1998 World Tour Grand Finals.Ma Long - VM 2019VM 2019Liu Shiwen 🏓💖Nu är det lika bra som förr.

Nu känns det väldigt bra. Idag föll allt på plats och jag kunde se hur mitt grejande och kämpande med att få loss pengar äntligen gav resultat. Nu rullar det lika bra som under den perioden som jag hade det som bäst. Nu är det lika bra som förr och alla fel jag tidigare har gjort med pengar spelar egentligen ingen roll längre. Dessutom tror jag ju att min ekonomi bara kommer att bli bättre och bättre och mer stabil för varje månad som går. Man vet ju aldrig vad som händer och hur livet blir, men allt känns i alla fall riktigt bra nu.
 
Jag gjorde ju väldigt mycket för några år sedan för att jag skulle få den ekonomi jag länge hade drömt om. Sen sabbade jag för mig några år senare och nu har jag förverkligat den där drömmen jag hade en andra gång genom att rätta till allt de som blev fel för mig. Idag föll det liksom på plats. Det känns väldigt bra. Jag är glad och lättad att jag fick allt att funka.
 
(null)
 
Det som också känns bra är att jag ända sen den dagen som jag bestämde mig för att faktsikt rätta till alla fel som jag tycket att jag hade gjort så har jag bara gjort min grej rakt upp ner. Jag har inte lyssnat på vad någon annan säger. Jag har inte brytt mig om vad andra gör eller har gjort överhuvudtaget. Jag vet ju bäst själv vad jag behöver göra. Mycket av sånt som andra har sagt till mig den senaste tiden om vad dom tycker att jag ska göra hade inte funkat. Det kan jag nu säga med facit i hand. Jag har kört på och litat på att min inre övertygelse om vad som är rätt och fel att göra ska lösa allting åt mig på bästa sätt. Och jag har ekonomin så som jag vill ha det. Det rullar bra och jag är glad.
 
(null)
 


VM 2019 - Mattias FalckVecka 18

Jag har en ganska tuff arbetsvecka med 4 megalånga arbetsdagar. Jag ska försöka ta det väldigt lugnt mellan arbetspassen under denna perioden. Jag har grejat ganska mycket dom senaste 2 veckorna så nu gör jag nog bäst i att tagga ner och bara fokusera på jobbet. 
 
Skönt ändå att man får ledig tre dagar på raken i slutet av denna veckan. Det kommer att kännas i kroppen på fredag, men då har jag ju ändå en hel helg kvar att återhämta mig fullt ut på. Jag ska som sagt försök ta det ganska lugnt när jag väl har mina lediga timmar. Det blir en nice vecka detta. 
 
 


Mina tankar om COVID-19

Många är fortfarande sjuka i COVID-19. Folk dör fortfarande i COVID-19 och jag känner inte att jag bara kan strunta i detta som om det inte skulle vara nånting. Jag tar detta på fullt allvar och personligen kan jag inte se att detta kommer att bli bättre inom en snar framtid. I bästa fall kan man kanske sluta bry sig i slutet av maj, men ärligt talat så tror jag inte att faran är över då heller. 
 
 Vi har i detta nu inhemsk spridning av coronaviruset och jag utgår ifrån att det är lika allvarligt nu som det var i mitten på mars. Sen försöker jag ändå se det positiva även i dessa pandemitider. Hela vården är i fokus och på mångas läppar. Man har säkert fått betydligt mer resurser än vad man hade innan pandemin bröt ut. Jag skulle tro att fler inom vården numera jobbar mot ett  och samma mål. Man ska minska smittspridningen. Det har öppnat ett fältsjukus i Älvsjö, där som Älvsjömässan brukar vara. På kort tid har det ju hänt väldigt mycket inom sjukvården som säkert är till det bättre. Det är ju ändå något som känns postivt. 
 
En grej som känns lite otäck är att om väldigt många skulle behöva intesivvård  och det kanske inte finns plats för alla som skulle behöva detta samtidigt, då kommer ju vården att behöva prioritera bland allvarligt sjuka människor. Om jag har fattade det rätt så kommer det ju då att bli biologisk ålder som avgör. Är det så, då kommer ju en yngre patient som är drabbad gå före en person som tex är 70+, men det är ju dom som är 70 år och äldre som befinner sig i riskgruppen. Jag hoppas verkligen inte att det går så långt. Jag tror inte det och det vore för hemskt och så skulle bli fallet.
 
 
Jag håller fast vid det där att jag inte ska oroa mig i onödan. Jag jobbar om jag känner mig frisk, stannar hemma och jag skulle känna mig sjuk. Så känner jag att jag måste göra. Jag kan ju inte vara hemma och stänga in mig för att jag oroar mig för att bli sjuk. Då är man ju där att man oroar sig för mycket , och det tänker jag aldrig göra. På jobbet har man ju ändå vidtagit åtgärder för att skydda oss förare och jag gör vad jag kan för att skydda mig och andra. Jag mår ju bättre av att jobba på och jag mår ännu bättre när lönen kommer. Jag gör så gott jag kan i dessa pandemitider. Därför mår jag bra och känner en stor inre frid. Det viktigaste är alltid att jag mår bra. Jag kommer aldrig att ändra mig på den punkten. 
 
Va rädda om er...
 
 
 
 


Vet egentligen inte vad jag ska säga.

Ibland vet man inte hur man ska göra eller vad man ska säga till vissa människor. Ibland känner man bara att det bästa kanske är att inte säga nånting. Fast ibland känner man att man bara bör säga precis det man faktsikt tänker. Jag får för mig att jag kan bli tokig annars om jag hela tiden väljer att inte säga ifrån när jag innerst inne tycker att någon pratar en massa skit.
 
Jag har dom senaste månaderna på något sätt låtit en person lura i mig att hans fru lever fast hon i själva verket är avliden sen länge. Även om jag inte blir lurad, jag vet ju att personen ljuger eller bara inbillar sig en annan sanning en hur det faktiskt ligger till så har jag inte sagt ifrån. Den här personen inbillar sig att hans fru lever, fast hon är död. Den här mannen pratar ofta med mig och när han gör det så pratar han alltid som att hans fru skulle vara i livet. Han säger till mig att hans fru hälsar till mig och frågar sen om han ska hälsa tillbaka från mig. Jag vet och har vetat sen länge att hans fru är avliden, men ändå svarar jag att han får hälsa tillbaka, som om hon är i livet. Naturligtvis borde jag väl säga något annat, samtidigt vet jag att när andra har sagt till honom att hans fru faktiskt är död och att han borde acceptera det och gå vidare så blir han sur och ledsen. Jag bryr mig inte så mycket för detta är ju ingen person som jag umgås med eller ens bryr mig om överhuvudtaget. Det är mer en person som man liksom stöter på eftersom Vänersborg är en liten stad och alla vet vem alla är. 
 
Jag tänker att jag borde vara hård och bara säga till honom att jag vet att hans fru är död så sluta prata med mig som om hon vore i livet. Samtidigt är mannen som jag tänker på lite egendomlig och ärligt talat är han inte riktigt som han ska. Man får intrycket av att det är något som fattas, om jag säger så. I ärlighetens namn så bryr jag mig nog för lite också. Vill han prata som att hans fru är i livet så skiter väl jag egentligen i det. Det spelar mig ingen roll. 
 
Samtidigt blir jag lite trött på att alltid höra detta som nu har blivit ett evigt tjat från hans sida om att hans fru lever, fast hon är avliden sen flera månader tillbaka. Så fort han ser mig pratar han alltid så.  Jag borde väl säga precis vad jag vet och tycker och tänker. Samtidigt känner jag att jag inte orkar bry mig. Sen tänker jag ju att jag vill ändå slippa höra det där eviga tjatandet och ljugandet och då måste jag väl säga ifrån? En dag säger jag nog att att han får sluta prata med mig som om hans fru är i livet. Om detta sen gör att han slutar prata med mig helt så är det ju bättre än att jag hela tiden får höra på allt skitprat om att någon lever som egentligen är död. Sen är det väl kanske svårt för vissa att ta in att en person som man en gång delade sitt liv med inte finns mer. Det kan jag förstå, men det betyder ju inte att jag vill lyssna på sådana sagor i alla fall. 
 
 


Dolly Style - Boom Boom Box

 


Tänker både en och fem gånger.

Skönt att man har blivit ledig igen. Jag slutade jobbet gansak tidigt så jag har haft ledig hela eftermiddagen och nu är jag ledig i helgen. Rätt skönt för jag har jobbat ganska tufft denna veckan. Dessutom har jag fortsatt att greja ganska mycket när jag har kommit hem från jobbet. Nu har jag i alla fall valt att tagga ner lite och jag ska göra så hela helgen. Annars blir det för mycket. 
 
Jag känner mig  nöjd med denna veckan. Jag har tagit bra ekonomiska beslut och jag har framförallt gjort ALLTING rätt. Pengar in går bättre än på flera år och att det är så beror på att jag gör just det jag gör nu. Mina tankar om hur jag ska göra för att få ut max av mina pengar har jag tänkt på i många år och nu när jag konkret kan förverkliga mina tankar så har jag nytta av alla förberedelser har gjort, och allt tålamod jag har haft. När jag räknar på hur jag får det nu och framöver så är det bättre än vad jag först trodde och hade kalkylerat. Naturligtvis känns allt detta väldigt bra för mig. Det känns extra bra när jag har kämpat så länge för att få det som jag vill. Den känslan är svår att beskriva, men den gör inte ont och känns inte jobbig i alla fall. Man är glad och lättad och kanske känner man sig lite tom också, men på ett positivt sätt. 
 
Annars är det som vanligt. Jag är försiktig när det kommer till att göra saker där jag träffar folk. Detta med coronapandemin är ju inte över än och jag tar det på lika mycket allvar nu som jag har gjort dom senaste veckorna. Detta är inget man bara kan strunta i och det vore oansvarigt, dumt och vårdslöst av mig att tex inte följa Folkhälsomyndighetens rekomendationer om hur vi bör förhålla oss. Jag har stor respekt för detta. Viruset är otäckt och jag är rädd, men jag tänker i alla fall inte oroa mig i onödan. Men jag tycker att alla i mesta möjliga mån ska göra vad dom kan för att skydda sig och andra mot att bli smittad. Tänk en och kanske fem gånger till på om du verkligen behöver göra den där utekvällen eller träffa människor som du normalt sett inte träffar. Är det så jäkla viktigt i just dessa tider? Sånt tycker jag alla ska tänka på. 
 
 Tuff dag som känns nu.

Jag hade först tänkt att publicera ett annat inlägg istället för detta, men jag blev tveksam och då väljer jag alltid att inte publicera ett inlägg. Detta är en bra princip som jag håller stenhårt på och det är bra. Jag ska inte skapa inlägg som jag sen kanske kommer att ångra eller inte kan stå för på sikt. Jag är nöjd och glad att jag alltid tänker på att hålla på denna princip. 

2020 04 22
 
Jag har haft en riktit tuff arbetsdag. En lång dag och mycket att tänka på hela tiden. Ibland känns det att man lever om man säger så. Allt känns ändå bra nu för jag tycker att jag hanterade dom flesta situationer som jag hamnade i på ett bra sätt. 
 
Jag har fått många mail, meddelanden och brev idag som handlar om alla möjliga saker. Allt kommer på en gång liksom. Jag shoppade tex ganska mycket på nätet förra veckan och just idag har jag fått många mail om att den ena leveransen efter den andra typ är på väg. Andra grejer har jag också på gång och mycket förbereder jag denna veckan för att sen åstakomma det jag vill nästa vecka. Jag är mest taggad på att fixa dom pengarna som jag vet att jag kommer att tjäna om jag bara det som jag har funderat på under hela april att jag ska göra. Jag borde ha gjort det redan i mars, men då kom ju allt detta med coronaviruset in i bilden och jag vågade inte riktigt göra nånting. Nu känner jag mig mer säker på vad jag ska göra och då kör jag på det.
 
Jag känner mig lite deprimerad, men mycket känns ju bra också. Ibland mår jag bra, ibland mår jag dåligt och det går i "vågor" just nu. Det får vara som det är. Jag orkar inte bry mig om andra saker än vad jag har att göra och greja med just nu. När det blir maj, då ska jag mer ta reda på hur jag egentligen mår och vad jag ska göra för att bara må så bra som möjligt. 
 
(null)
 
(null)
 
 


Hej hej.

 
 


Vecka 17

Ny vecka och det känns bra att börja den med en ledig dag. Jag har varit ledig i helgen också, så jag ska inte klaga. 
(null)

 Denna veckan jobbar jag 4 dagar, men dom sista 90 minuterna på fredag sitter jag på något  möte med min närmaste chef. Sen slutar jag klockan 12:46 och där börjar min lediga helg. Hela denna arbetsveckan är väl en helt ok vecka. Den känns ganska "soft".
 
 Annars har jag mycket saker som jag väntar på att få hem denna veckan. Jag har beställt massa saker så som kläder, parfymer och andra grejer som jag tror mig behöva. Dessutom vet jag att det kommer ett och annat paket som jag inte har beställt, men som jag får ändå. Jag får väl detta för att jag är Danne liksom :) Jag ska i alla fall inte beställa mer grejer nu. Jag känner jag får lugna mig lite. Jag har väl redan för mycket grejer i mitt hem och jag borde göra ett röjande och sälja eller kasta saker som bara ligger och skräpar, men det är för tråkigt att ta tag i så jag skjuter sådant fixande på framtiden.  Hmm.. 
 
 Det känns ganska lugnt.

Jag har inte för mycket att göra nu i alla fall. Allt känns ganska lugnt och jag känner mig inte stressad över saker jag vill få gjort, eller att jag inte ska hinna med. Jag har känt den senaste tiden att jag har haft gott om tid över till att göra vad jag vill med. Jag kan lätt bara ta den där pausen och sova bort några timmar. Eller så kan jag slappa framför tv:n som tidsfördriv. Jag jobbar på, men inte för mycket. Jag rör mig bra och lagom. Jag mår bra och pengarna rullar som fan. 
 
Sen är jag glad för att jag är så klok i mitt tänkade kring detta med coronaviruset. Jag är glad att jag tar det på allvar och faktiskt gör allt jag kan för att inte smitta mig eller andra. Jag hade säkert gjort mer saker nu om det inte hade varit för coronaviruset, men jag vill följa dom råd och rekomendationer som vi får nu. Det känns mer rätt i dessa tider och jag känner för min egen del att det hade vart oklokt och oansvarigt att bara fortsätta göra saker som om detta inte finns. Det passar inte min stil i alla fall. 
 
Mycket i mitt liv känns just nu bra och det är skönt att jag inte har så mycket att göra så jag inte får tid att ta det lugnt. För mig är dom lugna och avkopplande stunderna lika viktiga som att jag vill ta tag i saker som jag känner att jag bör få gjort. Åtehämtningen och stunderna för mig själv är viktiga för att jag ska orka greja på i min vardag. Om jag bara grejar på utan att pausa och tagga ner, då kommer jag ganska snabbt att må väldigt dåligt. Det viktiga är ju alltid att jag mår bra. Annars spelar ju ingenting annat någon roll. 
 
(null)
 
 
OS 2016LALEH-Det kommer bli bra 💙

 


Vila i frid Adam.

Det är skönt att vara helt ledig. Jag var ledig igår och jag är ledig dag. På fredag har jag jobb, men sen får jag en ledig helg. 
 
Jag går mina promenader och jag håller mitt nya uppsatta mål. Jag vill ju klara att göra mer än 70 000 steg varje vecka och i skrivandets stund har jag gjort över 50 000 steg. När jag nu har börjat jaga mer än 70 000 steg så är jag väldigt noga med att gå ut på promenad, även om jag känner mig trött och mindre motiverad. När man tar sig ut och bara börjar gå sin runda så känns det bra just i den stunden. Efteråt känns det ju bara skönt och då är man mer än nöjd över att man har tagit sig ut. 
 
Annars jobbar jag eller så är jag ledig. Jag gör mina vardagliga saker och jag mår bra. Jag tänker ibland att jag ska göra mer, men man kommer ju på ganska snabbt att det är coronatider och då är det ju egentligen bara att stanna hemma som gäller. Jag tycker detta viruset är obehagligt och det skulle vara oansvarigt och vårdslöst att bara leva som att inget är farligt med detta COVID-19
 
 
Naturligvis har jag nåtts av beskedet att programledaren Adam Alsing har avlidit i COVID-19. Det känns ju hemskt att någon som bara är 51 år ska behöva avlida av detta skitvirus. Det är ju bara fruktansvärt. Jag har ju själv varit ganska rädd och haft respekt för detta viruset ända sedan jag hörde talas om det för ca en månad sen. Nu när Adam Alsing har avlidit pga coronaviruset så funderar ju i alla fall jag på om man kanske ska stanna hemma från jobbet, trots att jag  inte känner mig sjuk. Man vill ju verkligen inte bli smittad av coronaviruset.
 
Samtidigt så känner jag att jag vill jobba på om jag är frisk för i slutändan lär jag nog må bättre av att jobba och vara igång. Nu när jag grejar på med mina vardagliga saker så gör jag ju ändå allt jag kan för att skydda mig mot coronaviruset. Jag mår ju bra av att göra som jag gör. Jag är därför inte säker på att det skulle vara så bra om jag väljer att vara hemma ännu mer än vad jag redan är. Det bästa man kan göra just nu är nog att bara köra på som jag har gjort och fortsätta vara försiktig. Jag känner mig ju inte sjuk nu och då ska jag ju inte oroa mig för att bli det heller. Jag tar ändå detta på fullt allvar och jag gör allt jag kan för att jag ska må bra. Någonstans är ju det alltid det viktigaste. 
 
Var rädda om er.
 
 Promenad på Vänersnäs💚💛

Jag åkte ut till Vänersnäs tidiagre idag. Jag tänkte att det kunde vara kul att gå en promenad på något annat ställe än i Vänersborg. Jag gick ungfär 1 mil innan jag satte mig på bussen och åkte hem igen. Det kändes bra.  Även om det blåste storm så kändes promenaden: lugn, mysig och trevlig. I LOVE VÄNERSNÄS. 💚💛
 
BILDER FRÅN  PROMENADEN
 
(null)
 
(null)
 
(null)
(null)
 


Jag bryr mig mest om pengarna.

Jag skulle önska just nu att jag tar tag i mer saker som jag känner att jag bara behöver fixa. Jag mår bra och även om jag tycker att detta med coronaviruset fortfarande känns obehagligt så är jag inte orolig för min egen del. Jag känner mig frisk och jag gör vad jag vet att jag kan göra för att inte bli smittad. 
 
 Men jag skulle önska att jag kände mer motivation när det gäller att ta tag i alla dessa saker som jag tänker och ser varje dag att jag skulle behöva fixa. Jag vill, men orkar inte. Jag ser bara framför mig att vad jag än börjar med så kommer det att ta så lång tid, eller så orkar man inte alls slutföra det man har dragit igång. Både dessa tankar gör att jag tappar motivationen och inte bryr mig. Jag gör det som känns enklast. Jag bryr mig inte, fast innerst inne så skulle jag ändå vilja få många saker ordande.  Jag behöver tex röja och slänga en hel del grejer som just nu typ bara ligger och skräpar i mitt källarförråd eller här lägenheten. Att bara få bort mycket hade varit skönt, men jag orkar inte ta tag i nåt sånt. 
 
Jag skulle behöva storstäda. Alltså dammsuga som fan, damma överallt och verkligen tvätta både fönster och golv. Jag vet att det inte tar så jäkla lång tid, men jag tar inte tag i det. Det är lättare inte bry sig och jag har nog låst mig lite i detta tänket. Jag tar den lättaste vägen. Jag blir för bekväm.
 
Jag vet att jag gnäller för mycket nu. Det är väl bara att ta tag i allt jag vill fixa. Eller så struntar jag i det och ingen dör ju av det, så skitsamma. Problemet är att jag vill vara mer effektiv än vad jag är just nu. Man får väl bara bestämma sig för att ju jävlar tar jag tag i det och sen slutar jag inte förrän jag är klar. 
 
En sak som jag inet behöver gnälla över det är hur pengarna rullar. Jag har en jättebra plan för april och jag känner mig taggad på att redan nu få göra allt jag vill göra med pengar denna månaden. Men jag får vänta till slutet april innan jag verkligen kan "panga" på och i slutändan tjäna bra med cash. Allt med pengar för min del känns väldigt bra nu och jag är bara så tacksam och glad för det. Jag har ju haft en period i mitt liv där jag hade det jättedåligt. Dessutom hade jag en period där jag sabbade för mig, efter att jag hade fått det väldigt bra. Både dessa saker med min ekonomi som inte var roliga perioder att befinna sig i har jag kommit ur. Det känns jäkligt bra idag. 
 
 
 


Vecka 16

 Ny vecka och det känns skönt att jag inte behöver jobba överdrivet mycket denna veckan heller. Hela denna månaden är bra när det kommer till hur mycket jag jobbar och hur mycket jag är ledig. Denna veckan ser ut som följer:
 
Mån: Jobb
Tis: Jobb
Onsdag: Ledig 
Torsdag: Ledig
Fredag: Jobb
Lördag: Ledig 
Söndag: Ledig.
 
Fler lediga dagar än vad jag jobbar och det kan jag aldrig klaga på. 
 
Jag är nöjd med stegen förra veckan. Jag gick ca 80 000 steg och det är ju 10 000 steg över det jag har som målsättning varje vecka. Jag ska försöka nu hela våren att med god marginal klara 70 000 steg per vecka. Det är ett bra tänkt att ha och det är ganska lagom för mig när det kommer till att jag ska orka röra på mig. 
 
Under april månad ska jag ju också köra lite på mitt nyårslöfte. Jag har ju lovat mig själv att minst en gång i månaden göra något utöver allt de som inte tillhör det vanliga för mig. Under denna månaden har jag liksom bara gjort mina vardagliga saker och inte mycket annat. När jag nu är så mycket ledig denna veckan så kanske det är läge att tex köpa något som jag inte brukar köpa...eller bara göra nåt annat som jag kanske bara gör max en gång per år. Detta var ju mitt nyårslöfte i alla fall. Vi får se om jag kan hitta på något. Samtidigt är man ju lite begränsad nu i dessa "coronatider". Man kan ju inte göra vad som helst, men nånting som gör att jag håller vad jag lovade mig själv inför detta året borde jag väl i alla fall kunna fixa, utan att jag får dåligt samvete över det jag gör. Jag är ändå noga med att följa folkhälsomyndighetens rekomendationer i dessa tider. Allt annat vore respektlöst och ganska korkat. 
 
Hoppas ni alla får en bfra vecka. Va rädda om er och se till att må så bra som möjligt. 
 
(null)
 
(null)
 
 
 
 


Liu Shiwen 🏓💖

 
 
 
 


Jag heter DANNEBLOGGEN överallt.

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
April är en bra månad.

Jag har det ganska behagligt och bra just nu. Även om jag tycker att det fortfarande är jobbigt att höra om coronaviruset och allt skit som det för med sig så har jag det ändå själv väldigt bra. April känns bra och jag kan både titta bakåt och framåt på saker som känns positivt med denna månaden. 
Jag rör mig bra och jag har höjt målsättningen med hur mycket jag ska röra på mig varje vecka. Jag känner redan att det funkar bra. Det känns roligt att gå ut på promenad och bara någon timme efter att man har varit ute på en runda så känner man att det har gjort nytta. 
 
 
När det kommer till jobbet så känns det ganska lugnt. Varje vecka under april är och har varit ganska lugn. Jag har jobbat och kommer att jobba 3-4 dagar varje vecka. Resten av dagarna blir jag ledig. Det är ju rätt skönt att vara ledig 3 eller 4 dagar på en och samma vecka. Man kan liksom inte klaga över det när man samtidigt har fullt betalt. 
 
När det kommer till pengar och mina ekonomiska beslut så känns det också bra. Även om jag inte har gjort så mycket för att tjäna extrapengar, varken i mars eller nu under april så kommer jag att lyckas spara en hel del av dom pengar som jag har tjänat. Jag tycker jag har haft lite för många perioder den senaste tiden där jag kanske har bränt  mycket pengar och jag vill ändra mer på det. Samtidigt så har det ju kommit in bra också, men jag vill ändå tänka på det där att jag ska ha en stabilt sparande. Jag har ju vissa drömmar som jag aldrig kommer att kunna förverkliga om jag inte sparar pengar. 
 
 


Man får titta tillbaka och minnas.

Resa kan man ju liksom inte göra i dessa tider. Lite tråkigt känns det ju, men man får ju bara acceptera det. Man får väl titta och minnas tillbaka på resor som man har gjort. New York var ju en häftig resa att göra. 
 
 


Lite Q & A 🧡❤️


Har inte så mycket att blogg om, men jag vill ju hålla min blogg "levande" med uppdateringar i alla fall. I detta inlägget lägger jag upp lite frågor och svar som kommer från min Instagram.  DANNEBLOGGEN heter jag där om ni vill följa mig. 

Q & A INSTAGRAM.


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)Nu tar jag helg!

Nu tar jag påskledigt! Skönt att avsluta en arbetsdag klockan 10:00 och sen veta att man inte jobbar förrän på måndag igen. 

🐥🐥🐥
(null)

(null)

(null)

(null)
Tisdag ( 2020 04 07)

 
 
 


Ibland funkar ingenting.


Hej! 

Jag har försökt nu ikväll att få till ett blogginlägg, men det går inte. Jag får inte till det som jag vill. Jag har försökt i tre timmar och nu orkar jag f•n inte mer.  Jag provar imorgon igen och tills dess får ni nöja er med detta... en solig bild i april. 
(null)
(null)
Fortsätter att vara försiktig.

Hoppas allt är bra med er. Med mig är det bara bra. Jag har en skön ledig helg och jag slappar och tar det lugnt. jag hade ju mycket jobb mellan onsdag och fredag. Över 10 timmar varje dag. Denna arbetsveckan är ju ändå bra för jag var ju ledig: måndag, tisdag och nu är jag ledig lördag och söndag. Nästa vecka blir något liknade så jag är inne i en ganska bra arbetsperiod nu. 
 
Jag har också kört på bra med mina promenadrundor denna veckan. Imorgon går jag en runda på ca 5 km och det räcker mer än väl för att jag ska nå denna veckans målsättning. Jag känner bara bra energi när det gäller detta.
 
Jag är fortfarande ganska försiktig med att göra saker. Jag tänker naturligvis på coronaviruset. Jag tycker detta är obehagligt och jag tycker man ska ta det på allvar och jag tänker aldrig skoja om det eller låtsas som att det inte finns. Jag mår ju bra, känner mig frisk och jag oroar mig inte i onödan, men obehagliga är att man inte vet så mycket. När åtegår allt till det normala igen. Kommer det att göra det inom en snar framtid. Ingen vet ju det nu. Det tycker jag känns obehagligt. 
 
Jag tycker nog att alla ska ta detta på allvar. Man ser ju människor i tex sociala medier som även i dessa tider visar upp att dom typ: Går på fester, tränar på gym, hänger med många vänner och bara lever som vanligt som om viruset inte finns. Sånt kan jag tycka är fel. Själv vill jag vara mer försiktig och jag kan lätt acceptera att jag kanske blir hemma mer än vad jag från början hade tänkt mig. Sen kommer jag ändå aldrig att oroa mig i onödan. Jag är frisk nu och jag mår bra. Även om COVID-19 påverkar mig rent mentalt så har det inte drabbat mig varken: Personligen, fysiskt eller ekonomiskt. Jag känner ingen som har dött av viruset och det är ju skönt att kunna bara kunna konstatera det. Jag har det bra även i dessa tider och att jag känner så stärker mig säkert rent mentalt. Jag ser ljust på framtiden, men jag kommer att fortsätta vara försiktig.
 
 
 
 
 


Vad säger lagen i dessa pandemitider?

Jag vill bara påminna er om innan ni läser detta inlägget att jag inte är juridskt utbildad. Jag kan ha fel i sak och detaljer, men detta handlar om hur jag tolkar vad tex vissa lagtexter säger. 

 
Det råder väl inget tvivel om att det just nu är en extrem situation. Coronaviruset har väl påverkat dom flesta av oss, mer eller mindre. Själv känner jag ju av det mest när jag inser att jag får ställa in mycket av sånt som jag hade tänkt göra nu under våren. Rörlsefriheten har ju blivit kraftigt begränsad, fast jag inte känner mig sjuk, kan jobba på och har bra "rulle" i ekonomin. 
 
Jag var lite nyfiken på vad lagen säger. Jag är ju inte verkligen inte någon expert på juridik, men jag kan ju ändå försöka tolka lite paragrafer och lagtexter. Jag känner ändå att jag är nyfiken på vad som gäller i dessa tider när så många beslut fattas som jag kan tycka påverkar våran rörelsefrihet och mänskliga rättigheter. 
 
Det är ju nu lag på att ingen får anordna sammankomster med  fler än 50 personer. Den som ändå anordnar en sådan sammankomst riskerar nu böter eller fängelse. Så fattar jag det. Det som jag tycker kan vara intressant är att vi har ett grundlagsskydd för mötesfrihet i Sverige. Men när jag kollar vidare på detta så finns en pargraf i lagboken som gör att riksdagen kan begränsa tex mötesfriheten, även om detta står inskrivet i grundlagen. Man kan väl ändå säga att mötesfriheten har begränsats i dessa coronatider. Mötesfriheten och demonstrationsfriheten utförligt beskriven i 1 kapitlet 2§ regeringsformen. Men den rättigheten som är inskriven i grundlagen kan ju uppenbarligen begränsas. Det ser vi ju nu. Som jag kan tolka det så finns det i 24 § 2 kapitlet regeringsformen så kan man läsa att tex mötesfriheten får begränsas med hänsyn till den allmänna ordningen, men också i syfte att motverka farozon. Dessutom står det i såhär i ordningslagen 15 §:
 
Regeringen får föreskriva att allmänna samankomster och offentliga tillställningar inte får hållas inom ett visst område, om förbudet är nödvändigt med hänsyn till att Sverige är i krig eller krigsfara eller för att motverka epidemi.
 
 Jag tycker just denna texten som står i ordningslagen 15 § är ganska tydligen. Regeringen kan göra precis allt de som dom nu gör. Det finns stöd för detta i lagen. Jag tycker inte det är något snack om saken, men återigen. Det är så jag tolkar det. Jag säger inte att jag har rätt, men det känns som alla åtgärder som har gjorts den senaste tiden stöd i lagen, vad man själv än tycker om tänker om det. 
 
Kort sagt kan man väl säga att det är ju bara för varje person här i landet att rätta sig efter vad som beslutas. Annars bryter man mot lagen. Jag hoppas verkligen att man får ordning på denna första akuta krisen som vi befinner oss i nu. Vi vill väl alla kunna göra saker utan att vara dagligen behöva tänka på detta viruset som påverkar oss alla, mer eller mindre. 
 
Det återstår väl att se om det kommer ett beslut om karantän. Folkhälsomyndigheten kan tydligen besluta om detta. Det beslutet behöver inte komma från varken regering eller riksdag.  Som jag förstår det så har Folkhälsomyndigheten stöd i lagen. I 10 § smittskyddslagen (tror jag ) så står det såhär: 
Om en samhällsfarlig sjukdom har eller misstänkts ha fått spridning inom ett avgränsat område utan att smittkällan eller smittspridningen fullständigt klarlagd, får Folkhälsomyndigheten besluta att ett visst område ska vara avspärrat. Ett beslut om avsspärrning innebär förbud för den som vistas i området att lämna det och förbud för den som befinner sig utanför det området att besöka det. 
 
Jag tycker lagen känns ganska tydlig är också. Kommer ett beslut om karantän så är det bara att rätta sig efter det till 100%. Men vi får väl hoppas att det inte ska behöva gå så långt. Jag vill i alla fall komma ut igen. Jag vill tex genomföra dom resor jag tänkte på i början av detta året att jag skulle göra. Jag vill va fri och inte behöva rätta mig efter dom begränsingar som man nu sen i mitten av mars har fått vänja sig vid. Men samtidigt kommer jag att acceptera allt som faktsikt är lag på att man måste rätta sig efter. Det är ju liksom inget snack om saken. 
 
(null)
 
 


Waldner🏓🏓APRIL APRIL!! 🤪🤪🤪

(null)
APRIL APRIL!!!🤪🤪🤪Jag ska INTE bli pappa i augusti, men tack för alla grattishälsningar🤗🤗. 
Jag måste ju först träffa någon som vill ha barn med mig innan jag kan bli pappa. 
(null)Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE