31 December 2008Nu går vi snart in i ett nytt år vilket medför nya möjligheter. Själv så hoppas jag att jag kommer att orka att röra på mig en hel del. Korta fokuserade träningspass hela tiden.  Annars har jag inte så mycket planer för 2009.
  Allting som ligger framåt är som ett blankt blad och det är bara att välja vad man vill göra.
 Kanske är det dags för lite förändringar. Flytta, resa mer eller kanske byta jobb?
Alla möjligheter finns ...
Det gäller bara att våga ta steget...


Jag vill passa på att önska Er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR !


2009 KAN BLI HUR KUL SOM HELST !!!!

En powerwalk


Jag har varit ute på en powerwalk. Jag tvekade lite innan jag skulle gå ut. Jag måste erkänna att det redan nu tar emot, men när man väl kommer igång så känns det superbra. Linda Olsson

Linda är en person som jag tycker mycket om. Hon är en glad, posetiv och väldigt vältränad tjej. Jag slutar aldrig att imponeras av Linda. Hon verkar orka träna hur mycket som helst. Hon säger själv att hon orkar för att hon har hittat ett balansen mellan: Träning, vila kost och kosttillskott på ett bra sätt. Jag känner ingen som kan så mycket om träning och hälsa som Linda, och det finns ingen som hjälper mig så mycket som hon gör med olika träningsprogram och tips råd i hur jag ska komma igång med träning, hur jag ska tänka när det känns jobbigt att ta sig i kragen och dra ut och träna.
 En annan sak som jag gillar med Linda är att hon hör till dom personerna som vågar stå för saker och ting. Hon är bara så cool som alltid i alla lägen vågar vara sig själv.
Linda får ofta väldigt mycket uppmärksamhet när man är ute ned henne , men hon tar det alltid på ett avspänt och balanserat sätt.


Vad kommer jag att minnas mest 2008 ?

Det jag kommer att minnas mest 2008 är :
 
  

 Global uppvärmning.


Hur ska vi rädda världen ?

Du kan inte ensam rädda världen. En politiker kan å andra sidan inte rädda världen utan dig. Det behövs ett brett folkligt  stöd för att bedriva en miljövänlig politik.
Min personliga åsikt är att om vi människor ska kunna på allvar bromsa växthuseffekten så krävs det stora, övergripande internationella politiska beslut. Tex i EU - parlamentet eller i FN:s generalförsamling.

Det finns bra människor inom politiken som inte vill erkänna att det är något problem med växthuseffekten. För om man erkänner att detta är ett problem då har man ett  moraliskt ansvar att agera.
Vi människor som lever på jorden fyller upp atmosfären med föroreningar varje dag. 25 % av alla växthusgasutsläpp står USA för. Dom är 4 % av jordens befolkning, ändå släpper dom ut så mycket. Om inte USA gör stora förändringar i sin miljöpolitik så känns alla andra länders arbete så gott som meningslöst. Tidagare generationers misstag ger konsekvenser som vi förhoppningsvis kan rätta till.
Vi har inte bett om de.....
Men vi står inför ett fullbordat faktum.


Jag tycker det är oerhört frustrerande. Vetenskapsmän tar fram så tydliga bevis det går och ändå bara vi fortsätter att fylla atmosfären med mer och mer föroreningar. Jag ser mig omkring för att försöka hitta något tecken på förändringar .
Men just nu ser inga övergripande i alla fall.
Om en viss fråga inte får mycket uppmärksamhet så är det lätt för våra folkvalda politiker att ignorera den.
Därför måste debatten fortsätta tills man har en lösning på klimatproblemet.
Detta har jag tänkt på så länge nu så jag kan lätt ta en debatt om detta.
Jag ska hitta alla spärrar i huvudet på folk som hindrar dem från att förstå det här. Och så fort jag har hittat en spärr försöker jag bli av med den. Demolera den och smula sönder den.Detta är vårt hem. Allt som har hänt i mänsklighetens historia har hänt på den här runda "bollen".
Vårt hem står på spel nu. Förutsättningen.... för att vi ska kunna leva på jorden och för att vår civilisation ska ha en framtid.

Jag anser att detta är en moralisk fråga som vi människor måste ta tag idag. Tomorrow Might be too Late !

 

Framtida generationer får kanske anledning att ställa frågor :

" Vad tänkte våra föräldrar på ?"
" Varför vaknade de inte till när de hade chansen ?"
" Var  dom för upptagna ?"
" Eller brydde dom sig inte ?"
Vi måste höra dom frågorna nu.

Jag hoppas att framtida generationer kommer att fråga:

Hur bar dom sig åt när dom hittade en lösning på klimatkrisen ?


Karin Andersson

Karin är en snäll och trevlig tjej som jag alltid har gillat. Man blir jämt så glad när man ser henne för man vet redan innan att hon kommer att säga något snällt. När man umgås med Karin så är det alltid trevligt. Hon har ofta något kul att berätta, det är aldrig tråkigt . För det mesta talar jag med henne på telefon och det är ofta långa samtal med mycket skratt. Jag tror att alla som känner henne håller med mig. Det kan inte finnas någon  som tycker illa om henne.


Kan fortfarande ångra...

Jag kan fortfarande ångra att jag inte passade på att se Iron Maiden när dom var i Sverige i år.

Hitta inget bra klipp från 2008 så det får bli ett från 2005. Dom kanske inte var så bra 2008 ? Jag kanske inte missa något, hoppas de i alla fall.


Robbin Johansson

Robbin är en kille som jag alltid har gillat. När han började spela pingis för hur många årsen som helst  minns jag att han redan då hade en härlig bollkänsla. Han var en liten "parvell" som hade mycket spring i benen. 
Han är en person som verkar trivas med livet. Jag tror inte att det är någon annan människa som kan få mig att skratta så mycket som Robbin.Jag har tre grymma pingis minnen med Robbin.

1. Ett läger i Tyskland för många årsen. Jag och Robbin körde ett extra träningspass på ca 4 timmar. Det skulle jag aldrig orka idag.


2. När han som 17 åring blev 3:A i herrsingel 20 år  på SM.


3. När han ringer hem till mig och säger att han vann över Japanen Mizutani i den stora pingistävlingen i Örebro.


Stellan Bengtsson

Stellan bengtsson från Falkenberg var bara 18 år när han vann VM -guld i bordtennis 1971. Han var då Sveriges förste världsmästare i singel.

I den tredje omgången så var Stellan mycket illa ute mot en kines, Li - Ching Kuang. Stellan låg under med 11 -16, men vände och vann med 21 -19 i femte och avgörande set. I finalen vann Stellan mot Shigeo Itho med 3-1.

Stellan vann mycket på att han var otroligt snabb, han hade en enorm vilja att vinna och han hade bra servar och första attacker.Under mitten av 90 -talet var jag mycket på läger i Falkenberg och hade då Stellan som tränare. Han var en enormt duktig pingistränare på alla möjliga sätt. Jag minns att jag såg upp till honom väldigt mycket. Det finns ingen annan person som har lärt mig så mycket pingis som Stellan Bengtsson.


Pingis ?

Om jag minns rätt så var det för 1,5 årsen jag la ner allt va pingis heter. Nu 2008 har jag börjat träna igen, Även om det är långt till någon storform så tränar jag ju i alla fall. Jag försöker köra två gånger varannan vecka. Jag tycker att det är jätteroligt och jag tror inte att jag kommer att sluta.


Men jag kommer bara att träna och jag tror inte att jag kommer att öka träningsdosen. Jag kommer inte att börja som tränare igen och jag tror inte att det blir några tävlingar. Blir det så att jag bestämmer mig för att börja tävla så är det för att jag själv vill de och inte för att andra har övertalat mig. Jag kommer säkert att få 25 frågor per träningspass även nästa år om jag inte ska börja lira tävlingar och seriespel. Svaret jag ger är fortfarande NEJ, och det är bara jag som kan veta och känna själv om jag vill börja tävla.
Semester 2008I slutet av maj så drog jag till Stockholm. Träffade min kompis Madde där. Vi hade en trevlig helg bla såg vi KISS.
Detta är ett roligt minne som jag kommer att bära med mig livet ut.
Promenad 2008

Egentligenn kommer jag nog att minnas 2008 som ett promenad år. Herregud vad mycket jag har gått. Många långpromenader har det blivit. Ett favvovarv har jag haft, och det är: Stan, Onsjö, Brätte, Öxnered, Blåsut Och Dalbobron.Blogg 2008 ?


År 2008 börjar lida mot sitt slut och 2009 närmar sig.  Min blogg 2008 blir bara en Decemberblogg. Resten har jag tagit bort. Det fanns så mycket gammal skit på min förra blogg som jag bara vill glömma. När jag började blogga Januari 2008 så tänkte jag att jag skriver hela året. Det blev inte riktigt så jag slutade tidigare än vad jag hade tänkt mig sen började jag igen. Det gjorde jag för det var många som tyckte att det var tråkigt att jag sluta. Det har också varit bra att blogga på grund av att det är lättare att släppa och gå vidare om man skriver av sig lite. En annan bra grej är att mina vänner vet vad som händer och sker och jag behöver inte lägga så mycket tid på att förklara och berätta,  det står på min blogg och är ni intresserade av att veta mer så är det ju bara att fråga. Det känns alltid bättre att slippa förklara allt från början.


Det fanns självklart en hel del på min förra blogg som jag vill ha med på denna bloggen när vi snart kommer in i 2009.
Jag har skrivit lite om personer som jag tycker väldigt mycket om, Kisskonserten, jag la upp videoklipp på Iron Maiden och jag har haft åsikter om global uppvärmning mm.
Jag har gjort tre tatueringar och jag var på väg att göra en fjärde men det blev inte så för att tatueraren ritade inte bilden som jag vill ha den. Nu har jag lagt allt va tatueringar heter på is, men jag är inte färdig än.


Jag tycker att det är ganska kul och blogga och det är egentligen den enda orsaken till att jag fortsätter även år 2009.
Nu ska jag blogga om några saker som jag gillade på min förra blogg. Det blir lite hårdrock, personer som jag gillar global uppvärmning mm. Jag kanske även  skriver lite om saker som jag gjorde, men som jag aldrig skrev om på min förra blogg, vi får se.

DANNE JOHANSSON ÖNSKAR ALLA ETT
GOTT NYTT ÅR !


Var och handla

Gillar min nya kamera skarpt. Det är mest därför jag skriver inlägg nu. Detta är ju en blogg och bloggar är till för att uppdateras med vad skit som helst så jag skriver,  för många av er blir ju sura på mig för att jag inte skriver.


Jag har varit och handlat. Det blev 1,5 liter mjölk, bröd, hushållspapper och glass.  Provar bara

Lägger upp en bild för att se hur min nya kamera fungerar.En bild......

En bild på mig från vattenpalatset. Jag var där och simmade i en timme.Bloggtorka

                           

Tre saker som finns i min kyl: Mjölk, bröd och sylt.
Frys: Köttbullar, bullar och griskött.
Handväska: Har ingen.
Badrumsskåp: Parfym, borste och plackers.
Skohylla: Löparskor, promenadskor och finskor.
Förråd: Pärmar, pall och tvättmedel.
Hjärna: Jobbet, pengar och Mimmi.
Jackficka: Mössa, handskar och penna.
Krydskåp: Svartpeppar, vitpeppar och citronpeppar.
Ballkong: Har ingen.
Barskåp: Whiskey, vodka och päronkonjak.
Köksbänk: Tvål, diskmedel och pizzarester.
Detta gjorde mig väldigt glad på juldagen: En kompis ringer och talar om för mig hur tacksam hon är.
Det senaste någon sa till mig:  Hawaii.
Vad är det för färg på ytterdörren ? Brun


Nattens

Humör: Toppen !
Gjort: Inte mycket.
Planer: Vet ej, men imorgon ska jag simma.
Ser på: Skärmen
Lyssnar på : Radio
Läser: Nej
Dricker: Vatten
Äter: Kex
Bästa: Ja vad ska vi ta. Jag mår bra.
Sämsta: Jag är lite orolig för Mimmi.
Borde: Snart gå och lägga mig.


Lions Hunt BuffaloEn buffel mot en hög med lejon. Buffeln försvarar sig bra. Lejonen blir kanske lite rädda ?
Se vad som händer sen !

Jag blir så fascinerad.... djur är fantastiska.


Annadag jul

Hej på er ! Har ni fortfarande ont i magen på grund av all julmat ni har proppat i er.
Själv ligger jag i min soffa och pendlar blicken mellan taklampan och olika kanaler på tv. Jag har många kanaler och välja på men väldigt svårt att bestämma mig för vad jag ska se.


Jag känner mig lite öm och stel på grund av alla övningar jag körde igår, men jag har tagit lite massage i stolen så det känns ändå bra. Imorgon ska jag mjuka upp kroppen lite till för då får det bli några längder i simbassängen. Ska tagga till badhuset så tidigt som möjligt ( kl 10:00).

Det blir mer bloggande ikväll bara jag kommer på något att skriva
Vi hörs...


Elitserien

Sitter här och tittar på lite klipp från Elitserien. Finns mycket kul att titta på.

En spelare som jag självklart gillar att se är Kristian Karlsson., men det är också kul att se Mikael "Äpplet" Appelgren  som med sina 47 år har en matchkvot på 18-3 (1-1 på första bordet). Det måste väl vara överraskningen i Elitserien ? Jag  vet att han är bra , men inte trodde jag att han fortfarande håller så här hög klass.SPÅRVÄGEN - WARTA
SPÅRVÄGEN-REKORDSPÅRVÄGEN- FALKENBERG, DEL 1


SPÅRVÄGEN-FALKENBERG, DEL 2


Juldagen

Har inte mycket att berätta om denna dag, men det är väl det som är tjusningen med att ha en blogg. Att man skriver om  det som händer även om det inte är spännande.

10:00 Gick jag upp och käka frukost.
10:30 Gav jag Mimmi mat.
11:00 -12:00 Körde jag lite armhävningar, situps och några ryggövningar.
12:15 Gick och la mig i sängen för att vila lite.
12:45 En dusch.
13:15 Körde lite soptunnor till huvudporten där jag bor.
13:53 Började jag jobba.
14:48 En jättecool tjej gick på bussen. Hon hade julgranskulor i öronen.
18:20 Hade jag en alldeles för kort rast. jag hade inget mat med mig och alla affärer, pizzerior och korvkiosker var igenbommade.
18:20:01 Springer hem och käkar på 15 -20 minuter.
18:59 Går sen till resecentrum och löser av en förare.
.21:40 Sitter jag på Näl och läser.
23:16 Slänger in kassan i skåpet och taggar hem.
23:30 Ser hur snygga brudar som helst på stan.


God Jul


God Jul !


Tänd ett ljus.Jag kan inte förstå hur folk kan handla så mycket julklappar. På stan går människor jätte stressade precis som att dom bara hade en dag kvar att leva. Det finns säkert människor som sätter sig i skuld för att ha råd med mycket julklappar.
Ok , Jag har inte med det och göra och är det klappar till barnen då kanske det är ok , jag vet inte.

Såg också många vuxna på stan idag som hade handlat enorma mängder alkohol. Jag får faan ont magen när jag tänker på alla stackars ensamma barn som är rädda och får stå ut med att se dom vuxna supa sig fulla på jul.
Julen är barnens högtid, men tänk va många barn  där ute i vårt avlånga land som inte varken får klappar eller kanske inte ens julmat. Hoppas ändå att att det inte är så många som jag tror. Hursomhelst så sänder jag en tanke till alla er som känner er ensamma och övergivna på jul.Själv ligger jag lågt i jul. Inget supande inte mycket klappar har jag köpt. Jag är inte mycket för denna hysteri och stress bara för att fira jul.
Jag har dessutom varken barn eller barnbarn som jag behöver köpa julklappar till. Kalla mig snål om du mår bättre av de. Jag tar inte åt mig även om du säger som en arbetskamrat vräkte ur sig väldigt ogenomtänkt i all denna jul stress och hysteri som han själv är inne i. Han sa DIN SNÅLE JÄVEL ! Han vet inte riktigt vad han snackar om. Själv tycker jag att det är så långt ifrån sant man kan komma. Det är bara de att jag vill ha pengar att röra mig med i Januari för då finns inte denna julhysteri och stress på samma sätt  ute i handeln. Dessutom är det så att jag är hellre exta generös hela året mot nära och kära och även mina vänner istället för att panikshoppa och ge bort mer än man har råd med på julafton.


Nu börjar denna dagen, dan före doppare dagen lida mot sitt slut. Hoppas ni får en riktigt god jul och är du en av dom som har tänkt och supa skallen av dig under jul så snälla gör inte de. Det finns många andra dagar på året som du kan göra detta på. Bryr du dig inte om dig själv så kan du väl åtminstonne tänka på barnen.

God Jul önskar DANNE.Det kändes bra !

Jag känner mig nytränad och pigg. För några timmarsen var jag ute på en powerwalk ! Jag tänkte att jag börjar denna nystartade satsning med något som jag är van vid. Nu har jag tagit det första steget och nu känns det lätt att bara ösa på mer och mer....
När man känner inspiration till träning då ska man ta tag i det NU för annars blir det inte av !
För mig fanns det liksom inte längre .... "Jag ska snart" ! Tar man bara det första steget så är det lätt att sen ta nästa.Det som också känns bra är att jag realistiskt uppsatta mål. Max en timmas träning vid varje tillfälle, max varannan dag, mycket variation i början, inte gå ut för hårt och dricka 8 glas vatten om dagen. Det känns inte som några skyhöga målsättningar direkt. Det är ju annars jätte lätt att gå i den fällan att man just har alldeles för höga mål . Man tänker nytt år ,nytt hälsoliv och så kör man för hårt i början och efter tex 1- 3 månader så pallar man inte med.
Det tar ca 3 månader för kroppen att vänja sig vid den nya livsstilen så det blr ju tråkigt om man ger upp just då, eller hur ?


Glöm inte tankens kraft är stor ! Tänk positivt ! Det är så jäkla kul att träna i ett måbra syfte !
Tänk inte nästa år  ska jag börja. BÖRJA NU ! De som redan nu har gett resultat är att jag känner mig pigg och glad.
 Kram på er...........Julklappstips !


Julklappstips . Ett par badbyxor som har en färg när dom är torra men när dom blir blöta så skiftar dom i nyanser.
 Jag lovar, det är samma badbyxor på alla tre bilderna.
Jag känner en stor inre frid.

Söndagen börjar närma sig sitt slut. Jag ska natta Mimmi , och sen ska jag gå och lägga mig. Idag har jag städat och tvättat.
Alla julklappar är fixade, favvoresturangen har fått ett besök, jag har varit och badat och jag har bestämt mig för att börja träna igen .

Allt känns toppen, och jag känner ingen stress för allt är klart inför julen.  Jag jobbar nu två dagar och sen ska jag fira jul.
Julefriden har även kommit till mig, nu väntar jag bara på Tomten.
GOD NATT


Nu har jag bestämt mig !

SKönt, jag är tusen gånger piggare än på mycket länge.
Jag drog tidigare idag till vattenpalatset och lekte lite . Även om man inte kan kalla det träning så känns det ändå som kroppen har fått sig en riktig genomkörare och nu mår jag toppen. Det är precis denna känsla jag letar efter. Träning kan vara väldigt jobbigt, men man mår så jäkla bra bara några timmar efter.


Så nu har jag bestämt mig,  Nästa vecka börjar jag med träning i ett må bra syfte. Ett av mina nyårslöften blir att dra till gymmet., men redan nästa vecka börjar jag att träna. Det kan vara powerwalk, cykel, löpning styrke eller pingis  vi får se.

För att jag inte ska tröttna direkt så är det viktigt att jag har klara och realistiskt uppsatta mål och jag tycker att jag denna gången har de.


Så här tänker jag :

* Ta det försiktigt i början.


* Jag kommer att variera min träning mycket , då kommer det att bli så mycket roligare.


* Kommer inför varje pass att försöka tänka : OK det känns jobbigt nu, men jag kommer att må toppen efteråt !


* Träning varannan dag.


 * Dricka 8 glas vatten om dagen .


* Sova 8 timmar per natt .
( ska försöka  )


* Träningspassen får inte vara längre än max 1 timma, bara pingisträningen kommer att vara längre.
Detta är för att inte tröttna och för att jag ska vara mer fokuserad när jag tränar.


Mer än dessa mål sätter jag inte upp. Detta känner jag är helt realistiskt och det känns hur kul som helst jag vill redan nu köra igång.


Ett nyårslöfte inför 2009 kan jag säga redan nu. Jag kommer att gå till gymmet. Det kan ni vara säkra på.

KRAM.........Lite bad mm.

Det var kul att leka lite på vattenpalatset. Plaskade med några vänner.   Vi simma lite, åkte rutchkana och realaxade i bubbelpoolen osv.......
Man känner sig som 15 år igen.


Annars då : Har städat hela förmiddagen och nu ska jag fortsätta med det  för jag vill ha fint till jul.
Har mycket tvätt också och jag har inte ens börjat än så det är bäst jag sätter lite fart.

Ni får ha en trevlig söndag kväll


Över en miljon steg........

Över en miljon steg på tio veckor det glömmer jag aldrig.Över en miljon

Jag vann stegräknartävlingen på jobbet. Jag gick över en miljon steg under tio veckor. Jag känner mig jättenöjd med detta. Nu blir vila från allt vad röra på sig heter.
Nästa år då är det jag som drar till gymmet det kan ni ge er fan på.Det fanns en till på jobbet som fick över en miljon steg och det var Therese. Jag måste säga att hon har varit jätte duktig som har orkat gå så mycket. Hon bara bestämde sig för att hon skulle gå mycket hon har kämpat på jättebra och hon var faktiskt väldigt nära att vinna hela tävlingen. Jag är jätte imponerad av resultatet som Therese har presterat för jag vet själv vad som krävs. Jättebra kämpat Therese. Du har varit hur grym som helst.


Har varit i Uddevalla

Har varit i Uddevalla och vänt nu på morgonen. Jag lämnade mina glasögon till Håkan på Memira. Det som gäller nu är att dom kommer att byta glas i bågarna så det mer passar mina ögon. Sedan ska jag gå med mina nya glasögon i ca två veckor och sen blir det en ny undersökning.
Det som känns bra är att dom är gör allt dom kan för att skapa alla förutsättningar som krävs för en operation.
Nu ska jag sova

Idag har det varit en lång dag. Det har varit jobbiga undersökningar i Uddevalla, och jag har varit i Trollhättan och lirat pingis. 
Tycker att det gick bra i Uddevalla. Det är inte kört än med en laserbehandling. Om det blir så att man kommer fram till att mina ögon är ok för en sån behandling så ska jag givetvis tänka en gång till för jag är ganska säker på att det kommer att bli en väldigt jobbig process de med.

Som det ser ut nu så är det fler undersökningar som gäller. Det är bara att bita i det sura äpplet och genomlida mera undersökningar.Pingisen gick sådär. Som jag sa det har varit jobbiga undersökningar i Uddevalla så jag var väldigt trött. Samtidigt så är det så att Robbin är så otroligt jävla bra på pingis så jag har bara inte en chans.
Men jag behöver inte skämmas för de. Robbin är bara hur grym som helst och det är så kul att lira pingis med Robbin.Nu ska jag sova egentligen skulle jag ha jobbat idag men pga mitt Uddevalla besök så var det omöjligt.
Therese kör åt mig idag. Tack tack tack snälla Therese.  Jag kommer att vara dig evigt tacksam. Du underlättade för mig hur mycket som helst.


Nu ska jag sova imorgon är det upp tidigt igen. Jag ska till Uddevalla igen. Ingen undersökning denna gången och det är jag glad för.


God natt.......


Lite pingis

Har varit i Trollhättan och lirat lite pingis. Det kändes väl ganska bra även om jag är ganska chanslös mot Robbin.
Känns som jag rörde på fötterna väldigt dåligt idag, men det är klart Robbin är alldeles för bra också.

 

 


Hur går det med mina ögon ?

Idag har jag varit i Uddevalla på en andra undersökning där man ska försöka se om jag kan behandlas med laser.
Jag har fortfarande inte tillräckligt bra värden för att få något svar  idag. Det krävs fler undersökningar.
På första undersökningen för en vecka sedan kom man fram till att jag hade gått länge med lite för starka glasögon.
Jag fick då rådet att gå utan glasögon i en vecka för att ögonen skulle få vila från dom starka glasögonen.


Idag på min andra undersökning var egentligen värdena samma, jag hade mina synrubbningar kvar. I de läget så kom vi fram till att jag skulle gå till en optiker med alla papper värden och allt så att jag skulle då kunna få så rätt glas som möjligt för mina ögon. Detta visde sig senare bli ett annat läge.När jag hade gått ut där ifrån och var på väg att åka hem så ringer Håkan (kirurgen på Memira ögonlaser i Uddevalla)
och säger att det finns ett annat  sätt att komma fram till rätt värden så att man kan bedömma mina chanser att få behandling . Med sk ögondroppar så förstoras pupillerna upp och man kanske då kan få mer exakta värden av mina ögon.
Håkan frågar om jag vill  göra detta. Jag svarar självklart ja och han sa då att han återkommer med tid om en vecka för då vet han mycket mer, där slutar detta samtalet. Jag tror nu att detta var det sista idag ifrån Håkan, så var inte fallet.

Tre minuter senare ringer Håkan igen och säger:

Du vi har tid redan nu så du är välkommen in redan idag. Jag tackar ja och promenerar tillbaka till Memira.
Jag får sitta ner och vänta i kanske Tjugo minuter innan jag får komma in i synundersöknings rummet igen.
Den här gången träffar jag en ny kirurg han ska nu göra något med mina ögon och detta är ett rent HELVETE !!!!! för mig för jag har värsta fobin för saker som folk gör i ögonen jag kan inte ens se när någon annan person stoppar in linser så illa är det.

Nu ska kirurgen ge mig mina sk ögondroppar. Han kommer med en liten sak med ögonvätska, hur nära mina ögon som helst. Jag slår igen ögonen direkt. Så kirurgen får själv hålla upp mitt öga samtidigt  som han ger mig droppar. Det svider till så ända in i HELVETE !!!!!!! i 2 -3 sekunder och sen ser jag ingenting i ca 15 sekunder.

Efter denna hemska upplevelse som jag har värsta fobin för så får jag sitta ner i kanske en halvtimme innan det är "time"för en ny undersökning, men nu är mina pupiller mycket större.
Det visar sig att denna undersökningen inte visar något annat resultat av mina värden än de man tidigare har kommit fram till, kanske lite mer exakt men det är marginellt.
Jag får meeeeeeeeeeeeer !!!!!! sk ögondroppar. samma prosidur en gång till det svider till som FAAAAAAN !!!! i 2- 3 sekunder och sen får jag sätta mig ner och vila igen så att dropparna får värka. Jag får några dunkar i ryggen och man säger att jag är jätte duktig denna förmiddag.

Efter detta blir det en ny undersökning i alla möjliga appareter. Jag får fortfarande inget svar och jag kan behandlas, mer undersökningar krävs.
Vi kommer fram till att mina gamla glasögon ska bytas ut till andra glas som mer passar mina ögon sen efter de kommer jag att få en ny tid för ny undersökning när ögonen har fått stabelisera sig.
Jag är jätteglad över några saker som Memira gör för mig:

 * Man kommer inte att släppa mig för än man har en lösning på mitt problem, och de känns toppen !!!* Man säger ju faktiskt också att jag ser bra och det känns ju också bra. Det hade inte varit roligt om dom hade sagt att jag ser så jäkla dåligt så vi kommer inte att kunna göra någonting.Nu ska det bli spännde att se vad som händer nästa besök.Den som lever får se.


Ny vecka

Idag har jag sovit till kl 10:00. Det var ganska längesen sist. Har nästan varje dag dom senaste tio veckorna känt att jag vill samla så mycket steg som möjligt , så därför har det inte blivit så mycket till att sova på morgonen.
När kl var 11:00  gick jag till min favvoresturang och käkade pasta.

Hoppas att denna vecka går fort för jag ser bara en massa jobb framför mig.

Ni får ha en trevlig dag........Det känns bra

Det känns bara bra allting. För första gången på länge känner jag att jag hinner med allt som jag ska göra. Städa, tvätta och diska är inte alltid lätt att få ihop när man bor ensam. Jag vill ha ett rent och frächt hem så dessa sysslor har hög prioritet. Men det känns bra jag känner att jag hinner med allt och nu i veckan har jag ju även umgåtts mycket med mina vänner.
I allt pusslande med att få tiden att räcka till så funkar det och det känns skönt. Jag planerar ju även min sociala situation med vänner och så har det inte alltid varit.


Lite hälsonoja.

Det är inte konstigt att jag känner mig som en uppblåst ballong. Ni förstår, jag har precis vräkt i mig en stripsrulle med kebabsås med för mycket lök i. Sen käkade jag glass med chokladsås.  Jag sitter mycket framför datorn, jag har ett stillasittande jobb.  Dom senaste tio veckorna har jag rört mig väldigt mycket. Frågan är om och hur mycket jag kommer att orka fortsätta ? Vi får se.

Jag vägde mig förut , 75 kg väger jag. Det gjorde jag för tio veckor sedan också, så alla promenader på ibland flera mil om dagen har inte ändrat vikten någonting. Det är inget jag bryr mig om så länge jag inte går upp mer och mer eller blir tjockare och tjockare runt magen.

Men jag kan inte sluta tänka på om jag skulle se tydliga resultat om jag la om kosten lite, skippa allt onyttigt, äta mer sunt, GHAAAAAAAA skulle kanske ge mig värsta magchocken om jag la om kosten.

Med alla dessa tankar kommer jag ett steg närmare gymmet. Jag tror inte att jag någonsin kommer att bli en soffpotatis, det vore hemskt, men frågan jag ställer mig är : GÅR HÄLSA FÖRE ALLT ?


Stegräknartävlingen

Idag är det sista dagen av Swebus stegräknartävling. Den har varit tio veckor lång.
Vilken placering jag än hamnar på så kommer jag att känna mig nöjd. Ibland har jag lyckats ta över 20 000 steg flera dagar i rad. Några gånger har jag varit över 30 000 steg och rekordet för mig ligger på över 45 000 steg på en och samma dag.
Vet inte om någon på jobbet har gjort över de på en och samma dag. Jag har sett ett uppskrivet resultat på över 55 000 steg men jag tror att det var steg över en hel helg.


Det som känns bra är att jag inte gav upp. Utan jag fortsatte hela tden. ibland har man givetvis inte tagit sig ut för det har tar emot , men då har jag tagit mig i kragen bara efter några dagar. Nu får det bli en lång vila från allt vad promenader heter. Det måste det bli för annars "pallar" jag inte med. Det krävs ganska mycket diciplin för att hänga i så länge som jag har gjort. Det ska bli jätte spännade att se vad resultatet slutar på, jag har ingen aning.


Får se om jag fortsätter att röra på mig lika mycket i framtiden nu när stegen inte längre är en tävling mer än för mig själv.
Har jag motivation, krafter, tålamod och den diciplin som faktiskt krävs för att röra på sig. Det är lätt att hamna i en situation där man tänker: Ah jag tränar imorgon istället , idag har jag så mycket annat att göra. Lätt att tänka så varje dag., eller hur ?


Om jag ska börja fundera på mitt framtida motionerande.

Promenader:  Det skulle vara bra om det blev några korta fokuserade promenader varje dag eller några långpromenader 2 - 3 gånger i veckan. Börjar jag inte gymma så blir nog detta ett måste om jag ska må bra och känna mig frisk.


Gymmet:  Som det ser ut nu så känner jag inget motivation över huvudtaget. Det svåra är att komma igång . Jag tänker hela tiden att nästa vecka ska jag gå men det blir aldrig av. Skulle kanske  behöva ha någon som puchar, peppar och inspirerar  mig lite, det kanske skulle hjälpa. Jag vill verkligen, men det händer aldrig.


Pingisen: Det känns bra jag tycker det är jätte roligt och jag kör på precis som förut med träning två gånger varannan vecka.


Jag är nöjd med det jag har gjort, får se hur det blir i framtiden. Stegräknartävlingen fick mig att flytta fram mina egna gränser i hur många steg man kan ta  på tio veckor  trodde inte att detta var möjligt . Snacka om ett steg i rätt riktning.


Gillar videon

Jag gillar denna videon. Så jag lägger upp den på min blogg.
Vanilla Ninja, Liar


Oj, vinter

Ush, vad jag hatar vinter. Det  är kallt så man fryser och blir lätt sjuk. Snö och is gör att  det är svårt att ta sig fram och man halkar lätt. Är det mycket snö så är det svårt att gå, trampar lätt i en driva och så hamnar det i skorna.
USH VAD JAG HATAR VINTER !Dom är så grymma !

Svårt att inte bara älska Kevin och Alice......

Har varit hos Robbin.Har varit hos Robbin ) hela kvällen. Jag har aldrig varit hemma hos honom sedan han flyttade typ tre eller fyra trappor upp från där han bodde tidigare. Jag blev överraskad över att han hade ett så stort kök.
Vi satt en stund och tittade på tv och jag passade på att gosa lite med hans söta katt som heter Ellsi.Sen drog vi till ett ställe och spelade biljard. Jag tycker egentligen det är väldigt roligt, men mot Robbin hade jag ingen chans. Jag vann inte en enda gång och det känns tungt, Ha ha.Efter detta gick vi till affären och köpte lite dricka ,ostbågar och vindruvor och gick hem till Robbin igen. 
Nu skulle vi se finalen i Idol. Jag har inte sett ett enda avsnitt i år. Jag brukar aldrig titta på de, men nu när det är final då tittar jag alltid, så brukar jag göra varje år.

Kevin och Alice var i final. Båda gjorde riktigt grymma  framträdanden .
När Kevin sjöng Living on a Prayer då var han en riktig kung.
 När Alice sjöng Heavens on fire då ägde hon scenen och man tänkte bara fan va grymm hon är !!!
Ha ha så här kan det se ut när man kommer hem sent en kväll. Vill bara påpeka att jag är inte full, men väldigt trött, men det betyder bara att det har varit en lyckad kväll.

Bra jobbat DANNE !

God natt...........

 


God morgon på er

Såg filmen Ghost Lake hemma hos Therese och Jonas igår. Det är ingen film som kommer att gå till historien som den bästa man
har sett , jag tror Therese, Jonas och Anette håller med om de.

 Jörgen Persson

Han är så nära ett ideal som idrottsman man kan komma. Tycker jag .

God nattLåten .....

http: // hempassagen.se/john84/bryan.mp3Det var dimma.

Var ute tidigare på en kvällspromenad. Nu är vi inne på sista veckan i stegräknartävlingen och jag tänker försöka lägga in en hög växel på slutet.

Blev inga bra bilder pga dimma.


 Mimmi ?

Det är något som inte stämmer med min lilla Mimmi. Hon har helt plötsligt blivit rädd för mig igen. När jag skulle ta ut henne ur buren så skrek hon jätte högt och dessutom bet hon mig väldigt hårt i min tumme.
Får ta och gå till djuraffären och fråga vad det kan vara den här gången.Kläder på golvet

Oj, he he här bakom var det  kläder som ligger på  golvet.
Råkade knäppa bilden av misstag.
Men det fick mig att plocka upp kläderna.Ja bilden kanske inte var den bästa men nu ligger det inga kläder på golvet längre.Kanske

Det är som när man går förbi någon och får kanske alldeles för lång ögonkontakt med den personen, så ler båda.....
Men sekunden senare vänder man sig snabbt och får då se att man var på väg in i en vägg.


Det kanske också är så att jag har fått ca  tio sms, ett brev på posten och flera mail i från en och samma person.
Sen kanske jag ångrar att jag inte prövade.
Det kanske hade blivit hur kul som helst.Videoblogg
Har varit i Uddevalla

Har varit i Uddevalla på en första undersökning av mina ögon. Får se om det kommer att bli någon operation med laser.  Nu måste ögonen få vila en vecka sen ska jag dit en gång till på en ny unersökning. Det känns väldigt bra för man känner att dom är väldigt duktiga.Jultallrik

Har precis ätit en jultallrik. En budget variant från torget. Men det var gott ändå.
Städning

Ush, Har precis städat lite i köket och i tv rummet , men nu får det räcka för idag. Jag går nog snart och lägger mig
Jag ska upp jätte tidigt hela nästa vecka.
Det kommer att bli en spännande vecka. På Tisdag vet jag jättemycket om laserbehandling för ögonen. Då ska jag på den första behandlingen i Uddevalla. Efter denna behandling vet jag om det blir någon fortsättning.


Vågar inte ta ut något i förskott.

Jag vågar inte ta ut något i förskott , men jag snackade med brosan tidigare i kväll och han sa att han kunde tänka sig att åka med på Metallica i mars.
Jag blev jätteglad men han visste inte om han hade möjlighet. Hoppas hoppas han kan !

Jag är full av förväntan men jag vågar inte jubla än......men brosan, hör av dig så fort som möjligt.

Jag själv får även kolla med jobbet ,men jag tror inte det ska vara några problem för har jag räknat rätt så är jag ledig den helgen.

Hoppas allt klaffar, då kan detta bli hur häftigt som helst.Allt är bra

"Allt är bra egentligen, men jag hinner liksom inte med."

Eller är jag bara en oduglig varelse som inte kan planera min tid. Borde jag bara ta tag i allt utan att hålla på och gnälla.
Tycker du de ? Man kan ju alltid skylla på ett systemfel i samhället, att jag känner mig trött och lite stressad. Det är samhällets fel: kraven , tempot och perfektionshetsen. Jag kan ju göra det lätt för mig och bara skylla på samhället och sen slå mig till ro.

Om jag struntar i allt, slår mig till ro och bara skyller på samhället så vore det lika smart som att gå ut på ett övergångställe utan att se sig för: Det är i princip inte mitt fel om jag blir överkörd, men det är forfarande jag som blir mosad.

Här hemma måste jag städa upp för jag hittar snart ingenting, men jag hinner liksom inte med för jag måste snart sova för att jag ska upp tidigt i morgon. Jag fick just se att jag hade varit så dum och bokat en tid i tvättstugan, men jag hinner liksom inte med för jag måste jobba. Ett litet misstag att inte titta hur jag jobbade innan jag bokade en tid i tvättstugan.
Det fanns en tid i tvättstugan på Tisdag, men jag hinner liksom inte med för jag ska på syntest i Uddevalla inför min laserbehandling av ögonen.


Är jag nöjd med detta ? Vill jag ha de så här ? Är detta livskvalitet ? Vad är viktigt för att jag ska må bra ?

Alla dessa ständiga frågor som snurrar runt som en virvelvind i mitt huvudet finns det inga lätta svar på.
Någonstans i allt tänkade så tror jag det är viktigt att stanna upp och försöka att inte tänka för mycket på saker som jag ännu inte har hunnit göra. Heller hur jag ska göra med detta osv....
Jag tror det är bättre att hålla fokus på det som är viktigt här och nu.Har bara en sak att avsluta med. "Allt är bra egentligen men jag hinner liksom inte med"

Tänk va skönt det kommer att kännas när jag kan säga: "Allt är bra för jag hinner med"


Problem

Känns som grymma problem. Egentligen är det inte de. det är bara att blåsa på men men men..........

Jag så nära att kunna fixa för mig. Jag vill inget annat än att se AC/DC och Metallica i Stockholm. Ändå är risken stor att jag missar båda.

Att jag inte får se AC/DC det är något jag kan leva med. Men Metallica vill jag verkligen se. Jag är rädd för att det kommer att kännas hemskt om jag inte får se dom.
Problemet är att jag vill inte tillbringa en helg i Stockholm ensam och jag vill defentivt inte gå på Metallica konserten ensam. Tyvärr så känner jag att det är svårt att få med sig någon den är gången.


Det känns bittert och lite vemodigt men så kommer det nog att bli. OK! Jag skulle kunna åka själv men det vill jag inte, och det tror jag inte att jag kommer att göra.
Så att få se Metallica på plats i Stockholm kommer nog att förbli en dröm.Världens största rockband ?

Lördag den 7 mars kommer Metallica till Globen i Stockholm.
 Det är samma sak här. Jag vill så gärna åka , jag är jätte nära att fixa resa , hotell och biljetter på B -sekt.
Får jag välja mellan AC/ DC och Metallica så blir det båda Metallica.


Metallica är kanske världens största rockband ? Detta vill jag så gärna se !  ÅHHHHH vad jobbigt det känns. Ska jag eller ska jag inte åka ?Detär frågan. Att jag vill det är det ingen tvekan om.Vill så gärna åka.

Sitter här och tittar lite på vad som händer nästa år.
AC/DC kommer till Stockholm. 20 februari står AC/DC i Globen. Det finns egentligen  bara ett passande ord: ÄNTLIGEN !!!!!

AC/DC är tillbaka.  Turnen heter Black Ice World Tour.


Ska bara bestämma för ett ja sen har jag resa, biljetter och hotell för ca 3000 kr.Ögonlaser

Jag vill eliminera mitt synfel permanent. Jag vill genomgå en ögonlaserbehandling.
På Tisdag åker jag till Uddevalla och genomgår den första behandlingen. Man kontrollerar om det finns någon ökad risk för mig att genomgå en laserbehandling. Vid denna första behandling får jag svar om jag kan behandlas eller ej.
Jag är lite rädd för denna första behandling för jag tror alltid det värsta, att dom kommer att hitta något fel på mig som gör att inte kan behandlas. Risken finns men den är väldigt liten .


Kan jag behandlas ? På Tisdag vet jag svaret.Nu ska jag sova

Har ätit några burgare och så tittade jag lite på Fiendens fiende. Vet inte varför jag satte på denna DVD men så blev det. 


 
Jag känner mig så trött nu och det känns i hela kroppen att jag har lirat pingis. Pratade lite med brosan tidigare han sa att det är nog bara en tidsfråga innan du börjar tävla.
Jag lär mig verkligen att säga nej på tusen olika sätt.


För mig är du alltid den störste......

Jan -Ove Waldner kommer alltid att vara den störste (för mig) inom svensk bollsport. 


 
 
 


Varför börjar jag blogga igen ?

Man kan fråga sig varför jag börjar blogga igen ?


* Ni är många som vill att jag ska fortsätta att blogga.


* Det känns ofta lite bättre att få skriva av sig.


* Det är kul att blogga även om de som är trist.


Jag har inte ändrat någonting, samma design och Bloggen heter fortfarande Danne Johansson.blogg.se

Mycket nöje !Välkommen till min nya blogg!

Det fanns så mycket på min förra blogg som jag bara vill glömma.
Gamla minnen och skit, så jag börjar om på nytt !
Välkommen till min nya blogg !Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE