Love❤Life

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Det känns ganska lugnt med jobb och sånt.

Helgens arbete började igår kan man väl säga. Det känns ganska lugnt i det stora hela. Igår var det hur lugnt som helst. Tittar jag lite framåt så känns det också ganska lugnt.  Jag har redan nu mitt i denna veckan varit ledig från onsdag lunch till fredag sen eftermiddag. I går hade jag ett lugnt pass, trots att det var fredagkväll. Idag börjar jag inte jobba färrän klockan 19:00. I morgon kör jag en normallång dag, men då är det ju söndag och då brukar det vara ganska lugnt att köra bara för att det just är söndag. Allt känns väldigt lugnt och jag tar det också ganska lugnt. 
 
Tittar man lite framåt så känns det bra också. Nästa vecka har jag jobb eftermiddag ocjh kväll. Ledig 3 dagar totalt. Sen fortsätter det med många korta dagar veckan efter. Kollar man julveckan så jobbar jag bara dagen före julafton och juldagen har jag jobb också, men de är allt för hela den veckan. Det känns riktigt skönt och väldigt lugnt. 
 
Jag försöker under en arbetsdag att tänka på några saker för att jag ska få en så behaglig arbetsdag som möjligt. 
Jag försöker att inte gnälla i onödan. Det tar bara onödig energi och är ju ganska meningslöst för av de de som händer kan jag ändå integöra något för att förhindra. Det händer liksom vem som än hade kört den tur som jag kör. Jag försöker också vara i nuet när jag jobbar. Man tar en sak i taget och gör färdigt det man ska göra innan man tar nästa grej liksom. Tänker man för långt fram i arbetsdagen och vad man har att göra då är det lätt att missa någon viktig detalj i det man just "nu" håller på med. Bättre att därför låta allt ta sin tid och inte ha för bråttom.
 
Jag tänker också på att verkligen ha min rast när jag har den. Jag vill helst inte snacka för mycket jobb då. Min rast är ju den stund som man inte behöver jobba. Man har ju rast för att man ska "ladda batterierna" för att man ska komma ifrån bussen lite  och då tror jag att det är bra att inte bry sig för mycket om jobbet under själva rasten. Sen är det väl svårt att helt inte bry sig om jobbet när man är på rast? Men jag tänker åt det hållet i alla fall.  Jag vill ju bara koppla av, äta något och slappa i största allmänhet när jag faktikst har all rätt i världen att göra de, just på min rast. 
 
 
 
 
 


Hat, näthat och elakheter.

Jag  lyssnade igår på radioprogrammet KARLAVAGNEN .Det fanns mycket i gårdagens program som var tänkvärt och som jag tror att en hel del människor  skulle må bra av att ta del av. Det handlade om hat, näthat och andra elakheter. 
 
 
 
 


Det är verkligen jättebra att göra en budget.

 
Denna månaden hade jag massor av räkningar. När jag satt och skulle betala detta så kände jag samtidigt att fasen vad lång tid det kommer att ta nu att nå mina mål som jag har med min ekonomi. Jag har ju sagt att jag ska lösa bolånet och jag ska även göra lite annat som gör att jag får den stabila ekonomin som jag så länge har drömt om. Just nu handlar det mest om att spara pengar. Men denna månaden hade jag massor av utgifter och dessutom har jag redan köpt alla julklappar mm... så något sparande som tar mig ett stort kliv fram mot mitt mål med ekonomin, det har jag inte kunnat åstakomma. Först blev jag lite arg över detta, men sen gjorde jag min budget som jag alltid gör en gång i månaden och då kan jag se att det nog löser sig som jag vill för detta året i alla fall.
 
Eftersom jag hade så mycket utgifter denna månaden så kommer jag ju inte ens vara i närheten av att tex ha så mycket räkningar i december. Allt kom ju på en och samma månad nu i november och vissa räkningar har jag ju bara en gång i kvartalet. Dessutom är ju redan mina julklappar fixade. Det innebär att om jag verkligen vill så kan jag täcka det "missade" sparandet för denna månaden och fixa det till nästa månad och då spelar det ingen roll att jag inte lyckades spara så mycket som jag från början ville denna månaden. jag når mitt delmål för i år ändå och jag tar ett stort kliv fram mot det jag verkligen vill ska hända med min ekonomi.
 
Det är verkligen sjukt bra att sitta ner några minuter i månaden och göra en budget. man hittar så mycket bra saker med sin ekonomi och det hjälper när man ska göra rätt prioriteringar. Det beror lite på hur man ser det, men man tjänar ju faktiskt tusenlappar på att ha mer koll liksom. Det är ju rätt bra: Några tusenlappar för att sitta en kvart i månaden med en budget. Sjukt värt eller hur?
 
Sen får man ju lite guldkant på tillvaron också. 
 
 
 
 
 


Kämpande ger resultat !

Just idag fick jag se att jag äntligen har klarat av att rasa de kilo i vikt som jag satte upp som mål att nå för några månader sedan. Mouna sa ju när jag träffade henne i Stockholm  att det var viktigt för mig att gå ner i vikt ganska ordentligt och att jag skulle börja kämpa med det direkt, men skynda långsamt liksom. Försöker man göra för mycke i början då blir det ju lätt att man tröttnar och sen går man upp igen. Nu är jag där jag vill vara just nu och det känns roligt att man inte bara känner att man når något hälsomål utan att man också kan se det. Jag brukar annrs mest känna att jag tränar bättre eller att jag är lite piggare, men jag "mäter" sällan mitt hälsotillstånd. 
 
Jag har aldrig egentligen brytt mig om vad jag väger, men jag har tänkt om lite efter min stora hälsoundersökning. Det är verkligen faligare än man kanske tror att inte bry sig om vad man väger och om man är överviktigt. Jag kan lätt säga att om jag kan undvika någon eller några allvarliga sjukdomar genom att bara rasa ordentligt i vikt. Då är det verkligen värt varenda minut jag lägger ner på att kämpa med min hälsa. Det är så enormt mycket lättare att kämpa med än att kämpa med en allvarlig sjukdom som man har drabbts av. Skön feeling nu, mne jag ska rasa ännu mer så detta var bara början på viktnedgången. Bara att fortsätta köra på nu och sen kan jag visa Mouna hur duktig jag har varit.
 
Annars då?
 
Jag kollade llite på hur jag jobbar i december. Jag tycker det ser väldigt bra ut för jag är ledig mycket runt jul och alla mellandagar. Nyår vet jag inte än, men jag ska fråga idag. Men det var skönt att se at man var så mycket ledig kring jul. Jag hade inte haft något emot att jobba, men vissa dagar är jag ju ledig, men jag har betalt i alla fall. Då är det ju bättre att få vara ledig än att behöva jobba. 
 
 
 


Coolt!

 
 
 


Det ska ju vara små portioner.

 
 
Jag har fått ganska klara och tydliga råd som står i min hälsoprofil när det gäller mat. Det finns också tydligt beskrivet där varför det är viktigt att följa dessa råd. Jag försöker så gott jag kan. Det handlar inte så mycket vad jag äter. Läser man hälsoprofilen på mig så står det i princip att jag ska äta mer fisk,  mindre kolhydrater och mindre rött kött. Mindre portioner är väldigt viktigt. Detta med mindre portioner är lite intressant. 
 
 
I nästan hela mitt liv  har jag fått höra att jag äter för lite mat och att jag måste äta upp allt som jag har på min tallrik. Jag har fått ,massor av rena utskällningar för att jag inte äter upp maten. Man har fått  förklarat för sig att jag måste tänka på de som svälter och att man inte ska behöva kasta maten utan allt ska ner i magen. Man ska alltid äta upp och bli mätt.. Allt möjligt har folk genom åren gapat om. 
 
Jag ska ju enligt min hälsoprofil bla äta mindre portioner. Eftersom jag ofta äter ute så får jag ju så mycket mat som serveras. När man var liten var det ju nästan likadant. Vuxna lägger mat på min tallrik. Man får så mycket mat som dom tyckte jag skulle äta. Om jag sen inte åt upp då fick jag ofta höra allt möjligt om varför man inte får lämna bordet med mat kvar på tallriken. Men om jag blir serverad en stor portion mat  och ska äta små portioner då kan jag ju inte äta upp allt. Jag tänkte naturligtvis inte så när jag var liten, men idag visar det ju bara på att jag då gjorde ganska rätt. Jag lämna mat för att jag fick för stor portion. Men ändå har man hört detta till förbanelse: Ät upp maten och tänk på dom som svälter och bla bla bla..
 
Jag kan kanske till viss del förstå vad folk har menat när man har försökt lära mig hur man ska äta, men idag känns det som att det hade varit ganska fel och följa dom råd som jag har fått genom åren av alla möjliga människor som har försökt lära mig både ett och annat.
 
Jag litar nog mer på min hälsoprofil och får jag för mycket mat på tallriken då äter jag fan inte upp. Dessutom spelar det ju ingen roll för dom som svälter om jag kastar mat i soporna liksom. Man kan ju också fråga sig om det verkligen är något att bli arg över när någon inte äter upp sin mat. Spelar det någon större roll om maten ligger i någons mage eller i soporna? Om den som blir arg över att det kastas mat också är den som serverar maten då kanske den personen ska tänka på att servera lite mindre portioner.
 
Om jag däremot tar till mig mat själv, Då håller jag med om att man måste äta upp maten och inte lämna något kvar på tallriken.
 
 
 
 
 
 


Var är mitt margarin?

Vad mycke saker man gör ibland utan att man har en minsta tanke på att man gör fel. Jag tänkte steka mig ett ägg ikväll och jag behöver ju margarin i stekpannan. Jag hade inget margarin i kylen och jag visste att jag borde ha kvar för jag hade ju typ ett halft paket kvar i igår. Fö en sekund trodde jag att någon hade snott det, men sen visar det sig att jag har lyckats lägga det i frysen utan att tänka på det. Typiskt Danne...
 
 
 
Det fick bli ett kokt ägg ikväll istället. Bra  att jag inte hade slängt grytan i papperskorgen eller använt äggen som pingisbollar.  
 
 


Känns lite bakvänt.

 Jag kom hem här klockan 07:30 i morse och då ville jag ju såklart bara gå och lägga mig. Allting blir lite "bakvänt" liksom. Jag satt nere på stationen i Göteborg klockan 06:00 i morse. Dom flesta som åker tåg den tiden och ska med ett tåg till Vänersborg ska väl till jobbet typ, men jag ska åka hem och lägga mig. Jag ligger sen här och sover när säkert många andra kliver upp. Jag tar helg på en onsdag, går ut för att festa  mitt i veckan och jag ska jobba denna helgen (när tex många av mina kollegor ska på julbord). Uppe på natten är man så det blir lite bakvänt med dygnsrytmen också. 
 
Det var i alla fall skönt att bryta av den vanliga vardagen och göra något helt annat än vardaglig "trökgöra" eller jobba. Ibland bara man kör på med allt. Man vill hinna med så mycket och livet går i 180, men när man bara kör på så glömmer man lätt att sånt som faktiskt också är viktigt att man ibland unnar sig lite av: Avkoppling och ha kul liksom.
 
Den senaste tiden har varit mycket bara "köra på" för min del. Träna mycket, jobba på, spara pengar och alla vardagliga saker som man alltid har att fixa med. Men jag har glömt av lite att faktiskt göra mer av sånt som jag egentligen strävar efter att kunna göra mer av: Koppla av och ha kul. Man kämpar ju på med allt för att man ska få mer tid till att koppla av. Så tror jag det är för min del i alla fall, även om jag kanske inte tänker så när jag väl är mitt i allt grejande. 
 
Lite sunkig och så är man idag, men jag tog det ganska lugnt igår ändå och jag är också glad över att jag faktiskt har lärt mig hantera de där med att dricka alkohol och gå ut och ha kul. Det blir liksom inte för mycket drickande så att det går överstyr. Man står  sen inte och spyr någonstans och man vet hela tiden vad man gör och vad man har gjort. Man kan gå utan att vingla omkring även om man såklart känner av att man har druckit, men mer än så är det inte. Jag är bara så nöjd att jag känner mig så trygg med detta. Det går liksom inte för långt och jag är inte orolig för att det ska göra det heller. De jag bara har gjort är ju att jag har dragit till Göteborg och festat med roliga människor under en halv kväll och en hel natt och sen kommit tillbaka hem tidigt på morgonen. Man måste göra lite sånt ibland och detta var riktigt lyckat så jag hoppas det snart blir något liknade igen. 
 
 


Bort från den gråa vardagen!

Hej !
 
 Det får bli lite utgång ikväll Jag får väl sova några timmar nu så man blir go och glad till ikväll.
 
Jag behöver nog detta nu känner jag. Bara göra något annat än att gå runt i den "gråa vardagen". Jag är ledig fram till fredag klockan 16:00. Sen är det jobb hela helgen. Jag får passa på nu då att ha lite kul. Utgång får det bli, och jag kommer väl hem här igen typ 07:30 i morgon. Undra hur det känns och hur mycket det snurrar i skallen då? Fast jag tar det problemet i morgon. Ikväll och i natt vil jag bara ha kul och det är jag väldigt säker på att jag kommer att ha.
 
 
Lite bilder också från denna soliga dagen. Fantastiskt att det kan vara så fint i slutet på november. Den "gråa vardagen"  kanske är ganska långt borta i alla fall.
 
 
 
 


Kul och motiverande!

 
Körde ett ganska roligt pass på gymmet idag. Jag körde intervallträning. Jag sprang på löpbandet typ 80% av mitt max i några minuter och sen vilade jag några minuter,  för att göra om samma sak igen och igen. Jag gjorde även likadant när jag körde crosstrainer. Den effektiva tiden av träning var säkert 90 minuter och bra som fasen gick det! Så ska jag köra igen på någon träning i framtiden för de var riktigt kul och motiverande.
 
 


Nu får det bli gym (IIII)---------(IIII)

 
 


Underbart med sol som skiner nu!

Har haft en ganska kort dag på jobbet. Underbart att solen skiner och att det är fint väder utan snö. Det är ju slutet på november nu och du brukar det ju vad jag vet bara vara jävligt kallt och är värsta fall har snön kommit för att stanna också.  Snön kan ju kvitta för min del i alla fall. Jag vill hellre gå i solglasögon och känna lite "sommarfeeling". Det spelar ingen roll om det snart är jul. Jag vill inte ha någon snö i alla fall. Det får alltså gärna vara så som det är just nu, hela vintern. 
 
 
 
 
 


Det vänder från en dag till en annan.

Godmorgon! 
 
Natten mellan söndag och måndag sov jag ganska dåligt och denna natten har det varit precis tvärtom. Jag har sovit jättebra. Det finns i alla fall en fördel med att jobba ganska långa dagar: Man sover gott efteråt. Den vänder alltså från en dag till en annan, bara så där.
 
Nu ska jag ta tag i denna dagen, men det är en ganska kort dag arbete. Nu vänder det även här. Från en lång till en kort. Sen får det bli träning. Igår och i söndags blev det ingenting av rörelse och träning, men  idag får det bli så. Vända från två dagar till en annan liksom...
 
 
 
Vet inte hur jag ska göra med maten. Jag har kollat på flera olika lunchställen, men ingen har något idag som jag vill ha. Det får väl bli någon â la carte någonstans eller så lagar jag egen mat här hemma. Men jag har typ bara makaroner, fiskpinnar och en trög spis i ett gammalt kök. Hur ska man lösa detta? Kanske får bli batningskuren idag?  Dagens bekymmer liksom. 
 
 
 Ha en bra dag!
 
 


5 punkter och 4 bilder.

Ibland kan det vara tufft, men jag kan komma på mycket som är bra också. Om jag funderar lite fritt och punktvis.
 
1 Ganska lång dag, men riktigt lugnt att jobba och bra körning hela denna dagen.
2. Käka god lunch och man får riktigt mycket gott och dricka ur den "fikaburk" som vi har fått på jobbet. 50 000 spänn tror jag den kostar så det vore ju fan om det inte smaka bra.
3 Det var kallt i morse, mne sen titta ju solen fram och det var riktigt fint väder under större delen av den tid på dygnet då det är just.
4 Denna veckan har jag bara 2 arbetsdagar kvar då jag måste gå upp sjukt tidigt, men dessa 2 dagar är ganska korta om man ser till arbetstiden. Sen vänder det mitt i veckan och jag jobbar eftermiddag och kväll eller natt(bättre än morgon i alla fall) 
5 En ledig dag har jag såklart denna veckan. 
 
 
Några bilder från dagen.
 
 
 
 
 
 
 


1 2 3 ... så ska man upp tidigt igen.

Jag kröp till sängs tidigt igår. Hela förra veckan har jag ju jobbat eftermiddag och kväll. Nu ska man helt plötsligt upp tidigt igen. När man ska snurra tillbaka första dagen mellan sovmorgon och upp tidigt då är det på något sätt alltid tuffare. Spelar ingen roll att jag går och lägger mig tidigt.
 
 
 Men nu ska jag jobba en ganska lång dag och då sover man gått när man går och lägger sig. I morgon är kroppen på denna veckans dygnsrytm igen.
 
 


Så perfekt det kan bli just nu!

 
Denna helgen börjar ta slut och jag ska faktiskt snart gå och lägga mig. Idag har jag pysslat lite med mitt perfekta hem. Alltså jag vill få det så perfekt som möjligt.  Jag har handlat lite av allt sånt som man behöver Rengöringsmedel, disktrasor, tvål och toapapper. Egentligen skulle jag vilja ha ett helt förråd eller nåt fullt av alla dessa grejer så man bara behövde handla detta en gång i livet typ. Jag har nog ändå för mycket av tex toapapper eller plastpåsar, men jag resonerar så att det blir ju aldrig för gammalt och bättre att ha massor av sånt som man alltid behöver för det är ju bara frustrerande när det fattas.
 
Jag har också städat och tvättat. Massor av tvätt hade jag, men nu har jag nästan inget som är smutsigt. Allt är rent och ligger snygg och prydlit i lådor eller hänger i en garderob, perfekt liksom. Rent och snygg har jag samtidigt som jag också har det så julmysigt som jag bara kan få det. Jag har inte det perfekta drömhemmet än, men jag har det så perfekt jag kan fixa till det just nu. Det får man vara glad för 
 
 
 
 
 
 Nu ska jag gå och lägga mig i min perfekta säng med nytvättade lakan.
 
 
 
 


Nästa år förverkligar jag min dröm :)

 
 
 
 
 
 


Svettas och kämpar.

Skönt att träna idag också. Det kändes ungefär som vanligt. Man börjar och sen svettas man på mitten och sen får man kämpa för att orka med det sista. JAG GER MIG JÄVLAR ALDRIG!
 
 
 
 
 


2013 11 23

Godmorgon!
 
Direkt när man kliver upp så tänker jag gym. Bara att ta sig bort och köra igen. Känslan är att om jag inte går bort och tränar nu så kommer gymmet inte att vara kvar i morgon. Det är nog bra att man tänker så för då är det inga problem att ta sig bort och köra igen. 
 
 
 
Jag vill ju någon dag börja träna redan klockan 05:00 på morgonen. Idag gick det inte, men ställer jag klockan i morgon och bara tänker att om jag inte tränar nu så är gymmet borta sen. Då kanske jag klarar av det. 
 
Nu kör vi  i alla fall!! Hoppas det står kvar när jag kommer dit nu.
 
 


När jag var 4 eller 5 år.

Jag sitter här och funderar lite över några händelser från min barndom igen. Jag trodde för några år sedan att jag har bearbetat alla möjliga händelser från den tiden färdigt nu. Det har jag nog också gjort och fan vore väl annars om jag fortsätter att älta sånt nu som tex hände när jag var 4 eller 5 år gammal. Men jag har ändå ibland så svårt att förstå varför och hur tex mamma kunde göra som hon faktiskt gjorde mot mig. Vissa händelser har jag ältat mer än andra. En del av allt som hände  kommer jag inte ihåg, men jag har fått dom berättade för mig. Jag minns kanske någon detalj, men såklart inte allt om själva händelsen. Jag har många gånger undrat varför och försökt förstå. Vissa saker kanske jag förstår, men jag accepterar de ändå inte. Andra händelser förstår jag inte alls hur tex mamma egentligen tänkte när hon gjorde som hon gjorde. Jag har också frågat varför men jag har egentligen aldrig fått något svar på många av de funderingar jag har haft och som jag också ibland har mått dåligt av. Jag har också många gånger tänkt att varför har jag inte fått leva i en vanlig familj med en mamma och en pappa som båda  tar hand om mig. Varför måste jag har varit med om tex en vårdnadstvist eller andra händelser som beror på att vissa vuxna inte verkar ha haft någon hjärna att tänka med överhuvudtaget?
 
Jag har aldrig förstått varför mamma tyckte det var viktigare att träffa sina vänner istället för att hämta mig på dagis. Hur kan man ens komma på tanken att bara strunta i att se till så att ens eget barn kommer tillbaka hem från dagis. Det var precis det som hände. Mamma hade blivit bjuden hem till några vänner. Hon tyckte då att hon inte hade tid att hämta mig och istället struntade hon helt i det. Hon försökte inte ens lösa det genom att fråga någon annan om hjälp med att hämta mig.  Nej, hon bara struntade i det och lät mig vara kvar på dagis utan att bry sig. 
 
Jag minns lite av den dagen. Jag minns att jag var kvar på dagis och lekte fram till ganska sent på kvällen. Jag hade fått mat en extra gång den dagen och några andra föräldrars barn var också kvar. Jag tror det var så att personalen på dagis skulle stänga och gå hem, men man kunde ju liksom inte bara ta på mig kläderna, skicka ut mig och låta mig gå hem själv. Därför var det någon annan förälder där som var beredd att ta med mig hem till sig om det nu skulle visa sig att ingen kom och hämtade mig.  Det var ju ca 2 -3 kilometer att gå hem från dagis. Det hade jag ju inte klarat själv att gå eftersom jag bara var 4 eller högst 5 år gammal. 
 
Jag har senare fått berättat för mig att personalen ringde mamma, men fick inget svar. Det var inte så att mamma hade glömt att hon skulle hämta mig. Det var heller inget som egentligen hade hänt som gjorde att mamma inte kunde hämta mig.  Mamma tyckte bara att det var viktigare att träffa sina vänner istället för att se till så att jag kom hem från dagis. Hon bedömde bara att hon inte hann att hämta mig på dagis, och då var det helt naturligt för henne att bara strunta i det. För henne var det viktigare att träffa sina vänner, festa och gå ut och roa sig. Så var det många gånger när jag tänker tillbaka på andra händelser i min barndom och jag fattar inte än idag hur man kan tycka att något annat är viktigare  än att ta hand om sitt eget barn. Jag fattar verkligen inte hur hon tänkte när hon bara struntade i att hämta mig på dagis. Trodde hon att jag bara kunde gå hem från dagis själv de 2 eller kanske 3 kilometrarna som det var mellan dagis och hemmet? Även om hon nu var så korkad så hon trodde det så borde hon väl ändå ha tänkt en tanke på den gången jag blev påkörd av en bil? Bara det borde väl få henne att fatta att jag inte kan gå hem själv från dagis? 
 
Jag blev faktsikt påkörd av en bil när jag var väldigt liten. Det är såklart något man minns även om jag typ bara gick på dagis. Efteråt har jag fått berättat för mig att jag gick och haltade länge efter den händelsen. Jag anser att allt detta var min mammas fel och det har jag också sagt till henne.
 
Jag har senast idag sett många föräldrar ute  med sina små barn. Är det något man märker så är det att dom är väldigt noga med att se till så att deras barn inte springer fritt omkring. Man håller dom i handen eller liksom håller dom i jackan eller luvan som sitter på jackan. Man har liksom koll på sitt barn. När jag var liten däremot så hade mamma noll koll. Det gick otroligt fort när jag blev påkörd. Jag och mamma stod vid en korsning och skulle gå över vägen. Hon rotade väl i sin väska eller gjorde något annat istället för att ha koll på mig. Det kom en bil och jag reagerade direkt genom att springa rakt ut framför bilen. Jag minns att mamma fick upp sina händer, men hon hann inte ta mig. Jag blev påkörd av bilen precis i bromsögonblicket och inte i full fart som tur var.
 
Jag förstår inte varför mamma inte kunde se risken med att inte ha någon koll på mig när vi står vid en korsning och ska gå över en tungt trafikerad väg. Fatta hon inte att risken är ganska stor att ett litet barn inte bara står där och tittar på en bil som kommer i full fart. Ett litet barn tänker kanske inte alltid som en vuxen, men mamma tänkte som ett barn eller så tänkte hon inte alls. 
 
En annan händelse som jag minns väldigt väl var när mamma ville att jag skulle gå ut och leka på den lekplats som fanns precis utanför där hon bodde. (Jag säger där hon bodde för jag befann mig mest hos min mormor och morfar på den tiden) Jag var ute och lekte. Efter ett tag så vill jag gå in igen, men då fick jag inte komma in. Hon hade sina sk vänner där. En massa killar tror jag det var och då var det väl kanske bra om jag försvann ut, men jag minns att jag blev ledsen över att mamma bara sa att jag inte får komma in och att jag måste gå min väg. När jag gråtande gick ut igen så hörde jag genom fönstret när jag kom ut att hennes vänner frågade vem det va som ville komma in. Då sa hon att det bara var min pojk, men att hon inte har tid att bry sig om sånt nu. Jag var alltså något "sånt" för henne och det finns så många gånger som jag har undrat varför de fanns så mycket annat av i mina ögon rena skitsaker som ofta var viktigare i hennes liv än att bara ta hand om mig. 
 
Vissa händelser som jag har fått vara med om är svåra för mig att fatta. Jag har heller egentligen aldrig fått ett svar på varför. Jag mår bra idag och jag har för längesen bearbetat detta som jag nu har skrivit och mycket annat av allt som har hänt. Jag brukar tänka att jag fick en dålig start, men nu är det bara att köra på!  Det hjälper, men varför skulle jag behöva vara med om alla dessa händelser där man bara måste drabbas av de för att vissa vuxna mest bara tänker på sig själva. Varför fick jag inte ha en trygg familj att leva i som barn? Det har jag ofta önskat hade jag hade fått ha.
 
 


Klarade detta också.

 
Dagens gym avklarat! tansken var först att skita i att köra idag, men sen blev jag lite pepp över att så många andra visade på Facebook eller Instagram hur duktiga dom är och då var jag bara tvungen också. Bra för motivationen det där. Vem fan sa att man blir slö av att sitta framför en dator. Idag kan jag säga att det var den som gjorde så jag idag klarade av att ta mig bort til gymmet och köra.
 
Får se nu om jag grejar att ta mig upp sjukt tidigt imorgon och ta mig ut en svinkall novembermorgon för att träna på gymmet. Jag vill försöka klara det också. Om jag ser någon annan göra det före mig så kanske jag lätt fixar det också. 
 
 


2013 11 22

Godmorgon!
 
Lite slow i starten denna fredag, men jag får väl ta mig bort till gymmet och sparka igång dagens träning. Jag är ledig 3 dagar i rad nu och jag vill träna mycket nu. Måste fan göra det nu också!!
 
Jag minns att jag satte upp ett mål. Jag tror det var någon gång i början av året. Det handlade bara om att jag skulle ta mig upp ur sängen och gå bort till gymmet och träna precis när det öppnar. Klockan 05:00 öppnar det varje dag. Jag har aldrig lyckats vara där så tidigt för att hänga på låset och sen ta mig in och köra ett pass. Jag tror 06:30 är det tidigaste jag har mäktat med. Undra om jag kan fixa detta denna veckan. Jag vill kunna klara att liksom ställa klockan för att man ska gå bort och träna. Det gör ju att man inte slöar till utan man får en flygande start på dagen. Idag lyckades jag inte heller och det var inte ens nära, men jag får försöka igen en annan dag.
 
Det som ändå får mig att ta mig bort nu är att jag redan har sett flera stycken av dom som jag tex följer på Instagram som redan nu är på gymmet och "köttar" Att se andra träna motiverar mig som fan!!! Så nu kör vi, som fan!!
 
 
 


Det spåra ur lite idag!

 
Nu har snön börjat falla. Man behöver inte längre fundera på om man ska ha mössa och vantar på sig när man går ut. Glömmer man så blir det jävligt kallt! Nu är det Bad Hair Day dagar ett tag framöver.
 
 
Jag har varit ute och käkat lite. Jag tänkte idag ta fisksoppa. Nyttigt och bra ju. Men när jag fick se den där fisksoppan som så ut som en väldigt misslyckad köttsoppa, då vile jag inte ha den utan det fick bli nötfärsbiffar istället.
 
 
 
 
 
Detta var i alla fall väldigt gott. Perfekt potatismos och möra biffar. Efter detta lilla mer onyttiga valet (om man tänker på att jag skulle ha ätit fisksoppa) så spåra det ur ännu mer sen. Jag haffa några pannkakor och skulle såklart ha sylt och grädde på också.
 
Jag får väl köra några extra timmar på gymmet någon dag och jag tror att det är värt att göra så för pannkakorna var också dom riktigt goda. 
 
 
 


Det är lätt för andra att säga.

I slutet av förra månaden öppnade jag mitt hjärta lite mer än vanligt i ett inlägg. Det handlade lite om den sk halvbror som min mamma adopterade bort och sen fick hon aldrig mer träffa honom.
 
Jag har funderat vidare på detta. Jag vet hela historien och med bakrund av den så kan jag nog med ganska stor säkerhet säga at min sk halvbor vet ingenting. Jag kan naturligvis inte vara hundra procent säker, men jag vet lite för mycket så logiskt sett tror jag inte att han vet. En del av allt kommer jag ihåg, och annat har jag fått berättat för mig. Ibland har jag funderat över vad min sk halvbror vet. Jag skulle ju kunna söka upp honom eller bara ringa. Det skulle jag enkelt kunna fixa redan i morgon. Jag skulle kunna dra hela historien  och sen kanske jag får svar på de frågor som jag idag funderar kring, men som jag inte vet. Eller så får jag inga svar alls, men då vet jag det i alla fall.
 
Det jag mest funderar på egentligen är vad allt skulle få för konsekvenser om jag sökte upp honom och talade om allt jag vet? Skulle han tro mig överhuvutaget? Förstör detta mer än vad det gör nytta? Jag är ju ändå inte säker på att jag vill träffa honom även om jag sitter ner och pratar med honom en gång om allt jag vet om vem som är hans riktiga mamma och vad som hände när han helt plötsligt fick en ny familj.
 
Jag vet att många tycker att jag borde söka upp honom. Jag själv är långt ifrån säker på att det är något jag borde göra. Det är lätt för någon annan att säga att jag måste söka upp honom och berätta vad jag vet, men det är jag som ska göra det och jag är den som får ta de  konsekvenserna. Känslan jag har den är att det är bäst att låta bli. Det är väldigt svårt att förklara varför, men det är så jag känner. Låt bli liksom. 
 
 


Tänk på att köra försiktigt.

Dom lugna arbetsdagarna har börjat igen. I ca 3 veckor  framåt har jag väldigt många pass med lugnkörning, halva arbetsdagar och en hel del ledigt. Sen börjar man ju på det nya schemat och det innbär ju att man framförallt ska lära sig lite nya rutiner. Sånt gör ju att man blir lite trött och snurrig i början, men allt nytt och hur jag ska fixa allt får bli en senare fråga.
 
 
 
En sak som man alltid ska tänka på både nu, sen och alltid det är att köra försiktigt. Nu smyger sig halkan på. Här börjar det komma ner på minusgrader. Jag gissar att snön snart kommer. Alla blir fan lika förvånade när halkan väl är här. Men den kanske redan är här? Tänk på att köra försiktigt nu.
 
 


Bat For Lashes - Daniel

 
 


Dagens fångst (säkert från Vänern)

 
 Har varit ute och käkat en riktigt god fisk. Färsk och riktigt god !!! Man har det bra och det ska man ha. 
 
 
 
 


Bra form nu.

Har varit och kört ett pass igen. Bra form nu. Känslan är att allt bara går så enkelt! Skönt att det faktiskt är möjligt att känna så. 
 
 
 
 
 


Dags att träna igen.

Godmorgon!
 
Vaknar till igen och är lite stel sen gårdagen. Man löser detta lättast med lite gym. Fan vad många bekymmer man kan lösa med regelbunden träning!
Är man trött så blir man pigg.
Är man stel så blir man mjuk.
Är man långsam så blir man snabb.
Dåligt humör blir till bra humör. 
Dessutom är det lättare att hålla sig frisk.
 

Bara man tar sig bort och kör så lösaer man alla världens problem!
 

 
 
 


Bra att man även kan spärra sin mobiltelefon.

Jag avskyr att bli uppringd av typ försäljare som bara vill försöka sälja någon dynga eller samla in pengar till något som jag fullständigt skiter i. Skönt att man kan  spärra alla telefoner man äger mot sånt. Även mobilen. GÖTT ATT DET GÅR!!!!
 
KOLLA nixtelefon.org
 
 


Trött och mörbultad.

Man känner av dessa tuffa arbetadagar som man nu har. Man känner gärna efter lite extra också. Ont i kroppen har jag och trött som fan är man! Jag vet om detta innan jag går till jobbet, men ändå kan jag aldrig lämna jobbet efter en lång arbetsdag utan att känna mig ganska mörbultad i hela  kroppen. Jag tänker inte sträva efter att försöka känna annorlunda, jag acceprterar bara, har en evig längtan till ledighet och hoppas att jag sover gott om natten. Gärna utan hemska mardrömmar.
 
 
 
 
 
Hemma från jobb nu i alla fall. Det känns förhållandevis ganska bra även om man är rätt mörbultad och trött just nu. 
 

Undra hur det skulle kännas om jag bara skulle äta skitmat och inte hänga regelbundet på gymmet? Vad är orden för ännu mera mörbultad och trött??? Jävligt och åter jävligt mörbultad och trött ???
 
 
 


Riktig bra direkt från start!

Det kändes bra idag också. Direkt från start liksom. Inget var jobbigt, inget var tungt. Allt gick bara hur lätt som helst. jag hade lätt kunna köra i flera timmar om jag bara hade haft mer tid idag.
 
Riktigt skön "feeling" i alla fall.
 
 
 
 
 
 


Fick upp min gardin redan igår!

Godmorgon!
 
Jag ska ta mig bort till gymmet och köra lite. Jag har sen ännu en tuff arbetsdag som väntar mig. Lite mat måste jag ju hinna klämma in mellan träning och jobb också. Bara att starta denna tisdag NU.
 
Jag ju redan fått upp en massa julpynt och sånt. Jag kanske är lite tidigt ute, mne nu är de uppe i alla fall. Jag borde kanske ha manglat min julgardin innan jag hängde upp den, men det blev fint där i köket i alla fall.
 
 


Intervju med Mouna.

 Mouna var utsedd till  oktober månads entreprenör av Founders Alliance. 
Vilken tur jag har som har fått en så bra läkare som jag kan vända mig till!
HÄR ÄR ETT ENTREPRENÖRSPORTRÄTT OM HENNE PÅ FOUNDERS ALLIANCE HEMSIDA
 


Tuff dag - Nu borde jag sova gott.

Oj, nu är jag riktigt trött. Om jag inte kan sova gott i natt då är det något som inte stämmer. Jag skulle nu direkt bara vilja slänga mig i sängen. Men jag måste ju först natta Mimmi och borsta tänderna.
 
Jag har haft en tuff arbetsdag och det känns i kroppen nu. Men de är bara att jobba på, precis som vanligt. Detta har jag ju varit med om många gånger förut, så jag är härdad nu. 
 
 
 
 
 
 


Jag fick upp lite julpynt ändå.

Jag ska börja fixa mig för lite arbete. Jag känner mig egentligen lite för trött och seg för att jag ska orka jobba, men man kan ju liksom inte välja att strunta i det idag. Jag får väl bara försöka jobba på som jag brukar göra. Ta dagen som den kommer, göra en sak i taget och ta det lugnt. 
 
Jag tänkte ju att jag skulle vänta med allt julpynt till typ nästa vecka, men jag kunde inte hålla mig. Jag har fått upp någon gardin och lite röda ljus och dukar står och ligger lite överall nu här hemma. en snögubbe står så fint och kikar i ett av mina fönster.
 
 
Jag har också lagt på en julduk här vid "bloggstationen"... 
 
 
Nu har jag det lite mysigt och fint här hemma. Nu är det bara julklappar kvar, fast jag kan erkänna att jag är i princip klar med dom också. Jag är ute i god tid och då behöver jag inte skynda mig och stressa när julen väl är här på riktigt. Jag kan bara ta det lugnt då också.
 
 
 


Är det för tidigt att börja julpynta nu?

 
 


Jag vill sova utan att vakna och somna om.

 
IT'S MONDAY!
Hoppas ni har sovit gott. Jag vet inte riktigt vad jag ska kalla det som händer med mig när jag kryper till sängs?
Jag går och lägger mig i hyffsad tid på kvällen och jag somnar väl ganska omgående, men jag vaknar till bara efter någon timme efter igen. Jag vill sova när jag somnar och minst 8 timmar utan att jag vaknar till efter typ bara någon timme. Jag somnar ju lätt om igen, men jag sover bara några timmar och sen vaknar man och somnar igen. När man vaknar till och inte kan somna om igen då kommer alla tankar på vad man har att göra idag och jag har svårt att få ro i kroppen. Denna veckan jobbar jag eftermiddag och kväll. Jag behöver inte vakna klockan fyra på morgonen och gå upp. Jag kan sova ut och jag gör väl det på ett sätt, men att jag inte bara kan somna på kvällen och sen sova minst 8 timmar utan ska vakna och somna om hela tiden, det stör mig.
 
 
Fast för det mesta sover jag bra, om jag bara kan bortse från de mardrömmar som man ibland har.
 
 
 
 
 


2 godnatt bilder från min INSTAGRAM!

 
 
DANNEBLOGGEN heter jag på INSTAGRAM, om någon undrar.
 
 


Jag tror att vissa "spärrar" har släppt nu.

Kanske har vissa "spärrar" som jag har haft när det gäller träningen släppt nu. Jag har kanske inte gjort lika stora, betydelsefulla och hälsomässigt bättre förändringar i träningen som jag har gjort när det gäller maten. Men "spärrarna" har nog äntligen släppt när det gäller att faktiskt ta tag i träningen och köra regelbundet.
 
Jag har ju egentligen alltid haft det tufft med den där känslan man har innan träningen. Man tänker en gång att man skiter i det idag och nästa dag är det likadant. Tillslut har det gått en hel vecka och sen bryr man sig inte på ett tag. Då hamnar man i en "slöperiod" och sen mår man "piss" av det och får sen liksom börja om när man väl tar tag i det igen.
 
I veckan hade jag den där känslan innan träningen, mne jag tog tag i det i alla fall. Jag hade dessutom haft en ganska lång arbetsdag. Jag tog mig till gymmet ändå och det kändes riktigt bra när jag väl körde.  Bara någon timme efteråt så kände jag mig betydligt piggare än vad jag gjorde precis efter jag kom hem från jobbet och innan jag gick bort til gymmet.  Det är ju bara att köra och det har jag sagt många gånger till mig själv förut. Känns det inte bra före så känns det allt som oftast bra efteråt. Nu vet jag ju också så mycket mer om vad ett icke regelbundet rörligt liv exakt kan få för konsekvenser. Det har ju Mouna lärt mig av. Jag vet så mycket mer nu än vad jag visste för typ ett halvår sedan och det spelar säkert också en viss roll nu när jag äntligen känner att det har lossnat ordentligt. 
 
 
 


När ...

Du är orolig.

Du är orolig.

Du är orolig.

Då är du orolig.

Du är arg!

Sedan vet man inte vad man ska göra.

Tom.

Du får inget gjort.

Tom

Inget händer. 

Om det inte upprepas så kanske det är ok.

 

 
 


Bra start på dagen!

Jag började denna dagen med gym. Bra start tycker jag det är på en dag när man direkt får svettas lite. Det är skönt att bara köra och man ska ju naturligtvis inte tänka för mycket på hur det känns eller om man gör rätt, fel och bla bla bla. Det är bara att köra liksom!  Får se om det kanske blir ett pass till idag. Bra i alla fall att jag redan nu har kört ett pass!
 
 


2013 11 16

 
 
 


Blommor är inte min starka sida.

Alla har vi ju saker som man inte är så bra på. Man är rent ut sagt helt värdelös på vissa saker. Men det är okej, man kan inte vara bäst på allt, man måste få vara riktigt dålig på vissa saker också.  Det är helt okej. Helt okej. Jag har ändå märkt att vissa som skriver till mig inte tycker att jag får vara dålig på någonting. Ingen skriver väl så exakt ordagrant, men man kan läsa det "mellan raderna" . Jag blir ibland idiotförklarad för att jag, precis som alla andra har mina svagheter och gör fel. Man kan väl knappast vara bra på allt man gör? 

En sak som jag tycker är riktigt svårt att hålla på med det är blommor. Jag kan verkligen ingenting om tex krukväxter och hur man håller dom levande länge. Jag vet inte vad jag gör för fel heller. När jag hade lite blommor här hemma så vattnade jag och försökte sköta dom så gott jag kunde, men jag kände liksom att de där gröna fingrarna saknades. Nu har jag inga blommor längre. Jag vill inte hålla på och köpa, ha dom ett tag och sen dör dom och jag fattar inte varför dom inte lever längre. 

Jag gillar ju annrs blommor. De blir lite mer syre och en mer levande miljö att vara i om man har lite blommor i sitt hem. När jag drömmer om att få mitt hem precis som jag vill ha det så är helt klart tanken att jag ska ha ganska mycket krukväxter här hemma, men jag kan inte sköta dom så när jag fixar blommor här hema så får jag väl räkna med att hela tiden köpa nya eftersom jag få räkna med att dom jag har bara dör för mig. Det kan ju vara så att dom klarar sig länge också, men det är bara ren tur.

 

 

 


Nu blir det kanske andra bullar.

Nästan dom enda saker som jag har gjort idag är att jag har jobbat,  ätit (nyttigt och onyttigt ) och sovit. Det brukar bli så när man har dagar då man jobba mycket, men idag har jag inte jobbat så mycket. Jag har mest sovit, typ hela eftermiddagen.
 
Jag fick i mig lite fisk när jag kom hem. Tyvärr blev det några bullar också och nu får jag för mig att jag mår dåligt av att jag inte bara kunde äta fisken med grönsaker. Varför skulle jag käka bullar också? Har jag varit för duktig nu? Jag har ätit bra under lång en tid så när jag käkar något för sött eller för fett så mår man bara skit av det. Det kanske är bra för då kanske man tänker till nästa gång man är på väg att synda. Fattar inte att jag med mina tidigare matvanor nu tänker spå annorlunda, men det visar väl att stor förändringar är möjliga och inte omöjliga. 
 
Kvällen?
Jag vet inte vad jag ska göra ikväll. Jag visste inte vad jag skulle göra denna eftermiddag heller. Det snurrade mest ui huvudet och skit mådde jag av några jävla bullar. Jag har en del tvätt och vika och jag borde skura upp i hallen för där är det massor med grus. Roligt tänk en fredag, men jag orkar liksom inte att t.ex gå ut bland folk i kväll och vara social. Jag kommer bara att ha tankarna på annat håll. Bäst att jag är hemma när jag nu känner så. 
 
 
Jag har några blogginlägg i mitt huvud för framtida publiceringar.Det blir väl at jag sitter här och skriver dom.  De ligger också massor av inlägg i min sk utkast. Dessa inlägg kommer att publiceras. Jag ska bara fundera färdigt så att jag får med allt som jag sitter här och tänker på denna novemberkväll.
 
Ha en bra kväll !
 
 


Fredag!!!

 
Det är skönt att det är fredag! Jag slutar tidigt idag och jag är dessutom ledig i helgen, WOW!!!
Jag har haft några tuffa dagar av jobb denna veckan, men idag borde det väl bli lugnt. Nu ska jag ta någon buss och köra med. Jag vet inte vilken. Jag vet bara att den kommer att vara blå.
 
Ha en bra dag! Den dagen kan ju inte bli dåligt!! Det är ju fredag liksom!!!
 
 
 


Mikael Appelgren - Jan Ove Waldner ETTC Final.

 
 
 
 
 
 


Victoria's Secret Fashion Show

 


¨2013 11 14

Tuff dag av arbetet idag. Massor att hålla reda på och det körde ihop sig riktigt ordentligt. Jäklar vad jag fick jobba idag. Bra att jag då inte visste om detta innan jag börja.  Jag tänkte ju innan jag gick till jobbet att idag kollar jag ingenting förrän det är dags. När jag kommer till jobbet kollar jag vilken buss jag ska ha sen kollarjag vad jag ska köra, sen kör jag osv... Jag kollade liksom inte allt igår. Jag har bara tagit dan som den kommer iadg istället. 
Kör det ihop sig och blir besvärligt jag då tar jag det problemet när det uppstår. Sånt har jag varit bra på idag och det ska jag fortsätta med. Det blir så mycket lättare att hålla sig lugn och avspänd då. 
 
 
 
Bra dag idag alltså, även om de var mycket som kändes tufft också. Men det är bara att bita ihop och köra.
 
Jag har ju betalt och någon dag i veckan eller månaden måste jag ju få jobba som fan för min lön. Det är väl ganska rättvist, tror jag.  
 
 


Behöver man energi för att kunna ta det lugnt?

Då var man uppe igen. Dags att jobba på ännu en gång. Jag har ingen aning om hur dagen kommer att bli. Jag tror jag har en ganska lång dag av jobb, men jag har inte kollat. Jag vill inte titta vad jag har att göra. Jag vet när jag börjar, och när jag väl har börjat, då kan jag se vad jag har att göra, vilken buss jag ska ha och när jag har rast. Det är bara att ta de lugnt, ta en sak i taget och  inte titta för långt fram på de man har att göra. Det är lätt då att man tycker att de bara ser ut att vara hur mycket som helst. Det är lätt att man då blir extra gnällig och så slösar man så jävla mycket onödig energi på skitsaker. Bättre allt som de kommer, när det väl kommer. Dagens grej som jag säkert kommer att fundera på är: Behöver man ha någon energi över för att man ska kunna ta det lugnt? Jag ska grubbla igenom den meningen och sen återkommer jag med mina funderingar kring detta. 
 
Ha en bra dag !
 
 


Ville ta mig dit direkt!

Jag körde lite gym denna afton. Direkt efter jobbet gick jag dit. jag ville ta mig dit direkt. Om jag hade kommit hem här och slagit mig till ro då hade det säkert inte blivit någonting. Man hade bara haft tusen bortförklaringar till att icke gå och träna. Bättre att ta tag i det direkt, så blir det gjort.
 
Jag ville träna idag för i morgon har jag mera jobb och sen måste jag få gjort en del under kvällen. Ska det bli något mer än det jag tänker köra från typ fredag och farmåt så var det ikväll som gällde. Bra då att jag körde även om jag var ganska snurrig i huvudet när jag kom hem sen. Jag har ätit ganska dåligt idag. Kanske hade det med det att göra ? Man ska inte tänka för mycket. Det är bara att köra och är jag väl på gymmet då känns det bra. Enklare kan jag inte beskriva det.
 
 
 
 


Underbart väder även i mitten av november.

De har varit en lång dag. Först jobbade jag på med busskörning och sen har jag varit på gymmet nu ikväll.  Jag fick såklart solen i ögonen när jag körde bussen idag. Jag ska väl inte klaga över det? Det är ju underbart att se solen som skina och slippa snön som faller, när den kommer. Vi är ju mitten på november så nu får man ju räkna med kyla, mörker och snö. Det är skönt då att man slipper de.
 
 
Jag atr gymmet och känslan från det i ett annat inlägg. Då blir det ju fler  inlägg på min fantastiska Danneblogg!
 
 


Ljudbok och äcklig müsli.

 
Har haft en helt vanlig arbetsdag. Väldigt lugna linjer att köra. Jag lyssnade samtidigt färdigt  ljudboken om Svennis. Den var lite seg när jag började lyssna igår, men den blev bättre från mitten och mot slutet så jag rekomenderar alla att lyssna på den i alla fall. Minst två saker insåg  jag efter att ha hört denna historia. Mycket pengar löser verkligen inte alla problem. Mycket pengar kan däremot skapa nya problem.
 
 
 
 
 
 
 
Jag provade en ny sort av müsli idag! Den var så äckliga så jag kastade skiten. En helt full påse med müsli åket i soporna. Stör mig på att jag måste köpa en ny påse och ta med till jobbet. Jag får hålla mig till smaker som jag gillar i fortsättningen. Typ sånt som smakar lite blåbär eller jordgubb.
 
 
 
 


Har nästan lyssnat ut hela.

 
 
 
Jobbat har jag gjort och man är igång igen. Jag blev körd med bil till Trollhättan för att jag skulle ta en buss där och sen var det bara att rulla på. Jag har också lyssnat på den ljudbok jag köpte som handlar om Svennis.
 
Det är sjukt bra att jobba och samtidigt ha en ljudbok att lyssna på. Man "taggar" liksom ner och blir lugnare. Dessutom tänker man på något annat än bara jobb. Man blir liksom inte "övertaggad" på jobb. Vissa arbetsdagar där jag har suttit och lyssnat på ljudböcker så har jag ibland hunnit lyssna ut en hel bok. Det känns mycket bättre att sen grubbla över de som man har fått berättat för sig i en bok än att gå hem och fundera över allt som har hänt på jobbet med bussar och allt annat som hör mitt arbete till. Man får liksom lite mer distans till jobbet på sin lediga tid för man tänker på något helt annat även direkt efter att man har slutat en arbetsdag.
 
Min arbetsdag idag var inte så lång att jag hann och lyssna ut hela "svennisboken", men det blev inte mycket kvar. Jag är glad att jag inte köpte boken  för det hade varit för segt att läsa den själv. Det är lite för mycket berättelser om fotboll alla matcher och resultaten i hans tränarkarriär . Det får man ju såklart räkna med när det handlar om Svennis, men jag är lite för ointresserad av just resultat och sånt. Jag är mer nyfiken på Svennis själv. Alla hus han har bott i och vad dom har kostat honom. Favvorestauranger han gillar att gå på. Alla hans kvinnor är man ju lite nyfiken på. Hur tänkte han där liksom. Hur hanterade han engelsk press när han var i riktigt blåsväder. Mer sånt är jag nyfiken på. Mer personen Svennis liksom. Andra halvan av boken blir lite mer intressant. I början är det mest matcher och resultat och därför är jag glad över att jag har köpt denna på ljudbok. Lyssna är bättre än att läsa just denna bok.  Läsa själv hade blivit för segt.
 
 
 
 
 


Kort helg.

Men vad FAN!

Är det redan morgon? Natten mellan fredag och lördag jobbade jag och natten mellan söndag och måndag  sover jag  för att man måste orka jobba igen. Kort helg av ledighet har jag haft. Känner att jag hade velat ha en dag till innan man ska dra igång. Hoppas jag ändå orkar greja mycket efter alla dagar av jobb som jag har denna veckan. Det borde funka om jag bara vill.  

Nu är det dags att fixa sig för jobb igen som jag har gjort så många gånger förr. Igår när jag skulle "tagga" till gymmet så drog jag på mig uniformen och jag tänkte inte på det förrän jag var på väg ut genom dörren. Usch, en ledig dag och man tänkte att man skulle jobba ändå. Vad är det ett tecken på? Har jag börjat bli yrkesskadad? Jag hoppas att jag aldrig, aldrig blir det. För då blir nog livet väldigt tråkigt om man inte mer klarar att koppla bort jobbet på sin fritid.

Ha en bra dag !

 


Sitter inte uppe för länge denna kvällen.

Sådärja. Nu har jag suttit här och skrivit lite inlägg igen som jag kanske publicerar i framtiden. Jag har skrivit ganska mycket, men nu måste jag sova för jag ska ju upp så tidigt i morgon. Jag gillar det väl inte att jag måste upp klockan 04:00, men jag har lärt mig att kliva upp utan att det känns jobbigt att göra det i alla fall. Fast visst är det tufft när klockan ringer. 

Denna gången har jag klarat mig från att sitta uppe för länge i alla fall. När man sitter här och har bra "flow" i skrivandet då blir det annars lätt att man glömmer tiden och sen får man nästan panik över att klockan närmar sig t.ex midnatt. Man blir förbannad för att man då känner att man måste lägga sig. Är det söndag så kanske man också är arg över att man inte har haft en bra helg. Man kanske inte har fått ligga eller utekvällen kanske var misslyckad, whatever. Sen sitter man uppe för länge för att man glömmer tiden också.

Jag är glad att det inte är så nu alla fall! Jag har haft en bra helg och duktig med allt möjligt har jag varit. Nu är det dags att sova för att sen vara pigg och utvilad till en ny dag och vecka av arbete. Jobba jobba igen alltså. Hoppas att jag även nästa vecka tränar och duschar också.

 


Blev rädd för en sekund.

Idag trodde jag för en sekund att jag höll på att gå rakt på en levande tiger. Jäklar var rädd jag blev! Kollar man snabbt så tror man ju att den ligger här livs levande och spanar efter ett byte i höstlöven. Med tanke på den senste tidens alla mardrömmar som jag har haft så kommer det väl snart en till som handlar om en tiger som jag råkar springa på och den gången är den säkert livs levande också, fast det är ju bara en dröm då i alla fall.
 
 


1989 WTTC Jan-Ove Waldner vs Jörgen Persson.

 
 


Det är ju alltid så.

Dagens träning kändes riktigt bra. Jag kände av den där nattkörningen som jag har haft även idag. Kroppen känns seg och huvudet snurrar lite lätt. Kör man lite träning så släpper den där känslan man har av  att man är seg och snurrig.
 
 
Jag vet att det är så för jag har känt det så många gånger. Ändå är det samma sak varje gång precis innan jag ska ta mig till gymmet. Jag känner inte för att träna, men när jag väl är där så känns träningen jättebra. Om jag bara på något sätt kan få bort den där känslan av att jag inte vill träna så kommer jag ju att orka springa till gymmet typ varje dag och kämpa på. För när jag väl är där, då känns det ofta bra och det paradoxala är att när jag inte alls är sugen på att köra  då känns det bättre när jag väl är på gymmet ändå och tränar. 
 
Vad vill jag lära mig av detta? 
 
Jo, gå bort och träna hur det än känns. Känslan före och under träning kan vara helt olika varandra. Det är bara att köra,  och inte fundera så mycket på hur det känns överhuvutaget.
 
 


Nu får det bli gym!

Jag kröp till sängs i morse och nu är man uppe igen. Hoppas jag kan gå och lägga mig tidigare idag. I morgon ska jag ju upp på morgonen, och då är det ju inte så smart att gå och lägga sig tidigt på morgonen.
 
Nu ska jag ta mig bort till gymmet och köra lite!
 
 


Passar på att skriva när fantasin flödar.

 

 
 Klockan är mer än 1 på natten. Under hela lördagen har jag haft någon form av nykter bakfylla. När man har jobbat natten är det enklast att beskriva känslan dagen efter som att man har varit ute och festat, fast man har jobbat, men man mår därefter i alla fall. Nykter bakfylla liksom. Hade det varit en riktig bakfylla då hade man ju inte varit nykter dagen innan och då hade man väl mått som man förtjänar dagen efter. När man har jobbat natten så mår man som man mår, oavsett om man förtjäanr det eller inte. Svårt att beskriva detta, men tänk nykter bakfylla så fattar ni kanske vad jag menar.  
 
Mitt i natten sitter jag här och skriver. Jag har hunnit skriva många inlägg under den senaste timmen. Får passa på att skriva när fantasin flödar. Jag publicerar ju inte allt nu. Dom "ploppar" upp på bloggen tids nog, om jag inte känner att de jag har skrivit känns för privat. Då behåller jag mina tankar för mig själv och raderar mina skrivna icke publicerade inlägg igen, men jag har ändå skrivit ner dom och sånt tror jag alltid är bra när man får skriva av sig lite.

Jag är inte full eller nåt. En del författare har jag hört säga  att när fantasin flödar som mest, det är när man är lite berusad och då skriver man som bäst. Kanske är det därför jag har läst en del obegripliga böcker mina dar? Författarens fantasi har flödat som mest.

 

 Långsint eller glömma och förlåta?

Jag är tror att jag är en ganska långsint person. Långsint är ju när man inte glömmer eller förlåter t.ex andra människors dåliga gärningar i första taget. Jag har alltid fått lärt mig av andra sk kloka människor att man inte ska vara långsint utan att det är bättre att förlåta och kanske också glömma. För att man själv ska må bra så är det bättre att inte vara långsint. De finns ganska många personer som har sagt detta till mig, men jag tycker inte att de är inte så enkelt att alltid bara glömma och förlåta.

Först blir man ju arg för något "dåligt" som man själv tycker att någon gör. Det som jag blir arg över kan jag kanske en gång glömma och förlåta  och kanske några gånger till, men om man sen glömmer och förlåter någon för något som man tycker är dåligt och personen sviker igen och igen och igen osv... Är det då så enkelt att bara glömma och förlåta?. Det kommer ju till en gräns där man känner att man inte vill veta av den andra parten överhuvudtaget efterson han/hon bara sviker om och om igen. Hur många chanser ska en person egentligen få innan man själv tycker att gränsen är nådd? 

Jag får sen ofta "skit" för att jag "klipper" med en person. Personen jag "klipper" med kommer ofta igång med ett skvaller om att jag blev arg och för en enda sak. Men det stämmer ju defentivt inte. I de allra flesta fall där jag har valt att bryta kontakten, slutar prata med någon eller i alla fall inte bry mig speciellt mycket om en person, så har det handlat om flera händelser där jag har t.ex känt mig sviken. Jag har naturligtvis själv en del i allt som händer, men då kanske det är bäst att bara bryta. Jag orkar ju liksom inte gå runt och hela tiden bli arg på en person. För mig känns det bättre om jag då bryter kontakten och kanske slutar prata med personen. Jag slutar helt enkelt att bry mig, personen blir som luft för mig. 

Att jag kan vara långsint känns inte rätt, men det är fan inte lätt att alltid bara glömma och förlåta. Dessutom tycker  jag att jag har varit  med om lite  för många gånger att jag blir sviken igen efter att jag glömmer och förlåter vissa personer. Att man måste glömma och förlåta och inte vara långsint  är lätt att säga till en annan person, men jag tycker inte att det är så enkelt i praktiken. Allt är liksom inte bara svart eller vitt.

Jag säger inte att jag alltid gör rätt när jag t.ex bryter kontakten med någon. Jag säger inte heller att jag inte har någon skuld i att någon gör som den gör mot mig. Jag säger inte heller att jag tycker att de jag gör och som jag beskriver i detta inlägg är rätt. Jag vill bara påpeka att det inte är så enskelt att bara glömma och förlåta.  Jag är kanske en ganska långsint person och är det något som är dåligt med det, då får det väl vara så. Det är i alla fall inte så enkelt att bara glömma och förlåta precis allt eftersom man har något som kallas stålthet också.

 
 


Bragden.

För mig som älskar pingis så känns detta helt magiskt. Enjoy The Game!
 
 
 
 


Väldigt lugnt och lite lyx.

 
 Lugnt med allting som har med jobbet att göra denna gången. Jag börjar klockan åtta och sen kör jag på under kvällen och natten. Jag körde några turer som var hur lugna som helst.  Innan första rasten ska börja så ska jag parkera en buss i Trolhättan. Sen blir jag körd med bil till Vänersborg . Egen chaufför och den tiden man sitter i bilen och bara åker, den har man betalt för. Sen har man rast efter detta. Lite lyx faktiskt. 
 
Sen börjar nattpasset. Jag kör ett varv som vi säger sen har jag helt plötsligt en betald rast på ca 40 minuter. Lyx igen. Sen kör jag ett varv till och allt är cool lugnt. Några få passagerare nämner att dom läser min blogg och det vet jag jag ju att någon alltid säger just när jag kör nattbuss. Alltid, även om jag bara skulle ha en enda som åker med mig under en hel natt. Dannebloggen läser den personen, det slår aldrig fel och har inte gjort på flera år.
 
Som sagt: Lugnt med allt som har med bussjobbet att göra denna gången.
 
 
 


Skönt att man har tak över huvudet.

Jäklar vad det regnar ute och jag ska ta mig bort till jobbet. Fattar inte att jag aldrig lär mig att jag måste köpa ett paraply. Jag promnerar dagligen till jobbet och det är ju ganska troligt att det regnar någon gång av alla dessa dagar som man traskar genom stan för att sen tjäna lite pengar som jag ska ha till mat tex.
 
 
 
Hoppas att ni får en fortsatt trevlig fredag. Nu är det alltså ut i spöregn som gäller. Tur att man jobbar med tak över huvudet i alla fall. Fast jag kör ute....
 
 
 
 


Jag har det i alla fall bättre.

Tänk va hemska vi människor kan vara. Jag har suttit här och kollat på två tv-program: ARGA SNICKAREN och LYXFÄLLAN som sändes denna veckan. Man får sitta här och grotta ner sig i andras helvete och jag i alla fall tänker alltid samma tanke varje gång jag ser dessa program om människor som har det riktigt tufft: Jag har det i alla fall bättre. Är det därför dessa program överlever år efter år? För att vi som kollar dessa program gillar att se på andra som har det sämre. Jag tror inte jag kollar bara för det, men jag är inte säker på att det inte spelar roll. Man lär sig annars väldigt mycket på att kolla på denna typen av program. 
 
När man kollar LYXFÄLLAN så är det ofta som jag märker att dom som har ekonomiska bekymmer ofta tjänar mer än vad jag gör. Ändå har jag det mycket bättre och kan tex spara mer. Är det därför man gillar att se denna typen av program? Hemska jag gillar att se på andra som har större problem än vad jag har.Många har det inte lätt och jag fortsätter att tänka på att jag har det bra i alla fall.  Det slutar ju ändå ofta lyckligt i alla fall och det är ju bra 
 
 
 
 
 
 
Det slutar ju ofta lyckligt, men inte veckans avsnitt av ARGA SNICKAREN (om man bara kollar de man har sett i veckans program) och ännu en gång tänker jag på att jag har det själv väldigt bra som inte behöver vara med i ARGA SNICKAREN. Jag har ju inte ens ett hus att få problem med. Man tänker så och följer dessa program vidare. Usch vad hemsk jag känner mig nu när jag inte vill missa ett enda avsnitt av tex ARGA SNICKAREN. Jag har faktiskt sett alla 101 programmen. Vid alla 101 tillfällen har jag säkert tänkt. Jag har det bättre i alla fall än vad dom har som är med i dessa program och får hjälp.
 
Känner mig hemsk. Usch, jag måste sluta tänka som jag gör när jag kollar dessa tv-programmen.
 
 


Skallen gick!

 
 
 
Kolla mitt senaste videoklipp som jag har lagt upp på INSTAGRAM  Jag heter Dannebloggen där.  Jag håller själv på att skratta ihjäl mig  och jag brukar inte skratta så jag nästan trillar av stolen när jag ser mig själv i ett videoklipp. Men detta blev riktigt kul och jag kunde bara inte hålla mig! Fast "skallen gick" nånstans och jag vet inte vart. 
 
 
 
 
 
 
 


Ibland är det svårt att bara "tagga" ner.

 Jag tänker verkligen nu på att ta det lugnt och inte skynda mig. Idag behöver jag verkligen inte göra det. Jag har långt kvar till jag ska börja jobba. Ändå  så kände jag för en kort stund att jag började stressa igen. Fasen va svårt det är att komma ur stress när man väl har hamnat i den. 
 
Det var ju inget som jag behövde ha bråttom till. Jag skulle till bokhandeln och köpa några svarta tuschpennor, en ljudbok och sen hämta lite mat. Både bokhandeln och restaurangen stänger ju liksom inte nu. Varor finns kvar och fisken simmar inte iväg. Det var bara en kort stund av stress, men jag stör mig på det i alla fall. Man skulle ha en knapp, OFF när det gäller att skynda sig. Jag får ju inte mer gjort för att jag skyndar mig. Jag blir bara trött och tillslut orkar man inte göra nånting.  Resultatet av att skynda sig för att man ska hinna mer, blir att man inte orkar nånting. Det är en tanke som är värd att tänka på.
 
 
 
Kokt fisk med persiljesås... 
 
 
 
Ljudboken som jag köpte är säkert bra. Jag orkar inte köpa en vanlig bok och läsa, men lyssna går bra och det kan vara intressant att höra mycket av vad Svennis själv har att säga om hela sitt liv. De finns ju så många andra som säger så mycket om Svennis och hans histora. Hur låter egentligen hans historia? 
 
 
 
 


Dags att "tagga" ner.

Jag känner mig ganska pigg och utvilad idag. Jag har ju sovit hela natten utan att vakna till och inga mardrömmar om att någon ska slakta mig eller likande har jag heller inte drömt. Allt borde vara problemfritt nu men små bekymmer har man ju alltid som man tänker på ändå. Tänk att man alltid kan hitta saker som inte är bra. Allt borde vara perfekt när det är fredag.

Den senaste tiden har jag funderat över allt möjligt. Jag har också tappat lite av de lugna och avspända som jag en gång kände att jag var så skönt inne i. Jag har trillat tillbaka lite i att jag måste skynda mig nu så jag hinner göra mer sen. Detta känns inte bra, men nu är jag medveten om mitt lilla bekymmer i alla fall. Mitt bekymmer blir att man inte orkar med. Jag vill jobba, träna, greja med annat och fundera gör jag ju alltid mycket oavsett om jag vill eller inte. Allt detta i kombination med att jag skyndar mig igenom dagarna lite för mycket nu gör att kroppen någonstans säger ifrån och det enda som tror hjälper är att jag bara "taggar" ner lite. Just nu känner jag mig ganska pigg, men ändå orkar jag inte ta tag i något vettigt. 

Varför ska det vara så? Man kör på något som man tycker är bra. Känslan är perfekt för man känner hur mycket man har ändrat på saker som man har velat förändra. Sen går det en tid och allt känns fortfarande bra och sen bara man trillar tillbaka igen, då man trodde att nu håller jag i detta. Vet man egentligen vad man gör när man tror att man vet det? Jag börjar tvivla på det nu. Nu måste jag tagga ner lite annars går det nog typ åt helvete.

Klarar liksom inte alltid att vara som jag ser ut att vara på bilden. Ha blicken och känna känslan av att snart smäller det till blir full fart och nu kör vi. På många sätt är det bra att det är lite fart grejerna, men inte när man börjar ha för bråttom. Kroppen säger ifrån då.  Nej , tagga ner nu och gör det nu. 

 
 


Ej publicerade blogginlägg ännu.

Jag har skrivit några blogginlägg nu om allt möjligt. Jag har bara inte publicerat dom ännu. Jag vill sova på saken, som det så fint heter. Jag har sparat ner allt i mitt utkast, som det så fint heter.
 
Inläggen som jag har skrivit handlar om att bli arg och sen säga förlåt. Jag har också funderat över vilken av alla känslor som jag idag går och bär på, men hatar som fan. Lite allmänt tjejer måste man ju också ha med när man har en Danneblogg. Dessutom har jag skrivit ett inlägg om när jag tycker att jag var väldigt snäll mot en person, fast det blev problem i alla fall. Tanken kretsar kring: Kan man inte få vara snäll utan att man egentligen inte vill ha något tillbaka?
 
Dessa inlägg och några till känner jag att jag vill fundera lite mera på. Tömma ämnet eller gå mer på djupet kanske. Kanske blir det för privat tillslut och känner jag så, då ska jag inte publicera?
 
 
 


Man har ju blivit lite bortskämd.

Jag hade en lång dag av arbete igår. Först var det möte och sen skulle man köra också. Mötet handlade om alla förändringar som kommer att bli framöver på min arbetsplats. För mig personligen blir det ingen större förändring. Jag kommer att köra på och fortsätta att jobba i Vänersborg. Schemat som jag sen ska köra efter tycker jag på många sätt är bättre än det jag har nu, men någon större skillnad när det gäller tider, långa dagar, korta dagar, perioder av ledighet och annat är det inte. Man måste jobba liksom, och det lär jag få göra framöver också. 
 
De stora förändringarna  som händer är att mycket flyttas över till Trollhättan och allt blir väldigt mycket mindre i Vänersborg. Mindre personal, bussar, parkering och även mindre lokaler att vara i. Allt blir liksom mindre i Vänersborg, men de förvinner inte. Man flyttar bara över till Trollhättan. Detta har vi vetat ganska länge, men igår fick vi liksom reda på vilka nya rutiner som gäller pga allt nytt som snart händer.
 
Själv har jag ju blivit lite bortskämd genom åren. Det tar mig ca tio minuter att gå till jobbet. Jag slipper ha en bil att bekymmra mig över. Jag slipper pendla till jobbet och det är jag också glad för. Pendla till jobbet för att  köra buss .... det funkar naturligtvis, men genom åren har man blivit ganska bortskämd med att ha det så bra som jag faktiskt har. Att kunna promenera max tio minuter till jobbet och tio minuter hem från jobbet är svårt att tycka illa om. Jag fortsätter gärna så ett tag till! I framtiden får vi väl se vad som händer, men just nu kan jag bara köra på som vanligt och så får allt som händer runtomkring mig bara hända. Jag kommer att få hitta lite nya rutiner när jag väl är på jobbet, men det är ju inga bekymmer. Under dom år som jag har kört buss har allt möjligt ändrat sig mest hela tiden.
 
 Inte mycket ser ju idag ut som det en gång gjorde och då kan man ju själv inte bara stanna upp och sluta förändra sig. Det är en obestridd sanning som man bara får lära sig att acceptera.
 
 


En Riktigt lång dag på jobbet ska jag ha.

Godmorgon!
 
Idag ska jag ha en väldigt lång dag på jobbet. jag har egentligen inte mycket arbete, men redan nu klockan tio så ska jag på ett möte. Möte i tre timmar och sen rullar det på med busskörning. Totalt kommer jag att vara över 12 timmar på jobbet inkl rasterna. Fast mötet vi har känns ganska lugnt. Det handlar mycket om alla desa förändringar som kommer att smälla igång i mitten av december. För mig är det inte så stor skillnad. Jag kommer att köra på som vanligt, mne runt omkring mig så blir de väldigt många förändringar och idag har väl mina chefer koll på allt som kommer att hända och vad som gäller när alla förändringar träder i kraft. Det som jag tycker ska bli det roligaste idag det är ju att jag ska få åka till Trollhättan och på riktigt kolla in det nya fina bussgarget som står där. Jag har bara tidigare varit på parkeringen en tidig mörk morgon och fått en snabb titt utifrån hur det ser ut. Parkeringen där alla bussar står är rätt mäktig, men annars har jag inte sett så mycket.
 
Idag på mötet får jag säkert se mer av detta. Även om de inte finns några planer på att jag ska börja jobba i Trollhättan så är det ju ändå roligt att se hur det  verkligen ser ut nu när allt är "flong" nytt där. Dessutom är ju detta bygge i Trollhättan huvudkontor, ( Det kommer i alla fall att bli så den 15 december) även för oss som jobbar i Vänersborg.
 
 


Kända och okända nummer.

 

 
En grej som jag ibland blir nervös över det är när min telefon ringer. Jag tillhör den gruppen som fortfarande har kvar min hemtelefon. Telefonjack och säkert har jag också svindyr månadsavgift. Jag tror jag skulle upptäcka att jag har det om jag skulle sätta mig ner och jämför bland olika företag. Mobil har jag också såklart och där ringer man ju och kan sms:a och kolla lite hemsidor ganska fritt för en fast summma varje månad.

Det jag vill komma till  är att jag är lite rädd ibland för att svara på nummer jag inte känner igen. Inga telefonförsäljare har ringt mig på flera år och det är ju skönt. Men ibland ringer någon från ett nummer som inte jag känner igen och då vet jag aldrig om jag ska svara eller inte. Ibland gör jag det, och ibland inte. På mobilen svarar jag konstigt nog nästan alltid, men hemnumret svara jag nästan aldrig på om jag inte känner igen det nummer som ringer på den telefonen. 

Det är något psykologiskt med de jag gör. Hemnumret känns kanske mer privat och till den telefonen vill jag kanske inte att någon okänd ska ringa. Det är ytterst få personer som har mitt hemnummer. Däremot mina 2 mobilnummer finns lite överallt. Jag har märkt att en annan kollega till mig på jobbet lämnar ut mitt mobilnummer till vissa personer som ibland ringer mig. Det handlar oftast om att dom läser min blogg. Det kan också vara någon som undrar om vi inte ska träffas.   Det är ganska oskyldiga saker oftast, men jag tycker ändå det kan vara lite otäckt på något sätt. Hemtelefonen svara jag som sagt nästan aldrig i om jag inte känner igen numret. Mobilen svara jag i för de mesta, men det händer att jag bara inte vågar där heller. Lite psykologisk "spärr" där, men jag tror faktsikt att det är bra jag är lite på min vakt här. 

 

 Personliga fasoner.

Om jag vill känna mig riktigt snygg en dag så brukar jag 1-2 dagar  innan förbereda mig genom att dricka väldigt mycket vatten och även ta en långpromenad. Långpromenad 2 dagar innan och väldigt mycket vatten 1 dag innan.  Jag vet egentligen inte om det bara är inbillning, men jag tror faktiskt att det funkar om man liksom bara behöver se lite extra söt ut en enda dag. Man kanske vet att man har en date eller så vill man bara helt enkelt försöka se så bra ut som det bara går. 

Jag kanske är helt fel ut med de jag gör, men jag gissar att det inte är så ovanligt att vi människor har lite fasoner för oss. Tror man på att det funkar själv så varför inte bara köra på?

Jag tycker att det är lite roligt när jag hör om andra som har någon personlig grej för sig som dom tycker funkar, fast det kanske inte är så veteskapligt bevisat att det är så man ska göra. Man tror bara på det själv och så kör man på det.

Långpromenad och dricka mycket vatten alltså. Om ni ser mig göra dom två sakerna typ två  dagar i rad och sen ser väldigt nöjd ut den på den tredje, då vet ni vad det handlar om. 

 

 
 
 


Best way to start the day!

Jag har börjat denna dagen bra ! 
 
1 Gym: Borde ha klivit upp lite tidigare för då hade jag hunnit med att träna lite längre. Men jag körde på bra den lilla tiden jag tränade i alla fall.
 
 
 
 
2. Jag var hos frissan och klippte och färgade mitt hår.
 
 
 
3. Lite mat har jag fått i mig också. Äter precis så som jag ska göra. Mycket fisk och grönt!
 
 
 
Nu har jag bara arbete kvar idag, men jag hinner slappa någon timme innan dagens busskörning. Jag har fått den start på min dag som jag vill ha. Best way to start the day!
 
Ha en trevlig dag!
 
 


Dags att träna!

 Godmorgon!
 
Igår kändes det ju ganska bra i kroppen när jag kom hem efter arbete. Nu när jag vaknar till så är jag ganska mörbultad. Man är  stel i ryggen liksom. På morgonen känns det nästan värre än vad det kan göra på kvällen. Det jobbiga just nu är inte att det känns i ryggen. Det jobbiga är att jag inte riktigt var beredd på att jag skulle känna som jag gör nu när jag har vaknat till liv igen. Lite tuff morgon faktiskt, men  jag ska ta mig bort och träna nu och då vet jag att det släpper och kommer direkt att kännas bättre.
 
Jag vill träna idag. Jag har en del annat också och därför måste jag "tagga" bort nu, även om klockan bara är sju. Jag sa för några månader sedan att jag någon dag ska klara att ta mig upp så att jag "hänger" utanför gymmet och sen drar in och tränar precis när dom öppnar(kl05:00) Jag har inte lyckats någon gång än och det gick inte idag heller.  Men kl 07:30 då lär jag vara igång igen och det är ju inte så dåligt.
 
 
 
 
Efter träningen sen så ska jag klippa mig och mat måste man ju också ha. Sen får jag inte glömma att jobba också. Det blir fullt upp idag och mer mörbultad lär jag bli. Kanske känns det redan ikväll. Eller så smäller det till i morgon när man vaknar, men då är jag nog beredd i alla fall.
 


Lever jag ett för inrutat liv?

Hej !
 
Nu är man hemma igen efter lite arbete. Det känns som jag knappt har jobbat någonting. Lite snurrig är man, men med tanke på alla långa dagar jag hade av arbete förra månaden så var ju detta ingenting. 
 
 
Jag kollade listan nu, och visst blev denna dagen precis så som jag tidigare idag hade skrivit att den skulle bli. Lever man ett för inrutat liv då när man så exakt kan säga vad som händer under större delen av dagen? Punkt 9-13 blev lika exakt rätt som punkt 1-8 blev om hur denna dagen skulle bli. Det skrämmer mig lite, men det är väl bra att man har så jäkla koll också.
 
 


Är det nu man ska spela på tipset?

Punkterna 1-8 är nu genomförda. De blev precis så som jag sa. Jag tror att jag kan se in i framtiden. Är det nu man ska spela på tipset, för nu kan jag väl aldrig ha fel? 
 
HMMM...
 
 
 
 
 
 
 


Resten av dagen i en lista.

Skönt att man har en dag där man inte behöver kliva sjukt tididgt trots att jag har en arbetsdag denna måndag. Nu är klockan 10:15 och jag har varit uppe några timmar, men inte före tuppen i alla fall.

Denna morgon har jag städat upp lite och sen funderade jag på om jag skulle ta och gå ut på en PW.  Solen skiner, men det är för kallt. Jag har bestämt mig för att inte träna idag. Jag har kört två riktigt bra pass i helgen så en helt fri dag från träning och röra på mig tar jag. Bättre att köra håt på gymmet istället för att gå ut i kylan och kämpa med något som jag egentligen inte får ut så mycket av. Det blir liksom bara ett blogginlägg om att nu har jag varit ute på en PW. Det kan liksom kvitta nu när det närmar sig vinter. 

Planerna för idag tänkte jag ta i en " vad jag tror lista". Hur fortsättningen av denna dagen kanske kommer att se ut.

1. Jag ska ut och handla en kyckling och i affären träffar jag någon väldigt trevlig människa bland de som jobbar i butiken.
2. Jag går hem med min kasse med mat och får en blick av alla dom som alltid sitter på samma bänk varje dag och skvallrar om allt och alla.

3.Slänger ihop något med kyckling här hemma, efterom jag inte är sugen på något av de som de tre lunchställen jag brukar gå till har att erbjuda

4. Dukar fram och jag lägger naturligtvis upp maten fint så att jag kan ta en bra bild.

5. Mätt och belåten tänker jag på att jag är nöjd över att jag käkade kyckling i dag och inget griskött.

6. Sitter här och bloggar.

7. Jag skriver om min lunch eller kanske om att vara arg på någon och sen försöka förlåta.

8. Jag kollar INSTAGRAM (Dannebloggen heter jag där. http://instagram.com/dannebloggen)


9. Dags att fixa sig för jobb.

10. Kommer till arbetet och får någon information om minst en grej som jag måste veta för att jag lättare ska klara av mitt jobb på ett bra sätt.

11. Sen drar jag ut och kör lite linje 62

12. Har min rast för att sen köra linje 64

13. Kommer hem och kanske orkar jag blogga om denna dagen. Kanske orkar jag inte blogga mer om denna dagen 

 

Om min lista ser annorlunda ut och dagen inte blir som jag har skrivit ner nu. Då ska jag ta om de punker som inte stämmer. Om jag inte, så vet ni hur min dag har varit och kommer att bli redan nu.

Ha en trevlig dag!

 


Mardrömmar.

I natt drömde jag återigen om att jag blir jagad av någon eller några. Inte bara en gång utan två gånger. Här berättar jag historierna.

Jag borde veta att jag inte ska dricka kaffe!

Jag hängde på något ställe där jag tydligen inte fick vara. Jag tog en kopp kaffe, fast jag egentligen hatar kaffe. Det kommer fram en kille som vill spela tuff och frågar varför jag tar en kopp kaffe när jag borde veta att jag inte bara får ta en kopp kaffe utan att fråga. Dessutom hade det blivit nej och det borde jag veta eftersom jag egentligen inte får hänga på detta "place".

Jag går och sätter mig vid ett bord och försöker dricka mitt kaffe, men det smakar så äckligt så jag häller ut det igen. Då blir några som ser detta arga och börjar jaga mig. Jag springer iväg och jag kommer långt före alla som försöker få tag i mig. Helt plötsligt kommer jag till vägs ände och då är det som vanligt när jag drömmer en mardröm. Jag tänker att nu blir jag slaktad, men istället vaknar jag.

 

Den andra drömmen: Skrattar åt en gubbe som inte kan betala en champagnenota.

Jag hade gått ut för att festa och det såg ut att bli en lyckad kväll. Jag hade gott om "cash" laddat på kontokortet. Jag beställde in 60 flaskor champagne och jag hade massor av tjejer som bara samlades kring mig. Det blev en rätt bra stämning där tills en gubbe som verkade sur och bitter kom fram till mig och frågade varför jag sitter här med  massor av tjejer och tror att jag är nåt. Han fortsätter att fråga om jag inte har några riktiga vänner eftersom jag måste köpa 60 falskor Cristal Champagne och bjussa på. Det är faktsikt oartigt mot oss som inga pengar har och bjuder mig gör du ju inte heller, säger denna gubben till mig.  Först svarar jag honom inte utan jag brister ut i ett asgarv. Sen säger jag samtidigt som jag skrattar högt: HAR DU INGA PENGAR DÅ SKA DU KANSKE INTE VARA HÄR ÖVER HUVUDTAGET. KAN MAN INTE BETALA EN CHAMPAGNENOTA DÅ FÅR MAN DRICKA LÄTTÖL OCH HOPPAS PÅ ATT MAN FÅR EN BRA KVÄLL I ALLA FALL.  Gubben blir riktigt arg så han river typ hela stället och jag flyr ut på någon bakgård och gubben som inga pengar har är efter mig. Han får tag i mig och ska precis slakta mig med en krossad ölflaska, men då vaknar jag såklart igen.  

 

 
Jag förstår inte! Jag mår bra och utsätts inte för några traumatiska händeser i min vardag direkt. Därför tycker jag att min mardrömmar om alla som vill mig illa kan ta och "tagga" ner lite. Jag vill drömma om lite roliga och trevliga saker istället. Jag vill inte drömma om personer som verkar ha en liten hjärna och som blir provocerade av att jag är som jag är. Lämna mig ifred nu! 
 

 Mystisk blick är bra.

 
Jag funderar på vad som ska finnas på en bra bild där Danne precis har duschat. Denna bilden blev jag riktigt nöjd med som jag lyckades ta efter dagens träning och dusch. Jag blir långt ifrån alltid nöjd med alla bilder som jag tar efter en dusch. Jag funderar över varför en del bilder blir helt katastrof, medans andra bilder blir så bra att jag bara vill förstora upp dom och rama in, för att sen hänga dom på väggen? Känslan när man tar bilden spelar nog roll. Har man kört ett bra pass så att tex benen fortfarande skakar när man har kommit ur duschen då är det ett bra läge för att knäppa en bild. Det är då lätt att se lte så där mystisk ut.  När man ler och ser glad på en duschbild då är jag sällan 100% nöjd med bilden.
 
Man ska ha den där mystiska blicken och inte något direkt "smile" på läpparna. Har man kört ett hårt träningspass och sett till att sen stå ganska länge i duschen, då kan man ganska lätt få till en riktigt bra bild sen. Man ska känna mystiken när man ser bilden, fast ändå inte allvaret. Mystiska ögon, halvnaken, nytränad, nyduschad och samtidigt lyckas man ta en bra bild. Den känslan när allt de faller på plats går inte att beskriva, man måste uppleva den själv.
 
 


Googlade Petra Tungården.

 Jag googlade Petra Tungården Bilder och jag vill bara med det säga att hon är en av dom vackraste kvinnor som jag någonsin har sett. Jag har i flera år gillat denna underbara människa. Hon verkar vara en hårt arbetande och duktig kvinna som är jäkligt bra på att hålla sig vacker och i bra form. Sånt är bara hur coolt som helst.  Sen har ju Petra Tungården också det där som jag alltid är så svag för när det gäller tjejer: Hon pratar ju såklart stockholmsdialekt.
 
OMG WOW WOW WOW!!!
 
 
 
 
 


Mer rörligt liv!

En grej jag har börjat kämpa med igen är träning. I priincip så har jag som mål att jag ska ha ett mer rörligt liv. Idag har jag haft en rörlig förmiddag med lite skön styrketräning. Det är bara att ge 100% och sen kan jag inte göra mer.
 
 
 
 
 


Tankar om att skänka pengar till välgörenhet.

Min kompis Karin känner ångest över att hon inte skänker så mycket pengar till bättre behövande. Hon sa till mig idag att hon  till viss del blir provocerad av andra som ger, och sedan blir skamsen för att hon själv inte ger. Hon känner av att hon kan skänka mer pengar för hon festar förhållandevis ganska mycket och man ser henne ofta i någon helt nu outfit. Hon är en sådan tjej som kan tänka sig att köpa en väska för 16 000 kronor i början av månaden och sen väljer hon att äta nudlar fram till nästa lön. Det jobbiga är väl för henne att hon ofta säger att hon inte har några pengar över att skänka till välgörenhet samtidigt som hon festar, köper mycket fina kläder och andra svindyra grejer.

Karin är en av mina bästa vänner och jag tror att ett skäl till att jag gillar henne så mycket är just för att hon spenderar mycket pengar på sånt hon verkligen vill ha. Att hon sen tycker att det är värt att leva på nudlar ett tag tycker jag gör henne lite extra cool. Själv vågar jag inte leva så. Jag vill ha marginaler. Jag kan lätt bränna mycket pengar på något, men jag vill alltid ha pengar så jag just slipper att bara äta nudlar. Men tjusning med Karin är att hon bränner mycket pengar, men på sånt som hon verkligen tycker är värt att bränna pengar på och sen sitter hon ändå inte skiten för hon tycker att det känns bra att i priicip leva på nudlar och vatten. Jag gav i alla fall Karin ett förslag som kanske kan hjälpa henne att bli av med skammen. 

 Man kan bestämma sig för att  donera en fast summa pengar varje månad till något som man vill skänka pengar till. Man har det som princip även om man typ bara skänker 5 spänn så har man ändå i alla fall skänkt något och då kan man ju känna sig stolt.  Man kan tex som ren princip skänka bort alla mynt som man får tillbaka i växel när man handlar.  En gång i månaden kan man ju lägga dessa pengar i någon välgörenhets bössa. Det kommer nog att lätta på den eventuella ångesten.

Det är bättre att sätta rutiner om amn känner att saker man vill få gjort aldrig blir av  Man ska ändå inte skämmas om man inte skänker så mycket pengar till alla möjliga välgörenhetsorganisationer och allt annat som kan tänkas göra våran värld lite bättre. Man skänker pengar om man vill det själv!   Vill man skänka, fast man känner att man gör det för sällan då är mitt tips att man ska försöka skaffa sig någon form av rutin på detta. Samtidigt gillar jag folk som köper saker, unnar sig och själva har kul för sina pengar. Det skapar ju jobb åt andra  när man bränner mycket pengar i alla möjliga former av nöjen, oavsett vad man bränner dom på. Det är ju också välgörenhet. Välgörenhet åt mindre arbetslöshet. Det där med att man många tycker att man måste skänka pengar till något specifikt välgörande ändamål om man har några pengar över det är ju bara nåt som har med den töntiga jantelagen att göra, och den kan man väl bara skita i. 

 

 
 

 Håkan Hellström - Det kommer aldrig va över för mig!

JAG BARA ÄLSKAR DEN HÄR LÅTEN !
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Träna för livet.

Har haft en aktiv förmiddag. Jag startade dagen med gym. Nu är det dags att försöka nå de mål som jag har med träningen. Hoppas att jag kan förändra lika mycket med min träning som jag har gjort med kosten. 
 
Jag vet inte riktigt hur jag ska orka träna så mycket som faktiskt krävs av mig. Det kommer att bli tufft, men jag har också ganska tuffa krav på mig själv när det gäller att uppnå de resultat som jag vill åstakomma, så det är bara att ta tag i detta ordentligt nu. Det känns ändå skönt att jag inte har någon press från någon annan än just mig själv. Mest handlar min träning om att ha en rörlig vardag. Jag har ju ett stillasittande jobb och därför är ju träningen för mig väldigt viktig.
 
Målen jag har  är att orka röra mig mer än vad jag egentligen har gjort under dom senaste åren. Jag har i perioder tränat på bra, men jag har samtidigt  haft väldigt många långa perioder där jag knappt har tränat överhuvudtaget. Jag har nog alltid rört på mig, mne i perioder har det ändå varit för dåligt. Det vill jag ändra på nu! 
 
Enligt vad min senste hälsoundersökning visar så har jag något låga värden på mina könshormoner. Detta kan som det heter boostas med hjälp av muskelträning och viktnedgång, samt att min  doktor (Mouna) följer upp med nödvändiga åtgärder. Viktnedgång är också något som jag ska kämpa med. Jag får absolut inte gå upp i vikt. Ligga kvar på samma funkar nu, men helst ska jag rasa neråt i kilo. Mindre portioner mat och mycket träning så kommer jag att gå ner i vikt. Jag har redan med hjälp av stora förändringar i kosten gått ner ganska mycket på bara 1,5 månad. Nu ska jag se till att fortsätta så och helst rasar jag mer på kortare tid när jag nu ska träna bättre och bättre. Det handlar inte bara om att gå ner i vikt för att få bättre värden på mina könshormoner. Det handlar också om blodtrycket och blodsockret. Viktnedgång som jag får med hjälp av träning och bra mat hjälper för att hålla rätt värden på blodtryck och blodsocker.  
 
Det finns en del annat också där jag har värden som måste komma till rätt nivå, men det är sånt som kräver mer undersökningar och annan typ av uppföljning på. Jag kan liksom inte påverka alla värden i kroppen med hjälp av kost och träning. Det krävs mer än så. Men det som gäller för mig just nu är ju träning och kosten och jag tror att jag klarar att göra de förändringar som krävs för att jag ska nå mina mål. Det vore kul att visa Mouna på nästa undersökning att mina värden är bra i de som jag kan påverka själv. Jag tränar för livet nu och det är ju värt en hel del. 
 
 
 
Jag har också köpt en t-shirt för att visa att jag stödjer arbetet mot cancer. Den kostade ganska mycket med tanke på att det är en t-shirt, men den är värd varenda krona och alla pengar går ju faktiskt till en bra sak.  
 
 
 
 


Varannan "bubbel".

 Idag tycker jag att jag har varit duktig.  Jag har fått gjort mycket av allt de där som jag funderade på igår att jag skulle göra idag. Jag har också ätit nyttigt och mest druckit vatten hela dagen.
 
Fast jag har också slarvat lite. Jag har druckit några glas "skumpa" också, men varannan vatten har jag varit noga med att hålla mig till även när jag frossar i gott "bubbel".
 
 
 Det är ju fredag och lite får man väl slarva då? Gott är det ju i alla fall med skumpa. Slutar man med att dricka "bubbel" då blir allt livet lätt väldigt tråkigt. Lite måste man få slarva även om jag ska se till att ofta vara en duktig pojke. Jag kan ju fira ibland att jag har förändrat så mycket dom senaste månaderna när det gäller hur jag äter och dricker. Det firas med att slarva med lite bubbel i glaset istället för vatten, fast bara varannan gång.
.


Ett inlägg som handlar om pengar och lite om Jesus.

 
 
 
Jag hittade en liten burk full med pengar som jag inte visste att jag ägde. Hade jag haft denna burk full med de pengar jag hittade på den tiden då Jesus hängde på ett kors då hade jag varit en rik man, men nu (år 2013) är dom ju så gott som värdelösa, men ganska fina ändå.
 
 
Det kanske går att sälja dom till en samlare eller nåt? Man får liksom pengar för pengar som man har. Just nu är jag bara en samlare , men istället för att vara samlare så blir jag en rik man och den samlaren som köper dom blir lite fattigare, men han får ändå pengar som om han hade haft dom på den tiden då Jesus återuppstod då hade han varit en rik man. Hänger ni med?
 
Jag funderar på en spännade tanke till!
Vilken krona kan man handla mest för? En stor eller en liten krona??
 
 
Den stora hade jag kunnat handla för på den tiden då Jesus gick på vattnet, men idag kan man bara handla för den lilla kronan. Känns konstigt att man får mer för pengarna om man har en liten istället för en stor. Det sägs att storleken inte har någon betydelse, men nu är det ju så att den faktiskt har det. Den stora kronan får jag ingenting för, fast en samlare kanske betalar mer än 1 krona för den stora kronan. Jag lär ju inte få mer betalt för den lilla kronan, men jag kan använda den när jag handlar i alla fall. 
 
 


5 timmar och fullt "blås"!

 
 


Det är bara att börja liksom.

God morgon!
 
Jag somnade ifrån allt igår. Jag måste ha varit riktigt trött. Det är inte ofta jag somnar så direkt och bara glömmer allt som jag brukar småplocka med innan det är dags att sova. De finns likosm vissa saker som jag alltid gör och vill få gjort, annars kan jag inte somna. Igår glömde jag allt och bara somna ändå. Shit va trött jag måste ha varit när jag glömmer sånt som jag trodde tidigare att jag aldrig kunde glömma.
 
 
 
 
1 November.
 
Nu ska man då ta tag i allt möjligt. Jag har tänkt hela veckan att just på min ledig fredag så ska jag fixa alla möjliga saker. Jag skulle kunna göra det lätt förr mig och bara säga att jag har så mycket att göra så jag vet inte var jag ska börja. Men det där "vet inte var jag ska börja" håller liksom inte. Det är ju bara att börja någonstans! Börja i köket med högen av disk eller börja med vad som helst av allt som jag faktiskt vet att jag har att göra och vill få gjort. Jag har ett bankärende och jag ska ringa ett "jobbigt" telefonsamtal. Sen har jag ju hela ju alla desa ständigt återkommande jobb att ta tag i som städ, vika tvätt och disk.
 
Vet jag  inte var jag ska börja ????? Det är ju bara att börja liksom. 
 
 


Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE