Blev lite nyfiken !

Jag måste erkänna att jag blev lite nyfiken på vem denna tjejen kan vara som skriver så mycket snällt till mig !Gabriella:
Jag tycker du är väldigt söt, hihi.
Jag skulle gärna vilja krama och gosa med dig, och dra handen genom ditt fina blonda hår.
Du är nog den finaste människan jag vet, står för mänskliga rättigheter men är inte rädd för att sätta lite guldkant på den gråa vardagen. Du bryr dig även inte om andras åsikter om dig, du är den du själv är och lever ditt liv hur du vill! Tänk vilken människa du är! Du hjälper även kvinnor med barnvagnar på bussen, du hjälper dem att komma på och även av, sånt gillar jag! Jag måste även säga att du är den bussförare som kör säkrast och lugnast, men ändå håller tiderna! Du är en otrolig människa!
Jag önskar dig all lycka och välgång i ditt rika, meningsfulla liv!
Din för alltid, Gabriella
Ps. kan du sätta denna på bloggen så att man vet att du har läst den :)? ds


Gick bra !

Hej !

Hemma då efter min arbetsdag som gick bra och de var lugnt precis som jag hade gissat innan. Jag har en vecka med mycket jobb framför mig fast de känns ändå bra för de är mycket dagar av just lugn körning så de ska nog gå bra. Jag jobbar sex dagar och är ledig en.Men en bra första arbetsdag efter resan...


Har fått lite mat i magen.Har käkat lite och de blev pannbiff.


 

Nu är de dags att tagga till jobbet för en arbetsdag. Hade ganska lugn körning såg jag och de är ju bra de.

Hoppas ni alla får en fortsatt trevlig dag !

Kram..


2011 01 31

Godmorgon!

Har sovit som väldigt bra i natt också. Helt otroligt hur man kan sova så mycket. En halv eftermiddag och nästan 12 timmar till ! Nu är man vaken och idag så är de 2 saker som gäller. Jag går och väntar på att någon ska ringa från resebyrån och helst säga: Tjena Danne ! Nu är din resa bokad och klar ! Jag ska också ta mig till arbetet idag och de ska någonstans bli skönt att komma igång. Köra buss igen och känna att "yes", va gott att man har ett jobb att gå till.

Gamla bilder innan Thailand

Hoppas ni alla får en bra dag !

Kram..


Vill bara gå och lägga mig.Sover och sover..

Jag har legat och sovit större delen av eftermiddagen. Känner mig helt ok, men inte 100% bra. Jag hoppas jag känner mig bra imorgon. De skulle vara jobbigt annars om jag bara ska fortsätta vara såhär jäkla trött ! Skönt att sova var de iallafall.

 
 Nu håller jag på lite nere i tvättstugan. Jag tror jag ska ta och gå bort till korvkiosken också.

Ha en bra kväll  !

Kram..


De är synd att du är så söt ...Söndagens tankar ?

Oj vad jag har funderat dom senaste dagarna trots att jag är ganska tom i huvudet så finns de ändå väldigt mycket att fundera kring.

 


Jag funderar på om jag vill bo där jag nu bor eller ska jag flytta. Jobb och så funderar man också kring. Men vad de gäller boende frågan och jobb så inser jag att jag har de ganska bra och tror inte jag vill ha någon förändring i detta, men jag är inte säker.  Ekonomin då? Jag jobbar och bor mitt i stan vilket gör att jag inte behöver någon bil och de gör att jag sparar en hel del pengar. Pengar och ekonomi är viktigt just nu. Jag sparar och sparar och väldigt mycket ska gå till mina resor i år. En resa är nu genomförd. De känns bra även om den har just gjort mig lite tom i huvudet. Men jag har iallafall börjat våga fatta beslut som jag sedan gör verklighet av. De är ju faktiskt de som gör att man kan förverkliga sina drömmar. Om du gör något som ger dig mer erfarenhet så är de ofta bra. Om du gör något som är roligt så mår du förmodligen bra av de. Men att fatta ett beslut de förändrar och för hoppningsvis blir de som du vill. Jag har snart bokat resa nummer 2. Jag tror de blir gjort på måndag, de blir iallafall nästa vecka för de ska väl inte ta så lång tid att få som man vill. De blir nog så för att jag tog ett beslut att nu gör jag de och sen måste jag anstränga mig mycket ett tag framöver och vara noga med mina pengar. Men de känns bara motiverande för att jag ska förverkliga "My Dream" ! De är också ett beslut jag har tagit för längesen och de är beslut som verkligen förändrar. De kan jag nog vara säker på. För de räcker ju inte med att bara gå och drömma även om de känns ganska bra att bara göra de också.  Blev lite mat ute och nu blir de en film med massagestolen !Gick ut och käka lite. De blev fläskfilê med två såser och pommes. Gott att man kan lyxa till de lite även när man är hemma och inte bara under en semester i Thailand. Nu blir de en film och lite sitta i massagestolen.

Kram..


2011 01 30

Vaknade av en mardröm tio, med ett sådant där ryck. Det var ingen sådär springa från en mördare och sen vara på väg att bli slaktad precis innan man vaknar-mardröm" nej, det var nog mer hur jag känner mig just nu. Lite borta och vet inte riktigt vad jag ska tänka eller göra..

Har en ledig dag till innan de är dags att jobba imorgon. Lite borta, mne känner mig ända bättre idag än vad jag har gjort torsdag, fredag och lördag. De blir bättre och bättre och snart känns de nog hur bra som helst igen.  Ska nog pallra mig ut en sväng och få i mig lite mat ...
Kram..


Samtal med mig själv.

Har kollat på några filmerLite pinsamt att erkänna men jag gillar att titta på filmer som var bra typ på 90-talet. Jag skäms lite över att jag tycker att vissa filmer från förr är bra och att jag sitter här ensam en lördag kväll är väl inte mycket bättre de. Sen fortsatte jag kvällen med att titta på något som jag inte fattade något av på tv.

Annars kan jag bara konstatera att jag just nu är väldigt trött. Ändå sov jag hela eftermiddagen !!! Hoppas jag snart kommer ur min lilla svacka och börjar att göra massor med saker igen. De blir säkert bättre när man väl har börjat jobba och kommit igång med de.  

Så good night!

Snart är den andra resan bokad !
2011 01 29

Godmorgon på er ..

Hoppas ni har sovit gott. Jag har ännu en natt sovit gott. Nu kanske man snart kan känna sig lite pigg och fräsch. Jag är fortfarande lite tom i huvudet och jag vet inte riktigt vad jag ska göra mer än sitta i massagestolen, typ.
Men jag känner ändå att jag börjar återhämta mig lite från framförallt den långa flygresan.

 


Jag har även käkat lite frukost och de har jag inte gjort på över 2 veckor

Hoppas ni alla får en bra dag !

Kram..


Ni får ha en trevlig kväll alla !

Är lite borta fast ändå hemma.


Hej !

Jag sitter här och tittar på lite tv. Jag har fixat och grejat ganska mycket idag ändå trots att jag inte riktigt har återhämtat mig från flygresan. Men jag vågar inte fatta några viktigare beslut för jag kan inte tänka riktigt klart än. Jag är fortfarande ganska borta i huvudet, men de är ju bra att jag idag tex har betalat mina räkningar, vikt lite tvätt, tagit hand om Mimmi, handlat mat på kvantum och varit ute på överby.

Men lite borta ibland. Jag har skulle tex gå till foto affären, men jag gick och ställde mig vid bankomaten istället. När jag skulle ställa in mjölken i kylskåpet tog jag med paketet in på toa istället. Jag är fortfarande väldigt trött och jag hoppas att jag får en natt med minst 12 timmar av sömn.

Kram..


Sitter och tittar på ett kontoutdrag.

Sitter här och tittar lite på ett kontoutrdrag. Lönen har kommit in, gillar de såklart.
 Jag tittar också på mina uttag från automaten i Thailand. Den heter visst DJ PLAZA BOOTH E.  Jag har 3 gånger där tagit ut ungefär 2000 svenska kronor. 6000 kronor totalt som jag har köpt mat, festat och även shoppat för. De går inte att säga annat än att de är billigt i Thailand. Jag visste de innan, men nu när jag ser de såhär så trodde jag ändå inte att allt var så billigt där !

Annars då? Jag går här och pysslar lite med allt möjligt och jag har även varit och hämtat lite mat. Idag blev de fisk. Jag ska nu ta mig iväg ut igen och handla lite mat så jag har här hemma. De blir bröd och sånt bara. Jag har ju inte lärt mig laga mat i Thailand direkt.

Hoppas ni alla får en trevlig dag !

Kram..

  En videoblogg från Thailand !

2011 01 28

Godmorgon !

I natt har jag sovit gott. Jag har haft en 12 timmars sömn och nu känner jag mig ganska pigg, men man är väl ändå lite tom i huvudet efter flygresan.

Men jag tar tag i en del här hemma nu. De blir packa upp resväskan och lägga smutstvätt i korgen. Lägga in rena kläder i lådor och få lite ordning och reda här hemma bara. Jag håller på lite med mina räkningar och jag får väl ta och gå ut och handla.


Vi får se hur denna dagen blir. Jag vet inte egentligen. Jag tar tag i dom sakerna som jag tycker behöver göras. En del saker skjuter jag på framtiden och en del tar jag tag i just nu. De är skönt att vara hemma i alla fall, även om de är kallt.

Kram..


Hemma från Thailand !


Jag är hemma från Thailand, men jag är väldigt trött och känner mig ganska tom i huvudet just nu.
Jag har inte sovit många timmar de senaste dygnet så de är dags att krypa ner i sängen nu. Jag vet inte så mycket om vad jag har att göra framöver. De är väl lite tvätt, packa upp, betala räkningar. De är väl de jag kommer att orka göra här dom närmaste dagarna, plus lite blogga också. Är ganska borta nu och kan inte tänka riktigt på något annat än att de ska bli skönt att få sova just nu. Jag har kommit hem från en mycket rolig resa med mycket party. Flygresan hem gick bra ! Jag försökte slappna av fullständigt och jag lyckades med detta. Jag tror de är viktigt när man reser att man verkligen försöker slappna av ordentlig så känns 12 timmar av flygning inte fullt lika jobbig.

Nu ska jag sova. Jag får se när jag kommer igång med allt igen. Just nu har jag svårt att tänka överhuvudtaget. 

Godnatt !


Thailand är ett fantastiskt land på många sätt och ändå inte.


  

Jag har tillbringat ca 2 veckor i Thailand. Phuket, Patong, Thailand är på många sätt fantastiskt. De är turist anpassat och dom som jobbar här gör väldigt mycket för oss turister trots många inte tjänar speciellt mycket pengar på de.


Jag funderar på hur Thailändarna tänker. Hur hittar dom kraft och energi till att göra så mycket för de lilla dom förmodligen tjänar? De kanske är så att man gör de automatiskt när de många gånger handlar om att få ihop pengar till mat. Dessutom finns de väl perioder här då de inte är lika mycket turister  och då kanske inte affärerna går så bra och då får man kämpa lite mer under högsäsongen för att ha pengar sen när inte turisterna strömmar hit på samma sätt under lågsäsongen.

Någonstans har jag ändå svårt att förstå. Hur orkar dom? Affärer och matställen är öppna här från tidig morgon till sen kväll. De är mycket samma människor som står i affärerna och restaurangerna. De är jobb från tidig morgon till sen kväll och varje dag verkar de som vissa jobbar.

Samma gäller tex den personal som jobbar här på resortet. Jag tänker på dom snälla trevliga städarna här som gör rent alla dessa rum som finns här. Jag har nu i två veckors tid sett samma ansikten varje dag. Dom går runt här med sina vagnar och gör samma jobb med de ena rummet efter de andra. Rummen här ser ungefär likadana ut. De skiljer sig lite, men de är inte mycket. Hur kan dessa tjejer vara så glada, snälla och positiva hela tiden?  Jag har sett samma personer varje dag i 2 veckor. Hur orkar dom jobba som dom gör?

En annan sak jag funderar på är många människors arbetsförhållanden här. Jag kan fortsätta titta på dom som jobbar här på resortet. Igår såg jag två stycken stå uppe på dom där svamparna som finns här. Dom gjorde rent taket och dom var uppe på de inte allt för jämna svamp topparna. Dom hade visserligen ett rep som livlina så de kanske inte var så farligt som de såg ut, men i Sverige hade de där aldrig varit godkänt de kan jag sätta en månadslön på. Jag har även sett arbetare som gör rent den lilla bäcken som finns här.
 De finns palmer med kokosnötter över bäcken. Arbetare går där med vatten upp till knäna och jag har sett när kokosnötter faller rakt ner i bäcken. Får dom en sån i huvudet så går dom en säker död till mötes. Vad är de ändå som jag gillar med Thailand? Ja såklart så är de ju en lyx att få sol, bad och värme i Januari. Dessutom så finns de massor av människor här som är så snälla och vänliga och de är ju såklart också något man gillar. Dessutom finns de otroligt mycket att se och uppleva här i Thailand. På denna resa har jag inte gjort några rundresor utan jag har stannat här i Patong. Förra året när jag var här så blev de ju lite kanot paddling och elefant ridning och så. De är naturligtvis saker som är otroligt häftiga att göra och värt att få uppleva.

Andra saker som man naturligtvis inte kan klaga på är ju att allt är så billigt och du kan leva gott här på dina svenska pengar. Några tusen kronor kommer man långt på här när man omvandlar detta i baht. De kan man ju inte klaga över egentligen. Du kan också spendera dina pengar på vad du vill här i Patong. Gillar man att festa så kan man verkligen göra de. Gillar man shopping så finns de även enormt mycket man kan köpa i alla dessa små affärer som finns här. Vad man än vill göra på sin semester så finns möjligheterna här.

* Sola och bada

* Shoppa

* Festa och ha partynätter utöver de vanliga

* Mycket god mat

* Upplevelser som båtresor, djungeläventyr och kulturshower

  

Jag rekomenderar alla som har funderingar på att åka till Thailand ta en semeter resa hit till Patong. De finns så mycket här som är bra och de är värt varenda krona som man spenderar på detta.

Imorgon åker jag hem. Allt är nu fixat. Väskan är packad och passet ligger i handbagaget så jag inte glömmer de.
Jag ska upp tidigt imorgon så jag kryper i säng redan nu. Klockan är 19:30 här i Thailand och de är dags att försöka sova några timmar. Nästa gång jag bloggar då är jag hemma i Sverige igen. Jag säger godnatt ifrån Thailand för denna gången. Kanske återvänder jag hit någon gång i framtiden? 

Kram..

    

    

    

    

    

  


Regn - Packar väskan.


De kom en regnskur när jag var ute på min nog sista vandring för denna gången i Patong. Nu går jag här och packar ner de jag ska ha med mig hem.


Jag lämnar lite dricks till dom som städar här. De är dom väl värda.

Nu har jag bara lite besluts ångest !

Ska jag lägga datorn i handbaget eller i resväskan.Sista,sista och sista !

De är de sista "rycket" av allt nu. Jag har varit nere vid poolen för några sista simtag där. Nu får de bli lite mat och ev så shoppar jag något för mina baht som jag har kvar. Jag kommer att ha kvar baht till flygresan hem också för de går att betala med baht på väg hem och i taxfree såklart är de ju bra att ha lite.

Men jag behöver ju inte ta ut mer nu och då är de klart. Jag klarar att hålla min budget som var planerad innan resan och de känns bra. Nu blir de kul att komma hem. Vila lite från min partysemester här i Thailand och sen börja planera nästa resa där ja nu kan räkna lite icke spenderade Thailand pengar.

Kram..


  


Blev en bra sista partynatt i Thailand.

Godmorgon !

Var ute igår en sista natt. De blev lyckat och jag gjorde de jag hade planerat. Jag var på mitt "favvoplace" hela kvällen och jag tror dom som jobba där var glada för detta. 

  

Idag blir de mycket ligga vid poolen. Jag ska också hämta lite tvätt och jag betalar även hotellräkningen så är de klart. Jag har en dag kvar, inget party i natt för jag ska ju upp så tidigt imorgon de blir lite jobbigt, men de ska bli skönt att få komma hem så man blir som vanligt igen.

Kram..

  


Ska ta mig ut i natten.

Tjena !

Jag ska ta mig ut i staden Patong för en sista partynatt på denna Thailand resa. Jag ska se till att ha en trevlig sista kväll. Jag sitter nog bara på min "favvoplace" hela tiden. Får se hur länge de blir innan jag går tillbaka hit till resortet.

  

Imorgon har jag en sista dag innan de nästa tidiga morgon är dags att resa hem. De blir mycket ligga vid poolen, och mycket tid i poolen också. Jag ska bara njuta och vara fullständigt avspänd. 

Kram..  


Jag fortsätter hålla drömmen vid liv.Hej !

Jag hade en lugn partynatt i natt och jag tog mig tillbaka tidigt till resortet. Rätt skönt.

Jag har en partynatt kvar och jag ska se till att ha riktigt trevligt! Jag ska bara vara där som jag vet att de är bra. Jag provar inga nya barer utan de jag vet, de kör jag på ikväll.

Jag har lite saker att fixa idag. Jag ska lämna in en sista omgång tvätt. De blir bra att ha mycket rena kläder med sig hem från denna resa. Annars är de väl inget speciellt jag ska göra, men jag har faktiskt tänkt att shoppa lite. Någon t-shirt, kanske en keps. De kan vara roligt att ha med sig något hem från Thailand som jag inte hade med mig hit.

Jag har delat lite på mina Thailänska bath. Jag kommer att ha en lite räkning att betala till hotellet när de är dags att ta bussen mot flygplatsen för att åka hem. Dom pengarna har jag lagt undan redan nu. Jag har lagt undan lite "partypengar" för ikväll och de jag har kvar efter denna uppdelning får gå till mat och lite shopping under dessa 2 dagar som jag har kvar här.

Som jag har sagt tidigare så märker jag att jag kommer att ha "Thailand - pengar" kvar när jag kommer hem till Sverige. Dom pengarna kommer jag att placera så jag har till resa nummer 2 som jag vill genomföra i år. De känns bra att jag har mer pengar kvar efter denna resa än jag från början hade räknat med att jag skulle ha. 

Jag har ju 2 dagar kvar, men jag kan lätt säga att jag håller budget för jag kommer ju inte att plocka ut mer baht nu och de är bra för då håller jag också My Dream 2011 vid liv. De är inte ens nära att jag behöver ge upp den, men jag måste tänka på att år 2011 precis har börjat och de är långt kvar till detta året är slut. Men jag hoppas att jag klarar att förverkliga "My Dream". Än så länge har allt gått hur bra som helst och de verkar fortsätta göra de.

Kram..En näst sista partynatt i Thai !

Tjena igen !Har varit ute i regnet. De kom en ordentlig skur och de var både blixt och åska i luften.

Jag hittade en mysig bra restaurang som jag aldrig hade varit på tidigare. Service i absolut bästa klass och man kände sig riktigt välkommen.


Jag käkade en biffstek och de smaka bra. De som förvånade mig var att de gick väldigt snabbt att få in den. När jag hade beställt så tog de inte många minuter tills den stog på bordet och de smaka bra som sagt va...

  

Efter detta ska jag nu göra mig klar för en liten partynatt igen. Jag kommer nog att ta mig tillbaka tidigt för jag orkar inte riktigt var ute till 05:00 på morgonen denna gång.

Detta blir den näst sista kvällen och natten som de blir party i Thailand.
Hoppas inte de börjar regna nu bara.

Kram..Food time igen.

  

Hej !

Har som vanligt haft en skön slappar dag här. Nu får de bli lite mat.
 Först funderade jag på om jag inte skulle beställa upp något på rummet.
Men jag gör inte de utan jag går ut istället.


Kanske ska gå till Buffalo Steak House ?


Mamma Mia eller Navrang Mahal? Jag har aldrig varit där och ska jag våga prova dett? Förra gången provade jag lite nytt någon dag innan jag skulle resa hem och de gjorde att jag blev sjuk och detta var jag under hela flygresan hem till Sverige. 

Jag vill ändå gå till något nytt ställe. Får se vad de blir?

Ha en trevlig dag !

Kram..Börjar räkna ner nu.

De närmar sig hemresa från Phuket. Jag har bara några dagar kvar här i Thailand. De har såhär långt varit en rolig resa med en hel del partynätter. Jag ska väl inte riktigt sammanfatta denna resa än. Jag har ju några dagar kvar av sol, bad och party, men de ändå så att jag längtar hem nu. Just nu så vill jag inget hellre än att dagarna ska gå snabbt.

  

De har naturligtvis varit skönt att vara ledig, men nu känner jag ändå att jag vill komma igång med allt hemma. De som då blir lite motsägelsefullt är ju att jag tycker de ska bli kul och spännade att få komma hem och planera nästa resa och sen få ta sig i väg på den. När jag är bortrest så tar de inte många dagar innan jag vill hem och när jag är hemma tar de inte många dagar innan jag vill iväg igen. Danne är nog lite knäpp, eller kanske rastlös. De kanske är så att man aldrig blir riktigt nöjd hur man än vänder och vrider på allt. Hur bra man än har de så vill man hela tiden ha en förändring. HMMMMMM... 

Jag har i alla fall bläddrat lite i "vingpärmen" och tittat när jag ska åka hem och de är den 27 och bussen avgår tidigt från resortet. Redan 04:10 kommer bussen och planet från Phuket Airport lyfter 07:35 om allt går som de ska.

 
De blir upp tidigt som gäller. Inget party den natten ...


Satt på mitt "favvoställe" hela natten.Blev en helt vanlig partynatt i Patong. Har precis vaknat till liv lite, men jag ska gå och lägga mig en stund igen. Klockan är 07:45 på morgonen här och jag ska om några timmar ligga nere vid poolen igen. Ikväll blir de kanske så att jag går ut igen? De är bara dagen innan jag ska åka hem som de inte blir någon utgång med party i Thailand. Då måste jag sova för då ska jag upp så sjukt tidigt.

Kram..


Längtar nog hem nu.

De har varit mycket poolen idag.
Bara så skönt att slippa bry sig om någonting.
 Bara slappa och ha de bra.

 

De är ändå så nu att trots att jag lever ett ganska bekymmerslöst liv här i Thailand så längtar jag hem nu.
Jag vill att de ska bli som vanligt igen. Ligga vid poolen och utelivet på nätterna börjar liksom bli lite tjatigt. Maten här är god, men jag skulle vilja käka en smörgås med leverpastej eller äta vanlig svensk husmanskost som tex köttbullar med potatis och brunsås. 

Jag har lite svårt att förstå att de finns Svenskar som flyttar hit och bosätter sig här. OK ! De är mycket som är väldigt bra med att bo här istället för att bo i Sverige. 
Tex:

* Billigt att leva här..

* Ingen snö..

* Mycket snälla och trevliga människor som gärna hjälper dig .. 


Men jag måste säga att jag tröttnar ganska snabbt och de finns ett väldigt bra svenskt ordspråk som verkligen stämmer på mig: "BORTA BRA, MEN HEMMA BÄST".

Jag vill hem till min lilla fågel. Jag vill hem och tjäna pengar. Jag vill hem och planera nya resor också såklart. Denna resa är en del i de jag drömmer om. Jag vill genomföra fler resor i år, den saken är extremt klar! När de har gått några månader så är jag ganska säker på att jag vill iväg bort från Sverige igen.  Jag har idag legat länge nere vid poolen och tänkt på resa nummer 2. Jag känner att jag klarar de och de gör att jag mår väldigt bra när jag funderar kring detta nere vid den stora poolen här i Thailand. Är jag bara noga med mina pengar och sparar så mycket som jag planerar att spara när jag är hemma så kommer jag att kunna fortsätta leva ut "My Dream" 2011.
Jag har ju några dagar kvar här och jag ska naturligtvis njuta fullt ut av god mat, poolen och partynätter. Jag har mycket Thailänska baht kvar att sätta sprätt på och de ska jag allt göra innan jag har landat på landvetter hemma i Sverige. Men de känns också skönt att de nu bara är några dagar kvar tills jag är hemma i lilla Vänersborg igen.

Kram..Pool slappar !Varför besöker jag inga öar

Robin:

Hej Danne

Måste först säga hur mycket jag gillar din blogg, du gör min annars så trista vardag alldeles ljus och skön. Jag var också i thailand nyligen (blev vitare än innan) undrar bara varför du inte besöker några öar?

Mvh Robin

 
  

En del solskyddsprodukter här i Thailand innehåller blekmedel. De kanske var därför du blev vitare än innan?

Jag besöker inga öar eller gör inga rundresor för jag gjorde de närjagvar här förra året.Nu är jag liksom bara här för att festa och bada. De räcker för mig. Jag planerar ju att göra fler resor till andra länder i år. Får se om de ine blir lite fler rundresor då?

Blev som jag ville igår !Jag var ute igår. Jag gick ut ganska tidigt. De var till och med så att dom flesta inte hade kommit än.De blev några öl, varannan vatten och en baccardi breeser innan jag betsämde mig för att ta mig tillbaka till resortet.


På väg tillbaka så blev jag hungrig. Jag gick in på MC DONALD'S och köpte 2 burgare. Sen tog jag en tuk tuk taxi till resortet för 200 baht ...

 
Satt på rummet och drog i mig detta och insåg ännu en gång att man har de väldigt bra och ska verkligen inte klaga.

Kram..Hoppas på en tidig tillbaka gång.
Tjena !

Jag ska strax ta mig ut och kolla in Patong "By Night". Jag vet inte hur länge jag är ute, men jag hoppas jag tar mig tillbaka hit ganska tidigt i natt. Jag känner inte så mycket för party och fest ikväll, men de blir också lite för tråkigt att sitta här och glo. Så jag tar mig ut i alla fall 
Hoppas ni alla får en trevlig dag !

Kram..Gott med lite mat.

Har varit nere vid poolen och käkat. De blev en korv med bröd. Även detta smakar gott här i Thailand. Till och med mycket godare än Korvkiosken hemma i Vänersborg.

Har några dagar kvar här i Thai !

Tjena !

Hade en rolig partynatt i natt också. Jag satt mycket på mitt "favvoplace", men gick även runt lite till ställen som jag inte hade provat tidigare för att få lite variation på de. De har ju varit några partynätter här i Patong nu så de blir lätt tjatigt.

Dom andra ställena jag prova var inget att ha så jag kom tillbaka på mitt "favvoplace" efter en drink eller öl på ett annat ställe. De är väl bättre jag håller mig till detta ställe dom nätterna som är kvar.  Där är allt bra ! Jag känner inte att dom pressar mig till att bara köpa mer och mer, dom är väldigt vänliga och man känner alltid att man har kul just där.
  

De är några dagar kvar här i Thailand. Jag börjar lite smått att fundera på hemresan. Lite hemlängtan har jag och jag skulle kunna tänka mig att åka hem typ imorgon. Men de känns ändå helt ok att stanna några dagar till. 

Jag vill inte plocka ut mer baht nu. Jag tror inte jag behöver köpa på mig mer flaskvatten. De blir nog så att jag lämnar in lite tvätt en sista gång innan hemresan. De blir så skönt att komma hem och inte behöva boka en tid i tvättstugan de första man gör efter en lång flygresa.

Jag inser nu att jag lätt håller budget här nere. Jag kommer förmodligen inte behöva plocka ut mer baht utan jag klarar mig på de jag har här. De innebär att de jag hade planerat med hur mycket pengar som jag skulle behöva i Thailand var fullständigt rätt. Jag kommer att komma hem och ha mycket pengar kvar av även de jag hade tänkt sätta sprätt på här nere. Jag håller budgeten med marginal och de gör ju att jag lätt kan sätta mig ner och börja göra klart resa nummer 2 för My Dream 2011. Hoppas bara jag känner motivation att fortsätta planera resor när jag kommer hem från denna resa. 

Än så länge är jag ju här och jag ska såklart fortsätta att njuta av Thailand. Sol, bad, god mat och party i massor ett tag till, men lite hemlängtan har jag.

Kram..


Ska tagga ut i Patongnatten !

Nu är de kvällen och snart natten och de betyder
 att nu är de dags för lite party igen !

Ha de bra !

Kram..

 Folk har redan börjat.

Hej !

Jag har varit ute lite på stan här i Patong igen. Jag hämtade lite tvätt, käkade och tog de långa varvet tillbaka hit till resortet. Jag käkade något med ris en massa ost och väldigt mycket kryddor. Men de var ganska gott de med.Jag gick förbi Banglaroad där jag senare ska ut och festa ikväll (som vanligt) De verkar som folk redan har dragit igång. Själv väntar jag gärna lite tills de närmar sig mera natten.

Idag har jag mått bra hela dagen. Inga magbesvär och ingen huvudvärk. Tummen känns de lite bättre i så de kanske är på väg att gå över. Nu ska jag ta en dusch för att fräscha upp mig lite inför ännu en rolig partynatt. De hoppas jag att de blir !

Kram..Nästan alla verkar tro att jag är från Finland.

Har varit ute på en promenad i Patong. Jäklar vad svettigt de blev och min skjorta är nu allt annat än torr.
Jag köpte inget. Jag kan fortfarande säga att jag är inte här för att shoppa. Detta ändrar jag inte på. Detta är en party resa som jag har gjort till party party stan Patong ! 

En hel del av dom människor som står i sina små butiker verkar tro att jag är i från Finland. Jag vet inte hur många gånger under min vistelse här har hört ord på finska. Dom försöker ju få kontakt med mig och då börjar dom med något på finska och jag fattar ingenting. Många Thailändare kan alltså finska bättre än Danne.Jag ska snart ut på stan igen. Jag får ta ut lite nya baht, hämta tvätt och köpa mera vatten på flaska.

Kram.. 

  


Bara tummen - Annars är allt ganska bra.

Hej !

Jag har haft 2 sköna timmar nere vid poolen. Bara slappa och ta de lugnt. Jag låg där och funderade lite. Jag tänkte och kom fram till att fan va bra man kan ha de och så började jag skratta när jag insåg detta.

Jag mår faktiskt ganska bra nu. Jag har ju gnällt lite om mag ont och huvudvärk tididgare, men nu känner jag inte av de så mycket. Lite rethosta har jag och min ena tumme värker fortfarande lika mycket, men de är bara att hoppas att de går över.Nu får de bli en" Napakao Club" Sandwich nere vid poolen.Efter maten får de bli den där långpromenaden i Patong som jag tänkte gjort igår. Men då orkade jag ju inte. Jag får se hu länge jag orkar gå. Jag ska försöka trava på dessa gator upp och ner, titta i affärer och ta de väldigt lugnt. Orkar jag inte gå längre så är de ju bara att ta en tuk tuk taxi. De finns de ju hur många som helst av just här i Patong. Snacka om att man har de bra !

Kram..Upp ur sängen och ner till poolen.

Går ner till poolen och lägger mig några timmar.Bra partynatt i Thailand.

Sitter härpå rummet efter en riktigt bra partynatt på många sätt ! Jag spelade lite spel i en av barerna. De var ett spel där man skulle bygga lite. Man plockar bort en bit och lägger den överst. Den som river hela bygget förlorar. Jag vann 2 av 3 gånger och då höll vi på ganska länge så jag borde ha förlorat 3 av 3. Men med lite skicklighet och lite tur så vann Danne mer än han förlora.


Innan jag återvände till mitt rum så satte jag mig och åt ett pizza på ett ställe. Jag kommer nog inte att gå tillbaka dit för jag kände inte att jag fick den service som man kan begära och då behöver man inte acceptera de för de finns så många matställen här i Patong där man verkligen får perfekt service så varför nöja sig med sämre då.


När jag promenerade hemmåt så tog jag en annan väg än vad jag har gjort tidigare.

Min kväll och natt har varit perfekt och jag är så glad för detta ! I morgon kör jag samma bar-runda och samma väg hem. Varför ändra på något när detta verkar vara de perfekta.

Kram..Har de såklart bra !

Jag har varit nere vid pooeln och gottat mig. Inser att jag har de bra som kan lyxa till de på detta sättet.


 
  


Men jag skulle ljuga om jag sa att allt är bra. Rent fysiskt så är jag inte helt ok. Jag går runt med en ständig huvudvärk och jag har ofta ont i magen. Dessutom har jag drabbats av en fruktansvärt jobbig värk i min ena tumme. Den värker och jag går bara runt och hoppas på att de ska gå över. Jag har också blivit lite förkyld här. Hur kan man bli de i detta land där de är över 30 grader varmt ? Jag tror de beror på luftkonditioneringen som finns på alla rum. De fläkten där den går hela tiden och blåser en hel del. Jag tror att min förkylning beror på detta. Man måste ha fläkten på för annars blir de nästan 40 grader på rummet och de vill man ju inte ha.


Jag hoppas att värken i min tumme går över. De är de riktigt jobbiga just nu. De jobbigt också för att jag vet inte varför jag har fått ont och jag vet inte vad jag ska göra åt de. De kanske är så illa så jag måste få läkarvård när jag kommer hem. Jag hoppas inte de, men om de värker såhär den återstående tiden här i Thailand och när jag kommer hem då måste jag defentivt gå till läkaren.Kram...Lugn partynatt.

     
Har återvänt till rummet efter en ganska lugn partynatt. Ska strax gå och lägga. Som vanligt denna natt så fick jag en massa frågor från dessa tjejer om jag inte vill ha sällskap i natt. Ibland svarar jag nej och ibland säger jag ingenting utan bara går och har då varken sett eller hört detta.

Imorgon har jag tänkt ta en riktigt lång promenad i Patong. Jag har varit så långt ifrån resortet till fots än. De längsta är ju Banglaroad

De blev en tidig tillbaka gång i natt men de känns helt ok !

Morgondagens planer alltså..

* Poolen några timmar..

* Lämna in tvätt ..

* Promenad runt i Patong..

* Äta lite gott ..

* Party party Party !!!!!

Kram..

  Nu blir de party utan...

Hej !

Jag ska ta mig ut i  Patong och kolla in "The Nightlife". De blir en kväll och natt utan alkohol. Jag går mest ut för att få se mycket folk, lyssna på musik och hänga i baren. De kommer att gå bra och de blir skönt att komma tillbaka hit till rummet "spik" nykter.

Hoppas ni alla får en trevlig dag !PS
 Ni är många nu som är inne och tittar på min blogg varje dag. Jag hoppas dom flesta av er gillar den.

Kram...


Mat och en runda i Patong.

Har varit ute på en runda i Patong. Jag har travat gata upp och gata ner. Mycket frågor från försäljare, men jag går bara förbi när jag inte är intressad av ens titta. Skönt  annars att bara trava runt, se sig omkring och man slutar inte förvånas över hur dessa människor här i Thailand orkar kämpa på med de dom gör. Många såg jag förra året också. Dom står på precis samma ställe och säljer samma typ av saker. De måste ju vara fler turister än jag som inte bryr sig överhuvudtaget om vad dom har att sälja. Jag själv skulle aldrig orka hålla humöret uppe, men här känns de som många gör de även om deras verksamhet går dåligt.

 


  Lite mat blev de såklart ikväll. Jag gick till ett av mina "favvoplace". Dom är väldigt vänliga där och de är nästan så jag inte vågar säga någonting för då känns man som otrevlig om man jämför med hur vänliga och snälla dom är på denna restaurang.Jag var sugen på Kyckling så de blev kyckling med ris och curry.

Ikväll blir de utgång, men ingen alkohol. Man kan ju köpa annat i baren. Jag vill ha lite party, men inte dricka och de har jag inga problem med att klara.  De kanske till och med blir mycket roligare, vem vet? Jag kommer nog i alla fall inte att må så dåligt dagen efter som de finns en tendens att man gör efter att man har druckit.

Kram..


Poolen gör underverk.

Efter några timmar i och vid poolen så känns de helt ok nu. Man känner sig defentivt mycket fräschare efter några timmar av slappa med sol och pool.  

Jag ska nu ta mig ut och fixa något att äta sen går jag väl runt och tittar lite om jag känner att jag orkar traska och går runt i Patong. De kan ju också hända att jag ganska snabbt tröttnar på alla dessa människor som försöker fånga ens uppmärksamhet.  Kostym, massage, DVD, gillar du indisk mat? Alla dessa frågor och mer  blir man lätt trött på efter tag. På kvällen och natten slutar inte frågorna. Men dom byts då ut mot : Vill du köpa knark eller Jag vill följa med dig till rummet och ha sex. Detta är inget som är roligt, mende bara att gå vidare och strunta i de. Jag hoppas att de inte är sånt här jag minns från Thailand när jag kommer hem. Jag vill minnas alla partynätter (trots att de känns tufft dagen efter) Den goda maten som finns i Thailand i massor och en hel del människor kommer jag nog också ändå att lägga på minnet som verkligen har varit väldigt vänliga. 

Jag ska inte riktigt åka hem än. De blir mer party, pool och god mat innan de är dags att tänka på en hemresa.
Nu blir de tex mat.

Kram.. 


Får försöka kliva upp ur sängen.

Godmorgon!

Jag ska göra ett försök att kliva upp ur sängen och ta mig ner till poolen. Under natten var de party och de vara länge och de var mycket.
Glömde lite de där med varannan vatten och de får jag leva med  idag då huvudet känns som att de ska sprängas.

När jag skulle ta mig tillbaka till rummet så fick de bli en tuk tuk taxi för jag ville tillbaka så fort som möjligt.Ikväll kan jag säga direkt att jag inte tar mig ut och festar. Jag känner inte för de och efter igår så är de nog bra att ta de lite lugnt.

Kram..


Ganska fantastiskt !

Här sitter man på andra sidan jordklotet och festar lite.Då kommer de helt plötsligt fram en bloggläsare.

Kul tycker jag och jag blev väldigt förvånad.I Remember You !

Hej !

Jag har slappat och käkat lite nere vid poolen. Jag börjar må ganska bra igen och när man ligger vid och badar i poolen så gör de att man känner man sig mycket piggare och fräschare.

 
 
   

De är fortfarande människor som jobbar nere vid poolområdet. Han som jag tror är lite chef över poolrestaurangen och även en jättetrevlig liten tjej som dom sa till mig som så som många andra gör här i Patong. "I Remember You".

Vad är de så många minns av mig?  Jag var här förra året, men jag gjorde inget större väsen av mig då fast jag spenderat sjukt mycket cash och de är säkert därför dom "Rememeber Me"


Lite senare blir de poolen !

Godmorgon på er..

Jag har sovit väldigt dåligt i natt. De blev inte många timmar av nattsömn. Men de gör inget. Jag kan lite senare gå ner till poolen och sova där. Blir jag väldigt trött så kan jag ju också sova här på rummet. 

Känns ganska bra ändå nu. Inget party i natt och de känns  som att de var ett rätt beslut. De är många dagar kvar här i Thailand och jag vill inte må skit av massa bakfylla varje dag. Även om de har varit mycket festande under den tiden  jag har varit här så har jag ändå skött mig bra när de har varit party och de tycker jag att jag kan få några vuxen poäng för.

* Varannan vatten !

* Jag har inte vaknat upp nästa morgon och då fått se att jag har bränt för mycket pengar under partynatten.

* Jag har alltid hjärnan med mig och fattar helt enkelt inga dunmma beslut trots att man är lite berusad.


  
  

Jag har de bra och är väldigt glad för att vara här ! Folk är snälla och trevliga och de är underbart väder med mycket sol, men ändå inte för varmt. Allt med denna resa känns dessutom lyxig ! Man behöver inte bry sig om någonting och de bästa med allt är att jag förmodligen inte kommer att bränna så mycket pengar som jag först hade planerat. De innebär att jag kan kanske lyxa till de ännu mer på nästa resa som jag har tänkt att genomföra senare i år. Detta är inget jag vill tänka på nu, men de är en rätt häftig tanke som ändå känns ganska skön att ha tankar kring.

Lyx på denna resa och lyx på nästa resa ! My Dream 2011 kanske blir ännu häftigare än vad jag har räknat med från början. De är inte mycket som talar för att de inte ska bli så just nu  ! Mera lyx för Danne väntar och de är så de ska vara.

Kram..Inget party i natt !

Sitter här på rummet och någon utgång blir de inte. Jag känner att jag behöver vila från allt festande. Jag mådde ju ganska dåligt av de  idag och de är väl inte så konstigt efter många dagar av väldigt roligt party. Men de sätter sina spår...
 
  

Jag har istället nu under kvällen suttit och käkat lite på en mysig, fräsch och bra restaurang. De blev lite pasta. Sen tog jag ett varv kan man väl säga och tittade runt lite i alla dessa affärer som de finns hur många som helst av här i Patong. Jag har lite svårt att förstå hur dom kan leva på de för de ser ut när man tittar lite som att dom har en väldigt liten verksamhet med inte speciellt stor omsättning.


Jag gick även förbi Banglaroad som är centrum för fest och party i Patong, men jag gick bara förbi tittade såklart runt lite men fortsatte sen att titta runt i mera affärer.Skönt ska de bli att bara ta de lugnt i kväll. Jag sitter här och kikar på lite andra bloggar. Kan vara roligt att se vad ni gör där hemma i Sverige.

Kram..


Poolen hela dagen !

Tjena !

Idag har jag legat vid pooeln hela dagen. Försöker liksom att "avgifta" mig själv nu. Under dagen har jag inte mått så jättebra. Efter några dagar av mycket festande så känns de i kroppen. Nu känns de ändå mycket bättre efter en slappardag vid poolen.

  

  

 Ikväll får de bli att jag försöker hitta något  mysigt ställe att käka på.
Sen får vi se, men jag känner inte för att festa i natt så jag tror inte de blir så. Jag har mått lite för illa idag och jag tror jag behöver vara borta från fest party, alkohol och hög musik en eller två dagar. De kanske är lite tråkigt, men de känns rätt..

Kram.. Tar en vatten till innan jag ska sovaBlev bjuden på 8 st shottar

Tjena !

De blev party  denna natten också. Ganska lugn sådan och jag behövde inte bränna så mycket pengar denna kvällen. Jag blev nämligen bjuden på 8 shottar. De satt några galna turister i min favvobar och bjöd alla som satt i denna bar 8 ggr under denna natten. Jag körde sen varnnan vatten, men jag behövde inte köpa så mycket annat än just vatten.När man bjuder såhär så funkar de så att man ringer i en stor klocka som finns i baren. När den personen gör detta så betyder de att han/hon bjuder hela baren. Alla får då varsin shotts. Detta hände allstå 8 ggr under en kort tid i natt. Varje gång man ringer i klockan så kostar detta 1000 bath. De är ungefär  250 svenska kronor .


De blev lite party i natt också.


Lite funderingar efter några dagar i Thailand.

  

Sitter här på rummet och funderar lite om allt möjligt. Jag är just nu i Thailand. De är de ingen som kan ha missat. De är ganska bekymmerslöst. Jag har de bra och även om min kropp redan efter några dagar är lite sliten efter allt festande så känns de som de har varit värt de.

Jag funderar också vidare. Än så länge har jag inga problem med att hålla budget här nere. De är lika viktigt här i Thailand att jag är noga med detta precis som jag har varit hemma i Sverige. Jag har ju fler resor som jag vill åka på  och då funkar de inte att slösa hur mycket pengar som helst. Jag beslutade mig för innan jag åkte hit att någon större shoppingresa ska inte detta bli. Jag köper bara de jag behöver och än så länge har de bara varit mat och dricka. Jag visste inte riktigt innan om jag skulle ge mig ut på några sk rundresor när jag kommer till Thailand. De känns nu som att de inte kommer att bli några. De kanske är dumt, men min känsla är att jag inte vill och jag går på den. Jag gjorde dessutom lite av detta förra året. Jag red ju på elefanter, paddla kanot och var ute på en båtresa på olika öar. Jag kan säkert senare i år på mina andra resor (som jag hoppas att de blir) göra den typen rundresor.

Ni är några stycken redan som har haft åsikter om mina matvanor. Ni tycker jag ska prova thaifood när jag är här, någon skrev att jag borde tänka mer på vad jag stoppar i mig osv osv.. De spelar tydligen ingen roll om jag är i Thailand på semester eller hemma i Sverige. Folk tycker och har åsikter om mina matvanor var jag än befinner mig ute i världen. De kan mycket väl vara så att ni har rätt. Jag kanske inte är så bra på att tänka på att äta nyttigt. Jag är en kräsen människa som är som ett litet barn när de gäller mat. De duger inte med vad som helst och så kommer de nog alltid att vara när de gäller maten. 

De där med att jag borde prova mer thaimat när jag nu är här. De är säkert rätt att jag borde göra de, men jag tycker inte de är så viktigt och jag är inte mycket för att prova olika kullturers mat. Jag äter de jag vill ha för stunden. Jag gillar pizza och hamburgare därför äter jag de.

Som sagt, många är ni som har åsikter om mina matvanor ni har säkert rätt, men jag tror inte att jag kommer att ändra mig för de. Jag har ju inte gjort de än i alla fall  under alla dessa år som så många hela tiden har haft åsikter om vad JAG äter.

Kram..

  
Funderar fortfarande

Funderar på om jag ska ta mig ut på party i kväll också. Jag vet inte alls vilket jag vill, men råd har jag ju i alla fall.

  

Hämtade lite tvätt och funderar om kvällen.

Har varit ute lite och hämtat den tvätt som jag lämnade in igår. Man får tillbaka de så fint för en billig peng. Skönt är de ju också att inte behöva tvätta en massa kläder när man sen kommer hem.Jag sitter annars och funderar lite på ikväll. De har varit mycket festande nu några dagar så jag kanske skulle strunta i detta ikväll. Men de är ju semester och de är verkligen de som är kul att göra här. Får se hur jag gör. Jag har ju hittat min favvobar tror jag i alla fall. När man nu förmodligen har gjort de så vill man ju gärna hänga där så mycket som man bara orkar. Problemet är att jag inte vet om jag orkar ikväll också.???
 En riktigt god hamburgare.

Har käkat en riktigt god hamburgare nere vid poolen. De smaka så där riktigt god och hemlagad som hamburgare kan göra.

Skönt med tio timmar av sömn.

  
Godmorgon säger jag. För jag kliver upp nu efter en sömn på tio timmar ungefär. Jag kan också säga godmorgon för de är väl morgon hemma i Sverige? Snacka om att vända upp och ner på dygnet. Jag går ut på kvällen här när de är eftermiddag  hos er när jag kommer tillbaka till mitt hotell på morgonen här då är de kvällen hos er. Jag säger godnatt och ni kan göra detta med. HMMMM..

Känner mig lite sliten efter en del partynätter. Kroppen är lite stel av allt promenerade här (och säkert också pga allt festande). Jag försöker att gå så mycket som möjligt bara för att kanske hittar jag då lite balans i min ganska osunda livstil här i Thailand.  Dessutom kör ju folk som idioter på gatorna  här så jag skulle inte vilja sitta i en tuk tuk taxi om de smäller. Men om de regnar så tar jag en taxi och hoppas på att de inte händer något.

Nu ska jag ta mig något att äta vid poolen och sen får jag se om jag inte också lägger mig vid poolen ett tag.

Kram..

  


En helt vanlig partynatt i Patong.

Hej !

Jag är tillbaka på mitt rum. Jag har festat ganska lugnt i natt. Jag körde varannan vatten och de är något som funkar och jag ska fortsätta med detta. Jag tror också att jag har hittat min nya "favvobar". Dom var snälla och trevliga och de kändes inte som om dom ville lura mig på pengar. Dessutom kunde jag till och med sitta utan att beställa någonting. Dom frågade såklart, men om jag sa jag väntar lite så var de ok och dom tjata inte mer om de. Jag fick liksom bestämma själv utan att höra tjat.


 

Kram..


Ska ta mig ut i regnet.

 


Dags att ta sig ut för lite party igen. De regnar och de gör de ordentligt. Får ta en tuk tuk taxi in till Bangla Road.
Jag slappar och har de bra. De är mycket festa nu, men jag känner ändå inte att jag slösar pengar här nere. Jag spenderar så mycket pengar som jag har räknat med och de är ju bra att jag håller budget i Thailand också. Desutom så håller jag hela tiden båda "fötterna på jorden". De gör ju att de inte går så lätt för dom som jobbar i baren att få mig att bara handla mer och mer.

 De funkar lite så här att man sätter sig någonstans sen frågar dom vad man vill dricka och man beställer något. Allt bra så långt. Men de är när man har druckit upp det där första som dom snabbt vill att man ska köpa något att dricka igen. Jag brukar här säga att jag väntar lite och då blir man inte lika intressant att ha och göra med och så kan man lätt betsämma själv om man vill köpa en till elller gå till ett annat ställe utan att behöva känna sig pressad eller höra på allt tjat om att man ska köpa mer, ge dricks och helst bjuda någon också.

Nu ska jag ta mig ut. Tar de lugnt gör jag ikväll jag känner i kroppen att de är de bästa. Ikväll känner jag även att jag vill vara tillbaka här lite tidigare än klockan 05:00 på morgonen. Så får de bli. Hoppas de snart slutar regna.

Ha de bra alla ! 

Kram..De är väldigt varmt idag.

Sådär då har man fått gjort lite. Man orkar inte göra så mycket, speciellt inte i denna värmen. Idag är de väldigt varmt och man svettas hur mycket som helst. Jag gick ut och gjorde några ärenden. Jag går förbi försäljare av alla möjliga saker och tjänster. Går man någon kilometer så har man fått frågan:Taxi sir, säkert 10 gånger. Massage är också en vanlig fråga. De är alltid någon som vill att jag ska köpa en kostym och ta med hem till Sverige.

  

Jag bara går förbi allt detta för jag känner ändå att jag inte vill stanna till och prata med alla som vill fånga min uppmärksamhet.

Jag tog ut lite pengar, lämnade in min tvätt och käkade lite på Burger King.

 

Kram..


Svar på en fråga.

Anonym:

Hej Danne ! Jag undrar om du har med dig någon på resan.


Nej jag reser ensam....

Får göra mina ärenden även här.

Godmorgon !

Jag har ganska trött idag. De blir så när man inte sover om natten. Ikväll går jag såklart ut igen. Nu ska jag göra några ärenden.

1. Ta ut mera pengar.

2. Lämna in lite tvätt.

3. Äta något, vet bara inte var än.
Hoppas ni alla får en bra dag ! 

Kram..


Tillbaka på rummet.

Jag hittade tillbaka till mitt rum  i natt också. Jag tog de ganska lugnt i natt. Grym musik i baren gjorde att man blev på väldigt gott humör. Jag provade några olika barer tog en drink eller öl på varje ställe. Jag har inte hittat något favvoplace riktigt än. Synd att mitt favvoställe har slagit igen, men så är de. Jag ska hitta något annat innan jag åker härifrån.
Nu får jag krypa ner i min säng i några timmar och försöka sova lite. 

Jag hoppas jag gör de gott.  Jag hoppas ni också gör de. För om jag inte är helt fel underrättad så är de natten hemma i Sverige nu. Jag går och lägger mig här i  Thailand tidigt på morgonen, på natten om man räknar svensk tid.

Natten här har varit ganska lugn, men ändå rolig.

Godnatt !

  


Party igen !

Nu ska jag tagga ut lite i Patong igen.
 Dags för lite festa och party igen.
Hoppas de dunkar riktigt bra musik i baren.

Ha de bra !

Kram...Många känner igen mig.

Många här på Duangjitt Resort känner igen mig. De är lite märkligt för här åker man till andra sidan jordklotet och så känner man sig nästan som hemma.Har de bra och är väldigt avspänd !Jag har de bra här och jag känner mig väldigt avspänd. Jag har inte ens klockan på armen. Den behöver jag ju inte för jag har inga tider att passa och jag behöver inte tänka att nu måste jag hinna detta in de är dags för något annat. Skönt, gott och lyxigt är de att ha de på detta viset.

De är lite mulet ute så jag får väl stanna på rummet fram till ikväll innan de är dags att ta sig ut för lite mera party.

Kram..
Ska ta mig ut och fixa vatten !Då var man uppe och ordentligt vaken efter en skön dusch. Jag ska ta mig ut i Patong och köpa lite flaskvatten och kanske något mer som jag tror jag behöver här. Men som jag har sagt tidigare så är jag inte här för att shoppa. Jag är bara här för att koppla av med sol, bad och massa party !

Kram..


Nästan rekord - Men inte riktigt !

Oj ! Vad många ni var igår som tittade in här på min blogg ! De slog nästan rekord i antal besökare på en dag ! Men bara nästan. Kul att så många vill följa Danne i Thailand. Denna resa är en del i My Dream som jag ska förverkliga detta året 2011. Jag har fått en bra start och de är då kul att så många kikar in på Dannebloggen som de verkar vara så många som gillar.

Kram..


Dagen efter blogg !

Tjena !

De är tidiga morgon i Thailand och jag borde ligga och sova och jag ska snart krypa tillbaka i min säng och göra detta. De var kul igår. Jag gick ut med några 1000 bath och kom tillbaka till resortet med några 1000 bath kvar. Patong är en party stad och de är inget snack om de efter gårdagens party av Danne.

De blev några öl och några drinkar. Regna gjorde de och jag blev "pisseblöt" trots att jag sa till vakten här på resortet att jag ville ha en tuk tuk taxi in på området under taket som jag också fick. Jag försökte sen när jag var framme på Bangla Road (som gatan heter där alla dessa barer ligger) springa under taket överallt, men jag misslyckades och fick köpa ett paraply som jag senare söp bort som man brukar säga. 

De värsta igår var när jag märkte att min "favvobar" hade slagit igen (som de såg ut) för gott. Den som var så bra för där var dom ju så snälla och trevliga och man fick sitta ifred utan att dom tjata på mig att köpa mer drinkar.Men de blev några öl och några drinkar och party och roligt hade jag igår och de ska jag ha idag med. De gör inget om de regnar de går att gå ut och ha kul ändå.

Kram..Ska ta mig ut i natten !

Hej !

Jag ska ta mig ut i natten. De har tyvärr börjat regna så jag får se hur jag löser detta utan att bli blöt. Jag vill ju inte ta med ett paraply ner till centrum.

Ja nu blir de party på något sätt !

Ha de bra !

Kram..Snart är de sena kvällen de är = party hela kvällen !Jag känner mig lite seg, men kroppen ställer väl snart om.

  

Klockan börjar närma sig "partytime" här i Thai. Jag har sovit lite för hur härligt de än känns att vara här så känner kroppen av tidsomställning, tryckande värme som man inte är van vid, solen och den långa flygresan.
Jag är noga med att smörja in mig med solkräm. De är ett väldigt kletande med detta,men de är värt de för jag vill inte bränna mig. Man kan även bränna sig här när de är molnigt. Solskyddskräm ? YES !
Jag dricker mycket vatten  ! De behövs !!!!!


Jag har lyckats sova lite så nu ska jag väl kunna klara att vara uppe ett tag i natt. De ska bli kul att ta sig ut och kolla nattlivet. Jag vet ju redan vilka barer som jag ska gå till för att de ska bli en kul partykväll och natt !Ofräsch men jag mår bra !

Klockan är 14:00 här i Thailand. Jag har inte riktigt hittat mig själv här nere än. Jag känner mig ganska Ofräsch.
Jag har inte sovit på hur många timmar som helst och i denna värmen som jag inte heller har vant mig vid så känns de inte så jäkla bra rent fysiskt.

Men jag mår ändå bra för jag känner mig glad och lycklig över att vara här igen. 
Jag har käkat lite go fisk nere vid poolen. Nu på dan festar jag bara med PEPSI cola, men till kvällen får de bli en riktigt god SINGHA beer.  

Jag har gott om cash att röra mig med och de känns bra för CASH IS KING !
   Smurfarna finns visst i Thailand.

Jag har landat !Tjena från ett soligt och varmt Thailand !

Allt har gått bra med resan och jag inser nu att jag bara älskar att flyga flygplan. Jag sitter nu på Duangjitt Resort och bloggar. Jag ska ta en dusch innan jag ska ta mig ut och fixa lite cash så att man blir lite "tät" här också. Har ju en del cash att sätta sprätta på och de ska jag fan göra under mina 2 veckor här ! 

De roliga hände direkt som jag hade hoppats på. Personalen här känner igen mig så jag måste ha gjort något slags intryck på dem när jag var här för ca ett årsen. Kul att dom känner igen mig. De gör ju de lättare att prata med dom lite mer avspänt.

De är otroligt roligt att vara här igen och jag känner mig inte alls trött efter resan. Jag vill bara ut i solen och värmen och göra massa saker. Sen längtar jag såklart också till kvällen för då blir de party.

Jag har landat och jag känner mig som den lyckligaste människan på jorden ! Nu är de dags att under 2 veckor ha en otrolig party semester ! 

Kram..


Nu lyfter planet till Thailand !

Om allt är som de ska så lyfter planet till andra sidan jordklotet nu. Nu har jag 12 timmar av flygresa framför mig.
 
Kram.. 

 

 

 


Nu försvinner jag snart till andra sidan klotet.


5 min kvar tills planet lyfter...


Nu är de dags !

Nu är de time för lite sol, bad,, god mat och party. Nu bär de av mot landvetter för att hoppa på ett plan till Thailand !2011 01 12

Godmorgon på er..

 Idag bär de av till Thailand. De ska bli kul ! De ska bli fantastiskt att få "tagga" till andra sidan jordklotet och få uppleva sol med värme, bad och party. De ska bli spännade och se om någon där kommer ihåg mig sen förra året. Hoppas inte dom som jag gav dricks minns mig för då kanske jag känner att jag måste dricksa igen ?Jag tror jag har packat ner allt de känns så. Pappa kommer snart och tar över här hemma. De känns bra att ha någon här medans jag är borta. De hade inte varit kul att komma hem och så har jag världens vatten läcka i badrummet eller nått...

Snart är de dags ! Nu får de bli lite frukost. En smörgås med leverpastej. Sen får jag vänta över två veckor på nästa leverpastej macka. Kanske stannar jag hemma istället ...?? Nej tror inte de för en pastejmacka's skull !

Ha de bra !!

Kram.. 


American Music Awards 2002 (Kisstory)Dan före dan.Är de detta man kallar kostcirkel ?

Vet inte om jag har fattat de där med kostcirkeln.
Vad är de ?


Är de min lunch idag kanske som man kallar får kostcirkel ?

En rund (cirkel med kost) PIZZA !

Nu är de semster.
Hej !!!!!!!

Nu är jag hemma från jobbet och nu är de semester. Jag taggar till Thailand imorgon och de känns bara så jävla bra ! ÄNTLIGEN !!!!!!Taylor Swift - Mine.Resmålsfilm från Patong, Phuket, Thailand.Snart är de dags och de känns jävligt bra !


Sitter här och slappar i massagestolen. Jag tittar på lite film och tar de bara lugnt. Jag har en arbetsdag kvar. Sen på onsdag bär de av till Thailand. Behöver jag säga att de känns jävligt bra ! De känns som jag har tänkt på allt inför denna resa och de enda som jag nu behöver göra innan jag åker är att packa mitt handbagage.

Jag känner mig lugn och avspänd. Jag känner ingen oro inför resan längre. Den oro jag kände är borta nu. De ska bara bli så kul att få åka till andra sidan jordklotet och sätta sprätt på en månadslön och lite till. Jag ska göra de i Thailand där svenska pengar är så mycket mer värda. De kommer att kännas häftigt. Sol, bad, god mat och party med mycket cash på fickan. Ni kanske förstår att jag ser framemot detta. Danne ska lyxa till det ordentligt och jag skäms inte ett dugg för de. Jag lever bara mitt liv för allt vad jag är värd.
Thailand ! Nu är de nära och de känns jävligt bra !

Kram..


Pratbubblor?

Åsa :
Hur gör du de där tuffa pratbubblorna som du har på endel bilder?http://www.superlame.com/engine.phpKänner mig helt avspänd nu.

Hej !


 


Jag har varit och jobbat. Nu är de bara en dag kvar av arbete sen behöver jag inte bry mig om busskörning mer denna månaden.

På onsdag bär de av mot Thailand och jag känner mig fullständigt lugn och avspänd inför resan. De enda jag egentligen har kvar att göra är att packa mitt handbagage. Allt annat är fixat och de känns väldigt bra !

Kram.. 


2011 01 10

Godmorgon !

Nu börjar en ny arbetsvecka. Fast de ska jag väl orka för de är ju bara två dagar av arbete och sen är de 2 veckor av underbara Thailand.

Hoppas ni alla får en trevlig dag !

Kram..Angående mitt misslyckande med pyttipanna.

Karin undrade och skrev såhär:

Hur kan du misslyckas med pyttipanna??? De är ju bara värma den i stekpanna och sedan är de klart.Jo ! Jag värmde den i stekpannan och visst blev de en pytt av de, men jag provade någon krydda som sen gjorde att de inte smaka gott !!!!
Bättre att jag struntar i de där med att laga egen mat i fortsättningen.


Dagens prestation !BRA DANNE !Bläää för egen lagad mat !2011 01 09

Tjena !

Ja håller på nere i tvättstugan. Hade ganska mycket tvätt. Jag håller samtidigt på här i lägenheten och städar upp lite. Jag vill ha rent och fint innan jag åker till Thailand. De är så tråkigt att komma hem och se att man måste börja städa upp. Jag gör de nu och så hoppas jag att pappa inte rör till för mycket här hemma medans jag är borta. Jag tror inte han gör de. Sista gång jag var borta så städade ju han upp här. Han frågade mig sen om jag inte visste hur dammsugaren fungerade...

Måste lätt vara dagens I-landsproblem.. Jag kanske ändrar mig om jag nu misslyckas med att göra en pyttipanna.

Kram..


Lägger mig och läser

Dags att krypa ner under täcket igen. Jag lägger mig och läser lite så blir jag kanske så trött så jag sen somnar lätt. jag hoppas i alla fall att jag somnar tidigare denna natten. Inte 04:00 typ.

Kram..


Klart jag vill ha de ...

Fick en fråga av Anna.

Vill du ha en IPAD ?Klart jag vill ha de ...


Vad är de bästa med Patong?

De finns mycket som är "bäst " med Patong, Phuket, Thailand. Hotellet där jag ska bo tex. De är rent och snyggt, utmärkt service och maten smakar väldigt bra.Maten överhuvudtaget i Patong smakar riktigt bra. Dom flesta restauranger känns rena och fräscha och de smakar ofta väldigt gott. Pizza tex tycker jag smakar mycket godare i Patong än här hemma. Även fisk är väldigt gott att äta där. De smakar också mycket bättre här hemma.

Andra saker som är bra är att vill man "shoppa loss" så finns de allt att få tag på. Vad man än vill ha så hittar man de här de kan jag säga. Till och med varma jackor. De behöver man ju inte i Thailand, men här hemma, ja skulle tro de va.

Sol, bad och värme är ju också något som jag gillar med Patong. De finns enorma sandstränder om man gillar de och där jag ska bo finns ju den riktigt stora poolen som jag gillar att tillbringa många timmar i och brevid.
 
Patong nightlife får man inte missa och de är ju ingen större risk att man gör de heller. De är party party hela natten och de är riktigt kul att vara ute på gatorna och sitta i baren under kvällen och natten. Tur att jag vet vilka barer som jag tycker är bäst de gör att jag säkert får en trevlig, rolig kväll i Patong. Varje kväll !!!!Mat och ut med julen !

Har käkat lite revben och har även förberett morgodagens lunch som får bli pytt i panna.

 

Jag har också lagt ner julen i en låda och den får nu ligga där till nästa jul. De var inte så mycket saker så de tog inte så lång tid att städa ut denna julen. "Hejsan Hoppsan" !Är de detta som kallas resfeber ?

Tjena !

Sitter här och hör regnet smattra mot fönsterbrädan. Fryser detta på inatt så blir de riktigt halt. Gå och kör försiktigt säger jag bara.
Jag vet inte om jag har fått den där resfebern som jag inte trodde att jag hade. Vad är resfeber egentligen och hur vet man när man har de? De går ju inte att ta tempen och kolla de...

Jag inser att de inte är många dagar kvar till Thailand. De mesta är klart. Mimmi ska vara här hemma och pappa ska bo här och ta hand om henne och de är jag glad för. Är de något jag verkligen alltid oroar mig för så är de vem om ska ta hand om min fågel när jag ska vara hemifrån mer än en dag. Jag har "fett" med "cash" som jag ska sätta sprätt på i Thailand. De svåra är och veta hur mycket de egentligen kommer att gå åt. Jag har ingen aning, så där får vi se hur resultatet blev när jag kommer hem. Mycket är fixat och klart som jag sa. Ja, allt är fixat och klart. Jag ska nu bara starta min resa och sen inse att jag har tagit ett stort steg mot att fixa hela "My Dream".

Men vad är resfeber i detta ? Jo ! Jag gå runt och tänker om jag har tänkt på allt eller har jag missat något ? Har jag tagit alla sprutor som jag behöver. Behöver jag något mer av medeciner med mig till Thailand ifall jag blir sjuk eller räcker de med dom tabletter jag har?  
Jag vill inte glömma kameran tänk va hemskt de vore tänker jag. Laddaren också glöm inte den!!! Vad funderar jag mer på ? Har jag betalat alla räkningar som ska vara betalda innan jag kommer hem? Ja de har jag de behöver jag inte oroa mig för, men ändå måste jag tänka tanken. Jag är ju hur noga som helst med min ekonomi. Ligger biljetten framme på bordet. Jag har väl inte slängt den i pappersåtervinningen.

Är detta resfeber ? Innerst inne vet jag att jag har kontroll på allt, men ändå snurrar detta runt i huvudet. Jag kan också fundera på om jag ska ta den där resan till Bangkok i tre dagar från Patong. Jag kan bestämma mig när jag kommer dit för så enkelt är de att fixa de på plats. De insåg jag när jag var där sist. De hade varit roligt att se de, men jag vet inte om jag är så noga med de egentligen.

HMMM...

Kallas detta resfeber ? Ja då har jag de.

Kram..


2011 01 08

Godmorgon !

Jag lyckades somna i morse, men detta är inte bra och de måste jag försöka ändra på. Jag vill vara den där duktiga killen som går och lägger på en normal tid på kvällen och går upp ganska tidigt. Man får dessutom  mer gjort under dagen. (tycker jag)

Jag får också alltid tanken när jag går upp sent att fan  att jag inte gick upp 5 timmar tidigare. Då hade jag kunnat tagit en långpromenad, typ varvet: Stan, Onsjö, Brätte, Öxnered, Blåsut, Dalbobron och sen ändå kunnat sitta här vid denna tiden dagen.

Kram..


Gör egentligen ingenting !Sitter här i sängen och surfar. De är nästan som att inte göra någonting fast jag gör detta ingenting med min dator. Jag älskar mina datorer och i love internet. Hoppas aldrig jag drabbas av att alla tre datorerna går sönder på samma gång eller något sånt. (Ha ha händer väl inte direkt) 
Vilka sidor får sig ett besök denna tidiga morgon när jag just gör ingenting med min dator.

KISSIES - Kollar hennes blogg ibland. För mig så är de hon som lite grann leder utvecklingen i blogg Sverige. Mycket av de hon skriver och gör  tar många "bloggbrudar" efter.  Andra Bloggar  - Kollade in denna lite också. (http://cocacolacowboys.webblogg.se/index.html) Är de Lucky Luke som skriver här? Med tanke på headern...

Facebook  - Någon skriver att hon ligger och pussas och kramas och vill aldrig sluta . En annan har skrivit att nu blir de 22 kilometer löpning efter 12 timmar av pluggande. Skönt ska de bli att rensa skallen. Jag skulle dö i hela kroppen om jag försökte springa 22 kilometer efter 12 timmar av pluggande !!!!!

Gör en google sökning på EMILIA !

Kollar min mail lite. Har fått ett från en som är lite arg för att jag inte svarar på alla frågor jag får.

Jag kan vill inte svara på allt och sen har jag skrivit lite mer om varför HÄR

Tänk va mycket jag inte skulle veta om jag inte hade internet, Fast de hade kanske inte gjort något ????Nattblogg !

Klockan är 03:42 på morgonen och jag har inte kunnat sova på hela natten.

Vad har jag funderat över. För de brukar vara något jag funderar på när jag inte kan sova. De spelar inte så stor roll att jag inte kan sova. Jag är ju ledig två dagar till. Jag hoppas jag somnar i tid på söndag för jag ska ju upp sen på måndag. 

Lyxproblem egentligen. Det är inget att bry sig om nu om jag inte kan somna på söndag kväll.  Någonstans är de ju bra att ha detta bekymmer för de är då jag fattar att jag har ett arbete att gå till och de är jag ju såklart glad för. Hade jag inte haft de så hade jag säkert suttit uppe såhär varenda natt och inte funderat en tanke på att gå och lägga mig och de hade inte varit roligt och framförallt inte bra för hälsan. Så jag är lite glad över mitt problem just nu.

 Livet rör sig framåt. Thailand närmar sig nu och då blir de många nätter där jag inte ligger i sängen före fem på morgonen. 

Man kanske skulle ta sig ut och nattvandra för att sen lätt kunna somna när man kommer tillbaka, men de är nog ingen bra ide för då möter man säkert någon som har gått vilse i fyllan och villan. Sen vill han säkert att man ska hjälpa honom hem. Nej tack ! Då sitter jag hellre här och bloggar mig trött. Dags att sova.


Dags att sova igen då. Ska bli riktigt skönt att få krypa ner under täcket och sova.
Inga tider att passa i morgon jag kan bara stiga upp ur sängen när jag vill och känna att livet är underbart och verkligen värt att leva.


Kram..Thai food och dryck !

Jag brukar skriva att nu närmar sig Thailand. Jag brukar skriva orden SOL, BAD och PARTY. Jag lägger till ordet FOOD OCH DRYCK också

SOL, BAD, PARTY, FOOD OCH DRYCK !

Toast, hamburgare, fisk, pizza och pepsi. De blir väl en och annan öl och sånt också..

Nu längtar jag verkligen !

Kram..


Ja , de kommer jag att försöka med.

Fick en fråga av Jenny !

Kommer du att blogga i Thailand ?
När åker du ?
Ja ! Jag tar med mig min lilla bärbara och hoppas att de funkar.
 De gick ju ganska bra förra gången så de ska nog fungera.
Nästa vecka bär de av till andra sidan jordklotet.

 
Jag har tagit fram resväskan.

Jag går här hemma och plockar och fixar lite. Jag har tagit fram resväskan. Jag har bara packat i solskyddskrämen än så länge. Jag har gjort de för den vill jag verkligen inte glömma när jag ska åka till Thailand.

 Jag vet inte vad jag tänker inför resan. Jag har ingen sk resfeber, men jag funderar lite på hur de ska gå och sitta på planet i över 12 timmar. De var de jobbiga förra gången och jag vet inte om de kommer att kännas bättre denna gången.

Annars tror jag de mesta blir bra ! Jag vet mer om stället nu. Förra gången jag var där var de för första gången och då kan man inte veta riktigt hur saker och ting funkar. Nu vet jag vilka restauranger som är bra. Jag vet att stället jag bor på är perfekt och jag vet att jag bara ska gå förbi en skräddare som frågar om jag vill köpa en kostym.

Jag vet också att man kan pruta rätt ordentligt om man vill köpa något. Dom tar i ett förbannat överpris och de är bara att vända på sig och vara på väg att gå så sänker dom priset direkt. Sen gör man de en gång till och sen kanske man har fått ner varan till mer än hälften av de försäljaren sa först.

Jag vet också vilka barer som är bra och vilka ställen man verkligen ska undvika. Dom barer som jag tyckte var bra de är dom där man känner efteråt att dom inte har försökt lura mig på pengar. De klart alla vill ju att du ska bränna mycket pengar i just deras bar och dom gör mycket för att du ska göra detta. Men de finns några barer där i alla fall jag kände att jag fick köpa de jag ville, hur mycket jag ville och dom tjata inte på mig att jag bara skulle köpa mer och mer. Dom ställena kommer jag naturligtvis att besöka mest under mina nätter ute i Patong. 

 Jag känner att jag vet väldigt mycket om Patong och de känns väldigt bra !!!!!!!
Kram..


Svar på några frågor.


Milla:
Hej Danne!
Jag har lite frågor som jag har suttit och funderat på.
- Hur kom det sig att du ville bli busschaufför?
- Hur länge har du varit det?
- Trivs du med jobbet?
- Hur länge skall du vara i Thailand och varför åker du dit ensam? :)
Ha en bra dag!
Alexander Ritchey.

Har tittat på dessa fyra videoklipp om Alexander Ritchey. Jag kände honom inte, men jag mötte honom en gång på en pingistävling i Helsingborg. Han vann enkelt över mig och jag var inte ens nära att ha någon chans i den matchen.

Alex är ett exempel av många människor där de visar sig att även om man lyckas att prestera bra så är de inte alltid så att man mår bra.  Många människor lyckas med karriären på ett sätt, men sen behöver dom alkohol och narkotika för att kunna uthärda livet. Många människor ser ut att utåt sett må väldigt bra, men innobords så kanske de inte alltid är så. Alex är ett exempel på hur fel de kan gå trots att väldigt mycket verkar vara så bra. 

Alexander avlider på sommaren år 2009 efter att tagit en överdos. Kombinationen alkohol, hasch och tabletter gjorde att hans  andning upphörde.

 Har spenderat lite pengar.  

Har spenderat lite pengar på min lilla älskling Mimmi. Nu har hon mat så hon klarar sig när jag är borta.
Nu är de dags att städa ut julen här hemma. Får se om jag gör de nu eller senare. Ha ha..

Jag känner verkligen ingen stress med någonting. Nästan allt är klart inför Thailand så jag går bara och väntar på att få komma iväg. Jag har en väska som jag ska packa också, men de är ju inte mycket man behöver ha med sig. De gäller bara att ta med sig. Sol, bad och party "humöret" dit

Kram..


2011 01 07

Godmorgon !Jag har den senaste tiden drömt en hel del. Sen vaknar man till och ibland är man glad för att drömmen inte var sann och ibland så kanske jag hade blivit glad om den hade varit detta. Just nu drömmer jag mycket om att jag blir vän med fd vänner som jag en gång i tiden har "brutit" kontakten med för att de på ett eller annat sätt har "skurit" sig. Jag kan inte påstå att jag saknar dom där personerna, men mina drömmar har under en lång period handlat om dom just nu.

Inatt drömde jag att jag att jag satt och pratade med en fd vän. Han gav mig massor med beröm. De är denna person inte bra på i verkligheten, men i mina drömmar om natten funkar de. Han sa till mig att jag var bra och jag blev förvånad över vad han sa. Jag kan säga att skulle denna personen i verkligheten säga något bra och positivt om mig, till mig så skulle jag också bli förvånad precis som i drömmen. 


Idag är de fredag. Jag har massor en del att göra och jag vill fixa detta idag. Jag ska ta mig iväg ut och fixa mycket mat och sånt som mimmi (min fågel) behöver när jag är bortrest. Jag får väl också ta och städa bort julen här hemma. De känns som de är dags för detta.

Ha en bra dag alla ! 

Kram.. Dagen gick väldigt fort.

Denna dagen arbetsdagen gick väldigt snabbt. De känns osm jag typ bara har jobbat en timme idag, men de var sju. De beror väl på att jag har denna veckan haft tre dagar som har varit mycket längre än idag.

Måndag : Lång dag och mycket att göra

Tisdag: Samma som måndag

Ons: Lång dag, men ganska lugnt.

Idag : Tiden gick fort, min närmsta chef var med några timmar. 

Nu är de skönt att vara ledig i TRE dagar !

Kram.. 


Vinylshakerz - One Night In Bangkok (Official Video)Blodpudding med ägg och bacon

Godmorgon på er..

Jag skulle tvättat i morse men jag strök tiden igår kväll. jag ville inte gå upp klockan 08:00 idag för att tvätta.
De är skönare att sova ut.  Ikväll är de lite jobb igen. Innan de så går jag här hemma och grejar lite.
Jag har tex lagat till lite blodpudding, ägg och bacon.
Ganska gott faktiskt.Alex Schulman säger till Danne på skarpen !
http://femplushelg.aftonbladet.se/?ac=118257227_c57cf596506&sh=118257247_c57cf545f3d3


2011 01 05

Tjena  !

Har haft en lugn eftermiddag idag med. Jag var ute och hämta lite mat förut. Nu är de "time" att börja göra sig i ordning för en arbetsdag till. De blir en lång idag med. Tredje dagen i rad.

Kram..Natti-Zzzz..

Ska snart gå och sova. Imorgon gör jag nog inget mer än att jobba. Jag behöver sova ut. Jag har en lång dag av jobb imorgon också.

Godnatt...Denna fråga har jag svarat på så mycket, men..

Denna frågan har jag svarat på så mycket, men jag kan väl svara på den igen.

Frågan som jag har fått nu igen är:

Har du flickvän ?
Nej, jag är singel...


Vet inte om jag är rätt person att tipsa om detta ?


Fick ett mail från Joakim:

Hej Danne ..

Jag ska åka till Stockholm snart och jag tänket fråga om du kan tipsa mig om några bra ställen att gå ut på.
Jag är kanske inte rätt person att tipsa om detta. Men jag kan ju alltid försöka.


Många ställen i Stockholm skulle jag aldrig rekomendera. Om du inte är kändis eller känner någon som äger tex en restaurang eller maffit uteställe runt tex Stureplan. Många bra ställen har ju också något som kallas VIP-rum. Men där kommer ju inte vem som helst in. Man måste typ stå på en lista eller ha någon kompis som gör de om jag ska förklara de enkelt. 

 Jag ska inte tipsa om dessa ställen för då vet jag egentligen inte ett skit vad jag pratar om. Jag har tittat runt lite på olika forum och så och jag tycker de finns vissa ställen som rekomenderas mer än andra för oss "vanliga" människor som vill ha riktigt kul i Stockholm.
Hootchy Kootchy ! Dansgolv, helt ok drinkar, scenframträdanden, de kostar inte hur mycket som helst och de är inga speciellt utvalda som får gå före i kön.

En restaurang som jag vet är bra är Söders Hjärta. Inte så dyrt med tanke på vad god deras mat är !

Där fick du två ställen som jag tror du kommer att gilla. De är inte svindyrt utan de är prisvärt och väldigt trevliga ställen.

Adress till Hootchy Kootchy är:
 
SÖDRA TEATERN
Mosebacke Torg 1, 116 46 STOCKHOLM


Adress till Söders Hjärta är :

Restaurang & Bar Söders Hjärta
Bellmansgatan 22B
118 47 Stockholm
Arbete och snart är de mera arbete.

Tjena !

Hemma igen efter en dag på jobbet. De känns även nu att man har haft en lång dag och jag fattar inte just nu hur jag ska fixa en dag till. Men imorgon när man har vaknat till liv så är man nog taggad igen för ytterligare en lång arbetsdag.

Kram..
Detta är Mimmi !

Fick en fråga om jag inte kunde visa min fågel.
Detta är Mimmi. (min fågel)

 


2011 01 04

Måndag och jag har gym, banken och jobb

 


Jag ska ta och tagga bort till gymmet och köra lite. Hoppas att de känns bra idag med. Sen ska jag ta mig till banken får se hur de går med de jag har och göra där. Lunch får de  bli, hoppas den smakar bättre än vad den gjorde igår. Efter allt detta blir de jobb hela eftermiddagen fram till sena kvällen.

Full fart hela *jäkla* måndagen !

Kram..2011 01 03

Godmorgon alla glada! Jag har sovit gott i natt. Inga sömnproblem utan en god nattsömn med lite mardrömmar bara och man får vara glad att de inte är något som händer i verkligheten utan man vaknar till och så inser man att de bara var en dröm och inget annat. De går ofta bra att sova gott i denna lägenheten. Undra vad de beror på. Förutsättningarna finns inte riktigt men jag klarar de ändå trots att de är:  


Alltid några ljud. tex hör man väldigt mycket vad grannarna pysslar med och de är inte alltid så trevligt. Man hör ofta dörrar som slår i trapphuset. Man hör trafiken på gatan de så kallade stadsljudet.

Men trots detta så sover jag gott i alla fall. De beror säkert på att jag har väldigt mörkt i mitt sovrum. De är lagom varmt, jag har en stor och skön dubbelsäng och dom flesta grannarna är ju av den äldre generationen så de är ju inte så mycket fester och sånt som ibland kan göra att man inte kan sova.Jobbar idag, men jag börjar på eftermiddagen. Innan de ska jag hinna ta mig till banken. Jag ska säga dom ett sanningens ord och så hoppas jag att dom rättar till de fel som dom faktiskt har gjort.

Hoppas ni alla får en riktigt bra dag ! 

Kram..


Efter detta ska jag sova.

Nu ska jag gå och lägga mig. Jag har först svarat på lite frågor från en bloggläsare som heter Sara. Hon skrev för en liten stund sedan såhär:

Hej Danne, jag är en kär läsare på din blogg.

Kan inte du berätta: Vilken solskyddsfaktor använder du? Vad har du för märke? Vem åker du till Thailand med? Var i Thailand ska du?

Kram banan!

Min söndag.

Min söndag har sett ut såhär.
Sova- blogga - Promenera- äta äckel lunch - blogga


Kort gympass, men bra- blogga lite till- äta
 Slappa i massgestolen- Nu ! Sova igen. Söndag !

Träning.

Skönt att avsluta denna veckan med ett ganska bra träningspass. Jag är nöjd med de i alla fall. Ska köra på bra nu. De kommer många tillfällen framöver där jag kan gå och träna och de ska jag göra. Sen Är de Thailand och då kan jag ju vila upp mig med god mat, bad i poolen och party hela natten lång. Ha ha...

Kram..


Nu får de bli lite gym.

Ska ta och tagga bort till gymmet för årets första träning där. Har inga direkta planer för ikväll så jag kan lägga lite tid där idag utan att behöva stressa med träningen.

 

Kram..Anthony Robbins !

Anthony Robbins känns lite som verkligehetens Superman.

Se videoklippet här nedan och jag tror du fattar vad jag menar..Nu närmar de sig.

Inte många dagar kvar nu till jag ska åka till Thailand. Jag hade sömnproblem i natt, men de gör inget för jag kan ju so´va hela förmiddagarna och har jag sömnproblem i Thailand på natten så är jag bara glad för de för de betyder att jag är ute på party till 05:00 eller något på morgonen. På dagen badar jag i poolen, med eller utan sömn. Nu närmar de sig och de ska bli så kul !

 
Dagens... Ja vad ska jag kalla de?

Dagens lunch kan jag väl kalla detta, men de var inte gott de kan jag säga....


Min första egna bostad.


Uppe i de där tornet har jag bott. De var min första egna bostad. De var en lägenhet med 2 rum och kök. De enda som var bra med den lägenheten var att de var stora rum och ett stort kök. Annar fanns de massor med saker som inte var bra.

* Hög hyra ! Jag betalar mindre för min 2:a som jag bor i nu även när jag slår ihop hyra och bostadslån så hamnar jag ändå på en lägre utgift än vad jag betalde där uppe i tornet.

* Kallt !  De var svårt att få upp någon bra värme på vintern och hyresvärden var väl inte så snabb med att göra något när man ringde och sa detta. De skulle göras så lite som möjligt och de fick inte kosta något. Men på sommaren däremot så kunde de vara nästan 40 grader inne.

* Spindlar ! De kan man ju inte skylla någon för att de fanns där. Huset låg ju nära vänern och då blir de mycket spindlar. Man borde tömma vänern på vatten då är man av med spindlarna i alla fall.

* Hyresvärden ! Nämner de igen. Han gjorde inte mycket kraftansträngningar. Inte ens när man ringde så gick de fort. Vi väntar eller kan du inte göra de själv eller de kan man nog inte göra något åt och bla bla bla..

* Tvätt tider ! Var inte helt lätta att få..


Borde väl gå ut igen.

Hej !

Har varit ute på en promenad i solen. De blev en timmes rask promenad i stan och liksom lite runt stan.
Jag borde ta mig ut på en långpromenad nu när de är så fint ute, men jag "taggar" bort till gymmet sen istället. De får de bli.


Utanför folkets hus skulle man kunna arrangera isdans idag.2011 01 02

Klockan är snart 12:00 och de känns skönt att efter bara några timmars nattsömn ha sovit nästan hela förmiddagen. Får se om jag överlever resten av dagen. Jag ska nu ta mig ut på en promenad och sen fårf de bli gym. De är två bra sätt att tömma huvudet från alla tankar.

Hoppas ni får en trevlig dag !  

Kram..Detta kanske är lösningen på mina sömnproblem.

Kanske kan göra dessa övningar varje dag så kanske jag sen sover gott om natten.Sömnproblem ..Ligger här ! Klockan är typ 03:00 på natten och jag har varit vaken i flera timmar utan att kunna sova. Sömnproblem har jag inte haft på flera månader, men nu har jag de. Får väl sätta igång och köra några hårda träningspass med start imorgon så löser sig säkert de där med sömnen sen. Man brukar ju sova ganska gott av de så de borde väl funka som sömnpiller. Jag hoppas de gör de i alla fall...

Egentligen är detta inte så farligt. Jag är ledig imorgon, spelar roll om jag inte sover på natten. Jag jobbar 4 dagar nästa vecka, men jag jobbar eftermiddag och kväll så jag får väl sova under förmiddagen då.


Kram..


Lite mycket funderingar.

De blev ett ägg och några mackor. Jag orkar nog inte se färdigt filmen som jag har börjat se.
Får se om jag lägger mig och funderar istället. Jag har gjort de mycket idag. Jag vet inte vad jag funderar på egentligen. Nyårsafton kanske ?? Eller så väntar jag bara på att få åka till Thailand. Jag har laddat flera månader för detta och nu ... Vad ska jag göra nu. Jag behöver bara köpa hem lite mat till Mimmi så hon klarar sig när jag är borta. Thailand blir en häftig resa och de blir en bra start på genomförandet av "my dream".Sen då ?
Jag de är mycket tankar på andra resan. De känns som jag ändrar och sen vänder jag tillbaka som jag har tänkt från början. Ibland funderar jag för en sekund att bara strunta i detta ! Åka till Thailand och ha de bra och sen leva livet här hemma istället för att spara pengarna och vänta i dagar och månader på att få resa iväg ut i världen igen. Men ger jag upp detta så kommer jag nog att ångra mig senare i livet och de är ju så att man ångrar alltid de man aldrig gjorde. "My dream" har jag funderat på i minst 3 år, kanske ännu mer ? Nu är jag närmare än någonsin. De känns fel och släppa de bara. Ok, de går ju och ändra. Man kan ju bara göra en resa och sen bränna tusenlappar på "hemmaplan" som en svartväxlare, men jag kommer att tröttna på de  och så är jag tillbaka på ruta ett i "my dream".  Nu får jag sluta fundera mer på detta. Jag kommer liksom inte vidare ändå.

Nu gör jag en GÅ-TILL-SÄNGEN-OCH -SOVA och jag hoppas jag att jag sover gott. Jag kommer nog att somna direkt för jag är trött av allt grubblande nu.

Kram.. 


Yes ...

Filmer och mer filmer !
Yes ! Så ser denna dagen efter ut för mig.

Haha, jag pratar i mobilen nu. Men tror inte att vi fattar mycket av vad vi säger till varandra. Jag låter mest "eeh heee *skratt* hee hehehe jaaa". Alltså - jag är lite tröttfnittrig. Men! Får väl ta mig något att äta. jag om Ica kvantum är väl öppen imorgon? kakan inte tänka mig annat. För jag behöver köpa mer mat. Nu ska jag äta något och så kanske de blir en film till? Eller så gör jag min "vandra-bort-till-sängen-och-somna-grej"  Kanske blir de så och så får vi se om jag tar mig upp tidigt imorgon och tar mig ut och går.

  
 Kram..


Enorma fyrverkerier jorden runt.

Undra var man befinner sig i världen på nyårsafton detta året. Kanske i någon av dessa städer med dessa fyrverkerkerier.

De vore kul !Videoblogg(:
#talkaboutitBra Julia Skott !


Tidsfördriv på nyårsdagen !

1. Gott Nytt år alla bloggläsare !

2. Vem var den sista som du sa något till.
Karin..

3. Hur lång är du? 177 cm.

4. Vilken var den senaste film du sett? De var längesen jag såg någon film, men den senaste tror jag var Beckfilmen LEVANDE BEGRAVD!

5. Vem ringde du senast? Karin! De var innan den där middagen då den sura gubben kom fram till vårt bord och tyckte att vi skulle vara tysta. Gå hem och ät då tänkte jag.

6. Hur löd ditt senaste sms ? Jag har bytt telefonnummer !

7. Vad är dagens planer? Städa upp här hemma är en bra idê

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Ringa tror jag, men de beror på vem och vad de gäller. Ibland är man en fegis och de känns tryggare då med SMS.

9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Dom gick skilda vägar för typ 100 årsen om man ska säga de på ett enkelt och kortfattat sätt.

10. När såg du senast din mamma? Oj ! De var längesen. Flera månadersen

11. Vilken ögonfärg har du? Klarblå !

12. När vaknade du idag? Typ 08:00, fast jag låg kvar länge. Känns bra att jag kan ligga kvar länge hela nästa vecka också.

13. Har du någon gång varit rädd. Jo de har jag. De var en dåre som försökte döda mig i trafiken för ett tagsen då blir man rädd.

14. Vilken är din favoritplats? Vet inte än. Patong tror jag fast jag ska svara på den frågan efter "my dream" är genomförd.

15. Vilken plats föredrar du minst? På "skithuset" efter att någon annan precis har gått ut efter ett stort behov !
Blääää !!! 

16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Man vet aldrig. Jag hoppas att mina tre drömmar är förverkligade då. Några resor på ett och samma år, lösa bostadslånet och renovera min lägenhet) Jag hoppas att jag trivs med de jag jobbar med då och att jag mår fantastiskt bra ! 

17. Vad skrämde dig som barn? Hundar ! Jag var rädd för ALLA hundar. Jag satte ett fiskben i halsen så efter de tog de lång tid innan jag ville äta fisk igen. Bröderna lejonhjärta. Astrid Lindgrens lilla saga den tyckte jag var otäck att se på TV, de minns jag.

18. Vem fick dig att skratta senast? Elin.. 
 
19. Hur gammal var du vid första kyssen? 13 år ! 

20. Har du stationär eller bärbar dator? 2 st bärbara och bara en stationär.


Detta året i frågor och svar !

Jag fortsätter fundera på de år som vi har nu lämnat bakom oss..

Lite frågor och svar...

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Var i Thailand ! De kostade 40 000 kr totalt, men jag lyxade rätt mycket också.

Höll du några av dina nyårslöften?
Ja ! De tycker jag att jag gjorde. Får se hur de går i år ..??

Blev någon/några du känner föräldrar år 2010?

Ja ..

Dog någon som stod dig nära?
Hmm. Nej jag har mått så bra  år 2010 och inga begravningar har jag varit på, NEJ..

Vilka städer besökte du år 2010?
Patong, Stockholm, Falkenberg, Halmstad, Trollhättan, och Borås. Jag kan ha missat något. Jo Göteborg också.
 
  

Är det något du saknar år 2010 som du vill ha år 2011?

Mer än en resa vill jag genomföra år 2011.

Vad var de äckligaste som hände 2010
Han som sket så de lukta f'n i hissen på hotellet i Borås.

Vad är det bästa som hänt dig år 2010?
Mycket har varit bra. Jag har varit mycket med snälla och goa vänner. Så middagar och lite krogrundor har ju varit trevliga.
Thailand och Stockholm måste vi väl nämna där och en månad år 2010 tjänade jag 35 000 kr netto !


Största misstaget?
Har jag gjort något ? Ja ska jag nämna något så är de väl köpet av min mobil.Bästa köpet?
Minns inte mycket jag köpt. Har väl inte shoppat så mycket. Men jag gillar min lilla digitalkamera.Vad spenderade du mest pengar på?

Thailandresan. Hotell och resa, mycket party och shopping under 3 veckor de kostade cash ! 
Annars spenderar jag ju alltid mycket pengar på mat varje år.

 

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Ja, såklart. Mycket i Thailand gjorde mig glad ! Mina vänner gör mig ofta glad och snälla goa bloggläsare som skickar bilder skriver mail och kommentarer.


Bild från Ruth !


Mail från
Petronella:
Hej Danne!
 
Först och främst vill jag bara tacka för en fantastisk blogg! Den är allt ett litet ljus i en slitsam vardag,
piggar upp och får en på gott humör :)
 
Sedan skulle jag vilja be dig om en liten tjänst som jag hoppas att du kan hjälpa mig med.
Det är nämligen så att jag och min pojkvän precis har blivit tillsammans, och nu står hans
födelsedag för dörren så det vore kul med något riktigt speciellt!
 
Redan första gången vi träffades kom Dannebloggen på tal då det visade sig att vi båda var
trogna läsare. Efter att vi pratat om din blogg ett tag insåg vi att vi hade mer gemensamt
och fortsatte träffas och nu är det tradition att läsa dannebloggen innan vi går och lägger oss
varje kväll.
 
Därför undrar jag om du skulle kunna tänka dig att skriva ett blogginlägg eller göra ett videoinlägg 
på hans födelsedag (den 27:e november) där du hälsar grattis till honom från både dig & mig :)
Något i stil med:
 
"Grattis Christoffer på 27-års dagen önskar Petronella och Danne!"

eller något liknande. Det hade verkligen betytt mycket för oss båda, eftersom att din blogg
var det som förde oss samman ;)
Om du känner att detta kanske inte platsar i din blogg egentligen så kanske du kunde överväga att
låta det vara kvar den dagen ut, som ett litet undantag....?
 
Ha det riktigt bra :)
 
Kram
/Petronella

Några av alla snälla bloggläsare som har skrivit till mig under 2010 !
Lovisa:
Vill bara säga att jag uppskattar så att du stannade för mig på ett övergångsställe i Thn idag.

Cecilia:
Håller absolut med om att man ska leva i nuet :) Ditt inlägg får mej att tänka på ett ordspråk jag hört nån gång: "Oro är den ränta vi får betala om vi lånar bekymmer från morgondagen". Tycker det stämmer så bra! :)

Stina:
Hej Danne!
Tack för en toppenblogg. Jag har inte vågat kommentera hät digiare, men nu då :)
Du är en toppen förebild för många, jag har undrar lite du som verkar så driven.
Vad har du för ambitioner här i livet?

Anonym:
Tjena Danne!
Vi är två Vänersborgstjejer som verkligen diggar din blogg.
Förtsätt sprida din härliga livsglädje- det smittar verkilgen av sig :D Kram

Nina:
Heej! Följer din blogg och tycker att du är supergullig, åker ofta med dig faktiskt på dina bussar.. Såg dig föresten komma ut från kopparn idag.. Får hålla med om att deras mat är supergod! Kram :)

Ord från 2010…

Går hissen ända upp ?

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Glad, gladare, gladast. Jag har mått väldigt bra !

Vad önskar du hade haft mer av ?
Fritid ! Men man behöver ju ha pengar och då går inte alltid de där med fritid.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Jag önskar att jag inte hade gjort något som jag inte ville göra, men som jag gjorde än då.

Hur tillbringade du julen?
Hos Pappa, hans fru och min syster.

Blev du kär i år?
Ja de hände väl ..

Favoritprogram på tv?
 Unga och bortskämda fanns de ett program som kunde vara ganska kul att se. Ha ha..

 


Bröt du kontakten med någon år 2010
Ja..

Största musikaliska upptäckten?
 Ingen?

Något du önskade dig och fick?
Jag ville tillbringa mycket tid med mina vänner och de fick jag göra år 2010.

Något du önskade dig men inte fick?
Jag var ju kär ...Din bästa vän 2010 !

Karin helt klart ! Alltid så snäll och alltid så glad.


Beskriv 2010 med 4 meningar.

En hel del jobb. Hade de förbaskat bra i Thailand och uppe i Stockholm. Ibland gick inte hissen riktigt ända upp. Jag mådde bra.

.
  
 Vad fick dig att må bra?
Mina vänner ! Dom har varit helt fantastiska !  Thailand, Stockholm nämner vi igen. Många snälla bloggläsare som säger att dom gillar min blogg. Jenny är ett exempel av många.
Vilken kändis var du mest sugen på?
Någon prinsessa tror jag ?


 


Vem saknade du?
Som sagt. Jag har saknade mer fritid, men det är ingen person.

Kram..2011 01 01

Godmorgon på er ...

Hoppas ni mår bra trots att de är nyårsdagen. Nytt år nu då och jag har börjat att på allvar räkna ner dagarna  till Thailand.
Annars är de som vanligt. Jag slappar väl idag och tar de lugnt på min lediga dag. Får se om jag kan ta mig upp eller om jag ligger kvar ett tag till.

Godmorgon och ha en god fortsättning på de nya året.

Kram..Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE