Danne - Oktober 🍃🍁🍂

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)


WTT Champions Frankfurt 2023

 
 


Vecka 44

 Ny vecka igen och jag sak jobba fyra dagar och blir sen ledig fredag - söndag.  Förövrigt så ska jag försöka träna pingis minst två gånger denna veckan. Jag har bokat en tid för klippning på fredag. Jag vill också ta mig till mammas grav, men jag tror inte att jag kommer att åka dit under denna veckan. 
 
Nu blir det mörkare tidigare och tidigare på kvällen. Igår drog man tillbaka klockan och på onsdag är det 1:a November. Nu är hösten snart över och jag gissar att snart börjar det snöa. Hösten är ju annars min "favvoårstid,  så jag tycker det ät tråkigt att det egentligen bara är höst två månader per år. Vinter är det ju däremot i 5 månader, fast kan man slippa snön så mycket som möjligt så kan jag tycka att vintermånaderna är rätt bra också. 
 
Här är några fina bilder på höstens alla fina färger.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
 
 
(null)
 
 


Helgen.

Det har varit skönt att få ha en ledig helg denna gången. Jag har ju jobbat mycket dom två helgerna innan denna. 
 
Jag har tagit det ganska lugnt. Ärligt talat så har jag varit väldigt trött och jag har inte orkat göra så mycket. Jag framförallt inte orkat bry mig om nånting. Jag känner ju att jag bör ta tag i saker, men jag är ju själv i allt jag gör och stannar jag inte upp ibland så kan det lätt bli för mycket för mig. 
 
Igår gick jag i alla fall runt lite på marknaden och det var ju rätt trevligt. Jag köpte lite kläder. Jag är nöjd med mina köp, men jag ska inte säga att något var billigare än om jag hade köpt grejer på nätet eller i någon av dom affärer som jag brukar handla i. 
 
 
 
 
Annars under denna helg så har jag grejat lite med min konst och idag fick det bli en promenad på 5 km.
 
 
 
Jag har också varit ute och ätit lite gott. 
 
Men som jag sa så har jag inte orkat göra så mycket. Jag har väl inte vilat ordentligt på länge och förr eller senare så säger kroppen ifrån. Då gäller det ju att ta den signalen på allvar. Det är ju inte värt att greja för mycket så att man blir utbränd eller sjuk på något sätt. 
 
Jag har i alla fall fått ordning på alla pengar som har kommit in under denna veckan. Min budget håller och i november kommer jag att ha det bra. 
 
 


Dapa DeepOktobermarknad i morgon

Varje år under den sista lördagen i Oktober så är det en ganska stor marknad i denna staden. Så imorgon är det dags igen och jag ska ut och fynda lite. Man brukar kunna hitta ganska mycket grejer till rimliga priser och ändå riktigt bra kvalitet. Jag ska inte säga att jag genom åren har varit jättenoga med denna marknad. Ska jag göra något annat så får det bli så. Jag har aldrig känt att jag missar något om jag inte går runt på denna Oktobermarknad. Men är jag hemma så vill jag gärna gå ut och titta. Det är ju lite mysigt med stora marknader. 
 
Bilder från tidigare Oktobermarknader i VBG.
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
(null)
 
(null)
(null)
 
(null)
(null)
 
(null)
 


Molly Sandén - Psykos

 


Jag bryr mig inte.

 Jag har den senaste tiden fått ta emot meddelanden från en del människor som tycker att jag borde engagera och bry mig om saker som tex är en diskussion i media eller sånt som man blir matat med dagligen på olika sätt. Man tycker att jag ska bry mig om dom krig som pågår just nu och liksom visa var jag står i eventuella frågor krig detta. Vissa tycker att jag ska bry mig mer om vad politikerna fattar för beslut och jag vissa kräver till och med att jag måste uttala mig för annars drar man slutsatsen att jag har åsikter som strider mot deras. Jag kan få höra att jag borde skänka mer pengar till välgörenhet och bara för att vissa tror sig veta att jag inte har gjort det så är jag snål och väldigt egoistisk. Jag skulle kunna skriva massor om allt detta som folk genom åren tycker att jag ska bry mig mer om än vad jag gör och jag har ännu fler exempel på vad vissa människor vill att jag ska sluta göra. Hade jag lyssnat och brytt mig om vad folk har för åsikter om vad dom tycker att jag borde göra så hade jag nog ganska snabbt tappat kontrollen över mitt eget liv. 
 
Jag gör vad jag själv vill och jag är inte en person som bryr mig speciellt mycket av vad som händer runt om världen. Jag bryr mig heller inte så mycket av vad våra folkvalda politiker fattar för beslut. Jag är inte ens av åsikten att politikerna påverkar mitt liv i någon större utsträckning överhuvudtaget. Jag känner inte heller att jag vill uttala mig om massor med saker som jag ändå inte är intresserad av. Jag bryr mig inte så mycket om vad andra tycker och tänker i olika frågor. Om något diskuteras mycket, så känner inte jag automatiskt att jag måste ge mig in i den debatten och säga vad jag tycker och tänker. Jag har inte det behovet och jag vet att jag mår bra av att hålla mycket av sånt som jag tycker och tänker för mig själv. Ärligt talat så är jag väldigt svårt och bry mig om allt "tjabblande" om olika saker som bara går runt runt varenda dag. Ibland undrar man om saker och ting blir bättre. Alla pratar förbi varandra medans mycket går åt helvete. Jag känner i alla fall inte att jag orkar bry mig. Det viktigaste för mig är att jag mår bra. Jag tänker inte använda mina sociala medier till att sprida saker som jag innerst inne ändå skiter i. 
 
Så jag tycker att ni som skriver till mig kan sluta skriva meddelanden om vad ni tycker att jag ska yttra mig om eller engagera mig mer i. Jag kommer förmodligen ändå aldrig att bry mig. I slutändan gör ju jag som jag själv vill, oavsett vad andra tycker. 
 
(null)


Miss Li ✖️1️⃣0️⃣

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
(null)
 


Veronica Maggio - Det kommer aldrig va över....

 


Vecka 43.

Skönt att få börja denna veckan med en ledig dag. Jag har ju jobbat mycket dom senaste dagarna och alt har väl inte varit helt smärtfritt, även om de mesta har känts bra. 
 
Denna veckan har jag jobb 4 dagar och äntligen en ledig helg. Nu börjar jag med en lite mildare arbetsperiod igen och dessutom har jag ju tagit ledig längre fram när jag skulle ha haft det lite tuffare. 
 
Annars blir väl detta en ganska vanlig vecka. Jag kommer att greja med konsten och spela pingis. Konstprojektet gick ganska bar i helgen, trots att jag jobbade så mycket med busskörningen. Men jag hade förberett bra så när jag var färdig med allt jobbande så levererade jag den konst som jag hade lagt upp snyggt och prydligt i mitt hem. Jag gillar inte att samla på mig för mycket konst som inte blir levererat kort efter att den har skapats. Jag tjänar ju inte ett skit på det. Få bort allt som är färdigt så fort som möjligt. Annars blir det så mycket att göra om man får en för stor samling som ska levereras. 
 
När det kommer till pingisen denna veckan så har jag möjlighet att spela 5 pass denna veckan. Jag vet dock inte om jag kommer att köra så mycket, men minst 2 pass ska jag i alla fall avverka. Samtidigt vore det lite kul att maxa pingisträningen denna veckan och sen känna hur kroppen svarar på den. Samtidigt så har jag ju en hel del jobb och jag ska upp tidigt under samtliga arbetsdagar. Det kanske någonstans blir för mycket för mig, även om jag praktiskt har tid och kommer att hinna med 5 pass. 
 
Jag får se hur jag gör. Jag tar en dag i taget. Är jag sugen och spela så gör jag det. Jag ska nog inte tänka så mycket. Jag tycker ju det är så kul med pingis, men man vill ju också hålla en bra "kvalitet" på den pingisträning man avverkar. Man vill ju också att dom man tränar med ska känna att jag är bra att träna med. Jag vill ju bibehålla spelglädjen när är i pingishallen och kör. Den kan man lätt tappa om man tränar för mycket och vilar för lite. Men som sagt: Är ju sugen så är det inget fel att köra hårt under en vecka, när den möjligheten finns. 
 
Det blir mycket ekonomi denna veckan också. Jag ska få alla pengar som kommer in på rätt plats och jag tror att jag kommer att tjäna ganska bra under hela denna veckan. Oktober kan bli min bästa ekonomiska månad för i år, även om jag inte riktigt tror att det blir så. Det känns ändå spännande och se hur mycket jag exakt kommer att ha och "bolla" med och vad det slutgiltiga resultatet visar sig bli. För jag vet redan nu att jag kommer att få in mycket mer än vad jag normalt brukar få. Och då har jag ju ändå haft flera bra månader under detta året. WOW!
 


Dapa Deep

 


Dagny - Same Again (For Love)

 


Sjömansbiff på vilt | Leif MannerströmGanska bra - Ännu bättre.

Jag får ta en sak i taget nu. Jag har massor med jobb  denna helgen. Undra hur det kommer att kännas imorgon. Jag får jobba på nu i alla fall. Jag har ju även jobbat mycket under torsdagen och fredagen. Jag tror att dom två dagarna är dom tuffaste på mitt schema. Dom kändes ändå hyffsat lugna att köra så jag tycker att jag har fått ett bra schema. Jag har ju inte börjat jobba denna helgen än så jag får väl se hur jag tänker efter denna helgen. Det är mycket jobb nu så jag får ta det lugnt och vara mycket i nuet. Annars pallar man inte med. Som sagt: En sak i taget.  
 
Annars är det ju nästa vecka som jag på allvar kan börja greja med pengar igen. Det blir mycket att göra med det också, men jag får tänka likadant som med jobbet. Ta en sak i taget och kolla på vad du har just nu. Titta inte bakåt och fundera på vad du kunde ha gjort annorlunda. Jag ska heller inte fundera på pengar som jag inte har, men vill få längre fram. Jag ska bara ta det lugnt och göra en sak i taget, i den ordningen som jag tror är rätt. Efteråt kan man alltid veta vad man borde ha gjort, men det är meningslöst att tänka på det då, så det ska jag inte göra. 
 
Det känns i alla fall bra nu med pengarna. Detta kommer att bli en riktigt bra månad med cash in och det är jag glad för. Det har varit ganska bra hela året, men jag är glad över att det inte har stannat där. Ganska bra blir sanrt ännu bättre och det är jag  både tacksam och glad över.
 


Torsdag (2023 10 19)

Har långa arbetsdagar resten av denna veckan. Jag har varit 12 timmar på jobbet idag och det är ungefär detsamma imorgon och hela helgen. Dom bättre perioderna av mer ledigt och mindre jobb kommer ju ganska ofta under resten av detta året. Jag har dessutom tagit lite ledigt längre fram och då blir ju dom tuffare arbetsperioderna väldigt mycket lättare. 
 
Jag har spelat pingis 2 gånger denna veckan och jag hade kunnat spela idag också, men jag orkar inte. Jag har ju som sagt mycket jobb nu och ska jag lägga till mer pingisspel mitt i allt detta så blir det bara för mycket för mig. Nästa varje vecka kan har jag möjlighet att köra ganska mycket. Ibland kan jag köra mer och ibland mindre. Jag tycker ju att om jag bara lyckas köra 2 pass i veckan så är jag nöjd. Det funkar och sen kan jag lira mer när jag är inne i perioder av mindre jobb. Det är ett bra upplägg för min del. 
 
Jag har fått in en hel del pengar dom senaste dagarna. Nästa vecka blir det väl ännu mer och dessutom tror jag att jag har fått en löneförhöjning och när jag dessutom har mer helgjobb på detta schemat som jag kör efter nu, så hoppas jag verkligen att man märker detta när lönen från busskörningen kommer in. Annars känns det skönt nu att tidigare investeringar faktiskt har lönat sig  nu. Oktober blir en bra ekonomisk månad och nu ska jag vara noga så att jag kommer vidare med att försöka förverkliga nya drömmar som jag har. Chanserna ökar ju nu när det går så bra och jag ser fler möjligheter. Sen får man ju se vad man klarar av. Det är bara att köra på och se hur långt man kommer. 
 


WTT Feeder Doha 2023Höstblogg.

 
Nu är jag ledig idag och imorgon. Sen ska jag jobba hur mycket som helst igen. Jag börjar fatta vilka dagar på mitt nuvarande schema som är dom tuffaste att köra efter. Jag är rätt säker på att dom kommer under denna veckan. Jag trodde först att det skulle vara helgerna var dom som skulle kännas mest i kroppen, men så tycker inte jag att det är. Vad jag kan utläsa av dom passen som jag har nu på torsdag och fredag så tycker jag att dom är tuffast av alla pass som jag har på detta schemat. Så när jag i framtiden planerar ledighet så tror jag att jag kommer att försöka ta ledig just dessa torsdagar och fredagar. Det blir ju också kombinerat med den ledigheten (tisdag, onsdag) jag redan har. Det är så jag brukar tänka. Jobba på med alla pass som man inte känner är dom värsta och sämsta, på det schemat jag har. Jag har sökt ledig i november när jag har samma arbetsvecka som jag har nu. 
 
Trots mycket jobb denna veckan så kan jag få mycket gjort. En hel del pingis kan jag spela också. Jag kunde ha spelat igår med, men tog en vilokväll. Under denna veckan ska jag ändå försöka ta mig till pingishallen 3 gånger. Tar jag mig bara till pingishallen, då orkar jag spela. Det gäller bara att bestämma sig för att åka hemifrån och inte slöa till i soffan eller nåt liknade. Om jag kör två pass denna veckan så är jag ändå nöjd, men jag ska försöka bry mig en tredje gång.
 
 Jag har egentligen inte så mycket att skriva om längre. Dagarna går och jag mår bra. Jag gör mycket samma saker varje dag. Jobbar, spelar pingis, läser, skriver, drar in pengar på min konst och funderar en del över vad jag vill göra i framtiden. Dom tankar som far mest genom huvudet varje dag är: Det viktigaste är att man mår bra och jaga inte människor. Om man inte mår bra spelar ju inget annat någon roll. Jag har skrivit detta så många gånger på min blogg och jag har tänkt tanken ännu fler gånger. Jag tror stenhårt på det. Jag kan vara arg och ledsen över att jag har haft så många, och långa perioder i mitt liv där jag inte har mått bra. Det har förstört så mycket av den livskvalitet som jag kunde ha haft om jag bara tidigare i livet hade tänkt att det viktigaste är att må bra, och typ: Ta det lugnt nu, för mycket kommer att ordna sig sen. Återigen tänker jag: Jaga inte människor. Gör din grej så kommer allt att ordna sig till det bästa. I detta kommer man att få rätt människor omkring sig. Ja tror på det också, men det stör mig att även detta tog lång tid för mig att fatta. 
 
När jag förra veckan hängde i pingishallen i Trollhättan så började folk fråga mig igen om jag inte ville vara med och spela seriespel och någon sa också att jag kommer att få den frågan igen, när jag kanske har tränat lite mer och förmodligen spelar bättre. Återigen tänker jag på att det viktigaste är att jag mår bra. Därför säger jag nej, och jag kommer att säga nej till tex seriespel. Jag kan ibland tänka att det kanske är dålig stil av mig att bara vilja träna och mest tänka på mig själv. Men återigen tänker jag tanken att det viktigaste är ju att jag mår bra. Jag kommer bara att må dåligt om jag säger jag till mycket av sånt som jag får frågor om. Om jag sen tänker på hur jag skulle vara som person om jag sa ja till saker som jag egentligen inte vill göra, så blir jag ännu mer säker på att jag bara vill träna pingis och inte göra något annat. Skulle jag gör för mycket annat så skulle jag börja jaga människor. Om jag säger jag till att spela seriematcher så kommer det ju ändå att komma tillfällen då jag måste säga nej för att jag inte har tid. Folk kommer kanske att bli sura för att jag säger nej, när jag från börjat har sagt ja till att spela. Det skulle jag inte må bra av. Därför känns det ju bättre att säga nej från början. Jag vill ju må bra.   Om jag skulle säga ja till att hjälpa till som tränare (som också är en fråga som jag har fått ett flertal gånger) så skulle jag ju behöva fixa någon annan som kan hjälpa till istället för mig, dom gångerna som jag inte har möjlighet. I dom lägena skulle jag ju börja jaga människor och det är ju något som jag är fast övertygad om att jag aldrig ska göra. 
 
 
 


Dapa Deep

 
 


Söndag (2023 10 15)

Massor med jobb har jag haft hela helgen. Jag trodde det skulle kännas tuffare än vad det gjorde, men även jag har varit på jobbet från klockan 09:00 - 20:00, både igår och idag så kändes det ändå så att jobba två ganska normala dagar. Körningen var ju bra och lugn och därför känns väl inte så många timmar av jobb värre än vanligt. Jag hatr jobb i morgon också och sen blir jag ledig i två dagar. 
 
Veckan har väl annars varit bra. Jag har spelat två pass pingis och grejat ganska mycket med konstprojektet. Jag hade kunnat spela mer pingis denna veckan, men jag blev lite bekväm och orkade inte riktigt bry mig mer än vad jag gjorde. Två pass är ajg ändå nöjd med och kör ojag på med minst två pass varje vecka så kommer jag i alla fall inte säga till mig själv att det är för lite. Men jag vill nog köra mer och jag vill inte bli för bekväm och liksom strunta i ett pingispass för jag har känsla av att det blir för jobbigt. 
 
Konstprojekt gör jag ett försök med att nå mitt ekonomiska mål som jag har för detta året. Jag tror inte att jag klarar av det, men jag ska i alla fall försöka och denna veckan har jag lyckats skapa mycket konst och jag ska leverera allt så fort som möjligt nästa vecka. Det är jag bara då jag tjänar pengar på det. 
 
Jag väntar också på andra pengar än dom jag tjänar på min konst. Jag hoppas jag kan få in allt jag väntar på nästa vecka, fast jag har en känsla av att jag kommer att få vänta en vecka till. En "utbetalare" har 10 dagar på sig och är det något som är övertydligt för mig så är det att när jag ska ut med pengar då ska det gå fort, men när jag ska tjäna på något som jag typ har investerat så väntar alla som ska betala in i det sista. 
 
Hösten är en fin årstid i alla fall och jag vill ha mycket pengar som jag kan bränna på alla mysiga saker som jag har planer på att göra och som jag tycker hör hösten till. Hösten är den årstiden jag gillar bäst. 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 


P3 ID - Muammar al-GaddafiFredagen den 13:e.

Resten av denna veckan har jag ganska mycket jobb att ta tag i. Jag har varit ledig i två dagar och jag har fått mycket gjort under hela denna veckan. Vad jag än har tagit tag i så har det gått bra. Sen känns det ju också bra i kroppen eftersom jag har spelat pingis och gått promenadrundor.
(null)

 
Annars mår jag bra och det känns skönt att jag inte har så mycket att göra. Jag kollar mycket olika dokumentärer på framförallt SVT-play och Youtube. Ibland sitter jag kanske lite för länge och tittar. Man matar lätt på med det ena avsnittet efter det andra, men jag är ju intresserad och gillar den typen av program. På min fritid vill jag ju mest göra sånt som jag gillar och tror att jag mår bra av. Den senaste tiden har man ju verkligen fått träna på att säga nej till mycket av sånt som andra vill att jag ska göra, men som jag känner att jag varken hinner med eller vill bry mig om. Jag är stenhård i tanken att jag aldrig ska säga ja till att göra saker som jag vet att jag inte vill och absolut inte är skyldig att göra. Sånt är viktigt för mig. Allt handlar om att jag ska må bra. Annars spelar ju inget annat någon roll. 
 
 
Jag börjar också se att det går riktigt bra med att få in pengar igen. Det närmar sig ju slutet på året och jag har ju mina målsättningar för ekonomin. I slutändan är ju tanken att jag ska komma så långt så att jag kan se att det är möjligt att förverkliga den vision jag har. Jag börjar redan nu se att det kan vara möjligt. Jag hittar ju i alla fall lösningar som tar mig framåt mot alla mål jag har. Sen är det skönt att jag inte känner att pengarna är det viktigaste. Man har ju bara pengar för att man ska kunna betala för saker. Det finns ju ingen mening med att hur mycket pengar som helst som man sen aldrig byter mot något. Jag vill förverkliga den dröm som jag har tänkt på så länge jag kan minnas. Det kommer att behövas pengar och jag vet inte exakt hur jag ska göra än för att nå det slutgiltiga målet. Men jag har ju börjat och följer min magkänsla. Om jag inte gör nånting som kommer jag heller aldrig att kunna lyckas. Lyckas jag på det sättet jag vill så kommer jag ju att känna att allt jag gjorde var värt varenda minut. Om jag inte lyckas fullt ut så får jag ju bara försöka göra det bästa av nuet. Det blir ganska bra det också. Jag jagar inte andra människor. Jag gör min grej och sen tror jag att jag får rätt människor omkring mig som jag mår bra av att ha där.  En vision för mig är en strävan efter att nå ett tillstånd som inte riktigt går att ta på, men som jag drömmer om. Det är inget man egentligen kan räkna med att man ska lyckas med, men sådana saker känns ändå rätt för mig att försöka sträva efter. Mår jag bara bra så är jag rätt nöjd med hur jag har det, oavsett vad jag gör och får. 
 
 
 

Onsdag (2023 10 11)

 Det skönt att vara ledig från jobb och jag varit det idag och är det imorgon också. Men när man har det så bra då har jag ju oftast jobb på helgen och så är det nu denna veckan och även nästa vecka. Jag har helgjobb och det fan maxat. Det är hur mycket jobb som helst så jag vet ju vad jag har att greja med i helgen. Förövrigt tycker jag ändå att mitt arbetschema är bra. Passen som jag kör på vardagarna är bra att köra efter. Det är helgerna som är megatuffa och det kan jag väl acceptera när jag tycker att alla övriga arbetsdagar i alla fall är helt ok. Jag är ju mest nöjd över att jag har möjlighet att spela mycket pingis nu. Dom senast åren har jag inte sett att det går att träna pingis regelbundet med tanke på hur mina arbetscheman har sett. 
 
Denna veckan har jag tränat 2 pingispass och jag tror inte jag kör så mycket mer. Jag har ju som sagt mycket jobb och åker jag och tränar pingis imorgon då kommer jag att vara hemma så sent. Jag ska ju upp så tidigt och jobba på fredag och dessutom har jag ju som sagt jäkligt mycket jobb att ta tag i under helgen. Så det känns mer rätt att bara vara hemma och slappa imorgon (torsdag). 
 
Idag var det också årsmöte i pingisklubben. Jag kände att det var många saker som togs upp var tänkvärda. För min egen del blev jag ändå ännu mer säker på att jag har gjort rätt som har sagt nej till mycket av sådant som jag har fått frågor om sen i augusti. Jag kommer inte att orka göra så mycket mer än att bara träna själv. Det är ju också min egen pingisträning jag vill ägna mig åt. Jag tycker ju att jag i första hand ska göra det jag själv vill och inte bry mig så mycket om vad andra vill att jag ska göra. 
 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
 
 
 Vecka 41

 
Jag har en vecka av ganska mycket jobb. Jag jobbar helgen, men jag är ledig onsdag och torsdag. Så jag får ju två dagar av ledighet och det är väl något som är bra med detta schemat som jag nu har kört på sen en vecka tillbaka. Varje vecka som man har helgjobb så är jag ändå ledig minst 2 andra dagar den veckan. 
  (null)

Jag tror att jag kommer att orka spela ganska mycket pingis denna veckan också. Förra veckan körde jag tre pass och det har jag tänkt göra denna veckan också. Förra veckan fick jag återigen frågan om jag ville vara med och spela seriespel. Jag svarade återigen nej och då fick jag en kommentar som jag kanske blev lite förvånad över, även om jag har förväntat mig att folk kommer att fråga och vända och vrida på allt för att få mig att göra annat än bara träna pingis 1-3 gånger i veckan. Han som frågade sa att det kommer att komma helger då du nog inte har något att välja på för vi kommer alla som spelar idag kommer inte att kunna vara med varje helg som det är matcher. Jag svarade inte så mycket på just den kommentaren, men jag är ju väl medveten om att varken jag eller någon annan inte måste vara med på nånting om man inte själv vill det. Jag kan ju inte bestämma att jag ska spela om jag vill, men jag kan lätt säga nej och få precis som jag vill om jag inte vill spela. Jag betalar ju medlemsavgift för att jag ska få träna pingis. Jag har inte betalat någon licens, som är ett måste om man ska få tävla och spela seriematcher. Ingen kan ju i slutändan tvinga mig att spela pingis om jag själv inte vill det. Man kan ju försöka, men jag har ju varit med så länge i pingisen så jag vet ju vad jag vill och vad jag mår bra av att göra. Dessutom är jag ju starkt kritiks till hur seriespelet är upplagt. Det skrev jag ju också ett blogginlägg om tidigare.  Jag fattar att jag får frågor och att folk i klubben önskar att jag ska ställa upp och hjälpa till på olika sätt. Men jag är just nu väldigt säker på att jag bara vill träna pingis. Jag kommer att säga nej till väldigt mycket annat och slutändan vet jag ju att jag kommer att få slippa om jag själv vill det. Dessutom vet jag ju inte riktigt hur allt funkar längre. Allting kostar ju pengar. Vad får jag betala själv? Vad betalar pingisklubben? Det sånt som jag inte vet mycket om i dagsläget och vill jag inte göra något annat än att träna pingis så kommer jag ju inte att bry mig om vad andra saker kostar och vem som betalar vad. Jag betalar medlemsavgift och tränar på. Något annat vill jag inte göra, och ingen kan säga att jag måste heller, men jag vet att jag kommer att få frågor om och om igen. Hittills har man frågat om jag vill: Tävla, spela seriespel, hjälpa till som tränare, hjälpa till som domare och bli kassör i klubbens styrelse. Jag har sagt nej till allt detta och jag vet att säger jag bara nej så kommer jag aldrig att vara tvungen att göra något som jag inte vill göra. det stämmer I slutändan är det upp till mig själv och det där som någon sa om att jag inte har några egna val utan måste ställa upp, det stämmer ju inte. ag har lärt mig att säga nej och jag vet att jag mår bra av att låta bli att göra saker som jag innerst inne känner att jag inte vill göra. Det ingår ju i livet att säga nej, oavsett vad andra vill eller har för problem. På onsdag har Trollhättans BTK årsmöte och alla medlemmar är välkomna att delta. Man går bland annat igenom verksamheten, ekonomin och väljer styrelse. Jag tänker närvara efter att jag har kört ett bra träningspass. Det blir intressant att få veta mer om verksamheten, men jag är också inställd på att svara nej om man vill att jag ska göra andra saker än att bara vara nere i pingishallen och träna. 
 
 Annars hoppas jag att jag denna veckan kan få in lite extra pengar som jag har väntat på ett tag nu. Det är ju alltid så när jag ska tjäna pengar. Jag måste göra massor med saker först. Sen får jag vänta ganska länge innan jag får dom pengar som jag ska ha. Det är lite frustrerande, men det positiva är att jag i alla fall får in pengar på många av dom investeringar som jag väljer att göra. 
 
Konstprojekt är ju en annan grej som jag tjänar lite pengar på. Det går väl ganska bra, fast jag tror inte att  jag kommer att klara det ekonomiska målet som jag satte upp i början av året. Det blir svårt hur jag än tänker att jag ska göra under dom närmaste månaderna. Jag får se hur jag fortsätter med det nästa år. Jag har svårt att bestämma mig, men vad jag än bestämmer mig för att göra så blir inget beslut fel. Jag har ju sparat dom pengarna som jag har tjänat på min konst. Jag kan ju göra vad jag vill och ändå fortsätta ha det bra ekonomiskt. Det är en rätt skön känsla att bära på. 
 
Förövrigt så tar jag det ganska lugnt. Jag mår bra och inget i mitt liv just nu är speciellt jobbigt. Jag har människor i min närhet som jag gillar. Det känns bra att ha vänner som vill att jag ska må bra och som inte har något emot att ta hand om mig om dom tycker att jag behöver tas hand om.  Jag känner mig trygg i dom beslut jag fattar varje dag. Små som stora liksom. Jag har planer för framtiden som jag själv tror kommer att funka.  Det känns bra att jag har fått ett arbetsschema som funkar att kombinera med en fritid av mycket pingisträning. Mer pengar kommer jag att tjäna på allt möjligt i framtiden, jag kommer att kunna göra mycket av sånt jag gillar att göra och det känns skönt att jag har kommit till insikt med hur jag ska tänka för att jag ska må så bra som möjligt. 
 
(null)
 
 
Chili con carne | Leif MannerströmFramgångspodden - Mats QvibergDEKONSTRUKTIV KRITIKWTT Feeder Stockholm 2023

 
 
 
 
 
 


Nu börjar det bli bra.

Jag har tränat 3 pingispass under denna veckan. Nu börjar jag känna att jag spelar ganska bra. jag har liksom hittat distansen till bordet och jag har bättre träff på bollen än tidigare. Jag vågar stå kvar mer framme vid bordet nu och då kan jag styra spelet bättre med mitt försvar. Jag har ju tränat på att försöka vara noga med mina placeringar på bordet och på så sätt spela mig till ett bra läge, där tanken sen är att jag ska gå för poängen när jag får läget. Förut har jag chansat lite för mycket och gått för poängen nästan direkt. Det är inte och har aldrig varit mitt sätt att spela pingis på. Jag är bättre när jag får bygga upp spelet och vänta på ett läge där jag då kan klippa till och gå för poängen.
 
Detta spelet har funkat för mig ganska bra denna veckan och jag känner mig bergsäker på att det är detta jag ska träna vidare på. Jag vinner ju även en hel del poäng på att jag bara är noga med mina placeringar. Jag lägger ju bollarna på ställen så att det blir svårt för dom jag möter. Det räcker ibland för att vinna poängen.
 
Jag har ju nu också fått lite mer självförtroende och då vågar jag ju göra mer sk svåra slag. Det gäller ju att spela på ett sätt så att man hinner med vid bordet och samtidigt ge motståndaren lite tid att kunna spela sitt spel. 
 
Det känns faktiskt både roligt och bra nu. Det är bara för mig att träna vidare. Noga med placeringar och värdera bollen. Klarar jag dom två sakerna och då ska jag nog vara ganska nöjd med hur jag spelar pingis. Det är i alla fall det spelsystemet jag tror att jag kan bäst. 
 
(null)
 
 


FRÖKEN SNUSK

 
 
 
 


Torsdag (2023 10 05)

Nu har jag blivit helt ledig från jobb och jag behöver inte bry mig om busskörningen förrän på måndag igen. Mycket har snurrat i huvudet under denna veckan. Man ska lära sig allt nytt som har börjat hända på jobbet denna veckan. Jag tycker jag lär mig ganska snabbt, även om saker och ting kan gå fel om man inte tänker till en extra gång. Man få vänja sig vid hur linjerna ska köras och hur dom nya bussarna fungerar. Det har ju ett helt ny upplevelse för mig att köra elbuss. Det har jag aldrig gjort förut. Det är ju roligt när det händer lite nya saker på jobbet. 
 
 
Det nya schemat som jag nu kör på har känts ganska bra, fast det är för tidigt att säga något mer om det just nu. Jag får köra några veckor först och sen kan man veta. 
 
 Pingisen har jag kämpat med ett tag nu. Jag försöker hitta dom positiva sakerna och skita helt i allt som jag kanske känner inte är så bra. Jag tränar med ett väldigt bra gäng i Trollhättan. Jag upplever att många där tar sin pingis seriöst och vill utvecklas och bli bättre. Alla tränar hårt och kämpar. Dom som tävlar och spelar seriematcher verkar tycka att det är roligt att köra på med det. 
 
För min egen del så kämpar jag på med träningen och efteråt tänker jag att pingisspelandet alltid är bra för min hälsa. Mina servar tycker jag blir bättre och bättre och jag försöker hitta lite nya varianter som jag kanske på sikt kan överraska med, och på så sätt få ett övertag tidigt i bollduellerna. Jag kommer inte att ge upp på ett bra tag. Jag ska kämpa på och spela så mycket jag kan nu och framöver. Det är ju det enda sättet för mig att hitta det spelet som jag vill komma åt. Kan jag hitta rätt distans vid bordet och ha träffen på bollen framför kroppen, då kommer jag att bli 1-2 klasser bättre direkt. Det är egentligen inte så svårt med pingis. Det är några små detaljer som ska funka och sen är det bara att köra på. 
(null)
 
När det gäller ekonomin så fick jag inte riktigt till det som jag ville under denna period som ändå har varit en ganska bra. När jag i början av detta året planerade hur jag skulle lägga upp det under detta året så utgick jag nog lite ifrån att det hade gått så bra tidigare och då trodde jag att om jag bara fortsätter göra som jag har gjort så blir det lika bra framöver också. Det hade säkert kunnat bli så också, men problemet för mig är ju att jag orkar inte göra lika mycket hela tiden för att få den ekonomi som jag vill ha, varje månad. Logiskt sett kan man tänka på hur man ska göra och inne i mitt huvud får jag ihop allt, men i verkligheten så kan man ju inte alltid förutse hur man kommer att må och hur mycket man orkar jobba för att få det man vill ha. Även om inget har gått dåligt hittills, så har jag nog trott lite för mycket på mig själv och glömt av att jag bara är en människa som inte alltid orkar kämpa och göra precis allt som jag tror krävs för att nå mina mål. Dessutom kommer det ju upp andra saker som man kanske kommer på att man vill göra. Om viljan att göra dessa saker som jag redan har pengar till är starkare än det jag kan få längre fram, då får man vara jävligt disciplinerad om man ska kunna motstå allt detta som jag ändå vet ger mig kickar och ett mer levande och roligt liv. Det känns inte fel, även om man ibland får tänka om och ändra planer som först har haft. I slutändan tror jag ändå att jag får till allt som jag vill ha det. Det blir bara inte alltid på det sättet man kanske först hade tänkt sig. Det är svårt att göra precis allt rätt hela tiden. Jag är ju inte mer än en människa. Livet blir ju också roligare om man lever mer spontant och här och nu. Väntar man till sen, då kan det snart vara för sent. Det viktigaste är ju att man mår bra, oavsett vad man misslyckas eller lyckas med. 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)


🏓👍Jag vågade inte förra veckan.

Nu har det blivit oktober och mer höst på riktigt. På jobbet är jag igång med det nya schemat och alla förändringar som kommer med det har väl blivit så som jag har trott att det skulle bli. Vad som är bättre och sämre är svårt att säga redan nu. Man behöver väl köra på ett tag först för att kunna veta. 
 
När det gäller ekonomin så trodde jag förra veckan att jag skulle få allt på plats som jag vill ha det och har planerat sen länge. Men jag vågade inte riktigt lägga ut så mycket pengar som jag först tänkte att jag skulle göra.  Jag har betalat alla mina räkningar och nu vet jag vad jag har kvar och vad jag har sparat sen tidigare. Pengar finns för att jag ska kunna göra väldigt mycket, men jag har svårt att inte tänka på allt som kan gå fel och vad jag då kan förlora på det, om felbesluten blir för många och allt bara går för snabbt. Jag är inte van vid att bolla med så mycket pengar som det för mig är just nu. Dessutom finns det ju andra saker i livet än pengar som jag också går och tänker på. Jag får kämpa med mig själv varje dag för att ha tålamod med andra människor, och samtidigt kunna bibehålla fokuset på sånt jag vill göra och tycker är viktigt. 
 
 
 
 


Danne - September🍃🍂

(null)
(null)
(null)
 
(null)
(null)
(null)

(null)
 
(null)
(null)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Bilder och tankar - Bokmässan.

 
 
Jag besökte Bokmässan i Göteborg i år igen.  Jag var där i torsdags och lite i fredags. Jag har ju varit där i några år nu. Jag har lärt mig hur jag ska hitta rätt och många utställare och företag som säljer böcker och annat står ju på exakt samma plats varje år. Om jag vill gå på ett seminarium som ska hållas i tex sal G4 så vet jag var den ligger inne på mässan och jag behöver inte kolla upp det innan på någon karta eller liknade. 

Sen kanske det ändå är så att jag är lite "mätt" på Bokmässan. Många författare och andra ser jag varje år och även om dom släpper nya böcker som dom pratar om så vill jag hitta tid för att titta och lyssna på andra författare som inte är ständigt återkommande på Bokmässan. 
 
Man hinner ju inte alltid med att se allt som kanske är nyfiken på. Jag kände också att jag inte orkade hänga kvar så länge som kanske krävdes för att jag skulle få se vissa personer som hade varit kul att lyssna på och kanske få en bok signerad av. Ibland gör det lite ont i hjärtat när man missar sånt som man hade velat uppleva, men så är det varje år för jag orkar inte vara på bokmässan och sen springa runt och försöka se allt. Mycket kan vara svårt att ta reda på innan också. Man har ju inte koll på allt innan man åker dit. Vilka som ska vara där, var, dag och tid. 
 
Jag är ändå nöjd med med mitt besök på Bokmässan. Jag försökte mest slappna av och bara njuta av mässan med mina ögon. Det kändes skönt att jag hade lärt mig mycket av tidigare år av besök på Bokmässan. Det gör ju att inget blir så stressigt när man väl är på plats. Däremot kanske jag skulle ha tvingat mig kvar längre och uppleva mer av mässan när jag ändå är där. Det ska  jag tänka på om jag nu ska göra nya besök i framtiden. 
 
 
(null)

(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
 
 
 Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE