MusikbloggđŸŽ€đŸŽ§đŸ’š

Det Àr ju i alla fall fredag. HÀr fÄr ni nÄgra lÄter som jag gillar att lyssna pÄ nÀr det tex Àr förfest.

 

 


NÀr jag gÄr ut pÄ stan (VÀnersborg)

 Jag har varit ute pÄ stan idag. Jag gick mest ut för att hÀmta mat. Det finns nÄgra matstÀllen i denna stan som man kan vÀlja pÄ. Jag brukar gÄ till nÄgon av tre olika, men det finns massor med mer att vÀlja pÄ. Mycket Àr skit och vissa har jag aldrig provat, men nÄgra Àr bra. Ibland handlar jag istÀllet i mataffÀren som ligger i centrum. Jag köper mer mat i mataffÀren sen jag renoverade mitt kök. Innan det sÄ köpte jag mer mat i gatukök eller pÄ restaurang.
 
Alltid nÀr jag gÄr ut pÄ stan sÄ funderar jag pÄ om jag ska ta nÄgra bilder. Bilder som jag kan lÀgga ut pÄ mina sk sociala medier. Jag funderar ocksÄ pÄ om jag ska köpa nÄgot annat Àn mat. Ibland gÄr jag ju ut pÄ stan för att handla nÄgot annat ocksÄ. Oftast tÀnker jag att jag inte ska handla nÄgot annat Àn mat, men ibland blir det sÄ ÀndÄ.
 
GÄr man ut i VÀnersborg en vardag dÄ alla affÀrer har öppnat sÄ stöter man alltid pÄ nÄgon som man hÀlsar pÄ. I denna lilla stan kÀnner alla.... alla pÄ nÄgot vis. Alla kÀnner inte alla jÀttebra, men man vet vem vÀldigt mÄnga Àr.
 
NĂ€r jag gĂ„r till jobbet sĂ„ brukar jag promenera med ganska raska steg genom stan. Oftast har jag lite brĂ„ttom eftersom jag kanske har gĂ„tt lite sent hemifrĂ„n, fast nĂ€r jag kommer till jobbet inser jag oftast att jag Ă€ndĂ„ hade ganska gott om tid. Jag sitter nĂ€stan alltid minst en kvart pĂ„ jobbet innan jag ska börja jobba. ÄndĂ„ kan jag kĂ€nna nĂ„gon inre stress innan jag har kommit till jobbet. Jag Ă€r kanske bara noga med att jag inte vill komma för sent. Är det nĂ„got jag Ă€r skyldig att göra pĂ„ jobbet sĂ„ Ă€r det ju att börja jobba pĂ„ min instĂ€llesetid.
 
Jag har mÀrk nu under sommaren om jag gÄr ut en svÀng pÄ stan en kvÀll sÄ blir det vÀldigt ofta som det kommer fram nÄgon till mig som sÀger att dom lÀser min blogg. FrÄgan kommer ocksÄ om man fÄr ta en bild. Under sommarkvÀllar hÀnder det ganska ofta.
 
 
 
 
 
 
 


T2 APAC.

 
 
 


Jag blir ledsen ibland.

 Jag har under nÄgra dagar nu kÀnt mig lite ledsen. Jag kan inte riktigt sÀtta fingret pÄ vad det Àr. Jag vet helt enkelt inte. Det bara Àr nÄgot som typ finns i bakhuvudet pÄ mig, men vad exakt Àr svÄrt att veta.
 
Om jag gÄr till botten med detta sÄ kan jag ju börja med att sÀga att jag ofta kan kÀnna mig ledsen för alla möjliga saker. Jag kan mÄ bra och kÀnna mig vÀldigt glad, och sen helt plötsligt sÄ bara allt vÀnder, (som det kÀnns) frÄn en sekund till en annan  och jag kan dÄ bli jÀttledsen. Jag tror att detta beror pÄ att jag under min livstid ofta har stött pÄ personer som jag har litat mycket pÄ. Sen har jag kÀnt mig sviken pÄ olika sÀtt av dessa personer. Jag har mÄnga gÄnger ocksÄ kÀnt att dessa personer som jag har kÀnt mig sviken av, mycket vÀl har vait medvetna om att dom tex lurar och utnyttjar mig, eller bara gör mig ledsen pÄ nÄgot sÀtt. Mycket av detta gör att jag idag kan bli ledsen vÀldigt lÀtt.
 
Jag kan ocksÄ bli ledsen, Àven om nÄgon Àr snÀll mot mig. Jag blir naturligvis inte ledsen för att en person Àr snÀll mot mig, men det brister lÀtt för mig och jag kan nÀr jag tÀnker tillbaka pÄ personen som var snÀll och vad hen gjorde sÄ kÀnns det nÀstan som att jag inte förtjÀnar allt de jag eventuellt kÀnner att jag fick. Det kanske Àr min lite dÄliga sjÀlvkÀnsla som gör att jag kÀnner sÄ, men att jag lÀtt brister ut i grÄt kan sÀkert bero pÄ att jag inte Àr van vid att folk Àr sÄ snÀlla mot mig.
 
 Att jag nu kÀnner mig lite ledsen beror sÀkert pÄ sÄnt som jag just skrev lite om. Vissa gamla saker kommer upp i mitt huvud. Saker som kanske inte Àr sÄ roliga att tÀnka pÄ. Det Àr inte lÀtt att inte pÄverkas och kanske bli ledsen nÀr man ofta brottas med tankar som handlar om nÀr livet har drabbat mig pÄ nÄgot negativt sÀtt. NÀr jag sen blir ledsen tar det pÄ energin, det i sin tur gör att jag kÀnner mig trött. Sen Àr det ju sÄ att jag ocksÄ har gjort saker som gör att andra har gjort som dom har gjort mot mig. Jag Àr ju inte perfekt, och det Àr ju ingen annan heller. Jag har ju mina svagheter och Àven mina styrkor (precis som alla andra), men det gör ju inte att jag blir mindre ledsen Àven om man kanske kan tycka att jag i vissa fall fÄr skylla mig sjÀlv, typ.
 
Jag kan samtidigt tÀnka att jag just nu Àr inne i en period som inte Àr sÄ rolig. Jag har mycket jobb kvar innan jag fÄr semester. Jag ska inte direkt göra nÄgot dÄ, men det ska naturligvis bli skönt att vara ledig. Men jag har mycket jobb kvar och sommarschemat Àr verkligen inte roligt.
 
Jag har annars inte sÄ mycket grejer pÄ gÄng. Jag orkar inte titta sÄ mycket pÄ nya saker heller. Jag kÀnner inte att jag kan göra sÄ mycket mer Àn sÄnt jag har planerat att göra under detta Äret. Jag har ett ganska tufft sparmÄl för varje mÄnad under resten av Äret. Det gör ju att jag blir begrÀnsad i vad jag kan göra. De saker jag har pÄ gÄng Àr jag heller inte helt sÀker pÄ att jag kommer att uppaskatta.  Samtidgt Àr jag nyfiken och vill ÀndÄ göra dessa saker för jag kan annars inte veta om jag kommer att gilla dom eller inte. Man mÄste ju vÄga prova ibland, innan man helt sÀkert kan veta.
 
Jag kanske Àr för kÀnslig. NÄgot som för mig kÀnns som en motgÄng kanske jag tar onödigt hÄrt. Jag kanske ibland ocksÄ tror det vÀrsta. Jag gör en för stor sak av nÄgot som jag egentligen kan strunta i.  Jag hoppas ÀndÄ att jag bryr mig om de sakerna som kÀnns viktiga för mig i livet. Det viktigaste Àr att jag mÄr bra. Jag kan nog ÀndÄ mÄ ganska bra, Àven nÀr jag kÀnner mig ledsen över nÄgot. Jag försöker att inte blanda ihop dessa tvÄ psykiska "statusar". Att man kÀnner sig ledsen Àr inte alltid detsamma som att man mÄr dÄligt. Det tror inte jag i ala fall. Jag har ju ÀndÄ ett bra liv. Jag kan göra mycket av sÄnt som jag gillar att göra och jag kan ha drömmar och planer om att göra helt sjuka och galna grejer, som jag vet att jag fixar om jag bara vill. Jag kan inte mÄ dÄligt nÀr jag tÀnker sÄ. Men jag kan ÀndÄ kÀnna mig ledsen, trött och sakna brist pÄ energi.
 


Little Jinder💚💚

 


Waldner - 80-talet, 90-talet och 2000- talet

 
 


Listor som handlar om ...

Hur min morgon brukar se ut:
Jag brukar gÄ upp runt kl 08:00 varje dag.
Det första jag brukar göra pÄ morgonen Àr att strÀcka pÄ benen genom att gÄ runt nÄgra minuter i min lÀgenhet.
Jag spenderar ungefÀr 15 min i badrummet varje förmiddag.
Jag Àter typ aldrig frukost. Det kan hÀnda, men gÄngerna pÄ ett Är inte ens 5.
Jag vill helst hinna med en löprunda under morgonen.
 
 Vad jag lÀngtar efter just nu:
 Ledig helg.
Semester.
Se Little Jinder live pÄ "Grönan".
BokmÀssan.
MusikhjÀlpen 2017
 
Vad jag saknar:
Peg Parnevik
Josefine, Rebecca & Fiona
Mimmi (min fÄgel som jag hade)
Mormor och morfar
Formen jag  hade nÀr jag höll pÄ med pingis som mest.
 
 
 Vad jag sÀger NEJ TACK till:
Gröna Àrtor
Whisky
Medverka i, eller göra podd
Personer som skryter och ljuger mycket och ofta.
Slöa mÀnniskor.
"SkvallerkÀrringar"
 
Vad jag vill:
Föverkliga mina drömmar.
MĂ„ bra
Vara frisk
KĂ€nna mig ung.
Inte vÀxa upp.
Ha roligt.
KÀnna mig avspÀnd.
Leva i nuet.
 
 
 
 


Orkar ingenting - Har inte lust med nÄnting.

 Skönt att man har en ledig dag. Jag fÄr inte mer gjort idag Àn vad jag har fÄtt andra dagar denna veckan för jag kÀnner mig bara sÄ trött. Jag har kÀnt mig i flera dagar. Idag ville jag bara sova ut ordentligt och det gjorde jag ocksÄ. NÀr jag vÀl gör nÄnting sÄ kör jag vÀl lite vÀl hÄrt. Jag vill liksom mer Àn vad kroppen tÄl och i slutÀndan sen orkar jag ingenting och jag har inte lust att göra nÄnting. Jag blir bara för trött liksom.
 
Jag vill annars vÀldigt mycket just nu. Jag tÀnker mycket pÄ dom dÀr upplevelserna som Àr lite utöver de vanliga. UtÀöver det vanlga för mg i alla fal.  Jag tÀnker pÄ 4- 5 olika saker. Olika typer av resor, med olika typer av upplevelser. Jag vill göra allt, och helst ska jag bara fixa det nu. Naturligvis kan jag inte göra allt nu. Jag kan göra vad jag vill, men jag mÄste ju prioritera och fixa allt jag behöver fixa i rÀtt ordning. Dessutom finns de ju saker som ajg mÄste vÀnta pÄ för det hÀnder ju inte just nu, hur jag gÀrna jag Àn vill eller kan.
 
Ingenting kan jag fixa just idag. SÄ idag kÀnner jag att jag inte har lust att göra nÄnting. Jag vill nÄgot mer, men orkar inte, och ibland har jag ingen lust att göra nÄnting. Jag fÄr titta pÄ saker, dröma och lÀngta till sÄnt som kÀnns som en evighet bort.
 
 


T2 APAC

 


T2 APACLes Big Byrd - "Two Man Gang"

 


T2 APAC - 2017

 


Försökte rannsaka mig sjÀlv.

Jag har i nÄgra dagar nu försökt att skriva ett inlÀgg dÀr jag liksom rannsakar mig sjÀlv. Rannsaka sig sjÀlv betyder vÀl att man ser över sina egna vÀrderingar frÄn ett objektivt perspektiv. Jag har vÀnt och vritt pÄ mina vÀrderingar. Jag har försökt gÄ pÄ djupet och verkligen funderat pÄ om det finns nÄgon sanning i sÄnt som man genom Ären pÄ olika sÀtt  har fÄtt veta att folk tycker om mig. Det behöver inte bara vara sÄnt som för mig kan kÀnnas som negativt. SÄnt som kÀnns positivt har jag ocksÄ funderat kring.
 
Om jag ska vara Àrlig sÄ har jag inte lyckats skriva ett inlÀgg dÀr jag skriver om hur jag kÀnner och ser pÄ mÀnniskors Äsikter om mig. Jag klarar inte av det. Jag tÀnker ju ofta att folk fÄr tycka vad dom vill. Jag ska leva mitt liv som jag vill ÀndÄ. Oavsett om jag bryr mig eller inte sÄ kommer folk att ha Äsikter om mig. Mycket kan vara vÀldigt snÀllt och fÄ mig att mÄ bra innobords. Andra saker som folk kan tycka och tÀnka om mig kan jag bli ledsen eller förbannad över. Det kan gör ont i hjÀrtat och sÀtta djupa sÄr . Oavsett hur jag kÀnner mig, och oavsett vad andra gör mot mig eller  tycker om mig sÄ har jag i alla fall inte klarat av att tÀnka kring allt detta. Jag har försökt, men jag fÄr slÀppa blogginlÀgget om mina tankar om vad folk tycker och tÀnker om mig.
 
Om jag ÀndÄ ska tÀnka nÄnting kring detta sÄ kanske det Àr sÄ at jag Àr en person som kanske inte bryr mig sÄ mycket om vad andra tycker och tÀnker om mig. Folk fÄr tycka och tÀnka vad dom vill om mig. Jag gör vad jag vill och jag gör vad jag kan för att mÄ bra, oavsett vad andra har för Äsikter om mig.  LÀngre i mitt tÀnkade kring detta kommer jag inte. Om det Àr sÄ att jag inte bryr mig sÄ kanske det Àr bra. Eller sÄ Àr det kanske sÄ att jag borde bry mig mer. Jag vet inte och jag har inga svar. Jag kan inte ens tÀnka djupet kring frÄgan om vad jag tycker om sÄnt som andra tycker om mig.  Jag vet bara att jag vill mÄ bra, och det Àr meningen med livet för mig.
 
 
 


.

 
 
 
 
 
 
 


T2 APAC

 
 


Tisdag (2017 06 27)

Nu har man kört hĂ„rt under förmiddagen. Jag började tidigt pĂ„ morgonen med at plocka isĂ€r rören under diekbĂ€nken i köket. NĂ„gon gĂ„ng mĂ„ste man ju ta det dĂ€r skitjobbet och göra rent dom liksom. Vattnet har inte runnit ner ordentligt pĂ„ lĂ€nge. Det Ă€r ju ett Ă€ckeljobb, men jag tog tag i det nu pĂ„ morgonen i alla fall. Det Ă€r nog fan bĂ€ttre att Ă€ta ute jĂ€mt för dĂ„ slipper man göra rent i rören under diskbĂ€nken. Äter man ute, dĂ„ har man ju aldrig nĂ„got att diska, och dĂ„ blir slippar man göra rent rören.

Jag grejade ocksÄ nere i tvÀttstugan sÄ det blev sÄ att jag grejade med det dÀr stickande Àckeljobbet som det Àr nÀr man gör rent dom dÀr rören, samtidigt som jag fick springa ner i tvÀttstugan och göra det jag skulle göra dÀr. LÀgg dÀrtill att jag hade en tid hos frisören ocksÄ. Jag fick avbryta Àckeljobbet och grejandet i tvÀttstugan för, ta en dusch och ta mig bort till min frisör.

Efter att frisören hade gjort mig fin sÄ gick jag och handlade lite. Kom hem, ner i tvÀttsugan igen och upp i lÀgenheten för att sÀtta ihop rören igen. StÀda rent fick jag ju ocksÄ göra. Man skitar ju ner sÄ förbannat i badrummet och köket nÀr man ska spola och pilla med trasor, för att fÄ ut det vÀrsta och det mesta av allt Àckligt som samlar sig i dom dÀr rören. Grisjobb som man grisar runt med liksom.

Nu har jag stÀdat och fint hemma i alla fall. Vattnet rinner ner och jag har fÄtt tvÀttat mina klÀder. Nu ska jag bara vika i hop min tvÀtt, bÀdda i sÀngen... och sen ska man ju köra buss idag ocksÄ. Idag kör man hÄrt, men det kan vÀl var bra att göra det ibland ocksÄ. 

Det gick undan i en jÀvla fart nu under förmiddagen. Jag var jÀvligt bra igÄng liksom. Coolt ju!! Nu kan jag slappa nÄgra timmar innan det Àr dags att jobba med busskörningen. Bra att jag blev klar med allt sÄ snabbt. Det hade inte varit roligt att komma hem i natt och veta att man har det dÀr Àckeljobbet kvar greja med imorgon ocksÄ.

NÄgra bilder frÄn denna hÄrda förmiddag. (Min hÀndelse pÄ "INSTAGRAM)

 


Ny kylvÀska - Hade en kylvÀska.

Jag fick en ny fin kylvĂ€ska med posten igĂ„r. Jag har lĂ€nge trott att jag inte hade nĂ„gon och jag har saknat en, men inte köpt nĂ„gon. Sen nĂ€r jag vĂ€l bestĂ€llde en dĂ„ fick jag se att jag hade en ryggsĂ€ck som hade ett fack i botten som fyller den funktion som en kylvĂ€ska ska göra. 


Nu har jag en ny kylvĂ€ska som jag gillar, men egentligen behöver jag den inte eftersom jag har en ryggsĂ€ck som jag inte hade en aning om att jag ocksĂ„ kunde anvĂ€nda som kylvĂ€ska. Men nu vet jag att jag har tvĂ„ i alla fall. Hoppas inte jag saknar en kylvĂ€ska pĂ„ lĂ€nge nu. Jag glömmer lĂ€tt kvar min kylvĂ€ska pĂ„ jobbet och sen försvinner den lĂ€tt. Nu vill jag inte slarva bort nĂ„gon för jag gillar dessa tvĂ„ som jag har jĂ€ttemycket. TĂ€nk vilken bra uppfinning kylvĂ€ska Ă€r!!! En lÄtlista.

Jag roar mig med i detta inlÀgg att lÀgga upp en lÄtlista som jag njöt av nÀr jag var ute pÄ nÄgra av mina springturer förra veckan.
 
 Jag har tagit listan frÄn Rebecca och Fiona. Dom presenterade bla denna lista nÀr dom var gÀstredaktörer i Musikguiden i P3. Dessa program sÀndes förra veckan. Programmet var en repris en sÀndning i januari i Är.  Mysig lyssning var det i alla fall. Och körde alltsÄ listan pÄ en av mina 7 springturer som jag avverkade förra veckan.
 
 
 
 


Vecka 26

 Ny vecka har det blivit och jag vet direkt att jag denna veckan har vÀldigt mycket jobb att ta tag i. Jag kanske sa sÄ förra veckan ocksÄ, men denna veckan Àr det ÀndÄ Ànnu mer. Jag behöver vÀl inte sÀga att jag lÀngtar till min semester.
 
Jag har fÄtt en ny sk gruppchef pÄ jobbet. Jag vet vem han Àr och jag har haft med honom att göra förut sÄ det Àr ingen ny person som jag ska behöva lÀra kÀnna sÄ. Men jag ska trÀffa honom idag för ett kort möte innan jag ska börja mitt arbetspass idag. FÄr se vad han sÀger, men jag tror det blir bra för jag upplever min nya gruppchef som en trevlig och avspÀnd person som Àr lÀtt att prata med.
 
Det fÄr vÀl bli en annan löprunda dena veckan ocksÄ Jag springer vÀl inte sÄ mycket som förra veckan, men 3-4 pass fÄr det vÀl bli i alla fall.
 
Jag har ocksÄ tÀnkt tanken att jag ska hÀlsa pÄ mamma denna veckan. Jag har ju en ledig dag och det Àr vÀl dÄ det funkar. Men jag vet ju inte om jag orkar. Det kÀndes jobbigt nÀr jag var dÀr i lördags och jag kanske hoppar över det denna veckan. Orkar jag inte sÄ orkar jag inte liksom.
 
 
 


Vad kan jag sjÀlv göra för att fÄ som jag vill?

 Ibland kÀnner jag mig som en robot. Jag fastnar lÀtt i rutiner som jag egentligen inte behöver ha. NÀr det sen hÀnder nÄnting som gör att man bryter den rutin man har skaffat sig dÄ kan det kÀnnas svÄrt att hantera den situationen som man hamnar i, men inte Àr van vid eller har rÀknat med. Jag har funderat mycket över detta idag. Det kÀnns nÀmligen som om jag den senaste tiden har hamnat i massor av situtaioner som krÀver direkt att jag stÀller om i tanken och bryter den rutin jag befinner mig i. Gör jag inte det sÄ fixar jag inte att hantera situtionen pÄ ett bra sÀtt. Jag upplever det sÄ i alla fall.
 
Vad jag vÀljer att göra och hur jag vÀljer att hantera allt som man stÄr inför val att hantera i livet fÄr ju mÄnga gÄnger konsekvenser. Ibland tÀnker jag ihte pÄ det. Jag har lÀtt för att mina handlingar och de jag vÀljer att göra aldrig kommer att fÄ nÄgra konsekvenser. DÀrför tar jag kanske ibland för lÀtt pÄ saker som jag kanske borde ta pÄ större allvar. Det paradoxala Àr att jag ibland tar vissa smÄsaker pÄ för stort allvar. Jag tÀnker för mycket pÄ det och vÀnder och vrider pÄ det, trots att det kan vara en helt omöjlig tanke att vinna över, och sen i slutÀndan sÄ kommer jag fram till att det inte var nÄgon "big deal". NÀr man vÀl landar i att man egentligen inte hade behövt bry sig sÄ mycket som man först gjorde, ja dÄ kÀnns det bra. Men det bÀsta hade ju sÀkert varit om man hade slÀppt det frÄn början.
 Är det nĂ„nstans som jag upplever att saker och förĂ€ndras hela tiden sĂ„ Ă€r det pĂ„ jobbet. FrĂ„n det att jag började köra buss fram till idag sĂ„ kĂ€nns det som typ allt har förĂ€ndrats. Det kĂ€nns lite som att man kommer in i en rutin och sen nĂ€r man har jobbat pĂ„ ett tag med samma rutin som mĂ„ste man Ă€ndra sig för att det helt enkelt sker en förĂ€ndring pĂ„ jobbet som man som anstĂ€lld bara mĂ„ste rĂ€tta sig efter. MĂ„nga gĂ„nger upplever jag Ă€ndĂ„ att förĂ€ndringarna Ă€r till det bĂ€ttre, men det kan ta tid för mig att komma till den slutsatsen. Jag blir ofta irriterad pĂ„ nĂ€r förĂ€ndringen pĂ„ jobbet sker. Jag mĂ„ste bryta den fast rutinen som jag har och har vant mig vid. Samtidigt landar jag ofta i att den förĂ€ndringen som har gjorts Ă€ndĂ„ Ă€r till det bĂ€ttre, men det tar en tag för mig att tycka det. Jag mĂ„ste komma in i rutinen av det nya som jag har att rĂ€tta mig efter först. Jag kanske mĂ„ste tĂ€nka mer positivt frĂ„n början nĂ€r förĂ€ndringar sker. Se hur det blir liksom. Jag blir ju bara sĂ„ onödigt irriterad nĂ€r jag gör tvĂ€rtom, och det mĂ„r jag ju ocksĂ„ bara dĂ„ligt av. BĂ€ttre att bara jobba pĂ„ och göra vad man ska och Ă€r skyldig att göra, oavsett vad andra beslutar om.
 
PÄ min fritid dÀremot kan jag sjÀlv besluta om mycket. Jag behöver inte förÀndra nÄnting egentligen, fast ibland kÀnner jag vÀl att jag vill komma ur vissa mönster. Jag har ju tex mÄlsÀttningar med resten av detta Äret. Ett grej som jag fokuserar mycket pÄ Àr at jag ska fÄ loss en hel del pengar igen.  Jag vet vad jag det stora och övergripande ekonomiska mÄlet som jag har. Jag försöker vara grymt fokuserad pÄ nuet. Samtidigt vet jag att en förÀndring mÄste ske för att jag ska nÄ mitt ekonmiska mÄl. Jag mÄste bryta den rutin som jag under en period har haft. Jag har brÀnt en hel del pengar och jag har nog haft mer pengar ut Àn vad jag har fÄtt in under ett halvÄrs tid. Ska jag nÄ nya ekonomiska mÄl sÄ mÄste jag ju vÀnda det dÀr som jag nu har varit inne i under en lÀngre period. Jag mÄste Àndra rutinerna. Det som kÀnns bra Àr att jag vet vad jag vill och jag ser inga problem med att fixa det jag vill. Jag kan ÀndÄ unna mig och brÀnna en hel del pengar, trots att jag ocksÄ vill spara en hel del. Det rullar in bra hela tiden nu. Jag har fÄtt en jÀkla snurr pÄ det dÀr. Jag behöver bara vÀnda lite i tanken och bryta vissa rutiner sÄ kan jag nog fan nÄ vilket ekonomiskt mÄl jag Àn vill, och tycker Àr vÀrt att kÀmpa för. Vet jag bara vad jag vill och Àr grymt fokuserad pÄ nuet sÄ vet jag av erfarenhet att jag fixar det.
Det dÀr med att bara vara i nuet kanske Àr nÄgot som jag ocksÄ ska ta fasta pÄ nÀr jag hamnar i situationer som jag tycker kan vara svÄra att hantera. Som jag skrev i början av eta inlÀget sÄ kÀnner jag ju att jag lÀtt fastnar i rutiner som jag inte behöver ha. NÀr den sen hÀnder nÄnting som man inte Àr beredd pÄ, dÄ fÄr jag svÄrt att hantera det. NÀr jag kÀnner sÄ har jag nog för en sekund tappat det dÀr med att leva i nuet. Jag gör det, fast ÀndÄ inte pÄ nÄt sÀtt. Rutinerna som jag fastnar i gör ju att jag tÀnker nu ska jag göra det och nu ska jag gör det, men nÀr rutinen bryts sÄ tÀnker jag ju inte nu..jag vet inte vad jag ska tÀnka överhuvudtaget, och dÄ tappar jag ju det dÀr nuet i den stund som rutinerna bryts eller föutsÀtningarna Àndras. Jag mÄr inte alltid sÄ bra av det efterÄt.
 
Jag försöker tÀnka pÄ att hela tiden leva i nuet. Jag har jag lÀrt mig nÄgonting under de senaste Ären sÄ Àr det att leva i nuet ofta funkar och att det ofta Àr det bÀsta man kan göra. Jag kommer inte alltid att kunna vÀlja vad jag tex blir utsatt för av andra mÀnniskor eller vad jag hamnar i för typ av situtaion, men jag stÄr alltid inför ett val som handlar om hur jag vÀljer att hantera sÄnt som jag drabbas av. Vad det Àn mÄ vara.
 
Jag kommer nog inte lÀngre i mitt tÀnkande kring detta utan slutsatsen blir att jag ofta stÄr in för ett val som handlar om HUR jag ska agera. Ibland blir det fel, men jag mÄste alltid komma ihÄg att jag Àr aldrig fel..
 
 
 
 


Löpning varje dag.

Varje dag denna veckan har jag varit ute pÄ en löprunda. Det kÀnns "nice" i kroppen nu. Jag Àr ocksÄ glad att det Àr möjligt att vara ute pÄ sÄ mÄnga springturer under en och samma vecka. Innan man har tagit sig ut har man tÀnkt nÄgon negativ tanke. Typ: Jag skiter i det idag, men jag har ÀndÄ tagit mig ut och har det kÀnts bra. Jag har ÀndÄ kört korta varv. 4- 5 km. Undantaget var idag.

 Nu pÄ morgonen sparng jag en runda pÄ 12 km, men under de andra dagarna denna veckan sÄ har jag bara kört nÄgra korta rundor. Det rÀcker, speciellt om man Àr ute 7 dagar pÄ raken.
Man kan vÀl bara sÀga att det har varit en bra löpvecka. FÄr se hur nÀsta vecka blir. Jag kanske inte springer lika mycket dÄ, men mycket ska jag springa i alla fall.
 
 


China Open 2017

 


Har varit i Uddevalla.

 
Jag besökte Uddevalla idag igen för jag ville hÀlsa pÄ min mamma. Jag var ju dÀr för en vecka sedan. Jag ska erkÀnna att jag inte vet om jag kommer att orka besöka mamma ens en gÄng i veckan. Det tar sÄ mycket pÄ min energi nÀr jag ser henne sÄ sjuk som hon faktiskt Àr. 
 
Innan jag gick hem till mamma sÄ gick jag runt pÄ stan och köpte lite varor till henne som hon kunde tÀnkas behöva.
Jag köpte Àven med mig lite mat till mig sjÀlv,  frÄn "Donken" . Det finns ju inget "Donken" VÀnersborg sÄ nÀr jag kommer till nÄgot stÀlle dÀr detat finns sÄ tycker jag det kan vara gott att kÀka lite sÄn mat.
 
Mamma var ganska trött sÄ hon vilade sig i sÀngen under större delen av mitt besök. Hon var vaken och pratade, hon var som sagt vÀldigt trött. Hennes TV stÄr pÄ typ hela dagarna. Hon sÀger att hon vill ha det sÄ för dÄ kÀnner hon sig inte sÄ ensam.  Jag tog  med henne ut lite pÄ stan. Jag fick ju dÄ köra henne i rullstolen. Hon har ju tvÄ rullstolar och den hon har nÀr hon ska vara ute kan hon inte köra sjÀlv sÄ sitter hon i den Àr hon helt beroende av den personen som Àr med henne kör den helt och hÄllet.
 
Jag vet inte nÀr jag kommer att besöka henne nÀsta gÄng. Jag tror inte det blir nÀsta vecka. Jag orkar inte riktigt se mamma i det skicket som hon Àr i. Jag bryr mig naturligvis om henne, men om jag kÀnner att det Àr jobbigt sÄ behöver det kanske gÄ ett tag mellan mina besök. Blir det inte ett besök nÀsta vecka sÄ fÄr jag vÀl försöka veckan dÀrpÄ istÀllet. Jag trodde jag efter förra besöket att jag lÀtt skulle kunna orka med att besöka mamma en gÄng i veckan Ätminstone. Men nu Àr jag som sagt inte sÄ sÀker pÄ att jag fixar det. Mammas sjuldom Àr jobbig Àven för mig, och sÄ fÄr jag naturligvis kÀnna. Det Àr ju inte konstigt alls att jag kÀnner som jag kÀnner.
 
 


Per Gessle - Första pris.

 


Har mest jobb idag.

 
 
 
Midsommarafton Àr det idag. Hoppas ni fÄr en glad sÄdan. SjÀlv har jag vÀldigt mycket arbete att utföra. IgÄr jobbade jag ocksÄ och det blev ett jobbigt pass. Det var mycket som hÀnde som man gÀrna hade sluppit. De var inget som jag inte kÀnde att jag kunde hantera. Jag mÄr dessutom vÀldigt bra just nu, sÄ Àven om arbetet kan kÀnnas jobbigt för att det hÀnder grejer  sÄ pÄverkar inte det pÄ mitt psyke överhuvudtaget. Jag kÀnner mig liksom sÄ trygg i mig sjÀlv just nu. 
 
Större delen av denna dag har jag alltsÄ jobb. Jag tycker det kÀnns helt ok. Jag Àr en sÄdan person som hellre jobbar nÀr mÄnga andra Àr lediga. Sen vill jag hellre vara ledig nÀr dom flesta andra jobbar eller gÄr i skolan. Jag vet inte varför jag Àr sÄn egentligen, men det kÀnns bara bÀttre att inte göra precis sÄ som alla andra gör. Dessutom kÀnns det lyxigare nÀr man Àr ledig dÄ mÄnga andra jobbar eller gÄr i skolan.
Sen Àr det vÀl ÀndÄ sÄ att jag skulle hellre vilja vara ledig mer, jobba mindre, men ÀndÄ ha pengar sÄ jag klarar mig. Fast sÄ bra har man det ju inte. Jag mÄste ju jobba pÄ och dÄ har jag som sagt inget emot att jobba en dag som denna.
 


Kronologen frÄn Musikguiden i P3

Har precis lyssnat pÄ tvÄ intervjuer med tre av dom coolaste tjejer som jag nÄgonsin har "dejtat".

Bild frÄn Tjoget i Stockholm- 18 maj/ 2017
 
 
Bild frÄn Tjoget i Stockholm -18 maj/ 2017
 


De mesta kÀnns bra!

Jag har kÀnt den senaste tiden att jag mÄr vÀldigt bra. Jag har en bra energi dÀr jag kÀnner att jag fÄr gjort vÀldigt mycket.
 
Jag har ett mÄl med resten av Äret dÀr min plan Àr att fÄ loss en större summa pengar. Det Àr sÄ mycket pengar sÄ att jag behöver nog ha resten av  detta Äret pÄ mig, men sen Àr jag helt sÀker pÄ att jag har pengarna som jag behöver. Jag kÀnner att jag lÀtt kan fixa det!  Det bÀsta Àr att jag inte behöver snÄla eller anstrÀnga mig sÄ mycket för att spara ihop dessa pengar. Det kommer att gÄ av sig sjÀlv, bara jag Àr noga med nÄgra smÄ detaljer sÄ Àr det lugnt sen. Jag har redan nu en ganska bra "hög" och dÀrför kÀnns det inte sÄ svÄrt att bara fortsÀtta med min stategi. Det kÀnns bra med det dÀr helt enkelt.
 
 
En kÀnsla som kÀnns bra Àr att jag fortfarande "svÀvar lite pÄ moln" och Àr ganska glad och sprallig. Allt beror pÄ de jag har fÄtt uppleva under detta första halvÄr. MyshÀnget med Peg, shoppingdagen med "Men With" och dejten med Josefine, Rebecca och Fiona Àr nÄgot som jag tÀnker mycket pÄ fortfarande, och mÄr framförallt vÀldigt bra av att tÀnka pÄ de. De var roliga saker att göra och jag fick ut mycket mer av allting Àn vad jag innan trodde att jag skulle fÄ. Dessutom Àr det ju sÄ att nÀr jag har dagar dÄ jag kanske inte mÄr sÄ bra, eller nÀr man bara fÄr en motgÄng i livet, sÄ kan jag tittat tillbaka pÄ allt jag fick uppleva under första halvÄret av 2017. DÄ försvinner den eventuella kÀnslan av att jag inte mÄr sÄ bra. Det kÀnns bra att det gÄr att vÀnda en kÀnsla av att man inte mÄr bra till att man mÄr vÀldig bra genom att bara tÀnka pÄ saker som man Àr glad över att man har fÄtt uppleva.
 
Jag Àr ocksÄ noga med just nu att jag tar hand om mig. Jag kÀnner inte att jag har för mycket att göra. Jag hinner med och jag kan om jag vill bara slappa och ha det bra. Jag trÀnar bra, jag vilar ordentligt och jag grejar inte för mycket. Jag jobbar normalt och jag har blivit bÀttre pÄ att tÀnka pÄ vad jag stoppar i mig för mat. Ibland blir det ocksÄ lite av de vÀldigt onyttiga som man inte direkt kan kalla hÀlsokost, men jag tycker ÀndÄ att jag tar hand om kroppen pÄ ett bra sÀtt som jag mÄr bra av just nu. Jag har liksom hittat en bra balans med allt, Àven inget nÄgonsin kommer att kÀnnas perfekt. Men det Àr vÀl samtidigt bra för dÄ kÀnner man ju hela tiden hunger pÄ att strÀva efter nÄgot bÀttre. Om jag slutar strÀva efter att mÄ bÀttre eller fÄ det bÀttre, dÄ kan det nog snabbt vÀnda sÄ att man mÄr sÀmre och kÀnner att man har det sÀmre.
 
 
Jag tycker sjÀlv att jag den senaste har varit bra pÄ att ta hand om mig. Jag gör vad jag kan för att jag ska mÄ bra och det Àr nÄgot som jag tycker Àr bland det viktigaste i livet. Om man inte mÄr bra sÄ finns det inte mycket annat som spelar nÄgon roll. 
 
Man har ju bara ett liv. Jag vill med detta liv göra mycket av sÄnt som jag gillar att göra. Det fÄr mig att mÄ bra. Om det finns nÄgot i mitt liv jag inte mÄr bra av, dÄ vill jag försöka göra allt jag kan för att Àndra pÄ just det som fÄr mig att mÄ dÄligt. Om jag kÀnner att jag inte har tid att kÀnna hur jag mÄr, dÄ tar jag mig den tiden genom att stanna upp och tÀnka efter. Jag fÄr aldrig ha sÄ mycket at göra sÄ at jag inte vet hur jag mÄr. Jag vill inte drömma om det liv jag vill ha. Jag vill leva i min dröm och göra vad jag drömmer om. Jag vill kÀnna allt de jag vill kÀnna.  DÄ vet jag att jag  mÄr som bÀst.  .
 
 


Rebecca & Fiona đŸ”„đŸ”„ Musikguiden i P3- Del3

 

 


Rebecca & Fiona med Dolores Haze

 

 


Rebecca & Fiona💖Musikguiden i P3-(Del 2)

 Musikguiden i P3  med Rebecca och Fiona som gÀstredaktörer. (Del 2)
 
Programmet sÀndes 20 juni Kl 21:03- 22:00.

 (Del 1 - 2017 06 19)

 


Tisadg (2017 06 20)

 
 
 
 
 
 
 


NÄgra kvÀllar denna veckan Àr nu rÀddade.

 

 Jag Àr hemma nu efter en eftermidddag och kvÀll arbete. Jag ska i Àrlighetens namn sÀga att det inte Àr sÄ roligt och jobba nu. Jag lÀngtar mest till min semester. Mitt sommarschema Àr jag ju heller inte sÄ nöjd med. Det kunde i alla fall ha varit bÀttre.

Men denna kvÀll rÀddades ÀndÄ lite av att jag fick höra Rebecca och Fiona i Musikguiden i P3. DÀr var dom sk gÀstredaktörer och det ska dom vara denna veckan (mÄndag - onsdag). KvÀllarna av trÄkigt arbete under dessa dagar blir med andra ord inte alls jÀttetrÄkiga. En timme under dessa kvÀllar, kl 21:03-22:00 sÄ kan jag sitta i bussen och lyssna pÄ Musikguiden. Jag lyssnade ikvÀll och jag njöt av varenda minut.  Rebecca och Fiona Àr ju tvÄ grymma tjejer som jag ser upp till hur mycket som helst. Att jag har fÄtt trÀffa dessa tjejer kÀnns sÄ "nice". Det Àr ju alltid hÀftigt att trÀffa personer som man ser upp till.

 

Detta Àr kvÀllens avsnitt av Musikguiden i P3

. Jag tycker detta Àr vÀldigt mysig lyssning. Det som sagt bara att njuta av varenda minut, speciellt denna veckan nÀr jag tycker att arbetspassen inte Àr "megaroliga" att ta sig igenom. Nu blir nÄgra kvÀllar lite mysigare i alla fall.

 


FÄr försöka varje dag nu.

Jag var ute pÄ en löprunda i morse. Det blev ca 4 km. Jag orkar inte ta det dÀr lÄnga varvet för gör jag det dÄ Ängrar  jag mig bara nÀr jag inser att jag bara har kommit 4 km och typ har 8 km kvar. Jag orkar liksom inte kÀmpa med det dÄ. Massor av negativa tankar bara snurrar i huvudet samtidigt som jag försöker ta mig runt pÄ en runda som jag egentligen orkar springa nu.
 
BÀttre och köra et kort varv, göra det sÄ bra man kan och göra det ofta. Det Àr ju ÀndÄ den trÀningen som blir av som rÀknas. Under denna veckan har jag tÀnkt att försöka vara ute pÄ en springtur varje dag. Kör jag bara det korta varvet sÄ Àr det ju inga problem att fixa det. Dessutom har det ju blivit sÄ varmt nu. NÀr det Àr över 25 grader ute sÄ kan man ju inte bara sitta inne, eller i en buss. Jag vill ut i solen, och rör jag pÄ mig sÄ Àr ju det bara bra.
 
2 BILDER FRÅN DAGENS SPRINGTUR.
 
 


ITTF Nittaku pongcast - May 2017

 


Vecka 25

 MÄndag igen och till helgen Àr det midsommar. Det gÄr snabbt. Det var ju inte lÀnge sen det blev vÄr. Nu Àr det snart mitt i sommaren, och mitt i Är 2017.
 
 
Planerna för denna veckan Àr som följer:
 
* Jag har en hel del busskörning och jag jobbar tex pÄ midsommarafton. Jag börjar pÄ mitt sommarschema idag och jag tycker det ser ganska bra ut, fast jag har inte sett om jag fÄr köra VÀnersnÀs över sommaren ocksÄ. Jag vill det, men jag har inte sett om det blir sÄ.
 
* Jag ska försöka hÀlsa pÄ mamma igen. Det blir vÀl pÄ lördag eller söndag.
 
* Löprundor fÄr jag försöka avverka nÄgra fler Àn vad jag gjorde förra veckan.
 
Det Àr vÀl lite vad jag planerar att jag göra. Annars Àr chillar jag ju mest. Jag tar dagarna som dom kommer och kÀnner en evig lÀngtan till min semester. Tiden Är ganska fort, men nÀr man vÀntar pÄ sin semester som jag fÄr vÀnta pÄ i över en mÄnad till sÄ gÄr tiden lÄngsamt.
 
Sen kanske det Ă€ndĂ„ Ă€r sĂ„ att mitt liv Ă€ndĂ„ Ă€r som en semester just nu. Det kommer vara ganska lugnt och jobba under sommaren, med undantag för nĂ„gon partyhelg som jag vet att jag ska köra, fast det blir ju bara kul. Jag har ju taggad ner lite och jag ska göra det ett bra tag till. Man glider mest runt nu. Äter gott och mĂ„r bra. Är det fint vĂ€der sĂ„ kan jag inte klaga. Det kĂ€nns lite som semester redsan nu. Kan jag tĂ€nka sĂ„, dĂ„ kanske lĂ€ngtan till den riktiga semestern inte kĂ€nns sĂ„ lĂ„ngt borta.
 
 
 


OvÀntad kÀnsla.

Jag var ju i Uddevalla igÄr. Jag Äkte dit för jag ville hÀlsa pÄ min mamma som Àr vÀldigt sjuk. Hon har under en tid haft cancer och sen jag sÄg henne sist sÄ har det blivit vÀrre. Jag kÀnner dÀrför att jag vill besöka henne ofta nu nÀr allt Àr som det Àr. IgÄr fick bli en tur till Uddevalla dÀr hon bor, och i princip har bott i hela sitt liv.
 Innan jag trÀffade mamma igÄr sÄ var jag lite nervös över hur det skulle kÀnnas och bli nÀr jag trÀffade henne. NÀr jag sÄg henne sist sÄ kunde hon i alla fall gÄ och liksom greja mer Àn vad hon kan nu. NÀr jag den senaste tiden har pratat med henne pÄ telefon sÄ har hon sagt att hon just nu tar vÀldigt starka mediciner och att hon inte kan förflytta sig utan att stötta sig pÄ sin rullator. Ska hon förflytta sig mer Àn bara nÄgra steg dÄ mÄste hon rulla med rullstolen. Mamma har tvÄ rullstolar. En rullstol har hon nÀr hon ska förflytta sig inne i sin lÀgenhet och en som hon har nÀr hon ska ut pÄ stan typ. Om hon Àr sjÀlv sÄ kan hon inte ta sig lÀngre ut Àn pÄ altanen. Ska hon lÀngre sÄ mÄste hon ha nÄgon med sig och dÄ fÄr hon sitta i rullstolen, om ingen tar med henne ut pÄ parkeringen pÄ gÄrden, för dÄ funkar det med rullatorn.
 
Jag vet inte alla detaljer om mammas sjukdomsbild och dÀrför skriver jag inte sÄ mycket om det. I detta inlÀgget fokuserar jag nog mer pÄ den kÀnslan som jag fick dÄ jag trÀffade mamma, och vad jag tÀnker nu kring detta.
 
NÀr det gÀller vad jag kÀnde nÀr jag trÀffade mamma igÄr sÄ sÄg det ÀndÄ ut som mamma efter omstÀndigheterna hade det bra. Sjukdomen och allt som den innebÀr för mamma Àr naturligvis nÄgot som Àr riktigt jÀvligt, men jag kunde ÀndÄ se att mamma Àr pÄ ett stÀlle som utifrÄn hennes förutsÀttningar just nu Àr sÄ bra som det bara kan vara. Det kÀnns bra för mig.
 
Mamma bor fint. Det Ă€r centralt i Uddevala. LĂ€genheten Ă€r stor, nyrenoverad och ligger pĂ„ översta vĂ„ningen. Hon har fin utsikt var hon Ă€n befinner sig nĂ€r hon tittar ut frĂ„n sin lĂ€genhet. Altanen som hon kan rulla ut med rullstolen pĂ„ Ă€r vĂ€ldigt stor. PĂ„ altanen kan manocksĂ„ njuta av utsikten. Är det fint vĂ€der sĂ„ kan man ju sola.
 
Hon fÄr ocksÄ den bÀsta tÀnkbara hjÀlpen. Jag trÀffade en sk vÄrdare igÄr och hon var snÀll och trevlig. Mamma kan bara ta sin telefon om  hon vill ha hjÀlp med tex maten. En vÄrdare kommer till henne  inom 5 minuter och lagar mat Ät henne. Personalen dÀr mamma bor ser till att hon fÄr komma ut en hel del. Vad jag kan se sÄ Àr det inget fel pÄ boendet dÀr mamma bor. Hon bor bra och det Àr anpassad bra för henne. Hon blir vÀl omhÀndertagen avden personal som finns dÀrför at hjÀlpa henne. Det nÄgot som ocksÄ kÀnns bra för mig.
 
Jag trodde att jag skulle kÀnna mig ledsen och tycka att det var jobbigt att fÄ se mamma i sÄ mycket sÀmre skick igÄr Àn vad jag sÄg henne i senast vi trÀffdes, men det kÀndes bara bra. För mig blev det en överraskande, och lite ovÀntad kÀnsla att jag inte tyckte att det var jobbigt att behöva se min mamma kÀmpa med sin sjkdom. Jag Àr glad över att det inte kÀndes jobbigt. Det som ocksÄ förvÄnade mig Àr att mamma verkar ta allt med ro. PÄ den tiden dÄ mamma var fullt frisk och det var full fart om man sÀger sÄ, dÄ kunde hon starta ett "tredje vÀrldskrig" över att hon hade ont i en tÄ. Nu har hon cancer, Àter mycket tabletter, kan knappt gÄ och har ont lite överallt, men gnÀller över just de sakerna gör hon inte alls. Vad det beror pÄ vet jag inte, men jag tyckte att det var skönt att slippa höra henne klaga liksom. NÀr jag trÀffade mamma igÄr sÄ pratade vi mest skit. Jag visade henne lite bilder pÄ tex mina StockholmÀventyr som jag har varit ute pÄ den senaste tiden. Mamma sa att hon tycker det Àr bra att jag gör saker och att jag inte fÄr sluta med att leva det liv som jag lever pga att hon Àr sjuk och dÄlig. Hon sa till mig att hon Àr bara glad att jag hÀlsar pÄ henne ibland och det rÀcker liksom. Mamma har inte riktigt varit pÄ detta sÀttet förut sÄ jag blir förvÄnad, men det gör mig ocksÄ glad att hon bara lever i nuet och gör precis sÄ gott hon kan utifrÄn sina förutsÀttningar. Hon gnÀller inte utan hon gör just bara vad hon kan och mÄste göra liksom.
 
I det stora hela sÄ kÀnns det bra för mig. Jag ser att mamma har det sÄ bra som hon bara kan ha det just nu. Hon bor fint. LÀgenheten dÀr hon bor Àr stor och nyrenoverad och fin utsikt har hon ocksÄ. Personalen Àr bra och ringer hon pÄ dom sÄ kommer dom inom 5 minuter. Hon har ocksÄ ett larm som hon kan trycka pÄ om hon tex skulle rÄka ramla. Larmet sitter pÄ hennes arm.  Hon har det liksom inte sunkigt och  jÀvligt dÀr hon bor, Àven om det naturligvis Àr trÄkigt och hemskt att hon ska behöva vara sÄ sjuk nÀr hon bara Àr 57 Är gammal.
 
Men för mig kÀnns det ÀndÄ skönt att mamma har det sÄ bra som hon kan ha det just nu. Jag kÀnner mig stark och mÄr inte dÄligt pÄ nÄgot sÀtt. Jag gör ju vad jag kan för min mamma och igÄr hade vi en trevlig stund i nÄgra timmar.
 
Jag lider naturligvis med min mamma, men jag kÀnner inte att det Àr jobbigt att besöka henne. Mamma har sagt att om jag besöker henne nÄgon gÄng i veckan sÄ Àr hon nöjd med det. Det ska jag naturligtvis göra.
 
Jag ska inte sticka under stolen med att  min mamma genom Ären inte alltid har varit sÄ snÀll. MÄnga saker har varit riktigt jobbiga för mig  och detta har jag ocksÄ för nÄgra Är sedan pratat  med mamma om rÀtt ordentligt. Jag har ocksÄ bearbetat mycket genom att tex skriva om hur jag ser pÄ allt i min sjÀlvbiografi. Men allt som har varit har jag och mamma kommit överens om att inte ta upp igen. Hon har fattat vad jag tycker om allt som har varit, och jag har slÀppt och gÄtt vidare i mitt liv. Det Àr bara nuet som gÀller  för bÄde mig och mamma. Man fÄr ta en dag i taget. Jag kommer att besöka Uddevalla och min mamma med jÀmna mellanrum och hur allt  blir fÄr man ju sen se.
 
Jag har frÄgat min mamma om jag fÄr skriva om detta min blogg och hon sÀger att jag fÄr skriva precis vad jag vill. DÀremot vill hon inte vara med pÄ bild. Det respekterar jag naturligtvis.
 


Jag kan alltid komma pÄ saker att göra.

IgÄr hade jag en dag med mycket grejande frÄn tidig morgon till sent kvÀll. Jag kan hela tiden komma pÄ saker som jag kÀnner att jag vill göra. Ibland finns det ingen "broms" utan man bara kör. IgÄr nÀr klockan typ blev mitt i natten sÄ fick jag bara bestÀmma mig för att dra i handbromsen och sÀga till mig sjÀlv att sÄnt jag kÀnner att jag vill fÄ gjort nu, dessa saker fÄr jag vÀnta med till imorgon. Jag fÄr inte glömma att jag ska gÄ och lÀgga mig innan klockan blir söndagmorgon. Strax efter midnatt kom jag i sÀng och det vara bra att jag bromsade dÀr. Denna söndag hade nog blivit helt förstörd annars. Har jag varit uppe under natten sÄ fÄr jag ju typ "myror" och huvudet och jag orkar ingenting dagen efter. Nu kÀnner jag att jag orkar hur mycket som helst denna söndag, och det Àr ju bra nÀr det Àr sÄ fint vÀder, precis som det var igÄr.

 


BubbelbloggđŸ„‚đŸŸ

đŸŸđŸ„‚đŸ„‚Rebecca & Fionaâ€ïžđŸ”„â€ïžđŸ”„

 


TÄget instÀllt igen!

Jag sitter just nu pĂ„ en buss mot Uddevalla. I tisdags hade jag ju tĂ€nkt Ă„ka till Uddevalla, men tĂ„get blev dĂ„ instĂ€llt och dĂ„ orkade jag inte bry mig. 


Idag fĂ„r det bli en tur istĂ€llet. Jag tĂ€nkte att jag skulle ge tĂ„get en andra chans, men det visade sig att tĂ„get som jag hade tĂ€nkt att ta frĂ„n VĂ€nersborg var instĂ€llt. Buss ersĂ€tter och denna gĂ„ngen satte jag mig pĂ„ bussen. 

Jag vill gĂ€rna slippa Ă„ka buss. NĂ€r man jobbar ju med busskörningen var och varannan dag sĂ„ vill jag inte Ă„ka buss pĂ„ fritiden. Men idag fick det bli bussen. Det Ă€r bara att ta det lugnt sĂ„ ska man vĂ€l snart kunna vara i Uddevalla. Rebecca & Fiona💖💖

Jag har kollat lite pÄ var jag inom en ganska snar framtid kan Äka och kolla Rebecca och Fiona live. Jag gissar att deras gig Àr fett coola att se live. Klart jag vill se nÄgon konsert liksom. För mig blir ju det lite extra coolt ocksÄ eftersom jag har varit ute och festat med dom i Stockholm för ca en mÄnad sedan.

Jag har kollat pÄ tvÄ tillfÀllen som skulle kunna funka för mig. Den  11 augusti kommer Rebecca och Fiona till Way Out West i Göteborg. Jag har en biljett till just den dagen. Jag vet ÀndÄ inte om jag ska Äka, men det Àr ett alternativ som jag kan tÀnka mig bara för att jag vill se Rebecca och Fiona live.

Ett annat alternativ skulle kunna vara Gröna Lund. DÀr kommer Rebecca och Fiona köra ett gig den 14 september.  Det Àr inte omöjligt att jag stÄr dÀr pÄ "Grönan" dÄ. Jag ska till "Grönan" den 23 augusti för dÄ ska jag se Little Jinder live dÀr. Det har jag redan bestÀmt mig för.  Om jag ocksÄ kommer kolla Rebecca och Fiona pÄ "Grönan" det ÄterstÄr att se. Men jag ska i alla fall försöka fixa sÄ jag kan se nÄgot gig inom den nÀrmaste framtiden. Rebecca och Fiona Àr ju tvÄ grymt coola och vÀldigt snÀlla tjejer. Jag vet ju faktiskt nÄgot om den saken. Klart jag vill se dom live nÀr dom genomför ett gig liksom.

Vi fÄr se nÀr det blir bara. Denna coola t-shirt fÄr jag vÀl se till att ha pÄ mig.

NÀr jag stÄr och kollar in vÀrldens grymaste tjejer (Rebecca och Fiona). sÄ kommer jag att njuta varenda minut. Det kan jag lÀtt sÀga redan nu. Hur kan det ens finnas tjejer som Àr sÄ fina, snÀlla och coola som Rebecca och Fiona Àr. OMG WOW WOW WOW!!!

 


Min fredag via snapchatđŸ‘»đŸ‘»

Har haft en lugn och bra fredag. Slappade mycket under morgonen och sen har jag jobbat lite. Mycket mer har jag inte att sĂ€ga om min fredag. 


Det blev nÄgra fina bilder pÄ snapchat. DANNEBLOGGEN heter jag dÀr om nÄn undrar. Nu fortsÀtter kvÀllen med bubbel. Det Àr ju fredag!!Fredag (2017 06 16)

Idag Àr det fredag! Wow!!

Jag kommer inte att göra sÄ mycket annat idag Àn att jobba. Det blir mest slappa annars. Det Àr ju ÀndÄ fredag och jag Àr dessutom ledig i helgen sÄ man kan ju alltid ha lite "bubbelparty" ikvÀll. Vi fÄr se hur det blir.

Det blir nog en bra dag i alla fall. Det Àr ju som sagt fredag och jag har det arbetspasset som jag gillar bÀst. Hade det inte varit sÄnt jÀkla skitvÀder idag sÄ hade denna dagen varit mer Àn bara bra. Sen ska man ju inte klaga.  Jag mÄr bra, kÀnner mig nöjd med mycket. Ibland mÄste jag ha med idioter att göra och ibland Àr inte ens vÀdret bra, men sÄnt ska inte fÄ förstöra min dag. Speciellt inte nÀr det Àr fredag.

 


Min torsdag genom Instagram.

Jag har haft en bra torsdag. Jag Ă€r ju riktigt nöjd med löpningen som jag startade denna dagen med. 


Jobbet var ocksÄ bra. Jag körde ju bÀsta linjen, VÀnersnÀs. Det vara bara njuta hela vÀgen ut och tillbaka. Samtidigt var jag bara glad över att jag slapp att köra i och mot TrollhÀttan idag. Det har tydligen varit kaos i trafiken med stort K i TrollhÀttan idag. NÀr man hörde det dÄ var man extra glad över att det typ aldrig bli kaos pÄ VÀnersnÀs. Imorgon kör jag samma pass igen och dÄ blir vÀl bÀsta passet Ànnu bÀttre för dÄ Àr det ju Friyay!!!

HÀr under fÄr ni lite av min dag genom min Instagram. DANNEBLOGGEN heter jag dÀr.Rör, babblar och "tjötar".

 
 


Jag kommer att prioritera mitt ekonomiska mÄl.

Jag sitter och funderar pÄ vad jag vill med resten av detta Äret. Det jag först tÀnker pÄ Àr att jag vill spara ihop en hel del pengar som jag sen i slutet av Äret ska bestÀmma mig för vad jag ska göra med. Jag har en bra plan och specifik strategi som jag tÀnker följa. Varje mÄnad under resten av Äret sÄ har jag redan nu bestÀmt hur mycket pengar jag ska spara varje mÄnad. Jag komer att lyckas med mitt nuvarande ekonomiska mÄl. Jag Àr bergsÀker pÄ det. Att hÄlla budgeten som jag har satt upp för varje mÄnad kommer att vara prioritering nr 1 för mig. Om jag nÄgon gÄng i Är stÄr inför ett val att genomföra nÄgot som kommer att sprÀcka den budget jag har satt upp, dÄ kommer jag att vÀlja att inte genomföra den grejen. Det spelar ingen roll om jag vill. Jag vill hellre var noga med pengar och spara  de pengar som jag vill fÄ ihop. Ingenting ska fÄ hindra det.

Jag kommer att kunna ha det bra i alla fall. Jag behöver inte snÄla. UpplÀgget Àr sÄdant att det för varje mÄnad som gÄr kommer att bli lÀttare och lÀttare för mig att spara den summan jag vill spara varje mÄnad. Jag vill ju fortsÀtta göra coola och roliga grejer. Lika coola, eller varför inte nÄgot som kÀnns Ànnu hÀftigare Àn mycket av de jag redan har fÄtt uppleva i Är. För att kunna göra det sÄ behöver jag ju cash. Jag har cash redan nu och jag skulle redan nu kunna göra en hel del, förutsatt att det rÀcker med att jag har pengar. Men jag vill mer hela tiden. Vill jag mer Àn vad jag kan göra nu, dÄ mÄste jag ju först skapa fixa förutsÀttningarna, och göra mer sen. Jag kÀnner mig ocksÄ motiverad att spara pengar nu. Jag kÀnner ju att jag kan fixa mitt ekonomiska mÄl ganska lÀtt. Dessutom gÄr ju ett halvÄr ganska fort. Dessa tvÄ faktorer Àr en tillrÀcklig motivation för mig. Jag kan ju om jag vill, och jag vill.. 

 
 


Onsdag (2017 06 14)

 Jag startade dagen med en springtur. Fan va lÀtt det Àr att strunta i det bara. Jag mÄste liksom sÀga till mig sjÀlv flera gÄnger att det kommer att kÀnnas bra efterÄt. Inte nu, inte under varvet, men efterÄt. Sen tar jag mig ut i alla fall.  Det blev en runda pÄ ca 4 km. Helt ok runda och nu kÀnner jag att jag har fÄtt gjort det jag vill fÄ gjort idag.
 
 Jag ska snart ta mig till jobbet. Jag sÄg att jag hade ett möte inplanerat som jag tydligen ska börja denna arbetsdagen med. Det Àr samma möte som jag trodde jag skulle ha i fredags, men dÄ blev det ju nÄgot miss i planeringen och jag visste inget och den jag skulle ha mötet med sa att det var nÀsta fredag som mötet skulle vara enligt hans planering. Men den som hade planerat hade lagt mötet en vecka tidigare. Nu blir det tydligen idag istÀllet. FÄr se om det blir nÄgot.
Köra buss ska jag ocksÄ göra. Jag har en ganska lÄng arbetsdag att tag tag i. Det Àr bara att "köra liksom.
 


Paparazzi ✖✖23 augusti pÄ "Grönan".

Nu har jag vÀl fixat allt sÄ att jag den 23 augusti kan se Little Jinder pÄ Gröna Lund. TÄgbiljett, hotell, "grönt kort " och semester har jag redan fixat.
Dessutom har jag ju en grymt fin Little Jinder t-shirt som jag naturlivgvis kommer att ha pÄ mig nÀr jag kollar pÄ konserten pÄ "Grönan"
IkvÀll  Àr Little Jinder i Ystad, men jag vÀntar som sagt med att se henne tills det Àr dags för "Grönan". Det kommer ju att bli en hÀftig upplevelse för mig. Desutom har jag ju aldrig varit pÄ en konsert och sett en spelningen med nÄgon som jag en gÄng har Àtit en middag och festat tillsammans med pÄ Tjoget och Spybar.
 
 Riktigt coolt blir nog detta pÄ "Grönan" i augusti!!
 
 
 


TÄget instÀllt och dÄ bryr jag mig inte.

 
Idag hade jag tĂ€nkt att ta tĂ„get till Uddevalla, men jag kom bara till Öxnered och dĂ€r fick jag kliva av. TĂ„get blev instĂ€llt. Man sa att det berodde pĂ„ strömavbrott i Uddevalla. Jag hade kunnat Ă„ka ersĂ€ttningsbuss till Uddevalla, men jag orkade liksom inte bry mig. Jag Ă€r inne i en period nu dĂ€r jag bara vill "chilla" och dĂ€r jag inte orka med misnta lilla problem med saker jag ska göra. Det lĂ€ttaste var bara att skita i att Ă„ka till Uddevalla. IstĂ€llet tog jag tĂ„get tillbaka till VĂ€nersborg. Jag hade liksom ingen lust att vĂ€nta pĂ„ en ersĂ€ttningsbuss en halvtimme i Öxnered för att sen Ă„ka till Uddevalla. Resan med buss hade sĂ€kert tagit en halvtimme den ocksĂ„. Om tĂ„get inte hade blivit instĂ€llt dĂ„ hade jag varit i Uddevalla pĂ„ 20 minuter.
 
Jag valde idag bara att göra det lĂ€ttaste som jag kunde komma pĂ„ nĂ€r jag blev stĂ„ende i Öxnered. Strunta i allt och bara Ă„ka hem igen. Jag orkade liksom inte bry mig mer idag. HĂ€r Ă€r vĂ€l ett exempel pĂ„ att det kan vara en nackdel att inte ha en bil. DĂ„ hade man ju sluppit detta, men samtidigt rĂ€knar man ju med att tĂ„gen bara ska gĂ„ somm vanligt.
 
Jag kÀnner vÀldigt ofta nu att jag inte riktigt orkar bry mig. Jag har tÀnkt rÀtt mÄnga gÄnger den senaste tiden att jag bara ska strunta i allt som jag tex har tÀnkt pÄ att jag ska göra under de nÀrmaste mÄnaderna. Det kÀnns bara lÀttare att inte bry sig, fast samtidigt vill inte bara ge upp nÄgot som jag sen lÀnge har tÀnkt att jag ska göra.  Vissa saker har man ju tÀnkt pÄ lÀnge och nÀr det vÀl Àr dags dÄ vill jag ju göra sÄnt som man tror kommer att bli riktigt kul. Jag kommer ju bara att bli besviken pÄ mig sjÀlv om jag struntar i allt och bara stannar hemma. Man fÄr vÀl Ànnu en gÄng försöka att bita ihop lite, fast idag orkade jag inte bry mig, och det kÀnns helt ok att jag gjorde som jag gjorde.
 
 


Vill bara vara och leva i nuet.

Skönt att man Àr ledig idag. Jag har en rÀtt mycket jag vill fÄ gjort under förmiddagen och sen vid lunchtid ungfÀr ska jag Äka ivÀg pÄ en grej och vara borta nÄgra timmar. 
 
IgÄr hade jag en lÄng arbetsdag och den kÀndes i kroppen nÀr jag kom hem. Jag var sÄ jÀkla trött sÄ jag kunde knappt stÄ pÄ benen nÀr jag borstade tÀnderna. Jag somnade vÀldigt lÀtt efter att jag hade gÄtt och lagt mig. NÀr jag sen vaknade till ganska tidigt i morse sÄ hade planen sen igÄr varit att jag skulle ta mig upp direkt eftersom jag vill fÄ gjort ganska mycket under morgonen idag. Men,  jag var sÄ jÀkla trött. Jag orkade bara inte. Somna om gjorde jag och klockan 08:00 gick jag upp och skutta istÀllet.
 
Jag hÄller just nu pÄ nere i tvÀttstugan, Jag har kört lite soptunnor och jag har plockat iordning lite nu pÄ morgonen. Förra veckan hade jag bestÀllt en hel del grejer och igÄr var min postbox full med saker som jag hade bestÀllt. De var lite biljetter till kommade grejer som jag har pÄ gÄng. Jag fick Àven seminarieprogrammet för Ärets BokmÀssa som jag har planerat att besöka i höst.
 
Annars Àr det vÀl sÄ att jag hela tiden gÄr runt och tÀnker pÄ  att jag ska "tagga" ner och inte greja för mycket med nÄgot. Mycket av allt jag har pÄ gÄng, eller mycket av sÄnt jag vill göra kan jag ÀndÄ inte göra sÄ mycket med just nu. DÄ Àr det  ju det bÀsta man kan göra  att inte bry sig. Jag vill egentligen inte ens tÀnka pÄ nÄgot som jag ska göra som  inte hÀnder nu, eller vÀldigt snart. Fortfarande vill jag bara "chilla" och inte göra sÄ mycket annat Àn att bara vara. Vara och leva i nuet.
 
 
 
 
 


V 24

Ny vecka har det blivit. Jag vet att jag har en hel del timmar att avverka i bussen under denna veckan. Min semester börjar inte förrÀn i slutet av juli.  Jag fÄr jobba pÄ ett bra tag till och kÀnna evig lÀngtan till den dÀr semestern som man i alla fall fÄr, men som gÄr vÀldigt fort att ha. DÀremot nÀr man jobbar pÄ och lÀngtar till semestern, dÄ kÀnns det alltid som man har ett helt Är kvar av jobb (oavsett om man bara Àr en dag ifrÄn) innan det Àr dags att börja sin semester.
 
Denna kÀnner jag att jag mÄste försöka röja upp lite metyp allt sÄ jag fÄr lite ordning. NÀr jag gick upp i morse sÄ hade jag en kÀnsla av att jag inte riktigt visste vad jag skulle börja med att göra. Myycket Àr sÄ röribgt och jag mÄste börja med att bara sÀtta mig ner och fundera pÄ vad jag kÀnner att jag behöver göra. Bara det attdet typ ligger grejer utspridda över hela min lÀgenhet kÀnns som ett problem, Àven om det Àr ett vÀldigt litet sÄdant.
 
Jag vet inte riktigt vad jag ska göra med denna veckan. Jag har som sagat en del jobb att göra bakom ratten, annars inga planer direkt. Fast tittar jag mig omkring sÄ ser jag ju direkt vad jag behöver göra.  Jag behöver röja upp. FÄ lite bÀttre ordning. FÄ lite bÀttre koll pÄ vad jag har gjort och behöver göra framöver. Typ sÄ Àr det nu. Jag kÀnner att jag inte riktigt vet var jag ska börja, men det Àr bara att böra mednÄnting och sen bara göra fÀrdigt det man har börjat med för att sen göra nÀsta grej.
 
Veckan har börjat och jag vet snart vad jag kommer at börja göra.
 
 
 


Bildblogg!!

 


Vaken i nÀstan 2 dygn.

 Jag har haft nÄgra av de sjukaste 2 dygn i mitt liv. FrÄn fredag morgon sÄ lyckades jag hÄlla mig vaken i 2 dygn, och Àrligt talat jag kÀnde mig aldrig trött överhuvudtaget. Hur Àr det ens möjligt? Hur var det ocksÄ möjligt för mig att fÄ sÄ sjukt mycket gjort under 2 dygn som jag har fÄtt. Om jag hÄrdrar det lite, men inte mycket, sÄ kÀnns det som att jag har fÄtt mer gjort under dessa 2 helvakna dygn Àn vad jag brukar fÄ pÄ en hel vecka.
 
Fredag morgon: Grejade med det gamla vanliga. Vardagligt "trökgöra" ni vet. SÄnt som Àr stÀndigt Äterkommande. Handling, stÀdning osv...
 
Fredag eftermiddag:. Jobb jobb jobb... ett möte pÄ jobbet som jag skulle sitta pÄ i 90 minuter var inplanerat, men det blev inget pga av nÄgon miss i planeringen, men det var i alla fall inte mitt fel. Det blev lite snurr i huvudet pÄ mig nÀr jag kom till jobbet, men allt ordnar sig ju till det bÀsta, men inget möte och ingen busskörning. Betalt hade jag, emn vad jag gjorde pÄ jobbet, det vet jag inte. 
 
Fredag kvÀll: Jobb..(busskörning) och nÀr arbetsdagen var över sÄ fick jag för mig att jag skulle ta mig till Göteborg och festa lite. Samtidgt var jag instÀlld pÄ att det skulle bli alkoholfritt. Jag har ju jobb hela helgen liksom. Det blev Göteborg och kul blev det ocksÄ.
 
Natten mellan fredag och lördag: AnlÀnde till Göteborg med tÄget Jag festade genom att dricka energidryck i massor. Det var avspÀnt och lugnt och jag kÀnde mig nöjd över att jag inte hade hÄllit mig hemma , ilket jag först tÀnkte att jag skulle göra.
 
Lördag morgon: Tog första bÀsta tÄg frÄn Göteborg. Kom hem klockan 07:00 pÄ morgonen och tÀnkte vÀl att jag skulle gÄ och lÀgga mig. Men allt "bubblande med energidrycker gjorde ju att jag kÀnde typ "överenregi deluxe"
 
Lördag kvÀll och natten mellan lördag och söndag. Jobbade pÄ under kvÀllen och natten. Ganska mÄnga snackade Dannebloggen med mig. Allt kÀndes bra och det var trevligt att jobba. Jag levde pÄ mer energidryck, men klockan 03:30 pÄ morgonen sÄ kröp jag i sÀng efter att ha varit vaken i nÀstan 2 dygn.
 
Fundering:
Helt sjukt att man inte har kÀnt av nÄgon trötthet överhuvudtaget. Det kan ju ÀndÄ inte vara sunt att inte sova pÄ sÄ mÄnga timmar, men jag mÄste erkÀnna att bara orka hur mycket som helst utan att kÀnna nÄgra begrÀnsningar alls var jÀkligt hÀftig. Jag var som en maskin som bara jobbade bÀttre och bÀttre ju varmare den blev. Helt galet, men jÀkligt hÀftig "powerkÀnsla" var det. 
 
 


Överenergi deluxe!

Jag har precis kommit hem efter en löprunda. Jag har inte sovit pÄ minst 24 timmar. Efter gÄrdagens jobbande sÄ Äkte jag ner till Göteborg och festade lite. Jag festade alkoholfritt. Jag drack typ energidryck hela natten. Nu under morgonen har jag haft vÀrsta överenergin. Jag har lagt upp "megamycke" med sk hÀndelser pÄ Instagram. Jag har varit pÄ hemköp och hÀmat ett paket. Jag bloggar som fan, och nu har jag precis kommit hem frÄn en löprunda.
 
IkvÀll ska jag jobba sÄ jag fÄr inte glömma att gÄ och lÀgga mig, men jag lÀr nog vara vaken ett tag till. SÄ mycket power och energi som jag har nu har jag nog fan inte kÀnt pÄ minst 10 Är. Lite hÀftigt kÀnns det, men samtidigt Àr ju detta  helt sinnessjukt.
 
 


Abstinensen jag kÀnner kan vara jobbig.

Jag har varit rÀtt bra pÄ att "chilla" den senaste tiden. Jag har taggat ner och det stora hela sÄ kÀnns det bra. Jag kÀnner kroppens signaler och dom tar jag pÄ allvar.

Men det finns nÄgot som Àr jobbigt nÀr man liksom taggar ner och tÀnker att man inte ska göra lika mycket som nÀr man typ var uppe i varv och det var ett jÀvla röj med tex jobb och annat grejande. Det Àr abstinensen pÄ att göra mer saker nÀr man samtidigt kÀnner att man ska ta det lugnt. Jag kÀnner att jag vill göra mer grejer redan nu. Jag hittar ingen ro. NÀr jag kÀnner abstinens sÄ försöker jag hitta nÄgot att sysselsÀtta mig med. Lite panik fÄr jag nÀr det bara stÄr still. Huvudet vill mer Àn vad kroppen kanske tÄl. Hur ska man kunna "tagga" ner maximalt nÀr man hela tiden Àr sugen pÄ att göra mer grejer som krÀver att man "taggar" upp. Det Àr sÄ jÀkla jobbig kÀnsla med abstinens pÄ saker. Jag kan tÀnka mig att en knarkare kan kÀnna som jag nÀr hen fÄr abstinens pÄ nÄgot narkotika. Eller en rökare som bara kÀnner det dÀr jÀvla röksuget. Eller den dÀr spelberoende personen som inte kan sluta spela, trots att det innebÀr att han förlorar vÀnner och familj. Jag Àr inte inne allt sÄnt dÀr skit, men abstinenskÀnslan kan nog vara den samma. Den Àr jobbig att hantera för man finner ju ingen ro i kroppen om man inte gör det man kÀnner abstinensen pÄ. Ibland lyckas jag stilla min kÀnsla av abstinens nÀr jag hittar nÄgot helt annat att göra som det kanske Àr lite fart i. NÄgot som gör att jag taggar up pÄ nÄgot helat annat som sen inte blir till ett beroende. Dt Àr ju bara det att jag vill inte tagga upp med nÄgonting. Jag vill bara tagga ner. För mig kÀnns det sÄ jÀkla svÄrt att göra. Jag Àr liksom alltid pÄ vÀg nÄgonstans och det Àr inte nÄt som man bara tagga ner ifrÄn. För jag typ alltid varit som jag Àr. Oj oj...

 
 
 


BĂ€sta matchen🏓

Jag sitter och tittar pÄ bordtennis. VM-finalen i herrsingel som avgjordes för nÄgra dagar sedan. Detta Àr en av dom bÀsta matcher som jag nÄgonsin sett. BÄda spelarna tar fullstÀndigt ut sitt max, och bÄda spelarna mÄste göra en bra prestation för varje poÀng som dom ska vinna. Det Àr bara att se och lÀra av Kina och deras pingis. Detta Àr sÄ sjukt bra spel sÄ att man tror nÀstan inte att det Àr sant. HÀr Àr hela matchen i sin helhet.Arbete och grejande.

Fredag har det blivit och senare ska jag ta tag i arbete. Arbete, arbete och abete. Det  har jag idag, och hela helgen. Bara att bita ihop och köra ju.
 
Jag sÄg nu pÄ mogonen att jag hade fÄtt in lite extrapengar. Jag visste att dom skulle komma in tids nog, men jag blev lite överraskad över att dessa pengar hade kommit in  nu. Det Àr ju alltid kul nÀr man fÄr in lite cash, men dessa pengar kommer snart att gÄ ut igen. Easy Come, Easy Go liksom. Jag har dessutom bestÀllt en grej som jag just nu Ängrar att jag valde att köpa. Fast nu nÀr jag fick in lite extra pengar sÄ kan man ju tÀnka att det var nÄgon annan som betalde just den grej jag nu inte ville ha. DÀrför bryr jag mig inte sÄ mycket om jag ibland rÄkar göra nÄgot som kostar pengar som jag sen Ängrar. Jag tycker ÀndÄ det Àr bÀttre att jag  grejar och försöker fixa saker Àn att det blir sÄ dÀr att man blir sittande hÀr och Ängrar saker som man aldrig gjorde. Ur allt grejande, oavsett om man gör rÀtt eller fel sÄ finns det alltid saker som sen i slutÀndan blir bra.
 
 
Ha en trevlig dag!
 
 


VM 2017 - HerrfinalLedig dag och kort löprunda.

Skönt med med Ànnu en ledig dag. Jag har massor med jobb i helgen, men det kÀnns ju dÄ bra att man ÀndÄ har tvÄ lediga dagar denna veckan.
 
Jag startade dagen klockan 07:00 med en löprunda. Jag körde bara ca 4 km. Det tog ju emot sÄ Ànda in i helvete pÄ förra springturen som jag körde pÄ ca 12 km. Det fÄr bli nÄgra kortare varv ett tag framöver. Mycket kÀnns sÄ jobbiga med det dÀr lÄnga varvet sÄ jag fÄr kÀnna mig lite mentalt starkare innan jag ger mig pÄ det igen. Springer jag 4 km lite var och varannan dag sÄ duger det gott ocksÄ. Jag kÀnner mig ÀndÄ bra i kroppen och sÄ. SjÀlva trÀningen ger ju resultat Àven om det kÀnns tufft och tungt ibland. Sen kanske jag testar grÀnserna lite för mycket. Jag provar hela tiden vad som Àr mitt max och vad jag klarar som mest. Ofta tar man ju i för mycket och dÄ övergÄr det dÀr "maxtempot" till vÀldigt lÄngt under vad man egentligen skulle klara av om man bara sÀnkte tempot lite. 
Nu nÀr löprundan ÀndÄ Àr fixad för idag sÄ blir det nog mest salppa hela denna torsdag. Jag har vÀl lite nÄgra blogginlÀgg som jag vill fÄ ner i text. Klockan 09:00 kommer en lÀkare att ringa till mig. Det Àr inte sÄ att jag riskerar att fÄ nÄgon dödsdom eller nÄt med det samtalet. Det Àr typ bara lite information om olika erbjudanden som finns för mig att ta del av. Jag fattade det sÄ i alla fall.
Ha en trevlig dag!
 
 
 
 
 


Har lite planer för resten av Äret.

Jag Àr inne i nÄgon period nu dÀr jag sitter uppe ganska lÀnge pÄ nÀtterna. Lite rast lös Àr man kanske, eller sÄ Àr det bara att man kÀnner bra fart i kroppen. Jag kÀnner ju nÀstan aldrig heller att jag mÄste gÄ lÀgga mig  tidigt för att jag ska upp tiigt nÀsta dag. Sitter jag uppe till sent pÄ natten sÄ vaknar jag ju ÀndÄ senast klockan 08:00. Sen kanske man ligger kvar nÄgon timmen, men 09:00 Àr man lÀtt uppe och skuttar. Lever man som jag gör sÄ Àr ju fördelen att jag i princip kan gÄ och lÀgga mig nÀr jag vill , och ocksÄ kliva nÀstan nÀr jag vill.
 
Jag har de senaste dagarna funderat lite pÄ vad man ska hitta pÄ i lÀngre fram under detta Äret. Det Àr detta Äret jag mest funderar pÄ. Jag vill Äka till Göteborg och kolla BokmÀssan i höst. De mesta Àr vÀl redan nu fixad och klart för den grejen, och jag tror det blir kul. Jag vet inte om det Àr nÄgot för mig för jag har ju aldrig besökt BokmÀssan tidigare. Men jag mÄste ju vÄga uppleva det. Jag kanske Àlskar det.
 
Men BokmÀssan Àr ju inte förrÀn i höst. Innan det sÄ har jag ju funderat pÄ lite andra grejer. jag skrev lite om det i mitt förra blogginlÀgg. Klart jag vill se Little Jinder (23 augusti) och sen Rebecca och Fiona (14 september) Jag har redan nu bokat hotellrum. Blir det inget, eller om det visar sig att man fÄr sova hos nÄgon snÀll mÀnniska i Stockholm sÄ kan man ju alltid avboka. Jag har nog slagit mig till ro med att jag inte kommer att besöka UmeÄ i December dÄ under MusikhjÀlpenveckan. Jag kÀnner att jag hellre sitter hemma under en filt med en kopp choklad och kollar MusikhjÀlpen pÄ TV. Jag kÀnner inte att jag riktigt att det Àr vÀrt att bry sig. Inte i Är i alla fall.  Men tvÄ fett coola gig, och fÄ se coola tjejer upptrÀda pÄ "Grönan" i Stockholm kÀnns roligt och vÀrt att Äka och kolla pÄ.
 
Jag tittar nu pÄ alla möjliga saker igen. Jag gillar vÀl inte riktigt nÀr allt bara stÄr stilla den ena mÄnaden efter den andra. Mycket av allt jag funderar pÄ att göra blir det i slutÀndan ingenting med. Jag kanske vill, men lyckas inte fixa det. SÄ Àr det ju ibland och det fÄr man ju bara acceptera. Detta med Stockholm och "Grönan" Àr nog inga problem att fixa, men mycket annat som jag nu tÀnker att jag vill göra vet jag inte om jag fixar. 
 
  Jag planerar ju nu i alla fall och kör pÄ. Jag ser om det funkar. Funkar det inte sÄ slÀpper jag det. Funkar det, dÄ öser jag pÄ och förhoppningsvis fixar jag det. Det kÀnns bÀttre att göra sÄ Àn att bara fundera pÄ om det funkar eller inte. Köra pÄ Àr vÀl det bÀsta man kan göra. Grejar man med mycket saker sÄ blir det ju alltid nÄgot med nÄnting. Grejar man inte alls sÄ blir det heller aldrig nÄnting med nÄgot.
 
 
 
 


2017 08 23 - 2017 09 14

Sitter och planerar lite inför sommaren och hösten.

Jag vill Ă„ka och se Little Jinder (23 augusti) och Rebecca & Fiona (14 september) pĂ„ Gröna Lund. Jag har nog redan bestĂ€mt mig för att det fĂ„r bli sĂ„. Lite roligt mĂ„ste man ju ha, och dessa tvĂ„ gig blir ju fett coola. Klart jag vill se!!âœŒïžđŸ€˜đŸŽ€đŸ’š

 


AvspÀnda dagar.

Det Àr skönt med en ledig dag igen. Jag var ju ledig helgen och sen jobbade jag en dag, och nu Àr jag ledig igen. Jag tar det lugnt och jag kÀnner mig vÀldigt avspÀnd. Den senaste tiden Àr det just avspÀnd jag har kÀnt mig. Jag tÀnkte först pÄ det igÄr nÀr jag jobbade. Jag har varit maximalt avspÀnd en lÀngre tid, men jag har inte tÀnkt pÄ att jag Àr det. Det Àr ju sÄ det ska vara. Jag hade ju bestÀmt mig sen lÀnge för att jag skulle chilla ner efter detta halvÄret som för mig har varit rÀtt hÀftigt. Det kÀnns bara skönt nu att man lyckades tagga ner direkt, precis sÄ som jag tÀnkte att jag skulle göra. Jobbar jag sÄ Àr jag avspÀnd. Det Àr rena semestern att jobba. NÀr jag har lediga dagar sÄ Àr jag ocksÄ avspÀnd. Jag tar det lugnt, slappar i solen, Àter nÄgon middag och bara ser till att mÄ bra oavsett jobb eller ledighet. Mitt liv Àr inte perfekt, men jag kÀnner mig ganska nöjd med hur jag har det just nu. Jag ska chilla ett bra tag till, sen vill man ju att det ska hÀnda nÄt mer igen. DÄ ser jag vÀl till att det blir sÄ, men jag vill Àven dÄ kÀnna mig lugn och avspÀnd. Precis sÄ som jag kÀnner mig just nu.
 


CHAMPAGNE PROMISESđŸŸđŸ„‚đŸ„‚đŸ”„

đŸŸđŸŸ💖💖💖

How can anything be more perfect than this💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖Stay sexy and cool💚💀

💚💀Se✖VM 2017 - Damfinalen

 


V 23

MÄndag och ny vecka har det blivit. Det kÀnns just nu som jag har myror i huvudet. Jag har varit uppe halva natten. Det tog en jÀkla tid för mig att komma i sÀng i natt. Jag kom hela tiden pÄ att jag skulle göra nÄgot och det kunde jag inte strunta i. Jag gick til med ut mitt i natten, trots att jag kÀnde att jag bara borde gÄ lÀgga mig.
 
 
Jag sover ju inte sÄ lÀnge pÄ morgonen heller. Bara för att jag gÄr och lÀgger mkg sent sÄ betyder ju inte det automatiskt att jag sover lÀnge pÄ morgonen. Jag vaknar oftast tidigt och direkt kan jag fundera pÄ vad jag har som jag vill fÄ gjort under dagen. Jag Àr vÀl lite rastlös och har ofta ingen ro i kroppen sÄ ibland fÄr jag bara sÀga till mig sjÀlv att jag mÄste ligga kvar. Jag Àr i alla fall glad att jag jobbar eftermiddagar och kvÀllar sÄ jag slipper ta mig til jobbet tidigt pÄ morgonen efter att jag har varit upp en halv natt. Sen mÄste man ju sova nÄgon gÄng för annars blir man ju snart som ett lik.
 
Idag kan jag vara lite sur pÄ mig sjÀlv att jag inte inför denna veckan har planerat min ledighet frÄn jobbet lite bÀttre.Hade jag i god tid kollat upp hur jag hade haft det denna veckan sÄ had jag ju kunnat ta ledig idag och pÄ onsdag sÄ hade jag blivit ledig frÄn fredag kvÀll förra veckan till fredag eftermiddag denna veckan. Jag Àr ledig tisdag och torsdag denna veckan och dÀrför hade lite bÀttre framförhÄllning kÀnts bra denna veckan. Samtidigt vet jag inte om jag hade fÄtt ledigt om jag hade sökt. Det ju sommar nu. Det Àr inte helt lÀtt att fÄ ledigt under sommaren, men hade man sökt i god tid sÄ kanske det hade funkat.
 
Jag Àr ganska dÄlig pÄ att söka ledigt pÄ ett smart sÀtt. Jag tar ofta ledigt nÀr jag har planerat att göra nÄgot annat istÀllet. Jag tar sÀllan ledigt för ledighetens skull, fast jag skulle vilja vara bÀttre pÄ det.Det kÀnns som att  vissa förare pÄ mitt jobb, som typ har kört buss i 30 Är Àr bÀttre pÄ att hitta sÄdana dÀr veckor dÀr man typ kan tar ledig tvÄ dagar och sen vet dom att dom blir lediga i minst en vecka. Dessa veckor Àr ju inte svÄra att hitta, men jag Àr dÄlig pÄ att ha den framförhÄllningen. Jag tittar liksom inte flera  mÄnader i förvÀg hur jag har det med arbete för dÄ tycker jag bara att det ser ut som jag har sÄ sjukt mycket jobb hela tiden. Jag har ju ocksÄ bara kört buss i 11 Är sÄ jag har vÀl inte lÀrt mig precis hur jag ska göra Àn. Denna veckan fÄr jag nu jobba lite varannan dag, och sÄ fÄr det bli nu dÄ. 
 
 
 


Ett inlÀgg som jag först raderade.

För ett tag sedan skrev jag ett inlÀgg som handlade om hur jag sÄg pÄ den kritik och de pÄhopp som jag har angÄende alla pengar jag skÀnkte till MusikhjÀlpen 2016. InlÀgget jag tidigare skrev tog jag sen bort för jag kÀnde nÀr jag lÀste det att jag överreagerade och dÄ Ängrade jag vad jag hade skrivit.
 
Men nu har jag Äterigen fÄtt kritik frÄn flera personer. Allt verkar handla om pengar. Man pressar mig pÄ frÄgan om jag inte Ängrar mig att jag skÀnkte sÄ mycket pengar till MusikhjÀlpen 2016, nÀr jag nu kan fÄ sÄ mycket annat Àn de jag fick för dom pengarna. Just det dÀr Àr jag sÄ jÀvla trött pÄ att höra!  Dessutom verkar vissa mÀnniskor glömma att pengarna jag skÀnkte gick till en bra sak. Eller sÄ tycker man inte att det gÄr till en bra sak och dÀrför kanske man kritiserar mig. För mig Àr det ganska enekelt. Jag var med och bidrog för att jag vill fÄ en lite bÀttre vÀrld. Om det finns folk som tycker att jag borde ha gjort nÄgot annat för pengarna istÀllet sÄ vill jag inte veta det. Jag Àr trött pÄ att höra det och jag blir ocksÄ ledsen nÀr det uppenbarligen finns folk som tycker att jag borde Ängra mig för att jag har skÀnkt pengar. Jag kanske Àr överkÀnslig, men det Àr jag ju i min fulla rÀtt att fÄ vara.
 
MusikhjÀlpen för mig Àr ett intresse som jag har. Jag gillar den "apparat" som jag tycker att MusikhjÀlpen Àr. Alla möjliga mÀnniskor engagerar sig i MusikhjÀlpen varje Är. Massor med mÀnniskor gör nÄgot och nÀr man lÀgger ihop vad alla dessa mÀnniskor har gjort under en vecka sÄ generer det pengar, mycket pengar. 2016 blev det över 49 000 000. Det tycker jag Àr en hÀftig apparat.
Eftersom jag gillar MusikhjÀlpen för vad det Àr och att pengarna alltid gÄr till bra saker, som gör att mÄnga mÀnniskor fÄr det bÀttre sÄ tÀnker jag aldrig pÄ vad jag istÀllet kunde gjort för de pengar som jag Àr med och bidrar med. DÀrför har jag blivit sÄ jÀvla trött pÄ folk som ifrÄgasÀtter mig och försöker perssa mig till att sÀga att jag Ängrar att jag skÀnkte pengar till MusikhjÀlpen.
Daniel Johanssons foto.
 
 
Jag kommer Àven i Är att skÀnka mycket pengar til MusikhjÀlpen. Det kan jag nÀstan lova redan nu. Jag ska försöka att inte bry mig nÀr folk tycker att jag borde göra annat för mina pengar. Jag gör ju som jag vill och MusikhjÀlpen tycker jag Àr en av Ärets höjdpunkter varje Är. Dessutom har jag ju fÄtt mycket beröm och ryggdunkningar ocksÄ för att jag har skÀnkt pengar. Men problemet Àr att jag lÀtt glömmer allt de positiva som jag har fÄtt höra frÄn massor av mÀnniskor för att jag har skÀnkt pengar. Det blir lÀtt sÄ för mig att nÀr jag fÄr nÄgon negativ kritik eller blir pressad pÄ nÄt sÀtt sÄ glömmer jag  allt de som har varit positvit. Det spelar ingen roll om de som Àr negativt inte Àr en sÄ stor grej, sÄnt tar lÀtt över i alla fall. Jag fÄr vÀl försöka lÀra mig att tÀnka annorlunda dÀr. Jag Àr ÀndÄ rÀtt sÀker pÄ att jag inte kommer att sluta gilla MusikhjÀlpen för vad det programmet Àr. Kan jag Àven i framtiden skÀnka pengar till MusikhjÀlpen sÄ tror jag nog att jag kommer att göra det. I slutÀndan komer det ju dÄ inte att spela nÄgon roll vad andra mÀnnsikor Àn jag sjÀlv tycker om det. MÄr jag bra av vad jag gör sÄ Àr ju det det vikigaste, och ocksÄ det som gÀller.
 


Söndag (2017 06 04)

Jag Àr inte pÄ det bÀsta humöret. Jag kÀnner mig ofta irriterad och jag har sÀllan nÄgot tÄlamod. Lite jobbigt för mig, men ibland blir man ju sÄn. Det lÀr vÀl bli nÄgra blogginlÀgg framöver dÀr jag mest skriver om vad jag stör mig pÄ. De finns en hel del som jag har tröttnat pÄ.  Eller sÄ Àr jag bara gnÀllig och tÀnker negativt i största allmÀnhet.
 
Denna dagen började jag med löpning. Jag har inte varit ute pÄ sÄ mÄnga springturer denna veckan. Idag kÀnde jag att det var viktigt att jag tog mig ut. Jag höll pÄ att fala in i tankar som att jag inte orkar bry mig. Struntar man i det den ena dagen efter det andra sÄ vet jag av erfarenhet att man med ganska stor sannolikhet slutar helt. Det vill jag naturligvis inte. Jag vill ju köra pÄ hela sommaren. Flera gÄnger i veckan ska det vara.
 
Det blev en runda pÄ 12 km. Det kÀndes inte bra. Det var nog en av dom sÀmsta löprundorna jag gjort pÄ lÀnge. Jag fick nÀstan hemlÀngtan nÀr jag var ute pÄ varvet. Efter ca 7 km löpning kÀndes det typ katastrof, men jag kÀmpade mig hem i alla fall. Efter löprundan Ängarde jag vÀl lite att jag sparng sÄ lÄngt, fast det kÀndes ju ÀndÄ bra i kroppen. Det Àr ju bra trÀning, oavsett om löpningen kÀnns skit.
 
Efter en dusch (som kÀndes betydligt skönare Àn löprundan) sÄ blev det en middag pÄ Cyrano.
 
Annars har jag inte gjort sÄ mycket idag. Det blir mycket slappa. Jag Àr ju ledig. Jag har nÄgra blogginlÀgg som jag vill skriva. FÄr jag skrivit dom sÄ kanske jag blir lite mer positiv sen. Just nu gÄr jag mest runt och irriterar mig pÄ allt möjligt. Skriver man av sig sÄ brukar den dÀr kÀnslan vÀnda och det kÀnns liksom bÀttre.
 
 


Jag har svÄrt att hantera det.

Det kÀnns som att detta inlÀgget som jag nu tÀnker skriva kommer att handla om nÄgot som jag har skrivit förut. Men eftersom vissa hela tiden pÄminner mig och tar upp vissa saker med mig som jag inte riktigt vet hur jag ska hantera sÄ kan ju ett sÀtt vara att blogga om det, för jag vet att det kan funka nÀr man skriver av sig lite.
 
De finns mycke jag kan störa mig pÄ. Jag kan tex lÀtt bli irriterad pÄ saker som liksom upprepar sig gÄng pÄ gÄng. Om nÄgon tjatar om nÄgot en eller tvÄ gÄnger sÄ kanske man inte bryr sig, men sÄnt som hela tiden upprepar sig om och om igen blir ju i lÀngden nÄgot som man tröttnar pÄ.  Jag tycker ocksÄ att jag har svÄrt att hantera det. Jag hamnar ju lÀtt  i ett lÀge dÀr jag kÀnner att jag inte kan försvara mig. Jag försöker förklara mig genom att tala om och sÀga precis som det Àr, men nÀr det handlar om det dÀr med vad jag gör för mina pengar sÄ har jag svÄrt att inte bli arg över att vissa folk hela tiden ska pÄpeka för mig att jag har betalat för mycket, och kan göra mycket annat istÀllet för pengar som jag har valt spenderat pÄ nÄgot. Detta tycker jag att jag ofta fÄr hÄlla pÄ att prata med folk om. Jag Àr sÄ trött pÄ det, men ÀndÄ hamnar jag lÀtt i den diskussionen med folk. Det slutar alltid med att jag blir förbannad och tycker att folk inte ska bry sig. Jag tÀnker: Varför skiter folk inte i vad jag gör för mina pengar? Sen mÄr jag dÄligt över att jag inte lyckades att undvika att hamna dÀr i den diskussionen som jag sen lÀnge Àr sÄ trött pÄ att babbla med folk om. Jag kÀnner mig efterÄt ocksÄ sÄ dÄlig  att jag inte innan diskussionen börjde  borde ha kunnat rÀkna ut att det skulle bli en diskussion dÀr typ den/dom jag diskuterar med bara sÀger emot mig  nÀr jag helt Àrligt berÀttar vad nÄgonting har kostat. Jag  vill liksom inte ljuga, men nÀr jag sÀger sanningen sÄ kan vissa personer till synes bli sÄ arga pÄ mig för att jag har betalat det jag har gjort. SjÀlv tycker jag inte det Àr nÄgon "big deal" om jag tex brÀnner massor med tusenlappar pÄ en utekvÀll eller köper en resa dÀr jag kanske har 50 000 kronor i fickpengar och brÀnner dom under en och samma helg.
 
Jag försöker att inte ta Ät mig eller bry mig, men det Àr svÄrt. Just detta vill jag kunna skita i att folk tycker att jag borde ha köpt nÄgot annat Àn vad jag har köpt för mina pengar. Men jag har svÄrt att inte bry mig eller ta Ät mig. Jag blir irriterad, och ibland ocksÄ ledsen. Ofta kÀnns det som man blir idiotförklarad nÀr jag berÀttar att jag hur mycke nÄgonting har kostat. MÄnga vill ocksÄ gÀrna tala om vad jag kunde ha fÄtt istÀllet.
 
Ibland undrar jag folk verkligen tror att jag Àr sÄ dum i huvudet att jag inte vet vad jag kan fÄ för pengar. NÀr jag tex Äkte till Amsterdam i tre dagar och rÄkade tala om för en person vad det kostade sÄ sa han direkt till mig att jag för dom pengarna kunde ha fÄtt en vecka i Turkiet. Det dÀr gjorde mig direkt irriterad. Egentligen vet jag inte varför, men det kanske kÀndes som en idiotförklaring av mig nÀr jag fick höra det dÀr. Jag skiter vÀl i om jag kan fÄ en vecka i Turkiet om jag nu ville Äka tre dagar till Amsterdam. Jag vill inte Äka till Turkiet och sen blir jag arg över att nÄgon sÀger sÄ. Lite löjligt av mig kanske, men jag blir sÄn. Jag har svÄrt att inte bli arg nÀr det typ kÀnns som amn blir idiotförklarad.
 
Grejen Àr att jag mÄste vÀl nÄnstans bara lÀra mig att hantera detta. Folk kommer Àven i framtiden att pÄpeka för mig att jag inte ska betala si eller sÄ mycket för det eller det. De kommer alltid att finnas folk som vill pÄpeka för mig att jag borde ha köpt nÄgot annat för dom pengarna som jag kanske nÄgon gÄng rÄkar sÀga att jag brÀnner. Sen vet jag ÀndÄ inte hur jag ska kunna lÄta bli att inte bli förbannad nÀr det nÀstan kÀnns som folk idiotförklarar mig för att jag rÄkar spendera en hel del  pengar och har lite "cashflow" ibland. Jag kanske gör lite galna grejer ibland som kostar en hel del, men oftast Àr det nÄgot som ajg har planerat sen lÀnge. Dessutom gör jag ju saker som ajg vill göra. Om jag brÀnner tex 50 000 pÄ nÄgot sÄ kanske det har varit planerat att jag ska göra det i ett halvÄr pÄ just den grejen som jag vÀljer att lÀgga mina pengar pÄ. Jag gör ju ocksÄ vad jag vill göra för mina pengar. Jag Àr ju precis som alla andra dÀr. Jag lÀgger mina pengar pÄ de jag vill, och andra mÀnniskor lÀgger ju pengar pÄ sÄnt som dom vill göra. Alla gör vi ju olika prioriteringar i livet. De finns mycket jag drömmer om att fÄ göra. Om jag har pengar till att göra nÄgot av allt jag drömmer om att fÄ göra, varför skulle jag dÄ inte göra det? Jag kan ju tycka att jag vore en idiot om jag inte tar chansen nÀr jag har den.
 
Jag kan ibland tĂ€nka att folk som Ă€r pĂ„ mig som fan om vad jag gör för mina pengar inte har nĂ„gon insyn i min privatekonomi. SĂ„ Ă€r det ju naturligvis ocksĂ„. Jag Ă€r ju den som vet hur jag har det, och vad jag kan spenadera pengar pĂ„. Jag vet ju ocksĂ„ vad jag vill. Jag gör inte saker för att andra vill att jag ska göra det. Jag gör vad jag vill göra. Är det nĂ„got jag verkligen vill göra sĂ„ fĂ„r det kosta vad det kosta vill. Bara jag har pengarna sĂ„ Ă€r det ju lugnt.
 
Detta Àr kanske nÄgot som jag gör en större grej av Àn vad det egentligen Àr. Men jag har sÄ svÄrt att hantera detta nÀr jag sÄ ofta stöter pÄ folk som typ hela tiden frÄgar mig vad nÄgot kostar, och sen nÀstan skÀller ut mig för hur mycket pengar som jag har brÀnt, samtidigt som man ocksÄ kÀnner att man mÄste tala om för mig vad jag hade kunnat fÄ istÀllet. Tror folk att jag inte vet nÄnting utan att man mÄste lÀra mig om vad jag skulle kunna göra för mina pengar?
 
För min egen skull sÄ mÄste jag nog framöver hitta ett sÀtt att hantera detta pÄ. Jag vill egentligen inte  hamna i en diskussion med andra som handlar om vad jag gör eller borde ha gjort för pengar. Men det Àr nog nÄgot som jag aldrig kommer att kunna undvika.  Jag kommer alltid om bli arg pÄ folk som typ talar om för mig vad jag kunde ha gjort istÀllet, och sen pressar mig för att försöka fÄ mig att erkÀnna att jag Ängrar mig osv... Men att jag blir arg eller ledsen över det beror ju mest pÄ att jag inte kan hantera och liksom ta sÄnt som folk sÀger till mig  pÄ ett bra sÀtt. Jag kommer Àven i framtiden att spendera pengar pÄ lite galna grejer, oavsett vad andra tycker om den saken. Detta kommer sen folk att ha Äsikter om. Det kommer jag nog aldrig att komma ifrÄn. Men för min egen skull sÄ mÄste jag hitta ett sÀtt att hantera detta pÄ, eller hitta sÀtt som gör att jag fullstÀndigt skiter i att folk tycker att jag spenderar för mycket pengar pÄ nÄgot. Det kanske Àr det jag mÄste göra: Skita i vad folk tycker.
 
Folk tycker ju vad dom tycker, och jag kommer att fortsÀtta brÀnna pengar pÄ sÄnt jag vill göra. DÀr stÄr jag och det fÄr vÀl vara som det Àr kanske. Varför ska jag bry mig om vad andra tycker att jag ska göra nÀr jag sjÀlv tycker att dom ska skita i vad jag gör? Dessutom handlar det ju bara om pengar. Jag bryr mig inte sÄ mycket om pengar och vad saker och ting kostar. Har jag pengar til nÄgot sÄ kanske jag köper det. SvÄrare Àn sÄ Àr det ju inte.
Jag kommer nog inte sÄ mycket lÀngre i mitt tÀnkande kring detta. Kanske kommer jag framöver att kunna hantera detta som jag just har skrivit om pÄ ett bÀttre sÀtt? Om inte detta sker sÄ fÄr jag vÀl bli arg och ledsen, men försöka att inte mÄ dÄligt. För en av dom viktigaste sakerna i mitt liv Àr att jag ska mÄ bra.
 


Per Gessle och Lars WinnerbÀck - SmÄstadspratVar ute och kikade runt lite.

 
Det Àr ju lite festival i VÀnersborg dena helgen. Aqua BlÄ kallas detta. Jag var ute lite pÄ detta igÄr , men det kÀndes lite avslaget. Sen kanske det Àr sÄ att det blir lite vad man sjÀlv gör det till. Jag Àr vÀl inte inne i nÄgon period dÀr jag Àr pÄ nÄgot partyhumör. Jag har ju sen lÀnge bestÀmt att jag ska tagga ner med det mesta ett tag framöver.
 
Men igÄr gick jag i alla fall ute och kollade lite. Jag trÀffade folk som jag kÀnde. Jag trÀffade ocksÄ folk som jag inte kÀnde, men dom kÀnde igen mig. Var det nÄgot jag mÀrkte var tionde  meter sÄ var det att mÄnga vet vem Danne som har Dannebloggen Àr. Det dÀr hörde jag frÄn alla möjliga igÄr. Man sa det till, eller sÄ hörde jag det likosm i bakrunden.  En och annan ville ocksÄ ta en bild tillsammans med mig. Lite sjukt det dÀr ju. Men sÄ Àr det nÀr man gÄr ut i VÀnersborg.
 
 Man kanske skulle ha varit i Göteborg istÀllet? DÀr Àr det vÀl ocksÄ en festival denna helgen. Summerburst har nÄgon sagt att den heter. Fast det dÀr Àr nog inget för mig, och jag vill ju som sagt tagga ner nu och det gör jag, och har gjort sen jag kom hem frÄn Stockholm för 2 veckor sen.
 
FÄr se om jag gÄr ut och kollar vad som hÀnder pÄ Auqua BlÄ idag ocksÄ. Det Àr ju lite mysigt, Àven om jag inte Àr sÄ jÀkla "tagg" och "pepp" över detta Auqa BlÄ.
 
 


Ma Long VS Anton KĂ€llberg - VM 2017

 


En telefonfri dag!

 
Jag jobbade pÄ igÄr. VÀldigt lugnt var det. Jag ska snart ta mig till jobbet igen. Man fÄr jobba pÄ lite till innan jag fÄr en ledig helg igen. Det Àr ju lite festival hÀr i stan nu i helgen. Det börjar vÀl idag? Eller det kanske redan Àr igÄng, vad vet jag. Kanske tar jag ett varv nere vid omrÄdet efter att jag har slutat ikvÀll. Jag fÄr se hur jag gör och hur helgen blir.
 
IgÄr nÀr jag jobbade glömde jag min telefon hemma. Att inte ha nÄgon telefon med sig pÄ jobbet kÀndes lite ovant. Vid varje paus som jag fick med bussen igÄr sÄ kÀnde jag i fickorna efter mi telefon, men jag hade ju ingen. Herregud vad mycket man kollar i den. Jag kunde efter att arbetsdagen var slut kÀnna att det var ganska skönt att inte hza tittat i telefonen pÄ typ 8- 9 timmar. Det kÀndes bara bra att inte vara uppdaterad pÄ hur mycket som helst hela tiden. Ska man kanske ta och glömma telefonen nÀr jag gÄr hemifrÄn idag ocksÄ?
 
Ha en trevlig dag!
 


Nu Àr han tillbaka.

Nu har Johan ”pommen” de Glauce III kommit tillbaka igen. Jag Ă€lskar att lĂ€sa hans vĂ€lformulerade brev som jag fĂ„r frĂ„n honom ibland! Jag har inte hört av honom pĂ„ lĂ€nge, men igĂ„r fick jag mig ett gott skratt nĂ€r jag sĂ„g att han hade hört av sig igen.
Ska man vara Ă€rlig sĂ„ tror jag att detta Ă€r nĂ„gon som driver med mig. Jag har ju svĂ„rt att tro nĂ„got annat. Eller kan Johan ”pommen” de Glauce III var en mĂ€nniska som heter sĂ„? Johan ”pommen” de Glauce III kanske Ă€r nĂ„gon gentleman som sitter i nĂ„got slott nĂ„nstans och röker cigarr och dricker svindyrt vin i sin  chesterfield fĂ„tölj.
 
Oavsett hur det  Àr med den saken sÄ Àr breven som jag fÄr frÄn denna mannen vÀldigt underhÄllande att lÀsa.
 
 
God afton kÀre Daniel
 
Det har gÄtt mÄngen jordvarv sedan jag författade en epistel till vederbörande, ty jag har varit hospitaliserad. Jag föll nÀmligen offer för en grav trafikolycka. Gudskelov lyckades undertecknad dupera liemannen Änyo trots min digra Älder. Vistelsen pÄ lasarettet var till belÄtenhet mÄ jag sÀga. De unga samariterna tog vÀl hand om mig och medicinarna hade god kompetens.

Jag blir gladlynt nÀr du, Daniel, anför att du omigen tagit initiativ till att exercera. Det fÄr mig att erinra den goda epoken nÀr en annan var rekryt. DÄ stod 5000 meter löpning per dag pÄ timplanen. Jag minns vÄr koleriska officer, hur han beredvilligt gastade glÄpord efter de sÀvliga meniga. Det var ideligen den gÀngliga Carl som mottog okvÀdingsorden. Denne Carl var tillsynes indolent som gardist, men nÀr manskapet övade prickskytte kunde han vederlÀgga den tesen. NÄvÀl, min vigör har aldrig varit sÄ god som undertiden jag genomförde bevÀringen samt studerade till reservofficer. Löpning gör under för ens lekamen!

Det har kommit till min vetskap att din bror ska bli fader vilket bettingar att du blir onkel. Familjeutvidgning Àr sannerligen en ynnest att fÄ uppleva. Jag vill dÀrför framföra mina varmaste lyckönskningar till eder. Du gÄr in i en epok full av gamman och fÀgnad. Jag drar mig till minnes nÀr min framlidne hustru Margarethe delgav att hon var i grossess med vÄr son Gustaf. Jag sabrerade huvudstupa den finaste champagne jag hade i vinkÀllaren, euforin var absolut. Havandeskapet gick över all förvÀntan, den tredje september anno 1957 nedkom ett vÀlskapt litet gossebarn! Cigarren tÀndes och gemaket fylldes med vÀlbehaglig rök. Sedan den dagen har jag alltid haft en följeslagare i vÄtt som i torrt. Det krÀvs dock att man smörjer relationen mellan generationerna. Mitt spörsmÄl till dig blir helt sonika, hur ska du underhÄlla relationen mellan dig och din framtida nevö eller niece?
 
Med vÀnlig hÀlsning
Johan ”pommen” de Glauce III
 
Jag vet inte hur mĂ„nga brev jag genom Ă„ren har fĂ„tt som liknar detta som ni just lĂ€ste. Men Johan ”pommen” de Glauce III Ă€r alltid lika vĂ€lformulerad i alla fall.
 
 


Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE