Nu ska jag vara nöjd!

Jag har äntligen fått upp en bokhylla som jag tror att jag kommer att vara  nöjd med. 
(null)
Jag har fan inte haft något som jag har varit helt nöjd med på flera år. Det känns nästan lite pinsamt att jag inte fixat detta för längesen, men nu har jag ju fått upp nånting som jag kommer att vara nöjd med för lång tid framöver. 
(null)
Jag köpte en ny för flera år sedan, men den visade sig sen vara av så dålig kvalitet så hyllorna bara rasade hela tiden. Jag tröttnade och gjorde kaffeved av den bokhyllan. 
 
Efter den skiten så köpte jag en ny på nätet. Jag fick den hemlevererad i delar, men efter jag hade fått upp den bokhyllan så visade det sig att den var för liten och då fick jag ju ändå ha en massa pärmar och böcker förvarade på andra ställen. Det var liksom inte så jag ville ha det och där stod jag missnöjd och förbannad, men jag orkade inte bry mig på ett tag efter det. 
 
Jag är egentligen inte så noga med att det ska se bra ut. Jag vill mest ha något att kunna ställa: Pärmar, böcker och fotoalbum i. I en bokhylla är det ju lätt att hitta och få ordning och reda på grejerna. 
 
Jag har ju sen länge en bokhylla med barskåp, hyllor och lådor. Där får det plats en hel del, men det har inte räckt till. Nu har jag helt plötsligt gjort mer plats där också. 
(null)
Sen när jag har fått lite mer saker i dessa hyllor, då skapar jag ju mer plats på något annat ställe. Tex i källarförrådet har jag ju mer grejer som säkert skulle se fint ut att få upp i hyllorna. Att hitta plats och lösa så att jag får mer plats är ju sånt jag brottas med jämt i mitt hem. Jag bor ju ganska litet och källarförråden som jag har kan ganska lätt bli fulla med grejer. 
(null)

Nu får det i alla fall räcka med grejande av bokhyllor och jag får väl sluta samla på mig mer grejer och börja slänga istället. Jag orkar inte med att hela tiden behöva fundera på hur jag ska göra för att få plats med allt på ett sätt så att jag lätt hittar mina grejer också. Nu har jag  löst mitt problem med en bokhylla som jag är nöjd med. Jag ska inte fundera mer på om jag ska ändra igen. Nu ska jag bara vara nöjd. Den sitter ju dessutom fastskruvad i väggen, så det blir ju bara jobbigt om jag ska börja ändra igen. Detta blev bra och jättefint!
(null)

 
 
Danne - Juli 🌞💛

(null) 
(null)
(null)
(null)
 
(null) 
(null)
(null) 
(null) 
(null) 
(null) 
(null) 
(null)
(null) 
(null) 
 
(null) 
(null)
(null)
(null)
 
(null)
(null)

 Söndag (2023 07 30)

Ibland blir jag lite arg på mig själv. Vissa saker har jag svårt att ta tag i snabbt. Jag tänker och tänker, vänder och vrider och tror säkert också att saker och ting kostar mycket mer än vad det faktiskt gör. Ibland känns det som jag gör fel prioriteringar och även om jag får gjort saker så känner jag alltid att jag borde ha fixat det för längesen. 
(null)

 
Nu har jag i alla fall tagit tag i saker och jag har bett andra om hjälp. Jag har kommit på att jag är dålig på att be andra om hjälp. Jag tänker alltid först att jag ska göra allt själv och jag är bara dålig på att be andra om hjälp. 
 
 Nu stör jag mig på att jag inte oftare bara kan ta telefonen och ringa dom företag som jobbar med saker som jag behöver ha hjälp med.  Kan man bara betala så finns det folk som hjälper till med nästan vad som helst. Jag kan inte allt, jag behöver inte göra allt och ändå envisas jag med att jag ska fixa nästan allt på egen hand. 
 
Under denna veckan har jag i alla fall mer än tidigare vågat fråga andra om hjälp och vissa saker har löst sig väldigt snabbt och smidigt medans det finns annat som jag får kämpa mer med för att få tag i någon som kan och vill hjälpa mig. Grejen är ju att jag har pengar och saker och ting är inte så dyrt som jag ibland tror. För mig är det mer värt och mycket bättre att jag bara låter andra göra det åt mig. Jag är ju bra på att få loss pengar och det har jag bevisat för mig själv hur många gånger som helst. Ändå fortsätter jag att envisas med att försöka göra en hel del själv, istället för att bara lösa det med att ringa och sen lägga ut några tusenlappar. Jag vet att jag kan betala, men ändå tvekar jag på mig själv och min förmåga att klara av att fixa saker och få dom gjorda på ett snabbt och korrekt sätt. Många vill ju hjälpa mig och jag känner att jag måste bli bättre på att ta in den hjälp som erbjuds om jag bara vågar fråga.  Sen kan jag ju bara " softa" eller jobba på att dra in mer cash som jag kanske behöver för att slippa göra så mycket på helt egen hand. 
(null)
 
Det känns väl skönt att jag har kommit till denna insikten, men jag är förbannad på mig själv att jag tänker för mycket och för länge på om jag ens ska våga fråga om hjälp.  Nu under semestern har jag i alla sett till att saker händer genom att börja ringa i telefonen till folk som jobbar med sånt som jag vill ha hjälp med. Sen har jag ju vänner som vill hjälpa mig också. Det är ju bara att fråga. Blir svaret nej så frågar jag någon annan. Det är inte värre än så. 
(null)
 
Sen ska jag väl inte vara allt för hård mot mig själv och säga att jag aldrig gör nånting. Bara att jag förra veckan klarade att resa igenom halva Sverige, och på ett sånt sätt, det är ju inte dåligt att klara av och det krävde ju mycket plnering från min sida. Dessutom krävdes det ju en hel del pengar. Så jag kan väl någonstans förlåta mig själv för att jag inte alltid är så kreativ som jag gärna skulle vilja vara. Jag gör nog mitt bästa. Man klarar inte att fixa allt och det måste man ju acceptera och efterhand också kunna förlåta sig själv för. 
 
Jag har också planerat för sånt jag vill göra längre fram år. Jag har tex sett till att jag har fått ledig i slutet av september när det är Bokmässan i Göteborg. Jag vill kunna ha möjligheten att göra ett besök under alla fyra dagarna och det vet jag att jag kan nu. 
(null)
 
Jag har faktiskt också bokat upp allt och gjort klart för en resa till Visby på Gotland. Allt är så klart det kan bli just nu och jag behöver bara vänta in datumet för resan och sen dra. 
(null)
Detta innebär ju sen att jag faktiskt lyckas med att besöka minst en plats i varje landskap i hela Sverige, på mindre än 2 år. Det är fan inte dåligt av lilla mig och sätta den grejen. Det har ju länge varit något som jag har drömt om. 
(null)
 
 
I höst eller till vintern i år så vill jag också göra minst en resa till Stockholm. Jag har ju hittills inte varit där under 2023 och jag brukar i alla fall fixa så att jag kommer dit minst en gång per år. Det är en liten tradition för mig som jag gärna vill hålla på. Det ska väl inte heller vara några problem att få loss lite cash och bara ha lika jävla kul som jag brukar ha i Stockholm. Från alla besök där som jag har gjort genom åren  så har jag varit med om massor av sjuka grejer. Vissa saker kan typ bara hända i Stockholm. Ibland undrar man hur det ens är möjligt. 
(null)
 
 
 
LÖRDAG - SÖNDAG
Både idag och igår så har jag startat dagarna med en långpromenad på ca 12 km. Jag behövde göra ca 40 000 steg under denna helgen för att nå mitt mål på 100 000 steg. Eftersom jag inte ens försökte sätta 100 000 steg förra veckan och var långt ifrån att göra så har jag varit fast besluten om att jag ska gå tillräckligt mycket denna veckan så att jag får alla steg i benen som jag vil ha. 
 
(null)
(null)
(null)
(null)

(null)

 
 Lite god mat har jag ju fått i mig också. 
  (null)
Denna spagetti med köttfärssås kanske inte ser så god ut, men det var mycket smak i alla fall. Det var gott och det är ju vad man ska tycka när man äter mat.
 
 Jag är nöjd med hela veckan. Jag har chillat mycket och ändå fått gjort en hel del. Dessutom känns det bra att jag har lyckades sätta 100 000 steg på en och samma vecka. Jag har också fått klart med många saker som jag vill göra inom den närmaste framtiden. Fler saker är också på gång. Det är bara att köra på med allt. Snart är det augusti också. Tiden går fort, men jag har i alla fall över 2 veckor kvar av min semester. 

(null)

 
 
 


👩‍🎤🧑‍🎤👨‍🎤🎹🔥(null)
(null)
(null)
(null)

(null)
(null)

(null)
#throwback - 29 JULI 🧑‍🎤🦅💙🖤💜

(null)

(null)

(null)

(null)
(null)🚚🖕🎸

 
 Parkeringsgarage - Ljusvattnet - Kommentar

Dagarna går och jag jag njuter så gott jag kan av semestern. Sen jag kom hem från min senaste resa så har jag läst och skrivit mycket. Jag mår bra av det. När jag läser kan jag tänka på annat än sånt jag har att göra eller vill få gjort. När jag skriver och fokuserar på det så förvinner allt annat och det enda jag tänker på är vad jag ska skriva om. 
 
 
Nu tänkte jag berätta om vad jag tycker om att köra i parkeringsgarage. Händelsen vid Ljusvattnet som gjorde mig rädd och svara på en kommentar. 
 
När jag var ute på min resa med bil förra veckan så övernattade jag ju på tre hotell. Knaust i Sundsvall, Kust Hotell och Spa i Piteå och Clarion Grand i Östersund. Inget av hotellen hade egentligen ingen kundparkering, men parkeringsgarage fanns väldigt nära dessa hotell. Det var inte speciellt dyrt att parkera där heller. 
Parkeringshus i Sundsvall. 
 
Jag betalade typ en hundring per dygn. I Piteå tror jag att jag bara betalade 106 kr och i det garaget stod jag ju i ca 2 dygn. Så jag kan inte klaga på priserna. 
 
Däremot så hatar jag att köra in och köra runt i parkeringsgarage så att jag var tvungen att parkera bilen i tre olika garage under min resa var som en mardröm för mig. I samtliga garage så var det trångt åt alla håll och jag tycker hela tiden jag kommer för nära:  Bilar, pelare eller stenmurar. Det känns som man måste lägga bilen exakt rätt annars skrapar man i. I parkeringsgaraget i Östersund så man tydligt på varenda våning att en annan bil hade skrapat i. För min egen del så klarade jag av alla tre parkeringsgaragen utan att skrapa i eller skada nånting, men jag hatar att behöva köra in och ut i dessa garage. Det är ju alltid minimala utrymmen och jobbigt att köra när man i princip måste vara exakt rätt med bilen för att inget ska gå åt helvete. 
Parkeringsgarage i Östersund.
 
Jag körde ju bil genom halva Sverige förra veckan. Jag trodde som vanligt att kostnader för: Bränsle, mat och annat skulle bli mer av än vad det nu visar sig vara. Jag kände också att hela resan gick bra att genomföra. Inte mycket var jobbigt. Jag var avspänd och hade jag med folk att göra så var många väldigt hjälpsamma snälla och trevliga. Men jag var med om en grej som gjorde mig rädd på riktigt. Jag tror att jag inte hade behövt bli det, men vet ju aldrig. 
 
När jag kom till en rastplats i eller närheten av Skellefteå. Rastplatsen låg i en by som hette Ljusvattnet. Jag körde in där för att gå på toa och jag såg även att man kunde fylla på med dricksvatten där. När jag kom in på rastplatsen så satt det två killar där som såg ut som jägare. Det var den första uppfattningen jag fick av do. Jag tänkte inte så mycket på dom utan jag gick ur bilen och började med att ta en bild som jag lade ut på Snapchat. 
Sen gick jag på toa och efteråt så tänkte jag fylla på med vatten innan jag skulle åka vidare. Helt plötsligt står dom här två killarna precis bredvid mig och en säger att dom är från Tyskland är scouter dom ska till Haparanda. Jag tror att jag säger ok eller nåt. Sen frågar han om jag kan ta dom med mig. Jag svarade bara nej och ingen av dom sa något mer. Jag hoppade in i bilen och jag tyckte att hela situationen kändes märklig, men också obehaglig. Jag blev rädd och det kan jag känna i efterhand att jag inte hade behövt bli. Men jag blev väl lite ställd i den situationen och tankarna började snurra. Jag tycker ändå att jag gjorde rätt som inte tog med dom i min bil. Jag tar aldrig upp liftare överhuvudtaget. Här blev jag ju också rädd, även om jag nu är rätt säker på att dessa killar bara ville komma vidare på sin resa. Om det exakt var som som han sa så kan man ju undra hur dom hade tagit sig från Tyskland till Ljusvattnet och sen frågar om lift till Haparanda. 

 
Jag avslutar detta inlägget med att svara på en kommentar som jag fick någon dag förra veckan. Det var från en anonym person och då brukar jag inte bry mig, men här kan jag känna att jag gärna vill svara på alla dessa påståenden som denna personen tar sig tiden att skriva till mig. 
 
 
Anonym:
Jag gillar dig, Danne. Men du skiter ju fullständigt i vad alla säger, så vad är din poäng med din blogg? Du svarar aldrig på kommentarer heller. Då är det väl bättre att du skriver dagbok. Du lägger ut ditt liv på nätet och tror att du ska vara anonym helt plötsligt.

Jag gillar att följa dig med du agerar ju 0 med dina följare. 

Jag vet inte vad jag ska säga längre. Har följt dig i 10 år men du ger ju inget tillbaka.
 
 
Det är ju kul att du gillar mig, men du påstår några saker som jag inte håller med om. Du får ju tycka vad du vill och jag tycker att det är roligt att du trots allt verkar gilla mig. Allt positivt försöker jag alltid att bry mig om. Jag skiter inte alls fullständigt i vad andra säger, men när det gäller kommentarer och meddelanden som folk skriver till mig i mina sociala medier så bryr jag mig bara om sånt jag vill bry mig om. Jag vill inte och jag orkar ju inte bry mig om allt. Jag väljer ju vad jag vill bry mig om och resten skiter jag fullständigt i. Oftast är det så att har personer som skriver till mig inget poitivt att säga så bryr jag mig inte. Jag känner oftast inte dom som skriver och egentligen känner dom ju inte mig heller. Många ser ju bara det dom ser i mina sociala medier och det är ju saker som jag väljer att dela med mig av. Jag delar inte med mig av allt i mitt liv. Det är inte ens nära. Dessutom är jag av åsikten att man ska vara försiktig och vara ganska kritisk och skeptiskt till allt som folk skriver och skickar mig. Många skickar ju saker i syfte att jävlas långt ifrån alla är ju ärliga med vem dom är och vad man faktsikt vill mig när dom försl´ker få kontakt. Dessutom finns det många som skickar så mycket skit och det är ju sånt som jag aldrig har brytt mig om. Jag tycker också att det är ganska sunt att jag är försiktigt med svara på allt som skrivs från folk som ajg inte känner. Sen är det inte så att jag inte svara på något eller skiter i allt. 
 
Att jag har en blogg och publicerar inlägg är för att jag tycker att det är roligt. Jag lägger ut lite av mitt liv på nätet och jag tror inte att jag är anonym. Men det påstår du. Jag bloggar bara för min egen skull. Jag mår bra av att skriva och jag vill få ner mina tankar i skrift. Jag väljer ju sen själv vilka följare jag vill bry mig om och inte. Om du har följt mig så länge som 10 år och samtidigt tycker att jag inte ger något tillbaka till mina följare, då tycker jag det är märkligt att du har följt mig så länge. Jag skapar saker i mina sociala medier och även om jag inte bryr mig om alla som följer mig eller bara kollar vad jag gör, så ger jag ju något till mina följare. Annars had jag väl inte haft några sociala medier överhuvudtaget. Sen att jag inte vill ha kontakt med allt och alla som kanske vill mig något, det tycker jag bara är sunt. Jag har ju integritet, och den värnar jag om. Dessutom är jag inte skyldig att bry mig om vad tex följare vill att jag ska göra eller ge dom. I första han dgör jag ju allt för min egen skull och det viktigaste för mig är ju att jag mår bra. 
 
 


Köra på eller göra något annat.

Nu har jag kommit i kapp ganska bra i konstprojektet. I flera veckor har jag haft massor som är klart, men jag har inte hunnit med att leverera och få in pengarna. Nu har jag fått in alla dessa pengar som jag hela tiden har vetat att jag ska tjäna, men inte orkat dra in i den takten som jag helst vill. Typ i 180 och sen öka ännu mer!!!
 
Nu är jag inte läge där jag brottas lite med mig själv. Jag känner att det inte är några problem att skapa konst och tjäna pengar på den. Så lång är jag med i matchen. Men jag är tveksam till och jag är på rätt väg när det kommer till att nå det slutgiltiga målet som jag har med konstprojektet. Det är ju egentligen inget konstprojekt förrän jag har alla pengar som jag behöver för att kunna skapa det riktiga konstverket som sen ska bli till allmän beskådning. Det är ju inget konstverk så länge jag inte visar upp nånting. Jag känner att jag vill köra på, men det är samtidigt så tråkigt att spara alla pengar jag tjänar just nu och då tänker att jag bara vill avbryta och göra något annat för dom pengar som jag hittills har tjänat på konsten. 
 
Sen vill jag inte ge upp. Klarar jag detta så känns det ju grymt häftigt. Det är ju bara att köra på. Allt har ju hittills gått som jag har räknat med. Det är inte dåligt, men jag känner också att ska jag klara av att slutföra detta som jag har tänkt mig så måste mycket gå bättre än vad jag har förväntat mig. Bättre än vad man kanske kan drömma om, och det kan man ju inte räkna med. Konstprojektet blir mer en förhoppning som man kan likna med att vinna på spel. Du hopas när du köper den där lotten eller spelar på något och hoppas att du ska bli en välbärgad person efter det. Men du vet ju förmodligen att chansen i stort sett är obefintlig att det kommer att hända. Jag kan känna att det nog är inte så med mitt konstprojekt och då kan man ju fundera på om det är värt att köra på som jag gör? Kanske har jag fastnat lite i ett beroende när jag jobbar som jag gör med detta. Jag drar in pengar och sen hoppas jag hela tiden på att det ska bli bättre och bättre. Slutar jag så blir det ju inte det. Därför kör jag bara på och hoppas på att det blir bättre längre fram, och så håller jag på liksom. Jag vill inte misslyckas, men samtidigt hatar jag att spara så mycket pengar. Det är ju så jävla tråkigt, men sparar jag inte så blir det inget konstprojekt i slutändan. Dessa tankar ka jag låta gå runt inne i mitt huvud i evigheter. Just nu känner jag att jag vill köra på ett tag till. Så det blir väl så. 
 


Dapa Deep

 


The Incredible Hulk.

För ett tag sen började jag titta på den gamla TV- serien The Incredible Hulk (Hulken) med Bill Bixby och Lou Ferrigno i huvudrollerna. Jag är lite försiktigt med att kolla för mycket på serier. Jag vill liksom inte fastna i det där serieträsket där det kommer nytt hela tiden och jag tänker att jag vill se allt och inte missa något som kanske är riktigt bra. 
 
 
Denna klassiker, Hulken som gjordes på 70 och 80-talet har jag ändå länge velat se från början till slut. Det är ju en klassiker och nu har jag kollat igenom alla säsonger och avsnitt. I det stora hela tycker jag att TV-serien är bra och det är många ganska välkända skådespelare med som i alla fall jag har sett i många andra kända filmer och serier. Jag har tänkt på att serien är gjord för TV på 70 och 80-talet. På den tiden visade man väl ett avsnitt i veckan på en viss tid och ville man se avsnitten så fick man bänka sig framför en TV, just den tiden som det visades på TV. Kanske visades en repris några dagar senare, oftast sent på kvällen. Så var det förr, men så är det ju inte längre. Och det är väl tur det. 
 
 
Jag upplever att många avsnitt i denna serien är ganska välgjorda och bra. Sen fanns det ett och annat som jag knappt tittade på för det var för segt, förutsägbart och kanske var manuset lite för "tunt". En annan grej som jag också tänkte på var att inför varje nytt avsnitt så visas små snuttar av vad man kommer att få se i avsnittet. Man avslöjar för mycket handling på förhand genom denna visning och det hade varit bättre att skippa det och köra introt direkt. 
 
Men som sagt i det stora hela tycker jag detta är en bra serie och jag jämför med andra serier och filmer som gjordes på 70 och 80-talet. Jag är nöjd att jag har tagit mig igenom denna klassiker och Hulken är ju en häftig varelse att kolla på in "action". 
(null)

Jag tycker däremot att serien får ett konstigt avslut. Det avslutas som om det kommer att bli en fortsättning och det blir det ju inte. Så där var jag lite besviken. Manuset knyter liksom inte ihop säcken riktigt. Men i det stora hela så tycker jag detta var en ok serie och ett och annat avsnitt i de olika säsongerna tycker jag var riktigt bra. 
(null)
 
(null)
 

 
 
 


Livemusik 🎸🥁🎤

 
 
 
 


❤️5️⃣🅾️🅾️❌💯💷🍹👯‍♀️

(null)
 
 
(null)
 
(null)
 


Anjo - RaskDekonstruktiv kritik.Andra semesterveckan.

Nu är man inne på andra semesterveckan och jag har inte riktigt återhämtat mig än från den första. Det var tufft att resa runt så som jag gjorde, men nånstans var det värt det.  Jag har tänkt på denna typen av resa i flera år, men jag har aldrig riktigt vetat hur jag ska lägga upp allt så att det känns rätt och bra för mig. Jag har haft hundra olika idêer, men jag har aldrig kommit vidare. Det är väl så enkelt att tidigare har jag inte varit redo. Förra veckan var jag väl det. Jag var ju väl förberedd och då brukar ju saker och ting gå bra. 
 
Nu handlar det mest om att hitta tillbaka till någon skönare känsla i kroppen än den jag känner just nu. Jag är ganska mörbultad i kroppen. Jag grejar med mina saker, men samtidigt tänker jag på att inte köra för hårt med nånting. 
 
Jag har grejat  mycket med konstprojektet för jag kom väl efter en del förra veckan. Samtidigt är detta så inarbetat nu så det går fort att ta igen saker som man inte har gjort på några dagar om jag verkligen vill det. Jag har redan kommit ikapp från förra veckan och idag är det ju bara onsdag. Så det är lugnt. När konstprojektet går som bäst då tar jag mig framåt lika fort som ett stridsflygplan. Lite överdrivet, men ibland har det känts så. 
 
Däremot så klarade jag inte av alla steg förra veckan som jag varje vecka vill avverka. Jag var inte ens nära att sätta 100 000 steg och tror inte ens att jag brydde mig. Jag fokuserad mest på att avverka dom landskap som jag hade planerat att passera med bilen och dessutom vile jag ju njuta av första semesterveckan och inte sätta någon press på mig själv att jag måste gå 100 000 steg på en och samma vecka. Jag tar det inte så hårt att jag misslyckades med mitt mål. Jag har ju tidigare satt mitt mål, varje vecka i flera år.
 
Jag är inte Superman och skulle jag ha klarat av 100 000 steg förra veckan, plus allt annat som jag faktiskt fick gjort, då hade jag varit jävligt bra. Däremot hade jag nog inte mått så bra av det. Jag tar nya tag denna veckan istället och jag kör på, men samtidigt finns det tankar på att köra mindre promenadrundor och göra nånting annat som är bra för hälsan.
Det finns ju tankar på att börja spela pingis igen. Men jag ska nog vara försiktig med att säga att jag har bestämt mig för det redan nu. Pingissäsongen har ju inte riktigt kommit igång än. Om jag ska köra på med pingisen igen så drar jag väl igång ungefär när säsongen normalt drar igång på allvar. Men jag säger OM ....
 
Jag har kollat på nya gummiplattor och nya pingiskläder och andra saker som  kan tänkas behöva. Det var längesen jag köpte pingisgrejer och när jag började titta nu på vad som finns på marknaden så har priserna gått upp ganska mycket. Jag blev nästan lite chockat över vad vissa saker idag kostar. Samtidigt är det ju så att åren går och priset stiger med dom. Det är ju en obestridd sanning som man bara får lära sig att acceptera. 
 
 
 Annars är det skönt att bara vara ledig och inte behöva bry sig så mycket om klockan eller olika typer av förberedelser inför arbetsdagar. Man "softar", äter gott, bryr mig inte så mycket om pengar och försöker må så bra som möjligt. Jag känner mig som sagt lite mörbultad i kroppen och jag har ont lite här och där, men det är inget att gnälla för. Jag har ju semester och det är mer än hälften kvar av den. Så det är bara att njuta och tänka positivt. 

2023 07 18 - 2023 07 22

Förra veckan var jag ute på ett litet äventyr i framförallt norra delarna av Sverige. Jag ska försöka få med så mycket som möjligt av denna resa ett och samma blogginlägg. Kommer jag på något mer så blir det väl ett och annat blogginlägg till längre fram, men nu ska jag bomba med bilder och annat i detta inlägget. 
 
Syftet med resan var att jag skulle avverka landskap. Målet sen förra året är att jag ska besöka en plats i varje svenskt landskap, på 2 år. Förra året fixade jag allt söder om Dalarna (förutom Gotland). Nu var det dags att sätta resten norr över. 
 
 Jag körde bil och jag hade delat upp resan på ett sätt som efteråt kändes bra. Jag ångrar ingenting. Jag åkte från Vänersborg till Sundsvall. Körningen gick bra och jag stannade och tog en paus lite här och där. Ingen stress eller nånting. Bara skön semester liksom. 
 
 
 
Jag hade bokat rum på Hotell Knaust som var ett gammalt fint hotell och jag tror att dom är kända för sin mäktiga snygga trappa. När gick i trappan så kändes det nästan som man vistades på ett slott eller liknade. Åker jag till Sundsvall någon mer gång och ska bo på hotell, då bor jag gärna på detta hotellet igen. 
 
 
 
 
Under kvällen i Sundsvall var jag ute lite kollade in stan. Jag besökte lite olika ställen. Man kan väl säga att jag käkade och skämde bort mig innan jag gick tillbaka till "slottet" för att sova.
 
Efter Sundsvall skulle jag dra vidare till Piteå i Norrbotten och på den resan så avverkade jag ju några landskap till. Planen var ju att jag åker högt upp i landet och sen vilar jag upp mig 2 nätter på något fräscht hotell innan jag drar vidare mer inåt landet.
 
 
När man kör till Piteå från Sundsvall så körde jag ju nordost. Sen skulle jag köra mer sydväst, för att då avverka Lappland, Jämtland, Härjedalen och Dalarna. (Jag hoppas att jag tänker rätt nu. Det är så många tankar om denna resan så skriver jag fel nu så hoppas jag att kan förlåta mig för det)
 
 
Piteå
 
 
 
Piteå är den plats jag gillade bäst att vara på under denna resan. Väldigt lugn och bra stad och alla människor som jag hade med att göra under min vistelse där var väldigt vänliga och trevliga. Det är också skönt att komma till ställen där ingen vet något om Danne och Dannebloggen. Man slipper liksom höra det tjatet. Är jag hemma i Vänersborg så är det ju nästan något varje dag och det knappt så man kan gå vidare ibland för att vissa vill prata hur mycket som helst. 
 
Jag checkade in på KUST Hotel & Spa. Åker jag tillbaka till Piteå som kommer jag att bo där igen. Allt var bra och jag blev jättenöjd.
 
 
Det blev mycket slappa och hänga på hotellet. Jag var inte ute så mycket i Piteå. Jag trivdes bra på KUST Hotell & Spa och badade lite pool, drack bubbel och fick någon typ av massage. Jag skämde bort mig och mådde bra. Jag unnade mig ju också god och dyr mat under mina 2 dagar i Piteå.
 
 
Restaurang TAGE som låg högsta våningen på Hotellet var väldigt bra. Snäll och trevlig personal med mycket känsla för service. Bra mat hade dom också. 
 
Riktigt gott bröd och smör!!!
 
Jag började med en soppa till förrätt. Man kände på smakerna att det var äkta och det var lagat från grunden. Jag ska väl erkänna att detta kanske inte är min "favvosoppa". Jag åt väldigt lite av den och med facit i hand så skulle jag kanske ha valt en annan förrätt. Men helt ok soppa var det i alla fall, fast jag åt väldigt lite av den. 
 
Som huvudrätt fick det bli en pepparstek. Naturligvis var den  bra tillagad och medium som jag ville ha den. Jag åt upp och det var nästan så att jag slickade tallriken samtidigt som jag tittade utsikten från 13:e vånigen. 
 
Som dessert fick det bli choklad. Mörk chokladmousse med hallon- och yoghurtsorbet, mandelcrumble, hasselnötspralin och hallonkräm. Ganska god, godkänd, men inte mer. 
 
Piteå blev den upplevelsen som jag är mest nöjd med på denna resan. Sundsvall var bra också, men Piteå var ett strå vassare för min del. 
 
 Efter Piteå var det dags att åka vidare mot Östersund. Tanken med det var ju att jag skulle avverka: Lappland, jämtland och egentligen bara äta och sova över i Östersund. Sen under lördagen (2023 07 22) avverka dom sista landskapen och ta mig hem till Vänersborg igen. 
 
Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig och jag fick ta en omväg efter att det tog stopp lite utanför Skellefteå. Först hade jag tänkt att åka genom Lappland och passera städer som Norsjö, Lyckselse osv... Men det funkade inte. Vägen som jag hade tänkt och ta var avspärrad och den bästa lösningen som jag kunde komma på i stunden var att åka tillbaka och köra längre söderut på E4:an och sen svängde jag av vid Umeå istället. Jag ville ju få med mig Lappland på vägen till Östersund. 
 
Så fick det bli och vet inte hur mycket längre tid detta tog, men det är ju så när man kör i Norrland att det är väldigt långa avstånd till de mesta och måste man ta en omväg så handlar det sällan om km. Man får räkna mil och timmarna går. Det kändes så i alla fall och det är nog min övertygelse om att det är så också. 
(null)
 
(null)
Jag körde i alla fall mot något som hette Dorotea. Jag tänkte när jag körde på vägen genom Lappland att får man stopp med bilen här då blir det tufft. Inte ett hus eller nånting på mils avstånd och telefonen har nästan ingen mottagning alls. Jag skulle aldrig vilja köra en meter där upp på vintern. Jag tror ni fattar varför?   (null)
 
När jag kom till Dorotea så tänkte jag bara att jag måste tanka. Jag svängde in på en mack där i det lilla samhället och började tanka. Efter att jag fått i bränsle för 100 spänn så gick strömmen på macken och pumpar allt bara stanna. 
 
Ägaren til macken kom ut och sa att det snart kommer igång igen och det gjorde det ju också och då kunde jag trycka i mer soppa och med ful tank så körde jag vidare mot Östersund och jag körde på utan att stanna för att äta. Dom enda stopp jag gjorde var för att uppdatera sociala medier och ta en bensträckare. På resan mellan Piteå och Östersund så levde jag på vatten och energidryck. Jag kände att jag vill gör något längre stopp när avspärrningen utanför Skellefteå hade gjort så att jag fick köra ett par timmar mer än vad jag först hade räknat med. Det kändes sen bra att komma fram till Östersund och jag är glad att jag fick med mig Lappland på vägen. Det hade inte varit roligt att missa att köra in i Lappland när målet är att avverka landskap. Har jag desutom varit så nära som i Norrbotten så hade jag ju känt mig som ett jävla klantarsle om jag tex hade tagit mig längre söderut på E4:an än vad jag gjorde, och sen tagit mig till Östersund, utanför Lapplands gräns. 
 
Jag var i alla fall framme i Östersund runt klockan 19:00 på kvällen. Äntligen framme tänkte man och nu hade jag bara fokus på incheckning, mat och sova.
 
 
 
 
I Östersund skulle jag bara sova över en natt och jag gjorde det på Clarion Hotel Grand. Det var inget märkvärdigt med det hotellet. Jag gillade dom i Sundsvall och Piteå bättre, men jag ville ju mest bara stanna i Östersund för att jag inte skulle behöva köra bil i ett dygn in jag kom hem till Vänersborg.  
 
 Jag checkade in och slängde upp väskorna på rummet. Sen ut och leta upp något trevligt matställe på en fredagkväll. Jag hittade KLANG MARKET i Östersund. Helt ok ställe . Jag beställde panerad fisk med pommes. Fish and chips helt enkelt. Det var gott och det är ju det som käk ska vara. 
 
 
Sen gick jag bara tillbaka till hotellet. Det blev ingen utekväll som jag tex unnade mig i Sundsvall. Nu ville jag bara sova för jag visste ju att jag hade en lång dag framför mig av bilkörninng dagen efter (lördag 2023 07 22). Då var det ju hemresa och inget annat som gällde. 
 
 
Lördag - 2023 07 22
 
Sov till 07:00.  Frukost klockan 07:30 , packa ihop och checka ut. Jag gjorde detta ca 08:45. Hade Martina jobbat under morgonen så hade jag nog frågat om det var så att hon stötte på mig. Fast jag hade nog inte vågat fråga så. 
 
 
Sen fick jag vänta till klockan 09:00 på att komma in det parkeringsgarage som jag hade ställt min bil i. Det låg bara några meter ifrån hotellet så det var inte långt att gå. Det kostade typ 100 spänn dygnet att parkera. Men det var stängt mellan klockan 22:00 och 09:00. Att man inte öppna tidigare berodde ju på att det var lördag. Det var ju tur att jag inte hade någon tid att pass och behövde åka tidiagre. Det gick tydligen att få någon att komma och öppna tidigare, men då kostade det 500 kr. 
 
Jag kom i alla fall ut från garaget. Även om det var trångt och jävligt så gick det bra. Jag varken repade eller buckalde min bil, och inte någon annas heller. Men jag hatar att köra in och ut i just parkeringsgarage. Man känner ju alltid att det är den där uppenbara risken att man ska skrapa i eller fastna på något sätt eftersom det ofta är minimalt med plats att köra på åt alla håll. 
 
Kom i alla fall iväg runt 09:30 och Östersund är inget jag kommer att minnas från denna resan. Jag var mest här för att sova. Jag har däremot varit i Östersund en gång förut. Det var en gång på den tiden då jag höll på med pingisen som mest och jag var med och hjälpte till som coach på ett ungdoms-SM. 
 
 
Resan hem handlade mest om att köra lugnt och fint, rulla på och inte stanna för mycket söla längst vägen. Det blev väl en och anann paus och jag stannade för att äta. Jag rullade avverkade Härjedalen, Dalarna, Värmland innan jag var hemma i Vänsersborg igen. 
 
Syftet med denna resa var ju att avverka allt norr om Värmland. Jag hade ju redan fixat att besöka alla landskap som låg söder om Dalarna. Allt utom Gotland. Det kändes skönt när jag kom in i Dalarna för då visste jag ju att nu har jag nått det som var målet med denna resa.
 
Däremot har jag inte nått det slutgiltiga målet än. Jag har ju Gotland kvar och det vill jag åka till i år. Sen kan jag säga att jag har varit i hela Sverige. 
 
 
SEn är det väl så att jag från början hade velat göra mer saker och dessutom uppleva mer än vad jag nu har gjort på dessa resor. Men när målet är att avverka alla landskap, då hinner man liksom inte med och skulle man stanna allt för länge på flera ställen då blir det så orimligt dyrt i slutändan att det inte blir värt att göra det. Dessutom vill jag inte känna den pressen på mig att jag måst egöra si eller så. Jag vill ju resa och koppla av och det har jag också under större delen av denna resa gjort. Det har varit skönt att köra bil och jag har mått bra av att unna mig på hotell, spa och ätit gott har jag ju också gjort. Man hinner inte med och ingen kan heller göra allt, men jag tycker denna resan blev väldigt lyckad i alla fall. I framtiden kan jag tänka mig att i alla fal åka tillbaka till Norrland igen. Jag besöker gärna Piteå en gång till. Jag kan vara nyfiken på Luleå och Pajala också. Kiruna vore spännade också. Nu blev det Piteå som högst och jag har aldrig i hela mitt liv varit högre upp i Sverige än så. Ska man sikta på det högsta så måste jag ju bestiga Kebnekise, men jag är inte den typen av äventyrare så någon sådan typ av resa kommer jag nog aldrig att göra. Fast jag har tänkt på sådana äventyr också, men jag tror att detta som jag gjorde passar mig bättre. Jag är inte sugen på några resor som mer drar åt camping och äventyrshållet. 
 
Jag är väl också glad för att jag inte valde att genomföra dessa resor på något annat sätt är hur ajg faktiskt gjorde. Jag har tänkt på andra typer av resor än att just köra bil. Men jag är som sagt ingen äventyrare och så jag ska inte tänka på typ camingresor eller tågluffande och likande. Detta passar mig bra, även om det kostar en hel del cash. Men jag är ju bra på att få loss pengar till saker jag verkligen vill göra. Det bara att köra... och det ska jag göra med andra grejer i framtiden också. 
 
 
 
 
 
 The Verz CastLåtar som jag lyssnar på just nu.

(null)
Jag lyssnar mycket på musik varje dag. Jag lyssnar ofta på samma låtar under korta eller långa perioder.  Om och om igen. Jag lyssnar tills jag tröttnar, men vissa låtar tröttnar jag nog aldrig på. Här är några låtar som jag har lyssnat på mycket varje dag det senaste tiden.
 
The 1975 - If You're Too Shy (Let Me Know)
 
Denna låten får mig att hitta något skönt lugn inom mig. Det är något magiskt denna låten som bara gör att det känns bra och känner ett behov av att lyssna på den regelbundet. The 1975 körde ju också på årets Lollapalooza. Låten och känslan kring den höjer sig ju några nivåer till när publiken sjunger med. Coolt ju. 
 
 
Daniela Rathana - Farstaglitter
 
Denna låten fastnade jag för direkt när jag hörde den första gången. Jag gillar många låtar med Daniela R, men denna är min absoluta "favvo". Jag tror mycket beror på hennes dialekt. Jag kan ju nästan dö för tjejer som pratar eller sjunger på Stockholmsdialekt. 
 
Purple Disco Machine x Kungs - Substitution (Official Music Video) ft. Julian Paretta
 
Detta tycker jag är en bra låt och den gör att det blir lite fart på mig när jag grejar med nånting. Det är ju en rätt cool Musikvideo också. 
 
 
Dagny - Same Again (For Love) 
 
Denna låten med norska Dagny tycker jag är en skön och trycker nästan på den automatsikt när jag ser den på någon lista. Hoppas Dagny släpper mcyket Musik framöver med detta stuket på sin musik. 
 
NOTD, Veronica Maggio - Occhi D’Amore
 
Denna låten älskar jag. Jag gillar nästan allt som Veronica Maggio skapar i musikväg. Jag har tappat räkning på hur många låtar jag gillar att lyssna på med henne. 
 
Benny Benassi & Emma Muscat - M.I.A .
 
Cool låt. Cool Video. Jag gillade låten direkt från den första sekunden. Ofta behöver jag ju höra igenom en låt minst en gång för att jag ska gillade den. Men denna fastnar bara man trycker på play. 
 
 
 Cleo- Tjejerna, Tjejerna, Tjerna.
 
 
Det är lite "power" denna låten. Det känns som att den handlar om kvinnors rätt till att få vara fria och göra som dom vill. Det är ju coolt med kvinnor som kan leva efter det och bara följer sina egna drömmar. 
 
Fricky - Nattbuss
 
Skön låt att lyssna på när man sitter uppe sent en kväll eller mitt i natten. Det känns nog skön att jobba till också under sena kvällar och nätter. 
 
P3 - Krim
A36 - X Einâr - StandardP3 MUSIKDOKUMENTÄR - AquaJag gör som jag vill.

 Jag försöker bara ha jävligt kul. Jag gör som jag vill. Jag säger nej om jag inte vill. När man säger nej så blir ofta folk sura. Men om jag skulle säga ja för ofta  och gå med på att göra saker som jag innerst inne vet att jag inte vill göra, då kommer jag ju ganska snabbt själv att bli en sur och bitter jävel. Jag tycker jag ofta stöter på människor som inte bara kan acceptera ett nej. Jag kan inte ens i efterhand förstå vad jag skulle ha gjort eller sagt istället för att just få vissa människor att bara respektera och acceptera ett nej. Ibland vill folk ha en förklaring på varför jag säger nej och jag har kanske inget mer att säga. Jag behöver inte säga något mer. Jag vill inte förklara. Jag behöver inte förklara. Jag önskar många gånger att fler bara kunde fatta, men allt för många vill ha en förklaring och en del fattar inte hur mycket man än förklarar. Jag vet inget annat sätt då än att bara skita i det och göra som jag vill. Det viktiga är ju att jag mår bra. 
 
 Konstprojektet är en grej som jag har fått mycket skit för och vissa har blivit arga för att jag bara nämner att jag tjänar pengar på det. Man vil att jag förklarar av det går ut på och jag har sagt så många gånger att jag aldrig kommer att säga så mycket mer än att jag håller på med min konst och jag får in pengar på den. Jag tror inte att arbetet kostar mer än vad jag tjänar. Även med konsten är det många som inte verkar fatta att jag inte vill säga nånting. Jag är övertygad om att skulle jag börja berätta allt och bara låta allt lämna käften, babbla som en jävla "väderkvarn" om detta, så har jag sen minst tio personer efter mig som kommer att försöka göra allt dom kan för att förstöra detta för mig. Därför vill jag inte säga någonting och jag är i min fulla rätt att låta bli. Den rätten utnyttjar jag. Om jag ändå ska säga något mer som jag kanske inte har sagt tidigare (och som säkert provocerar också) så är det att varenda krona som jag får in på detta är skattefritt och går rakt ner i min egen ficka. Jag behöver inte hålla på och tjabbla med folk för att dra in pengar på detta. Jag skapar bara konst och levererar. Att jag ens började med detta berodde på att en kompis berättade för mig hur man skulle kunna göra och hon sådde liksom ett frö inom mig som jag började tänka vidare på. Min kompis berättade mer detta för mig som en saga, men jag spann vidare på det. Jag Kommer att dela med mig till henne på något sätt om jag lyckas med mitt konstprojekt. Jag vill att det ska vara rättvist, men det är jag som gör jobbet så de mesta tar jag bara själv och inte fan bryr jag mig ett skit om vad andra tycker. Dom vet ju inte ens vad jag gör.  Min konst vill jag inte visa förrän den är helt färdig och den punkten kommer jag aldrig att ändra mig. Där kan folk tjata tills "djävulen" själv kommer och löser av dom. 
 
Jag väljer mina vänner och jag vill inte umgås med folk där jag har känsla av att relationen till dom kommer att bli väldigt knepig och i många fall kanske också farlig för mig. Jag vet ju också hur svag jag kan vara för vissa typer av kvinnor. Jag vet hur lätt jag kan fastna i något destruktiv skit som jag sen har svårt att komma ur. Bättre då att inte bry sig från början och aldrig ta risken för att bli utsatt för något som i slutändan bara gör livet surt för mig. Bättre att eventuellt behöva hantera den skit man får ta för att man inte vill vara i närheten av vissa människor. Det mår jag i alla fall bättre av att hantera om jag måste utså nånting från en annan person som jag typ inte vill bry mig överhuvudtaget. Jag säger inte att jag har rätt i detta, men jag mår i alla bra av att inte låta min svaghet för vissa typer av människor stiger mig åt huvudet. 
 
 


Dagny - Same Again (For Love)🩷

 P3 ID - Mark ZuckerbergLäser och skriver mycket.

Jag vill bara må bra. Mår man inte bra så spelar inget annat någon roll. Jag har känt ganska länge nu att jag har mått bra. För ca 3 månader sen började jag ju må riktigt dåligt. Det tog ju typ två veckor för mig att ens börja må lite bättre. Efteråt sa jag till mig själv att jag skulle göra allt jag kan för att jag inte ska må så dåligt igen. Jag bestämde mig för att tagga ner med allt jag höll på med och mer bara jobba lugnt och systematiskt framåt. Jag slutade också med att vara för hård mot mig själv. Problem uppstår ibland och funkar inte något så är det ju bara att försöka lösa det. Jag behöver liksom inte tänka så mycket på vad som egentligen gick fel och varför ett problem uppstod. Bättre att lägga sin energi på att försöka lösa problemet. Jobba på och gör allt jag kan här och nu. Det är ett sätt att må bättre och inte sugas i en depressioner och sån skit. 
 
Jag har också märkt att mycket läsande hjälper mig mycket. När jag känner att jag börjar må dåligt så funkar det att bara läsa mycket. Det är väl så att när jag läser så tänker jag på något annat än det som får mig att må dåligt och ger mig ångest. Man går tillbaka till nuet och tänker bara på det man läser.
 
Skriva mycket funkar också. Jag har sagt många gånger att min blogg har hjälpt mig att gå från att må dåligt till att må bättre. Skriver man bara helt ärligt om vad man känner och är ödmjuk så mår jag bar av det. Det jag också gillar med skrivandet det är när jag hamnar i ett rus och allt runt omkring mig bara försvinner och allt jag tänker på i den stunden handlar bara om vad jag ska skriva. Det är en skön känsla som jag också alltid mår bra av efter att jag har skrivit färdigt och fåt klart ett blogginlägg. 
 
Förutom att jag läser och skriver mycket så försöker jag att inte bry mig så mycket om vad folk tycker om mig och allt jag gör. Jag gör det jag vill göra och jag lever för att må bra och försöka förverkliga mina drömmar. Så tycker jag att livet ska vara och tycker andra människor nånting annat så är det ju inget jag tänker bry mig om. Jag mår ju bättre av att skita i det liksom. 
 
Jag försöker också mer nu än tidigare att inte ångra saker som jag har gjort. Det kan ju ofta ge mig väldigt mycket ångest. Det går ju inte att göra något ogjort och tycker man att man har gjort fel så får man väl försöka lära sig av sina misstag och gå vidare. I vissa fall kanske man kan be om ursäkt som man tycker var dumt, men att fundera för mycket på att man just ångrar vad man har gjort är ju meningslöst och det hjälper aldrig. Man mår bara sämre av att ångra saker. Därför är det helt meningslöst. 
 
Alla dessa insikter är jag glad över att jag har fått. Läsa mycket, skriva mycket, inte bry mig så mycket om vad andra tycker och inte ångra saker. 
 
 
 Benny Benassi & Emma Muscat - M.I.A.

 


Jag är inte intresserad.

 Jag har den senaste tiden fått utså en massa skit från alla möjliga människor. Många fler än vanligt har också försökt få kontakt med mig på olika sätt. Oftast skriver folk i DM på Instagram och en del tjatar ganska mycket om att jag måste svara. Jag är oftast inte intresserad av vad en följare vill mig och då bryr jag mig heller inte om att svara. Men vissa verkar inte fatta den kopplingen. 

För ett tag sen var det  en person som hörde av sig en gång varannan minut i över 1 timme och jag vet inte vad han ville mig, men när jag såg alla desperata meddelanden om att jag måste svara, så blockade jag honom. Jag var inte intresserad av vad han ville och jag är 100% säker på att det inte var något som jag ville bry mig om. Då skiter ju jag i det. 
 
Vissa andra personer har också skrivit till mig den senaste tiden och låtsas stöta på mig. Man märker att dom som skriver inte menar vad dom säger. Dom beskriver sig själva och  vad dom vill att jag ska göra, vad dom gillar och att jag ska svara för att jag kommer inte att bli besviken om jag gör det. Jag tänker bara att alla dessa som skriver som dom gör är dumma i huvudet. Men samtidigt är jag ganska säker på att dom flesta som skriver och säger att dom vill träffa mig, bara vill testa mig och se om nappar. Kanske vill man också vid ett senare tillfälle använda saker mot mig om jag nu själv skulle vara så dum och svara. Dom kan inte vara seriösa med det dom skriver. Det vill jag verkligen inte tro för då måste ju dessa människor söka hjälp, med tanke på vad vissa skriver till mig. 
 
Jag kan tycka att om jag inte svarar så borde ju alla dom som skriver förstå att jag inte bryr mig om vad dom vill när dom inte får något svar av mig. Men ändå skriver vissa om och om igen och sen blir en del sura för att jag inte svarar. 
'
En del har också skrivit till mig och tycker att jag ska förklara något som jag tidigare har publicerat i något av mina sociala medier. Det enda jag tänker säga om det är att jag publicerar vad jag vill och jag är inte skyldig att stå till svars för något som jag har publicerat sen tidigare. 
 
 Jag har också fått lite kritik för att jag inte svarar vissa som kommer fram och pratar med mig på stan. Jag är bara tyst och låtsas som jag inte hör.  Vissa kommer  ibland fram för att dom vill jävlas och dom pratar som om dom inte hade en enda hjärncell i huvudet. Dom kan äckla sig och försöker reta mig. Varför ska jag bry mig om dessa personer? För mig är det självklart att inte alltid svara då. Jag mår ju bättre av att inte bry mig och är någon för dum i huvudet så kommer det ju inte spela någon roll vad jag säger. Dom kommer ju ändå inte att fatta. Dessutom har jag integritet och den värnar jag om. Om någon utsätter mig för personligt störande ingrepp så kränker ju den personen min integritet. Vissa borde nog tänka på att ha respekt för andra människors privatliv och personliga integritet. Jag tror att dom allra flesta normala människor är överens om att den personliga integriteten är viktig att värna om. Jag känner inte att jag gör något fel när väljer att inte bry mig om personer som jag innerst inne inte vill ha ett skit med att göra.
 
Semesterlunken

Det är mycket som är gott med att ha semester. Helt ledig, sommar, bubbel, saker på gång utan att man behöver tänka på vad man har för arbetstider. Egentligen skulle man ha semester i ett halvår, två gånger om året. Det hade varit bra, men jag får nöja mig med en månad och det känns bra att jag just nu bara är i början av "semesterlunken". 
(null)
 
Fredag. lördag och idag har varit sköna dagar. Jag har klivit upp 04:00 på morgonen. Jag har promenerat minst 1 mil varje dag. 
(null)
 
(null)
FREDAG
 
 
(null)
LÖRDAG
(null)
SÖNDAG
 
 
 
Förövrigt har jag jobbat mycket med min konst. Det går bra även om det alltid känns löjligt att säga så. Det är ju inga stora pengar man drar in, men för mig känns det ändå bra att jag får in pengar och för varje vecka så närmar jag mig i alla fal det slutgiltiga ekonomiska målet som jag har med detta. 
 
Annars försöker jag njuta av livet och just nu är jag som sagt bara nöjd över att semestern precis har börjat. Jag har saker på gång och jag hoppas att jag får gjort allt som jag har tänkt mig att jag ska göra. Mycket ska bli roligt att få göra. En hel del ska bli skönt att få gjort. Det känns lite lyxigt att man kan få vara ledig i en hel månad utan att behöva jobba och sen får man ändå ut sin lön som vanligt. Det svårt att inte må bra nu och jag tänker heller inte tillåta mig själv att må dåligt. Nu är det semester och det är bar att njuta av den och resten av skön sommar. 
 
 
 


The Verz CastLiten Danne 💙😉

(null)
 
 
 


🏓💫🏓China Super League 🏓🇨🇳P3 DOKUMENTÄRSommarprat-Anders Eldeman

 
 
 
(null)
 


Sommarprat - Maja Nilsson Lindelöf

 


S.E.M.E.S.T.E.R. 🌞😎

Nu börjar min semester och jag ska inte köra buss förrän den 15:e augusti igen. De jag har planerat att jag ska göra är att resa runt lite i norra delarna av Sverige och sen har jag tänkt att besöka brorsan och hans familj i Falkenberg.  

Annars får jag se vad jag hittar på. Skönt ska det i alla fall bli att i alla fall få vara helt ledig från busskörning och inte behöva bry sig om tider och planering inför allt jobbande som bara går runt runt för att jag ska klara mig. Nu kan jag bara vara och njuta i stunden. Leva i nuet på riktigt. Nu äntligen får jag den semester som man typ har längtat efter sen man avslutade den förra😊🌞 Nu kör vi, men inte buss på ett tag. 🩷🩵

(null)
(null)SEMESTER - Elov & Beny

 
 
 


Nuet - Steg - Konst - Mat

Jag grejar jobbar på. Jag har mycket att göra och jag planerar mina dagar hela tiden. Det blir liksom lättare att få saker gjort då. Jag känner att jag mår mycket bättre nu när jag börjar att göra mer saker och tar tag i mer som jag tidigare har skjutit på framtiden. Ett tag gick jag runt och tänkte lite för mycket på att jag måste få loss pengar som jag kan spara för att jag ska ha dom till något större sen. Nu känner jag ju ändå att mycket löser sig ändå "sen", om jag bara grejar på nu. Många saker som jag vill få gjort känner jag också att jag måste göra nu. Det finns liksom inte alltid något sen. 
 
Jag fortsätter vara noga med att gå promenader och smala steg. Även när jag har mycket att göra så tänker jag inte strunta i promenadrundor. Jag får kämpa lite med mig själv nu för att ta mig ut. Jag känner ju att jag vill göra mycket annat. Samtidigt vet jag ju att jag inte kommer att orka med att göra saker om jag inte rör på mig. Så min slutsats är att om jag ska få mer saker gjort och inte sluta bry mig... så behöver jag gå mina promenader för att jag orka med att slutföra saker som jag påbörjar. 
 
Konstprojektet kör jag på med. Det går nästan för bra. Jag märker att vissa människor är lite sura för att jag tjänar pengar på detta. Vissa tror fortfarande inte att jag tjänar så mycket på det. Andra tycker nästan synd om mig för att jag håller på med det. Dom tycker väl att jag borde lägga ner och förstå att jag är fel ute om jag ska tjäna bra pengar på något. Själv bryr jag mig inte om vad folk tycker. Jag är ju den enda som vet vad jag håller på med och hur allt ligger till. Så jag kan ju skita i vad om dom som tycker nånting som inte är positivt. Det är ju bara jag som har hela bilden klar för mig och bara jag vet vad jag vill med detta i slutändan. Jag kanske är fel ute och mitt mål är ju högt uppsatt och då kanske jag inte ska tro att jag klarar detta hur lätt som helst. Jag kanske misslyckas och många kanske får rätt om just det, men jag tjänar pengar på min konst och just nu går pengarna i en loop. Oavsett om jag mitt slutgiltiga mål eller inte så har jag ju fått ihop ganska mycket pengar i dagsläget. Väljer jag sen att avbryta, då har jag ju i alla fall en ansenlig summa pengar att göra nånting annat för. Det konstnärliga i detta kanske går åt helvete, men cash finns det ju att tjäna i detta och mycket kan man ju göra om man bara har "lax" att bränna. 
 
 
 

Annars då?
 
Jag har den senaste tiden försökt hitta glädjen och intresset för mat. Jag försöker laga en hel del mat själv, men jag äter mycket ute också. Jag försöker hitta inspiration på olika sätt. Jag lagar mat och kör på med det. Jag äter ute på alla möjliga ställen så att jag ska hitta nya smakupplevsler. Ibland är det bara gott med en pizza, fast bland det bästa jag vet är när jag får sätta tänderna i min egen hemmagjorda pizza. Bara jag lyckas med den så smakar det gott. 
 
För någon vecka sedan ville jag nästan ge upp med egen matlagning. Jag fick den där tanken att aldrig mer och bla bla. Jag brände mat och försökte igen, men allt i köket blev bara skit och tillslut fick jag bara ge upp. Jag  kasta mat och börja om, men vad jag än gjorde så misslyckades jag helt   Det smakde skit eller så gick det inte att äta alls.  Så kan det också vara ibland, men det är ju inget att lipa för. Även om det var jobbigt i den stunden.
 
Det gick  några dagar och sen gjorde jag ett nytt försök. Allt gick då klockrent, eller ska man kanske säga "kockrent". Jag lyckades i alla fall då med att steka mina köttbitar så som jag ville ha dom. Ingen sås brändes och det blev väldigt gott allting. Jag är ju ingen kock och jag tror inte på något sätt att jag är duktig på sånt som har med  mat att göra, men jag tänker fortsätta att köra på och försöka behålla glädjen till mat och viljan att göra god mat som smakar bra med råvaraor som har en bra kvalitet. Ibland kommer jag att misslyckas och jag kanske kommer att stå i köket och lipa över att såser och annat är bränt, men vad fan gör det. Det finns ju så mycket att utforska för mig när det kommer till detta med mat och på sättet jag tänker nu så är det ju som att en helt ny värld öppnar sig för mig. Jag grejar med salt syra, kryddor och marinering på ett sätt som jag aldrig tidigare ens trodde att jag skulle bry mig om. Jag har inte slutat besöka: Restauranger, gatukök och pizzerior. Jag mycket sånt fortfarande. Men jag kör på med egen matlagning och försöker hitta inspirationen på alla sätt som finns för att bibehålla motivationen och glädjen till mat och matupplevelser. Oavsett om det går bra eller blir katastrof så måste jag ju äta ändå. Varför inte göra det med glädje och "spice".  Det ska vara "gött"och leva liksom.
 
 
 


Chinese Super League - Truls Möregårdh.

Chinese Super League: Exklusiv medverkan - Svenska Bordtennisförbundet – SBTF


Rydell & QuickVecka 28

 Sista arbetsveckan innan jag får semester. Jag har ganska mycket jobb och idag och imorgon känns som dom två tuffaste. arbetsdagarna. Sen blir det lite lugnare, men det blir mest: Äta, köra buss och sova som gäller nu i 4 dagar i alla fall. På fredag har jag en ganska "soft" dag. Då jobbar jag bara förmiddagen och sen är det SEMESTER! 
 
Jag ska ändå vara noga med att gå mina promenadrundor. Jag får aldrig ha mer att göra än att jag hinner vara ute och jaga steg. 100 000 steg varje vecka är ju det som gäller. När jag sen har semester så kör jag på med att sätta 100 000 steg då också. Jag skulle väl kunna öka det där, men jag håller mig kvar på samma. Det är lagom. Skulle jag öka och köra hårdare så har jag märkt att jag lätt tröttnar och slutar. Jag känner ändå att det viktigaste är att jag rör mig på ett sådant sätt som jag mår bra av och tycker är roligt. 
 
 
 Jag är glad att jag mår bra. Börjar jag må lite dåligt så tycker jag att jag kan hantera det på ett bra sätt. Dessutom är jag nöjd över hur jag den senaste tiden har hanterat dom situationerna där jag har stött på människor som försöker få mig ur balans och i slutändan kanske dom också vill att jag ska må skit. Jag kommer aldrig att bry mig om människor som jag inte vill ha med att göra. Jag kommer heller aldrig att bry mig att vissa människor har problem med sig själva som dom också borde ta tag i själva och tex söka professionell hjälp för. Självklart finns jag för en person som jag bryr mig om och som försöker och ta tag i sin skit och kämpar på. Men jag kommer aldrig att bry mig om personer som jag i slutändan ändå skiter i. 
 
 
 


Dapa Deep❤️

 Lördag - Söndag - 2023 07 08 - 2023 07 09

 Har haft en kort ledig helg. Jag jobbade ju natten mellan fredag och lördag och då är man ju hemma typ 03:30 på lördagsmorgonen. Så ledigheten känns ju lite kort för imorgon ska jag ju upp ungefär den tiden som jag kom hem igår. Hmm... 
 
Igår när jag kom hem ifrån jobb så kröp jag ju inte i säng heller. Jag gick istället ut på en promenad och rundan jag gick var ca 1 mil. Promenaden kändes ändå ganska bra även om det kanske inte är så mänskligt att jobba natten och sen inte tagga ner maximalt när man kommer hem.
 
Jag kom väl i säng runt 07:00 på morgonen och under större delen av lördagen så kände jag mig ganska snurrig i huvudet, vilket är en ganska normal känsla att ha när man har jobbat natten. 
 
Efter att ha sovit bort förmiddagen och en stund in  på eftermiddagen så gick jag till min "favvorestaurang" och drack och åt lite gott. 
 
 
Under lördagen var det annars ganska mycket slappa som gällde. Jag har haft en ganska tuff vecka med jobb och mycket annat att göra. Det kommer inte att bli mindre nästa vecka. Dessutom mådde jag ganska illa under kvällen i går och jag hade framförallt väldigt ont i magen. Så jag tog det som sagt ganska lugnt efter nattjobbet och morgonpromenaden på ca 1 mil. 
 
 
SÖNDAG:
 
Idag har jag tagit det ganska lugnt. I morse fick jag en ny bokhylla levererad. Eller det är 5 små som man liksom sätter ihop. Varje paket kostade ca 500 kr st. Jag måste få upp saker i hyllor. Nu har jag pärmar och böcker liggande på alla möjliga ställen. Jag vill ha mer ordning och reda och den bokhylla jag hade var för liten. Nu hoppas jag att jag har hittat en lösning som gör att jag kan få plats med allt. Jag är trött på att ständigt leva i denna röran varje dag och inte ha ordning på mina saker. Det är nästan inte roligt att komma hem längre.
Jag får se vilken dag jag orkar montera och få upp dessa hyllor. Jag har mycket jobb med busskörningen nästa vecka och jag vill inte slarva med promenadrundor och tappa fart i konstprojektet. Men på fredag börjar jag ju min semester och då borde jag väl kunna hitta några timmar till att bygga ihop detta och sen få lite ordning. 
 
Helgen har gått snabbt. Igår var jag inte riktigt mig själv efter nattens (natten mellan fredag och lördag) jobbande, men idag har jag känt mig pigg och fräsch. Mycket känns bra inför dom kommande saker som jag  ska göra. Jag har kontroll och även om jag har mycket att göra så känns allt ganska lugnt. Det är väl så för att jag tar det lugnt och mår ganska bra. 
 (null)
 
Ikväll ska jag greja lite med min konst. Pengarna på konsten rullar in som fan just nu. Jag är nästan lite chockad, även om det egentligen inte är oväntat. Jag har ju varit envis och jobbat hårt för att detta ska funka och bli bra. Nu är det så inarbetat och det är lätt att investera pengar vidare i detta. Pengarna som jag får in går i en loop och det är bara att snurra med så gott man kan. Jag behöver inte stressa för jag har gått om tid på mig att skapa konst, leverera den och plocka ut pengarna. Konstprojektet går bra och jag behöver nog inte oroa mig på länge över att detta kommer att gå dåligt. 
 
  (null)


😊

(null)Dapa Deep

 


Zara Larsson 💚

 
(null)
 


Fredag (2023 07 07)

Saker och ting faller på plats om jag bara grejar på och inte ger upp. Under denna veckan har sådana saker blivit väldigt uppenbara. Jag har haft massor att göra och jag har fått mycket gjort. Allt går inte klockrent, men jag löser allt. Mycket går om man bara ger sig fan på det och försöker. Funkar det inte första gången så provar jag en andra och en tredje gång. Jag tänker inte ge mig med nånting nu. Det är bara att köra. 
 
 
Jag har planerat upp en av mina fyra semesterveckor nu. Jag har bokat upp allt inför min tänkta resa i Sverige. Nu är det bara upp till mig att genomföra den på det sätt som jag har planerat. 
 
Vad jag ska göra på resten av semestern vet jag inte nu, men jag gissar att det blir ett besök hos brorsan i Falkenberg i alla fall. Annars får man väl ta det lite som det kommer. Jag går på semester nästa fredag. Jag har massor med jobb kvar, men jag räknar ner på allvar nu och tiden går ganska fort. Jag försöker tänka positivt så går det lättare att kämpa vidare. 
 
Trots att jag har haft mycket att göra och att dagarna blir ganska långa så har jag varit noga med att gå mina promenader. Varje vecka tänker jag på att inte slarva med rundorna. Jag får aldrig ha mer att göra än att jag hinner med att ta hand om min hälsa. Hinner jag inte ta dom där promenadrundorna nästan varje dag, då har grejandet och viljan att klara saker gått för långt. Dessutom är det ju lättare att greja på när man har mycket att göra, om man också rör på sig regelbundet. Man tänker mer positivt och allt blir roligare. Har man bara roligt och mår bra, då kommer mycket annat av sig själv. 
 


Laser Inc & FRÖKEN SNUSK - 12345 6

 


6 Juli 2022

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
(null)
Tog ett sista farväl av Björn🏓

Idag har jag varit på Björn Anderssons begravning. Begravningsgudstjänsten ägde rum i Gärdhems kyrka utanför Trollhättan. Det var en fin begravning. Björn var en bra man och en snäll och godhjärtat vän som jag aldrig kommer att glömma. Han har lärt mig mycket pingis. Vila i frid. 
 
(null)  (null)
(null)
 
 
 


Sommarprat - Bianca Salming

 


Vecka 27

Ny vecka igen. Precis som förra veckan så har jag ganska mycket att göra. När jag vaknade i morse så visste jag inte riktigt var jag skulle börja, men det är ju bara att starta någonstans och sen blir det förhoppningsvis som man vill, eller bättre. 

Kanske blir det många nödlösningar, men just nu orkar jag inte bry mig så mycket om nånting annat än saker som jag känner att jag behöver göra denna veckan. Jag tar en sak och en dag i taget. Mycket ordnar sig om man bara tar det lugnt och gör så gott man kan. Njut av sommaren, chilla mer och kämpa mindre liksom.  
(null)

(null)
Fått hjälp!

Jag har haft mycket att göra under denna veckan. Just nu i skrivandets stund är jag helt slut. Jag har jobbat 6 dagar av 7. Jag har gått promenadrundor på minst 5 km varje dag.
 
Det som jag är mest nöjd över det är att jag har börjat ta tag i saker som jag länge bara har tänkt att jag ska göra. Dessutom vågar jag ta mer hjälp  och jag inser ju att det är inte så farligt att fråga. Jag kan ju inte få mer en ett nej, men under denna veckan har jag bara fått ja till svar. 
 
En grej som jag fick hjälp med idag och på ett väldigt snabbt och enkelt sätt det var att få bort min massagestol. Det finns ju appar som där man kan lägga upp saker som man bara vill ha hjälp med att få bort. Man lägger upp en bild och skriver typ: Här är en massagestoll. Hjälp mig kör bort den så betalar jag 2000 kr. Klockan 15:00 idag lade jag upp en sådan annons och på mindre än 5 minuter så hade jag två stycken personer som ville hjälpa mig. Jag valde en av dom och klockan 19:00 kom det två killar och bar ut min massagestol. 
Den har inte riktigt fungerat som den ska på ett tag. Start-knappen har glappat mycket. Det lossnade små delar så  som fjädrar, packningar och skruvar. Det är då inte helt lätt att sätta tillbaka allt och få det att fungera perfekt igen. Den hade ju också blivit väldigt sliten. Den är ju väl använd av mig genom åren. Det var dags att göra sig av med denna nu och jag älskar just det där när jag bara kunde lägga upp en bild i en app och typ bara skriva: Kom och ta skiten så får ni pengar, men ni måste vara minst två stycken för jag bär fan inte något som är så jävla klumpigt och väger ca 70 kg. Har jag mer grejer som jag vill ha hjälp att få bort från mitt hem i framtiden så ska jag i fortsättning mest lägga upp skiten i en sådan "hjälpapp"  Varför ska jag jobba själv när jag kan betala för att slippa? 


Dapa Deep

 


Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE