Tankar kring livsfaktorerna.

Jag har den senaste tiden har gjort många förändringar i mitt sätt att leva mitt liv. Jag har lagt mycket tid och pengar på att försöka optimera min hälsa. Jag har lyssnat mycket på personer som jag litar på när de gäller sånt som har med hälsan att göra. Jag får mycket tips och hjälp av alla möjliga personer inom alla möjliga områden, och allt är för att jag ska må så bra som möjligt och hålla mig frisk. Jag har försökt att ta ett helhetsgrepp om min hälsa och jag har lyckats förändra en hel del under lite mer än 1 års tid. Jag försöker hela tiden att göra förändringar som får mig att må bättre. Det är ingen slump om man mår bra eller dåligt. De fins många förklaringar till varför man mår bra eller dåligt. Hur man mår beror såklart på hur man lever sitt liv och hantera alla möjliga händelser som man är med om. 
 
För ett tag sedan bestämde jag mig för att mer än någonsin ta en dag i taget. Tidigare satt och funderade på vad jag hade framför mig. Om några dagar,  en vecka om någon månad osv.. Det enda jag egentligen kom fram till  var att jag hade väldigt mycket att göra under väldigt lång tid. Det var inget som jag mådde speciellt bra av att få bekräftat. Nu när jag mer tar en dag i taget och inte funderar så mycket på vad jag har att göra om två dagar, en vecka eller ännu längre fram så tänker man inte heller på att man har så mycket att göra. Jag vet ju att jag har har mycket att göra och det kan väl på ett sätt vara tufft att hantera, men jag behöver ju inte få det bekräftat en gång till genom att sitta och kolla hur mycket jag har att göra tex två veckor eller en månad framåt i tiden. Det räcker med att ta tag i grejerna när det är dags. Detta "tänk" med en dag i taget och mer leva i nuet har gjort att jag automatiskt har blivit mer lugn och mindre stressad.
 
 
 
De jag har lärt mig om stress den senaste tiden har defentivt fått mig att verkligen tänka ännu mer på att bara försöka ta det lugnt och ta en sak i taget. Det finns massor av sjukdomar som uppkommer bara pga stress. Dom kommer med tiden om man stressar för mycket, det säger nästan alla av de personer som jag litar på och vet mycket om hälsa och välmående och allt kring de. Den stress som tydligen kan vara riktigt farlig  är den stress som kan uppkomma av att man tex är arbetslös, har ekonomiska bekymmer, drabbas av tragiska händelser som tex dödsfall av nära anhörig osv..  Man kan inte alltid hjälpa att man drabbas av olika händelser. Det man har drabbats av och den situtation man då befinner sig i är kanske inte alltid lätt att ta sig ur och få till det bättre, men man kan alltid välja hur man vill hantera allt som man är med om i livet.  Man tjänar på att värdera lugnet och inte stressa. Det är kanske lättare sagt än gjort, men om man som jag får reda på och börjar fatta hur farligt stress kan vara då tycker i alla fall jag att det är lätt att lyckas med att prioritera mindre stress och mer av lugn och avslappning. Det finns så mycket som kan göra så att vi bli stressade. Jag nämnde några tråkiga saker som arbetslöshet och dålig ekonomi, men även för lite sömn kan göra att man känner sig mer stressad. Om man sover för dåligt under lång tid så  kan det tydligen sätta fart på stresshormonet i kroppen.   När jag nu vet vad jag vet om hälsa och välmående också så känns det ju extra skönt att jag sover gott om natten. En viss mått av stress behöver inte vara farlig. Om man har mycket att göra och tycker att det är roligt, då är inte den typen av stress inte lika farlig som när vi blir stressad av dom tråkiga problem och bekymmer som vi har och råkar ut för. 
 
 
 
Träningen är ju en annan grej där jag har gjort en hel del förändringar som jag hoppas på sikt ska vara till det bättre. Jag trappar upp träningen hela tiden. Jag försöker inte träna som den mest vältränade idag gör. Jag kan ju inte börja med hur de som dom kör utan jag måste börja från början. Jag kör på och utgår från mig själv och ingen annan. Det känns mest rätt tatt tävla mot sig själv.   Jag har målsättningar nu med träningen. Förut körde jag bara för jag trodde att kör jag bara på utan att ha några direkta mål så är det i längden bättre för då sätter jag ingen onödig press på mig själv. Fast jag har ändrat mig där. Jag tycker idag att man ska sätta upp mål med träning. Det motiverar mer när man känner att man är påväg att nå sina mål. Dessutom har man något att kämpa mot vilket säkert gör att man tränar bättre. Dessutom är det svårare att hitta alla möjliga bortförklaringar till varför man inte ska träna. Har man målsättningar med träningen som man vill uppnå då kan man ju aldrig  nå dom om man inte tränar. Varje gång man funderar och är tveksam över om man ska ta sig bort till gymmet och träna så kan man ju om man inte har nått sina målsättningar ställa sig just den frågan: HAR JAG NÅTT MITT MÅL? SVARET BLIR JU NEJ. För mig är det ju så att jag vill verkligen nå mina mål och jag känner att det motiverar mig när jag har målsättningar med träningen. Med det tankesätt så blir de att man lättare klarar att  hålla igång träningen regelbundet och jag känner också att jag kör betydligt bättre när jag har mål och samtidigt är motiverad. Sen har vi ju detta med maten också. Där har jag också gjort några förändringar och jag har framförallt ett helt annat tänk kring maten jag äter idag än vad jag hade för lite drygt ett år sedan.
 
 
 
Jag tänker  verkligen mer än tidigare på att vad jag har på tallriken. De förändringar som jag har gjort när det gäller maten är framförallt 2 saker:
 
1. Jag äter mindre portioner nu.
2. Jag äter mycket mer fisk än kött om man tänker på vad jag stoppar i mig under en hel vecka. 
 
 
 
Tidigare var jag av åsikten att man nästan kunde äta vad som helst bara man tränade och rörde på sig. Jag tänkte nog mycket så av bekvämlighetsskäl. Det är ju lättare om man inte ska behöva begränsa sig när det gäller vad man stoppar i sig för mat. Idag tänker jag faktiskt annorlunda. Jag har lyssnat så mycket på folk jag litar på och som kan väldigt mycket om hälsa. Jag har fått många sk skrämselskott. Det finns en hel del mat  som kan göra att man på sikt får vissa sjukdomar. Jag kan inte på rak arm säga vilken mat och vilka sjukdomar för då är nog risken stor att jag påstår saker som är väldigt fel. Men det jag nu är säker på är att om man äter mycket av sk skitmat som vi generellt sett vet är dålig så går inte allt att bara träna bort. Man måste tänka på vad man äter för att minska riskerna och så har jag inte riktigt tänkt tidigare, men idag är jag så säker på detta och då är det juinte svårt att ändra uppfattning.
 
Jag får många tips om vad jag vad jag ska äta, när och hur. Jag lyssnar på personer jag litar på samtidigt som jag funderar mycket själv kring vad jag vill göra och förändra. De som funkar är mindre portioner med mat och mer fisk än kött. Den biten tror jag mycket på och de klarar jag av bra tycker jag. Jag har fått tex tipset att jag ska tugga maten länge innan jag sväljer. Det är bättre för matsmältningen. Sväljer man för snabbt så tar inte kroppen upp det på bästa sätt. Så har jag fattat det i alla fall. Det som många också säger är att man inte ska dricka för mycket när man äter. Dricker man för mycket så kan det gör att man sväljer maten innan man liskom har tuggat färdigt. Snabbmaten ska man ju undvika för den är ju hårt behandlad och ger för lite tuggmotstånd. 
Jag strävar också efter att unvika socker. Problemet är att väldigt mycket mat innehåller socker, men jag försöker i alla fall att byta ut sånt som innehåller socker mot något annat. Jag har inte gjort det med allt jag äter med lite då och då gör jag det. Man får ta det steg för steg även när man ändrar sina matvanor. Snabba kolhydrater försöker jag också äta mindre av. Det jaghar fått reda på är att snabba kolhydrater utsöndrar väldigt mycket socker i blodet precis som vanligt vitt socker gör, gram för gram. Socker är alltså riktuigt dåligt och jag försöker verkligen dra ner på just socker, men det är svårt för det finns ju så mycket av socker i all möjlig mat som man inte alltid tänker på. 
 
När det gäller mer nyttig mat så försöker jag lära mig att äta mer lax, keso och avokado. Det är sånt som jag verkligen inte gillar, men jag vill verkligen lära mig äta mer av detta. Lax tex inhåller ju väldigt många bra fetter så det känns inte bra att jag inte vill äta det alls. Jag har ökat intaget av frukt och grönt, men jag måste äta mer av detta.
 
 
 
 
 
Jag försöker också hitta lite tillskott av sånt som finns i pulver eller tabletter som fakiskt innehåller mycket av den näring som kroppen behöver. 
 
Det finns lite och jobba på och det ska jag fortsätta att  göra. Jag säger inte att alla mina tankar och funderingar kring detta med livsfaktorer är rätt. Men jag grundar mycket av detta  på vad jag har lärt mig av människor som jag litar på och som har till uppgift att på bästa sätt optimera andra människors hälsa. Dettta blir riktigt coolt när jag tänker på hur många förändringar jag har gjort under lite mer än ett år. Och det ska bli otroligt kul att fortsätta med att jobba på med att få den optimala hälsan soom är optimal för mig.
.
 
 
 


Selfies!

 
 
 
 
 
 
 
 


Jag har inte bestämt mig.

Jag vet fortfarande inte riktigt vad jag ska rösta på den 14 september. Jag kan i alla fall inte säga säkert. Den senste tiden har man hör massor av politiker säga vad dom vill förändra och förbättra om dom och deras parti får mer att säga till om. Själv känner jag att ju mer vissa pratar desto mindre chans är det att dom får min röst. Jag vet varför jag känner så, men det har väl något med ordspråket: "MYCKET SNACK OCH LITE VERKSTAD" att göra.
 
De utfrågningar som nu SVT kör några dagar i veckan där Anna Hedenmo och Mats Knutson sätter press på varje partiledare tror jag påverkar mig ganska mycket. Känner jag mig själv rätt så är det nog så att min röst står och faller lite med dessa utfrågningar.  Jag sitter ju fokuserat i en timme och samlar massor av intryck. Jag hör vad varje parti tycker i olika frågor och jag sitter själv och tänker om jag är för eller emot.
 
Ett parti som jag just nu känner mer för än något annat är Centerpartiet. När jag nu försöker bilda mig en uppfattning i vad de olika partierna tycker så känner jag spontant att Centerpartiet i många frågor tycker precis som jag.
 
 
Jag är inte säker på att jag kommer att rösta på Centerpartiet den 14 september. Men jag ska verkligen lyssna noga på vad Annie Lööf säger 4 september  när hon grillas av Anna Hedenmo och Mats Knutson. Det känns ju som att jag kommer att  bestämma mig sen, fast helt säker är jag nog inte förrän på valdagen den 14 september. Jag hinner tänka så många tankar innan valdagen så det är helt sjukt att det ens är möjligt att grubbla så mycket 
 
 


Läser Magdalena Graafs blogg :(

Jag sitter och läser Magdalena Graafs blogg. Styrkekramar till henne nu.
 
 


Vladimir Samsonov Vs Kristian Karlsson.Lite tankar denna fredag.

Hej!
 
Hoppas allt är bra med er. Jag mår ganska bra för det finns mycket som jag känner mig nöjd med just nu. 
Jag har varit och tränat nu på morgonen. Det är roligt att köra på gymmet och jag känner att träningen går bättre för varje vecka som går. Jag fortsätter att trappa upp träning. Jag är noga med att ta detta steg för steg och jag håller mig till min plan som jag har med träning. Jag räknar med att jag om ca en månad kör så bra som jag känner är möjligt för mig att göra.  Jag tror också att jag om en månad kan börja räkna ner till den dagen då jag nått alla målsättningarna som jag har med träningen. Både nu och sen är det ju viktigt att jag tränar på ett sätt som håller över lång tid. Det tråkiga just nu med träningen det är att jag inte tycker att det är så roligt att köra powerwalk. Det är lite synd för fortfarande är det ju ganska fint väder och solen kommer kanske att skina mycket i september också. Jag vet inte hur jag ska göra med powerwalken? Ska man bara gå ut och köra och inte fundera så mycket på om det är tråkigt eller roligt? Kör jag på så kanske det känns roligare om ett tag. Jag vet inte och för att jag ska nå mina målsättningar med träningen spelar det nog ingen större roll om jag kör pw eller inte. 
 
När det gäller mitt kämpade med att få den privatekonomi som jag länge har drömt om så fortätter jag precis som förut. Skillnaden är bara nu att jag kanske har en såpass stor investering på gång som skulle kunna göra att jag blir färdig med detta redan i september. Fast oavsett om jag lyckas med min stora investering eller inte så kommer jag ändå inte den låta påverka min privatekonomiska dröm. Jag tänker hålla mig till den ursprungliga planen som jag har där och jag får inte koppla bort  och tro att detta är klart nu. Det är är klart i december om jag gör vad jag ska göra och tar det i rätt ordning.  Jag ska göra vad som krävs och jag ska inte försöka skynda på detta för det kan lätt sabba allt och då blir de jag har gjort under snart 8 månader helt meningslöst. När det gäller min eventuella stora investering som jag nu har satt andra folk att titta närmare på så har den ingenting med min privatekonomiska dröm att göra. Det är en helt annan grej liksom. Jag vet inte heller om det blir något ju. Jag kommer att få ett telefonsamtal idag eller någon dag nästa vecka. Då får jag reda om fler än jag tror på min idê. Om ingen tror på mitt förslag då kommer det heller inte att bli något och därför är det så viktigt att jag inte kopplar bort något och tror att allt är klart. Jag måste köra på hela tiden liksom.
 
Ha en trevlig dag1
 
 


Klart med Stockholm.

Nu ar jag köpt en tågbiljett till Stockholm. Jag ska ju dit upp i mitten på september och genomgå en mindre hälsoundersökning. Nu är resan fixad. Det får bli tåget och jag åker dagen före undersökningen. 
 
 
Jag tänkte ju först åka upp samma dag och sen bara åka hem igen. Åka upp göra det jag har att göra och sen åka hem. Men det blir lätt väldigt stressigt och dagen blir då väldigt lång om jag väljer att resa samma dag som undersökningen är. Dessutom vet man aldrig med tåget om det kommer att bli försningar. Det känns säkare och lugnast att åka upp dagen före och sova en natt på hotell innan undersökningen. 
 
Jag har även bokat hotellet. Det blir en natt och jag åker hem direkt efter att undersökningsdagen är klar. Detta är i första hand ingen nöjesresa.  Om det skulle vara så att jag ångrar mig och kommer på i efterhand att jag hade velat stanna iStockholm lite längre så kan jag ju alltid åka upp igen. Det är ju inte svårt att fixa det liksom.
 
Allt blev mycket billigare än vad jag hade räknat med. Jag hade räknat med att tågbiljetten skulle vara dyrare, men den var förhållandevis ganska billig. Dessutom brukar jag inte snåla med boende när jag är ute och åker. Jag vill bo bra och då betalar jag gärna lite mer för det. Jag bokade ett dubbelrum för eget bruk. Det brukar kosta lite mer ju , men jag fick även  detta ganska billigt med tanke på storleken på rummet. Det känns som jag i år har lite flyt när det gäller att få ner priser på allt möjligt. Eller så är det så att jag ofta innan räknar med att allt är så mycket dyrare än vad de egentligen är. Jag har liksom ingen koll, fast det gör ju absolut ingenting. Upp till Stockholm kommer jag i alla fall.
 
 
 


Det är roligare med gymmet nu.

Jag har varit ute på en powerwalk nu under förmiddagen. Jag tänkte att motivationen kanske kommer tillbaka om jag bara går ut och kör, men jag känner inte att detta är roligt längre. Jag tar mig runt på en ganska bra tid, men det är roligare att hänga på gymmet. Det dröjer nog till nästa sommar innan detta med pw är roligt igen.
 
 
 
 


Fortsätter med upptrappningen.

Har varit och kört ett pass på gymmet. Jag fortsätter att trappa upp träningen. Motivationen får jag av att tänka att om några veckor klarar jag ännu mer och kör ännu bättre och om några veckor igen fixar jag några fler nya övningar osv... 
 
 
Det är nog långt kvar innan träningen går precis så bra som jag verkligen vill att den ska göra. Det är ju säkert också långt kvar innan jag ser och känner de resultat som jag vill uppnå.  Men återigen så  hittar jag  i alla fall massor av bra tankesätt som motiverar mig till att bara köra, många gånger i veckan. Har en rätt bra känsla när det gäller detta, och det har jag haft länge nu. Mycket är bra och mycket komer att bli bättre.
 


Tankar kring denna dagen.

 
Jag har haft mycket att göra på min lediga dag. Vissa dagar känns det nästan som jag har mer att göra när jag är ledig än jag har när jag jobbar. 
 
Jag har fixat med det vardagliga som ständigt är återkommande. Städ, tvätt, disk, betala räkningar och kört tomma soptunnor är lite av de som jag har fått gjort. "Tomma tunnor skramlar mest"  Jag var inte så noga med städningen här hemma. Jag tog lite grovt om man säger så. Jag kan ju greja med städandet lite varje dag under resten av denna veckan. Jag vill inte slita ut mig på vardagligt fix. Jag har mycket att göra med allt möjligt annat ändå, och mer kanske jag snart har att tag i.  
 
Jag hämtade också ut mitt nya modem som jag har beställt. Med det nya modemet surfar jag nu till en dubbelt så hög hastighet mot vad jag hade innan. Det märktes direkt efter att jag hade kopplat in det att jag har fått fler sk GB surf (GB har ju ingenting med glass att göra denna gången). Det bästa är att det nya modemet som jag har fått inte förändrar den månadskostnaden som jag har på bredbandet. Det stannar kvar på samma pris och skillnaden blir bara högre hastighet på surf.
 
Jag surfar ju mycket på min telefon också. Där har jag  lyckats sänka kostnaderna per månad. Att jag har gjort detta fick jag bekräftat på mobilräkning som jag fick igår. Detta gör ju att jag tjänar in lite pengar per månad och det blir tusenlappar på ett år. Jag fick dessutom högre hastighet än vad jag hade innan jag ringde min mobiloppratör och frågade om olika prisplaner. Dom sänkte priset direkt och höjde hastigheten på surf. Jag binder mig inte för något, utan jag kan tex byta telefon och mobilabonnemang när jag vill. Bättre kan det ju inte bli när allt blir snabbare och billigare.
 
När det gäller min privatekonomisk dröm så ska jag i natt när jag får in nya pengar sätta in några tusenlappar på mitt "drömkonto". Jag har  under denna månaden fört över mer pengar än vad jag behöver enligt min budgetplan. Därför behöver jag inte sätta in så mycket pengar just i natt. Det känns skönt att man har dessa marginaler hela tiden. Jag behöver inte vända och vrida så mycket på pengar. Jag kan betala mina räkningar och det sabbar inte min dröm som jag kämpar med, även om jag skulle få några fler tusenlappar än vad jag normalt får på någon av de räkningar som jag har. I mitten på nästa månad ska jag ju upp till Stockholm. . Den resan kommer ju att kosta några tusenlappar. En tågbiljett fram och tillbaka kommer säkert att kosta ca 1500 kr. En eller två hotellnätter kommer säkert att gå kosta mellan 2000 och 3000 kronor. Men jag har ändå utrymme och jag kommer att ha gott om pengar över även efter att jag kommer hem från Stockholm. Jag kan ta ut svängarna lite grann utan att jag sabbar min privatekonomiska dröm. Nu är det bara ca 4 månader kvar innan jag förverkligar min dröm om att få den privatekonomiska situation som jag länge har drömt om.
 
 Parallellt med denna dröm om att få en så bra privatekonomisk situtation som jag tycker är värd att kämpa in så kör jag nu på drömmen om att få mitt hem som jag verkligen vill ha det. Nu har jag börjat lite i alla fall. Jag har grubblat färdigt nu och jag känner att jag vill göra något konkret för att fixa detta. Jag träffade idag en kvinna som kanske kan hjälpa mig med den ekonomiska biten när det gäller renoveringen av min lägenhet. Jag var väl förberedd inför mötet som vi hade och det är ju inte så konstigt för jag har ju grubblat i flera år på denna grejen, och framförallt då hur den ska finansieras. Efter vårt möte så sa hon att hon skulle kolla några saker och att hon sen hör av sig inom en vecka. Jag kommer då att få hennes och någon mer persons syn om mina uträkningar.  Om dom som tittar på mitt förslag tycker att dom håller, då kommer jag att titta på vad det faktiskt innbär konkret för mig ekonomiskt.  Håller mina uträkningar och om andra personer tycker detta också då kan jag få loss så mycket pengar som krävs för att i alla fall få klart en ganska stor del av renoveringen av min lägenhet.
 
Det är ju långt ifrån klart. Jag vet ju inte än om min ekonomiska kalkyl håller och gör den inte det då står jag kvar på samma ställe som jag gör idag. Om mina uträkningar bedöms hålla, då ska jag ju bestämma mig för om jag ska våga satsa på denna investeringen. Gör jag detta så får jag vänta ett tag till på att jag ska få in mina pengar som jag kanske tjänar på denna investering. När pengarna då eventuellt är inne , då ska man fundera kring hur detta ska lösas med hantverkare och vad dom ska göras mer exakt och vad detta kommer att kosta.De är mycket som ska falla plats, men nu gör jag något i alla fall.
 
Kort sagt så kan man säga att jag har mycket kvar innan jag ens är i närheten av att förverkliga min dröm. Men nu har jag i alla fall börjat göra någonting istället för att bara tänka på vad jag ska, kan och inte kan göra.  Funkar det inte då lägger jag ner och funkar det så öser jag på och bara gör mer. Det som nu är skönt är att jag inte kalkylerar och funderar lika mycket som jag tidigare har gjort. JAG GÖR NÅGOT KONKRET SOM KAN FÖRÄNDRA FÖR MIG. Jag funderar såklart en hel del också, men samtidigt har jag börjat göra något för att jag en dag ska kunna förverkliga min dröm om att få den bostad som jag verkligen vill ha. 
 


2014 08 26

 Jag har massor av att ta tag i idag. vardagligt "trökgöra" har jag kommit efter med den senaste tiden.  Jag vet inte riktigt var jag ska börja, fast det är ju bara att börja någonstans. Igår tänkte jag bara på vad skönt det ska bli att få vara ledig, men jag inser nu att jag bara är ledig från busskörning. Massor med annat vill jag få gjort idag och nu är det bara att sätta fart med de .
 
Avslutar med några bilder som visar allt och inget. 
Ha en trevlig dag!
 
 
 
 
 


Nästa år kanske det äntligen blir av.

Snart ska man börja en ny arbetsdag. Jag måste jobba så jag i slutet av december kan förverkliga min dröm som handlar om att få en privatekonomisk situation som jag nu och tidigare bara har drömt om. Jobba är en grej som jag måste göra för att fixa detta, och det ska jag snart "tagga" iväg och göra. Så ser resten av min måndag ut. Jobb, jobb och jobb... efter tufft jobb i helgen.
 
När jag ändå skriver lite om vad jag drömmer om så är det ju så att jag har en dröm till som jag gärna vill förverkliga. Jag vill ju få ett hem som jag trivs med. I säkert flera år har jag funderat på detta och nu äntligen så har jag nog kommit fram till vad jag ska göra för att jag ska kunna förverkliga min dröm om att få ett boende som känns helt perfekt för mig. Jag ska satsa på  en renovering av mitt hem. Det är ju inte svårt att komma på att man måste renovera hemmet för att få det som man vill ha det, men det jag tidigare inte har löst det är ju den ekonomiska biten, men när min privatekonomiska dröm (som jag kallar den) är på plats då är min tanke att jag ska sätta en dröm till av bara farten.
 
Jag måste ju ha pengar, mycket pengar. Massor av lösningar på detta har jag ju, men inget har tidigare känts  bra att satsa på . Jag har varit orolig över mycket som kan gå snett. Jag har haft väldigt mycket principer som säkert också har gjort att jag liksom inte sätter fart på min dröm och gör något konkret. Men nu har jag i alla fall tänkt att jag ska göra någonting konkret för att faktiskt fixa drömmen om att få mitt hem precis så som jag alltid har velat ha det. Får jag loss några hundra tusen bara så kör vi sen. Att lossa på några hundra tusen år 2015 borde enligt mina uträkningar funka.
 
När min ekonomi i slutet av detta året faller på plats så finns det enligt mina uträkningar förutsättningar att fixa mitt drömboende. Alla pengar jag drar in och sparar i år kommer inte att räcka för att jag ska kunna renovera denna lägenheten som jag nu bor i. Men jag kommer förmodligen att kunna utnyttja det ekonomiska läget som jag i slutet av detta året och framåt kommer att befinna mig i. Pengar kommer liksom till pengar. När man väl har kommit över ett hinder så går allt mycket lättare sen. Jag kan få loss det dubbla  tror jag på väldigt kort tid efter att jag är klar i år med allt grejande med mina pengar.
 
En släkting sa till mig en gång att när man en gång i livet har lyckats dra in 1 miljon kronor då kommer snart den andra miljonen också. Jag vet inte varför denna släktingen berättade för mig att han hade fått in 1 miljon och nu var på väg att dra in sin andra miljon, men jag är ändå glad att han berättade det. Denna historia med att 1 miljon av bara farten snart skulle bli  2 miljoner är ju ett bevis på att om man har  kommit igång, då går det snabbt sen och man kan göra så otroligt mycket mer än vad man kunde tidigare.
 
Jag kan naturligtvis inte jämföra 1 och 2 miljoner med min renovering. Renovering av mina lägenhet handlar ju om mycket pengar, men långt ifrån några miljoner såklart. Men det jag jämför är själva grejen. När jag efter flera år av tänkande har förverkligat min dröm om att få en privatekonomisk situation som jag vill ha den så finns chansen att jag sätter nästa också av bara farten. Vi kanske pratar mindre än ett år från idag. Det känns coolt även om jag inte vet just nu om jag kommer att lyckas.
 
Det känns skönt att jag har bestämt mig för att jag i alla fall ska börja göra något konkret för att förverkliga min dröm som handlar om min bostad.  Man kan fundera grubbla mycket på alla lösningar som finns. Jag kan lära mig mycket på det och jag kan bli taggad och inspirerad av att bara tänka tankar om att förverkliga en dröm. Känns det bra sen är det ju naturligtvis inget fel att tänka, men det enda som förändrar något är ju när man sätter fart med sånt som man vill ska hända. Ibland ska man inte tänka för mycket eller utreda saker till förbannelse. Bättre att bara köra på och se om det funkar. Funkar det inte, så lägg ner! Funkar det, så kör man på!
 
 


Ingen risk att jag tröttnar just nu.

Träningen känns stabil igen. Jag håller fortfarande på med att ta allt steg för steg. Att trappa upp träningen hela tiden är något som verkligen funkar hur bra som helst. 
 
Jag har ju också den senaste tiden tagit mig över lite sk "hinder". För någon vecka sedan funkade inte de jag tänkte träna. Det kändes tungt, segt och tog emot som f*n när jag körde igång.  Då lyckades jag ändra direkt och sen gick allt bättre och jag fick mer positiv energi av den känslan.
 
Jag har också den senaste tiden känt att jag har varit på väg att tröttna. Då "taggade" jag ner lite så att jag inte kör för mycket. För mycket träning och för stora förändringar på kort tid tror jag kan göra att man lätt tröttnar.  När jag "taggade" ner lite då kände jag direkt hur nästkommande pass kändes mycket bättre. Jag lyckades göra något innan jag tröttnade, och det är nog bättre än att försöka få motivationen tillbaka när man redan har tröttnat. 
 
Nu kör jag på och jag funderar inte så mycket. Det har blivit en vana att gå bort til gymmet. Det blir som att gå till jobbet, fast roligare.  
 
 
 


Mycket att göra hela tiden.

 


Vad ska man rösta på?

 
 
Vad ska man rösta på den 14 september? Jag vet nästan aldrig vad jag ska rösta på. Jag har naturligtvis lite åsiikter.
 
Jag tycker att det är viktigt att alla som lever här i Sverige ska ha det hyffsat bra. Det är inte bra med för stora diffar mellan rika och fattiga. Fast jag tycker samtidigt inte om att betala mycket i skatt, och det är fel att höja skatten. Jag vill behålla mina pengar som jag jobbar ihop. Kan man handla mer så skapar det mer jobb tror jag. En annan sak som också skapar jobb är ju om det startar företag. Jag gillar när politikerna fattar beslut som gör det lättare för egna företagare att driva sin verksamhet på ett lönsamt sätt. Där det finns företag där finns det ju jobb liksom..
 
Men vad ska man rösta på? Jag är en person som har många yrkesverksamma år kvar. Jag har idag fast anställning och jobbar heltid. Jag är nästan aldrig sjukskriven.. Jag är singel och har inga barn och bor i en bostadsrätt. Lönen jag får räcker till för att jag ska kunna försörja mig och jag kan också lägga undan en slant till en hyffsad semester.
 
Vilket parti kommer att göra saker så att jag kan fortsätta ha det bra och få det ännu bättre? Dom flesta partiledarna som jag har lyssnat på hittills pratar ju mycket om dom som har det svårast i vårat samhälle och vad våra folkvalda vill göra för att dom mest utsatta ska få det bättre. Det är naturligtvis bra, men var kommer jag själv in i bilden. Jag hör aldrig att man pratar om vad man ska göra för en man som har ett heltidsjobb och klarar sig på sin lön, fast måste kämpa för att fixa sånt som han drömmer om. Jag vill kuna fixa det jag drömmer om hur lätt som helst! VEM SKA JAG DÅ RÖSTA PÅ?
 
Jag vill ju rösta på det partiet som gynnar mig mest, men samtidigt vill jag att alla ska ha det hyffsat bra eller bäst. Av någon konstig anledning så känns det som att ju mer jag lyssnar på politikerna för de olika riksdagspartierna, ju mindre angelägen är jag att rösta på just det partiet som dom företräder.
 
Jag vet aldrig vad jag ska rösta på innan ett val. Fast jag vet alltid vad jag absolut inte ska rösta också. 
 
 


Lite sus och snurr är nog bra.

Hej!
 
Jag har haft en dag av arbete och den kändes tuff. Den senaste tiden har jag ju haft många långa dagar, men ändå kändes denna förhållandevis ganska korta dag mycket tuffare att jobba sig igenom. 
 
Mycket annat också känns lite tufft just nu. Jag har de senaste dagarna varit ganska tankspridd. I förrgår skulle gick jag ut för att köpa lite hämtmat. När jag hade kommit ut och gått en bit så hade jag såklart glömt plånboken. Då var det bara tat gå hem igen. När jag gick in i mitt trapphus så gjorde jag en kik i min postlåda. Där låg ett brev och samtidigt som jag gick upp för trapporna så läste jag brevet. Jag kände att det var lite viktigt så jag tänkte att jag lägger det på bordet. När jag hade gjort det så gick jag ut igen, jag skulle ju köpa hämtmat. Sen jag kom ut s kom jag ju å ännu en gång att jag inte hade plånboken med mig. Snacka om att det har susat i huvudet på mig. Jag gick ju tillbaka hem för att hämta plånboken, men när jag har varit upp i lägenheten vänt så har jag inte plånboken med mig ut. Det är ju som att försova sig två dagar i rad eller nåt liknade. Det kändes helt sjukt att jag kunde vara så snurrig. "Det man inte har i huvudet får man ha benen" säger man ju ibland. Men om man inte har det varken i huvudet eller i benen, då är det nog inte så konstigt att man glömmer.
 
Igår så var jag och handlade lite mat i mataffären. Jag var så säker på att jag inte hade någon mat hemma så jag handlade lite av allt möjligt. När jag kommer ghem är hela kylen full med sånt som jag precis hade köpt. Däremot glömde jag köpa det som jag faktsikt inte hade. Där var jag tankspridd och snurrig i huvudet igen. När jag igår satte mig och skulle ta em macka. Då sätter jag två smörknivar i smöret. Jag undrar var jag har lagt brödet och jag glömmer stänga kylen. Vad ska jag med två smörknivar till i ett smörpaket? Brödet som jag inte hitta låg mitt framför näsan på mig och kylen glömmer jag ju fan aldrig annars. Det vara farligt och vara så tankspridd och snurrig. Tänk om man glömmer något som kan få allvarliga konsekvenser?
 
Kanske är det så nu att jag har lite för mycket att göra just nu. Jag tar ju dessutom en dag i taget och jag kanske är sämre förberedd då? Jag föredrar ändå att bara tänka på en dag i taget och leva mer i nuet. Jag vill inte sitta här och förbereda tex vad jag ska göra imorgon eller nästa vecka osv.. Inte så mycket i alla fall. 
 
Att jag är mindre förberedd i kombination med att jag har ganska mycket att göra med allting så blir man kanske lite extra snurrig i huvudet. Fast det kan vara positivt att det susar lite ibland. Man tar ´ju allt lite mindre allvarligt då och jag vet många personer som har lyckats väldigt bra i livet trots att dom har varit riktigt "snurriga" och "susiga" i huvudet. Jag få akta mig lite för att vara för tankspridd., men lite sus och snurr är nog bra ibland. 
 
 
 


Fredag ❤️ (IIII)---------(IIII)

 
 
Jag har en lång rast idag och jag har såklart varit borta på gymmet och kört lite. Jag hade en liten tanke innan om vad jag skulle träna idag. När jag väl kom igång så kände jag nästan direkt detta inte kommer att funka .  Just nu är jag ju inne i en period där det liksom tar emot att träna. Det får ju inte hända att jag lägger av helt! Just nu känns det extra viktigt att jag måste tycka att detta med träningen är roligt. Jag kämpar just nu egentligen bara med att hitta sätt som motiverar mig som fan. Idag kände jag direkt att de jag hade tänkt att köra inte kommer att kännas bra om jag kör på med de. Jag kommer att göra ett dåligt pass och inte alls känna mig motiverad till att fortsätta. Då ändrade jag till något annat som jag visste skulle funka. Det kändes bra, det blev ett bra pass och jag tyckte det var roligt. Jag ändrade en liten detalj för att jag skulle hitta motivationen och det funkade igen. 
 
Jag kände också att jag kunde ha kört mer än vad jag gjorde idag, men jag vill vara försiktig nu. Kör jag för mycket så finns risk att jag lägger av. Tvingar jag mig igenom pass som bara tar emot då finns ju också en risk just nu att jag lägger av. Det känns bra nu att jag bara ändrade direkt  när jag först kände att några övningar inte funkade. Sen är det nog bra om jag likosm taggar ner lite från tankarna om att jag ska köra megalånga pass och träna så fort jag får chansen.  Det kan göra att man istället lägger av helt, och jag vill inte att det ska hända.
 
 
 
 
 


Släktingar överallt.

Har ni koll på många utav era släktingar? Jag tänker på dom som finns längre ifrån än typ far och morfäräldrar. Har ni koll på hur många syskon eran mormor har. Eller hur många barn era kusiner har? Eller hur många kusiner eran pappa har? Har ni koll på era föräldrars kusiners barn. Har ni koll släkten som eran morbrors sambo har på sin sida? Eller har ni bra koll på era föräldrars nya partners släktingar som kommer med när era biologiska föräldrar har gått isär och träffar någon annan? Har ni bra koll på de närmaste?
 
Jag kan inte säga att jag själv har bra koll när det gäller allt detta och jag tycker inte heller att någon kan begära att jag ska ha det. Jag kan inte heller påstå att jag bryr mig så mycket. Jag har ett par gånger genom åren fått en del kritik från vissa släktingar för att jag inte har bättre koll, eller är mer intresserad av vilka släktingar jag har och vilka dom är. Men det är inte så lätt att ha koll på alla och jag tror defentivt inte jag är ensam om att inte ha bra koll på alla möjliga släktingar som man har och får.  Dessutom kan det ju förekomma konflikter med släktingar precis som det ibland gör med  personer som man inte är släkt med och då kanske man inte är så sugen på att träffa dom mer. Och då blir det ju med automatik så att man inte vet så mycket sen om de släktingar som man inte har kontakt med. 
 
Jag ska försöka skriva lite fritt här om vad jag vet. Vad jag bryr mig om och vad de finns som vissa släktingar tycker att jag borde vara mer intresserad av. Jag lär glömma många släktingar nu, men hur ska jag kunna skriva om alla och verkligen ha koll på alla? Det går ju inte! Speciellt inte när det ofta är så att folk går isär och träffar nya partners.
 
Min mamma träffade många olika när jag var liten. Jag kan idag inte påstå att jag  har brytt mig eller direkt tagit någon skada av just att hon har haft dom män hon har haft. Jag kan i alla fall inte säga att vissa saker som jag har haft problem med senare i livet beror på mammas alla olika män.  Jag har fått berättat för mig (Jag kommer inte ihåg det själv) att mamma stängde in mig i ett rum när hon hade fest hemma en gång när jag var väldigt liten. När detta hände så ringde en kille (som förövrigt var journalist på en stor tidning) till min pappa som mamma hade varit tillsammans med och berättade för min pappa att jag var inlåst i ett rum och att mamma hade fest. Pappa hoppa då in i bilen, tog med sig en annan släkting och åkte hem till mamma för att hämta mig. Detta är vad pappa har berättat för mig nu på senare år. Mamma säger att hon inte kommer ihåg denna händelsen och jag gör det inte, men varför skulle pappa ljuga ihop en historia idag?  Dessutom så kommer jag ju ihåg annat som min mamma har gjort mot mig när jag var liten som liknar denna händelsen, så det förvånar mig inte om hon har gjort detta också.
 
När det gäller mammas alla olika killar som hon har haft genom åren så kommer jag faktiskt ihåg mycket bra saker med dom. En kille fick jag ganska mycket pengar av. Jäklar vad godis jag kunde köpa själv då på den tiden! Av en annan kille så fick jag denna kanonen.
 
Jag tror jag var 4 år gammal och jag kommer ihåg att jag satt hemma hos denna killen med mamma och tittade mycket på just denna kanonen. Mammas kille märkte detta och sa åt mig att jag skulle blunda. Sen fick jag kanonen i händerna. Det var ju bara snällt, eller hur? 
 
 
Jag kan lätt säga att jag har inte koll på alla som hon har haft relationer med och jag bryr mig inte heller. Hon får träffa vem hon vill, men jag är inte intresserad av att lära känna någon av dom hon träffar. 
 Jag vet att hon idag hänger med en man som hon till och från har gjort slut med för att sen gå tillbaka till.  Jag kan inte påstå att jag bryr mig om honom eller om mamma vill vara med honom eller inte. Det är upp till henne liksom.
 
När det gäller min far så ska jag vara ganska kortfattad. Han har  varit gift med en kvinna som han träffade några år efter att min mamma flyttade ifrån honom. Jag var väl ca 7-8 år då när ha valde att gifta sig med denna kvina som idag fortfarande är hans fru. Pappa har velat genom åren att jag ska vara mer intressarad hans nuvarnade frus släktingar. Han har också velat att jag mer ska tycka att hans fru är min mamma också. Vem som helst förstår ju att är man 7-8 år gammal så vet man mycket väl vem som är ens riktiga mamma och man bryter inte rakt av med sin mamma bara för att ens  pappa träffar en ny kvinna. Jag har lite koll på alla släktingar som finns på pappas frus sida, men långt ifrån hjärnkoll. Pappas fru är mamma till dom två av mina släktingar som jag bryr mig mest om av alla i min närhet, nämligen min bror och syster. Om man ska vara exakt så är dom ju mina halvsyskon, men jag ser det som mina  riktiga syskon syskon och jag tänker inte på att vi inte har samma mamma. 
 
Jag har några kusiner. Min biologiska mammas systers barn. Tre för att vara exakt. Dom har haft olika kvinnor som dom också har fått flera barn med. Minst en av mina kusiners barn har också barn, så minst en av mina kusiner är nu morfar. Jag har idag ingen kontakt med mina kusiner eller mina kusiners barn och jag tror inte att varken jag eller dom bryr sig om att det är så. Det finns ju också släkt som skulle kunna vara mina kusiner om jag såg min pappas fru som min mamma, men det gör jag ju inte. Däremot så bryr sig ju min bror och syster om sin mammas syskonbarn. 
 
Pappa har massor av kusiner. Jag har inte koll på någon av dom. Jag vet att pappa har varit på kusinträff någon eller några gånger. Jag vet inte hur många kusiner dom är, men jag gissar på 10-15 st. Det blir ju ett heltidsjobb ett tag om jag skulle försöka få koll och bry mig om alla mina kusiner på pappas sida, min pappas frus släktingar och mina egna kusiner och deras barn och barnbarn. Man kan ju alltid försöka få koll, men vem okar bry sig? Vad skulle jagha för glädje av att bry mig mer? Ibland har jag fått kritk som sagt för att jag inte bryr mig eller är mer intresserad av min släktingars släktingar som finns närmast dom. Min moster tycker tex att jag måste ställa upp mer  för vissa som står henne närmast, men ska jag vända på det så ställer hon ju aldrig upp för mig, och har heller aldrig gjort. Min pappa har väl också tyckt en del genom åren om att jag måste vara mer intressrad av vissa släktingar, men jag skiter i det, för vill inte bry mig mer än vad jag gör.
 
Som sagt: Det är inte lätt att ha koll. Jag skulle kunna skriva mer om vad jag har koll på och inte när det gäller släkten som finns "överallt",. Jag har ju  något som heter sysslingar också. Jag tror jag har träffat en, men jag vet att jag har fler, fast jag bryr mig inte mer än så.  Det finns också en historia  om min farmors man som hon gifte sig med efter (vad jag vet) min farfars död.  Just nu orkar jag inte dra hela den historien också. Det jag kan säga om historien med farmors man som inte var min farfar utan just bara min farmors man är att det finns personer som har försökt  få mig att tro på en sanning som i själva verket är en lögn. Jag vet sanningen och den är långt ifrån så romanatisk som vissa försöker få mig och andra att tro, men mer än så orkar jag inte skriva om detta just nu.
 
När jag funderar kring allt detta med släkt som jag har och får och i framtiden kommer att få så är det lite som att fundera kring hur stort universium är. Eller så tänker man på filmen "TOMTEN ÄR FAR TILL ALLA BARNEN".
 Skulle jag någon gång i framtiden  få egna barn så är det ju omöjligt att förklara för dom om alla släktingar som finns och  "överallt" och som vissa  mina släktingar tycker att jag måste intressara mig mer för. Nu behöver jag ju inte fundera över just vad jag ska säga till mina egna barn för jag har ju inte träffat någon nu som jag kan skaffa barn med och jag har inga planer, eller ens just nu någon längtan efter egna barn. Men jag menar bara att hela denna grejen med när  det gäller att ha koll och bry sig om alla ens släktingar är ganska omöjlig och jag skulle aldrig begära av mina barn eller typ syskonbarn och andra släktingar till mig att dom ska ha koll på alla möjliga släktingar som jag har och får. Det är ju så gott som orimligt att få koll på själv och jag tycker inte man kan begära det av andra heller.
 
 
 


Det är en "mellanperiod" nu

 
 
 


Det gäller att inte tappa motivationen.

 
Jag har kört ett andra pass på gymmet nu. Jag gick mest bort för att jag tycker det är så roligt att träna. Jag hoppas bara nu att jag inte tröttnar. Det kan man ju göra om man kör för mycket. Men nu var jag sugen och köra. Det kändes också bra under passet.
 
 Jag vill ändå passa mig lite för att bara köra på så fort jag känner mig sugen. Naturligtvis ska jag träna mycket när jag vill och har möjlighet, men de jag gör vill jag kunna hålla under en lång tid framöver.  För mycket träning kan ju säkert göra att jag tappar sugen, även fast jag känner precis tvärtom nu.  Jag har ju fattat att motivationen är otroligt viktigt för mig och har man kört för mycket en period så kanske man inte är så jäkla motiverad när man kommer till en period där det tar emot och allt inte känns lika roligt med träningen. 
 
 


Onsdag ❤️

Nu är man igång med denna dagen också! Skönt att man är ledig i 2 dagar. 
 
 
 
 
Jag har varit och tränat nu under förmiddagen. Jag körde några övningar som jag vet är bra för ryggen. Jag gissar att lite av de jag körde också är bra för hållningen. Vissa detaljer i träning som jag kör under veckorna missar jag lätt ibland. En dag som denna kände jag att jag ville fokusera på sånt som jag ofta glömmer av att köra, men som jag känner är viktiga. De finns lite smådetaljer som man lätt skiter i och då tror jag at det kan vara bra att bara fokusera på sånt under ett helt pass. Dessutom blev det ju lite bärs med en gammal arbetskollega igår. Jag känns lite efter gårdagens sk fotbollskväll, men det får man ta.
 
Ha en trevlig dag !
 
 


Table Tennis - The Best SportHej då sommaren

Nu är nog sommaren över. Lite trist för att jag tycker sommaren är den bästa årtsiden på året. Jag gillar sol och värme. Det får gärna vara för varmt, bara det är sommar och inte kall höst eller vinter. Jag har haft en bra sommar. Det bästa var helt klart att jag fick en sådan grym "kickstart när det gäller träningen". Mycket träning under min semster och sen har jag bara fortsatt så. 
 
 

Hej då Sommar år 2014!!! 

 
 
 
 Jag tränar fortfarande på bra.. Jag vill också bara köra på mer och mer. Jag har medvetet taggat ner lite för jag vill ju inte köra för mycket så jag tröttnar. Jag sitter ibland på jobbet och tänker att nu vill jag träna. Får jag inte träna under en dag så känns det som att man har glömt att göra något viktigt. Jag märker att det funkar, jag tycker om att träna och jag tror stenhårt på att jag kommer att nå mina målsättningar. 
 
Min ekonomiska dröm är jag just nu mitt i. Jag har gjort mycket, men jag har ändå mycket kvar. Under resten av detta året  gäller det att ha lite tålamod. Det är i slutet på december som allt är klart. Hur jag än vänder och vrider så kommer jag inte att vara klar före. Jag känner att det är lätt att acceptera.
 


Måndag ❤️

Hej!
 
Dessa långa dagar av arbete fortsätter. Idag har jag en sådan. Jag har ju nytt schema nu och då är det väl så att man kan få en tuff vecka efter att man redan har haft en tuff vecka. Jag vet ju inte exakt hur denna veckan är, men det skulle inte förvåna mig om jag har många långa dagar av jobb.
 
 
Långa raster har jag i alla fall.. Idag har jag totalt 4 timmar. Jag har nu varit borta på gymmet och körtt lite. Jag körde ett kort men väldigt intensivt pass och det känns verkligen att jag har tränat.
 
 
Skönt att jag kom iväg till gymmet. Om jag inte tränar så känns det i slutet av dagen som man har missat att göra något viktigt. Det är ju viktigt att man tränar, tycker jag i alla fall.
 
Nu ska jag fixa lite med maten och sen ska man tagga bort till jobbet igen. 
 
Ha en trevlig dag!
 
 
 


Söndag ❤️

Vaknade i morse och var riktigt taggad på att köra. Så jag har varit borta på gymmet och kört ett bra pass idag också. Det är bara att köra !! 
 
 
 
Ha en trevlig dag!
 
 
 


Min och andras arbetssituation

Under några veckor nu så har jag roat mig lite med att fråga alla möjliga personer om deras arbete. Jag har varit lite nyfiken och frågar man inget så får man inte veta något.
 
Jag frågar mest för att jag är lite nyfiken på vad andra människor i  tänker kring sin arbetssitutaion och sitt yrke. Jag gnäller ju lite själv ibland över vad de är som är jobbigt med mitt jobb. Denna veckan har jag ju haft långa dagar, fem dagar i rad. Det är jäkligt tufft och det är inget snack om att man känner av nu att man har jobbat som fan denna veckan. Långa dagar och jobba på alla möjliga olika tider är väl sånt som jag tycker är jobbigt med mitt yrke. Jobba helgen tycker jag är ganska tråkigt och jag kan säkert komma på mer om jag tänker efter och vill vara negativ. 
 
Men det finns mycket som jag tycker är bra också. Ibland ser man ju andra som är i farten på sitt arbete och jag kan nog säga att jag hur ofta som helst tänker att jag jobbar heller med att köra buss än med det jag ser eller hör att andra jobbar med och har som arbetssituation. Under en tid nu så har jag även pratat med allt möjligt folk om vad dom jobbar med och hur dom ser på sin arbetssitutaion. Jag har inte haft det som något projekt eller liknade, jag har bara varit lite nyfiken och frågat. Det är ju inte så svårt att komma in på detta med jobb för fasen vad mycket jobb man snackar med folk egentligen.
 
Igår tror jag att det var så pratade jag med en kille som jag har känt ett tag. Han jobbar som tågvärd. Han sa  direkt när jag frågade något om hans jobb att han skulle försöka hitta något annat. Han har barn  och att ville vara mer hemma med dom. Nu jobbar han sjukt långa arbetspass (dom kan vara mycket längre än dom jag har) och ibland kommer han inte ens hem  utan måste sova över i en annan stad för att sen jobba dagen efter igen. Han jobbar varannan helg och han tyckte inte heller att han får så bra betalt med tanke på hur mycket han faktiskt jobbar. När jag lyssnade på detta så kände jag att jag har det ganska bra. Jag jobbar ju långa pass, men jag kommer ju hem varje dag. Jag jobbar inte så mycket som varannan helg. 
 
För några dagar sedan pratade jag med en man som öppnade sig för mig och samtidigt frågade jhan mig lite om bussförarjobbet. han berättade själv att han jobbade som telefonförsäljare. Han sa att han hade  en garnterad lön på ca 5000 kronor i månaden. Ska man tjäna mer så måste man klara av att sälja. Han sa att det jobbet "suger" och jag är väl bara beredd att hålla med (även om jag inte vet hur det är att jobba som telefonförsäljare) för det kan ju inte vara någon höjdare att i princip bara få lön på provision. Här tänkte jag såklart också på hur bra jag själv har det. Jag får min lön och det spelar ju egentligen ingen roll om jag skulle köra tom buss hela dagen. Betalt får jag ju i alla fall. Det hade varit ett riktigt skitavtal att jobba efter om jag hade haft en garantilön på ca 5000 kronor per månad och sen om ingen åker med mig då får jag inga pengar alls. 
 
Denna typen av historier har jag nu ett tag hört  hur många som helst av. En städare berättade för mig att han jobbar 6 dagar i veckan och han har ändå inte råd att ta ut semster. Han städar alltså 6 dagar i veckan, plus att han delar ut reklam på söndagar.  En tjej berättade för ett tag sedan för mig att hon jobbade alla dagar i veckan. Hon var tidningsbud, plus att hon jobbade extra på någon restaurang under vissa helger. Lägg därtill att hon också hade ett extra städjobb en dag i veckan. Jag kände bara spontant när jag hörde detta att själv hade jag aldrig pallat att arbeta så mycket. 
 
Som sagt: Jag kanske har det ganska bra  trots allt. Man tänker ibland att man har en tuff och lite omodern arbetssituation. Det är ju ändå år 2014 nu och då ska man väl inte behöva vara nästan 13 timmar på jobbet under en och samma dag som jag kan vara ibland. Men det ju inte så varje dag och kollar man på hur mycket jag jobbar per månad så är det heltid och inte mer än så. Dessutom kan jag ju nu för att jag har varit lite nyfiken den senaste tiden jämföra min arbetssituation med många andra. Med tanke på vad jag ibland hör andra berätta så måste jag nog erkänna att jag har det ganska bra.
 
Det är klart att jag vill att vissa saker med mitt jobb ska bli till det bättre. Men jag vill inte glömma bort att jag har en fast lön, alltid kommer hem efter en arbetsdag, klarar mig på att ha ett jobb och att jag inte behöver jobba 6 eller 7 dagar i veckan året om för att klara min försörjning. 
 
 


Har inte fått så mycket gjort idag.

Det är inte mycket man orkar idag. Jag har tränat under förmiddagen, men mycket annat har jag inte orkat med idag. Det beror säkert på allt jobbande i veckan. Denna vecka vara verkoligen tuff på alla sätt.
 
Just nu sitter jag i massagestolen, dricker en bärs och kollar på tv. 
 
 
 
Ha en trevlig kväll!
 
 
 
 


Lördag ❤️

Igår blev det för mycket på något sätt. Jag var så trött s¨å jag kände att jag var påväg att somna framför tv:n. Det brukar jag typ aldrig göra. Käner jag så då måste jag nog bara gå och lägga mig. När jag gick och la mig så somnade jag säkert på 5 minuter. Jag vaknade mitt i natten och undrade vem det var som pratade. Jag gick upp och fick se att jag hade glömt att stänga av tv:n, släcka en lampa och stänga av datorn  igår kväll. Så trött var jag alltså.
 
Idag har jag varit och tränat ett pass på gymmet. Jag körde bra tycker jag. Jag fortsätter med min "taktik" som jag nu har haft sedan i mitten på juni och som har funkat jättebra. Taktiken är ju att köra på med sånt som jag vet att jag klarar under en längre tid. Det är ju meningslöst om jag orkar något i tex 5 pass och sen lägger jag ner det för tid och evighet. Jag kör på, men tar det steg för steg. Jag trappar upp träning så att jag känner att jag orkar hela tiden och inte lägger av. Jag både känner ju och ser skillnaden så nog  kommer detta att funka för mig. 
 
 
 
Nu blir det nog en hel del slappa och sen får vi se om jag tränar mer idag. Det finns att greja med här hemma. Ingen har städat, diskat eller tvättat under tiden som jag har varit på gymmet.
 
Ha en trevlig dag!
 
 


Trevlig helg!

 


Jag kan inte bestämma mig.

 
 
 
 
 
 


Bra att jag tränar trots mycket arbete

Jag kör på med långa dagar av jobb. Det går ganska bra, men det är tråkigt.  Det är bra att jag har tränat varje dag denna veckan i alla fall. Det tycker jag ju är kul.  Jag har kört  någon lång rast mitt på dagen eller efter jobbet. I morgon kanske jag  provar att träna på jobbet. Vi har ett pyttelitet gym där. Det finns någon motionscykel, crosstrainer och lite annat. Jag skulle kunna ta med mig mina träningskläder och sen kör jag lite på en av mina raster. Dusch finns ju också på jobbet så jag behöver ju inte lukta svett när jag ska ut och köra igen. Jag får se om jag gör detta eller bara ligger på soffan när jag har rast.
 
 Jobba är just nu inte kul. Det är för många av dessa långa dagar denna veckan. Man har liksom inget liv på 5 dagar. Det är nästan bara arbete som gäller känns det som.Nu har jag bara en dag kvar och sen blir jag äntligen ledig. En dag till där jag ska upp tidigt och kör till kvällen. Nästa vecka börjar jag på ett annat schema, men det funderar jag mer på när det börjar. Nu ska jag kolla lite på tv och sen är det dags att sova igen.
 
 
 
 
 


Klarade mig från att bli genomblöt.

 
Jag har varit ute på en powerwalk. Jag gjorde ingen bra tid, men det var skönt att köra i alla fall. Jag klarade mig från att bli genomblöt. Just nu regnar det som fasen ute, men när jag var ute kom inget regn alls. Det är skönt att slippa regnet, när man kör pw liksom.
 
Nu kommer man attt sova gott i natt igen. I morgon ska man naturligtvis jobba och jag har inte helt oväntat en ganska lång dag av arbete, precis som jag har haft alla andra dagar denna veckan. Öhhh...
 
 


Säger hej hej här är Danne!

 
 


Lite tankar en tidig morgon.

Godmorgon!
 
Snart ska man jobba igen. Jag visat igår hur jag skulle jobba idag och jag vet inte än hur jag ska jobba imorgon. Denna princip funkar jättebra. Att bara ta en dag i taget och göra färdigt den arbetsdagen man håller på med innan jag kollar på vad jag har att göra nästa dag har visat sig vara bättre än jag trodde. Det känns inte som jag jobbar så mycket helt plötsligt. Fast man jobbar ju en hel del, det går ju inte att säga annat, men det är bra att inte fundera på det så mycket. Man får ju inte jobba mindre bara för att man funderar på hur mycket jobb man har att ta tag i.
 
När ekonomin sen faller på plats så kanske man kan ta lite mer ledigt, fast jag vet inte om jag kommer att göra det. Men möjligheten kanske finns utan att det egentligen påverkar mig ekonomiskt. Pengar och hur mycket jag har att göra innan jag har förverkligad min ekonomiska dröm tänker jag en del på, men samma som med jobbet så försöker jag bara ta en dag i taget när det gäller pengar också. Funderar jag för mycket på att det är 5 månader kvar (det känns långt) innan jag faktiskt har fixat den privatekonomiska situation som jag alltid har velat ha då blir man snabbt ganska trött på detta och risken finns ju att man ger upp.
 
Jag har ju något litet att göra varje dag med detta. Varje dag i 5 månader till, det vill jag inte tänka på. Det är ju bättre att fundera en dag i taget liksom. Jag vet i alla fall att jag kommer att fixa detta. Jag har klarat så länge nu att hålla på pengar som jag har velat bränna på annat än sk investeringar. Det fins ju liksom inget som talar för att jag inte skulle kunna fixa detta eftersom jag nu ändå är ganska nära min "ekonomidröm"
 
Det är nog bra att jag tränar. Inte bara av hälsoskäl utan jag kan tänka på något annat än jobb och pengar. Med träning kör jag på och här tar jag också en dag i taget. Det är bättre än säga flera dagar i förväg att tex nästa vecka ska jag köra hårt, eller i helgen blir det många powerwalks. När jag väl blir ledig, då funderar jag alltid på om jag direkt ska ta tag i träningen eller vänta lite. Kanske kör jag eller så vilar jag, men jag vilar inte för länge. Igår tänkte jag innan att jag skulle köra på min långa rast. Det blev inte så, men jag körde på kvällen, efter jobbet istället. I förrgår körde jag på min långa rast, fast jag innan hade tänkt att köra efter jobbet. Det är alltså helt meningslöst att planera för mycket när man ska träna. Jag kör när jag känner för det och det viktigaste för mig är nog bara att jag kör på. Kör bara kör liksom. Nu är det dags att jobba som fan igen. 
 
 
 


Tvingade mig ut på en pw.

Direkt när jag kom hem från jobbet så bytte jag bara om och gick ut och körde en powerwalk. Jag tvingade mig  ut. Jag är ju nu inne i en period där jag inte tycker att  detta med pw är så roligt, men ska jag nå mina målsättningar som jag har med träningen så får jag nog fan köra ändå. Det gjorde jag ikväll och en bra tid blev det också. Inget rekord, men en bra tid. 
 
 
 
 
 
 
Jag har en känsla av att jag kommer att köra en del powerwalks denna veckan. Jag tror jag jobbar ganska långa dagar och upp tidigt ska jag också. Det blir liksom försent att "tagga" bort till gymmet efter en lång arbetsdag. Det  Jag kommer att komma hem väldigt sent för man ska ju ta sig till gymmet och sen hem från gymmet också.
 
 När jag är ute på en pw då tar jag några steg rakt ut bara och sen kör man ca 45 minuter och sen är det klart. Det passar betydligt bättre för jag vill komma ganska tidigt i säng på kvällarna. Sova måste jag ju också göra. Jag kan ju inte bara jobba och träna.
 
 
 
 


Har grym träningsvärk.

 
 
 
Jag kröp till sängs ganska tidigt tidigt igår. Jag hade haft en lång dag av både jobb och träning och jag ville sova många timmar för jag lär få en lika lång dag idag. Träningsvärken jag känner nu är inte att leka med. Känns nästan som jag är skadad, fast det är bara träningsvärk.
 
Strax ska jag "tagga" till jobbet och sen får jag se om jag tränar mitt på dagen. Känner mig lite sliten nu, men ändå ganska pigg. jag har ju fått sova många timmar. Nu är det bara att ta tag i denna dagen också.
 
Ha en bra dag!
 
 
 
 


Nu är det riktigt roligt!

Jag har en ganska lång rast så jag har varit borta på gymmet och kört lite. Det är mycket roligare nu när man bara kör på med träning nästan varje dag. Man kan tycka att det blir för mycket, fast själva träningen blir bara roligare när man tar vara på mycket av den lediga tid som man har.
 
Jag körde de som jag under flera veckor nu har kört på med. Efteråt var jag helt slut, men jag ville ändå vara kvar på gymmet och köra lite till. Jag körde på lite till också. Jag hade nog kunnat köra vidare ett par timmar till. Det kändes så bra, och roligt var det också. Men jag ska ju jobba mer under denna eftermiddag så jag hinner inte.
 
Rätt skön "feeling" när man känner att man vill träna mer efter att man har tränat så man känner sig helt slut.  Nu är dettat hur roligt som helst!!!
 
 
Ha en trevlig dag!
 
 
 


Nittaku ITTF Pongcast - July 2014Helgen är över.

Helgen tog slut alldeles för fort. Det känns väl så eftersom jag jobbat fram till klockan 23:00 i fredagskväll. Fast är det inte alltid så att man tycker att ens ledighet tar slut alldeles för fort? I morgon har jag jobb igen och då kör man väl på med det och förhoppningsvis tränar jag också. Jag såg att jag har en lång rast mitt på dagen. Den får man ju se till att ta vara på på bästa sätt. 
 
Avslutar med lite bilder från denna kvällen och säger godnatt. 
 
 
 
 


Tankar om ekonomin och träningen.

 
 
 


TAGGAR NER OCH LÅTER TIDEN GÅ.

Jag har kommit till en punkt med min "ekonomidröm" där jag nästan har slutat att investera. Jag har känt mig osäker på vad jag vill sätta pengarna i. Jag har gjort ganska många investeringar under året, men den senaste tiden har jag medvetet "taggad" ner lite.  De finns lite grejer som jag funderar på OM jag ska göra, men jag känner mig osäker och då är det bara bättre spara pengar på banken istället.
 
 Nu känns det alltså bara säkrare att låta tiden gå, spara pengar och låta värdet på de jag redan har satsat pengar i stiga uppåt. JAG VET REDAN NU ATT JAG KOMMER ATT FÖRVERKLIGA MIN DRÖM I ÅR. Bara jag väntar till slutet av december för då är jag i ett läge där jag lätt kan fixa allt som jag har drömt om att få.
 
Det känns bra att jag inte bara blåser på med nya investeringar. Jag tänker och har huvudet med mig hela tiden. Om jag gör dumheter så kan jag ju fortfarande misslyckas, men jag är ju så noga med allt som handlar om min "ekonomidröm" så jag borde inte kunna misslyckas. 
 
 
När detta året är slut så har jag lovat mig själv att jag aldrig mer igen ska sträva efter att tjäna ännu mer pengar. Allt jag gör i år får fan räcka! Det är inte värt att sträva efter mer. "Mycket vill ha mer" sägs det, men jag känner inte så. Jag skulle kunna göra mycket mer, men jag vill inte leva ett liv där jag bara försöker tjäna mer och mer pengar och samtidigt göra det till en sport där jag kan se hur mycket jag kan spara. Jag känner att jag vill komma till en punkt där jag kan säga att nu är jag nöjd.  Det kommer jag att vara i slutet av december i år. 
 
 
 
 
 
 


Motivationen är att nå målsättningarna.

 Skönt att ha en ledig helg. Jag känner mig lite sliten. En hel del jobb har det ju varit och träningen kör jag på med.
 
Nu under förmiddagen har jag kört lite gym. Jag fokuserade mycket på ryggen . Jag glömmer ju lätt att träna och den delen av kroppen så det är nog bra att köra pass regelbundet där man fokuserar på ryggen. På så sätt får man väl bättre hållning kan jag tänka mig.
 
Förövrigt så kan jag säga att det känns ganska bra med träningen. Jag får kämpa mer nu än tidigare för varje vecka ställer jag större krav på mig själv. Det kan kännas lite tufft innan man ska köra ett pass. Man tvekar lite när man är här hemma. Sängen känns skönare eller så kan jag tänka att idag räcker det med att sitta i massagestolen. Fast dom där tankarna slår jag bort rätt snabbt och dessutom har jag kommit förbi den där sk fasen där jag tror att om jag vilar nu så kommer jag att träna bättre sen.
 
Jag har fattat nu att ska jag nå mina mål så måste jag köra på med träningen. Då gör jag det! När jag sen har fixat de målsättningar som jag nu har, då kan jag kanske vila mer sen, men det får vi se då. Motivationen till att träna på får jag av att jag tänker att jag har målsättningar som jag vill uppnå nu, och då finns det inget annat att göra än att träna på. Jag kan ju inte nå dom genom att vila.
 
 
 


(IIII)---------(IIII)

 
Jag har varit och kört ett pass på gymmet igen. Det kändes ganska bra. Jag gissar att jag nu har nått hälften av alla målsättningar som jag har med med min träning.
 
Jag försöker att inte fundera på hur mycket jag har kvar. Det är mycket kvar och det vet jag.  Jag vet vad jag måste göra för att nå alla målsättningar. De jag kör på funkar och tar ordentligt. Jag känner aldrig att jag inte vill träna. Jag kan hela tiden komma på saker som motiverar mig till att träna. Jag tror att jag lite grann har fattat grejen med vad träning egentligen är. Jag tror på mig själv mer än någonsin. Det är bara att fortsätta köra på.
 
 


Bra matdag igår.

Godmorgon!
 
Jag är uppe och skuttar klockan 07:00 på morgonen. Träningen igår var ingen höjdare. Jag ska snart ta mig bort till gymmet och se till att denna dagen blir en bättre träningsdag.
 
När det gäller maten däremot så har jag varit ganska duktig nu 2 dagar på raken. Igår käkade jag ju god fisk till lunch och ingen överdrivet stor portion. Jag åt bara lite grann, men blev ändå mätt. Mättkänslan kom ju efter ca 20 minuter och det kändes bra att jag inte ville ha ännu mer mat så att det sen blir för mycket. Jag har iblnad en tendens att tex käka lunch, sen vill man kanske ha massor av bullar eller varför inte äta litervis med glass. Jag kanske överdriver lite, men jag ska ju av hälsoskäl äta små portioner, inga efterrätter och gärna välja fisk framför kött. Det gjorde jag ju verkligen igår. Känns bra. 
 
 
Jag hade ju en arbetsdag också. Då käkade jag min mûsli och jag blandade den med lite naturell yogurt och vindruvor. Det blev gott och jag slapp känna den där "proppmättkänslan" efteråt. Att bli proppmätt ska man ju verkligen undvika. Det blir man sällan av fisk, och man blir det inte av mûsli och frukt heller. Duktig Danne!!
 
På kvällen ska jag ju helst inte äta alls, men jag kunde inte låta bli igår. Det blev lite frukter och bär (apelsin, vattenmelon och jordgubb) Det är ju i alla fall inte skräpmat, även om jag ska försöka att inte äta  sent på kvällen. Men ska jag ändå äta något så känner jag att frukt och bär funkar bra. Det känns inte äckligt.  Frukt och bär måste ju vara bättre än  typ bacon och "körv" och stekta "potäter". 
 
 
Idag är det ju fredag, wow! Får se om jag är lika duktig med vad jag äter idag. De jag äter ska nog inte vara några problem. Jag har ju lite frukt och bär kvar sen igår som jag kan ta med till jobbet senare idag. Fisk blir det till lunch, men det kan också bli någon bärs ikväll och då kan man ju inte säga att man är likaduktig som jag nu ändå har varit de 2 senaste dagarna.
 
Det finns ingen annan än jag själv som säger till mig att jag är duktig som tänker mer på vad jag stoppar i mig. Därför säger jag det till mig själv istället. Man får liksom peppa upp sig själv ibland, inget fel med det. Det motiverar ju till att bara kämpa på med matvanorna också.
 
Ha en trevlig dag!
 


Dropshot - Jan-Ove Waldner.

 
 
 
 
 
 


God lunch!

 
 
Det blev fisk idag också. Jag tänkte först på ärtsoppa och pannkakor, men det är ju bättre att välja fisk med räkor. Dessutom har jag faktiskt Mouna sagt att jag inte ska äta pannkakor. Jag frågade henne en gång om inte just pannkakor ändå är ganska bra om man bara struntar att lägga på sylt och grädde. Hon tittade då på mig som om jag kom från månen och sen sa hon att pannkakor ska du inte äta Daniel. 
 
Jag tänkte idag på vad Mouna hade sagt och dessutom har jag ätit mycket dåligt i början av denna veckan. Dessa tankar fick mig nog att välja fisk idag. Jag ångrar inte det för detta var väldigt gott. Mycket godare än ärtsoppa och pannkakor.
 
 


Tänk på detta snälla ni

När jag ändå bloggar lite om att det är viktigt att se upp för tåg när man korsar järnvägsspår så kan jag ju också passa på att varna för livsfarliga ledningar. 
 
Denna gula skylt ska man defentivt ta på allvar och inte ens gå i närheten av tex nedfallen ledning. Man kan faktiskt dö av att bara vara i närheten av ledningen utan att man vidrör den. 
 
Nyhetsmorgon i TV4 från 2014-07-22:
 
 
 


Se upp för tåget Danne!

Hej!
 
Jag har varit ute på en pw nu på morgonen. Jag försökte inte slå något rekord eller så. Jag ville bara hålla ett ganska hyffsat tempo. Jag ville ju kunna kalla detta för pw och inte bara promenad. Pw är ju mer en rask promenad. Så när jogging man kan komma, fast man fortfarande går. Det vet ni ju, men jag skriver i alla fall.
 
 
Jag har nu i ett bra tag gått dagens runda, flera gånger per vecka. Det har bara blivit så. Det är en lagom runda liksom. Jag har upptäckt en fara med detta.
 
Vi säger ibland att saker och ting är livsfarliga, men hur ofta stämmer det vi pratar om är förenat med livsfara. Min personliga uppfattning är att jag tror inte att  det är så ofta som något är livsfarligt varje gång vi använder det ordet. 
 
Det finns ett ställe där jag på min runda passerar en järnvägsövergång. Där finns det inga bommar som går ner och ingen signal hör man som varnar för att tåget kommer. Tågen passerar liksom bara och dom gör det väldigt ofta. Det är inget konstigt med det för det är ju en järnvägstation där. 
 
Men jag har nu gått samma runda ganska länge och jag passerar denna plats flera dagar i veckan när jag är ute på min pw. Jag har blivit farligt van vid att gå här så jag tänker inte lika mycket på att det tex finns stora gula skyltar med svart text som talar om att man måste se upp för tåget. Dessutom går jag ju med lurar i öronen så man hör kanske inte tåget heller. Detta är ju faktiskt bokstavligt talat livsfarligt!
 
 
 När jag idag passerade här och faktiskt kom på mig själv att jag inte längre tänker på vad som står här så blev väldigt rädd. Man vill ju fan inte bli påkörd av ett tåg! Men jag har gått här så mycket, och det har gjort att man inte tänker på vad som står på varningsskyltar längre för det kommer ju så sällan ett tåg där, just då när jag passerar spårområdet. 
 
 
Det känns riktigt farligt att man på ett sätt har blivit "blind" för dessa varningskyltar. Det är ju faktiskt bokstavligt talat totalt livsfarligt att inte ha total koll på om tåget korsar min väg.
 
Jag får väl börja gå andra vägar också när jag är ute på pw så jag ite blir så farligt van vid tex stora gula skyltar med svart text. Sitter jag här och skriver lite om det ibland också så blir man kanske automatsikt mer uppmärksam på sånt här. 
 
Oj oj, lite otäck känsla. Det är bara att tänka på detta mer i fortsättningen nu. 
 
 


Marbella 2014 - Scandalbeuties

 Hur känner jag mig nu?

Jag har haft en grym (bra) dag! Gymmet i morse var roligt och jag blev så glad över att jag klarade en övning som jag förra gången jag testade den misslyckades totalt med. Jag kände bara: Jag kan, jag kan !!!
 
Jobbet var hur lugnt som helst. Som vanligt. Det har ju börjat kännas ännu lugnare sen jag slutade att kolla längre fram på mitt schema än en dag. jag har fått en sån otroligt bra känsla det tänket att inte bry mig mer om jobb än för stunden typ. Jag försöker tänka så med mycket annat också och det är roligt att jag känner att mitt tänk har en positiv inverkan på mig. Jag blir lugnare, mer avspänd och jag kan aldrig känna att jag har för mycket att göra. Skön feeling som är lite svår att beskriva. Ni måste känna själva liksom.
 
 
 
I två dagear denna veckan har jag ätit ganska dålig mat, och framförallt jhar jag ätit för stora portioner. Jag vill ju göra som Mouna har rekomenderat mig att göra, och så gör jag precis tvärtom istället. Inte bra.... Men idag var det godkänt
 
Inga stora portioner och till lunch blev det fisk och det har Mouna sagt att jag ska äta minst 3 gånger i veckan. På jobbet käkade jag min mûsli. Det blev en macka nu när jag kom hem från jobbet. Det är bättre än dom 5 mackor eller nåt som jag har käkat om dagen nu i 2 dagar. Nu ska jag lova mig själv att aldrig mer slarva så mycket med vad och hur mycket jag äter. Jag har ju varit duktig länge nu. Jag äter inte optimalt nyttigt. Det blir ju någon biff med pommes och nån fet sås ibland, men annars följer jag ganska precis de rekomendationer som jag har fått av Mouna. jag har ju stort förtroende för Mouna. När jag i september ska träffa henne i Stockholm så vill jag ju visa att jag har bättrat mig. Då får jag ju inte slarva med maten så mycket som jag nu gjorde i 2 dagar. Helst ska jag vara ännu närmare det optimala än vad jag är idag, men det är svårt av flera olika orsaker.
 
 
 
 
 
 
 


Dagens fångst!

 
 
 
Spätta...
 
 Ha en trevlig dag!
 
 


Videoblogg - Danne Johansson

 
 


Dagens andra pw - Jag "luftstavade" fram..

Yes! Jag har varit ute på en powerwalk igen! Dagens andra pw och det blev riktigt lyckad. JAG SLOG MITT PERSONLIGA REKORD MED 4 SEKUNDER. Fatta hur nära jag var att inte ta det, eller bara kom precis. Jag är i alla fall så nöjd över att jag klarade att slå mitt rekord även om jag var helt slut efteråt.
 
 
Jag gick de två första kilometrarna snabbare än vad jag någonsin har gjort på någon annan km. Sen går det ju liksom inte att hålla samma höga tempo, men jag var ändå snabb. På min sista km så ökat jag tempot ordentlig och jag gick samtidigt sådär och slängde med armarna som om jag hade 2 stavar i händerna. Det kände som det gick lite fortare när man "luftstavde" fram.  
 
 
Jag kämpade verkligen som fan de sista 5 minutrarna och jag tänkte bara: Fan om jag misslyckas nu när jag har gått på så bra under hela denna rundan. 
 
 
 
 


Tisdag ❤️

Hej!
 
Jag har en över 3 timmar lång rast idag. Efter några timmars busskörning så gick jag hem, bytte om och gick ut på en pw. Jag höll ett ruskigt tempo i början igen. Jag gjorde ett försök att slå rekordet. Det gick inte idag heller. Jag är alltid den där hallvminuten sämre som jag nu har varit under flera rundor tidigare. Men detta var i alla fall ett bra försök att slå rekordet och ett bra träningspass blev det eftersom. 
 
 
Jag har 2 timmar kvar innan jag ska sitta i en buss igen. Bara att slappa och vara nöjd över att jag har gjort ännu en bra pw.
 
 
 


Både bra och dåligt.

 Jag har haft en ganska dålig dag, fast samtidigt har den varit bra. Hur kan det vara så? 
 
Jag har känt mig väldigt trött och sunkig hela denna måndag. Känt mig som ett lik och jag hatar den känslan. Jag har också slarvat som fan med maten. Jag har ätit onyttigt hela dagen och för stora portioner. Jag har skött mig ganska bra länge nu. Visst kan det bli någon måltid ibland där man äter för mycket, men inte under en hel dag, och inte varje måltid. 
 
 Ok, ganskabra har nog denna dagen varit om man bortser från degens måltider. Jag har ju varit helt ledig och jag har fått gjort mycket av vardagligt fix, städ och tvätt tex. Tränat har jag också gjort. I morse körde jag gym och ikväll har jag varit ute på en Powerwalk.
 
Jag tänkte att jag kör en pw medans jag väntar på att tvätten ska torka. Jag kan ju ändå inte gå och lägga mig förrän jag är klar i tvättstugan. Känner man sig dessutom lite trött och sunkig så vet jag ju nu att känslan av trötthet och sunk känns inte värre om man kör en runda pw. 
 
Jag körde ett bra varv. Jag var inte i närheten av något personligt rekord, men jag höll ett bra tempo ändå. Det tempo som jag för några veckor sedan fick slita mig till höll jag hur lätt som helst nu. 
 
 
Nu ska jag sova glömma denna lite jobbiga måndag, eller komma ihåg de som var bra med denna dagen. En bra träningsdag har det varit och det har varit skönt att vara ledig. i morgon ska jag upp klockan 05:00. 
 
 
 


33 frågor och svar.

1. Namn? – Danel (Danne) Johansson

2. Yrke? - Bussförare

3. Vart bor du? – Vänersborg

4. Hur stor är din bostad? – 2:a på 54 kvm.

5. Husdjur? –  Mimmi.

 

6. Färg på dina kalsonger just nu? – Svarta

7. När tränade du sist? – Jag avslutade passat för ca 3 timmar sedan.

8. Vilka skolor har du gått i ? –  Rösebo, Sivikan, Frändeskolan, Dalboskolan och Birger Sjöberggymnasiet.

9.Vilket datum sätter du din "ekonomidröm"? – 22 dec.

10. Kommer du att vara bussförare i hela ditt liv? – Det kan man ju aldrig veta.

11.Ska du upp tidigt i morgon? – Ja.

12. Duschat idag? – Ja.

13. Vad har du på dig just nu? – Kalsonger och en t-shirt

14. Väder just nu? – Regn, åska, blixt och dunder.

15. Vad har du ätit idag? – Kyckling och pasta.

16. När jobbar du nästa gång? – I morgon.

17.När ska du till Stockholm igen? – September tror jag.

18. Hur ofta tänker du på framtiden? – Säkert varje dag.

19. Avänder du solskydd? – Ja

20. Har du många vänner? – Nej men jag har några få som jag litar på i alla fall. Heller några få riktiga vänner än många ytliga liksom.

21. Vem kramade du senast? – Det var någon bloggläsare tror jag. 

22. Njuter du av livet? – Jag hoppas det.

23. Vem pratade du med i telefon senast? – Pappa.

24. Vem sa du hej till senast? Kocken på Koppargrillen tror jag.

25. Kan du få skuldkänslor för att du inte vet vad du ska göra med ditt liv? – Nej, inte direkt.

26. Blir du lätt avundsjuk? – Nej  jag slösar inte bort tid på avundsjuka.

27. Dricker du kaffe? – I många fall försöker jag ju göra det.

28.Dricker du öl? – Save water, drink beer. Det händer ju att man tar en bärs ibland.

29. Oroar du dig för framtiden? – Nej det gör jag inte. Jag kan ändå inte vara säker på hur den ska bli. 

30. Läser du veckotidningar? – Nej.

31. Är du för hård mot dig själv? – Ibland kanske.

32. Använder du tandtråd? – Ja.

33. Varför gjorde du denna lista? - Ville skriva något, men visste inte vad. Fick bli detta liksom...

 


Dagens träning.

Det har blivit lite träning. Jag var först lite tveksam eftersom jag kände mig lite "sunkig", fast det är ju då man ska träna. Tränar av sig känslan av mörbulthet, sunk och trötthet. Denna gången testade jag inga nya övningar utan jag körde konsekvent på de som har funkat sjukt bra den senaste tiden. Det funkade också sjukt bra och kämpade ända in i "kaklet". Jag känner att de jag kör  tar ordentligt och jag når mitt mål med det enskilda träningspasset. Bra pass idag!
 
Jag kommer inte att sluta köra dom nya övningarna som jag har hittat att prova på.  När jag väl känner att de nya funkar lika bra som  de gamla vanliga då kommer även dom nya övningarna ta sjukt bra. Men jag kan liksom inte klara av dom än. Jag måste träna mer basic först annars klarar jag aldrig sånt som är lite tuffare. Jag måste nå mina mål med det gamla vanliga först innan jag sätter upp nya mål med nya övningar. Jag testar väl det nya lite då och då, men samtidigt är jag noga med att jag ska köra på bra med det gamla vanliga eftersom det funkar så sjukt jävla bra.
 
 


En ledig måndag.

Hej på er!

Jag sitter här och känner mig ganska mörbultad, trött och seg. Mycket jobb under hela förra veckan. Mycket träning för att vara mig har det ju också varit under flera veckor nu. Jag har ju också ändrat på en del vardagliga rutiner. De flesta till det bättre, kanske finns det något som är till det sämre. Det beror väl på hur man ser det.

Det funkar i alla fall bra med jobbet när jag nu bara kollar en dag i taget. Man blir verkligen mer lugn och avspänd. Man blir heller inte så stressad över att man har så jävla mycket jobb som väntar. Jag vet ju hela tiden att jag har mycket jobb och att jag jobbar helgen ibland, men mer än så behöver man ju inte bry sig. Bättre att ta en dag i taget.  Jag gör inte ett bättre jobb för att jag planerar långt fram i tiden.

 

 

 När det gäller träning så planerar jag egentligen ingenting. Jag har mina mål som jag vill uppnå. Jag vet att jag måste köra på för att klara dom, men jag funderar inte flera dagar innan på hur mycket jag tex ska träna denna veckan eller till helgen osv... Jag tar det mer som det kommer. För mig blir ändå aldrig träningen riktigt som jag har tänkt mig ändå.

Jag kan tänka att jag ska köra mycket enn viss dag eller under en helg, men sen gör man inte det. Jag kan tänka att jag ska vila en dag, fast ändå kanske jag kör 2 stenhårda pass den dagen som jag egentligen hade tänkt att vila på. Det blir liksom meningslöst för mig att innan hur mycket jag ska träna, vad jag ska träna och när jag ska träna. Jag vet i alla fall att jag kommer att köra på minst lika mycket som jag nu har gjort den senaste tiden. Det är bäst att jag inte funderar så mycket kring träningen. BÄTTRE ÄR DET ATT BARA KÖRA PÅ!

När det gäller vardagligt "trökgöra" så har jag kommit efter en del. Jag har ju jobbat och tränat mest. Man bryr sig inte så mycket om att vika ihop tvätten eller ta en runda med dammsugaren. Diska blir det ju inte så mycket för jag äter ju de mesta ute. Jag bryr mig inte så mycket om allt vardagligt fix just nu. Det kommer väl en dag då jag gör ett ryck liksom. 

Nu ska jag träna igen. Annars vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på idag. Jag har en del blogginlägg som är lite halvfärdiga. Jag skulle ju kunna sitta här ett tag och "pilla" fädigt dom inläggen så att nu får lite roligt läsning under dagen. 

Ha en trevlig dag!

 


Jag har alla förutsättningar att lyckas.

 Efter att ha haft en ganska lång arbetsdag så var det skönt att få komma ut på en pw. Jag fick ett litet meddelande i min telefon från appen RunKeeper.
 
 
 
Appen blir lite som en kompis till mig. Den skriver "nu tränar vi" och sen går jag ut med appen och kör. Jag tänker på att hålla uppe tempot eftersom jag vet att appen har koll på mig. Så kan det ju vara med kompisar också. Dom säger att nu tränar vi och sen kör man och kanske har koll på varandra.
 
Jag körde en bra pw. Det funkar direkt efter att man har jobbat också. Jag var 20 sekunder sämre än mitt personliga rekord. Den bästa medelhastigheten per km som jag någonsin har hft satte jag ikväll. Min första km gick väldigt fort. Sen av naturliga skäl så sänker man tempot, men jag fick ju ändå en ganska bra totaltid. Håller jag ungefär detta tempo under de flesta av mina powerwalks då är jag mer än nöjd. 
 
 
 
 
Jag känner och märker av en hel del resultat nu. Jag har kört på bra i ca 7 veckor. Jag har tänkt att jag ska köra på i ca 7 veckor till innan jag gör någon större analys av vad jag har lyckats med. Men lite kan jag ju redan nu i alla fall fundera kring.
 
* Jag tappar mina byxor. Min arbetsbyxor går jag och drar upp hela tiden och det är väl ett tecken på att jag har blivit smalare för så var det inte förut. Jag får väl dra åt bältet lite till bara så slipper jag visa kalsongerna ute opå sytan eller när jag sitter i bussen. Det får räcka att jag ibland gör detta här hemma ibland.
 
 
* Jag har gått ner ganska många kg på 7 veckor. Jag har mer än hälften kvar och det kommer att bli tufft om jag ska försöka sätta mitt mål med viktnegången 7 veckor från och med nu. Men ge mig någon månad till så borde jag väl fixa detta. Kanske kan jag vara i närheten om 7 veckor, det får vi se då.
 
* Jag känner i alla fall att jag tränar minst lika bra som jag gjorde under min semester. Jag gör små framsteg hela tiden och jag lär mig en hel del nya saker. Det känns också som jag nu har börjat fatta grejen med vad jag faktiskt behöver göra för att jag ska nå mina målsättningar. 
 
 
Om ca 7 veckor vet jag nog väldigt mycket mer än vad jag vet idag. Då har jag ju också varit på besök i Stockholm och fått en genomgång av Mouna om hur min hälsa ser ut och vad jag behöver göra i framtiden. De jag känner nu är att om jag inte har nått ett flertal av mina mål efter nästan 2 månader av en hel del träning, då måste jag göra någon väldigt stor förändring på det jag ändå tycker att jag gör bra idag. Men jag ska nå mina mål och denna gången tänker jag aldrig ge mig för detta är något som är livsnödvändigt för mig. Krävs det av mig at jag gör mer så ska jag  göra mer också.
 
Egentligen har jag alla förutsättningar att lyckas. Jag kan inte skylla på att jag jobbar så mycket så jag inte kan träna eller köra pw. De flesta dagar i veckan har jag gått om tid för träning. Det gäller bara att prioritera träningen och jag tycker att jag den senaste tiden har gjort det bra. Det gym där har ju sjukt bra öppettider. Klockan 04:00- 23:00, 7 dagar i veckan. Att inte hitta någon tid som passar går ju nästan inte. Så jävla mycket annat har man ju inte att göra så man inte kan "tagga" till gymmet under någon timme, flera dagar i veckan och under större delan av året. Har man så mycket att göra flera dagar i veckan så att man inte hinner ta sig till gymmet mellan klockan 04:00- 23:00 då ska man nog fundera på att göra några förändringar i sitt sätt att leva. Jag har defentivt tid och när jag har möjligheten att träna mycket så är det ju bara att ta vara på den tiden så gott jag kan.
 
Det finns mer saker som jag borde kunna dra nytta av när det gäller min hälsa. Min syster pluggar ju till sjuksköterska och det borde jag väl kunna ha någon fördel av när det gäller att få hjälp med att sköta min kropp. Min brorsa tränar och tävlar i crossfit och han pluggar också något på högskolan som har med kost och träning att göra. Jag vet inte exakt vad han pluggar, men det har i alla fall med träningen och hälsan att göra. Han brinner ju för detta kan man säga och han är också väldigt duktig. Vill jag lära mig att träna crossfit och mycket annat som har med träning och hälsa att göra så finns möjligheten om jag frågar brorsan liksom. Han har också sagt detta ett flertal gånger att jag borde prova crossfit. Hmm.. tänker jag då.
 
Som sagt: Jag har alla förutsättningar att lyckas med min målsättningar när det gäller min hälsa. Att jag använder mig av  Scilife Clinic är jag väldigt glad för. Det är ju helt galet bra! SciLife Clinic är kända över typ halva europa för sitt proffsiga sätt att jobba med att optimera människors hälsa. Jag har stort förtronde för Mouna på SciLife Clinic som jobbar med att optimera min hälsa. Det är ju bara för mig att dra nytta av all  den hjälp jag får av Mouna och SciLife Clinic. Jag kan ju också läsa mycket och få bra tips från min hälsoprofil Jag kan alltid maila eller ringa SciLife om jag undrar över något. Jag får svar i princip direkt.
 
 
 
 
Det finns mycket hjälp att få och det är bara att ta för sig. 
 
SciLife Clinic är ju till för att jag ska hålla mig frisk. Det är bara för mig att försöka få ut så mycket som möjligt där. Gymmet är ju till för alla som gillar att träna och för att man ska ha en god häsla. Klart man ska köra på där också. Bra skor för pw finns att köpa. Klart man ska ha ett par så man kan köra många rundor.  Har man en bror och syster som kan mycket om träning, kost, hälsa och sjukvård, då finns ju oändliga möjligheter för mig när det gäller min träning och mitt kämpande med att få en grym hälsa. 
Jag har verkligen alla förutsättningar för att lyckas!!!! Bara att köra på ju!!!
 
 


Jag ska inte gnälla över att jag jobbar.

 
 
 
 
 


.

 
 
 
 
 
 
 


Passenger - Let Her Go (Kygo Remix)

 
 


Jinx !!!

 

 

 

 
 

 Tar en dag i taget när det gäller allt.

Man jobbar på, fast jag tycker inte det känns så tufft. Det funkar bra det där när man bara tittar på schemat en dag åt gången. Jag gör min arbetsdag och sen kollar vad jag har att göra nästa dag. Det känns inte som man har så mycket att göra helt plötsligt och på något sätt har jag blivit mycket lugnare och mer avspänd nu av att inte veta så mycket hur jag jobbar flera veckor framåt. 
 
Jag har nu börjat göra på detta sättet när det gäller andra saker också. När och hur mycket jag ska träna tex under en vecka  funderar  jag inte alls kring längre. När jag är mer spontan och bara bestämmer mig att nu ska jag dra till gymmet eller ta mig ut på en pw, då blir det så väldigt mycket roligare. Jag tränar ju inte bättre för att jag flera dagar i förväg har planerat när och vad jag ska träna. Jag vet vad jag har för mål, men jag behöver ju inte mer att grubbla över när det gäller min träning. Dessutom blir det ju också roligare att bestämma sig från dag till dag vad man ska träna. Planera, analysera och fundera över hur mycket jag ska träna tror jag inte gör att jag tränar bättre. Risken är nog att det kan bli sämre eftersom träningen inte alltid går så bra som man vill eller har tänkt sig. Psykologiskt kan det då kanske bli så att man gå ner sig eftersom man inte har kört på så som man planerade att man skulle göra. Grejen är: Känner jag för att köra, kör. Känner jag inte för att köra, kör inte. Jag tränar så mycket nu ändå så jag har viss abstinens på detta ändå. Om jag inte kör klockan 21:00 på en  fredag så är jag ganska säker på att jag senast klockan 09:00 på en lördag kör ett grymt träningspass som känns både motiverande och roligt. Jag bestämmer mig för stunden och percis som med jobbet så tar jag en dag i taget även när det gäller träningen. 
 
När det gäller min ekonomiska dröm tänker jag likadant. Jag tar en dag i taget. Jag har ju redan i flera år nu funderat på vad jag ska göra under 365 dagar under ett och samma år för att min ekonomiska dröm ska bli verklighet. Jag vet vad jag har att göra ända fram till slutet på december i år. Jag kan inte skynda på detta och jag måste göra allt rätt ordning för att jag ska sätta min dröm. Jag vet precis vad och när jag ska göra vad. Tänker jag för mycket och försöker skynda på detta då kommer det bara att kännas för stort för mig och då kanske jag misslyckas pga av att jag inte låter allting ta den tid det tar. 
 
En dag i taget funkar verkligen! Det är lättare att bara slappna av när man tar dagen som den kommer och inte planerar för långt fram i tiden.  Man mår mycket bättre när man inte försöker att ha mer koll än vad man faktiskt behöver ha. 
 
 


Bildblogg

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Fredag ❤️ (IIII)---------(IIII)

Lite gym blev det idag också. Nu är det detta som är roligare än att köra pw och då kör jag på. Idag fick det bli ett ryggpass. ganska lugnt, men jag kände i alla fall att jag  körde övningar som verkligen är bra för ryggen.
 
 
 
Det känns som jag börjar fatta vad jag måste göra för att jag ska nå mina mål med träningen, och det är ju bra.
 


Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE