Måndag ❤️

Har sovit ganska länge idag och snart ska man ta sig till jobbet. Jag kände nu under förmiddagen att det kommer att bli lite ont om tid för att komma ut och röra på mig. Men va fan!! Jag lovade ju mig själv igår att jag verkligen ska röra mig varje dag i minst 60 minuter. Jag får ju inte balla ur direkt liksom. 
 
Det blev en promenad idag också. En runda på några km i snöblasket. Halva sträckan jag gick var på en väg som varken snöröjs eller sandas. Så det blev en ganska plaskig promenad, men känslan jag nu har efteråt är bara bra. 
 
 
 
 
 
 
Nu är det snart dags att avsluta dagen med lite busskörning. Jag har en ganska lång dag framför mig, men jag har också en lång rast där jag kan slappa mycket om jag vill, eller så kan man ju sätta sig på motionscykeln som finns på jobbet.
 
Ha en trevlig dag!
 
 
 


Mer rörlighet på dagarna

 
Just nu ser jag hur snön börjar falla utanför mitt fönster. Snön kom till sist och det är ju kanske inte så konstigt när det idag faktiskt är första advent. Tiden går fort och snart är det fan julafton. 
 
Idag tog jag tag i en grej som jag länge nu har slarvat med. Jag har den senste tiden haft ett allt för stillasittande  livsstil. Jag sitter still många timmar per vecka. I bussen sitter man ju hela arbetsdagar. Hemma framför TV:n, och den senste tiden har jag ju också skrivit mycket på min självbiografi och då har det ju blivit mycket stillsittande här bakom dataskärmen också. Detta är naturligtvis inte bra och idag kände jag att nu ska jag fan göra något åt detta igen. 
 
Jag vill ha mer rörliga dagar. Nu ska jag  se till att röra på mig i minst 60-90 minuter, VARJE DAG. DET KAN VARA VAD SOM HELST BARA JAG RÖR PÅ MIG. 60-90 minuter om dagen det kan man lätt undvara även om man skule ha hur mycket som helst att göra. Jag kommer liksom inte att offra någonting annat av allt som jag vill göra bara för att jag sätter av 60-90 minuter. Jag kommer tex inte att skriva mindre på min självbiografi bara för att jag avsätter lite tid om dagarna för att bara röra på mig och inte göra något annat. Jag tror det blir tvärtom istället. Med mer "fart" och "sprätt" i kroppen kommer att göra att jag får mer gjort om dagarna.
 
Jag är väl medveten om att jag är en inspirations-männsika  och kanske också en periodare. Jag kan köra på ett tag för att sen lägga av igen, men de som motiverar mig nu till lite mer rörelse är:
 
1. Att jag har en allt för stillasittande livstil och med tanke på vad det innebär för hälsan så är det ett skäl nog till att göra något som är bättre än att bara sitta still.
 
2. Att jag vill göra vad jag kan för att så långt det bara går bibehålla  en god hälsa.
 
3. Att jag vill gå ner mer i vikt.
 
4  Att jag har gjort så mycket saker som är till det bättre för min hälsa och jag vil fortsätta att göra små förbättringar hela tiden. 
 
Man kan inte ändra på allt på en och samma gång, men ändrar man lite i taget så blir det ju hela tiden bättre och bättre. Jag har gjort väldigt små förändringar de senste åren. jag har tyvärr den senste tiden slarvat med sånt som är viktigt för att min hälsa ska vara god. Nu ska jag fan ändra på detta och idag tog jag äntigen tag i det igen, och det ska bli otroligt kul att fortsätta. Ett mer rörligare liv är målet nu liksom, och det är inte svårt att lyckas med det.
 
Idag blev det en promenad på nästan 7 km.
 
 
Ja stoppade mina lurar i öronen och lyssnade på P3 Dokumentär som är ett favvoprogram när jag är ute och promenerar. Jag gick ut innan det blev mörkt, men jag visste att det skulle hinna bli mörkt innan jag om hem igen. Därför tog jag på mig reflexvästen direkt, fast det var ljust ute när jag började min promenad. 
 
 
 
 
Jag hade nästan glömt hur skönt jag tycker att det är att bara vara ute och promenera. Det blev så småningom mörkt under den tiden som jag var ute. Då var det ju bra att jag hade reflexvästen på mig. 
 
 
Jag hann hem innan regnet började ösa ner och nu sitter jag här hemma och tittar ut genom mitt fönster samtidigt  som jag ser  den första snön komma på första advent.


Svar på frågor

 Här får ni svaren de frågor som jag har fått under några dagar nu. Jag startade ju en frågestund i början av veckan. Vissa frågor jag har jag fått i min blogg och en del andra frågor har skrivits till mig i  andra forum, sk sociala medier. Jag svarar nästan på allt. Fast vissa frågor som jag har fått kan ni bara glömma att jag svarar på. Vissa principer håller jag stenhårt på, och har gjort så sen jag började blogga, Vissa saker håller jag för mig själv, men här följer lite frågor och svar i alla fall.
 
 
 
 
Anonym:
Vad skulle du ge för råd till dig själv
 
Ett råd som ofta ger till mig själv är att jag ska  LEVA I NUET. 
 
 Ole: Om jag skulle träffa på dig ute på stan, skulle du vilja göra plankan med mig?
 
 
Med dig vill jag nog inte, men om du börjar så kan jag köra planking sen. Men samtidigt som dig har jag ingen lust med.
 
 
 
Daniel:
* Är det din naturliga hårfärg
 
 
 
 
Ja det jag nu har är min naturliga hårfärg, men jag tror trivdes bättre när jag hade färgat håret.
 
Filip: 
Vad gör du helst på fritiden.
Det är ju kul att spela pingis. Jag går gärna ut någon kväll och festar med lite roliga människor. Just nu är det ju mycket skrivande på min självbiografi och det är något som jag tycker är väldigt roligt att hålla på med. De är väl några saker som jag helst gör på min fritid.
 
Erik
 Vad är din starkaste sida i pingis?
Mina servar och smashen med forehand tror jag. Mitt backhandspel brukar stämma ganska bra också.
 
 
 Matilda:
Om man skulle råka springa på dig ute någonstans får man komma fram och säga hej till dig då? Skulle nog inte våga men jag frågar ändå.
 
 
 
 
Man får jätte jätte jätte jättegärna säga hej till mig! Jag blir bara glad. 
 
 
 
 
Inger-Gerd Andersson
* Jag har lite frågor å så nu. 

1 Vilket är ditt favoritrecept av den mat du lagar? 
2 Om du skulle byta namn, vilket skulle du välja då? 
3 Det syns att du har gått ned i vikt det senaste, hur mycket har du gått ned och vad är din målvikt? 
4 Om du var tvungen att byta jobb, vad skulle du då vilja jobba som? 
5 Vilken är din favvofärg? 
6 Har du haft någon fräck könssjukdom? 

Hoppas att du får en trevlig helg. 
Puss å kram! 
 
 
 
 
1 Piroger är ju en "favvorätt".
 
 
 
 
  2 Kevin vore lite coolt att heta. Fast jag byter nog efternamn då också.  Vad det skulle bli vet jag inte riktigt.
 
3 Den senaste tiden så har jag inte gått ner så mycket i vikt, men för ca två år sedan var jag väl 10 kg tyngre. Jag har har haft svårt att motivera till att göra mer efter att jag rasade 10 kg. Jag väger väl 73 idag.  Jag skule vilja väga 65 kg. 
 
4 Om jag är tvungen att byta jobb då får man ju lite grann ta vad som finns. Får jag då inte köra buss då blir jag väl städare typ.  Frågar du mig vad jag helst skulle vilja jobba med så finns det väl några yrken som hade varit coola att kunna ordentligt . Tex åklagare eller advokat. Fast jag tänker samtidigt ofta att det finns många jobb jag aldrig skulle vilja ha, och när man tänker på hur många andra yrken kan vara då är jag  ganska nöjd med att vara bussförare.
 
5. 
 
 
 
 
6 Finns det någon som är fräck? Jag har inga, och har aldrig haft några könssjukdomar över huvud taget. Aldrig någonsin. 
 
Jonte:
Hej Daniel! 

1 Kommer du att publicera fler kapitel av din självbiografi här på bloggen? 

2 Hur ska din drömtjej se ut och vilka egenskaper ska hon ha? 

3 Varför installerade du inte en diskmaskin i ditt nya fräscha kök? Jag tror att du hade lagat mer mat hemma om du hade kunnat ställa in all smutsig disk i diskmaskinen. 

Jag återkommer snart med fler frågor. Ser fram emot dina svar. 

Mvh Jonte
 
 1 Det tror jag. Jag vet inte hur mycket jag kommer att publicera. Men lite ibland kommer mina läsare att få tjuvtitta på.
 
2 Jag är inte så utseendefixerad. Jag är väldigt svag för långa tjejer. Jag gillar tjejer som pratar mycket och är ganska avspända sådär. 
 
3. Jag vill ha mer skåp och lådor istället. En diskmaskin tar upp för mycket plats och det blir ju såklart färre skåp och lådor då.  Jag värderar fler skåp i köket högre än en diskmaskin.  Den lilla disk jag har varje dag kan jag handdiska. Jag vet att jag inte hade lagat mer mat bara om  jag hade haft en diskmaskin. Dessutom kan man ju ändå inte diska precis allt i en diskmaskin. 
 
 
 
Robin

1. Vad är din största dröm? 
2 Vad vill du mest av allt uppnå här i livet? 
3 Varför började du blogga från första början? 
4 Blir du någonsin trött på att folk snackar om bloggen med dig, eller tröttnar du aldrig? 
5 Funderat på att göra en till episk plankingvideo igen? 

 
 
1 Jag vill få ett hem som jag är till hundra procent nöjd med. Allt annat är jag nöjd med. Jag är nöjd med vad jag har gjort och jag kommer att vara nöjd med allt oavsett vad jag gör i framtiden, men att få ett dröm hem är just nu min största dröm.
 
2 Samma svar som 1 och sen hoppas jag att jag får vara frisk så jag kan göra mycket av sånt som jag tycker är roligt att hålla på med.
 
3. Det var ett nyårslöfte som jag hade år 2008 som gick ut på att  jag skulle blogga regelbundet under hela 2009. Sen blev det bara att jag fortsatte med det.
 
4. Det händer ju inte så ofta så det är svårt att tröttna på.
 
5. Får jag någon rolig idê så kanske jag gör något sånt igen. 
 
 
 
 
Anna:
1 Hej Danne! Vad är din absoluta favoritmat?
2 Hur ser en perfekt dag ut för dig?
3 Hur ska du fira jul i år, hemma hos dig eller hos någon annan?
4 Du har fått det väldigt mysigt hemma hos dig med julpyntet!
5 Om du fick välja att ha en superkraft, vad skulle det vara och i så fall varför just det?
6 Vad är ditt drömresemål?
7 Trivs du bra i Vänersborg, eller önskar du att du bodde i en större stad som till exempel Göteborg eller Stockholm?
8 Längtar du efter någon att dela allt med (flickvän) eller är du som jag och trivs bäst själv? Jag kan ibland sakna någon att dela med mig av saker med men vill ändå inte ha något förhållande.
 
Ser fram emot att få läsa dina svar, ha en bra dag
1 Jag gillar olika sorters pasta.
 
2 Ledig och jag befinner mig helst någon annanstans än hemma. Under en perfekt dag så ligger jag på hotell, är ute och kollar på stan, slappar och sen utång på kvällen. Det kan vara en prefekt dag. Ledigheten är viktig i en perfekt dag. Ledighet värderar jag högt.
 
3 Förmodligen hemma.
 
4 Tack
 
5 Lika stark som Hulken vore ju coolt. Om man hade varit så stark så hade man ju kunnat göra så massor av saker som man aldrig ens kan vara i närheten av att klara av som en "vanlig" människa. 
 
6 Just nu är det nog Prage.
 
7. Ibland har jag tänkt den tanken att flytta på mig till tex Stockholm eller Göteborg. Jag trivs bra när jag är i dom där städerna. Jag vill ofta göra ett besök, men jag tror ändå inte att jag skulle trivas bättre om jag bodde i Stockholm eller Göteborg. Jag trivs ganska bra med att bo där jag bor idag, och gräset är ju sällan grönare på andra sidan. 
 
8. Ibland kanske man saknar någon, fast det är inget som jag dierkt går runt och tänker på. Jag känner ofta att det kan vara ganska skönt att vara själv också. Ibland kan det naturligvis kännas ensamt och tråkigt att man ingen har att dela saker med. Men man gör ju som man vill när man är singel och det är ju rätt skönt att kunna göra det också.
 
Frida:
3. Saknar du din gamla frisyr? 
4. Har du gjort lumpen? 

Om svar nej på fråga 4, hoppa till fråga 4ba. Om svar ja på fråga 4, fortsätt med fråga 4aa. 

4aa. Hur var det? 
4ab. Vad fick du göra? 
4ac. Fick du träna mycket som rekryt? 
4ad. Vad är ditt bästa lunparminne? 

Om du har svarat på frågorna 4aa-4ad, fortsätt på fråga 5. 

4ba. Varför har du inte gjort lumpen? 
4bb. Ångrar du att du inte har gjort lumpen/inte haft möjlighet till att göra lumpen? 

5. Vilken slags dans är din favoritdans? 
6. Om du skulle ge ett råd till en som precis har börjat blogga, vad skulle du säga då? 
7. Är du troende? 

Om svar ja på fråga 7, vänligen fortsätt med fråga 7a. Om svar nej på fråga 7, vänligen fortsätt med fråga 8. 

7a. Vilken religion identifierar du dig mest med? 

8. Vad tycker du om årets val av julvärd? 
9. Kommer din självbiografi ges ut i bokform? 

Tack för att du tar dig tid att svara på alla frågor!
 
 
3. Kanske inte frisyren så mycket, men färgen i håret. Jag trivdes bättre när det var lite färgat.
 
 
 4. Nej
 
 4ba Det hade något med pengar att göra. Typ någon myndighet eller det var kanske regeringen som beslutade att vissa inte skulle få göra lumpen. Jag blev en av dom. Det hade väl med nerdragningar inom försvaret att göra  gissar jag. Den typen av beslut handlar väl alltid om pengar. 
 
4bb Först var det meningen att jag skulle göra lumpen, men sen fattades ju ett beslut och då fick jag en sk frisedel. Idag är jag glad över att jag slapp göra lumpen. Jag tror inte jag hade gillat det.
 
5 "Favvodans" helt klart
 
 
6. Blogga så länge du tycker att det är roligt.
 
 
7.  Nej det är jag inte.
 
8. Det blir bra. Gina Dirawi är en fantastisk person som jag genom året har gillat jättemycket.
 
9. Jag vet inte vad jag ska göra med min självbiografi. Just nu vill jag bara skriva den färdigt. Vad som händer sen får vi se. 
 
Lisa:
 
Minns du Estoniakatastrofen? 
Minns den gör jag, men jag kan inte påstå att har funderat kring den eller nåt sånt. Men jag vet att det är en katastrof som har hänt. 

Vilken svensk schlagerstjärna skulle du helst vilja dejta? 
Carola

Skulle du kunna tänka dig att medverka i Paradise Hotel? Varför?/Varför inte? 
Nej! För det första tror jag inte att jag skulle komma med om jag fick för mig att söka.  Jag tror heller inte att det är nåt för mig oavsett liksom.

Gillar du frågesport? 
Nej det kan jag inte påstå, fast är man några stycken som sitter och tittar på ett sånt program på TV så kan väl det vara lite mysigt. 

Är du allmänbildad? 
Nej. jag googlar allt typ.
Har du haft hål i tänderna? 
Ja.
Om du skulle få barn, vad skulle barnet heta? Ett tjej- och ett killnamn, tack.
 
Barn ska man ju vara två om och skulle jag få barn med någon så skulle jag säkert låta min flickvän bestämma vad vårat barn ska heta. Skaffar jag barn med någon så litar jag nog på att hon gör ett bra val där. Jag skulle aldrig kunna betsämma mig för något om nu jag skulle få välja. Men ska jag säga några namn så kan jag väl säga Kevin om det blir en kille och Lisa är ju ett fint namn på en tjej.

Gillar du fotboll? 
Egentligen inte, men jag kollar gärna när det är typ något större mästerskap. Typ VM eller EM.

Vilka kändisar har du träffat? 
En hel del pingisfolk som har vunnit EM och VM i bordtennis. Dom är ju kändisar för mig liksom. Jag har någon t-shirt liggande någonstans där fotbollsspelaren Henke Larsson har skrivit sin autograf. Bert Karlsson har man ju stött på någon gång och han har jag också fått en autograf av.
 
 
 
 Ingvar Oldsbergs kompis Björn Hellberg har jag pratat med en gång. Sen har jag ju också festat lite med några kända blogg-tjejer, men bilder och  vilka dom är behåller jag för mig själv. En gång när jag var liten har jag spelat teater med en man som heter Tomas von Brömmsen.

När hånglade du senast? 
Igår

Bästa dejten du varit på? 
Det vet jag inte, men dom bästa dejterna har väl varit när allt blir bättre än vad man hade kunnat tro från början. 

Skulle du vilja plugga vidare till läkare? 
Nej, det är väl tio år av pluggande som jag aldrig skulle palla med ändå.

Bästa semestertipset om man ska till Thailand? 
Jag har bara varit i Patong. Jag gillade hotellet som jag bodde på när jag var där. Duangjitt hette det.
 
 

Vad är Mimmis favoritmat? 
Äpple tror jag 

Vilket är ditt favvo latinska citat? 
Vivunt in momento
 (Lev i nuet)

Hur många skumpaflaskor dricker du i månaden? 
Jag dricker inte hela flaskor med skumpa. Det blir något glas ibland.

Vilket toapapper använder du? 
Det är ett papper från varumärket FIXA
När du handlar mat, använder du korg eller kundvagn? 
Korg
Får du reklam eller har du en sån där "ingen reklam, tack"-skylt?
 
Ingen reklam står det på min låda

Följer du Idol? 
Ser bara finalen varje år.

Skulle du vilja bli riktigt känd? 
Nej! Många kändisar blir ju så jävla granskade av allt och alla och dessutom måste dom stå ut med så mycket skit pga att dom just är kändisar.
 
Har du fått några förfrågningar om sponsring av din blogg?
 
Ja det kan man väl säga. Erbjudanden av alla möjliga slag förekommer.

Var SciLife en bra investering med facit i hand? 
Investering vill jag nog inte kalla det, men jag har lärt mig mycket om hur jag kan sköta kroppen på bästa sätt. Sen är det ju svårt att göra allt, men jag är nöjd att jag har gjort en del saker och att jag fick hjälp av SciLife för vissa förändringar kan säkert vara livsavgörande. Sen är det ju bara skönt att få veta hur det egentligen ligger till med hälsan så att man en kan göra något för att den ska bli ännu bättre.

Hur går det med budgeten? Vad sparar du till nu? 
Jag sparar väl alltid till något, men exakt vet jag inte. Resor, renovering och pengar behöver man ju också ha om något oförutsett inträffar. Sen vill jag gärna ha ett lite sparande varje månad för jag blir mindre slarvig då.

Har du några tips för hur man blir av med bananflugor? 
Städa allt från golv till tak och töm soppåsen ofta.
Vad tycker du om prins Daniel? 
Jag ser upp till prins Daniel.
Går det att åka skridskor vid Skräcklan? 
Inte just nu. Och jag kommer aldrig att prova, aldrig någonsin
Vad föredrar du, bio eller DVD?
 
Bio med sällskap. DVD om jag är själv, fast det funkar väl med sällskap också.
Bästa kalsongmärket? 
Jag gillar märket Björn Borg.
 
Såg ditt videoklipp där du pratar om schemat osv. Du sa att du inte brukar fira nyår. Finns det en anledning till det? Skulle du vara intresserad av fest i Göteborg detta nyår? säg till i så fall så fixar vi.
 Jag har faktiskt oftast tagit det väldigt lugnt på nyår, och jag gillar det bäst. Något år vet jag att jag har kört nattbussen och det var faktiskt också ganska lugnt. Jag har inte så ont av att varken jobba eller bara sitta hemma på nyårsafton.  Under nyårsveckan i år så jobbar jag sex dagar totalt och jag är bara ledig på Nyårsafton. 
 
Jag tycker att nyårsafton  är en rätt mysig dag att bara inte göra någonting på, Eller jobba som man gör under en vanlig vardag. Man kan ju då mest sitta och fundera på hur året har varit och hur man vill att nästa år ska att bli.  
 
Snällt att du bjuder mig på fest på nyårsafton, men jag har som sagt mycket jobb under nyårsveckan  och nyårsafton är min enda lediga dag den veckan så för min del blir det inget firande. Det finns egentligen ingen direkt anledning till att jag inte brukar fira just nyår varje år. Jag känner bara att det är skönare att vara hemma och tänka tillbaka på allt som har varit under året, och samtidigt fundera på hur nästa år kommer att bli. Jag slipper ju då känna någon stress eller liknade innan själva nyårsfirandet "drar" igång.  Jag är bara hemma och inte bryr mig om något firande och jag gillar det bättre.
 
 
 


Twinkle Twinkle Little Star*

 
 
Jag hade en lång och tuff arbetsdag igår. Jag hade innan jag gick till jobbet räknat med att det skulle bli tufft, men man hoppas ju att man har fel. Dagen var lång och jag körde linjer där jag visste att massor av folk skulle åka. Det var fullt ös och det ju bara att bita ihop liksom. Mycket folk, försening, kaos i trafiken och fyra olika vägarbeten ska man behöva stöta på under en och samma timme. Allt samtidigt. Jäklar vad man fick jobba igår. 
 
Mot slutet av kvällen blev det lite lättare att jobba. Inte lika mycket tryck liksom. Dessutom började ju alla roliga partymänniskor att ta sig ut runt halv tio på kvällen. Helt plötsligt känner jag hur mitt arbetspass blir mycket roligare. Massor av glada roliga männsikor träffar man som ska ta sig ut och festa typ. Massor av hur snygga tjejer som helst ser man ju också, det tycker ju jag om såklart 
 
Det är verkligen mycket roligare att köra en buss full med partymänniskor som ska ut en fredagkväll än vad det är att köra en full buss i rusningstrafik full med människor som ska hem ifrån skolan och jobbet. Det är väl också så att jag gillar att andra människor går ut och har kul och hittar på saker liksom. Jag är inte en sådan person som är avundsjuk av mig och tycker att det känns hemskt att jag måste jobba när många andra kan gå ut och festa. Jag gillar juatt jobba när nästan ionga andra gör det, fast jag måste väl samtidigt erkänna att jag pallar inte många dagar som är av ett sånt slag som jag hade igår. 
 
Det blev lite lättare att köra mot slutet av kvällen pga alla partymännsikor som skulle ut på kvällen, men arbetsdagen var lång och jag var helt slut när jag gick hem mitt i natten. Jag fotade någon bild på en gran och stjärna och jag hade tänkt att blogga direkt när jag kom hem om partybuss och sånt, men jag orkade inte. Man kan säga att jag hade inga problem med sömnen i natt. Hur fan skulle man kunna ha det efter den fredagen som jag hade igår? Skönt att man är ledig helgen nu. Nu är det jag som kan gå ut och ha kul, om jag orkar.
 
 
 
 
 


Take a look back - World cup 2015Övertaggad.

Jag var ganska "taggad" innan jag skulle gå till jobbet idag. Jag kände att det skulle bli riktigt roligt att jobba idag, men kanske var jag lite för "övertaggad" på att jobba idag. 
 
Det krånglade ju en del idag också och ofta känns det som att när något väl börjar att strula på jobbet då får man mer problem under arbetsdagen bara för att något krånglar och det verkar inte spela någon roll opm jag får ordning på något problem. Det kommer bara nya när det väl börjar och arbetdagen blir då betydligt tuffare att ta sig igenom än vad den annars hade varit. Det som de problem som kan uppstå under en arbetsdag är synkade med varandra. När väl ett uppstår problem så får man fler. Kedjereaktion liksom. Men det vore ju konstigt om allt bara flyter på hela dan, året om när man joobbar. man jobbar ju ändå ganska mycket så att allt skulle gå klockrent hade ju varit lite för bra för att vara sant. Det är ju bara att lösa problemen när dom kommer, och det gjode jag bra idag.
 
När jag gick hem från jobbet så tittade jag till den lilla bollen som ligger i vattnet nedanför Hamngatan. Om man fantiserar lite så ser det lite grann ut som en pingisboll. Och den ligger ju liskom där på ett bord också.
 
 


Jobb och räkningarDet var inte bättre förr.

Denna arbetsveckan har hittills varit ganska bra. Inte speciellt mycket jobb och igår var jag ledig och idag hade jag kurs. Mina arbetsdagar går också ganska fort. Det känns så i alla fall.  Jag tar mig till jobbet och sen när arbetsdagen är slut så får jag kolla en extra gång i passet eller bara på klockan om dagen verkligen är slut så jag inte gör en tabbe och går hem för tidigt.  
 
Denna veckan blir nog bra och det kan jag nog redan nu säga trots att halva veckan är kvar. Men jag jobbar i morgon och på fredag och fredagen är i och för sig en lång och tuff arbetsdag, men sen är jag ju ledig helgen. 
 
Man kan ju lätt säga att jag andra år har haft arbetsdagar eller dagar i skolan där man kan tror att klockans visare segar med FLIT. Mest långsamt tror jag klockan gick när jag en gång i tiden praoade på en bensinstation i Vänersborg. Ibland fanns det verkligen ingenting att göra. Jag kunde ju inte göra vad som helst där heller. Så ibland var det jävligt segt. 2 timmar kunde kännas som 12 och när den tiden hade gått så hade man kanske ändå 5-6 timmar kvar som var ett helvete att försöka slå ihjäl. 
 
Det är lite skillnad på hur alla timmar av jobb känns idag. Som väl är. 
 
Idag jobbade jag nästan inte alls. Jag var ju bara på arbetet och lärde mig vad som är bra att tänka på när jag ärute och jobbar.
 
 
 


Frågestund!

Jag tänkte ha en frågestund på min blogg. Jag har en frågestund för att jag är mest själv nyfiken på om det ens finns en enda person som undrar någonting. Detta kan bli spännade, framförallt för mig eftersom jag inte tror att jag kommer att få så många frågor. Men jag får ibland frågan om jag inte kan ha en frågestund på min blogg, så nu har jag det då. Har ni några frågor så får ni skriva till mig. Undrar ni tex varför jag en gång i tiden började blogga eller om jag kan tänka mig att lämna Sverige för den stora kärleken så kan ni fråga de. Har ni något annat att fråga om så ställ dom frågorna då om ni vill. 
 
Får jag några frågor så svarar jag till helgen på dom. Jag kan tänka mig att svara på NÄSTAN allt, men kanske inte precis allt. 
 
Fråga på om ni har några frågor.
 
 
 


Redan nu på söndag

Jag kan ju känna att jag var lite tidigt med julpyntet i år. Men jag vill ju få upp mina julsaker nu för bara några dagar efter julafton så plockar jag bort allt igen. Känslan av jul försvinner gansak snabbt efter självaste julafton liksom, och jag vill inte ha den kvar i mitt hem när allt är över. 
 
Jag satte upp mitt en liten gardin och tog fram lite julsaker redan förra veckan, men jag har känt att det var något som fattades. Jag hade ingen stjärna. Nu har jag fått upp den också och då infinner sig känslan av jul på riktigt tycker jag.
 
 
Jag älskar adventsstjärnor. På ett sätt skulle jag kunna låta en stjärna häna i ett fönster året runt. 
 
Tänkt att det är första advent redan nu på söndag. Det går fort nu, men jag känner ingen stress eller nåt sånt. Julen hemma hos mig kom tidigt i år, men den kopmmer ju också att försvinna ganska snabbt när julafton är över.
 
 
 


Taktik och mentalt spel

 
Jag tränade lite pingis under kvällen. Jag ska inte säga att jag spelar bra. Formen är långt ifrån på topp, men jag är ändå efter passet ganska nöjd med vad jag får ut av pingisträningen.
 
Ikväll lyckades jag spela på motstånadrens styrkor. Alltså jag låter den jag spelar med göra det jag tycker att han är bra och min taktik blir att svara med  slag som ändå gör att jag tillslut vinner bollen. Om jag möter en spelare som tex är väldigt säker i loop mot loop så finns det ju inget som säger innan jag hamnar i en bollduell med loop mot loop att jag inte kan vinna den. Min tanke är och taktik blir att försöka göra något bra av dom skruvar och slag som jag får på mig och vinna några bollar trots att min motståndare kör på de som han är väldigt bra på. Har jag ett bra "svar" på min motståndares styrkor vid pingisbordet och kan vinna några bollar där, då stärker jag ju mitt självförtroende vid bordet, och smatidigt finns det en större chans att min motståndare tappar i självförtroende. Stärker jag mitt självförtronde så vågar jag spela ut mer och spela med svåra slag samtidigt som det finns en större chans att jag kan kämpa ner min motståndare. Jag får liksom ett psykologiskt övertag, trots att min motståndare ändå spelar bra.
 
 I pingis är det otroligt mycket mentala saker som spelar roll. Taktiken och tänket hur man ska spela mot olika spelstilar är en stor del av pingisen. Man kan nog säga att ju bättre man är taktiskt som pingisspelare, ju bättre pingisspelare är man.  Ok, man måste träna hårt, träna med andra bra spelare som vill bli bättre och tycka om pingis för att vara bra också, men taktik och hur man tänker kring pingisen är en viktig del som man aldrig får glömma. 
 
 


Verkligheten och min verklighet

 
Då var denna veckan och likaså jobbhelgen över. Idag har jag mått betydligt bättre. Jag har ju sedan några dagar tillbaka annars känt mig lite sjuk och dålig, men idag kände jag i alla fall att jag är på bättringsvägen. Mindre förkyld och mindre hostig liksom. Sen känner jag mig också lite piggare än vad jag tex gjorde igår. Hoppas nu att jag snart blir helt frisk så, helst redan tills på tisfdag för då vill jag ju göra ett grymt bra träningspass i pingishallen.
 
Dagens arbete var kändes ganska lugn. Jag gillade att jobba idag. Jag brukar ju också gilla att jobba när många andra är lediga. På söndag kvällarna finns det många bra radioprogram att lyssna på. P3 dokumentär och söndags utgåvan av Verkligheten i P3 brukar jag ofta lyssna på. När jag är ledig från arbete så kan jag ibland ligga här hemma i soffan och bara lyssna på dessa två program i ett streck. Är jag ute och promenerar så händer det gansaka ofta att jag lyssnar på just dessa två P3-program. De är både mysiga och intressanta på en och samma gång. 
 
 
 
 
 
Denna veckan har jag kommit till insikt med en grej. Denna insikt (som möjligen bara är en självklarhet för andra) den är att jag har tre vänner som jag tidigare har haft närmast paranoida tankar om att dom ska svika mig på det ena eller det andra sättet. Jag har ju under mitt liv känt mig sviken av personer som står mig ganska nära. Jag har väl säkert haft någon egen del i de som har hänt också. Jag är ju precis som alla andra människor, en icke perfekt människa. Alla har vi ju våra styrkor, men också svagheter när det kommer till hur vi är för typ av personer. Eftersom jag ibland har känt mig sviken av personer som tex har stått mig ganska nära så kanske jag omedvetet ofta tänker att dom personerna som jag umgås med en del nu och dessutom tycker väldigt mycket om kommer att svika mig en dag. Jag blir kanske orolig och lite paranoid eftersom jag får tankar som: Gud vad snäll denna personen är, men hen gör nog detta nu och sen har hen något i "bakfickan"
 
Men nu har jag ändå  fattat att jag faktiskt i alla fall har minst tre vänner som typ aldrig har svikit mig och som alltid så länge jag har känt dom  verkligen alltid har velat mig väl. Dom bryr sig när jag behöver dom, skrattar med mig och inte åt mig och dessutom frågar dom ofta hur jag mår och så. Jag begär inte att alla ska vara som dessa tre (som jag nu sitter och tänker på)  för att jag ska gilla en person. Jag vill bara säga att jag har kommit till en insikt att jag i denna veckan har fattat att jag har personer omkring mig som alltid vill mig väl i alla lägen och så är det och jag måste sluta gå runt och tänka att det kanske ändå inte är så. Alla dessa tre har jag spenderat tid med denna veckan, och när jag gick hem från jobbet i natt så funderade jag mycket på hur jäkla snälla dom har varit mot mig, inte bara denna veckan, utan så länge jag har känt dom. 
 
 
 
 
 
 


Fan Zhendong

Fan Zhendong är en fantastisk bra pingisspelare. Explosivt fotarbete och riktigt tunga forehandloopar som han är bra på att styra spelet med. Jag anser också att han klart bäst i världen på den sk tjeckflippen. Tjeckflipp är när man på motståndarens korta serve tar bollen med  backhand från forehandhörnet och gör ett offensivt slag direkt på serven. Vill man lära sig tjeckflippa då ska man titta på hur Fan Zhendong gör. De kommer några riktigt grymma tjeckflippar i början av detta klippet.
 


Har kört natten.

Har jobbat i natt. Det gick bra även om jag kände mig lite sjuk och dålig.  Nattpassen på fredagar brukar vara ganska lugna och det var i natt också. Det var en person i natt som snackade Dannebloggen med mig. Det är händer alltid när jag kör nattpassen. Det är ju annars inte så många som säger nåt längre, men just under nattarbetet så händer det verkligen nästan alltid. 
 
 
Det börjar bli kallt nu. Minusgrader i natt så nu knäpper jag jackan och drar mössan över öronen. Jag vill inte bli mer förkyld och hostig än vad jag redan är. Jag börjar också nu bli vaksam på att det snart blir väldigt halkigt på våra vägar. En grej som har gjort mig väldigt glad det är att väldigt många människor verkar ha fattat att man ska ha reflex på sig när man är ute och går i mörkret. Jag vet att jag andra år har tänkt att det är många som inte syns så bra i mörkret just för att dom inte bär reflex. Fast den senaste tiden tycker jag mig se att hur många som helst som har haft en lampa, reflex, reflexväst eller liknade. Jag kan inte visa någon statistik på att det är så att fler bär reflex nu än vad än tidigare. Det är bara min känsla att det är så. Har jag rätt så är det ju jättebra.
 
 
 


Fredag ❤️

Idag är det fredag. Spelar ju ingen roll när man ska jobba hela helgen?
 
Jag känner mig fortfarande lite småförkyld och hostig. Men det känns ändå bra att jag idag känner av det pingispasset som jag körde igår. Känslan av att man har tränat bra väger tyngre än känslan av att man känner sig lite småsjuk. Hade jag inte tränat igår så hade jag ju bara känt mig sjuk och dålig idag. Nu känner jag mig bara lite sjuk, men ändå bra i kroppen liksom. 
 
Det var lite jobbigt att gå upp i morse för det snurrade ganska bra i huvudet. Men jag var ju tvungen att ta mig upp efterom jag hade en tid i tvättstugan, mycket tvätt hade jag också, så det var ju bara att ta tag i detta. Jag tog mig också ute på stan och meningen var att jag skulle köpa en ny väckarklocka eller något liknade. Jag slog till på en portabel radio med ipod DOCKING. Jag kommer inte att använda den som väckarklocka så det blir ju ijte riktigt som jag tänkte från början, men skitsamma. Det är ju en liten fin radio i alla fall som jag tycker passar bra att ha stående i mitt fina kök. 
 
 
 
Annars har jag bara tagit det väldigt lugnt. Ingen stress eller massor av grejande idag. Jag vill orka jobba på under helgen utan att bli ännu mera förkyld typ. Gör jag fel som inte sjukskriver mig? Jag brukar aldrig göra det om jag inte har typ magsjuka, hög feber eller något annat som är mycket värre än en liten förkylning. Det finns ju dom som känner efter och sjukskriver sig för minsta lilla, men sån har jag aldrig varit. Om det är rätt eller fel att göra som jag brukar göra, det vet jag inte. Man får väl känna och göra som man vill liksom. Det är nog det bästa man kan göra. 
 
 
Ha en trevlig kväll!
 
 


Ledig, hostig och julpynt


 
 Det kom lite snö idag. Den försvann igen och det tycker jag är bra. Jag vill ju inte ha snö. Dt är inte mjäll på min jacka, det är snö. Den första snön föll idag och jag är glad att den redan är borta.
 
Jag spelade lite pingis ikväll. På ett sätt var det fel av mig att träna ikväll. Jag har lite halsont, har rethosta och är också lite småförkyld. Jag vet, och har vetat sedan länge at man egentligen inte ska träna pingis med någon sjukdom i kroppen som tex halsont. Att jag ändå går till träningshallen och tränar är för att jag tycker att det är så roligt med pingis. 
 
Jag spelade inte bra ikväll. Naturligvis beror det ju på att jag känner mig lite sjuk, med det beror ju också på att jag inte har tränat nånting på över en vecka. När jag liskom inte spelar mer pingis eller tränar så mycket annat mer än vad jag gör nu så kommer jag att göra dåliga träningspass, blandat med ganska bra spel ibland eller riktigt bra träningspass. Men mängden "dåliga" pass kommer alltid att vara många så länge jag inte tränar mer än vad jag gör. Man kan ju undra varför jag gick och tränade idag över huvud taget. Med sjukdom i kroppen så vet jag ju att jag innan att jag inte kan gå för fullt. Men till saken hör den att jag tycker det är så roligt att spela, även om mitt pingispass skulle kännas dåligt. Dessutom vet jag att det finns några fd världsmästare i pingis som har vunnit VM-guld i pingis efter att dom har spelat en VM-final med ganska hög feber i kroppen. Jag tänker liksom att om det har funnits pingislirare som jhar lyckats bli världsmästare med feber i kroppen så måste väl jag i alla fall orka genomföra ett pingispass på lite drygt en timme även om jag har lite halsont, hostar och börjar bli förkyld. 
 
Man ska ju egentligen inte träna med virus i kroppen. Man blir säkert inte friskare av det. men just nu sitter jag ändå här hemma efter ett pingispass och det känns bra när man vet att man har ett pingispass i kroppen. Den lilla träning jag genoför gör mig ändå ganska gott och när jag hittar den där tiden av ledighet som samtidigt passar med pingisträningen då vill jag inte bara strunta i pingisen. Struntar ibland så kan det gå väldigt lång tid utan mellan gångerna. Bättre att köra på liksom. Jag tränar ju bara och jag bryr mig inte om vilka resultat pingisträningen ger mig. Jag tränar ju inte för att jag ska orka tävla. Jag tränar inte för att jag vill spela bra i nåhgot seriespel. När jag vär spelar pingis så kan jag bara köra skiten ur mig och går det bra då är det naturligvis jätteroligt, men om pingisen känns dålig så ångrar jag ändå nästan aldrig att har genomfört ett pingispass. Det är ju så roligt att lira, och det är ju det viktigaste.
 
 
 
 
Idag har jag också börjat att julpynta . Det kanske är lite för tidigt, men jag vet ju att jag kommer att städa bort julen typ den 28 december. När man närmar sig nyår så känns det liksom inte som jul längre. Har jag varit snäll så har tomten varit hos mig på julafton. När julafton är över så är det full fokus på nyår som gäller. Då känns det inte som jultomtar är något man vill tänka på mer. Nyårsafton är intre julafton liksom. Eftersom jag städar bort julen lite för tidigt så kan jag börja pynta gasnak tidigt,  tycker jag. Jag gillar att julpynta och göra julfint varje år. Det blir lite annat än vad man är van vid och det är ju så tråkigt om man inte har lite julstämning i sitt hem. 
 
 
 
 
 
Fågel söker fäste, mänska bygger bo. Eget lilla näste ger den bästa ro.
 


Lunchtime!

 
 
 
 
Piroger. Chili och köttfärs..
 
 


Tar det lugnt och tänker.

 Det börjar bli kallare ute. Vintern börjar väl närma sig nu. Jag känner att jag har slarvat lite med klädermna när jag går ut. Jag har fått för mig att det räcker att jag går ut med soporna i för tunna kläder så får jag lite halsont eller blir småförkyld dagen efter. Jag är ändå glad över att det inte har fallit något snö än. Jag hoppas varje år att man ska slippa snön, men det kommer alltid för eller senare, tyvärr är det alltid så. 
 
Annars gillar jag denna årstiden som nu har infunnit sig. Jag gillar att det blir lite mörkare redan under eftermiddagen. Kylan och om det faller snö är väl inget jag gillar, men bortsett från de så tycker jag allt just nu känns ganska mysigt och desstom känns det naturligare för mig att bara tagga ner och ta det ganska lugnt.
 
 
 
 
 Jag har bestämt mig för att inte göra så mycket mer i år. Jag orkar liksom inte bry mig mer nu. Jag har fått gjort mycket under året och jag har tjänat bra med pengar. Men allt tar på krafterna också och det är inte värt att greja för mycket så att man vid ett senare tillfälle går in i den där väggen. Man får ju jobba på med busskörningen, en förövrigt blir det väldigt lugnt ett tag framöver för min del. Nu är det bara dags att tagga ner och det passar ju på något sätt bra när det närmar sig december, advent, jul och allt sånt. Det som skulle kunna få mig att göra lite mer i år är väl om hantverkarna som har lovat att hjälpa mig med mina renoveringsplaner hör av sig och säger att dom har tid nu, innan jul. Men det känns inte som det kommer att hända, men manvet ju aldrig. 
 
Från det ena till det andra
 
Igår kom ju domen mot den man som var åtalad för mordet på Lisa Holm. Nerijus Bilevicius dömdes till lagens strängaste straff, livstids fängelse för mord. Min personliga åsikt är att hade han inte blivit dömd för mordet på Lisa Holm så  hade det varit en skandal. Det är ju liksom ingen tvekan om att det är rätt person som har blivit dömd.
 
När jag igår tittade på nyheterna i samband med att domen hade kommit så fick jag se ett reportage från bla det Cafê där Lisa Holm jobbade. Det paratdes lite om körsbärsträdet som är planterat i närheten av caféet. Jag såg på tv:n att den blomma som jag hade lagt där när jag besökte Blomberg såg lika fin ut nu som när jag la blomman där vid körsbärsträdet för två veckor sedan. Det låter ju lite märkligt att en blomma kan se lika fin ut nu som för två veckor sedan, men det var det jag såg i alla fall, och jag känner ju igen blomman liksom.
 
 
 
 


Kollat pingis och skrivit.

Helgen är över, men jag är ledig imorgon också. Rätt skönt så klart. 
 
Jag har kollat mycket på pingis i helgen. Kul att Kristian Karlsson spelade så bra.  Även Anton Källberg tyckte jag spelade  bra under dessa socdagar. Anton går ju fram som en raket nu. Kul att det har kommit fram en Svensk nu som redan i så unga år går in och tar för sig och spelar så bra mot den ena världsliraren efter den andra.
 
 
 
I helgen har jag inte bara kollat på pingis utan jag har också skrivit mycket på min självbografi. Nu skriver jag mycket om den tiden då jag gick i skolan. Jag kan konstatera att det finns några berättelser som jag känner att jag måste gå till botten med och liksom reda ut för mig själv. Hur var det egentligen, hur tänkte jag då och hur tänker jag kring allt nu? Saker som tidigare har känts lite jobbiga att leva med blir helt plötsligt inte alls så jobbiga och allt verkar bero på att jag sitter här och skriver ner och går igenom allt med mig själv. Det är en spännade resa detta med skrivandet om mitt liv.  
 
 
 


Soc 2015

 
 
 
 


Soc 2015

 
 
 


Rainbow

Såg en jättefin regnbåge när jag jobbade idag. 
 
Här ser man två regnbågar på samma bild. Fint och coolt ju.
 
Skönt att man nu har arbetat färdigt för denna veckan. Jag hade ju ett långt pass idag, men det kände väldigt lugnt att köra. Ofta är det så. När man har ett ganska långt pass så känner man ofta av att det är lugnt. När man kör korta pass så får man oftast mer att göra när man väl jobbar liksom.
 
 Nu tar jag helg och jag är även ledig på måndag. 
 
Vill bara säga också att jag tycker naturligtvis att det som nu har hänt i Paris är fruktansvärt hemskt. Jag fick reda på det just när jag kom hem från jobbet.  Jag blir bara så ledsen. Detta är ju egentligen värre än ett terrordåd. Detta är ju krig. 
 


En ganska tråkig vecka

Detta har varit en ganska tråkig vecka när jag tänker efter. Jag har mest jobbat och ägnat mig åt lite vardagligt "trökgöra". Annars har jag nästan inte gjort nånting.
 
Denna fredag verkar inte bli mycket roligare den heller. Det spörregnar ute och jag har snart massor av jobb att ta tag i. Jag har en sk sjukt lång dag av busskörning. Skönt att man kan sova på morgonen i alla fall. Jag har ett ganska bra körpass, men det är ju tufft när man ska befinna sig på jobbet i nästan 11 timmar. 
 
Jag går fortfarande runt och väntar. Undra när hantverkarna som ska hjälpa mig med renoveringen här hemma hör av sig? Det väntar jag på och har väntat på ganska länge nu. En gubbe har varit här och tittat lite och han sa att han hör av sig, men det var flera månader sen nu. Jag har tänkt att jag ska ringa själv, fast förmodligen kommer jag bara att få svaret att man inte hinner nu och att man inte kan säga exakt när dom kan komma hem till mig och hjälpa mig. Det är liksom ingen idê att jag ringer och frågar, jag kommer ju att få vänta i alla fall.
 
Jag vill ju inte heller anlita några andra hanverkare än dom jag har pratat med. Jag vet att dom jag har pratat med är bra och tar jag bara någon annan föra att jag inte orkar vänta så kanske de jag anlitar gör ett riktigt skitjobb och sen står man där och känner sig lurad eller nåt. Det känns därför bättre att vänta på de hantvrekarna som jag verkligen vet är bra. Sen är det ju tråkigt att gå runt så här och bara vänta, men det får man väl ta. Det kunde ju varit betydligt värre liksom. 
 
 


Temadagar.se (12 november)

 
 
TEMADAGAR.SE
 


Soc 2015

 
 


Ping pong

 


En vanlig tisdag

Godmorgon tänkte jag säga såhär efter lunchtid. Jag har sovit gott. Jag hade en lång dag av arbete igår och när man sen kom hem mitt i natten så slocknar man ganska snabbt bara man går och lägger sig. 
 
 
Idag har jag en ganska vanlig tisdag. Den är lika vanlig som om det hade varit måndag eller någon annan vardag. Jag går typ upp och slappar mest för jag vet att jag ar arbete i eftermiddag och ikväll. Det blir lite skrivande på självbiografin under förmiddagarna. Så kommer det nog att vara hela denna veckan. Slappa, skriva jobba och bara försöka må bra.
 
Jag tror det blir en helt vanlig dag, hela veckan blir en helt vanlig vecka. V 46 år 2015 kommer nog för min del inte att gå till historen som den mest händelserika veckan i mitt liv. Man slappar mest och jobbar en del för att sen slappa lite till och sen längtar man till något roligt som jag just nu inte vet vad det är.
 
 


Skrotnisse och hans vänner

Skrotnisse och hans vänner är en serie som jag tittat mycket på när jag var liten. Jag kan även nu när jag är stor ibland titta på denan serien. Jag tycker nästan att det är roligare att se den nu på äldre dar om jag säger så. Jag sitter alltid med ett leende på läpparna när jag ser denna serie där varenda docka ser ut som Albert Einstein. Ha ha...
 
Skrotnisse och hans son Kalle bor på sin skrotgård  i en liten stad. Eremiten Bertil Enstöring, barndomsvän med Skrotisse, bor i ett isolerat fyrtorn för att han vill vara ifred och skriva på sin bok.
Ture Björkman vill komma över denna bok, och är en elak farbror. 
 
 Del 1
 
Jag skulle vilja att tex SVT visar något litet avsnitt på julafton av denna roliga serie. SVT visar ju alltid Kalle- Anka och hans vänner varje år på julafton. Då tycker jag att man även kan visa Skrotnisse och hans vänner.  När jag var liten och bodde på Näverdraget hade jag en granne som var skrothandlare och jag kallade honom för Skrotnisse, fast det är en helt annan historia.
 
Ha ni inte sett denna serie så har ni verkligen missat något. Jag älskar detta och är jag barnslig eller omogen för att jag gillar detta, då är jag gärna det. Jag blir nog aldrig riktigt vuxen.
 
 Del 2
 
 


Mår bra av att skriva.

Jag har skrivit jättemycket hela helgen på min självbiografi. Det känns hur bra som helst. Jag har haft ett riktigt bra "flow" med skribvandet liksom. Jag har aldrig tidgare skrivit så mycket under två dagar  som jag nu har gjort. Jag har också fått bekräftat för mig själv denna helgen att jag mår bra av att sitta här och skriva min självbiografi.
 
Jag mår inte dåligt över att skriva om saker som  har varit. Även om det finns mycket i mitt liv som har varit jobbigt. Men jag mår inte dåligt över att ta upp dessa händelser som kanske var lite jobbiga när de hände, och en tid efteråt. När jag sitter här skriver så vet jag ju samtidigt att jag har börjat att bearbeta. Att jag klarar att skriva ner den ena tuffa händelsen efter den andra är bra gjort av mig. Bearbetandet kommer att göra att jag kan släppa allt skit och sluta fastna i grubblerier. Dessutom tänker jag inte längre tanken att jag ska sluta skriva på min självbiografi. Jag vet inte hur många gånger jag under de månader som jag nu har suttit här skrivit har tänkt att jag bara ska skita i detta. Det är för svårt och tar för lång tid har jag ofta tänkt. Att jag inte har gett upp beror väl på att jag hela tiden någonstans har känt att om jag bara slutför detta så kommer detta att bli jävligt bra. Jag har också tänkt mycket på att jag fan ska klara detta och den känslan vinner hela tiden över känslan jag har om att jag ska ge upp allt och bara avbryta.
 
Nu känner jag inte alls att jag vill ge upp. Jag känner mer att detta kommer snart att vara klart. Håller jag detta tempot med skrivandet under en till två dagar per vecka så har jag snart skrivit klart min självbiografi. Dessutom känner jag ju att allt jag hittills har skrivit är så jävla bra, samt att det bästa av allt är att jag mår bra av att skriva och inte tvärtom.
 
Ha en trevlig kväll!
 


Mycket skrivande och läsande.

Idag har jag grejat mycket med min självbografi. Jag kände attt jag ville läsa igenom allt som jag hittills har skrivit. Det har blivit väldigt mycket för det tog faktskt några timmar för mig att läsa igenom, och jag är inte färdig på långa vägar än. En grej som kändes riktigt coolt efter att jag hade läst igenom allt det var att jag märkte att jag hade släppt väldigt mycket av sånt som kanske har varit lite jobbigt för mig tidigare. Jag har inte tänkt på att jag faktiskt har lyckats släppa ganskas många av dom berättelser som jag nu har suttit här i några månader och skrivit. Att jag har kunnat släppa och har slutat att fastna i grubblerier om sånt som har varit tror  är övertygad  beror på att jag just bara har suttit här och på ett ärligt sätt skrivit om saker som har hänt i mitt under mitt liv. Jag kände också när jag idag satt här och bara läste att jag inte skulle klara av att skriva om dessa berättelser en gång till. Det känns som jag liksom har glömt ganska mycket, eller bara släppt det och gått vidare.Jag har tänkt färdigt och hittat en del svar kanske som jag tidigare har funderat mycket på. Mycket av det jag sitter och skriver om har jag grubblat på i många år. Stundtals har det varit riktigt tufft. Nu känner jag helt plötsligt hur jag bara kan släppa och sluta grubbla på den ena händelsen efter den andra. Jag rensar liksom ur de gamla genom att sitta här och skriva min självbiografi. Så känns det nu.
 
Jag har ju sen länge vetat att detta med skrivandet kommer att vara bra för mig rent mentalt på ett eller annat sätt. Men idag var det nog första gången som jag kände att detta skrivandet verkligen har varit bra för mig. texten blir liksom min psykolog som man sitter här och bearbetar saker med och syftet är ju sen att det ska få mig att må betydligt bättre. Man ska liksom sluta fastna i grubblerier i framtiden. Cool feeling nu när jag kände att detta med skrivandet funkar när jag nu har lyckats släppa så mycket händelser som har varit ganska tuffa att leva med och gå runt och tänka på tidigare.  
 
Jag har idag också skrivit en hel del mer på min självbiografi. Efter att jag fick den där positiva känslan tidigare idag av att läsa de som så här långt är färdigt så har jag hittat ny inspiration till att sitta här och skriva mycket mer. Detta kommer att bli jävligt bra när jag blir färdig!  Fasen va sjukt att texten kan bli som min  psykolog och att jag nu känner att det funkar så bra som jag från början  ville att detta skulle göra med mitt skrivande om hela mitt liv, oavsett om jag skriver om mig som liten eller stor.
 
 
 


Tänk va snäll jag är :)

 
 
Detta SMS fick jag idag. Jag blev glad resten av kvällen för jag har ju gjort någon annan glad. 
 
I förrgår hittade jag ett medlemskort i centrum som någon Emelie hade tappat. Efternamnet var ganska ovanligt så jag tänkte att om jag googlar så hittar jag nog ganska lätt en adress. Det gjorde jag ju också naturligvis. Jag la det upphittade medlemskortet i ett kuvert, skrev en liten lapp, stoppade i mitt visitkort och skickade det till ägaren av det medlemskort jag hade hittat. Ikväll fick jag detta snälla SMS där hon tackade mig för att jag hade varit så snäll. Jag blir glad för att jag har gjort någon annan glad och dessutom vet man ju själv hur tråkigt det känns  när man tappar något som man inte sen kan hitta eller får tillbaka. Klart att jag gör de jag gjorde liksom.
 
 Jag har själv tappat lite saker genom åren. Men för min del har det ofta varit så att jag har fått sakerna tillbaka. Jag har haft tur att någon snäll person har sökt upp mig eller lämnat in det någonstans så jag har fått tex borttappad  plånbok tillbaka. Är det något slags övernaturligt med detta? Jag  försöker för det mesta hitta ägaren till något som jag hittar. Jag har genom åren sökt upp ägare till upphittade plånböcker, mobiltelefoner eller som nu något litet medlemskort. Eftersom jag alltid försöker hitta ägaren till sånt jag hittar, eller i alla fall lämnar in det till någon hittegodsavdelning eller liknade, är det då bara en slump att jag själv allt som oftast får tillbaka mina lite viktiga saker som jag ibland råkar slarva bort eller tappa. Jag tror inte på gud, spöken, spåkärringar, ufo eller andra övernaturliga ting och mäktiga krafter. För mig har allt en logisk förklaring, annars finns det inte. Det är min fulla övertygelse. Men jag kan ändå inte låta bli att tänka tanken att det kanske är så att eftersom jag själv  hela tiden försöker göra  allt jag kan för att hitta en ägare till något som jag hittar, är det då därför jag så ofta får tillbaka sånt som jag råkar slarva bort eller tappa själv?
 
När man är bussförare så hittar man jättemycket saker som folk tappar bort. Jag har hittat bärbara datorer, klockor, mobiltelefoner, busskort, väskor fulla med saker och  en och annan plånbok har man ju också tagit till vara på genom åren. När man hittar något i bussen just, så gör jag kanske inte så mycket själv för att hitta ägaren vid dessa tillfällen, men jag ser i alla fall till så att de jag hittar kommer till våran hittegodsavdelning på jobbet. 
 
Tänk va snäll jag är egentligen.  Och det är ju roligt när man också får ett tack ibland.
 
 
 
 


Jag blir nog nöjd med schemat

Nu tror jag nog att jag vet vad jag får för schema typ nästa år. Det är inte bekräftat om jag säger så, men jag har frågat runt lite vad andra har sökt. Dessutom har jag frågat dom som läser och sätter in förarna de olika grupperna till varje schema, och en av dom har sagt att jag får det schemat jag sökte som första alternativ. Därför kan jag nog vara ganska säker på vad jag kommer att få flör schema nästa år även om jag liksom inte har fått det på "papper" än.
 
 
 
Jag är nöjd.
 
1 Jag får det schemat jag helst ville ha. 
2 Jag får sova mycket på morgonen, om jag nu vill detta.
3 Jag slipper jobba många sjukt långa arbetsdagar. 
4 Jag kan göra allt de jag vill göra på min fritid
 
 
 


Kommer hem tidigt på en fredag :)

Hade en lång dag av arbete igår och jag var inte hemma förrän strax före midnatt.  Nu står jag på jobbet igen klockan 10:00 på morgonen. Lite tufft ju. Normalt sett är det inte så, men jag ska sitta på ett möte som vi har på jobbet. Det är ett 3 timmar långt möte och sen får jag en rast innan jag ska köra buss några timmar också. Jag slutar strax efter 19:00 ikväll och det är ju betydligt tidigare än vad jag brukar sluta på fredagar. Skönt att man får komma hem och ha kvällen och sen också helgen helt ledig.
 
Ha en trevlig dag!
 
HEY HEY!!
 
 


Jag vill må bra och ha kul.

Jag har under en tid nu gjort ett försök att komma ur några av mina "dumma" vanor som man så ofta tenderar att fastna i. Det kan vara att man småäter för ofta eller bara sitter stilla för länge i bussen iställlet för att ta den där bensträckaren som man inte ska underskatta. Alla möjliga dåliga vanor som jag tidigare haft har jag lyckats komma ur och istället har jag gjort något som jag känner att jag på sikt kommer att må bättre av. 
 
Man är ju en vanevarelse, men jag vill bryta det där och vara mer flexibel liksom. Det är inte så lätt för man vill gärna gör sånt som man känner sig trygg med och som man alltid har gjort. Förändringar känns ju ibland som det värsta som finns, men när man väl gör en förändring så känner i alla fall jag ofta att det var det bästa jag har gjort på länge. Det kan handla om vad som helst. Bara att man tar siog till en plats där man inte brukar vara kan kännas bra. Att befinan sig där man alltid är kan också kännas bra, men byter man plats så kan det kännas bra också och det gäller väl att man vågar prova.
 
Jag kan inte ändra allt över "en natt". Men tar lite i taget och hela tiden försöker vara mer öppen för att ändra mina rutiner i vardagen så tror jag på sikt att allt kommer att kännas riktigt bra.Bara att jag nu äter "bättre" nu känns bra. Förut åt jag ju kanske för stora portioner och det skulle gärna vara läsk till maten och hade jag något till efterrätt så tryckte jag i mig det också. Nu har jag sedan länge ätit  lite mindre och jag  dricker mer vatten istället för läsk samtidigt som jag mer och mer struntar i den där efterrätten. Ibland kan man ju gotta sig lite med sånt och vräka på lite, men jag vill inte att det ska bli någon vana. Jag vill inte fastan i massa dåliga vanor som jag på sikt inte tror att jag mår bra av. Skita i nattmackan är ju något som jag vet att jag mår bra av och det finns väldigt myckte annat också. Man ska ju må bra och ha mycket roligt i livet. Vad finns det annars för mening med allt?
 
  
 
 


Lisa Holm (1998 - 2015)

 
 
 
Jag gjorde en liten utflykt idag till det kaféet där Lisa Holm arbetade. Jag ville åka dit för att tända ett ljus och lägga en blomma till minne av Lisa Holm. Jag ville också på plats fundera och försöka förstå vad som faktiskt hände den där kvällen i juni ( 7 juni ) då Lisa försvann. Jag köpte också ett bröd och några bullar när jag besökte kafêet  på Blomberg.
 
 
Fallet Lisa Holm känner väl alla till nu vid det här laget. Det är ju typ ett av det här årets mest omtalde händelser. Jag tycker ju så klart att detta är  hemskt. En 17-årig flicka som bara helt plötsligt förvinner och sen hittas hon i en arbetsbod, intryckt i ett klädskåp, död. Hon blir mördad och allt känns så hemskt  när man tänker på detta. Platsen där man hittar Lisas kropp ligger ca 2 km från kafêet i Blomberg där Lisa jobbade. Allt kring denna händelsen är ju bara så fruktansvärd och jag har varit så arg och ledsen vid så många tillfällen. Varför??? Varför ska sånt här hända???
 
 
Det finns en Facebooktext som är skriven av Cafê på klostret. Den inleds med orden:
 
"Inte längre bara ett cafê. Café på klostret är inte längre bara ett café. Det är också en minnesplats för Lisa. Du är lika välkommen hit om du vill komma in och ta en fika eller om du bara vill stå utanför en kort stund, en lång stund eller en hel dag för att sörja, reflektera eller bara vara."
 
 
 
 
 
Ladan som ligger mittemot kafêet. En del av den är forfarande avspärrad.
 
 
 
 
Det står ett japanskt körsbärsträd vid kafêet. Det är planterat till minne av Lisa Holm. Körbärsträdet är valt för att det blommar just i maj och juni och det var ju i början av juni som Lisa försvann. När man ser trädet  så kommer man att minnas Lisa lite extra. 
 
 
När jag  var uppe på Blomberg tidigare idag så försökte jag filma lite och jag hade funderat lite innan på vad jag skulle säga. Men när var på plats vid Cafê på klostret, och samtidigt väldigt nära den lada där man tror att Lisa Holm  bragdes om livet så blev jag så tagen av stundens allvar så jag kunde nästan inte säga nånting.  Jag kunde liksom inte säga så mycket när jag satte på min kamera. Jag tycker bara att detta som har hänt är så fruktansvärt och det kändes liksom så i hela kroppen när jag befann mig på och runt den plats där detta fruktansvärda hade hänt. Jag har nog följt  detta med Lisas försvinnade, Lisas död och rättegången  för mycket. Jag har läst  hört för mycket hemska detaljer om detta så när jag nu var på plats och tänkte på vad som misstänkts har hänt så gick det liksom inte att få så mycket vettigt sagt. 
 
 
Jag har klippt ihop lite grann och fått till ett Youtube-klipp i alla fall. Men jag är lite för tagen av stundens allvar under vissa delar av filmen så klippet blev inte riktigt så som jag hade tänkt mig från början att det skulle bli. Men det känns ju inte viktigt denna gången. Det viktiga var ju att jag åkte dit, fick lägga en blomma, tända ett ljus  och tänka lite fritt och bara vara liksom.
 
 
 
 Vila i frid Lisa Holm.
 
 
 
 


Nöjd med pingisen ikväll.

Jag har tränat lite ikväll igen. Det kändes bra även detta passet och jag är riktigt nöjd även om jag var väldigt seg i börja av kvällens träning. Men sen lossnade det och det började stämma rätt bra.
 
Jag körde någon fotarbetsövning och en oregelbunden övning. När man kör oregelbudna pingisövningar så får man tänka lite mer än om man tex kör en övning där man bara vill hålla fokus teknik och fotarbete. Den oregelbudna övningen gör att man även får fokusera lite mer på själva bollen och var den kommer eftersom man inte exakt vet det i förväg. När man kör en regelbunden övning då vet man exaktn var på bordet bollen kommer och då är det ju lättare att håla fokus på hur man ska utföra dom slag man tränar på när man kör den regelbudna övningen.
 
Matcherna som jag spelade idag stämde ganska bra också, även om jag känner att jag borde kunna spela ännu lite bättre. Fast man har väl inte riktigt fysiken som krävs för det. 
 
Bra pass ikväll i alla fall, och roligt är det ju också.
 
 
 


Måndag ❤️

Hej!
 
Hoppas allt är bra med er. Nu är det en ny vecka igen och jag har som jag har sagt tidigare massor att göra även denna veckan. Under morgonen nu har jag mest suttit här och planerat lite. Man kan nog kalla det så. Jag skickar några mail, får tillbaka något som jag ska bekräfta osv.. Jag har varit ute lite på morgonen och gjort några ärenden också. Vardagslunk liksom.  
 
 
 
Nu hinner jag inte göra så mycket mer. Jag har lite bussköning som jag måste ta tag i idag också. Man får slita för bröbiten.
 
Ha en trevlig dag!
 
 
 


Women's World CupSöndag ❤️

 
 
 
 
Det har varit en tuff vecka för mig. Jag har varit igång från tidigt morgon till sen kväll, men inte på natten i alla fall. Jag har satt en gräns att klockan tolv på natten slutar jag greja oavsett om jag har hur mycket som helst som jag vill få gjort. Undantaget var ju natten mellan fredag och lördag eftersom jag då körde nattbussen och slutade inte förrän 3 på natten.
 
I dag har jag mera busslörning som väntar. Under denna söndag har jag städat och tvättat lite. Jag har också suttit här och liksom planerat lite för nästa vecka. Det blir nog full upp då också med typ 15 timmars grejande och jobbande, nästan varje dag. Men jag ska tagga ner lite mer nästa vecka. Det måste man annrs pallar man inte med.
 
Ha en bra dag.
 
 


Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE