When We Stand Together!Dannebilder - Oktober

Glömmer allt !

Hej !
Tankspridd ocgh glömsk=Danne ! Tror de stämmer ganska bra på mig idag. Jag hade en del att göra idag, men jag blev upptagen och tänkte för mycket på helt andra saker och så glömde jag av allt som jag skulle göra idag. De har såklart inte blivit gjort och nu är de försent. Jag måste ju snart gå och lägga mig för jag ska upp tidigt i morgon och jobba igen. De var bara vardaglig trökgöra som jag hade att göra, men ändå. Nu får jag fixa allt en annan dag. Jag får väl börja skriva upp precis allt som jag vill få gjort innan jag ska göra de eller så skiter jag i allt och gör något om jag kommer ihåg de.

Hur funkar de egentligen när man är en person som tänker på allt, men inte får något gjort. Eller ska man kanske säga: Ju mer man har att göra ju mindre får man gjort !
TWITTER?
Jag har en Twitter också. Inte bara blogg. Jag skriver inte så mycket på just Twitter, Men jag har det. Fast vad ska jag med Twitter till när jag har en Danneblogg ??
http://twitter.com/#!/DanielDanne
 
 


2011 10 31

Hej !

Hemma från en arbetsdag. Nu har jag iallafall lämnat in lappen om vilket schema jag önskar köra på när vi snart ska byta lite. Jag vet inte hur stora chanserna är att jag får de jag vill ha i första hand. Men om jag får de jag valde i som alternativ nr 2 eller alternativ nr 3 så kommer jag att vara nöjd.

Nu får de bli lugnt och lite slappa ett tag. Jag har lite tvätt och greja med senare och jag väntar även ett telefonsamtal som känns lite pirrigt att sitta och vänta på.

Dagens Lunch..Ducka säger jag bara !Han säger E !


Fuskis...


Detta kan vara farliga djur !Kvällen har de blivit.

Klockorna har jag ju dragit tillbaka en timme så de är därför jag blir så förvånad över att klockan inte är mer än vad hon är.


Sitter här och vårdar ryggen. Hoppas massagestolen hjälper mot att slippa ev framtida ryggproblem. Väl investerade pengar var de isåfall att köpa denna otroligt sköna stol. Fortsätter väl denna kväll med att kolla på tv och sen är de nog dags att sova.
Håller mig vaken och bara slappar.

Lugn slappar eftermiddag. Jag är ganska trött, men jag försöker att hålla mig uppe för går jag och lägger mig så kommer de att bli svårt att somna ikväll. Nästa vecka börjar en såndär arbetsvecka "Upp tidigt", men hemma tidigt. Jag jobbar 6 av 7 dagar, men de är många korta dagar så de känns bra. Nästa lördag skulle jag haft en sjukt lång dag, men den blir bara 6 timmar istället för 12. De beror väl på att de är en röd dag nästa lördag.


Var ute förut och hämtade lite mat. I LOVE köttbullar, så de blev de idag.


Klockvideon?

Julia:
Hur har du gjort den klockvideon?
Jag har bara filmat på klockan och lagt på musik. De var en dag på jobbet då visaren började snurra sådär. Jag vet inte varför, men jag var snabbt där och fångade de på film:)


Vem tar kort på mig ?

Kajsa och Lotta:

Hej Danne!
När du reser är du själv då? eller är du med någon. Vi tänkte på att dina bilder är du alltid själv på men det ser ut som några andra tagit dem. Ha det bra!
Morgonträning !

Godmorgon !

Har varit på gymmet nu på morgonen. I början av denna månaden sa jag ju till mig själv att jag skulle kämpa på med min träning. Aldrig ge upp och inte skita i det liksom. De har jag inte gjort heller, men den senaste veckan har de gått lite trögt med detta. Jag har kört på,men de har gått så dåligt och de beror säkert på att jag har varit lite sjuk. Men idag gick de ganska bra. lite "power" liksom.

Tillbaka en timme !

Ni glömmer väl inte at ni ska ställa tillbaka klockan i natt? Jag har redan gjort de. När man går runt här och ställer om alla klockor  så inser man vad många klockor man har.
Klockor:
* Mobiltelefonen
* Systemkameran
* Min lilla digitalkamera
* Min lilla vattentäta och stötsäkra digitalkamera
* Min videokamera
* Min radio i köket
* Min radio i sovrummet
* Tidtagaruret
* Väckarklockan
* Bärbara telefonen
* En bärbar telefon till..
* Micron
* "Snäck-klockan"
* Köksklockan
* "Maiden"-klockan
* En mindre bärbar dator
* En större bärbar dator


De finns fler klockor i alla möjliga apparater, men en del ställer om sig automatiskt. Klockor i alla möjliga apparater och så har man klockor som inte är något annat än klockor.
 

 Ställa tillbaka klockan alltså. Hur ska jag orka gå upp en timme tidigare än vad jag brukar? Fast allting blir ju liksom en timme tilbaka vad de än gäller. Tiden går ju oavsett vad klockan är..
HMMM...
Man blir lite snurrig om man funderar för mycket på de...


Kvällens funderingar?

Hej !

Hoppas allt är bra med er. Själv har jag de bra. Jag har ätit gott och bara slappar. Skönt att vara ledig. Var de igår, är de idag och även i morgon.

Kvällens funderingar?

Köket såklart ! Målet för i år har varit klart länge. Jag vill få loss 40 000 kronor innan vi säger gott nytt år 2012. Som de ser ut nu så tror jag att jag klarar de. 40 000 kr är inga pengar som räcker till ett nytt kök, de vet jag. Den exakta prislappan vet jag däremot inte. Jag har liksom ingen erfarenhet sen tidigare av renovering och sånt. Därför har jag svårt att egentligen uppskatta vad detta kommer att kosta, men jag  gissar på 100 000 kr så är jag nog inte så fel ute.. Jag känner nog att jag kan få ihop den summan (100 000 kr) till typ April eller Maj 2012. De känns inte omöjligt alls.

Ett bekymmer bara som jag brottas med de är ju att de finns så mycket annat man kan göra tex 40 000 eller 65 000 och 100 000 kronor. Att lägga allt på ett kök känns inte så motiverande, men jag har min vilja att ändå fixa detta. Dessutom har jag ju redan skjutit renoveringen på framtiden så många gånger tidigare så nu är de nog dags att fixa detta så jag kan slå bort den tanken ur mitt huvud sen. När detta är klart kan jag ju spara nya pengar till vad jag vill!! Dessutom blir detta säkert bra när de blir färdigt så jag ger nog inte upp detta redan. Ett delmål för i år är att få undan 40 000 till mitt kök. De klarar jag de är jag ganska säker på redan nu.

Att spara ihop pengar på egen hand till ett nytt kök är något som inte går hur lätt som helst. Men jag lever ju fortfarande lite på att jag faktiskt fick loss 100 000 kr till mina resor i år och de fixade jag på mindre än ett år. Jag har ju inte mer utgifter nu än vad jag hade när jag sparade pengar till resor och pengar kommer in, minst lika mycket som tidigare så varför skulle jag inte fixa detta egentligen?? 
Om jag ändå kommer att känna att detta blir för tufft att på egen hand spara ihop så finns de ett annat alternativ som jag har funderat på.

Låna pengar kan vara ett annat alternativ även om jag tidigre var helt "off" när de gäller mera lån. Jag vill inte låna få skulder som jag får betala i flera år och allt de där... Men man skulle kanske kunna göra såhär? Jag får loss 40 000 kronor innan detta året är slut (de har jag sagt att jag fixar). De innebär att 50 000 kronor har jag nog bara någon månad efter de. 50 000 kronor de är de jag har kvar att betala av på mitt bolån som jag just nu har. Om jag börjar med att lösa bolånet på 50 000 kronor så är jag vad jag vet "nollställd" sen. Om jag sen inte har någonting att betala av, skulden är noll då borde jag ju få låna nya pengar på banken till ett nytt kök och vips så har jag inte mer fasta  utgifter i månaden än vad jag har just nu. Jag löser ju ett lån och efter de så tar jag ett nytt. De var bara en tanke, jag har ingen aning om detta funkar. Banken ställer betydligt högre krav idag än vad man gjorde för några årsen när jag lånade pengar för att köpa denna lägenhet. Men är bostadslånet löst så är ju lägenheten min till 100 % och då borde jag ju få låna nya pengar med den (lägenheten) som säkerhet om man säger så. Detta var bara en annan fundering i fall jag inte orkar spara ihop de som krävs, men de kan ju också vara så att de inte kommer att kosta så mycket mer än 50 000 kronor att renovera köket och de orkar jag ju att få ihop.  I början på nästa år ska jag ta reda på vad detta kommer att kosta exakt. Nu är de bara spara pengar som gäller oavsett vad jag sen kommer att göra.Några marknadsfynd.

De blev några varv på marknaden i stan. Vill man hitta saker till bra priser så kan man hitta mycket bra för en billig peng. De som jag alltid tänker på när de är marknad annars det är alla dessa människor som på denna dag har ställt upp sitt lilla tält och står där hela dagen för att sälja. Många kom säkert redan igår kväll. Dom kanske sover i bilen. Står sen hela nästa dag och säljer. Med tanke på att mycket av de som säljs är ganska billigt så kan man ju undra om de är så lönsamt för dom människor som står på marknaden och säljer.
Själv köpte jag detta: En plånbok att ha pengar i. En parfym som jag tyckte lukta gott. De blev även ett bälte i äkta läder.Frågor och svar..

Evelina:

Hej Danne! Jag undrar om du är intresserad av att träffa någon tjej? Eller om du trivs med singellivet?


Jag trivs bra med mitt liv som de är just nu, men visst skulle jag gärna vilja träffa någon också. Jag stänger liksom inga dörrrar..


2011 10 29


De var skumpakorken !

Malin:

Hej Danne.

Vad trevliga bilder! Vilka äventyr du varit med om :)
Vi såg att du hade blåtira på den sista bilden. Vad hade hänt? Vi hoppas ingen gjorde dig illa!

Ta hand om dig.
Malin med kollegor på Aspen


Kvällen innan jag drog till New York så ville jag öppna en flaska "skumpa" på mitt hotellrum i göteborg. För att fira att de skulle bli en resa till. Men jag var lite oförsiktig så champagnekorken flög upp och träffade mig i ögat.
De blev en blåtira av de och den fick jag leva med hela new york resan. Så kan de gå:)


Mina resor har jag inte släppt än.

4 underbara resor i år. Detta har jag inte släppt än. Jag har massor med minnen och snart är de inte bara de utan snart har jag även fotografier. Bilder som jag kan sätta i album och rama in och sätta upp på väggen. Jag har varit och fixat lite framkallning av ca 700 bilder. Använde då denna lådan i fotoaffären.


 De mesta är resor..  minnen för livet En av mina drömmar. 3 resor på ett år som till och med blev 4 resor år 2011.
Helt underbart och fantastiskt!
2011 10 28

God morgon..

Fredag idag och jag är ledig från jobb, men jag har hur mycket som helst att göra känns de som. Jag har börjat nere i tvättstugan.


 Jag har mer vardaglig trökgöra hemmet och jag har några ärenden på stan mm..
Skönt att man är ledig och jag känner mig inte så trött och sjuk som jag har gjort tidigare i veckan. Känner mig ganska pigg nu så nu kör vi hårt med allt igen.Patrik Sjöbergs omtalade bok.

 Patrik Sjöbergs självbiografi. Jag visste inte om jag skulle köpa den. Men de blev så iallafall.  När man läser baksidan på böcker så brukar de normalt sett stå ganska mycket om vad boken handlar om. På baksidan av Patrik Sjöbergs bok står de bara:

De finns historier som aldrig har berättats. Minnen jag hållit för mig själv, men som präglat hela mitt liv. Att berätta sanningen har varit ett svårt steg att ta. Men jag kände att jag var tvungen.
Patrik Sjöberg...   3 dagar..
Hemma från jobb och nu är man ledig i 3 dagar. Imorgon har jag lite ärenden och så får jag se vad de blir mer. Har lite planer, men jag vet inte vad de blir av något än. På lördag är de marknad. Tänk de nu hade varit
1800-talet i stället. Då hade nog marknaden nu på lördag varit  bland största som hänt folket här i vänersborg på ett helt år. Men nu lever vi på 2000-talet och de har vi gjort ett tag. Nu kan man göra något jämt som är stort häftigt, roligt och kanske fantastiskt.De har jag varit länge..

Julia:

Hej Danne! Jag undrar om du har någon maka/make eller om du är singel?


Jag är singel och de har jag varit i flera år. De ryktas faktiskt just nu om att jag skulle ha en flickvän, men de stämmer inte. Jag är singel och har varit singel i flera år..


Dags för jobb !
Ingen försäkring

Har varit hos tandläkaren. Jag blir kallad ungefär en gång vartannat år. Bara en undersökning. Tandläkaren påpekade vikten av att att jag använder tandtråd och de gör inget om jag också sköljer med flour. Nu är jag så stor iallafall så jag behöver inte vänta på flourtanten utan jag kan fixa de själv.. Tack och lov:)


Tandläkaren frågade också om jag ville teckna en försäkring. Vad jag fattde så betalar man 107 kronor i månaden och man behöver aldrig betala sen när man går till tandläkaren vad hon än gör. Jag vet inte om de var så, men jag tror de. Jag sa nej iallafall. Jag har aldrig problem med mina tänder och jag är där för sällan så varför betala 1284 kronor på ett år när jag alltid betalar några hundra en gång vartannat år. Skulle de vara så att jag någon gång skulle få problem som gör att jag måste ut med en riktigt stor utgift (har hört talas om vad en del har fått betala) så får jag ta den smällen. Just nu var inte någon försäkring på tandvården intressant för Danne..
Lagom är nog bäst?

 Grubblar och funderar de gör jag mycket. De är väl därför jag också bloggar. Ibland vill jag ha lugn och ro och ibland lite fart. Man blandar de och hoppas man får lagom av allt. Fast jag tycker själv att jag tänker på tok för mycket. Ska jag göra de där så  jag får lugn eller ska jag göra de som de är lite fart i. Vet aldrig vad jag vill egentligen, men på något sätt tar jag mig fram ändå. Lite bilder från igår.


2011 10 27

Tjena !

Uppe tidigt är jag idag. Ska ligga på rygg och gapa om en timme. Jag ska till tandläkaren. Jag tror  de är ganska lätt arbetat på mig, så stor i munnen som jag kan vara:)

Bara några bilder för jag har ju en blogg..


Ha en bra dag !


Gick en liten omväg..


Hemma från jobb och jag är lika mörbultad som alltid efter en lång arbetsdag. Gick en liten extra runda också innan jag gick hem i natten. Jag ska till tandläkaren i morgon och jag ville vara säker på adressen så de blev en liten omväg efter jobbet. Lite jobbigt de där, men jag vill inte springa runt och vela med de i morgon bitti. Kanske inte hitta och allt de där..

I morgon har jag en sista arbetsdag för denna veckan, sen ledig igen. 3 dagar i rad ! LYX tycker jag och de känns helt ok att slippa köra på den stora marknaden som är nu på lördag i vänersborg.2011 10 26

God morgon...

Jag var hur trött som helst när jag kom hem igår. Helt mörbultad i hela kroppen. Ändå var de ganska lugnt att köra, men jag tror jag blir helt slut för jag är ju lite sjuk och dålig nu. Lite förkyld och så. Inte bra, jag vill vara 100% kry ..

Idag ska jag iallafall ta mig ut på en liten lugn promenad. Jag vill  inte strunta i att röra på mig. Jag vill inte bara sitta inne och vänta på att jag ska iväg och jobba. (så tråkigt) De svåra är att jag har beslutsångest i så mycket. Göra eller inte göra? Klarar jag om jag gör något innan de är dags att fixa nytt kök ??? Typ så tänker jag hela tiden. Jag klarar ju att få ihop till nytt kök någon gång, men de finns ju mycket annat man grubblar på också. Nu tex är de nära att jag fixar hotell och en tågbiljett till stockholm. De kostar ju inte så mycket. Hade det bara varit de så hade de ju varit lugnt. Men jag vet sen tidigare att de går sjukt mycket "cash" när man väl är i stockholm. Om jag inte har den möjligheten att bränna "cash" där då blir de bara tråkigt att vara där och då vill jag inte åka.

Problemet är ju här att om jag åker då "skjuter" jag köket några månader till framåt i tiden, sen kommer man på en grej till och kanske en till. Tillslut så blir de som tidigare: Jag gör detta först sen tar jag tag i renoveringen! Tänker så varje gång och så blir de aldrig något med renoveingen. Jag har en ganska bra hög med "cash" nu, men till något nytt kök är jag inte ens nära.  Jag känner ändå att renoveringen av köket det är något jag snart vill komma igång med. I slutet på detta året kan jag nog börja planeringen på allvar och sen tar de 1-2 månader och så är man igång. Men det är de där andra man vill också. Kan jag ha lite tålamod så kan jag ju göra mycket efter köksrenoveringen. Men jag har ju inget tålamod. Då får man kämpa om man ska klara de ändå.  

Beslutsångest har jag däremot  i massor. På jobbet är de dags att välja nytt schema. De startar sen i början på december och jag har ingen aning om vad jag vill? De är ju heller inte säkert att jag får som jag vill precis, men de brukar bli bra när jag väl har bestämt mig ändå. Fast jag vet inte alls hur jag vill ha de?? Ska jag välja samma som nu? Det får jag nog men jag vet inte om jag vill ha de. Ska jag välja att köra längre dagar, men alltid få vara ledig minst 2 dagar i veckan, det schemat är jag ganska säker på att jag inte får, fast jag vet inte om jag vill ha de heller. De finns scheman där man aldrig jobbar kväll. Jag har ingen aning om jag kan få de eller inte, men vet heller inte om jag vill osv ... 
Jag tror de blir bra när allt väl är klart, men nu vet jag ingenting. De känns lättast att bara välja de jag redan har. Då kan jag vara ganska säker på att jag får de, men.... 

Livet är fullt av val. Nu ska jag välja att ta mig ut på en promenad. Får dra mössan över huvudet så jag inte blir mer förkyld än vad jag redan är..   


Jobb på gång !


Har precis käkat och nu är de "time" för lite jobb. Jag har en lång dag framför mig och de kommer att bli mycket att göra. Men de är bara att gilla läget och kämpa på.


Ha en bra dag !


Underliga människor...


Känner fortfarande.

God morgon..

Känner fortfarande av lite halsont och förkyld är jag. Funderar på att ta mig ut på en promenad eller så går jag och lägger mig igen. Gymmet kanske jag ska ta mig till istället, fast de känns inte rätt när man är lite sjuk. 

Har jobb i eftermiddag igen. Vad jag gör fram till de vet jag inte. Det lättaste är att gå och lägga sig igen. Skönt att man kan göra de om man vill. Jag behöver ju liksom inte göra någonting. Inga måsten liksom.


 Kjell Johansson är död.

Blev så ledsen när jag fick höra att en av dom riktigt stora inom svensk pingis nu inte finns mer. Kjell Johansson.  Matlådor ?

Emma:
Hej Danne!
Jag undrar lite över detta med dina matlådor, du brukar säga att "du går ut och hämtar dem". Lagar du dem inte själv? I så fall, vart får du tag på dem, de ser alltid så goda ut :)


Hej Emma!
Ny läsare antar jag att du är. Jag hämtar oftast min mat på en restaurang som heter KOPPARGRILLEN !Inte mycket pausar.

Hemma från arbete. De har gått i ett. Man kör, vänder vid ändhållplats och kör tillbaka. Kände den gången när  jag hade tid att resa mig från stolen att jag borde se till att göra de oftare. Men de har gått bra iallafall.


Jag har några långa dagar framför mig, men till helgen är de ledigt igen och då är de de årliga oktobermarkanden. Jag brukar alltid jobba denna helg, men nu är jag faktsikt ledig så nu kan även jag gå på marknaden och fynda.

Men först ska jag göra arbetsveckan klar. En dag är gjord och nu har jag fyra kvar.Har haft en bra dag !


Dags att jobba igen. Har haft en bra dag trots allt. Jag mår bra och de är de viktigaste! Nu är de bara ett arbetspass denna måndagen som ska fixas.


2011 10 24
Lång slappar söndag !

Hej !

Tar de lugnt idag och bara slappar. Har plöjt igenom en massa sidor i en bok. Har bara läst och läst idag. Rätt skönt faktiskt att inte göra någonting. Bara slappa med en bok, sitta i massagestolen och äta lite gott i lugn och ro.
 


Nu ska jag fortsätta gå igenom mina lådor och leta efter gamla kläder som jag sen ska göra mig av med. Måste få lite mer plats till lite nytt ju..

Ha en trevlig kväll !2011 10 23


De tror jag inte ...

Simon :
Hej Danne! Har en fråga, nu när du renoverar ditt kök kommer du då börja laga mer mat själv istället för matlådorna?

Svara gärna! :)

/SimonNej de tror jag inte jag kommer att göra. Sålänge jag har råd att unna mig restaurangmat så kommer jag inte att ställa mig i mitt kök och laga mat. De finns så mycket vardaglig "trökgöra" som jag sliter med ändå, Men laga mat: Nej tack !!!


Mitt hår?
Emilie:
Hej Danne!

Hur gör du i ordning ditt hår? Vilka produkter använder du och färgar du det själv?

Mvh Emilie
Jag använder gelê från GOLDWELL. Nej jag färgar inte själv de låter jag frisören göra..


Vardagslyxen !

Länge leve vardagslyxen. Hämta mat istället för att laga den själv och gotta sig efteråt med en god glass !

Pigg och ett bra pass blev det !

Var för en gångs skull pigg när jag vakna imorse. Tog mig bort till gymmet och körde bra tycker. De kändes även bra. Får se om de blir ett pass till senare idag.2011 10 22Skönt att vara ledig, skönt att få sova ut och nu kan jag göra de i över en vecka.

Jag ska ta mig bort till gymmet och köra lite (har inte varit där på 2 dagar)
Här var de höst !

Nu börjar de bli kallt och närma sig vinter, men på min blog kan de vara höst eller någon annan årstid hur länge som helst. HÄR VAR DE HÖST !

BILDER !!!Inspiration !


Sara:

Kan du inte visa några bilder på kök du tycker är fina så att vi får ett hum om vad du gillar? Förstår att det är svårt innan du har vasken men fundera kan man ju alltid! :)

Danne:

Här är några länkar till bilder på nya fina kök. Bara att låta sig inspireras ! Inte konstigt att man vill renovera när man ser hur fint man kan få de.


1. http://www.ballingslov.se/kok_1/kok#/?cat=00000000-0000-0000-0000-000000000000&page=285b1cd6-5f22-46e2-9c0e-190d71d19139

2. http://www.ballingslov.se/kok_1/kok#/?cat=00000000-0000-0000-0000-000000000000&page=32db067c-cb6f-4445-9de8-2b40a4c45d1d

3.http://www.ballingslov.se/kok_1/kok#/?cat=00000000-0000-0000-0000-000000000000&page=3d9adf7b-5ed1-452d-8557-48984f1d8b5a


 Tips från Andreas !

Andreas:
Hej

Jag har renoverat kök i mina två senaste lägenheter och jag vill ge dig några tips;
Tänk först, vad vill jag ha, är det ett snyggare kök? Eller ett modernare kök? Vad kräver jag av ett kök?

När jag ser bilderna på ditt kök tycker jag inte det ser så illa ut. Vill du vara händig på egen hand, vilket kan vara både kul och givande. Så tycker jag du ska, satsa på att byta ut bänkskivorna, välj exempelvis alm, det är både tåligt och ger ett mer hemtrevligt än den sterila bänk du nu har. Dessutom kan du välja att kakla om, det brukar ge stor effekt.

Gör din renovering billigare genom att sprutlackera nuvarande luckor i passande färg, byt handtag på luckor och lådor.

Lägg in ett trevligt klickgolv i köket billigt och snyggt. Tapetsera om köket.

Det behöver inte bli jättedyrt att renovera ett kök. Byt inte vitvarorna om det inte behövs.

Detta är bara några tips som jag tycker du ska ta i beaktning innan du anlitar en firma, och vips är du 50 papp fattigare.

Ha det gott!2011 10 21


Ganska kallt idag. Nästan 0 grader ute nr jag "traskade" till jobbet. Mörkt och kallt, usch... Nu är säkert snart vintern här. Då fortsätter de vara kallt och mörkt och så kommer de massor med snö så de blir svårt att ta sig fram också. Man får titta upp så man inte får ett isblock i huvudet som kan falla ner från ett tak och man ska samtidigt titta ner så man inte halkar och står på ändan.. Vinter är inget jag längtar efter och jag hoppas att de tar lång tid innan de kommer snö iallafall. Synd att man inte har några planer på att resa till ett soligt land. Fast de kanske man skulle kunna fixa för jag bara hatar vintern så mycket..Ett sätt att säga upp sig på.

Ganska kul sätt att säga upp sig från sitt arbete på. Känns inte som han var allt för nöjd med de jobbet, men snacka om fest efter han sa upp sig ! Blir väl karvevalen i Rio efteråt eller nått...


Idag är de fredag WOW !


De gick bort ?

Håller på nere i tvättstugan. Försöker bla få rent min vita skjorta efter att jag sölade ner den när jag käkade en smårgås med rödbetssallad. Vänd aldrig upp och ner på en macka med röbetssallad på. De ligger inte kvar på mackan. Hamnar rödbetssalladen dessutom på en den vita skjorta som du har på dig så blir de inte bra. Frågan är om jag vågar äta en sådan macka igen utan haklapp? Jag tror jag fick rent den ordentligt iallafall. De var ju bra, men jag får väl typ ha bredbar leverpastej på mackan i fortsättningen för de ramlar inte av även om jag råkar ligga ner och äta samtidigt som jag vänder upp och ner på mackan. Fast de kan ju hända att man tappar hela mackan och då landar den alltid av någon konstig anledning alltid upp och ner...
Talang 2008 - Elsa 5år !Vet inte riktigt än ?

Karl:
Kan du inte berätta lite om dina idéer angående köket? Alltså designen..

Svar till vad jag tror en ny läsare.

Anonym:

Hej!

Hur kommer det sig att du får färdiglagad mat? Eller det kanske är hemgjord mat som du gjort matlådor av. Konstig fråga kanske, men jag blev nyfiken.

Ser gott ut vilket som =)

Ha det gott!De är  lagad mat, men jag gör den inte själv utan jag  köper på restaurang och tar med hem. Därför får jag dom i sådana matlådor. .


Lugn kväll..

Hej !

Håller på nere i tvättstugan igen. Får se om jag får rent en av mina skjortar som jag idag tappade en massa rödbetssallad på. Hur mycket som helst föll när jag käkade en macka på jobbet med köttbullar och röbetssallad på. Jag tror inte de försvinner. Får väl göra som dom riktigt små barnen gör:  Ta haklapp på mig när jag sitter och äter. JAG BLIR ALDRIG RIKTIGT VUXEN... 

De gick iallafall bra när jag käkade lunchen sen. Lasagne blev de idag utan SÖL...


 


2011 10 20

Jobb, jobb och jobb igen. Dags att "tagga" till jobbet för att ta en buss och ta en runda tidigt på morgonen-förmiddagen - fram till klockan 14:00 idag..
De ena behöver ju inte utesluta de andra.

Renoveringen av köket har jag nog en bra lösning på nu. Jag vill väldigt gärna fixa detta ! Jag ska fortsätta att kämpa mot de målet. Nytt och fräscht kök ! De ska bli precis som jag vill ha de när de är färdigt. Detta vill jag verkligen ! 

Men jag ger mig själv lite "andrum". Om jag ska göra som jag har tänkt från början. Spara så mycket pengar jag bara känner att jag klarar och fixa köket så snart som möjligt då kommer jag ju att få avstå från så mycket annat och de är 1. För tråkigt 2. Jag kommer efter med allt annat som inte har med köket att göra.

Detta vill jag inte. Jag vill ha kul och unna mig prylar och mycket av livets goda. De finns även en hel del som jag känner att jag vill fixa och de kräver att jag bränner några tusenlappar här och där. De har inget med köket att göra, men om jag avstår från allt som inte har med köket att göra och bara sparar pengar till just köket så blir ju alla dessa små utgifter (några tusenlappar här och där) snart en enda stor utgift och då kanske jag sen får kämpa som f*n för att fixa de. 

OK ! Detta blev en lite annorlunda vändning på de. Hur gör jag för att nu fixa köket och ändå inte avstå från massor av annat? Jo, jag bestämmer mig för att jag sparar till ett kök, men jag "maxar" inte mitt sparande utan samtidigt som jag sparar en mindre summa så avstår jag inte från allt annat. De ena behöver inte utesluta de andra. De kommer bara att ta några månader längre tid att fixa köket än vad jag tänkte från början. Egentligen spelar de ingen roll. Om jag blir färdig med mitt kök i mitten eller i slutet av nästa år istället för i början av år 2012 så gör ju  de ingenting. Bara jag har tydliga mål med när jag vill vara klar med saparandet och när jag vill börja med köket så blir detta något jag kan fixa de tror jag på. En bra strategi liksom...

De kommer alltså att ta lite längre tid än vad jag förts sa, men jag har ändå bestämt mig nu för att fixa mitt kök. Men jag ger mig själv några månader mer tid. (mer än några månader handlar de inte om)

Nu känns de redan mycket bättre när de gäller detta. Jag har äntligen bra lösning och de känns som de kommer att funka. Jag ska göra vad jag kan för att nu fixa detta nu. Kök och allt annat.
Nadja !

Satt för två dagarsen och kollade lite youtube klipp från tv-programmet Talang. Kikar runt lite íkväll också. Denna tjejen (Nadja) ser man lite överallt om söker lite och då inte bara från programmet Talang. Har inte så bra koll, men hon har väl varit med i Idol också?Stanna upp och bara vara..

De är skönt att komma ifrån stressen lite. Märkte att jag gjorde de när jag var ute och promenera förut. Jag gick runt nere vid Skräcklan. Jag gick igenom stan och märker tydligt att så många bara stressar och verkar ha bråttom till något hela tiden. De märks så tydligt när man själv är fullständigt avspänd.

Jag tror att de är viktigt ibland att bara stanna upp med allt man har i vardagen och bara få känna ett behagligt lugn. Bara vara liksom.. Min lilla "fotopromenad" blev ett bra sätt att slappa på. Bara gå runt, ha de riktigt mysigt, ta lite bilder och faktiskt inse att jag har de allt väldigt bra som bara kan släppa allt och bara vara... 
 Danne svarar på en fråga !

Anonym:

Hej !
Brukar dom som åker med din buss "reagera" på att du tar så mycket bilder...? :)


Nej, de tror jag inte någon bryr sig om. Dessutom tar jag ju bara bilder när jag har en längre paus, rast eller när jag står med bussen någontans vid någon hållplats och inte har något att göra mer än att vänta på avgångstid.   


Gym eller fotopromenad?


Blev rotmos med fläskbog idag till lunch.
Nu ska jag vila lite och sen blir de  gym eller en promenad. Något blir de vet inte vilket jag är mest sugen på. En fotopromenad tror jag. Ute i den härliga solen som skiner så fint även sent i oktober.Lite åsikter från några läsare om köket.Jag har fått lite åsikter från er läsare när de gäller mitt kök. Jag svara så gott jag kan i en videoblogg..

David:

Hej,

Tycker nog att du ska satsa på att 'uppgradera' köket trots allt. Det kommer troligtvis vara en investering som lär betala av sig. Jag har hört att ett fint kök kan göra 50000-100000SEK skillnad när man säljer jämfört med om man skulle ha ett risigt. Vet inte om det stämmer men kan vara värt att tänka på.

Ha det fint!

Anonym:
Men varför inte ta ett lån?? ta de pengarna du sparat ihop + ett lån på resterande pengar. Sen får du väl amortera extra mycket istället. de ska väl inte vara något problem för dig....!?
kul blogg förresten.

Stina:
Hej!
Varför satsa på nytt kök när du nästan aldrig använder det? Köp lite ljusa och fräscha möbler istället, så kommer lägenheten kännas betydligt modernare. Försök att hålla dig till en stil och ett par färger du tycker om.
Måste säga att du är riktigt söt när du ligger i sängen :)
Puss och kram
Stina

Anonym:
Jag tycker du ska ge dig och ta det där med köket nån annan gång-
Men hade vatt kul och se ett köksbyte
2011 10 19

God morgon..

Dags att ta sig upp och jobba igen. Tidigt, slitsamt men jag är glad att jag har ett jobb och gå till och jag läste i en tidning igår att de om några år kommer de att vara en väldig brist på bussförare. Får man bara vara frisk och så är de bara att jobba på.  Jobb kommer säkert att finnas länge om man vill och kan jobba med detta hela tiden. Så jag har nog valt rätt yrke när de gäller efterfrågan på människor ute i arbetslivet..
Nu ska jag ut och hålla igång Sverige med lite arbete igen..Viljan ..?


Går som på räls..

Birgitt:
Hej Danne! Hur är det mellan er och spårvagnschafförer? Vilka anses vara "bäst" och har högst social status?


De där med social status har jag ingen aning om. Men de måste väl vara svårare att köra buss än spårvagn. Spårvagnen går ju på en räls som den bara följer.. Ha ha


Buss, lastbil, taxi?

Niklas:

1.Vill du köra buss i andra städer? 2.Lockar lastbil eller taxi?1. De skulle jag väl kunna tänka mig om de blir nödvändigt i framtiden.
2. Nej.. De är väl inget som känns speciellt motiverande att först då fixa de och sen jobba med det i framtiden. 


Svar på 5 frågor

Tussan:
Hej Danne!
kul blogg! Jag och min kompis Bettan har några frågor till dig. Hoppas du vill svara!
1. Vad heter din bästa kompis?
2. Vad brukar du göra när du inte jobbar eller tränar?
3. Hur vill du att ditt kök ska se ut?
4. Har du inrett hemma själv?
5. Är det ditt eget hus?1.
Karin ..
2.
Just nu på hösten blir de mycket blogga, se på filmer och läsa böcker.
3.
Vet inte riktigt, men jag vill i allfall ta bort allt gammalt och in med helt nytt när de gäller allt i köket. Får se om jag orkar spara ihop dom pengar som behövs för att fixa detta så de blir klart i början på nästa år. Är ju på väg att ge upp och skjuta de på framtiden, men än sålänge kämpar jag på med de.
4.
De vore fel och säga inrett. jag har väl i princip bara ställt in dom möbler jag behöver och jag blandar gammalt och nytt, sätter upp saker på väggarna och jag har inte funderat så mycket hur de ser ut. Så man kan nog inte säga att jag har inrett?
5.
Jag bor i en lägenhet som jag äger. Jag äger liksom inte huset. Jag bor i en bostadsrätt och den är min.


Väggklockan och julen?

Emma:
Hej Danne!

Tjejerna från äldreboendet Aspen här igen!
Vi fortsätter att följa din blogg med mycket nöje! =)
En av tjejerna här, Malin, blev stormförtjust i din väggklocka och undrar vart du har köpt den?
Skulle även vara kul att veta om du har några planer inför julen, hur brukar du fira den?

Ha det bäst, hej hej! =)Klockan som jag har på väggen köpte jag en gång när jag var på Filippinerna !

Julen i år vet jag inte alls hur den blir och hur jag ska fira?  Dom senaste åren har jag firat jul på många olika sätt. Något år med familj, ett annat år jobbade jag och jag minns att jag någon jul satt här själv också.

Arkivbilder...CocaCola !

Sophia:
Pepsi eller Cola.

2011 10 18


Hur klarar jag att ta mig upp nu (kl 03:30). Nu sätter jag in kämpatagen för de krävs om man ska kunna öppna ögonen och gå upp såhär tidigt. Jag hade hur lätt som helst bara kunna somna om de kände jag när klockan ringde. Jag har sovit gott iallafall och jag har ju tagit mig upp många gånger förut såhär tidigt. Nu när jag har fått skriva några rader här också så känner jag mig ganska vaken.

Ha en bra dag !


Vet inte om jag orkar just nu?Fullrulle hela dagana! Har fått gjort ganska mycket idag. I morgon är de jobb igen och sen gym och så ser de väl ut ganska många dagar även denna veckan. De är inte mycket annat jag kan göra just nu, fast egentligen är de inte så heller.

Jag är ju igång med min tanke verksamhet vad de gäller renoveringen av mitt kök. Jag har börjat lägga undan pengar. Jag har redan en ganska bra hög som jag kanske kommer att använda till detta. Jag har en kalkyl klar om man säger så. Jag vet hur mycket jag behöver spara i månaden och jag har en känsla av när jag kan starta detta ganska stora projekt som de faktiskt är. Jag fattar att jag måste kämpa ett tag nu och de är där som jag har ett litet problem. Jag vet faktiskt inte om jag orkar kämpa de som krävs för att dra in dom pengar som ja behöver  för att fixa ett nytt kök. Jag kan fixa de om jag kämpar, men de blir precis som med mina resor. Jag får kämpa, spara och avstå från så mycket för att fixa detta. Om jag ändå orkar med detta och gör som jag tänker så kan jag nog börja dra igång de i början på nästa år. Så bra går de nu med att dra in "cash" och spara mycket de var ju inte längesen  jag gjorde de till 4 resor på ett och samma år. Men de finns väldigt mycket annat ...

Om jag kan spara mycket pengar så kan jag också "bränna"pengar, eller hur? De finns så mycket prylar jag känner att jag behöver och jag vill liksom bränna 10 000-15 000 lite här och där på prylar,party, weekendresor, kläder och mycket mer av de goda till mig själv och mina nära och kära. Men gör jag detta så fixar jag såklart inte ett nytt kök till redan i början på nästa år. Om jag "strular" några månader och bränner 5000,10 000 och 15 000 nu ett tag så kan jag kanske sen motivera mig till att fixa denna renovering av köket som jag sålänge ändå har velat göra. De är heller inte längre själva renoveringen som känns för stor greja. De är de kämpade och allt som jag måste avstå från att spendera pengar på för att fixa detta. Jag sparade mycket till mina resor och de krävs en hel del av mig för att göra om detta.

 Jag vet inte hur jag ska göra? Jag har en liten hög nu och än så länge är de kök som gäller, men att på så kort tid efter mitt resande börja kämpa igen de är verkligen inte lätt. Ett nytt kök kräver minst lika mycket pengar som mina 4 resor i år kostade. Att fixa detta bara så kort tid efter känns som lite för svårt på något sätt.  Jag får avstå från så mycket igen. Jag vet verkligen inte om jag orkar de just nu. Jag kanske kan sätta upp en målsättning att jag vill ha köket klart inom 2 år eller nått. Då kan jag ju unna mig annat, men samtidigt spara pengar till ett nytt kök. De är en av alla tankar som snurra runt i Danne huvudet. 


 


Har börjat en ny vecka på gymmet.

Har varit på gymmet. Måndag innebär start på en ny vecka och de är de ju då även på gymmet. Ska köra varje dag denna veckan. De bli många lugna pass precis som idag, men jag ska köra på och inte ge upp. Tror inte de finns någon risk att jag ger mig i första taget. De går ganska lätt att hålla motivationen uppe just nu.  Det är roligt att träna och de känns bra efteråt Har man motivation och är fri från skador så ger man aldrig upp !!
Slappar blogg !
Sitter mycket och tittar på nätet.

Sitter här och kollar runt lite på nätet. Många människor har sagt den senaste tiden att jag sitter väldigt mycket framför datorn och de är ju något som måste ta väldigt mycket tid. Kanske de tänker jag, men detta är ju min lilla hobby att hålla på med bloggen och kolla runt lite på nätet. Internet är en fantasisk uppfinning som man kan använda till mycket. De är kul att kika runt på nätet. Ett av alla sätt att slappa på ju tex.
 Just nu tittar jag på massor av youtube klipp från tv-programmmet Talang. Har ni någon "favvotalang" genom åren? Själv diggar jag Felix. Han är riktigt cool !!!Flydde vänersborg för en kort stund !

Har bla varit i trollhättan. Jag var där och köpte fågelmat. Varför åker jag dit för att göra de? Jag gillar den djuraffären som ligger där. Dom som jobbar där kan mycket om hur man ska sköta just den fågel som jag har. Jag frågar nästan varje gång jag är där. Säkert för mycket, men sån är jag...


Nu är man hemma igen och jag sitter mest här och slappar. Har käkat lite pannbiff som lunch och sen får de väl bli lite gym.

2011 10 17

God morgon...


Har precis gått upp och jag ska snart ta mig ut och gå bort til banken. Har ett ärende där och jag hoppas att de är just de ärendet jag har som får fixat så snabbt som möjligt. Jag vill inte att dom babblar med  mig om massa andra saker. Så är de ofta när jag går in på banken tycker jag. Man vill göra en sak och så går dom in och tittar på hur man har de med allt och så hittar dom något som dom tycker att man ska ändra. För går jag med på de så tjänar den banktjänstemannen pengar på de (provision). De är de de går ut på, de är jag säker på för hade dom som jobbar på banken haft dom bästa lösningarna på tex var man ska placera sina pengar så hade dom själva  inte suttit där och jobbat med de dom gör. Detta är bland de värsta jag vet. Jag går in för ett ärende, de är de jag vill göra och jag vill inte ens höra om något annat. Jag har sagt ifrån många gånger om de och jag kommer att göra de idag också om de blir nödvändigt. Dom får tycka att jag är dryg, de skiter jag i. Deras lösningar är sällan dom bästa Dom är de bästa för dom själva om jag går med på de. jag tror sällan de är dom bästa för mig personligen.  

Nu är de ju inte säkert att dom kommer att fråga om något annat, men jag har varit med om de lite för många gånger så jag är alltid beredd på att de ska hända. Jag kommer precis som jag alltid gör säga att jag inte är intresserad och fortsätter dom ändå så säger jag till på skarpen. Jag vill bara ha fixat de ärende som jag är där för att göra. 


Jag har också ett ärende i trollhättan idag. Jag ska fixa de direkt efter banken så blir de gjort. Hämta mat gör jag på hemvägen och sen blir de gymmet. 

Hörs när jag sitter här och gottar mig med maten.

  Arbetsveckan är över !

De var denna veckan de. Nu är man ledig en dag igen (imorgon) och sen ska man försöka ta sig upp ur sängen klockan 03:30 på morgonen 4 dagar i rad. Samma tid som jag kom hem ifrån jobbet på i lördags. Snacka om att vända upp och ner på sig och snurra med hela kroppen .. Ha ha..

Idag har de varit väldigt lugnt och jag hade en väldigt kort dag. Rätt skönt ! Man är ledig i princip hela dagen och sen kör man några få timmar på kvällen och sen är man ledig imorgon igen.
Lite bilder från denna kväll !!
Twitter??

Cornelia:
Vad heter du på Twitter ?
De var så längesedan jag "twittrade" så jag vet inte ens om jag finns kvar där? Jag har ju min blogg och jag tröttnade ganska snabbt på twitter. Jag minns inte vad jag heter där Danne nått, men jag minns tyvärr inte.


Självkänsla ???


Mia Törnblom känner väl dom flesta av er till. Hon har skrivit många böcker om självkänsla och varför de är vikigt att stärka  den. Denna boken: SAMLADE TANKAR OM SJÄLVKÄNSLA kan man säga är en repetion av hennes tidigare böcker om självkänsla så detta känns som man har hört och läst förut. Men jag tror de är bra att läsa hennes böcker emellanåt för de är så lätt att slå på och tänka negativt om sig själv istället för att se till att tycka om sig själv lite mer ... 
 


Lite text och bilder

Ibland vill man väldigt mycket, men tröttheten och slöheten är något som är så mycket enklare att falla in i än att göra något som kostar mer kraft och energi mer än att slöa. Jobbar på iallafall. Får vara glad att jag orkar med de. 

Tänk vad bra de är med tidsinställda inlägg. Jag kan vara på jobbet och detta inlägg publicerar sig själv. (detta skrev jag kanske under förmiddagen idag eller var det kanske igår, ingen som vet mer än jag) 


Höstbildbombar !


2011 10 16

Känns att man har jobbat natten. man har ganska mycket snurr i huvudet och kroppen huvudet straffar mig för att jag inte gick och la mig innan klockan 04:30 på morgonen. Dessutom har jag ruskigt träningsvärk.. Får se om jag tar mig till gymmet idag. Jag tror jag kommer att göra de och så kanske jag vilar på måndag från allt och ingenting. Är ju då även ledig från busskörningen.Bilder från igår .. På väg till gymmet och i oklädningsrummet på gymmet..


En vanlig natt på jobbet.

Tjena !
 Sitter här och har kommit hem ifrån lite arbete. Har jobbat kvällen och natten. De var väl som vanligt när man kör buss under en kväll och natt. Inget oväntat hände utan jag hade en vanlig dag och natt på jobbet.
Som vanligt var de många som prata Danneblogg med mig. Men då var ju allt som vanligt. På nattbussen slår de aldrig fel. De spelar ingen roll om jag så skulle ha  bara en person med. De är alltid bloggläsare med min Dannenattbuss..

   
Får se när jag kommer i säng. De funkar inte riktigt att bara gå och lägga sig så fort man kommer hem. vet inte varför  Jag skulle tippa på att jag kommer i säng om någon timme ungefär.


Träning, jobba och slita !

Nu har dagen gått och vi närmar oss kvällen. Tränat har jag gjort idag och nu ska jag ta mig iväg och jobba lite.
Ha en trevlig kväll ! 

Lördag 15 Oktober !


Efter en lite halvslö lördagsmorgon så blev de lite fart på mig till slut. Lite vardaglig "trökgöra" och nu har jag precis kommit hem från ett helt sjukt hårt pass på gymmet. Kunde nästan inte gå ut i omklädningsrummet efteråt för att de kändes så i framförallat benen. Skönt med ännu ett hårt träningspass och idag var de bara de jag verkligen ville med detta passet.


Blivit lite fart på mig !


2011 10 15


Vaken igen och vet inte riktigt om jag ska gå och lägga mig igen eller vara uppe. Vaken iallafall så jag ser, men jag vet inte om jag ska göra något. Något måste göra har jag väl egentligen inte förrän ikväll. Då ska man jobba igen. Men först ska jag träna/eller inte.. Hämta mat de gör jag ju senare. Ska kanske bara ta mig ut på en promenad, men jag har ingen lust för vänersborg ser extremt grått ut just nu. Svårt att veta vad man ska göra och de blir svårt att veta när man inte känner att man måste göra någonting.

Jag funderar mycket på renoveringen av köket. Jag har kommit ganska långt i min tankeverksamhet. Jag tror faktiskt att de är detta jag vill göra när jag nu någon dag framöver har får ihop pengar till detta. Men jag har inte bestämt mig utan de kan ändå bli så att jag hittar på något annat. Men oavsett vad jag hittar på så krävs de ju att jag får loss pengar och ska man renovera kök så krävs de ganska mycket pengar, men allt går ju bra nu och kunde jag få ihop 4 resor som totalt kostade 100 000 i "cash" på 9 månader så ska jag väl kunna få ihop ett kök ganska snabbt. 

De som kan bli tufft att klara de är ju att jag vill få ihop pengarna först innan jag överhuvutaget gör någonting annat. När jag reste så sparade jag en liten hög och sen åkte jag, kom hem fortsatte spara och sen stack jag igen. Jag hade liksom några delmål med mitt sparande. Nu vill jag få ihop pengar till alltihop innan jag fortsätter så de känns lite tuffare på de sättet att fixa detta. Dessutom kostar ju normalt ett kök ganska mycket mer pengar än vad en resa gör. När man har fått ihop en liten hög så är de lätt att skjuta renoveringen på framtiden och resa istället, eller gör något helt annat . ÖHHH .. Lite "huvudkliande" här.

De som ändå motiverar mig till att ändå fixa detta och inte göra något annat de är att jag har lite svårt att se köket som de ser ut idag. Jag vill ha nytt och fint. Dessutom har man väl fixat detta så behöver jag ju förmodligen inte göra så mycket mer med köket på kanske 15 år eller mer. Renovering av kök är ju liksom inget ständigt återkommande jobb. Har man väl gjort de så ser de fräscht ut ganska i många år (bara man städar ibland) Jag tror också at värdet på lägenheten stiger lite. De kan vara lättare att sälja de till de pris man begär om de ser nytt och fint ut när kunden tittar. Jag vet inte om de är så, men jag tror de. Nu har jag inga planer på att sälja, men man vet ju aldrig.. 

Vi får väl se hur de blir? De viktigaste för mig just nu om detta med köket ska bli verklighet de är att  jag  sparar "cash". De mesta går bra nu så de borde inte vara några bekymmer att få ihop den "högen" med "cash" som krävs.Midnatten nu !

Hej !
Hemma från jobbet nu. Klockan är över midnatt för längesen. De har varit en lång dag och jag kan erkänna att dom sista timmarna (typ 2-3 sista) var ganska tuffa. men de var väl ändå en vanlig arbetsdag. lite lång bara så de känns nu.

Många bloggläsare som åkte med mig idag. Iallafall var de många som sa Tja Danne eller bara snacka blogg sådär rent allmänt. De brukar vara någon eller några varje dag under mina arbetsdagar, men denna fredag  var de väldigt många mer än vad de brukar vara. Jag tycker naturligtvis att de är roligt att så många verkar gilla min Danneblogg. Fast jag kan samtidigt vara förvånad över att de finns någon som bryr sig om vad jag åstakommer på dagarna typ..

Har varit en lång dag, men helgen av arbete har väl egentligen bara börjat. Jag räknar fredagkväll som helg. I morgon och på söndag är de jobb igen och de är bara att bita ihop och kämpa på. De är detta som kallas arbetsliv..
YesterdayDanne !(Igår)På väg hem från gymmet i strålande solsken en höstdag i oktober !


Längtar inte ...

Har ätit fisk till lunch idag. Nu ska jag snart iväg och jobba. Fredag, eftermiddagsvecka = Jobba fredagkväll.


Har ni tänkt på vilken fin höstperiod vi har haft? Soligt och fint tycker jag att de har varit många dagar nu. Men man märker framförallt på kvällarna att de går mot mörkare tider. De blir både mörkare och väldigt mycket kallare. De dröjer inte länge innan den fina höstperioden är slut och de blir svinkallt och mörkt dygnet runt. Längtar inte till de. Slänger in lite underbara och en del soliga höstbilder så kanske de tar längre tid för vintern att komma hit.
De går bra !

Var på gymmet nu under förmiddagen. Skönt med lite morgonträning. Körde ganska lugnt, men de kändes bra och nu börjar de bli ganska roligt också. De går bra liksom ..
Godmorgon!


2011 10 14


Blir jag aldrig färdig ?


Har blivit lite kvällsmat. Väldigt onyttigt, men gott. Åt lite för mycket, men de gör inget.

Nu är de väl snart dags att gå och lägga sig. Jag har fått gjort ganska mycket idag. Fast nu ikväll gick jag här hemma och greja med allt möjligt precis som jag har gjort hela dagen. De känns som jag aldrig blir färdig utan bara hittar nya saker att göra hela tiden. 

Men nu skiter jag i detta och går och lägger mig. De jag inte får gjort idag kan jag göra imorgon eller nästa vecka typ... Kanske kan jag till och med strunta i de helt?   I morgon är de fredag och då väntar tex en ny arbetsdag. Men ett träningspass vill jag hinna med innan de. 

                                        Tankar om dagens träning.

Har kört mina två pass nu. Glad att jag fixade de och glad att de kändes så bra. Bästa träningsdagen på länge ..

Pass 1: Kändes bra hela tiden fick kämpa på lite de sista för jag ville göra de jag hade tänkt från början. Men kämpandet gav mig bara extra energi !!Pass 2:
Uppvärmd kan man nog kalla de. Började på löpbandet. Sprang fort och lätt gick de. Bra form där. Fortsatte med lite styrke. Kändes bra kanske skulle ha kört lite längre, men jag är nöjd ändå.Sammanfattning: Glad att jag körde 2 pass och glad att de gick ganska lätt trots att jag körde ganska tufft och var ganska hård mot mig själv. Men de är väl så att jag måste chocka kroppen mer med helt andra övniingar. De som jag tycker är kul de är att hade jag kört såhär för några veckor sedan så hade jag aldrig orkat med de. Nu klarar jag de hur lätt som helst.
Bra att jag kände de !

Får se hur jag kör på nu framöver. Egentligen är jag bara glad att jag tar mig dit och kör. Vad jag gör, när och hur spelar inte så stor roll. Bara jag mår bra !


Slappar och har de bra !
Inte för mycket och inte för lite (lagom )

Nu har jag mat i kylen igen. Har varit ute och handlat lite, men inte för mycket. Samma som med träningen måste hitta en bra balans mellan lite och mycket, typ. Har jag för mycket mat då blir jag en slösa och slänga(vill jag inte vara ) Handlar jag för lite då blir de som igår (aldrig bra )Ni pantar väl era burkar och flaskor ???


Blir nog lagom ... Inte för mycket och inte för lite.


Får fortsätta greja

Ska ta mig ut igen och fixa lite mat. Mat som jag ska ha hemma. Kom ju hem igår och fick äta några torra mackor. Dags att fylla på kylen nu då.

Jag har käkat lunch idag iallafall !
Är igång nu de känns...

Körde bra på gymmet och jag kämpade precis så bra som jag nu har gjort den senaste tiden. Jag är supernöjd över att jag är igång så bra. Idag körde jag hårt och ett bra pass, men de var inga problem att orka med. De känns att man är bra igång nu.


Får försöka köra ännu hårdare i fortsättningen och kanske försöka chocka kroppen lite liksom. Samtidigt vill jag inte köra för hårt så jag tröttnar, men de får inte gå för lätt heller. Idag tyckte jag nästan att de gjorde de. Måste väl försöka hitta balansen liksom. Fast är viktigaste är ju ändå att jag kör på och mår bra !
2011 10 13

Godmorgon !
Ha en hel del jag vill få gjort idag så de är bara att sätta fart nu då. Börjar med att ta mig bort till gymmet. Hoppas jag klarar att köra värsta hårda passet idag.
Ha en bra dag !

Nattblogg

Blev väldigt hungrig så jag försökte hitta något att äta. Jag hade inte så mycket att välja på. Nästan ingenting ! Jag hittade iallafall några brödskivor, lite pålägg och smör. De är alltid något. Hade jag tänkt på de innan jag gick hem från jobbet att jag inte hade så mycket mat hemma så hade jag ju kunnat ta med min yogurt som jag har där eller köpt något i den automat på jobbet. Behöver alltså handla i morgon. Jag har mat fast jag behöver mer. Jag kan ju liksom äta de jag har, men jag måste köpa något att äta eller dricka till...
Jag har flingor, men ingen mjölk/yogurt. Jag har köttfärssås, men inga makaroner osv..Lite bakvänt blogginlägg !

Denna video var meningen att jag skulle lägga upp innan jag "taggade" till jobbet idag. Men de blir nu istället Lite bakvänt för jag gör denna före jobbet, men jag lägger upp den efter..

En vanlig dag på jobbet.


Hemma igen från en vanlig dag på jobbet. Skönt att vara ledig  i morgon.

Har en del som jag vill göra:
 Träna: Helst 2 pass fast blir de bara ett så är de ok..
Handla mat: Inte bara hämta utan jag behöver handla mat så jag har här hemma också.
Mimmi? Måste köpa mat till Mimmi snart och jag tror jag fixar detta i morgon. Dessutom behöver jag köpa lite nya sittpinnar.
Tvätta: Ett av alla dessa ständigt återkommande jobb som man måste göra ibland..
Köra soptunnor: De är min vecka denna veckan. Lätt att glömma de där för de är ju bara var femte vecka som man måste komma ihåg de.

De blir upp tidigt i morgon och kämpa på igen.Här är den..

Harriet:
Hej Danne! Tack för en riktigt fin blogg, min vän Stina sa att du har en egen låt, var kan man få höra den? Tack på förhand!

Jag tror att de är denna låten du syftar på..


Sovit bort förmiddagen

Lugn förmiddag kan man ju säga. Skönt att bara sova bort den på något sätt. Nu har man käkat lite och jag håller på att fixa mig för lite arbete (har inte hunnit så långt än). En dag till av jobb, men i morgon är jag ledig och de tycker jag redan nu ska bli skönt. Då kan jag återigen sova bort hela förmiddagen, men ändå tex hinna träna mycket. Gillar att jag är igång med detta som jag vill vara !


2011 10 12

Godmorgon !

Tror jag ligger kvar ett tag till. Har ingen lust att ta mig upp och göra massor med vardaglig "trökgöra"
Jag var uppe en lite stund. Men jag har nu krypit ner i sängen igen. Känner för de idag. Jag ligger nog kvar här fram till lunch typ. Sen i eftermiddag har jag jobb igen.


Ha en bra dag !


Känns som en lång dag...Dagens Danne (DD)

Har varit och klippt mig och jag blev supernöjd ! Nu trivs jag med mig själv. Danne hela dagen liksom !


Pratade mycket renovering med min frisör. Hon hade många bra lösningar på hur jag skulle fixa detta. Hon sa också att de inte alls behöver ta så lång tid att fixa de som jag trodde. Hon motiverade mig ännu mer till att faktiskt genomföra detta som jag verkligen vill, men inte tror att jag klarar...

Nu ska jag snart iväg och jobba.

Ska klippa mig idag.


2011 10 11

POWERWALK morgonen 11 okt:

På väg: 
Gick typ mot vargön.. 
Kändes?  Ganska bra fast jag hade nog hellre kört gym fast jag känner att jag inte riktigt hinner idag. (men man kan ju gå upp tidigare på morgonen så de är ingen ursäkt )
Gör de någon nytta?  Inte så mycket, men de är skönt att få lite morgonluft. Speciellt när solen skiner.
Hur länge? 30 minuter PW


Glad, full av energi, strålande sol och jag mår bra.
Detta blir en bra tisdag !Pannbiff !

När jag var uppe i Dalsland igår och promenera runt en en av alla skogar som finns där så blev de mycket prat om renovering. Jag funderar ju ganska mycket på de och jag blev sådär inspirerad och sugen som man blir ibland på att dra igång. Nu krävs de lite mer pengar än vad jag har just nu. Men jag har redan sparat ihop en ganska bra hög och när detta året är slut så har högen blivit väldigt mycket större och sen behöver jag bara några månader till och så kan jag sätta igång med de jag vill gör. Om ett halvår räknar jag med att jag kan sätta igång med detta. Jag har naturligtvis inte bestämt mig och mitt problem här i livet är ju att om jag har en större hög med pengar så kan jag komma på hundra andra saker som är roligare att göra än att renovera  min lägenhet. Så detta kan ändå bli svårt att klara. Men jag är mer sugen på de nu än någonsin och de kanske kan bli min drivkraft till att fixa detta. De är ju bara ett halvår av sparande om jag verkligen vill dettta sen kan jag starta och har jag väl kommit igång då brukar de gå undan.  

Dagens lunch? Blev pannbiff med grönpepparsås; MUMS ! Lingonsylt, knäckebröd och potatis hde jag också till detta.  


          
Nu är de snart time för lite arbete..En snabbis !

Blev en snabbis (1 timme) på gymmet idag. Jag ska ju hinna äta innan de är dags att jobba i eftermiddag.
Men jag körde på bra den timmen jag var där. Så jag är nöjd ändå.2011 10 10

Godmorgon !
Ska ta mig bort till gymmet. Börjar bli en vana, något som fattas om jag inte gör de liksom och något jag ångrar om de inte blir av. Ny vecka har startat och Jag har mycket jobb framför mig, men också en hel del gym får de bli.Jag ska även denna veckan ge mig på köp och sälj metoden igen. Jag lyckades ju tjäna 3500 kronor på de förra gången så jag provar igen så får vi se hur de går. 

Ha en bra dag !
 


Fräscht, nyttigt och gott !

Söndag kväll  och jag ska äta lite. Nyttigt, fräscht och gott. En kycklingsallad full med proteiner, vitaminer och andra nyttigheter.


Ska käkade här och slappa farmför tv:n

Ha en trevlig kväll !

Danne Danne Danne och mera Danne !!

Söndag i Vänersborg !

Jag gillar att ta bilder med min kamera. Jag är inte bra på de. Men jag har ju en blogg och en sån ska de vara bilder på tycker jag. Här är några amtörbilder från denna stad som heter Vänersborg och dom är tagna idag.
Nu blev de ett inlägg till om egentligen ingenting. Känns som lite bloggtorka just nu..
En gammal Scania !

Har varit ute innan regnet kom ordentligt och promenerat runt i skogarna vid mitt bardoms hem. Tyvärr så är de lite som en soptipp där på en del ställen. Men de kan ju vara lite kult också. Här tex tog jag en bild på en gammal Scania. Riktigt nöjd nu !


Träning  9/10: Efter lite mat och slappa så tog jag mig då bort till gymmet då. Sprang utav bara helvete på löpbandet och de kändes hur bra som helst. Sen var jag kvar och lyfte lite och så gick jag hem.


Riktigt nöjd...


Får väl bli lite gym?


Höstspaning !

Promenad nu på morgonen kändes bra. Mycket träning har de blivit den senaste tiden så nu kändes de bara skönt att gå avspänt och lugnt.
Försökte fota lite höst typ. Mycket färger ska de vara på hösten. Ju mer färg ju mera höst !!!


Cykla kan man göra på hösten. Lite annorlunda färg på denna...En kväll som denna..

Oh nu känns de kroppen. Känns som vila och slappa aldrig har varit en bättre idê än just nu. Jag försöker att inte tänka på någonting av de som har med mig att göra. Läsa en bok är bra där. Man blir djupt försjunken i de som står i boken (om den är bra). Man skingrar liksom tankarna från allt annat. Tror de är bra och speciellt när allt snurrar för mig just nu.

Undra hur länge jag ska gå runt och känna mig som jag gör. Hur är de då? Vet egentligen inte de, men jag kan nog liksom inte släppa tanken på att jag vill ha något att se framemot. Något utöver de vanliga. Men jag har kört fast. Idag funderade jag på om jag inte skulle "tagga" till Stockholm iallafall. Vore kul att averka några dagar där innan detta året är slut typ.. Men så ändrar jag mig hela tiden. Bättre att dra till ett annat land. Eller spara pengar till renovering. Eller bara vara hemma och bränna "cash". De finns ju mycket jag skulle kunna tänka mig att spendera "cash" på då. En Iphone, snygga kläder, nya glasögon, klocka, nya träningsskor, ny dator eller nya möbler. Men om jag ska skaffa prylar då blir de ingen resa på väldigt länge. Inte ens inrikesresan till Stockholm. De får jag skjuta på framtiden då. 

Jag vill för mycket!! Allt ska ske samtidigt helst för då slipper jag ju bestämma mig. Jag fixar inte de just nu. Jag bestämmer mig för en sak och sen ändrar jag mig sekunden efter. Fasen att jag ska vara en person som tänker så sjukt mycket ! Varför är jag inte mer spontan??? Åh mitt huvud ! Varför ska de vara såhär just nu. Snurra snurra och tankar tankar om allt och ingenting... 

 Kram på er...Bra läge för att slappa nu.

Hemma igen efter ett andra pass på gymmet. Jag lör liksom på och har egentligen inte så mycket mer att skriva om de. Jag trivs ganska bra på gymmet de har jag iallafall märkt och de är väl en av anledningarna till att jag tar mig dit. En annan kan vara att man mår väldigt bra efter ett träningspass. De är så man håller uppe motivationen. Man kämpar på med gym för man mår så mycket bättre efteråt. I morgon gör jag de igen. Kämpar på, men nu blir de slappa resten av kvällen.

Tar mig snart bort igen

Bort till gymmet igen ! Andra passet idag och jag kör på där och går inte hem innan jag känner mig nöjd med passet. Tänk om de känns jobbigt nu ! Hur gör man då för att känna sig nöjd efteråt??


Ha en bra kväll !Träningsinlägg om hur de känns ..

Tog mig upp ganska tidigt och begav mig till gymmet. De känns just nu att man har kommit igång. Alla pass som jag har kört denna veckan och förra helgen är jag helt nöjd med och jag hoppas att jag kan motivera mig till att bara fortsätta.

Jag vet att detta med att köra varje dag och ibland nästan mer inte håller hur länge som helst. Men jag hoppas iallafall att jag inte hamnar i någon period där jag bara skiter i detta med träning.

Dagens träning: Denna lördag kändes bra och man känner ju ingen stress eller nått för jag är ju ledig. Jag ska ta mig bort lite senare idag för ett pass till. Jag kör hårt ett tag nu så får vi se när jag liksom "taggar" ner igen?


 Gainomax???: Jag dricker inte mycket av detta. Eftersom jag ändå skiter i att äta hur nyttigt som helst så tror jag inte att sånt här spelar någon roll för mig och min träning. Men jag vill gärna ha någon ibland för de smakar ju lite som milkshake och de är ju gott.Helgfrukosten!

Godmorgon!

Jag är i nu full gång med att fixa lite frukost. Är uppe ganska tidigt för jag vill gymma en hel del under förmiddagen...Idag blir de mycket gym hoppas jag. Ett pass snart och ett senare på eftermiddagen. Förövrigt blir de nog mycket slappa. Läsa bok, kanske se på någon redan söndertittad tv-serie på DVD-BOX tex...
Nu ska jag snart dra igång lördagen med ett stenhårt träningspass!
Ha en bra dag!

Kvällsinlägg!Jag gick ut i höstmörkret tidigare ikväll. Var och handla lite. Jag går ju sådär och småhandlar lite varje dag. De funkar bra och jag slänger inte lika mycket mat som förut.

De känns litegrann som man är igång som vanligt igen. Jag jobbar på och ska jag upp tidigt så går jag och lägger mig i bra tid kvällarna. Jag är när jag vaknar fårhållandevis pigg trots den tidiga timmen som jag måste gå upp ur sängen. Jag har haft problem med de där förut att jag inte sover ordentligt på nätterna när jag ska upp dagen efter.

De känns också som jag börjar komma tillbaka lite till mig själv. Den tomhet som jag för en tidsen kände är de inte mycket kvar av. De enda som jag kan fundera mycket på och som jag fortfarnde inte vet något om de är vad jag ska göra i framtiden. Men nuet har jag bra ordning på. Jag fokuserar på nuet hur mycket som helst, mer än någonsin.. De känns också som jag har mer att göra nu än vad jag brukar ha. De som jag tycker känns helt underbart är att jag har börjat njuta av att jag faktiskt har varit ute och rest så mycket i år. De var en intensiv period före och under  dessa resor. De gjorde efteråt att jag hamna i tomhet och om man nu tänker på några saker ändå så snurrar dom mest runt i huvudet och man kan sällan greppa någonting.

Men de är ju ändå så att jag mår bra (de gjorde jag även när de var extra tomt) och när jag väl vet vad jag vill så kan jag nog bara sätta fart med de. De roliga är att skulle jag vilja resa igen redan i år så kan jag fixa de. Men jag tror inte att jag vill de? Jag vill liksom krypa tillbaks i "myllan" och vara hemma i verkligheten nu. Jobba på och försöka komma på sätt att förverkliga nya drömmar. Jag har inga drömmar om resor längre. De finns många andra platser på jorden som jag vill se, men de drömmer jag inte om. När jag drömmer så räknas de som är så stort så att de krävs ganska mycket jobb, kanske planering och kämpatag för att fixa de. Då är de en dröm för mig att klara av de. Resor i framtiden har jag som de känns just nu inga problem med att fixa om de inte är så att jagvill något annat. Jag kan dra iväg nästan när jag vill bara de finns plats på planet och någonstans att bo vid de tillfället jag väljer att åka. Så känns de för mig just nu. 

De är många som frågar mig nu om vad jag har för planer framöver. Jag säger som de är att jag inte vet och så är de. Jag har inga hemliga planer som jag sitter och planerar. Vi får se hur de blir jag är ändå nöjd och glad med detta året även om jag inte skulle göra någonting mer av dom månaderna som är kvar.
  


Kände igen mig i mycket.

Jag har suttit och tittat på Skavlan.  Noomi Rapace var en av gästerna i kvällens program. Jag lyssnade och jag kände igen mig själv i mycket av de hon sa. Mycket av de hon berättade var intressant och tänkvärt. Hon är en skådespelare som är väldigt duktig på de hon gör. Jag har alltid gillat Noomi Rapace. Så cool, duktig, privat men ändå väldigt öppen på någon sätt. Jag tror jag lärde mig en del både om henne, men också om mig själv när jag lyssnade på henne ikväll.Magnus Uggla - Fredagskväll på hallen !1 Grattis 2 Grattis 3 Grattis!
Ida:
Hej Dannebloggen!

Jag undrar om du skulle kunna göra en videoblogg där du hälsar grattis till tre kompisar som fyller år? :)
Den ena är Adam Forsberg, Den andra är Jenny Petersson och den tredje är min storasyster Anna. De fyller alla år i Oktober och de läser din blogg, de skulle bli jätteglada om de fick ett personligt grattis från dig!

Tack för en bra blogg.
Kram Ida


Ångrar mig lite..

Jag skulle ha varit på gymmet under sena eftermiddagen tänkte jag. Jag har kört på bra ända sen i lördags och jag ska fortsätta med de i helgen. Men idag blev de inget. När jag hade käkat en fisk med äggsås sen kröp jag ner i sängen istället och där somna jag. Jag började drömma lite istället. NU ÅNGRAR JAG MIG LITE. Jag var ju lite eftermiddagsseg och nu blir de inte bättre denna kväll. Men ok.. Jag har ju kört bra nu och har verkligen kommit igång och i helgen blir de säkert mycket också. Så detta är väl inte så farligt att de råka bli en vilodag denna fredag. Jag sov gott iallafall och de gör man efter en vecka av tidig uppgång.

Nu är man ledig.

Känner mig lite eftermiddagsseg, men de känns skönt att man har en ledig helg framför sig samtidigt som man slutar tidit en fredag. Jobbet denna veckan har gått som en dans och gymmet känns de bra att jag har kommit igång så bra med. Eftermiddagsseg eller ej. jag ska iallafall ta mig bort till gymmet snart. Kör på nu och även i helgen så blir detta hur bra som helst. Nu börjar helgen ! Idag skiner solen och de är skönt att vara ledig.

3 bilder från idag och en kram..
2011 10 07

Godmorgon !
Idag är de fredag, wow..!! En dag av arbete men sen är de helg och de ska bli skönt att framförallt få sova ut och inte behöva gå upp denna tiden. (kl 03:30)
Jag har annars sovit gott i natt, men jag hade inte haft något emot om jag hade fått sova lite till. Måste ju upp och snart ska jag iväg för att jobba och slita igen.


Ha en bra dag !Såg en kändis på stan!Dag med lite regn

Regnigt till och från idag:

- Har jobbat. Ganska lugnt som vanligt! Men de klagar jag inte på. De har varit lite blågrå himmel och regn till och från. Hade någon längre paus mellan turerna ibland och även om de regnar så brukar jag gå ut lite och sträcka på benen. 
Såhär såg det ut där jag var!

 
Nu är man hemma och lite mat har jag fått i mig. Idag blev de köttfärslimpa!

De där får man träna ett tag på.Helt sjukt bra serve! Om jag en gång i livet klarar att göra en sån serve så är jag nöjd. Ma Lin har säkert gjort den flera 1000 gånger på träning och tävling.


Detta blir säkert en härlig dag !Ha en bra dag !Undra om pengarna har kommit in???
Dinner !

Efter träning vill man äta igen. Makaroner och köttfärssås! Inget märkvärdigt direkt. Men gott var de och jag blev mätt. Dessutom slängde jag inget heller utan åt upp allt. Försöker ju att lära mig att lösa mitt lilla problem som jag länge har haft: Nämligen att jag slänger för mycket mat varje månad. Men de har inte blivit lika mycket sen jag började tänka på de när jag handlar och när jag lagar mat. Funkar ganska bra nu faktiskt. De blir lite mer gå och småhandla varje dag, men jag har inte märkt att de liksom har kostat mer för de. Men slänger man så kostar de ju helt i onödan. Eller hur ?
.Träningen - Gymmet??

Hemma från gymmet. Ska fixa lite middag nu. Dom långa dagarna avlöser varndra. Jobb och sen gym. Så har de varit alla dagar denna veckan. Lägg där till att jag har massor med vardaglig "trökgöra" som jag också går runt och plockar med. Samtidigt snurrar de i huvudet, massor med tankar om allt mellan himmel och jord...
Men dagarna är ganska sköna på något sätt ändå....

Dagens: Stack bort till gymmet. Rätt skön genomkörare på löpbandet. Men de var jobbigt fast de är de väl alltid att springa när man liksom tar i lite och håller på ganska länge??

Kvällar vs morgon: Ikväll: Sprang länge och de är jag nöjd med.  MEN, jag tror att jag liksom har ett bättre löpsteg på morgonen och allt känns liksom bättre när de gäller just den typen av träning. Gillar alltså morgonen bättre än kvällen när de gäller att springa länge.

Vilken period på året är bäst att springa?
För mig spelar de ju ingen roll egentligen för jag löper mest på löpbandet på gymmet. Ute vill jag inte springa när de blir lite kallare. Man får ju ta på sig ordentligt. Att springa med varma kläder på gör bara att jag får panik när svetten börjar rinna på insidan. Men man kan ju inte ta av sig för då fryser man ju. Ska jag springa ute så får de bara bli på sommaren. Man kan då springa i kortbyxor t-shirt och de känns liksom härligt naturligt varmt.

Gymmet/Sportlife :  De är ganska mycket folk som är där, men de kan vara mer än vad jag har sett denna veckan. I början på året brukar ju många personer dyka upp som har lovat sig själva att de nya året verkligen ska bli träningsåret och man ska komma i form. Då brukar de vara mycket folk när man tränar kvällar på Sportlife. Jag trivs bra där på Sportlife. Personalen är väldigt snälla och trevliga. Alla möjligheter finns för att kunna träna bra och komma i form. Nu är de lite jobbigt för jag tror att någon fläkt eller nått har gått sönder i omklädningsrummmet så de är skit varmt där nu. De är mycket folk som går in och ut där i oklädningsrummet varje dag och i kombination med den enorma värmen så känns de ganska Ohygieniskt att befinna sig i omklädningsrummet för tillfället. Jag hoppas dom fixar de där snart för då blir de bra igen. De är jag alldeles övertygad om.

Jag = CocaColaholic?

Förmiddag @ jobbet. Place? Fikarummet.

Jag heter Danne och jag är en CocaColaholic.. Men jag gillar ju inte kaffe!


Kollega: Du och din cola..
Jag: Livets dryck?
Kollega: När ska du växa upp?
Jag: Aldrig hoppas jag. De verkar inget kul.
Kollega:  Tänk vad mycket du missar som bara är gott till kaffe och inget annat.
Jag: Tänk va mycket onödigt socker du får i dig i onödan bara för att du äter sånt som bara är gott till kaffe. (kasta lite sten i glashus där)Dagens lunch!


Rimmad oxbringa med pepparrotssås...


Underbara höstmorgon!

Då var de morgon ! Höstmorgon igen..


 Jobbar igen. Men nu har snart halva arbetsveckan gått och när man har gjort hela då är de underbar helg igen.. Då är man LEDIG, men jag måste jobba lite först.ABSOLUTE relaxed!

Långa dagar känns de som jag har nu. Jobb och träning, men tiden går liksom fort på något sätt ändå. Hinner iallafall med min massage. De är riktigt skönt efter jobb och träning. Få massage och lyssna på lite avspänd musik.Är på väg ur tomheten.

Hej !

Världens bästa tisdag kanske! Nja... Skrev bara så, men jag har varit och tränat igen. De gick inte lika bra som igår. Fast de är svårt att överträffa för igår gick de ju sjukt bra!!! Men jag kan nog säga att idag körde lika bra som i helgen. Och då kan jag ändå vara nöjd. Vill nu dit i morgon igen !! WOW WOW WOW ... Lite världens bästa tisdag iallafall.Jag kanske har tränat bort en del  av "tomheten" som jag har gått runt och burit på ett tag?
(eller duschat bort den)
 Jag vet nog kanske inte riktigt än vad nästa lite större grej för mig blir? Men jag har lite "vibbar" åt huvudstaden Stockholm. De känns som jag vill dit.  Sen efter får vi se hur de blir ??? Detta året har jag ju varit ute och rest så varför inte avluta med en lite tripp till Stockholm?? 

Jag är naturligtvis inte säker än för ja heter ju Danne. Men jag kände just ikväll att de vände lite. Jäklar vad bra de känns med träningen igen och jag har faktiskt dragit in 5000 i "cash" bara på att köpa, bevaka och sälja och inget mer än så. Man kan ju inte ens kalla de för att arbeta tycker jag, men ändå tjäna en slant ! COOLT !
Dessutom känns de som att jag vill "tagga" till Stockholm !

Kanske har jag på något sätt tränat bort lite av  min tomhet som jag hade? (frågar mig själv de) Man blir tex piggare av att träna. En piggare Danne = en gladare Danne och en gladare Danne kommer lättare på vad han vill ! Även om de fortfarande snurra i huvudet,.. Så är de i Dannes värld. 

 Kram till er världens bästa bloggläsare !!!


Ger mig aldrig - Har slagit till nu.Dagens Stuff !Träningen!


Blev ett bra träningspass ikväll. Körde på bra och hade inte mycket "dö-tid" om man säger så. Effektiv tid, i ett sträck och jag kämpade verkligen och nu känns de toppen. Känns skönt i kroppen nu efteråt. jag var riktigt bra idag, tycker jag själv. 
KUL MED GYM IKVÄLL!
 
Nu blir de gym !


Käkade en god pasta och har vilat lite, välbehövlig. Nu får de bli gym ca 2 timmar. Hoppas att jag orkar köra bra. Under helgen var de ganska folktomt på gymmet. Undra om de är så de brukar vara under hösten eller var de bara i helgen? Kan isåfall tänka mig att de blir ganska folktomt där en helg till denna månad. Nämligen sista helgen i oktober får då är de ju den stora, tradionella och årliga marknaden här i stan.

Nu blir de träning och jag ska kämpa så att de sen kommer att kännas superbra ! De brukar alltid göra de efter ett bra pass. Älskar den känslan !

Mot gymmet!!!!!!

Morgonfixet!

De kan vara tufft att ta sig upp på morgonen. Har börjat min vecka nu med upp skit tidigt. Klockan 03:30 på morgonen då är man inte pigg. "MORGONFIXET" innan jobbet skulle jag lätt kunna sova bort och sen blir de ju så att man då försover sig. Men på något kostigt sätt så klarar man att ta sig upp. man är fortfarande trött. Man står upp fast man sover. Man befinner sig någonstans mitt i melan "sömn och vaken"
De är tur att jag har den där promenaden till jobbet som tar ca 10 minuter (enkel väg) annars hade jag väl sovit på jobbet också.

 
Morgonfixet..

Lite i sömnen fast med ögonen uppe försöker jag fixa håret.En favvo: Gelê från GOLDWELL ...Höstsnabbfotade lite !


Fotade foten bla..


2011 10 03


Dags att jobba igen då. Startar en ny vecka. Nu är de upp tidigt som gäller..
Ha en trevlig dag !


Snart dags att sova..
Snart dags att sova. Upp och jobba tidigt i morgon. Hoppas jag klarar att köra på med gym. Jag har ju kommit igång bra med de.


Fick en fråga om mina strumpor. 

Jessica B

Hej Danne,

Jag har märkt att du ofta team sportia har strumpor på dig, är du sponsrad eller är dom bara EXTREMT sköna?

/Nyfikna Jess


De är Inter Sport strumpor som jag alltid har. Alltid när jag har vita strumpor så är de så och de beror på att jag för ett tagsen köpte väldigt många tio pack av just den sorten. Jag hade nästan inga vita sockar överhuvudtaget så jag gick till Inter Sport och köpte väldigt många. Därför har jag de så ofta på mig.Nu ska jag snart sova, men jag gör en liten videoblogg också.
Kvällspromenad !

Begav mig ut på kvällspromenad. Nu blir det någon film eller nått.. 

Bilder från ikväll..En förmiddag på gymmet

Har varit borta på Sportlife och tränat lite nu under förmiddagen. Kändes lite i kroppen efter gårdagen så jag tog de lite lugnare idag. Nu känns de bara bra och jag är nöjd med detta passet också. De blir inte ett till idag, men jag kanske ger mig ut på en promenad lite senare.

2011 10 02

Godmorgon på er ...

Ny dag och gymmet väntar på mig. Jag ska ta mig dit och köra direkt.


Bild från igår...
Får se hur de går? Jag hoppas de kommer att gå bra..Höst i Vänersborg!


Ha en bra dag !
Kvällens funderingar...Har fått gjort en del idag.

- Mycket gym idag (två pass)
- Storstädat i framförallt kök och badrum. Hade väldigt mycket disk. Så mycket så jag har börjat att ta glas ur barskåpet för att allt annat ligger i disken. 
- Hämtat mat såklart och även fixat lite till mig ikväll. (Ägg, bacon och stekt potatis

Ibland är jag duktig och får mycket gjort. De sa faktiskt hon som stog bakom disken på sportlife idag också när jag kom in för andra gången denna dag. "Är du här igen?" "Vad duktig du är!"(idag var jag de iallafall tänkte jag) Tar man bara tag i saker och ting så hinner man ganska mycket på ganska kort tid. Jag kan dra igenom med städ i min lilla lägenhet på en timme och de blir bra och man hinner vara ganska noga, men de tar liksom inte längre tid. Fönterputs skulle jag kunna göra på 20 minuter så är allt klart. Jag har inte gjort de idag, men städat och gjort  har jag gjort så nu är de fint, och jag är nöjd ..


På väg till gymmet i solskenet. Egentligen skulle man väl vara ute mer
när de är så fint.
Frågor ..

Mari:
Hej Danne har en fundering som jag tror du är den rätte mannen att svara på, Jo de jag undrar över är om bussarna har växlar eller är av automat och sen undra jag hur vet busschaffören när någon har tryckt stanna.
Har funderat på de här länge så de skulle vara jätte kul om du kunde svara :)

Häls/ Mari XD

Dom fletsa bussar som idag går ute i trafik är väl automatlåda på. Men jag tror de kan vara så att de finns typ turistbussar som körs uppe i fjällen där de kan vara växel. Känns som de är bättre att  ha de där iallafall.

När någon trycker på stopp-knappen så plingar de till. Så då vet man ju. Sen tänds de en lampa på intrumentbrädan framme hos föraren som visar att någon har tryckt. Men de händer ju att man glömmer stanna ändå.


De var andra passet!

Bättre gick detta kanske. Vet egentligen inte, men jag har iallafall varit några timmar på gymmet idag och de känns som en bra start nu när jag vill dra igång igen.

Går väl till gymmet en gång i morgon iallafall, men de kan också bli två. Vi får se?

De var de första passet !

Har varit på gymmet. Längesen var de. De känns som de är för tidigt att säga någonting om hurde kändes. Jag får försöka komma igång bara. Nu tog jag mig dit och de är ju en start. Får se om jag orkar köra på denna gången utan att sen bara skita i de efter några veckor eller månader??


Nu får de bli lite vila. Sen tar jag mig bort för ett andra pass denna dag.


2011 10 01Ska ta mig bort till gymmet. Har massor med tid till de ju. Jag kör så mycket jag orkar och helst lite till. Vill komma igång, och ska komma igång så kanske allt känns bättre så småningom. Jag är inne in någon slags prövning av de mentala just nu. Snart så ska jag pröva min fysiska förmåga också.

Ha en bra dag !

 


Nattblogg !

Natten är här och jag har tagit helg. Jag är nu ledig i två dagar och de känns såklart bra. Jag vet inte vad jag ska göra, men de är ju inget ovanligt just nu. Jag vandrar ju bara runt i min "tomhet" och ja vet fortfarande inte vad jag vill. Jag bestämmer mig för en sak och sen ångrar jag mig. Jag får inte mycket gjort. De mesta går långsamt. Denna tomhet börjar kännas jobbig. Just nu faktiskt riktigt jobbig,  jobbigare än någonsin.

Jag vet inte vad jag ska göra för att komma ur de? De är verkligen inte lätt att bara tända till på nytt igen. Jobbigt är de! Jag vet inte om jag mår dåligt av de, men de kanske är så att jag gör de? Fast jag förtränger de nog i så fall. Egentligen vill jag bara försvinna bort och strunta i precis allt, men de funkar ju inte de heller. Tänk om jag ändå kunde de, just nu när de känns som de gör. Jag grubblar mycket och de gör inte saken bättre. Jag borde bara sluta tänka och göra de jag känner för, men när man inte vet vad man vill, då är de inte lätt att sluta grubbla över de.

De som ändå gör att jag inte ger upp fullständigt de är att jag gång på gång blir påmind om vilka snälla och goa vänner jag har. De känns nästan som de bara dyker upp någon så fort jag är på väg bara ge upp. Jag berättar de aldrig direkt så för någon att jag är påväg "down", men ändå dyker de  upp någon från typ ingenstans precis som om dom ändå vet. Jag har inte många vänner så, men dom jag har är så snälla och goa så de skulle jag kunna sitta här och skriva om i all evighet! Idag tex kom de fram en person som jag har kännt länge. Jag gillar henne jätte mycket för hon är alltid så glad, har så mycket energi och hon är hur snäll som helst. Hon sa inget speciellt, men bara att jag fick se henne och prata lite med någon som jag gillar och känner väl sen många år gjorde bara mig så glad!

Jag hoppas att de snart blir bättre och att jag kommer ur denna känsla av "tomhet". Tänk om jag bara visste hur de ska bli bättre. Jag vill inte belasta någon med mina bekymmer. Inte sitta med någon och prata om de. Inte sitta och tycka synd om mig själv heller. De är inte synd om mig och jag intalar mig ändå att jag mår bra och har de bra. Jag ångarar ju inte att jag har gjort de jag har gjort i år tex. Jag vill bara inte vandra runt och känna såhär som jag gör just nu. De är jobbigt och jag vill bara komma ur de. Hoppas jag gör de snart ...

 
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE