Tänker mindre.

Det är ju som  vanligt skönt när arbetsveckan är över. Jag tycker att alla arbetsdagar har varit ganska lugna. Jag kände också att dagarna gick ganska fort. Man satt inte och räkna ner timmarna som man ibland kan göra. 
 
Annars känner jag att den senaste tiden har fått gjort mycket och jag har varit bra på att ta tag i saker när det väl är dags att göra dom. Jag tänker inte så mycket på allt innan det väl är dags. Jag är mer i nuet och även om något kommer till mig som jag på förhand inte har räknat med så tar jag allt lite som det kommer till mig. Jag bryr mig inte så mycket. Jag bara gör vad jag tycker att jag behöver göra i stunden och sen tänker jag bara att nu har jag gjort vad jag kan. Då finns det inte så mycket annat att tänka över. Känner jag att jag har gjort så gott jag kan och vad, då behöver jag ju inte efteråt tänka på att jag har gjort fel eller att jag borde ha gjort saker annorlunda. Blev nånting inte bra, då var jag inte bättre, eller bara inte redo för det just då. Fel kommer jag alltid att göra och det spelar ingen roll hur mycket jag försöker undvika dom. Jag är inte en felfri människa. Jag är ju bara en människa. Jag känner också att jag måste våga göra fel. Den som aldrig göra några fel, det är väl den som inte gör nånting alls. Kan man ha rätt, även när man har fel?
 
 
 


Danne - September 🍁

(null)
(null)         
(null)
(null)
(null)
(null)
 

 Fläskpannkaka - Leif MannerströmNattblogg - Här och nu.

 Nuet är det enda jag säkert kan veta något om. Dom senaste dagarna har jag mest bara försökt att leva i nuet och det känns bara väldigt bra. Allt blir bara så mycket lättare. Igår grejade jag väldigt mycket. Jag trodde aldrig att det skulle ta slut, men jag var hela tiden bra på att leva i nuet. Jag var fokuserad i stunden och gjorde klart det jag höll på med innan jag började på nästa grej. När jag sen kröp i säng så kändes det bara väldigt bra. Jag hade fått gjort så himla mycket och allt blev bra. 
 
 Nuet funkar ofta. Jag fattar bara inte varför det är något som jag behöver tänka på att jag ska leva i? Jag vill bara kunna göra det och det ska vara lika lätt som att typ andas eller gå. Man bara gör, utan att man behöver tänka på hur. Jag vill att det ska vara så med att leva i nuet också. Jag vet ju att jag kommer att må så jäkla bra av att klara av det, utan att behöva tänka på det. Om jag har någon form av lista på hur jag vill leva mitt liv så är nog en punkt som ligger högt upp på den listan: Lev i nuet. Jag klarar det ofta för att jag tänker på det, men jag gillar inte att ofta kommer på mig själv med att inte göra det. Jag måste tänka det och det tar mer kraft och energi. Jag känner inte att det blir optimalt liksom. Sen är det ändå så att om jag klarar av att leva i nuet så är det bättre att jag tänker på att jag ska göra det, än att jag inte tänker alls och inte lyckas med det. 
 
'Jag har känt många gånger att om jag tänker för mycket på framtiden så blir jag lätt stressad och mår dåligt. Det känns också lätt som allt bara blir för mycket och då skiter man lätt i det. Har man för mycket som man känner att man vill få gjort, så tror jag att man inte får gjort lika mycket som annars får, om man mer tar allt som det kommer och när det är dags. Jag kan också lätt oroa mig för framtiden om jag tänker för mycket på den. Det känns ofta väldigt onödigt. Jag har ofta upplevt att dom riktiga tuffa problemen som jag har haft i mitt liv, har varit sådana som jag sällan har kunnat föreställa mig. Varför ska jag då oroa mig för nånting? Nuet "vinner" ju lätt här också. 
 
Ibland funderar man ju för mycket på sånt som har varit också. Jag har nog ägnat på tok för mycket tid av mitt liv åt att tänka på sånt som har varit. Oavsett om det har varit saker som jag har varit glad eller ledsen för, så kommer man ju inte framåt, om man funderar för mycket bakåt. Erfarenheten kan vara bra att ha med sig, och man kan till viss del läsa sig av alla misstag man har gjort. Men någonstans behöver man nog släppa saker också. Tänka mer på nuet och inte låsa och älta saker som man har varit med om sen tidigare. Där har jag nog haft svårt att dra en tydlig gräns. Typ: Nu tänker jag inte mer på detta. Jag kommer inte längre och tankarna blir helt omöjliga att vinna över. Om man kommer till insikt med detta, så är det väldigt bra att bara gå till nuet och tänka på det istället. Den tanken (leva i nuet) vinner över alla andra. Speciellt den typen av tankar som handlar om att jag ångrar saker, eller bara funderar på alla möjligheter jag hade, men aldrig tog.  
 
 Man ska njuta av livet och må bra. Jag tror stenhårt på att det mest optimala är att leva i nuet. Då hinner man njuta av livet och det borde man ju må bra. Under Bokmässan mådde jag väldigt bra. Jag känner att jag borde kunna njuta mycket av livet i oktober. Jag har ju flera Sverigeresor på gång och kan jag bara resa dit jag vill åka och leva i nuet när jag är ute och reser, då kommer det att kännas så bar det bara kan. Det är jag övertygad om. 
 
Pengar är inga problem nu. Det går riktigt bra och även om man säger att pengar inte spelar någon roll, så är det en obestridd sanning att jag kan ju göra mer saker som jag vet att jag mår bra av om jag har mer pengar att "bolla" med. Pengar gör ju inte att jag mår sämre. När jag har haft stunder jag har mått riktigt dåligt och livet har känts skit så har jag i alla fall dom senaste åren kunnat tänka på att det i alla fall går bra med pengar. Det får mig ändå att må lite bättre när jag har stunder där jag kanske inte mår så bra. Det går inte att komma ifrån att pengar faktiskt spelar roll, även om det inte är allt livet. Mår du inte bra så räcker det inte bara pengar  för att du ska må bra igen, men jag tror ändå att det hjälper när försöker göra saker så att man ska må bra igen. 
 
 
 


Potatismos - Leif MannerströmVecka 39

 Då sätter vi fart på en ny vecka igen. Idag är jag uppe sjukt tidigt för jag har jobb att ta tag i. Skönt att man i alla fall slutar väldigt tidigt och sen är ledig imorgon. Från och med onsdag så jobbar jag på i tre dagar till. Jag slutar ganska tidigt även under dessa dagar. 
 
Jag går väl en del promenader under denna veckan, även om jag  just nu inte alls känner för att bry mig om hur många steg jag får varje dag. Jag vill rent ut sagt bara skita i det. 

När det kommer till konstprojektet så är allt som vanligt. Inget går varken bättre eller sämre. Allt är precis som jag hade planerat från början. Jag har satt upp ett mål för i år och det känns som att jag kommer att fixa det. Sen får jag ta det därifrån och fundera på hur jag ska greja vidare. Det känns ganska stabilt och inarbetat just nu. 

 Annars får vi se vad som händer under denna veckan. Jag tar ju lite dagarna som dom kommer. Sen vet man ju aldrig om man måste jobba tufft med busskörningen eller om det blir lugnt. Ett bra exempel på när jag verkligen hade helt fel om hur arbetsdagen skulle bli det var i fredags. Jag var så gott som helt säker på att jag passet skulle bli jobbigt.  Det brukar just det passet jag hade va. Men det blev precis tvärtom och när dagen var slut fattade jag absolut ingenting. Hur kan jag ha så fel? Naturligtvis var jag glad över hur allt blev.  Jag kör ju hellre ett pass som är lugnt än något som känns tufft och jobbigt liksom. Denna veckan kan jag just nu inte se att jag har några jobbiga pass, men om jag lär mig något av förra veckan så blir ju en arbetsdag inte alltid som man först tror. Så man får se hur det blir. Jag vet ju att jag har jobb att tag tag i och att jag ska köra en blå buss. 
 
Till kommande helg har jag tänkt att ge mig ut på en Sverigeresa. Det var den Sverigeresa som jag hade tänkt att göra tidigare i år, men som inte blev av  eftersom jag inte orkade. Till helgen gör jag ett nytt försök och jag hoppas att jag kommer iväg denna gången. Jag har förövrigt fler Sverigeresor planerade i oktober, och jag hoppas att jag sätter alla som jag har tänkt, utan att jag tänker för mycket på om jag orkar eller hur det känns i kroppen. Det är bara att köra nu. Jag kan göra detta på ett bra sätt som jag mår bra av. Det har jag blivit mer och mer övertygad om. 
 
 
Jag har en ny och förhoppningsvis bra ekonomisk vecka framför mig också. Jag har ju lyckats bra med att hålla på dom pengar jag ville spara under september och nu får jag se vad jag gör i oktober. Det känns bra i alla fall. Jag fattar inte riktigt hur det var möjligt att få ihop allt så bra som jag fick under denna månaden. Förra helgen brände jag ju 15 000 på en utekväll och nu helgen var jag ju på Bokmässan och brände lite mer cash. Ändå funkar det, men jag fattar just nu ingenting. 

Det finns absolut ingenting för min egen del, just nu som tyder på att det ska bli sämre med cash in, och vad jag sen kan bränna och investera i, för att slutändan ändå kunna tjäna ännu mer. Alla pratar ju om att vi går mot sämre tider. Stigande elpriser och mycket annat skit verkar ju många oroa sig för, men för min del känns det som allt bara går bättre när det för många andra är sämre, eller när den oron ligger i luften. Det känns nästan lite coolt och det är väl bara att köra på när allt går som bra med pengarna.  
 BOKMÄSSAN ❤️📚(2022 09 24)

Det blev ett besök på Bokmässan igår också. Jag åkte ner till Göteborg ganska tidigt. Hängde lite på låset och kom in bland dom första. Erfarenheten från tidigare år sa mig att detta var det bästa att göra, speciellt på en lördag. 
 
När man kommer in ganska tidigt på mässan så är det ju inte så överdrivet mycket folk. Det tar 1- 2 timmar innan det blir sådär jättemycket folk så att man får gå runt och trängas. Jag gick in På Svenska Mässan klockan 08:00 och sen satt jag lura lite för mig själv i en soffa tills mässhallen öppnade en timme senare. Jag kunde liksom i lugn och ro stämma av var jag skulle vara en viss tid för att få se en viss person och allt kändes inte så stressat, utan bara väldigt lugnt. 
 
(null)
 
(null)
 Jan Guillou Var på väldigt gott humör när han berättade om sin senaste bok. Jag kan säga att jag skrattade väldigt mycket åt samtalet som han hade med Fredrik Belfrage.
 
(null)
(null)
Det var kul att J-O Waldner var där signerade sin bok. Klart att jag ville ha en bild med denna legend. Pingiskung är han ju också. Jag har lärde väldigt mycket pingis under dom åren som jag själv spelade och fortfarande utvecklades, genom att jag bara titta när J-O spelade. Jag vet inte hur många timmar jag har sett av J-O Waldner när han spelar pingis. Vissa matcher har jag ju också sett om och om igen, säkert tusentals gånger. J-O Waldner måste väl vara en av Sveriges allra största idrottsmän genom tiderna. Tänker man på det så är ju bara det rätt häftigt. 
 
(null)
Ibland har man tur. Jag kom ju in på mässan ganska tidigt och det var nog det som gjorde att jag lyckades med att få en bild med självaste Greta Thunberg. Jag fick bara se henne av en slump när hon gick runt i mässhallen och tittade sig lite försiktigt omkring. Det verkade heller inte vara så många som kände igen henne. Jag tänkte direkt att denna chansen kommer jag nog aldrig att få igen. En bild med Greta vill man ju bara ha. Jag gick fram till henne och frågade väldigt försiktigt om jag kunde få ta en bild. Hon svarade lite lågt och blygsamt ja och samma ögonblick så ringde hennes telefon. Hon visade att det var ok att ta bilden ändå och jag tänkte bara: Yes, där satt den. Sen smög hon iväg och hon lyckades liksom på något sätt smälta in bland alla andra. Ingen av dom som jag såg verkade se att det var Greta Thunberg som strosade omkring inne på mässan. Jag kände mig väldigt nöjd med att jag hade fått ta en bild med henne. Om hon hade sagt nej  så hade jag respekterat det till 100%. Jag tror aldrig jag kommer att glömma detta ögonblicket när jag den 24 september 2022 fick ta en bild med självaste Greta. Det låter kanske lite löjligt att säga så, men för mig var detta så jäkla häftigt. 
     
 
(null)Jag nöjd med årets Bokmässa. Det var lagom att besöka mässan i torsdags och igår.  I torsdags var jag där hela dagen, men igår blev det en halv dag. Jag kände att jag inte kunde få ut så mycket. Det hade bara blivit jobbigt att stanna under eftermiddagen också med tanke på att det redan under förmiddagen hade börjat strömma in en hel del folk. 1,5 dag av totalt 4 dagar är för mig lagom och det jag ska ta med mig till kommande bokmässor i framtiden det är att jag ska alltid besöka Bokmässan första dagen, och sen är det bäst att åka fredag eller lördag och var där en halva dag. dagar är för mycket och 1 dag är för lite. Dessutom är det alltid bra att var på plats tidigt på morgonen. Då kan man slappna av mer och hinna med sånt som gör att man sen inte blir så stressade, när det senare under dagen börja komma väldigt mycket mer människor till Bokmässan. 
 
En sak som förvånade mig med årets Bokmässa det var att så många människor kom fram och frågade om dom fick ta en bild med mig. Jag ställde naturligtvis mer än gärna upp på det, men att ca 25 personer under dessa 2 dagar ville ta bilder tillsammans med lilla mig, det har jag aldrig varit med om under dom tidigare åren av Bokmässan. Allt det där kändes lite konstigt faktiskt. 
 
Om jag lever nästa år så blir det även då ett besök på Bokmässan i Göteborg. Det har jag redan nu bestämt. Detta är så roligt att åka på och jag gillar ju böcker, så det känns fel att inte vara där när det händer liksom. 
 


💙🧡💫🌏

 
(null)
 


Bokmässan (2022 09 22)

 Jag hade en rolig dag igår. Det är ju alltid trevligt att besöka Bokmässan. När man väl har kommit in på mässan så trivs jag väldigt bra. Det mysigt att gå runt och frossa i allt som finns att titta på. Jag vill alltid åka på Bokmässans första dag. Det känns mindre stressande och man får sitt guldkort och kan kolla in mässan ordentligt. Imorgon ska jag ju dit igen och då behöver jag ju förmodligen inte leta upp var det jag vill titta på är. Man kan gå dit direkt utan att behöva leta och fråga. 
 
Det blir ett besök imorgon också. Det räcker med 2 av 4 dagar. Jag är ganska säker på att jag kommer att bli nöjd. Jag kommer att köpa mer böcker och jag träffar säkert mer kändisar som blir glada för att man köper deras böcker och inte har något emot att ta en bild med Danne. 
 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
Janne Josefsson
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 


Shoreline

 
 
(null)
 Nattblogg.

Undra om det går att få ner allt som jag tänker på nu i ett enda blogginlägg. Jag vill försöka i alla fall. Det känns som jag behöver skriva av mig lite nu. 
 
Imorgon är det dags för Bokmässan och jag är ledig och ska ta mig till Göteborg. Egentligen känner jag inte för att åka och varje år tänker jag att om jag ändå ska göra ett besök så blir nog detta sista året. Sen när jag väl är på Bokmässan så är jag glad att jag är där. Jag vet också att jag året innan jag åkte till Bokmässan första gången så var jag så ledsen över att jag inte hade fixat biljetter. Där och då bestämde jag mig för att jag varje år ska vara ute  god tid med bokning och allt ska vara fixat och klart så att jag kan åka om jag verkligen vill det. Jag har hellre biljetter som jag inte utnyttjar, än att jag sitter hemma utan biljetter och vill göra ett besök. 
 
Som sagt. Varje år tänker jag inför Bokmässan att jag inte orkar bry mig, men jag vet samtidigt att jag ångrar mig om jag inte åker dit. Imorgon ska jag åka ner och sen blir det säkert på lördag också. Jag såg att tex J-O Waldner skulle vara där och signera böcker. Det tycker ju naturligtvis jag är roligt. 
 
Jobbat har jag gjort dom senaste dagarna och jag har ju en hel del jobb kvar. Det jag tänker på nu är om jag verkligen orkar mer denna veckan. Jag jobbar fredag och söndag. Fredagen är riktigt lång och sen ska jag ju köra söndag och måndag också. När jag nu ska besöka Bokmässan torsdag och lördag så är det ju inte konstigt om jag någonstans kan tycka att det känns som för mycket. Det som hittills också har varit tufft denna veckan det är att dagarna som jag har jobbat har varit tuffare att ta sig igenom än vad jag trodde innan att dom skulle bli. Jag kan tydligen aldrig förutse det där. När jag tänker att en arbetsdag kommer att bli lugn, då är det inte helt ovanligt att den känns tuff. När jag tänker att nu kommer jag nog att ha en tuff arbetsdag, då kan den bli hur lugn som helst. Jag fattar inte varför det kan vara så. Jag har ju kört buss i flera år, men jag har så ofta fel om hur en arbetsdag kommer att kännas och den känns ju extra tuff om man råkar förvänta sig att man sak få  en lugn dag. Det bästa man kan göra är väl att inte ha några förväntningar alls och sen jobba på i nuet. Sen vill jag ju så gärna förstå varför vissa dagar kan kännas så jäkla tuffa, men det går tydligen inte i det jobbet jag har. 
 
(null)
 Saker och ting som jag ska göra innan året är slut börjar ju närma sig nu. Vissa saker har jag ju tänkt att tjäna pengar på och man märker ganska tydligt redan nu att vissa människor vill hindra mig från att lyckas med detta. Nu är ju jag ganska väl förberedd och nu är jag ju inne i det där när allt går väldigt fort. Saker jag behöver göra måste jag göra nu. Det finns inget sen längre. Det nu jag måste göra saker, för annars blir dom ju inte gjorda innan året är slut. Det känns lite jobbigt att folk försöker jävlas och när vissa inte får som dom vill, så blir dom sura och jag tycker bara att mycket känns så orättvist. Konstprojektet är tex en grej som jag märker att vissa är sura över att jag tjänar pengar på. Jag fattar egentligen inte varför. Det är ju inte mycket pengar det handlar om egentligen. Jag sparat alla pengar som jag hittills har lyckats tjäna  på min konst. Men det är ändå inte mycket pengar som jag har fått ihop. Sen kan det ju var så att den summan pengar som jag tycker är lite kanske är mycket för någon annan. Kan det vara därför vissa blir så sura? 
 
 Folk är som dom är och det kan jag ju inte göra så mycket åt.  Det är väl så jag måste tänka för att jag inte ska ta åt mig av vad andra tycker. Jag vill ju greja med min konst och kan jag tjäna nånting på det jag gör, så är ju det inga pengar som jag bara kommer att sluta ta emot. Folk får väl tycka vad dom vill, fast jag blir ju ledsen och jag vet inte vad jag ska göra annorlunda, om jag inte väljer att sluta med det. 
 
(null)
 
Allt jag ska göra börjar som sagt närma sig nu. Det kommer att gå fort när man väl är inne i det man ska göra. Då kommer jag att ha nytta av allt som jag har förberett och tänkt på sen tidigare. Är man väl förberedd och inte slarvar, så har jag gjort allt jag kan. Om det ändå inte funkar, då är det så. Det är ju svårt att göra mer än så gott man kan.
 
Jag är lite ledsen över den kritik och det hat jag får för saker jag väljer att göra. Sen är det ju ändå så att många är jättesnälla mot mig också. Det är ju bara så lätt att hänga upp sina tankar på allt som är negativt. Man blir ju också trött på det.. Jag vill ju bara leva mitt liv och göra mycket av sånt som jag tycker är roligt och mår bra av. 
 
Jag hade mer och skriva, men nu orkar jag inte mer. Allt jag tänker på får vi ta i framtida blogginlägg. Jag har så mycket nu som jag varken kommer att släppa eller glömma. Jag orkar bara inte ta allt just i natt. 
 
 


Tändsticksfabriken i Vänersborg

 
 


Vecka 38

Fullt upp har jag under denna veckan. Jag har ganska mycket jobb och jag hade haft ännu mer jobb om jag inte hade planerat in en ledig dag på lördag. När jag har mina lediga dagar så har jag tänkt att besöka bokmässan i Göteborg. Jag har besökt den några gånger tidigare och varje gång har jag tänkt att nu blir det nog inget mer. Jag är färdig med Bokmässan liksom. Sen fixar jag ändå biljetterna långt i förväg för varje år så vill jag ändå vara på plats när det är dags för Bokmässan. Ett år blev jag ju så arg på mig själv att för att jag inte var där, och efter det har jag alltid fixat biljetter i god tid före. Jag tänker liksom att det är bättre att jag har biljetterna, även om jag inte skulle åka, än att sitta hemma och inte ha biljetter, fast man vill åka. Fast under denna veckan är min tanke att jag ska besöka Bokmässan under dom två dagar som jag är ledig från busskörningen. Så det blir fullt upp med både jobb och Bokmässan denna veckan. 
 
BILDER FRÅN TIDIGARE ÅR , NÄR JAG HAR BESÖKT BOKMÄSSAN I GÖTEBORG.
 
Fredrik Belfrage och Jan Guillou 
Jan Guillou 
Ingemar Stenmark
 
Leif GW Persson
 
Prinsessan Madeleine 
 
Frida  Boisen
 
 
Förövrigt under denna veckan så funderar jag på om jag klarar att få ihop alla steg som jag alltid jagar, men det borde ju inte vara några problem eftersom jag Bl.a. ska springa runt på Bokmässan. Då blir ju en hel del steg när man ska röra sig från ett seminarium till ett annat. Av allt man vill se så är det ju inte alltid så att dom olika platserna inne på Bokmässan ligger i närheten av varandra. Det kan ibland vara spring i trappor och gå i långa korridorer för att hitta det man vill se. Så jag tror att jag fixar minst 90 000 steg denna veckan också, men vissa jobbdagar kommer jag inte att orka ta några promenadrundor. Idag och på fredag har jag jäkligt långa dagar av jobb. Då är det mest äta och jobba som gäller. 
 
 
 
 
Fisk & skaldjursburgare!Söndag (2022 09 18)

Jag har tänkt mycket under denna helgen på hur jag ska få ihop allt fram över och jag har också tänkt på var jag ska sätta gränserna för hur mycket jag egentligen ska försöka fixa och vad jag ska strunta i. Livet blir ju för tråkigt om man bara jobbar och ägnar sig åt vardagliga saker. Man vill ju göra annat och unna sig mer av livets goda. Eller i alla fall vill jag förverkliga många av dom drömmar jag har. 
 
 
Samtidigt inser jag ju att jag kan inte göra allt och jag kommer inte att lyckas med allt. När saker och ting börjar närma sig och man faktiskt ska göra något så känner i alla fall jag ofta att allting runt omkring tenderar att gå väldigt fort. Är man då inte väl förberedd och exakt vet vad man ska göra, då går det lätt åt helvete när man i stunden är igång och gör saker som man tidigare bara har funderat på att man ska göra. Jag känner ju att jag är redo för allt möjligt som jag vill göra framöver, men jag är lite rädd för att allt kommer att gå för snabbt och att jag har missat något i mina tankar inför varje grej som jag vill göra. Har jag tex alla pengar som jag behöver? Jag tror det för det rullar bra nu och det är ju också ofta så att bara man vågar spendera pengar så kan man i vissa fall också lyckas tjäna på det. Jag hoppas att det blir så nu. För saker och ting framöver kommer att kosta pengar och dessutom brände jag på rätt bra i helgen, och då var jag mest ute för att koppla av. Det känns lite sjukt när jag tänker på det, men det känns bra att jag kan spendera som jag gör. Pengar går bra åt alla håll och det är väl så man vill att det ska vara?
 
(null)
 
 Annars är jag ganska nöjd med denna veckan. Jag har jobbat på bra och jag klarade lätt mitt veckomål på 90 000 steg. 
 
 
Konstprojektet har funkat att dra in pengar på, men denna veckan har jag nog legat precis på den summan som jag tror att  jag behöver tjäna för att jag ska nå det mål jag har i år. Man märker också mer än tidigare nu att många av dom som är lite delaktiga i att jag tjänar pengar, är lite sura för att jag gör det. Jag vet inte varför. Det är ju inte mycket pengar det handlar om. Det lilla jag tjänar på det är just nu egentligen inte värt den tid jag ändå lägger ner på detta. Men jag ser det som att kan tjäna nånting på min konst, så är jag glad över det lilla. Men det är ju fortfarande inget som andra behöver sura för. Det känns bara så löjligt att vissa bryr sig om att gnälla på mig om det här. Sen i slutändan så skiter jag ju i det i alla fall. Jag kör ju på med detta ändå. Slutar jag att greja med min konst, så är det för att jag själv vill det. Jag kommer aldrig att bry mig om vad andra tycker om människor inte har något positivt att säga. Speciellt inte när det handlar om min konst. 


Kevinfallet och de utpekade bröderna.

 
Dokument inifrån: Fallet Kevin | SVT Play


Lediga dagar!

 Det är skönt att vara ledig. Det kände jag framförallt igår. Jag blev så jäkla trött under kvällen och ca klockan 18:00 så somna jag. Sen vaknade jag inte förrän klockan 22:00. Jag klev upp ur sängen, drog i mig någon liter vatten, såg hur jävla rörigt jag hade det i lägenheten, tog en dusch, borstade tänderna och kröp ner i sängen igen. Sen sov jag som fan i typ 8 timmar till. Så kan det kännas när man har klivit upp klockan 04:00 sen i måndags.
 
Idag har jag däremot känt mig pigg och fräsch hela dagen. Skönt att 12 timmars sömn gjorde gott. Jag fick  gjort lite vardagliga saker under morgonen och nu ser det inte så rörigt ut längre i min lägenhet. Även idag har jag gått en promenadrunda på ca 12 km. Nu vet jag att jag kommer att klara målet med 90 000 steg i veckan. Det är lugnt liksom. Jag känner också att jag mår väldigt bra av att jag har detta målet med alla steg varje vecka. Det känns bra att det funkar. Kanske vågar jag öka målsättning snart. 
 
Annars idag har jag kollat lite på framtida saker. Jag har planerat hur och när jag ska genomföra mera resor inom Sverige. Det känns som att det kommer att funka och är full av förväntan, även om jag samtidigt vill förtränga den känslan av att allt kommer att kännas så otroligt bra när det väl blir av. Inget är ju klart förrän jag har gjort och saker kan hända som gör att det inte funkar. Men om jag bara kommer iväg och allt går som jag har planerat så känner jag ändå att det kommer att funka på ett sätt som känns bra för mig. 
 
Ikväll är jag lite sugen på att gå ut och jag tror att det kommer att bli så. Det blir avspänt och ganska lugnt. Jag känner att jag är mer sugen på en utekväll än att bara sitta hemma denna fredag. 
 
Trevlig helg!
 
 Onsdag (2022 09 14)

 Jag har varit lite snurrig och ofokuserad idag. Jag har tänkt fel och gjort fel. Sen har jag ändå rättat till allt och liksom gjort rätt tillslut. Men man blir arg på sig själv och det känns onödigt. Jag hatar när jag slarvar och idag gjorde jag det lite för mycket. Sen rättade jag ju som sagt till allt och jag letade i alla fall inga bortförklaringar eller skyllde mina misstag på någon annan. JAG STÅR ALLTID FÖR VAD JAG HAR GJORT. Det är viktigt för mig. 
 
Jag har ju mycket jag vill få gjort innan detta året är slut och vissa saker börjar närma sig nu. Nästa vecka är det ju Bokmässan och i slutet av vecka 39 (veckan efter Bokmässan) så är vi ju inne i oktober. Under den månaden är min tanke att jag ska avverka en hel del Sverigeresor och jag känner att jag har planerat det bra och allt ska funka. Det gäller nog bara att jag nu verkligen gör som jag har planerat. Jag har så lätt för att bara skita i saker, även om kanske bara något litet inte blir exakt som jag hade tänkt mig. Jag vill inte att det ska hända när jag nu har så många resor inplanerade i oktober. Jag tror att det kommer att bli bra i slutändan, men jag vill inte ha för stora förväntningar på nånting. Jag gör allt jag vill göra och efteråt får det kännas precis så som det gör. Jag accepterar känslorna oavsett vad jag känner. Det jag just nu vill fokusera på är att få allt jag vill göra gjort! Det gäller att lägga energi på rätt saker. Sen får jag ju inte glömma att jag ska må bra också. Annars kommer ju inget annat att spela någon som helst roll. 
 
 


Vecka 37

 Har lite mindre av jobb denna veckan om jag jämför med dom två senaste. Känns ju ganska skönt efter två rätt tuffa veckor. Bara 4 dagar och passen är helt ok. Ledig: Fredag, lördag och söndag. Känns skitbra!!
 
Jag kommer att gå promenader denna veckan, men jag får se hur jag lägger upp det denna veckan. Det kändes bra förra veckan när gick färre dagar, men lite längre än vanligt när jag väl gick ut. Fast känns det bra så kan jag väl gå lite varje dag också. Jag tror att bara jag sätter 90 000 steg varje vecka, så känns det bra hur jag än väljer att lägga promenadrundorna. 90 000 steg är det som känns bra i kroppen. Gör dom bara! Jag skiter egentligen i hur jag fixar det. 
 
(null)
 
(null)
 
 
 
Annars gör jag inte så mycket just nu. Jag planerar och tänker mest kring framtida saker.  Men jag mår bra av att inte ha så mycket nu, och lagom mycket sen. I slutet av månaden är ska jag ju på Bokmässan. Nästa månad blir det  några resor runt om i Sverige. Några fler galna utekvällar vill jag hinna med innan 2023. I november ska jag försöka ha fått in tillräckligt med cash för att kunna shoppa dom saker jag vill ha. Tex: Kläder och accessoarer. I december är tanken att jag ska skänka lite pengar till Musikhjälpen igen. Det gör jag ju mest för att kunna få göra lite roliga grejer nästa år. I december kan det ju också bli så att jag försöker göra allt som inte blev som jag hade planerat i oktober och november, men jag hoppas ju helst att jag slipper bry mig om sånt. 
 
 
(null)
 
(null)
 Lördag & Söndag.

Lördag
 Jag hade ganska många steg att göra eftersom jag inte har gått så många promenadrundor under denna veckan.  Igår blev det en runda på ca 12 km. Det kändes bra och bara genom att gå den rundan så närmade jag mig ju dom där 90 000 som jag har som mål att nå varje vecka.
(null)
 
 Jag grejade lite med min konst och funderade mycket på om det är värt att fortsätta och försöka nå målet med att slutföra detta. Det är lite jobbigt att tänka så för jag känner att jag är fel ute, men jag kan ändå inte sluta greja med min konst på det sättet som jag gör. Kanske har jag för lite tålamod och sen är det ju också så att jag har ju redan dom pengarna på ett konto som jag har som mål att tjäna på min konst. Tanken slår mig ju att bara trycka in alla pengar jag har i min konst och sen slutföra det på det sättet. Men jag vågar inte riktigt och det känns lite som fusk. Tanken med detta är ju att jag ska skapa något från noll som jag sen kan tjäna en viss summa pengar på och när jag har fått in dom pengarna, då har jag slutförf mitt konstprojekt. gör jag på ett annat sätt så vet jag inte ens om jag kan kalla det jag skapar för ett konstprojekt. 
 
Allt detta med konsten är kanske inget jag tar så allvarligt, men jag har svårt att bara avbryta kämpadet med det. Jag märker ju att jag kommer framåt och jag tjänar ju pengar på det varje vecka. Fast allt kommer ju att ta sån jävla tid (om det ens går att nå målet)  och när man tänker på det så vet jag inte om det är värt att jobba med det som jag gör. Det är en jobbig tanke som jag inte försvinner. 
 
Vad gjorde jag mer igår?
 
Jag städade en del. Sen en tid tillbaka har jag gjort det till en rutin att tvätta av mina golv minst en gång i veckan. Det gör ju att det inte hinnar att bli så mycket brödsmulor eller damm på golven. Allt håller sig rent hela tiden, om man bara städar innan det hinner att bli smutsigt. Jag tror att jag mår mycket bättre av att varje dag se att min hem är städat och fint och jag slipper ju lägga ner så mycket tid på städning som jag skulle få göra om jag väljer att ta tag i den mer sällan. En gång  i veckan och allt är gjort på kanske 15 min. Det känns bra och mest rätt för mig. 
 
Jag hade tänkt att avsluta lördagen med lite utgång, men vid närmare eftertanke så kände jag inte att jag orkade. Det blev en lugn kväll framför TV:n, men vad jag minns så hade jag i alla fall en lördag som jag blev nöjd med och mådde bra av. 
(null)

Söndag
Jag börjde dagen med lite frukost. Sen gick jag bort till vallokal och röstade. Inte för att jag bryr mig så mycket och jag är inte speciellt intressserad av valet och politiken överhuvudtaget. Men röstat har jag i alla fall gjort. 
(null)
 
Ska jag hårddra lite vad jag faktiskt tycker så känner jag att politikerna snackar och lovar. Jag skulle vilja se att det händer mer och snackas mindre. Jag trött på att så ofta få höra att allt ska bli bra i framtiden. För många snackar om det, men vem gör egentligen så att det blir bättre? Görs dom saker och sker dom förändringar som politikerna så ofta står och lovar att dom ska göra? Jag kan tycka att fler borde göra jobbet rent fysiskt, istället för att bara snacka och förändringen som ska gör att allt blir så himla bra sen. 
En obestridd  sanning som jag bara har lärt mig att acceptera är att: Politiker ljuger och det är det enda som man kan lita på. 
 
Efter att jag hade varit och röstat så blev det en promenad på ca 6 km och det räckte för att jag skulle nå målet på 90 000 steg dena vekcan också. Lite go mat på min "favvorestaurang" har det också blivit idag.  (null)     
(null)
 
Tyvärr kände jag mig ännu mer godissugen efter mat så gick och köpte mängder av godsaker som är man kanske inte ska äta för mycket av, men gott är det ju. 
 
 
Nu under kvällen blir det ganska lugnt. Jag slötittar lite på TV och jag håller på nere i tvättstugan. 
 
Jag tycker jag har haft en bra helg. Jag ville göra mer saker och bränna mer pengar. Men samtidigt vill jag ju spara en hel del. Jag gör allt jag kan, men jag är noga med att hålla min budget. Jag är nöjd att detta inte känns jobbigt att klara av. Jag ska bara fixa allt som jag vill ha gjort i år. Det viktigt för mig och då kör jag på att allt ska bli som jag vill under resten av året. Jag ska klara allt och inte sabba nånting. 
 
(null)
 


Fredag (2022 09 09)

Det är bara skönt att det har blivit fredag och jag har nu en ledig helg framför mig. Jag har haft några långa arbetsdagar denna veckan. Bra pass, men långa dagar och det kändes när jag kom hem i eftermiddags. Efter maten så kröp jag i säng och jag sov i typ 4 timmar. Det behövdes det känner jag nu. Jag kanske inte kommer att somna tidigt ikväll, men det skiter jag i. Jag kan sitta uppe småpyssla med allt möjligt. Man skulle kunna gå ut ikväll. Jag känner att det skulle vara kul, men jag känner inte att jag kommer att orka. Jag orkar att gå ut, men jag vet inte om jag orkar vara ute så länge så att det är värt att gå ut. Det känns mer rätt att bara vara hemma. Jag har också mycket som jag vill få gjort i helgen. Dessutom har jag ganska många steg kvar att avverka under denna helgen, om jag nu ska nå det mål som jag alltid har med antal steg per vecka. Sen kan man ju vända på det och säga att jag får ju ihop många steg om jag går ut i kväll. Jag får se hur det blir. Förmodligen blir det en lugn hemma kväll, fast tappar jag tålamodet och om det känns för tråkigt att vara hemma då kan det mycket väl bli en utgång. Vad som helst funkar ikväll. Den känslan har jag. 
 
Jag känner annars att jag vill vara noga med att verkligen göra allt jag kan för att fixa allt som jag vill få gjort innan detta året är slut.
 
Några resor inom Sverige.
Lite shopping av coola grejer.
Besöka Bokmässan. 
Skänka pengar till Musikhjälpen 
Få sparat en viss summa pengar.
 
Enligt mina uträkningar så ska jag kunna klara allt detta. Jag måste bara vara noga och ha en hel del tålamod. 
 
Ha en trevlig helg!
 


Dapa Deep❤️
🎸🎤

 


Mån - Tis - Ons

 Ibland undrar jag hur min kropp orkar med varje dag. Jag tänkte först inte göra så mycket, men jag grejade mycket i måndags, på min lediga dag. Sen har jag haft två riktigt långa arbetsdagar och imorgon är passet ganska långt också. 
 
I måndags gick jag en promenad på ca 12 km. Det kändes bra och det var inte så överdrivet varmt att vara ute heller. Sen köpte jag mig en pannbiff på min "favvorestaurang", men eftersom jag fick grönsaker i min lunchlåda så blev rätten förstörd. Jag lyckades inte riktigt pilla bort allt så jag plockade ut pannbiffen och potatisen och sen gjorde jag egen sås till. Vissa grönsaker kan jag bara inte riskera att få i min mun. Då spyr jag direkt.  
 
Jag handlade också hem en hel del mat så nu har jag både kyl och frys fulla med massor av gott. Jag grejade även lite med min konst och jag har också sen ett antal veckor tillbaka börjat tvätta av min golv, minst en gång i veckan. Jag gör det oavsett hur dom ser ut. Då håller det sig ju rent hela tiden och det hinner aldrig bli så mycket skit att städa bort. Det går också väldigt fort att moppa av golven. Jag tror jag gör det på max 15 min, från det att jag bestämmer mig tills det är klart. Det är inte jobbigt att lägga 15 min på det, en gång i veckan. Dessutom mår jag bra av att ha det städat och fint i mitt hem. 
 
Tvätta gjorde jag också i måndags, men en av våra två torktumlare var trasig. Det blev därför ett väldigt mycket mer spring för min del. Upp och ner som en jävla jojo, men det gjorde ju att jag fick mer steg i benen. Det vill jag ju ha så att jag lätt klarar målet med 90 000 steg per vecka. Man får se det positiva, även ok det blev lite jobbigt att det ena torktumlaren inte fungerade. 

 I går hade jag som sagt en lång arbetsdag, men både igår och idag var det ju mycket Vänersnäskörning för min del och det gillar jag ju att köra. Därför känns just dessa långa arbetsdagar inte lika jobbiga som dom kanske hade varit annars. Dessutom har jag känt mig maximalt avspänd under dessa pass, och då känns det ju oftast bra i kroppen när man kan hålla sig på den nivån. Det är ju också skillnad att komma ut på landet och köra buss, om man jämför med hur det kan vara i stan. Mycket annat kan man inte göra under dessa megalånga arbetsdagar. Det är mest jobba som gäller under dessa långa dagar.  Igår hade jag faktiskt gjort en egen lunchlåda och tagit med mig till jobbet. Det blev två riktigt goda hamburgare. Igår gjorde jag också en människa extra glad. Jag hittade hennes plånbok och jag ringde och sa bara att jag kommer att "rulla" på ute på Vänersnäs och att det bara är att möta upp på lämpligt ställe så får du tillbaka den. Ägaren till plånboken blev väldigt glad och tacka mig så mycket. Jag mådde bra över att jag hade gjort någon glad. Alla nöjda och glada liksom. Det är ju så det ska vara. 
 
 När jag kom hem kollade jag lite på TV och sen var det dags att gå och lägga sig igen. 

 Idag hade jag som sagt samma pass som igår. Som jag sa så gillar jag detta passet. Vänersnäs är för de mesta alltid bra att köra. I alla fall innan snön kommer. Idag köpte jag min lunch på den restaurang som jag besöker flera dagar i veckan, Koppargrillen. Denna gången slapp jag dom äckligaste grönsakerna och det var jag glad för. Det hade ju blivit svårare att ställa sig och laga något eget på jobbet, om jag nu inte hade varit nöjd med maten idag. 
 
Nu har jag kommit hem och snart är det dags att gå och lägga sig igen. Jag ska kolla lite på TV och bara slappa liksom. Imorgon ska jag upp tidigt. Jag har ett annat pass. Det är helt ok, men det är långt det också. Jag kanske orkar ta en kvällspromenad efter jobbet imorgon. Det har ju inte blivit någon promenad varken idag eller igår. Jobbar jag mellan klockan 08:00 - 19.00, då tänker jag inte ens tanken att jag ska gå ut på en promenadrunda efteråt. Det händer ju bara om jag känner att jag verkligen måste. 
 

Jag tänker annars mycket på allt jag vill få gjort innan detta året är slut. Det känns bra. Jag tror att det kommer att funka. Jag har planerat bra och saker ligger bara och väntar och jag har 4 månader på mig.
 
Det som är skönt också är att jag inte tänker så mycket på pengar och ekonomi nu. Jag har det bra och jag kan spara så mycket som jag nu vill göra. Just nu är jag nöjd så och då finns det ingen mening med att tänka mer kring det.   
 Welcome to Stockholm!Vecka 36


(null)

Ny vecka och det känns bra att börja den med en ledig dag. Jag har ju jobbat ganska mycket dom senaste dagarna. Man måste ju vara "fri" ibland också. 

Denna veckan har jag några pass som är ganska långa, men jag just dessa är ändå bra att köra. På fredag har jag ett pass som kanske inte är någon "favvo" för mig, men då slutar jag ganska tidigt. Eftersom det är fredag då och jag är ledig helgen så kan man ju inte vara allt för missnöjd med det passet heller. 

Annars kommer jag väl som vanligt att gå promenader och även greja med min konst. Till helgen får jag se vad det blir. 

 Jag är lite sugen på att gå ut och ha en liten trevlig partynatt, eller nåt liknade. Jag brukar gilla det när det börjar bli lite mer höst. Det blir på något sätt mysigare med dessa utgångar då. 

 Men vi får se det är ju långt kvar till helgen. Denna måndag ska jag bara njuta av ledigheten. Imorgon och fram till fredag ska ska jag jobba på med busskörningen. Jag har ganska mycket körning ute på Vänersnäs  denna veckan. Den körningen trivs jag allt som oftast med att ha. Det är bara lugnt och behagligt att köra. 
(null)
(null)


Söndag (2022 09 04)

 Det känns i kroppen nu. Det blev en ganska tuff vecka. Jag har jobbat ganska tufft och jag gick ju några långpromenader i början av veckan. Varje kväll under denna veckan har jag känt mig jävligt trött. Fördelen med det är ju att man sover extra gott om nätterna. Igår kröp jag i säng redan klockan 19:30. Det gjorde ju att jag vaknade lite väl tidigt idag, men då kändes det ju ganska lugnt med allt man vill få gjort på morgonen, innan jobbet. 
 
Mycket har i alla fall gått bra under denna veckan. Jag taggade ner lite med konstprojektet, men jag har ändå tjänat så mycket pengar som jag minst vill dra in varje vecka på detta. Jag känner också att jag har fått kontroll på framtida saker som jag vill göra innan detta året är över. Håller jag mig bara till att ta tag i något, minst en gång i månaden så bör jag fixa allt som jag vill få gjort innan det blir ett nytt år där jag har massor av nya saker som jag säkert kommer att vilja få gjort. 
 
 Kvällarna är väl dom som har varit tuffa denna veckan. Jag har inte orkat göra nånting annat än ligga på soffan och kolla en serie eller film. När jag kollar så tänker jag efter varje avsnitt att jag ska stänga av och fortsätta imorgon, men det blir ofta ett avsnitt till och sen ett till.  På något sätt känns det ändå bra att jag bara har slappat i soffan under de senaste kvällarna. Det hade blivit för mycket om jag hade grejat med mer saker än vad jag har gjort denna veckan. Det är nog bra att jag lyssnar lite på kroppens signaler och väljer att vila. Jag har inte mer att göra än att jag kan skjuta saker och ting på framtiden. Det är lugnt ju. 
 
Imorgon är det måndag och ny vecka. Då ska jag ta nya tag igen. Denna veckan känner jag nu att den blev bra. Jag har lyckats greja och vila i en lagom blandning som jag nog har varit bra för mig. 

 
 
 
(null)
 
(null)
 
 
(null)
 
(null)
 
 


Hamburgare - Leif MannerströmJag får nog ihop allt.

Jag har haft en ganska tuff vecka. Jag har väl också gjort så att den har blivit extra tuff. Jag får skylla mig själv. Jag har haft ganska mycket jobb och jag har en hel del kvar när detta inlägget publiceras. Måndag, tisdag hade jag två ganska normalt långa dagar och i onsdags var jag helt ledig. Igår och idag har jag haft två megalånga dagar och imorgon och på söndag är dags att köra buss igen. 
Både igår och idag har jag känt mig jättetrött efter allt jobbande. När jag har kommit hem orkar man typ bara titta på TV innan det är dags att gå och lägga sig igen. 

Jag har ändå ganska bra pass i helgen och jag behöver ju heller inte vräka mig upp så jäkla tidigt. Det har jag heller inte behövt göra varken igår eller idag. Man får hela tiden försöka hitta dom positiva sakerna med allt. Börjar man tidigt då slutar man ju oftast tidigare än många andra,  och har jag 10 timmar eller mer av jobb någon dag,  då brukar man i alla fall få lite sovmorgon. 
 Eftersom jag jobbar som jag gör denna veckan så har jag försökt promenera mycket.  Jag slutade ju tidigt måndag, tisdag och var ledig onsdag. Så under dessa dagar så lyckades jag göra 70 000 steg. Jag ville liksom avverka dom flesta stegen under dom dagar då jag jobbar mer normalt eller är ledig. Det blir då inte så tufft att fixa målet mot slutet av denna veckan. Jobbar man över 10 timmar, två dagar på raken, då känns det lite tufft att bry sig om promenadrundor också. När jag hade gjort 70 000 steg i onsdags,  då visste jag ju redan att jag skulle klara 90 000 steg till på söndag. Pressen som jag sätter på mig själv försvinner och jag kan helt fokusera på att jobba eller bara slappna av och må bra. Sen kanske det ändå blir så att jag går ut på en promenad i helgen. Är jag sugen så är det ju bara att köra på liksom. Det är säkert bara bra för kroppen om jag kör mer än 90 000 steg i veckan. 
 
 
 Annars har jag kollat lite extra noga på hur jag ligger till med konstprojektet. Jag vill innan året är slut ha tjänat ihop en viss summa pengar och det känns nu som jag kommer att klara det. Jag kan faktiskt tjäna lite mindre varje månad än vad jag har gjort tidigare, och ändå tjäna tillräckligt så att summan blir den jag har räknat med det ska bli. Man önskar ju hela tiden att det ska gå bättre än vad man har räknat med, men det känns ändå positivt att jag kan tjäna mindre och ändå få ett resultat som  i alla fall inte är sämre än vad jag har kalkylerat med. Det gör ju att pressen och kraven som jag har satt på mig själv sänks. Det känns liksom lugnt och jag mår säkert bättre av det. Sen är det ändå massor av tankar kring hur jag ska jobba med min konst. Det pågår ständigt och jag tycker att jag borde kunna detta på ett annat sätt som är bättre, men samtidigt kan jag inte sluta göra som jag gör och alltid har gjort. Det jag hela tiden har gjort funkar ju och det får jag bekräftat varje vecka, men ändå har jag en inre känsla av att jag borde göra något annorlunda. 
 
Jag har också denna veckan försökt lägga upp en plan för hur jag ska hinna med och få ihop allt som jag vill hinna göra och köpa innan detta året är slut. Det känns som att jag kommer att sätta allt och jag kan ändå ta det ganska lugnt. Jag tänker att jag kan göra nånting, 1-2 gånger i månaden och sen när vi är inne i slutet på december så har jag nog fixat det. Sen är det ju så också att vissa saker som jag vill göra, går ju inte att göra före eller efter vissa specifika datum. Bokmässan är ju tex i slutet på denna månaden. Jag kan ju inte besöka den mässan innan det är dags liksom. Jag måste ju vänta. Nu har det ju också blivit klart att Musikhjälpen kommer att ställa buren på Kungstorget i Göteborg. Jag kan väl tänka mig att ta en tur till Göteborg och kolla live på Musikhjälpen, men detta är ju inget som jag kan göra förrän vecka 50. Så är det med mycket annat också. Jag vill göra saker, men jag måste ju vänta till vissa datum. Detta känns i alla fall bra. Jag kan ta det lugnt och göra en sak i taget och samtidigt må bra av det. 
 
Jag kämpar ju lite med pengarna också. Jag har ett mål med detta året och det handlar bara om att jag vill ha en viss summa på mitt konto innan 2023. Jag är väldigt noga nu eftersom det är 4 månader kvar på detta året. Jag kan ju liksom inte slarva för mycket och sen tro att jag klarar av att få ihop alla pengar i alla fall. Men uträkning som jag har gjort känns bra eftersom jag kan se att jag kan göra dom sakerna som jag vill göra framöver, och ändå lyckas spara ihop pengarna som jag vill ha för att sen kunna gå vidare med att nå den vision som jag med hur mitt liv ska bli i framtiden. 
 
Det känns som jag har koll på läget och jag vad jag vet har jag inte missat nånting. 
 
(null)
(null)
 
 
 
 
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE