2012 06 30

Hej !
 
Jag har sovit mest hela dagen. Ganska skönt faktikst. Nu ska jag ta tag i kvällen och jobba på.
 
 
Ni får ha en trevlig kväll...
 
 
 


Regnet öser ner i natten.

Jag sitter här och tar de ganska lugnt. Regnet öser ner utanför mitt fönster. Det spelar nog ingen roll om man skulle ta paraply och gå ut. Man blir nog lika blöt för de. Jag är ganska trött nu även om jag har haft en ganska lugn ledig dag. Jag handlade lite mat förut så nu har jag så jag klarar mig i helgen. Jag har nu suttit i massagestolen och kollat en film. Nu vet jag inte om jag ska kolla en film till eller bara lägga mig med en bok. Ganska avspänt är de iallafall. I helgen jobbar man igen. Jag har massor med jobb. Just nu känns de tufft, men sen när man sitter där bakom ratten så tänker man inte så mycket på hur de känns. Man har att göra hela tiden så man jobbar på bara utan att tänka. Fast när man kommer hem sen så är man ju helt tom i huvudet typ... 
 
Jag vet att många inte gillar att jag bara skriver om mitt sparande och min dröm om att fixa köket. Men ni som klagar på att jag har skrivit länge om de måste ju ha följt min blogg ett tag. Eftersom ni har gjort de så måste ni ju också ha läst massor av inlägg där jag skriver att jag bara bloggar för min egen skull. Att blogga om de jag drömmer om är mitt sätt att orka kämpa på med de. Jag vill en dag få ett fint  hem som jag vill ha de och samtidigt vara skuldfri. Detta är något som jag kommer att ha i mitt huvud tills jag klarar de. Det jag har i huvudet, de bloggar jag om. Det jag drömmer om är viktiga saker för mig. Klart jag skriver om de liksom.  
 
Jag bloggar inte för att få fler läsare, bättre blogg eller marknadsföra mig på något sätt. Jag bloggar inte för att få en massa bekräftelse, bli kändis eller hålla upp någon fasad mot alla läsare. Jag är inte intresserad av att visa folk hur duktig jag är eller nått. Jag bloggar bara för att jag tycker att det är roligt att skriva om mina tankar och drömmar. Jag kanske inte är bra på att blogga och så, men jag tycker att det är roligt och de är därför jag håller på. Om de sen finns någon som gillar mig och min blogg så är naturligtvis de hur roligt som helst !
 
Det gör de naturligtvis. Varje dag är de alltid någon som skriver eller säger till mig att dom gillar min blogg. När jag en dag denna veckan körde ute i Nordkroken med bussen så var de några ungdomar som låg och lekte planka på trottoaren. Dannebloggen fans liksom. Det är jag ganska säker på att det var. En annan dag denna veckan var de två stycken tjejer som bara frågade mig om det är jag som har en blogg. Ja sa jag och då sa dom att den är riktigt bra. Man blir såklart glad för sånt här, men som sagt: Det är inte därför jag bloggar. En del komplimanger får jag för att jag bloggar, men jag bloggar bara för att jag tycker det är kul att sitta här och skriva ner mina tankar. 
 
Avslutningsvis bara: Det är ingen idê att vissa av er skriver till mig att jag ska sluta skriva om mina drömmar eller säga till mig att jag ska skita i alltihop. Jag lyssnar ändå inte på de för min blogg är ingen blogg som jag jobbar på att förbättra. Antalet stablia läsare ökar iallafall och så har de varit länge. Någon skrev att jag skulle sluta spara och jag skulle sluta med allt jag gjorde i princip. Varför skulle jag göra de? Den dagen jag fixar något som jag drömmer om då kommer jag att vara mer än nöjd över att jag kämpade på och gjorde de som krävdes. Jag kommer också att vara nöjd över att jag inte lyssnade på alla dom som bara tycker att jag ältar om detta med min dröm. Att blogga om de är mitt sätt att hålla detta vid liv och därför fortsätter jag att göra de. 
 
 


Jag tappade precis ett glas !

 
 
 
Hoppsan !!!


Orkar inte bry mig.

 
 
Jag trodde de skulle bli en fin dag, men när jag var ute för att hämta mat förut så kom de regn. Får vara inne idag då. Jag har en del vardaglig "trökgöra" att ta tag i, men jag orkar inte bry mig. Det är liksom bara så. Tur att man inte har som vardaglig rutin att laga egen mat för då hade man nog inte fått någon mat i magen idag. 
 
 


2012 06 29

Godmorgon! 
 
Det ser ut att bli en fin dag. Solen skiner när man kliver upp. Alltid underbart ! Idag är de Fredag. Jag har en ledig dag, men inte helg. Får passa på att njuta av denna dagen så gott jag kan. 
 
 
Det var något som jag tänkte igår som jag skulle göra idag. Jag har bara glömt vad det var nu. Det stör mig lite, men det var nog inget viktigt. 
 
Ha en underbar dag !
 
 
 


I-landsproblem !

 
 
 
 
Jag ångrar detta köpet av denna skjortan. Det var inte så go att ha på sig som jag trodde. Den var inte så snygg som jag först tyckte heller. Undra om man kan gå tillbaka med den och ta något annat plagg istället? Eller får jag leva med att detta var ett dåligt köp?


Tog en korv med bröd hemma.

Nu kommer nog dom gamla vanliga kritikerna fram och kommenterar igen. Dom som ständigt tycker att jag inte ska äta de jag äter och bla bla bla.. Nu ikväll blev det en riktigt god korv med bröd. 
 
Om ni som brukar kritisera mig för de jag äter tycker något åt de negativa hållet nu så kan ni  denna gången låta bli att lämna den åsikten här på min blogg? Ni är ju inte min morsa och jag äter vad jag vill ! Varför bryr ni er? Ni kommer inte att kunna ändra mina matvanor för att ni skriver långa brev i kommentarfälten om vad ni tycker om den mat jag äter. Det verkar varje gång som ni tror att jag kommer att helt plötsligt börja äta mer nyttigt och laga mer mat här hemma bara för att några av er predikar om de. Glöm eran värk i hjärtat för jag kommer nog inte att bry mig om att förändra så mycket iallafall. 
 
 Några har också dom senaste dagarna återigen undrat varför jag vill renovera köket när jag inte lagar så mycket mat i de. Det enkla svaret är att jag vill ha ett nytt och fint kök. Jag vill inte renoverar i köket för att jag sen ska laga mer mat i de. 
 
 


Kämpat klart för idag!

Nu tar jag en ledig dag igen. Känns bara nice. Ju äldre jag blir ju mer värderar jag min ledighet. Den dagen när jag bara vill vara ledig då vet jag att jag är för gammal:) 
 


Nu var man här igen !

Har börjat en ny rabetsdag igen ! Känns som det bara blev hem från jobb och vända i sängen och tillbaka till jobbet igen. Jag har en ganska lång dag framför mig, men sen får jag en dag ledigt. 
 
Jag fick skynda mig när jag skulle hämta mat. Hänga på låset till restaurangen och sen fort som f*n till jobbet och slänga i mig maten. Det gick, men det får gå undan ibland.
 
Ha en bra dag !
 
 


På jobbet jobbar man och hemma grubblar man.

 
 
 
Man jobbar och jobbar så är de en månad till. Nu har denna perioden kommit där många frågar när man har semster. En månad kvar tills jag har en månad av ledighet. Mycket tid får jag då att grubbla och de lär jag nog göra.Oj vad de redan nu snurrar i huvudet. Det kommer de naturligtvis att gör sen också när jag har mer tid ill de. Vad ska man göra, när, hur och varför. Allt på en gång. 
 
 
 
 


Bättra att man rör på sig !

Har varit ute och hämtat mat och suttit här och gottat mig lite.  Det blev skinkstek. Det var inget fel på fisken, men jag valde inte de. Får bli fisk på fredag istället.
 
 
 
Jag lagar aldrig mat och jag kan komma på flera tusen orsaker till varför jag skiter i de. Jag har fått massor med kritik för att jag inte vill stå vid spisen och laga mat.Detta ämne är verkligen "stormen i vattenglaset". Det finns ju massor som är positivt med att inte stå här hemma vid spisen. En grej kan ju vara att jag faktiskt rör på mig mer om jag inte lagar min egen mat. Jag får ju en lite promenad varje dag eftersom jag väljer att gå ut och hämta mat istället för att stå stilla hemma vis spisen.
 


2012 06 27

Godmorgon !
 
Det verkar bli en fin dag. Solen skiner och man svettas redan. Snart ska jag hämta lite mat. Idag får de bli skinkstek tror jag. Fast man kanske skulle ta fisk istället?
 
 Jag har redan varit ute på stan. Det blev lite shopping. Får passa på nu när budgeten tillåter. Det blev inte så mycket, men då finns de ju utrymme för mer shopping denna månaden. Dessutom kommer de ju in nya "friska" pengar bara om några dagar igen. Känns rätt skönt att man nu kan spara, men ändå unna sig. 
 
 Ett par nya skor blev de. Det behöver jag ju eftersom jag inte har någon bil så blir de ju rätt mycket promenerande.
 
Jag köpte också en skjorta som jag gillade väldigt mycket. 
 
Bra start på dagen!  Nu blir de snart mat. Man ska betsämma sig för vad man ska ha. Blir svårt att välja idag tror jag om det nu inte är väldigt äcklig fisk på menyn. Vi får se? I eftermiddag är de dags att jobba igen. Det är bara att rulla på så man hjälper till attt hålla igång Sverige.
 
Ha en bra dag !
 


Nya pengar och mer pengar!.

 
Skönt att vara hemma från jobb igen. Är ganska trött nu, men det är ju bra de för då sover man gott inatt. Dollartecken har jag fått i blicken nu. Jag har lagt undan nya pengar igen och de känns bara bra. Dessutom tror jag att vi har fått en löneförhöjning med kanske 600 kronor just på denna lönen. Jag kan ha fel, men det ser ut som det är så. Bra tycker tycker jag och det bästa är ju att det kommer att bli mer om typ ett halvår.
 
 Min nya budget för som jag nu har gjort så tillåter den lite shopping. Imorgon får de bli lite då. Får fundera på vad jag vill ha och behöver. Fiinns ju så mycket egentligen, men man kan inte få allt. 
 
 


Snart får jag komma hem.

 
Har just nu en lite paus, men snart ska jag köra min sista tur för idag och sen får jag gå hem.
 


Dags att jobba

Nu "taggar" jag till jobbet igen. Köra blå sak igen och försöka  lösa alla nya problem som uppstår.Jobba, jobba och slita kan man kalla de.
Ha en bra dag !
 
 
Bild från igår 
 
 


Bara lite småplock !

Det är några timmar kvar till arbete. Jag har inte så mycket att göra innan,men det är rätt skönt fatktiskt. Jag städade ju och grejade så mycket innan midsommar så nu blir de bara lite "småplock" här och där bara. Jag blir nästan lite rastlös. Hur ska de gå när man har semster om en månad, i en månad? Jag har ju tänkt att vara hemma.
HMMM... 
 
Ute har jag varit idag iallafall. Hämta lite mat måste man ju göra. Idag blev de köttbullar.
 


2012 06 26

Hej !
 
Hoppas allt är bra. Själv slappar jag mest och det är ju inte fel. Slappar och tänker, men jag kommer aldrig fram till något egentligen. Man kör på som vanligt. Vanligt är tryggt liksom. Vad är de som är vanligt just nu? Inget blir ju som jag har tänkt mig. Kanske är de som vanligt då ? 
 
Vad är de som jag ändå vet kommer att bli som jag har tänkt mig ?
 
1. Jag får in nya pengar inatt. Jag kommer att kunna lägga undan en liten hög igen. 
 
2. Jag har mycket jobb i ungefär en månad till innan det är dags för semester.
 
3. Om en månad är de äntligen semester
 
Lite vet man iallafall och jag får leva med att det alltid är något.
 
 
 
 
 
 


Mycket som snurrar.

Då var man hemma igen. Det är en del tankar som snurrar runt i mitt huvud nu. Jag vet egentligen inte vad jag vill med någonting? Det känns inte bra. Någon säger: Gör såhär och såhär bara. Hur lätt som helst är de. Klart att de är hur lätt som helst när den som säger de inte behöver göra de själv.Det är ju jag som måste göra de liksom. Ingenting blir som jag vill längre och så har jag känt länge nu. Men jag försöker ändå tänka på att saker och ting kunde vara mycket värre. Om mitt bekymmer är att jag inte vet vad jag ska göra med pengar eller att jag tycker att det är tråkigt att spara, men gör de ändå och lyckas ganska bra då har jag ändå ganska behagliga problem. Värre hade de ju varit om jag hade haft bekymmer med att betala räkningar eller suttit här med skulder upp över öronen. Det är ju inte ens nära. Mitt bekymmer är bara att jag vill så mycket, men jag kan bara ta en sak i taget.Var sak tar sin tid, men allt känns som de tar för jävla lång tid.  När jag inte vet vad jag vill. Hur ska jag då kunna välja en sak av allt som jag ändå vill göra?
 
Där fick jag de att snurra lite till innan det är dags att sova.
 
 


Det är bara att spara på

Är ganska trött. Dålig sömn sätter sina spår. Kroppen säger ifrån liksom. Jag har iallafall fått tvättat lite. Dessutom har jag gått här hemma och "plockat" lite. Jag har ju städat och fint redan, men man tar de där lilla ni vet. Torkar lite här, lägger saker på rätt plats och man får precis den ordningen som man vill ha. Allt ligger och är så perfekt de kan bli just nu iallafall.
 
Snart får de bli lite mat. Ska såklart gå ut och hämta den. Budgeten tillåter de som tur är. Det är faktiskt så att jag även denna månaden lyckas få undan 12 000 kronor till sparande. I stort sett varje månad detta året har jag lyckats få undan den summan (om man snitttar). Det känns därför lite konstigt att jag bara står still och stampar med mitt sparande. Jag lär göra de ett tag till. Om en månad är de semester, men jag har inga större planer med den. Mycket känns just nu väldigt ovisst och jag vågar inte direkt göra något mer än att bara spara på. Jag vet liksom inte hur de blir med någonting känns de som. Jag tar ingenting för givet. Jag vill inte ta några förhastade beslut. Det känns som jag gör rätt, men när kommer jag att känna att jag får något för allt kämpande med sparandet av pengar?  
 
Jag mår ändå ganska bra. Jag har de ju bra.  Jag är liksom inte oroligt för något. Jag vet att jag gör allt jag kan och det har jag gjort hur det än blir med allt. Det känns bara så sjukt att man känner sig otillräcklig trots att man lyckas spara 12 000 kronor i månaden 6 månader i rad. Jag har väldigt höga krav på mig själv, men så är de ju med drömmar. Om dom inte vore svåra att fixa så hade man ju fixat detta för längesen.
 
 


2012 06 25

 
Hoppas ni har sovit gott. Själv har jag inte gjort de. Jag har haft massor av mardrömmar och vaknat flera gånger inatt. Lite jobbigt var de, speciellt när jag vaknar till vid 04:30 för där blev de svårt att somna om. Jag gillar inte attha dålig nattsömn.Jag trodde de där hade försvunnit för jag har under ganska lång tid sovit bra, men nu verkar de vara tillbaka igen. Får se hur de känns efter att man har jobbat ikväll. Jag borde ju sova bättre efter en dags hårt arbete.
 
Ska jobba på lite senare. Får se om de blir lika tufft som förra veckan. Nu ska jag ta mig ner till tvättstugan.
 


Hoppas ni har haft en trevlig helg !

Hej !
 
Hoppas allt är bra med er och att ni har haft en trevlig helg. Min helg blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Av "yttre omständigheter" så blev denna helg en vanlig ledig helg som vilken annan som helst. Men jag har iallafall nu i tre dagar tagit hand om mig själv på bästa sätt. Mycket massagestol, go mat inte tänkt på bekymmer, "vardagströkgöra" och annat sånt där som man ofta grubblar på. Jag har bara haft de bra liksom och det har varit skön.
 
Nästa vecka har man massor med jobb igen. Den blir säkert ganska tuff precis som denna veckan har varit. Men en detalj är bättre och det är att jag kan sova ut ordentligt varje dag. Dessutom har jag många dagar där jag börjar ganska sent och det känns också ganska bra.
 
Nästa vecka är det också dags att göra ny budget. Då ska man lägga undan pengar till sparande igen och sen fundera på hur mycket man ska leva på denna månaden. Jag fortsättter att spara, men jag vet inte vad jag vill längre. Ett tag var jag ju säker på köket, nu känns bolånet mer lockande (fast då behöver jag ju inte spara mer nu ) Men jag vet inte alls  och det får väl vara så. Jag sparar och så får vi se? Fram till min semster är de mycket jobb som gäller så då blir de säkert att man sparar mycket pengar.  Jag har inga semesterplaner så, men det blir nog en hel del shopping för jag kommer ju att gå gata upp och gata ner här hemma i en månad och att inte unna sig något under sin semester det är bara jobbigt. Resor får däremot vänta för jag kämpar ju iallafall på med sparandet för att jag ska få ihop till annat än resor. Fortfarnde är de ju så att dom pengar jag har fått ihop såhär långt dom ska gå till min bostad på något sätt. Det har jag sagt från början och så ska de bli. Men jag vet inte alls om jag använder de jag sparar ihop framöver om de kommer att gå till mitt hem eller något annat. De där annat är ju då säkert party och resor om jag känner mig själv rätt. 
 
 
 
 
 


Documentary - Moon Landing Hoax

Did We Land On The Moon?
Conspiracy Theory.
 
1)
 
2) 
 
3) 
 
4)
 
5) 


Lite bilder på Danne i duschen

 
 
 
 
 
 
 
 


Äntligen!

Nu känner jag mig klar. Jag har grejat nu hela dagen med allt möjligt. Mycket av vardaglig "trökgöra". Men nu är allt klart ! Verkligen allt nu kan jag bara njuta fullt ut av tre dagars ledighet. Ska verkligen koppla bort allt som har med jobb och vardaglig "trökgöra" att göra. Hoppas på en underbar helg. Denna veckan har varit så tuff. Upp tidig morgon och kämpa på till sena kvällen. Jag har sovit på tok för lite under fyra dagar. Bara att nu få gå och lägga sig och veta att i morgon kan jag bara sova ut är just nu en underbar känsla. Njuter redan liksom.
GLAD MIDSOMMAR på er...


Ta de försiktigt med körningen i helgen !


http://www.metro.se/nyheter/har-ar-varsta-vagarna/EVHlfu!sfcgCp4Tvsz2/

Kör försiktigt nu i helgen och tänk också på att inte orden DONT DRINK AND DRIVE. Alla vill vi ju ha en  GLAD MIDSOMMAR !!


2012 06 21

Fasen vilka tuffa 4 dagar det har varit. Mycket jobb med långa dagar, blir sjukt trött bara av de. Inte nog med de så har jag massor med annat att göra. Så är de även idag. Fast nu ska allt bli klart inför midsommar. Jobbet är klart för denna veckan nu är de bara resten kvar.
Känns ändå bra att man får gjort så mycket varje dag. Lite POWER I DANNE liksom...GLAD MIDSOMMAR !
Nu räcker de för idag !

Nu ska jag sova. Jag har grejat hela dagen, men nu räcker de för idag. Jag har en hel del kvar att fixa med imorgon, men sen är de midsommar och då ska jag bara se till att ha de bra. Kommer säkert att ha de lite mysigt också.

Denna veckan har annars varit tuff. Mycket jobb, upp tidigt som f*n och sen när man kommer hem har jag haft mycket att göra fram till sena kvällen. Det enda som gäller för mig är att allt jag vill få gjort ska vara klart till denna helgen som kommer nu (midsommar) Jag vill inte att denna helgen ska bli förstörd för att jag känner stress över att jag inte har hunnit med någonting. Jag vill inte kämpa på under midsommar-helgen. Jag vill bara mysa och ha de bra. Imorgon ska man jobba igen.
En sista tuff dag och sen tar vi underbar helg och firar midsommar på bästa sätt.


Broken Door "Time For Changes"2012 06 20Varför snatta en flugsmälla?

Nu har klockan blivit mycket så jag måste gå och lägga mig. jag ska upp tidigt imorgon igen. Tidigare idag var jag och handla mat. Nu har jag mycket mat inför midsommar.

När jag var i affären och skulle packa ner min mat som jag hade köpt så står jag brevid en kille som såklart också packade i det han hade köpt. När han var färdig och skulle gå där ifrån så ropar hon som sitter i kassan på honom och säger att han måste lämna tillbaka flugsmällan. Han försöker alltså sno en flugsmälla. Den hade han inte betalat. Han såg bara att den låg där och då fick han "långa fingrar" och försökte helt enkelt att sno en flugsmälla. Gott åt honom att han fick skämmas lite för de. För många såg de där. Usch vad dålig stil att försöka snatta en flugsmälla. Varför gör man de?  Det var liksom inget misstag för man vet ju om man har köpt en flugsmälla eller inte. Det är ju inget som man bara råkar få med sig.
Nu ska jag sova


Kul med en seger !

Kul att Sverige vann ikväll. Bara kul! Jag säger inte mycket mer  för jag är liksom ingen expert på fotboll. Jo jag är expert som alla andra. Efteråt vet man alltid så mycket mer om en match. Men den experten ska inte jag sitta här och vara. För de kan vem som helst vara efter en match, det är inte svårt.  Jag säger alltså i princip bara att det var kul att Sverige vann ikväll. Grymt mål av Zlatan!! WOW!


Ny offert !Munskölj och mjukgörande kräm.

Jag var på apoteket och handlade lite. Jag köpte lite mjukgörande kräm och "munskölj"Jag blev rekomenderad av min tandläkare att använa munskölj ofta och då är de ju bara att göra de. Det är inte roligt att komma tillbaka till tandläkaren och säga att man struntar i vad dom rekomenderar. jag har inte tndläkareskräck eller nått, men jag gör som dom säger för det är roligt när man sen får beröm för de.
Mjukgörande kräm har en läkare rekomenderat mig att använda. Jag hade ganska länge problem med att jag fick sprickor på mina händer. Speciellt runt ena tummen. Ibland kunde de göra riktigt ont. Under vintern var de värst. Jag fick ett tag ganska starka salvor utskrivna av läkaren, men nu räcker de att jag använder lite mildare mjukgörande kräm. Det gör gott för min händer som är väldigt känsliga. Krämen gör att de känns  som man får lite extra hud på händerna. Tur att de finns, bara att använda för det är verkligen inte skönt att få sprickor och sånt. Det gör f*n skit ont.


2012 06 19

Hemma från ännu en ganska tuff dag av med jobb och slit. Har ändå bra pass med bra körning , men jäklar vad man får jobba på.
Det blir liksom aldrig en lugn stund utan hela tiden är de något. Det blir kanske lätt såhär i början med det nya "sommarschemat" som jag kör efter. Jag har liksom inte lärt mig alla små saker som annars bara går på rutin. Det är ju ganska mycket små detaljer som man måste ha koll på annars blir de lätt väldigt fel. Såhär i början blir de automatikst lite tuffare för man måste tänka mer, vi säger de iallafall.


Sova-Zzz...

Dags att sova igen. I morgon ska jag upp tidigt igen. Jag hoppas jag tar mig upp lite tidigare än vad jag gjorde i morse. Tanken igår var när jag gick till sängs att jag skulle ta mig upp i god tid, men istället sov jag lite för länge så det fick gå undan med allt på morgonen. Men i morgon ska jag inte försova mig. Nu är jag trött. Då är de sova som gäller. I morgon kör man hårt igen.Köket ? Alla tankar och planer!

Det börjar snart bli dags att titta på ny budget. Jag tror nog att jag kommer att hålla denna också som jag planeradeinför denna månaden. Det kommer kanske att gå en del pengar på midsommar? Jag tänker väl inte laga något mat ändå? Usch för färskpotatis, sill och annnat sånt där öhhh... Det går inte så mycket pengar där, men blir de som jag har tänkt mig till helgen så finns det nog  en del annat som jag kommer att spendera pengar på. Budgeten håller jag nog iallafall, men frågan är om jag fortfarande kämpar mot köket?

 
Nu är de faktiskt så att idag ringde den där kille som har kollat på mitt kök. Han som lämnade offerten och som har gjort allt typ. Jag undrade såklart vad han ville för de var ju inte längesen som han ringde och frågade mig om hur jag tänker kring detta med köket. Jag sa då att jag återkommer när jag känner mig mer redo och jag erkände att detta var mer än vad jag hade räknat med från början. Jag var ändå glad att jag fick reda på de. Vad ville han nu då denna gången ?

Denna gången ville han bara tala om att han har ritat ett nytt kök åt mig och har en  offert som han frågade mig om jag ville titta på.  Jag kanske inte finner de intressant, men jag sa iallafall att jag ska kolla på den. Förmodligen så är de så att han har gått ner i pris. Jag sa ju sist till honom att dom offerter jag hade fått  var på en betydligt högre summa än vad jag hade räknat med från början. Jag skulle gissa på att detta han nu har är  en offert med ett lägre pris. Tanken kan vara att han  går ner lite nu när han märker att jag inte bara tar den offert som han först gav mig. Han går helt enkelt ner i pris för han vill ändå att jag ska anlita dom sen när det blir dags och jag liksomhar bestämt mig för att göra de. Detta är ju bara vad jag tror, men varför kommer en ny offert annars om inte priset är lägre.

 
 Egentligen bryr jag mig inte så mycket om hur dom tänker, det spelar ingen roll. Det viktiga är att jag får köket som jag vill ha de och det kommer jag att kämpa det som krävs för att fixa de denna gången? Oavsett vad den nya offerten är på så tror jag de krävs att jag fortsätter kämpa på. Just nu gör jag de och jag kan inte göra mycket annat just nu, men kämpar jag på med detta typ efter sommaren också? Det vet jag inte om jag orkar ärligt talat?Jag har ändå kommit till ett läge där jag känner att jag har kämpat så mycket för att hålla budgeten och att fortsätta att kämpa in lika mycket och lite mer de känns inte motiverande, men det krävs.  Just nu funkar de för jag jobbar ju bara på  och jag ska göra de ett tag till innan semestern. Jag vill heller inte fatta några förhastade beslut så jag sparar och jobbar på utan att göra något utöver de vanliga. Jag gör de jag ska göra helt enkelt  och spenderar inte överdrivet mycket pengar och då funkar detta. Men jag är också i ett läge just nu där jag faktiskt kan förverkliga en annan dröm som jag länge har haft. Lösa bolånet och bli skuldfri.

Det kan jag lätt fixa nu och då får jag de ekonomiska läge som jag alltid har velat ha. Det kommer dessutom att bli ännu bättre bara jag väntar några månader till.  Allt detta med renovering och sånt har ju fått mig att grubbla så mycket så det knakar ju rätt ordentligt i "pallet". Jag har många gånger tänkt tanken att ge upp med köket för denna gången. Jag har många gånger sagt att detta  med renoveringen av allt här hemma är kanske något som jag aldrig kommer att klara av. Det är för stort för mig att fixa allt som jag vill ha de. Hela grejen med mina drömmar om en ny fin lägenhet går ut på att jag ska få den exakt som jag vill ha de. Det vore enkelt att göra en nödlösning och fixa de som bara behövs. Det vore enekelt att fixa dom pengar som krävs för att få de som jag vill ha de också. Jag skulle på typ 30 minuter kunna fixa fram 150 000 kronor hur lätt som helst.

Det finns ju hur mycket företag som helst som lånar ut pengar, utan säkerhet osv.. Dom marknadsför sig med att tex säga. Kolla vårt förmånliga kökslån! Den reklamen har jag sett och blivit medveten om under den här perioden som jag har kämpat på. Jag har även sett reklam där de sägs: Vi ställer inga onödiga frågor om vad du ska låna pengar till. Låna upp till (tex )150 000 kronor utan säkerhet osv.. De där vi ställer inga onödiga frågor Det finns ett bra svar på varför dom inte gör de: Dom tar jäkligt bra betalt i form av ränta för dom pengarna man lånar.

Nu är de nog så att de skulle inte vara så farligt för mig att låna dessa pengar som jag behöver för att fixa mitt kök. Jag skulle säkert kunna få låna pengarna i den gamla "hederliga" banken till en låg ränta, det tror jag nog. Men jag vill inte lösa min drömmar på kredit liksom. Fixar jag köket för lånade pengar så  är de lätt att sen tycka att detta med att låna de funkar så bra  så då kanske man lätt kommer in i de där att man lånar mer pengar för att tex fixa allt annat som man vill få gjort här hemma. Det är lätt att hamna i en ond cirkel där man varje gång tycker att de gick ju bra att låna förra gången så jag gör de igen. Sen blir de där "igen och igen" många gånger och tillslut så sitter man där med skulder upp över öronen och det kan gå väldigt fort. Nej där ska jag inte hamna. Jag vill gå åt andra hållet och det är inte värt att fixa sina drömmar på kedit. Finns ingen anledning för jag är inte ute efter att skapa en "fasad" utåt sett där jag visar upp ett drömliv liksom. Nej jag vill ha en stabil ekonomi där jag kan unna mig mycket även efter att jag har förverkligat drömmen om att ha ett hem som är  renoverat och fint som jag vill ha de och självklart vill jag fixa de för sparade pengar. Att hålla upp en "fasad" utåt sett och innerst inne veta att man har massor med skulder  är inte värt ett "piss".

Mycket tankar här och det är ju inte så konstigt  att  detta känns tufft att kämpa med. Det kanske också är så att lösa bolånet är de jag klarar av när de gäller att fixa de som jag verkligen drömmer om. Renoveringen kanske är för mäktigt och för stort och så är de liksom. Vill jag både bli skuldfri och samtidigt ha en ny och fräsch lägenhet som är renoverad  som jag vill ha den (det är min dröm)så är de bara att kämpa på nu som gäller. Jag kan ju inte låna massor med nya pengar för då lär jag aldrig kunna se hur jag ska lösa "skuldfrågan" och så har jag huvúd bryt för de under många år farmöver. Jag gissar att det är bättre att ha huvudbryt för ett gamalt kök än att ständigt gå runt och tänka på hur mycket skulder man har. Löser jag min ena dröm på kredit så blir det inte roligt någonstans. Jag vill inte ha en ekonomisk situtaion där mycket pengar går till att beta av skulder. Nej, hellre bara ha tak över huvidet och så får de se ut som de gör i mitt hem.  Får se hur de blir med alt., men mitt sätt att tänka är tufft fast de känns också moget, klokt och vuxet och det är jag ju inte bortskämd med att vara, men ibland överraskar man lite.

 På något sätt så känns de bättre att lösa bolånet nu när jag kan de och sen bara drömma vidare om renoveringen. Är jag bara skulfri så är ju ändå hela livet så mycket bättre på något sätt. Cash is king liksom...

2012 06 18

Hade en ganska lång arbetsdag. Men det var lugnt ändå. Kan inte bli annat när man tex kör Vänersnäs. Fast vägen är smal och sen blir den ännu smalare. Man undrar ibland om de bor folk där ute, men de gör de ju. . Man är lite orolig för att de ska komma något djur ut från skogen. Man är väldiigt orolig för att man ska möta en lastbil när man kommer där med bussen. Vad gör man då? Vem måste backa typ.


Ibland känner man väldigt mycket♥

Det finns en person som jag tänker väldigt  mycket på. Jag vågar inte skriva vem det är här, men jag tror att den personen det gäller förstår och vet. I Can't Fight This Feeling Anymore.
Gym, mat och slappa♥

Hoppas att ni alla har haft en superbra dag! Jag har idag hunnit med och gymma och sen blev de lite go mat.
Efter de blev har de mest blivit slappa. Usch, imorgon ska jag upp sådär sjukt tidigt igen. Ja försöker tänka att de bara är 4 dagar av arbete med tidig uppgång nästa vecka. Jag försöker också tänka att de är ju mycket lugn körnig och så. Men det är de där att man måste ta sig upp tidigt som gör att man tänker på hur jobbigt de är. Men det är bara att kämpa på ju.


Det är ju helg igen !Restad Gård

Det var ju så lugnt idag. Jag roade mig under min paus på Restad Gård med att ta lite bilder.


Lugn dag liksom !

Hemma från jobb då och det har varit ganska lugnt. Under eftermiddagen var de ju lite stopp i trafiken och så pga allt studentfirande, men de var inte mycket ändå. De var lugnt liksom. Under kvällen kollade dom flesta fotboll. Det blir liksom lugnt att köra buss då också. Slutsats: Hela denna dagen har varit förhållandevis lugn och nu tar jag en ledig helg.


Syrran har tagit studenten! Fan va hon är bra!

Idag har min syster tagit studenten. Tyvärr kan jag inte vara med  uppvakta henne på denna dagen. Jag jobbar och sliter eftermiddag och kväll just nu. Lite tråkigt, men så är de. Jag kunde ju heller inte närvara när hon skulle till balen:(

Jag har en present till min syster iallafall. Det fick bli en lite skål med en kyckling i och ett kort. Skålen är just något som man ger bort till någon som tar studenten. Kycklingen vet jag inte om den passa, men jag kom inte på något annat. Pappa har fått lämna över detta till syrran.

Just nu firas de för fullt kan jag tänka mig. Grattis syrran ! Nu har du blivit stor, typ
2012 06 15

Så då har förmiddagen gått och nu ska man sanrt vara på jobbet igen. Jag har en ganska lång dag framför mig, men sen är man ledig igen så jag ska försöka kämpa på. Nästa vecka är de nytt schema som gäller. Det är sommartidtabeller osv. Men jag tycker faktiskt att schemat ser bra ut så det känns bara toppen.
Ha en bra dag !


Studenter vrålar Dannebloggen !

Alla dessa galna studenter ! Kul att dom gillar Dannbloggen !


Baby Alice - Pina Colada BoyNattmacka !

Har gjort min arbetsdag och nu är de skönt att vara hemma. Det känns också bra att jag känner mig bättre nu än vad jag gjorde i morse.  Jag tog mig några mackor nu när jag kom hem. Gott med ganska fäsrkt bröd och pålägg som är riktigt fräsch.

Imorgon är de nya tag med arbete och mycket annat.


UNIQUE MARBELLA !Jobbar på igen !

Då var man igång med jobb igen. Jag mår inte lika illa som jag gjorde tidigare idag. Det känns ganska bra nu. Jag har kört ett varv och nu är de en liten paus innan det är dags att köra ett varv till innan man får rast. Avspänt och lugnt. Hur bra som helst!
Ha en bra dag !


Var först lite tveksam.

Jag var lite tveksam innan. Jag har tidigare för längesen  ätit oxrullader och idag hade dom de på Koppargrillen. När jag var där idag och skulle köpa med mig mat hem så tänkte jag att detta kommer jag nog inte att gilla. Jag provar, men jag var väldigt tveksam till de. Men det var faktiskt väldigt gott. Kul att jag gillade de för de trodde jag inte att jag skulle göra. Jag vet att jag har ätit de för längesen och då minns jag hur jag tvingade i mig de . Den gången gillade jag de inte. Men det var ju heller inte på Koppargrillen den gången så det kanske var därför. Kul att jag idag kände att detta faktiskt var gott.Fixar Våg !

Kollar på Alex när han hjälper krögare som har kniven mot strupen. Kunde ju inte se programet igår eftersom jag jobbade kvällen.


Kul för Kristian !

Jag blev så glad när jag fick reda på att min vän och fd klubbkompis Kristian blev uttagen til OS i London. Kristian är en jättego kille på alla sätt och vis. Hoppas detta går bra. Det gör det säkert.  Lycka till Kristian!!!


Vet inte vart jag ska ta vägen.

Jobbet igår kändes tufft och de var lite segt och köra en sån lång dag. Ibland är de ju så. Det flyter liksom inte på och det är mycket som strular. Jag löser väl dom flesta situationer på ett bra sätt, men det var inte roligt att kämpa på igår. Jag kände att jag bara ville gå hem och det är ju inte bra, men så är de för alla ibland. Så var de för mig igår.

Idag får vi väl se hur de blir. Jag börjar denna dagen med att må riktigt illa. Jag vet inte vad det är, men jag har så ont i magen och jag vet ärligt talat ine vart jag ska ta vägen. Jag hoppas de går över för jag kommer inte att orka gå runt såhär hela dagen. Det funkar inte heller att bara gå och lägga sig. Somna kan jag aldrig göra just nu. Det är bara att ta de lugnt och hoppas att det snart går över.


2012 06 13Det där med lingonsylt.

Ingamaja


Lingonsylt kan va i mjölk på potatisplättar och havregrynsgröt och på blodpudding å köttbullar köttfärslimpa och på pannbiff enligt mitt tycke. Ha de bra min favvobloggare :)Potaisplättar, blodpudding och köttbullar kan jag hålla med om att lingonsylt funkar. Men de andra där tycker jag inte blir gott. Det förstör mer liksom. Men alla tycker vi olika...


Spagetti och köttfärssås.Just nu:)

Sitter och käkar lite och sen får de bli lite slappa massgestolen. Maten jag äter är väl inte supergo, men det får duga.


Träning denna kvällen.

Har varit och tränat lite på gymmet. Det kändes bra idag. Jag kämpade på och orkade ganska mycket mer än vad jag brukar. Bra fokusering dessutom. Kul att det kändes så bra denna gången.
Nu behöver jag inte tagga till gymmet imorgon. Jag har ju mycket jobb och en del annat att göra så det var bra att det blev lite träning idag istället. Dessutom är de ju oftast lite skönare att köra på kvällen.
Ha en bra kväll.


Angående vad man kan ha med lingonsylt!

Köttbullar med potatis funkar att ha lingonsylt till.
Linda:


Pannbiff och även ungspannkaka. Lingonsylt alltså.


Nja .. Jag tycker inte det är gott till varken en riktigt pannbiff eller ungspannkaka. Till pannbiff föredrar jag inlagd gurka och till ungspannkaka vill jag ha jordgubbsylt. Men smaken är olika..


Vad mer än köttbullar?

Idag blev de köttbullar och potatis till lunch. Lite "favvorätt" de där. Såklard har jag lingonsylt till.
Jag gillar lingonsylt, men jag försöker komma på vad det är mer än köttbullar som jag tycker är gott att  ha lingonsylt till. Jag kommer inte på något mer, men någon mer maträtt borde jag komma på tycker jag.


2012 06 12

Jag grejar med disk och lite städ. Bara att ta tag i de. Kom på nu också att jag har glömt göra en sak som jag skulle ha gjort och nu kan jag inte göra de. Det är försent liksom. Störande de där när man glömmer av något och sen går de inte att rätta till. Men så är de....  Gjort är gjort eller det som inte blir gjort förblir ogjort.
Blommor i olika färger !Nr och klockslag i huvudet.

Har jobbat på idag också. Det kändes att man hade jobbat i helgen. Nu blir de skönt att vara ledig imorgon.
Behöver inte tänka på buss nr klockslag och vad som gäller vid olika situationer. Imorgon kan jag bara vila skallen från allt och inget.


Fokusera på nästa.

Hej !
Har suttit här och kollat lite fotboll. Synd att de inte gick så bra för Sverige, men det är ju poffs som lirar fotboll så det Svenska laget kommer nog igen. Dom har ju säkert tränat massor på att bara se framåt, tänka positivt och fokusera på nästa match.  Detta är bara och glömma.


@Videoblogg2012 06 11

Samma "stuk" idag som igår. Jag sover bort nästan hela förmiddagen och nu är de typ snart dags att jobba igen. Jobba, äta, sova och mycket mer blir de inte. Vet inte om jag behöver vända denna "trend". Det är rätt "gött" att bara ligga kvar i sängen och känna att man inte behöver gå upp.
Nu ska jag hämta mat, äta gott och sen är de bara att förbereda sig på.


2012 06 10

Jag har sovit bort större delen av denna dagen. Ganska skönt när jag hade en så lång arbetsdag igår. Snart är de dags att jobba igen. Just nu slappar jag bara i massagestolen och kollar lite TV.
Jag kollade mitt sommarschema förut. Det ser bra ut och jag känner mig nöjd med med. Skönt att inte behöva gnälla känna sig missnöjd över de.


Kiss - Beth !Bilder från dagens rast.Känns lättare att ge upp.Undra hur jag hade tänkt?

Har haft en lång dag av arbetet. 12 timmar på jobbet det känns nu. Det gick väl ändå ganska bra och man har ju att göra hela tiden så tiden går väl ganska fort. Jag har gjort sådana här dagar många gånger förut så man är väl härdad vi de här laget.
Ibland funderar jag på hur jag hade tänkt om jag en gång i tiden hade vetat vad det handlar om att köra buss. Om jag hade vetat hur långa arbetspassen kan vara, hur mentalt jobbigt de kan vara och dessa tider upp och ner. Hade jag då börjat jobba med detta? Ärligt talat så tror jag faktikst de. Det är svårt att föreställa sig hur det är att köra buss om man aldrig har jobbat med de. Men jag ångrar aldrig att jag blev bussförare. Det är ändå många gånger som jag tänker att vad glad jag är att jag kör buss och inte jobbar med något annat. Det finns många yrken som jag är glad för att jag inte jobbar med. I många lägen är känns det bättre att vara bussförare.
Brukar tänka så när dagarna känns lite tuffa och som idag, väldigt lång.


2012 06 09


Det är bara att ta sig upp och göra sig iordning för hur mycket arbete som helst. Idag vet man vad man ska göra iallafall.  Känns bra i kroppen idag eftersom jag träna ganska bra igår. Det gör ju säkert att en lång arbetsdag förhoppningsvis känns lite lättare att ta sig igenom. Nu ska jag ta och käka lite frukost och sen är de bara att "tagga" till jobbet och kämpa på.


Letar efter formen.

Körde lite gym förut. Ganska bra gick de. Syftet var ju att piggna till lite fast tror jag att jag blev tröttare. Men bra att jag tränade idag för det behövs ibland så man någon gång hittar formen. Har ju varit slö ganska länge nu så de kändes bara bra att jag "taggade" bort till gymmet idag. Får vara nöjd med de.


"Taggar" bort till gymmet

Känner för att gymma lite så jag tror helt enkelt att jag ska ta och göra detta nu då.


Mysig förmiddag bara.

Nu är jag snart klar med städ tvätt och disken. Mysigt att gå här hemma och småplocka lite. Ska snart ta mig ute och hämta lite mat. Jag är ganska hungrig nu. Lite farligt hungrig för jag funderar även på vad jag ska köpa för gott som jag kan ha efter maten. Väljer ofta mellan bullar eller glass. Inte bra de där. Ska försöka hålla mig borta från de.


2012 06 08Nästan som vanligt !

En helt vanlig arbetsdag har det nästan varit.

 
Man kör några lugna turer med en och annan broöppning.


Sen tar man en fika (utan kaffe).


Bussen är blå och man står i med den på olika platser.Man har någon längre paus ibland på någon ändhållplats och där kan man tex lukta på blommorna.


Efter jobbet käkar man lunch och man gör vad man kan för att inte få i sig några gröna saker.Nästan en vanlig dag har de varit fast de som var lite annorlunda var att det var väldigt mycket människor som prata blogg med mig idag. Det brukar vara så på helgerna och nattbussen då framförallt. Men en vanlig vardag såhär de är inte ofta. Hej Danne, Go Danne och Öh Dannebloggen och mycket mer....
Så kan det vara ibland.
2012 06 07

Godmorgon på er...

Nu är de jobb igen, men ganska lugn dag tror jag de blir. Det bästa med allt är att jag slutar ganska tidigt och sen är jag ledig på i morgon igen.

Ha en bra dag !
Bilder från igår


.Don't Stop Believing !Sköna lediga dag.

Skön ledig dag har jag haft. Jag grubblar inte lika mycket längre. Jag har bestämt mig för att jag kommer att fortsätta spara och så får man se hur de blir i framtiden med köket och alla andra planer som jag har. Det är bara att släppa de där med att det är för stort just nu, och jag borde inte ha några problem med de tycker jag. Mycket är ju faktiskt bra trots allt. Alla pengar som jag har sparat har jag ju kvar. Skönt att ha en buffert om något blir akut här hemma. Köket är ju inte i akut behov av att fixas just nu och då gör de ju inget att det inte blir av nu. Jag tror det är viktigt att försöka se det som ändå är positivt även när allt inte går som jag hade hoppats. Framöver är det   mycket jobb som gäller. Det är ett tag kvar innan jag har  semster. Jag ska iallafall ha semster i sommar. Det hade jag ju inte föra året. Då var de ju någon vecka här och där mellen Januari och September. Underbara resor vad de ju då, men nu ska det bli skönt att denna gången få ha 4 veckor på rad under sommaren. Risken är bara att det blir som det har varit idag. Mycket slappa och en annan pizza.


Det blir bättre och bättre.

Dom senaste dagarna har de varit mycket tankar om hur man ska lösa bekymmer som man inte riktigt räknar med. Jag tänker naturligtvis på den offert jag fick på köket som hade ett pris som jag inte hade räknat med, så är de liksom.


Det har tagit några dagar av funderingar och egentligen vet jag väl inte vad jag ska göra, men jag kommer väl bara att fortsätta spara ännu mer pengar. Fortsätter jag och inte ger upp så kommer jag ju närmare målet iallafall. Mitt övergripande mål är ju inte att fixa köket utan jag vill ju i en framtid känna mig nöjd med allt och ha de bättre än vad jag har de idag. Det är inte dåligt nu. Det vore skamligt att säga att man har de dåligt när man har lyckats få loss 60 000 kronor på ett halvår som jag kan lägger undan och sparar. Fortsätter jag att spara så får jag de ju bättre och bättre för jag har ju bara mer och mer pengar som jag kan plocka fram om de skulle bli så att jag måste. Ju större buffert man har ju tryggare är de ju på ett sätt. Jag vill naturligtvis renovera mitt hem också och jag vill göra de för sparade pengar. Låna, ta på avbetalning och kredit bla, bla bla finns inte i min värld! När du lånar pengar då har du inget val. Då måste du betala tillbaka och gör du inte de då  har du snart en situtaion med skulder upp över "öronen" och ja ni vet hur allt kan bli då. Sparar man pengar och lägger undan pengar istället så väljer man ju själv om man köpa något eller ej. Jag tänker ju också på att jag har en dröm om att en dag bli skuldfri och då kan man ju inte ta lån för då går man ju åt de motsatta hållet och då blir de ju bara en omväg för att nå målet, trots att man tar en genväg så blir de fel och blir till en omväg.

En del tycker att jag ska göra de jag kan med mitt kök för dom pengar jag har just nu. Men de kommer jag inte att bli nöjd med de. Grejen är att jag ska få de som jag vill ha de. Om jag inte kan fixa allt då får de vara som det är nu. Jag slösar inte en massa pengar på att  typ göra halva köket och sen "putsa till de" lite så de kanske ser bra ut sen. Jag är inte ute efter att hålla upp någon "fasad" mot omvärlden och visa hur  duktig jag är för att  jag tex har fixat ett nytt kök. Det viktiga är att jag hela tiden får de bättre och bättre i mitt liv liksom. Jag jobbar mot de målet och det är väl inte något jag egentligen kommer att lyckas med för man kan ju alltid göra saker hela tiden för att få de bättre. Men det är ju också därför jag känner att när jag har ett hem som jag får som jag vill ha de och är skuldfri då är jag nöjd med allt sen.

Det som gäller nu är bara att spara vidare. För varje gång jag får undan pengar som jag sparar så har jag de genast bättre. Den dagen jag gör något med mitt hem och fixar de på ett sätt som jag vill ha de då har jag de också bättre. Egentligen är de väldigt enkelt. Fortsätt kämpa på så att allt blir bättre och tillslut så blir jag nog nöjd.


2012 06 06

Det är skönt att ha en ledig dag mitt i veckan. Speciellt en sån här vecka där jag annars hade haft väldigt mycket jobb. Nu blir de ju mycker mindre. Igår var jag på utbildning och jag tror att den dagen var kortare än den dagen jag skulle haft om jag hade jobbat med busskörningen. Idag är jag ledig och jag har faktikst en ledig dag till denna veckan, men sen har jag riktigt mycket jobb. Men eftersom veckan i normala fall skulle ha varit sex dagar jobb och en ledig så känns de bra att jag nu istället denna veckan har en dag  utbildning, två lediga dagar och  fyra dagar av busskörning istället.


Luktar illa ?

Vissa luktar illa. Ny undersökning visar motsatsen? Vad ska jag göra med den informationen som jag får i denna  undersökning. Dessutom behövs väl ingen undersökning? Det är bara att lukta med näsan, eller? Undersökt eller ej, men nog fan finns det folk som luktar illa. Det behöver man ibland inte vilja undersöka. Det känner man ändå. Vad tänker Sonja om typ detta om lukta illa? Alltid lika kul att höra hennes funderingar om allt och inget.
Zlatan har också ett luktsinne och han blir ju ganska rolig när
han tycker någon luktar illa.


Jag kan aldrig smyga utan att någon ser.

Jag var ju på  utbildning idag på jobbet. När man är på tex utbildning, kurser, konferanser eller likande så brukar man få väldigt mycket mat. Det är en fika på morgonen, lunch och mer fika på eftermiddagen. Till allt sånt här så får man ju ofta kaffe och de som händer då är att jag smyger lite och kollar direkt om de finns typ saft, juice, eller kanske läsk. Vatten brukar ju också funka. Jag dricker nämligen inte kaffe, och inte te heller. Jag vill då såklart väldigt gärna ha något annat. Jag brukar ofta lösa de där trots att man nästan aldrig tänker på mig. Jag som inte dricker varken te eller kaffe.
När jag då smyger undan lite och kanske hittar något annat att fylla min kopp med så lyckas jag aldrig smyga med de utan att någon ser. När de är fika eller lunch och de finns kaffe som alla dricker utom jag så får jag alltid höra att jag måste lära mig att dricka kaffe. Jag måste ju bli stor någon gång och allt detta. Allt är naturligtvis bara på skoj, men jag tror aldrig jag kan gå igenom en hel kurs eller en utbildning utan att jag får massa kommentarer på att jag inte dricker kaffe. Det kan tex vara: Ska du inte göra som alla barn och ta en bulle till saftenoch sen när du har ätit upp så får du gå bort och leka i bollhavet. Du ksnake vill ha ett sugerör till de du dricker osv,,,

Man blir lite generad och vet inte riktigt vad man ska svara på allt. Jag brukar oftast hålla med och säga ja och  jo typ. Jag har ju tidigare skrivit här på bloggen att jag inte vill bli riktigt vuxen för det verkar så tråkigt. Roligare att vara lite barnslig liksom. Är man som idag på en utbildning och det är fika så får jag alltid reda på att jag måste lära mig man blir inte vuxen annars. Det går aldrig att hålla de hemligt.

Anledning till att jag inte dricker kaffe det är enkelt. JAG TYCKER INTE ATT DET ÄR GOTT.  Jag har fått alla möjliga tips genom åren om hur jag ska göra för att börja gilla detta. En har sagt att om jag tvingar i mig 10 koppar om dagen så kommer jag att gilla de sen och då vill jag inte vara utan. Man har också sagt att jag missar så mycket i bakverk som bara är gott till kaffet. Jag tror aldrig jag kommer att börja dricka kaffe. Det smakar inte gott. Jag lever hellre med att folk tjatar på mig om detta. Det blir alltid såhär  när jag befinner mig i en grupp där alla dricker kaffe, men inte jag. Det är ju bara på skoj, de vet jag ju. Det är ändå märkligt att hur mycket jag än försöker att inte visa att jag inte vill ha kaffe ju lättare har folk att få se just de.

Får acceptera läget och göra de bästa jag kan.2012 06 05

Godmorgon !
Idag tar vi ny tag igen. Kanske lite tufft efter gårdagens alla insikter, men det ska jag inte gå ner mig för utan de är bara att kämpa vidare med allt man har att göra.

Jag ska iväg till jobbet. Det är utbildning hela dagen som gäller. Kan vara skönt att göra något annat än att köra buss under en arbetsdag. Lite sovmorgon har jag ju fått också. Går upp klockan 07:00 istället för 03:30, skillnad..

Ha en bra dag !


Plan B liksom

Hejsan på er ..

 
Jag har suttit här och räknat och "vänt och vritt" på siffrorna och samtidigt då så kollar jag den offert som jag har fått på mitt kök idag. Min slutsats är att jag inte kommer att få loss alla pengar som krävs i år och då är det ju så att hela min nuvarnde plan liksom faller. Man kan naturligtvis bara spara och spara tills man har alla pengarna, men det kommer att ta mycket längre tid än vad jag räknade med från början så jag lär inte orka med detta. Det blir liksom bara för mäktigt och de känns för stort för mig just nu. Jag vet dessutom inte så mycket om hur ekonomin ser ut nästa år så det kan vara svårt att planera en budget som sträcker sig från nu och långt in i nästa år.

Hela min plan var ju att få loss alla pengar i år, men det finns inte en "sportmössa" att jag på nuvarnade budget och förutsättningar ska kunna fixa detta. Jag måste göra något helt annorlunda om jag ska ha en ärlig chans att fixa detta med pengarna till köket i år, och jag ska titta på de. En sk PLAN B liksom.

Såhär är verkligenheten just nu. Jag får utgå från den och köra vidare.
Har en hel del att fundera på.

Nu har man lite att fundera på. Jag har pratat vidare om köket och jag har fått två olika offerter och de skiljer väl ungefär 10 000 kronor mellan dom. Allt är med utom priset på de arbetet som ska göras när köket ska sättas upp.
Detta är mitt kök som är ritat åt mig.
Jag är nu i ett läge där jag får räkna lite själv,  fundera över en ny budget och bestämma mig för om jag ska ta de här vidare. Jag har några saker till där jag kan vända och vrida lite och de ska jag göra. Får se vad jag kommer fram till ? Jag har lite att smälta nu. Jag har defentivt en hel del att fundera på !!


Nu slipper jag höra de från någon annan.

Nu får alla dom som tycker att jag ska laga egen mat lite rätt med de dom säger. Jag bjuder på denna så slipper någon annan skriva detta till mig. Massor med människor har ju skrivit allt annat om att jag borde laga egen mat  liksom. Lika bra att jag själv tar upp ett argument innan någon annan gör de. Sen kommer jag ju ändå inte att börja laga mer mat hemma.


Var väldigt tidig !

Upp tidigt idag då. Kändes skönt att man hade sovit gott och jag var inte speciellt trött trots en tidig timme. Jag tror nästan jag gick upp för tidigt, men de tänkte jag inte på så jag gick till jobbet. Tog lite bilder på vägen.

 


När jag kom till jobbet var de en och annan som var förvånad över att jag var där så tidigt. jag brukar alltid komma in precis när jag börjar typ. Har väl med de att göra att jag brukar vilja ligga kvar i sängen till jag bara måste gå upp för att hinna. Men idag vet jag inte vad som hände. Jag var på jobbet 25 minuter innan jag skulle börja och det var inte bara jag som tyckte de var märkligt.

Det var lugnt att köra idag och tidigt är man hemma. Snart ska jag ta mig ut och fortsätta med mitt största "huvudbryt" just nu. Fortsätta planera köket för framtida renovering. Få se hur jag tänker efter dagens övningar.
I morgon är de till jobbet igen, men jag ska på utbildning så jag kan sova till typ klockan 07:00 iallafall.2012 06 04

Då jobbar man igen. Ganska lugnt. Man kör något varv på en linje, tar en paus och kör ett varv till. Lugnt liksom..
Efter jobbet blir de ut till butiken som säljer kök. få se vad som sägs och hur jag tänker efter de. Jag tror jag vet, men vi får se.

Ha en bra dag !Lugnt idag och de känns bara bra.

Har handlat och pantat burkar. Nu har jag så jag klarar mig någon vecka. Skönt att få detta gjort. Denna dagen är det annars mycket ta de lugnt som gäller.

Nästa vecka är de bara att kämpa på igen (inte bara med köket) Det är jobb med upp tidigt på morgonen. Jag ska också på någon utbildning som jobbet står för. Vet inte exakt vad det är, men någon form av utbildning iallafall.

Man grubblar mycket på allt möjligt, men jag mår iallafall inte dåligt.  Det känns rätt att bara fortsätta att kämpa på. Det är framförallt sparandet av pengar jag tänker på. Jag kommer nog att få spara resten av året för att få ihop till de kök jag verkligen vill ha. Jag utgår ifrån detta även om jag inte vet allt än. Men jag har satt mig in i ganska mycket denna veckan om vad de faktikst handlar om att totalrenovera köket så jag kan nog säga att de är hela året av sparande som gäller.

På något sätt känns de ändå bra. Lite jobbigt samtidigt, men det är detta jag vill göra och något annat känns inte viktigt just nu.  Jag jobbar mot detta målet och när man ändå kan se att man får loss alla pengar på ett halvår eller mindre så blir de värt  att fixa de. Jag vill inte ge mig för jag vet att de blir bara jobbigare sen. Jag vill inte börja om sen att kämpa mot mitt drömkök en gång till. Jag vill liksom inte bara gå runt och inte försöka fixa detta nu på något sätt. Jag får försöka hitta alla positiva tankegångar kring detta och så kör man vidare bara. Det känns ändå som en vuxenprioritering att inte bara skita i sitt hem. Det känns också vuxet att jag inte vill lösa detta genom att ta lån. Lån är ju ingen lösning på detta. Tar man lån och sen renoverar ja då har man ett nytt kök. Men köket blir ju inte mitt för jag måste ju betala de när jag har skaffat de. Dessutom har jag mindre pengar att röra mig med om jag lånar. Meningen med hela in dröm är ju att jag ska lösa allt så jag vid varje lösning får de bättre och bättre. Det är skuldfritt som gäller inget annat. VUXENPOÄNG TILL MIG tycker jag !


2012 06 03

Det har varit en lugn förmiddag även om jag har haft lite bekymmer med prylar som jag försöker laga. Lite I-LANDSPROBLEM kommer man aldrig ifrån.
Det blir nog en ganska lugn dag denna söndag. Jag behöver handla hem lite mat för de är nästan tomt i kylen. Nästa vecka börjar ska man gå upp tidigt på morgonen igen. Känns alltid lika tufft såhär innan, men när de väl är dags att stå på benen klockan 03:30 så klarar man de på något sätt. Så är de när man kämpar på liksom.

När de gäller köket så tar man nya tag nästa vecka. Jag har ställt in mig på att jag kommer att få kämpa på med mitt sparande i ett halvår till. Jag kanske inte behöver så lång tid på mig, men jag ställer in mig på de så jag inte blir allt för besviken om det är så det är. Det känns ändå ganska bra för tänker man positivt så är de ju bara ett halvår kvar sen har jag alla pengar jag behöver till köket, och det är i sämsta fall. Det kan såklart gå snabbare. Efter morgondagens övningar så vet jag nog mer.
Nattblogg

Dags att sova nu då. Jag har haft en bra dag även om jag inte har fått så mycket gjort, men de måste ju få kännas ok de också ibland. Grubblar gör jag  mycket över köket. På måndag ska jag tillbaka till butiken som säljer kök och kolla på den "ritning" som ligger klar. Det blir väl lite detaljer som jag ska bestämma mig för och så får man höra vad han säger denna gången. Det man tänker mycket på är ju inte just alla detaljer om hur de ska se ut. Jag har ju de ganska klart för mig och har haft ganska länge. Sen lyssnar man ju på andra som vet för dom har ju  förslag som man ibland gillar bättre såklart. Men i de stora hela så har jag klart för mig hur jag vill att detta ska se ut så detta är väl inte så mycket att fundera på här hemma längre utan det är ju bara att vänta tills man står i butiken igen.

En annan sak som jag funderar mycket på det är att jag vill bli lite bättre på att röra på mig. Återigen känner jag att jag är på väg att slöa till. Denna veckan har jag bara gått en sk fokuserad promenad. Med fokuserad menar jag att man är ute rör på sig för den saken skull. Det är naturligtvis för dåligt och så vill jag inte att det ska fortsätta. Jag hoppas jag kommer ur denna dåliga trend ganska snabbt. Egentligen gillar jag ju att träna och röra på mig och jag älskar när andra gör de mycket också. Borde ju bara vara för mig att köra på.


3 000 mat och 12 000 spara !

Henrik:


Hej!


Vad är det för hämtmat du äter hela tiden? Blir det inte sjukt dyrt att bara köpa färdigmat nu när du ska spara pengar?


Maten jag hämtar är vanlig mat.Jag spenderar ungefär 3000 kronor på mat i månaden nuförtiden. Då räknar jag allt Både den mat jag köper ute och de jag har hemma som bröd, smör och sånt. Jag sparar ändå 12 000 kronor i månaden i snitt trots detta. Det kanske är mycket att spendera 3000 på mat i månaden, mne jag måste ju äta och jag tycker de är värt de.


Panerad schnitzel !2012 06 02

Det är såklart en underbar lördag med mycket sol!
Jag vill bara vara ute hur mycket som helst.
Hoppas allt är bra med er. Med mig känns de helt ok även om jag grubblar mycket, men det är ju Danne i ett nötskal. Såklart  tänker jag mycket på köket. Vad kommer detta att kosta och hur länge kommer jag egentligen att få spara. Det man också funderar på är ju alla små detaljer som jag har kvar på köket som inte är bestämt än. Så går tankarna nu. På måndag ska jag inte till butiken där jag tidigare i veckan har varit och pratat kök. Får se hur jag grubblar vidare sen, och framförallt hur ska jag lägga upp min budget?
Ha en underbar dag och en fortsatt trevlig helg !


Nu tar jag en ledig helg igen.

Det blev ganska fint väder idag också. Efter regn och rusk och riktigt kallt i morse så kom solen. Underbart !
Skönt att denna arbetsveckan är över. Den har varit lite tuff, men ändå lugn. Jag har haft några långa dagar, men timmarna har gått ganska fort. Jag har grubblat mycket, men inte på jobbet. Idag är de fredag och nu tar jag en ledig helg.Lite stress i vardagen.

Full fart har de varit ett tag. Jag ska snart vara på jobbet och innan de vill man ju hinna äta och göra sig iordning och så. Det fick gå undan här i någon timme.
Ut i regn och rusk och hämta mat. Äta lite gott och sen hoppa in in ut i duschen och nu blir de till att ta sig ut igen och "tagga" bort till jobbet.
Ha en bra dag !


2012 06 01Det går verkligen fort.

Idag ringde killen som har hjälpt mig denna veckan att planera mitt drömkök. Han sa att han har ritat lite och vill visa mig hur mitt kök kan komma att se ut. Han fråga om jag kunde komma redan idag. Det kunde jag inte för jag var ju på väg till jobbet. Men detta är alltså redan klart! På tre dagar är detta redan uppritat med mina mått och allt är som jag vill ha de! På måndag ska jag kolla detta och "finputsa" på detaljerna.  Jag kan  se mitt kök på bild, de kök som jag länge har velat ha. Det går verkligen snabbt ! Får se vad han nu säger på måndag? Får jag ett pris på detta då blir de till att tänka hur jag ska gå vidare.


Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE