Vad är egentligen cancer?

 
 


.

 
 
 
 
 


Exakt på hundralappen och kanske en bonus.

Jag jobbar på att förverkliga min ekonomiska dröm. När det nu är i slutet på månaden så får man ju in nya pengar och då får jag göra ny budget. Jag grejar lite fram och tillbaka med nya "cash" och sen har jag tagit min dröm ett litet steg närmare slutmålet igen. 
 
Allt blir precis som jag har tänkt mig. Jag vet precis vad jag gör hela tiden och jag känner mig redan nu väldigt trygg med allt. Allt stämmer exakt på hundralappen. Det kommer att bli så sjukt bra när detta är färdigt! Allt går så klockrent hela tiden åt rätt håll och nu när det känns så bra då känns det ju såklart väldigt tryggt också. Det kan  vara så att jag blir färdig tidigare än vad jag har planerat.
 
Det är en person som har sagt till mig att han har en "grej på gång" till mig men vill inte säga exakt vad. Jag vet på ett ungefär vad det är och att det handlar om. Man kan väl säga att jag får en liten extra bonus på dom pengar som jag redan har eller tjänar typ. Men jag bryr mig inte just nu. Om det blir som jag tror när jag väl får min lilla sk bonus så tar det mig lite snabbare mot slutmålet än vad jag har planerat, men jag kommer fortfarande att ha månader kvar av lite sparande.  Jag tänker iallafall inte förvänta mig något utöver allt de jag har planerat sen tidigare. Man blir ju lätt besviken då om man förväntar sig mer än vad det i själva verket sen blir. Men visst känns det bra att inget i detta som jag nu jobbar på går fel och att jag nu också kanske får lite hjälp att nå mitt mål utan att jag egentligen behöver göra något själv. Bara ren BONUS och får jag det så är det ju bara att tacka och ta emot.
 
Nu ska jag sova. Imorgon är det busskörning som gäller. Över 12 timmar på jobbet. Imorgon kör vi, men först ska jag sova.
 
 
 


READY FOR ROBOTICS

 
http://www.kuka-timoboll.com


Känslan för denna arbetsvecka.

 
 
Arbetsveckan är nu igång igen och min första känsla är att denna veckan kommer att kännas längre än vad den egentligen är. Denna veckan går jag upp ganska tidigt och kommer hem sent under varje arbetsdag. Man hinner väl göra lite när man kommer hem men i princip är det ju bara jobba, äta och sova. Skönt att det snart är helg.
 
 


Jobba igen då.

Tiden går fort när man är ledig. Imorgon ska man börja jobba igen. Jag har en ganska seg arbtesvecka som väntar. Den känns så när man kollar lite på vad man har att göra. Det är väl bara att fortsätta "softa" varje dag och  leva i nuet. Fånga dagen liksom. Gör man de så blir det ju inte att man funderar och grubblar så mycket på alla eventuella bekymmer och jobbiga saker man som man ibland har att ta tag i. 
 
Det har varit skönt att vara ledig några dagar. Även om jag inte direkt har gjort något så känns det ju bara bra att bara var ledig. Imorgon ska man sätta igång igen och förhoppningsvis så löser jag alla eventuella bekymmer och problem på ett bra sätt. Bara jag "softar" och tar det lugnt så blir allt bra. Gör man de så är jag helt säker på att vissa bekymmer och problem aldrig ens uppstår.
 
Nu ska jag sova.
 
 


Riktig skitmat!

 
 
 
 


Lite tankar om OS i Sotji.

Då sitter man här igen efter att man har haft en ledig dag med många timmar framför teven igen. Det känns skönt att jag är ledig imorgon också. Det hade varit tungt om jag redan redan imorgon hade varit tvungen att gå upp sjukt tidigt för att "tagga" till jobbet. En ledig dag till behöver jag. Det räcker liksom inte med dom tre dagar jag redan har haft. 
 
OS i Sotji är nu över och jag som säkert många andra har ju alla möjliga tankar efter att dessa vinterspel som nu är avslutade. Jag är egentligen inte en kille som gillar att kolla så mycket på idrott. Jag håller inte på något lag och bryr mig inte ens om vårat bandylag som finns här i Vänersborg, trots att jag förstår att dom är riktigt bra. Jag följer knappt nu den sport som jag själv tidigare har ägnat så mycket tid åt och som jag trodde jag nästan visste allt om när jag höll på med den, nämligen bordtennis.
 
Jag är som sagt inte mycket för att ha koll på alla dessa matcher och resultat som man om man vill kan välja att bli matad med varje dag i idrottens värld.  Men när det är OS då är det något annat för min del iallafall. Då gillar jag att följa det mesta och jag vill framförallt inte missa sånt som sen visar sig bli dom stora snackisarna efteråt. 
 
Det har funnits många sk snackisar i detta OS, precis som vanligt. Det går ju inte att inte att bli väldigt imponerad av längdskidåkarna. Dom tar 11 medaljer av Sveriges totalt 15 och många av dom medaljer som längdskidåkarna har tagit har väl inte alla varit så väldigt väntade. Jönsson får medaljer när andra ramlar och Kalla tar medalj efter medalj och hon är ju bara så grym. När hon sen gör sitt sista lopp i detta OS då funkar ingenting för henne trots att hennes sista lopp kanske på  förhand var hennes bästa distans. 
 
Det alpina landslaget tog inte några medaljer alls. Trots att många sk experter sa att utförsåkarna i OS har gått  bra tidigare under säsongen så detta skulle nog kunna bli ett  riktigt bra OS med flera medaljer. Det är kanske detta jag egentligen gillar mest med tex OS. Idrotten är liksom inte alltid logisk. Det pratades om att längdskidåkarna har haft mycket bekymmer under säsongen med sjukdomar och skador. Ändå tar dom 11 medaljer nu när det verkligen gäller. Med utförsåkarna hade mycket varit mer positivt innan OS Ändå blev deras OS riktigt dåligt om man ser till antalet medaljer som slutade på 0 st. Naturligtvis hade jag velat se att de hade gått bra även för våra alpina skidåkare, men jag gillar att idrotten inte alltid är så logisk och att  det kanske inte alltid blir som många tror på förhand. Det är ju när det oförutsedda händer som klassiska och minnesvärda ögonblick föds och OS i Sotji har levererat massor av sånt, vilket jag gillar väldigt mycket.
 
Det finns mycket annat som jag också sitter och funderar på när det gäller OS. Många av dom som deltar i ett OS har tränat i fyra år och egentligen kanske ännu mer om man tänker på att det faktiskt krävs ganska mycket mer än fyra år av hård träning för att ens ha en chans att få delta i ett OS. Vissa laddar som fasen i många år för kanske just bara ett ögonblick som man inte ens vet om man  får uppleva egentligen. Om man sen lyckas när man har tränat väldigt hårt och verkligen kämpat sig igenom den ena motgången efter den andra så måste ju det vara en helt fantastisk känsla när man tex får en medalj för alla hundratals timmar av träning som man har lagt ner.  Lika mycket som jag tycker det är roligt att se när grymma idrottare förverkligar sina drömmar och vinner medaljer så lider jag och känner med dom som misslyckas. På allvar gör jag faktiskt det. Dom som deltar har tränat kämpat i många år, men när det gäller så funkar det tex inte. Det är inte svårt att förstå att många känner sig väldigt besvikna efter ett misslyckande i ett OS då. Men det är också en grej som jag själv gillar med OS: Alla känslor man har i kroppen kommer liksom fram på en och samma gång, oavsett vad man ser och få uppleva av ett OS. Tycker jag alltså...
 


Kollar finalen såklart!

 


2014 02 22

Jag tar det väldigt lugnt i med allt just nu. Det känns bra att inte ha så mycket att göra hela tiden. Jag trodde att jag egentligen tyckte att detta med att knappt inte göra någonting var något som skulle kännas tråkigt i längden men jag känner faktiskt tvärtom. Det känns bara skönt att mycket av allt man har att göra bara är fixat och klart.
 
Jag var i mataffären tidigare idag och då fick jag det verkligen bekräftat för mig själv vad skönt det är att just nu kunna softa så mycket som jag faktiskt gör. När jag så alla dessa stressade människor som var i mataffären (hur många som helst) samtidigt som mig så blev jag inte direkt avundsjuk. Väldigt mycket barnfamiljer var där och jag så hur många vuxna som helst som gjorde hur mycket som helst bara för att få sitt barn att hålla sig bara  lite lugn i en minut typ.
Klättra inte där, gå inte där, stå still nu osv. De där hörde man överallt i hela affären. Många verkade vara väldigt trötta och sönderstressade och samtidigt som alla dessa föräldrar skulle ha koll på sina barn så skulle dom ju handla också.  Många har säkert också haft en tuff arbetsvecka och nu måste man hinna allt som man kanske inte hinner under vardagarna. Jag softade bara runt och det enda jag gjorde var att fundera på vad jag skulle köpa för att kunna laga dagens middag .
 
Folk handlar hur mycket mat som helst. Det är också något som säkert jag ser väldigt tydligt eftersom jag själv inte ens handlar så mycket på en månad som väldigt många gör vid ett enda tillfälle. Jag förstår att många måste göra så för dom har väl kanske en stor familj och äta mycket ute och softa är ju inte att tänka på då. Själv blir jag inte avundsjuk där heller. När jag ser tex de jag idag såg i mataffären så blir jag ju bara ännu mer säker på att just ett vanligt "svenssonliv"  inte är något att sträva efter och det finns många fler orsaker till varför jag känner så.
 
Imorgon är det sista dagen av OS i Sotji. Dom närmaste dagarna som  kommer sen kanske känns lite konstiga när man ionte kan se detta längre. Jag gillar ju att kolla OS för att det är bara något speciellt kring det. Ska man börja drömma sig bort nu igen med risk för att vara ute och sväva så kan jag väl ändå säga att jag har faktiskt en dröm om att en gång få uppleva ett OS (vinter eller sommar) på plats, i verkligheten och inte bara se det på TV.  Jag vet inte exakt hur jag ska kunna fixa det nu och jag har ju andra drömmar som känns viktigare men eftersom jag gillar att se OS och älskar hela den grejen med ett OS så är det naturligtvis en resa som jag skulle vilja göra och få se hur det faktiskt ser ut när man befinner sig på plats. Det kommer nog att dröja innan jag får vara med om detta ändå men det finns på min sk "lista" där man har sina saker som man vill göra en gång i livet.
 
Det är fortfarande så att om jag fixar min privatekonomi som jag vill ha den och mitt hem som jag vill ha det så kommer jag att vara nöjd med allt. Men de finns såklart mycket annat som jag också skulle vilja göra av allt man aldrig har gjort. Att åka till ett OS och få uppleva det en gång i livet det vore riktigt coolt. 
 
 
 
 


5 bra saker just nu.

Ska snart sova. Man sitter lätt uppe till sent på natten när man bara är helt ledig i flera dagar. Jag har mest tagit det lugnt hela dagen. Jag har inte ens varit ute. Jag har bara softat i massagestolen, kollat ganska mycket på OS och sen har jag väl funderat lite på vad bra jag faktiskt har det. 
 
Det finns inget som bekymrar mig eller som går runt och oroar mig för. Jag känner ingen press på att jag utåt sett måste visa några resulatat av något slag.  Jag vet själv att jag både mår och har det bra. Mina ekonomiska kalkyler håller, och det är ju extra viktigt nu när min dröm för 2014 bara handlar om pengar och inget annat. Jag håller mig väldigt avspänd i alla situationer som jag hamnar i och jag tror inte att jag gnäller på småsaker. 
 
Nu när man är ledig och inte direkt gör något så blir det mycket tankar och funderingar. För för en gångs skull så funderar jag inte så mycket på sånt som är dåligt eller vad jag ska göra bättre. Jag funderar bara på allt som faktiskt just nu är väldigt bra.  
 
* Pengar drar jag in.
* Jag känner mig maximalt avspänd.
* Jag lägger ingen energi på sk skitsaker.
* Jag känner mig nöjd med det mesta i livet.
* Det finns fortfarande drömmar som jag kan förverkliga.
 
 
 


.

 
Skönt att ha en ledig fredag. Då kan man tex slappa i massagestolen och kolla hockey.
 


Jag tänker på allt möjligt.

 Jag har haft en dag av arbete. Bara skönt att vara hemma nu. Jag tänker på allt möjligt.
 
Jag sparar pengar som jag sen ska förverkliga min dröm med. Jag håller mig till det jag har planerat. Jag gör varken mer eller mindre. Det känns bra och när jag tänker på det resultatet som jag sen kommer att nå när allt är klart så känns det helt fantastiskt. Det blir bara grymt bra!!! 
 
Jag "softar" runt ganska mycket. Jag känner mig väldigt avspänd och lugn. Det känns nästan som om jag inte kan göra mer för att bli ännu mer avspänd och ännu lugnare. Att vara fri från stress är viktigt för att jag ska må bra.  Att jag ska må bra är det viktigaste av allt för mig. Jag försöker hela tiden göra saker så att jag ska må bra. Jag tänker ofta på det. Jag tränar, sitter i massagestolen, tar ledigt flera dagar i veckan, försöker ha en god hälsa och förverkligar drömmar. (i alla fall har jag förverkligat en dröm för tre år sedan och jag är på gång att förevrkliga en till nu i år)
 
 
 Mitt liv är inte perfekt och jag är inte nöjd med allt. Men jag känner ofta att jag mår väldigt bra. Med tanke på vad vissa människor har sagt/säger om/till mig och gjort/gör mot mig (utan att gå in på detaljer) så är jag väldigt glad för att inget av allt egentligen får mig att må dåligt. Jag gör ju hela tiden saker för att jag ska må bra och jag mår bra för det mesta. 
 
 


Nu är det klart!

4-0 till Sverige nu så man kan väl säga att det blir semifinal på fredag. Då är jag ledig så någon hockey missar jag inte då heller. Yes!!
 
Nu har jag haft igång massagestolen ett tag. Nu är ryggen redo för lite ny påfrestningar som man ibland känner av när man sitter hela dagar och kör buss.
 
 
 
 


Hockey nu!

 
 
 


Dagens fångst!

 
Panerad fisk...
 


Träningen just nu.

 
 
 
Jag har tränat lite nu på morgonen. Jag har lite bekymmer med motivationen känner jag. Det är segt att träna, men jag försöker så gott jag kan ändå. Det går ju upp och ner när det gäller det där med träning. Jag har ju tränat eller hållit på med idrott på ett eller annat sätt i typ hela mitt liv så att det inte alltid känns perfekt att träna, den känslan har jag fått känna på många gånger. Det gäller väl att inte tänka för mycket på det. Det är bara att försöka köra på och kämpa med sig själv. Allt jag gör i träningshallen är ju ändå bättre än att inte träna alls. Det är bara att fortsätta att köra på och hopaps att det snart känns bättre igen.
 
 


Aggressivitet bakom ratten?

Jag låg i sängen igår och lyssnade på KARLAVAGNEN. Igår pratade man om sånt som vi irriterar oss på i trafiken. Bilbråk kö-kaos och annat vägvrede.
 
http://t.sr.se/1gONoUq
 
Jag orkar inte alltid lyssna på hela Karlavagnen. Ibland är ju ämnet liksom för ointressant, men igår var det ganska bra tycker jag. Skönt att ha lite myspys på kvällen och bara ligga och lyssna.
 
Nu ska jag ut och bli en fotgängare i trafiken för jag ska ta mig bort till gymmet.    (IIII)---------(IIII)
 
Ha en trevlig dag!
 


Hockey massagestol och olika kalsonger.

Rätt skönt att slappa i massagestolen och kolla Hockey. 
 
2 gånger idag !
 
 
 
 
1 gång igår!
 
 Livet kunde vara sämre. Det hade varit sämre utan massagestolen. Det hade också varit jobbigt om man inte hade haft tillräckligt med kalsonger att byta med. 
 
 


Nya vinster!

För någon vecka sedan köpte jag en lott som en av mina grannar sålde till mig. 
 
Jag vann då en ny lott den gången.
 
 Nu när jag fick hem den nya lotten i brevlådan så vann jag ännu en gång! En ny lott igen. Tänk om man kan vinna en bil nästa gång. Det vore kul.
 
 


Måndag!

 
 
 
 


cool-lugnt!

 
 
Har haft en ganska cool-lugn arbetsdag. Det blev precis så lugnt och köra som jag trodde att det skulle innan jag började denna dagen.  
 
 
Nu sitter jag bara här i massagestolen och slappar och kollar Hockey.
 
 


Arbete och mera arbete.

 
 
 
 


Får se vad det blir för semester.

 
 
 


Lördag.

 
Ska snart jobba igen då.  Det känns ganska lugnt och jag ska fortsätta "softa" i allt jag gör. Känner mig lite sliten just nu och visst hade det varit skönare att vara hemma och "softa" denna helgen också. Men när man väl sen är på jobbet så funderar man inte på hur det känns längre. Då gör man bara sitt jobb och jag inser ändå vad bra jag har det som kan "softa" och slappa även när jag jobbar för fullt.
Ha en trevlig dag !
 
 
 


Happy valentines day!

 
 
 
 
 
 


Då idag och nu.

Jag har haft ganska softa dagar. Jag har varit ledig nu i 2 dagar och jag nästan inte gjort någonting. när jag har varit ledig har jag mest suttit i massagestolen och tittat på TV. Kanske har jag flyttat mig från massagestolen till soffan eller så har jag legat och sovit i min säng mitt på dagen. Allt är rätt soft och jag tycker det är skönt att inte ha haft ett skit att göra. Jag ser bara till att ha det bra och jag gör percis vad jag känner för att göra just för stunden. 
 
Idag har jag varit på gymmet och kört lite. Det börjar kännas lite tråkigt att vara där nu. Jag måste nog hitta på något så att detta blir roligare för jag vill inte lägga av. Risken finns nu känner jag och den känslan av att man inte orkar bry sig om att träna längre vill jag bara komma ur. Hur vet jag inte, men jag kommer nog på något.
 
Nu ska jag göra mig klar för lite arbete. Jag har jobb hela helgen nu, men det mesta kommer fortsättningsvis också vara ganska "soft". I några veckor framöver är jag alltid ledig minst 3 dagar på en och samma vecka. Jag har ju också bestämt mig för att "softa in min ekonomiska dröm som jag ändå ska fixa i år. Men allt känns bara lugnt och jag behöver inte göra så mycket för allt löser sig tids nog i alla fall. 
 
 


2014 02 12

Det går lite upp och ner nu. Igår mådde jag ganska bra och livet lekte. Idag har jag mått ganska illa. Jag gissar att det beror på min batningskur som jag kör nu. Min kropp hänger väl inte riktigt med när jag framförallt börjar äta betydligt mindre än tidigare. Tanken är såklart att jag ska rasa i vikt igen, men jag vill ju såklart inte må illa.  Det är väl bara att gilla läget på något sätt. Lyckas jag gå ner så mycket som jag vill så får det vara värt lite illamåenade. Funkar inte detta som jag försöker mig på nu då vet jag ite vad jag ska hitta på när det gäller att försöka rasa mer i vikt. 
 
Jag har varit ledig idag och jag är ledig i morgon också. Skönt att få ha lite "helg" mitt i veckan. I helgen sen har jag en hel del jobb, fast totalt sett denna veckan så har jag ganska normala arbetsdagar. Jag är ganska mycket ledig också om jag kollar lite framåt. Jag har en period nu där jag bara jobbar ca 3-4 dagar per vecka och det är ju ganska soft. Det sköna är att jag har inte så mycket att göra längre överhuvudtaget. Jag känner liksom ingen stress att jag måste hinna med så mycket. Allt är därför ganska soft nu, men när allt nästan kändes perfekt (soft) då blir man illamående, så det är aldrig riktigt bra.
 
 
 
 
 
 
 
 
 


2014 02 11

 
Allt är så bra! Jag har kommit hem från jobbet och det har varit en lugn arbetsdag. Jag är helt avspänd och mår väldigt bra. Jag grubblar inte så mycket som jag annrs brukar göra. Det är rätt skönt och inte tänka så mycket på någonting. Jag gör som jag gör och funderar inte så mycket på om jag har gjort rätt eller fel. Jag gör ändå alltid så gott jag kan och då blir det rätt oavsett om någon annan tycker något annat. 
 
Mycket mer än bara jobbet känns bra just nu. Träningen går ju bra. (IIII)---------(IIII) Även om jag inte ska träna idag så känner jag att det är bra fart i kroppen på mig eftersom jag har tränat bra den senaste tiden. Jag har ändrat lite på mina matvanor igen för jag vill ju gå ner mer i vikt. Jag har inte märkt så mycket på vikten än, men jag har förändrat allt som jag ville ändra och det känns bra att jag klarade av att ändra mina matvanor ganska mycket bara från en dag till en annan och sen kör jag bara på där också. 
 
Drömmen om att få den privatekonomi som jag vill ha känns stabilare än någonsin. Den egentligen redan på plats, fast ändå inte. men jag väljer att softa in resten och det gör att jag redan kan börja unna mig mer och ha det bra och sen när allt faller på olats så blir det bara ännu bättre och sen är det ju bara bäst.      
 


Detta är klart inom mig.

 Det känns riktigt bra nu. Bara att njuta så länge det varar. Dom krav och den press jag har haft på mig själv har bara släppt och nu känner jag bara enorm glädje. Jag är så glad över att jag kan förverkliga min dröm utan att jag egentligen behöver bry mig mer. Det lilla jag nu känner att jag behöver spara varje månad kan jag ju se som att jag betalar en räkning. Jag betalar till mig själv och när jag har betalat klart då har jag den ekonomiska situtaion som jag så länge har drömt om.
 
Jag kommer nog att kunna ha det nästa lika bra som jag får det sen. Istället för att kämpa som en idiot med att spara pengar och bli klar några månader tidigare så "softar" jag in min dröm istället och låter det ta hela året. Jag kan nästan leva lika gott fram tills att jag är klar som jag defentivt kan göra när jag har förverkligat min dröm. Att det går att "softa" in en dröm är bara hur häftigt som helst och det känns riktigt bra. 
 
Jag går mest runt och myser nu. Jag lever också helt plötsligt mer i nuet. Jag är ju ganska nöjd med det mesta just nu i livet. Jag känner mig då automatiskt mer avspänd. Jag behöver inte greja och fixa hela tiden för något som kommer sen. Jag gör det jag har att göra nu och tänker inte så mycket på sånt jag har att göra sen. Det stora målet är att fixa ekonomin och den är inte klar än om man kollar mitt konto på banken. Men för mig rent "menatalt" så är det klart. Inom mig liksom. Jag kan ju redan nu leva gott och göra dom saker som jag sen kommer att göra när detta är klart. Det känns riktigt bra nu! Jag behöver inte göra så mycket mer för att fixa min dröm om att få den ekonomin som jag vill ha. Det löser sig bara jag låter tiden gå. Jag drömmer inte så mycket om någonting längre. Jag lever nu, mer än någonsin i min dröm. Fast ingenting är ju klart förrän det är klart,  men som situationen ser ut just nu så känns det såklart väldigt bra.
 
När jag vet att jag kan "softa" in min dröm, då är allt livet rätt skönt.
 
 
 
 


Börja tidigt och slutade ganska tidigt.

Skönt att för en gång skull sluta tidigt när man börjar väldigt tidigt på morgonen. Så ska det vara. Börjar man före fem på morgonen så vill jag helst inte jobba till kanske fem på eller sex på kvällen.  Jag har haft en helt normal dag. Hela denna veckan jobbar jag ganska normalt och jag har inte så många sjukt långa dagar heller. Jag jobbar helgen, men jag får ledig onsdag och torsdag istället.
 
 
 
Nu sak jag fixa mig lite mat, kolla på OS och bara slappa och tänka på hur bra allt faktiskt är. Jag är också glad för att jag egentligen inte har några större bekymmer överhuvudtaget. Livet leker just nu och bara den känslan är jag väldigt tacksam över att jag känner. 
 


Bra vecka som nu är över.

Nu ska jag snart gå och lägga mig. Imorgon ska man upp 03:30 på morgonen igen. Jobba på får man göra nu efter 4 dagar av ledighet denna veckan. Varför känns det alltid som dagarna går så fort när man är ledig, och tvätom när man jobbar. Jag har haft en bra vecka.Det gick bra att vara på jobbet 36 timmar under 3 dagar i rad. Det var kul att komma ner till Göteborg och träffa lite roligt folk och bara ha riktigt kul. Det är roligt att OS har börjat. Vet man inte riktigt vad man ska hitta på kan man ju alltid kolla på lite grymma idrottare. Jag har också denna veckan tränat bra och kroppen har svarat på ett grymt sätt. Inget med träningen har varit jobbigt denna veckan. Skön "feeling" där när man bara  kör och inte tänker för mycket.
 
Jag har också nu denna veckan bestämt mig för hur mycket pengar jag ska spara varje månad till den dröm jag har om att få en privatekonomisk sitution precis som jag vill ha den. Det känns skönt att jag liksom kan acceptera nu att detta kan få ta hela året att fixa. Det är det som just nu känns rätt. Nästa nyårsafton blir ju förmodligen riktigt häftig när jag både kan fira in det nya året, men också bara vara så jävla glad över att ännu en dröm har blivit förverkligad. 
 
 
 
Nu ska jag sova.
 


Börjar söndagen med träning.

Har kört lite gym igen. Det känns bra nu när det är fart på mig. Det är inte så jobbigt att träna längre. Idag var det inte ens jobbigt att gå upp tidigt och "tagga" bort till gymmet . Min iställning till detta har väl blivit mer positiv kanske. Det är ju annrs lätt att tänka på allt som är så sjukt jobbigt med att träna. Men det är faktiskt lika lätt att tänka tvärtom också. 
 
 
 
 
 


Jag har ju en annan dröm också.

Drömmen med att få en privatekonomin som jag vill ha den är en sak som naturligtvis känns otroligt viktigt för mig att fixa eftersom jag i så många år har gått runt och funderat på det. Men jag har ju haft en dröm till som jag säkert har funderat på ännu mer. Jag vill ju få ett hem som jag blir hundra procent nöjd med.
 
Som det ser ut just nu så är det mycket som är bra. Jag bor nära centrum och jag har också nära till jobbet. Jag bor i en tvåa som är lagom för mig. Jag har bra grannar och hyran är ganska låg. Vad är det jag då inte är nöjd med? 
 
 De mesta är så gammalt och slitet och eftersom det är på det viset så blir det svårt att få till det här hemma så man trvis med hur det ser ut. Jag vill såklart ha nytt och fräscht och lite stil på detta. Det är defentivt min dröm, men den känns otroligt svår att fixa för detta verkar ju vara  ett evighets projekt som jag fan inte ens är säker på att jag någonsin kommer att bli färdig. Jag vet nog vad jag vill göra, men jag har ingen bra lösning på hur jag få denna drömmen att bli verklighet.  Det finns ju naturligvis saker jag kan göra, men ingenting av allt som man kanske skulle kunna göra känns som ett bra alternativ. De  känns bara för stort och för mycket att ta tag i. Allt tar även för lång tid. Det känns som en evighet att komma till punken där jag blir hundra procent nöjd med allt. Ska jag köra på gammalt hederligt sparande då pratar vi ju många år av kämpande med detta. Jag tycker inte det känns värt att ägna flera år av mitt liv åt att spara pengar till renovering. Dessutom är det ju inte säkert att man lyckas i alla fall och då har man ägnat flera år av sitt liv till att spara pengar istället för att ha kul för dom här och nu. Jag kan naturligtvis låna pengar, men då får jag ju en sämre ekonomisk situtaion och jag vill nog hellre ha en stabil och bra ekonomisk situtaion än ett nyrenoverat hem. 
 
Flytta är ju ett annat alternativ som jag också många gånger har tänkt på. Men det svåra då blir ju att hitta något som jag blir nöjd med till hundra procent. Jag kanske kan flytta till något som jag inte behöver renovera upp lika mycket, men det blir ju samma problem på något sätt. Hur ska jag liksom lösa det? "Renoveringsproblemet" blir ju lätt kvar eftersom det inte är troligt att jag hittar ett boende som man bara blir nöjd med ut att göra någon förändring. Dessutom är det ju så att allt de som är bra med mitt boende idag kanske blir sämre om jag flyttar och då blir jag ju inte nöjd  i alla fall.
 
Det känns som en hopplös uppgift. Hur jag än vänder och vrider så är det ett för stort projekt som jag inte vill ägna flera år av mitt liv åt. Jag vet kanske inte ens hur jag egnetligen skulle vilja ha det.
 
Jag tänker ibland att jag kanske kan börja göra någonting, men det känns ändå för stort för mig. Jag tröttnar direkt på bara tanken på att tex tapetsera om, byta golv i köket eller bara slänga ut spisen och köpa en ny. Om jag redan där liksom är trött på skiten, då blir det ju såklart väldigt tufft när detta med att få ett hem så jag blir nöjd handlar om så sjukt mycket mer än tapeter, golv och en ny spis.
 
Jag ska naturligtvis inte ge upp min dröm, men jag kanske måste vänja mig vid tanken på att detta är en för stor grej för mig och att jag logiskt sett kanske inte ska räkna med att jag kan fixa allt som jag vill ha det. Det blir mer en vison och något att hoppas på. Det kan vara en dröm som kanske kan bli verklighet. Det är ju svårt att fixa detta när jag hela tiden känner att allt som man behöver göra (vad det än är) bara är för stort och för mycket för mig. Det kanske löser sig någon dag så jag blir nöjd. Jag kan ju alltid hoppas på det i alla fall.
 


Kämpar med att gå ner mer i vikt.

När jag förra året hade varit i Stockholm och Mouna sa åt mig att jag måste gå ner i vikt så började jag ju direkt när jag kom hem. Det gick bra och jag rasade neråt ganska snabbt. Men under ganska lång tid nu så har det inte hänt någonting. Jag har inte gått upp och det är ju bra, men jag vill gå ner mer. Det känns lite frustrerande för jag tycker att jag gör så mycket, men tydligen räcker inte det. 
 
Nu har jag börjat bli ännu mer noga med alla detaljer i de som Mouna sa åt mig att jag måste göra. Det finns ju uppenbarligen mer som jag måste göra för jag har ju inte gått ner så mycket mer sen jag rasade för några månader sedan. Nu försöker jag  vara ännu mer noga med dom där små detaljerna som man ibland kanske fortfarande slarvar med. Jag tänker mycket på detta nu igen. Jag tänker på att äta mindre portioner och framförallt då minska på kolhydrater. Jag är mer försiktig än tidigare med att äta på kvällen. Tränar på gör jag och allt annat som jag ändrade på efter mitt besök i Stockholm fortsätter jag att bara köra på med. Jag kan säkert göra ännu mer. Man kan hela tiden utveckla detta, men jag vill bara gå ner mer i vikt  och jag hoppas nu att de förändringar jag åter igen gör räcker för att jag ska rasa en gång till. Vad fan ska jag annars göra för att det ska hända något med viktnedgången ??? Ringa Mouna är nog nästa steg om detta inte funkar nu.
 
 


My Darkest Days - Casual SexDet känns som jag är klar redan nu.

Det känns bra att jag nu är ganska klar med allt när det gäller vad jag har att göra för att kunna få den ekonomiska situtuation som jag så länge har velat fixa. Jag har "bara" resten av pengarna kvar att spara och det är ju ganska mycket för jag har inte ens kommit halvägs, men jag har ju bestämt mig för att inte köra för hårt som jag hittills har gjort. Nu när jag väljer att ta det lite lugnare då blir det ju inte frågan om att man har så mycket att göra med detta längre. Varje månad ska jag lägga undan en mindre summa pengar och jag behöver inte fundera på hur jag ska klara av det eller när jag är färdig. Jag vet att jag är klar i slutet av detta året och jag har inga problem med att fixa det till då. Den mindre summa pengar som det handlar om har jag tidigare, i flera års tid klarat av att spara. Jag behöver inte fundera så mycket på denna grejen längre utan jag kommer att få den ekonomiska situataion som jag så länge har drömt om. Jag behöver bara köra på som vanligt med allt som jag har att göra  under detta året och sen får jag en bra avslutning på 2014 med ännu en dröm som blir förverkligad.
 
På vägen mot mitt ekonomiska mål kan jag  unna mig någon resa eller bara gå ut en kväll inte tänka på att det går några tusenlappar på att man bjuder och själv dricker skumpa. Jag kan nu också köpa något fint som jag verkligen vill ha. Ibland hittar man tex kläder eller något annat som man bara känner att det där måste jag bara ha. Handlar det bara om upp till några tusenlappar i pris så kan jag slå till utan att jag förstör min dröm som jag har detta året. 
 
 
 
Det känns som jag är klar redan nu, fast på "pappret" är det ju inte så. Pengarna måste in först, men det känns sjukt bra att det nästan är det minsta problemet eftersom jag nu har bestämt mig för att inteförsöka fixa detta så fort som möjligt utan jag accepterar att detta tar lite längre tid och  blir klart i December i år.
 
 


Stina Wengler!

 
 
 
 


En liten uppdatering.

 
 


Mer blir bara för mycket.

Både idag och igår så kände jag att mitt kämpande med att få den ekonomiska situation som jag drömmer om att få blev lite för mycket. Allt kanske har gått lite för bra i lite drygt en måands tid och jag har trott att det bara ska fortsätta så. Men nu känner jag att jag inte orkar göra mer än de jag verkligen måste göra för att fixa detta innan år 2014 är slut. 
 
Jag inser nu att jag inte kommer att orka göra så mycket mer än vad jag har planerat från början. Det ska inte vara några problem att göra det jag måste. Men mer blir bara för mycket. Jag har nu i ca 1 månad gjort lika mycket som jag från början planerade att göra på 3 månader. Det är ju naturligtvis bra gjort, men det blir för mycket och den enkla förklaringen är att jag inte orkar köra så hårt som jag har gjort med framförallt sparandet av pengar. Jag måste "tagga" ner lite helt enkelt.  Dessutom kommer det en och annan lite större utgift framöver. Jag orkar bara inte att bara betala räkningar, köpa mat och spara.
 
Alla mina uträkningar och så är annars väldigt bra. Jag kommer att bli riktigt nöjd när detta är färdigt, men för min egen skull så ska jag nog bara låta detta ta exakt så lång tid som jag sa från början. Det är inte värt att göra mer än vad jag verkligen känner att jag behöver. Det blir bara jobbigt och när jag då får ett problem som jag måste lösa då blir det bara ändå jobbigare. Om jag däremot håller mig till att spara de pengar som jag måste spara då tror jag inte att det uppstår så mycket problem på vägen mot målet. "Taggar" jag ner och sparar bara det jag måste då mår jag nog förmodligen bättre och jag behöver dessutom inte bli sur för att jag inte lyckas spara det dubbla mot vad jag hade planerat från början.
 
Jag gör vad jag måste, men inte mer. Mer blir bara för mycket för mig. 
 
 
 


Jag kunde inte hålla tårarna tillbaka.

Jag satt här i går och kollade på Nybyggarna som sänds på kanal 5. Jag kunde inte hålla tårarna tillbaka när hemlösa Anna berättde om sitt hårda liv som hon har haft. 
 
http://www.kanal5play.se/play/program/10250647/video/530256205
 


Nu är det bara pengar kvar.

Idag har jag fått gjort lite mer när det gäller att greja den privatekonomi som jag så länge har drömt om. Jag besökte mitt försäkringsbolag ännu en gång. Jag fick lite info och sen vara jag ganska klar över vad jag ville. 
 
Nu har jag lite papper att fylla i som jag fick med mig hem i ett kuvert.
 
Jag ska bara fylla i lite uppgifter och sen tror jag faktiskt att jag i princip är färdig med allt vad försäkringar heter. Efter allt jag har sett över när det gäller just mina försäkringar och vad som gäller så känner jag mig så trygg som jag bara kan göra.
 
Nu är det liksom bara sparandet av pengar kvar. Hur många månader det tar är svårt att säga, men jag är senast klar innan detta året är slut. När jag blir klar beror ju självklart  på hur mycket jag orkar att lägga undan varje månad. Men att jag inte ska orka lägga undan det jag måste få undan varje månad det ser jag som omöjligt. Det är så lite pengar egentligen och jag har ju nu i flera år klarat att spara ganska mycket pengar innan jag har satt "sprätt" på dom. Logiskt sett är det nog inga problem nu heller. Jag ska ju inte göra så mycket mer än att bara spara lite pengar.
 
 
 
 


Är det bara roligt så kör jag.

 
Blev lite gym idag då. Skönt att väcka kroppen lite på morgonen. Jag kommer att köra på hela denna helgen också. Jag funderar inte så mycket på vad jag kör eller hur det känns.
 
Jag kör på bara och jag tycker det är roligt. Det är ju egentligen det viktigaste. Ska jag hålla på och gå runt och tänka på att jag måste träna för någon speciell orsak då sätter man ju lätt för höga krav på sig själv och sen när resultaten inte blir som man vill så kanske man tröttnar på allt och lägger av. Jag mår bra och tycker det är roligt att att köra på gymmet.  Jag känner mig ganska nöjd att jag bara känner så. 
 
 
 


My Darkest Days.

 
 


En video till.

 
 


Godmorgon eller godnatt??

 


Kul att Waldner lirar SM.

Jan-Ove Waldner, 48, lirar SM som börjar om  3 veckor i Helsingborg. Kul att den "gamle" bara kör på. 
 
http://www.svt.se/sport/j-o-waldner-anmald-till-sm
 
Även efter att Waldner slutade i landslaget så tycker i alla fall jag att han har hållit sig på en ganska hög nivå spelmässigt.  Han är grym, även vid 48 års ålder. Fast pingis har ju inte så mycket med ålder att göra egentligen.
 
Här är en video där Jan-Ove Waldner möter min fd klubbkamrat Robert Svensson.
 


Inte mänskligt detta.

 
Över 12 timmar på jobbet idag också. Detta är inte mäsnkligt. Människan är inte skapad för att jobba så mycket. Fast jag ska ju inte gnälla. Jag är snart ledig i 4 dagar. Jag ska bara jobba i morgon också. Över 12 omänskliga timmar till ska jag befinna mig på jobbet igen. Det känns ändå ganska bra. Jag är ju som sagt snart ledig och det ska ju i alla fall bli riktigt skönt.
 
 
 
 


Kolla gärna konsumentverkets webbplats.

Ingen har i alla fall ringt mig än, men....
 
 
Telefonförsäljare har ju nu rätt att ringa dig på din mobil, men bara om du är kund hos företaget eller om du har sagt ja till att bli uppringd. Det är god marknadsföringssed och det måste alla företag rätta sig efter. På Konsumentverkets webbplats finns det mycket bra info om vad det är som gäller och hur man tex kan anmäla ett företag som man inte tycker följer reglerna.
 
http://www.konsumentverket.se/Vara-omraden/Tele-tv-och-internet/Telefonforsaljning/Uppringd-av-saljare-pa-mobiltelefon/
 
 


Kör försiktigt ...

 
 


KÖR FÖRSIKTIGT!

 
Det känns i kroppen att komma hem ikväll. Lång dag har jag haft av arbete. Det blir lite segt när man har varit typ 8 timmar på jobbet och där vet att man har 4 timmar kvar innan man får gå hem. Jag försöker att inte tänka på att jag har så mycket jobb. Bättre att tänka på att jag snart blir ledig 4 dagar på raken. Det gör att det känns lite lättare att jobba på. Jag har ju haft ganska lugn och bra körning också. Jag slipper liksom dom riktigt stressiga linjerna i rusningen. Det är rätt skönt när man ska befinna sig över 12 timmar på jobbet.
 
Kör försiktigt nu om ni ska ut. När jag var ute nu dom sista timmarna och körde så var det riktigt jävla halt!
KÖR FÖRSIKTIGT !!! 
 
 
 


Kvällens tankar.

Helgen börjar lida mot sitt slut och imorgon börjar en ny vecka av ganska mycket arbete, men också ganska mycket ledigt. Jag jobbar 3 riktigt långa dagar och sen är jag ledig 4 dagar på rad. 
 
I helgen har jag tagit det ganska lugnt. Det känns som jag mest har laddat batterierna för nästa vecka. Jag har inte bara mycket jobb utan jag vill ju träna mycket också. Jag har tränat  lite idag. Det gjorde jag mest för att jag vet att jag inte kommer att orka att köra något nu under 3 dagar. Det är för långa arbetsdagar för att jag ska orka göra något mer under dessa 3 dagar som jag jobbar. Riktigt så grym är jag inte så jag fixar att jobba så mycket och sen gå och träna. Jag tycker ändå att jag hitter en bra balans mellan jobb, träning och vila. Ibland kan jag känna att jag jobbar lite för mycket så att jag inte orkar träna, men det går ju att ta igen när man väl har kortare arbetsdagar eller är helt  ledig. Det funkar om man bara vill liksom.
 
Jag jobbar även på med min dröm. Jag kommer att slutföra detta och helst så fort som möjligt. Jag tänker ibland att jag ska släppa lite på mitt maxsparande av pengar. Men jag gör inte det. Kanske är jag rädd för att jag ska misslyckas med att förverkliga min dröm och då känns det bättre att liksom "idiotspara" pengar istället. Då känns det i alla fall tryggare för mig även om det såklart känns helt fel att inte unna sig så mycket när det ekonomiskt nu går väldigt bra. Balansen mellan hur mycket jag ska spara och spendera är svår. Jag kan ju spendera tänker jag. Men jag tänker samtidigt på att det kan komma en oväntad utgift och kommer den och jag samtidigt unnar mig så kanske jag inte kalara detta. Fast någonstans innerst inne så vet jag också att jag fixar detta även om jag skulle lossa på lite sparpengar, men ändå så kör jag stenhårt med sparandet till allt är klart. Jag är sån liksom.
 
 
 


Nattjobb!

 
 
 
 
 
Jobbade kvällen och natten igår och det var väldigt lugnt och bra pass att köra. Det brukar vara så. Ibland kan man tänka att nattpass och den typen av körning bara är jobbiga, men jag tycker faktiskt precis tvärtom. Kör man en vanlig vardag tex i rusningen (när alla ska till och från jobbet och skolan) då är det mycket tuffare eftersom man det då är mycket folk som åker och väldigt mycket trafik på vägen.
 
Igår började jag  klockan 18:55 på kvällen. Under 4 timmar kör jag några riktigt lugna varv med linje 61. En kort rast har man sen innan man ska ut och köra i natten. Jag kör en gång mellan Vänerborg och Trollhättan och sen tillbaks (ett varv). Totalt har jag kanske 15 personer på dom 90 minuter som jag kör varvet under natten innan jag har nästa rast. Jag kan sen i  30 minuter för mig själv  bara slappa i fikarummet 
 
Sen taggar man ut igen och kör max 15 personer till på det sista varvet innan jag slutar och tar helg. 
 
Det var ingen snöstorm och vägarna var plogade. Det är kanske 3 minusgrader, bra sikt och väldigt lite trafik under hela kvällen och natten. Att ha denna typen av arbetspass är rena semestern. Man känner sig bara lite sunkig nu dagen efter, men det får man ta.
 
 
 
 


Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE