De sista för idag.

Dags att göra de sista som jag har att göra idag. Jag ska dra och jobba. Ofta brukar det ju vara de första som händer på dagen, men är man tex bussförare så vänder man dagen ibland. Inte konstigt att man blir snurrig i huvudet ibland.
 
 
Ha en trevlig dag !
 


Nu lägger han av.

SM i pingis spelas i helgen och Jörgen Persson kommer att lägga av efter denna turnering. Det kommer att ta lång tid innan jag fattar att han har lagt av. Han har ju spelat som pingisproffs i 30 år och under alla år som jag har följt pingisen har han ju då såklart alltid funnits med liksom. Kommer att kännas konstigt nu att han inte kommer att spela längre. 
 
 
 
Lyssna: Jörgen Persson slutar efter 30 år som pingisproffs


"Soft" dag och fler "softa" dagar blir de.

Har en ganska "soft" dag. Jag har sovit hur länge som helst. Sen har jag varit ute lite i solen. Det sköna är att man inte behöver ta på sig så mycket när man går ut idag. Över 10 grader varmt och sol. Nu hoppas jag att vi slipper snö och att våren snart är här.
 
Jag har såklart varit och hämtat lite mat också. Det blev lasagne och nu kan jag bara slappa några timmar och sen är det dags för jobb igen.
 
Jag har ett ganska kort pass ikväll och tittar jag typ en månad framåt så har jag ganska normala pass och inte så sjukt långa pass som jag ibland kan ha. Det blir alltså många "softa" dagar framöver också. Hur bra som helst ju !
 


Dannebilder- Februari

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


OMG WOW WOW !

 


Kurs hela dagen.

Kurs hela dagen.  Det var ett mysigt hotell vi var på, bra mat fick vi och dessutom har man betalt för att bara vara där. Maten behöver vi inte betala själva heller. De kan man inte klaga på för man ska veta att företaget inte är skyldig att stå för dessa YKB kurser som man har skyldig enligt lag att som bussförare genomgå. Dom behöver inte ens bjuda på mat när det är kurs så jag är väldigt tacksam att min arbetsgivare faktiskt kostar på mig allt  detta. Sen kanske jag inte innerst inne tycker att det är så roligt att gå på kurs, men man kan ju ta de med ro för det enda som krävs av mig är 100% närvaro under kursen för att jag ska bli godkänd. 
 
 


Onsdag !

God morgon !
 
Idag ska jag på kurs då. YRKESFÖRARKOMPETENS (YKB) kallas detta. Det är lag på att alla förare av buss måste gå igenom YKB. 35 timmar inom 5 år måste man göra. Idag ska kursen handla om färdskrivare, vägmärken och hälsa. Hälsa passar ju för mig  bra nu när jag  själv funderar mycket på min egen hälsa och hur jag ska få den bättre. 
 
 
Ha en trevlig dag!
 


Jag har tålamod.

. Jag hade väl egentligen bara ett nyårslöfte och det var att ha tålamod med allt i år för jag hade ju så bråttom med så mycket år 2012. Jag tycker det går bra för jag känner att jag har massor med tålamod i allt möjligt. På jobbet har man ju ibland långa dagar och det gäller ju att bita ihop ibland. Jag känner mig ofta lugn och avspänd och jag tycker ofta när dagen är slut att jag har klarat min arbetsdag bra. Det är mycket tack vare mitt tålamod.
 
Samma sak gäller när det jag sparar pengar. Jag vänder och vrider på intjänade pengar och vad jag ska spara. Jag sitter med en "budgeten" tills jag känner att jag har en bra lösning. Dessutom lyckas jag alltid spara dom pengar som jag från början vill spara och jag kan tycka att jag är ganska tuff mot mig själv när det gäller hur mycket pengar jag vill spara. Men det går och jag har ett oändligt tålamod och bränner inte pengar i onödan för jag vet vad jag får sen om jag sparar på nu.
 
Träningen?
Där spelar också tålamodet en viktig roll. Det känns inte alltid bra och man vill ju att det ska kännas bra direkt. Jag vill många gånger mer än vad kroppen klarar. För att klara det man vill med tränigen (sitt mål) så måste man ju låta kroppen få den tid den behöver. Jag försöker inte ta någon genväg för att komma dit jag vill snabbare utan jag tränar på tills kroppen svarar som jag vill och sen sätter jag upp ett nytt mål. Det krävs väldigt mycket tålamod, men är det något jag har just nu så är det just tålamod. Dessutom är det kul att träna så speciellt jobbigt är det inte att vissa saker tar lång tid. jag tänker ju hela tiden att  det bara är att köra på. 
 
Jag har tålamod jämt nu. Jag fick stå ganska länge idag och vänta på mitt nya gymkort. Tjejen i kassan jobbade på så snabbt hon kunde. Hon hade ju andra kunder som hon tog medans jag vänta på utskrifter av "kontrakt", kvitton och färdigställandet av mitt kort. Jag stod bara och tog de lugnt och jag hade inga problem med att de tog lite tid och så är det med allt mycket annat också ute i verkligheten. Allt får ta den tid det tar och jag tycker det är bättre att vänta och ha tålamod än att stressa ha för bråttom. Det känns faktiskt ganska "soft"  att ha tålamod.
 
 
 
 
 


I morgon blir det stavgång.

Jag har en ganska bra vecka nu. Inte så långa pass utan som jag hade tex förra veckan. Man känner skillnaden när man är 8 timmar på jobbet istället för 13 timmar. 
 
Imorgon ska jag på kurs ute på Restad gård.  Det ska bla handla om friskvård och vi ska ta med oss dom gåstavar som vi fick i julklapp.
 
 
 


Debatt om näthatet.

GP TV..
 Klicka på den gula länken över.
 


Upp tidigt för att hinna träna.

 
 
 
Jag tog mig upp tidigt idag för att ta mig bort till gymmet. Jag tror att jag idag kom över en lite "tröskel". Jag körde hårdare och längre än vad jag brukar göra och orka. Dessutom kände jag att jag lätt skulle kunna hålla på hela dagen om jag bara hade haft tid. Nu ska man ju jobba så idag var inte detta möjligt, men någon dag snart nu så ska jag hänga på gymmet ännu längre och köra tills jag faktiskt inte orkar mer. Känns det då som idag, ja då kör jag minst 6 timmar eller nåt. Det kan vara ett nästa "mål" med träningen som är så rolig att hålla på med.
 
 
 
Jag förnyade också mitt gymkort idag så nu har jag 12 nya månader där jag kan träna hur mycket jag vill mellen klockan 05:00 - 23:00 på kvällen. Det blir svårt att säga som en bortförklaring  att det inte finns någon tid som är möjlig att ta sig dit på när det bara är mitt i natten som det inte är möjligt att hänga där. Bara att köra liksom, och det ska jag fan göra för det är bara så roligt !
 
 
 


Äpplet och J-O i Nyhetsmorgon.

 
%22JO%22,%20%22%C3%84pplet%22%20och%20J%C3%B6rgen%20g%C3%B6r%20sitt%20sista%20SM%20ihop


Kändes som jag kom tillbaka efter semester.

Skönt att vara hemma igen. Den känslan när man kommer hem och bara får av sig byxorna den är svår att beskriva. Jag kan bara säga att när jag kommer hem efter tex en arbetsdag då åker byxorna av med en gång. 
 
Att jobba idag kändes lite som om man precis hade kommit tillbaka från semstern. Jag hade liksom tappat i tempo, men man orkar ändå hur mycket som helst.   Jag har ju bara varit ledig i tre dagar, men det kändes som om jag hade varit borta längre.
 
 
 


Allt klart för denna veckan typ.

 
 
 
 


Man ska vara tacksam.

Känns ganska lugnt allting. Jag håller på och tvättar lite. Städa upp och sånt behöver jag inte bry mig om för allt ser liksom bra ut här hemma. Rätt skönt faktiskt att bara kunna slappa utan att bry sig om något. Jag har arbete senare. Vad jag kan se på schemat så har jag en väldigt lugn eftermiddag och kväll.
 
Tänk va bra man har det egentligen. Jag känner ingen stress och ingen press. Jag har inte för mycket att göra, men inte heller för lite. Jag äter gott och kan välja när jag vill unna mig något ute utan att tänka på vad det kostar för jag vet att jag kan spara massor av pengar i alla fall om jag nu vill detta. Det finns inget som oroar mig och jag mår hur bra som helst. Det är så skönt att känna tacksamhet för de man har.
 


Gjorde mig lite havregrynsgröt.

Jag gjorde mig lite havregrynsgröt ikväll. Det är något som jag faktiskt tycker är ganska gott och  dessutom är det ju så enkelt att slänga göra sig Tar ju bara typ 5 minuter. 
 
 
Jag har under dom senaste månaderna gjort några små förändringar i mina matvanor Även om jag inte kommer att sluta äta pizza, god lunch eller goda middagar med dessert så har jag ändå tex börjat allt oftare äta lite mer havregrynsgröt så här på kvällen istället för att gå ut och hämta något av den lite onyttigare maten. Det går ju dessutom lättare, snabbare och jag tror till och med att jag tycker att havregrynsgröt är godare än att vräka i sig fet mat på kvällen. Jag har helt enkelt ändrat lite för att jag gillar detta bättre.  Jag dricker för det mesta vatten till alla måltider. Jag har "nästan" helt slutat med bakfyllekäk som man köper i korvkiosken. Det handlar inte om att jag försöker hitta någon sundare livstil utan jag gillar detta bättre helt enkelt. 
 
Jag funderar inte mer nu på vad jag stoppar i mig nu än tidigare jag har bara kommit på att de finns mycket som jag faktiskt gillar av det som sägs vara lite nyttigare och det viktigaste för mig är ju att jag mår bra. Jag skulle inte må bra av att bara äta den nyttiga maten och samtidigt gå runt och fundera på vad jag stoppar i mig. Det skulle bara bli jobbigt att äta det som fan inte är gott. Gröna ärtor tex... 
 
 
 
 
 


Helgen börjar lida mot sitt slut

Helgen börjar lida mot sitt slut och jag har lyckats att vila upp mig efter allt jobbande denna veckan. Jag var ganska slut när jag traskade hem från jobb i torsdags. Jag har haft perioder med långa pass och dessutom har jag varit uppe väldigt tididgt inte bara denna veckan utan det har varit 4 arbetsveckor på rad nu av upp tididgt och man har också haft en och annan sjukt lång dag. 
 
Det behövdes en lite längre ledig helg för att bli "människa" igen. I morgon börjar jag en eftermiddag och kvälls vecka. Jag kan sova ut ordentligt vilket gör att arbetsveckan kommer att kännas ganska bra även om jag skulle ha ett långt pass vid något tillfälle. Jag har liksom inte ont av att jobba långa dagar, men ska jag samtidigt behöva gå upp typ 04:00 också då är du ju ett extra "moment" där som känns lite extra. När det sen inte bara är en vecka av upp tidigt  utan 4 på raken då behöver man dom här dagarna sen av ledighet och chansen att sen kunna sova ut. Annars "pallar" man inte med. 
 
 
Denna helgen har varit bra. Mycket slappa, men jag har också tränat, "chillat" med en kompis, varit hemma hos pappa och fått ganska mycket gjort av det vanliga "fixet" som man alltid har att pyssla med. Jag har fått en helg som jag vill ha den. Jag har också ätit en och annan god middag. Det känns skönt att man kan lyxa till det även i slutet av månaden. Jag har aldrig problem med att få pengarna att räcka och ändå spara jag rätt så mycket. 
 
 
I natt får jag in lite nya pengar och jag kan ännu en gång få undan ganska mycket utan att behöva snåla under mars månad. Jag har suttit idag och räknat lite och jag kan nog säga att bara för att jag just räknar och planerar vad jag ska göra med dom pengar som kommer in så lyckas jag spara någon eller några tusenlappar till bara för att jag just planerar innan. Har man koll redan innan då brukar man faktiskt allt som oftast klara att  hålla den där budgeten man bestämmer sig för att man ska följa. 
 
 
 


Cordon Bleu !

Har varit ute och käkat en god middag igen. Cordon Bleu blev det idag. 
 
Man blir väldigt mätt av just detta. Det är ju en ganska rejäl bit man får där på tallriken så det kanske inte är så konstigt att man känner sig som en "ballong"  när man har ätit färdigt. 
 


Räknar och vänder och vrider.

 
 
 
 
 


Nöjd och allt kändes bra !

Blev ett bra pass idag också så jag är väldigt nöjd. Det känns bra att man bara kör på och att det inte är jobbigt. Hur kan vissa leva ett liv utan att röra på sig? Måste ju vara skittråkigt.
 
 


Lördag !

 God morgon!
 
Jag är uppe och skuttar ganska tidigt. Jag ska ta mig bort till gymmet tänkte jag. Sen  kommer dagen bara att fortsätta av sig själv. Jag kommer att nog att  käka någon god middag, kanske tar en promenad. Jag ska ha en lika lugn och avspänd dag precis  som igår. Jag ska bara ta hand om mig liksom. Det är ju bara underbart härligt och vara helt ledig och göra vad man vill när man vill. 
 
 
 
 
Nu ska jag ta mig bort till gymmet. Jag ska testa några nya övningar tänkte jag. Får se hur detta känns och om jag överhuvudtaget klarar av de. 
 
 Ha en bra dag !


Precis som jag vill.

Det är skönt att bara vara ledig. Jag har haft min lediga fredag precis som jag vill ha den. Jag har tränat lite, ätit en god lunch och slappat mycke.
 
Jag kan göra vad jag vill utan att fundera på att jag måste passa någon tid. Allt känns lugnt och avspänt. Vill jag ta tex en bärs bara här och nu så gör jag det. Inte för att jag vill ha någon nu, men jag behöver ju inte fundera på om de är lämpligt eller inte. 
 
Jag sätter alltid stort värde på ledigheten för man känner sig i princip helt fri då och kan göra nästan vad som helst utan att man behöver fundera så mycket på om man tex hinner med att göra något eller om det passar just idag. Man kan glömma tiden mer för det känns som man har hur mycket tid som helst när man är ledig i flera dagar på raken.
 
 
 
 
 
 
 
 
 Allt är som jag har tänkt mig och precis som jag vill ha de just nu.


Det är roligt och jag mår bra.

Har varit på gymmet idag. Det kändes väldigt bra som vanligt. Skönt att man fortfarande känner att man har lite fart i kroppen och att man inte tröttnar på att "tagga" till gymmet och kämpa på. Det är bara kul och jag mår bra. precis så ska det ju vara.
 
Jag kanske kör ett pass till ikväll. Det blir för tråkigt att bara vara hemma och det är för roligt att träna så därför vill jag inte låta bli.


Fredag !!

 
Jag ska börja denna dag med att ta mig bort till gymmet. Nu har jag både tid, ork och lust att köra hur mycket som helst !
 
Ha en bra dag !
 
 
 
 
 


Middag och dessert !

 
 
Det blev en middag och en dessert ute ikväll. Man får unna sig det lilla extra ibland, eller ofta. Jag kom på mig själv när jag satt där på restaurangen och käka och sen höll handen för pannan att jag var väldigt trött . Det känns som jag har jobbat 24 timmar om dygnet denna veckan. Det är ju inte riktigt så, men de har varit 11-13 timmar i 4 dagar i alla fall. Det känns i kroppen även om jag ändå inte tycker att det är så jobbigt jobba långa dagar. Fast det är klart att det känns bättre med "softa dagar"
 
 
Nu är det bara skönt att vara ledig så man kan göra lite annat än bara sova, jobba och äta. Jag har ju tex inte tränat så mycket denna veckan och det vill jag ändra på så i morgon är det jag som tar mig bort till gymmet. Det är ändå fortfarande så att jag känner att det är bra fart i kroppen på mig efter all den träning som jag ändå har kämpat på med i några månder nu. Men jag får inte bara lägga av eller köra dåligt en längre period. Jag vill verkligen fortsätta köra på nu för man får ut så mycket tilbaka tycker jag. 
 
 
 
 


Ledig ledig ledig !!!!

Nu börjar helgen !! Känns väldigt bra att man är ledig några dagar nu. Jag har haft några riktigt långa dagar denna veckan. Känns nästan som jag har jobbat dygnet runt en period. Dom 2 senaste arbetsdagarna har ändå gått fort. Nu är jag ganska möbultad i hela kroppen, men det känns mest i ryggen. Fast va fan gör de. Nu har jag några dagar av ledighet och jag behöver inte jobba förrän måndag eftermiddag.
 
Känns "nice"precis just nu...
 
 
 
Bilder från denna sista arbetsdag för denna veckan.
 
Trollhättan resecentrum.
 
Järpar till lunch.
 
 
COOL DANNE !!
 
 
 
 


En sista dag av jobb för denna veckan.

Då var det bara att ta sig iväg och jobba igen, men nu är det full fart mog helgen som gäller. Rätt skönt att jag snart kan ta helg och det är bara torsdag idag. En lång dag kvar sen ska jag vara ledig. Då får jag sova ut ordentligt. Efter flera veckor i rad av upp tidigt på morgonen. Nu ska jag iväg och köra lite buss.
 
 
Ha en bra dag !
 


Jag tror jag såg var jobben fanns.

Paula:
 
Hejsan Danne :) Jag har en liten fråga, när kom du på att du ville bli busschaufför och varför?
 
 
Först visste jag inte om jag ville bli busschaufför. Jag tänkte att jag tar ett busskort först och sen får vi se. Jag märkte ändå nästan direkt efter jag hade tagit kortet att bussföretagen var i stort behov av folk. Och varför ska man ha ett busskort om man inte ha tänkt att jobba med detta? Jag tror också att jag på något sätt fattade att jobben som bussförare  finns att få om man har körkort för buss. Om jag känner mig själv rätt så var det nog så jag tänkte när jag valde att söka mig till denna bransch. Dessutom vill jag ju ha ett jobb inte behöver jobba så mycket fysiskt. Det är så lätt att man sliter ut sig i förtid då.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Stiftelsen - Vart jag än går

Denna låt fick en Grammis för ÅRETS LÅT. Var det rätt eller fel? Rätt tycker jag fast jag blev förvånad att inte låten Euphoria med Loreen vann. 
 


Nause - Hungry HeartsPassenger - Let Her Go

 


Blåa pass är bra !

 
Hade en lång arbetsdag idag också. Men det kändes som den gick väldigt fort ändå. Jag hade många raster och små korta pausar överallt. Rast , rast och mera rast. Det är bra dagar. Obetald rast, betald rast och mera sitta på rumpan paus.
 
 
Det perfekt att vara bussförare. Man sitter på rumpan i bussen och har betalt. Man sitter i fikarummet  och även där kan man ha betalt och ibland får man sitta ändå, utan betalt. Tänk va mycke "byxrumpor" jag kommer att slita ut om jag jobbar med detta i typ 100 år till. Fast man får sträcka på benen ibland också. Då har man oftast betalt fast man tar en promenad utan för bussen
 
 
 
Ibland får man ett blått pass. Det brukar vara riktigt bra för då har man oftast en längre rast än vad man har på det ordinarie. Man får ett blått pass bara för att någon eller några turer är inställda. Det är ju sportlovs tider nu och då är ju en annan skoltur inställd. Då får man det blåa passet och det brukar vara mera rast fast man har lika mycket betalt som vanligt. Det är perfekt!  Man kan sitta på rumpan längre i fikarummet och ändå ha betalt för detta. . Man behöver ju knappt köra. Det gäller bara att man har en rumpa så löser sig allt. Blåa pass är ofta väldigt bra pass !
 
 


Det var en lång dag.

 
Nu har jag haft en lång dag av arbete. Över 12 timmar på jobbet och jag skulle ljuga om jag säger att man inte är trött eller att  det inte känns i kroppen när man kommer hem. Det frestar på ryggen väldigt mycket. Det hoppar och far på is och snö. Tur jag har min massgestol när jag kommer hem.
 
 I morgon är det ett ungefär lika långt pass igen och sjukt tidigt ska jag upp. Man går upp tidigare, jobbar längre och kommer hem senare än vad som är normalt. Det som verkligen gör att det känns när man kommer hem efter en sån här dag det är att man har varit uppe klockan 05:00 på morgonen. Jag tycker inte att det är så jobbigt att jobba en lång dag där man är på arbetet tex 13 timmar, men måste man den dagen vräka sig upp väldigt tidigt på morgonen då känns det extra tufft framåt eftermiddagen sen. Där får man börja bita ihop och verkligen försöka rensa hjärnan från alla negativa tankar annar blir dom återstående timmarna väldigt jobbiga.
 
 
 Man rensar det negativa och tänker på allt som är bra. Det funkar och jag kan säga massor som är värt att tänka på nu när jag har några långa och samtidigt lite tuffa dagar.
 
1. Två långa raster har jag alltid på dessa långa pass. Jag hinner äta och slappa, känner ingen stress. Jag hinner ju faktsikt utan några som helst problem att hämta mat på min "favvorestaurang". Dessutom jobbar jag ju bara 4 dagar denna veckan.
 
2. Jag hade idag en ganska lugn och behaglig körning. Mycket slappa blir det även när man sitter i bussen och har betalt.
 
3. Jag tänker mycket på att jag är ledig helgen och jag är dessutom extra mycket ledig. Jag är ledig fredag, lördag och söndag. 
 
4. När jag kommer hem på torsdag kväll då ska jag inte jobba mer före måndag eftermiddag. Det känns som man är ännu mer extra ledig bara för schemat ser ut så. 
 
 
 


Ganska lugnt.

Jag jobbar och sliter idag med. Jag har nu i flera veckor haft pass där jag måste upp ur sängen sjukt tidigt. Ska bli skönt att nu på fredag få börja en period med att sova på morgonen. Jag är ju ledig fredag,lördag och söndag och sen jobbar jag eftermiddag och kväll nästa vecka. Efter typ 4 veckor på rad med bara upp tidigt så blir det skönt att sen få sova ut i typ 10 dagar eller nåt. Fast det är ju några dagar kvar tills det vänder så jag får jobba på ett tag till.
Kram.Finns ingen plats.

 
 
 


Den vardagliga "trökgöran".

Det känns nu när man har varit uppe tidigt i morse. Nu kämpar jag lite med tvätten i tvättstugan. Det sämsta med att bo i lägenhet tror jag. Man måste boka tid för att tvätta och dela tvättstuga med massa andra grannar. Det är nästan så jag vill köpa hus när jag tänker på det. Det är ju inte jobbigt att tvätta så, men man måste ju passa en tid precis som när man ska till jobbet.  Annars gillar jag att bo i lägenhet om man bortser från att man inte kan bestämma när man vill starta en tvättmaskin.
 
 
Vardaglig "trökgöra" är inte alltid roligt. Ni vet ju vad jag tycker om att laga mat. Städa annars kan jag tycka är ganska kul och det gör man ju lite när man själv vill. Fast det får ju såklart inte gå för långt mellan gångerna. Handla hem mat går ju ganska bra för eftersom jag aldrig lagar storkok här hemma så behöver jag ju aldrig handla så mycket i mataffären. Förut så tyckte jag att det var sjukt tråkigt att handla också, men jag har ändrat mig. Jag har på något sätt bara accepterat att man måste köpa hem lite mat ibland. Det blir ett jäkla springade ute annars så fort man ska äta och det är mycket jobbigare än att ha lite mat i kylen liksom.
 
Nu ska jag ta mig något att äta.
 
 


En självutlösare.

Sara:
Vem tar bilder på dig när du är ute och går och dylikt.

Danne:
Det är kameran själv. Jag ställer kameran på tex en soptunna. Det finns ju något på dom flesta kameror som heter självutlösare. Det är bara att ställa in kameran på självutlösning och sen har man tex 10 sekunder på sig att ställa sig till rätta.God middag som jag inte ber om ursäkt för.

Jag har haft en lugn och avspänd dag. Jag har ätit en god middag tex.
 
 
 
Jag har ännu en gång fått frågan om  varför jag tränar när jag ändå inte äter så nyttigt. Ska jag svara på den frågan igen? Jag har ju redan svarat på dennas fråga typ en miljon gånger, men det finns fortfarande folk som kräver ett svar på detta för man får ju inte träna om man inte äter rätt typ...  Det verkar som att vissa har den uppfattningen att om man inte gör allt rätt då ska man inte göra någonting. Någonstans kan jag tycka att det  är bättre att jag tränar och äter "fel", än att jag inte tränar alls och äter "fel". 
 
Jag tränar bara för att jag ska må bra och det gör jag. Om man gillar att tänka på vad man stoppar i sig hela tiden och sen träna hårt och kämpa på det sättet så ska man naturligtvis göra detta om man nu mår bra av det. Det känns mer rätt för mig att inte vara mer "soft" och inte så jäkla noga med vad jag äter utan istället fokuserar jag på träningen och inget annat. Jag kanske inte orkar lika mycket som jag borde göra om jag åt lite mera "rätt". Jag kanske inte får ut max eller bästa möjliga resultat, men jag bryr mig inte speciellt mycket om de. Jag tränar för att jag vill må bra och för att jag tycker att det är roligt och de räcker för mig.
 
Det viktigaste är ju att man mår bra och tycker att det är roligt. Dessutom har man ju mycket annat i livet som också är värt att ägna sig åt och då kan jag tycka att de där med att äta gott är en sak som man ska unna sig ofta. För min del blir det bara jobbigt och tråkigt med träningen om jag hela tiden ska tänka på vad jag äter. Jag vill mer leva det "softa" och goda livet liksom och för mig är det att kunna äta vad jag vill när jag vill och ändå träna på. 
 
 


På DN debatt idag

Bra att näthatet fortfarande diskuteras så mycket. Idag kan man läsa på DN debatt om detta ämne som fortarande är en "het potatis" och diskuteras flitigt på nätet och i andra medier, och det är ju bra. 
 
Jag är ganska säker på att vi snart kommer att få ändringar i lagen som gör att det blir lättare att komma åt dessa sk näthatare. När något diskuteras så mycket då blir det förändringar. Det ska bli spännade att se vad som händer. Jag hoppas man tillsätter typ en nätombudsman eller liknade. Det är ju viktigt att den som blir utsatt för förtal, kränkningar och hot får upprättelse.  
 
 


Söndag !

 
God morgon !
 
Jag har varit ute på en PW. Jag tränar för att må bra, känner ingen press eller någon risk att jag blir skadad. Det finns heller ingen risk att jag lägger av för jag vet att jag inte mår bra då. Snart ska jag gå ut äta en god middag. Det är skönt att man är ledig. Nästa vecka jobbar jag bara 4 dagar. Ekonomiskt känns allt stabilt och jag har snälla, goa vänner. Jag ska bara förverkliga mina drömmar också, men att jag inte har gjort detta än är ju ett ganska litet bekymmer egentligen efterom allt annat är så bra.
 
 
 
 


Man kan inte locka mig med gratis alkohol.

Jag får ibland mail från folk som lockar mig med att om jag besöker deras nattklubb så kommer jag att få dricka så mycket jag vill. Jag vet ju inte om den som skriver ens äger en nattklubb, men det är vad som kan stå i ett mail i alla fall.
 
Man skriver tex att man har följt min blogg ett tag och nu skulle man gärna vilja träffa mig och då är jag välkommen ett visst datum och man erbjuder mig oftast att jag får dricka så mycket jag vill under hela mitt besök. Det kan också vara ett förslag på något man vill att jag ska göra för dom och som tack så får jag komma till deras nattklubb och just dricka så mycket jag vill. 
 
Jag lockas inte av att någon skriver till mig att jag får komma till tex Göteborg eller Stockholm och besöka något ställe där jag sen får dricka så mycket jag vill. Jag svarar aldrig ens på dessa mail. När jag inte gör det så kommer det några mail till från samma person som jag såklart också struntar i. Det där tycker jag är märkligt. Borde inte den som skriver förstå att om jag inte svarar, då är jag inte intresserad? Ibland ljuger dom ihop en historia om att andra bloggare kommer minsann att dyka upp den kvällen som dom har bjudit dit mig. Man kanske då skriver att jag kommer att missa chansen att träffa några av dom stora bloggarna/kändisarna. Det roliga är att när jag själv sen går in på dessa bloggar och kollar om dom tex har varit på denna nattklubb just detta datum så har jag aldrig märkt att dom har varit ute och festat just på det stället dit jag också har blivit bjuden. Borde inte detta nämnas i dessa bloggar? Jag tycker de står varenda helg på dom stora bloggarna att dom är ute och festar så varför står det inte när jag kollar det datum som den som mailar mig påstår?  
 
Dessutom är detta med att det kommer fler bloggare och annat inte något som inte nämns i det första mailet  som jag får utan man skriver det senare att man har bjudit fler bloggare än mig i mail nummer 3, 4 eller 5. Tror man att jag kommer att bli mer intresserad av att åka till ett ställe som jag aldrig har hört talas om och dricka så mycket jag vill med en massa andra bloggare. Sen kan man ju också undra varför man just hör av sig till mig som har en så liten blogg om man jämför med "kändisbloggare" och många andra också. Det låter inte så troligt att man bjuder en massa kändisar och stora bloggare på ett party som värsta festfixaren och samtididgt frågar mig om jag vill komma. 
 
Ska jag göra någon form av "mingeljobb" eller marknadsföra något åt någon annan som jag inte är nära vän med då ska jag ha bra betalt för detta. Jag säljer mig liksom inte  för att få dricka så mycket alkohol jag vill eller få en t-shirt, ett natt på hotell, besök på restaurang eller spabehandling som tack för hjälpen. Jag anser att jag bara att slösar min tid. Jag är kanske inte värd dom pengar som jag skulle begära för att göra det som en del ber mig om på mail, men då är det inte värt för mig att göra något överhuvudtaget. Då åker jag ju hellre till ett ställe där jag själv vill vara, gör precis som jag  vill och betalar själv för detta. Det känns betydligt mer rätt för mig.
 
 
 
 
 
 


Så kan man ju också göra.

I pingis  ser man ibland slag som inte står i någon instruktionsbok. Jag har i alla fall aldrig hört någon tränare säga att man ska slå in bollen på detta sättet. 
 
 


Lördag

God morgon!
 
Jag har massor att göra idag och det är ju lite typiskt mig att jag vill fixa allt samtidigt liksom. Ska i alla fall börja ta tag i allt jag har att göra. Jag vet bara inte var jag ska börja, men jahg tar det jag ser och vet och sen löser det sig liksom. Men när denna dagen är slut då ska jag inte känna att jag har massor kvar att göra. Dags att sätta far  nu då.
 
 


Nära en impuls för mycket.

 Jag har varit borta och kört lite gym igen. Det blev ett ganska hårt pass och när jag gick hem från gymmet förut så släpade jag benen efter mig och jag var verkligen helt slut. Det blir ju alltid extra mycket tankar också när man är så trött och traskar där ensam i mörkret. 
 
Jag tänkte att jag lätt skulle kunna dra till typ Thailand nu eller nåt. Det blir så lätt att tänka i dom banorna att man bara vill dra härifrån när man känner sig trött och lite tom. Får jag en impuls då blir det väldigt enkelt att bara skita i allt som jag har kämpat för och bara dra. Jag har massor med nu "cash" och dom räcker till enganska hyffsad semester. Denna impuls kommer nog inte att få mig att dra ändå. Jag tänker i alla fall fortfarande på att jag måste ha tålamod och börjar jag redan nu att bränna en massa "cash" på annat än vad jag har tänkt mig då känner jag någonstans att jag "sabbar" rätt mycket för mig själv.
 
Dessutom har jag lovat mig själv att nästa större grej som är lite utöver de vanliga jag gör inte får gå fel. Jag vill inte känna att jag ångrar mig igen. Tålamodet är därför allt just nu och jag tror att får jag nu bara sova en natt och sen ta mig till jobbet i morgon och kämpa på då är jag på "banan" igen, men nu vara det nära för när jag vandrade hem där trött och med mycket snurr i huvudet  så var det en skön tanke att bara ge upp allt och dra liksom. Det kändes för en sekund så rätt. fast innerst inne så vet jag att det just nu är fel. 
 
 
 
Det blev ett bra pass i alla fall och jag vill redan nu köra ett till. Kanske kör jag i morgon igen, vi får se?


Din jävla ......2013 02 14

God morgon!

Ny arbetsdag har börjat igen.När ljuset släcks.

 
För ett årsen köpte jag Magnus Hedmans bok. Jag började läsa den, men den handlade ju från början om väldigt mycket fotboll så jag tröttnade och slutade läsa ganska omgående. Det är ju inte så konstigt att denna bok  handlar om mycket fotboll, men jag köpte  mest boken för jag var nyfiken på personen Magnus Hedman och hur han funderar om hur hans liv har varit. 
 
Hur som helst, förrra veckan började jag lyssna på denna bok istället. Jag kan ju under ett arbetspass lyssna igenom ganska många kapitel. Det gick betydligt bättre att ta sig igenom boken då. Jag fick många sk tankeställare av att höra Magnus Hedmans ganska gripnade och på många sätt väldigt självutlämnade historia.
 
 
 Jag tror för min egen del att jag lärde mig en hel del. Framförallt så fick Magnus Hedman mig att förtså hur snabbt det kan gå utför i livet. Magnus Hedman hade ju allt man kan önska sig. Fina bilar, underbar fru och massor av pengar tjänade han. Han levde lyxliv helt enkelt.  Livet som fotbollsproffs behärskade han fullständigt. Men när ljuset släcks (som boken också heter) så måste man gå in i en annan värld med kanske helt andra villkor och krav. Då är det ju inte alls säkert att det går lika bra.
 
 Jag kan verkligen rekomendera denna bok. 
 
 
 


Lite trött denna kväll.

Jag har varit ute och käkat lite middag på restaurang. Jag var egentligen inte så sugen på mat ute ikväll. Jag gick ut och åt för att jag är för trött så jag orkar bara inte slänga ihop något själv ikväll.
 
Spelar ingen roll om jag hade valt att äta en skorpa.. Jag orkar bara inte. Det blev en biffstek med pommes och det smakade helt ok.  Det var skönt att ta en promenad till och från restaurangen samtidigt som jag fick lite frisk luft. 
 
Nu sitter jag här och känner mig ganska trött och också lite frusen. Jag har känt mig ganska pigg dom senaste dagarna trots allt jobbande och så. Fast det är klart att kroppen säger ifrån även om jag någon dag kan känna mig pigg och fräsch fast att jag har haft en lång dag på jobbet. Jag har ju dom senaste veckorna bara klivit upp sjukt tidigt. Dessutom är jag fortfarande lite förkyld. Idag hade jag en jobbig dag av mycket strul. Det vore konstigt om man inte kände någonting. 
 
 
Fast ändå måste jag säga att jag mår inte dåligt. Att jag blir trött av jobbet det kan jag ta. Det hade varit mycket värre att bli trött av att må dåligt för då mår man ju dåligt både psykiskt och fysiskt. Nu känns det bara lite i kroppen rent fysiskt och får jag någon helg ledigt, någon dag eller att man bara får sova ut så har man ju snart återhämtat sig igen. 
 
 
 
 
 


Planet Earth !

Jag har äntligen börjat kolla på denna serie som heter Planet Earth. BBC gjorde för några årsen en totalt 10 timmar lång serie om jorden och dess natur. Man filmade på ett effektfullt och ganska häftigt sätt.Hela jordens djur och natur på 5 filmer och mycket av det som visas hade människan knappt sett tidigare.
 
Jag köpte väl dessa filmer för typ 5 årsen eller nåt, men jag har aldrig kollat på dom. Varför kan man ju fråga sig? Jag har nu i alla fall kollat tre av dom totalt 5. Det är rätt grymt att sitta och kolla dessa filmer och med min stora tv blir det ju nästan som man är på plats själv. 
 
 
 


Inte min dag liksom.

 


Allt känns bra.

Funderade tidigare när jag gick hem från gymmet på vad bra jag mår och vilket bekymmersfritt liv jag trots allt lever. Just nu går jag mest runt och myser. Det är inte ens jobbigt att gå upp på morgonen och ta sig till jobbet. Jag har en hel del långa arbtespass fast det känns inte alls. 
 
Jag har idag tränat ett hyffsat pass, jag har ätit en god lunch, tvättat, vilat och varit ledig. Hela dagen har varit avspänd och lugn. Det finns inget som oroar mig. Allt känns så stabilt och bra liksom. Vad har jag att oroa mig för? Jag kan verkligen glädja mig åt de lilla och jag tror att det är därför jag mår så bra.
 
Jag är tex glad för att jag  inte har en antsrängd ekonomi. Jag är glad att jag tränar på och att jag har möjlighet att ofta äta gott. Massagestolen som jag har är skön och gör att jag inte får så ont i ryggen. Den är extra skön när man kommer hem från jobb eller träning. Jag kan ofta bara njuta av att slappa och inte göra någonting sen kan jag när som helst bara få ett ryck och får jag gjort hur mycket som helst. Jag känner mig lugn och avspänd, är frisk och mår bra. Det känns väldigt bra för Danne just nu. 
 
 
 
 
 
 


Skönt att träna igen.

Skönt att vara igång med träningen igen efter en tids förkylning. Jag tog det ganska lugnt, men körde så jag blev svettig i alla fall. 
 
 
I morgon kör vi igen och jag ska se till att ha väldigt roligt samtidigt.


Se helheten !

 
Jag har haft en 13 timmar lång dag på jobbet och allt satt "klockren"t. Det gick bra och jag gjorde precis som man ska göra. Ingenting var jobbigt idag. Jag hamnade i en rad situationer som lätt hade kunnat kännas jobbiga om jag inte hade varit förberedd på dom innan. Jag hade också mina knep för att vissa jobbiga situationer aldrig skulle uppstå. 
 
Jag gjorde allting rätt ! Inte ett enda fel på 13 timmar. Ok, det beror på vad man tycker är rätt och fel som avgör, men jag tycker att jag gjorde precis allt rätt så för mig var det så. Jag är inte ens trött nu. Jag har haft 3 dagar i rad där jag har varit på jobbet mellan 10 och 13 timmar varje dag. Allt tjat om att det är jobbigt med långa dagar av arbete blir bara jobbiga om man innan går till jobbet med den inställningen. Är man lite förberedd innan, tar det lugnt utan stress och tänker att nu kör vi då blir det ofta bra. Precis så var det idag. Allt var bra ! Precis allt jag kan komma på var bra idag! 
 
 
 
 
 
Det gäller att se till helheten. Om det mesta  på jobbbet är bra då finns det inget anledning att gnälla över detaljer. Denna veckan har jag haft 3 långa dagar, men jag har också haft 3 extremt korta dagar, plus en ledig dag. Det vore ganska uselt om man inte fixar några långa dagar under en helg  efter att under större delen av veckan kört pass som har varit under 5 timmar varje dag. Alltså, ser man på helehten för denna veckan så har jag ju haft 4 dagar som har varit bättre än dom 3 dagar som jag nu har haft i helgen. Men hade jag inte haft dessa långa dagar som jag hade nu denna helgen då hade jag inte under 4 dagar varit hemma redan klockan 10 på förmiddagen som jag har varit större delen av denna veckan. Jag hade säkert fått jobba längre. Jag kan också tycka att det är bra att man gör några längre dagar för jag gör ju hellre de än jobbar massor av helger. Nu efter detta blir jag ledig 5 helger i rad innan det är dags för mig att jobba helgen igen.
 
 Det är lätt att hitta en liten detalj som man kan gnälla över eller tycka är dålig. Den detaljen kan sen göra att man börjar tycka att massa annat är dåligt också och sen är man inne i den där onda cirkeln där man inte tycker att mycket är bra. Jag vill inte hålla på och försöka förbättra små detaljer. Det är helt meningslöst för ändras en liten detalj så att det blir bättre åt ena hållet, så blir det nästan alltid sämre på andra hållet bara för att just har gnällt och fått till en förändring av en liten detalj. Jag gillar bättre att se till helheten. Jag vill hitta fördelarna i allt.Om heleheten är bra och det mesta liksom funkar då är det bara att köra på. För bättre blir det aldrig när helheten är bra. 
 


Vikten av att förbereda sig.

Då var jag hemma från denna långa dagen då. Det gick bra och det var ganska lugnt att köra. Jag ska inte säga att jag inte är trött nu för lite känns det ju såklart. 2 dagar av mycket jobb det är klart man känner av. Dessutom är det ju lite annorlunda att jobba helger. Det är många resenärer ute och åker som kanske inte vanligtvis. Man får då tex mer frågor än vanligt.  Det kan vara  vilken buss man ska ta för att komma till en viss plats. Eller hur det allmänt fungerar att åka buss med ett en viss typ av kort.  Vissa typer av frågor får man nästan bara på helgen och vöäldigt sällan en vardag när dom flesta som då åker är pendlare till och från jobb och skola. 
 
Men en bra dag tycker jag. Inga problem egentligen. Jag fick hålla i ett litet barn som var på väg att springa ut i gatan när den lilla pluttens mamma hade fullt upp med att fälla upp en barnvagn och få med sig allt som hon hade handlat på Överby. Så kan det vara.
 
 
 I morgon har jag ett pass med 13 timmar ramtid och två ganska korta raster. Det är ganska tuff körning och blir det nu mer snö också så blir passet ännu lite tuffare och då kanske dom där rasterna blir ännu kortare. Jag kommer inte att hinna hämta mat utan jag får ta med mig mat när jag traskar till jobbet i morgon. För det mesta hinner jag, men inte när jag har detta pass med så lite raster. 
 
 
Jag kan se på ett pass innan om det kan bli tufft eller inte. Men när man har ett tufft pass och vet om detta innan då kan det ändå bli ganska lugnt. Jag är ju liksom förberedd på att jag har ett tufft pass. jag kolar alltid några minuter fdagen före ett arbetspass. jag vill veta när jag börjar och slutar. När jag har raster och hur långa dom är. Jag skummar igenom lite vad jag har för körning och kollar några klockslag och var jag då befinner mig med bussen. 
 
När jag har denna informationen dagen innan då kan jag sitta här i lugn och ro och tänka ut hur jag ska lägga upp dagen på bästa sätt. Det låter som ett jättearbete, men detta tar  bara några minuter. Jag får inget betalt för att jag sitter här hemma i kanske 5 minuter och informerar mig om morgondagen, men man får en väldigt mycket behagligare arbetsdag eftersom man vet så mycket innan som man inte behöver tänka på förrän det kanske händer. Det gör att man kan fokusera på dom viktiga sakerna istället och det är lättare att vara helt avspänd vilket är viktigt när du ska jobba 11-12 timmar på en dag.
 
 
Bland det värsta som finns är när man har ett jobbigt pass att köra och man inte har räknat med detta innan. Att vara förberedd är därför någon som ger mig mycket tillbaka för en dag som innan ser jobbig ut på schemat blir sällan det i verkligheten för jag har tänkt igenom innan hur jag ska göra för att få en behaglig dag. Det funkar nästan alltid.
 
 
 


Extra pengar !

En fördel med att köra buss är att man hittar så mycket burkar i bussen varje dag. Det blir lite extra pengar på nästan varje pass man kör och jag tycker det är värt att plocka lite burkar och sen gå panta dom. Det tar inte så lång tid och maten som man köper i mataffären blir lite billigare.  Det gäller att se allt som är positivt även om det bara är något som är pyttelitet i ens vardag.
 


Då jobbar man igen.

Bokstavligt talat så är de äta, jobba och sova nu. Det blir lite blogga också såklart. Men nu sitter jag på jobbet igen och jag har ännu en lång dag framför mig. Den sk ramtiden är på över 10 timmar. Fast jag har en ganska "soft" dag om man kollar hur schemat ser ut och jag har en lång rast och samtidigt känner jag mig pigg och fräsch i kroppen.
Kram..Det känns härligt nu.

Jag har en härlig känsla i kroppen just nu. Jag har inte tränat så mycket denna veckan, men ändå känner jag att det är bra fart i kroppen fortfarande och på måndag nästa vecka drar jag igång igen. Jag är övertygad om att det kommer att kännas väldigt bra. Precis lika bra som de den senaste tiden har gjort på varje pass som jag har kört. 
 
Jag jobbar idag hur mycket som helst, men ändå är jag inte trött utan när jag kommer hem. Jag skulle lätt bara kunna göra ännu mer. Jag har ett överflöd av energi just nu och det känns såklart också härligt för det är ju då samtidigt lättare att tänka positivt om man inte känner sig så trött, sunkig och jävlig liksom.
 
Visst kan jag ha ont i min rygg och man kan vara trött tex när man ska upp en tidig morgon, men jag tror att dagen känns nog mycket som man tänker. Säger man till sig själv när man vaknar att man har så jäkla ont i ryggen och fan va trött jag är, ja då är nog sanolikheten ganska stor  att man bara fortsätter tänka negativt hela dagen eftersom man  har börjat direkt när man vaknar på morgonen med att gnälla. Helt plötsligt smakar det skit i käften och man gnäller kanske för att man ska ha en lång dag på jobbet och sen hinner man fan inte med disken idag heller som man ser när man är i köket. Om man istället när man vaknar bara tänker att fan va bra att jag vaknar idag med. Nu är jag uppe så och nu blir det full fart osv, då tror jag att  det faktiskt blir en väldigt mycket roligare eftersom man inte funderar över så mycket elende. Det låter kanske lite löjligt, men svårare behöver det faktiskt inte vara för att hitta till den där positiva energin som man såklart vill ha. 
 
 
Jag har den senaste tiden hittat de positiva i det mesta jag gör. Jag kom på igår hur bra jag mår. Träna är kul, ,man blir inte trött av jobb och jag har också fått undan en hel del pengar. Att jag ännu en gång har kunnat spara mycket pengar på kort tid känns bara det fantastiskt. Jag kan precis när jag vill sätta fart med något av de större som jag vill göra. Det känns skönt att gå runt och veta att det finns mycket "cash" på banken som jag ska ha till något utöver dom vanliga utgifterna man har varje månad. Jag vill ändå fortfarande ha lite tålamod och vänta för jag vill inte göra fel nu igen. När jag nu har kämpat in en massa cash på kort tid så måste jag göra rätt och därför känns det viktigt att jag i varje detalj tänker till noga och inte lämnar något åt slumpen.
 
Men som sagt: Väldigt mycket är så bra just nu och en liten motgång i vardagen bekommer mig inte så mycket. Man kan inte alltid påverka vad som händer, men man kan alltid påverka hur man själv vill hantera det som händer. Det negativa som händer tänker jag inte på och mina bekymmer är liksom lösta. Jag har ändå så små bekymmer just nu så det känns bara roligt om jag nu får ett och jag vet då att jag löser det och att allt ordnar sig. Sen när man löser ett bekymmer så känns det ännu bättre och jag får bara ännu mer av den positiva energi som jag redan innan hade så mycket av. WOW WOW WOW ...
 
Det känns bara härligt nu och jag går bara runt och myser. Tänk vad mycket jag gör nu i den "grå" vardagen så jag känner ett   mer levande liv utan att jag anstränger mig. Jag kan bara slappa och känna. Känns bara så underbart på något sättt.
 
Rensa negativa tankar !
Tänk positivt även om du bara kan komma på en enda sak som är positiv.
Bada badkar !
Sitta i massagestolen !
Dricka skumpa ! (i badkaret om man vill)
Träffa underbara vänner !
Skriva blogginlägg med positiv energi !
Göra saker man tycker är kul som man dessutom är bra för hälsan ! (Träna tex)
 


Känner mig hur pigg som helst!

 
 
Hemma då efter denna långa arbetsdag. Jag gick upp 05:30 i morse och är hemma 19:30 på kvällen. Det är en lång dag och jag har haft jobb där passet har haft en ramtid på 12 timmar och 47 minuter.
 
Det känns ändå som vilken dag som helst. Jag känner miog inte ens trött. Hur pigg som helst är jag och arbetsdagen gick även hur fort som helst, trots dom nästan 13 timmarna på jobbet. Jag vet att jag många gånger förut har variit hur trött som helst efter att jag tidigare har haft liknade pass, men nu känner jag inte alltså inte någon trötthet alls. Det har nog flera orsaker. För det första så har jag den senaste tiden varit bra på att slå bort negativa tankar. Det vore lätt idag att sitta och gnälla och svära över att man har en så lång jävla och att man varken orkar eller inte i´hinner någonting. Men det är som sagt  negativa tankar och dom slår jag bort även om det skulle vara så att jag bara hittar en sak som är positiv så är det just den poitiva grejen som jag tänker på och inget annat.
 
Jag har också varit bra på att hitta positiva tankar med jobbet den senaste tiden. Jag tänker på att jag har haft många korta dagar denna veckan, att jag snart har softa dagar med mycket mindre jobb igen bara jag låter den helg passera och jag tänker också på att jag efter denna helgen inte behöver jobba fler helger på 5 veckor. Dennan helg är en äta, jobba och sova helg, men dom flesta pass är lugna även om dom är långa.  Jag känner att jag får massor av positiv energi av detta och en arbetsdag som är sjukt lång blir väldigt lätt att ta sig igenom och jag är inte ens trött efteråt tack vare mitt positiva tänk.
 
 
Andra saker som gör att denna arbetsdag har gått lätt är ju att min träning har gjort att det är bra fart på mig. Jag känner att jag liksom är bättre igång på jobbet även om jag bara sitter still  känns det som jag vilar trots att jag jobbar. Dessutom har jag ju haft några arbetsdagar denna veckan med bara 4-5 timmars jobb så nu när det kommer en ganska mycket längre dag så är man ju ganska utvilad och fräsch i kroppen.
 


Dom "softa" dagarna kommer tillbaka.

 
 
Nu är jag nog klar med allt inför helgen så snart ska jag gå och lägga mig. Jag har några dagar framför mig av bara sova jobba och äta. Mycket annat kommer jag inte att hinna med. Fast det är bara i 3 dagar och sen vänder det igen och man har några "softa" dagar då man återigen har mycket tid till att slappa, sitta i massagestolen och ligga i badet. 
 
 


Har fått en fråga om maten.

 
Stina:
 
Blev det oxstek eller korvstroganoff idag Danne? ;) 
Vad blir det imorgon, jag gissar på ytterfilé med bea?
 
 
 Idag blev det korvstroganoff. I morgon blir det nog fisk. 
 
 
 
Det blir fisk om det inte är lax på menyn för då tar jag nog hellre ytterfilê med bea.
 
 
 


Danne mitt i maten!

 
 
 
 
 


Skönt att få röra på sig.

I morse var jag ute på en promenad. Jag har inte rört mig eller tränat på hela veckan pga förkylning. Idag fick det bli en PW på en timme och det var kul och det kändes bra. Skönt att röra på sig igen. Jag tror inte att det blir mycket mer denna veckan för jag har ju så mycket jobb fredag, lördag och söndag. Det blir nog bara äta jobba och sova som gäller då.
 
 


Bra att det har blivit en diskussion nu.

 
http://www.svtplay.se/video/995361/del-4
 
 
Uppdrag granskning igår handlade om mäns näthat mot kvinnor. Bra program tycker jag där man faktiskt letade upp några av dessa personer som har utsatt kvinnor för bla hot om sexualiserat våld och kränkningar. Dom personerna som är näthatare ska ju såklart få stå till svars för för dom hot och kränkningar som dom utsätter andra människor för. Det man märkte när några av dessa näthatare blev konfronterade av uppdrag garnsknings reporter det var att näthatarna  ofta sa att dom inte menade det dom hade skrivit  och att dom hade skrivit så för att många andra också hade gjort detta. Det visar ganska tydligt vad näthatare kan vara för typer av  personer. Dom står inte för vad dom har gjort och faller ofta för grupptrycket. 
 
 Bra att det har blivit en sån stor diskussion om detta nu på många olika sidor på nätet och i övriga medier och jag hoppas att fler av dom näthatare som utsätter andra människor för hot och kränkningar faktiskt blir anmälda och sen får stå till svars och ta konsekvenserna av de dom har gjort. Man kan ju också hoppas att många näthatare faktiskt tar sitt förnuft till fånga  och läggar av med detta nu. Sk Näthatare är ju på många sätt ett hot mot yttrandefriheten och demokratin. 
 
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3230&artikel=5435551
 
 
 
 
 


Man jobbar inte mer än heltid i alla fall.

 Ramtid pratar vi ibland om i bussbranschen. Med ramtid menar man hur långt ett arbetspass är från de att man börjar jobba tills man slutar arbetsdagen och i ramtiden räknas också raster in som man har under ett arbetspass, betalda eller obetalda. 
 
 
 
I P1 igår diskuterades just detta med ramtiderna som vi bussförare har. Det stämmer naturligtvis att vi har grymt långa dagar ibland och att man kan vara ganska "mör" i kroppen när man kommer hem. Men det irriterar mig att det finns bussförare som överdriver detta med att man har så mycket långa pass och att man inte orkar göra något annat på sin fritid. Man ska ändå komma ihåg att man jobbar oftast inte mer än heltid om man kollar på hur ett schema ser ut för en hel månad. Har man några långa pass under en vecka så blir det ju mer ledigt sen eller betydligt kortare pass längre fram. Det är inte så att alla pass är långa och har man ett sånt schema där man jobbar väldigt mycket långa pass då jobbar man kanske bara 4 dagar i veckan  eller så  har man i alla fall väldigt mycket sammanhängande ledighet. 
 
 
 
<Lyssna: Bussförarupprop, reportage av Lars Ekelöf
 
 
 
 Den här bussföraren säger att det inte finns någon möjlighet att träna. Man orkar inte säger hon efter 13 timmar på jobbet. Det håller jag med om, men man har inte 13 timmar på jobbet varje dag. Det finns många exempel på bussförare och även andra som jobbar med helt andra saker, men jobbar heltid som faktiskt går och tränar. Återigen, man har inte 13 timmar på jobbet varje dag  så det irriterar mig att man här får det att låta som man alltid har det så "hemskt" som bussförare för man får jobba så mycket så man inte har  tid med något annat. Det är grymt överdrivet tycker jag att säga att man jobbar så mycket så man inte orkar något på sin fritid
 
Man säger också att vi skulle vara en säkerhetsrisk pga av dom långa arbetsdagarna. Återigen så säger jag att alla dagar är inte långa och är man en yrkesförare som har jobbat några år och kört så tror jag nog att man är en betydligt säkrare förare än vad många bilister är ute i trafiken. Man är ingen säkerhetsrisk för att man jobbar mycket. Snarare tvärtom. Man får mer körvana och lär sig mycket om  vilka risker som faktiskt finns. Dessutom är ju raster och sånt till för att man ska vila upp sig för att kunna orka med dagarna. Visst kan man bli trött när man kör, men det är bara att dra ner på tempot, ta någon bensträckare och liksom bita ihop. Det är precis likadant som med många andra jobb och det irriterar mig att denna bussföraren försöker få alla att tro att man blir så trött att man är en trafikfara när man har ramtider på 13 timmar. Jag upplever inte att det är så. Är man en fullt frisk människa så är det inga problem. Dessutom är jag väldigt glad för att jag får köra buss större delen av min tid på jobbet istället för att göra en massa annat. Jag är glad över att jag slipper städa bussen eller fylla på olja, byta trasiga lampor eller vara i tvätthallen. Jag är nöjd att jag inte behöver göra något annat än att köra bussen så även om man har en lång arbetsdag ibland så slipper man ju jobba så hårt rent fysiskt, men man måste ju någonstans göra sin heltid för att klara sig. I alla fall är det så för mig.
 
Det snackas här i detta reportage också om att många bussförare pratar om att byta  jobb om möjligheten finns. Jag kan ju bara prata för mig själv, men jag kan säga att även om jag har en del långa arbetsdagar så är det ofta som jag tänker när när jag sitter där i bussen och ser vad andra jobbar med att: "Fan vad jag är glad att jag kör buss". Det finns många andra jobb som jag är så glad för att jag slipper och även om det naturligtvis kan vara långa dagar av mycket arbete ibland så är inte det något som får mig att vilja sluta jobba med busskörning. Man får inte glömma heller att detta är ju faktiskt ett jobb och det finns ju för och nackdelar med alla jobb.
 
Visst finns det saker som man vill ska bli bättre inom mitt yrke, men jag tycker det är grymt överdrivet att säga som man gör i detta reportaget att vi jobbar så långa dagar så att man blir en säkerthetsrisk eller inte orkar eller har tid att göra annat. Sen ska man såklart  kämpa för att få det bättre på jobbet, men det kan man göra utan att överdriva verkligheten. Där har ni min åsikt i detta.
 
 
 
Här fortsätter debatten om detta med ramtider och annat som har med detta jobbet att göra.
 
Lyssna: Debatt mellan bussarbetsgivaren och Kommunal


Fick köpa small.

Jag har varit ute och köpt ett par mjukisbyxor. Det blev inget mer. Jag köper alltid kläder när jag ser att jag behöver och inte för att jag måste fylla garderoben. 
 
Jag blev lite förvånad att jag kunde komma i ett par byxor som var av storlek small. Jag trodde att jag minst skulle behöva köpa medium, men jag är tydligen inte störrre än small.
 


Onsdag:)

 
 
 
 


Två tjejer ringde på min dörr.

 
 
 
 


Inte riktigt 100 % frisk.

Det är lite jobbigt när man inte är riktigt 100% frisk. Jag är lite förkyld och tät i näsan. Fast jag är ändå ganska pigg. Men jag skulle gärna slippa att vara så snorig i näsan. Bara att ta de lugnt. Jag struntar i träningen idag och så hoppas jag att detta snart går över. Det brukar gå över ganska snabbt när man bara är lite förkyld.
 


Ut i snöyran för att skaffa mat.

Jag har varit ute för att jag måste ha mat. Jag glad att jag inte behöver jaga för att få tag på mat. Det räcker att gå till ett matställe, men duka gjorde jag själv.
 
Idag fick det bli pasta med kycklingsås.


Video från igår

Jag gjorde en video igår. Men jag tyckte inte att den blev så bra och därför publicerade jag inte detta igår. Jag hade inte tänkt att publicera den överhuvudtaget.  Fast det var ju längesen jag gjorde videoblogg så jag lägger upp den här videon i alla fall. Den får duga liksom.. 
 
 
 
 
 
 


Mjukgörande salva !

När jag var påväg hem från jobbet så gick jag in på apoteket och köpte lite mjukgörande salva. Jag har ju så extremt känsliga små händer och får väldigt lätt sk torrsprickor så för mig är denna salva väldigt bra.
 
 
 


En snabbis .

Har varit på jobbet en snabbis och nu är man hemma igen och har hela dagen ledigt. Jag är hur pigg som helst. Lite ont i halsen bara, men annrs är allt bra Jag får väl gå här hemma och "plocka" lite med allt möjligt. Hämta mat ska jag naturligtvis också göra.
 
Ha en bra dag !
 
 


Helgen är över.

Helgen är över och jag ska gå och lägga mig. Jag har grubblat mycket som vanligt, men på något sätt känns allt ändå bra. Jag vet vad jag gör och vad jag vill. Jag mår bra och även om allt inte är perfekt så är jag för det mesta både nöjd och glad. Jag kan se att allt som jag vill uppnå i livet är möjligt fixa och att det finns flera sätt att fixa detta på. Det gäller bara att jag har tålamod och tar det lugnt. Jag får inte ha för bråttom utan jag måste låta allt ta sin tid. Just nu har jag inga problem med de.
 
Jag är också bra på att se det mesta positivt. Jag gnäller inte så mycket även om det tex finns många arbetsdagar som man kan tycka är på tok för långa. Men tittar man tex på nästa vecka så har jag 3 dagar där jag bara kör några timmar på förmiddagen. Jag helt ledig på torsdag. Sen är det mycket jobb, men med 4 "softa" dagar i rad så ska man nog vara mer än nöjd. Efter nästa tuffa helg av mycket jobb så är jag sen ledig 5 helger i rad. Jag kan ta att jag ibland får jobba lite långa dagar ibland eftersom jag slipper rätt mycket helger. 
 
Nu ska jag sova. I morgon börjar en ny vecka av jobb och en hel del träning blir det säkert också. Jag får köra på med träningen när jag har mina "softa" dagar för jag lär inte orka gå och träna nästa helg eftersom jag jobbar pass som är mellan 10 och 13 timmar per dag.
 
 
 
 


Pizza här är ok.

 
 
Jag har käkat en pizza ikväll. Den smakade helt ok. Men jag måste ändå säga att den bästa pizza jag någonsin har ätit den fanns på John's pizzeria i New York. Synd att man inte bara kan åka till New York och köpa pizza och sen åka hem igen. 
 
 
 
 New York 2011
 
 
 
 


Träning

 
 Rätt gott att köra lite på morgonen. Det kändes lite segt i början, men kommer man bara igång så känns det ganska bra. Skönt att man har fixat detta redan nu. Nu blir det nog mycket slappa resten av dagen.
 
 
 


Söndag !

God morgon! 
 
Jag ska börja denna söndagen med att ta mig bort till gymmet.  Det är bara att fortsätta att köra så jag om typ 2 månader når dom mål jag har med detta. Sen sätter man upp nya mål och bara kör vidare.
 
 
Ha en bra dag !
 
 
 


Lördag

Har varit ute på en promenad. Fint väder är det och inte så kallt. Jag hade lite svårt att bestämma mig för om jag skulle ta mig bort till gymmet, ta mig ut och bara gå eller skita allt. Det blev i alla fall en promenad och nu känns detta bra. 
 


Jag bara kör !

Har varit och kört ett pass på gymmet. Jag bara kör utan att tänka. Allt känns bra och dom negativa tankar som man kan få dom förtränger jag bara. Jag tror faktiskt denna gången att jag inte kommer att lägga av eller tröttna på väldigt länge. Det är liksom för roligt nu och jag känner ju också hur jag orkar mer för varje vecka som går. De är en tillräcklig motivation för att inte lägga av. 
 


Me And My Ego !

 
Januari 2013...
 
 
 


God lunch, men jag ångrar efterrätten.

 
Har varit ute och hämtat lite mat. Idag fick det bli fisk med riktigt go äggsås.
 
Detta kanske inte ser så gott ut när det ligger där i lådan, men det smakade väldigt bra.
 
Något som kan se gott ut när det finns på en tallrik är semla. Fast jag ångrar att jag drog i mig, inte bara en utan två st. Det hade varit bättre att skippa för jag känner nu att det var för mycket och det blir liksom inte gott då heller. Det hade räckt med fisklådan, men det är ju försent att tänka på detta nu. Man gör sina misstag här i livet och detta var dagens grova miss när jag käkade för mycket semlor.
 
 


Frukost nu eller lunch snart?

 
Jag satt och funderade på om jag skulle käka lite frukost nu. Problemet är bara att då blir det en väldigt sen lunch. Jag har svårt att klämma in lunchen på någon annan tid än väldigt snart. Det finns så mycket jag tänker göra idag.  Fast det hade varit gott med lite frukost nu, men då kan jag inte äta lunch vid 11:30 som jag känner att jag vill göra idag.¯\_(ツ)_/¯   Vilka bekymmer man har. Man grubblar när man ska äta vad och problemen kring att äta frukost försent och pronblemen som då uppstår med lunchen.
 
 
Undra vad nästa svåra beslut handlar om? Förmodligen vad jag ska ha för mat denna fredag  i lunchlådan.
 
 
 


Hemma !

Skönt att ha en så kort dag av arbete så man är hemma redan nu. Jag har en ganska "soft" period framför mig. Slutar tidigt idag, ledig helgen och har 3 dagar nästa vecka slutar jag också tidigt. 
 
 
Nu har jag en hel dag där jag kan göra vad jag vill. Det får snart bli lunch och sen träning. Jag vill såklart bara fortsätta träna nu när jag är så bra igång. 
 
 
 
 
 
 
 


Till jobbet och snart är man hemma.

Jag har en väldigt kort dag denna fredag. Rätt skönt att sluta innan lunch på en fredag. Full fart mot helgen är det som gäller, fast inte med bussen då förstås. Man måste ju köra försiktigt liksom.. När jag blir ledig ska jag verkligen njuta hela helgen. Det säger jag till mig själv att jag är väl värd. Eftersom ingen annan säger det till mig får jag väl göra det själv. 
 
Nu ska jag jobba på ett tag till. 
 
 


Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE