Tvätt och disk !


Vardaglig "trök" göra !Bombi Ride ...Tja...Tja..


Hoppas allt är bra med er.. Med mig är de bara bra ! Jag har efter min arbetsdag (04:39 - 14:00 ) som var väldigt lugn käkat lite lunch. Idag blev de spätta och efter de så gick jag och la mig och jag sov f*n i flera timmar.

Nu under kvällen har jag städat hela lägenheten och jag håller på i tvättstugen !


2010 09 30

Godmorgon!

Klockan är 04:05 och här sitter jag igen. Hur jag nu orkar de? Fattar inte de själv. 04:00 är ju sjukt tidigt.

Allt känns annars bra och jag är så nöjd att jag har kört 2 riktigt bra pass på gymmet nu 2 dagar i rad. Får se hur jag gör idag. Jag har tvättstugan ikväll så ska de bli någon träning då får de bli ganska omgående efter jobbet. När jag tittar mig omkring här hemma så borde jag städa här hemma istället. Kanske ska ta en sådan dag idag. Tvätt och städ dag.

Ha en bra dag !

Kram.


Dags att sova.

Dags att sova snart. Jag ska upp tidigt i morgon igen och även på fredag, men sen är de äntligen helg ! Innan jag går och lägger mig ska jag sitta lite i massgestolen. De kommer att kännas så "nice" efter ett bra pass på gymmet. Hoppas jag håller i detta nu ett bra tag framöver.(Kör lika hårt och lika länge) De känns inte som något problem att fixa de för nu tycker jag ju verkligen de är roligt att träna igen !

Hoppas ni sover gott i natt  !

Kram och godnatt...


Bra idag också !


Hej !

Jag har kommit hem från ett bra och roligt pass på gymmet. Jag körde länge, jag kämpade på bra, jag gjorde de jag vil få gjort innan jag började och de var roligt ! Jätteroligt !

Kram..


2010 09 29Hej !
Hemma från en arbetsdag igen.

Dagens funderingar har varit om mycket. Tex har jag konstaterat att jag är glad att jag inte sitter i rullstol utan att jag kan gå. De är ju verkligen något att vara tacksam över. Jag tycker synd om dom som gör de samtidigt som jag kan bli imponerad över hur dessa människor klarar av saker som att tex ta sig över en  trottoarkant. Som är den lättaste saken i världen för den som kan gå.

  Jag hörde Thomas Fogdö idag på radion när han tog upp några problem som uppstår när man är rullstolburen. Han sa att man kan bli väldigt trött på trottoarkanter när man inte kommer över dom på ett smidigt och enkelt sätt. En anna sak är när man flyger så måste man innan man kommer in i planet ha varit på toa. Man kan liksom inte bara fixa ett toalett besök när man sitter på planet. Toaletternas storleks utrymme begeränsar ju möjligheterna  till ett besök för en rullstolsburen. tack för att jag kan gå och att jag inte behöver sitta i rullstol !

Jag ska snart tagga bort till gymmet strax och köra ett pass. Förhoppningsvis känns de lika bra som igår. Jag har en känsla av att de till och med kommer att kännas bättre idag. Får se hur de går ?

Hörs sen

Kram..Ska lägga mig tidigt och fundera..Redan nu ska jag gå och lägga mig. Kanske blir de att läsa en bok innan jag somnar så gott. För de finns inte en chans att jag inte somnar om jag bara lägger mig och försöker. Imorgon... Ja  de vet ni nu ! Upp tidigt och jobba jobba.... Sen kommer de självklart att bli gym igen. Får köra nu ofta och mycket när de kändes så bra idag. Den känslan vill jag såklart känna igen.

Nu ska jag krypa ner under täcket och läsa lite.
 Jag ska även fundera på dessa 6 meningar som jag kopierade från en av mina vänner's statusuppdatering på Facebook:Kan man heta Bo om man är hemlös?

 Är det rakvatten i vattenpass?

 Om man åker fast för fortkörning, kan man kalla det gasolycka?

Om ett par älskar ute i naturen, är de uteliggare då?

Kan man kalla fäder som är hemma med barnen, lagar mat och städar för hushållspapper?


Kram på er och sov gott...
.

Roligt med gym igen !

WOW !  De gick bra på gymmet och jag är supernöjd med kvällens pass !!!! Jag körde ett ganska långt pass och jag kämpade på bra. Kroppen svarar och de kändes perfekt ! De var längesen de var så kul att svettas på gymmet.

Kram..Dear Maria, Count me in - All Time Low !2010 09 28Nu måste jag lägga mig.Dags att sova nu. Det har varit en lång dag med mycket att göra. Imorgon kommer de säkert att vara lika mycket. Så nu är de bäst att jag går och lägger mig. De känns som jag har suttit uppe lite för länge. Time To Sleep !

Kram..


Inget gym idag !

 De blev inget gym idag ! En kompis ringde och frågade mig om jag kunde hjälpa honom att bära lite saker. De var plankor, gamla möbler och allt möjligt av saker som man så lätt samlar på sig. Han hade hyrt en lite lastbil och imorgon skulle han slänga massa "bråte" på tippen. Jag hjälpte han att bära lite och vi fylde de där lastutrymmet på lastbilen så de inte gick in mycket mer. Jag fick några hundralappar som tack för hjälpen.

Nu sitter jag här igen. Jag har varit uppe sen 03:30. Jag har jobbat från 04:39 - 14:00 och jag har hjälpt en kompis med att bära en del tunga saker. Jag tror inte att jag orkar gå till gymmet i kväll ? Däremot ska jag gå bort till mataffären och handla lite. De behövs nu !

Hörs sen !

Kram..Panbiff !2010 09 27Fint väder idag. Jag har kommit hem efter en arbetsdag. Ska ta och tagga iväg till gymmet lite senare idag. Jag får kämpa på med detta gymmet för jag vill ju vara i högform när jag ska tillbringa fyra dagar i Stockholm. Lite lyx ibland är aldrig fel. Jag har nu köpt tågbiljetter. De blir upp tidigt den dagen jag åker, men tåget går direkt till Stockholm och tar ca 3 timmar. De blir skönt att komma upp tidigt till huvudstaden för då får man ju en heldag även första dagen av dom 4 som jag ska vara där. Ledigt från jobbet har jag också fått.
De är klart till 100% nu.

Kram...
I morgon är de upp tidigt igen.

Nu är man ganska trött igen så jag ska börja göra mig klar för natten. Klockan ska ställas tidigt och i morgon ska jag upp för en ny arbetsdag (03:30).

De har blivit en del träning och promenader i helgen. De känns bra även om jag är lite halvmotiverad när de gäller detta för tillfället, men jag tar tag i de. Tränar och rör på mig gör jag i alla fall.
De är ju faktiskt ganska många gånger i veckan som jag är ute och promenerar eller tränar på gymmet så de är ju inte konstigt om man ibland kanske inte är motiverad till 100% . De vänder snart igen De går liksom upp och ner. Precis som de gör under hela livet med mycket annat....Kram och godnatt.Helt ok !

Har varit på gymmet och nu är jag hemma igen. De kändes helt ok !  Nu blir de slappa hela kvällen titta på tv och sitta i massagestolen. Bara ha de bra och inte bry mig om något annat än mig själv. Jag ser till att jag är helt avspänd. Jag ska tänka på hur tacksam jag är för de jag har. De ska man alltid vara.. Tacksam alltså.

Ha en trevlig kväll !

Kram...Mot gymmet !

De har blivit en promenad idag. Jag var ute någon timme.


 Nu får de bli lite gym. Får se hur de går ? De ska bli skönt att köra lite i alla fall !Ord och inga visor om SJ.Jag kommer förmodligen att ta tåget när jag ska till Stockholm i mitten på denna månaden. Hösten är ju här så löv på spåren kommer de nog att bli för nu är de ju verkligen höst och de lär de nog vara i mitten på  oktober också. Fast när man ser detta inlägget så vet jag inte om jag vill ta tåget. De kanske inte är så struligt längre som de var för något årsen? Men för att vara på den säkra sidan kanske de är bättre att flyga. Fast de kan ju komma askmoln eller så tvingas de nödlanda av någon orsak. Fast om de nödlandar på Arlanda så är jag ju redan framme..

Annars kanske  bussen ett bra alternativ ?? Vi får se hur de blir...?


2010 09 26
Ska strax tassa iväg ut och promenera. Går inte så långt som har gjort dom senaste två dagarna. Utan detta blir nog mer lite uppvärmning inför gymmet i eftermiddag. Känner att jag är inne just nu i någon andra andning. Jag kämpar på och de är roligt att träna, men jag vill att de ska kännas lika bra som de gjorde för någon vecka sen. Men den känslan kommer säkert tillbaka om jag orkar kämpa på ett tag till och inte slutar träna. Jag har ju helt kopplat bort de där med att jag måste vara noga med vad jag äter. De är inte bra, men jag inser att de där klarar jag inte och då känns de bättre att bara strunta i de och äta de jag tycker är gott. När jag börjar må dåligt av de så kanske jag tänker om ännu en gång ?  
Annars blir de "lugna gatan" idag också. Jag känner lite att jag går runt i ovisshet De mycket som jag tror att såhär kommer de att bli, men jag är inte säker på de. Kanske måste jag göra något för att slippa gå runt med ednan känslan. Jag tror de är en bra idê. För även om jag inte får som jag vill så vet jag ju då i alla fall hur de ligger till.

Kram..Godnatt !

Jag går och lägger mig.

 Ska bli så skönt att krypa ner under täcket och sova. I morgon är de söndag. Jag kommer att ha en sovmorgon till sen måste jag börja ställa klockan igen för nästa vecka börjar jag tidigt så de är upp och "skutta" 03:30 som gäller.


 

Jag får nästa vecka ta och boka min resa till Stockholm också. Jag var först inställd på flyg, men nu tror jag de blir tåg istället. Vad jag förstår så blir de billigare inte bara själva resan upp till Stockholm. Utan de gäller också när man ska ta sig vidare in mot Hotellet och tillbaka. De känns enklare nu att ta tåget. Tidigare tänkte jag tvärtom, men jag har ändrat mig. Flyget går ju förvisso snabbare än tåget. De skiljer flera timmar, men jag har fler byten mellan buss och flyget och eventuellt  taxi. tar jag tåget så kan jag bara  promenera till stationen här i Vänersborg sätta mig på tåget. Byta till ett annat tåg och sen är man uppe. Jag tror jag måste ta en taxi från stationen uppe i Stockholm till hotellet och taxi till stationen när jag åker hem igen. Men de är de enda bytet jag behöver göra mellan tåg och taxi. De gör ju också att den totala kostnaden på resan såklart blir billigare och de är ju bra för då kan jag ta ett extra glas champagne uppe i Stockholm. Just nu känns de som de blir tåg i alla fall.
Jag håller min budget !

Tjena !

Sitter här och tittar ut genom fönstret. De regnar och regnar. Jag är ganska trött. De är långa promenader jag tar och de känns i kroppen. De är såklart en ganska behglig känsla, men trött såhär på kvällen de blir man.

Jag sitter inte bara och tittar ut genom fönstret. Jag tittar även lite på mina räkningar snart ska vara  betalda. De är som vanligt. Inga stora utgifter direkt och jag känner inte att de kommer att bli något problem. Denna månad har jag hållit budget precis som jag har velat. De är ganska precis rätt. Jag sparde precis så mycket pengar som jag ville göra denna månaden. Jag har köpt och betalat räkningar och de har inte varit mer utgifter på de än planerat och de känns väldigt skönt. Men jag är noga med att göra budget varje månad och jag vill veta vart pengarna tar vägen. Ibland kanke jag handlar, shoppar och slösar en del, men jag överstiger ändå sällan min planerade budget som jag gör upp med mig själv så fort jag får in pengar på mitt konto.


Bild från 2008

Jag ska förmodligen snart tagga till Stockholm så denna månad blir de lite mer utgifter än vanligt. Men jag räknar med de och jag kommer också att vara noga med att inte bränna mer pengar än planerat. Sen är de så att jag har planerat att verkligen inte snåla när jag besöker huvudstaden, men jag räknar med de och de sätter mig ändå inte i några ekonomiska bekymmer för jag är så noga med att en planerad budget ska hållas.Sitter lite i massagestolen.


Promenad med bara lite regn.

Hej !

Jag var ute på min långpromenad tidigare idag. De gick inte fort men jag tog mig runt de varv som jag har gått så många gånger förut. Stan, Onsjö, Brätte, Öxnered, Blåsut och Dalbobron. De regnade inte så mycket, men blåste de gjorde de rätt ordentligt.Dags att ta sig ut igen !Hur orkar dom ?

Jag kan inte sluta att fundera på hur mycket  tid som en del människor lägger på att reta sig eller störa sig på hur andra lever och är som personer. När man som jag gör, bloggar så blir de ju givetvis att man öppnar upp sitt liv mer, och att då det såklart blir lättare att hacka på mig också. Man slipper ju se mig i ögonen, live i verkligheten.

Logiskt tänker jag alltid att någon som gnäller på hur andra lever och är  måste vara missnöjd själv.
De som kallas avensjukan finns säkert där också och vissa visar upp den lika tydligt som om man tittar i en öppen bok. Vissa personer till och med är som en barn bok, man läser dom på en minut.

Jag funderade på detta idag när jag gick ut för att hämta mat. I centrum sitter samma personer och pratar samma skit som dom har gjort nu i flera år. De är upp till dom, och dom får göra de om dom vill. De skiter jag egentligen i. Men hur orkar dom hålla på ? Jag själv blir trött bara jag tänker på de. Nej då sitter jag hellre "fläsk röv"  framför datorn än att vara ute i regn och kyla och prata helt meningslöst skitsnack som dessa personer säkert har ältat dag ut och dag in i flera års tid. ÖHHHHHHHH !!!!

Ska jag ändå ta mig ut i regn och kyla så vill jag åtminstone röra på mig. Jag ska göra detta snart,men först får de bli en   


Lunch, 2010 09 25...


Panerad schnitzel...


En kommentar...

Fick en kommentar om inlägget: Om man blir sjuk vill man bara bli frisk.

Åsa:

Fast... blir man sjuk = inte kan jobba = förlorar massa inkomst = Kanske inte kan betala hyran o andra räkningar... då kanske man tycker att pengarna hade betytt något ändå.Danne : Du har såklart rätt i de att om man blir sjuk så kanske man inte kan jobba och förlorad inkomst kan ju såklart innebära en massa saker i form av problem. I allt de har du rätt.

Men jag menar att blir man allvarligt sjuk så vill man inget hellre än bli frisk. Om du har 10 000 på ett konto eller 1 miljon spelar ju ingen roll då för du är ju fortfarnde sjuk och är de allvarligt så kan man dö. Vad spelar de då för roll om man har några pengar eller inte. Man får ju inte med sig något när man hamnar i graven.

Kram..


Sometimes - DonkeyboyEn kommentar..

Jag fick en kommentar om inlägget: 3 saker som snurrar i Danne's huvud.Linda:

Om du verkligen ska "blåsa ut" hela lägenheten och ta hjälp av riktiga fackmän, får du nog räkna med en budget på lite högre än 100.000.....


Danne : Kanske de ? Fast min lägenhet är inte så stor och man behöver ju inte ha de dyraste av allt. Typ dyraste hantverkarna, tapeter, köksluckor, guldkranar osv .. De går att hitta ganska billiga bra saker. Men om de kostar mer än hundra tusen så fixar jag de också. De är liksom inte pengarna som jag känner är svårt att få ihop utan de är att bestämma mig för om jag vill göra just de. Mitt problem "nummer 1" här i livet: JAG HAR SÅ SVÅRT ATT BESTÄMMA MIG !

Kram..Tänkte ta mig ut lite.

Idag är de ju inne sittar väder. Regn och regn så sitta inne är nog en bra idê. Jag ska ändå ta mig ut och hämta lite mat på "favvo"restaurangen. Jag ska också ta mig ut på en långpromenad fast de regnar. Motivationen är på "topp" igen och jag vill ut och röra på mig mycket. Dessutom mår jag ju bra av att röra på mig, de gör alla. Så lte regn ska inte få stoppa mig.

Kram..Tid...?

"På lång sikt är vi alla döda"
J.M. Keynes
Oavsett var man befinner sig i livet. Oavsett om man är fattig eller rik så är tiden någon som alla har lika mycket av. Pengar kan man lägga på hög och många gör de. Fast jag tror inte de riktigt är min stil. Däremot så sparar jag gärna pengar och lägger dom på en hög tills högen växer så mycket så jag kan göra de jag vill eller har drömt om.

När man har sparat ihop tillräckligt mycket pengar så kan man göra något annorlunda med den tiden som man har till sitt förfogande. Jag vill gärna också ha kul samtidigt som jag sparar pengar. Bara man kan bestämma sig för vad man vill göra så går faktiskt de mesta att genomföra. Pengar kan man spara på hög, men tiden kan man inte spara. När en dag har gått så är den borta och de kommer en ny dag och förhoppningsvis får du ny tid till ditt förfogande. Man vet ju aldrig hur mycket tid man får. En del människor får leva länge och andra inte.

Jag pratar mycket om att leva i nuet. Leva i nuet funkar alltid. De är något jag tränar på varje dag. Jag får ofta bevisat för mig att de många gånger hade varit bättre. Tänk va många de är som dör och lämnar efter sig flera miljoner kronor. Tänk vad många gånger som jag själv har oroat mig för något som oftast inte händer, och om de händer så blir de inte som jag har tänkt mig i alla fall.  

De kan också vara farligt att skjuta upp saker man vill göra för långt framåt i tiden. Lever man inte i nuet utan tänker att allt de där ska jag göra sen. Tex när jag blir pensionär så kanske man före pensionsdatumet får en tegelsten i huvudet. De känns ganska meningslöst att springa igennom livet och förbereda saker som man ändå inte vet om man kommer att hinna genomföra. Jag kan inte säga att jag till 100% hela tiden lever i nuet. Jag har ju tre saker som jag tänker välja mellan: Jorden runt resa, renovera lägenheten eller åka på en billigare resa än jorden runt och samtidigt betala av hela mitt bostadslån. Något av dessa alternativ kan jag genomföra nästa år. Tidigare känns ganska omöjligt, men tiden går fort och snart är man där för jag tror och hoppas att jag får leva många år till.

 Sen har jag en plan för kanske 15 år framåt. Detta trots jag att jag vill leva i nuet ? De är att om 10 - 15 år vill jag kunna skriva miljonär i visitkortet. Varför tänker jag så nu när jag vill leva i nuet ? Ja en enkel förklaring på de är att jag tänker bara sätta av några hundra kronor i månaden i något som jag tror ger bra avkastning. Pengar kommer till pengar och man får "ränta på ränta effekten". Dessutom tänker jag också så att tex 400 kr i månaden kan jag även om jag inte placerar dom pengarna i något bra, så kan jag vara utan dom. Jag har då misslyckats, men jag har ändå gjort ett försök. Samtidigt kan man ju bli miljonär på många andra sätt också. De är ju bara att testa, se om de funkar och hoppas att de gör de. Jag har ju tex just nu en lägenhet som är värd minst 500 000 (halv miljon)

Tiden är den som är viktig, inte pengarna. Fast har man pengar har man större möjlighet att göra dom saker som man drömmer om. Man ska göra de man drömmer om och jag vill göra de så fort som möjligt innan tiden för mig är ute.

Kram...


2010 09 25

God morgon!

Skönt att vara ledig.. De blir nog inget gym idag, långpromenad får jag försöka med. 

 De var känns i kroppen när man har haft tre ganska tuffa arbetsdagar på raken. Idag blir de mycket slappa och sitta i massagestolen.  Lite "hemmafix" har jag också att göra, fast mest ska ja ta de lugnt och göra sånt som jag känner för.

Hoppas ni får en bra dag !

Kram..

  Vänersborg just nu.
2010 09 24

Fredag idag.

Godmorgon på er .. Idag får de bli gymmet och sen är de jobb. En sista arbetsdag denna veckan sen är man ledig igen. Igår var det en arbetsdag som kändes. Efter 4 timmar började jag titta på klockan och såg då att jag hade 6 timmar kvar. Ibland funderar man vad man håller på med. Är människan skapad för att jobba så mycket ??

 
Fast de är ju på ett sätt bra att jag jobbar mycket för annars blir de nog svårt att komma iväg på den där jorden runt resan (om jag nu kommer att bestämma mig för de).


 

Snart blir de gym ! Ni får ha en trevlig dag !  

Kram...


3 saker som snurrar i Danne's huvud.

De finns tre saker som snurrar mer i mitt huvud just nu än allt annat. Jag känner ingen oro och jag vet att om de inte sker några stora förändringar i min ekonomiska situation så kommer jag ha råd. De handlar om 3 saker. De handlar om saker som jag vill göra om ca 1 år. Vad ska jag göra ? Ska jag ta chansen när jag har chansen ? Jag vet inte och de är något som snurrar i mitt huvud.

Vad de handklar om är om jag ska :

* Renovera min lägenhet

* Betala av hela bostadslånet

* Åka på min väl planerde JORDEN RUNT RESA

Detta är 3 saker som kostar ganska mycket pengar. Att få ihop pengarna är inte problemet utan mitt bekymmer är som vanligt att jag har svårt att bestämma mig för vad jag ska välja. Jag inser att jag inte kan göra alla dessa saker inom 1-1,5 år, men inom några år så skulle de kunna gå att lösa alla tre alternativen.

Jag har bara, som jag alltid har: Svårt att betsämma mig !

Renovera min lägenhet är inte fel beslut om jag skulle välja att starta de projektet om ca 1 år. Anledningen till att jag måste vänta är att jag  först vill spara ihop pengarna. Jag börjar inte nu och så blir de halv färdigt och så får jag vänta ett tag och så börja igen. Nej ! Ska jag göra detta då ska jag blåsa ur hela lägenheten och göra helt nytt överallt och de får inte ta mer än några månader sen ska de vara klart. Detta är naturligtvis ett bra alternativ för de är alltid bra att fräscha upp sin bostad. Värdet på i mitt fall lägenheten stiger ju med kanske flera hundra tusen om man renovera för ca 100 000 som jag har tänkt mig att de kommer att kosta. Anledningen till att jag måste räkna med att de kostar så mycket är att jag inte kan göra så mycket själv utan jag måste nog ha "yrkesfolk" som kan allt jag vill göra. Jag skulle säkert kunna få lån i banken redan nu och kunna dra igång. De brukar inte vara något problem att låna pengar till bostaden. Men jag är lite försiktig med att ta lån när jag redan ligger och betalar på ett annat. Bostdslånet som jag tog när jag köpte min lägenhet.

Detta lån är den andra tanken som jag funderar på. Att betala av hela bostadslånet och bli fri från skulder. De är ca 50 000 de handlar om så jag skulle redan nu kunna fixa detta. Dessutom kommer jag ju om jag löser lånet spara ca 1000 kr i månaden och de är ju 1000 kr netto rakt ner i egen ficka. De är 1000 kr lägre hyra och de innebär ju att även när hyran stiger som den gör varje år så kommer jag antagligen fortfarande att betala lägre hyra om tex 5 år än vad jag gör idag med amortering och ränta på bostadslånet. Dessutom om jag betalar av lånet på dom sparade pengarna som jag sparar fram till slutet på nästa år så har jag ju även råd med en resa. Men jag tror att min lyxiga JORDEN RUNT RESA inte går att genomföra utan man får då göra något annat. Och de är där själva problemet ligger när jag ska betämma mig.

Jag har väl planerat min JORDEN RUNT RESA. De handlar inte om att vara borta så länge. Vi pratar 3-4 veckor, men kostar ändå ganska mycket pengar och en orsak kan vara att jag är av åsikten att ska man resa någonstans så ska man bo bra. De är de värsta jag vet när man kommer till något ställe och sängen inte är skön, rummet är Ofräscht eller något annat som man stör sig på. Jag tycker mycket av semestern blir förstörd om man inte bor bra. Dessutom är de ju så att jag fast jag inte tänker vara bort så länge så vill man ju ändå hinna med att se och göra en hel del och då om man tittar lite på vad som är värt att se och vad de finns att göra på dom olika platserna så kommer man inte ifrån att de kostar en hel del pengar. Denna resa är ju inget som man tjänar på direkt. De är bara en stor tung utgift. Samtidigt om man någon gång i livet ska komma iväg på en sådan här resa så är de nog nu jag ska passa på. Man vet ju inte vad som händer om några år. (egentligen vet man ju inte vad som händer om en minut heller). Då kanske de inte går av olika anledningar och då tror jag att jag kommer att ångra mig att jag inte tog chansen att fara jorden runt när jag kunde.

 Dessutom kan man ju alltid renovera lägenheten vid ett senare tillfälle. De är ju inte akut på något sätt just nu. Jag amorterar redan nu av på bostadslånet så någon gång i framtiden har jag ändå löst detta också om jag får leva och ha hälsan. Dessutom vet man ju inte om jag någon dag av olika anledningar blir tvungen eller vill sälja denna lägenhet som jag bor i. Som de ser ut nu så tror jag att jag får 500 000 kr för min lägenhet. Grannen har sin till salu och utgångspriset är på just 500 000 kr och den lägenheten är lika stor som min.

Som sagt jag jag vet inte riktigt vad jag ska göra. De bästa jag kan göra just nu är nog att spara pengar och vänta in tiden. Just nu kan jag inget göra. Frågan vad ska jag göra när jag kan göra något ? Kommer jag att kunna betämma mig någon gång ?

Kram..


Jobb 13:38 - 00:30Då var de dags att jobba lite igen.
Hoppas ni alla får en trevlig dag

Kram...


Jag ger upp !
Idag blev de pasta med baconsås till lunch
. Som ni kan se så finns de inga grönsaker till detta. Jag tänker  på de jag har tvingat i mig de ett tag, morötter. De verkligen inte gott att äta nyttigt. Att byta ut sås mot extra mycket grönsaker de ska jag sluta med för jag vill inte sitta och tvinga i mig maten.

Jag har under dom senaste åren försökt att äta nyttigt. Ni kan gå tillbaka och titta här på bloggen. Förra året gjorde jag några försök med att lägga om kosten. Funka ett tag, men sen sluta jag med detta för de var för äckligt ! Jag är som ett litet barn. Jag är kräsen och jag får höra varje dag att jag borde växa upp och framförallt lära mig att äta nyttigt, tex grönsaker.

Varför ska man växa upp ? Usch vad tråkigt de låter. Jag vill vara såhär barnslig som jag är för de känns mycket roligare och så behöver man inte tänka så mycket på hur man uppför sig om man inte vill växa upp. Ok ! Nu halkar jag lite ifrån ämnet.  Detta inlägget skulle handla om att äta nyttigt. De handlar om att jag inte tänker göra några mer försök att ändra mina matvanor. Jag har försökt och jag inser nu att jag inte klarar de och de får jag acceptera.

Jag har försökt äta havregrynsgröt på morgonen. Jag har försökt äta nyttiga mat när jag käkar mellanmål som tex naturella nötter, keso, kyckling, grovt bröd. Lunchen har jag provat att byta ut såsen till grönsaker. Jag har försökt, men de smakar bara äckligt. Jag klarar de inte så nu ger jag upp.

Istället får jag försöka träna ännu hårdare. De tror jag att jag klara för de faller sig mer naturligt för mig. Jag behöver liksom inte ändra mig så mycket utan bara öka på lite på de jag redan gör. Dessutom har ju läkaren sagt till mig att jag ska fortsätta träna som jag gör, men också lägga till några övningar på gymmet för att jag inte ska få ont i mitt knä.

Jag vet inte om de skulle hjälpa om en läkare sa till mig att jag måste börja äta nyttigare. Jag tvivlar på att jag skulle bry mig ens då, men de vet jag inte.2010 09 23Nattblogg !

Hej !

Klockan är natten eller vad man nu säger. Strunt samma ! Lång arbetsdag har jag haft och jag har samma pass och körningar i morgon.

 
 

 Får se om de blir någon långpromenad i morgon. Kan jag ta mig upp tidigt så blir de så fast jag tvivlar på detta. Jag tror att både kudden och täcket kommer att kännas ganska bra väldigt länge. Fast jag måste upp ganska tidigt för jag har tvättdag en stund på förmiddagen i morgon. Jag kommer nog att tagga ut och gå i morgon. Frågan är bara om de blir en promenad på 2,5 timme eller en powerwalk på ca 1 timme ?

Kram...


2010 09 21Hej !

Jag har varit ute på en långpromenad. De blev även idag varvet: Stan, Onsjö, Brätte, Öxnered, Blåsut och Dalbobron. Nu ska jag tagga och jobba. Så jag vill bara säga att ni får ha en trevlig dag.

Kram...


Nu ska jag sova.

Jag har suttit här och tittat på lite film denna tisdag kväll. De blev filmen DEN DEMOKRATISKE TERRORISTEN.
De är kanske inte världens bästa film, men den är helt ok att fördriva tiden med en kväll som denna.

Denna dag har  varit bra. Jag har fått mycket gjort och jag har även tränat och rört på mig mer än vad jag brukar göra, så klaga de ska jag inte göra. Däremot säga godnatt, de bör jag göra.

Kram och godnatt ...En liten videoblogg.
Ganska bra pass på gymmet !

Jag körde ett ganska bra pass på gymmet. De som också kändes väldigt bra var att jag orkade köra på så länge som jag hade tänkt mig från början. 2 timmar hängde jag där på sportlife idag och de är lite längre än vad jag brukar.I morgon hoppas jag att jag kan ta mig upp ganska tidigt och tagga ut på en lång promenad på 2,5 timme.
Jag oroar mig inte för mina knän längre. Läkaren har ju sagt att jag inte ska göra de. Dessutom kör jag på med träningen och gör dom övningar som läkaren sa åt mig att göra. Så jag behöver nog inte oroa mig ...

Kram...


2010 09 21

Tjena !

Hoppas ni mår bra. Jag mår bra i alla fall. Idag är jag ledig från busskörning. Under förmiddagen har jag hunnit med och ta en promenad på 30 minuter. Sen har jag ätit lite fisk och efter de har jag  egentligen bara slappat.


 Jag ska ta och ta mig bort till gymmet strax för lite träning. Hoppas de kan kännas både bra och kul denna gången. De har inte gjort de på ett tag. Jag har mest fått kämpa för att orka med de och även om jag orkar med de jag gör så känns de som jag kan göra de bättre.

Kram...


Måste städa i köket.
Kändes bra !

Tjena, jag har varit ute på en promenad i några timmar. De blev varvet : Stan, Onsjö, Öxnered, Blåsut och Dalbobron. De kändes bra och de var inga problem att ta sig runt. Nu får de bli lite mat och sen en dusch.

Kram.. 

2010 09 20

Godmorgon på er igen.

De ser ut att bli en solig och fin dag. Jag ska ta mig ut på en långpromenad. Så skönt ska de bli. Jag kommer att fortsätta fundera på sköna resor, hur jag ska bli miljonär i framtiden och framförallt bara känna hur gott de känns att må hur bra som helst. Som jag gör !

Kram...


Klockan är snart 00:00.

Nu var man hemma igen efter en lång arbetsdag. 12 timmar på jobbet och 10 timmar arbetstid. De känns i kroppen så nu är de skönt att vara hemma. Ska försöka varva ner lite. Kanske käka något. I morgon är de jobb igen, men tack och lov börjar jag klockan 16:00. Så man kan ju säga att jag är ledig under dagen i morgon. 

Kram..
Frukost - Dusch - Rösta- Jobb
De har blivit lite frukost och en dusch. Snart är de dags för en "mega" lång arbetsdag. Innan jobbet ska jag ju såklart gå och rösta. De vill jag inte missa . Sen efter de så kan man skita i politik i ca fyra år till.

Hoppas ni alla får en trevlig dag. Själv hoppas jag att jag får de. Jag vet i alla fall att arbetsdagen  blir lång.

Kram..

Somewhere Over the RainbowEva Cassidy - Fields Of GoldTankar denna kväll.

Sitter här denna lördagkväll och kan inte göra mycket annat. I morgon har jag en lång arbetsdag framför mig. Jag jobbar 10:51 - 23:11. De är absolut de längsta passet som jag kör på de 6 veckors schema som jag har.
Idag hade jag också en ganska lång dag, men den gick ganska fort än då. Jag jobbade från 08:09- 17:33, men dagen som jag sa kändes inte så lång. Varför kan man ju undra, men de beror väl på att de är bra körning kanske.
Sen hinner man ju också gå ut i solen. tagga bort och hämta mat på favvorestaurangen osv...

Allt är bra med mig och jag är inte deprimerad och jag försöker tänka positivt även om jag kan erkänna att jag den senaste tiden har känt mig ganska slö. Jag ligger mycket och sover på dagarna. Denna veckan har de blivit ganska mycket och de är väl inte så konstigt när man fyra dagar på raken denna vecka har stigit upp klockan 03:30 på morgonen. Ibalnd har jag ju såklart inte sovit utan jag har då tex försökt träna. Men de har inte varit kul och dessutonm var jag ju rädd för att något allvarligt fel skulle hittas på mina knän. Nu visade de sig tack och lov att de inte var något utan jag fíck rådet att bara träna mer. De har lite grann gjort att jag tycker att de är roligt igen. Ibland behöver man någon som puschar på lite. De gör att man får den där extra energin av både ork och motivation som ju är så viktigt, plus då att man får va skadefri som också är viktigt.

Någon som tränar mycket det är min bror. Idag har han varit i Göteborg och gått en THAIBOXNINGSMATCH. Undra hur de kändes för honom idag ? Hur kändes de före, under och efter ?

Andra funderingar jag har är Stockholm. Jag hoppas de blir av denna gången, de skulle vara så kul. Jag har dom senaste åren varit dålig på att åka runt i Sverige. Sverige är ett fint land och de är stor skam att man inte åker runt mer. Speciellt när jag har bra skäl att göra de. Jag var i Borås för inte så längesen. Nu blir de förmodligen Stockholm. Ska försöka innan detta året i slut att göra helger i Strömstad, Karlstad och Göteborg också. 

 

Andra funderingar jag har är mina drömresor.  Jag försökte ju förverkliga en av dom genom att boka allt för ett tagsen. Problemet är , och jag känner att jag måste planera de bättre själv innan jag går till resebyrån nästa gång. För problemet är att just resebyrån strulade till de för mig och inte visste vissa saker som är ganska avgörande att jag får veta om jag överhuvudtaget ska åka. Nu får jag liksom tänka om med denna resa och vara bättre förberedd själv innan jag tar hjälp av någon resebyrå.En annan resa som jag också vill göra och som jag nu känner att jag kan avslöja är en jorden runt resa. Jag tror att man lätt kan kalla den de. Den har jag planerat ganska noga redan nu och pengarna har jag inom några månader, alltså snart. Den är väl planerad. De viktigaste är, och så resonerar jag alltid. Det är att man bor bra på dom platser där man tänker övernatta. Jag har hittat bra ställen och jag  vet i vilken ordning jag ska besöka varje kontinent eller land kanske man ska säga.

Nu är ju mitt stora bekymmer här i livet att jag vad de än gäller har så svårt att bestämma mig. Jag känner att jag är så nära min ena drömresa som jag har planerat ett tag nu. Jag är så nära att ha pengar till den. Jag kanske redan har de, men i mina uträkningar så räknar jag med att jag bränner mer pengar än vad jag tror att jag kommer att göra. De känns säkrast så. Jag är så nära nu. Dom  enda saker som är kvar det är att vänta in tiden, (nästa år ) få ihop resten av pengarna (som inte är mycket till ) och gå till resebyrån och boka allt som jag har tänkt att fixa innan jag åker (de bör inte vara några problem denna gången för då är dom riktigt dåliga)
.
De stora problemet för mig blir att bestämma sig för om jag ska göra de nu när jag snart har chansen eller ska jag fortsätta drömma om denna fantasiska resa. De låter som de är ett lätt beslut att bara bestämma sig för att åka, men jag kan lova er att när jag ska bestämma mig så kan de vara de svåraste som finns.

Kram...

Fick en fråga om mina knän.

Sarah:  Vad sa dom om dina knän då? Vad var det för fel..tror jag har något liknande, en värk liksam....usch! KramarMina knän var de inget fel på.  Läkaren sa efter att ha gjort en grundlig undersökning av mina knän att värken som jag känner går säkert att genom styrketräning för mina ben att träna bort. Jag ska fortsätta att springa och gå utan att vara orolig för att något ska hända för om man slutar träna för att man är rädd för att få en skada eller liknade då är risken stor att de blir så. Nu kan jag ju inte veta om de är samma med dina knän. Får jag ge dig ett råd så tycker jag att du ska boka en tid på vårdcentralen och gå dit och prata med någon om de så du får veta vad det är.

Kram..  


Vinnaren av I Love Dannebloggen t-shirt !

I veckan har de trillat in ungefär 50 mail från läsare som vill ha min t-shirt I love Dannebloggen. De var inte lätt att välja, men nu efteråt så tycker jag själv att jag gjorde ett bra val ! För så är det. Jag har redan bestämt mig och personen som vann vet detta redan för hon har redan fått den.Jag skulle egentligen ha väntat till i morgon med att avslöja vinnaren, men allt är ju redan klart och några fler mail efter att jag hade bestämt mig  har jag inte fått.

Så VINNAREN HETER DENNA GÅNGEN Louise Göthe ! (Lollo)

När jag bestämde mig för att hon skulle få den så åkte jag till hennes jobb  för jag tyckte de skulle vara roligt att lämna över den själv istället för att skicka den på posten. Som jag förstog så blev hon väldigt glad när jag kom för att lämna den till henne. Första intrycket jag fick av Lollo var att hon verkar vara en glad och trevlig tjej. Hon har dessutom en blogg som jag  tycker är riktigt bra http://lollobloggen.blogg.se/
Kolla gärna den !

Såhär fick de bli denna gången. De var verkligen inte lätt att välja någon bland ca 50 mail, men nu har jag gjort de och jag tycker själv de var ett bra beslut ! Eftersom vinnaren verkar vara en glad, snäll och trevlig tjej.2010 09 18
Jag ska sanrt iväg för att jobba.
 Lång dag blir de både idag och i morgon.
Nu är de inte mycket annat man kan göra
i två dagar än arbeta, äta, och sova.
Får inte glömma att rösta också + Ha roligt
under tiden.

Kram..Dags att sova innan de blir försent att gå och lägga sig.


Igår satt jag uppe länge. De får inte händanu i kväll för jag ska upp redan klockan 07:00 i morgon och de är en riktigt lång arbetsdag jag har framför mig. De har varit skönt att vara ledig idag för jag får mycket gjort när jag är ledig. Powerwalk var roligt och Boka ett fint hotell nära stureplan känns kanon ! Nu är bara frågan ska jag åka tåg eller flyga. Jag tror jag kommer att försöka skita i allt vad miljövänlighet heter och sätta mig på flyget som bara tar någon timme från Malöga airport till Arlanda. Jag vill inte sitta på ett tåg som tar flera timmar längre. Nej jag vill flyga. Så när jag bara får bekräftat att jag får ledigt från jobbet så (vilket jag tror jag får) bokar jag flyget så jag med full fart kommer upp snabbt till Stockholm !

Nu är de inte läge att tänka på detta utan nu ska  jag sova. Gott hoppas jag. Hoppas ni gör de med.

Kram..Love Dannebilder !
Vet inte riktigt om jag förstår vad du menar nu heller.

Angående detta inlägg som jag tydligen inte fatta riktigt så fick jag en ny kommentar av Åsa:

Tack för svaret! Men det jag syftade på var mer att du inte vill betala nån 50-lapp mer skatt i månaden, för att få bättre sjukförsäkring, bättre skydd för arbetslösa o.s.v. Då var ju ditt argument att du "lever i nuet", och hellre har mer pengar nu.
Då låter det i mina öron lite motsägelsefullt att du lägger undan 300-400/månaden nu för att ha gott om pengar om 20 år. Det var alltså inte själva sparandet, det gör ju de flesta, som jag ifrågasatte.
Hoppas du fattar hur jag menar! =)Vet inte om jag har fattat nu heller vad du menar. Jag kan säga såhär: Jag försöker leva i nuet just nu och jag har redan nu mycket pengar att röra mig med. Du har rätt att jag vill inte betala mycket i skatt, men de har inget med saken att göra att jag vill se om min idê funkar med att lägga undan 300-400 kronor i månaden och sen se om jag kan skriva miljonär i visitkortet om 15 år. Att jag vill bli miljonär har inget med politiken att göra. jag försdöker  leva i nuet med dom pengarna jag har just nu och jag vill att dom ska växa i framtiden. Gärna till en miljon och jag tror inte att de finns något realistiskt sätt än att tänka på sikt när de gäller att få ihop en stor summa pengar som en miljon faktiskt är. Att vinna, ärva tjäna dom på eget företag eller bli bra i tex en sport de är inte troligt att de händer mig. Så att spara några hundra varje månad och placera dom klokt är för mig ett mer realistiskt sätt.
Jag har mycket pengar nu ! Jag vill gärna ha de i framtiden också. Därför tror jag de är klokt att placera några hundra i något till sig själv.

Ha de bra ÅSA..


Slut debatten !

Tjena ! Jag har sett partiledarnas slutdebatt inför valet i som svt sände och som för en liten stund sedan avslutades.

Jag säger bara:

Fredrik får min röst på söndag- Heja Fredrik !
Den kvinnliga programledaren var den klart snyggaste kvinnan i detta tv program - WOW !
Dom manliga partiledarna hade olika färger på sina slipsar- Var Göran's slips Rosa ?
Fotade tv:n - Foto: JAG.

 

 
 
 


På bussen


Sitter där på bussen som passagerare denna gången och jag studerar några personer runt omkring mig.  Fjortisarna som liksom smäller tuggummibubblor konstant och säger saker som MEN ÖHH. De finns gubbar med mer sprit i systemkassen än vad jag dricker under ettt helt år. Man hör hur de klirrar hela tiden.. De sitter en och tittar hela tiden på mig, men jag lossas som jag inte märker detta. Undra vad hon tänker ? BRUKAR INTE HAN KÖRA BUSSEN eller så tänker hon: DÄR ÄR HAN SOM HAR VÄRSTA GRYMMA BLOGGEN ! DANNE..eller något annat, vad vet jag ?  
Video nr 1 idag.Överby,Trollhättan och hem till far.


 

Jag var ute och tittade runt lite på Överby. Jag köpte inget. Jag var i valet och kvalet om jag skulle köpa en ny telefon, men de blev ingen denna gången heller. Efter att ha snurrat runt lite på Överby bland tex dessa telefonförsäljare som försöker lura på dig ett abonemang som jag f*n inte vill ha så tog jag en tur till Trollhättan också. Jag köpte bara lite fågelmat till Mimmi och sen tog jag bussen tillbaka till Vänersborg. Jag gick av vid Korseberg för jag ville besöka pappa.

 

Nu är man hemma igen och nu är de dags för tvättstugan. Man får mycket gjort när man har en ledig vardag. 


Svettigt !

Jag har varit ute på en powerwalk ! Jqg har värsta överskotts enregin nu. De är nog så att en något tungt har fallit från mina axlar när jag vet att de inte är någon fara med mina knän. De blev en bra träning och de var även roligt att powerwalka och svettas lite.


De har såklart också blivit lite mat också. Ytterfilê..

 

Nu får de bli en dusch och sen ska jag tagga ut till Överby. Fast just de jag måste ju boka lyxsviten på något hotell i Stockholm också. De får jag inte glömma !!!!!

Kram...


2010 09 17

Godmorgon !

Jag ska ta mig ut på en "powerwalk" ! Läkaren igår sa ju till mig att jag måste röra på mig mycket så då är de bara att vara en duktig pojke och göra detta.

Ha en bra (regnig) dag !
Kram... Ledig i morgon

Jag är ledig i morgon och de är ju skönt. Idag har de varit en ganska lång dag. Jobb, läkarbesök och diverse ärenden.

Jobbet gick som vanligt bra och de är ju en sån här vecka ingen större risk att man inte kan passet som man kör för hela denna veckan har jag haft samma pass. Ledig i morgon är jag och sen är de två ganska långa dagar i helgen, men de är bara att bita ihop.

Läkarbesöket gick ju så bra de kunde och jag behöver inte oroa mig mer över mina knän. De kan jag säga att de känns inget annat än hur skönt som helst ! Allt känns jättebra  ! 

 Bra att jag gick till vårdcentralen

 Skönt att problemet är "ur världen" redan nu

 Framtida planer ?

Håller på att tittar lite på hotell och jag funderar på om jag ska flyga eller ta tåget. Måste ju få ledigt också. Faller alla bitar på plats då kommer jag att ha väldigt roligt. Blir de som jag vill så sker detta i mitten på oktober. Får jag bara ledigt från busskörningen så är de så gott som klart att de blir av när jag har tänkt mig. Mitten på oktober alltså.Snart är de söndag

Snart är de söndag och då ska jag välja en av alla som har mailat mig om min I Love Dannebloggen t-shirt !

Kanske blir de någon av dom som är med I Love Dannebloggen gruppen på facebook ????
De vore nog de mest rättvisa för de är ju verkligen äkta fans till  Dannebloggen !


Vill du ha en I Love Dannebloggen t-shirt så har du chansen att vinna en just nu. Maila bara mig på
dj78pingis@live.se 

Skriv bara namn och adress så har du chansen. Svårare än så är de inte. På Söndagkväll väljer jag ut en vinnare. Du har bara chansen att få den om du mailar namn och adress. Mail utan namn och adress eller en kommentar på bloggen räcker inte.

Lycka till !


2010 09 16I morgon ska jag...

Nu på söndag är de val.

Nu på söndag är de val. För min del måste jag göra två val


Att rösta är ett enkelt val tycker jag ...Det är ett mycket svårare val som jag har framför mig ...Hennes blogg !


http://kattaaa.blogg.se/Vill du ha en I Love Dannebloggen t-shirt så har du chansen att vinna en just nu. Maila bara mig på
dj78pingis@live.se 

Skriv bara namn och adress så har du chansen. Svårare än så är de inte. På Söndagkväll väljer jag ut en vinnare. Du har bara chansen att få den om du mailar namn och adress. Mail utan namn och adress eller en kommentar på bloggen räcker inte.

Lycka till !


Vad köpte Danne i mataffären ?

Gjorde lite vardags göra idag också. Gick iväg för att handla lite mat. När jag kom ut därifrån så kunde jag konstatera att jag bla köpte :Kram...2010 09 15

Tjena !

Börjar med att säga att vi har haft ett märkligt väder idag. Jag skriver mycket om vädret och de känns lite tråkigt att skriva om de, men jag skriver ju precis de som jag kommer att tänka på och då blir de just vädret. Idag har de varit strålande solsken, men de har ändå kommit störtskurar med regn, mitt i solskenet!

De gjorde att man fick se denna fina regnbågen.
Tittar man riktigt noga på bilden så ser man ju faktiskt två regnbågar...


En märklig dröm.

Oh, inser att de nog snart är dags att sova. Jag vilade lite under eftermiddagen idag och jag somnade faktiskt till. De kan nog bli svårt att somna nu bara för de, men jag får göra ett försök. När jag sov tidigare idag så hade jag en märklig dröm. Eller den var inte märklig fast när man drömmer mardrömmar så brukar dom inte sluta lyckligt utan man brukar vakna precis innan man ska dö typ. Men i denna dröm så fick polisen fast den som skulle göra mig illa. De blev så denna gång. Mycket märkligt, men de var ju roligt att en mardröm kunde vända och få ett lyckligt slut, precis som i en saga.

 


Vill du ha en I Love Dannebloggen t-shirt så har du chansen att vinna en just nu. Maila bara mig på
dj78pingis@live.se 

Skriv bara namn och adress så har du chansen. Svårare än så är de inte. På Söndagkväll väljer jag ut en vinnare. Du har bara chansen att få den om du mailar namn och adress. Mail utan namn och adress eller en kommentar på bloggen räcker inte.

Lycka till !


3 punkter om vad som är bra när de regnar ute.

Nu regnar de som de har gjort hela dagen här i Vänersborg. Jag ska inte klaga över de. När de regnar så finns de mycket man är glad för.

1. Att man jobbar. Jag kör hellre buss i regn än stekande sol.

2. De är mysigt när de regnar på höst-kvällen. Mysigt för att man hör vattendropparna smattra mot fönaterbläcket.

3. Man behöver inte ha dåligt samvete för att man sitter inne. Regnar de så är de ju inte fel att sitte under en filt och mysa med en bok eller se på en film.Tänkte tipsa er om en blogg till. De får såklart bli Claudia Galli's blogg.
 Gillade henne jätte mycket idag när jag hörde henne i Rix morronzoo !


Vem ska jag välja på söndag ?

Hej på er !

Jag sitter här i min ensamhet och funderar. Jag funderar på vem som jag få min t-shirt. De har redan kommit många mail och de lär nog bli fler. Detta blir inte lätt ! Vem ska jag välja ?? På söndag får ni svaret (19 september)

Kolla hennes blogg !
http://lollobloggen.blogg.se/

Vill du ha en I Love Dannebloggen t-shirt så har du chansen att vinna en just nu. Maila bara mig på
dj78pingis@live.se 

Skriv bara namn och adress så har du chansen. Svårare än så är de inte. På Söndagkväll väljer jag ut en vinnare. Du har bara chansen att få den om du mailar namn och adress. Mail utan namn och adress eller en kommentar på bloggen räcker inte.

Lycka till !


Tankar om att bo i centrum och ridande poliser.

Det värsta med mitt jobb är att gå ifrån det om dagarna. Alltså, att inse att dagen börjar bli eftermiddag och det börjar bli dags att försöka leta sig hem genom stan från jobbet som alltid utgår ifrån hantverkargatan, fast på vägen hem går jag ju ofta in på "favvorestaurangen" och fixar lite mat. Då känns de nog ändå rätt skönt att arbetsdagen är slut för då är jag hungrig.  Idag blev de frikadeller och de smakar alltid bra. Tänk va skönt de är att bo mitt i stan ! Man är hemma på ett par minuter, fast man hämtar mat före man går in över sin egna tröskel. De är så gött att bara säga  jahapp, färdig, hejdå, och några minuter senare är jag hemma i mitt hem. Skippa det där momentet med tunnelbanehelvetet som finns i storastäder som Stockholm. Tunnelbanan är säkert alltid överfull i rusningen och när man funderar över de så är de allt bra att bo i lilla Vänersborg även om tanken har slagit mig många gånger att de skulle vara kul att bo i huvudstaden.

Några bilder från 2008 !  

Man slipper även när man har jobbet nära sitt hem att ta bilen. Man behöver inte ens äga en ! Usch för att köra kanske några mil i bil när man har suttit i en buss i 8-10 timmar.  Kan man egentligen ha de bättre än vad jag har ???? Bo i centrum. Ha nära till jobb, "favvorestaurang" och även vänner. Några bor lite längre bort, men jag vet ju hur bussarna går !   Så oligt att jag kan tänka positivt och verkligen vara nöjd med de jag faktiskt har.
Gillar

Idag har varit bra arbetsdag jag har kunnat lyssna lite på radio där jag kunde höra underbara Claudia Galli's röst som bla "dissade" alla dessa sura bittra och säkert också avensjuka människor som verkar ha som enda uppgift här i livet att hata människor på olika bloggar. Tummar upp för den dissen Claudia.  

Jag har även idag på jobbet sett ridande poliser i Trollättan. Jag är så nyfiken .. Undra vad de var som hade hänt ?  Under några minuter så såg jag poliser både till fots och på häst samt mycket polisbilar i ett och samma område. 


Imorgon är de ny arbetsdag och de innebär nya friska tag med upp tidigt på morgonen (03:30) för att ta sig till jobbet och köra lite blå buss. De kommer kanske att uppstå nya problem som de gäller att hitta en lösning på. Men de ska jag nog klara för kan jag se hur många möjligheter som helst till att bli miljonär inom en snar framtid så tror jag nog att jag kan lösa de som händer på jobbet också.

Kram..Ok ! Nu är de tävling !Vill du ha en I Love Dannebloggen t-shirt så har du chansen att vinna en just nu. Maila bara mig på
dj78pingis@live.se 

Skriv bara namn och adress så har du chansen. Svårare än så är de inte. På Söndagkväll väljer jag ut en vinnare. Du har bara chansen att få den om du mailar namn och adress. Mail utan namn och adress eller en kommentar på bloggen räcker inte.

Lycka till !


2010 09 14

Dags att tagga till jobbet igen. Kommer att sitta i bussen och lyssna på Rix MorronZoo och höra på underbara
Claudia Galli  som är vikarie för Sofia ...Hoppas ni får en bra dag !

Kram...


Vill bara påminna om ...

Innan jag går och lägger mig så vill jag bara berätta att i morgon drar jag igång min lilla tävling igen. Då har ni chansen att vinna en I LOVE DANNEBLOGGEN t-shirt. Men vi kör i gång tävlingen i morgon efter att jag är hemma från jobbet.

Kram..JAG ÄR POPMORSA. HITTILLS ÄR DE UR - KUL

Det måste gå några månader innan man ens tänker på en ny. Jag var inne på EMELIES BLOGG eller som de står i hennes header: JAG ÄR POPMORSA. HITTLLS ÄR DE UR-KUL. Jag läste ett inlägg och såg lite kommentarer efter detta.

De måste gå några månader innan man ens tänker på en ny/ett nytt förhållande efter de gamla. De finns faktiskt folk som tycker detta.

Har man gått ur en relation ska man sitta hemma och sörja över sin relation i typ 3 månader, tills man med rent samvete kan låta någon annan stoppa in sin tunga i ens mun, få gå på dejt med någon som kanske  får en att känna sig precis sådär pirrig i magen som man bara kan känna när något är nytt. Man kan inte göra slut och sen dejta och hångla med någon ny efter för kort tid efter sin avslutade relation.

Varför skulle man inte tillåta sig själv att göra detta när som helst ? Även om de bara rör sig om några dagar efter ! Dessa människor som tycker att man i princip ska gå i "karantän" en tid efter ett förhållande kan ju aldrig ha upplevt riktig, underbar, pirrande köttig, hjärtklappande kärlek. De har aldrig varit med om att först vara så kära så de pirrar i magen samtidigt som man helt kan tappa omdömmet. Att man inte vet var man ska göra av sig själv. Utan man är helt "Crazy in love" ! 
 Sen tycker jag att de är så att när de har tagit slut så vill man inget hellre än att känna pirret i magen igen och gärna så fort som möjlig !
Det sista man vill direkt efter det har tagit slut är väll att sitta  sitta ensam och gråta över sitt ex med en en flaska alkohol  framför en snyft film och vara för dumstolt över att man minsann klarar att inte träffa andra kort efter relationen som nu har tagit slut. 

Men det finns folk som tycker, alla som inte ”vågar vara ensamma” efter en separation är ”tragiska”. Som att det skulle handla om att inte VÅGA vara ensam. Kolla bara Emelies kommentarsfält 

Jag hoppas att hon träffar någon så snart som möjligt om hon inte redan har gjort de. De finns inga regler för hur länge man ska vänta med dejt, hångel eller kanske till och med sex efter en avslutade relation. Man får ha dejt, hångel och ha sex med hur många olika som helst och de kan i mitt  tycke vara dagen efter en avslutad relation om de verkligen är slut på förhållandet. Detta är ju kanske vad man verkligen vill ! Få känna sig älskad av en annan människa igen, få känna pirr i magen och allt annat efter att man kanske har avlutat en lång och kanske till och med jobbig relation.  Vad jobbigt de måste vara att vara en "katastrof tänkare" !

Ibland undrar jag och kan inte sluta förvånas över hur vissa människor är !

 Jag har funderat på de när jag ibland får väldigt egendomliga kommentarer här på min blogg och även när jag läser andras. Hur orkar vissa lägga tid och energi på att skriva vissa saker i kommentarfälten. När jag själv råkar skriva ett politiskt inlägg då tar de oftast "hus i helvete" och jag får långa texter i kommentarfältet där de bla står att man ska sluta läsa min blogg. De konstiga med detta är att ända sen jag läste detta första gången i mina kommetarfält så har läsarantalet bara ökat. De verkar vara fler och fler som hittar till min blogg. Även fast jag ibland råkar provocera. Just dessa kommentarer där de tex står att man ska sluta läsa min blogg drabbar mig inte över huvud taget för ja ser ju bara att läsarantalet ökar för varje dag som går. Man ska sluta läsa min blogg säger man, men man orkar lägga ner enrgi på att skriva en kommentar om de till mig, och jag märker inget i alla fall.

 Ett annat exempel på när de finns människor som säger att dom ska sluta läsa min blogg är när jag råkar visa upp lite cash ! Ungefär 25 000 svenska kronor. När jag dom första gångerna gjorde detta så fick jag en kommentar från en man som sa att han skulle just sluta läsa min blogg för han tyckte att de var dålig stil av mig att visa att jag hade gott om cash. Tänk på oss som faktiskt inte har så mycket.

Hur orkar man slösa tid på avensjuka tänker jag ? Hur orkar man lägga energi på att skriva en kommentar över huvudtaget när man ändå ska lämna bloggen ? Jag publicerar sällan kommentarer där folk skriver sånt till mig. För jag vill bara ha glada läsarkommentarer. Dessutom som jag tidigare sa: Läsarantalet bara stiger hela tiden så jag märker inte att de finns en och annan som kanske lämnar min blogg, om de nu är så ? För jag har efter att jag fått dessa kommentarer, (om att man ska sluta läsa min blogg) så har den personen varit inne efter detta och kommenterat. Jag ser de på IP - adressen. De tycker jag är lite märkligt när man tidigare har skrivit att man säger tack och adjö för mig, ska aldrig mer läsa,  osv.När jag skrev mina politiska inlägg och även gjorde videoblogg på detta reagerade jag på att några av dessa kommentarer var skrivna av personer som verkar ha värsta katastrof tänkandet så fort dom tycker, eller är av en helt annan åsikt. Dessutom gick man på mig som person för att jag hade dom åsikterna jag hade ! Man skrev att man blev sur arg och till och med äcklad av att jag hade åsikter och att jag kommer att rösta på alliansen. så håller inte ens partiledarna på  mot varandra i dom största partierna när dom har en debatt.  Dom håller sig allt som oftast till dom ämnen man diskuterar och framförallt så respekterar man att man är av olika åsikter för de är ju de som verkligen är en demokrati. Dessa "katastrof tänkar kommentarer"  har jag nu raderat för jag vill inte ha katastroftänket på min blogg. De stog bla att de är dom rödgrönas förtjänst att vi har fackföreningar, föräldraledighet, a-kassa och näst intill gratis sjukvård. Allt detta stämmer säkert och jag har aldrig ifrågasatt de. Men personen som skrev detta fortsatte med närmast helt orealistiskt tänkande och i mitt tycke jobbigt katastroftänkade när de skrivs: LÄGG NER ALLA FACKFÖRENINGER I HELA LANDET REDAN PÅ MÅNDAG SÅ FÅR DU SE HUR DINA ARBETSTIDER OCH LÖN BLIR ! Men öhh ! Vad ska man säga om detta då ? Jo bara jobbigt och helt orealistiskt utan verklighets grund för ett sånt påsteånde.

Att alla fackföreninger skulle lägga ner på måndag de händer ju liksom inte även om de skulle vara så att alliansen vinner valet. de tror jag nästan vem som helst förstår. Fackförenings rörelsen startade ju för över 100 årsen och har sen dess växt sig väldigt stark så de är inte så troligt att allt kommer att läggas ner och försvinna. Jag tror inte att den människan som skrev den kommentaren menade så heller, men de var detta personen skrev. Fy vad jobbigt ha de "katastrof tänket" så fort man har en annan åsikt om något.Bara några hundra kronor i månaden kan göra mig till miljonär.Pasta !De blev ett besök på "favvorestaurangen" Så gott att man lätt kan hämta mat som man sen kan sätta sig ner och äta med en gång. Usch, vad jobbigt de skulle vara att efter en arbetsdag där man har stigit upp 03:30 och kommit hem ca 14:00 behöva ställa sig och laga mat. Tur att man kan unna sig denna lyxen varje dag. Länge leve vardagslyxen !
 


Annars då ? Jag var på banken förut och innan var jag beredd på att behöva tjata för att få som jag vill. Men inget behövde jag göra utan jag fick precis som jag ville ha de. Nu får vi se om de blir som jag vill ????2010 09 13
Då var de snart dags att taggga till jobbet igen.


Godmorgon !

Jobbar mycket denna vecka och de är upp tidigt i princip varje dag. Dessutom jobbar helgen så om inget speciellt händer denna veckan (tex ska jag ju till vårdcentralen på torsdag) så jobbar jag alltså sex dagar av sju möjliga denna veckan.

Ni får ha en trevlig dag och en bra start på denna veckan !

Kram...


Jag och en bloggläsare.

Torsdagen den 9 september sitter jag några minuter i bussen på Drottningtorget i Trollhättan och halvsover lite på kvällen. Då kommer de fram en bloggläsare och frågar snällt om de är jag som är Danne och om de går bra att ta en bild. Självklart ställer jag upp på de. Inga problem...Sept. 12, 2010

I love that girl.  Jag gillar att lyssna på  ljuvliga, sockersöta óch raspiga I Blame Coco.

Här kommer en underbar låt !


Robyn snackar om nya skivan.Hemma ! Jag är hemma !


Hej !

Jag är hemma igen och de känns bra. Nu kan jag verkligen slappa maximalt hela denna kväll och hela helgen. Jag tror de får bli så för just nu känns de i mina knän, huvudvärk har jag och jag kan inte påstå att jag känner mig jätte pigg. Behöver nog vila och slappa rätt ordentligt. Jag tror de är bra att göra de ...

Kram...


2010 09 10
Tjena !

Hoppas allt är bra ! Jag ska snart iväg och jobba igen. Sen är de äntligen helg och de ska bli skönt´. Inte för att jag har några planer, men man kan göra precis som man vill och de är ju inte fel. Jag har varit och handlat lite i mataffären. Behöver ha någonting mer än bara en ost i kylen. Nu har jag lite mer vardagliga saker att göra. De är disk, lägga kläder i lådor och göra rent buren som Mimmi befinner sig i.

Ha de så bra !

Kram...


Är de Danne ?
Jobba

Dags att tagga till jobbet igen ..
Ha en bra dag  !

Kram...3000 inlägg !

Nu när jag har skrivit detta inlägg så finns de 3000 inlägg här på Dannebloggen. 

De firar jag med ett barnsligt  inlägg som bara visar att jag borde växa upp någon gång och inte hoppa i sängen för de gör bara "barnrumpor". De är i alla fall en kommentar som jag har fått av en bloggläsare. Jag ber om ursäkt för att jag visar när jag hoppar i sängen. Jag tar denna kommentar på stort allvar och jag ska  visa ett inlägg där jag bla hoppar i sängen. Inte bara i Borås utan också i mitt eget hem ! Fy skäms på mig. Jag måste verkligen växa upp någon gång ... 
Ännu en paus !

Nu är de rast ifrån städningen igen. Jag har varit ute och hämtat lite mat. Idag blev de pytt i panna.

En paus !

Tar en liten paus från städet och då passar jag på att slappa lite i massagestolen !2010 09 09

Godmorgon !

Jag är uppe ganska tidigt idag också. Jag håller på och städar lite här hemma. Typiskt mig att vänta till de blir så mycket att göra med de så de tar en hel förmiddag att fixa till de. Men jag vill få rent och fint här hemma så de är bara att ta tag i de. Senare får de bli lite mat från"favvorestaurangen" och jag hinner nog med att sitta lite i massgestolen före  dagens arbete som jag har att göra idag också.

Kram...

 


Gokväll !Vad duktig jag är

Ibland känner man sig duktig. Jag har varit ute och rört på mig och nu har jag ätit mat utan sås, men med morötter. De smakar helt ok nu. Fast jag kommer nog aldrig att kunna säga att morötter smakar gott. För de gör de inte !!!!!!


2010 09 08

Hej !

Hoppas allt är bra. Med mig är de bara fint om de nu finns någon som vill veta detta. Jag har varit ute på en promenad idag också. Nu får de bloi lite mat och sen är de bara att ta sig i kragen och tgga bort till jobbet för ännu en arbetardag.

Kram..Natti natti... Zzzzzz !

Känner att de snart är dags att sova. Imorgon är de jobb igen. En promenad får de såklart bli på morgonen innan arbetet. Jag kan också informera er om att snart drar min tävling igång igen. Då har ni chansen att vinna en I Love Dannebloggen t-shirt !Missa inte den chansen !

Nu ska jag ta och krypa ner i min säng och sova. Gott hoppas jag, hoppas ni kommer göra de också!
Kram...Ännu en arbetsdag är slut.

Jobbat igen ! Jag skriver varje dag om att jag har jobbat. Ni vet nog de nu att det är något som är en stor del av mitt liv. Ni får lite "egopics" på detta. Ni vet nog hur jag ser ut nu för de finns ju rätt mycket egopics på mig här på bloggen. Men när jag jobbar så ser jag ju oftast väldigt bra ut.  De är klart att jag då vill lägga upp lite "egopics" när jag ser så stilig ut i min uniform ... Ha ha !!!

Kram..

Trams !
Läs artikeln här : http://www.expressen.se/nyheter/val2010/1.2125521/tittarna-upprorda-efter-debatten-i-svt


Jag blir ibland bara så trött ... Hur kan någon bli upprörd av detta att Maria Wetterstrand hade ett förhållande med  en programledare som hon blev utfrågad av i gårdagens debatt i TV ? Hur kan de finnas människor som blir upprörda över de ? Dessa två hade ett förhållande för  över 20 årsen. Både Natanel Darwinger och Maria Wetterstrand är ju professionella inom sina respektive yrken. Hur kan de finnas människor som blir upprörda för sådana här saker ? Detta är som Carl Lidbom en gång sa till Anders Björk . Trams ! Trams !Förlåt att jag sitter och knäpper med mobilen.Dags att jobba lite..

Hej igen !

Nu är de snart dags att köra lite blå buss igen. Före de ska jag hämta lite lunch. Jag tar med den till jobbet och så kan jag sitta där och gotta mig lite innan de är dags att sätta igång. Jag har tagit en lång dusch och de kändes riktigt skönt. En powerwalk har de blivit i morse och de kändes riktigt bra. Efter som allt bara är toppen så kan de inte bli bättre.

Hoppas ni alla får en toppen dag !

Kram...

Promenaden.

Har varit ute på en promenad på en timme. De kändes bara bra ! Trots den tidiga timmen...2010 09 07

Godmorgon !

Jag ska gå ut i de ganska fina vädret och promenera lite. Känns som jag behöver väck kroppen lite.Klockan är bara 07:30 !!! Jag borde egentligen ligga kvar i sängen ett bra tag till. Fast nu gör jag ändå denna omänskliga sak att ta mig upp och tar mig sedan ut.
Ett mail !

Tjena Danne!

Vill först och främst tacka för en fin-fin blogg...den gör mig otroligt glad Ler med öppen mun

Nu är det så att jag har mina planer på att kanske flytta hemifrån och tänkte att du kanske har några bra tips i ämnet.
Jag har precis fyllt 20 år och känner att jag skulle ha råd att flytta hemifrån nu. Hur långt från mina föräldrar borde jag ta och flytta, vad är för och nackdelarna? Hur stor lägenhet bör man ha för att ha plats för en massagestol och hur mycket kostar en sån egentligen? Har du en stor lägenhet? Har du några inredningstips och affärer som är bra för detta? Hur gjorde du själv när du flyttade till en egen lägenhet och hur gammal var du då?
Jag har sparat pengar jäääättelänge nu och jag hoppas få lite saker i julklapp som jag kan ha typ som köksgrejer och sånt. Men jag kanske borde köra dannestil och köpa all mat ute istället så slipper jag så mycket disk för det tycker jag är superdupertråkigt.

Hade varit jättetacksam för alla svar jag kan få!

Tjör hårt!

mvh
Peter

Hej Peter !

Jag ska försöka ge dig några flytta -hemifrån tips. Du känner nog bäst själv om dom funkar för dig. Jag börjar med att ge dig lite att fundera på och sen ska jag försöka svara på dina frågor. En enkel sanning är att de inte finns några enkla svar .

Först och främst får du försöka hitta en bostad. De finns några olika sätt:

Mäklare, fastighetsägare, kommunal bostadförmedling, dagstidningar (kolla annonser) och sen kan man ju fråga runt bland folk man känner. När du har hittat någonstans att bo så tycker jag att man ska kolla om man kan få bostadsbidrag från Försäkringskassan. Hur långt från dina föräldrar du bör flytta får du avgöra själv. Har du jobb i någon stad så är de ju såklart bra att komma så nära jobbet som möjligt. På de kan man spara mycket pengar. Bra att veta är att man kan göra avdrag för dubbel bosättning om man bor hemma och tillfälligt tar jobb på annan ort. 

Jag vet inte hur mycket pengar du har att "bolla" med så jag kan inte säga hur stor lägenhet du ska skaffa dig. Om de är en lägenhet du är ute efter vet jag inte. De finns ju hyreslägenhet, bostadsrätt. Du kan även hyra i andra hand. Ett billigt alternativ är att hyra ett färdig möblerat rum. De kan ju också vara så att studentbostad eller kollektiv funkar för dig. Har du jäkligt mycket pengar så kanske du ska slå till på villa.

Hyra lägenhet
Att hyra en lägenhet är nog de första man tänker på när de är dags att flytta hemifrån. De kostar inget utan du betalar ju bara hyra månadsvis. De kan vara svårt att få ett kontrakt om man inte har ett arbete/fast inkomst.

Bostadsrätt
En bostadsrätt är oftast en lägenhet, men de kan också tex  vara ett radhus. Du lägger en insats som består av en summa pengar. Du köper inte bostaden utan rätten att få bo i den. Du betalar en månadshyra till bostadsrättsföreningen. De brukar ofta vara en lägre hyra än om man hyr en lika stor lägenhet utan insats.


 Om du vill ha en massagestol så får den nog plats för den är inte mycket större än en vanlig fotölj. Priserna på en massagestol varierar. Jag har sett allt från 1500 - 50 000 kr. Min massagestol kostade 15 000 kr.

Ikea har något startpaket som funkar och jag tror även de är bra att börja där när de gäller möbel-inköpen. Men jag säger de igen, jag vet inte hur mycket pengar du har att "bolla" med.

Inredningstips ska du nog inte fråga mig om. Jag bryr mig inte alls om de hemma hos mig.

Hoppas de går bra nu ! 

Lycka till !

Kändes som en lång dag.

Hej på er !

Finns de någon som är vaken nu ? Jag har jobbat och dagen har inte varit så mycket längre än vad den brukar, men de kändes så. Nu är de skönt att vara hemma. Jag sitter uppe ett tag tror jag så de blir säkert några blogginlägg till ...

Kram !

 
 


2010 09 06

Hej !

Jag har hållit på i tvättstugan hela förmiddagen. Oj , vad mycket tvätt jag hade ! Ska bli skönt när jag har vikt ihop detta. Jag har naturligtvis hämtat lite mat också. Idag blev de jägarbiff utan sås och med morötter och de börjar faktiskt smaka riktigt gott. Även om jag fortfarande får kämpa i mig morötterna.


Snart är de "time" att tagga till jobbet för att starta en ny arbetsvecka. Måste hinna slappa lite innan också. De är viktigt så man inte blir sönderstressad !

Ha en bra måndag !

Kram...
.

Dags att sova.

Nu är de dags att sova ! I morgon börjar vardagen igen och de innebär för min del att jag ska jobba. Skönt att man har en eftermiddag och kvälls vecka så att jag kan sova ut varje dag.
Gilla
 Jag tror att jag har tvättsugan i morgon så någon längre sovmorgon blir de inte. Man kanske skulle ta och göra som björnarna och gå i ide. Tänk va bra dom har de. När vintern kommer så går dom i något som just kallas för gå i ide. De skulle jag med vilja göra. Tänk va skönt att bara sova och samla krafter hela vintern. Slippa ta sig ut när de är kallt, mycket snö och risk för att man halkar.

Man skulle vara en björn !!

Nu ska jag sova ! Hoppas ni sover gott i natt. Som jag känner mig nu så vet jag att jag kommer att göra de.
Man känner sig lite tom.
Skön & mysig kontrast till Borås - De är skönt att helgen är över. Borta är ofta väldigt bra. De har de varit under helgen.  Fast just nu känner jag att hemma är bäst. Så vad har hänt under denna kväll?

- Pappa och syrran har varit här och lämnat fågel. Allt verkar ha gott bra för Mimmi är som vanligt. 
- Jag var på "favvorestaurangen". Kocken fråga om jag skulle ha mat med morötter utan sås. Nej ! Jag kände att jag vill inte kämpa med att dra i mig äckel morötter !
- Jag gick till mataffären och handla lite. När jag kom in genom dörren var de någon som ropade: Hej Lillgrabben ! Han som sa de är 2 meter lång.
- Skönt var de att sitta i massagestolen nu i kväll.
- Tänkte ta ett promenad-varv nu i kväll, men jag är lite för trött och jag tror de var bra att jag inte gjorde de.
- Jag är tom i huvudet, men jag känner mig  ganska bra rent fysiskt. Nästa vecka ska de kännas bättre, mer träning ska fixa de.
- Fick precis veta att de finns tjejer som vill se mer bilder av mig i duschen !   KOLLA FACEBOOK-SIDAN FÅR NI SE...- Jag kan konstatera att de är skönt att vara hemma. Men att dra iväg på helgen var en  nice omväxling som jag gillade.Sveriges största bloggerska kan vara så cool !

Riktigt cool fan-film till Kissie.
Hon är ju helt klart Sveriges största bloggerska.
Hon är nog säkert Sveriges kaxigaste också.
Testar sängen !Hemma igen.Då var man hemma igen. Jag har haft en bra helg på alla sätt. Nu ätr man ganska trött och tom i bollen. De första jag ska göra nu är att gå någonstans och fixa något att äta.

Vi hörs lite senare.

Kram...2010 09 05

 Hoppas allt är bra med er ! Själv är jag lite trött. Jag har tagit en dusch och jag har varit nere och käkat frukostbuffe. Jag håller just nu på att packa ner alla mina prylar igen. F*n att man ska blogga ! Man måste ha med sig så mycket grejor. Kamera, videokamera och dator. Dessutom ska man ha laddare med sig till varje pryl. Varför tycker jag detta med att blogga är så kul ? När man har denna hobby så blir de ju så mycket extra grejor att bära med sig.

Nu är de bara att fortsätta packa och sen är de bara att vänta in tiden och sen gå bort till stationen och ta tåget hem.

Kram...

Ni får ha en toppen kväll !Ska ta mig ute lite i natten och jag får se när jag är tillbaka.
 De beror ju på om man har roligt eller ej.
Hoppas ni alla får en toppen kväll vad ni än gör.
Kram..Åka buss i Borås.Jag har åkt lite buss här i Borås och de var inga överraskningar direkt. De är precis samma system som hemma i Vänersborg . Man använder en hajen - maskin, man kan betala med kort, inga kontanter och sms -biljett går bra att lösa också. 

De finns även den här pratande maskinen som ropar ut varje hållplats. De är ju bra för jag som är en okänd resenär här vet ju precis vart jag ska gå av om jag bara har kommit så långt så jag vet vart jag ska, vilken hållplats jag ska stå och vänta på och vilken hållplats jag ska gå av på. 

Vi har detta på våra bussar hemma i Vänersborg också. Skillnaden här i Borås är att det är en kvinnoröst som ropar ut alla hållplatser. Hemma har vi en mansröst. Jag har ännu inte kommit på var hans dialekt hör hemma, men han är inte från Vänersborg. Här i Borås är de alltså en kvinna som ropar och jag kan såklart inte låta bli att fundera på om denna kvinna är från Borås. Efter att ha funderat lite så kommer jag framtill att hon måste vara från Bohuslän. De hörs ganska tydligt på dialeketen för hon pratar lite på iiiiiiiii .... 

Detta mysterium med människorna som ropar ut hållplaltser i bussarna har jag nu löst här i Borås i alla fall. De konstiga är att jag inte kan komma på varifrån mannen som ropar ut hållplatser i Vänersborg kommer ifrån. Dom bussarna kör jag typ 43 timmar i veckan. Jag hör honom hur mycket som helst, men jag kan inte placera honom på Sverige - kartan.  Men var damen som ropar ut hållplatser i bussarna här i Borås, Ja hon vet jag var hon kommer ifrån. Undra bara hur hon hamna här....

Kram...


Tror detta kan vara en svensexa !Tror att denna mannen snart ska gifta sig. Denna mannen stog mitt i vägen vid Hötorget här i Borås. De var ganska många som tutade på den korta stund som jag såg honom. Stog han kvar länge,var de starköl i burken och hade han fler burkar, ja då blev han full ! TUT TUT !!!!

Detta måste vara en svensexa. Eller gör han bara reklam för sossarna inför valet ? Han har ju en ballong där ....


Mer bilder från djurparken !

Knalleland !Efter Djurparks besöket idag så tog jag vägen förbi Knalleland. De blev lite mat på MC DONALDS. Bör också sägas att tjejen i kassan var snäll och trevlig precis som personalen på Thairestaurangen igår.

Jag var även inne på  Clas Ohlson ! De var nog första gången som jag gick ut ur den affären utan att ha köpt något. Men lite shopping blev de. Jag köpte bla denna coola:


Borås Djurpark !

Hej

Sitter här på hotellet igen. Nu blir de slappa några timmar fram till ikväll. De är inte så kul för jag har ett litet rum, men jag har världens skönaste säng.  Jag har varit ute i Borås under förmiddagen och fram till nu. De blev ett besök på Borås djurpark. Sen efter de drog jag vidare mot knalleland för lite shopping ! Ikväll blir de  lite utgång och  jag är nog inte hemma förrän sent inatt.


Djurparken !

Jag älskar djur så att gå runt i en djurpark tycker jag är hur roligt som helst ! Här nedan "bild-bombar" jag med foton. Jag är ingen proffsfotograf som ni ser. Det är också ganska svårt att ta riktigt bra bilder för man får ju inte gå hur nära som helst eller stå var man vill för de finns ju en del djur som är väldigt farliga samtidigt är de svårt att veta vad dom tänker göra just i de ögonblicket som man vill ta en bild. Man kan ju inte säga åt dom att titta in kameran och säga"smile" .

2010 09 04Godmorgon !

Har precis käkat lite frukost. Hotell-frukostar är livsfarliga för de brukar vara så gott så de kan lätt bli så att man äter för mycket.

 Jag ska strax ta mig ut och se om jag kan hitta rätt buss för jag har tänkt att åka bort till djurparken. Fint väder är de också så detta blir nog bra.
 Jag vet att jag ska ta buss nr 1. Jag vet också att dom inte tar kontanter. De är ju en bra början. De där med bussar och hitta rätt de kan vara luriga grejor när man är en liten vilsen resenär i Borås.

Kram...


Dags att säga godnatt från Borås.

Nu ska jag sova. De kommer att bli en lång dag imorgon. Så jag kommer att behöva all den sömn jag kan få. De känns inte som de kommer att bli något större problem att sova just nu.

Ha de så bra så hörs vi i morgon,

Kram...Fis - Albert !När jag tog hissen upp till mitt rum nu ikväll så åkte jag tillsammans med en man som vi kan kalla Albert. Han skulle upp till någon högre våning än ja och de får jag säga att jag var väldigt glad för. För Albert (Fis-Albert ) brände av en sån jävla brakskit i denna lilla hissen. De lukta inte gott. Jag kände inte Fis-Albert, men jag kunde inte hålla mig från att säga något så jag sa : Åh vilken genom rutten skit du la där ! Han sa inget utan låtsades som ingenting. När någon släpper en brakskit i en liten instängd hiss så förstår ni säkert att de luktar inte parfym direkt.

De bästa med allt detta var att på våning tre klev de på två människor till. Jag kunde än en gång inte hålla tyst så jag sa till dessa två som var på väg in i hissen där jag stog med Fis Albert: Hej ! Kom in här !!! Känner ni vad Fis -Albert har gjort ? Sen gick jag ur hissen och skratta så jag grät när jag gick trappan upp till mitt rum.Har varit på en thairestaurang.

Tjena !

Jag är så jäkla trött ! Jag har har varit ute lite på en thairestaurang. Jag käkade friterad kyckling med ris och sötsur sås. De var inte så jättegott, men personalen får MVG i vänligt bemötande. Vad är de med "thaimänniskor" ? Varför är dom altid så vänliga och gör precis allt dom kan för att ge dig så bra service som möjligt.Jag upplevde detta när jag var i Thailand också ! Vad är de som gör att Thailändarna alltid är så vänliga ?

Tummen upp för detta !
Ut i Borås !

Hej !

Då var man på plats på hotellet. Jag är ganska trött. De känns att man har jobbat idag mellan 04:30-14:15. Man är lite tom i huvudet. Jag ska ut och käka lite kväll. Sen blir de nog lugnt. Fast de får vi se ? Hotellrummet jag har är helt ok. De är ett vanligt enkelrum med normal standard. Sängen ska jag prov-hoppa strax. Jag kan inte lägga upp videobloggar just nu så ni får vänta med att se resultatet av mitt säng hoppande. Jag ska kolla om den är bättre att hoppa i än min säng som jag har hemma.

Nu ska jag ut och äta lite gott ! Ni får ha en trevlig kväll !

Kram...Sitter i Herrljunga.Hej !

Jag  sitter i Herrljunga och väntar på att tåget ska avgå.De är visst ett litet "break" här på 30 minuter.


Mot tåget..
Nu är de dags att åka till Borås.

Där ska jag:

Ha de bra

Äta gott

Ut på Party Party...!

Jag försöker upprätta förbindelse med er när jag är på hotellet.

Kram...


I morgon bär de av till Borås

Middagen?  Jag var så hungrig innan maten så när den kom in på bordet så käkade jag upp den snabbt. Pappa har varit här precis och hämtat Mimmi (min fågel) så nu är jag helt ensam igen. Nu märker man hur mycket man saknar henne här hemma.

Just nu är jag gnska trött. Jag har städat och packat lite. De mesta är klart så nu är de bara att ta sig upp i morgon klockan 03:30 och se till att göra sin sista arbetsdag för denna veckan. Efter detta bär de då av till Borås.Nu ska jag gå och lägga mig och mysa under täcket med en bok och sen kommer jag att somna så jätte lätt. De känns nu ! Nu är jag trööööööött !!!!!!!!

Godnatt, sovgott och kram på er....
Vad ska man packa med sig ?Vad ska man ha med sig ? Vad behöver man i helgen ? Jag ska ju bara vara borta över helgen. De är ju inte så att jag ska åka till andra sidan jordklotet igen. Men lite smått och gott behöver man: 

Dator 
Cach
Kläder

De är en bra början...

Jag håller på att städa upp lite för jag vill ha de fint innan jag åker här hemma. De är ju inte så roligt att komma hem och få se att man har en massa vardagliga "trökgöra" saker att fixa med.


Isabelle 3 år gillar Dannebloggen

Fick ett mail med denna fina bilden till min mailbox.Hej Danne.
Har en liten hälsning från min dotter Isabelle.
Hon säger att hon älskar din blogg :)
Nu kan hon inte läsa eftersom hon bara är 3 år, men hon gillar att titta på dina video bloggar.
Hon pekar på dig och säger , där är "Damiem" med ett leende på läpparna=)

http://kattaaa.blogg.se/2010 09 02Dags att sova ..

Oj, nu är klockan mycket. Dags att gå och sova några timmar och sen upp 03:30. Imorgon igen. Nu börjar jag se slutet på denna arbetsvecka och snart är de helg och då är de ju borås som gäller.De ska bli kul ! 

Men först får man jobba och slita lite till. Närmare bestämt 2 dagar.
Nu ska jag sova.

Kram...Jag lever i nuet, därför röstar jag som jag gör.


Anonym :

Du säger att folk som påstår att de gärna betalar mer i skatt ljuger. Jag ljuger inte. Om den högre skatten innebär att jag blir bra omhändertagen när jag blir sjuk, gammal eller arbetslös så bidrar jag gärna.
Du röstar själviskt påstår du, på det sättet som gynnar dig. Jag röstar på det som gynnar mig också. i det långa loppet. Nu när man är ung och fräsch är man gäääärna moderat och har massa pengar att göra av med. Men när man hamnar i en målgrupp som inte gynnas av den politiken, då märker man att man skitit i det blå skåpet.

Gud förbude om man skulle behöva sätta mamma och pappa på ett hem i dessa tider. Än värre när man hamnar där själv, om denna giriga och pengakåta regeringen får fortsätta styra. Vill vi bli USA?
Danne:Ett SMS !Jag fick ett SMS från pingisränaren i Trollhättan idag.

Hej Danne !

Hoppas allt är bra.. Vi ska ha en liten tävling imorgon torsdag och de är du spelsugen så får du gärna komma ner.
Om inte så hoppas jag vi ses snart. de är många som frågar efter dig på träningen.


Jag är väl inte så sugen att ta mig ner och börjar träna pingis igen. Naturligtvis tycker jag de är roligt att man vill att jag ska komma tillbaka och böraj träna igen. Men de sliter på kroppen att träna tuffa hårda pass i pingis. De är de jag vill göra om jag börjar träna igen och jag tror inte riktigt att jag orkar de. Dessutom jobbar jag mycket så att få tid med de är ett annat problem.

Dessutom tror jag de är svårt att få samma fart i kroppen som jag hade i mig när jag tränade som mest. Spelmässigt är jag nog minst lika bra, eller dålig beror på hur man ser mig som pingislirare. Men jag orkar nog inte träna som förr. Så jag säger nog nej till pingis träning igen. Jag har inte orken, tiden och den motivationen som behövs för att kunna göra riktigt bra pingisträningar.

Annat var de förr ! Då var de bra fart på Danne ! Speciellt när man hade med så bra tränare att göra som tex flerfaldige europa och världsmästaren Stellan Bengtsson.Hamilton-feber !

Man kan nog säga att de är lite Hamilton-feber hemma hos Danne just nu. Jag håller ju på och läser boken "INGENMANS LAND"
Dessutom sitter jag och tittar på den ena DVD skivan efter den andra ur min Hamilton DVD-BOX !
De jag gillar med filmerna är att dom är mer verklighets trogna och realistiska jämfört med tex polisseriena och filmerna Beck och Wallander. Vissa händelser i både böckerna och filmerna har hänt. En del har aldrig hänt, men de skulle mycket väl kunna hända. En hel del har inte hänt ännu, men risken finns eller chansen, möjligheten, vilket ni vill. Ibland vet man inte riktigt vad som är verklighet och fantasi. Ibland flyter allt samman. 

I boxen finns fyra stycken  långfilmer och en TV-serie.Långfilmerna TÄCKNAMN COQROUGE och DEN DEMOKRATISKE TERRORISTEN är vanliga långfilmer. FIENDENS FIENDE är en spion-serie.

Med spioner så förhåller de sig så att andra länder har spioner, men de har inte vi. Vi har underrättelseofficerare De är bara de att så säger alla, precis som när man talar om egna barn och andras ungar.
De svenska spioneriet som främmande makt skulle säga, eller underrättelsetjänsten som vi själva säger är indelade i en mängd olika  verksamheter. De mesta av de där fattar man ingenting av. Men de finns en mycket hemlig avdelning som förr kallades IB, men av olika skäl bytte de namn till SSI. Om de heter något annat nu de vet jag inte, men de spelar ingen roll. Jag kallar de SSI. SSI jobbar med något som man kallar operationer på fältet. Dom svenka män och kvinnor som jobbar med operationer på fältet befinner sig i en situtaion som innebär att dom inte bara riskerar att åka fast utomlands, utan om dom åker fast så kommer den Svenska staten att förneka varje kännedom om deras arbetsuppgifter och anställning. Detta har hänt i Sverige i verkligheten. De har ochså hänt i andra länder.

Detta handlar denna TV serie mycket om. Den handlar också om hur den millitära underrättlsetjänsten med sin verksamhet då och då oundvikligen hamnar i konflikt med Säpo som också är ett hemligt organ inom polisen. De handlar också mycket om hur en högt uppsatt källa inom säkerhetspolisen läcker ut falsk information till lätt lurade journalister. En del likheter med verkligheten i denna serie och helt avsiktliga. De syns tydligt. Andra är bara tillfälliga och en del har inte hänt än. Ibland vet man inte vad som är dikt och verklighet ibland flyter allt samman.

Filmerna VENDETTA OCH HAMILTON är också dom två långfilmer precis som TÄCKNAMN COQROUGE OCH DEN DEMOKRATISKE TERORRISTEN. De är bara de att TV4 har visat VENDETTA och HAMILTON som Tv-serie.

 Jag tycker Vendetta är bättre som film än den TV-serie som har visats på TV4. Filmen är nerklippt från serien, men den blir bättre av de. Däremot är de tycker jag de är tvärtom med filmen HAMILTON. TV-serien är klart bättre. Filmen är för mycket sönderklippt och de förtsör mycket av handligen. Som tur är så har jag TV -serien. Så jag behöver inte se långfilmen
Hamilton.

 

Jag skulle vilja att någon gjorde filmer eller TV-serier på alla Jan Guillo's böcker om Carl Hamilton. Men de kan man nog bara drömma om. Jag har inte läst alla böckerna, men filmerna och TV-serierna är helt klart värda att se.Jag tror jag vet vad jag ska rösta på.

Tjena !

Igår fick jag de här i brevlådan.Jag är ganska säker på att jag kommer att rösta på moderaterna. Jag tror ändå att deras politik passar mig bäst som mitt liv ser ut just nu. Jag kanske kommer att ändra mig om fyra år, men just nu tror jag att de är moderaterna som gäller för min del.

Jag hörde lite radioreklam idag för socialdemokraterna. De var en kvinna som sa där att hon skulle minsann rösta på socialdemokraterna för hon hade fått mer pengar över i plånboken  under den period som moderaterna hade varit vid makten. Hon har ett jobb också så allt var toppen för hennes del lät de som. Men hon ville inte leva i en värld där hon fick mer pengar över i plånboken så hon skulle rösta på socialdemokraterna. ...

Ok ! nu är jag lite ironisk, men fattar ni vart jag vill komma ? Jo, när jag röstar så röstar jag ju på de parti som jag tror passar mig bäst. Jag röstar ju inte för att tex sjuka, ensamstående mödrar eller passionärer ska få de bättre utan jag röstar ju på de parti som jag tror är bäst för mig. Jag har jobb, jag är inte sjuk och jag är inte beroende av bidrag.  Jag vill gärna ha kvar mer av den lönen som jag tjänar ihop. Jag betalar ändå vanvettiga mängder skatt så varför rösta på ett parti som vill att vi som har jbb ska betala mer.

Dom som säger att dom gärna betalar några procent mer i skatt tror jag inte mycket på. De är enligt min mening rent "bullshit" !!!!!! Om du själv fick välja mellan två skattetabeller där den ena var högra och den andra var lägre. Så tror jag att dom flesta skulle välja den skattetabell där man betalar mindre. För då får man själv behålla mer. Varför ? Jo, för att  dom flesta är egoister så de skriker om de !! Säg inte att du bryr dig om sjuka arbetslösa eller fattiga passionärer om du inte är de själv ! Dessutom kommer folk som har mycket pengar alltid hitta lösningar på hur dom ska kunna ta tillvara på sitt kapital på bästa sätt. Undra varför de tex finns rika idrottsjärnor som flyttar till Monaco ? Kan de bero på att man vill slippa skatten ? Tro de kan vara så...
Rika kommer ju alltid att ha de bättre jämfört med de fattiga oavsett  vilket parti som regerar. En rik männsika har ju råd att satsa mer pemgar på något som dom i framtiden kan tjäna på.


 De ligger mycket i att de att moderaternas idologi går ut på att de ska bli bättre för dom som har redan har gott om pengar. Men de är ju därför jag röstar på dom. För när jag röstar så tänker jag ju på de som är bäst för mig. Dessutom om man får mer pengar i plånboken så kan man ju köpa mer och de skapar ju fler jobb. Tänk om alla miljonärer i detta landet kunde göra sig av med sina pengar genom att köpa grejor ! De tror jag skulle öka arbetstillfällena i detta landet och då skulle fler komma ut i och få riktiga jobb.

Många har en tendens att rösta på de parti som lovar mest i bidrag. Se vad Fredrik tycker om detta. Jag håller med honom i mycket av de han säger här. De var längesen han sa de, men åsikterna han har tycker jag håller än idag.Jag vet att många tycker att jag borde hålla käften när de gäller detta med politik. Jag respekterar såklart alla som är av en annan åsikt än den jag har.
Men tro inte att fattiga får de bättre bara för att vi byter regering för är de någon som drabbas hårt av någon regel eller förändring på ett negativt sätt så är de alltid den som har de svårt få pengarna att räcka till. Dom mest utsatta i samhället.


Fisk med morötter under den.1 september
Godmorgon

Jag vaknade till efter att  ha haft en hemsk mardröm. En kompis dog i cancer. Tur att de just bara var en mardröm.... 

Jag vaknade faktiskt till innan klockan ringde. De hör inte till vanligheterna, men nu hade jag ju en så hemsk dröm så hjärnan fick väl en ordentlig chock och på något sätt så larmade systemet innan klockan gjorde de.

03:28 vaknade jag till ! Då insåg jag att de är dags för ännu en arbetsdag. De känns ändå som de snart är helg och de är bra för de gör de säkert lite lättare att sitta och köra buss klockan 05:00 på morgonen. Får se vad som har hänt idag ? Igår såg jag en bilbrand när jag körde förbi hållplats Bokgatan klockan 05:10 morgonen.

Hoppas ni alla får en trevlig dag.

SEE YOU !

Kram...


Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE