Helgen - veckan - Mars

Helgen, veckan och även mars börjar lida mot sitt slut. Jag känt mig lugn och avspänd i helgen. Jag har tänkt mycket och det kan ju vara jobbigt, men det är ju bra att jag tänker först innan jag gör nåt. Tänker man inte alls så blir det ju lätt att man gör något fel eller bara något som är dumt. 
 
I veckan har de funnits ett flertal saker som har gjort mig jävligt förbannad. Till början kände jag att ilskan gjorde att jag kunde greja bättre och jag fick liksom mer fart på allt jag ville få fixat. Men efteråt mådde jag mest dåligt över att jag hade känt mig så jäkla arg. 
 
Mars har annars varit en rätt "chill" månad. Jag har jobbat betydligt mindre än vanligt. Jag har varit mycket ledig, men jag blev ju också sjuk i början av månaden. Det var ju en riktigt jobbig magsjuka. Hoppas jag slipper bli sjuk igen. Inte mer under detta året i alla fall. 
 
Jag är nöjd med att jag har klarat mitt sk "ekonomimål" för denna månaden. Allt har fallit på plats denna veckan som har med detta att göra. Det känns väldigt bra för innan denna veckan började så var jag lite orolig över allt som hade kunnat gå fel. 
 
Nu är det verkligen snart april och jag ska fortsätta att ha tålamod och hålla fokus på mitt "ekonomimål". Något annat känns inte viktigt just nu. Allt annat som jag vill göra i framtiden får jag tänka på sen, efter att jag är klar med mitt ekonomimål. 
 
Hoppas nu att man får uppleva en fin vår. Jag vill ha mycket solsken...för då kanske jag blir mindre förbannad och slipper bli sjuk.
 
 


Qatar Open 2019

Liu Shiwen - Sun Yingsha
Ding Ning - Wang Manyu
Lin Gaoyuan - Mattias Falck
Ma Long - Xu Xin
Ma Long - Lin Gaoyan
 
 


Söndag - Promenad - Middag

Jag har haft en bra söndag hittills. En långpromenad och en god middag på "Kopparn" har jag hunnit med. 

Det blev lite fart på mig under förmiddagen för jag kände att jag ville hinna med långpromenaden innan förmiddag övergår i eftermiddag. När man sätter den där lilla tidspressen på sig själv då tar man ju tag i det där med långpromenad direkt istället för att man går hemma och drar ut på det. 

(null)

(null)     
(null)

Nu funderar jag på om kag ska ta tag i vissa problem eller om jag bara ska strunta i dom och låta en lugn söndag bara förbli skön och avspänd. 

Ha en bra dag!

(null)


Vissa kämpar för klimatet idag.

(null)Qatar Open 2019

Liu Shiwen - Wang Yidi
XU XIN / Liu Shiwen - Masataka Morizono / Mima Ito


Qatar Open 2019

Ma Long -Timo Boll.
Ma Long - Jun Mizutani
Tomokazu Harimoto - Mattias Falck


.

(null)
 
(null)
(null)
(null)
(null)

 
Avspänd TV-kväll📺❤️

Igår fanns det många program på TV som jag ville se.  Klockan 20:00 och 21:00 på torsdagar går ju flera program på olika kanaler, samtidigt. Det gör ju att jag får titta på tv-program i efterhand. Detta har jag gjort ikväll. 

Jag har kollat på Veckans brott, Dokumentären om Stieg Larsson och TV3 Dokumentär: I huvudet på en mördare. 
(null)

(null)Trevlig helg👍

Nu var denna arbetsveckan också över. Nu börjar jag med en period igen där jag är ledig ganska mycket.  

Jag kommer att känna av rastlösheten igen. Jag hoppas jag kan hantera den. Jag vill inte att rastlösheten tar över kroppen för det är så lätt att jag då sabbar för mig. 

Känner jag mig för mycket rastlös och börjar "klättra på väggarna" så kan man ju alltid gå en långpromenad. Det är jag ju van vid att göra nu😊

Fredag-Morgon- Eftermiddag-4 bilder💚💙
(null)
(null)
(null)
(null)

(null)
Slappar gott hemma.

Jag jobbar på rätt ordentligt nu igen. Långa dagar är det, men jag kan ju i alla fall slappa lite när jag kommer hem. Det känns riktigt gött när man får av sig arbetsuniformen och typ bara ha på sig t-shirt och kalsonger.
 
Varje kväll ser jag till att sitta i massagestolen. Det känns ju i ryggen efter en lång arbetsdag. 
(null)
 
Jag sover gott om nätterna också. Det är ju inga problem att somna när man promenerar flera mil veckan, eller jobbar över 10 timmar under varje arbetsdag.  Jag tycker jag har en bra balans mellan allt som jag gör nu
 
* Jag jobbar mycket, men jag är också ledig en hel del. 
 
* Jag har ett mål som jag kämpar med att nå...och det känns riktigt bra med den grejen. 
 
* Jag har saker att se fram emot och jag känner mig glad för det. 
 
 * Jag har haft en period länge nu där jag har gått många och långa promenader Det är varken för mycket eller för lite. Allt känns lagom och skitbra liksom. 
 
* Jag har sköna och avspända kvällar hemma. Det känns bra att den tiden finns. Jag skulle aldrig vilja ha så mycket att göra så att jag inte hinner slappna av fullständigt. 
 
* Jag sover gott om nätterna.
 
Livet är bra och bättre ska det bli. Imorgon är det fredag och då har jag arbete igen, men sen får jag en skön ledig helg. 
(null)
 


Zara Larsson 💖💖

 
(null)
 


Jobb - Bilder💚💙

Några bilder från dagens Jobbelijobb 💚💙.

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

(null)


♻️🌸🍀🌍🍁🌳🐾

(null)
(null)
 
(null)
 
 
Arg - Lättad

 
 
 
 


Försiktigare och mer marginal.

Jag har jobbat på idag. Jag avslutade arbetsdagen med att köra till Såtenäs. Det är skönt att avsluta dom sista två timmarna av en arbetsdag med denna linje. Man kör ju bara fram och tillbaka och sen är dagen slut. Dessutom är det ju skönt att köra en lite längre tur än vad man brukar göra. Det känns som tiden går snabbare då.
 
Jag fick idag köra en buss till Såtenäs som jag typ bara har provkört i 30 minuter, en enda gång tidigare.
Denna buss är lite större än dom andra som jag normalt kör. Eftersom jag kände mig lite osäker på känslan av att köra bussen så var jag extra noga med att köra försiktigt och samtidigt hitta känslan för bussen. Man ser liksom till att med mer marginal än vad man kanske annrs gör med en buss som man har kört hur mycket som helst. Man kan säga att jag vill överdriva min försiktighet och körning med stor marginal till allting. Bättre att vara försiktig än tvärtom liksom. Säkerheten går ju före allt annat.
 
Detta är ändå en buss som är skön att köra. Det kändes lite som att köra en gammal hederlig buss som man kör alldeles för lite av idag. Jag fick liksom "go back to basic" , mer än vad man gör i vanliga fall. Det var kul ..och kändes bra. Hoppas jag får köra denna buss imorgon också.
 


Coola 💚 Bästa 💚 Peg.

Artikel som handlar om coola och bästa Peg Parnevik
 
(null)
 


Jag gillar P3 Dokumentär

Jag gillar ju att lyssna på P3 Dokumentär. Det är ju ett program som  blickar bakåt, gräver i arkiven och pratar med dem som var med när det hände. Jag har hört alla avsnitt som hittills har släppts.
 
Mycket tycker jag är väldigt bra. Några enstaka program tycker jag inte har varit värda att lyssna på igen, men många dokumentärer har jag lyssnat på om och om igen, och jag tröttnar inte på dom. Jag lyssnar nästan alltid när jag är ute och promenerar. Då blir det ofta att man lyssnar på sånt som man har hört många gånger förut. Jag promenerar ju liksom oftare än vad det släpps nya avsnitt av P3 Dokumentär. Då blir det ju så att jag få lyssnar på mycket av sånt som jag har hört förr och som jag tycker är bra. 
 
Här nedan länkar jag till några program som jag har fastnat lite för. Dom handlar ju bl.a om mord och kidnappning. Därför vill man ju helst att allt detta (och mycket annat) inte hade hänt överhuvudtaget. Men nu har allt detta hänt och även om jag inte accepterar gärningarna som gärningsmännen i tex dessa dokumentärer (här nedan)  har gjort sig skyldiga till, så kan man ju lyssna och försöka förstå varför vissa människor gör fruktansvärda saker.
 
 
Mordet på Lisa Holm 
 
Fallet Marina Johansson
 
Mordet på Caroline Stenvall
 
Kidnappningen av Erik Westerberg
 
 
 Onsdag (2019 03 27)

Ny dag och nya tag. 

Jag har en arbetsdag och under tiden jag jobbar på så hoppas jag att några delar faller på plats med den "ekonomigrej" som jag kämpar med. Jag har nämligen kommit på att jag har missat en liten detalj i detta. Det behöver inte vara så att det spelar någon roll, men om det ändå kommer att göra det så är risken att jag får göra om nästan allt  de som jag fixar med denna veckan.  Allt löser sig nog i slutändan oavsett missen som jag har gjort, men om jag måste göra om en massa saker under nästa vecka...då känns det ju som allt de jag gör denna veckan är ogjort arbete. 
(null)
Detta blir min onsdag. Jag jobbar med busskörningen och sen hoppas jag bara på att mycket med " ekonomigrejen" faller på plats. 

Ha en trevlig dag!
(null)

Hittade lite inspiration.

Jag skrev ju i inlägget som handlade om  söndagspromenad att jag inte tyckte att detta med promenader inte är så roligt längre. Men igår satt jag och tittade lite på gamla inlägg som handlade om promenadrundor som jag har avverkat genom åren. Det gjorde att jag inspirerades lite av mig själv när jag kollade en del av allt de som finns sen tidigare. Man kanske är lite självgod och ego när man säger att man hittar inspiration i sånt man själv gör, men om det funkar för att jag ska tycka detta med promenader är roligt att hålla på med, då är det bara bra. 
 
Idag ville jag inget annat än att bara gå ut och avverka en megalång promenad. Så blev det ju också. 
 
 
”Promenadtime”

Nu får det bli en runda igen! Det känns ju som ett perfek väder för att vara ute och gå. 


(null)

(null)

Tryggare, säkrare och bättre.

Då var första arbetsdagen avklarad för denna veckan.  Det gick ju bra idag med. 
Jag känner att jag oftare nu än förr hanterar många situationer, som jag tycker på ett bättre sätt än jag kanske gjorde för 2 eller 3 år sedan då jag hamnade i liknade situationer. Jag känner mig oftare nu än förr, 100% nöjd med hur jag har genomfört mina arbetsdagar. 
 
Kort sagt kan jag bara säga att jag tycker jag har blivit bättre på allt. Jag känner mig liksom: Tryggare, säkrare och bättre på mitt jobb. 
(null)
 


Kommer inte att bli rastlös idag.

Då är det dags att jobba igen efter helgens ledighet. 

Min rastlöshet har varit jobbig att hantera under helgen, men jag "vann" över den i alla fall. 
Nu har jag en "megalång" arbetsdag framför mig så någon rastlöshet kommer jag inte att känna av idag i alla fall. 

 Ha en bra dag!
(null)
 
 
 

Vecka 13

 Ny vecka och jag kommer att ha massor att göra. 
 
Jag har ju busskörning att ta tag i, men inte så jättemycket ändå. Jag jobbar idag och är ledig imorgon. Sen jobbar jag 3 dagar och är ledig ännu en helg. På schemat som jag har så ska jag egentligen jobba: Minst varannan lördag, men under de senaste veckorna har jag sökt ledig helgerna och fått detta beviljat. Under denna veckan har jag min ordinarie lediga helg.
 
Det är inte bara busskörning som  jag har att greja med denna veckan. Jag har massor att göra med min sk "ekonomigrej". Om jag har förutsett allt rätt så ska jag få in pengar under alla vardagar denna veckan. Den budget jag har gjort för april månad kommer att hålla om jag inte flippar ur och får fullständigt hjärnsläpp. 
 
Det är exakt en vecka kvar av mars månad nu. Våren börjar närma sig och mycket i mitt liv känns väldigt bra. 
 
*Jag jobbar på, men inte för mycket. 
 
* Med pengar går det nästan för bra, men det tänker jag inte klaga på eller be om ursäkt för. 
 
* Det känns bra i kroppen efter alla långpromenader som jag har gått den senaste tiden. Det gör att jag orkar greja på och hålla uppe den energi som jag behöver för att i slutändan få till allt som jag vill ha det. 
 
 
(null)Söndag (2019 03 24)

 Jag har haft en lugn söndag. Söndagar brukar ju vara den dagen i veckan då jag känner mig som mest tom. Jag tror inte det spelar någon roll om jag jobbar eller är ledig. Känslan är ändå den samma. 
 
BILDER - DENNA SÖNDAG.
(null)
(null)
(null)
 
Jag har hunnit med att tänka mycket idag. Den tiden finns ju alltid på en ledig söndag. Jag har checkat av lite för nästa vecka. Hur har jag det tex med jobb. 
 
Jag har också kollat hur jag på bästa och effektivaste sättet ska prioritera rätt när det kommer till att hantera dom pengar jag får in under vecksa 13. Jag har bra lösningar på allt och det har jag haft sen länge. Nu gäller det bara att fixa allt praktiken. Tanken på vad jag vill lyckas med måste ju funka i verkligheten. Jag måte ju göra vad som krävs liksom.
 
 Rastlösheten som jag typ alltid känner av nu har jag också funderat mycket på. Helst vill jag inte känna av den för det blir ibland väldigt jobbigt. Fast samtidigt tycker jag det är bra att jag känner av den för man slöar ju inte till när man känner får den där känslan i kroppen av att man inte kan sitta still. Det gäller ju bara att jag inte låter rastlösheten ta över så att den sabbar dom sakerna som jag verkligen har som målsättning att fixa. Detta är något som jag "brottas" med varje dag. Jag tänker typ: Jag vill göra detta, men det är fel VS Detta är mest rätt att göra, men det är för tråkigt, fast jag vill ändå. Det är det som jag känner är mest rätt att göra som jag hela tiden har som mål.
 
Det känns ändå som att jag kommer att klara det. Jag är så nära nu och jag har gjort alla fel man kan göra så om jag bara inte upprepar vad jag har gjort tidigare så blir det rätt. Det bästa sättet att verkligen lära sig något det tror jag att göra eller ha riktigt fel någon gång. När man har gjort det där riktiga misstaget och verkligen förstår det då vet man ju oftast sen hur man ska göra för att det ska bli rätt. Det är detta med vad som är rätt (rätt för mig) som jag tror mig säker på att jag vet nu. Därför känns mycket väldigt bra just nu.
Ha en trevlig kväll!
 
 
 
 
 
 


Tankar om promenaderna.

Det blev en långpromenad i morse också. Jag kan erkänna att jag inte tycker detta är så roligt längre, men jag tänker ju alltid innan jag tar mig ut att det kommer att kännas bra efteråt. Den känslan som man får efter att man har varit ute på en promenadrunda är värd att kämpa lite för. Jag vill heller inte sluta med alla promenader. Det är ju inget snack om att jag behöver dom att jag mår bra av att köra på. Oavsett hur detta känns...så är det ju bättre att röra på sig än att strunta i det. Det kan jag ju vara rätt säker på. 
 
BILDER FRÅN DAGENS PROMENAD.
 
 


MORNINGWALK ❤️

(null)
(null)Gör om - Gör rätt.

 
 


Skyltar⚠️🚹✅

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

(null)Veronica Maggio - Kurt Cobain

 


Bara bra💙💚🚌

Det var inga större problem att jobba på idag. Jag har känt mig lugn och maximalt avspänd hela denna fredag. Jag är inte ens trött nu trots att jag har varit på jobbet i över 12 timmar, och jobbat nästan 10 av dom. 
 
Jag såg också att jag fick ledigt dom dagarna som jag sökte ledigt för igår. Detta gör ju att det ganska snart igen kommer en längre period av mycket ledigt. Fram till den dagen kommer så jobbar jag inte så jäkla många dagar ändå.
 
 Mycket känns väldigt bra nu:
1. Har jobbat idag detta var enda arbetsdagen på hela denna veckan. 
2. Jag ledig denna helgen. 
3. Nästa vecka är jag ledig på tisdag och helgen. 
4. Under vecka 14 jobbar jag bara 2 dagar och blir ledig resten. 
5.Mycket på jobbet är bra och man har det bra. Det är ju så det ska vara. 
 
 
 


Fredag (2019 03 22) 💙💚

Idag är det fredag!! Yes!! Jag har en lång arbetsdag framför mig och jag är igång med den nu.
  (null)

Det känns bra. Jag känner mig pigg och fräsch. Så ska man ju alltid känna sig när man sitter bakom en ratt.
 
Det har varit skönt att ha varit borta ett tag från busskörningen, men nu känns det bara kul att få avverka en arbetsdag. Jag avslutar ju de sista timmarna med Vänersnäs. Det är ju "favvolinjen" Den gillar jag ju bäst att köra av allting som jag kör.
Ha en bra dag!
 

Time to sleep❤️

Det börjar bli dags att göra sig i ordning för natten. För ovanlighetens skull så har jag en arbetsdag imorgon.😊 Det ju den enda jobbdagen jag har denna veckan. Det är ett bra pass jag ska köra i alla fall. Sen blir man ju ledig i helgen igen. En dag av arbete under hela denna veckan ska man väl kunna klara av?🚌

Nu ska jag sova😊
(null)
God natt...
(null)


Skyltar🛑⚠️🚸⛔️ Klimatet

(null)
(null)
(null)
 
Skylten och dessa lappar fick jag se idag på olika ställen uppe i Öxnered och Blåsut. Man kan väl ganska lätt förstå att barn har varit i farten med att försöka få alla att fatta att man behöver rädda jorden från den globala krisen vi alla i världen befinner oss i just nu.
 
Frågan jag funderar på är om vi är dom första generationen av människor som på riktigt får känna av den sk klimatkrisen? Det kan ju också vara så att vi är den sista generationen människor som faktiskt kan göra nånting åt klimatkrisen. Sen är det kanske för sent. 
 
Sen kan man ju säga att det känns bra att Greta finns.
 
 
 


Torsdag (2019 03 21) 💜💜

Idag fick det bli den där promenaden som jag vilade från igår. Rastlösheten är ju det som jag brottas med mest just nu. Tar jag en långpromenad så känner jag ju inte av någon rastlöshet under den stunden i alla fall. Snarar tänker man mycket mer på hur man ska besegra rastlösheten när den väl faller på.
 
När jag är ute och promenerar då får jag ju tid att fundera över en lösning på dom eventuella problem som jag kan uppleva att jag har. Lösningen hittar jag sällan när jag jobbar eller grejar med något i min vardag. Då finns ju inte tid till att tänka så mycket då, men tiden att fundera och tänka kring saker finns när man tex är ute på en promenad.. 
Imorgon ska jag börja jobba igen så jag får väl försöka ta vara på denna torsdag på bästa sätt. Alla dessa lediga dagar som jag har haft den senaste tiden har gått fort. Jag hade gärna varit ledig ett tag till, men någon dag måste man ju börja jobba mer som vanligt igen.
 
Det är ändå skönt att redan nu veta att man får ledig igen efter morgondagens arbete. Dessutom ska nu titta på om det finns möjligthet att återigen ta lite mer ledigt, längre fram i april. 
 
Den tid som har varit känns bra. Just nu känns det bra. Tittar jag framåt så verkar det som att mycket kommer att bli bra. Jag mår bra och är för det mesta nöjd och glad. Jag har inte mycket att klaga på. Även om jag skulle försöka klaga på något, så är det svårt att just nu hitta något att klaga på. 
 
 


Minns tillbaka.

 
Minnen-2011❤️
(null)
(null)
(null)
 
(null)
 


Onsdag (2019 03 20)

 Ny dag, mer skön ledighet. Idag tar jag bara den där vilodagen från långpromenaden som jag hade tänkt ta igår. 
 
Annars blir det nog mycket tänkade idag. Det känns som jag har många saker nu där jag har två alternativ att välja på. Jag kommer säkert att fundera och vända och vrida på allt detta.  Ska jag göra si eller så? Vad får det ena eller andra för konsekvenser och bla,bla, bla... Det jag bestämmer mig för att göra vill jag ska grunda sig i: 
 
1. Det ska kännas som det mest rätta att göra.
2. Jag ska tycka att det är  ett klokt och moget beslut. 
3. Jag ska vilja göra det och energin av viljan ska komma från mig själv. 
 
Ha en bra dag!
 


Ask A Pro Anything-Georgina PotaOnt i benen.

Hej!
 
Det blev en promenadrunda idag också. När jag fick ett meddelande om att hon som skulle klippa mig idag var sjuk så orkade jag inte bry mig om det där med att klippa mig. Jag trivs rätt bra att ha håret som det är och jag kan ha det så ett tag till. 
 
Jag tänkte ju som sagt ta en vilodag, men jag var sugen och fint är det ju och har varit hela denna tisdag. Det är bara att köra liksom. 
Jag har nu efter dagens runda fått väldigt ont i mina ben och det gör även lite ont i nedre delen av ryggen. Men jag hellre lite ont pga att jag är ute och rör på mig än att jag känner mig sunkig trött bara för att jag inte rör på mig. Jag kan ta att det tex känns i benen om det beror på sköna långpromenader.
 
 


Ingen vilodag-Ingen klippning.(null)

(null)
(null)Tisdag💙🌎🤗

Vad ska man göra idag? Helt ledig och nästan allt som jag tänkte göra under alla dessa lediga dagar den här veckan, är redan fixade sen tidigare. Sen går jag ju mina långpromenader och det har jag tänkt att i alla fall göra minst 2 gånger till denna veckan, men idag vilar jag från det. 

En sak jag vet att jag ska göra idag det är att klippa mig. Det blir väl lite färg också. Det ska bli skönt att få göra om sig lite. 

Annars blir det väl mest slappa eller glida runt som gäller för min del idag. 
(null)
Ha en bra tisdag och.....var rädda om er. 
(null)
💚💙

Avspänd och go kväll🥰💖


(null)


(null)

Slappar resten av kvällen💙💚

(null)

(null)Måndag - Promenad

 Måndag är det och det är bara skönt att vara ledig. Jag har småplockat med allt möjligt av allt vardagliga "trökgöra".
 
Det blev en promenad i morse också. Den vanliga rundan. Det kändes riktigt bra. Jag var ju ute i går också och det känns skönt nu att ha två rundor i kroppen, som jag har gått 2 dagar på raken. 
(null)
(null)
 
Imorgon tar jag en vilodag från promenaden, men på onsdag är jag säker på att jag bränner av en ny runda. 
 
Annars njuter jag mest av ledigheten. Jag vet att jag tjatar om att jag är ledig, men jag värderar ledigeheten högt. Jag kommer nog att för varje år som går värdera ledigheten högre och högre. Livet går väl inte ut på att jobba arslet av sig? 
(null)


Vecka 12

Ny vecka har det blivit och det känns skönt det fortfarande är många dagar kvar av skön ledighet. Jag ska bara jobba en dag denna veckan och det är på fredag. Det blir nog en hel del slappa och bara "vara" denna veckan. Känner jag mig själv rätt så tror jag nog att benen kommer att vara mycket ovanför golvet.
 
Annars har jag denna veckan tänkt att avverka några långa promenader. Imorgon har jag tänkt att se till att få klippt mig. Jag ska också sitta ner och försöka göra en sk plan över hur jag ska gör för att kunna få en och annan dröm förverkligad. 

 Egentligen kanske det är så att man inte behöver ha någon plan alls? Det är kanske bättre att bara börja försöka förverkliga dom drömmar man har, NU liksom. Att bara gå runt och tänka på allt fram och tillbaka förändrar ju i slutändan ingenting. Det är ju när man bestämmer sig, och sen gör det man har bestämt sig för som verkligen förändrar något på riktigt.
(null)
(null)

 
Vila i frid Benke.

Jag måste säga att jag blev väldigt chockad när jag för bara några timmar sedan fick veta att  Ulf ("Benke") Bengtsson hade somnat in i morse. Han hade under en tid varit sjuk. Benke var en fantastisk bra pingisspelare och han har gjort många fina insatser, tex i det Svenska landslaget. 
 
Jag kan inte säga att jag kände Benke, men jag träffade honom några gånger när han var tränare ute på tävlingar runt om i Sverige under dom åren när jag själv höll på med pingisen som mest. Jag minns att jag tyckte att han var en trevlig man.
 
Vila i frid Benke.
 


Söndag💖💖

 Jag gick upp ganska tidigt och när jag vaknade så tänkte jag ännu en gång att det känns skönt att jag inte lät gårdagens känsla av rastlöshet styra över mig. 
 
Jag började dagen med en promenad på 12 km. Jag har ganska mycket som jag vill få gjort idag så jag kände att ska det bli någon långpromenad idag så får jag ta mig ut så att jag kommer hem igen under förmiddagen. Det var ett bra promenadväder. Stundtals sken ju solen och det är ju alltid trevligt.
 
Efter denna långpromenad så kastade jag mig in i duschen sen gick jag bort till "Kopparn" och käka lite gott. Man kan säga att jag var hungrig, ledig, ren och fräsch. Rätt ok "söndagsfeeling".
 
(null)
(null)
 
Nu har jag både eftermiddagen och kvällen på mig att kunna greja med allt jag vill på gjort idag. Jag har lite papper och gå igenom. Jag har massor av tvätt som jag vill få rent. Jag ska avsluta en sk affär som jag har försökt ett tag med att få klart. Det finns säkert något mer som jag kommer på att jag kan göra. Jag orkar ju köra på ganska hårt med allt som jag vill göra på fritiden. Jag har ju helt ledig från allt vad busskörning heter. Det är ju rätt skönt att inte behöva tänka på något som har med bussjobbet och göra. Jag ska ju inte jobba förrän på fredag  nästa vecka. 
 
Jag avslutar detta inlägg med en outfit som jag med jämna mellanrum har visat upp sen två år tillbaka. 
 
 


Greta Thunberg👏🌎Jag kommer inte ur rastlösheten.

En sak som jag verkligen kämpar och brottas med just nu är rastlöshet. Jag känner av den som mest under perioder då jag är mer ledig. Jag vill så mycket. Jag kan göra så mycket för pengar som jag redan nu har. Jag ser möjligeheterna hela tiden. Jag har ju som sagt också pengar till mycket och för varje månad som går så kan jag få loss mer pengar, förutsatt att jag inte bränner mer pengar än vad jag har gjort en sk budget för varje månad.
 
Jag vet egentligen inte vad det beror på att jag känner mig så rastlös. Jag känner ju inte direkt någon oro. Jag har inte svårt att slappna av. Jag känner att jag kan ha svårt att sitta still. Ska jag vara helt ärlig så har jag alltid varit en person som har haft svårt att sitta still. Jag har ändå under ganska många år nu lärt mig att slappna av. Under de senast åren har jag också märkt att jag kan slappna av utan att jag direkt tänker på att jag gör det. 
 
Mycket av detta är ju bra, så varför känner jag att rastlösheten känns så jobbig att drabbas av?
 
Att jag drabbas av rastlöshet så ofta som jag gör tror jag kan bero på ett visst mått av understimulering. Jag är ju i ett läge nu där jag vill spara ganska mycket pengar. Jag kan inte göra så mycket av allt jag skulle vilja göra just nu. Jag tycker ju att det viktigaste nu är att jag sparar pengar. Om jag börjar att bränna pengar på allt möjligt som jag i dom rastlösa stunderna känner att jag skulle vilja göra, då sabbar jag det målet som jag har med min ekonomi. Jag kommer kanske att vara nöjd för stunden om jag väljer att göra något spontant, men jag är rätt säker på att jag ganska snart efteråt kommer att känna ångest och bli arg på själv för att jag lät rastlösheten ta över tålamodet. Detta har jag erfarhet av sen tidigare för jag har hur många gånger som helst i mitt liv juist låtit rastlöhten ta över helt. Jag har inte klarat av att bara a tålamod och inte göra nåt annat. Det behöver inte alltid betyda att jag har sabbat för mig eller att jag känner att jag har gjort något fel när jag inte har kunnat få kontroll på tex rastlösheten, men nu vill jag inget annat än att nå mitt ekonomimål och då är det fel att låta rastlösheten styra mig. 
 
Det är jobbigt när jag känner av rastlösheten. Jag får hela tiden kämpa emot den. För varje månad som jag klarar av att spara och nå mina sk delmål med detta så blir jag samtidigt bara mer och mer rastlös. Med mer sparade pengar så kan jag ju se att jag har möjlighet att göra mer saker spontant, men som jag egentligen inte kan när jag samtidigt vill spara mycket pengar.  Detta gör säkert att jag blir rastlös.  Jag vill så mycket, men det går ju inte att både "äta kakan och ha den kvar" Jag kan i alla fall inte göra så mycket av sånt som kostar allt för mycket pengar.
 
Att jag kanske känner mig understimulerad beror kanske på  att jag hela tiden biter ihop och har tålamod så fort rastlösheten smyger sig på. Jag känner mig samtidigt lite arg över att jag känner av rastlösheten så mycket som jag ändå gör. Jag skulle bara vilja slå bort den, men det är något som jag nog inte klarar av. Däremot har jag hittills i år klarat av att besegra rastlösheten och med min vilja att: Inte sabba för mig och nå målet med mitt sparande av pengar. Allt detta väger ändå tyngre i slutändan.  Dessutom finns det i alla fall en lösning som alltid funkar när man drabbas av rastlöshet. Man kan gå och lägga sig och sova. När man sover känner man ingen rastlöshet och jag själv kan inte heller bränna några pengar. Det kan ju bara hända när jag drömmer i så fall.
 
(null)
 
(null)
 


LALEH-Knock Knock

 


Lördag (2019 03 16)

Lite tankar:
 
 Har en ganska lugn lördag. Jag har grejat med allt möjligt, men jag tar  många pausar också. Jag vet ju att jag ändå kommer att hinna med massor med saker om jag bara vill. Är man mycket ledig från jobbet som jag är och kommer att vara nu så är det väldigt lätt att hitta tid till att få gjort väldigt mycket på bara en dag eller två. Sen är det ändå inte säkert att man i slutändan hinner med mer än vad man gör under arbetsdagarna. Jag slöar nog lätt till när jag är mycket ledig, men idag har jag ändå grejat och fått gjort en hel del så att jag skulle inte säga att jag är en slö person.  Man kan väl säga att om jag känner att saker och ting blir för besvärliga då har jag närmare till att komma till ett beslut som handlar om att jag kanske struntar i det, eller skjuter det på framtiden. Är det väldigt många saker man ska göra för att nå själva slutmålet, då har jagnog lättare för att ge. 
 
Jag tycker fortfarande inte att jag är en slö person. Jag promenerar ju över 2 mil i veckan. Jag har arbetsdagar på i snitt 10 timmar per arbetsdag, och jag försöker vara kreativ på min fritid när det gäller saker som tex handlar om att dra in extrapengar, utöver busskörningen på 40 timmar i veckan.
 
Jag gillar ändå att vara ledig och jag vilar och slappar om jag känner att jag behöver det. Jag vill hela tiden vara noga med att lyssna på kroppens signaler. Jag har dom senaste åren blivit bättre på det. Jag tycker också att jag den senaste tiden har varit bra på att hålla mig avspänd, trots mycket jobb och annat grejande. Jag är också mindre stressad nu än vad jag kanske var för några år sedan.
 
Jag kan ju också se att min privatekonomi börja hamna där som jag vill ha den. Känslan jag har är att jag lätt klarar av det mål jag har med min ekonomi för i år. Innan sommaren är jag färdig och har nåt mitt mål. Det är jag övertygad om. Sommar är det ju snart och då känner jag mig nog u automatiskt mindre sterssad och har också betydligt lättare för att slappna av när mycket känns så bra just nu.
 
 I det stora hela så mår jag väldigt bra. Jag känner mig för det mesta nöjd och glad. Mitt liv är inte perfekt, men om jag kan se att jag inom en snar framtid kan förverkliga mina drömmar och nå mina mål, då ska jag naturligvis känna mig nöjd med livet som det är just nu. Jag tycker ju att livet till stor del handlar om att fullfölja sina drömmar. Jag har ju gjort det många gånger tidigare...och jag vill naturligtvis fortsätta med den livsfilosofin.
 
 


Promenad på ca 12 km.

(null)
 
Det blev en skön promenad under förmiddagen. Det kändes att man den senaste tiden hade suttit på arslet på tok för mycket. 
BILDER FRÅN DAGENS RUNDA.
 Nu är tanken att jag ska röra mig mycket dom närmaste dagarna. Jag vill inte slöa bort hela min långa ledighet. Det få bli lite fart på mig liksom.
(null)
 
 
 


För hälsans skull.

Nu får det bli en långpromenad. Jag är ju nu hur mycket ledig som helst och för min hälsas skull så är det ju bra om jag rör på mig. Jag kan inte ha några bortförklaringar till att inte ta mig ut när jag faktiskt är en frisk kille som kan gå. Jag är ju dessutom helt ledig. 
 
 
 LEDIG!!

Nu har man jobbat färdigt för denna veckan. Nästa vecka ska jag i princip inte jobba alls. En dag ska jag bara jobba. Behöver jag säga att det känns skönt min period av mycket ledighet har börjat nu? Det känns naturligvis jättebra. 
 
 
 


Några skyltar

(null)
(null)
(null)

(null)

Jobbelijobb 💙💚

Nu jobbar man. Det kommer att bli jävligt mycket jobb i två dagar. Jobba jobba och inget annat liksom.  NU KÖR VI!!! 
(null)

(null)Bra - Lyxigt - Nice.

Nu har jag bara två dagar kvar av jobb. Onsdag och torsdag kör jag samma pass. Detta pass är det jag gillar bäst att köra på det schemat jag har. Det känns bra.
 
Efter att dessa jobbdagar är klara så får jag en period av mycket ledighet. Nästa vecka jobbar jag bara en dag, och det är nästa fredag. Då kör jag samma pass (bästa passet) igen. På jobbet känns det typ perfekt just nu. Specisllt för att jag kan ta så mycket ledigt i perioder, och ändå tjäna pengar på det. Det känns lite lyxigt.
 
När det gäller "ekonomigrejen" som jag kämpar med just nu så går det sjukt bra med att få in pengar. Allt som jag har gjort under denna månaden har suttit klockrent och det märks som fan på bankkontot. Det är ju trevligt... och fett NICE
 
 


SM-FINAL 2019 🏓🏓Massagestol💚

(null)

(null)Nästa vecka jobbar jag bara 1 dag.

Har gjort en första arbetsdag för denna veckan och nu är det bara 3 kvar. 
Nästa vecka jobbar jag bara en enda dag.
 
Massor med saker kändes bra på jobbet idag. Jag höll mig maximalt avspänt hela dagens arbetspass. Jag är nöjd med hur jag hanterade vissa situationer som jag hamnade i. Dessutom kände jag mig nöjd när jag vid ett tillfälle idag stod upp bra för mig själv. 
 
 
Nästa vecka så fick jag se att jag bara jobbar 1 dag. När jag på torsdag gör min sista arbetsdag för denna veckan, då ska jag inte köra buss förrän på fredag vecka 12 nästa gång. Det känns rätt "nice" att veta att man snart får en period av så jäkla mycket ledigt, samtidigt som man nu vet att man bara har tre dagar kvar av arbete...och dessutom är dessa arbetsdagar som jag har kvar av denna veckan ganska bra om man ser till vad jag kör för nånting.
 
Mycket bättre kan jag inte ha det just nu. Mer ledigt, mindre jobb och ändå får man lika mycket betalt även om man hade jobbat mer och varit ledig lite mindre.
 
 
 
 


Vecka 11

Ny vecka och vad jag vet nu om denna veckan så har jag fyra dagar av mycket jobb. Jag har ju inte jobbat så mycket på sista tiden, men denna veckan hoppas jag att jag håller mig frisk. Jag har ju inte heller sökt ledigt utan jag jobbar på efter hur schemat ser ut och sen blir jag ledig på fredag och hela helgen. 
 
Jag får kämpa på med tålamodet när det gäller mitt ekonomimål. Jag har börjat känna mig lite rastlös igen. Jag vill unna mig så mycket, men viljan att fixa en privatekonomi som jag vill ha den är fortfarande så jävla stark inom mig. Detta gör ju att jag hittills klarar av att ha tålamod. Tålamodet och min vilja, vinner över rastlösheten. Jag får bara låta det fortsätta så. Till sommaren är jag ju klar. Det är ju inte långt kvar. 
  (null)
Söndag (2019 03 10)

 
 
 


Ursäkta för min frisyr

 
 
 


Nittaku Pongcast - February 2019Mjukstart🚌

Då är man på jobbet igen. Man börjar lite lätt och det har känts lugnt hela morgonen.  Jag har mjukstartat lite. Jag har en ganska lång rast idag. Imorgon har jag sovmorgon innan jag ska jobba på igen. Jag jobbar bara två dagar denna veckan. Det blir lagom. 
BILDER FRÅN DAGENS ARBETE
 
(null)
 


Tillbaka till det vanliga igen.

Ute har det blivit kallare. Idag har det ju fallit lite snö också. Jag gillar annars denna årstiden, om jag bara slipper snön. 
 
Imorgon ska jag börja jobba efter att ha varit borta från busskörning i en vecka. Någonstans känns det bra att jag ska tillbaka till det vanliga igen. Min kropp mår nog som bäst när jag jobbar på. Just nu håller jag ju dessutom väldigt mycket fokus på att jag ska fixa min sk "ekonomigrej". Det är detta som gäller för mig nu, även om det känns ganska lugnt med den grejen. Jag behöver ju ihte göra så mycket och när jag väl behöver göra något så fixar jag det hur lätt som helst. Detta med att det kommer att gå lätt som en "plätt" det kan jag ju också så flera veckor i förtid. Alltså känns detta väldigt bra. 
 
Men ...om jag inte jobbar så kommer det ju inom någon månad eller två bli betydligt svårare för mig att fixa det där målet som jag har med ekonomin  för detta året. 
 
Jag jobbar ju bara två dagar denna veckan. Det blir en bra mjukstart innan den där perioden kommer där man får jobba på som fan igen. 
 


Volvo-NTU Autonomous Bus LaunchVecka 10

Ny vecka har det blivit. Under större delen av förr aveckan har jag varit sjuk. Idag känner jag mig ganska bra. Jag tänker i alla fall börja jobba och köra på med allt jag har att göra. Jag hoppas att jag kan köra på med allt som vanligt igen. Jag vill orka med liksom. Jag orkar ju om jag bara känner mig frisk. 
 
Jag sa förra veckan att jag trodde att det skulle bli en bra vecka. Riktigt bra blev det ju inte. Nu är jag ganska säker att detta blir en bra vecka. Den kan väl inte bli sämre och tråkigare än hur jag kände under föregående vecka? Jag ta tag i allt igen. De få saker jag har att göra denna veckan ska bli gjort i alla fall. 
 
 
 
 
 
 
 


Greta Thunberg 🌎Känner mig bättre.

Jag har ju varit sjuk i några dagar. Jag känner mig lite bättre nu, fast jag skulle ju helst av allt vilja känna mig helt frisk. Detta är ju också så tråkigt. Man orkar typ inte göra nånting. 
 
Nästa vecka är jag ändå rätt säker på att jag börjar jobba igen. Känner jag mig som jag gör nu och inte blir sämre tycker jag inte att jag inte själv att jag kan vara hemma längre. Jag vill heller inte det. Hade jag bara mått lite bättre tidigare denna veckan så hade jag fan jobbat på bara. Att bara gå hemma och knappt orka med nånting, det är ju bara så jäkla tråkigt. 
 
Jag kommer att ta det lugnt och bara ta hand om mig under helgen. Det blir mycket läsande och andra lugna grejer. Jag hade helst velat göra så mycket annat, men det känns som det enda rätta just nu är att bara ta det väldigt lugnt.
 
 


Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE