Dannebilder- April 2013

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Våren är här och kungen fyller år idag.

 
 
 


Det är viktigt att må bra och äta gott.

En bloggläsare som heter Anna undrade lite vad jag egentligen tycker är viktigt.
 
Anna:
 
I ett annat inlägg var det viktigaste att man ska må bra, och nu är det att maten ska smaka gott? 
Är det bättre att äta god mat och må dåligt, eller att äta "äcklig" mat och må bra? 

 
 
Jag vill både äta god mat och må bra. De jag menade var att om jag lagar mat och gör massor av fel eller glömmer att ta en bild på maten innan jag börjar äta så är de ju inte de viktigaste av allt.
 
 
 
Det viktigaste är ju att den mat man äter smakar gott. Att man ska må bra är ju det viktigaste av allt i livet liksom. 
 
 
 
 


Lägger inte ner någon energi på skitsaker.

Skönt att vara hem. Arbetsdagen har gått bra och jag håller mig lugn och avspänd i alla situationer. Jag bryr mig bara om det som känns viktigt och sånt jag måste göra. Jag vill inte lägga ner energi på skitsaker liksom. Vissa saker spelar ingen roll överhuvudtaget så varför slösa kraft och energi om jag inte sen mår bra av det?
 
 
 
Provade LOKA mango päron för första gången i mitt liv. Riktigt god faktiskt.
 


Fixar med maten.

 
 
Dags att fixa lite med maten. Det blir inget avancerat direkt även om man säkert skulle kunna krångla till det med ett paket makaroner.  Men jag det ska jag inte göra utan det blir något enkelt och som går snabbt att slänga ihop. Gott ka jag se till att det blir. Det är ju det viktigaste.
 
 
 
 
 
 
 


Det går bra om jag inte kör för hårt.

Då har man kört ett pass igen. Jag gick ut lite väl hårt i början. Ibland tror man att man klarar allt hur lätt som helst. Jag insåg direkt att jag får "tagga" ner lite och köra som jag brukar göra. Då gick det bra.
 
De som kändes jobbigt att köra för några månader sedan går ganska lätt nu. Kanske om några månder klarar jag av att köra de som jag redan nu försökte mig på, men som var alldeles för tufft. Sånt gör träning ganska roligt. Det som känns tufft nu går ofta hur lätt som helst sen, bara man tränar på. Det blir en liten "morot" för mig själv att hela tiden sträva efter att orka mer och känna att man blir bättre på de man tränar. Träning är ju färskvara så man måste ju hela tiden kunna motivera sig för att orka träna på. Man kan ju liksom inte träna bra i typ 2 månader och sen lägga av för gott och tro att man sen är i bra form livet ut. Ska man orka ligga i med detta då måste man nog hitta dom där små sakerna med träningen som gör att man är motiverad annars är det nog bara en tidsfråga innan man lägger av, och det vill jag ju inte.
 
 
 


2013 04 29

. Det är inte lätt och sova eftersom alla måsar skriker så förbannat. Bara att ta sig upp och när man väl är uppe då blir är det full fart som gäller. Det är ok så länge jag inte har för bråttom. 
 
Jag ska "tagga" bort till gymmet nu direkt och köra ett pass. Man får gå en bit ioch tyvärr måste man ju höra måsar som skriker. Får väl stoppa proppar i öronen eller lyssna på radion. Nu ska det iallafall bli skönt att starta en ny dag med lite skön träning. Träning behövs alltid och då är det bara att köra utan att fundera för mycket.
 
 
Efter detta blir de mat och säkert en del slappa. Har ju massor av jobb den dag också och hela denna veckan är ganska tuff, men det är som sagt bara att köra. Fundera mycket det kommer jag nog också att göra. 


Ikväll har jag börjat röja i källaren.

Jag håller ju på för fullt och röjer nere i mitt källarförråd. Man ska inte samla på sig massa skit. Det blir så jobbigt den dagen man ska göra sig av med de. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Från jättehungrig till jättemätt!

Det har blivit lite god mat ute. Jag var jättehungrig och nu har jag blivit jättemätt. Får nog sova middag  efter denna middag med dessert!
 
Biffstek med bea och pommes!
 
 
Banana split!
 


Plankar min massagestol.

 
 
 
 
 


2013 04 28

God morgon !
 
Då var man vaken igen och idag har jag sovit betydligt längre än vad jag har gjort på hela denna veckan. Rätt skönt faktiskt. Klockan 12:00 ska jag ta mig ut och käka lite go mat för ca 200 spänn. Passar ju bra när jag handlade hem så mycket mat igår som jag kan stå här och laga till.  Fast jag vill inte göra något idag. Skönare att ha det lite "soft" liksom. 
 


Man får aldrig missa ett bra tillfälle.

Jag var ute och handlade förut. Jag har inte gjort detta på över en vecka. Mycket mat ute har det blivit om man säger så. Skönt att nu ha hela kylen och skafferiet full mat igen. Nu kan jag variera maten jag köper ute med lite mat Ala Danne här hemma också.
 
Jag har mer vardaglig trökgöra att ta tag i. Jag håller just nu på nere i tvättstugan. Tvätta är så tråkigt så det gäller att försöka ha lite roligt. Jag kör lite "PLANKING". Man får aldrig missa ett bra tillfälle. 
 
 


Gick upp redan klockan 06:00.

 Jag vaknade til redan klockan 06:00 i morse. Det blir ju så när jag hela veckan har klivit upp kl 04:00. Att sova 2 timmar längre känns ju jämförelsevis som värsta lyxen. 
 
 
 Eftersom jag inte kunde somna om så var det ju lika bra att kliva upp. Jag kände mig hur pigg som helst och jag bestämde mig för att ta mig bort till gymmet ganska omgående. Jag var väl uppe i någon timme innan jag gick ut och traskade bort till gymmet. Dom enda som var ute (som jag kunde se) var jag själv och alla dessa jäkla skrikiga måsar som om man kanske inte alltid ser, men hör här  i Vänersborg. Kan ingen bara suga ur den där jävla vattenpölen som heter Vänern för då borde dom försvinna härifrån denna stan. 
 
 
 
 
Det blev ett bra pass även denna gången. Det är kul när man känner att man orkar träna och göra övningar som jag tidigare har haft svårt att fixa, men som nu går hur lätt som helst. Jag provade lite nytt också och det var inga problem det heller. Sen kan man ju undra varför man inte är hemma och sover istället för att "tagga" bort till gymmet klockan 07:00. Fast nu känns det ju så bra och har gjort så en längre tid så det är ju bara att jag är så pepp på att träna direkt när jag vaknar.
 
Det är ju bara att köra liksom!!!
 
 
 
 
 
Nu har jag hela dagen att göra annat på. Skönt att nu bara gå runt med en känsla av att man har kört ännu ett bra pass på gymmet. Skön feeling och man kan inte säga att man mår dåligt. Man mår ju hur bara som helst och det är ju det viktigaste av allt i hela världen.
 


Riktigt skön PW!

Jag har varit ute på en riktigt skön PW ikväll. Jag har kört ganska mycket sånt denna veckan. Det har u inte blivit mycket gym, men jag har istället varit ute och rört på mig och ibland känns inte det helt fel heller. 
 
 
 


Bästa löpsedeln !!

Kollade Metro's löpsedel när jag tarvade till jobbet i morse. Där stod typ att man bara ska går förbi alla dessa försäljare som man mer eller mindre tvingas höra en röst ifrån ibland. 
 
Jag har i alla år alltid ignorerat försäljare. Dom är ju bara ute efter att lura på mig en massa skit som jag inte vill ha. Försäljare jobbar på provition och dom skiter i om de dom vill sälja är lönsamt för mig. Säger dom något annat är det rent skitsnack.
 
Man tjänar inga pengar på att kanske byta tex elbolag eller telefonabonemang just där dom råkar stå mitt på gatan. Det är väl klart att dom säger att man gör detta för annars kan dom ju inte lura på mig skiten.  Min taktik i alla år har varit att bara skita i precis allt vad dom säger och har att erbjuda. Både dom som ringer, dom man stöter på ute på gatan eller i ett köpcentrum. Jag svarar dom nästan aldrig ens. Det kan jag lova att jag har  tjänat  både tid och pengar på genom åren.
 
Det finns massor av försäljare som har blivit arga på mig. Jag har många gånger inte svarat när en försäljare har börjat fråga mig något tex ute på stan. Ibland har dom ropat meningar efter mig som: Skit i och svara då din jävla idiot!  Ibland inleder dom med en frågan: Får jag ställa en fråga? Om jag ens svarar då svarar jag såklart nej, men ändå så ställer dom den där frågan. 
 
Jag näkar allt och kommer alltid att göra detta. Då blir man varken lurad eller utnyttjad av alla dessa försäljare som säger så mycket som är ren  "bullshit" 
 
VÅGA VÄGRA FÖRSÄLJARE SOM STOPPAR DIG PÅ STAN, I KÖPCENTRUM ELLER SOM RINGER HEM TILL DIG. 
 
 


Man har det bra !

Jobbat färdigt för denna veckan har jag nu gjort. Jag har inte tänkt på att detta faktiskt har varit en ganska tuff arbetsvecka. Jag har varit uppe tidigt och över 10 timmar på jobbet har det varit nästan varje dag. Anledningen till att denna vecka ändå har gått ganska lätt att ta sig igenom trots gansak långa dagar är väl att jag har ju slutat ganska tidigt på eftermiddagen, varje dag. Det hade varit betydligt tuffare om man hade börjat tidigt på morgonen och sen inte hade varit klar förrän framåt kvällen.
 
Extra lätt går det ju också när det är fredag med lön och full fart mot helgen. Dessutom skiner solen och man äter både gott till frukost och lunch.  Man har det helt enkelt väldigt bra. 
 
 
 
 
 


2013 04 26

Dags att jobba en sista dag för denna veckan. Jag har haft en vecka av ganska långa arbetdagar, men jag har ändå varit hemma i ganska bra tid. Fast när jag har varit ledig har dagen snabbt blivit kvällen och då är det bara att gå och lägga sig för att sen en tidig morgon sitta i en buss igen. 
 
 
Nu är det fredag i alla fall det bertyder ju alltid att snart  kommer helgen. Får jobba på nu och sen får jag min (som jag tycker själv) Välförtjänta ledighet.
 
Ha en bra dag !
 
 
 
 


Timmarna under en dag går fort.

Timmarna under en dag går fort. Nu är det redan sen kväll och jag måste snart sova eftersom jag ska upp tidigt imorgon för att arbeta igen. Jag har inte oväntat en ganska lång dag som jag då ska ta mig igenom. 
 
Ibland tror jag inte att jag ska orka, men idag tex har jag haft väldigt mycket energi och känt mig pigg hela dagen. Man orkar mer, och klarar mer än man tror helt enkelt. Kan det vara så att ju mer man vilar ju tröttre blir man och när man är igång från tidig morgon till sen kväll då blir man hur pigg som helst? Nja.. lagom av allt är nog bäst. 
 
 
Det har blivit en "POWERWALK" även denna kvällen. Lite sitta i masagestol har jag unnat mig. Nu ska jag sova. Imorgon ska man vräka sig upp klockan 04:00. Jobba och slita, men nu är det bara 2 dagar till av jobb sen tar jag helg igen. Längtar redan till fredag eftermiddag för då tar börjar min ledighet och sen jobbar först måndag eftermiddag igen. Fast jag är inte ledig än! Jag måste kämpa på lite till innan jag har gjort mig förtjänt av ledighet. Man måste ju jobba först så man sen kan unna sig på riktigt liksom. Man får sällan något om man inte anstränger sig. 
 
 
 
 
 
 
 
 


Färgfrågan!

 
Anonym:
 
Tycker du  om färgen blå mer än färgen grön?
 
Jag gillar nog grön bättre än blå. Fast gult är nog "favvofärgen". Dannebloggen är ju gul.
 
 


2013 04 24

Har haft en dag där detta har funnits med:
 
1 Började tidigt. 
2 Körde linje 62. 
3 Hade "räkmacka" en stund på dagen.
4 Käkade muffins som såg ut som en svamp.
5 Tog en bild på mig själv, som jag så ofta gör.
6 När jag kom hem käkade jag en god lunch.
7 Nu sitter jag här och bloggar.
 
 
 
 
 
 
 
Jag har varit ganska pigg hela dagen. Jag var ju uppe så tididgt och lång dag har det varit, men det funkar ändå liksom. Det kanske är så att min träning ändå ger lite resultat. Man känner att man orkar mer och man känner sig inte helt slut när man kommer hem. Så ska det ju vara. Det vore ju tråkigt om större delen av ens fritid gick åt till vila för att man jobbar sig för trött. Skön "feeling" nu efter denna arbetsdagen trots tidig uppgång och ganska långt pass. 
 
Bättre och bättre mår jag för varje dag som går och det är ju perfekt! 
 


Kul grej bara.

Hej!! vi är två trogna bloggläsare som älskar att läsa din blogg! Varje gång vi ser en buss i vänersborg/trollhättan så kollar vi om det är du! 
Men vi har en fråga, vad är det för mening med den plankingen som du gör på bilden på diskbänken?
 
 
 
Vad är meningen med att blogga överhuvudtaget. Jag bloggar för att jag tycker att det är kul och ett inlägg med lite planking gör att bloggen blir lite mer underhållande. Allt behöver inte alltid vara så allvarligt jämt. Det är väl det som är meningen kanske. Kul att ni älskar att läsa min blogg. Det gör mig glad
 
 
 


900 kronor för sånt som jag vill bli av med.

Idag  har jag sålt lite av mina saker som står här och dammar eller har legat länge i källaren och skräpat. Detta handlar ju inte om att tjäna så mycket pengar för det vet jag ju att man inte gör. Jag resonerade så att kan jag få några pengar  för saker som jag inte använder så är ju det bättre än ingenting. Man samlar på sig så mycket skit och en hel del får man slänga på tippen, men det finns också mycket som man kan sälja.
 
Jag besökte 2 secondhandbutiker. Den första secondhandbutiken gav mig 500 kronor för mina prylar. Dom ville inte köpa allt som jag hade med mig. Förklaringen jag fick var att det var  vissa av mina saker kommer att bli svårt att sälja. 
 
Men jag blev nöjd för att jag fick 500 kronor för det dom valde attt köpa. När jag sen besökte den andra secondhandbutiken så gjorde dom precis som den första butiken. Kollade lite på allt och räknade. Dom gick även iväg och jämförde mina prylar med liknade  saker på blocket och tradera.  Jag fick 400 kronor för dom prylar som den första butiken inte ville köpa av mig och jag fick loss 900 kronor på en timme. 
 
 
 
900 är ju inte så mycket, men bättre än ingenting. Filmerna kollar jag aldrig längre och andra prylar som jag sålde ligger ju bara här hemma och samlar damm, skräpar och tar upp plats. Slänger man skiten på tippen då får man ju ingenting. Man kanske till och med får betala för att få slänga de. Nu packade jag en ryggsäck och tog en promenad för att sälja saker. Det gav mig 900 kronor och jag är supernöjd för jag trodde inte jag skulle få så mycket. Jag var beredd på att få gå hem med saker igen.
 
 
Jag har mer saker som jag vill sälja, men jag vill vara lite lurig och framförallt vill jag ju inte ha för bråttom. Är man lite smålurig, håller sig lugn och kan på något sätt försöka förstå hur dom som köper beganade saker tänker, då kan man få någon femhundring lite då och då för gammal skit som man är så bra på att samla på sig. Det kommer att bli fler besök, var så säker.


Planking - Diskbänken.

 


Gemensam el och ett annat bredband

 
 
 


De positiva i sånt som är negativt.

Då har man jobbat färdigt för idag. Nu är man mörbultad i kroppen. Tankar snurrar i huvudet och jag är lite för trött för att göra något vettigt nu. Så är det att jobba helt enkelt. 
 
Fast jag kommer ju hem i ganska bra tid och lugn körning har det varit. Det finns väldigt mycket som är bra med att vara busschaufför, men man väljer ju oftast att tänka på de som är jobbigt. Typiskt att man aldrig lär sig att tänka på de som är positivt och skita i allat annat. Jag vet ju att det är bättre att bara tänka positivt i alla lägen. Ändå hittar man alltid något negativt. Får försöka hitta de positiva som finns i det negativa. Då är det väl bara positivt man tänker??
 
 


Har varit ute på en PW

Jag gick ut ikväll och tog lite luft. En halvtimmes PW kändes riktigt bra. Skönt nu innan man ska gå och lägga sig.  Imorgon börjar en ny arbetsvecka. Känner inte riktigt för att börja kliva upp kl 03:30 varenda dag. Jag längtar   redan till fredag eftermiddag. När veckan börjar längtar man ofta till helgen ska börja och om det inte är sommar då längtar man efter den. Jagkänner också en evig längtan till den dagen jag har förverkligat alla mina drömmar. Man bara längtar efter något annat hela tiden. 
 
Jag är lite nöjd nu också, för det är ju sommarkänsla ute trots att det bara är april. 
 
 
 
 
 


Sunday workout done!

Har kört ett bra styrkepass på gymmet denna söndag. Det kändes riktigt bra. Jag var rätt "taggad" innan träningen och när man sen känner att träningen går bra då är det riktigt roligt. Bra pepp och bra kört idag. Jag är supernöjd.
 
Sunday workout done!
 
 
 
 


Johan "pommen" de Glauce III

God morgon !
 
Nu har man vaknat till liv och när jag nu går in på min blogg så får jag se denna välformulerade kommentar. 
 
 
Johan "pommen" de Glauce III
Kära Daniel. 

Jag har försökt konstituera en tvåvägskommunikation med dig. Jag har ställt frågor till dig och även berättat anekdoter ur mitt liv för att göra dig bekant med mig. Men ändå besvarar du inte mina spörsmål. Jag förmenade att "kommentarer" var till för att upprätthålla en interaktiv miljö på sin webblogg, och inte hålla kvar vid gammelmedias monokommunikation. Jag har dock sett att du svarar på andra läsares frågor, vilket gör mig misstänksam om du diskriminerar mig. 

Jag kan se att jag inte är den ända personen du inte riposterar, även gentlemannen som har skrivit en tidigare kommentar har inte fått svar. Dock har du inkluderat en kommentar från en Monica i ett av dina inlägg. Det slog mig då en liten tanke, antagligen en helt narraktig och urdum idé ,att du tog med den kommentaren för att det är en kvinna som har författat den? 

Oavsett om du svarar på mina kommentarer eller inte så måste jag framföra min kärlek till denna webblogg. Den är helt fantastik, och du är en skribent av Oscar Wilde och August Strindbergs rang. Se till att fortsätta med din webblogg så din talang för att fatta pennan kan fortleva. Det är dessutom inte bara din webblogg som är fantastisk, hela din person om hur du kan mäkta med att, som ni ungdomar säger, att "tagga" till exercislokalen för att motionera efter en lång och hårt dagsverke. Det ska du Verkligen ha en eloge för! 
Ursäkta om denna kommentar blev lite väl mångordig, då jag har druckit ett och annat remmare med "Vino Nobile di Montepulciano" årgång 2009. Det slank även ned några whiskys nu på kvällskvisten. Jag har smakat många drycksjom i mina dagar, men whisky är ändå triumfatorn bland alla drycker. Nu skall jag lyssna på nattradion på min transistor innan jag skall gästa drömmarnas land. Sov gott och tack än en gång för din formidabla webblogg. 

Med mycket vänlig hälsning 
En lätt salongsberusad 
Johan "pommen" de Glauce III
 
 
Kul att du gillar min blogg. Jag har läst alla dina välformulerade texter som du  har skrivit till mig den senaste tiden. Dom enkla svaren på  varför jag inte har svarat är för att jag inte alltid riktigt vet vad jag ska svara eller så vill jag helt enkelt inte svara för att frågan kanske känns för privat.
 
Jag får en hel del frågor varje dag som jag väljer att inte svara på. Om jag svarar eller väljer att inte svara beror helt på vad jag får för fråga och inte vem som ställer den. Skulle jag sitta här och svara på alla frågor jag får då skulle folk ställa ännu mer frågor och ska jag då svara på dom också, då gör jag snart inget annat än sitter här och svarar på frågor. 
 


Sommar ute.

Det har varit riktigt sommarväder ute idag. jag kunde inte hålla mig ikväll utan jag gick ut och promenerade en runda. Riktigt skön kväll ute och det kändes precis som en mysig sommarkväll då allt är som bäst liksom. 
 
 
 
Bra att jag gick ut och rörde på mig idag också. Igår körde jag ju ett väldigt hårt pass på gymmet med över 3 timmars träning. Idag var det väl inte direkt någon träning, men det är ju bra att jag inte sitter helt still i alla fall. Det gäller att hålla igång så man inte lägger av liksom. Det är ju lätt att börja tänka att man inte behöver träna så mycket bara för att man kör något hårt pass ibland. Men det känns ju fel att  köra något hårt pass ibland för att sen inte träna alls. Bättre att hålla igång. Nu känns ju allt så bra också och då är det ju bara att köra.
 
 
 


Väntar på att tvätten ska bli klar :)

PALNKING !!!
 
 
 
 


Mår aldrig dålig, bara hur bra som helst!

 
 Allt bra med mig. Dom många förändringar som jag har gjort den senaste tiden gör att jag bara mår bättre och bättre. Undra hur långt man kan ta detta med att försöka må så bra som möjligt? Även om jag skulle må sämre så tror jag ändå att de ska mycket till för att jag ska gå ner mig och må dåligt.
 
Saker som får mig att må bra är att framförallt att jag håller mig lugn och att jag tränar regelbundet. Andra saker kan helt enkelt vara att jag fullständigt skiter i sånt som skulle få mig att må dåligt om jag skulle bry mig  om de.
 
Jag tror också att jag mår väldigt bra för att jag inte umgås med sura bittra och tråkiga människor. Det sägs ju att man blir som man umgås och då umgås jag ju såklart bara med människor som får mig att må bra. Svårare än så är det inte. 
 
Att hela tiden försöka må så bra som möjligt är viktigt för mig. Jag tar de lugnt, gör saker jag tycker är kul, försöker jobba lite mindre, slappa mer och framförallt slösar jag inte massa onödig energi på helt onödiga saker. Då är det bättre att göra saker så man mår förbannat bra av. En grej kan vara att fullständigt skita i det som gör att man mår dåligt. Fan va lätt livet är att leva egentligen.
 


Lilla Mimmi är alltid så go...

 


Jag lagar gärna mat, bara det går fort.

Jag har käkat lite ägg och någon macka ikväll. Jag har sett till att ha ägg hemma. Det finns så mycket man kan laga till, som går snabbt att fixa om man bara har ägg hemma. När jag steker ägg brukar jag bara steka dom på en sida (sunchine up) och när jag kokar ägg så vill jag ha dom lite löskokta. Det känns alltid bra när man ser att man har de där äggpaketet stående i kylen. Det går ju och fixa till så mycket olika mat så jag ser nuförtiden alltid till att ha ägg hemma.
 
Jag har varit ganska duktig hela denna månaden på att laga egen mat (både med och utan ägg). Jag har också sparat sånt som har blivit över för att nästa dag använda det igen. Att jag har börjat fixa mer mat själv hemma handlar mest om att jag vill ha variation. Man vill nu variera mina måltider i det oändliga. Jag lagar allt möjligt här hemma och jag köper ute på alla möjliga ställen. Allt för att få variationen.
 
Jag har inte gått så långt att jag står här hemma och lagar mat som tar lång tid. Fort ska det gå, men det finns väldigt mycket maträtter som man slänger ihop hur lätt som helst på bara några minuter och det smakar inte mindre bra för det. Vill jag ha något som tar längre tid att laga då går jag ut och köper det färdigt istället. Jag har någon gång försökt att fixa till den mat jag köper färdig ute också. Man kanske vill känna smaken av en viss krydda eller ha någon sås till som inte var med i den färdiga maten. Fast när jag provar att finjustera den mat  som jag köper färdig ute då blir det sällan bra. Det smakar inte alls som man vill så jag har slutat att försöka fixa till redan lagad mat. Jag äter den och smakadr det inte bra då väljer jag att inte köpa det igen. 
 
 
 
 


Hej Sonja :)

Jag har inte lagt upp något videoklipp med Sonja på länge. Känns inte bra så nu är det dags.
 
Hur är det egentligen med eldens historia?
 
 


Årets majblomma!

 
 
Årets majblomma är ljusblå och ljuslila i år.
 
Det kom fram en liten tjej till mig på stan och frågade om jag ville köpa en majblomma. Jag kan liksom inte med att säga nej till något sånt, och varför skulle jag göra det? Hade det varit en vanlig  jobbig försäljare som försöker lura på mig något (telefonabonemang tex) då hade jag bara gått rakt förbi utan att ens svara, men detta är ju inte samma sak. Ett litet barn som vill sälja en majblomma som i princip inte kostar några pengar alls. Det är ju bara att köpa. Man vore ju väldens elakaste männsika om bara hade travat förbi utan att bry sig. Klart jag köper en majblomma. 
 


Värsta hårda passet!

Har Kört ett grymt pass på gymmet nu. Jag började med att köra 2 timmar crosstariner. Första timmen är lite seg, men kommer man förbi den då orkar man lätt en timme till. 
 
Jag fortsatte sen med lite blandade övningar innan jag hoppade in i duschen. Totalt körde jag nog 3 timmar effektiv tid.
 
 
 
 
 
 
Har kört värsta hårda passet idag och jag orkade i över 3 timmar. Känns riktigt häftigt!
 
Over And Out!
 


Ska köra ett riktigt "grispass"

 
Underbart med ledighet och jag ska börja denna fantastiska fredag med gym. Jag ska köra ett riktigt "grispass".
Det ska vara så jag kryper ut i oklädningsrummet när jag är färdig. Det jkommer att bli tufft, men snacka om att det kommer att kännas bra efteråt.
 
Ha en bra dag !
 
 
 
 
 


Nattblogg!

 
 


En dag kvar och sen tar jag helg.

Nu börjar det bli dags att ta sig till jobbet.  
 
 
Jag ska fixa lite mat ute först som jag tar med bort till jobbet. Sitter där en stund inan och gottar mig lite och sen blir det perfekt att bara ta tag i arbetsdagen. 
 
* Lösa problem 
 
* Ta de lugnt 
 
* Göra så gott jag kan 
 
* Vara lurig
 
* Vara lite full i fan
 
Detta och lite till ingår i en arbetsdag.
 
 
 


2013 04 18

Godmorgon !
 
Jag ska snart tagga till jobbet igen. Jag börjar redan klockan 12:30. Det blir inte mycket slappa idag, men efter denna arbetsdag då blir jag ledig  och det känns nice. 
 
Bilder från igår då solen stod högt på himlen. 
 
 
 Idag är det grått och regnigt, men jag är alltid glad över att det inte snöar.
 
 
Ha en bra dag !
 


Jobbet, jobb och inget är jobbigt.

Samanfattningsvis kan man säga att jag har fått mycket gjort innan jobbet, jobbdagen gick bra och inget var jobbigt.
 
Godnatt.
 
 


Jag har ju tid på mig.

Jag städade ure en låda och hittade en hel del sk gummi. Sånt som man av olika orsaker behöver ha om man vill skydda sig.
 
 
Dom flesta här går bra att använda till mars 2015. Då har jag ju tid på mig
 
 


Vad gör Jörgen Persson nu?

 


Jag påminner tydligen om bussen jag kör.

En del kommentarer är ganska roliga. 
Här är en kommentar från  Monica.
 
 
Du påminner så om bussen du kör, Daniel! 

Stor och hård och penetrerar många tunnlar på väg till slutstationen! 

MVH 
Monica 'Wettie' Månsson


Bara en dag kvar - Provade ny massagestol.

 
 
Denna arbetsdagen är nu också över. Nu har jag bara en dag till denna veckan sen får jag ta helg igen. Underbart ska det bli att få ledigt en fredag, lördag och söndag igen. Jag tycker att man alltid skulle få starta sin ledighet redan på fredag. man behöver ofta ha 3 dagar av ledighet. Arbetslivet är ett tufft liv och då är man värd 3 dagar av ledighet och mindre skulle man egentligen aldrig ha.
 
 
 
Något som annat som ingen skulle behöva få vara utan det är lite skön massage. Jag satte mig i den stolen som vi har på jobbet idag och jag måste erkänna att denna var mycket skönare än min massagestol som jag har hemma. Kanske investera i en ny nu.
 
 
 
Fast jag tror ändå inte att min rygg blir mycket bättre av en nyare massagestol . Den jag har hemma hos mig gör undervärk och det är en bra stol med kvalitet. När jag nu kan sitta på jobbet också i en massagestol som är minst lika bra då kan det inte bli så mycket bättre vård av min rygg. Man ska verkligen tänka på att ta hand om sin kropp. Det är man väl värd.
 
 
 


Dags att ta tag i arbete.

 
 
Nu blir det några timmar bakom ratten igen. Nya problem som ska lösas. Hoppas bara dom inte är för många. 
 
Ha en bra dag !
 
 
 


2013 04 17

 
 
 
 


Nattblogg@Dannebloggen!

Det har blivit dags att krypa til sängs. Imorgon har jag en del att göra igen. Jag skulle kunna ta tag i mer saker redan i natt, men någonstans går ju gränsen.  Nu ska jag sova !
 
God natt.
 
 


Vad har mina profilbilder gemensamt???

Vet ni vad mina profilbilder på INSTAGRAM, FACEBOOK OCH TWITTER har gemensamt förutom att det är jag på alla bilder ???
 
Det är väldigt lite kläder som visas på bilderna!!!
 
 
 INSTAGRAM!
 
 
 
 
 FACEBOOK!
 
 
 
 
 TWITTER!
 
 
 


Kollade inte lika mycket, men för mycket i alla fall.

Jag kämpar just nu med att inte hålla på och kolla min Iphone hela tiden. Jag började idag med att bestämma mig för att inte glo 100 gånger om dagen. Det kan inte hända så mycket så det är värt att kolla dom där apparna så fort man har lite tid över. 
 
Jag lyckades ganska bra idag. Jag tittar redan betydligt mindre på tex Instagram. Men det är ändå för mycket så jag måste bli ännu bättre på att sluta sitta och titta på min telefon stup i kvarten. Bara för att man har tid så behöver man ju inte alltid fylla den tiden med att sitta och titta på telefonen. Jag ska bara jobba bort detta betende.
 
När jag kör däremot då är jag klockren. Jag tittar aldrig på min telefon när jag kör. Tänk om man skulle ta upp telefonen och kolla tex Instagram samtidigt som man rullar med massor av ton buss på vägen. Plötsligt kanske någon Scandalbeautie lägger upp någon sexig bild som jag får se i min telefon. Det blir inte lätt att hålla koll var man har bussen om man samtidigt spanar in grymt läckra tjejer  
 

 
 
 
Om man ska vara lite  allvarlig i detta så är det ju bara så att man ska varken prata eller kolla sin telefon under körnig, oavsett om man kör buss eller något annat fordon. Jag är stenhård mot mig själv när det gäller detta. Det kan ju räcka med att du tappar fokus på vägen för 1 eller 2 sekunder och sen kan olyckan vara ett faktum. Jag skulle ha väldigt svårt att förlåta mig själv om jag är med om en olycka och orsaken har varit att jag har kollat på min telefon. Säkerheten går före precis allt. Scandalbeuties på Instagram får man kolla när man inte behöver ha kontroll på någonting annat. även om man skulle vilja kolla hela tiden 
 
 


Jobb jobb, snart är jag ledig igen.

 
Nu är den längsta arbetsdagen för denna veckan gjord. Rätt skönt att man bara har två lagom långa dagar. Sen blir man ledig igen. Detta var en ganska tuff arbetsdag, men ´jag är en hård kille så jag biter ihop innan jag blir ledig 3 dagar i rad igen.  En  grubblare undrade lite kring mitt jobb och ledighet. Såhär skriver han: 
 
 Ja tror jag aldrig varit med om någon som tar så mycket ledigt som du gör. Har ni busschaufförer mer semesterdagar än en vanlig Svensson? Väldigt tacksam för svar! 

/grubblare
 
Vi har naturligtvis inte mer semsterdagar än andra, men jag är ju Dannebloggaren så jag får ledigt när som helst. 
 
 
 
 
 


Jag måste bara komma ur detta.

Jag måste bli av med detta beroendet. Sitta och titta på telefonmissbruket. Jag kan kolla en gång och sen lägga ifrån mig telefonen och sen 2 minuter senare så är jag där och ska trycka på någon jävla app igen!
 
 
Det kan ju inte hända så jäkla mycket på tex Instagram under 2 mninuter. Dessutom är det väl inte så noga med att kolla det senaste överallt. Jag måste bara sluta kolla så mycket. Jag måste lära mig att bara kolla typ när jag själv tex lägger upp en bild eller skriver något. Att typ 100 gånger om dagen sitta och och kolla på en jävla Iphone är ju helt meningslöst, men ändå känns det som man gör detta. 
 
Detta ska jag komma ur. Jag ska naturligtvis inte sluta. Det är ju roligt med tex Instagram. Man kan ta en bild och skriva några ord och en minut senare så har man en update. Men det får ju inte bli att jag kollar 100 gånger om dagen. Det händer att man på 5 minuter går in och ut på telefonen 3-4 gånger. Det är ju bara sjukt och helt meningslöst. Jag måste bara komma ur detta och det vet jag att jag kommer att fixa. 


Söka ledigt och må bra.

Jag sitter här igen med en ledighetsansökan. Försöker hitta dagar i samband med ordinarie ledighet som vanligt. Man tar 2 dagar ledigt  själv och får automatiskt 6 dagar i rad.  Går denna ansökan igenom då blir det 100% behagligt  att jobba resten av april och hela maj. Det viktigaste för mig är att jag ska må bra. Ta ledigt ibland är ett sätt av alla som finns.
 
 


2013 04 16

 
 
 
 


Jag grubblar, men mår bra.

 
Det är mycket tankar som snurra i huvudet och då är allt som vanligt när man sitter här mitt i natten. Även om jag grubblar mycket så känns det mesta väldigt bra. Jag tänker inte längre på att jag gjorde så mycket fel förra året. Annars är ju det något som jag har ältat ganska mycket. Nu kan jag ändå säga att jag har släppt detta. Jag måste släppa, glömma och gå vidare någon gång. Det har jag gjort nu. 
 
Nu känner jag ju att jag är på rätt väg. Jag mår bra och håller mig lugn. Jag har defentivt inte för bråttom med någonting.  Ekonomiskt går det väldigt bra med att få in pengar.  Jag känner ingen oro för framtiden. Jag vet att jag kommer att stöta på problem och bekymmer, men jag känner mig trygg ändå för när jag får ett problem så kämpar jag direkt med att lösa det så fort som möjligt, och det känns inte jobbigt när något händer som man kanske inte har räknat med. 
 
 
 


Vanliga bilder från en arbetsdag.

En vanlig dag på jobbet.
 
 
 
 
 


Dags att jobba igen !

 
Det börjar bli dags att dra och jobba också. Nu har jag 4 nya dagar innan jag blir ledig igen. Arbetsdagarna är lagom långa och sova ut får jag göra hela veckan lång.  Jag ska hämta mat först innan jag börjar  så jag inte behöver jobba på tom mage.
 
 
Ha en bra dag !
 
 
 


Kasta gamla skit bara !

 
 
 
 


Glömde min handduk.

Har kört ett pass på gymmet. Det var lite tungt att släpa sig dit denna måndag, men när man väl kommer dit så känns det bra direkt när man börjar köra.
 
 
 
När jag var klar såg jag att jag hade glömt handduk så jag drog på mig kläderna bara och gick hem. Får ta en dusch nu här hemma då. Sen får det bli mat, lite slappa för att sedan "tagga" bort till jobbet. 
 


2013 04 15

 Måndag igen ! Är det bra eller dåligt? Det är bara att tänka positivt. Vi säger att det är underbart att det är måndag. Det är underbart att starta en ny vecka och komma igång. Det är ju snart helg igen. Helgen som gick har varit bra och första dagen efter helgen ska bli perfekt.
 
Dags att "tagga" bort till gymmet ! Bra start på en perfekt dag som detta såklart ska bli !
 
 
 
 
Ha en bra dag !
 


Kvällen börjar bli natt.

Snart är det natten och denna dagen är snart förbi. Det har varit en bra dag med strålande sol 18 grader varmt och jag är så glad över att snön bara förvann. 
 
Helgen börjar också lida mot sitt slut. jag har fått en hel del gjort fast det känns inte för jag har tagit det så lugnt och allt jag har gjort har typ tagit max 15 minuter. Men allt småplock lite här och där blir  mycket gjort också. "Många bäckar små" liksom
 
 
 
 
Några saker som jag är ganska nöjd med det är att jag i helgen ägnade 10 minuter totalt framför datorn och sen ringde samtidigt ringde jag ett samtal och sen hade jag tjänat 1000 kronor som jag kommer att få in nästa vecka. 1000 kronor på 10 minuter !! Det är en bra lön. 
 
 
En annan sak som har med pengar att göra det är att jag fick reda på tidigare i veckan det var att när bussförarlönen kommer  i maj månad då får jag 2400 kronor extra. Det har något med förra året att göra. Det var någon period som vi gick avtalslösa. Jag kan inte alla detaljer, men på något sätt har jag rätt till 2400 kronor till och dom kommer i slutet på maj. 2400 kronor är ju inte mycket pengar, men det är ju mycket på ett sätt för jag känner ju inte att jag behöver jobba för dom, men dom kommer in på lönekontot i alla fall.
 
Ska man hårddra de så kan man säga att jag drar in nästan 3500 (3400) kronor på 10 minuter sitta vid datorn och prata i telefon.
 
 


Var kommer alla saker ifrån?

Jag städade ur ett skåp i köket och nu vet ajg att jag äger detta också.
 
 
Var kommer alla saker helt plötsligt från som man inte vet att man har? Månen eller ???
 


Ikväll lev det korv med bröd.

Det fick bli några korvar med bröd ikväll. Korv med bröd och ett stort glas mjölk är ju väldigt gott, men bara för stunden. Man ångrar sig nästan direkt efter man har käkat detta för man blir ju lite extra mätt. Fast det är ju väldigt gott så om man känner sig som en ballong efteråt så får man ta det. 
 
 
 
 


I sängen med Danne!

 
 
 
 
 
 
 


Har en bra söndag.

Det är en bra söndag. Jag går runt här och småplockar lite. Fixar lite med maten, gosar med Mimmi (min fågel), gör inte mer än vad jag behöver och slappar. 
 
 
 
 
 


Ordning här hemma - Farsan skyller på åldern.

 
 
 
 


Avslappning och bubbel.

Det har varit mycket slappa idag. Det känns bara skönt. Jag fick gjort väldigt mycket igår så nu kan jag slappa och unna mig lite också. Jag har öppnat en faska bubbel och fyllt på ett glas. Jag går och gottar mig och njuter lite av mitt bubbel.
 
 
Jag ska börja lite med maten. Dricka mer bubbel under matlagningen, till maten och säkert också efter jag har ätit. Ikväll får man se vad man hittar på. 
 
Ha en bra lördag !
 
 
 
 


Nu är man på mig igen trots att jag fixar mat hemma.

Jag kommer nog inte att vara lika effektiv idag som jag var igår. Idag blir det mycket mer slappa igen. Jag ska sätta mig och käka lite frukost. Ska jag visa vad jag äter sen börja räkna kommentarer på detta?
 
Nu har människorna "kan allt och vet mest"  vaknat igen. Jag har i alla år som Dannebloggen har funnits fått höra och fått lektioner i varför det inte är bra att äta den maten jag äter. Många har blivit provocerade över att jag hämtar mat ute och inte lagar själv. Man blir arg för vad jag äter och att jag måste tänka på vad jag stoppar i mig för att annars är det tex ingen mening med att jag tränar säger man. Man har också påpekat att jag sparar mer pengar om man lagar sin egen mat. Jag har då svarat med att jag tycker att det är värt att betala lite för att slippa laga mat själv  och då blir vissa ännu mer rasande och skriver mer långa uppsatser till mig.
 
Nu har jag börjat fixa till lite mat här hemma. Det är inte världens mest avancerade maträtter, men jag gillar det och det går ganska snabbt att fixa till. Dessutom är det skönt att variera lite mer bland mat ute och den man fixar hemma.  Nu när jag gör detta så tänkte jag att nu slipper jag väl höra från alla dessa människor som tror dom kan allt och vet mest. Men dom fortsätter att skriva till mig trots att jag nu lagar lite mat hemma.
 
 Jag blir mest förvånad över att folk orkar bry sig om vad jag äter. Den mat jag äter är inte den nyttigaste maten ,men vad spelar det för roll för någon annan än mig själv om jag äter dåligt? Varför bryr man sig om detta när man inte behöver äta den mat jag äter? Vissa kan ju inte ha mycket att göra när dom orkar sitta och skriva en lång bok till mig om vad som är rätt och fel. 
 
Om du är en person som vill äta nyttigt och hela tiden tänka på vad du stoppar i dig. Om du mår bra och vill vara en 100% sund människa och äta rätt och försöka var optimal med kost och träning, då ska du naturligtvis kämpa på med detta. Själv gillar jag att träna även om jag inte är så bra på det. Jag tänker lite på att inte dricka för mycket läsk äta för mycket godis. Jag försöker tänka på att äta mycket av den lagade maten även om den inte är den nyttigaste i världen. Fast grejen är att jag mår bra i alla fall. Jag skulle bara bli stressad över om jag hela tiden skulle bry mig om hur man på ett optimalt sätt ska få ut max resultat av kost kombinerat med vila och träning.
 
Jag gör mycket annat som jag känner att jag mår bra av. Jag gillar att äta gott ibland och dricka skumpa. Jag skiter fullständigt i om det inte alltid tränar på rätt sätt eller äter sunt, jag mår bra i alla fall. Jag har blivit en mer avspänd och lugn människa och det mår jag också väldigt bra av. Jag slappar mycket här hemma, sitter i massagestolen och tar hand om mig på det sätt som jag känner att jag mår bra av. Jag jobbar på och jag mår bra av att ha ett jobb att gå till. Jag försöker få loss pengar så jag ibland kan göra lite saker utöver det vanliga. Det mår jag också väldigt bra av. Hela grejen är att jag ska måbra. Det finns annat i livet än att tänka på att äta nyttigt och träna på rätt sätt. Det viktigaste för mig är att jag själv mår bra. Det har alla dessa kan allt och vet mest människor väldigt svårt för att fatta. Du bestämmer själv hur du vill leva ditt liv. Jag bestämmer själv hur jag vill leva mitt liv. Det viktigaste för mig är att jag mår bra och det gör jag oavsett vad nikan allt och vet mest människor säger. 
 


Öppnade fel paket.

 
Fick se att jag hade öppnat fel mjölkpaket. Bäst före 14 hade ju varit bättre att öppna än bäst före 18 som jag öppnade. 
 
 
 
Jobbigt detta. Hoppas jag kan sova i natt nu.
 
 
 
 
 


Nya diskborstar!

jag hitatde en massa mejslar en dag när jag städae ur ett skåp. Idag städae jag ur en låda i köket och jag hitatde såklart mer av saker som jag inte visste att jag äger. 5 nya diskborstar.
 
 
 
Nu blev jag glad igen  Jag har ju varit lite ledsen idag eftersom snön har börjavräka ner igen, men nu när man hittar lite nya "köksverktyg" då vänder humöret. Undra vad jag hittar nästa gång jag städar någonstans. 100 toarullar kanske.
 
 
 


Riktigt skönt att slappa efter en effektiv förmiddag.

Har haft en effektiv förmiddag och roligt har det också varit.  Jag har varit uppe tidigt fast jag är ledig. Jag är inte slö om jag bara sätter fart.
 
Gymmet idag gick skit bra. Grym musik strömmade ut ur högtalarna idag på gymmet och då känns det ju extra bra när man tränar.
 
Lagat mat har jag också gjort idag. Nu sitter här och slappar. Riktigt skönt efter denna effektiva förmiddag.
 
 
 
 
Ha en bra dag !
 
 
 


Fixade till denna lunchen igen.

Förra veckan tror jag det var så fixade jag ihop lite makaroner, kyckling och currysås.
Det var så gott så jag bestämde mig för att ta detta som lunch en gång till. Det var helt ok denna gången fast nu dröjer det nog innan jag just lagar den maträtt igen. Kyckling blir det säkert snart igen, men i kombination med makaroner och currysås dröjer nog ett tag. 
 
 
 
 
 


Kändes riktigt bra idag på gymmet!

 
Jag var uppe ganska tididgt idag och jag taggade ganska snabbt bort till gymmet. Idag kändes det riktigt bra. Bra form liksom. Första timmen gick hur lätt som helst. Kändes som lite uppvärmning.
 
 
Sen körde jag lite axlar, rygg, biceps och bröst. Inga problem det heller . Nu har jag kört ett bra pass på gymmet och jag är hur nöjd som helst. Denna fredag har bara börjat och jag fick en bra start på min ledig dag. 
 
 
 
 
Imorgon blir det nog ett nytt pass. Jag bara älskar att vara inne i detta bygge. Give me more!!
 
 
 


Jag vill inte ha mer snö!!

 
 
 
Ingen rolig syn att se snön fallla igen. Jag som hade ställt in mig på att våren var påväg eller att den kanske redan var här. Nu är det snö och vinter istället. 
 
 
 
Hoppas snön försvinner snabbt igen. Snön är inte välkommen. Jag hatar snö och jag kommer aldrig att hitta något positivt med vinter och kyla.
 
 
 
 
 


Nu är det helg och vad ska man göra då.

Nu tar jag helg och vad ska man hitta på? 
 
 
 
Kanske blir det något gott och dricka?
 
 
Kanske träffar man några roliga tjejer? 
 
 
 
 


Ganska mycket surr och snurr.

Nu är jag äntligen ledig igen. Shit vilken lång dag jag har haft. Över 12 timmar på jobbet och jag var uppe tididgt också. Nu snurrar det ordentligt i mitt huvud. 
 
Surr och snurr kan man väl kalla hela denna dagen. När man har en sånt här långt pass så hör det väl till att man gör lite misstag också. Jag körde fel massor av gånger idag. Det är tur att det finns rondeller som man kan snurra runt i. Det kanske blir ännu mer snurr i huvudet, men det får man ta. Jag fick även hjärnsläpp ibland när jag skulle svara på alla dessa frågor som man ofta får av resenärer. Frågor som jag får varje dag annars och jag vet ju, men idag var jag så surrig och snurrig så ibland visste jag bara inte. Jag kanske kom på det, men jag fick tänka en lång stund. Helt makalöst hur man bara kan glömma bort svar på frågor som man tidigare har svarat på i flera år. 
 
Det kan väl vara kombinationen: Danne, upp tididgt och lång arbetsdag som är orsaken till att inte allt har gått som på räls. Fast jag kör ju buss och inte tåg så inget går ju som på räls i min värld.
 
 
Nu ska det bli skönt med 3 dagar av ledighet. Det känn välbehövligt på något sätt. Fast jag har ju bara jobbat 2 dagar denna veckan, men det är klart att jag bara tackar och tar emot den ledighet jag får. Snart är det ju dags igen att surra och snurra under en arbetsdag. Det kan man nog vara ganska säker på.
 


2013 04 11

God morgon!

Känner mig hur pigg som helst. Jag har fått sova en timme mer än normalt. Nu ska jag börja jobba och jag har en arbetsdag framför mig som är megalång. Ikväll kommer man att känna sig som en bingohall i huvudet.

Ha en bra dag!Inte alltid lätt att tänka positivt.

Hemma igen och fasen vad skönt det är att bara få av sig uniformen och gå här hemma lite mer ledigt. (I kalsongerna) 
 
 
Det är svårt att  hitta massor med positiv energi när man går upp skittidigt och sen jobbar en lång dag. Jag kommer aldrig lära mig att förtränga att klockan 04:00 är en tid då man inte vill vakna och gå upp. Har man dessutom en dag på 10 timmar arbete och vet att nästa dag är ännu längre då är det svårt att vara väldigt positiv. 
 
En del på jobbet kan säga att det är gott att komma upp på morgonen och del säger att dom sitter varje morgon klockan 03:15 och käkar frukost. Jag fattar inte hur man ens kan dricka ett glas vatten så tidigt och jag fattar defentivt inte hur man ens kan komma på tanken att äta något.
 
Själv äter jag aldrig frukost och jag har den senaste tiden blivit sämre på att äta senare under förmiddagen också. Det kan bli någon frukt, kanske en macka på den första rasten under förmidadgen, men inte mer. Vid lunch eller under eftermiddagen däremot då vill jag gärna ha mer mat. På kvällen kan också vara gott, men jag har "taggad" ner lite med att äta på kvällarna för det blir så lätt för mycket. Fast tidigt på morgonen innan jobb eller något annat, aldrig i livet. 
 
Naturligtvis är hade det säkert varit bättre för mig om jag kunde äta på morgonen. Frukost är ju det viktigaste målet har ju någon sagt, men jag kan inte kämpa mig upp på morgonen sjukt tidigt bara för att äta. Där ger jag upp liksom.  Jag sover hellre den tiden det tar att göra sig och sen äta frukost.
 
 
 
 
Jag försöker att hitta sånt som är positivt och förtränga de som känns jobbigt med att jobba och slita med mitt arbete. Hur jag än vänder och vrider på mitt liv så är jobbet en stor del av livet som tar mycket tid. Då får man försöka tänka så positivt det går tycker  jag.  Försöker man så går det allt. Jag är ju faktiskt väldigt tacksam för att jag har ett jobba att gå till överhuvudtaget så på något sätt blir det lite positiv energi av detta.  När jag dessutom får se dagens ljus och får paus ut i solen också då är det ju bara toppen.
 
 
 
 
 


2013 04 10

God morgon!

Då har man börjat jobba igen. Jag var såklart ganska trött när klockan ringde, men nu när man sitter i bussen och har kört en tur då känns det ganska bra.

Bara att jobba på. En lång dag idag och en ännu längre dag imorgon, men sen får jag ledigt igen.Nu är det sova, jobba och äta som gäller.

 
 
 


Tur att man har frukt hemma.

 
Jag har massa äckligt påskgodis kvar. Jag vil bara inte se detta!!
 
 
 
 
Tur att man har mycket frukt också.  Äter hellre en apelsin än äckligt påskgodis. Tänk va duktig jag är som väljer frukt före godis.
 
 
 
 


Visste inte att jag ägde 6 st.

 
 
Jag städade precis ur ett skåp. Jag hittade 6 skruvmejslar som jag inte visste att jag ägde. Nu kan jag slarva bort ganska många innan jag behöver köpa nya mejslar


Rätt skönt att inte ha för mycket att göra.

Tja !
 
Är ganska slö som vanligt. Skönt med en ledig dag i alla fall och det gör väl att man blir lite slö kanske. Det är ändå rätt skönt att inte ha så mycket att göra. Man blir inte stressad och det är lättare att faktiskt göra de lilla man har att tgöra riktigt. 
 
 Jag sitter här och kollar lite olika program på tex kanal 5 Play eller SVT Play. Herregud vad mycket jag missar på TV som jag vill se. Jag måste få se de känner jag. Jag kan inte bara släppa och skita i att jag inte har sett dom program jag vill se. Jag klarar inte det.  Det är ca 5-6 olika program i veckan som går på tv som jag alltid vill se.Jag kan inte alltid passa tiden då det sänds på tv. Man har ju jobb och annat i livet också. Det känns som det är tur att det inte är fler program som jag känner att jag måste se för då hade jag nog inte fått mycket gjort. 


Jobba ibland, och softa ofta.

Ganska lugn arbetsdag denna måndag. Rätt bra med en mjukstart. Nu blir jag ledig imorgon. Ledig i 3 dagar och sen jobba 1 dag föra sen bli ledig 1. 
 
Jag jobbar mindre, men har lika mycket betalt (eller lika lite om man vill se det så). Jag kollade nu igen hur mycket kompledighet jag har kvar. Nu var det typ en dag som jag har ledighet för  sen är ledigheten uttagen.  Dom "softa" veckorna blir nu lite tuffare igen med mera jobb.  Jag får hoppas på bra pass istället. Ödet liksom..  Fast jag har ju mina semsterdagar kvar och jag lär väl också skrapa ihop lite mer kompledighet framöver. Ledig behöver man ju  vara även om det kan vara roligt att jobba också.
 
 
Nu ska jag laga lite mat igen. undra hur många gånger det blir denna veckan? Fixar jag 5 av 7 dagar? Känns lite för mycket, men man vet aldrig. 
 


2013 04 08

Då har man börjat jobba igen. Väldigt lugnt som vanligt.Jag har körning med ett och annat uppehåll där jag kan gå ut och sträcka på benen samtidigt som jag njuter av solen.

 

 

 Lagade mat idag också - Lugn utan att tänka.

 
 


Idag blir det mycket slappa.

Idag blir det mycket slappa och inte göra ett skit. Jag orkar inte bry mig en ledig söndag. Nästa vecka blir det full upp vare sig jag vill eller inte så varför göra något idag också när jag behöver och kan slappa. 
 
 
 
 


Ett inlägg igen om vad jag tänker på.

Denna dagen börjar också lida mot sitt slut. Det har varit skönt att få vara ledig. Extra skönt eftersom jag egentligen skulle ha jobbat, men jag sökte ju ledigt och fick detta. Det innebär väldigt lite jobb denna veckan och lite mer jobb nästa vecka fast ändå bara 3 dagar arbete och 4 dagar ledigt. Jag försöker njuta så länge detta med mer ledighet än jobb varar.
 
Jag vet ändå någonstans om att jag har väldigt mycket att göra framöver. Det finns ju en hel del som jag vill få gjort, fixa till och lyckas med. Det krävs en hel del av mig och lätt är det inte. Det känns ganska jobbigt. Jag får för mig att jag under väldigt lång tid har kämpat på med allt möjligt, men inte riktigt fått tillbaka lika mycket  som jag har velat på allt mitt slit. Det är misstag pga okunskap som gör att  en hel del inte har blivit som jag vill. Jag tror ändå att jag tillslut kommer att lyckas med sånt som jag nu tänker på att jag vill åstakomma och även strävar efter. Dessutom känns det bra att jag håller mig väldigt lugn och inte har för bråttom. Jag skulle gärna vilja att allt gick lite fortare, men jag har ju någonstans lärt mig att allt måste få ta den tid som det tar. jag får absolut inte börja skynda på allt på något sätt.  Har jag för bråttom då är man väldigt lätt tillbaka igen på "ruta ett" och så står man där och ångrar sig och får börja om igen. 
 
Mycket är jobbigt fortarande även om mycket också känns bra. Det som känns lite jobbigt är att kjag oroar mig lite för att jag inte ska orka med allt. Det är ju på ett sätt lättare att  ge upp än att kämpa på. Jag vet också att jag kommer att ha perioder där man mår ite sämre och då kan det också bli svårt att göra det som är rätt.
 
 Jag känner ändå nu att jag gör rätt och är på rätt väg.  Det är så skönt att jag inte bara blåser på och gör på samma sätt som förra året när så mycket gick fel. Jag har fortfarande svårt att acceptera och släppa att jag gjorde så många fel , men jag gör i alla fall inte om dom nu, och det känns bra. 
 


Sara Löfgren- När ingen vet.Parken - Åt helvete med himlen.Ibland tränar man bra och ibland mindre bra.

 Förr föredrog jag at träna på kvällen för det kändes liksom lite skönare, men  tror att den har ändrat mig.
 
Jag har  den senaste tiden kört väldigt många pass på förmiddagen och jag funkar mycket bättre än när man tränar senare på dan. Detta passet som jag nu körde ikväll var inte bra. Det gör ju inte så mycket. Ibland kör man bra pass och ibland mindre bra, så är det bara. Jag tränar ju så ofta nu så det är väl inte konstigt om det inte alltid känns bra. 
 
Jag hade lite för mycket tankar på annat ikväll. Jag brukar ju ha det just på kvällarna så det blir väl svårta att köra ett bra pass när huvud är på annat håll. Man måste ha hela kroppen på gymmet om man säger så. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Bara äckliga godisar kvar.

 
 
 


En video om äckligt godis kommer strax.

 
 Det kommer ett videoinlägg om några minuter.
 
 


2013 04 06

 
 
 


Skönt att man nu har tränat.

Skönt att få träningen fixad idag med. Körde ganska lugnt, men jag är nöjd för svetten flöt och det kändes väldigt bra. Nu har jag hela dagen och fixa och greja med allt annat som jag vill få gjort idag. 
 


Finn ett fel !

Har käkat lite god mat, men det var ett fel på min lunch.
 
 


Underbart med riktig vår och strålande sol!

 
 
 


2013 04 05

God morgon!
 
Skönt att ha haft sömn på 12 timmar. Vaknar upp till strålande sol och äår hur pigg som helst. Jag ska börja med att ta mig bort till gymmet. Jag tänkte först att jag skulle göra lite annat och träna sen. Fast det är bättre jag går bort med en gång annars finns det alltid risk att man inte orkar sen eller kommer på världens sämsta bortförklaring till varför det inte blev någon träning idag. Det är bara att ta sig bort till gymmet och köra. Allt annat jag har och göra hinner jag lätt med idag i alla fall.
 
 


Frågor jag ofta får och har fått länge nu.

Det finns vissa frågor som jag får ganska mycket och jag har fått dom ganska länge nu. Det är inte så många här på bloggen som frågar, men ute i "verkligheten" så får jag ofta frågorna: Hur går det med renoveringen av ditt kök ? Ska du ute och resa snart igen och vart bär det i så fall av denna gången? 
 

1. Renovering av köket? 
Som det känns just nu så är inte någon köksrenoverig aktuell. Det är inte prioritet 1 längre om man säger så. När jag får frågan så säger jag alltid precis som det är att jag  gjorde ett försök förra året och misslyckades med det. Jag hade lite för bråttom och jag fattade liksom inte innan vad ett nytt kök faktiskt kostar och vad som krävs av mig för att fixa detta. När jag insåg fakta så orkade jag liksom inte utan då köpte jag istället massa nya möbler för pengarna och efter detta har jag inte orkat bry mig så mycket om att försöka fixa något nytt kök. 
 
Just nu är det inte viktigt och jag strävar inte mot att fixa detta just nu. Sen vet man aldrig. Jag har nog snart pengar för att kunna fixa detta, men jag har annat som jag prioriterar nu så alla renoveringsplaner kommer säkert att få vänta.
 
Drömmen är att jag en dag ska kunna fixa ett hem, som jag får som jag vill ha det. Lösningen behöver inte vara att jag bor kvar här och renoverar. Man kan ju flytta till något annat också och då kan jag ju kanske lösa allt på en samma gång och föreverkliga min dröm med en väldigt snabb lösning. Vi får väl se hur det blir i framtiden, men just nu är det mycket annat som gäller och det känns rätt köra på det man vill just nu. Köket är inget som känns rätt att prioritera idag.
 
Resor och sånt?
Jag reste mycket under år 2011 och detta är inget jag ångrar. Jag förverkligade en dröm som jag länge hade haft. Att åka till 3 olika länder /städer på ett och samma år det var något jag hade velat göra länge. Allt skulle vara perfekt. Bra boende, god mat, grymma utekvällar och massor av andra upplevelser var viktiga saker som skulle ingå i detta. Jag lyckades med alltpå ett och samma år och blev hur nöjd som helst!
 
Thailand - Patong.
 
Holland - Amsterdam.
 
USA - NEW YORK
 
Ekonomiskt gick det så bra så jag kunde lyxa till det mer än vad jag trodde var möjligt. Det blev även en resa till (Amsterdam) utöver dom 3 resor som var min dröm.
 
 
Lägg därtill att jag "taggade" till Stockholm också och eftersom jag bara älskar Stockholm och hade massor med "cash"som jag dels hade över trots alla tidigare resor och sen hade jag ju sparat ihop ännu mer efter att jag hade varit i Amsterdam en andra gång detta året  Det blev ett riktigt bra avslut på ett grymt 2011.
 
På hotellet i Stockholm innan grym utgång.
 
Som det ser ut, och framförallt känns nu så har jag inga planer på några nya resor. Jag har inte heller någon större lust. Jag gjorde en resa till Tyskland förra året som jag ångrar väldigt mycket och efter detta har jag inte haft lust att göra några nya resor. Jag vill bara vara hemma och fortsätta ta de lugnt. Unna mig bra resor  får jag väl göra  när jag liksom känner att jag har gjort mig förtjänt av det och inte har så mycket annat att göra som känns viktigare. Nu är det ju mycket med hälsa och sånt som jag tänker på. Drömmen om resorna har jag förverkligat och nu har jag ju andra drömmar och mål som känns viktigare än nya resor. Vi får väl se när jag känner för att dra iväg igen? Jag har inga planer, men man vet ju aldrig exakt vad man hittar på i framtiden.
 
 
 
 
 
 


Lugn vecka istället för tuff.

Jag har varit så sjukt trött både igår och idag. Det kan nog inte bero på att jag har jobbat för mycket. I 3 dagar nu har jag ju bara jobbat några timmar under  förmiddagen. Måste vara att man går upp så sjukt tidigt. Jag kommer aldrig att kunna gå upp klockan 03:30 på morgonen och sen vara hur pigg som helst framåt eftermiddagen. Jag har försökt nu i flera år att på något sätt lura kroppen så att man känner sig pigg under hela dagen . Jag vill ju vara pigg under alla mina vakna timmar på dygnet. Jag har lärt mig att kliva upp på morgonen utan att egentligen känna av någon trötthet. Tricket är att bara gå upp direkt när klockan ringer utan att tänka liksom. Det funkar, men tröttheten kommer sen alltid under eftermiddagen. 
 
Annars tycker jag att detta har varit en bra vecka. Svårt att klaga när man jobbar 3 förmiddagar och är ledig 4 dagar denna veckan. Dessutom känns det ju ganska logiskt att om man börjar jobba tidigare än många andra då vill man också gå hem tidigare dagen. Så är det inte i alltid om man ska vara helt ärligt så jag är glad över att jag har haft så många sådana "softa" dagar nu.
 
Nästa vecka jobbar jag också bara 3 dagar, men dom är lite längre. Jag skulle ha jobbat mer denna veckan, men jag tog ju ledigt i helgen. Detta skulle alltså egentligen ha varit en ganska tuff vecka med upp tididgt varje arbetsdag och 6 dagar av jobb. Men bara för att jag tar bort 2 dagar och tar ut en del av den ledigheten jag har så blir veckan väldigt soft istället för ganska tuff. Man får vara lite lurig ibland.
 


Jag fortsätter med att laga egen mat.

Jag fortsätter med att laga egen mat hemma. Det är lite mysigt och fixa och greja lite. Det jag lagar blir ju monst lika gott som det jag hämtar ute och dessutom blir det ju lite mer variation på måltiderna. En del av den mat jag har ätit i flera år börjar kännas tjatig nu och då kännd detta bra att jag några dagar i veckan lagar min mat själv här hemma.
 
 
 
 
Makaroner med kyckling och currysås.
 


2013 04 04

God morgon !
 
Har en sista arbetsdag för denna veckan.  Känns rätt skönt och säga så på en torsdag  Bara en förmiddagen kvar sen är man ledig resten av veckan. Kan tänka mig att bita ihop några timmar till. Kanske inte ens behöver göra detta utan jag kanske kan vara ute och sola mig mer än vad jag kör. Det vore inte helt fel.
 
 
Ha en bra dag !
 


Tänka efter utan att få hälsonoja.

Det blir nog väldigt lugnt resten av denna dagen. Det enda jag verkligen ska ta tag i är att gå till affären och handla hem lite mat. Jag vill fortsätta på min "nya bana" med att fixa ihop lite egen mat här hemma. Så nu får jag se till så det finns lite allt möjligt av smått och gott så man kan ta sig något annat att äta en bara mackor. Finns det lite mer mat hemma då blir det inte så mycket skräpmat heller på kvällarna som man går ut för att  hämta hem. Är jag samma Danne eller vad har hänt? Fixa egen mat och tänker lite mer nyttigt.
 
 Jag lovade ju  mig själv att 2013 skulle bli ett år där jag tänkte mer på min hälsa och nu när jag tränar mer och i alla fall har dragit ner på godis, skräpmat och läsk då får man väl ändå säga att jag tänker på min hälsa. Det viktigaste för mig är att jag mår bra. Det är något som jag alltid vill göra såklart. Det vill väl alla ?
 
 
 
 
Jag har såklart inte slutat helt med typ god mat, bärs  det blir typ en pizza ibland. Lite av detta unnar jag mig fortfarande Jag är inte ute efter det optimala hälsosamma livet. Jag  mår ju inte bra av att förbjuda mig själv att unna mig lite av sånt som är gott. Men lite ska man naturligtvis tänka efter så det inte blir en vana att ringa efter pizza så fort man är hungrig och sugen på något goare. Men jag ska inte få någon "hälsonoja". Det känns inte rätt för mig. 
 


Ut och köra i gryningen.

Jag var väldigt trött idag. Bra och hård träning igår och upp tidigt idag för att jobba. Det var lite segt om man säger så. Körningen är ju annrs ganska lugn denna veckan. Många har påsklov och jag jobbar bara under förmiddagen under 3 dagar.
 
När man jobbar som  tidigast på morgonen då är det så sjukt lugnt att man nästan undrar om man är på rätt plats med bussen eller om man har läst fel i  passet eftersom ingen verkar vara vaken när man är ute och kör i gryningen.
 
 
 


2013 04 03

God morgon!

Då jobbar man på igen. Har redan varit igång några timmar och klockan är ändå bara 07:30. Skönt ändå att man bara jobbar några timmar på förmiddagen och sen går man hem igen. Allt är lugnt och det känns väldigt avspänt. Det ser ut att bli en fin dag med strålande sol.

Ha en bra dag!Innan det är dags att sova.

 
 


Riktigt jävla bra!

Körde ett riktigt bra pass idag. Kroppen svarar som jag ville och det kändes riktigt jävla bra. Bra POWER denna gången. Riktigt roligt!Bara jag inte har för bråttom.

Ibland finns det saker som kan vara svåra att släppa. Jag går nu runt och bär på en sån grej. Det är förra årets alla misstag som jag gjorde och som jag har svårt att släppa. Fortfarande håller jag liksom på och rättar till efter mig själv.
 
 Framförallt så hade jag ju för bråttom. Jag hade inget tålamod utan jag försökte hela tiden att skynda på allt. Det resulterade i att jag inte kom någon vart med vad jag verkligen ville. Det blev bara "tvärtnit" samtidigt som jag lyckades göra massor av annat som jag sen ångrade.
 
Jag har svårt att släppa detta. Under 2012 så kändes det som så mycket bara blev fel.  Ska man ändå ta fram de positiva så har jag lärt mig ganska mycket av mina misstag för nu har jag ju tålamod och jag har defentivt inte för bråttom. Nu får allt ta den tid det tar och det känns bara bra, inget är jobbigt med detta.
 
Nu fokuserar jag hela tiden på det som känns viktigt och det jag faktiskt vill. Jag gör det som krävs utan att försöka ta någon genväg för att få snabbare resultat. Allt detta gör jag nu för att jag gjorde misstagen förra året. Jag har lärt mig av mina misstag och nu gör jag om och det känns som jag gör rätt. 2013 kan bli hur bra som helst. Bara jag inte har för bråttom igen för orkar jag liksom inte en gång till. 
 


Snart hemma igen.

Känns som jag precis har börjat jobba och nu ska jag bara köra någon timme till och sen slutar jag. Rätt "soft" dag. Jag är på jobbet och njuter mest av solen. Ungarna som brukar åka till skolan har påsklov och jag har redan fått ett ja på min ledighetsansökan. Livet leker, just nu i alla fall.Tankar ikväll.

Det har varit mycket tankar som har snurrat i mitt huvud ikväll. Det man tänker mycket på det är att jag har en hel del framöver som kommer att kännas lite jobbigt och tufft. jaghar ju en tendens att vara ganska hård mot mig själv också om det är något som jag vill åstakomma. 
 
Det som ändå känns bra det är att inget just nu känns så jobbigt och jag vet egentligen inte om något kommer att bli tufft framöver heller. Jag är ju så lugn nu och allt jag gör (vad det än är) får liksom ta den tid det tar. Att vara lugn, avspänd och låta allt ta sin tid det känns som en bra taktik nu när jag vet att jag har en hel del framöver att göra.  Det kan därför vara bra att tänka på att det kan komma att kännas tufft och jobbigt och är man lite medveten om detta så kommer det inte som en överraskning när det verkligen blir viktigt att jag bara biter ihop.
 
Man ska naturligvis inte oroa sig för något som man inte vet någonting om. Men det vore konstigt om allt under hela detta året bara går spikrakt uppåt utan att jag får några som helst bekymmer alls. Det vore naivt och tro det.
 
 
Nu ska jag sova. I morgon blir det en ny dag. Först jobb och sen tränar vi igen. 
 
 
 
 


Betala räkningar.

Att betala räkningar är ett nödvändigt ont. Det är något man måste göra framförallt i slutet av varje månad. Det gäller att dra in pengar, mer än vad som ska ut  så man kan betala sina räkningar, leva och helst ska man också kunna spara en slant.
 
 
Jag tror jag har testat alla varianter som finns när det gäller detta med att betala räkningar. Jag är mycket en sån person som vill få saker gjorda med en gång. Jag har ibland betalat alla mina räkningar så fort jag har fått dom. Några gånger har jag betalat hyran för typ 3 månader på en och samma månad. Tanken har varit att pengarna  ska ändå ut för räkningar måste man betala och därför finns det ingen anledning att vänta. 
 
Samma gäller om jag tagit hjälp av  någon hantverkare eller liknade. En tillfällig grej som man vet att det kommer en räkning på. Jag vill ofta betala direkt och kanske till och med före. Allt detta handlar bara om att jag är en person som vill få saker gjort med en gång om jag vet att det ändå måste göras.
 
För det mesta så har jag ändå väntat till den sk förfallodagen med att betala mina räkningar. Jag tycker också att detta är det bästa att göra. Att betala långt innan förfallodag bara för att man en dag måste ut med pengarna ändå är inget som man behöver göra och därför ska man hålla på sin rätt att behålla sina pengar in i det sista. Man tjänar ingenting på att ligga ute med massor av pengar på räkningar ena månaden för att kanske nästa månad knappt betala någonting. Just de där med att fixa allt med en gång om det ändå ska göras är inte till någon fördel när det gäller pengar och räkningar. Jag har rätt att hålla på mina pengar och det bästa är verkligen att göra detta fram till förfallodagen oavsett vad det gäller.
 
Jag har provat att vissa månader ligga ute med pengar i förskott och jag har hållit inne med pengar till det ska vara betalt. Det som känns bäst är utan tvivel att hålla på pengarna till det är dags att betala  så det ska jag verkligen alltid göra i fortsättningen.
 
 
 
 
 


Nu behöver jag inte bli sur ikväll.

Skönt med lite träning. Nu har jag hela dagen att göra annat på och jag behöver inte fundera över när jag ska ta mig bort och träna. Jag behöver inte heller blir sur ikväll för att det inte blev någon träning idag. 
 


2012 04 01

God morgon!
 
Jag ska börja med att ta mig bort till gymmet och köra lite. Jag gör detta direkt annars kanske det inte blir nånting på hela dagen och jag vill inte känna ikväll att jag borde ha tränat idag.
 
 
Undra hur detta kommer att kännas. Jag är ganska trött just nu, men allt blir säkert bättre bara jag liksom kommer igång.


Har en ganska "soft" vecka framför mig

 
 
 
 


Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE