Ifraction - Almost Evil

 


Danne - Oktober 🍃🍂🍁

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
 
(null)
 
 


Marknadslördag - Jobbsöndag

 Lördag (2022 10 29) 
 
Jag gick runt i några timmar på marknaden som var här i Vänersborg igår. Jag hade tänkt att köpa mer än vad jag faktiskt gjorde. Men saker som jag trodde att jag skulle hitta verkade ingen sälja. Andra grejer som jag hade kunnat tänka mig att köpa, kände jag att jag kunde hitta bättre på nätet eller i någon affär i Vänersborg eller i Trollhättan. Jag hade nog förväntat mig mer av markanden än hur det sen visade sig bli.  Markander överhuvudtaget var nog större och bättre förr. Det känns lite out, även om jag tycker att det är trevligt att denna marknad fortfarande finns kvar och äger rum sista helgen i oktober varje år. 
 
 
 
Jag köpte lite mjukiskläder i alla fall. Sånt behövs och både byxorna och denna t-shirt är av riktigt bra kvalitet, och inte så överdrivet dyra heller. 
 
Jag skulle egentligen ha jobbat igår, men jag kände i hela kroppen att det var inget annat än ett rätt beslut att "kompa" ut gårdagen. Jag hade en avspänd och bra lördag. Marknad, god mat, sova middag, laga lunchlådor och pilla lite med mina sociala medier (där jag typ heter Dannebloggen överallt)
 
 
 
Söndag (2022 10 30)
 Idag drog man klockan tillbaka. Det gäller att man kommer ihåg det där. Speciellt när man har en jobbsöndag. Nu gör det väl inget om jag skulle råka komma till jobbet en timma tidigare. Glömmer man så kan man väl leva med det, men det är ju bra om man kommer ihåg det. 
 
Jag har haft en jobbsöndag. Det kändes hur lugnt som helst att köra idag. Jag har nu också sökt nytt schema. Jag valde tvåskiftet. Det innebär att jag jobbar varnnan vecka tidigt och då får jag också slutat tidigt. Eller så har jag en vecka där jag  börjar på eftermiddagen och slutar sent på kvällen. Det finns också en nattbuss inplanerad i det schemat som jag nu har sökt. Jag vet fortfarande inte om det är vad jag helst vill ha, men jag måste ju söka något och då fick det bli tvåskift.
 
Sen kan ju jag aldrig vara säker på vad jag ska få. Det beror ju på vad dom som har varit anställda längre än mig har sökt. Om 6 stycken som ligger före mig på den där "listan" av fler år i barnchen, då får ju inte jag det schemat som jag har valt. Då får jag ju något av dom andra alternativen, men jag tror jag får det jag har sökt. Det är jag nästan säker på. Med tanke på vad dom andra brukar söka och vad vissa har sagt så känner jag mig ganska säker på att det blir tvåskiftet. Det nya börjar i mitten på december i år. 
 
När jag kom hem från jobbet så bytte jag om och gick ut på en kvällspromenad. Det var ett måste för att jag skulle nå det målet med antal steg som jag har varje vecka. Nu kollar jag lite film och jag har tvättstugan ikvälll också. Imorgo är det upp tidigt och jobba igen, men nu ska jag mest njuta av kvällen och bara vara. 
 


Dapa Deep

 


Fredag (2022 10 28)

 Det är bara så skönt att vara fortsatt ledig. Jag var ledig igår, ledig är jag idag och imorgon. Ledig, ledig och ledig. Jag ska jobba på söndag, men jag gissar att det blir ganska lugnt att köra då. Ofta har jag fel när jag tror nånting om hur en arbetsdag ska bli, men nu på söndag tror jag får rätt om jag i alla fall säger att jag tror inte mycket kommer att kännas jobbigt med den arbetsdagen.
 
Idag har jag gått en promenadrunda på 5 km. Jag har handlat hem en hel del mat inför helgen. Jag har skapat massor med nya TikTok-videos som bara är redo att publiceras. Jag vet inte om jag ska "bomba" ut allt idag, eller bara dela upp allt på hela helgen. 
 
Imorgon är det marknad i Vänersborg och den går jag ut och tittar på. Jag vet ungefär vad jag vill köpa och detta ska jag leta upp. Sen kanske det blir mer grejer som man innan inte visste att man ville ha. 
 
Som sagt: Det är bara skönt att vara mycket ledig. Jag har planerat denna veckan perfekt. Jag skulle ha jobbat från 09:00- 19:00, både idag och igår. Jag sökte ledig för flera månader sen, och nu känner man ju sig nöjd över att man gjorde det. Jag gillar att jobba, men inte hur mycket som helst. Det finns gränser och jag ska ju må bra och leva gott liv också. 
 
Jag måste snart söka nytt schema också. Chefen ringde mig idag och sa att jag inte får glömma av detta. Det ska vara klart på söndag och jag har inte bestämt mig än.
 
När jag tittar på alla scheman så känns det inte som att jag vill ha något av dom. Det som känns ganska bra var det schemat där man bara jobbar eftermiddagar och kvällar. Jag tycker körning känns helt ok, och dessutom jobbar man bara en helg i månaden. Fast jag vet inte om jag vill jobba efter ett schema där jag bara jobba eftermiddagar och kvällar. Varje fredag blir det ju liksom som att man jobbar helgen, trots att man blir ledig lördag söndag. Att bara köra eftermiddagar och kvällar kanske också blir lite för tråkigt. Man sitter ofta ensam och raster och man blir lätt lite deprimerad av framåt kvällen och sena natten. 
 
Tvåskift är ett annat schema som jag tänker att jag vill ha. Där börjar man ju tidigt och slutar tidigt, typ varannan vecka. Ett tag kände jag att det är nog det jag ska söka. Men jag är inte säker på det heller. Körningarna och tiderna såg ganska bra ut, men ledigheten känns bättre på många andra scheman. 
 
Det finns också scheman där man typ bara jobbar dagtid och väldigt lite kväll, men då är det istället  många långa arbetsdagar. Ledigheten som man får ligger ganska bra på dessa scheman, men är det något som jag idag är trött på att ha så är det långa arbetsdagar. 
 
Så jag vet inte riktigt hur jag vill jobba. Sen är det ju också så att det är ju inte säkert att jag får det schemat jag söker. Allt går ju efter en turordningslista, så jag måste försöka fundera ut vad jag kan tänka mig för andra alternativ om jag inte helst vill ha. 
 
Jag försöker fundera på hur jag har känt sen tidigare. Jag har ju genom åren kört på alla möjliga olika scheman, men jag denna gången vet jag inte jag vill och hur jag ska tänka. Men jag kan ju i alla fall fundera tills på söndag. 
  

 
Annars känns mycket ganska lugnt. Jag går mina promenader. Jag grejar med min konst och jag har under denna veckan gjort allt jag kan för att få ekonomin som jag vill ha den i november. Jag har inte lyckats riktigt så som jag hade hoppats från början, men jag känner ändå att jag har gjort allt jag har kunnat och då behöver jag ju inte känna mig något annat än nöjd. Jag är glad att jag kan ha dom ekonomiska mål som jag ändå har, och också lyckas med ibland. 
 
När jag tittar och funderar på hur dom senaste månaderna har varit för mig ekonomiskt så har dom varit bra, men jag hade hoppats på bättre. En månad kan vara riktigt bra och bättre än vad jag har förväntat mig. Sen kommer ändå den där månaden där allt liksom jämnar ut sig och jag når inte riktigt dom mål jag sätter upp. Sen är det väl så att jag har jag bränt en del pengar som jag kanske hade behövt  spara för att nå målen och komma dit jag vill. Men jag vill ju leva här och nu också. Det finns ju ingen mening med att lägga ner hur mycket tid som helst på att få loss så mycket pengar som möjligt, som dessutom vill spara för att sen försöka göra något som man tror att man kan tjäna ännu mer på. Jag vill jobba så, men tänker man lite kring detta med att jobba för pengar så kommer man ganska snabbt fram till att det inte finns någon mening med att lägga hur mycket tid som helst på lösningar som hela tiden handlar om att få ut maximalt ekonomiskt. Ibland får man bara sluta kämpa och leva lite mer av det man redan har.                (null)         

 

Victoria Silvstedt💫Konstig konst - Inget Stockholm.

Jag fattar ibland ingenting om hur det funkar när man håller på med konst. Jag är ju ingen konstnär heller, men för att försöka vara rolig så kan man ju säga att det kan vara konstigt med konst. 
 
I söndags skrev jag ett inlägg där jag typ bara sa några ord om att jag inte kommer att kunna göra så mycket med min konst just idag. En halvtimma efter att jag hade publicerat det inlägget så tjänade jag ungefär en tredjedel av dom pengar som jag behöver för att nå mitt ekonomiska mål som jag har med min konst för i år. En tredjedel på en söndag. Normalt sätt tar det över 3 veckor för mig att tjäna dom pengarna på min konst, som jag nu bara sopa in på en liten ledig söndag. Jag ansträngde mig nästan ingenting. Det som normalt tar många timmar att göra, gick i söndags på 5 minuter. Jag ska erkänna att jag hade lite tur, men det är ju bara att tacka och ta emot. Jag är ju inte ledsen över när något går väldigt enkelt att tjäna pengar på. Ibland fattar jag ingenting om detta med konst, men det kanske är bra det. Då blir man ju extra glad när man tjänar mycket pengar, utan att man fattar varför. 
 
 
Jag hade tänkt dra till Stockholm i slutet av denna veckan. Tanken var att jag skulle åka fredag och komma hem på lördag, men jag har bestämt mig nu för att strunta i det. Jag har lite för mycket annat som jag vill känna mig säker på att jag håller fokus på.
 
Jag vill få alla inkommande pengar på rätt plats under denna veckan,  konstprojektet tog ju en oväntad vändning som jag vill få kontroll över och jag ska köra buss på söndag och måndag.   Jag känner bara att det blir för mycke om jag ska resa iväg också. Stockholm finns ju alltid kvar i november och december. 

Jag har vänt och vridit på om jag ska åka eller inte, men nu har jag bestämt mig att jag skiter i det. Jag får gå på marknaden under lördagen. Det är inte dåligt det heller. Det är ju också skönt att man är ledig från och med ikväll och ända fram till söndag. 
 
Jag har ju besökt Stockholm två gånger i år, men jag har sagt till mig själv att det ska bli minst tre gånger under 2022. Jag har sen flera år tillbaka gjort det till en liten tradition att åka minst en gång per år. Men när pandemin och covid slog till i mars 2020 så blev det inget, varken 2020 eller 2021. Så man kan säga att ska jag hålla på traditionen eller principen att jag vill åka minst en gång om året till Stockholm, då har jag ju årets besök kvar. Dom två tidigare besöken i år var ju dom resorna som inte blev av 2020 och 2021. 
 
Stockholm-Februari 2022
Stockholm - April 2022
 
BILDER FRÅN STOCKLM - OKTOBER 2019
 
 Vecka 43

Nu är vi inne i slutet på oktober. Tiden går verkligen fort. På söndag drar vi ju dessutom tillbaka klockan en timme. Då är det alltså vintertid. Oj, vad fort allt går. 
 
Jag har en vecka med 4 arbetsdagar. Jag skulle haft 6 jobbdagar, men jag sökte ledig på 2 av dom längsta dagarna som jag har denna veckan och det har jag fått. Jag är dessutom ledig 3 dagar på raken vilken också är skönt. 
 
Jag har annars lite svårt att bestämma mig för vad jag ska göra denna veckan. Jag vet att jag ska jobba, men till helgen hade jag först tänkt att åka till Stockholm. Jag tänkte åka på fredag och komma hem på lördag. Samtidigt är det ju oktobermarknad i Vänersborg och det var egentligen därför jag ville åka till Stockholm. Jag är lite trött på just denna marknad som är väldigt stor (om man tänker på att den är i Vänersborg) Samtidigt är det lite roligt att gå runt på marknaden  och i alla fall känna av om man gillar det eller inte. Så jag har lite svårt att bestämma mig vad jag ska göra. Resa till Stockholm eller gå runt på marknaden? 
 
 
Jag har ju inte bokat varken hotell eller resa till Stockholm så ska jag åka så är det ju bra om jag tittar på det ganska snart.
 
Annars  gillar jag att jag har en vecka med bara 4 arbetsdagar. Jag har också ganska bra pass att köra på. Jag får ju också in pengar från alla möjliga håll under hela denna veckan. Jag tror jag vet vad jag ska göra med allt och det känns som att resultatet kommer att bli riktigt bra i slutändan. Denna veckan blir nog bra...vad jag än bestämma mig för att göra. 
 
 


Bilder-Uddevalla (2022 10 21)

 
 
 


Lugn dag. Söndag (2022 10 23)

Har en extremt lugn dag. Jag har egentligen inte gjort någonting. Jag känner att jag har fått mycket gjort under denna veckan. Idag känner jag att jag inte behöver göra så mycket. Antalet steg var avklarade igår. Konstprojektet finns ingen mening med att jobba på idag. Mer pengar kommer in nästa vecka så det är ju bara att vänta tills imorgon. Jag känner mig just nu lite osäker på om jag kommer att orka med att göra allt som jag vill få gjort innan detta året är slut, men tar jag en sak i taget så kommer det nog att funka. Det svåra är ju att jag vill spara en större summa pengar, samtidigt som allt jag vill göra kommer att kosta en del. Jag blir lätt osäker på om det går att både spendera och spara. Det är ju inte så konstigt att jag känner så. Frågan är vad som är värt att prioritera om man nu inte kan få allt. 
 
Någonstans känner jag att jag är nöjd med den här veckan. Samtidigt har jag mått ganska dåligt över saker jag har drabbats av och problem med som jag har haft med vissa människor som inte kan låta mig vara ifred. I början av veckan tog detta väldigt mycket på krafterna och jag blev rädd för att jag skulle bryta ihop totalt och inte orka resa mig. 
 
Men jag var snabb med att prata med personer som jag litar på och som jag vet bryr sig om mig på riktigt. Jag fick mycket stöd direkt och den där känslan av att jag var "under isen" försvann väldigt fort. Jag fick istället lite extra energi av alla som brydde sig och jag tänkte också att ingenting kommer ju att blir ju bra igen om jag ger upp och bryter ihop. Saker och ting blir ju i alla fall till det bättre om jag bara börjar göra sånt som jag gillar och känner att jag vill få gjort. Allt detta blev väldigt uppenbart för mig. Bättre att bita ihop och agera, än att bryta ihop och ge upp. 
 


Fredag (2022 10 21)

Jag mår lite dåligt och det började redan igår. Det som har nu har blivit jobbigt är att vissa personer inte riktigt låter mig vara ifred. Vissa jävlas och slutar inte och jag känner ibland att jag inte riktigt kan hantera allt på ett sätt som känns bra för mig. Just nu känner jag också att detta har tagit rätt hårt på mig rent psykist jag har haft svårt att känna motivation till att ägna mig åt saker som jag ofta känner att jag vill göra. Det går liksom för mycket kraft och energi till att behöva hantera den skit jag får utså från en del människor. Jag tänker lätt att jag skiter i allt och då gäller även detta som jag kanske har planerat sen länge. Jag tappar liksom lusten eftersom jag får ägna mig åt saker som bara är skit, skapat av folk som är dumma i huvudet. Öhh... 
 
Det är i alla fall skönt att vara ledig och idag tog jag en tur till Uddevalla. Jag mådde dåligt och tänkte strunta i det, men sen tänkte jag att ingenting blir ju bättre av att jag stannar hemma p.g.a. att andra gör saker mot mig som jag egentligen inte kan styra över. Jag kan inte alltid hjälpa vad andra gör mot mig, men jag kan ju alltid välja hur jag vill hantera allt. Nu är det ju detta som jag tycker är svårt och jag mår ju dåligt över att jag inte har hanterat detta på ett bra sätt, men rätt sätt är ändå inte gå ner sig ännu mer och bara för att man struntar i saker som man faktiskt vill göra. 
Det blev som sagt en tur till Uddevalla. Jag ville göra lite fint inför vintern på min mammas grav. Jag tog bussen och när jag kom till Uddevalla centrum så köpte jag en krans som jag skulle ha och pryda graven med. Det är sen en ganska bra promenad från centrum och upp till kyrkogården där mamma är begravd. Men det är ju bara bra för då får jag många steg i benen. 
Det blev fint på mammas grav och det kändes skönt att få det gjort.
 
När jag sen kom hem från Uddevalla tog jag en promenadrunda igen. Jag ska ju nå 90 000 steg och jag vill inte göra så "megalånga" promenadrundor i helgen. Imorgon blir det väl nästan klart och på söndag kan jag mest gå och halvsova lite och veta att jag når målet med antal steg i alla fall. Man känner sig mindre stressad över detta med stegen och jag mår väl i alla fall inte ännu sämre än vad jag redan gör. Jag mår inte jättebra nu, men det blir nog bättre om jag ändå väljer att göra saker som jag faktiskt vill ägna mig åt. Det mår jag väl inte sämre av alla fall?
 
Konstprojektet har gått riktigt bra idag. Jag har ju jobbat ganska mycket med det och då brukar det gå bra. Jag har också förstått att jag måste köra på året ut med detta och det ska finnas någon chans för mig att nå det ekonomiska målet som jag har med detta. Det kan vara så att jag inte klarar av det före nyårsafton. När jag har räknat på detta och tänker vad jag rimligtvis kommer att kunna tjäna på det, så blir det väldigt uppenbart att om jag klarar av det ekonomiska målet med min konst, så blir det ganska precis på kronan, den sista dagen på året. Tidigare kommer det inte att bli, om inte detta går väldigt mycket bättre än vad det hittills har gjort. Och det kan jag inte räknat med att det gör. Jag hoppas att jag klarar det, men vi får se. 
Trevlig helg!
 En bättre version av mig själv.

Jag har lärt mig så mycket av alla fel jag har gjort sen tidigare och jag vet att mycket av sånt jag har gjort tidigare kommer jag inte att göra om. Allt jag gör nu blir alltid bättre än vad jag gjorde tidigare. Jag har aldrig tidigare känt att jag gör så många saker som blir så rätt för mig. Jag mår bra av att göra det som känns mest rätt och jag har inga problem med avstå från saker som jag kanske i stunden känner för att göra, men som innerst inne känns helt fel. Jag har lärt mig av mina misstag och att göra misstag är nog det bästa sättet att lära sig saker på. 
 
Jag vill jobba med min egen självutveckling och jag jobbar varje dag med att försöka bli den människan jag vill vara. Ibland gillar jag inte den jag håller på att bli och då försöker jag stanna upp och tänka väldigt mycket på vad jag behöver göra för att jag ska vara den personen jag faktiskt vill vara. Idag är jag på många sätt den människan jag vill vara och jag är på en plats där jag tror att jag har alla förutsättningar att kunna göra mycket av sånt som jag bara mår bra av. 
 
Andras åsikter om mig är ju inte alltid den jag är och jag har aldrig tidigare känt mig så övertygad om vem jag är idag som jag gör nu. Om någon påstår något om mig som jag vet inte stämmer, så är det inget som jag ens bryr mig om att fundera kring. Om jag inte är det man påstår, då är inte det sån jag är och det finns ingenting som kommer att få mig att tro det heller. Folk som inte känner mig kan ju inte veta och jag lyssnar inte på personer som jag vet inte känner mig. Sen är det ju också så att jag lyssnar aldrig eller tar åt mig av negativ kritik som jag kastas på mig av personer som jag inte litar på eller känner överhuvudtaget. 
 
Jag vill alltid må bra och det är alltid det viktigaste i mitt liv. Allt i mitt liv kretsar kring detta hela tiden. Jag ska må bra. Inget annat i livet spelar någon roll för mig. Bara i år kan jag ju titta tillbaka på massor av saker som har fått mig att må så jävla bra. Jag gör saker som funkar för mig och det mår jag bra av. Sånt som funkar för mig kanske inte funkar för andra. Alla är vi olika och vi befinner oss inte alla på samma "plats" livet. Med den vetskapen så är jag glad över att jag har hittat min grej och under många år kört på med det jag tror på. Det har jag ändå gjort att jag mår väldigt bra idag. 
 
Alla människor som jag väljer att ha i min närhet och liksom släppa in i mitt liv, är människor som jag gillar väldigt mycket och som ger mig positiv och bra energi. Jag är så glad över att jag idag ärligt kan säga att jag inte har någon människa i mitt liv som jag inte vill ha där. Jag är inte beroende av någon och ingen av alla som jag har i min närhet försöker tvinga mig att göra något som jag inte vill. Jag har människor i mitt liv som jag känner att jag kan säga nästan vad som helst till. Jag kan öppna mig om jag hoppas att dessa människor känner detsamma för mig. Jag vet vilka människor jag har in mitt liv som faktiskt vill att jag ska må bra och som faktiskt vill ta hand om mig. Det känns helt fantastiskt och väldigt lyxigt att jag känner att jag har en sådan relation till vissa människor. Många av dom samtal som jag har med personer som jag verkligen innerst inne gillar att spendera tid med är så givande och jag får så mycket kraft och energi av dom som jag bara efteråt vill leva ut. Jag är så otroligt glad över att jag känner som jag gör kring allt detta idag. 
 
Det var längesedan jag kände mig utnyttjad av någon. Det har inte hänt på flera år. Jag har dom senaste åren varit bra på att säga nej och jag har också varit bra på att ta bort människor som jag inte tror vill mig väl. Jag gör inte saker som ag själv inte vill, och det mår jag också så jävla bra av. Jag kan ju ha haft fel om människor, men jag är fortfarande väldigt glad över att jag idag inte har någon människa i mitt livet som jag inte vill ha där. 
 
Jag har flera människor i mitt liv nu som jag känner att jag kan öppna upp mig för och när jag gör det så vet jag att dom lyssnar på mig och inte dömer mig. Dom finns bara där för mig och dom vill innerst inne bry sig om mig och ta hand om mig. Jag vet det och jag har aldrig känt mig så trygg med att jag inte har fel om dessa människor. 
 
Det känns bara så skönt ibland när jag bara låter en annan människa ta hand om mig och jag bara kan vara mig själv till 100%. Mentalt är jag mer levande än någonsin. Jag tror inte att jag överdriver det. Jag är inte nöjd med allt i mitt liv och mitt liv är inte prefekt, men jag mår ändå bra över att jag känner att utvecklas och hela tiden blir en bättre version av mig själv. 
 Hur kan vi?P3 DOKUMENTÄRVecka 42

Nya vecka och nya tag. Jag börjar nu med en ganska skön arbetsperiod. Denna veckan har jag 4 dagar av jobb och alla arbetsdagar slutar före 15:00. Nästa vecka jobbar jag också 4 dagar. Då kanske jag inte slutar så tidigt, men passen är ganska bra att köra. Tittar jag så långt fram som vecka 44 så har jag även där bara 4 dagar av jobb och där har jag återigen pass som slutar före klockan 15:00. Även om alla pass kanske inte alltid är dom som jag gillar mest att köra efter, så kan jag ju inte klaga när ag jobbar 4 dagar i veckan, 3 veckor på raken. Sämre kunde man haft det. 
 
Annars blir det väl en ganska vanlig vecka. Jag grejar med min konst. Jag går mina promenader. Jag pillar med mina sociala medier. Jag har inga större planer för denna veckan. Jag vill också hålla lite på dom pengar som jag nu har satt på sparkontot. Jag behöver ha dom i slutet av denna månaden. Utgifterna är ganska saftiga då, men förhoppningsvis så tjänar jag på det jag har tänkt att göra. Men det gäller ju att jag har pengarna för att kunna tjäna mer. Därför vill jag ta det lite lugnt fram till sista veckan, då det börjar rulla in bra med cash igen. 
 
 
 
 
 


Boeuf bourguignon - Leif MannerströmWeekend!

 Det är skönt att det har blivit helg och att man är ledig. Jag vet att jag ofta säger detta, men skriver vad jag innerst inne känner och värderar ledigheten mer och mer för varje dag som jag får leva. Under denna veckan har jag ju också jobbat på med några långa dagar och två av dom blev ju dessutom ännu längre, eftersom jag ställde upp och jobbade över också. 
 
Det är som sagt skönt med den lediga helgen och allt känns bra. Idag har jag varit ute på en långpromenad. Det blev en runda på 13 km och jag behöver göra något liknade imorgon för att nå mitt mål på 90 000 steg. Det som kändes bra var att rundan som jag gick inte kändes jobbig överhuvudtaget.
(null)
 
(null)
(null)
(null)
 
 Jag har grejat lite med min konst och idag tjänade jag loka mycket pengar som jag har som mål att dra in på en vecka. Det får man väl vara nöjd med även om inget just nu med min konst, är något som jag tjänar några större pengar på. Med tanke på hur mycket tid jag ändå lägger ner så är det inte bra betalt. Trots det blir vissa personer fortfarande sura över att jag lyckas tjäna pengar på detta. jag skiter väl egentligen i vad folk tycker om det. Jag har ju rätt att ägna mig åt min konst och kan jag få pengar för den så säger nej till cash liksom. Om några sen blir sura för att jag tjänar "deg" så är väl det bara ett bevis för att dessa personer är sura och bittra. 
 
Jag gjorde ett litet besök på min "favvorestaurang" idag också. Är det nånting som folk genom åren har varit arga på mig för så är det att jag har käkat där och visat detta väldigt tydligt. Jag skulle kunna skriva hundratals blogginlägg om vad folk genom åren har sagt och gjort mot mig för att jag unnar mig utemat nästan varje dag. Samtidigt skiter jag väl i det också. Jag har ju rätt att äta ute hur mycket jag själv vill. Mer än så behöver jag väl inte säga?
(null)
 
 
 Under resten av denna kvällen ska jag försöka skriva några olika blogginlägg för framtida publiceringar. Jag har så många tankar som jag vill få ner i skrift och jag vill få ner det i den när jag som mest tänker på allt som har med mitt liv att göra. Jag hoppas att jag kan ha en kväll där jag bara "köttar" på med texter. Jag vill hitta känslan av att allt omkring mig bara försvinner och i något som liknar ett rus så skapar man nya blogginlägg. Det är en väldigt skön känsla vara i. 
 
Imorgon tar jag en ny långpromenad. Sen blir det säkert ett nytt besök på min "favvorestaurang"
Annars njuter jag väl mest av ledigheten. Att det är höst och min favvoårstid kan man ju också njuta av. Att jag har gått om cash att spendera under oktober är inget som jag är ledsen för. Jag känner mig också väldigt glad över att jag förmodligen kommer att fixa mycket av sånt som jag vill göra och köpa innan detta året är slut. Det var något jag ett tag inte trodde att jag skulle klara, men nu kan se att jag borde kunna fixa de mesta i alla fall. 
Ha en fortsatt trevlig helg! 
 
 
 


💫👊💥

(null)
 
(null)
 
(null)
 
 
(null)
 


❤️🎸

 
(null)
 
(null)
(null)
(null)
 
 


Dapa Deep

 


Torsdag (2022 10 13)

 Det har varit mycket jobb denna veckan. Imorgon lär det väl kännas i kroppen när man har avslutat jobbet och får ledig helg. Just nu känner jag inte efter så mycket. Jag bara kör på med jobb och andra grejer hela dagarna. Men till helgen när jag inte känner att jag har så mycket att göra, då brukar den där tröttheten kännas ordentligt, och den känslan går inte att slå bort då. Gör man det så blir det bara ännu värre på något sätt. Det är svårt att exakt förklara känslan, men man har väl bara inte vilat kroppen tillräckligt under veckan, och mot slutet så säger kroppen ifrån. Nu räcker det liksom. 
 
Annars känns de mesta bra. Jag tror fortfarande att jag kommer att kunna fixa mycket av allt sånt som jag vill hinna göra innan detta året är slut. Det känns ganska lugnt på något sätt. Läget är under kontroll och jag tvekar inte på mig själv. Jag får ihop allt ekonomiskt och jag kommer att orka om inget oförutsett händer med min hälsa. 
 
Det enda jag tror att jag kanske kommer att misslyckas med, det är väl att jag kanske inte kommer att klara av att spara så mycket pengar som jag först ville göra under detta året. Jag känner ju heller inte att jag bara ska göra allt för att tjäna pengar och sen spara. Man lever ju här och nu och ska man vara lite dramatisk så vet man ju sällan när livet är slut. Det finns ju egentligen ingen mening med att dö och ha massor med pengar på banken. Jag tänker ibland på det när folk kritiserar mig och frågar varför jag lägger så mycket pengar på tex Utekvällar och mat. Man lever ju här och nu och pengar måste man ju ha, men det är väl också meningen att man ska dom för att man ska kunna spendera dom? När jag köper grejer så är det ju också det som skapar jobb till andra människor. Tänk om tex alla miljonärer i detta landet skulle spendera sina pengar istället för att bara spara dom. Det skulle ju skapa fler arbetstillfällen och fler människor skulle få det bättre. Jag kanske överdriver lite, men jag tycker att det ligger lite i vad jag säger. 
 
 Nu är det ändå så att jag vill spara en del för jag tror att jag lättare då håller mina fötter på jorden. Jag vill ha med ett sparande och jag har en vision i livet som jag gärna vill försöka uppnå. Jag inser att ska jag ens kunna tänka på att förverkliga denna dröm så behöver jag ha pengar och då vill jag ändå försöka spara en slant som jag sen kan investera vidare. Jag mår också bättre om jag känner att kan spara lite. Det känns mer moget och klokt, samtidigt som jag automatiskt stannar upp lite och funderar på vad som faktiskt är rätt för mig att göra med mina pengar. 
 
Men som sagt: Man får inte glömma att man lever här och nu. Ibland får man släppa det där kämpandet med att dra in pengar och istället bara leva för det man har, utan att bry sig så mycket om sina cash. Jag vill inte komma till en punkt i livet där jag inser att jag har tänkt för mycket på hur jag ska göra för att dra in mer pengar. Jag mår ju hellre bra och spenderar. Jag vill inte må dåligt över att jag aldrig kan unna mig något för att jag väljer att sätta in det mesta på banken. Jag vill leva mer och inte mindre. 
 
 Bianca Ingrosso❤️

 
 
(null)
 


Jag ska nog akta för att göra mer.

 Man blir trött av allt grejande. Jag ska nog akta mig för att greja för mycket. Ibland blir det obehagligt uppenbart att jag lätt vill mer än vad kroppen tål. Jag tänker nu att jag nog bara ska hålla mig till att göra de som jag har planerat att göra under detta året. Jag gör nog mest rätt i att inte försöka göra mer än så. Jag har märkt den senaste tiden att kroppen säger ifrån direkt  när jag grejar lite för mycket. Ingenting är bra med det. Jag misslyckas lättare med det jag vill fixa. Jag mår också sämre och dom negativa tankarna är svåra att slå bort. Allt detta är väldigt uppenbart och jag känner att jag bara är dum om jag bara kör på och försöker klara allt jag vill fixa, hela tiden. Det kommer inte att hålla i längden. Jag är väl i alla fall glad att jag har kommit till den insikten. 
 
Jag känner ändå inte att jag har tagit på mig för mycket inför framtiden. Allt jag har planerat att göra kommer jag nog också att orka. Dessutom har jag ingenting som jag har lovat någon annan att jag ska fixa. Jag har sagt nej till massor med saker för att jag vill fokusera på mig själv och må bra. Jag kommer inte att må bra av att säga ja till massor med saker som jag innerst inne inte vill göra. Jag vet hur mycket jobb jag har fram till mitten på december och med dom lediga dagarna som jag har sökt och fått beviljade så tycker jag nu att jag har ganska behagliga arbetsveckor  framför mig.
 
Mycket går ju också bra nu och kanske kan jag utnyttja det och få vissa saker att gå ännu bättre. Jag tror att jag kan få vissa grejer att gå i en loop. Så fort man bara kommer över en viss spärr som man kanske har fått jobba lite hårt för, då brukar saker och ting lossna och går fan så mycket bättre. Konstprojektet kan vara en sådan grej som kan bli väldigt bra i slutändan. Det gäller bara att jag kör på och inte tar motgångarna i det för hårt. 
 
En grej som kan vara svår att fixa i år det är det mål jag hade med ekonomin. Jag trodde i början av året att jag skulle kunna spara en hel del, men jag inser att det nog inte kommer att funka. Det är väl bara att acceptera. Jag tänker ju inte börja leva hur snålt som helst för att jag sätter upp höga sparmål. Det är inte värt det. Jag kommer bara att må dåligt. Det viktigaste av allt är ju att man mår bra. Annars spelar ju inget annat någon roll. 
 
Det känns som jag har koll på läget och får inte tro att jag är någon superman som klarar allt hela tiden. Ibland får man bara släppa på kraven och acceptera att det inte funkar att fixa allt som jag tänker att jag vill få gjort. Det kan bli en rätt obehaglig och smärtsam insikt om jag bara blåser på, utan att ibland stanna upp och fundera på vad jag realistisk klara av och hinner med. Just nu känner jag att jag nog ska akta mig för att göra mer än vad jag hittills har planerat. Jag kommer inte att må bra om allt bara blir för mycket. 
 
(null)
(null)
 
(null)                 
(null)
(null)
 
 
 
 


Verkligheten i P3

 


Pasta Guiseppe - Leif Mannerström
Söndag (2022 10 09)

 Denna dagen och veckan börjar lida mot sitt slut. Jag har haft mycket jobb. Jag har bara varit ledig en dag under denna veckan och därför ska det bli skönt att få vara ledig imorgon. Jag kommer väl då ha massor med saker att göra för då tänker jag ju att jag ska få gjort allt som jag inte har hunnit med under dom senaste dagarna. Vissa jobbdagar gör ju att man varken orkar eller hinner göra så mycket annat än busskörning. 
 
Ser jag tillbaka på denna veckan så har jag nog ändå fått gjort allt som jag ville hinna med. Sen är det ju så att jag är inne i en liten mellanperiod just nu. Jag har bokat saker, men allt detta händer ju inte förrän i november eller december. Just nu känner jag inte att jag kan göra så mycket annat än att vänta. 
 
Men jag mår bra i alla fall och denna veckan har känts bättre än vad jag trodde att den skulle göra. Jag har känt mig pigg och fräsch varje dag. Jobbet har inte alls känts tufft och kroppen har svarat bra på alla promenader. Jag har tagit tag i saker som jag vet på förhand att jag borde kunna klara och hinna med. När det gäller pengar så känns allt stabilt. Jag har det bra och kan leva gott resten av månaden. Det känns ju tryggt att veta det. 
 
 
Konstprojektet har gått bra denna veckan. Det har gått av bara farten denna veckan och jag har nog tjänat lite mer pengar dom senaste dagarna än vad jag brukar göra på detta. Sen brukar det där ändå jämna ut sig längre fram. Det går upp och ner, men det som känns bra är att det aldrig går sämre än vad jag på förhand har räknat med. 
 
Jag har kollat en hel del pingis under denna veckan. Lag-VM har ju spelats borta i Chengdu som ligger i Kina. Både Kinas herrar och damer vinner allt . Inget annat var heller väntat. Jag kan ha fel nu, men jag tror inte att Kinas herrar har förlorat en enda lagmatch på över 20 år. I årets VM mötte ju Sverige Kina i kvartsfinal. Svenskarna gör ju en ganska bra match, men man förlorar ändå med 3-0 i matcher. Grejen är att det räcker inte att spela ganska bra mot Kina. Man måste överträffa sig själv. Svenskarna missade ett och annat läge  som måste sitta om man ska ha  någon chans på vinst. Dessutom är kineserna otroligt bra på att försvara sig och vända försvar till anfall. Kineserna har också dom spelarna som har överlägset bäst balans av alla spelare i världen. Det gör ju att dom kan spela med maximal power i varje slag, även om dom blir pressade i en bollduell. Frågan är om någon annat land inom en snar framtid kommer att lyckas besegra Kina som lag. Det vore ju bra för sporten om någon andra nationer kan skaka om Kina ibland. Men under årets VM blev det inte så. Det helt otroligt vilka bra spelare dom har. 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
SÖNDAG
Efter dagens arbete så gick jag till min "favvorestaurang" och käkade lite gott. Sen kollade jag VM-finalen i pingis mellan Kina och Tyskland. Nu håller jag på nere i tvättstugan och annars ska jag bara vara rädd om mig och se till och må så bra jag bara kan. 
 
(null)
 
(null)
 
 


Lag-VM 🏓 (FINAL)
Fredag (2022 10 07)

Jag har haft två riktigt långa arbetsdagar och arbetsveckan är ju inte slut än. Jag ska jobba i helgen också. Det är den "bättre" helgen av dom två jag jobbar på fem veckor. Det kan man  i alla fall vara glad för. Men det hade varit skönt att få slippa helgen. Det känner jag som fan just nu, men ibland får man bara bita ihop. 
 
På jobbet ska vi förare snart välja nytt schema. Jag tror mig veta vad jag vill, fast egentligen spelar det inte så stor roll hur jag jobbar. Jag kan hitta för och nackdelar med allting, men är det något jag känner att jag vill ha mindre av så är det just dessa långa arbetsdagar. Därför tror jag mig nu veta vad jag ska söka. Sen får man se vad man får. Det man helst vill ha är inte alltid säkert att man får. Det som avgör är vad dom andra väljer som har varit anställda längre än mig. Söker jag något som många som ligger före mig på den s.k. listan också vill ha, då minskar chansen att jag ska få det schemat. Vi får se hur det blir. Det nya schemat kommer att börja gälla i mitten på december. 
 
 
Mycket har känts bra den senaste tiden. Jag kommer lätt att fixa veckomålet med 90 000 steg, även om jag har en hel del jobb kvar att ta tag i. Det är aldrig jobbigt med promenader längre. Jag kommit över den spärren. Jag tycker bara det känns skönt att gå långt och vara ute länge. 
 
 Konstprojektet har dom senaste dagarna gått bra och jag känner att jag gör saker av bara farten. Jag har liksom ett bra "flow" och pengar tjänar jag också på det. Jag tror att jag kommer att nå det ekonomiska mål som jag har med min konst får i år. Det känns ganska lugnt, även om jag måste jobba på med det några gånger i veckan för att tjäna dom pengar jag vill ha. 
 
 
Annars tänker jag ganska mycket just nu mycket på vad jag har kvar att försöka fixa innan detta året är slut. Jag kommer väl att åka på lite fler resor runt om i Sverige, även om dessa platser som jag har tänkt att åka till inte kommer att göra att jag avverkar några nya landskap. Nu i oktober blir det nog mest jobb och vara hemma på fritiden som gäller, men under november och december är tanken just nu att jag ska ut och åka lite. Avverkandet av fler landskap runt om i Sverige kommer jag däremot att fortsätta med nästa år. Då är tanken att jag ska ha besökt alla som jag inte har varit i under detta året. Har jag räknat rätt så har jag 12 landskap kvar. De mesta ligger norr om Värmland och som jag tänker just nu så vill jag avverka alla kvarvarande landskap vid tre olika tillfällen nästa år. 
 
Jag tror att jag mår ganska bra nu och jag har gjort det under en längre tid. De mesta av allt jag har och greja med blir som jag vill och ibland går något nästan för enkelt att fixa. Om det är tur eller skicklighet...det vet jag inte, men när det går bra så får man ju positiva vibbar av det som man sen gärna sprider vidare. 
 
(null)
Ha en trevlig helg!
 


Lag-VM🏓Myra Granberg - GrammofonLag-VM🏓
Onsdag (2022 10 05)

Som vanligt så har det varit skönt med en helt ledig dag från allt vad busskörning är. Jag borde bara bli lite bättre på att koppla av. Jag blir nästan tröttare på kvällen när jag är fri från jobb. Jag grejar nog lite för mycket under dom dagarna som jag är ledig och glömmer väl också att ta en paus. Jag måste kanske ta rast även när jag inte har en arbetsdag bakom ratten. Dessutom behöver man ju vila om man tex har haft en period av mycket busskörning. Jag planerar ju mycket inför en ledig dag. Jag vill få gjort massor för jag vet att jag hinner med mer om jag är ledig och sen är det bara skönt att få mer gjort så att man inte behöver bry sig när man tex har dagar med väldigt mycket busskörning. Jag får helt enkelt bli bättre på att också planera in när jag sak ta en paus från allt grejande på min fritid. Jag blir alltid så jäkla trött på kvällen efter att jag har haft en ledig dag. Mycket tröttare än vad jag blir av en normal arbetsdag. 
 
Annars tycker jag att mycket känns mysigt. Jag gillar hösten och just nu när jag sitter och skriver så regnar det och blåser lite ute. Det blir mörkare, tidigare och tidigare på kvällarna. Jag har lättare för att sitta och blogga och jag trivs bättre med att sitta och kolla TV. Jag läser mer böcker när det blir höst och lite mer av "mysigt" väder ute. Jag får mer lust för dom där sakerna som handlar om att typ krypa under en filt och mysa, samtidigt som man hör hur regnet smattrar mot fönsterblecken. 
 
Det känns också bättre att gå promenader när det är höst. När jag var ute idag så gick jag 12 km och det regnade hela tiden. Jag blev jätteblöt, men ändå kändes det bra att vara ute. På sommaren tycker jag att det bara är jobbigt att vara ute när det regnar. På vintern känns det hemskt att vara ute när regnet piskar mig i ansiktet. Men på hösten känns det oftast bra, oavsett väder. 
 
(null)
 
 Jag har lite saker kvar som jag vill köpa och göra innan detta året är slut. Jag vet inte om jag klarar allt, men vissa saker vilja göra och ha mer än andra. Så jag prioriterar det jag vill mest. Jag vill åka till Stockholm en gång till i år. Tanken nu är att jag ska göra det i november. Jag får se om jag åker mer till Göteborg i december. Musikhjälpen sänds ju därifrån då. Jag är också sugen på att köpa lite coola kläder och accessoarer. Jag kan inte säga att jag prioriterar det just nu och ska jag köpa allt jag tänker att jag vill ha så kommer det att kosta en del. Men räcker pengarna efter att jag har betalat allt annat som jag vill ha, så köper jag lite sådana grejer också. 
 
När det gäller att avverka fler landskap så är jag inte säker på om jag ska bry mig mer i år. Jag har ändå redan i år varit i 12 stycken av 25. Man kan väl säga att jag har allt norr om Värmland, plus Gotland kvar. Det känns som att det krävs mer planering och jag vill nog tänka ordentligt på hur jag ska lägga upp resten av alla resor som jag behöver göra för att kunna nå mitt mål som är att: Vara på minst en plats i varje landskap, under 2022 och 2023.
 
Sen kan jag ändå säga att jag vill verkligen göra alla dessa resor som jag har kvar. Jag tror att jag kommer att trivas och tycka att det är roligt att åka norr ut och se nya platser. Jag har under mitt liv inte varit så mycket uppåt i landet. Jag har varit i Östersund och Umeå, och det är typ min erfarenhet av allt som ligger norr om Värmland. Det kan bli någon mer resa i år som gör att jag avverkar något nytt landskap, men jag ska nog vara försiktig med att dra på för stor och vilja för mycket i allt detta. Jag vill ju klara av detta på ett sätt som gör att jag fortsätter må bra. Det är inte värt att göra alla dessa resor till vilket pris som helst. Jag vill väldigt mycket och bara det mår jag ju bra av när jag väl tar mig ut på en Sverigeresa. 
 
 


P3 KLUBBEN

 


Lag-VM🏓🇸🇪🇵🇱
Söndag - Vecka 40

 SÖNDAG (2022 10 02)
 
Vad ska man säga om gårdagen? Jag var typ övertrött hela dagen. Jag sov till lunch och sen låg jag och läste lite. Sen blev det lite mat på min "favvorestaurang" på. Jag tjänade några kronor på min konst och jag tog en promenadrunda för att jag skulle nå mitt veckomål på 90 000 steg. 
 
Jag kröp i säng väldigt tidigt och jag somnade typ på 5 minuter. Det var min söndag och den kanske inet var den roligaste jag har haft. Jag är ändå nöjd med helgen. Jag fick ju till lördagen som jag ville ha den. Då tycker jag att jag hade en bra helg. 
 
BILDER - SÖNDAG
 
(null)
 
(null)
 
 
 

Denna veckan har jag mega mycket jobb. Jag är bara ledig en enda dag och det är på onsdag. Jag har två riktigt långa arbetsdagar på torsdag och fredag, fast fredagspasset har den körningen som jag gillar mest att jobba med. Jobbhelgen är den "bättre" av dom två som jag har på 5 veckor. 
 
Mycket jobb har jag som sagt och mycket annat har jag svårt att planera in. Det blir i alla fall inga resor genom  Sverige som jag var ute på i helgen. Promenadrundor får det bli och min konst ska jag greja med. Mer vill jag inte ha inplanerat denna veckan. Jag orkar liksom inte bry mig så mycket just nu. Jag vill mer ta saker som dom kommer. Det funkar det med. 
 
 
Jag får väl passa på att njuta av hösten. Jag har ju börjat tycka att hösten är den årstiden som jag gillar bäst av alla. Det är inte sommaren längre. Det känns som det är mer mysigt med hösten. Det är lättare att varva ner och skönare att bara göra massor av saker som är lugnt. Jag tror att jag känner mig mindre sterssad och det mår jag ju bättre av. 
(null)


Skåne-Blekinge - Öland

(null)
Det blev en liten biltur i helgen. Som jag har sagt tidigare så har jag ju som mål att göra: Ett besök, på en plats, i Sveriges alla 25 landskap.  Igår kunde jag stryka Skåne, Blekinge och Öland på den "listan" över landskap som Sverige är indelade i. Detta var en resa som hade tänkt att åka på i somras, men då orkade jag inte. Nu blev det av och de mesta kändes ganska bra. Jag var ju naturligtvis också i Småland igår, men det landskapet avverkade jag ju när jag körde bil runt sjön Vättern i slutet av maj. Dessutom åker man ju igenom andra landskap som Västergötland och Halland när man är ute så som jag var igår, men dessa landskap har jag ju också avverkat sen tidigare. 
 
Igår åkte jag iväg klockan 05:00 på morgonen och det var bra för då är det ju inte mycket trafik. Dessutom var det ju lördag och säkert ännu mindre bara för det. Vägarna är ju dessutom väldigt stora och bra att köra när man har kommit förbi Göteborg, och fortsätter åka söderut. 
 
Jag ville avverka detta ganska effektivt. Det går liksom inte att ta så mycket bilder och göra så himla mycket grejer när man är ute och har som mål att avverka Sverige på två år. Man måste köra på och hålla sig någorlunda till allt de som man har planerat sen innan att man ska göra. Man får bara åka till en plats och kanske knäppa en bild och sen åka vidare. Det blir för mycket och tar för lång tid annars. 
 
Jag hamnade i Båstad (Skåne) och därifrån tog jag mig vidare mot Karlskrona (Blekinge) Dessa två ställen avverkade jag på en förmiddagen. När jag sen lämnade Karlskrona då var det ju att ta sig över Ölandsbron som gällde. Innan jag gjorde tog mig till Öland så stannade jag till för att äta lite vid Rasta som låg i närheten av Ölandsbron och precis vid E22 i Kalmar.
 
 Jag tog schnitzel, men jag tyckte inte det var gott. Hade jag tagit något annat så kanske jag hade blivit nöjd med maten, men schnitzeln som jag åt igår tyckte jag inte om. 
 
Sen tog jag mig till Öland och när jag hade kommit över bron så åkte jag och kollade in en  Campingplats. Det var inget speciellt med den. Där och då kände jag mest att jag ville åka hem. Det var inte så mycket att se och jag ville heller inte utforska Öland på något sätt. Återigen, det viktiga för mig är att avverka platser. Sen åker man vidare liksom. 
 
 Jag knäppte en någon bild på den väderkvarn för på något sätt tycker jag att väderkvarnen får mig att tänka på just Öland. Jag tänkte att det visar ju någon ting av denna Ö, och att jag har varit där. Sen åkte  tillbaka till restaurangen som jag hade varit käkat på, och där kunde jag ju i alla fall gå på toa. Sen kände jag att det  dags att åka hem.
 
 Under hemresan mådde jag bättre. Illamåendet gick över och jag visste ju också att det skulle ju inte ta lika lång tid att köra hem. Hela "äventyret" varade i ca 13 timmar och jag är i det stora hela nöjd med resan. Målet är ju egentligen bara att ta mig till olika platser och så mycket mer hinner man inte med. Det funkar liksom inte att sätta hela Sverige om man ska typ göra massor av saker på alla möjliga platser också. Jag tror inte ens att jag vill det. Jag vill bara nå målet med att ha varit på en plats i alla landskap och sen får det bli som det blir. Minnen och erfarenheter samlar man ju på sig av detta också. Det har jag säkert nytta av på något sätt i framtiden. Jag vet inte om jag kommer att lyckas med detta. Målet är att jag ska fixa alla landskap, senast nästa år. Annars har jag "misslyckats". Samtidigt tar jag inte detta så allvarligt. Går det så går det. Jag kommer inte att försöka en gång till om jag inte klarar av detta på det sätt som jag just nu försöker sätta detta på. Det är lugnt liksom. Det är kul att göra dessa resor, men inte så viktigt att det blir gjort. 
 
 El Papi - HjerteløsStörande granne...vad kan man göra?Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE