Dapa Deep🏓💙💫Mina tankar låser in sig.

Dom senaste dagarna har jag tänkt väldigt mycket på saker som för mig har känts lite jobbiga. Mina tankar låser lätt in sig och jag när jag tex ångrar att jag har sagt eller gjort något så blir ju dessa tankar helt omöjliga att vinna över. Det bästa man kan göra då är väl att bara börja tänka på nuet. Vad gör jag just nu när jag tänker på saker som har varit? Just nu sitter jag och skriver ett blogginlägg. Jag funderar över saker som har varit jobbiga och jag vill skriva ner dom för att jag tror att jag mår bättre av det. Så är det just nu i det nuet jag befinner mig i. Jag kände redan nu att jag mådde lite bättre i denna stunden av skrivandet. 
 
Jag känner också att jag tänker mycket på hur jag ska vara och vad jag ska säga om jag skulle stöta på vissa personer. Problemet är att jag inte vet om jag kommer att träffa dom någon gång igen. Grejen är också att även om jag skulle göra det så är det sällan allt blir som jag har tänkt mig. Mina tankar om hur jag ska vara och vad jag ska säga låser sig och jag vågar knappt göra någonting i dessa situationer. Det lite jobbigt för mig att gå runt med den vetskapen om att jag inte riktigt kommer ur det där. 
 
Jag har också den senaste tiden känt att jag kanske borde prata mer med vissa personer än vad jag har gjort. Med vissa blir det lätt en tystnad som jag kan tycka känns lite jobbig. Jag har även är svårt att komma vidare. Det låser sig lite och jag vågar inte alltid säga så mycket. Det blir liksom den där tystnaden som egentligen ingen vill ha. Samtidigt känner jag att jag kanske inte vill störa någon, men ibland kanske jag bara måste våga säga mer än vad jag gör. Samtidigt är jag rädd för att säga för mycket också. Det kan lätt bli att man då säger saker som man egentligen inte vill eller menar. Det är ju inte bra det heller. Detta är ytterligare ett exempel på tankar som lätt går i lås för mig och jag har svårt att komma vidare med dom. 
 
Ibland vet jag inte hur jag ska tänka och det bästa är väl att inte tänka för mycket överhuvudtaget. Bara försöka vara i nuet och göra saker som man: Vill, mår bra av och tror på. 
 
 
 
 


TableTennisDailyBokmässan startar imorgon.

(null)
 
Imirgon startar Bokmässan i Göteborg och jag ska ta mig dit. Det håller ju på tills på söndag. Jag vet inte just nu om jag kommer att besöka mässan alla dagarna, men imorgon och minst en dag till vill jag spendera tid på Bokmässan. Jag brukar bli nöjd.
 
Första gången jag var på Bokmässan var 2017, och sen har jag varit där varje år efter det. Det var väl 2020 under pandemin som det inte blev ett besök, men då körde man det ju digitalt. Det gick liksom inte att fysiskt besöka mässan det året. 
 
Bilder från tidigare års bokmässor i Göteborg.
 
(null)
Madeleine, Prinsessa av Sverige
 
(null)
Jan Guillou.
(null)
 
(null)
Sandra Beijer. 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
Ingemar Stenmark
(null)
Leif GW Persson.
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)

(null)
 
(null)
 
(null)
 
 
 
 
 


Vecka 39

Jag har en "soft" arbetsvecka. Jag jobbar bara två dagar och imorgon har jag tänkt att kolla in dom elbussar som jag gissar att jag kan få börja köra nästa vecka. Det är ju också dom två sista passen jag kör på detta schemat som jag har nu. Från och med nästa vecka börjar jag jag köra på ett helt nytt och massor av förändringar sker i samband med schemabytet. Jag tror att jag har ganska bra koll på allt som händer redan nu, men elbussarna har jag inte kollat in än. Det ska jag försöka hinna i morgon. Från och med torsdag sen så är jag ledig hela veckan. Det ska bli skönt, extra "gött" är det ju att vara ledig idag efter helgens jobbande. Även om det var hur  lugnt som helst att jobba i helgen. 
 
Annars hoppas jag att jag spelar en del pingis. Minst 2 pass denna veckan får jag ju försöka sätta. Jag har säkert möjlighet att köra mer, men det är ju Bokmässan denna veckan också. Så jag får se hur mycket pingis det blir, men idag blir det ett pass i alla fall. 
 
Bokmässan som sagt. Det är i Göteborg och planen är nu att i alla fall göra ett besök på torsdag. Sen får vi se. Det ska bli kul att uppleva den mässan igen. Det har ju blivit en lite tradition för mig att ta mig dit varje år.  Jag har gjort minst ett besök varje höst sen 2017, med undantag för 2020 då det var pandemi.
 
Mycket ekonomi är det annars denna veckan De mesta är väl redan klart och jag ska bara sätta allt på rätt plats. Typ betala och vänta på att allt ska löna sig. Jag är fruktansvärt målmedveten och noga nu. Jag vill i alla fall göra som jag har tänkt mig. Sen får man se hur långt det räcker och hur många drömmar man i framtiden kan förverkliga. Det känns spännande att se vad som går att förverkliga av dom tankar jag har. 
 
 
(null)
 
 Jag fortsätter att säga nej.

 Jag har nu hållit på med pingisen i några veckor. Det som hittills blev som jag har tänkt mig det är att jag har fått ett flertal frågor om jag vill hjälpa till med olika saker i klubben. Jag har sagt nej och jag fortsätter att säga nej, på flera olika sätt. Jag är inte överraskad på något sätt att folk vill att jag ska ställa upp eller att jag får frågor om jag vill hjälpa till med både det ena och det andra. Samtidigt är jag i ett läge där jag känner att min hälsa och mitt välmående i allt detta är det viktigaste. 
 
Första frågan jag fick är om jag kommer att tävla nånting denna säsongen. Om jag minns rätt så svarade jag då att jag vill komma igång med träningen först och sen får jag se vad jag väljer att göra. Jag kanske kan tänka mig att åka på någon tävling i framtiden, men just nu känner jag att träningen är viktigare och då fokuserar jag på den. 
 
Den andra frågan jag fick var om jag ville spela seriespel. Det innebär ju att jag är med i ett av Trollhättans serielag. Jag svarade typ: Nej, för fan. Frågan kom ju efter första träningen och känslan då var ju att jag bara ska träna på och absolut inte göra något annat. Jag kan nog också redan nu säga att oavsett hur bra det än kommer att gå framöver på träningarna så kommer jag nog inte att vilja vara med och spela seriematcher. Jag har ganska många tankar kring varför jag inte vill spela och vara med i just lag och seriespel. Jag ska nu försöka förklara så gott jag kan. 
 
För det första så tycker jag att seriespel ganska tråkigt. Jag har ingen lust att lägga en hel dag på att tex  första åka till Mariestad, Skövde eller Lidköping. Sen ska man Spela sina matcher där och jag vet av erfarenhet att matcherna man spelar kan bli ganska långa. Blir matcherna jämna så kan det totalt sett bli 14 spelade matcher där varje spelare i laget kan få lira 3 matcher, plus 1 dubbel. Dagarna kan bli väldigt långa och jag skulle känna mig allt annat än pigg efter en sådan matchdag. Dessutom skulle det ju kännas extra tungt om man får stryk en sådan lång match. I vissa serier så kan det också vara så att man spelar två lagmatcher på något ställe som man först då ska åka till. Då har man ju dagar då man kanske åker klockan 06:00 på morgonen och sen är man kanske inte hemma för än 23:00 eller senare på kvällen. Det var i alla fall inget ovanligt på den tiden då jag höll på med pingisen som mest och jag har svårt att tro att det har ändrats idag. Jag känner ju bara spontant att med den erfarenhet  jag har idag av seriespel och allt som skulle krävas av mig för att jag ska orka med, så ska jag inte bry mig om det överhuvudtaget. Jag personligen får ju ut mer av att köra ett hårt träningspass i Trollhättan på ca 2 timmar. Sen tar jag en skön dusch, käkar lite gott och mår bra i kroppen.  Dessutom är jag av åsikten att det är ju bättre att dom som är yngre och är motiverade att utveckla sin pingis ska spela seriespel, om dom själva känner att dom vill det. Det går ju inte att komma ifrån att man lär sig mycket av att spela och vara med i lagspel. Sen tycker jag samtidigt att alla som är ansvariga för Sveriges alla serier inom pingisen borde se över upplägg och matchsystem osv... Jag tycker att det är för mycket och för krångligt. Dessutom tror jag att det är många som avstår för att det blir helt enkelt för mycket matcher och resande under en och samma säsong. Kroppen tål ju knappt det. Dom flesta som är med i dom olika divisionerna och spelar är ju inte proffs. Dom flesta har ju jobb eller skola och sköta, ett annat liv utanför pingisen också. Min personliga uppfattning är att upplägget med framförallt seriespelet måste ses över. Jag tycker att man i alla fall ska ha lagmatcher som spelas i bäst av 5 matcher. Då är man tre spelare i varje lag och sen spelar man matchen precis som man idag gör på VM eller EM. Ettan och tvåan i varje lag spelar mot varandra och treorna möter varandra. Matchen kan sluta: 3 -0, 3- 1 eller 3-2. Det enkelt, effektivt och jag är övertygad om att det är det klart bästa systemet att ha. Rakt av i alla serier. Att seriesystemet ser ut som det gör och typ aldrig ändras, så bidrar det nog till att jag själv inte är så sugen att vara med. Allt blir bara för mycket när det är som det är idag. Jag vill liksom inte utsätta mig för det. 
(null)
 
Den tredje frågan som jag har har fått två gånger nu denna säsongen det är om jag vill hjälpa till som tränare. Först fick jag frågan. Då sa jag nej. Andra gången var det några som sa: Vi vill att du blir tränare igen. Jag svarade då att det inte känns speciellt motiverande. Jag är också av åsikten antingen får man vara spelare och fokusera på det. Eller så får man vara tränare och kanske inte bry sig så mycket om att träna själv. Jag känner att skulle jag träna andra samtidigt som jag vill spela själv så skulle jag tappa mycket kraft och energi. Som tränare tappar du energi och som spelare tappar du energi. Det förstör det lite åt båda håll. Det är min åsikt. Jag vet många som är både tränare och spelare samtidigt inom pingisen runt om i Sverige. Dom som klarar det bra är ju en enorm resurs för den klubb dom representerar, men min erfarenhet av det är att man mest sliter ut sig själv med att jobba så. Jag vill må bra med min pingis och träna är det jag känner att jag bara vill göra just nu. Att vara tränare kräver ju så mycket mer och sen kommer jag ju tillbaka till det där att jag har ju annat att göra än att bara hålla på med pingisen. Mina dagar skulle bli orimligt långa om jag dels ska hitta tid för att träna själv och samtidigt hjälpa till som tränare på vardagar och helger. Dessutom kommer det ju att komma dagar då jag inte har möjlighet att hjälpa till som tränare. Då måste man ju meddela detta och kanske försöka fixa någon som ersätter mig dom gångerna. Min erfarenhet är att det är ganska svårt att få någon annan som ställer upp om jag inte skulle kunna. Det blir också lätt dålig stämning när man frågar om någon tex kan ta den träningen som jag kanske ibland inte har tid att hjälpa till med, men som jag från början har sagt ja till att jag gärna hjälper till med.  Man får ta mycket skit och från alla möjliga håll och man är rätt ensam i det där när man är tränare. Jag känner inte att jag ska ägna mig åt det. Jag kanske tänker annorlunda i framtiden, men just nu känner jag inte alls för att vara med och hjälpa till som tränare. Så jag kommer att svara nej många gånger till. Jag är övertygad om att jag kommer att få frågan med jämna mellanrum. Jag förstår att jag får frågan, men jag kommer alltid att känna vad jag själv vill till 100%. 
 
Den fjärde frågan som jag har fått är om jag vill vara med i styrelsen i Trollhättan BTK. Jag skulle då bli kassör. Jag sa nej och blev lite förvånad att jag fick den frågan för jag har ju typ ingen erfarenhet alls av sånt arbete. Men någon gång ska ju vara den första också om man nu är intresserad, men jag känner nog samma sak som för allt annat som jag säger nej till. Inget känns speciellt motiverande och man har ju ett annat liv utanför pingisen också. Kort sagt jag vill bara träna, ha kul med det och må bra. 
 
Med alla dessa frågor så kan man ju fundera över tanken på hur jag skulle få ihop allt om jag hade svarat ja på allting. Det finns ju inte en chans i hela helvetet att jag skulle klara av att: Träna pingis, spela seriespel, åka på tävlingar, träna andra spelare och vara med i styrelsen som kassör. Lägg därtill att jag jobbar heltid med busskörning och har ett liv utanför jobbet och pingisen. Det går ju naturligtvis inte om jag samtidigt sak må bra och ha en skön avspänd och stressfri känsla i kroppen. 
 
Pingis för mig handlar om att jag ska må bra och tycka att det är kul. Motivationen är viktigt och att jag får vara skadefri. Jag stänger inga dörrar till allt jag har sagt nej till hittills, men jag är övertygad om att jag ska vara säker på att jag vill det jag säger ja till. Annars kommer jag bara att må dåligt och jag tror också att pingisen ganska snabbt kommer att kännas tråkig och helt meningslös att hålla på med.  Jag skulle tro att jag fortsätter att säga nej till mycket även framöver. Frågorna kommer hela tiden, i alla fall så länge jag är inne i pingisen på något sätt. 
 
(null)
(null)
 
 Table TennisDaily - Jan - Ove WaldnerSkönt med lugna dagar.

 Det känns skönt att ha ganska lugna och avspända dagar. Jag jobbar i och för sig mycket denna veckan, men jag har många ganska bra pass och jag slutar ganska tidigt varje dag. När jag sen kommer hem så känns det bra att inte känner någon stress över allt som ag måste greja och fixa med. Det är lugnt eftersom jag helt enkelt inte har så mycket att göra just nu. 
 
Jag ska greja en del med ekonomin denna månaden, men det är nästa vecka som jag har mer att göra med den och allt är sedan länge redan förberett så jag behöver i stort sett bara vänta in vissa datum och sen sätta allt på plats. Jag har stora utgifter, men jag får in mycket pengar också. I slutändan tror jag att jag tjänar på det och jag har inte samma stora klump i magen längre som jag hade för några veckor sedan när allt bara kändes för stort och för mycket. Det lugnare nu. 
 
Konstprojektet tuggar på och jag vet inte om jag kommer att klara det målet jag har för i år eller inte, men känner ändå en stor inre frid med det. Jag gör ju så mycket som jag hinner med och tycker är värt att göra. Räcker inte det för att få in alla pengar jag vill ha i år så får det väl vara så då. Jag tror ändå att jag kommer att kämpa vidare med konsten även nästan år. Det stora målet med det ligger ju långt fram så innan kommer dit så har jag förhoppningsvis förverkligat minst 100 andra drömmar som jag har. Så det bästa jag kan göra är väl bara att göra som jag gör och se vad jag lyckas med. Jag behöver inte fundera mer än så och då känner jag mig trygg och lugn med den inställningen till det. 
 
Jag spelade pingis igår igen och det var det klart bästa passet som jag har kört sen jag började i augusti. (om jag inte minns fel så var det väl då jag körde mitt första pass på flera år) Igår kände jag mig mer avspänd i kroppen. Jag rörde mig bra vid bordet och jag kände en större säkerhet än tidigare, speciellt på dom bollar när jag valde att gå för poängen. Smashar och loopar satt betydlig mer än vad dom har gjort under andra träningar som jag har kört i år. Jag körde även en tyngre fotarbetsövning som trots svårighetsgraden kändes helt ok. Efter träningen hade jag en positiv känsla av att nu är jag lite mer på gång och att träffen på bollen och distansen till bordet var väldigt mycket bättre under gårdagens pass än dom tidigare som jag har kört i år. Mycket med pingisen börjar helt plötsligt kännas bra och äntligen kanske jag kan slappna av mer och bara njuta av den sport som jag gillar mest av allt. Det ska ju vara kul med pingis, annars är det ju meningslöst att hålla på. 
 
Det känns som sagt skönt att inte ha så överdrivet mycket att göra nu. Jag känner mig helt avspänd och jag mår bra. Jag läser och skriver. Jag jobbar på och spelar pingis. Jag "småplockar" lite med vardagliga saker, men inget med det är speciellt jobbigt. Jag har ju inget stort hus som jag måste hålla efter och jag har inga barn som jag måste försörja och ta ansvar för. Jag kan planera mycket roliga saker inför framtiden och jag kan ha drömmar som jag tycker känns möjliga att förverkliga även om dom oftast handlar om saker som kommer att kosta mig en jävla massa pengar. Det hade bara varit helt verklighetsfrånvänt av mig att ha dom planer jag har för framtiden, om jag nu hade suttit här med en familj som jag har ansvar för att försörja. Så jag tror att jag är lättat och glad över att jag ändå lever som jag gör. Jag är mer fri i den livssituation som jag nu befinner mig i. Dessutom mår jag ju också väldigt bra. 
 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 


Dapa Deep

 


Tisdag (2023 09 19)

Jag har en vecka av mycket jobb och min enda lediga dag är imorgon. Snart börjar jag på nytt schema och med det kommer också massor av nya förändringar. Jag tror inte att det blir några problem att jobba på, men man får ju tänka linjerna man snart ska köra går lite annan väg. 
 
Jag grejar med mitt konstprojekt och jag vet inte om jag kommer att klara det ekonomimål som jag har satt upp för min konst. Grejandet med konsten går ändå ganska bra just nu, men jag tror ändå inte att jag klarar att få in alla pengar som jag vill ha innan året är slut. Samtidigt kan jag ju bar tänka att alla pengar jag lyckas tjäna på detta är ju bra. Jag behöver inte vara så hård mot mig själv om jag "misslyckas". Det är ju bara att köra på och göra så gott man kan. 
 
 
Jag spelade pingis igår efter över en veckas uppehåll. Förra veckan blev det fler promenadrundor istället. Denna veckan ska jag i alla fall köra mints ett pass till. Det får jag försöka fixa även om jag är jävligt frustrerad över att det inte går bra. Jag hittar inte träffen och distansen till bordet. Jag får hela tiden kämpa och jaga efter bollen. Ibland känns det nästan pinsamt att jag inte klarar att spela bättre. 
Sen försöker jag ändå tänka att jag inte heller här ska vara får hård mot mig själv. Jag kan ju försöka tänka mer på allt som ändå är positivt med att jag spelar pingis igen. Många som jag spelar med är ju ganska bra så bra träning får jag ju. Många säger satt jag är bra och träna med. Tempot är högt och det är full rulle från start. Dessutom är ju pingisen bra för min hälsa och det är ju skönt att känna att man kan dra ner på antalet promenader per vecka. 
 
Jag behöver ju inte heller jämföra så mycket med hur jag har spelat förr när jag var igång med pingisen som mest. Då var ju pingis mycket viktigare för mig och man hade av naturliga skäl stora krav på sig själv, samtidigt som man kände mer press från andra. Nu är det inte så längre och då behöver jag ju inte riktigt tänka på amma sätt. Det viktigt är ju att jag mår bra av att jag håller på med pingis och då får jag nog börja med att inte ställa så höga krav på mig själv. Det räcker ju med att tänka på allt som är positivt och sen skiter man i allt annat. Träna på med med mer positiv inställning, så räcker det liksom. Det är lättare sagt en gjort att tänka så, men det funkar ju inte om jag hela tiden klagar och letar bortförklaringar till varför jag inte spelar bra. Det gäller att vända lite i tanken och dessutom spelar man ju aldrig bättre än vad motståndet tillåter. 
 
Annars känns väl mycket ganska bra. Det känns inte lika obehagligt längre att bolla med mycket pengar. Jag känner att jag har kontroll på denna månaden och att jag kommer att ha det på nästa också. Jag kommer att få loss dom pengar jag vill ha och då löser jag allt som jag tror krävs för att nå årets mål. Bara jag inte krånglar till det och gör för svåra saker, så ordnar det sig. 
 


Lag-EM

EM -GULD! Sveriges pingisherrar är bäst i Europa nu. Det var över 20 år sen sist. Det är ju detta som spelarna i landslaget tränar för varje dag. Är man bäst i Europa så kan man ju också bli bäst i världen. 
 
Jag tycker att alla tre Svenskarna i dagens final hade ett bra serve och returspel. Det som också kändes bra är att dom följde upp sina första attacker bra med ett spel som satte press på Tyskarna. 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 


Lag-EM

Jag har haft en mysig kväll och kollat pingis. Jag har inte kollat så mycket pingis idag. Jag gjort annat under dagen och sen väntade jag mest på Sveriges match mot Frankrike. Kul att Sverige kunde vinna med 3-1. Det var starkt av Truls att ta den sista matchen. Han var ju uträknad i början, men hans lagkamrater stöttade honom bra i setpauserna. Dom gav Truls lite energi och fick honom att tro mer på sig själv och det hjälpte ju. Mattias Falk och Kristian spelade ju väldigt bra i denna matchen. Mattias var noga med sina placeringar och drar ner på tempot hela tiden så att han inte ska fastna i det högre tempot som Fransmännen ofta vill ha. Kristian spelade otroligt bra i sin match och det som imponerade mest på mig i hans spel det var den koncentrationen som han lyckades hålla i hela matchen. Kristian gör inte många fel i sin match. 
 
Det kallas ju lagtävling och alla tre Svenskarna bidrar ju till seger mot Frankrike med en vinst var och det känns ju också skönt att Sverige har ett så bra lag som dom faktiskt har. När Truls kanske inte kommer upp i den nivån som han behövde ha i sin första match så finns ändå Mattias och Kristian där och vinner sina matcher. Imorgon spelar Sverige final och jag tror det blir ett EM-GULD för Sverige. En finalmatch är ju alltid öppen, men det vore fel att inte tro på Sverige med tanke på vilket spel dom det Svenska laget har visat upp hittills i EM.  
 
 
 


Lag-EM

Under eftermiddagen och kvällen har jag suttit många timmar i soffan och kollat Sveriges damer och herrar i pingis, som har spelat kvartsfinaler i Lag-EM. 
 
 
Damerna förlorade tyvärr mot Portugal och det var ju inte oväntat. Jag tycker ändå att Sverige gör en ganska bra match.
 
 
Stina Källberg tycker jag spelar riktigt bra i kvartsfinalen även om hon förlorade.
 
 Filippa Bergand vinner sin match och det är ju en slitseger för henne.
 
Linda Bergström tyckte jag spelade ganska bra i sin andra match, även om jag också tycker att hon borde ha kunnat spela bättre rent taktiskt. Sen är det lätt för mig att säga att en spelare förlorar på många taktiska missar. Jag sitter ju hemma i soffan och ser bordet från olika kameravinklar och dessutom repriser på en och annan bollduell. Det är ju lättare att veta hur någon borde spela när man inte står vid bordet själv och ska prestera, och samtidigt kan se matchen från många olika vinklar på en stor TV.
 
Även om dom Svenska tjejerna förlorade idag så har alla tre spelarna spelat bra under detta EM. Man vinner ju faktiskt över Spanien och Polen som jag tycker har flera bra spelare i sina lag. Alla tre tjejerna har visat upp ett bra spel på en hög nivå.
Det ser lovande och bra ut inför framtiden. Massor av positiva saker tycker jag att dom Svenska tjejerna kan ta med sig från detta EM. Jag är grymt imponerad över hur bra dom Svenska damerna faktiskt spelade. 
 
 Sveriges herrar vinner en riktigt rysare mot Ungern. Ungern gör en bra match och pressar Sverige som i alla fall vinner mot Ungern med minsta möjliga marginal. 
 
Kort sagt så kan man väl säga att Truls spelade mycket övertygande och gör inte många fel överhuvudtaget i sina två matcher. Anton kommer inte riktigt upp i den nivån han kan och har framförallt hög felprocent på sitt returspel. Kristian gör en stark insats i den avgörande matchen och räddar Sverige. Jag hade hellre sett att Kristian hade fördelat spelet mer mot mitten och forehand i den sista matchen. Ungraren var otäckt tät med sin backhand och gjorde inte många misstag med den. Sen tycker jag också att Kristian stundtals i båda sina matcher hade hög felprocent i sitt returspel. Men samtidigt var det bra gjort av Kristian att hålla sig kall och lugn i dom avgörande lägena, när han tex har matchbollar mot sig i den avgörande matchen.
 
Spelar man en avgörande match i en lagmatch då är det ofta en nervsak och taktiken blir många gånger en bisak. Det gäller att få bollen i spel och vara den mindre nervösa spelaren i matchen. Kristian lyckades ju bra med att hålla sig cool lugn när det verkligen gällde som mest. Det avgör den sista matchen till hans fördel. 
 
 


Nattblogg.

 Jag tänker mycket nu på allt möjligt fast egentligen bryr jag mig inte om vad jag tänker på. Allt är som det är och jag är redan nu ganska nöjd med detta året. Jag känner mig också trygg i mig själv och i saker jag gör. Jag gör vad jag känner för och känner inte att jag behöver hävda mig själv eller få bekräftelser av andra människor. Jag bygger heller inte upp någon fasad utåt, där jag försöker visa att jag har det bättre än vad jag faktiskt har det.
 
Jag tycker jag ofta i mitt liv har haft nånting som jag tänker mycket som har varit så jobbigt så att tankarna inte går att vinna över. Hur jag än vänder och vrider så är det helt omöjligt att vinna över tankarna, men nu finns inget sånt längre. Jag är tror att jag är mer trygg i mig själv idag än vad jag någonsin har varit tidigare. Jag har kommit på att om jag läser mycket och skriver mycket så fastnar jag inte så lätt i negativa tankar som bara går runt runt i en ond cirkel. Jag mår kanske också bättre än någonsin. Det är alltid svårt att jämföra olika perioder i livet, men nu har jag sen länge ändå varit nöjd med väldigt mycket och jag har känt många positiva känslor som jag försöker att behålla inom mig så länge jag bara kan. 
 
Jag är glad över att jag gjorde mina Sverigeresor i sommar. Jag nöjd över den plan jag har för ekonomin framöver. Konstprojektet går bra just nu. Jag har börjat spela pingis och jag vill väldigt gärna köra på och jag är inställd på att jag ska kämpa med att få till det spelsystemet som jag vill klara av vid bordet. 
 
Jag har roliga resor som jag tittar på och ska försöka få till till nästa år i alla fall. Jag är ganska färdig med Sverige så nu ska jag försöka få till några utlandsresor. Det är väl städer i Europa lockar mest för min del just nu och kan jag bara göra verklighet av dom planer jag har så blir dessa resor hur roliga som helst. 
 
Samtidigt tänker jag på att lugna mig lite med att göra saker eftersom jag vill klara dom mål jag har med ekonomin. Det är mycket pengar som jag ska fördela och få på rätt plats i år. Klarar jag det så kan jag börja fundera på nästa år, men först vill jag sätta årets mål. Ibland känns det obehagligt att bolla med så mycket pengar som jag nu gör, men jag känner ändå at jag har kontroll och håller jag mig bara till den plan jag har så fixar jag detta.
 
Så på något sätt infinner sig en skön känsla när det kommer till ekonomin också. Jag har pengar att bolla med, samtidigt som jag kan unna mig och leva gott på pengar som jag har inte behöver spara eller fundera så mycket kring. Jag är inte riktigt där jag skulle vilja vara med ekonomin, men jag inser ju att jag ändå har det bra redan nu, och att jag inte ska klaga. Nu vill jag bara må bra och jag tror att jag vet hur jag vill leva mitt liv för att jag också ska må så bra som möjligt. Det är ju ändå det viktigaste, att man mår bra. Annars spelar ju inget annat någon roll överhuvudtaget. 
 
 


Tisdag (2023 10 12)

Jag har en ganska lugn arbetsvecka. Bra körning och sovmorgon varje dag om jag vill det. Det är lite tråkigt att jag inte har möjlighet att spela pingis denna veckan. Man blir ju lite spelsugen när man ser så mycket bra pingis från Lag- EM i Malmö. Kul också att Sverige går så bra både på herr och damsidan. Riktigt bra pingis var det igår och det ska bli kul att följa Sveriges lag, på både herr och damsidan i fortsättning. 
 
 
Annars kämpar jag på med mina saker. Konsten får jag in mer pengar på igen. Det har varit lite trögt ett tag, men jag är väldigt fokuserad på att jag ska klara av det ekonomiska mål som jag har satt upp för i år med min konst. Det tror jag att jag klarar och jag i slöar till för mycket. Jag måste göra jobbet liksom. 
 
Överhuvudtaget så är jag noga med ekonomin nu. Jag vill avsluta bra i år och känna att jag inte behöver kämpa för mycket nästa år med att få till ekonomin som jag då vill ha det. Jag kommer inte att nå alla ekonomiska mål som jag har i år, men om jag ser några månader in på nästa år så kan det ändå var så att når dom resultat jag ändå vill, och på den utsatta tiden som jag hade tänkt från början. Det finns ju olika sätt att fixa det på och bara för att ett sätt inte funkar så kan man ju alltid prova något annat. Jag tänker inte ge upp, även om jag inte kommer att göra vad som helst för att uppnå det jag vill. De finns ju gränser för vad som är värt att göra, men jag ska försöka på alla sätt som känns bra. Har jag bara lite tålamod så löser sig mycket av sig själv framöver. 
  (null)

 Chill och lugn helg.

Jag har haft en lugn och helg som jag mest har "chillat" mig igenom. Jag kände att jag behövde komma ner i varv lite efter allt som jag under den senaste tiden har känt mig orolig och stressad över. Det är mycket som är nytt på jobbet och mer kommer framöver. Jag frustrerad över att jag inte spelar bättre pingis. Jag har också varit lite orolig över min ekonomi. I helgen har jag mest försökt släppa allt och dessutom har jag insett att det egentligen inte finns mycket att oroa sig för eller vara frustrerad över. Jag behöver ju inte heller stressa upp mig i onödan. Ta problemen när dom kommer, om ens något blir ett problem. 
 
Det nya på jobbet börjar jag få grepp om. Jag kan i alla fel se mycket på papper hur det kommer att bli. Sen hur det känns och hur snabbt jag lär mig när det väl är dags för alla förändringar, det får vi se då. Jag är inte speciellt orolig för nånting. Jag har kört i ganska många år nu och då är det ganska lätt att lära sig nya saker om man bara tänker positivt och har ett öppet sinne. 
 
Pingisen kommer nog att kännas frustrerande och lite jobbig att kämpa på med ett bra tag till, men det är ju bara att träna på och se hur långt det räcker. Jag kanske visar sig att jag inte kan spela så mycket bättre. Eller så kan jag det, men inget spelar ju någon roll för det är ju bara pingis det handlar om. Allt jag gör med pingisen just nu är ju bra för min hälsa och innerst inne så är jag ganska nöjd med det. 
 
Lag-EM i pingis körde ju igång idag och skrivandets stund spelar Sveriges herrar mot Italien. Dom Svenska Damerna tyckte jag spelade väldigt bra mot Grekland tidigare idag. Vinst med 3-0 blev det ju. 
 
Kort sagt så kan jag säga att jag hoppas att dom Svenska herrarna vinner hela skiten. Dom har ett bra lag och Sverige har inte vunnit EM i lag på över 20 år. Det vore väl häftigt om Sverige kan vinna när EM spelas i Malmö Arena. Dom Svenska damerna kan gå fram och göra ett bra resultat. Jag hoppas ju naturligtvis att det ska gå skitbra för dom också, men tar tjejerna en medalj så är det väldigt bra gjort. Men jag hoppas ju av hela mitt pingishjärta att detta ska bli ett bra EM för Sverige. 
 
 
Jag hade själv velat spela lite pingis i fredags, men det var ingen annan som ville eller hade tid. Jag kan ju inte träna pingis själv. Jag måste ju ha någon att spela med. För att kompensera lite för den pingisträningen som jag inte fick denna veckan så gick jag en promenadrunda och nådde på så sätt mitt mål med antal steg per vecka. 
Jag sänker ju mina krav på antal steg per vecka för varje pingispass jag gör. Kör jag tre pingispass då tycker jag att jag kan skita i promenadrundor under en hel vecka. Om jag två pass som jag har gjort denna veckan då vill jag nog göra minst en promenadrunda som ger mig någonstans mellan 10 000 och 15 000 steg. Fixar jag det då känns det som jag har nått mitt mål. 
 
Nästa vecka däremot så får jag försöka sätta 100 000 steg på en samma vecka. Då har jag förmodligen ingen möjlighet alls att spela pingis. Jag jobbar ju eftermiddag och kväll hela nästa vecka och pingis tränas ju under dessa timmar på dygnet i Trollhättans Bordtennis klubb. 

Jag har som sagt haft en skön helg. Jag har ätit och druckit gott. Jag har läst och skrivit mycket. Allt detta vet jag ju att jag mår bra av och har lätt att varva ner med. Jag har också börjat må väldigt bra av att laga min egna mat. Så sånt har jag också ägnat mig åt i helgen. 
 
Jag har också funderat över framtida saker som jag vill göra innan detta året är slut, men det enda som är riktigt bestämt just nu är ju att jag ska gå på Bokmässan i slutet av denna månaden. Hur många dagar det blir, det vet jag inte, men första dagen går jag och sen blir det nog minst en dag till av dom totalt fyra som Bokmässan är igång. 
 
Om någon frågar nu hur jag mår så kan jag väl säga att det är bra. Jag jobbar på, pengar har jag, spelar pingis gör jag, underbara syskonbarn kan jag också bry mig om och planer på mer förverkliganaden av drömmar jobbar jag stenhårt med att försöka sätta. Så mycket är bra nu och jag behöver inte må dåligt. Det är bara att köra på och sen firar jag med bubbel. 
 


Leif Mannerström - CaesarsalladDapa Deep

 


Flong ny - Pingisen - Make money.

Jag har hittills haft en ganska lugn arbetsvecka och det är ju skönt att bara ha tre dagar av arbete. Idag fick jag köra en "flong" ny buss. Jag var lite nervös för man ska ju lära sig och förstå lite nya grejer och man ska samtidigt göra ett proffsigt jobb. Det kändes ändå ganska lugnt när jag väl fick start på bussen och kom ut från parkeringen. Lite nya tekniska detaljer finns det på dom nya bussarna och jag kände ganska direkt att dessa underlättade mycket för mig när jag körde. Det kändes nästan lite som jag körde en spårvagn. Jag tyckte det var lite samma typ av ljud som jag har upplevt när jag åker "vagn" i Göteborg. Jag tror jag kommer att gilla att köra och jobba på i dessa "flong" nya bussar. Det kändes i alla fall bra och lätt att framföra på ett trafiksäkert sätt. 
 

Jag har spelat pingis vid två tillfällen denna veckan. Jag hoppas det kan bli ett tredje imorgon. Även om jag fortfarande tycker att jag spelar ganska dåligt så landar jag alltid i att det är bättre för min hälsa att jag spelar än att jag skiter i det. Sen är det ändå lite frustrerande att jag inte kan spela bättre. Jag spelar ganska bra fram till att jag får ett läge och ska avgöra bollen. När jag ska gå för poäng och satsa 100% på den bollen, då missar jag på tok för mycket. Alltså spelar det ju ingen roll att jag spelar bra fram till att jag får ett läge, man får ju inte missar mer än sin motståndare om man ska vinna matcher i pingis. 
 
Om jag ändå ska tänka positivt så är det kanske det är bra att jag ändå känner att jag spelar bra pingis fram till att jag ska avgöra bollen. När jag väl börjar sätta lägena jag spelar mig till då höjer jag ju min spelnivå ganska mycket. Då kanske pingisen ändå kommer att kännas. Jag tänker inte ge upp. Jag ska kämpa på och hoppas på att jag hittar det spelet som jag vill klara av och någonstans känner att jag har inom mig. Sen är det ju som sagt alltid bra för min hälsa att jag spelar pingis, oavsett hur jag klarar att leverera i pingishallen. 
 

 Jag försöker tjäna en hel del pengar nu också. Jag vill ju nå mina ekonomiska mål som jag har för i år. Jag har haft lite ont i magen ett tag eftersom det för mig börjar bli mycket pengar att bolla med. Nu har det ändå börjat kännas bättre och jag är inte lika orolig längre. Jag har under denna veckan fått ganska klart för mig vad jag har i utgifter och inkomster, för resten av detta året. Det gör ju att jag kan jobba på mer utifrån vad jag faktiskt vet och inte vad jag tror. Jag känner mig förberedd på vad som komma skall och då vet jag av erfarenhet att mycket brukar gå bra. Även om jag kanske inte klarar precis alla ekonomiska mål som jag i början av året satte upp så känner jag nu att jag kommer att må bra  i slutändan. Jag har det ju bra redan nu och kan unna mig mer än vad jag tidigare har kunnat. Jag har det nog bättre ekonomiskt nu än vad jag någonsin har haft. Det får man väl vara nöjd med, även om jag vill komma längre och göra mer för att få det ännu bättre ekonomiskt. 
 
Men jag känner mig som sagt lite mindre orolig nu än vad jag har gjort tidigare. Jag har kontroll på  en plan som jag tror kommer att funka. Jag ska göra mer pengar, på alla dom sätt som jag kan och mår bra av.  
 
 
 
 


STOCKHOLM 🌞

Jag har börjat denna veckan med 2 lediga dagar och jag unnade mig en resa till ett soligt Stockholm. Av alla gånger som jag har varit i Stockholm så blev väl inte detta min bästa upplevelse, men jag trivs ju ändå alltid bra när jag är i Stockholm. 

Denna resa var ju inte så välplanerad och sånt jag först tänkte att jag skulle göra funkade inte denna gången. 

Att jag ändå ville åka berodde mest på att jag vill i alla fall en gång under detta året göra ett besök i Stockholm. Jag vill inte att hela året ska passera och sen har det inte blivit något besök i år. Minst en gång per år vill jag alltid besöka Stockholm. Nu har jag gjort det och även allt inte blev som jag först hade tänkt mig så är jag nöjd med besöket. 

(null)
(null)
ExclueesiveÄr jag i nuet så blir det nog bra.

Många tankar snurrar i mitt huvud nu. Jag tänker mest på hur ag ska hinna med att få gjort allt som jag vill fixa framöver. Just nu räcker det nästan med att jag tänker på vad jag har att göra imorgon så blir det för mycket att ta in. Jag får försöka fokusera på nuet. Det är nog det bästa jag kan göra. Jag vet ju ändå aldrig exakt hur framtiden blir. Att vara och verka i nuet funkar oftast i alla lägen. När är i nuet och fokuserar på det så tar man en sak i taget och låter allt ta sin tid. Fastnar man i grubblerier där tankar man har inte går att vinna över då tycker jag att det alltid är bättre att gå tillbaka till nuet. Tex: Just nu sitter jag hemma och skriver blogginlägg och funderar över vad jag ska skriva i detta blogginlägget. Just nu känns det bara skönt att fokusera på skrivandet. Jag har jobb senare denna eftermiddag, men det funderar jag inte på just nu. Nu vill jag bara njuta av ledigheten i några timmar till. 
 
Ekonomin och allt jag har att göra med den tänker jag inte heller så mycket på just nu. Visst kan det kännas lite läskigt och jag har den där känslan i bakhuvudet med att det är obehagligt att det är så mycket pengar som jag har hanterar just nu. Oron finns där, men jag har ändå bestämt mig för att bara göra som jag har planerat och just nu kan jag inte göra så mycket som förändrar någonting till det bättre. Det bästa jag kan göra är att vänta till slutet av september. Jag tror att jag får till allt då som jag har planerat och då kommer det att kännas lite lugnare i min mage efter det. Dessutom har jag många andra saker som jag vill få gjort innan den sista veckan i september. Så även när det gäller detta med ekonomin så är det bara bäst att tänka i nuet. Det tycker jag i alla fall. 
 
När det gäller jobbet så har man ju mycket att göra med detta hela tiden och så kommer det väl att vara så länge man har ett jobb att gå till. Där har jag lärt mig sen länge att man måste vara i nuet annars funkar det inte alls. Börjar du tänka för mycket på saker som kanske händer senare, då uppstår det lätt mer problem för att man inte är fokuserad på allt som händer i nuet. Det är så mycket att tänka på när man är bussförare och det gäller och lägga energin på rätt saker och verkligen skita i allt som inte har med tex säkerheten att göra. Säkerheten går alltid först i alla lägen. 
 
Jag  funderar mycket kring hur jag ska hitta en bra balans mellan jobbet och pingisen. Inställningen är att jag ska köra på så mycket jag känner att jag kan, men att jag ska passa mig lite för att spela till sent på kvällar när jag ska upp väldigt tidigt dagen efter. När jag kollar arbetsschemat och när jag har möjlighet att träna pingis så tycker jag mig se att jag kommer att kunna köra på ganska regelbundet. Här är det väl också viktigt att vara i nuet. Man märker ju vad som funkar för varje dag som går. Dom veckorna då jag inte kommer att kunna spela så mycket pingis, då kommer jag att vara noga med promenadrundor och jagandet av antal steg. Jag vill inte bli för lat bara för att jag har börjat spela pingis igen. Sen är det ändå så att om jag spelar pingis som jag tex har gjort denna veckan då känner jag att jag med gott samvete kan skita i promenadrundor. Jag har kört tre pass denna veckan och jag hade haft tid med ett fjärde, men jag kände i kroppen att det fick räcka med tre. Kör jag tre pass, då bryr jag mig inte om promenader om jag inte är sugen på att gå ut och gå en runda. 
 
(null)
 
(null)
(null)
 
Imorgon åker jag upp till Stockholm. Min vistelse där är ganska dåligt planerad och jag kommer inte att kunna göra något av dom sakerna som jag helst hade velat göra. Men det viktigaste är ju ändå att jag kommer dit och det är ju bara att ta det "chill" och göra det bästa av det. Nu kör vi!!
 


Fokuserar på pengarna resten av året.

Det är nog tur att jag är så välplanerad och sen länge har varit noga med att hålla mig till vad jag har bestämt mig för sen länge. Hade hade jag nog känt mig väldigt stressad och orolig just nu. Jag har svårt att släppa att jag tycker att det är obehagligt att "bolla" med så mycket pengar som jag gör just nu. Jag vet inte egentligen inte varför det känns som det gör. Jag gör saker här och nu för att jag vill få något i framtiden som jag inte har nu. När jag sen får det jag kämpar för så blir jag rädd för allt som kan gå fel. Hittills har de mesta funkat och jag har fått loss pengar till allt jag har velat göra under detta året. Det är jag nog nöjd över. Sen får jag väl acceptera att jag inte kommer att klara alla dom ekonomiska mål som jag satte upp i början av detta året, och som jag hade tänkt att sätta till slutet på december i år. Det kan jag nog säga att jag inte kommer att klara. Jag var nog lite för optimistisk och trodde för mycket på mig själv i slutet av förra året. 
 
Fokuset just nu i alla fall är att jag ska hålla mig till den plan jag har för resten av detta året och klarar jag det, då har jag gjort absolut allt jag kan och då behöver jag ju inte ångra några ekonomiska beslut som jag har tagit under år 2023. Det får jag vara nöjd med och jag kan ju inte klara allt som jag helst skulle vilja få gjort. Sånt är ju livet liksom. 
 
Under hösten och vintern så ska jag ju naturligtvis fortsätta att jobba på med busskörningen. Jag vill spela mycket pingis och jag har ju under en ganska lång period nu lagat ganska mycket mat. På jobbet händer det mycket nytt. Typ nästa vecka ska jag kanske börja köra lite nya bussar. Dom skiljer sig en del från dom vi har nu. I oktober får jag nytt schema och då får man se hur det känns. Mycket nytt ska man ju lära sig. Nya bussar, ny tidtabell, nya linjer och körsträckor. Lite snurrig i huvudet kommer man säkert att bli, men jag har ju varit med och kört i några år nu, så jag tror att jag lär mig nog det nya ganska snabbt ändå. 
 
Pingisen vill jag köra på med. Nu börjar ju säsongen dra igång mer på allvar och fler spelare börjar sluta upp i Trollhättan för att lira och träna på. Jag hoppas att jag kör på och att jag känner att kroppen mår bra av det. Mycket annat vill jag inte med pingisen. Jag redan efter 6 pass fått flera frågor om jag vill: Tävla, hjälpa till som tränare eller vara domare. Jag har svarat nej på allt och jag gissar att jag nog kommer att få vänja mig vid att säga nej på hundratals olika sätt. Jag hålla på med pingis för att jag tycker det är kul och det gör jag bäst genom att göra sådant som jag lätt kan motivera mig till att kämpa med. 
 
En en annan sak som jag har kämpat med ett bra tag nu och faktiskt tycker är ganska roligt det är matlagning. Jag tycker många gånger att jag får till bättre mat när jag själv lagar den, än den mat  jag ibland köper ute. Det kul att leta inspiration och sen se vad man själv kan göra. Nya smaker och bara hitta glädjen till mat matlagning är roligt och spännande. För några år sedan trodde jag aldrig att jag skulle börja tänka kring mat som jag gör nu, men det är ju bra att man kan ändra sig och faktiskt hitta nya saker att göra som man också tycker är kul. 

Nu är det höst och detta är nog min "favvoårstid" Jag ska till Stockholm nästa vecka och i slutet av denna månaden ska jag till Göteborg för att kolla in Bokmässan. Det är bara att köra på med allt. Jag kan ändra på det jag gör i nuet för att få till en förändring i framtiden. Samtidigt vill jag kanske inte ändra på allt, för mycket i mitt liv tycker jag är bra just nu. 
(null)
(null)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE