Zara Larsson đŸ©”đŸ’™

 
(null)
 


Danne - Juni

 
 
 
(null) 
(null) 
(null)
 Är det vĂ€rt det?

 Jag tycker nu att jag  har fĂ„tt grepp om alla dom resor jag vill göra i Sverige i Ă„r. Jag har en plan som kan funka om jag fĂ„r till alla bokningar och vill lossa pĂ„ dom pengar som jag tror jag behöver lĂ€gga.
 
Det har ocksĂ„ blivit vĂ€ldigt uppenbart att jag mĂ„ste vara ganska effektiv i mitt resande. Man mĂ„ste hela tiden vara pĂ„ vĂ€g till nĂ€sta stĂ€lle. MĂ„let sen förra Ă„ret har ju varit att jag ska avverka en plats i varje landskap i hela Sverige. Tanken var först ocksĂ„ att jag skulle titta pĂ„ vad som finns att göra runt om i Sverige. Jag ville pĂ„ nĂ„got sĂ€tt passa pĂ„ nĂ€r jag Ă€ndĂ„ befinner mig pĂ„ vissa stĂ€llen. Vissa platser blir  ju mitt enda besök som jag gör under min livstid. Det kan man nog sĂ€ga. DĂ„ kan jag ju spontant kĂ€nna att jag ska försöka ta vara pĂ„ allt fint som finns att se, och saker som ger mig upplevelser och roliga minnen.  Men nĂ€r jag nu har fĂ„tt bĂ€ttre överblick pĂ„ detta sĂ„ inser jag ju att man i princip fĂ„r avverka en plats och sen raskt ta sig vidare till nĂ€sta. Det funkar liksom inte om man ska uppehĂ„lla sig en lĂ€ngre tid pĂ„ vissa stĂ€llen. Allt blir för stort och orimligt dyrt i slutĂ€ndan. DĂ„ blir det inte vĂ€rt att genomföra dessa Ă€ventyr.
 
Det som jag mest funderar pĂ„ nu Ă€r om det Ă€r vĂ€rt att göra detta överhuvudtaget.  NĂ€r jag vet mer exakt och jag ser helheten, dĂ„ blir jag osĂ€ker. Det kanske Ă€r bĂ€ttre att göra nĂ„got annat? Samtidigt vill jag detta sĂ„ in i helvete. Jag har lĂ€nge haft en dröm om att pĂ„ nĂ„got sĂ€tt avverka Sverige. Nu har jag Ă€ndĂ„ chansen och möjligheten. Ska jag dĂ„ bara slĂ€ppa det för denna gĂ„ngen och sen bara fortsĂ€tta drömma om det? Det Ă€r ju inte roligt, men samtidigt vill jag ju vara sĂ€ker att jag inte gör nĂ„got som jag sen fĂ„r Ă„ngra. Är det vĂ€rt det? Det blir tufft att genomföra hur jag Ă€n vĂ€nder och vrider pĂ„ det.
 Ledig dag. (2023 06 28)

Jag jobbar ju sex dagar denna veckan, men idag har jag varit ledig. 
 
HĂ€r kommer en liten lista pĂ„ hur min onsdag har varit. 
 
 
 1: Tog en promenad i solen pĂ„ exakt 5 km. 
 
(null)
 
 
2. KĂ€kade lite god fisk och unnade mig lite glass till efterrĂ€tt. 
 
 
 
  (null)
(null)
 
 3. Hade tid hos tandlĂ€karen sĂ„ det blev ett besök dĂ€r under eftermiddagen. 
 
 
4: Fick hem nÄgra paket och idag köpte jag Àven mig tvÄ nya stekpannor. Jag vill kunna laga god mat i sommar och det Àr ju lÀttare nÀr man har bra grejer. Det Àr vÀl halva matchen?
 
 
 
 5: NĂ„gra videos pĂ„ TikTok blev det ju ocksĂ„. 
 
 
 
 6: IkvĂ€ll har jag börjat titta pĂ„ Hulken. Den gamla tv-serien frĂ„n 80-talet eller nĂ„t. Det Ă€r ju en klassiker. Jag minns nĂ€r jag var liten och kollade lite dĂ„ och dĂ„ pĂ„ detta. DĂ„ trodde jag inte att Hulken hade riktiga muskler, men det har han ju. Lou  Ferrigno Ă€r sĂ„ hĂ€ftig att se i denna rollen som The Incredible Hulk.
 
 
(null)

(null)  (null)
Vecka 26

Jag har 6 dagar av jobb denna veckan, men mĂ„nga dagar Ă€r ganska korta eller sĂ„ slutar jag hyffsat tidigt. Man fĂ„r ju börja tidigt ocksĂ„, men det Ă€r inga problem. 
 
Jag har vĂ€ldigt mycket att göra och jag har planerat som fan för att jag ska kĂ€nna att jag hinner med utan att jag behöver stressa. Det kommer att funka bara jag tar det lugnt. 

En hel del pengar kommer in denna veckan ocksĂ„. Jag vet inte riktigt hur jag ska göra med allt, men jag hoppas i alla fall att jag kan spara dom pengar som jag hittills har sparat ihop i Ă„r. Jag Ă€r inte sĂ€ker pĂ„ att det gĂ„r att spara mer pĂ„ dom pengar som kommer in denna veckan. Jag har ju lite planer pĂ„ att göra saker och en del utgifter som jag kommer att ha i juli har jag inte riktigt rĂ€knat med. DĂ€rför Ă€r jag lĂ„ngt ifrĂ„n sĂ€ker pĂ„ att jag fixar sparandet som pĂ„ det sĂ€ttet som jag helst vill. 
 
Men sen vet jag inte Ă€n. Ibland kommer det ovĂ€ntade inkomster ocksĂ„ och konstprojektet har gĂ„tt mycket bĂ€ttre den senaste tiden Ă€n vad jag har rĂ€knat med. Det Ă€r nog den grejen som gĂ„r bĂ€st just nu och jag försöker ju ocksĂ„ hela tiden att utnyttja det "flow" jag ibland har sĂ„ att pengarna liksom gĂ„r i en loop. Det Ă€r bara att göra sĂ„ gott man kan och sen behöver man inte sitta och Ă„ngra att man har gjort sĂ„ mycket fel eller borde ha gjort saker annorlunda. Jag klarar inte allt, jag kan inte alltid fĂ„ som jag vill och jag kan heller inte förutse allt.  Men jag kan. alltid vĂ€lja hur jag vill hantera saker och ting. Jag vill ta allt med ro och bara njuta av saker som jag redan har och som Ă€r bra i mitt liv. Det lĂ€tt att glömma bort sĂ„nt ibland nĂ€r man Ă€r mitt inne i att strĂ€va efter saker som man inte har Ă€n.  
 
(null)
(null)
(null)

 Saker börjar falla pÄ plats.

 Skönt med en ganska lugn helg. Jag har ju jobbat ganska mycket denna veckan och jag har Ă€nnu mera jobb att ta tag i nĂ€sta vecka. 

Jag var tvungen att avverka tvĂ„ lĂ„nga promenadrundor i helgen för att nĂ„ mĂ„let  pĂ„ 100 000 steg i veckan. Det gick bra.
 

 Konsten har jag grejat en del med, fast jag kanske inte riktigt har lyckats tjĂ€na sĂ„ mycket som jag skulle vilja pĂ„ det. Men pengar kommer in i alla fall och det kĂ€nns skönt jag nu börjar fĂ„ bort den konst som i nĂ€stan en mĂ„nad nu har legat hemma hos mig och skrĂ€pat. Det blir inga pengar om jag hĂ„ller pĂ„ konsten. Jag mĂ„ste leverera och jag mĂ„ste se till att det hĂ€nder. Nu börjar det hĂ€nda mer och det Ă€r jag glad för. 
 
Jag har ocksÄ börjat hitta lite lösningar i min planering inför semestern. Jag har ju tidigare sagt att jag inte har nÄgon lust alls att vara hemma sÄ mycket pÄ min semester. Jag vill ju tex sÀtta det dÀr med mina resor runt om i Sverige. Jag avverkade ju halva Sverige (om man ser till antal landskap) förra Äret och i Är vill jag typ ta allt som blev kvar frÄn 2022.
 
Jag tycker att jag har hittat en lösning som kan funka och det Ă€r som att det verkar som att det gĂ„r lĂ€ttare att hitta lösningar pĂ„ saker och ting nĂ€r mĂ„nad och datum nĂ€rmar sig för saker som jag vill göra. Planerar jag för sĂ„nt som ligger för lĂ„ngt fram i tiden sĂ„ kĂ€nns det nĂ€stan lite meningslöst, för jag vet inte riktigt vad som hĂ€nder om tex 3 -6 mĂ„nader. 
 
Vet jag bara det stora mĂ„let, sĂ„ tror jag att det ofta rĂ€cker med att vara grymt fokuserad pĂ„ nuet. Det Ă€r ju i nuet som det dyker upp möjligheter eller problem som man mĂ„ste hitta lösningar pĂ„ och nuet Ă€r ju egentligen det enda man vet nĂ„got om. Att försöka planera för mycket i detalj pĂ„ vad man vill göra om tex 6 mĂ„nader, det funkar sĂ€llan för mig. Man vet ju för lite, sĂ„ lĂ„ngt i förvĂ€g. 
  (null)
(null)
(null)
(null)

 
 
 
 

Veronica MaggiođŸ’™đŸ©”

 
 Icona Pop - Where Do We Go From Here

 
 
 
 


Jag Àr försiktig.

Jag tÀnker mycket nu pÄ hur jag ska fÄ ihop allt som jag vill fixa under detta Äret. Jag vÄgar inte riktigt bestÀmma mig för nÄnting. Jag hÄller allting öppet fortfarande. Jag har svÄrt att fÄ en ordentlig överblick vad som kommer att funka. Jag vet att jag vill prioritera att spara ganska mycket pengar. Men jag vet samtidigt att jag inte vill vara hemma under hela semestern. Det Àr vÀl dessa tvÄ tankar som krockar lite med varandra. Hur mycket pengar har jag att bolla med och vad kommer saker och ting att kosta som jag eventuellt vill göra? 
 
NÀr det kommer till detta med mina pengar sÄ har jag ju sagt förut att det kÀnns lite obehagligt att bolla med vÀldigt mycket mer pengar Àn vad jag Àr van vid. Jag Àr rÀdd för att jag kommer att ta för mÄnga felaktiga beslut och lite för stora risker. Man kan lÀtt förlora vÀldigt mycket pengar snabbt och det gÀller nog att jag Àr mer försiktig Àn vad jag normalt sett brukar vara. Jag fÄr hÄlla mig till vad jag planerade frÄn början och vara vÀldigt noga med det. 
 
Den senaste tiden har jag ocksÄ mÀrkt av att andra börja lÀgga sig i vad jag hÄller pÄ med. Jag har t.o.m blivit kontaktat av nÄgra kÀndisar som sÀger att dom gÀrna vill hjÀlpa mig pÄ olika sÀtt. MÄnga vill lÀgga sig i, utan att dom egentligen har en aning om vad jag hÄller pÄ. Jag kommer att passa mig för att bry mig om nÄnting av allt som folk kontaktar mig om. Förmodligen kommer jag inte att bry mig om nÄnting. Jag helt sÀker pÄ att om jag bara hÄller mig till vad jag sjÀlv har planerat, sÄ Àr det det bÀsta för mig i slutÀndan. 
 
Sen Àr det vÀl ocksÄ sÄ att jag Àr mitt i allt möjligt. Jag menar att jag har satt upp vissa mÄl för alla möjliga saker och jag har gjort ganska mycket och hÄllit pÄ lÀnge, jag har ocksÄ vÀldigt mycket kvar tills jag nÄr mÄnga av dom slutgiltiga mÄlen. Man tappar lÀtt motivationen för det kÀnns ibland som man inte kommer framÄt, utan bara stÄr och stampa. 
 
En grej som ÀndÄ kÀnns bra Àr att jag har bestÀmt mig för att avsluta vÀldigt mÄnga saker under detta Äret och nÀsta sommar. Med mÄnga saker Àr det sÄ att om jag inte kÀnner att jag kan göra nÄgra större grejer för att snabbare Àn nu nÀrma mig mÄnga av dom mÄl jag har, dÄ kommer jag inte att kÀmpa vidare. DÄ fÄr jag istÀllet göra det bÀsta jag kan med det jag redan har. Det Àr inte vÀrt att greja hur mycket som helst för att fÄ saker som man inte har. DÄ Àr det istÀllet mer vÀrt att försöka göra det bÀsta man kan med allt som jag dÄ har. Man fÄr liksom mer vara glad över vad man har och inte var ledsen över det man inte har och kanske aldrig kommer att fÄ. Det Àr i alla fall inte vÀrt att kÀmpa hur mycket och hur lÀnge som helst för det. 
 
 
 


Vila i frid, Björn.

IgÄr fick jag det trÄkiga beskedet att min klubbkamrat Björn Andersson hade gÄtt bort efter en tids sjukdom.
 
Björn och jag har trÀnat mÄnga timmar pingis med varandra. Mycket tÀvlingar och seriematcher blev det ocksÄ genom Ären. Han har stÀllt upp hur mycket som helst för TrollhÀttans BTK och jag minns framförallt honom som en bra spelare att trÀna med och en snÀll och trygg vÀn som man kunde prata med om allt.
 
Björn peppade och berömde ofta mig nÀr jag hade gjort nÄgot bra i pingisen. Det stÀrkte ju mitt sjÀlvförtroende oerhört mycket. Han var ocksÄ ett bra stöd nÀr pingisen kÀndes tung och jobbig. Björn fanns alltid dÀr utan att man egentligen bad honom om det. Björn Andersson var en bra man och för min och mÄnga andras utveckling i pingis har han haft en stor betydelse. Vila i frid, Björn Andersson. Jag kommer aldrig att glömma dig. 
ttela
 
Minnesord över Björn Andersson - NordvÀstra Götalands Bordtennisförbund (sbtf.se)


Vecka 25

Ny vecka igen och nu börjar vÀl en lite tuffare arbetsperiod igen. Denna jobbveckan kÀnns hyffsad ÀndÄ. Ingenting kÀnns pÄ förhand jobbigt. Men jag har mer jobb framför mig nu Àn vad jag har haft under de senaste 3 veckorna. Jag har semester om ungefÀr en mÄnad och jag tror inte att jag kommer att söka sÄ mycket mer ledigt fram till dess. Allt kÀnns helt ok att bara jobba pÄ med.
 
Det Àr ju midsommarveckan nu och jag jobbar midsommarafton, men Àr ledigt lördag och söndag. Jag har en vanlig arbetsvecka kan man sÀga. Om jag inte minns helt fel sÄ tror jag att jag ofta har varit en av dom förarna som fÄr jobba just midsommarafton. Jag minns inte vilket Är jag var helt ledig frÄn jobb just den dagen. Jag vet att jag ett Är tog ledigt en halv dag, men jobba brukar jag fÄ göra just pÄ midsommar. Det Àr ju oftast en ganska lugn jobbdag, men sÄnt vet jag sÀllan pÄ förhand. Jag vet bara att ska jag fira midsommar sÄ fÄr jag göra det pÄ lördag istÀllet. 
 
Samtidigt fÄr jag tÀnka pÄ att ta det lite lugnt. Denna veckan tjÀnar jag inte sÄ mycket pengar pÄ nÄnting. Jag fÄr vara noga med utgifterna om jag ska hÄlla den budget som jag satte upp för juni under hela denna veckan.  Det nÀsta vecka som det rullar in pengar  varje dag och dÄ kan jag slÀppa lite pÄ sparande och tÀnkande kring det. Jag har ocksÄ kÀnt under framförallt förra veckan att det Àr mycket som jag behöver köpa och jag har bestÀllt en hel del grejer som jag kanske inte riktigt behöver nu, men som jag kanske behöver lÀngre fram i sommar. Jag fÄr tÀnka mig lite för sÄ att jag inte jÀmnt shoppar spontant nÀr kÀnslan liksom faller pÄ. Förra veckan bestÀllde jag ganska mycket grejer. Jag har rÄd och det Àr lugnt just nu,  men jag har ju ett sparmÄl för i Är ocksÄ. SÄ ibland Àr det nog bra om jag tÀnker pÄ att dra lite i handbromsen nÀr det kommer till shopping. Jag vill ju inte misslyckas totalt med mÄlet som jag har med pengar för i Är.  Det ska i alla fall inte falla pÄ för mycket spontant inhandlande av saker, som jag kanske inte heller behöver just nu. 
 
 
 


estraden - Glömmer att glömma.

 
 


Ibland vill jag bara sluta.

Jag vet inte riktigt vad jag ska sÀga nu. Jag har svÄrt att fÄ ihop alla tankar som jag har tÀnkt under helgen. Man inser att mÀnniskor kan vara vÀldigt olika. MÄnga Àr bara riktiga jÀvla svin, samtidigt som mÄnga naturligtvis Àr jÀttesnÀlla och bra ocksÄ, av er som följer mig pÄ olika sÀtt. 
 
Men tyvÀrr hakar man lÀtt upp sig pÄ dom riktigt Àckliga mÀnniskorna som man ibland rÄkar ut för. Sen undrar samma vidriga mÀnniskor varför jag blir förbannad. Det bekrÀftar ju bara att personen som undra Àr dum i huvudet. Jag har svÄrt för att hantera det. Bara att vissa inte har nÄgra spÀrrar inom sig för vad dom gör och vad dom sÀger, sÄnt kan göra mig sÄ arg. Sen fattar dom inte vad saker och ting kan fÄ för konsekvenser. Ibland fattar dom inte ens nÀr det fÄr konsekvenser för dom sjÀlva. 
 
Jag tÀnker inte gÄ in pÄ exakt i vad detta handlar om för jag vill kunna skriva nÄgot bra och jag kÀnner inte att jag klarar det just nu för jag Àr fortfarande vÀldigt förbannad. En av alla principer jag har nÀr jag bloggar Àr att jag inte skriver nÄnting nÀr jag Àr som mest upprörd över det. Man skriver ju dÄ lÀtt saker som man sen kan Ängra och dessutom har jag ju mÀrkt att det finns mÀnniskor som plockar saker jag skriver ur sitt sammanhang och sen pÄstÄr att saker och ting Àr pÄ ett helt annat sÀtt Àn vad jag faktiskt har redogjort för. Ibland kÀnner man nÀstan att man vill lÀgga av med allt vad sociala medier heter eftersom som jag ibland fÄr med mÀnniskor att göra som inte verkar ha en enda hjÀrncell i huvudet. 
 
Nu ska jag försöka slÀppa alla Àckel och andra mÀnniskor som bara inte Àr nÄgot annat Àn dumma i sitt huvud.
 
Hur har min helg annars varit?
 
Ganska bra tycker jag. Jag har gÄtt mina promenader, Àtit god mat, druckit dyrt och fÄtt ganska mycket gjort av saker som jag lÀnge har skjutit framför mig och inte orkat ta tag i tidigare. Det kÀnns bra att jag har grejat mycket, men ÀndÄ inte kört mig fullstÀndigt slut.
 
Konstprojektet har jag försökt "speeda" pÄ lite med. Framförallt ville jag fÄ in dom pengar som lÀnge nu har legat och vÀntat pÄ att bli utplockade. Samtidigt tÀnker jag Àven hÀr att jag inte ska greja överdrivet mycket. Det som Àr bra att Àven om jag ska skulle ta en lite paus frÄn allt levererande av konst sÄ fÄr jag nog tids nog in alla pengar som jag har rÀknat med att jag ska tjÀna pÄ den konst jag lyckas skapa. Sen spelar det kanske ingen roll om jag fÄr in pengarna nu eller samma pengar om nÄgra mÄnader. Jag har ju och ska fortsÀtta under en ganska lÄng tid spara varenda krona. Det kommer att ta lÄng tid innan jag nÄr det slutgiltiga mÄlet som jag har nÀr det handlar om pengarna i detta. Det mÄste hÀnda nÄgot vÀldigt ovÀntat om jag ska fixa detta snabbare Àn vad jag i bÀsta fall har rÀknat med. 
 
SÄ det spelar inte sÄ stor roll just nu om jag fÄr vÀnta 1-2 mÄnader extra pÄ pengar som jag med lite extra jobb kan dra in nu. Jag mÄste ÀndÄ spara betydligt mer om jag ska fÄ till detta konstprojekt pÄ det sÀttet som jag har tÀnkt mig. Jag vet heller inte om jag Àr riktigt rÀtt ute. Jag Àr lite tveksam, Àven om jag tycker att detta Àr roligt att jag kan skapa konst som jag dessutom fÄr in lite pengar pÄ. 
 
 


Hot Friday!

Det Àr varmt nu. Det har varit en "Hot Friday" Inte sÄ konstigt för det Àr ju maxad sommar nu. Arbetsveckan Àr över och mycket jobb har det inte varit. 3 dagar Àr ju inte mycket och det kÀnns skönt att fÄ en ledig helg och sen börja ganska sent med jobb pÄ mÄndag. 
 
PÄ jobbet har jag ocksÄ sett vad jag fÄr för schema till hösten. Jag fick inte vad jag helst vill ha, men jag fick det schemat som jag kunde tÀnka mig att köra istÀllet. Jag ville haft ett schema dÀr jag börjar tidigt och slutar tidigt varje dag. Det blev det inte och jag ska inte försöka förklara hur allt med sökning av schema och hur arbetsmetoden funkar nÀr alla scheman ska fördelas. Jag kommer att fÄ ett schema dÀr jag typ jobbar dagtid under vardagarna. NÀr jag jobbar helgen sÄ Àr det lÄnga dagar bÄde lördag och söndag. Men jag har aldrig nÄgra sena kvÀllar eller nÀtter. SÄ det kÀnns ganska bra och jag hade inte förvÀntat mig att jag skulle fÄ nÄgot annat Àn detta. 
 
Hot Friday
Jag slutade ganska tidigt idag och efter jobbet sÄ köpte jag lite fisk pÄ Koppargrillen. Denna veckan har jag Àtit fisk varje dag. Jag har bestÀmt mig för att försöka Àta sÄ mycket fisk som möjligt och försöka minska pÄ framförallt griskött i framtiden. Det tror jag Àr bra om man tÀnker pÄ och försöker sÄ mycket som möjligt att hÄlla sig efter. 
 
Efter en god lunch sÄ blev det en promenad pÄ ca 12 km. Jag har lagt upp en hel del filmer pÄ min TikTok. danneblogg heter jag pÄ TikTok om ni Àr nyfikna pÄ hur jag busar dÀr. 
 
IkvÀll blir det vÀl mycket slappa och jag har ocksÄ tÀnkt att laga nÄgra fiskburgare. Man kanske ocksÄ ska unna sig lite bubbel ikvÀll. Det Àr ju ÀndÄ fredag. En Hot Fredag!
 
 Ha en trevlig helg!
 


Samir & Viktor - SKÅLA36 - Vad vill du ha?MidsommarstÄnd (Bas & Fiol)TableTennisDailyJag Àr trött nu.

Jag kÀnner mig just nu ganska trött igen. Jag har ganska ont i kroppen. För lite sömn i natt straffar sig direkt. Jag orkar inte bry mig just nu. Allt fÄr kÀnnas som det gör. Jag Àr i alla fall inne i en "soft" arbetsperiod och det kÀnns skönt att man slutar tidigt pÄ fredag och sen blir ledig i helgen. 
 
Jag kÀnner ÀndÄ att jag fÄr ganska mycket gjort. Jag grejar med allt möjligt och jag fÄr dom resultat jag vill ha.  Jag grejar sÄ mycket jag orkar, men jag tar det lugn och kör inte skiten ur mig pÄ nÄgot sÀtt. Jag kan inte ha för höga krav pÄ mig sjÀlv. Jag fÄr inte vara för hÄrd mot mig sjÀlv. Allt fÄr ta den tid det tar. Det har jag ju lÀrt mig nu. Jag vill inte mÄ skit igen som jag började göra för exakt en mÄnad sen . DÄ blev ju allt bara för mycket och jag var för hÄrd och hade pÄ tok för höga krav. Detta knÀckte mig totalt. 
 
Hittills under denna veckan har jag varit duktig med promenaderna. TvÄ lÄnga och idag gick jag en kortare. Jag vill gÄ mycket i början av veckan sÄ att jag inte behöver lÀgga lika mycket tid pÄ promenadrundorna nÀr jag fÄr en ledig helg. Jag Àr jÀttenöjd hittills och mÄlet Àr att i alla fall göra minst en mil till fram till fredag sen har jag inte mÄnga steg kvar till mÄlet pÄ 100 000 steg i veckan. 
 
 
Konstprojektet fortsÀtter att gÄ bra. Det Àr just nu nÀstan för bra. Jag hinner inte med att leverera som jag skulle vilja och jag fÄr nÀstan lite panik. Det kommer ju snart att bli sÄ mycket att göra med att fÄ in pengar om jag snart inte börja hinna med lite bÀttre. Men jag ska inte klaga. Jag kommer ju att tjÀna mina pengar och inte förlora ett skit. Bara jag levererar inom detta Äret sÄ Àr det lugnt. 
 
Annars var ju tanken att jag skulle planera lite mer inför min semester. Men jag har inte riktigt orkat och jag har dessutom svÄrt att hitta en plan som kÀnns bra. jag har ocksÄ svÄrt att bestÀmma mig för hur mycket pengar jag ska lossa pÄ inför semestern. Inne i mitt huvud har jag ganska klrat för mig vad jag vill fÄ ut av min semester, men jag har svÄrt att fÄ en bra kÀnsla för att det kommer att funka i praktiken. Jag ska orka och pengar ska rÀcka till mycket. PÄ nÄgot sÀtt kÀnns det lÀttare att bara vÀnta och sen gör nÄgot spontant nÀr man vÀl fÄr den dÀr semestern. Leva i nuet och inte tÀnka och planera för mycket lÄngt innan. Det kanske Àr bÀttre, men jag Àr inte sÀker pÄ det heller.
 
 
 


Vecka 24

Det kÀnns skönt att börja en ny vecka med 2 dagar av ledighet. Jag har ju jobbat i helgen, men det var ganska lugnt. Jag har ju haft en ganska "soft" arbetsperiod och man kan nog sÀga att den fortsÀtter. Denna veckan jobbar jag 3 dagar och fÄr en ledig helg. Det Àr ganska "soft" Àven om man fÄr vrÀka sig upp klockan 04:00 pÄ morgonen. Tittar jag pÄ hur jag jobbar fram tills att jag börjar min semester sÄ kÀnns det ganska lugnt. Det kÀnns ju bra.
 
Jag ska försöka greja mycket med min konst och göra allt jag kan för att leverera sÄ fort som möjligt. Det Àr ju efter leverans av min konst som pengar kommer in. Jag massor av konst som bara ligger och vÀntar pÄ att fÄ bytas ut mot cash. Jag kan inte sÀga att konstprojektet gÄr dÄligt just nu och bÀttre kan det bli, tex under denna veckan.
 
Jag ska ocksĂ„ försöka sĂ€tta mig ner och försöka planera lite inför min semester. Jag stĂ„r inte ut med tanken att vara hemma hur mycket som helst...nĂ€r jag samtidigt blir helt ledig i 4 veckor, i juli och augusti. SĂ„ jag fĂ„r försöka tĂ€nka ut lite saker som jag vill Ă„ka ut pĂ„ dĂ„. Jag fĂ„r kolla upp vad det finns för utbud i sommar och försöka rĂ€kna ut vad saker och ting kommer att kosta. 
 Jag ger inte upp.

Jag lĂ€ngtar mycket och ofta nu tills min semester börjar. Det Ă€r vĂ€l ca 5 veckor kvar innan jag fĂ„r en ledighet pĂ„ 4 veckor. 

Ganska lĂ€nge nu sĂ„ har jag ju tĂ€nkt mycket pĂ„ hur jag ska lĂ€gga upp dom resorna runt om i Sverige som jag har planerat att göra under detta Ă„ret. Jag kĂ€nner att jag behöver avverka en hel del av alla platser jag vill Ă„ka nĂ€r jag nu har min semester. Det kan funka lĂ€ngre fram i höst, men jag tror inte riktigt pĂ„ att jag löser alla resor pĂ„ nĂ„got bra sĂ€tt om jag anvĂ€nder min semester till att resa pĂ„. Dessutom vill jag inte ha en semester i Ă„r dĂ€r jag mest Ă€gnar mig Ă„t att gĂ„ pĂ„ gatorna i VĂ€nersborg. Det kĂ€nns ju bara sĂ„ trĂ„kigt om jag inte fĂ„r semester med mĂ„nga roliga utflykter. 

Jag vill gĂ€rna Ă„ka till Falkenberg och hĂ€lsa pĂ„ brorsan och hans familj. Det hoppas jag kommer att funka. Sen har jag ju som mĂ„l under detta Ă„ret avverka en plats i varje landskap, av dom som ligger norr om VĂ€rmland, plus Gotland. Förra Ă„ret fixade jag ju alla landskap söder om Dalarna. Nu vill jag ta resten av Sverige i Ă„r. Det kĂ€nns som att ska jag ha nĂ„gon chans att klara mĂ„let med resorna sĂ„ mĂ„ste jag i alla fall börja ta mig ut pĂ„ nĂ„nting under min semester. Jag vill ju det, men problemet Ă€r av att jag vill andra saker i Ă„r ocksĂ„. Pengar, tid och ork kanske inte riktigt rĂ€cker till. Fast jag kĂ€nner att bara jag kan komma igĂ„ng sĂ„ brukar ju saker och ting ta fart och lösa sig pĂ„ nĂ„got sĂ€tt. 

Jag vill ju ocksĂ„ Ă„ka till Stockholm i Ă„r. I början av Ă„ret tĂ€nkte jag att jag ville Ă„ka minst 2 gĂ„nger, men jag kommer att vara nöjd om det bara blir 1 gĂ„ng. Dessutom har jag ju biljetter till BokmĂ€ssan i Göteborg, som gĂ„r av stapeln i höst. Det vill jag heller inte missa. 

Men det Ă€r detta med pengar som jag mĂ„ste lösa. Jag har vĂ€l egentligen rĂ„d att göra allt och lite till av sĂ„nt som jag tĂ€nker att jag vill göra under detta Ă„ret. Fast samtidigt som jag har jag planer för olika typer av resor med alla sĂ„ vill jag ju ocksĂ„ spara en hel del pengar i Ă„r. Det blir ju betydligt tuffare att lösa allt jag vill göra om jag samtidigt vill spara en hel del. Det mĂ„ste gĂ„ vĂ€ldigt bra med pengar in om jag ska lösa allt, men jag ser Ă€ndĂ„ framför mig att det kan gĂ„. Jag har inte gett upp i alla fall. Ingenting just nu kĂ€nns försent med att hitta en lösning pĂ„. 
(null)
(null)

Onsdag - Torsdag.

Jag fortsĂ€tter med att ha ganska "softa" dagar. Jag chillar och försöker mĂ„ sĂ„ bra som möjligt. Jag kanske oroar mig över saker och jag vet inte riktigt hur jag ska lösa allt som jag skulle vilja göra under detta Ă„ret. Mycket gĂ„r emot mig, men jag tar allt med ro. Just nu mĂ„ste ju det viktigaste för mig vara att jag bara ska mĂ„ bĂ€ttre och bĂ€ttre. Jag har kĂ€nt mig lite trasig sen i mitten pĂ„ maj. Även om mycket kĂ€nns bĂ€ttre nu sĂ„ finns det fortfarande ett lite sĂ„r kvar i hjĂ€rtat, och en rĂ€dsla för att jag psykiskt ska rasa igen. Jag mĂ„ste chilla ner och ta det vĂ€ldigt lugnt ett bra tag till.
 
Onsdag
IgÄr hade jag en arbetsdag. En ganska bra sÄdan. Jag slutade 12:30 och tÀnkte som vanligt att nu hinner jag att fÄ gjort en hel del. Riktigt sÄ blev det inte. NÀr jag kom hem frÄn jobb sÄ kÀkade jag lite och sen blev det en lÄngpromenad pÄ ca 12 km. NÀr jag sen kom hem var jag sÄ jÀkla trött och jag kÀnde av tröttheten redan under den sista delen av promenadrundan. Jag tÀnkte att jag gÄr och lÀgger mig en halvtimme och sen kan jag greja lite med annat. Men jag sov bort större delen av kvÀllen och vaknade till klockan 22:00. Jag gick upp och diskade lite sen borstade jag tÀnder och kröp i sÀng igen. Snacka om att sova mycket, men sÄ kan det vara ibland. Jag hade ju varit upp 04:00 pÄ morgonen sÄ ingenting Àr ju konstigt med att en mÀnniska blir trött av det senare under dagen.
 
Torsdag
Idag har jag kÀnt mig ganska pigg och frÀsch. Inte sÄ konstigt nÀr sen igÄr har sovit i typ 14 timmar. Jag klev upp klockan 07:00. Det blev lite frukost och sen tog jag en promenadrunda igen. 12 km blev det idag ocksÄ  detta har jag nu avverkat varje dag under denna veckan. Nu behöver jag nog inte gÄ sÄ mycket mer för att klara mitt mÄl pÄ 100 000 steg. Det löser sig ÀndÄ, utan nÄgra fler promenadrundor. 
 
Annars har jag mest chillat och grejat med min konst. Konstprojektet har gÄtt hur bra som helst dom senaste dagarna. Jag hinner inte med riktigt, men jag kan ta det lugnt för pengarna kommer att komma in, sÄ lÀnge jag inte vÀntar till nÀsta Är med att leverera den konst som jag nu lÀgger pÄ hög. 
 
Det börjar bli vÀldigt varmt nu. Jag svettas mycket och jag tycker jag fÄr fylla pÄ med vÀtska mest hela tiden. Nu har det blivit sommar pÄ riktigt och jag tÀnker inte klaga. Man klagar ju lÀtt pÄ allt annat vÀder sÄ nÀr det Àr sommar och soligt, dÄ ska jag bara vara nöjd. Jag hatar ju snö och nÀr det regnar Àr det inte roligt. med nÄgot vÀder mÄste man ju vara nöjd och dÄ vÀljer jag att vara det med vÀrmen. 
 
FrÄn och med imorgon börjar en arbetshelg för min del.  Jag fÄr sovmorgon varje dag och sen har jag en ledig dag pÄ mÄndag, innan jag ska gÄ upp tidigt som fan igen. Det Àr bara att jobba pÄ, och fortsÀtta lÀngta till skön semester. 
 
 
 


Robyn, Zlatan, Zara, J-O.

 
 
 
 
 
 


Table TennisDaily - Werner SchlagerLediga dagar med massor av chillande.

Imorgon ska jag jobba igen. Jag har haft 4 sköna dagar av ledighet. Jag har chillat en hel del och jag tĂ€nker hela tiden pĂ„ att ta det lugnt och inte stressa. SĂ„ fort jag kĂ€nner att jag vill skynda mig med nĂ„nting sĂ„ tĂ€nker jag en extra gĂ„ng. Är detta verkligen nĂ„got som jag mĂ„ste fĂ„ gjort snabbt? Svaret har hittills alltid varit nej. Denna tanke hjĂ€lper mig att tagga ner och jag vet att jag mĂ„r mycket bĂ€ttre av att göra det. 
 
Jag har som sagt haft nÄgra lediga dagar och jag Àr inne i en ganska "soft" arbetsperiod. Under denna veckan jobbar jag imorgon och sen fredag - söndag. Sen börjar jag nÀsta vecka med 2 lediga dagar och sen jobbar jag 3 dagar, slutar tidigt pÄ en fredag och fÄr sen en ledig helg. Det Àr en "soft" arbetsperiod om man tÀnker pÄ hur en normal vecka kan vara nÀr man jobbar som busschaffis. Snart fÄr jag vÀl ocksÄ reda pÄ vad jag fÄr för schema till hösten. Sökningen Àr ju klar och om jag ska tro nÄnting sÄ fÄr jag nog inte som jag helst vill, men om jag fÄr nÄgot av dom 2 andra schemat som jag ocksÄ har som alternativ, dÄ kÀnner jag mig ganska nöjd och dessutom borde jag kunna fÄ tid till att göra vissa andra saker som jag har tÀnkt pÄ lÀnge att jag vill göra. Jag Àr försiktigt med att sÀga vad det handlar om för jag vill ta det lugnt och ta en sak i taget. Först fÄr jag se vad jag fÄr för schema, sen har jag mycket annat som jag vill fixa innan det blir höst och sen fÄr jag se hur jag tÀnker nÀr det Àr oktober. MÄnga bitar ska falla pÄ plats och jag har ju lÀrt mig nu att jag mÄste tagga ner och ta det lugnt. Vara mer ödmjuk och jobba  successivt framÄt mot dom mÄl jag har. 
 
Under mina lediga dagar har jag i alla fall hunnit med att besöka min mammas grav. Jag rensade upp lite och slÀngde gamla kransar och gjorde rent frÄn löv och vissna blommor. Jag kanske Äker dit senare i sommar och planterar lite blommor. Samtidigt vet jag att mÄnga fler Àn jag gÄr till mammas grav och gör fint dÀr. SÄ det kÀnns ganska lugnt att det inte alltid ser perfekt ut vid mammas grav.
Jag har heller inget stort behov av att besöka mammas grav. Jag gör det mest för att jag vill se hur graven ser ut. Rensa upp och kanske plantera och göra fint ibland. Till hösten tÀnder jag ju lite ljus och lÀgger en krans. 
 
I söndags var jag ju bjuden pÄ dop i Falkenberg. Min brors tredje barn skulle ju döpas. Det var roligt och trevligt och jag pratade med brorsan om att göra ett besök nÀr jag har min semester i sommar. 
 
Mycket promenerade har det ocksÄ blivit under dessa lediga dagar. I söndags fick jag ju gÄ ganska mycket för att mitt veckomÄl och för att jag ska kÀnna mig trygg och lÀtt kunna sÀtta denna veckans mÄl sÄ har jag pÄ 2 dagar ca 40 000 steg. Det har varit skönt att vara ute. Nu Àr det ju sommar pÄ riktigt och det blir ju lÀttare att vara ute dÄ. Det tycker jag i alla fall. 
 
 
Konstprojektet har nÀstan gÄtt för bra under dom senaste dagarna. Jag vÄgar dÀremot inte leverera min konst och dra in pengarna sÄ snabbt som jag helst skulle vilja göra. Jag mÄste ju tÀnka pÄ att ta det lugnt och kÀnna mig stressfri. Det Àr ocksÄ helst onödigt att skynda pÄ med levererande av konst. Jag förlorar inga pengar pÄ att vÀnta. Jag kommer att fÄ in alla dom pengar som min konst som jag nu har Àr vÀrd. SÄ lÀnge jag levererar allt jag nu har inom ett halvÄr sÄ fÄr jag betalt. Det Àr ett vÀldigt bra avtal i detta och jag behöver inte stressa. Det förstör bara mer Àn vad det gör nytta. SÄ det Àr helt meningslöst. Det spelar ju ingen roll om jag fÄr in pengarna idag eller om tvÄ veckor. MÄlet jag har med min konst Àr jag fortfarande inte i nÀrheten av och jag sparar ju alla pengar som jag fÄr in. DÀrför tÀnker jag fortfarande ta det lugnt, Àven om jag alltid hoppas pÄ att det dÀr lilla extra ska hÀnda sÄ att jag kan fÄ in mycket pengar pÄ kort tid och faktiskt slutföra mitt konstprojekt. Men tills det hÀnder (om det hÀnder) sÄ Àr det smartast att bara jobba sakta och succesivt framÄt med detta. Det Àr ingen mening med att stressa och göra ett dÄligt jobb med konsten. Det kommer bara att leda till ett totalt misslyckande. 
 


P3 MUSIKDOKUMENTÄR - Laleh

 


Danne - Maj

(null)

(null)

(null)

(null)
(null)Zara Larsson đŸ–€đŸ’–

 
(null)
 


Söndag (2023 06 04)

Det blev full ös denna söndagen. I morse gick jag ut ganska tidigt för att jag ville hinna med en promenad pÄ 12 km innan jag skulle ge mig ut pÄ en annan utflykt.
 
Jag lÄg efter med alla steg som jag vill sÀtta pÄ en vecka sÄ idag denna söndag behövde jag typ gÄ 1,5 mil för att nÄ mitt mÄl som Àr 100 000 steg i veckan. Jag trodde inte jag skulle fixa det, men nÀr jag nu sitter hÀr hemma och skriver sÄ har jag faktiskt fixat det. Mycket p.g.a. stegen i förmiddags. Det kÀnns skönt nu att jag inte slöade till och struntade i det. Det hade varit lÀtt att göra det denna gÄngen. 
 
 Efter detta sÄ fick jag fixa mig för lite fest. Jag var bjuden pÄ dop i Falkenberg. Min brorsas yngsta dotter Meya skulle döpas i Skrea kyrka. Det fick bli en liten utflykt med bil till Falkenberg. Dop i kyrkan och lite festligheter hemma hos min bror och hans sambo. 
 
 
 
 
 
 NÀr jag sen kom hem sÄ fick jag ta en promenad igen pÄ ca 3 km för att det fattades nÄgra tusen steg till mÄlet 100 000. 
 
Det blev en lÄng dag detta, men det sköna Àr att jag Àr ledig i tvÄ dagar till. Det blir liksom dubbel helgledigt och nÀsta vecka jobbar jag bara 4 dagar. SÄ det Àr ju ocksÄ en ganska skön arbetsperiod man Àr inne i just nu. Jag har ju inte heller mÄtt sÄ bra den senaste tiden, men jag kÀnner ÀndÄ nu att allt gÄr Ät rÀtt hÄll. Jag har fortfarande en liten klump i magen och jag Àr fortfarande orolig för mÄnga  saker som kan gÄ fel. Men jag har den senaste tiden varit bra pÄ att ta det  lugnt och bara bry mig om saker som jag behöver göra. Jag har taggad ner och blivit mera ödmjuk och inte för hÄrd mot varken mig sjÀlv eller andra. Alla dessa förÀndringar som jag har gjort Àr bara till det bÀttre och jag ska fortsÀtta spinna vidare allt detta. Jag hoppas att jag nÄgon dag kÀnner mig mindre orolig ocksÄ. 
 
 


Kyckling i dragonsÄs | Leif MannerströmDekonstruktiv kritik.P3 DOKUMENTÄRP3 DOKUMENTÄRP3 ID - Simone BilesJag har tÀnkt och Àndrat mig.

 Jag skrev ju för ca tvĂ„ veckor sen att jag mĂ„dde ganska dĂ„ligt och dĂ€rför ville jag ta en paus frĂ„n alla mina sociala medier. 
 
Jag har mĂ„tt riktigt dĂ„ligt och jag var tvungen att verkligen stanna upp och tĂ€nka efter vad jag egentligen hĂ„ller pĂ„ med och vad som faktiskt Ă€r viktigt i livet. Jag insĂ„g att mycket av sĂ„nt som har fĂ„tt mig att mĂ„ dĂ„ligt Ă€r helt och hĂ„llet mitt eget fel. TĂ€nkt vad lĂ€tt det Ă€r att ta saker och ting för givet. Men nĂ€r man mĂ€rker en uppenbar risk att faktiskt förlora nĂ„got som kĂ€nns viktigt, dĂ„ inser man hur allt de viktiga i livet hĂ€nger ihop och man blir mer ödmjuk och tacksam för sĂ„nt man faktiskt har. Det Ă€r vĂ€l ungefĂ€r vad  jag har kommit till insikt med under dom senaste tvĂ„ veckorna. 
 
 Jag vill fixa en del saker inom den nĂ€rmaste framtiden. Jag kĂ€mpar just nu med att fĂ„ loss pengar, men nu börjar det bli sĂ„ mycket pengar att bolla med och jag mĂ€rkte hur lĂ€tt det var att fastna i tankar som att man kan ta lite större risker och mer och mer gĂ„ i frĂ„n sĂ„nt som jag har planerat frĂ„n första början. Jag mĂ€rkte ocksĂ„ hur skoningslöst hĂ„rda vissa mĂ€nniskor kan vara. Jag vill inte exakt gĂ„ in pĂ„ vad som egentligen hĂ€nde, men jag sĂ„g framför mig en risk att förlora mycket av sĂ„nt jag har byggt upp genom Ă„ren. Jag kĂ€nde att om jag inte taggar ner och fattar allvaret, blir mer ödmjuk och snĂ€llare i mitt agerande mot mig sjĂ€lv och andra mĂ€nniskor sĂ„ kommer jag nog inte klara av nĂ„nting av nĂ„got som jag vill fixa framöver. Om det vĂ€rsta som jag kan tĂ€nka mig hĂ€nder...hur blir det dĂ„ för mig? Hur kommer jag och mĂ„ och hur  jĂ€vla jobbigt kommer inte livet bli att leva? Jag överdriver nog inte nĂ€r jag sĂ€ger sĂ„. Jag kĂ€nt lĂ€nge att jag stĂ„r och stampar pĂ„ samma stĂ€lle. Jag kommer inte vidare med nĂ„nting. Jag vill fĂ„ ut mer av mitt liv och min vision Ă€r inte att leva precis sĂ„ som jag gör idag och för resten av livet. Jag vet vilka förĂ€ndringar jag vill se för att jag ska komma till en punkt sĂ„ att jag i alla fall kĂ€nner mig nöjd med allt. Jag kanske inte kommer att fixa alla mĂ„l som jag vill nĂ„. Men jag vill kunna kĂ€nna att jag har gjort precis allt jag kan för att nĂ„ den vision jag har. Jag vet inte exakt hur jag ska lösa allt, men jag vet vad jag behöver göra för att jag i alla fall ska kĂ€nna att jag gjort precis allt jag kan. 
 
 Jag har lĂ€rt mig mycket under dom senaste tvĂ„ veckorna. Jag inser att jag inte kan ta saker och ting för givet lĂ€ngre. Jag mĂ„ste tagga ner och jobba mer systematiskt framĂ„t med saker och ting. Jag fĂ„r hĂ„lla mig till vad jag ska göra och bry mig mindre om sĂ„nt som jag tycker att andra ska göra. Jag kommer ingenstans med att vara för hĂ„rd mot mot folk. Det slĂ„r bara tillbaka pĂ„ mig sjĂ€lv. Jag mĂ„ste bli bĂ€ttre pĂ„ att lyssna pĂ„ kritik och ta den pĂ„ rĂ€tt sĂ€tt. Jag fĂ„r ta det som en typ av rĂ„d som jag kan ta lĂ€rdom av och som jag ocksĂ„ kan fĂ„ nytta av nĂ€r jag jobbar med att utveckla mig sjĂ€lv som person.  En grej som mĂ„nga har gett mig kritik för genom Ă„ren det Ă€r att jag allt för ofta tar bort mĂ€nniskor i mitt liv som: Bryr sig om mig, vill hjĂ€lpa mig, vill ta hand om mig och se till sĂ„ att jag mĂ„r bra. Det stĂ€mmer sĂ€kert. Jag har i alla fall vid för mĂ„nga tillfĂ€llen varit för snabb med att döma folk och mĂ„nga har inte ens fĂ„tt chansen att bevisa att dom faktiskt vill mig vĂ€l. Jag har vĂ€l mĂ„nga gĂ„nger varit rĂ€dd för att jag ska bli utnyttjad och lurad pĂ„ olika sĂ€tt. Jag vĂ„gar inte alltid slĂ€ppa in folk i mitt liv och min förklaring har mĂ„nga gĂ„nger varit att jag inte litar pĂ„ mĂ€nniskor som jag inte kĂ€nner. Nu har jag ju insett att det Ă€r en bortförklaring. Vissa har ju inte ens fĂ„tt chansen och jag har varit för egoistisk i mitt tĂ€nkande kring vad jag vill och vad jag tror. Vad jag vill och mitt ego tar över för mycket. Jag har ju ocksĂ„ varit med om att mĂ€nniskor som jag borde har kunnat lita pĂ„ sviker mig och gör mig riktigt illa. Det har vĂ€l ocksĂ„ gjort att jag Ă€r mer hĂ„rd mot andra som vill komma mig nĂ€rmare in pĂ„ livet. Jag inser att jag har varit för hĂ„rd och för egoistisk, vilken i slutĂ€ndan bara skadar mig sjĂ€lv. Egentligen blir allt bara fel. Det Ă€r ju bara dumt att inte slĂ€ppa in mĂ€nniskor i mitt liv som vill hjĂ€lpa mig och bryr sig om mig. Jag kommer inte att klara allt som jag vill Ă„stadkomma i livet om jag inte fĂ„r hjĂ€lp av andra. DĂ€rför mĂ„ste jag nog vĂ„ga lita mer pĂ„ mĂ€nniskor och i alla fall ge fler en Ă€rlig chans. 
 
Jag har den senaste tiden gjort en ganska stor personlig förĂ€ndring. Jag dömer inte mĂ€nniskor för snabbt. Jag har taggat ner och Ă€r mer ödmjuk. Jag inser allvaret i saker och ting som jag framöver vill fĂ„ fixat. Jag mĂ„ste tagga ner och jobba systematiskt framĂ„t. Jag fĂ„r hĂ„lla mig till sĂ„nt som jag har till uppgift att göra och inte bry mig sĂ„ mycket om sĂ„nt som andra ska göra. Jag Ă€r inte hĂ„rd mot nĂ„gon lĂ€ngre. Jag bara bestĂ€mde mig för att sluta med det och jag har redan mĂ€rkt under dessa tvĂ„ veckor att mycket runt omkring mig har förĂ€ndrats till det bĂ€ttre. Jag Ă€r mer ödmjuk inför saker och ting. Jag har taggat ner och Ă€r mindre egoistisk. Jag lĂ€gger min egen energi rĂ€tt och bryr mig inte lĂ€ngre om sĂ„dan saker som jag egentligen inte kan pĂ„verka eller ens har som uppgift att försöka förĂ€ndra. Jag har aldrig gjort en större rannsakan av mig sjĂ€lv och jag har verkligen gjort en stor förĂ€ndring som jag i alla fall tycker gör att jag blir en bĂ€ttre mĂ€nniska. Jag mĂ„r nu bĂ€ttre, men det var obehagligt att kĂ€nna att jag var tvungen att förĂ€ndra mig sĂ„ mycket för att inte förlora mycket av sĂ„nt som Ă€ndĂ„ Ă€r viktigt för mig i livet och som jag ocksĂ„ mĂ„nga gĂ„nger bara tar för givet att jag alltid kommer att ha.  MĂ„nga gĂ„nger kan det ju vara sĂ„ att man typ bara pratar om att man ska förĂ€ndra sig till det bĂ€ttre, men sen gör man inte det i alla fall. Ibland kan det ocksĂ„ vara sĂ„ att man förĂ€ndrar sig sjĂ€lv till det bĂ€ttre under en kort period. Sen kommer man lĂ€tt tillbaka till sĂ„nt som man gjorde innan som inte var bra. Men jag har kĂ€nt hur mycket bĂ€ttre jag mĂ„r av att ha gĂ„tt in i mig sjĂ€lv och gjort massor av förĂ€ndringar i min personlighet. Jag kommer att i framtiden tĂ€nka pĂ„ att vara mer ödmjuk och inte hĂ„rd mot mig sjĂ€lv och andra. Jag kan ju ocksĂ„ tycka att mycket i vĂ„rat samhĂ€lle Ă€r för hĂ„rt för oss mĂ€nniskor som lever i det. Det stĂ€lls vĂ€ldigt mycket krav pĂ„ den enskilda mĂ€nniskan. Vad jag tycker Ă€r rĂ€tt eller fel i det dĂ€r har jag inte funderat sĂ„ mycket pĂ„, men jag inser hur hĂ„rt det kan vara om man rĂ„kar göra allt för mĂ„nga misstag. Jag dĂ€rför bestĂ€mt mig för att jag inte ska vara en person som ocksĂ„ Ă€r hĂ„rd och liksom bidrar till att samhĂ€llet blir Ă€nnu hĂ„rdare att ta del av. Jag har ju insett nu sĂ„nt bara slĂ„r tillbaka pĂ„ mig sjĂ€lv. Jag mĂ„r skit och jag kan inte skylla pĂ„ nĂ„gon annan Ă€n mig sjĂ€lv i slutĂ€ndan. DĂ€rför har jag gĂ„tt in i mig sjĂ€lv och gjort massor med förĂ€ndringar som jag tror Ă€r till det bĂ€ttre. Detta ska jag hĂ„lla i och utveckla Ă„t rĂ€tt hĂ„ll framöver ocksĂ„. 
 
Saker som ocksĂ„ kan vara positiva Ă€r ju att jag faktiskt har lĂ€rt mig vĂ€ldigt mycket pĂ„ kort tid. Det bĂ€sta sĂ€ttet att lĂ€ra sig saker pĂ„ det Ă€r ju förmodligen att förstĂ„ att man  har haft riktigt fel. DĂ„ inser du att du mĂ„ste tĂ€nka om och agera pĂ„ ett annat sĂ€tt. Jag har lĂ€rt mig att jag mĂ„ste anpassa mig mer till vad andra vill ocksĂ„. Jag kommer inte att klara allt pĂ„ egen hand och jag kommer bara att mĂ„ sĂ€mre och sĂ€mre av att vara egoistisk och för hĂ„rd. Det kommer inget positivt ur det nĂ€r man Ă€r en sĂ„dan person.

 Jag har tĂ€nkt och jag har Ă€ndrat mig. Jag Ă€r nu mer ödmjuk och jag har taggat ner. Jag mĂ„r bara bra av det och jag Ă€r övertygad om att mycket kommer att gĂ„ lĂ€ttare för mig i framtiden nĂ€r jag nu har lagt mycket av den "sĂ€mre" attityden Ă„t sidan. Jag har redan mĂ€rkt att mycket runt omkring mig blir bĂ€ttre och lĂ€ttare för mig att hantera bara för att jag  tar det lugnt och taggar ner.  Jag mĂ„r bĂ€ttre igen, fast jag har ett litet sĂ„r i hjĂ€rtat och jag gĂ„r runt med en klump i magen. Jag har den senaste tiden verkligen lĂ€rt mig en lĂ€xa och det har skakat om mig pĂ„ ett sĂ€tt som gjorde mig rĂ€dd och fick mig att mĂ„ vĂ€ldigt dĂ„ligt. Jag kommer att vara mer försiktig med allt  jag sĂ€ger och gör i framtiden.  
 
(null)
 
 

Zara Larsson 💙💖

 
(null)
 


Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE