Videoblogg - I Love Amsterdam.Bad och nu film.

Har precis slappat lite i ett varmt bad .


Skönt att bara sitta där och inte göra något, bara tänka på hur bra man har haft de. De har varit några roliga dagar i amsterdam och jag är jätte nöjd med detta.

Nu får de bli en film och sitta i massagestolen. Mycket massage får de bli sen kommer jag att sova gott. Imorgon börjar vardagen igen med en ny arbetsdag. Skönt att man bara jobbar 2 dagar denna veckan sen är jag ledig igen. En bra mjukstart som man inte kan klaga på.

Hej och godnatt amsterdam.Home Sweet Home !

Lite tankar om denna resa och framtiden.

Sitter här och funderar.  Får se om jag kan somna ikväll nu. Jag ska ju upp tidigt i morgon, men så är de ju ofta. Upp tidigt på morgonen är jag ju van vid när jag har arbetsdagar hemma. Ca 06:00 är de som gäller i morgon och de ska nog gå bra.När jag tänker tillbaka på denna lilla resa så tror jag att jag kommer att minnas den med glädje. Jag har haft väldigt roligt. De är kanske inte är så svårt att ha de om man har några 100 euro (100 euro är ca 1000 kr) på fickan i en storstad som amsterdam. De är säkert så att om jag hade åkt till typ bryssel,prag, helsingfors eller hamburg så hade jag säkert kunnat haft minst lika kul. Jag tittde på dessa städer och några till innan jag bestämde mig för amsterdam. Jag vet inte exakt varför, men jag tror att de berodde på att jag hittade på nätet några riktigt bra uteställen där de såg häftigt ut att tillbringa både kvällen och natten. Jag kan såhär i efterhand konstatera att dom inte var riktigt så bra som jag hade förvänatat mig. Jag blev lite besviken, kanske hade jag förväntat mig för mycket? Men jag hittade lite annat som jag gillade tex alla dessa små barer som verkar finnas på varenda liten gata i vissa områden här i amsterdam. Dessutom finns de ju ett litet sk centrum där de är mycket party. De känns lite som man vore i london eller något. Jag tänker på alla små barer som har en stor platt-tv som här hemma säkert skulle kosta 40 000 kr. När de är tex fotboll så samlas alla på dessa barer och är helt galna. Jag har aldrig varit i london, men jag kan tänka mig att de kan vara lite samma atmosfär där som de var här , specielt i lördags.

De som jag också gillade var ala dessa matställen som fanns här. Vad man än gillar så finns de ju. Så kanske de är överallt i alla stora städer och även i små. Men jag kände inte att jag behövde leta speciellt länge för att få de jag ville ha just då. Letade man efter Mc Donalds så tog de 5 minuter så hade man hittat de. Febo likadant (finns överallt ) Sugen på mackor ? Inga problem Subway typ finns de väl något som heter. Kina, indisk, grekisk restaurang och de fiinns också massor av sk steakhouse runt om i amsterdam.
 
 


De man märker tydligt här och som inte är så roligt är att de är så enormt mycket droger. Jag kom väl aldrig så nära inpå de. Men man ser ju på folk att dom går på något, en del droger här är också helt lagliga att bruka och de säljs framförallt på många sk coffeshops. Jag har aldrig varit i en stad där jag ser så många som röker och jag tror dom flesta inte röker vanliga cigaretter utan de är just knark. Man ser de liksom på folk lite grann. Dom stirrar tom blick och ser helt borta ut. Dessutom ser många ganska ofräscha ut och jag kan tänka mig att de till del beror på ett långvarit missbruk av droger.


Men man behöver ju inte fokusera på de dåliga med amsterdam. Jag har som sagt haft väldigt roligt här och jag valde ju defentivt rätt hotell. Hotell Ibis som ligger nära den stora centralstationen där tåg, bussar, taxi och spårvagnar utgår ifrån. De är såklart en fördel. Dessutom är de lätt att gå vilse här när man är ute på sina promenader i amsterdam. Men man hittar alltid lätt tillbaka för de finns så många skyltar med pilar som visar vägen tillbaka till centralstationen.

 


På hotell Ibis är de också väldigt snäll och trevlig personal och dom har i alla fall hjälp mig så gott dom har kunnat. jag har inget att klaga på vad de gäller de. En annan stor fördel är ju också att de ligger bara några minuter från dom roliga partyställen som finns och du behöver naturligtvis inte gå särskilt långt för att hitta ett matställe. De finns många fördelar med att bo just på Hotell Ibis om man är på besök i Amsterdam. Detta hotell rekomenderar jag verkligen. 


Efter detta lilla äventyr så är de en resa kvar. Om jag ska förverkliga "My Dream 2011"!  Till en stor, väldigt stor stad som heter new york,dit ska jag "tagga"  efter sommaren. Jag får kämpa på i sommar och med att spara mycket pengar och plugga på ordentligt om new york. Jag kommer att lägga mycket tid till att samla information om new york. För jag vill inte bara åka dit och inte vara förberedd alls. Jag har ju lite koll redan nu , men jag har haft fokus på så mycket annat som tex denna resan (amsterdam) Men när jag kommer hem kan jag släppa de och kämpa på inför new york. Jag vet inte om jag hade velat åka om inte resan och hotellet redan hade varit bokat. Jag känner just nu att jag bara vill hem och krypa tillbaka in i min vardag. De är lätt nu att inte fortsätta kämpa på utan bara ge upp. Men jag vore ju dum om jag gav upp och inte åkte på den tredje resan 2011. De ju drömmen ! 3 resor på ett år och så nära som jag är nu har jag ju aldrig varit. Närmare och närmare ett förverkligande av denna dröm kommer jag. Så de är nog värt att kämpa på i sommaren också, men sen... Ja de vet jag inte. Jag har en del som jag går och tänker på och de är ju bara att välja och vraka i de. Jag kan bara göra en sak i taget, frågan är vad ???

En fjärde resa?
Hmm... Just nu inte så motiverande, men om de skulle vara så att jag fixar en Thailandresa då "taggar" jag dit. Annars tror jag inte de blir något, men jag lämnar dörren lite öppen så får vi se hur de blir...

Finns ju annars mycket som jag känner att jag vill ha och behöver!
Planering av dessa resor har tagit en del på krafterna och de känns redan nu. Trots att de är en sommar kvar och en resa kvar. När detta med 3 resor är över så kanske de kan vara värt att släppa allt vad planering och massa sparande av pengar heter och bara börja unna sig lite saker igen. Ny mobil (kanske Iphone ), nya käder och skor skulle inte vara fel. Fixa till de som behöver göras hemma. Tex har jag ju en spis som behöver bytas ut, men jag kan inte köpa någon ny nu för då känner jag mig inte trygg med resorna. Även om jag säkert skulle klara de så vill jag vänta tills detta med resor är klart. De känns tryggast så..


Drömmen om renoveringen av min lägenhet?
Känns som för stort för mig. Jag vet inte hur jag ska göra och jag vet inte om jag egentligen vill. Jag känner mig inte trygg med någon av dom lösningar som jag har vad de gäller detta och de vill jag göra innan jag sparkar igång en sån här grej. Dessutom funkar jag ju lite så att de är allt eller inget som gäller. Kan jag inte nyrenovera allt på de sätt som jag vill ha de så vill jag egentligen inte göra någonting. Jag ger inte upp deta och de är ju vissa saker som jag snart måste göra vare sig jag vill eller inte. När jag väl har gjort de ( tex: är de något knas i badrummet som snart måste fixas) så kanske jag bara vill fortsätta och fortsätta med att laga och fixa saker hemma och tillslut kanske de blir en renovering i alla fall. Dessutom om jag bara gör något så är ju de bara bra även om jag inte gör allt. Vi får se hur de blir? Jag håller drömmen vid liv i alla fall...


Efter resor kommer....
Ja jag vet inte hur de kommer att bli sen, men de gör väl inget egentligen. Jag kämpar på och försöker leva på de sätt jag vill leva. Jag bryr mig inte så mycket om vad andra tycker om mitt sätt att att leva mitt. Gillar man de inte så får de väl vara så. Jag vet också att denna grej med mina resor är egentligen inget märkvärdigt. Jag har ju den senaste tiden kollat hur många andra sidor och bloggar som helst och jag kan ju bara konstatera att reser är de många som gör. De är inget märkvärdigt att Danne gör de. De är bara märkvärdigt och stort för mig själv, men de är ju de viktigaste.

Nu säger jag nog godnatt ifrån amsterdam. I morgon ska jag åka hem efter att ha haft några underbara dagar här. Något mer bloggande blir de nog inte mer härifrån utan jag väntar nog tills jag kommer hem till Sverige igen. Kul att så många fler läsare har varit inne på min blogg under dessa dagar som jag har varit här i amsterdam.  De är alltid roligt när många människor kollar Dannebloggen !

Ha de bra !

Kram..


Zzzzz...Vatten kan vara gott ibland.


Tänk att de kan vara så got med vatten !


2011 05 30

Godmorgon !

Sitter här på hotellrummet och tar de ganska lugnt. Jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på. De känns lite meningslöst att gå ut och promenera igen. Jag har redan ont i benen så de räcker. Jag kan såklart inte sitta här hela dagen heller, men just nu vet jag inte bara vad jag vill göra.I morgon är de hemresa och de ska bli skönt. De har varit roligt här, men nu vill jag ändå hem. Ikväll är de sova tidigt som gäller för jag ska ju upp väldigt tidigt. Jag vill hinna äta frukost innan jag "taggar" till flygplatsen.  


Nattblogg !

Hej !

Sitter här efter vad jag tror är en sista partykväll för denna gång. De gick en hel del pengar för jag var ju ute ganska tidigt och då blev jag ju både hungrig och törstig. De var som jag hade tänkt mig. Mycket mindre folk ute ikväll. Men jag hade roligt och jag älskar att känna lyxen av att bara kunna välja och vraka bland alla matställen och känner jag för att glida in på en bar som ser "nice" ut så gör jag bara de och behöver inte fundera på vad de kostar.

 
 


Nu har jag en dag kvar och sen åker jag hem på tisdag. Jag har ca 150 euro (1500 KR) kvar nu och de klarar man sig ju lätt på här i morgon och på tisdag. De kommer att gå till lite mer mat och taxiresan till flygplatsen på  tisdag. De känns bra att jag nu vet att min planerade budget för denna resa håller. När jag kommer hem så är de full fokus på New York som gäller. Planera och hålla budget hela sommaren. Jobba och kämpa på med vardagen hela sommaren. Sen "taggar" jag på ännu en resa. De är ganska skönt att förverkliga sina drömmar. Jag håller på just nu .  Jag har en hel dag kvar här innan de är dags att komma hem till Sverige igen.

Nu ska jag dricka upp en liter vatten och sen ska jag sova.

Kram..  I love this town !Ska ta mig ut igen.

Har sovit och har gjort de gott. Nu får de bli lite utgång. Undra om de är lika mycket folk ute som de har varit dom två senaste kvällarna. De tror jag ju inte, men i denna staden vet man aldrig. Allt har i alla fall varit bra här och jag hoppas bara de fortsätter så ikväll också. Nu ska jag "tagga" ut och "bränna" lite cash !

Kram...
Nu blir de vila inför ikväll !

 

 Har varit ute en runda på stan idag också. Men idag gick jag inte så långt. De känns i benen efter gårdagens "megapromenader". Så, jag lägger mig en stund och sover innan de får bli lite party i staden amsterdam.2011 05 29


Blev kanske lite mycket på frukostbrickan...

Kram..
De här skulle jag vilja ha mer av i Sverige


FEBO !!! (ETT AV ALLA PLACE HÄR SOM HAR SJÄLVBEKÄNING)

Här i amsterdam finns de gott om "matplace" där de är självbekäning. De finns en snubbe som jobbar på stället, men han lagar bara til maten och lägger den sen i en automat.


Sen är de bara att stoppa i typ 2-3 euro och så får men fram en liten burgare eller ngot annat. De smakar färskt och jättegott ! Jag tror jag ska öppna ett sånt "place" när jag kommer hem. Ha ha...!Kinamat och tidigt tillbaka till hotellet ..


Blev ganska lugnt igår. Jag gick ut käkade lite kinamat och tog någon öl till detta.
 


Jag hade tänkt att jag skulle gå igenom några barer igen precis som i fredags, men igår kväll var de så mycket mer folk ute och alla uteställen som hade en tv var helt proppfulla med folk. De var ju fotboll. Jag är inte så jätte intresserad så jag tror de var bättre att jag satt någon timme på en liten mysig kina restaurang istället. Dessutom om jag hade gjort ett försök till att komma in på någon bar igår så hade nog lilla jag blivit ganska platt, om jag ens hade kommit in alls. Jag  promenerade mycket igår. Säkert 3 mil, kanske mer. Ont i benen får man och trött blir man så något festar humör var jag inte på heller.

Men jag har de lyxigt här ! Jag äter och dricker gott, funderar inte på vad de kostar och jag mår bra. Jag trivs bra här och jag vill inte åka hem.  Idag har jag lyxen att jag kan gå ut och festa på en söndag. Har svårt att tänka mig att de är så mycket  människor ute ikväll som de var igår och de tror jag passar mig bra .. Kram..Min budget ?

Fick en fråga....


Carl-Johan:

Hej Danne! Hoppas du har det super på din resa. Kan inte låta bli att en känna en viss oro för om din budget kommer att hålla. Känner du att New York är i fara eller kommer pengarna att räcka? Tacksam för svar. Ha det bäst! 

Danne :
Jag har räknat så mycket på mina resor och Pengarna är aldrig de som riktigt har varit något problem att få fram. Däremot har jag fått kämpa lite med mig själv för att lyckas med sparandet. De är inte lätt att se tusenlappar på ett konto och bara låta dom vara. De har varit de svåra. De kommer de ju att vara i sommar också. Men pengarna till new York finns redan. Amsterdam är ett annat konto om man kan säga så. Dessutom kommer jag ju kunna spara mer pengar under sommaren och jag kommer att göra de för att vara på den säkra sidan, men egentligen så tror jag att dom pengarna som jag nu har räcker. New York är inte i fara. Den kollen har jag efter allt mitt räknade. Dessutom skulle jag aldrig komma på tanken att åka som nu till Amsterdam och samtidigt äventyra en resa som jag bokade redan innan jag bestämde mig för att åka till just Amsterdam.
Något torg ?

 Något Torg ?????Minns inte vad de heter, men jag tycker de är ganska fint här !En av många kanaler som finns här ?                       

Riktigt lång promenad.

Hej !

En update från Amsterdam igen !

De blev en riktigt lång promenad i Amsterdam. Vet inte hur långt de blev, men jag trasakde på gata upp och gata ner och när jag var tillbaka på hotellet så hade jag varit ute i 4 timmar.När man sen vill hem är de bara att leta upp en skyllt som de står centraalstation på. Alla vägar i holland är bra. Både stora och små. De man verkligen får passa sig för är alla tusentals cyklister som: Inte bromsar om dom verkligen inte måste och dom lämnar aldrig företräde åt en gångare om den korsar cyklistens väg.

Kram..

Frukost - Nu blir de promenad.

Ska ta mig ut i staden och promenara runt lite. De är fint väder så en morgonpromenad nu blir toppen !Har käkat lite frukost nu på mrgonen. Helt ok smaka de.  Var bara osten som jag inte kommer att prova igen. De räckte att lukta på den sen visste man att man inte skulle smaka.

Kram...Kul kväll igår !

Godmorgon !I love forfarande Amsterdam ! De är så roligt att gå ut i Amsterdam. De finns så mycket place med barer att hänga i så hälften vore nog. Jag var på ett av dom ställen som jag hade kollat innan. De var helt ok, men jag hade nog förväntat mig mer av de så  lite besviken blev jag nog ändå. Men de var ändå kul och jag trivs bra här i Amsterdam. Jag vill inte åka hem än. 


 
Körde såklart varannan vatten igår. De kostar på de där för dom tar ganska bra betalt för den där flaskan med vatten. Öl däremot är ganska billigt (tror jag i alla fall ) 

De finns även gott om matställen. De finns vart man än vrider huvudet. Så svälter de gör jag inte heller. De blev bara "donken" igår jag ville ha något snabbt bara så jag kunde komma till baren fort, ha ha...

När jag skulle gå tillbaka till hotellet så gick jag lite vilse. Snurra runt nästan i en timme innan jag kom på vart jag skulle gå. Som tur var såg jag tillslut ett litet grönt ljus och då visste jag att där ligger hotell Ibis där jag bor på. Gå mot grönt ljus så kommer du rätt Danne ! Så tänkte då ...


Grönt ljus högt upp där på bilden ! Dannes Hotell i Amsterdam. Var inte helt lätt att hitta i mörker plus några öl under kvällen.


   Ikväll får jag se hur de blir?
Men jag vet i alla fall att jag gillar Amsterdam väldigt mycket.

 De är lätt att ha kul här.

Kram...


Bara några bilder ...
Cyklar finns överallt !

Har aldrig sett så mycket cyklar i hela mitt liv. När man är ute och går på gatorna i här så får man se upp för de kommer allt som oftast en cykel när du ska gå över en gata. Fort går de och trånga gator är de. Jag undrar bara en sak ???

Hur ska man kunna vet veta vilken cykel man äger om man parkerar på någon av följande ställen som ni ser på bilderna. De är cyklar överallt. Säkert flera tusen som står parkerade på alla möjliga ställen och flera tusen som cyklar också. Helt otroligt !!!Bild från Amsterdam !                      

1 stor bild och 4 i miniatyr ...
Ut i Amsterdam !

Jag ska ta mig ute denna kväll. En första kväll i Amsterdam. Allt har varit jättebra och nu ska de bli kul at få koma ut och äta lite gott och hänga i någon bar osv..

Hoppas ni får en trevlig kväll !

Kram..

I Love Amsterdam !

Jag bara älskar Amsterdam ! Jag har varit ute och letat efter dom partyställen och restauranger som jag hemma i Sverige satt i lugn och ro och kollade in. Ut och leta gjorde jag, nästan direkt efter att jag hade checkat in på mitt hotell. Hotellet är bra. De finns allt man behöver och personalen är snälla och trevliga, så allt är bra där.

Som sagt ! Jag har varit ute på lite spaning efter party och mat ställen. "Den som söker han finner"
Jag har hittat varenda place som jag satt hemma och letade upp nu veckorna innan jag taggade hit. Kollade youtube klipp, googlade info och bara önskade att jag skulle hitta dessa ställen. Nu har jag gjort de och nu ska jag ta och göra mig i ordning för: 1, mat i Amterdam på något mysigt place, 2, Party party och mer party. De blir säkert lugnt så  och jag får ju tänka på att jag ska vara här i 5 dagar och inte en, Ha ha... Men 5 dagar går snabbt och jag är glad för att jag nu inte behöver ägna mer tid åt att leta. Nu behöver jag bara sätta ut foten på gatan utnaför hotellet och gå raka vägen till ett förhoppningsvis bra place och de kommer bara att ta högst 5 minuter att gå dit. 

I Love Amsterdam, redan nu ! 

Kram...  
Har landat !

Jag är redan på hotellrummet i Amsterdam. Resan har gått bra och nu vill jag bara ut på gatorna och se om jag hittar dom partyställen som jag har tänkt att besöka ikväll. Jag ska redan nu gå ut och kolla lite. Verkar inte helt lätt att hitta, men jag har en liten vägbeskrivning med mig och de ska vara 7-10 minuters promenad härifrån hotellet så jag gör ett försök.

Äntligen är jag här och nu blir de 5 dagar av känslan fullständig avslappning och bara ha de bra. jag hoppas samtidigt att jag kommer att trivas. Inga problem än sålänge

Kram...

2011 05 27

Godmorgon. 

Nu drar jag snart till Amsterdam. De blir säkert bra detta. Skönt att få ett litet break i vardagen och komma iväg igen.


 Kram..


Hur känns de nu ?

Sitter här och kan konstatera en massa saker. Denna månaden klarade jag ännu en gång att hålla min planerade budget. I natt kommer de in nya pengar och visst har jag en plan för dom också. Jag vågar inte sluta spara helt. De kan uppstå saker, gå åt mer pengar än vad jag har räknat med till resorna och bättre då att ha lite marginal. Jag chansar liksom inte, nej sån är inte jag ...

Amsterdam åker jag till i morgon . Jag ska upp tidigt och jag borde självklart gå och lägga mig nu så fort som möjligt. Jag tror att allt är klart inför resan nu. Jag har een välpackad väska och jag hoppas inte jag har glömt något. Jag tror alltid de innan jag åker sen när jag väl är på plats så saknar jag ofta ingenting.

Jag har tänkt igenom väldigt mycket inne i mitt huvud inför detta. Nu är de bara att åka och hoppas på att de blir bra. Jag kan vara orolig  innan för jag kanske har förväntat mig för mycket och så kanske jag blir besviken när jag väl är där. Eller så är de bättre än vad jag kunde föreställa mig och då vill jag kanske inget hellre än att åka tillbaka. De kan ju också vara bara bra och inte mycket mer och de är ju ok de med.  De känns som de kommer att bli roligt i alla fall. De jag kan se på nätet så verkar man kunna ha kul där om man bara vill. Jag tror de blir bra. Flygresan tar ju inte så lång tid går allt som de ska så bör jag vara på hotellet typ klockan 16:00 i morgon. De känns bra med en inte allt för lång resa. När planet väl har lyft så tar de 90 minuter och sen har de landat igen. Om allt går som de ska. Inget askmoln bara, för då kanske de inte lyfter alls. 

I morgon åker jag. De känns spännade och jag är full av förväntan.  De känns lite läskigt, men jag tror de blir bra denna andra resa 2011.

Kram...


Har lite jobb också.Drar och jobbar lite. packat har jag gjort och nu tror jag allt är fixat och klart  inför i morgon.  En arbetsdag kvar får inte glömma de.

Ha en bra dag

Kram..


Jag är supernöjd !
 

Jag är jättenöjd med min superfina design. Nyrenoverad Danneblogg liksom.

Är de lika lätt att få till en nyrenoverad lägenhet ????

HMMM...


Ärenden i Trollhättan - Dagens - I resväskan ?

Sista ansträngningarna nu innan resa. Har haft några ärenden i Trollhättan. Mat till Mimmi är fixat så nu kan pappa ta över här hemma.
Resväskan är full av de man kan tänkas behöva.

  

* Kläder
* Dator
* Kamera
* laddare till alla möjliga elektronikprylar
* Lista på "Things To Do In Amsterdam"

Kanske har jag glömt något, men de kan jag inte komma på just nu.

Hämtat mat har jag också gjort.

  

Kram...2011 05 26

Nu är de bara en dag kvar !

Hemma igen efter en dag av arbete. Nu jobbar jag i morgon också sen är de amsterdam som gäller och de innebär bla att pappa får ta över här hemma. han bor här och tar hand om Mimmi (min fågel)

De ska bli kul att komma iväg. Jag känner mig "taggad" nu och jag kan inte vara mer förberedd. De är bara att "tagga" dit utan oro eller resfeber. Åka dit, ha kul i några dagar och sen åka hem igen. Förhoppningsvis känner jag att denna resa var mödan värd. Värd allt sparande av pengar och allt planerande. Snart tar jag ett stort steg in i My Dream 2011.

Kram..


Fick en fråga också..

Anonym:
Varför åker du ensam på dina resor ?1 Ingen har sagt eller visat något intresse av att dom vill följa med.

2 Jag har inte frågat någon.

3 Bättre att åka själv än stanna hemma och inte resa alls.

 


2 timmar tillbaka.Snart är de "time" för jobb. Dom senaste 2 timmarna i "Danne life" ser ut såhär :
Tvätten är färdig. Jag har lte kvar att torka bara men de hänger uppe i lägenheten. Hinner inte bli torrt på den korta tid jag hade på mig idag. gick ju ner till tvättstugan lite sen också och då blir de ju såklart ännu mindre tid. men de mesta är torrt nu. Jag ska bara vika ihop de.En powerwalk i ett blåsigt vänersborg har de också blivit idag. Fick kämpa ordentligt när de var motvind, men de gick väl lite lättare när de var medvind. Får passa mig bara när jag går i närheten av vänern. Vore ju inte så kul att trilla i vattnet. När jag tyckte att jag var klar efter 40 minuter så gick jag och hämtade mat.

 
Portstek med potatis...

Kram..


2011 05 25

Tjena !

Soligt och fint ute och nystädat och fint inne. Jag tycker de är skönt att slippa se all denna röra här hemma och de är underbar när man drar upp persienerna och ser att de är solsken och inte regn ute. 

 Jag ska tagga ut på en promenad lite senare. Ska bara vänta på att en maskin ska bli klar nere i tvättstugan. Sen ut på en powerwalk och jag kan säkert samtidigt hämta mat också.

Jobb blir de idag igen då. Lång sådan, men de ska väl gå bra snart är jag ju ledig några dagar i rad.

Kram..

 
 
 


Svar till Stina

Stina:

Hur ofta tvättar du? Det känns som om du gör det väldigt ofta faktiskt :)'
En gång i veckan blir de väl. Man måste ju planera  detta när man bor i ett hus där alla delar på tvättstugan.

Kära nattblogg !

Dags att sova då. Upp tidigt får de bli. Tvätt  har jag och de är ganska mycket som jag ska in med i maskinerna. Sen ska jag få fart på min egen maskin genom att ta mig ut på en promenad. Nu vill jag sova. Krypa ner under täcket och drömma. Inga mardrömmar hoppas jag, för de är verkligen de värsta jag vet. De är tur att man bara minns de man drömde precis innan man vaknar. Sålänge man sover drömmer man, men man glömmer allt och jag tror jag är glad för de.

Snart ska jag göra lite verklighet av en av mina drömmar igen. De blir ett steg mot 3 utlandresor på ett år (som är my dream 2011) När jag sen kommer hem ifrån amsterdam som är resa nr 2 så är de bara en sommar kvar innan my dream om 3 resor utlandresor på ett och samma år är avklarad.  Jäklar va gott de känns för jag har funderat sålänge på hur jag ska få till de. Nu är jag ju väldigt nära. För varje dag som går så kommer jag bara närmare och näramare och de blir mer och mer motiverande att verkligen hålla budget och vara noga med allt som har med dessa resor att göra. Efter detta hoppas jag att jag firar, med en stor flaska skumpa !

 


Efter detta ? - Efter New York ?

Ja vet faktiskt inte mer än att jag hoppas på skumpa. Jag har mycket ideer, men inget känns som bestämt att just såhär gör jag. De finns mer resor i tankarna, men de är inget som är viktigt och de hela hänger på om jag vill fortsätta spara och kämpa några månader till. De gäller att få loss cash. Jag är lite sugen och jag kommer säkert att bli, men kanske är de bra att fundera över lite andra som jag kanske borde göra istället för att resa för pengarna. Man måste ju välja. Men de sköna är att om jag vill så finns möjligheterna. 

Nu ska jag sova !

I morgon är de bla jobb igen. Innan de, en del annat.

Kram..


Svar på en fråga.Var köper du maten?De är lite olika ställen, men dom 2 senaste dagarna har jag hämtat mat på SUADS ..


Ja eller nej !

Euro sedlar ser väl mycket roligare ut än va våra svenska pengar gör. Fasen att de blev nej till euro när vi hade folkomröstning om de.


De hade vart kul att springa runt och glänsa med euro istället för dom sedlar vi har nu.
Men själva nej till euron  hade en riktigt cool låt. 

 

Var de bra att de blev ett nej i folkomröstningen ??

 Teddybjörnen Fredriksson ..Ledig- Lång dagBlev ett bra pass även de andra.

Två pass på gymmet idag och nu känns de bara bra. De går så mycket lättare att springa runt och göra allt de där vardagliga "trökgörat" när man har varit och tränat. Bara någon timme efter träning brukar jag känna mig mycket piggare än före ...

 
 
 
  

Kram..


Logiskt !Andra gången !Nu får de bli gym för andra gången idag !

Kram..


Ego inlägg !Nu har jag bra koll tycker jag.

 Flygplatsen ligger ca 1,5 mil utanför amsterdam. De verkar inte vara något större problem att få tag i en taxi eller man kanske till och med kan ta tåget in från flygplatsen. Kommer jag bara till centralstationen i amsterdam så ligger mitt hotell precis där.  Jag bor bra och jag har ju kollat upp några uteställen, resaturanger och annat. De roliga är att varje gång jag kollar upp något ställe som verkar intressant så ligger de alltid typ på gångavstånd från de hotell där jag ska bo (Hotell Ibis amsterdam). Varenda place jag har kikat lite extra på är mellan 7-10 minuters promenad. Inte mer...

De finns ganska mycket jag vill göra och framförallt se. Jag har drygt fem dagar på mig och jag har hittat några restauranger, 2 shoppingcentrum, och flera stycken riktigt häftiga uteställen där man har party hela natten ! De verkar även finnas en hel del museum kul att ta en titt på.

 Så jag kommer nog ha att göra. Jag tror jag kommer att prioritera nattlivet och restaurangerna.  Sen om jag känner mig själv rätt så blir de nog en och annan promenadrunda med kameran redo var jag än befinner mig.

Nu känns de bara roligt och de ska bli väldigt roligt att komma iväg snart !

Kram...Ett pass avklarat.


  
 
  


Körde lite på gymmet. Ganska kort pass, men de blir väl ett pass till idag. Om de blir gymmet de får vi se ? Men något iform av rörelse som är bra för min hälsa ska jag väl kunna fixa !

Kram..


Kycklingfilê med ris.

 Din plats i kön ..

Väldigt vad ofta man köar när man har ett ärende i vardagen ..Men de gick fort ändå för de tog ändå bara ca 3 minuter ..

De var de.  Nu blir de gym !

Kram..2011 05 24

Godmorgon !

Ledig idag, WOW ! Glad för de är jag. Jag ska försöka hinna med så mycket som de bara går och helst lite till. Jag är ju ledig, men de är bara från busskörning inte något annat. Jag slka börja med att ringa telefonbanken och föra över lite cash till ett litet projekt som jag delvis håller på med vid sidan om detta resandet. Gymmet ska jag våldgästa nu under morgonen också.Sen har jag lite disk och framförallt städ. De är allmän röra här hemma och nu får de f*n bli lite ordning. Soptunnor här ute på gården ska jag köra också. Hämta mat, ja jag kommer på mer och mer...

Ha en bra tisdag !

Kram...


Lång seg dag - Ledig i morgon

Hej på er mitt i natten. Hemma igen efter en lång dag. Kände mig lite seg idag, hela dagen faktiskt. Jag skrev ju tidigare
att jag gärna att velat gå och lägga mig istället för att greja med något typ. Men livet funkar ju inte alltid riktigt så. Man måste kämpa på och man kan inte alltid göra bara de man känner för just för stunden. Ganska självklart, men inte alltid roligt ..

I morgon kan jag göra lite mer av de jag känner för. Jag är ledig så bli jag trött och vill sova så har jag ju större möjligheter att göra de i morgon än vad jag hade idag. Men de ju de där vardagliga som jag vill få gjort !
Om jag måste de vet jag inte, men jag vill, men om de är desamma som att ha lust, de har jag ingen aning om.

Hoppas jag "taggar" till gymmet i morgon i alla fall. De vill jag och nuförtiden brukar jag ha lust med de. Men jag tror inte att de är någoot som jag måste.

Avslutar med några bilder från ännu en arbetsdag. En av så många vanliga dagar som man går igenomm i livet. Kram..
Jobb på gång
Dags att "tagga" till jobbet för ännu en lång dag bakom ratten.

Ha en trevlig dag !

Kram...


Just nu tankar ...

Ska snart börja göra mig i ordning för ännu en arbetsdag. Jag har massor med annat att göra också och de jag helst skulle vilja just nu är att strunta i detta och bara krypa ner i min säng och sova. Så är de.. Jag ser massor med saker framför mig, en kul grej och resten är antingen måsten eller inte kan se längre saker...

KUL GREJ !

Amsterdam !

Måsten:

Jobba
Hålla budget

Inte kan se längre saker

Disk
Städ
Allmän röra...

Kram..


Sallad också !

 

Har käkat lite då och idag blev de fisk med äggsås.
Nu är frågan: Vardaglig "trökgöra" eller bara slappa innan de är dags för jobb ??? 
2011 05 23

Godmorgon !

Har sovit länge idag. De är snart time för mat och sen är de bara att tagga till jobbet igen. Måndag är de och jag har sett framemot denna veckan länge. Jag ska ju "tagga" till amsterdam och jag hoppas jag slipper allt NÄR DE GÄLLER DETTA MED  ASKMOLN.

Har en vecka av en del jobb och massa vardagliga saker som jag vill hinna innan jag åker. Dessutom måste jag se till att jag kämpar på med min träning. Körde ju bra förra veckan och de är väl bara att fortsätta.
Nu ska jag hämta mat och sen efter de är de snart dags att "tagga" till jobbet.

Kram..Bra kört denna veckan !

Var ju på gymmet tidigare idag. Sista passet för denna veckan. har kört på bra hela veckan tycker jag och jag hoppas de fortsätter så nu. Jag får kämpa på åtminstone fram till amsterdam..
Ha ha..

   
  
  

Kram..


Kiss på stadion 2008 !

Minns tillbaka 3 år ...
Bilder från 2008 när kiss besökte stockholm och jag stog på stadion och rocka med


2011 05 22

Godmorgon !

Har en arbetsdag framför mig denna söndag, eller arbetskväll kan man väl säga. Innan de får jag försöka hinna med lite saker. De viktigaste är väl att få ordning på huvudet. Har varit lite tankspridd dom två senaste dagarna.
Först gick kameran sönder och de var lite mitt fel. Igår när jag skulle gå hem ifrån jobbewt så hittade jag inte min ryggsäck. Jag leta och leta och jag hann att få den där känslan av att den är borta och jag kommer inte att hitta den. De hade i vanliga fall inte varit så farligt om den hade försvunnit, men jag hade ett viktigt papper i den så hade jag tillslut inte hittat den så hade de varit nästan lika hemskt som att tappa plånboken eller mobilen. Ni vet säkert alla hur de känns ...
Jag hitta den tillslut i alla fall.

   
Jag får väl hinna med någon form av rörelse innan jobbet också. Får se om de blir en powerwalk eller promenad. Kanske kan jag vara riktigt duktig och ta mig bort till gymmet. Vi får se ...

Kram..


Nattblogg !

Tjena !

Klockan slår snart tolv och nu sitter man här efter en lång, men lugn arbetsdag. Om jag ska beskriva hur jag känner mig nu så är de ju ändå så att jag är lite "mörbultad" i kroppen och huvudet kanske värker lite. Oavsett lugn arbetsdag så är alltid en lång arbetsdag något som känns efteråt.Kram..


OMG - WOW WOW WOW !

 OMG och WOW WOW WOW  !!!!2011 05 21

Godmorgon !

Har sovit bra tror jag fast jag gillar inte att drömma mardrömmar. Aldrig kul att ha någon i ryggen som flåsar samtidigt som han är påväg att slakta mig på något sätt. Fattar inte riktigt hur jag hamnade i ett tält bara. De konstiga är att när man drömmer och man bara är sekunder från att bli slaktad då vaknar man till. Slår aldrig fel..

  

Idag är de mycket arbete som gäller. De är de längsta passet jag har på mitt 6 veckors schema. Över 10 timmar av arbete och över 12 timmar på arbetet om jag räknar med rasterna. Men så är de att jobba och många har ju omvända problem, inget arbete att gå till så jag klagar egentligen inte. Dessutom kan de ibland vara ganska kul med de vardagliga slitet. Få känna att man jobbar som en riktig karl och man behöver ju inte tänka på något annat än jobbet för allat annat kan man inte fixa under tiden man jobbar ändå. De vardagliga slitet är helt ok.

 De är värre med den vardagliga "trökgöran" Ofta hemma fix som  tex städ och tvätt. De kanske i framtiden är värt att titta på om de inte går att låta ett städföretag ta hand om de. Någon timme av städ här hemma de kan de väl vara värt att betala för om man vill slippa de själv. Ska fundera på den även om de känns lite slött på något sätt att beställa städning i hemmet när jag bor i en lägenhet på 54 kvm. Men jag skulle ju ha rent och fint nästan jämt dessutom behöver jag ju inte vara hemma när städpersonalen är här och sen när jag kommer hem är de rent och fint. Något att fundera på, men de känns lite för slött bara för jag har ju inte ett stort hus med massor av ungar och jag är ju ingen gammal gubbe som inte orkar göra något själv. Men för att slippa mer av den vardagliga "trökgöran" så kanske de är värt de?

Innan jobb idag ska jag ännu en gån lämna in min kamera som nu är trasig igen. Känns inte kul för jag gillar denna kamera så mycket, men den måste ju lagas för att kunna användas.


 Jag har en försäkring så självrisken blir 100 kronor och de är de såklart
värt att få den lagad  för.


Kram..  Sömnen och upp och ner.

Känns som de har varit en lång dag. Jag har fått mycket gjort, men de gör att jag just nu är ganska trött. jag har varit glad och fulll av energihela dagen. Jag mår bra helt enkelt. Fast ibland blir de inte som jag vill och de går lite emot mig även om livet just nu leker allt som oftast. Men de finns alltid små motgångar och problem som uppstår. De är inte alltid man kan göra så mycket åt att de händer. Jag har en liten sak som har hänt just ikväll. Inget allvarligare än att jag kan hantera de (tror jag ) De gäller min ena kamera igen. De är något knas med den och de var ju inte längesen jag var inne med den. De kommer lite olägligt med tanke på att jag sanrt ska resa och jag får väl inte tillbaka den innan. Nu har jag ju mer än en kamera och hade jag inte haft de så hade jag väl kunnat köpa en, men jag gillar just denna som  nu inte vill fungera och de gör mig lite ledsen arg, men jag lämnar in den i morgon och så får jag leva med att de har hänt och inte upptas av detta i mina tankar. Konstaterar ändå att jag inte fick vara riktigt glad hela dagen idag heller

HMMM...

Annars då ? Ja denna veckan har jag haft en tidig jobb vecka. En tidig jobb vecka brukar betyda att jag inte lyckas med att sova så bra. Man de är tufft att lägga sig på kvällen och upp 03:15 på morgonen eller mitt i natten ) De är lättare att lägga sig på kvällen och sova typ 6 timmar längre än 03:15.

Innan jag började med att jobba på alla dessa olika tider som jag idag gör så sov jag väl bättre förr ? Eller jag vet inte. Dygnsrytmen var ju den samma hela tiden. Kroppen var liksom van vid en och samma sak. Men ibland vet jag att jag kom in i lite dumma vanor som ksnake inte var så bra för kroppen och när detta hände var de svårt att komma ur dom. Tex om jag inte gick och la mig tid på kvällen. De är ju något som inte är bra och förr när man bara skulle gå upp tidigt tex i skolan så var de svårt att bryta de mönstret och man hamna i en ond cirkel. De hamnar man ju ofta i nu också. Men eftersom jag jobbar två skift med start varannan vecka morgon så kan man ju den andra veckan när man jobbar sent få sova ut.

Jag vet också när jag sov förr, och vi pratar då innan de blev som idag så kunde jag ibland vakna mitt i natten typ vid 02:00.
De händer aldrig nu för tiden. Jag sover, men jag stiger ju ofta upp 03:15, men jag sover fram till detta. jag vaknar aldrig tidigare på samma sätt som förr. Fast de kostiga är att när jag går och lägger mig tidigt på kvällen så kanske jag sover en timme och så vaknar jag igen och har svårt att somna om. Hur kan de komma sig ? Detta hände aldrig förr, men de gör de nu hur ofta som helst. Märkligt och detta har vad jag vet aldrig hänt förrän nu på senare år, senaste året kan jag säga.

De jag vill och som jag kaske borde börja sträva efter att göra de är.

* Upp tidigt = I säng tidigt

* Försöka att så ofta som möjligt få min typ 8 timmar av sömn. Hur jag än jobbar.

Detta är två riktigt svåra saker att fixa detta. För mig är de nog lika svårt som aatt träna och samtidigt äta rätt. 

Nu ska jag gå och sova och jag börajr inte jo´bba förrän 10:52. De känns ganska skönt at inte behöva stiga upp 03:15 i morgon nu när klockan är 22:35.

Kram...
Nostalgi med LP skivor och hårdrock !


Beck !

Förra veckan var de James Bond. Denna veckan har jag titta mycket på Beck. Vilka filmer gillar ni bäst. Jag har tröttnat på ganska många, men några dom filmerna som gjordes under åren 2006 -2007 Tycker jag är riktigt bra !  


Skarpt läge


Gamen


Den japanska shungamålningen


Den svaga länkenDe tysta skriket
I guds namn


Allt är superbra !Har varit på gymmet och kört ett pass igen. Gick bra och jag tänkte att jag kämpar på tills jag verkligen inte orkar mer. Gjorde så och sen kröp ja nästan ut  i omklädningsrummet. Duschen var extra skön denna gången.

Allt är så superbra just nu.

Hårt pass på gymmet !

Solen skiner..

 Bara en vecka kvar till amsterdam. Jag känner mig lite nervös men också jäkligt taggad !

Jag mår bra, känner mig glad och jag är full av energi.

Jag lever livet som jag vill och inte som massa andra vill.

Kram..
Fisk med vitvin sås !


Fiskfilê med vitvinsås ..

Nu har jag betalat hotellet också. Skönt att få de fixat Nu är de bara att vänta en vecka sen får pappa ta över här hemma medans jag befinner mig på Hotell Ibis center i Amsterdam.

Kram...

Ska ta mig ut i solen !Jag vill tillbaka !!

Kram... 


2011 05 20

Hej !

Fredag idag och jag har mycket som jag vill få gjort !


♥♥ Håller på med lite "online" jobb
♥♥ Tvätten behöver vikas
♥♥ Någon skjorta behöver strykas (varför lämnar jag inte in skjortorna för strykning ?)
♥♥ GYM
♥♥ Tagga till resebyrån och betala hotellet i amsterdam


  
 

Skönt att vara ledig från busskörning åtminstone 1 dag denna veckan

Hoppas ni får en trevlig dag !

Kram ♥♥Ni tror väl inte att jag är vaken nu ?Jo ! Detta är ett tidsinställt inlägg. Jag ligger och sover de kan jag lova för jag skulle aldrig få för mig att stiga upp 03:30 på morgonen  när detta är min enda lediga dag denna veckan som är vecka 20.

Jag är också glad att jag inte blir väckt av Veiron i ottan
Escape Nightclub!

Kollat på fler coola uteställen. De verkar finnas så sjukt många.  Escape Nightclub verkar bra precis som  Ultimate Party  . Verkar vara ganska mycket live artister där på Escape Nightclub . Ska lägga detta stället på minnetFår se om de blir ett besök här eller på  Ultimate Party.  Hur de än blir så tror jag de blir kul. Amsterdam Night Life verkar hur coolt som helst..

Kram..

Behöver inte gå upp 03:15 mer denna månaden

03:15. Då har jag gått upp hela veckan . Men nu slipper jag detta månaden ut. Nästan gång jag behöver gå upp så tidigt då är vi inne i juni. Händer det innan ? Nej skulle inte tro de. Kanske jag går och lägger mig 03:15 i amsterdam, men nej,  jag har svårt att tro att jag kliver upp den tiden (03:15). Jag tänker mycket på denna resa och flera andra, men inte så mycket new york, men de kommer nog de med. Problemet är att de är så stort så när jag tittar runt på nätet och söker på "staden som aldrig sover" (new york) så vet jag knappt var jag ska börja  Hur mycket hinner man egentligen  med att göra på 9 dagar i den stan. Ja, allt de där löser sig väl när de närmar sig. Annars får jag väl åka igen. De kanske ska vara ett av alla alternativ till den resan som jag har som kanske bli av  i december ???


 När de gäller amsterdam så känner jag mig trygg nu. Jag har betsämt mig för att ta de hotell som jag från början har bokat. Resebyrån har lite bevakning på några andra, men jag kommer i morgon att betal detta som jag från början har bokat. De är ett fint hotell, de ligger så att jag har utsikt över hamnen. Om jag har de på mitt rum kan jag ju inte veta, men hotellet ligger väldigt nära i alla fall. De ligger även nära centralstationen . De kan ju vara en fördel. Hotellet ligger också i de centrala amsterdam och jag har kollat ganska många restauranger, pubar och  museum som ligger med typ 7 minuters promenad från hotellet.


   Jag känner mig ganska bra påläst med ca en vecka kvar tills jag drar dit. Tänk vad mycket man kan lära sig ändå. För några veckorsen visste jag i princip ingenting. Nu är de en otrolig skillnad på vad jag vet  och bättre kommer de och bli. Jag ska tex  kolla mer hur de går tåg från flygplatsen och omvänt. Kanske är tryggast med taxi, men vi får se. Jag har även mycket kvar att kolla vad de gäller nattlivet. Vad finns de för coola barer och dansställen tex ? De finns hur många som helst ! Jag tror jag har hittat en om jag vill ha en riktig crazy natt i amsterdam !
 Ultimate Party Pub Crawl !!
  
Efter att man har sett detta klipp så känns de inte fel att  leta upp denna party pub

Ska kika lite mer innan de är dags att sova för natten.

Hörs senare när jag har spanat in lite fler ställen och annat som kan vara bra att veta innan.

Kram...


@Något med rödbetor och en och annan morot.Kalops ...Gomorra Gomorra Gomorra !!!!2011 05 19
Uppe ännu en gång och jag är så trött. Men snart ger man sig ut på en promenad, mot jobbet och så vaknar man till. Efter denna dag så är jag ledig i morgon. Jag ska jobba hela helgen, men jag behöver inte gå upp såhär tidigt.

Kram..Prag ser ju fint ut.

10 things you need to now.Undra om de är nått att ha i en månad som December. Kanske funkar ändå ?


Cypern ?Känns rätt häftigt också..


Alanya !


Känns som lite Thailand fast de är ju Turkiet..


Kollar på resor igen. Bryssel ??Ska kolla lite platser i världen !De blev inget gym.

Jag har varit ute på en powerwalk i regnet.  jag håller på nere i tvättstugan så medans maskinerna snurrar i källaren så snurrar jag runt ute i vänersborg. De fick bli så ikväll istället.

Jag traska på bra och någon nytta gjorde de nog för jag blev både svettig och trött. Jag blev ju inte baa blöt av svetten utan även av lite regn. Men allt kändes bra och jag mår ju så bra just nu så allt är ju bara toppen ! Livet leker liksom och de gör Danne också...

Kram..
Jobb och sen blir de gym (som vanligt )Hemma från jobb och allt är bara bra (som vanligt )
Ikväll blir de gym ...


Känner mig glad och har lite pirr i magen (som vanligt )


Lunch har de blivit idag (som vanligt ) Rimmad fläskbog med rotmos
Kanske blir de Thailand's palmer igen...


Nya resor ska jag börja planera. Är de som vanligt ? Jag i Danne's "life"  är de så, just nu i alla fall. Jag börjar få de som vana. Får börja titta på olika alternativ igen. Allt hänger ju på hur mycket pengar jag har kvar i september efter New York resan. Men de är så också att även om jag skulle komma hem och vara pank i september så kan jag ändå fixa en resa till! Jobbet har sagt JA! De är ok att jag tar ledigt. Om jag behöver ta ut mer dagar än dom som jag har kvar av din semester så kommer jag att få de också. TJÄNSTLEDIGT !!! De är inga problem de heller.

Detta känns hur häftigt som helst och jag har redan lite "fjärilar" i magen. Jag ska alltså ännu en gång sitta och frossa runt i olika resmål. Jag kommer inte att kunna bestämma mig än, men bara att sitta och titta runt på alla möjliga resmål och allt som finns att se runt om i hela världen, de känns inget annat än hur häftigt som helst !!!! Nu när jag fattar att om jag vill åka så fixar jag en FJÄRDE, 4 resa år 2011 ! 

WOW !!!!! Jag behöver väl inte säga att jag är hur glad som helst för detta !!! Jag kan väl ändå säga att jag har inte riktigt bestämt mig om jag ska "tagga" någonstans utanför sverige. Men ledig ska jag vara och någonting blir de. Men de kan lika gärna bli Stockholm's stad som Thailand's Palmer  eller varför inte ännu en  stad någonstans i europa. Eller något helt annat. Jag vet inte ??? De enda jag vet är att jag ska vara ledig och jag kommer att befinna mig på jorden och inte i rymden eller på månen. Inte år 2011 i alla fall...

Kram...2011 05 18Godmorgon !

Arbete väntar ..

Ha en underbar dag !

Kram...


De kan bli en resa till i år efter mina tre.

Tjena !

Ganska trött nu så jag ska strax gå och lägga mig. De vore ju konstigt om jag inte var trött efter en dag av arbete och träning på gym och sen lite annat "plock" här hemma.
Jag känner mig väldigt glad och jag mår bra. Jag kämpar på här hemma, men de känns egentligen inte som jag kämpar utan allt går av sig själv bara jag finns här och är i mina sinnes fulla bruk. Jag får loss mer pengar och hittar fortfarande nya lösningar på hur jag ska kunna ha riktigt häftiga upplevelser i Amsterdam och New York ! De känns också som jag har tagit hela min kropp till "nästa nivå". Ingenting är klart , men så bra som jag mår och så bra som allt går så kan jag faktiskt redan nu se framför mig möjligheten till en fjärde resa år 2011.Hur ska jag klara de ? Efter Patong, Amsterdam och New York !! JO... de går och här är en lista av orsaker till att jag tror att de är möjligt.1. Jag har varit så bra den senaste tiden på att spara pengar och varför skulle de inte kunna gå lika bra i framtiden. Jag tror att de kommer att gå bättre och då går de bra !!!

2. De är ju inte säkert att jag "bränner" alla dom sparade pengar som jag har tänkt använda i Amsterdam och New York. Om de blir pengar över från Amsterdam så lägger jag undan dom till New York om de blir så då är de ganska troligt att de blir pengar över från New York också, dom kan jag ju då använda till den eventuella fjärde resan...

3. När jag kommer hem från New York så kommer jag att få lön i sep, okt och nov. På dessa 3 månader kan jag säkert spara ihop en bra slant. Plus att jag kanske har kvar pengar som jag inte har spenderat i New York.

4.Jag vill väldigt mycket när de gäller dessa resor och på viljan kan man nå långt.

5. Allt vad de gäller detta har ju gått så bra så varför skulle de inte bara kunna fortsätta.Med dessa 5 punkter så känns en fjärde resa inte omöjlig. De känns ganska skönt att drömma vidare på resor men nu inte längre på 3 st på ett och samma år utan 4 resor. De är nu "My Dream 2011" och med säger jag godnatt.
Får inte glömma !

Kram
också...Gym och de kändes bara bra.

 
 
 
 
Kört ett pass på gymmet igen. Precis som igår så kändes de bra. De är bara och ta sig dit så går de ganska bra även om man innan man tar sig lätt tänker att man bara vill skita i de..

Nu får de väl bli lite mat. Sen har jag lite papper och "pilla" med.


    
Jag har lovat att ge bort ännu en I LOVE DANNEBLOGGEN T-SHIRT så jag har lite att fixa med innan jag kan leverera.  Sen ska jag göra en liten check på ett hotell i Amsterdam. Jag kan fortfarande ändra om jag vill, men jag gör de såklart bara om jag tycker att de är bättre än de jag redan har. 

Kram..
 


Hemma från jobb.

 

 

Lady Gaga !!


 
 
De får bli lite gym idag också. Får passa mig lite för att köra för mycket ben bara. De jag körde igår känns idag i mina ben. Jag ska "tagga" dit lite senare. Först känner jag att jag vill vila lite såhär efter en arbetsdag med väldigt tidig uppgång, men jag sov väldigt gott i natt så jag klagar inte.
Jag klagar inte heller när de gäller resorna. Jag har fått fram ännu mer pengar än vad jag har räknat med från början. De blir bara mer och mer hela tiden som jag känner att jag kan sätta på reskontot(drömkontot )
Hur häftigt som helst känns de och tänk om de kan räcka till en fjärde häftig resa år 2011 !!! Jag skulle inte bli ledsen för de ....      
 De blir spännade att fortsätta spara, kämpa(lite) och glida runt i Amsterdam, New York och ??????
Kram...  


2011 05 17

Tja..

Dags att tagga till jobbet igen. Dom flesta av er sover säkert just nu, men inte jag. Upp igen och jobba, jobba med att köra buss.

Thats Me..Kram...Många bondfilmer...

Förra veckan så tittade jag ganska mycket på film. De blev bla några bondfilmer.

Vilken är eran
 
*favvo brud 

*favvo skurk

* favvo film

* favvo skådis när de gäller James Bond

Min
favvo skurk kan jag peka ut ganska lätt.
De får nog bli han som tex spelar "mjölkkillen" som egentligen visar sig vara en KGB "snubbe" i Bondfilmen The Living Daylight.Ska fundera på dom andra : Brud, film, James Bond skådis.

Kram..


Lite "gymhäng" denna kväll !

Har varit på gymmet och de kändes ganska bra med vetskapen om att jag inte har varit där på ett tag. De är bara och hoppas att jag kör på ett tag nu då. De skulle vara kul om jag kunde klara av att kämpa på bra fram till de är dags att tagga till Amsterdam.

http://www.sportlife.se/vanersborg/


Kram..


2011 05 16Hemma igen efter en dag av arbete. De är många timmar kvar av denna dagen och jag ska vara duktig och ta mig bort till gymmet tänkte jag. Kul ska de bli att dra igång de igen. Jag hoppas också att de trots den långa frånvaron att kommer att kännas bra.

  
Kram...Helgen börjar ta slut

Sitter här och inser att nu är snart helgen slut. Jag har haft en bra sådan, men i morgon börjar vardagen igen. Jag har suttit med lite papper nu under kvällen. Inte så viktigt, men jag är så noga med så mycket och slumpen är jag inte den personen som tror på.

Vad de gäller mina resor Amsterdam och New York så ser de så bra ut och jag är så glad över att jag inte har gjort en enda fel beräkning. Allt har gått "klockrent" och jag har inga bekymmer med de alls. Jag kommer att ha gott om "cash" på båda mina resor. De känns bara roligt  så som jag har kämpat så är jag glad för att de mesta nu går av sig själv och de känns inte ens jobbigt. De är ju till och med så bra att de kan mycket väl mer resor efter New York, men de är inget jag vågar fundera på riktigt än.  Men möjligheten, ja den finns defentivt.

En helt annan sak som jag har funderat på hela helgen är hur jag vill göra med renoveringen av min lägenhet. Detta känns som ett för stort projekt för mig samtidigt som jag inte tror att jag egentligen vill detta. Om jag inte klarar att blåsa ur allt med en gång och göra nytt på de sättet som jag vill ha de så känns de just nu som att jag hellre skiter i de.

Ta lite här och där och då och då de funkar inte för mig och de är ju lite så när de gäller mig att de är "ALLT ELLER INGET" som gäller.  De finns så mycket annat att göra och bostäder generellt är ju världsliga ting. Någon gång kanske de där löser sig ändå utan att jag ens behöver tänka. Jag kanske kommer på en lösning som jag då känner mig trygg med, men just nu känns allt så stort och för mig är de för stort. De är bara att erkänna, men de är inget jag tänker vara ledsen för.

Nu är de dags att sova !

Kram..Pengar i byxorna !

 Jag fick på mig ett par byxor som jag tydligen inte har använt på länge. För i min ficka hittade jag 100 kronor. När man som bäst behöver de !!!


Byxorna har ju varit tvättade och med en sedel i fickan så har man nu lite tvättade stålar..Kram..


Ut och rösta och sen blir de mat ..Helene Ahlson

http://www.body.se/bloggar/helene-ahlson/20110513/funderingar#comments


2011 05 15

Söndag är de idag.

Jag vaknar till med en fruktansvärd huvudvärk. Hur går de till när detta går över. Vad händer inne i huvudet då ?
Idag får de i alla fall bli en promenad i de fina vädret jag ta mig såklart ut och käkar lite. Får bli något idag för ca 300 kr.
De är ju omval idag här i västragötalnd. Får väl gå och rösta. Min röst är ju lika mycket värd som alla andra och ska man någon gång bry sig om politik på allvar så är de väl dom dagarna man röstar...

Ha en bra dag !

Kram..2011 05 14

Projekt renovering !

  
  

Mina tankar om vad jag vill göra med denna lägenhet blir bara fler och fler. Snart måste jag göra något annars blir jag väl tokig. Resa först är ett måste men sen så fan tar jag nog tag i detta. Frågan är bara : VAR SKA JAG BÖRJA !

Jag vill tapetsera överallt, byta ut en massa möbler, nytt badrum (gärna med bubbelbadkar )Nytt kök, eller inte... Men jag måste i alla fall byta spis. Fast jag vill såklart  göra helt nytt överallt.

Eller så flyttar jag till något som redan är hur fint som helst, kan ju ocks göra de hur fint som helst, på ett annat place än här
Bara jag får börja så går de säkert av bara farten, men först ska jag resa ! Jo de ska jag !!!!

Kram..


Vad gör ni bloggläsare ?Kram..En tanke som är svår att släppa.

Jag tittar runt i min lägenhet här hemma och jag tänker att de skulle vara så roligt om jag kunde börja och renovera den. De behövs, ingen tvekan om de. Hur jag än vänder och vrider på de så handlar de om väldigt mycket pengar. Jag vill göra väldigt mycket och egentligen så kan jag fixa de bara jag fattar ett beslut.

De finns många varianter på lösningar i detta. Jag vet inte vilket som egentligen är bäst för de beror på hur man ser de.

1 Man kan ju låna dom pengarna som krävs. - Då får man kämpa några år med att betala tillbaka de. 

2 Man kan spara ihop dom pengarna som krävs - Då får man kämpa några år med sparandet (svårt att orka med hela vägen)

3 Man kan sälja denna lägehet och för pengarna som jag tjänar kan jag köpa en annan som är billigare och på så sätt få pengar över till en renovering av denna - De finns många ställen där  jag kan tänka mig att bo, men samtidigt vill jag inte flytta..

4 Jag kan sälja denna och köpa en finare och dyrare lägenhet än denna som jag bor i nu. Jag får ju en ganska bra slant för denna och jag kan säkert låna upp resten -  Jo varför inte,  men flytten ? Vet inte om jag vill !

5 Jag bor kvar här och renoverar lite i taget, lite då och då.
Jag tror att de kommer att bli så att jag kommer att renovera lite i taget. jag känner inte för att slå på så stort med en gång. Jag vet att jag ganska lätt kan spara ihop mycket pengar och gör jag inte så mycket åt gången så kan ju detta bli ganska kul ändå - Man sparar lite, renovera lite och sen om man vill fortsätta så sparar man lite till osv.... 

Detta känns som de rätta för mig och något måste jag nog snart göra för jag kan inte riktigt släppa tanken på detta med att reovera lägenheten.

Kram..


2011 05 13

Full rulle hela dagen har de varit. Jag är ju ledig, men de känns som jag bara är de från busskörning och inget annat. Konstigt att jag vågar göra massor idag med tanke på datumet och dagen.


 
  
 
En promenad blev de imorse och de kändes bara bra även om jag nu känner att de kanske är dagas att tagga till gymmet igen.
Blir nog roligare om jag varierar lite, tror jag i alla fall.Inte ens mörkt !

Nu har man jobbat färdigt för denna veckan. Nu tar jag helg och jag har massor med saker som jag vill göra och när man är ledig du brukar man ju känna att man har hur mycket tid som helst. Gäller bara att ta vara på den så gott man kan.

Ganska bra arbetsdag idag. De hade inte ens hunnit bli mörk när jag var på väg hem. De är nog enda dagen den veckan som de inte har varit de när jag har gått min 10 minuters promenad hem.

 Kram..


Jay Smith !

2011 05 12

 

Några kämpa dagar har jag haft med mycket jobb så nu var de skönt att idag sova riktigt länge. Jag har en arbetsdag kvar sen tar jag helg.  I MORGON ÄR DE FREDAG !!!
Danne Johansson Blog fan club!Kollade runt lite på facebook. Sökte på typ Dannebloggen eller Danne Johansson. Då kom denna sidan upp. http://www.facebook.com/pages/Danne-Johansson-Blog-fan-club/114968395192500?sk=info#!/pages/Danne-Johansson-Blog-fan-club/114968395192500?sk=info
 
KUL !!


Kanske är för hård mot mig själv

Tjena !

Jag har varit ute på en lagom lång och väldig skön morgonpromenad. Rensa skallen från allt som man som har varit och bara känna att man mår bra och har de bra..En tanke som jag fick idag var att jag kanske är för hård mot mig själv. De finns saker som jag har gjort som jag ångrar. Ibland kommer man till insikt om detta. Man tänker att man borde gjort de och de där annorlunda. Man tycker väldigt ofta att varför kastade jag bort flera år av att göra de där som nu visar sig vara helt meningslöst, typ..

De är väldigt lätt att vara hård och dra på och hela tiden slå ner på sig själv genom att tänka på allt man borde gjort annorlunda. Jag är nog utan att egentligen tänka på de ofta för hård mot mig själv. Jag skulle lätt kunna göra upp en lång lista på saker som jag ångrar och den listan skulle jag lätt kunna göra mycket längre och kunna skriva mycket snabbare än den listan om saker som jag inte ångrar utan som jag är glad och stolt över att jag har gjort.  

Alltså ! Jag vill nu när jag har kommit till en liten insikt om att man inte behöver vara så hård mot sig själv försöka, att inte i framtiden klandra mig själv eller ångra så mycket. Jag försöker ju alltid fattta bra beslut efter min förmåga. Gör man så gott man kan så behöver man ju inte fundera så mycket på vad man borde ha gjort annorlunda. De är ju alltid lätt att vara expert efteråt.

Hoppas ni alla får en bra dag !

Kram..


Lite tankar ..

Hej !

Hemma efter en lång dag av arbete. De känns nu. Jag får verkligen kämpa på med allt som jag gör, men för en gångs skull behöver jag inte kämpa någonting med att få ihop mina resor. De är klart och jag vill bara åka nu. Problemet är att de är inte något annat som känns lika viktigt just nu. De blir ett problem för de finns ju saker i den vanliga vardagen som man bara måste göra. De går ju liksom inte att stänga dörren och  dra täcket över huvudet till slutet på maj( då de bär av till Amsterdam) Jag måste ju jobba på och sköta vardagliga saker här hemma som Mimmi (min fågel) städ, tvätt och disk. Jag vill såklart också röra på mig och jag får inte glömma mina bästa vänner som jag såklart vill träffa så mycket som jag hinner och orkar.

Allt detta och lite till gör jag, men jag känner att jag får kämpa för att orka med.  ´Jag vet inte ärligt talat om jag kommer att orka nu under maj och i sommar. De är ju då jag är hemma, men de känns som de mesta just nu kretsar kring mina två resor. Totalt är de 14 dagar. Tänk att man kan tänka så mycket på vad man ska göra under  14 dagar på ett år....

Kram...Videoblogg från morgonen !Danne- Drar på lite extra så kanske jag orkar hela vägen !

HMMM...??????


2011 05 10

Godmorgon !

Jag har varit ute på en powerwalk nu på morgonen. De kändes väldigt bra.

Jobb - Amsterdam plugg

Hemma igen och de känns att man är en arbetande man. Lite tom i huvudet, lite lagom trött och jag har lite jämna plågor. Men denna första arbetsdag gick ändå bra. De var en lång dag, men tiden gick ändå väldigt fort.


Kollade som hastigast i tidningen Metro. Där står de lite om Amsterdam. Passade ju bra när jag snart ska åka dit. Blir man lite medveten om något så tycker man nästan att man ser de överallt.Kram..@ Videoblogg2011 05 09


 
 
 
Jag har haft en bra helg. , men nu börjar vardagen igen och då blir de säkert mycket jobb, "hemmafix" , förberedelser inför Amsterdam och så hoppas jag på att blogg.se snart får igång systemet igen så jag kan börja publicera här på bloggen igen.
Strålande sol idag också. Kanske kan ta kortbyxer på jobbet idag?  Ny vecka är de  och vardagliga saker som väntar.

Kram...


Ola Lindholm

http://olalindholm.blogspot.com/2011/05/hej-pa-er.html?spref=fb


Ingen stress !Har varit ute på en promenad . De känns bra. Jag känner ingen stress jag bara går ute kommer bort lite från alla som verkar stressa runt även på en söndag. Men inte jag . Jag hör bara på fåglar som kvittrar och på en bäck som brusar. Skönt att komma ifrån. Jag mår hur bra som helst och de är ju de enda som är viktigt. Mår man inte bra så spelar väl inget annat någon roll. Jag mår hur bra som helst och de är jag så glad för.


Tror jag ska ta en promenad

Soligt och fint fortfarande. De har varit så hela dagen och de öär ju aldrig fel. Jag har varit igång hela dan med allt möjligt, men dagen är inte slut än så jag ska ta och ta mig ut igen och gå på en promenad. Rensa skallen lite istället för att sitta still och inte göra något.

Kram..

2011 05 08

Upp ganska tidigt idag också. Jag tittar ut och ser att solen skiner så jag hoppas jag tar mig ut på en promenad idag också. Kanske blir de en långpromenad...

Allt är bra och jag mår bra. jag känner mig så lugn och jag har en stor inre frid. Jag behöver inte fundera, tänka utan de räcker med att ta dagen som den kommer och leva i nuet. Vad de gäller mina resor så känner jag att jag har gjort så mycket som jag kan göra. Om de sen inte blir som jag har tänkt mig så är de ju egentligen inget som  jag efteråt behöver fundera på, hur jag borde ha gjort annorlunda.  Jag har gjort vad jag har kunnat före för att detta ska bli så bra som möjligt och nu väntar jag bara på att få komma iväg.

Ha en bra söndag !

Kram...You Love Dannebloggen !

 


   
 
 Ha en trevlig kväll !
(2011 05 07)
Kram...Promenad 1 h


Har varit ute lite i de fina vädret. Skönt att bara traska runt lite och känna sig fullständigt lugn, avspänd och hur härlig som helst..

Kram...


Allt är bra med Danne !Lite lunch och inget mer...Har käkat lunch idag också. Man känner redan hur man mår mycket bättre. Först frukost och nu lunch. Eftersom jag käka frukost idag och inte började dagens första måltid med lunch så blir de inte att jag käkar bröd till. Jag äter heller inga bullar eller någonting efter lunchen som jag ibland gör när lunchen är dagens första måltid. men idag  räcker de liksom med bara en köttbit, sås och potatis. Är inte sugen på något mer eftersom jag inte har hoppat över frukosten idag. Kan bara konstatera att man mår väldigt bra av de.


Långfrukost !

Känner  mig riktigt duktig. Upp tidigt på min lediga dag och jag unnar mig också långfrukost. Jag äter aldrig frukost under arbetardagarna. Går man upp 03:15 så är de svårt att vara sugen på något. När man jobbar till sent på natten är de inte lätt att ta sig upp ur sängen dagen efter. Då vaknar man till vid lunch så de blir ofta ingen frukost dom dagarna heller. Men idag har jag varit duktig.

1. Upp tidigt på en ledig lördag

2. Äter frukost


 
 
 
 
Vad händer sen ?? Kommer jag att laga min egen lunch idag ?


2011 05 07

Godmorgon denna lördag.

Skönt att sova några timmar extra igen. Ledig 2 dagar nu och jag ska verkligen vara ledig och bara ta hand om mig. Alla vardagliga saker har jag ju fått gjort i veckan så jag behöver inte bry mig så mycket om de under helgen. Ingen tvätt och städat och fint har jag i mitt hem. Jag har också mat och andra gosaker så jag klarar mig ett tag.
Britney Spears - Till The World Ends parodyNågra söta...2011 05 06

Godmorgon !

En sista gång för denna veckan behöver jag stiga upp 03:15. Sen är de helg och ledigt som gäller och då lovar jag att jag inte stiger upp såhär tidigt.

En  fredag i bussen väntar...

 
Linje:

38
34
62
efter rast :
61

Ha en bra dag !

Kram..


Innan de är dags att sova.

De är så gott när man har fått handla. Man förvandlar hela kylen på nolltid och man kan helt plötsligt välja och  vraka bland massor med mat.  Är de något av all denna vardagliga trökgöra som är rolig att se resulatatet av efteråt så är de när man har varit och handlat efter ett kylskåp som nästan har varit tomt. Städa kan väl också vara en så grej där de är roligt att se resulatatet efteråt. Kanske är de ännu roligare om man har fått slita lite för att få de rent och fint i hemmet , ja vet inte. Till skillnad från mycket annat som man gör så är vardagliga saker som jag bara tycker är roliga när jag är färdig med allt. De är ju så tråkigt att springa upp och ner i tvättstugan, men när tvätten är klar då är de skönt att man kan använda se sina favvokäder fina igen. Städa ?? De är ju så tråkigt även om jag är ganska effektiv när jag städar,. De går fort jag kan nog göra väldigt rent och fint här hemma på mindre än 90 minuter och då räknar jag med att allt. Till och med fönsterputs.. När jag har fått gjort de så känner jag mig duktig och vuxen..

Dagens SMS som gjorde mig på glatt humör:


Jag tappade ju en av mina favvokameror i backen för en vecka sen. Nu är den lagad och klar. ÄNTLIGEN får jag tillbaka denna kamera som jag gillar så mycket. Självrisk 100 spänn, men de är de såklart värt.

Kram..


Jag är inte florist.
Jag är ganska säker på att jag inte är eller har någon framtid som florist !!


Fortfarande slö.2011 05 05

Trött trött är jag. En dag kvar där jag måste ta mig upp tidigt sen är de helg och då får man sova ut.
Har inga planer för helgen direkt. Jag har bara Amsterdam i huvudet och de är de som jag ser framemot just nu. De är inte mycket annat som räknas nu. Jag har beslutat mig för att se till att ha lite mer euro i Amsterdam än vad de var tänkt från början. De funkar.. Jag har naturligtvis räknat lite på de och de ska inte vara några problem att spendera några tusen till än vad jag hade tänkt från första början.

Jag måste tänka på att jag ska till New York också. Men jag har en hög med cash för de, och jag kan ju innan jag åker dit spara ihop mer under sommaren. Några tusen kronor till och så känner jag mig trygg på den resan också.

Kram..


Börjar inlägget med dagens lunch - Slutar med att jag är slö.
Pannbiff Diana ...
Vädret har väl aldrig varirt så konstigt förut. Kallt som på vintern under morgonen, sen tittar solen fram och efter de kommer de SNÖ. Nu är de kanske inte sommarväder, men solsken och 14 grader varmt och de bara stiger( kanske sommarvärme snart då). Konstigt att de kan skifta så under en och samma dag.


Hur är de med mig då?

Jag är inne i en ganska slö period. Eller jag vet inte ?? Kreativiteten finns väl där på ett sätt för jag bloggar ju och planerar, fixar och grejar inför resor och samtidigt hinner jag med ganska mycket vardaglig "trökgöra" (Som inte skulle bli roligare att fixa med om jag bara sa vardagliga saker)

De som gör att jag ändå känner mig slö de är att jag inte rör på mig så mycket. Inga promenader på länge nu och gymmet minns jag inte ens när jag var där sist. Någon gång i april  måste de väl ändå ha varit ??? Men jag är inte säker..

Vad de beror på? Vet jag inte, men de är väl mina "hjärnspöken" som håller på.

EXEMPEL :

Orkar inte för jag gick upp 03:15 idag så nu är jag trött..

Jag börjar imorgon.

Idag har jag för mycket annat att göra så de blir för stressigt att gå och träna.

Jag skulle kunna komma på fler. Jag får ofta sådana här perioder. De skulle vara kul om jag någon gång kan hitta något sätt som gör att jag alltid kommer att orka träna och röra på mig precis hela året. Såklart kan man inte köra hårt jämt, men hitta ett sätt som får mig att komma bort ifrån dessa svackor med negativt tänkade och ingen träning eller rörelse alls under långa perioder. Nu vet jag ändå någonstans att när den dagen kommer att jag mår dåligt av att inte röra på mig då kommer jag att ta mig ut eller till gymmet igen. De är så jag har funkat typ dom senaste 5 åren.

Kram..2011 05 04

 

Jobba jobba....

 Ännu en dag av arbete och slit. Hoppas jag också orkar göra något vettigt när jag kommer hem efter denna arbetsdag. Men som de känns nu så tvekar jag, klockan 03:15 på morgonen ..

Hoppas ni alla får en bra dag !

Kram..


Pluggat lite Amsterdam !

Har haft en bra dag. Men nu är de dags att sova. jag har pluggat på om Amsterdam. Nu tycker jag att jag har ganska bra koll. De känns som jag har valt rätt hotell. De ligger centralt och bra och de verkar vara gångavstånd till de mesta som är värt att se. 

Jag har hittat massor med ställen där jag annars kan hyra en cykel och trampa runt med som tusentals andra i den stan redan verkar göra.  Om jag går och cyklar Då tänker jag ju på miljön också. De som oroar mig lite är maten. Jag är ju lite kräsen och jag har liksom inte hittat något place där jag tror är bra, men jag hoppas att de där blir bra. Jag hittar säkert något när jag kommer dit och de är ju ett tag kvar tills de är dags så jag kanske hittar något när jag sitter här och googlar som verkar bra  Annars får jag väl leva på typ korv och öl. Jag har också läst någonstans att dom har typ affärer med stora automater i där man bara lägger i några euro och så kan man få ut tex en god burgare och något att dricka. Sådana place verkar de finnas gott om, men jag kan ha fel...

De känns som jag har tänkt på de mesta i alla fall. Kanske bör jag se till så jag har lite mer euro än vad jag har räknat med från början. 5 dagar går nog fort och man kanske inte gör av med så mycket pengar egentligen, men man jag vet ju inte riktigt för de är ju första gången jag är där och jag vill gärna känna mig så trygg som möjligt när de gäller de där med att ha euro  så jag inte känner att jag måste snåla där eller ännu värre, pengarna tar slut på tex 3 dagar.

Nu är de dags att sova. Upp och jobba och slita imorgon igen.

Ny dag och nya tag, problem och möjligheter.

Kram..De är inte bara flyget som är boven.

Ok ! Från detta inlägg svarar jag igen. De började med detta.
Evelyn:
Danne, om tex SAS inte får så många kunder, då kommer de att ställa in flyg vilket gör att det blir mindre växthusgaser. Om bara du hoppar av så gör det ingen skillnad, men om fler hoppar av så gör det skillnad, alla droppar små.


IGEN

Jo, jag är med att om många inte flyger så blir de mindre körda flyg, men som du säger så gör de ingen skillnad för miljön om bara jag hoppar av. Om fler gör de så ställer man in plan ??? Jo de kan vara sant, men miljöproblemet med den globala uppvärmningen  finns kvar och de spelar egentligen ingen roll om tex SAS ställer in alla plan dom har för all framtid. De globala miljöproblemet finns kvar ändå. I de stora hela så är de inte bara flyget som är boven till miljöförstöringen. De finns så mycket annat också som bidrar till dom problem som många sk experter förutspår att den globla uppvärmningen  kan medföra i framtiden.  

http://youtu.be/wnjx6KETmi4Man löser ju inte de problemet !

Evelyn:

Hur känns det att åka runt halva världen med tanke på miljön?

Konstigt väder idag ??

Hemma från jobbet och de var då ett märkligt väder detta. Kallt är de men ändå solsken, när de inte kommer snöblandat regn. Men "efter regn så kommer sol" och nu är den här igen.  Lite så kan man samanfatta dagen om man vill fundera över vädret.

Jobb har de varit för min del och de går väl bra, men jag känner ändå att  jag snart behöver ta mig iväg på semester. Skönt att de snart blir så. Jag ska ägna mig lite åt att läsa på mer om Amsterdam. Kan vara kul att veta en hel del så jag kan få ut så mycket som möjligt av mina 5 dagar i den stan.

Kram..


2011 05 03Upp igen då (03:15)  Upp mitt i natten för en dag bakom ratten !!

Ha en bra dag !

Kram..Fixar lite i vardagen och drömmer mig bort från den.

Tjena !

De har varit en bra dag tycker jag. Finns ingen anledning att vara negativ. De gäller att försöka tänka positivt. Jag fixar och pysslar med lite vardagliga saker. Diskat har jag gjort och jag har vikt lite tvätt. Dessutom ska jag bära ner min digitalbox i källaren. Bort med den. Imorgon är de en ny arbetsdag och då är de dags att jobba och slita i denna vardag som jag snart kan ta mig bort ifrån. Tänk att de är i maj månad som jag kommer att vara i Amsterdam. 5 dagar av bara vara ledig och njuta av livet utan att behöva tänka på vardaglig "trökgöra"


Efter detta börjar sommaren och då är de dags att kämpa på igen(hela sommaren) innan de är dags för nästa flykt från vardagen här hemma till stan som aldrig sover, New York. Känns lite svårt att fatta att lilla jag förmodligen kommer att klarar av att resa så mycket på ett och samma år. Fast de kommer ju in bra med pengar och jag jobbar ju och sliter så de vore ju tråkigt om de liksom inte skulle "bära frukt" Kämpa, jobba och slita, de är de enda vettiga att göra när man verkligen vill åstakomma något konkret.. Fatta ett beslut om att nu gör jag de. De enda som förändrar är beslut. Du kan fundera på de och du kan skaffa dig kunskap om vad som tex krävs, men du måste fatta beslutet och sen ta steget. 

Jag har många lite tokiga och kanske mycket "cash" krävande saker som jag vill göra efter New York. Får se om jag fattar något beslut och tar steget mot de jag vill efter att jag har förverkligat denna dröm om 3 resor på ett år??? Jag drömmer bara just nu. Jag räknar inte och jag sitter liksom inte ner och lägger upp någon strategi för hur jag ska göra för att förverkliga mer drömmer som jag har. Jag planerar ingenting av de som jag tänker på som jag vill ska hända efter New York. Fokus ligger just nu på att :

Kämpa på fram till Amsterdam resan

Ha de så bra som de bara går i Amsterdam

Kämpa på under sommaren (hoppas jag får jobba mycket)

NEW YORK NEW YORK !!!! 

Men jag funderar mycket på tiden efter ändå utan att egentligen planera. Jag drömmer mig bort. Ibland funderar jag på saker som om jag skulle säga dom så känns dom som väldigt omogna. Men de roliga är att dom känns inte orealistiska om jag ser till vad jag lever för liv idag. De gäller bara att bestämma sig, fatta beslutet och välja vad man vill göra så kan man fixa de. En del saker som jag funderar på är lite tråkiga (mogna) att göra. Dom känns inte roliga , men de känns rätt att göra de. Lite fyrkantiga, men på sikt så tror jag de kan löna sig. MEN JAG VET INTE ? ROLIGARE ATT GÖRA DE SOM KÄNNS KUL, GALET OCH CRAZY


ISTÄLLET FÖR de tråkiga.  

Jag vet egentligen inte vad jag vill efter New York resan . Jag kan tänka mig att när jag kommer hem till Sverige igen och de förmodligen står klart (när sen sommaren är över och vi är inne i hösten 2011) att jag fixade min dröm med mina resor så kommer  jag att få börja kämpa på igen med att dra in pengar till nästa "dream", bara en häftig upplevelse  eller varför inte hitta på något som blir ett "once in a lifetime", super cool grej liksom. Hoppas att jag i alla fall kan fira med "skumpa" när jag kommer hem från New York i höst, Men först nu är de kämpa med jobb och Amsterdam som gäller.

Kram..


Adapter ???

Funderade precis på vilken av alla blåa saker jag ska ha till Usa respetive Holland. Googlade lite och då läser jag på en sida med turistinfo över Holland att någon adapter behöver man inte om man kommer från sverige med massa elektronikprylar. Litar på de då. Jag är ju bloggare så de vore ju värsta krisen om jag inte kan ladda min kamera eller få ström till min dator.


Denna lilla saken däremot får jag inte glömma när jag taggar till New York.
Där har dom tydligen 3 hål i väggen...


I paketet ??

Hämtade mitt paket på posten. Känns som att de är bra att ha när man ska ut och resa senare.

De är massa adaptrar. De jag har köpt på mig nu ska jag kunna klara i över 150 länder. De är olika hål i väggarna runt om i världen och om man ska  klara att ladda kamera, mobil, dator och ev kunna använda sin rakapparat så är detta väldigt bra att ha med sig på resan. Nu gäller de bara att jag hittar den som gäller för Usa respetive Holland. Jag har hittat sydafrika, men de har jag ingen glädje av direkt just detta året.Kram..


Paket paket...Bort med digitalboxen !


Tv boxen har gått sönder, får säga farväl till den. Jag ringde för support och felanmälen och killen på kundservice och ja försökte hitta felet, men efter 20 minuter fick vi ge upp och han säger då att boxen är trasig och de är ju bara att köpa en ny. Just köpa en ny de kommer jag inte att göra för jag lägger alla mina pengar på att 1: försörja mig här hemma och 2: resor med upplevelser och party i andra länder. Jag säger farväl till digital tv ett tag. Detta kan jag leva utan inga problem. jag har ju säkert ändå typ 20 kanaler som jag titta på och jag tittar inte så mycket på boxen.

De är uppsöägnings tid på 3 månader så jag får fortsätta att betala, men innan jag verkställde uppsägningen så bytte jag till ett billigare paket. Detta gör nu att jag under uppsägningstiden bara betalar 49 kr i månaden under 3 månader istället för 349 kr i månaden under 3 månader.
Så jag har löst detta på ett bra sätt i alla fall.2011 05 02

Godmorgon igen.

Var väldigt trött igår när jag kom hem så jag orkade inte med något bloggande eller något annat överhuvudtaget.
Har en ledig måndag idag och de är en bra start på denna veckan även om jag idag har några mindre bra ärenden att göra som jag helst skulle vilja slippa.

Skönt att vara ledig i alla fall. Känns som att de behövs efter att ha jobbat tex natten under valborg.
Jag har en del vardagliga saker att ta tag i, tvätt, disk och städ. Ska försöka ta de lugnt annars. Kanske blir de en liten promenad eller varför inte en powerwalk utan att känna någon stress över att jag måste hinna de före de och sen ska jag jobba. Nej, idag är jag ledig och jag ska försöka vara de så mycket som de bara går.

Kram..


 
  


Robert Miles - Children ..Då fortsätter vi med söndag kväll.Dags att jobba då. Blir några timmar i bussen denna söndag kväll.

Hoppas ni alla får trevlig kväll !

Kram..


Promenad sol mat @trött.Bilder tagna i April..Mail från Linda


Linda:

Hej Danne ..

Vill första bara tacka dig för en riktigt bra och underhållande blogg. Jag läser varje dag och jag skrattar mycket och blir väldigt glad när jag har varit inne på din grymma blogg. Du är en jätte snäll och go kille. Jag vill bara att du ska veta de.

Stor kram till dig...


Danne:
Tack !!!
De är alltid roligt med dessa mail. De är några få ord, men jag blir så glad ändå !2011 05 01

Godmorgon på er ...


 
Gårdagens härliga skogsrunda..

Ja ! De är soligt och fint idag också. En promenad får de strax bli igen. Jag har haft några timmar av sömn och de är väl bra de. De känns att man har jobbat natten. Man vänder på dygnet och blir snurrig i huvudet. Kroppen vet inte om de är dag eller natt för du är uppe när du ska sova och jag sover på den tiden då jag vill gå upp, men aldrig brukar orka.

 När jag jobbar kväll så brukar jag kliva upp ungefär nu. Efter  Nattjobb så blir de  ofta också vid denna tiden. Kanske har jag inte vänt på dygnet så mycket i alla fall. Ingen idê att fundera på för då blir man bara ännu snurrigare i huvudet än vad man redan är.

Kram..Korv - valborg - nattjobb

Några bilder från min eftermiddag, kväll och natt.
Fixade en korv med bröd ! De är ju så gott ...


I full gång med att äta min korv med bröd...


Korv med bröd i ena handen och coca cola i den andra.


väg för att jobba.. ( De är jag ju när jag jobbbar också, på väg menar jag då)


@Nattbuss.valborg=DanneDesign by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE