viktigt att tex ringa 112 eller uppsöka sjukvården. Den känns på något sätt trygg att lätt ha tillgång till. Bara ett lite tips som jag tycker att ni ska ta till er.
 
 
 
 


Byter en lampa

Jag håller på och byter en "liten" lampa.Känns som jag ser Kristian överallt.

Jag tycker att jag ser Kristian överallt nu. Det känns lite konstigt fast samtidigt rätt coolt att en person som stod mig väldigt nära (Kristian) då jag höll på med pingisen nu typ syns överallt. Det känns så för mig i alla fall.  Det är såklart huvudnyheten i våran lokala tidning här i Vänersborg och Trollhättan. Jag har fortfarande svårt att släppa att det faktiskt var så nära att bli ett guld istället för silver. Men naturligtvis är detta ändå så jäkla bra gjort. 
 
 
 


Det viktigaste är att man mår bra.

Sitter man här och tänker igen. Jag funderar mycket på Kristian och hans EM-silver. Jag kollar lite på Aftonbladets hemsida. Där står det såklart om EM-silvret om man klickar sig vidare till Sportbladet. Egentligen behöver jag ju inte läsa detta. Jag vet redan innan jag läser vad Kristian säger. När jag ändå läser så får jag det jag redan vet bekräftat. Om några dagar kommer vi nog vara stolta. Det är bara synd att jag inte kan känna stoltheten just nu, säger Kristian. 
 
2012 10 21
 
Idag blev det sova länge. Jag kröp ju i säng sent i natt. Jag hoppas ändå att jag somnar tidigt ikväll för nästa vecka har jag ju jobb och det är upp tidigt som gäller. Jag har såklart hunnit med att gå ut och äta lite. Idag blev det en Pepparstek.
 
 
Jag ser att jag behöver handla hem lite mat också, men jag kanske väntar till i morgon. Jag har så jag klarar mig idag. Bättre att då vänta till i morgon när den mesta mat man handlar är färsk och så. Det är en ganska fin höstdag och inget regn faller, inte just nu i alla fall.
 
 
 
Jag kanske tar en promenad snart eller så sitter jag i massagestolen och kollar någon film. Det viktigaste är att jag ser till att ta hand om mig så jag mår bra.
 


Det kommer när man minst anar det.

Trodde jag inte hade några idag. Jag kände en enorm befrielse, men när man minst anar det så dyker dom upp. Alla dessa I-LANDSPROPLEM.
 
Jag fick se att det hade blivit fullt med flaskor och burkar i denna korg så nu måste jag snart tömma den. Varför väntar jag alltid tills det är fullt? 
 


EM-SILVER !

Det blev ett EM -silver för Mattias och Kristian. Det är otroligt bra gjort!  Men dom var ju jäkligt nära guld och då känns det såklart tungt efteråt för dom förlorade ju med minsta möjliga marginal i skiljeset (12-10). 
 
 
 
 
 
Deras tränade, resande och tävlande kommer ju att fortsätta i många år till. Jag är helt säker på att dom kommer att vara nöjda med detta efter att dom har fått lite distans till den här matchen. Detta är så sjukt bra gjort och det kan jag säga 100 gånger till.
 
Kristian har jag sett sen han började spela pingis. Det är kul att han efter mycket hårt tränade och kämpande   nu  får "lön för mödan" och det har verkligen gått bra tidigare också. Någon dag blir det guld i ett riktigt stort sammanhang. Den tiden kommer. Det är jag säker på. Grattis till ett EM-silver.
 
 
 
 
 


Lugn dag.

Jag har haft en ganska lugn dag. Jag greja och pysslar med allt möjligt, men jag atr det lugnt liksom. Det bara skönt att vara ledig. Man går här hemma i kalsongerna och viker tvät, städar och pysslar om Mimmi. Jag har varit ute lite också idag, men det regnar  mest hela tiden så man vill gärna inte gå ut.
 
 
 
 
 
Det är bra väder för att sitta inne och man kan kolla mycket pingis. Eftersom EM pågår i Danmark. Nu ska snart Kristian in i hagen och lira final. Det ska bli grymt och se.
 
 
 


Kristian och Mattias är i final.

Det kan bli ett EM-guld för Kristian Karlsson och Mattias Karlsson. 19:40 ikväll lirar dom final i herrdubbel. Jag tror det är första gången sen 1996 som Sverige har ett par framme i final på EM.
 
 Det är ju bara att köra för guld nu. Känns rätt häftigt att min fd klubbkompis i Trollhättan Kristian är i final och har en chans att tillsammans med Mattias Karlsson bli bäst i hela EUROPA i dubbel. Coolt...
 
 
 
 
 


2012 10 20

 
 
 
 
Nu är jag inte så trött som jag var igår. Jag har ju annars känt mig så jäkla trött farmförallt efter jobbet dom senaste 3 dagarna. Men idag är jag ledig och den där tröttheten är helt borta efter en god nattsömn. Det kanske bara är så enkelt att man jobbar tufft och hårt och det blir man trött av och svårare än så är det inte.
 
Jag ska gå ut hämta lite mat och så har jag en del annat att göra sen när jag har njutit av lunchen. Det är bara att se sig omkring här hemma så hittar jag massor att göra. Skönt  i alla fall att den där tröttheten bara verkade bero på att man jobbar och sliter och inget annat. Det hade varit jobbigt att ha en period nu av ständig trötthet som man liksom inte kommer ur. Jag tycker det liksom får räcka med allt som inte blir som jag har tänkt mig. Jag har haft nog med sånt för i år.
 
Nu blir det mat ! Ska traska ut i det gråa trista vädret och hämta mig något att äta. 
 


2 gånger Karlsson har säkrat en medalj.

 Jag blev så jäkla glad när jag såg att Mattias Karlsson och min fd klubbkompis Kristian Karlsson är garanterade en medalj i europamästerskapen i pingis. Dom har gått till semifinal och nu hoppas jag att det bara går ännu bättre. Hoppas dom vågar spela ut. Dom kan ju spela avspänt för det är ju ändå hur bra som helst att ha nått en semi i ett EM.
 
 
Detta är en video från förra året. Här förlorar dom tyvärr, men i morgon då jäklar hoppas jag på vinst och gärna en till efter det för då är dom europamästare i herrdubbel. Det vore så häftigt!!!  Medaljen är ju säkrad (brons) så nu är det ju bara att köra för final så blir det en ädlare valör. Det hoppas jag verkligen på!!!
 


Kvällsmat, levande ljus och ett I-LANDSPROBLEM !

Har käkat lite kvällsmat. Grovt bröd, och annat gott.
 
 
 
Äter gott och har tänt ett  levande ljus.
 
Men jag har såklart ett I-LANDSPROBLEM
 
 
Varför kan jag aldrig lära mig skära ost på det optimala sättet? Det är bättre att köpa färdigskivad ost!
 


Väldigt trött i tre dagar.

Nu har man äntligen jobbat färdigt. Jag är så trött när jag kommer hem på kvällarna. I 3 dagar på raken har det varit så. Hur trött som helst liksom. Innan jobbet känns det bra och när man väl jobbar så tänker man inte på hur det känns för man har ju och göra mest hela tiden. Men när man ställer bussen och ska gå hem, jäklar vad tufft det känns och vad trött jag har varit dom senaste dagarna denna veckan. Det blir tufft att orka med annat än jobb. När man känner sig trött och sliten så nblir det mycket äta jobba sova. men det kommer väl en period där det känns lättare igen och då blir man säkert piggare.  Nu ska det bli skönt att vara ledig i helgen.
 
Lite bilder från denna kvällen.
 
 
 
 

 

 

 
 


Den drömmen har jag aldrig tidigare drömt

God morgon!
 
En dag av jobb kvar bara sen är denna arbetsvecka slut. Idag är det fredag och det är så skönt för då är det ju snart helg. Igår på jobbet kollade jag lite på det nya som snart händer på jobbet. Vi ska välja snart välja nya scheman  och de kommer att bli massor med förändringar så det går nästan inte att sätta sig in i allt. Får väl se hur det blir när det nya väl drar igång.  
 
 
I natt drömde jag en dröm som jag aldrig har drömt förut. Det kan jag verkligen säga. Jag drömde att jag gifte mig. Det var massor med folk, men jag tror jag och den tjejen jag gifte mig med lämnade själva festen ganska snabbt. Vi ville vara ifred eller nåt och så bestämde vi att vi äter något på något ställe där det inte är så mycket folk. Typ så sen vaknar man ju. 
 
Jag gick upp ganska tidigt idag. Har tvättstugan. Det värsta med att bo i lägenhet är väl att man måste springa upp och ner för att få tvätta kläder och man måste passa en tid som man har bokat. Man kan liksom inte bara tvätta när man vill. Fördelen kan ju vara att den just är gemensam och på detta stället där alla är så noga med allt (även jag) så blir ju tex tvättsugan städad 3 gånger om dagen och det är väl bra, fast också ganska onödigt på något sätt. 
 
Får fixa lite med tvätten och sen blir det mat och jobb igen. 
 
Ha en bra dag !
 
 
 


Lunch och sen jobb.

 
 
 
Käkar lite lunch igen då. Det blev Köttfärslimpa.  Nu är det snart dags att jobba igen. Tiden går fort under förmiddagen. Speciellt när man sover bort större delen av den som jag har gjort idag. Jag har en konstig känsla av att jag har glömt att göra något idag som jag vill få fixat. Problemet är bara att jag inte kommer på vad det är och då är det ju svårt att fixa det. 
 
 
 
 
 


Jag vill inte bli riktigt vuxen.

 
 
 
 


Bara hem sova

Jag är på väg hem i natten. Jag går sakta genom stan. Jag är otroligt trött. Det ska bara bli skönt att komma i säng så fort som möjligt. Jag brukar sitta uppe en stund när jag kommer hem, men nu vill jag bara sova. Snart är jag hemma och tänk vad underbart det att bara ha ett hem och en skön säng. Man får aldrig glömma att glädjas åt de lilla.2012 10 17

Det är riktigt ruggigt väder ute. Det regnar och eftersom man befinner sig i Vänersborg så blåser det såklart en hel del också. Det var nära att paraplyt gick sönder.
 
Jag ska snart tagga iväg till jobbet. jag har en lång dag igen att kämpa på med. Lite mat har jag hunnit få i mig innan.
 
Lasagne blev det idag. Ser ni de där vita på sidan där. Det var inte gott, men kocken sa att jag måste tänka på hälsan. HMMM.. 
 
Ha en bra dag !
 
 
 


Man får vara glad för att man är frisk.

Det börjar bli dags att sova. Jag har mest slappat idag. Jag funderar mycket på vad jag ska göra för att jag hela tiden ska må så bra som möjligt. Det kan ju kännas tufft ibland, men egentligen finns det väl ingen relation som är viktigare i livet än den man har till sig själv. Jag vill alltid må så bra som möjligt. Det finns inget som är viktigare för mig om jag verkligen ska tänka efter. 
 
Det händer ibland att man är på en läkarundersökning. Jag får alltid höra att allt är bra med mig. När man har kollat blodtryck eller något annat värde så har alltid läkaren sagt till mig att allt är väldigt bra. Det är ju naturligvis skönt att höra. Jag känner mig inte sjuk heller, men jag tänker ibland att jag borde kanske gå till läkaren oftare i alla fall. 
 
Man hör ju talas om så mycket som händer i sjukvården. Ibland hör man ju om sjukdomar som inte går att behandla och bota för att det liksom har gått för långt. Är ni oroliga för sånt här? Jag kan erkänna att jag tänker på det, men jag vet inte om jag oroar mig så mycket. Jag är ju ändå bra på att ta kroppens signaler på allvar och jag är hemma från jobb om jag känner att jag har feber eller nåt annat där jag kan känna att det bara är vila som gäller. Jag kan stressa ibland, men jag säger ofta till mig själv att jag ska ta de lugnt för nu är jag uppe i för "höga varv". Jag jobbar inte mer än heltid och jag har ju väldigt ofta stunder för mig själv där jag bara slappar och ser til att ta hand om mig själv. Jag röker inte och dricker inte alls mycket alkohol om man slår ut det på ett år. Jag dricker ju inte ens kaffe. Jag är lite dålig på att träna, men jag försöker gå ut på långa promenader regelbundet.
 
Jag gör vad jag kan oc klarar för att må bra och inte bli sjuk. Jag hoppas jag får vara frisk länge till och man ska naturligtvis inte oroa sig i onödan. 
 
 


Bara för att jag har varit i Hamburg.

Hamburg var ju en riktig skitresa, men bara för att jag nyligen har varit där så kollade jag en film ikväll som i stora delar utspelar sig där. Jag kollade DEN DEMOKRATISKE TERRORISTEN. Det är en gammal Hamilton-film. Hamilton ska bekämpa ett grupp av tyska terrorister. I filmen så bor terroristerna i detta blåa huset. jag tänkte på detta när jag var i Hamburg och nu var jag såklart sugen på att se filmen. Så funkar jag. Tänk vilket minne jag har. Denna film har jag ju inte sett på flera år, men jag kom ihåg var jag hade sett de där blåa huset när jag var i Hamburg.
 
 
Bild från tv:n
 
 
Min bild. Tagen när jag var i Hamburg
 


2012 10 16

Jag har lite att göra, men jag har ingen lust att göra något. Då är det bra att man inte behöver göra något heller. Jag kan bara sätta mig i massagestolen och drömma mig bort eller bara njuta av tid och rum. Jag sitta och tänka att jag befinner mig i Thailand. Jag bara slappar och badar i poolen liksom.
 
 
Sånt är rätt skönt att bara sitta och drömma om. 
 
 
 Idag är jag ledig och visst finns det saker jag behöver göra, men jag kan strunta i de för det spelar ingen större roll om jag tar tag det lilla jag har att göra  en annan dag. På något sätt är det skönt att inte ha så mycket som "måste" göras. Man känner sig liksom lite friare. Frågan är om det finns något i livet som är ett "måste"?? 
 
 
Äta måste man ju. Eller behöver man inte det heller? Jag har i alla fall varit ute och hämtat lite mat.
Skönt att jag inte måste laga den utan att det räcker med en promenad och lite pengar för att fixa den.
 
 


Jag är så nöjd !

Skönt att man har en ledig dag. Det blir mycket slappa. Jag ska kolla någon film och sitta i massagestolen. Jag kan ju även sitta i min sköna soffa som jag tycker om väldigt mycket. Jag är så nöjd med alla mina nya möbler. Jag är nog också nöjd med dom gamla som får stå kvar. Jag är nöjd liksom. Allt är bra med detta! Jag sitter perfekt vid mitt skrivbord, när jag tex sitter och bloggar. Tidigare var det satt jag väldigt fel och det var väldigt påfrestande för ryggen. Min lilla bokhylla står så fint därborta i hörnet och det finns massor med plats kvar i den för mer böcker och annat som jag vill lägga där. Nu behöver jag inte längre vara sur över att jag måste gå ner med mycket i källaren utan jag kan stoppa undan det på alla möjliga ställen här uppe i lägenheten. Den nya lilla bokhyllan har gjort att jag har fått så mycket mer utrymme som jag kan använda till förvaring. Det är jag nöjd med.
 
Min tv är jag såklart också hel nöjd med. Filmer som kanske inte är så bra blir så jäkla mycket bättre nu i den stora tv:n. Det är behagligt att sitta och kolla på tv och det är lätt att bara slappa. Om jag nu gillar denna tv så mycket undra hur framtidens tv kommer att se ut. Hur ska man få bild och sånt bättre än vad det är nu? Vad finns det mer att göra som inte går att göra med en ny tv idag? 
 
Mitt senaste inköp är jag såklart också nöjd med. Två byråer där lådorna är hur stora som helst. Jag har tidigare haft proppfullt med kläder i varenda låda. Nu har jag massor med tomma lådor och jag kommer att kunna köpa väldigt mycket nya kläder innan det ens är nära att det blir proppfullt igen. Dessutom slängar man ju kläder efterhand som det blir slitet så jag har nog gott om plats för kläder i all evighet. 
 
 
 
 
 
 
 


2012 10 15

 
 
 
 
 


Svar på en fråga

Åsa:
 
Kan du inte svara på min fråga i ett tidigare inlägg, jag dör av nyfikenhet varför du har en isskrapa på nattduksbordet!! Snälla...
 
Jag har svarat. Mitt svar står under din fråga i kommentarfältet, men jag kan väl svara igen.
 
 Det är ett litet underlägg som jag har att ställa glas eller flaskor på . Den går kanske att använda som isskrapa också. Jag har inte provat.
 


Andra löprundan denna veckan!

 
Hemma då och ännu en arbetsvecka är över. Det blev en ganska lugn kväll denna söndag. Jag hade inte räknat med något annat. Fast jag fick ta en liten löprunda när jag blev stående med en buss i Trollhättan. Min andra löprunda för denna veckan. Jag har ju en gång denna veckan försovit mig och då fick jag ju skynda mig lite när jag väl hade vaknat till liv.Det blev ju den gången en löprunda till jobbet. Ikväll gick bussen sönder. Jag stod på Resecentrum i Trollhättan och skulle köra iväg, men jag kom ingenstans. Jag tror att det var generatorfel.
 
Efter att detta hände så blev det till slut så att jag fick ta min väska, lämna bussen och skynda mig bort till bussgaraget i Trollhättan och hämta en ny buss. Jag sprang så fort jag kunde. Det är några hundra meter tror jag. In i en ny buss och iväg och jag var väl 10 minuter sen eller nåt. 
 
Nu är väl det ingen fara så och detta händer ju på kvällen. En söndag klockan 22:00 är det ju ingen rusning direkt.  Ska det krångla så är det ju ganska behagligt att det händer sent en söndag. Dessutom har jag fått 2 löprundor denna veckan. Jag börjar ju bli riktigt vältränad nu.
 


Dags att jobba igen.

 
 
Nu ska man snart jobba igen. Känns lite tufft att behöva göra detta nu, men kommer man bara igång så rullar det på som vanligt. Jag har fixat mig lite mackor som jag ska ha ikväll. 
 
 
Ni får ha en bra kväll. 
 


SEX-RABATT !

Passar ju bra att man har SEX-RABATT vid köp av ett paket kondomer Det är ju såklart i kronor då och inget annat. 
 


2012 10 14

Jag slappar mest och tar de lugnt denna söndag. Jag ska jobba ikväll och jag gssar att det blir ganska lugnt idag också. Det är ju söndag och det är ju nte något fint väder direkt. Nere vid Hamngatan här i Vänersborg var det till och med lite översvämning. 
 
 
 
Idag orkar jag inte göra så mycket. Jag får spara på krafterna till i kväll. Jag försökte greja lite förut, men man är lite för trött efter den långa arbetsdagen igår. Kroppen säger liksom ifrån idag. Bäst att lyssna på dom signalerna då.
 
Jag har käkat lite i alla fall. Idag blev det Biff med lök.
 
 
 
 


Caramell - Du är bra som du är.Lördagens arbete var lugn

Jobbar och jobbar och idag har det inte varit mycket annat. Det har ändå varit en ganska lugnt. Det var inte något direkt som var mer än vanligt. Det enda som känns lite tufft är ju att man befinner sig 12 timmar på jobbet under en och samma dag.
 
 
 
 
 
 
 
När jag nu har kommit hem så känner man sig lite snurrig sådär. Det ska bara bli skönt att komma i säng och i morgon tar man nya tag igen med mera arbete. 
 


2012 10 13

God morgon !
 
Jag håller på med frukosten. Jag ska snart iväg och jobba och mycket annat kan jag inte göra idag för den är ju så sjukt lång.
 
 
 
 
 
 
 
Ha en bra dag !
 
 
 


I morgon blir det en lång dag.

Jag har haft svårt att koppla av idag. Hela tiden ska jag göra något. Råkar jag sitta stilla så tar det inte lång tid innan jag kommer på att jag måste resa på mig och göra något. Sen kan jag slappa tänker jag. Men idag har det varit svårt för vid varje försök till avslappning så kommer jag på något nytt att göra och då reser jag mig upp och "kör" igen. Det är väl positivt på något sätt att man hela tiden vill vara igång hela dagarna.
 
Jag har ändå blivit bättre på att slappa och ta de lugnt. Jag minns hur jag var för några årsen. Jag var ständigt ganska stressad och jag kände hela tiden massa måsten. Måste hinna... och måste göra.... Tar jag en lugn stund så hinner jag inte och det måste jag ju. Typ så var det jag tänkte och det är ganska tufft i längden att leva så. Jag kanske överdriver lite, men jag ville i alla fall att saker och ting skulle hända och jag skulle själv hela tiden se till att det händer och desssutom ha kontroll över det.
 
Känns rätt befriande att jag inte känner någon större stress över något idag. Jag kanske grejar för mycket vissa dagar från tidig morgon till sen kväll, men jag sterssar inte.Dom flesta av er tror jag vet  hur det kan kännas efter en längre period av mycket stressande. Det finns många exempel på situationer i livet där det är så mycket bättre att bara hålla sig väldigt lugn än att stressa för att försöka skynda på allt. Just att bibehålla lugnet i dom flesta situationer det kan jag känna att jag har blivit mycket bättre på om man jämför med hur det var för några årsen för min del.
 
I morgon har jag en lång dag. 12 timmar på jobbet. Det är inte mycket annat man hinner göra. Det kan nästan vara värt att gå hem lite på rasten känns inte dagen riktigt lika lång om man kommmer ifrån lite. Det är bara att ta de lugnt och jobba på så fixar jag nog morgon dagen på ett bra sätt. 
 


Emmy - skajagprova@hotmail.com

 


Nu funkar grejerna !

Nu har jag fått det rätt. Jag vet inte vad som var fel när jag inte hittade signalen, men nu funkar det. Jag kanske gjorde rätt från början. Jag märkte i detta bara. 
 
Nu kan jag kolla tex på alla timmar jag har av pingis. Jag vet inte hur många timmar det faktiskt är. Men det är lätt hundratals timmar av pingis från alla möjliga delar av världen. Lite sjukt faktiskt.  Det känns ju som att vara med på plats, sitta på läktaren när man kollar pingis på denna skitstora TV här hemma. Det är coolt.
 
 
 
 


Vill inte fungera !

Jag hittar liksom inte signalen mellan DVD-spelaren och TV:n. Jag kopplar, kollar och börjar om. Provar igen, men jag får det inte att fungera. Vad gör jag för fel? Jag har ju alla kablar och man kan liksom inte sätta sladden i fel uttag. Den passar ju inte i hålet om man gör fel. HMMM... 
 
 
 
 
 
 


Riktigt fin fisk idag !

 


2012 10 12

Hej !
 
Hoppas allt är bra mer er. Med mig är det bara bra och jag har en ledig dag. Det är min enda denna vecka. Mycket jobb i helgen har jag så man får njuta lite extra av den lilla ledigheten man har. 
 
Jag har fått gjort massor med ärenden under förmiddagen. Jag har sprungit runt både i Trollhättan och här i Vnersborg. Jag har tex köpt lite kablar som jag ska sätta mellan min DVD-spelare och min nya TV. Jag hade glömt av de där för det var ju längesen jag köpte ny TV och jag har vetat om att jag behöver andra kablar, men jag har liksom glömt bort det. När man köper nytt så är det ju nästan alltid så att man måste byta allt som hör till också på något sätt. Jag hoppas att det ska funka nu med bara några kablar som jag sätter mellan min TV och DVD-spelare. Jag vill inte köpa ny DVD-spelare bara för att jag har köpt ny tv liksom. 
 
 
Ska "pilla" lite med detta nu så får vi se hur det går.
 
 


Sitter i massagestolen.

 
 
Jag sitter här i massagestolen. Jag har inte suttit i denna på över en vecka. Det känns direkt i ryggen. Jag är liksom lite stelare än vanligt. Måste nu börja sitta mer regelbundet igen. Det gör så otroligt gott för ryggen. 
 
 
I morgon är jag ledig och det ska bara bli skönt. Ingen risk att man försover sig i alla fall. Fast även om jag hade jobbat så minskar väl risken att man försover sig eftersom man inte brukar göra detta 2 dagar i rad. Fast jag har faktiskt hört kollegor på jobbet säga att dom  har gjort detta. Men är jag ledig och inte har någon tid att passa då går det ju inte. Däremot kanske jag somnar i masagestolen nu. Det vore kanske ganska gött??
 


Trofast - Vi hade alltKvällens fråga !

Anna 
 
Är det inte kallt att gå i sommarkläder?
 
 
 
Jag springer ju inte ut med kortbyxor. Jag går ju bara här inne. Jag var ju tvungen att ta på mig något när dom från möbelaffären skulle komma hit. Riktigt så tuff är jag inte så jag klarar att gå ut i sommarkläder så här sent på året. Jag får försöka vara tuff inne istället.
 
 
 


Det blev mycket plats !

Jag har fått lite ordning och jag har lite kläder i mina 2 nya byråer. Det luktar nytt trä i hela sovrummet. Underbart att få in nya fina möbler ännu en gång !!!
 
Det var mycket större lådor på dessa byråer än vad jag hade på dom som stod här förut. Jag får alltså plats med mer kläder i en och samma låda nu. Om jag tyckte att det var bra förut att jag skulle ha 3  byråer istället för 2 efter dom nya inköpen så är detta ett "strå vassare". Jag har ju säkert dubbelt så mycket utrymme för kläder nu än vad jag hade tidigare. Nu måste jag bara köpa mer kläder så jag fyller upp lite lådor:) Nja.. så kanske man inte ska göra? Jag köper kläder när jag hittar något som jag vill ha eller behöver. Jag behöver ju inte gå ut och shoppa 15 nya "outfit"  för att jag måste fylla på med kläder. 
 
 
 
Nu ska jag gå ner med lite kläder i källaren som jag någon dag sen ska slänga. Jag är supernöjd med mina senaste möbelinköp denna gången med. Jag är också supernöjd med alla möber  som jag har köpt i år. Och jag tror att jag är nöjd nu med alla lite större möbler som står i min lilla lägehet där jag trots den lilla ytan har hur mycket  plats som helst till förvaring av tex kläder.
 
 
 
 


Nu är dom på plats !

Jag har precis nu fått mina 2 nya byråer. Nu är dom på plats och klara att fyllas med kläder.
 
 
Nu har jag bara ett problem. Vilka kläder ska jag ha i dessa 2 byråer och vad ska jag ha i min byrå som jag har ställt i hallen. man har alltid minst ett I-LANDSPROBLEM varje dag.
 
 
 


2012 10 11

Jag försov mig i morse. Hade inte ställt klockan och då sover man. Fast jag vaknade ändå 04:38. Jag skulle börja 04:40 så ni fattar att jag inte riktigt fixar just den tiden. Men jag hade 10 minuter på mig innan avgång från Resecentrum i Vänersborg. Jag tänkte att det försöker jag fixa. Jag snabbade mig med att ta på mig kläderna, gav Mimmi mat och sen iväg ut och jag har aldrig sprungit så fort genom stan. Jag kom in på jobbet lite sen, men jag var faktiskt i hyffsad tid med bussen. 
 
Efter den löpning till jobbet och känning av en massa mjölksyra så var de lugn igen. Det kändes ganska bra att ha kört en löprunda innan jobbet. så kan det vara ibland. Undrar hur kroppen ändå fungerar när man kan vakna av sig själv klockan 04:38 utan att klockan ringer. Tyder det på en yrkesskada ellr nåt. Man vaknar nästan precis när det är dags att arbeta.
 
Dagen har annrs varit lugn. Man ser dagens ljus utanför rutan hela tiden som man arbetar och jag har haft ett pass som innehåller grymt många små raster och vänta in tiden och så. Jag tror att dagens pass ärdet lugnaste som jag har. Kanske var bra att jag försov mig så det blev lite action liksom.
 
 
 
 
Dagens lunch: Kyckling med pepparsås..
 
Dagen fortsätter ju efter allt jobbande. Idag får jag mina 2 byråer. Det ska bli skönt att äntligen få mer utrymme till förvaring av kläder. Jag ska ju slänga en del kläder också. Då blir det ju ännu mer plats. 
 
 
 


Kvällens tankar.

Jag har en underlig känsla i kroppen som är svår att beskriva. Det känns som det finns något som kommer att bli jobbigt, men det har liksom inte börjat än. Jag vet egentligen inte vad det skulle vara. Något känns bara obehagligt liksom . Kanske är det bara lite oro. Oron för något som förmodligen aldrig händer. Det kanske finns där någonstans och därför känns det lite kusligt.
 
Jag känner i alla fall att jag har varit väldigt lugn och avspänd hela denna veckan och jag tror att det kommer att hålla i sig under en lång tid framöver. Det är rätt skönt att man inte känner någon stress. Det brukar ju annars oro orsaka. Det är därför det blir så svårt att beskriva de jag känner nu. Fatta att det snurrar i hjärnkontoret ibland.  Jag har grejat från tidig morgon till sen kväll, men jag har tagit det väldigt lugnt. Kanske är det orsaken till att jag har fått hålla på från tidig morgon till sen kväll. 
 
Det var kvällens tankar i korthet. Nu är jag så trött och jag vet inte om jag ens orkar gå och lägga mig. Får försöka nu ändå. Avslutar med denna underbara lugna låten.
 
 
 
 
 
 


INSTAGRAM- LIVET I BILDER.Har varit på utbildning idag.

Hej !
 
Jag har varit på utbildning hela dagen. Detta är en kurs som man måste gå som bussförare. Det står i lagen. 5 kap. lagen (2007:1157) om yrkesförarkompetens.  Denna kurs handlade om allt möjligt. Hur man tex genomför hjärt-lungräddning och vi fick praktiskt öva på detta också. Det paratades även om brand och brandsäkerhet och sånt. Man rökfyllde en buss som vi sen skulle ta oss ut ifrån så fort som möjligt. 
 
 
 
  Vi fick även se en del filmer från verkligheten och man inser hur fort elden sprider sig och plötsligt så är hela bussen övertänd på väldigt kort tid. Dessutom bildas ju massa giftig rök som såklart är totalt livsfarlig att andas in. 
 
 
 
På kursen idag fick vi även se filmer på bussolyckor där bussar välter och man inser vilka enorma krafter det är när flera ton buss välter och kanske till och med börjar snurra.
 
 
 
 
 


Det känns när det är dags att sova.

 
 


DO IT RIGHT NOW - RYDELL & QUICK !

Denna låten går lite på "repeat" här hemma nu.
Gillar denna hur mycket som helst.
Vet inte varför, men det är så bara. DO IT RIGHT NOW!!
 
 


Mat och Tisdagsgodis!

Jag grejar och pysslar här hemma hela tiden. Jag möblerar tex om lite. Jag måste göra plats för dom två nya byråer som ska in i mitt hem snart. Möbelaffären ringde idag och sa att dom kan leverera nu så då får jag göra plats. Ut med gamla och in med något nytt igen. Jag har mycket mer att stå i och jag vill bara köra på från tidig morgon till sen kväll. Men jag har i alla fall vett på att ta ett break mitt upp i allt. Jag "taggade" bort till Koppargrillen för jag kände mig bara så hungrig.
 
Det blev en Fläskfilê med ris och curry. Det  finns även banan, annanas och så var det ju de där gröna också på tallriken.
 
Embedded image permalink
 
 
Dessert på detta och nu hoppas jag att detta ger lite extra energi får nu kämpar jag vidare. Det är bara att köra stenhårt igen efter detta Tisdagsgodis.
 
 
 
 


Nära vinter känns det lite som.

Hemma från arbete. Ganska lugnt, men jag var jäkligt trött i morse. Jag kan lika gärna säga att jag försov mig lite, men jag hann till jobbet fast hon som har passningen på morgonen hann och ringa innan jag kom in genom dörren. Så nära att försening var det utan att det blev så. 
 
 
Det är höst nu. Alla löv faller ner och det är sådär ruggigt ute. Det känns nästan som snön kan falla vilken dag som helst nu, men jag hoppas den inte gör de på väldigt länge. Jag är till och med sån som hoppas på att vi inte ska få någon snö alls. Det kan kvitta liksom. 
 
 
 
 
 
 
 
 
.


03:30 - 22:30 @ lång dag.Danne

 
 


Jag får ingen ny på garantin

 
Det är någon som precis har skrivit till mig och påstår att jag får en ny väska på garantin när min nu har gått sönder. Den personen som har skrivit  detta brukar kommentera min blogg i olika namn så jag vet inte riktigt vad han/hon heter, men jag kan säga att någon ny väska på garantin det får jag inte. Det kan jag säga med tusen procent säkerhet.  Det är ju inget produktionsfel. Skulle jag gå till butiken och säga att min väska har gått sönder under min senaste resa så kommer dom bara att säga att det är resebolaget som jag ska vända mig till. Det är ju dom som liksom har förstört väskan. 
 
 
 
Men jag skiter ju i detta nu !Jag försökte i någon timme med att ringa runt lite och gå till resebyrån och fråga, men jag förväntade mig inte så mycket. Jag lägger liksom inte mer tid på att försöka få ut någon ersättning. Det är ju bara att köpa en ny när man reser nästan gång. Mer kostar det ju inte, men det är ju gratis att försöka få ut ersättning och det hade ju varit värt besväret om allt man behövde göra hade varit att jobba lite i en timme och sen få ut några hundra. Nu blev det inte så, men det är ju skitsamma liksom.


Vad har du för bevis?

Göran undrar vad jag har för bevis för att det är flygbolagets fel att min väska hade gått sönder. Det kanske är ett produktionsfel säger han.
 
 
Göran:
 
Hur vet du att det är flygbolagets fel att din väska har gått sönder? Det kanske var ett produktionsfel när väskan tillverkades? Vad har du för bevis?
 
Beviset jag har är ju att väskan var hel när jag checkade in och trasig när den kom tillbaka till mig. Under den tiden som jag inte hade väskan så har ju "flygplatspersonal" tagit hand om min väska. Det räcker som bevis, men svara på denna frågan så finner du svaret på din fråga: Om du ställer din bil på gatan utanför där du bor och sen dagen efter så ser du att din ruta har blivit krossad. Behöver du då ha bevis för att det inte är ett produktionsfel när du vill  ta ut detta på försäkringen? Svara på denna fråga så har du svaret på den frågan du själv ställde till mig. 
 
 
 
 
 


5 punkter som tog 60 minuter.

Jag har försökt nu i någon timme att få ut ersättning för min resväska som blev förstörd under min resa till Hamburg.
 
´1. Jag gick till resebyrån och frågade vad man kan göra. Fick till svar att jag inte hade någon försäkring mot skadad väska så där går det inte. Man säger till mig att jag kan gå till banken  eftersom jag har betalat resan med kort. Banken har en sk kortförsäkring.
 
2. Jag går till banken och frågar. Jag får ett telefonnummer till ett försäkringbolag som jag kan ringa.
 
3. Jag ringer försäkringsbolaget och får där veta att kortförsäkringen inte gäller vid skada av resväska. Man säger där att hemförsäkringen täcker detta så jag får rådet att kontakta de bolag där jag har min hemförsäkring.
 
4. Jag kontaktar mitt försäkringsbolag och där får jag till svar  att skada av resväska som uppkommer i samband med resan finns med i hemförsäkringen, men att man har en självrisk på 1500 kronor. Det säger ju sig själv att det är då är meningslöst att driva denna fråga där. Man säger också att jag får kontakta resebyrån och att dom får hjälpa mig vidare med att driva detta.
 
5. Nu har jag gått varvet runt kan man ju säga och jag går nu  till resebyrån. Hon som sitter där tycker att det är lite märkligt att inte kortförsäkringen gäller. Hon säger också att hon gärna hjälper mig att kontakta resebolaget som jag åkte med, men jag känner att det är inte värt att fortsätta att driva detta om ersättning mer. Det blir ju liksom för mycket arbete som ger för lite pengar tillbaka.
 
 
Sammanfattning

Jag gör några tappra försök, men inte mer. Det är inte värt att göra mer när det inte handlar om mer pengar. Dessutom är ju en resväska så billig att köpa så man kan ju i princip köpa en ny varje gång man reser. Har man råd med resan så har man ju såklart råd med en ny resväska. 
 
 


Som vanligt igen.

Jag har varit och jobbat. Det är skönt att ha de som vanligt igen. Man jobbar på, pratar skit med kollegor och man är glad att man är hemma igen.
 
Som vanligt är de.
 
MAN GÅR UPP TIDIGT 
 
 
 
JOBBAR OCH SLITER
 
 
 
SEN FÅR MAN MAT
 
Panbiff..
 
 


2012 10 08

God morgon!

Nu är man tillbaka i vardagen igen. Det lär väl ta någon dag att komma i ordning efter resan. Jag ska packa upp och tvätta kläder och så.

Det är skönt att man är hemma igen. Nu ska jag kämpa på ett tag och det är viktigt att jag inte blir för "bekväm".
Det får vara lite slitsamt, tufft och jobbigt ett tag nu. Det finns väl någon tjusning med det vardagliga slitet också. Nu ska jag köra stenhårt med allt ett tag.

Ha en bra dag!
Kram...Hemma efter denna skitresa!

Då var man hemma från Hamburg. Det är bara skönt att vara hemma nu. Tur att jag bara valde att vara borta några dagar och inte en hel vecka. Jag gillade inte Hamburg. Jag kommer aldrig att åka tillbaka! Jag rekomenderar inte detta. Hotellet var bra och jag åt väl hyffsad god mat, men resten var bara skit. Jag tröttnade redan efter första dagen i Hamburg. Jag tänkte den andra dagen att jag ger det en chans till. Jag kanske kommer att gilla detta, men det blev aldrig så.
 
Undra vad jag har lärt mig av denna resan? Jag vet nu i alla fall att jag hade kunnat haft roligare  här i Vänersborg än vad jag hade i Hamburg. Jag har också fattat att bara för att man vill komma bort lite hemfrån så betyder inte de att man måste köpa en flygbiljett och sen resa iväg utanför Sverige. Som det känns nu så hade jag  hellre beställt en "limmo" som hade kunnat köra mig till Trollhättan och så hade jag kunnat ta in på det bästa rummet som Albert Hotell har att erbjuda. Man hade kunnat äta gott där och sedan bara åka hem från Trollhättan till Vänersborg igen. Det hade varit betydligt roligare än detta jävla Hamburg och det hade säkert inte kostat mer. Det kanske är så att jag har blivit lite trött på att resa? Att resa kanske inte är så viktigt längre? Fast det tror jag inte heller. Jag åkt helt enkelt till en jäkla skitstad. Jag valde fel liksom...
 
 Jag har nu gjort 5 resor på 2 år typ. Dom 4 jag gjorde förra året var ju bra och där är jag var jag ju supernöjd. Min dröm blev förverkligad och allt de där.  Denna nummer 5 i ordningen var helt värdelös. Men om man tänker på att mina 4 resor har varit bra så kan jag kanske acceptera att denna resa till Hamburg (nr 5) inte var någon höjdare. Nästa gång jag reser så åker jag någonstans som jag vet är bra. Detta vill jag aldrig vara med om igen. Jag ångrar mig som fan! På något sätt känns detta så typiskt för hela 2012. Inte mycket blir som man har tänkt sig. Så har mycket varit för mig under hela detta året. När det då är så att jag väljer  en resa för att jag vill komma bort lite från allt här hemma då visar det sig sen att jag tycker att det hade varit bättre att jag hade stannat hemma. Skönt jag inte spenderade så mycket pengar på denna skitresa i alla fall.  Det var ju tur i oturen att jag bara valde att vara borta 4 dagar och inte längre. Tänk om jag hade valt att stanna i sju dagar eller nåt. Vilken jävla mardröm det hade varit.
 
Jag får väl i fortsättningen åka till typ Thailand för då trivs jag och blir nöjd med min resa till hundra procent. Elller så får jag väl stanna hemma och verkligen fundera på vad jag faktiskt vill. Jag har ju min dröm som jag har skrivit om hur mycket som helst  här på bloggen. Jag kanske får hålla mig till att kämpa på med den och inte göra massa annat.
 
Imorgon börjar en ny vecka jag har massor av jobb och det är upp tidigt som gäller. Man ska tillbaka till den "grå" vardagen, men hellre kämpa på i den här hemma än att vara på semester i Hamburg. Fy fan vilken skitstad!
 
 
 


Bort från Hamburg!

 
 
 
 
God morgon!
 
Idag får jag äntligen åka hem. Nu är det bort från Hamburg som gäller. Jag vill aldrig mer åka hit igen!
Jag ska säga detta till mig själv 100 gånger så inte risken finns att jag gör en ny resa hit i framtiden.
 
Jag har en lång dag framför mig av resa och väntetider på framförallt olika flygplatser. Jag  kommer att ta det väldigt lugnt för jag kommer ju inte snabbare hem för att jag stressar.
 
Men jag ska nu i alla fall checka ut från hotellet och ta mig hem. Hem och verkligen kämpa på igen. Känner mig sjukt "taggad" för att göra detta. Jag har ju nu som ni säkert förstår ingen lust att resa på ett tag så nu är det bara  att kämpa på med vardagen hemma som gäller.
 
Ha en bra dag !
 
 
 
 
 
 


Imorgon reser jag ju hem.

Dags att sova nu då. Imorgon  ska man resa hem . Skönt att bara få komma hem och lägga denna resan bakom sig. Det blir en lång dag imorgon. Upp käka frukost och sen checka ut från hotellet. Gå bort til stationen som ligger mittemot hotellet. Ta en taxi ut till flygplatsen. Checka in och sitta där på flygplatsen ett tag för att sen flyga till Dûsseldorf. I Dûsseldorf får jag  jag sitta i 90 minuter innan planet lyfter från den flygplatsen till Göteborg. Sen får man väl vänta innan man får sin väska och man väntar innan det på en massa annat också. Efter detta så möter pappa upp. Jag ska växla in eventuella euro till Svenska pengar och sen blir det en biltur hem till Vänersborg.
 
Hur resan hem än blir så ska det bli skönt att få lämna Hamburg. Jag vill aldrig mer återvända tillbaka hit.
 
 
 
 
 
 
 


2 Dannebilder till !

 
Roar mig lite ikväll med att lägga upp dessa bilder.
 
 
 
 
 
 


Kommer inte att gå ut ikväll.

 
Hej på er där hemma.
 
Jag sitter just nu på mitt hotellrum i Hamburg. Jag gör inte så mycket. Jag var ute och köpte lite mat som jag tog med mig tillbakahit. Jag känner mig såklart lite ensam och jag vill inte gå ut ikväll. Det är ingen idê för det blir inte roligt ändå. Hamburg är liksom inget att ha och så är det bara. För att jag ändå inte ska känna mig allt för ensam här så  ringde jag och pratat lite med några kompisar. Jag ringde även pappa. Det känns då lite bättre eftersom det är så tråkigt här.
 
 
 
När jag kommer hem ska göra vad jag kan för att få ut ersätttning  eftersom min resväska blev förstörd. Jag tänker inte gå med på  att  min nya resväska nu inte går att köra på ljulen utan att jag måste bära den överallt. Jag vill inte bara acceptera att jag lämnar in min resväska på Landvetter och sen när den kommer ut på ett rullband i Hamburg så är den förstörd efter endast en flygresa. Det finns mycket annat att fundera på också nära jag kommer hem. Vad vill jag egentligen och hur ska jag göra ? Det bästa är kanske att inte fundera alls, men jag är ju en person som tänker mycket och det finns ju liksom ingen ON och OFF knapp som man bara  kan trycka på när man inte vill att det ska snurra i huvudet.
 
Ha en bra kväll !
 


Lite mer bilder från Hamburg.

 
 
 


Jag är i Hamburg.

Jag befínner mig i Hamburg. Hotellet som jag bor på är jag helt nöjd med. Man har allt man behöver och det är bra frukost och bra service här.
 
Här är lite bilder och så kommer de fler strax
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Hotelldöden

 
 
Jag sitter på mitt hotellrum och jag vet inte om jag ska ta mig ut nu eller bara slappa. Man drabbas lätt av den sk hotelldöden här. Man slappar på rummet och låter timmarna gå liksom. Det regnar  mycket ute och dessutom är jag ganska trött sen igår. Jag promenerade säkert över en mil igår. Det blir ju lätt så när man är ute och reser, men det känns i benen att det var längesen som jag promenerade så mycket.
 
Jag har käkat lite go frukost. Här är något som är bra i alla fall. God frukost och väldigt bra service. Detta hotellet överhuvudtaget är ju ett bra hotell så det kan jag inte klaga på. Sen får jag väl ändå säga att det är en fin stad och jag ska väl ta mig ut och fota en hel del.
 
Men nu är jag lite för trött  så just nu gör jag ingenting. Ikväll ska jag kolla nattlivet igen. Igår var det ingen höjdare, men idag är det ju fredag så det kanske blir mer drag här då. Man kan ju alltid hoppas.
 


Jag hyllar inte denna stan direkt

 
Jag har varit ute på lite party och jag befinner mig någonstans på detta jordklot, men inte i Sverige. Jag kan väl inte säga att jag är helt nöjd. Jag kommer inte att sitta här och säga i love this town direkt. Jag ångrar mig faktiskt lite. Denna stad var inte som jag hade förväntat mig. Jag trodde det skulle vara bättre när det gäller tex nattlivet eller att restaurangerna skulle vara något utöver det vanliga. Men jag känner bara at hit kommer jag aldrig mer att åka och då har jag bara varit här i ca 12 timmar.
 
Jag kommer ju att stanna över helgen så jag kanske ändrar min uppfattning, men det tror jag knappast. Detta var en besvikelse, men det var inte lätt att veta innan. Det positiva är att man är ledig och jag kan ta de lugnt. Jag får harva igenom dessa dagar och försöka njuta av denna resa så gott det går. Imorgon är det ju hotellfrukost som gäller och det är ju aldrig fel.
 
 


Jag har lämnat Sverige !

 
Jag är ute och reser. Jag gick upp tidigt i morse för att ta mig ner till Landvetter. Jag körde ner med en bil som pappa hade fixat åt mig.
 
Det har varit en tuff resa. När jag körde ner fastnade jag i köer och sånt så jag kom precis när det var dags att lämna bagaget. Sen fick jag skynda mig genom säkerhetskontrollen och till min gate. Så började de. Sen var jag ganska illamående under flygresan. Ville bara kom fram och även om jag inte har åkt så långt så blev detta en ganska tuff resa.
 
När jag sen äntligen har landat och ska ta min väska på rullbandet då ser jag att den är förtsörd. Ljulen har gott sönder och då är det ju bara att bära. Väskan är helt ny och aldrig tidigare använd, men nu ser den ut som om jag har haft den på 100 resor tidigare. Min förra väska hände det likadant med så nu ska jag kolla med resebolaget om jag kan få tillbaka lite pengar för att dom har förstört min väska.
 
Sen skulle jag då till hotellet där jag ska bo. Jag tog en taxi och han körde ganska dåligt bil så jag kände mig lite åksjuk. När jag sen skulle betala så blev han förbannad för att jag inte hade jämna pengar. Jag sa att jag kan titta i min ryggsäck om jag har någon växel, men då sa "surgubben" till taxichaufför: Skit de!! Ta dessa pengar för fan !! Jag brydde mig inte så mycket om vad han sa. Jag fick resan några euro billigare ju och jag hade ju växel. Om han bara hade lugnat sig lite så hade jag ju kunnat fixa det, men han hade bråttom tydligen.
 
Nu sitter jag i alla fall på hotellrummet. Det är ett litet enkelrum, men jag har allt jag behöver. Snart ska jag ut och se stan. Ni får gissa lite var jag är först så berättar jag sen. Jag kanske kan ha en tävling. Gissa i vilken stad jag är i och den som gissar rätt först får en I LOVE DANNEBLOGGEN T-SHIRT eller nåt.
 
Ha en bra dag !
 
 
 


Sängen direkt sen!

Jag jobbar på. Jag känner av lite inre stress för jag ska upp så tidigt imorgon. Men jag tar de lugnt. Jag måste ju göra mina timmar på jobbet och tiden går ju inte snabbare om jag stressar. Nu sitter jag på jobbet, har en rast och käkar två stora smörgåsar. När jag sen slutar för ikväll då springer jag hem och bara kastar mig i sängen. Snart är jag ledig igen. Det ska bli skönt.
Kram...Dagens mat!

Fläskbog med rotmos..


Zero?

Jag provade för första gången Coca Cola Zero precis nu. Man känner skillnaden på denna och "vanlig" Cola, men den smakar bra och detta kanske är ett bättre alternativ än den som har så jäkla mycket socker. 
 
 
Fast om man dricker Coca Cola Zero är inte de lika meningslöst som att dricka Öl utan alkohol?
 


2012 10 03

God morgon!
 
Jag har grejat hela morgonen med allt möjligt. Jag tror jag börjar bli klar nu och jag hoppas att jag har tänkt på allt och lite till. 
 
Annars är allt som vanligt. Jag har jobb i eftermiddag, jag ska snart hämta lite mat och jag mår bra. 
 
 
 


Imorgon får jag köra hårt.

Nu var man hemma igen. Ännu en lång arbetsdag är fixad. Det kändes lite som igår. I början går det bar och tiden går ganska fort. Sen blir det lite segare framåt kvällen och man längtar liksom till slutet. 
 
 
 
 
 
 
 
Imorgon får jag köra hårt. Jag har massor att göra och jag måste få klart allt under morgondagen. Jag tror jag klarar de, men jag känner ändå lite stress. Jag måset ändå ta de lugnt för jag vill verkligen få gjort allt och inget ska jag glömma att göra. Gäller att hitta någon balnas mellan stress och lugn imorgon. Jag har läst någonstans att lite stress höjer prestationsförmågan. Strunt samma hur det känns imorgon. Jag måste hinna allt jag har att göra och jag hoppas verkligen jag fixar de för jag ska ju hinna jobba också.
 


2012 10 02

 
 


Hemma igen efter en lång dag

Det är skönt att vara hemma. Det sista av kvällen blev lite segt. I början gick det lätt, men framåt kvällen så började man räkna ner och tänka att är dagen inte slut snart. Det känns lite extra tufft då. 
 
 
 
 Jag jobbar ju väldigt lite denna veckan och det är ju bra. Fast ett litet I-LANDSPROBLEM finns ju såklart.
 
 
Jag har ett pass på onsdag där jag slutar jäkligt sent. Sen är jag ledig 4 dagar på rad och det ska ju såklart bli skönt. Men jag ska upp  tidigt på torsdag och det är ju inte kul eftersom jag slutar sent på onsdag. Sen på söndag då kommer jag att komma hem sent och så ska jag sen upp tidigt på måndag i nästa vecka. Men hur som helst så är det ju skönt att bara jobba 3 dagar och vara ledig 4 dagar i rad sen. 
 
Nu ska jag ta tag i en annan jobbig grej. Jag har inte bäddat sängen så nu måste jag lägga  i nya sängkläder och det är inte kul när man såhär sent är trött som fan och bara vill gå lägga sig för natten. 
 
 


Jobb!

Då har man börjat igen. Jag har en vecka framför mig med långa dagar när jag väl jobbar. Men ska bara jobba 3 dagar nu och sen ska jag var ledig i 4.
Det blir lagom. Ha en bra dag i regn och rusk. Sommaren vart tog du vägen. seScandalbeauties!

 
 
 


Gillar currysås bättre till pasta och räkor.

 
Lite mat har det blivit. Jag käkade en pasta med räkor och dillsås. Fast såsen kallas för räksås. Jag har några gånger på en restaurang i Trollhättan ätit en liknade pasta fast istället för det jag åt idag så var det currysås till pasta och räkor. Ska jag tycka något så tycker jag pasta med räkor och currysås smakar bättre.
 
 


Det gäller att inte glömma nycklarna.

God morgon !
 
Jag fick lite "panna" direkt nu på morgonen.Jag har börjat dagen i tvättstugan.Jag har som vana att jag alltid låser min ytterdörr med nyckeln. Det går att låsa den genom att bara slå igen den utan nyckel också, men risken är så stor att man då glömmer nycklarna och då blir man ju utelåst. 
 
 
Idag när jag skulle ner till tvättstugan så gjorde jag som jag brukar. Jag låser dörren med nyckeln och sen tar jag mig ner till tvättstugan. Jag hämtar tvättmedlet som jag har i förrådet och sen börjar jag tvätta. När jag sen ska gå upp igen till min lägenhet så känner jag i fickan och jag har inte mina nycklar på mig! Jag får lite "panna" där om man säger så. Jag tänker ändå att jag har dom ju i källaren någonstans för annars hade jag inte fått ut tvättmedlet. Men det kan ju vara så att jag har låst upp källarförrådet och sen lämnat nycklarna där och låst utan nyckel. Då är jag utelåst om i så fall.  Jag går bort till förrådet och där hänger nycklarna i låset. Jag har alltid som vana att låta nycklarna sitta kvar i låset när jag är inne i förrådet. Kände en enorm lättnad för det är så jäkla jobbigt att låsa sig ute ju. Jag kan bli utelåst på flera sätt. Jag kan glömma nyckeln i lägenheten, gå ut och låsa ytterdörren utan nyckel. Jag kan råka lägga nyckeln i fårrådet och slå igen dörren utan nyckeln i låset. Jag skulle också kunna glömma nyckeln i tvättstugan och sen gå ut i trapphuset. Dörren till trapphuset går i lås utan nyckel också så där kan jag bli stående om man inte tänker sig för.
 
Allt detta har aldrig hänt och det gjorde det inte idag heller.Men lite nervös blev jag.
 


Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE