.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Söndag ❤️

Denna veckan är över nu. Mycket jobb har jag haft och ont i benen fick jag av detta. Nu känner jag inget i alla fall och jag har ju också de tre senaste dagarna rört på mihg ganska bra.  Skönt ändå att det snart ska bli ett schemabyte. När det nya kommer så jobbar jag ungefär 6-9 timmar varje arbetsdag.  Nu kan det ju vara både 10 och 11 timmar i bara arbetstid och ibland är man 13 timmar på jobbet. Dessa megalånga pass slipper jag snart. Dessutom får jag jobba regelbundet och det har jag inte gjort på hur många år som helst. Jag kan också lira lika mycket pingis som jag gör idag, och det gillar jag ju skarpt. Jag har suttit lite här ikväll och kollat på mitt nya schema som börjar om 2 veckor. Det känns bra bara jag tittar på det. Det var bättre än jag trodde. Den helgen jag jobbar var tredje vecka kanske kommer att kännas lite tuff när man väl jobbar den, men annars ser jag bara bra grejer med schemabytet. Sova på morgonen, jobba regelbundet och inga sjukt långa dagar. 
 
Jag måste också tillägga att jag är ledig 23 och 24 december. Dessutom blir jag ledig 31 december och 1 janurai. Oftast brukar man ju få jobba någon av dom där helgerna jul eller nyår, men för min del blir de bara några mellandagar, fast jag är mycket ledig då också. Riktigt nice känns detta!!!
 
När det gäller min "ekonomidröm" så går det bra, fast man ska vara ärlig och säga att inget kommer att gå bättre än vad jag har planerat från början. Det blir precis som jag har planerat. När jag under året har jobbat på med min ekonomidröm så har de vissa månader gått bättre än förväntat, men vissa månader har ju också gått sämre. I slutändan som jämnar detta liksom ut sig. Jag kanske kunde ha sparat mer pengar under detta året än vad jag gjorde, men så hård mot mig själv klarar jag inte att vara. man måste ju leva lite också, även när man väljer att spara pengar.  Ett maxsparande av pengar i ett helt år hade jag inte pallat med.  Nu pallar man med väldigt bra i vad man än gör pengarna, för det är ju bara en månad kvar. 
 
Nu ska jag snart sova. Imorgon har jag en ny arbetsdag och jag ska även sitta på ett sk medarbetar samtal med min närmaste chef. Får se vad som kommer att sägas där. Jag har väl lite funderingar kring vad jag ska ta upp. Jag vet väl också lite vad min chef kommer att prata med mig om, men vi får väl se imorgon vad jag och han egentligen kommer att säga. 
 
 


Grym pingis!

Riktigt grym pingis i dessa 3 videoklipp!  Bara att se och lära. 
 
 
 
 
 
Det sista videoklippet här skulle man nog kunna använda i utbildningssyfte. I denna matchen kan man se  hur många bra exempel som helst på hur man som offensivspelare ska spela och tänka när man möter en defensivspelare. I denna matchen hittar man massor av tekniska detaljer i racketrörelser och även hur man ska spela rent taktiskt för att kunna göra det så svårt som möjligt för deffen. 
 


Kvällens tankar.

 Jag har lite ont i mina ben. Det beror naturligtvis på att jag har suttit för mycket och rört mig för lite denna veckan. Nu har det ändå varit bra fart på mig sen jag blev helt ledig från busskörningen, men under fyra dagar denna veckan så har det varit på tok för mycket arbete och för lite annat liv. Jag kan säga detta 100 gånger till som jag ska säga nu: DET SKA BLI SKÖNT ATT SNART FÅ BYTA SCHEMA. Jag har bara två veckor kvar nu innan bytet. Sen vet jag att jag slipper dessa tuffa perioder som man allt för ofta har med mycket arbete och för lite annat liv. 
 
Man måste ju jobba för att kunna tjäna pengar, fast denna månaden skulle allt kunna funka utan busskörning. 
Dagen efter att jag hade fått in lönen så drog jag in nästan lika mycket i extra pengar. Dom hade jag tjänat på några tidigare investeringar och nu gav detta äntligen utedelning. 
 
Igår gjorde jag mer affärer. Min privatekonomi ska vara på plats snart så nu kör vi liksom!! Igår träffade jag en kille som skulle köpa en hårdisk av mig. Den är fullproppad med information om hur man kan tjäna ännu mer pengar än vad jag gör på att sälja denna hårdisken.
 
 
Jag vet att han som köpte hårdisken av mig kommer att tjäna väldigt mycket mer pengar än vad jag nu har gjort på att sälja hårdisken. Men om jag inte säljer den till någon som kan tjäna mer pengar  på hårdisken än vad jag gör, så kommer jag inte att tjäna en spänn på detta.  Bättre att göra affären någongång och tjäna någonting  än att inte göra någon affär alls och inte tjäna ett skit. Det blev en bra förtjänst för mig ändå och om någon annan kan tjäna mer på den så är det ju roligt för den som gör det.
 
Pengar rullar in av bara farten nu och det känns bra. Det tänker jag inte be om ursäkt för eller skämmas över. Jag har fan slitit hela året med detta och då ska jag ha lön för mödan. Nästa vecka kommer det att rulla in några tusen till och sen kommer ju bussförarlönen innan jul. Efter det kommer man ju att få sparränta av banken. Med dessa pengar kan jag betala en del räkningar. Jag har ju i år fixat lite nya försäkringar. Jag vill känna mig så trygg som möjligt. Sparräntan betalar några av de försäkringar som jag har. Sen är allt klart och jag har fått den snurr och fart på privatekonomin som jag alltid har velat ha. 
 
 


Bildblogg

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Nu är jag äntligen ledig!

 


Nu kan jag inte göra annat än vänta.

 
I natt händer det lite med min ekonomidröm. Jag har nu gjort de sista investeringarna i detta. Hela året har det gått sjukt mycket pengar ut. Jag har fått in också, men dom har gått ut nästan direkt igen. I en månad framåt från och med i natt så är det bara in med pengar som gäller. En månad nu där pengar börjar rulla in utan att jag behöver greja så mycket för att jag ska tjäna ännu mer pengar, på de pengar som jag redan har tjänat. Jag kan sova och tjäna pengar ett tag nu istället. Allt som jag känner är värt att göra har jag gjort nu. Nu ska jag bara vänta. Vänta på alt bara faller på plats som jag vill ha det. Snart är min dröm förverkligad. Redan nu behöver jag inte göra ett skit mer  än att vänta ca en månad. "Systemet" som jag under året har byggt upp tar nu över och gör jobbet själv. Pengar kommer till pengar och jag får det bättre och bättre utan att jag behöver tänka på vad jag ska göra.
 
Arbetet är helt klart så nu är det alltså bara att vänta och se om detta fungerar och blir så som jag har tänkt mig. Bollen är i rullning nu, och då lär väl snart skumpan spruta igen. Hoppas det i alla fall
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Lite skakig ikväll

  
 


Den bästa tränaren man kan ha.

Jag tycker det är så kul att se han som jag tycker är den bästa pingistränaren som finns fortfarande håller på mycket med pingis. Stellan Bengtsson från Falkenberg befinner sig  sedan ett par år tillbaka i en klubb i San Diego i USA. Jag sitter här och tittar på ett videoklipp och det känns roligt att Stellan "still going strong". 
 
När jag själv höll på med pingisen som mest så var jag ofta på läger i Falkenberg. Jag hade då alltid hjälp av Stellan Bengtsson. Det finns ingen annan pingistränare som har lärt mig så mycket pingis som Stellan Bengtsson. Stellans fru Angie som ni kan se om ni kollar videon har jag träffat ett flertal gånger då på den tiden när jag åkte på läger till Falkenberg. Jag minns att jag tyckte att hon var en väldigt snäll och omtänksam människa, precis som Stellan. 
 
 
 
 
Än idag har jag nytta av allt som Stellan Bengtsson har lärt mig om pingis. När jag idag tränar så tänker ofta på alla råd som Stellan Bengtsson gav mig om hur man ska spela pingis. Om man bara var en spelare som kämpade och gjorde sitt bästa på hans träningar så ville han lära dig allt han kunde om pingis. Mig lärde han hur mycket som helst. 
 
 
 
 
 
Det är klart att man lyssnar på en Världsmästare liksom. 
 
 


Table Tennis ECL 2014/15

 
 

Pär Gerell - Stefan Fegerl
 


Kvällens tankar.

Min ekonomidröm?
Jag har precis gått igenom mina räkningar för den här månaden. Det är hur mycket som helst. Det är knappt så bussförarlönen räcker till för att jag ska kunna betala allt. Jag har ju vetat om detta hela året att jag just i november kommer att ha massor av utgifter. Jag har naturligtvis ett ordentligt sparkapital så att jag verkligen kan betala allt och också kunna leva på mina intjänade pengar. Det är inga problem, men det känns sjuk att det är så mycket utgifter nu under denna månaden. Jag är liksom inte så van vid att ha så här sjukt mycket utgifter. De mesta ser jag ändå som investeringar och mycket är enligt den planen jag har med min privatekonomiska dröm. Detta är dom sista pengarna som jag ska ut med när det gäller min dröm. Sen är det  bara att spara de pengar som jag har kvar, och vänta i några veckor innan ALLT med detta verkligen är klart. 
 
 
 Jobbet?
Denna veckan har jag jobbat ungfär så som jag kommer att göra när jag får mitt nya schema i mitten på december. Jag är helt säker på att jag har valt rätt. Det känns som jag har haft en behaglig vecka av arbete även fast en och anna dag har varit ganska lång och jag jobbat ju även natten till idag. Men jag behöver inte kliva upp tidigt på morgonen pga jobb utan jag kan sova ut, och det är förmodligen helt avgörande för att det inte ska kännas tufft att jobba på.
 
En tanke som jag haft under ganska lång tid? 
 I torsdags "taggade" jag ner till Göteborg ganska tidigt på morgonen. Jag skulle genomgå en magnetkameraundersökning. Jag åkte ca klockan 08:00  och jag var hemma igen ca klockan 13:00. Det jag sen kände var att jag blev väldigt trött, men jag det var bara att förtränga den känslan. Jag skulle ju ta mig igenom en arbetsdag också. Jag har tänkt en del kring detta. Varför tog jag inte ledigt i torsdags? Jag var ganska trött när jag kom hem från Göteborg och det hade varit betydligt bättre för kroppen om jag hade gått och lagt mig, men den tiden hade jag inte eftersom jag skulle jobba också. Detta är lite typiskt mig. Bara för att jag ser att jag kommer att hinna så pressar jag in så mycket som det bara går under en och samma dag. Jag tänker liksom inte på om jag kommer att bli övertrött eller inte. Det är ju bara planering om man klara av det, men är det värt det med tanke på hur trött man blir efter en sådan dag? Jag vet inte vad som är rätt att göra. Man får väl gå på magkänslan eller nåt.
 
 


Fredag ❤️ (IIII)---------(IIII)

 
Jag har kört lite gym nu på morgonen. Rätt skönt att bara kliva upp när man själv vaknar och sen bara ta det lugnt för att sen ta sig bort till gymmet.
 
Jag kanske inte körde världens bästa pass idag, men motivationen att köra på har ändå kommit tillbaka. Dessutom är det ju fortfarande så att jag vill pressa ner vikten mer. Motivationen att göra det som krävs för att gå ner mer i vikt har jag inte haft på länge, men denna veckan har jag ändå känt att jag tränar bättre och är mer nogrann med maten igen. De är ju en förutsättning för att jag ska kunna gå ner i vikt. 
 
Jag tror nog att jag ska kunna pressa ner vikten mer, men det krävs ganska mycket av mig för att jag återigen ska kunna komma ner i vikt. Det tufta är att jag känner har gjort så många förändringar när det gäller mat och träning, men det räcker liksom inte ändå. Det känns som att ju bättre jag blir på att faktiskt sköta min hälsa ju mer måste jag göra för att allt inte ska bli dåligt igen. Det känns tufft att behöva göra mer, men samtidigt vill jag göra allt jag kan. Ingenting är ju viktigare än att jag mår bra liksom.
 
Nu ska jag slappa resten av dagen och ikväll är det jobb som gäller. 
Ha en bra dag!
 


Artikel om Mouna i tidningen Resultat.

Jag sitter här och läser en artikel Mouna. Hon är ju sedan en tid tillbaka min läkare och även mentor i hur jag ska leva ett hälsosammare och friskare liv.
 
När jag läser artikeln om Mouna och vad hennes företag gör och är så känns det bara så coolt att lilla jag har möjligheten att få den bästa hjälpen som jag kan tänka mig när det gäller att förbygga sjukdomar.  
 
HÄR kan ni läsa artikeln:
http://scilife.se/app/uploads/2014/11/Resultat-Personligt-med-Mouna-SciLife.compressed.pdf


Undersökning med magnetkamera.

Hej!
 
Jag har varit nere i Göteborg på Aleris Röntgen under förmiddagen. Jag skulle genomgå en undersökning med magnetkamera igen. Tidigare har jag gjort detta i Stockholm, men denna gången funkar det lika bra med Göteborg. Detta är tredje gången som jag ligger inpackad i  den där tunnan som för en massa oväsen av sig.
 
Det finns en liten detalj i min kropp som läkarvetenskapen inte än har lyckats klura ut vad det kan vara. Det behöver inte vara något farligt, men för att man ska kunna vara på den säkra sidan så behöver jag alltså undersökas igen. Risken att det skulle vara något farligt är inte så stor, och det känns ju skönt.
 
Innan själva undersökningen skulle börja så fick jag gå in i ett omklädningsrum och ta av mig alla kläder utom kalsonger och sockar. Sen fick jag ta på mig något som liknade ett sånt där plagg som man har när man är stjärngosse på lucia.
 
 
Sen fick jag lägga mig på rygg och bli inpackad. I armvecket fick jag  en spruta. Jag fick berättat för mig av sköterskan att man efter 20 minuters undersökning skulle spruta in kontrastvätska i kroppen på mig. På så sätt skulle man ett tydligare sätt  kunna se kroppens inre organ ( vad jag kan förstå) och förmodligen då kunna se vad det där är som man har hittat på mig, men inte vet vad det är. 
 
 
Resultat av undersökning skickas till Scilife Clinic i Stockholm och sen får jag då veta svaren. Hoppas man bara kan släppa detta sedan efter att jag vet resultatet av dagens undersökning. Kan jag släppa det då är detta inget som jag behöver oroa mig för ju. Risken att det skulle vara något som jag behöver oroa mig för är så liten så jag funderar inte ens nu på vad det är som man har hittat i kroppen på mig. Jag låter mig bara undersökas och sen får får man se liksom.
 
 
 
 


Onsdag ❤️

Bra fart på mig under förmiddagen har det varit. Jag har fått gjotrt ganska mycket av vardagligt "trökgöra" och sen har jag också varit ute på en pw.
 
 
 
 
 
Det känns lite i rygg och ben idag efter gårdagens pingispass, men sånt får man ta. Nu ska jag bara slappa lite och sen är det dags för arbete. 
 
 


Halva passet var riktigt bra.

Riktigt grym pingisträning ikväll. Jag spelade riktigt  bra början av passet. Första halvan av kvällens pass kände jag mig grymt bra. Jag värderade bollarna bra och jag vågade spela ut ordentligt.  Sen orkar jag inte riktigt den  den andra delen av träningen. Det blev väl en sådan urladdning under första delen och all energi under andra halvan  av passet tog väl slut. Men jag tycker ändå att jag kämpade på bra under andra delen även om jag inte riktigt orkade, men ger mig gör jag aldrig.
 
 
 
Under mina tidigare träningar i år så har jag när jag har spelat matcher helst velat vinna så lätt som möjligt. Det klarar jag naturligtvis inte och när det då har blivit jämna matcher så har jag inte vågat spela ut. Det kanske beror på ett dåligt självförtroende  eller så är man helt enkelt för rädd för att man ska förlora istället för att tänka på vad man ska göra för att vinna när det tex står 9-9 i ett avgörande set.
 
Jag vet inte om jag idag tänkte på vad jag skulle göra för att vinna när det var en hård och jämn match, men idag så älskade jag känslan av att spela jämna och hårda matcher. Det var kul och testa hur mentalt stark jag var i avgörnde lägen.  Jag hade en väldigt bra koncetration och jag tänkte hela tiden en boll i taget. Missade jag en boll så glömde jag den direkt och fokuserade istället på nästa boll. Gjorde jag en bra boll så kände jag direkt hur mitt självförtroende stärktes. 
 
Jag har tidigare sagt att jag vägrar acceptera att jag inte ska kunna vinna mot någon av dom bättre spelarna i klubben. Idag vinner jag mot en av dom som jag under tidigare träningar inte har haft en chans mot. Det kändes såklart bra. Jag gör små framsteg hela tiden med min pingisträning. Det är kul med pingis nu, men jag är ju lite för ojämn fortfarande. Ska jag vara riktigt nöjd så måste jag spela bra under ett helt träningspass. Fast det ska väl kunna gå någon dag det också.
 
 
 


Tisdag ❤️

 
Har en ledig dag och jag har varit och tränat lite under förmiddagen. Det enda som fick mig att köra idag var att jag vet att pingispasset går bättre ikväll. Annars hade jag nog inte gått bort till gymmet och tränat idag. Känner mig helt enkelt inte så "taggad" på detta med gym för tillfället.
 
Fast samtidigt räcker det med att jag hittar en detalj som motiverar mig till att träna för att jag ska ta tag i träningen. Finns det något som motiverar mig så brukar det funka. Dessutom har jag ju som mål nu att alltid röra mig på något sätt minst 5 dagar i veckan.
 
Så man får försöka ta tag i träningen även om det tar emot under dessa mörka och tråkiga novemberdagar. Pingisen är i alla fall riktigt rolig så där har jag inga problem med motivationen. 
 
 
 
 
 


Måndag ❤️

En ny vecka har börjat och efter helgens jobbande så har jag fått jobba idag också. Jag känner i alla fall att det är betydligt skönare och bättre att få sova ut före man går till jobbet än att gå upp 05:00 pga arbetet. Jag sov otroligt länge idag. Känns som jag inte har kunnat sova ut på evigheter. På mitt nuvarnade schema så får jag gå upp tidigt mer än hälften av alla arbetspassen. Det kommer att bli så skönt när mitt nya schema kommer för då är verkligen 0% av alla pass jag jobbar en tidig jävla morgon. 
 
Ingen träning idag, men inorgon är tanken att jag ska köra 2 pass. Jag kör gym eller pw under förmiddagen och sen ska ska jag spela pingis på kvällen. Ett kvällspass pingis blir oftast bra när jag under förmiddagen har kört någon form av träning. Det känns motiverande att ta tex ta sig bort till gymmet eller gå ut och gå när man vet att chansen är större att man då gör ett bra pingispass. 
 
Annars har jag lite svårt med motivationen just nu. Egentligen när det gäller allt (utom pingisen)  Jag är som jag tidigare har sagt inne i någon mellanperiod  där de finns saker som jag inte kan eller orkar göra. Jag måste ha tålamod och det är påfrestande. När jag jobbar så känner jag att jag skulle vilja ha semester. När jag nu spara och håller på pengar så är jag hur sugen som helst på att spendera. Jag vill ha nytt kök nu, men samtidigt är jag rädd för att jag ska ångra att jag har beställt ett nytt kök.
 
På ett sätt hatar jag att gå runt i en sk mellanperiod och inte känna mig motiverad på sånt som jag känner att jag måste göra.  Det värsta är ju att man är sugen på sånt som jag absolut inte kan göra just nu. Samtidigt är jag nöjd över att mycket redan är klart, fast inget blir ju klart om jag inte fortsätter ha tålamod. 
 
Nu ska jag sova 
 
 
 
 
 


Soc 2014

 
 
 
 
 
 


Kristian Karlsson - Xu XinLördag ❤️

 
 
 
 
 
 


Soc 2014

 
Jens Lundqvist - Xu Xin 
 
 
Pär Gerell - Stephane Ouaiche
 
 
 


Fredag ❤️

Nu har man börjat att varva ner efter denna långa dagen då. Jag har jobbat och då är man igång igen efter 2 dagar av ledighet. Man kan säga att jag har haft min lediga helg mitt i veckan och nu får jag jobba helgen istället. 
 
 
 
Idag hade jag ett långt pass där ramtiden var exakt 13 timmar, men jag hade en rast på över 5 timmar också. Under den rasten passade jag såklart pä att äta, men jag var också ute på en pw. 
 
 
 
Jag har lite svårt annars att motivera mig till att träna bättre eller typ höja mina målsättningar med träningen. Just nu är bara målet att röra på mig 5 dagar i veckan, men det spelar ingen större roll vad jag gör. Jag blandar gym, promenad, powerwalk och pingis. Pingisen är det som känns bäst och det är såklart också roligast. Någonstans vet jag att de jag gör nu inte är tillräckligt om jag tex ska gå ner mer i vikt. Men just nu har jag ju en liten mellanperiod och det spelar tydligen ingen  roll vad jag sysslar med. Allt går bara trögt liksom. Jag går ju mest runt och väntar på bättre tider. Bättre arbetschema, mer pengar och nytt kök.  Nuet just nu är lite segt att vara i även om det såklart är rätt av mig att bara försöka leva i nuet. Men man längtar ju till det som komma skall, den saken är helt klar.
 
 
 
 
 
 
 


Man måste ha huvudet med sig.

 
Har varit och lirat lite pingis igen. Det kändes ganska bra. Jag tänkte mycket pingis när jag spelade ikväll. Ibland gör man ju inte det och då blir det lätt att man bara står och viftar med racket utan att egentligen ha någon kontroll på vad man håller på med.
 
 Nu tänkte jag hela tiden på vad jag tex skulle göra för serve och var jag skulle placera mina servar. Vad kan jag tänkas få för boll efter min egen serve och hur kan jag lura min motståndare på bästa sätt. Typ sånt gick runt i mitt huvud under hela denna kvällens träning. Ibland tänker man inte alls när man spelar utan man bara blåser på och det kan gå hur bra som helst, men oftast spelar man skitdåligt när huvudet inte är med. Pingis är en koncentrationssport och tänka pingis tillhör liksom spelet. Du kan inte tänka på något annat samtidigt som du ska försöka lira bra pingis för då stör du ditt egna spel.
 


Helst skulle jag vilja spela mer pingis.

 
Idag blev det lite träning på gymmet. Just nu tycker jag inte detta är så roligt. Jag har tappat gnistan lite igen. Intresset har liksom försvunnit för att hänga på gymmet. Jag har mina perioder där jag ibland kan tycka att det är roligare med gymmet än vad det är med någon annan träning. Fast nu känner jag nog att allt annat är roligare än gymmet.
 
Att jag ändå kör beror på att jag vill variera min träning så mycket som möjligt. Dessutom får jag ut mer av pingisen när jag också tränar på gymmet. Jag känner också att jag får ut mer av den andra träningen bara för att jag spelar pingis. Man behöver köra på allting för att man ska få ut så mycket som möjligt av sin träning helt enkelt.
 
 
Jag bryr mig inte så mycket om viktnedgång och sånt just nu. Jag vill pressa ner min vikt med några kilo till, men just nu orkar jag inte göra vad som krävs för att jag ska komma ner mer. Jag hoppas att jag snart fixar att träna lite bättre än vad jag just nu gör. Motivationen lär nog komma tillbaka. Jag tränar inte dåligt nu, men ska jag komma ner mer i vikt så måste jag allt vara mer på hugget med träningen. Den glöden och intresset finns inte just nu, men jag hoppas att det vänder någon dag.
 
Helst skulle jag vilja spela mycket mer pingis, men den möjligheten har jag inte. Jag har ju det jobbet jag har med kosntiga arbetstider. Klubben där jag tränar har bara tillgång till hallen vissa dagar, vissa tider i veckan. Dessutom måste man ju ha någon att träna med också. Vem ska jag spela med som vill spela lika mycket pingis som jag själv vill??
 
 Ikväll ska jag i alla fall träna pingis och det ska bli kul. I pingishallen finns glöden och intresset. jag vill spela hur mycket som helst, och det är ju bra.
 
 
 


Fan ZhendongJesper Caron :)Väntans tider känns segt att vara i.

 Det känns lite tufft ibland. Jag har en liten mellanperiod nu och man väntar mest på att allt ska bli bättre. För så blir det väl trots allt? Jag får ju nytt arbetsschema om ca en månad, och i slutet av nästa månad kan jag bättre dra nytta av allt de jag har gjort med min privatekonomi i år. I januari nästa kommer mitt nya kök upp i mitt hem och det har man ju längtat efter som fan. Allt blir så mycket bättre, men hur är allt just nu?
 
Jag har som sagt en liten mellanperiod nu och jag känner liksom inte att något egentligen går riktigt bra. Jag får mest kämpa med allt och jag får ingen lön för mödan, inte just nu i alla fall. Vad det gäller det jag har gort med privatekonomin så stämmer alla mina uträkningar fortfarande. jag har inte missat nånting. Allt går enligt planerna. Det övergripande målet har hela tiden varit att jag är klar i slutet av december i år. Det kommer jag att bli, men jag har till och från  trott att det kanske ska gå att få snurr på ekonomin tidigare än i slutet av detta året. Alla pengarna är ju på ett sätt inne, men jag hade mycket utgifter i oktober och jag kommer att ha en hel del utgifter i nu i november. Därför kan jag inte få snurr på ekonomin förrän i slutet av december. 
 
Det känns lite tufft. Jag måste hålla på så extremt mycket pengar hela tiden. Jag har det ändå bra och jag behöver inte snåla, men jag måste ändå hålla mig till en viss budget om man säger så. Jag kan liksom inte spontant bara gå och köpa något, då sabbar jag min dröm. Jag är ändå glad över att jag inte behöver dra in så mycket mer pengar i detta. Jag behöver ju "bara" spara dom pengar  jag nu redan har till slutet av december och sen är allt klart. Det hade ju varit tuffare om jag i denna mellanperiod som jag just nu har också var tvungen att prestera och fortsätta dra in en massa mer cash, som jag sen bara måste spara. Det är skönt att jag liksom slipper jobba för att dra in pengarna till min dröm. Jag behöver ju "bara" gå i väntans tider. 
 
När det gäller busskörningen så väntar jag ju på att mitt nya arbetsschema ska dra igång. Jag är så trött på det jag har nu. Kanske tröttnar man tillslut på alla scheman man har hur dom än ser ut. Men det finns mycket i det schemat som jag idag kör efter som ska bli så skönt att slippa när jag börjar på det nya.
 
1 Jag slipper att gå upp tidigt på morgonen för att jag ska jobba. 
2. Jag slipper jobba så sjukt oregelbundet
3 Jag slipper ha perioder där jag är sjukt trött pga jobbet.
 
Köket då?
 
De mesta av förberedelser är redan klara. Det känns bra att jag äntligen har tagit tag i denna grejen. Jag kommer att få fart på drömmen om att få ett hem precis så som jag vill ha det. Jag vet inte hur lång tid det kommer att ta att förverkliga drömmen som jag har med mitt boende, men jag vet i alla fall att får jag upp ett nytt kök då har jag kommit ett jättestort steg närmare målet som jag har med den drömmen. Det känns bra, samtidigt som jag kan känna att jag vill ha ett nytt kök nu. Även här får jag gå lite i väntans tider.
 
 
 
 


Onsdag ❤️

 
Jag började denna dagen med en pw. Efter gårdagens pingis så ville jag känna hur det skulle kännas att köra pw. 
 
Det kändes bra i början. Jag var ute i någon timme och  under 30 minuter så höll jag ett ganska högt  tempo, men sen orkade jag inte riktigt resten av tiden. Andra halvan promenerade jag bara sakta och det var ju mest för att jag skulle komma hem igen. Jag brydde mig liksom inte mer om detta. Efter 30 minuter så  fotade jag bara lite och gick hem igen.
 
 
 
 
 


Bättre tänk denna gången.

 
 
Jag har spelat lite pingis ikväll. Det gick ganska bra tycker jag. Jag hade ett bättre tänk under kvällens träning än vad jag hade sist. jag tänkte bara en boll i taget och jag funderade inte så mycket på något annat än just den bollen jag spelade. Jag var mer i nuet liksom. Dessutom vågade jag spela ut mer när det verkligen var viktigt att jag göra det. Mina servar tycker jag stämmer bra och jag får mycket lägen efter min egen serve. Dessutom returnerar jag motståndarens servar mycket bättre än vad jag tidigare har gjort. Jag känner också att mitt försvarsspel har blivit lite vassare.
 
Det finns mycket som känns helt ok eller riktigt bra, men jag har lite för många fel och brister för att mitt spel ska hålla mot dom bästa i klubben. Jag läser fel på oskruv och underskruv. Tror man att det är oskruv när det i själva verket är underskruv då går bollen väldigt ofta i nät. Tror man att det är underskruv när det egentligen är en helt oskruvad boll då stiger den och blir för hög eller så går bollen utanför bordet. Där måste jag bli bättre om jag ska ha någon chans att vinna mot hyffsat bra spelare. Mitt fotarbete är väl inte heller det bästa. Jag blir för stillastående och kan då inte alltid uföra ett slag tekniskt korrekt.  Min backhand måste bli säkrare. jag putter bara över bollen istället för att dra igenom slaget.
 
Jag har en hel del att kämpa med och det är ju bara att träna på och sen se om man blir bättre.
 
 


Bildblogg

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Söndag ❤️

 
Det blev en promenad i morse. Bra att jag tar mig ut för då håller jag ju det där med rörelse 5 dagar per vecka som är min målsättning just nu. Jag känner väl att jag måste börja träna mer och röra mig mer än vad jag just nu gör, men rör jag mig 5 dagar per vecka då är jag nöjd ändå.
 
Annars känns allt ganska bra. För ett tag sedan kände jag mig ju ständigt trött och tom på något sätt. Allt detta börjar försvinna mer och mer nu. Jag har mina knep för att komma i "fas" igen.  
 
Jag försöker tänka på att sova ordentligt. Är det något man blir trött av så är det ju när man sover dåligt. När jag får mitt nya arbetsschema då kan jag sova ut varje dag och det ska bli otroligt skönt. Då får jag äntligen ordning på sömnen som till och från för mig är ett problem. Ibland sover jag tillräckligt, men allt för ofta sover jag också för lite. Detta måste jag verkligen få en ändring på och i mitten på december när jag helt byter arbetsschema då blir det ju mycket lättare att få ordning på sömnen eftersom jag aldrig behöver kliva upp sjukt tidigt på morgonen för att jag ska jobba. 
 
Jag tänker också på att inte planera för mycket utöver de jag som jag redan har planer för. Planerar jag något nytt så ser jag till att det bara är roliga saker och gärna tillsammans med andra. Jag tycker att jag sköter mig när det gäller rörelse och mat. Naturligtvis är jag inte klockren, men i slutet av varje vecka känner jag att det ändå är godkänt. När jag reflekterar över hur jag har skött maten och träningen så har jag ändå allt som oftast nått den målsättning som jag i början av en vecka har satt upp.
 
Mycket känns bra nu och jag vet ju att snart blir allt bara ännu bättre!
 
 
 


Maten är ju så billig

Brukar du kasta mycket mat eller är du en som lägger undan om det blir något över? Jag kastar själv väldigt mycket mat per månad och jag äter nästan aldrig upp allt som jag får, eller själv lägger på tallriken. Jag har nog alltid varit sån, och dom senste åren har jag bara kastat ännu mer mat eftersom jag helt enkelt har fått order av min doktor att inte äta för mycket.
 
Jag vet inte hur många gånger jag genom åren har fått värsta utskällningen för att jag inte äter upp maten. Oftast är det människor ur den äldre genarationen som predikar om att man måste äta upp. Maten är dyr,  man ska tänka på dom som svälter och äter man inte ordentligt så blir man sjuk. Allt möjligt har jag hört om varför man inte ska kasta mat, men jag har aldrig egentligen brytt mig. Jag har bara fortsatt att kasta mat när jag inte har velat ha mer.
 
Folk har naturligtvis rätt ha vilka åsikter de vill när det gäller detta. Dom har rätt att ha sina åsikter, men jag har också rätt att ha mina. Det blir ju min åsikt som gäller eftersom det är jag som äter.  Jag tycker det känns helt rätt att slänga mat om jag inte vill ha mer, är mätt eller om maten har blivit för gammal. Igår när jag hade käkat dagens lunch så slängde jag lite grönsaker och 4 potatisar. Hade någon eller alla av alla dom som jag genom åren har hört predikningar från sett vad jag gjorde med maten, tex igår så hade jag säkert fått värsta utskällning både 10 och 15 gånger.  
 
 
 
Jag har ibland köpt en låda stekt potatis på Koppargrillen och sen har jag haft någon kyckling eller nått annat hemma. Lådan med stekt potatis har jag fått ge 20 spänn för och kycklingen kanske har kostat 40 spänn. Det är en middag för 60 spänn. Varför ska jag då steka upp gårdagens potatis från gårdagens lunch  för att jag ska spara in kanske mindre än  20 spänn? Det känns ju inte värt att bry sig om man får betala 20 spänn extra för något, om man säger så. 
 
 Att maten skulle vara dyr håller jag inte med om. Finns det något som är billigare än maten vi köper. Möjligtvis vattnet som man dricker till maten kanske. Vad kostar 1 liter mjölk? 10 kr tror jag en liter kan kosta. Ibland har det hänt att min mjölk har blivit dålig och då får jag hälla ut den. Mjölken har kostat 10 spänn, kanske några kronor mer. Men va fan spelar det för roll i det stora hela om man slänger några kronor? Ska jag dricka upp gammal mjölk och riskera att bli sjuk istället? Samma tänker jag om maten    jag slänger. Jag vill ju inte äta gammal mat. Jag vill helst inte äta gårdagens heller. Man vill ju ha färska grejer och därför skiter jag i om jag tex slänger en halv kyckling eller något annat som har blivit över från middagen. Det är kanske 20 spänn som åker i soporna, men va spelar det för roll när man sen i slutet av månaden får in sin lön. Jag lägger ungefär 3 000-4000  i månaden på mat. Jag äter mycket ute och handla hem mat gör jag ganska många dagar i veckan. Köper jag en påse bröd hos bagarn så kostar den 20 -30 kronor. Färskt och gott. Om jag sen får slänga några brödskivor så är väl det inget att bry sig om? Jag slänger kanske en tia, men va fan gör det. Maten är ju så billig ändå och jag betalar gärna för att få äta färska grejer istället för att äta några dagar gammal mat.
 
Det där med att man ska tänka på dom som svälter håller ju inte heller som argument för att man ska äta upp sin mat. Jag är ganska säker på att fler människor i vår värld  dör pga av att dom äter för mycket än vad de finns människor som svälter. Därför är det ju extra viktigt att tänka på att man inte äter för mycket mat. logikst sett så måste man ju slänga mer mat för att man inte ska kunna äta för mycket. 
 
Maten är sjukt billigt och jag kommer alltid att se till att äta så att jag mår bra av det. Jag kommer aldrig att bry mig om folk tycker illa om att jag slänger mat eller inte äter upp. Det är liksom ingen big deal för mig. 
 
 
 
 
 
 


Grejar och promenerar

Hej!
 
Skönt att man är ledig nu. Under hela denna veckan känns det som jag mest har jobbat. Kanske är det inte riktigt så, men jag har i alla fall inte hunnit med så mycket annat. Det gjorde att jag igår när jag kom hem ifrån jobbet började greja med allt vardagligt "trökgöra". Det var bara att stå på ett ställe och titta sig omkring så hade kunde jag hitta något som jag kände att detta måste jag fixa innan veckan är slut. 
 
Idag har jag fortsatt att greja lite, men innan jag började ta tag i denna dagen så var ju ute på en ganska lång promenad. Hur mycket jag än har att göra eller vad jag än har kommit efter med så får jag ALDRIG försumma min hälsa. Det tänker jag alltid på. Inget annat får bli så viktigt att jag inte kan hitta tid till rörelse och träning. Inget är ju värt någonting om man inte mår bra liksom. 
 
 
 
 
 
 


Nittaku ITTF Pongcast - October 2014

 


13 timmar på jobbet.

 
Idag var det kallt när jag gick till och från jobbet. Är det idag som höst blev vinter. Eftersom jag frös mer än vanligt så är det nog så nu. Jag ska i alla fall börja ta på mig mössa och vantar när jag går ut i fortsättning. 
 
Jag har haft en lång arbetsdag. Mot slutet kändes det väldigt tuff, men som vanligt så försöker jag bara vara i nuet. Det går inte att tänka för långt fram när man har en 13 timmar lång arbetsdag på jobbet. De uppstår ju massor av problem under en sådan här dag.  Förhoppningsvis så löser jag de flesta problemen som uppstår på bästa sätt, men tänker jag för långt fram så uppstår det nog ännu mer bekymmer bara för att jag inte är närvarande i nuet. Nuet är det enda som jag har möjlighet att kontrollera till 100%. De som har varit kan jag inte ändra på och de som kommer kan jag inte alltid påverka. Men sånt som händer just nu kan jag alltid välja hur jag vill hantera. 
 
 


Svar till Anna

 


Inte helt chanslös.

Det blir långa dagar nu. Jag har jobbat en ganska lång dag och sen gick jag direkt från bussgarget till pingishallen.  Jag får nästan lite panik nu över att jag inte ligger i sängen redan. Jag ska ju upp så tidigt imorgon. Då är det arbete igen. 
 
Pingisen ikväll kändes ganska bra. Jag är med bra i matcherna, men jag vinner inte. När man börjar närma sig att vinna en match då tänker man kanske att man är nära att vinna eller att allt kännns så bra så jag behöver inte kämpa så mycket. De där är ett sånt fel tänk!!  Jag måste om jag ska vinna några matcher vara fokuserad,  koncentrerad och jag måste defintivt kämpa hela tiden. Jag får inte tänka att jag är på väg att vinna under matcherna. Matchen är inte klar förrän den är klar och jag har inte vunnit förrän jag har  vunnit den sista bollen i matchen. Jag vet detta så jävla väl, men ändå är det så svårt att bara tänka en bollduell i taget och vara i nuet under en hel match. 
 
 
 
De positiva idag är ju ändå att jag är med bra i matcherna. Jag var inte chanslös.. Förra träning var jag inte ens nära att vinna över huvud taget mot någon, så denna träningen var ju ändå ett steg i rätt rikning för mig. Jag är med bra i matcherna och jag vet vad jag ska göra för att jag ska spela bättre. Kanske kan jag på någon träning i framtiden vinna mot dom bästa spelarna i klubben. Jag tänker i alla fall inte acceptera att det inte går.
 
 


.Magnus Uggla - Min bättre hälft

 
 


Jag älskar pingis ❤️

 


Söndag ❤️

 
Hela min söndag har varit väldigt lugn. Jag har precis som igår gått min promenad på ca 40 minuter. Annars har jag nästan inte gjort någonting. Jag har sovit mycket, slappat lite i massagestolen och jag har skrivit lite olika blogginlägg som jag har tänkt att publicera i framtiden.  Jag är glad över att jag under hela denna helgen bara har tagit det väldigt lugnt. Jag behöver göra så. Bara vila och vara i nuet liksom.
 
Imorgon ska jag arbeta igen. Jag kan inte säga att jag känner för det direkt, men på något sätt håller jag ut.  I mitten på december så tror jag ju att allt blir bättre. Då slipper jag ju i alla fall att gå upp sjukt tidigt. Jag får ett annat schema som jag faktiskt tror är något jag kommer att trivas med. Kanske finns det saker som jag kommer att tycka är jobbigt då också, men vad jag kan se nu så känns allt jättebra med det nya som jag ska få. Finns det något som jag kan tycka är dåligt så är det ändå inget som är värt att gnälla över. 
 
Imorgon har jag också lovat och lira lite pingis. Det är en lagmatch i Velanda och mer än så vet jag egentligen inte. Helst så skulle jag vilja slippa som det känns nu. Men jag lovade för ett tag sedan att jag kunde ställa upp om någon av dom som normalt spelar inte kan. Nu har dom frågat och jag kunde nog ha sagt nej, men jag har ju lovat att jag kan vara med en gång i alla fall. Jag vill i alla fall hålla va jag lovar liksom.
 
Jag vill helst bara träna pingis och köra gymövningar som är bra för mitt pingisspelande,  men jag tänker att jag kan väl prova att lira en match, en gång i alla fall. Jag kommer ju oavsett hur det går imorgon inte att vara med mer. Med mitt nuvarnde schema på jobbet så kommer jag inte att ha möjlighet att vara med fler gånger. När jag börjar på mitt nya schema med jobb eftermiddag och kväll så kommer detta med matcher på vardagar aldrig att funka för mig. Däremot kommer träningen  att funka 1-2 gånger i veckan, precis som det gör nu.  Jag ska i ärlighetens namn säga att jag egentligen inte vill spela lagmatcher över huvud taget eller göra något annat än att bara träna pingis. Därför känns det bra att jag vet redan nu att jag bara kommer att lira matchen imorgon och sen inget mer. Jag har ju heller inte lovat mer än så.
 
 


Lördag ❤️

 
Jag fortsätter att bara ta det lugnt. Jag tar min promenad på morgonen. Det blir den vanliga runda som är ca 4 km.
 
Annars gör jag inte så mycket. Idag har jag förutom min promenad bara lagat lite mat, men fy va tråkigt det är. Nu lär det dröja innan jag gör det igen. Fattar inte ens att jag kom på tanken idag att gå handla för at sen ställa mig här hemma framför spisen. maten jag gjorde var det v'l inget fel på, men usch va tråkigt det är att handla, bära hem och sen laga till maten. Det känns konstigt att jag är så "taggad" på att renovera köket när jag förmodligen inte kommer att använda det speciellt mycket. Men att jag renoverar köket handlar väl mer om att jag vill ha nytt och fint liksom. Även om jag inte lagar så mycket mat så sitter man ju ofta i sitt kök, och då är det ju inte fel om man trivs där. 
 
 
 


Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE