Jag försöker få grepp om resorna.

 Jag har på allvar börjat planera dom resor som jag vill göra inom Sverige senare i år.  Målet är att besöka minst en plats i varje landskap och förra året avverkade jag ju typ halva Sverige. I år vill jag ta resten, men jag känner när jag sitter och planerar att det kommer inte att bli lätt. Jag är inte säker på att jag klarar detta, men jag tror att bara jag fortsätter att planera och vända och vrida på alla lösningar som jag kan hitta, så är det absolut inte omöjligt. Jag håller ju hela detta levande genom att planera och fundera på hur jag ska lägga upp allt. 
 
Dom landskap som jag har kvar att försöka avverka innan 2024 är: 
 
* Gotland
* Dalarna 
* Västmanland
* Gästrikland
* Hälsingland
* Härjedalen 
* Medelpad
* Jämtland
* Ångermanland
* Västerbotten
* Norrbotten
* Lappland
 
(Jag kan ju också  lägga till att jag vill göra minst ett besök i Stockholm innan detta året är slut)
 
 
Allt detta försöker jag nu planera upp på något smart sätt. Jag har just nu lite svårt att få grepp om detta. Jag "grovplanerat" upp allt på så sätt att jag har skrivit ner vilka landskap jag ska besöka under varje resa jag gör. Grejen är ju också att när man åker mellan landskapen i Norrland så är det rätt långa avstånd. Det funkar kanske inte att åka till ett ställe lägga sig på ett hotell sen åka till en plats för att sen åka tillbaka till samma hotell som man var på. Man får liksom mer planera utifrån det att man åker från ett hotell till ett annat. 
 
Jag försöker också att inte låsa mig så mycket vid en typ av resa bara måste genomföras på ett bestämt sätt. Det känns som jag måste vara ganska flexibel i detta. Funkar inte en plan, testa bara att göra på ett annat sätt. Ge aldrig upp liksom. Jag tror också att jag kommer att hitta bra lösningar bara jag håller denna planering levande. 
 
Målet är ju som sagt att jag ska befinna mig på en plats i dom landskap som jag har kvar att avverka. Det finns egentligen inga bestämda platser som jag ska vara på. Jag vill ju åka till vissa platser, men jag är hela tiden öppen för att ändra mig. Jag ska ta ett exempel: 
 
Om jag tex befinner mig i Sundsvall (Medelpad) och sen vill jag ta mig till Örnsköldsvik (Ångermanland). Det är en bilresa på ca 2 timmar mellan dessa städer. Grejen är ju att egentligen behöver jag ju inte åka till Örnsköldsvik från Sundsvall för att avverka Ångermanland. Det räcker ju att jag kör till Härnösand som också ligger i Ångermanland. Den resan tar ju ca 50 min från Sundsvall med bil. Jag avverkar ju fortfarande Ångermanland, men jag kortar restiden. 
 
Jag har några ställen jag vill åka till och jag har dessa platser som utgångspunkter. Jag kollar var vissa hotell ligger som jag gärna vill bo på och sen kollar jag närliggande restauranger och nattklubbar som jag gärna vill besöka. Jag utgår lite från allt de, men jag är beredd på att jag kanske inte kommer att klara av att boka och synka allt så att det funkar att resa mellan alla platser som jag just nu tänker att jag vill besöka. Jag får hålla alla möjliga varianter på upplägg öppna. Målet är ju som sagt att besöka minst en plats i varje landskap. Vilka plaster och vad jag gör spelar egentligen ingen roll, men jag vill ju uppleva saker och därför kikar jag på möjligheterna att få göra ett besöka på vissa specifika ställen. Det kan vara ett hotell, en restaurang eller en nattklubb. Jag planerar mycket utifrån dessa möjligheter, samtidigt som jag är öppen för andra lösningar. 
 
Det man verkligen får tänka på när man planerar resor i Norrland det är att det är långa avstånd och man kan liksom inte åka från ett hotell till en annan stad och sen tillbaka till samma hotell igen Det oftast för lång tid så planeringar får kretsa kring att man tar sig från ett hotell i en stad,  till ett annat hotell i annan stad. 
 
Jag får kämpa med detta. Det är lätt att tappa energin när man inser hur mycket man ändå behöver göra för att fixa detta. Man får hela tiden hitta sätt att hålla motivationen uppe. Sen är det bara att kämpa och kämpa. Jobbar man tufft så är nog chansen större att jag lyckas. Sen är det ju också så att lyckas jag inte med detta i år, så ligger ju alltid Sverige kvar. Det är ju bara att försöka igen, om man vill det. 
 
 

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE