.

 
 
 
 
 
 
 
 


Torsdag ❤️

 Jäklar vad detta kändes tufft! Jag har varit och tränat lite på gymmet. Jag kör på ganska konsekvent med några få övningar som jag tycker funkar för mig. Jag har gjort detta nu i ca 6 veckor det känns bra. 
 
Idag provade jag också 3 (för mig) nya övningar som jag innan träningspasset trodde att jag skulle klara ganska bra. Jag hade väl någon tanke om att de nya övningarna inte kommer att sitta perfekt, men att jag ändå skulle kunna klara av dom hyffsat. Så blev det inte...
 
Det var mycket tuffare än jag trodde. Jag klarade en av dom tre på ett sätt som jag tycker var godkänt, men dom 2 andra övningarna som jag också testade klarade jag inte alls. Ingenting liksom!!! Kändes nästan lite pinsamt att jag inte orkde. Jag hittade övningarna på Ida Wargs Youtube-kanal och just dom övningarna jag provade idag trodde jag inte var så tuffa som dom faktiskt var. Jag får vara glad att jag klarade av en av de nya övningarna och sen är det ju bara att kämpa vidare. Jag vill verkligen sätta alla tre någon dag, men jag fattar nu att krävs en hel del mer träning av mig och att jag har så jävla mycket kvar innan jag ens är  närheten av att nå mina mål med gymmandet. Jag är nöjd med dagens pass, för jävlar vad det tog bra i kroppen. Men jag klarade inte av målen som jag hade med dagens träningspass. Och jag är långt ifrån mitt övergripande mål med träningen. 
 
 Målen med dagens pass var:
 
1 Sätta alla tre (nya) övningar på ett ganska bra sätt. 
2. Orka mer än vad jag tidigare har gjort på de övningar som jag konsekvent nu i ca 6 veckors tid har kört på med.
 
Inget av de två punkterna här över satte jag idag. Jag är nöjd med dagens pass. Det var bra träning och jag lyckades ju sätta en av de tre nya övningarna som jag vågade prova. Det var ändå en skön känsla att hitta en ny grej som jag vet kommer att funka. Men det krävs väldigt mycket mer träning av mig för att jag ens ska vara i närheten av att nå alla målsättningar som jag har med min träning. Sätter jag dom 2 andra nya övningarna som jag inte klarde idag, då vet jag att dessa också funkar för mig. Men jag vet inte hur jag ska göra för att fixa de jag inte klarde idag. TRÄNA; TRÄNA och TRÄNA är väl det som gäller....
 
Bra ändå att jag känner mig sjukt nöjd med dagens träning trots några misslyckade försök på några nya övningar. Motivationen håller jag uppe i alla fall och det är ju det viktigaste. 
 
 
 
  
 


En kort kvällspromenad

Jag har varit ute på en kvällspromenad. Man kan väl inte kalla detta något träningspass direkt. Jag gick en runda i ett ganska lågt tempo. Jag pratade samtidigt med en kompis i telefonen. Jag gick en betydligt kortare runda än vad jag brukar göra och ikväll hade det  hade väl kunnat kvitta egentligen, men samtidigt kan det ju vara skönt att få lite luft innan man går och lägger sig. 
 
 
Hade jag gjort ett försök att köra  pw, slå personligt rekord eller gå en långpromenad så hade jag aldrig pallat med något av de ikväll. Den känslan kände jag direkt när jag gick ut, och efter att ha haft en ganska lång dag med massor att göra så försöker jag inte träna hårt klockan tio på kvällen om jag känner att kroppen inte vill.
 


Dagens fångst

 
 
 
 
Fisk med äggsås...
 
 
 


Kör på med det som funkar och testar nytt.

Har varit och kört ett pass på gymmet. Jag kör på med det jag tycker funkar och om 20-25 pass hoppas jag att jag orkar dubbelt så mycket. Orka mer och känna mig i bättre form. Då orkar jag ju ännu mer sen. Jag tror det i alla.
 
 
Jag försöker också testa lite nya övningar. Jag hoppas att jag hittar några som känns bra att köra. För att jag ska hålla uppe motivationen så är det nog bra om jag varierar och kör mycket olika övningar varje vecka. Att jag håller uppe motivatioen vet jag är det viktigaste för mig.  Är jag inte motiverad då kommer detta aldrig att funka. Så bra är jag inte att jag bara kan träna ett meningsfullt och bra pass utan att känna mig taggad. Det finns säkert folk som klarar av det, men jag tröttnar direkt. Därför försöker jag hela tiden att hitta sätt som får mig motiverad till att träna. Ett sätt som ofta funkar är när jag tänker: HAR JAG NÅTT MITT MÅL? Nej blir ju ofta svaret, och då måste jag ju träna för motivationen är ju att jag ska klara mina målsättningar som jag har med träningen.
 
 


En uppdatering av läget.

 
 
 


Så nära så nära.

Jag har varit ute på en pw. Jag matchade den rekordtiden som jag hade i lördags. Medelhastighet per kilometer var bättre än lördags, men jag missar den totala tiden med 15 sekunder. Hade jag gått 15 sekunder snabbare så hade jag lyckats med en ny rekordtid. 
 
Det gick bra i början och jag trodde länge under rundan att jag skulle slå mitt rekord. När jag har 10 minuter på mig då känner jag att det kanske inte kommer att gå. Jag är ändå gansdka långt ifrån målet. Men jag missar ju alltså bara med 15 sekunder. 
 
 
 
 
Jag är ändå nöjd med detta pass. Jag har ju idag varit vaken sen kl 04:00, jobbat och tränat på gymmet. Sen gör jag en pw som är så gott som lika bra som den jag lyckades med i lördags. 15 sekunder sämre  är ju egentligen ingenting, men det blev inget personligt rekord denna gången.
 
Vad ska man ha som mål med powerwalken nu? Man kanske skulle försöka slå personligt rekord en gång i veckan ett tag fram över.  På några försök borde jag ju lyckas en gång till i alla fall.
 
 
 


Kyla La Grange - Cut Your Teeth

 
 


OMG.. WOW WOW!

 
 


Måndag ❤️

Bra dag detta! 
 
Jag har varit uppe sjukt tidigt i morse och jobbat hela dagen har jag också gjort. Ändå är jag inte det minsta trött. Efter jobbet "taggade" jag bort till gymmet.
 
 
Jag körde ett pass som kändes bra. Jag orkade med det jag hade planerat att köra. De övningar som jag nu har kört på en längre tid funkar. Jag både känner och ser resultat av denna träningen. Jag blir bättre på dom. Målet med gymmet nu är att jag ska köra på ca 25 -30 pass till på de övningar som jag nu har kört på med under 6 veckors tid. Jag har inget speciellt resultatmål så som jag hade med powerwalken. Jag är mer ute efter den där känslan av att jag bara blir bättre och bättre på allt jag tränar på gymmet. 
 
Jag känner och ser resultat redan nu alltså och det motiverar mig ju bara till att köra på. jag orkar medr nu än vad jag gjorde  för tex 6 veckor sedan. Bara den känslan motiverar mig till att träna på. jag har kommit ur det där att jag vill vila när jag känner mig trött och mörbultad i kroppen. Bättre att jag tränar ju. 
 
Jag har haft en bra dag känns det som. Uppe tidigt, men jag känner mig ändå nu hur pigg som helst! Jag har haft en lugn arbetsdag med bra körning. Jag har kört ett bra gympass och jag känner att jag bara vill fortsätta att träna på igen och igen. Jag mår bra nu och ännu bättre kommer allt att bli. Det är jag övertygad om. Jag är full av mycket sköna känslor såhär i början av veckan.  Bättre start på en vecka kan man nästan inte få!!
 
 
 


En kvällspromenad.

Jag har varit ute på en kvällspromenad. Ingen pw och inga försök att slå några rekord. Jag var bara ute och promenera och nu somnar jag förhoppningsvis tidigt ikväll. Jag ska ju upp klockan 04:00 imorgon. 
 
 
 
 
 Under denna promenad lyssnade jag på en dokumentär som handlade om Stig Wennerström. Jag lyssnade på något som handlade om Stig, och jag gick på något som var en stig.
 
HMM...
 
 
 
 
 
 
 
 


Söndag ❤️

 Hej!
 
Jag sitter här och är ganska nöjd. Jag har hur bra koll som helst på min "ekonomidröm" Jag skulle kunna sabba den väldigt enkelt för det är ju inte så svårt att plocka ut pengar (om man har några ) och bränna dom. Men jag har inga problem med att spara mina pengar istället.
 
Ibland kan jag tänka att jag ska låna pengar av mig själv och sen sätter jag tillbaka dom om en månad igen. Men samtidigt vet jag att om jag plockar ut pengar för att göra något utöver det vanliga då kommer jag att ångra mig sen. Jag prioriterar min ekonomidröm nu, och det känns så självklart eftersom jag har funderat så mycket på detta. Saker utöver det vanliga kan jag göra massor av sen när den grej är fixad. 
 
 
 
En annan sak som jag känner mig nöjd med är at jag gjorde en så sjukt bra pw igår. Bästa någonsin ju! Hur jag nu ska ta detta vidare vet jag inte riktigt än. Jag är nog ganska nöjd om jag håller ungefär samma tempo som jag gjorde igår, fast samtidigt vill jag ju orka köra 5-6 gånger i veckan också, i alla fall så länge det inte är för kallt ute. Får fundera ut hur jag ska kunna fixa detta på ett bra sätt. Det är ju motivationen det handlar om. Håller jag uppe den, då kanske jag snart börjar springa också. 
 
 
 
 
Ha en trevlig dag!
 


Vad har jag i mitt kylskåp?

 
 
 
 
 


Bästa powerwalken ever!!!

Värsta grymma powerwalken är nu avklarad och jag nådde äntligen mitt mål! Jag gick en runda på 4 kilometer snabbare än vad jag någonsin har gjort tidigare. Hur fan lyckades jag med detta egentligen?
 
1 KM: När jag började min pw idag så hade jag min förra färskt minnet. Natten mellan torsdag och fredag var jag ju bara 4 sekunder ifrån att nå den kilometertid som jag i flera veckor har strävat efter att komma under. Bara tanken på detta nu blev som tändvätska och idag klarade jag mitt mål på första kilometern med 45 sekunders marginal.
 
2 KM: När hade satt första så kände jag ju att nu har jag chansen. Jag håller det snabbaste tempot "ever" och det blev nästa motivation till att gå under tiden på nästa. När jag sen hade powerwalkat denna andra kilometer så hade jag även klarat den med 25 sekundersmarginal och då var det inte svårt att sen hålla uppe tempo, oavsett trötthet och negativa tankar.
 
3 KM: Jag känner direkt hur jag drar ner på tempot. Jag har fått lite ont i min vänsterfot och jag grubblar över den fjärde kilometern som jag känner kommer att vara den tuffaste. Tnaken jag får är att om jag misslyckas där då klarar jag intre detta idag heller.  Jag tar upp min telefon och tittar på alla värden som mäts under mitt träningspass. Jag ligger bättre till än vad som är målsättningen även på denna tredje kilometer, men jag ser samtidigt att jag bara är 10 sek ifrån att misslyckas. Jag tryckte på lite extra eftersom jag lätt kan tappa 10 sekunder om jag inte fokuserar på tempot. Det kommer någon jävla uppförsbacke som jag tar som om jag bara hade några meter kvar till 4 km, men jag är ju på den tredje.
 
 Jag håller uppe tempot även efter uppförsbacken och klarar den tredje kilometern med 10 sekunders marginal. 
 
4 KM: På den fjärde kilometern har jag bara en tanke: DRA INTE NER PÅ TEMPOT. Jag trycker på så mycket jag bara orkar, men jag håller mig till powerwalk. Jag börjar inte springa eller typ jogga. Jag går i rasande fart och är sjukt fokuserad och målmedveten. Jag kollar också väldigt noga på tiden. När jag når exakt 4 km då stänger jag av tiden och då har jag klarat den fjärde kilometertiden med 8 sekunders marginal under min målsättning. 
 
 
 Jag har nu gjort min snabbaste pw "ever"!!!! Efteråt var jag helt slut, men det kändes ändå bra. Nu kan jag ta min träning vidare mot nya mål eller bara släppa detta målet som jag har haft. Jag kan släppa tanken på att nå en viss tid liksom. Jag vill köra på med powerwalks och jag ska försöka hålla ungefär detta tempo som jag höll idag även i fortsättningen. Ligger jag runt dessa tider då vet jag att jag tränar bra liksom även om ajg är något sämre, eller bättre.
 
Idag hade jag inte ens tänkt att försöka nå mitt mål, men när jag direkt på de första pw-stegen kände att detta skulle kunna lyckas, då gjorde jag ett försök och jävlar vad nöjd jag blev med resultatet. 
 
Samtidigt som jag var ute på min rekordrunda så lyssnade jag såklart också på en dokumentär. Denna gången handlade det jag lyssnade på om "TUVERASET". 30 november 1977 förlorade hundratals människor sina hem i en  naturkatastrof. Oftast är det svårt att förstå hur det känns för andra när dom drabbas av något hemskt.  Man brukar ju säga att har man inte varit i situationen själv så kan man inte förstå. Men när jag nu fick höra vad alla dessa människor  som hade varit på plats hade att berätta om den där dagen när  TUVERASET ägde rum, så kände jag att jag faktiskt kunde förstå vad man tänker och känner när man drabbas av något sånt här.
 
 


.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Fredagsmys :)

 
 
 
 
 
 
 
 


Aktar ögat denna gången!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Fredag ❤️

 Så jäkla hett ute nu! Sommar som fan ! Jag ska inte klaga på vämen, men jag skulle vilja äga flera fläktar som jag kan ha igång samtidigt i min lilla lägenhet.  Tur att man har kallt vatten i kranen i alla fall. Jag får väl köpa några fläktar någon dag, fast jag är ju lite för slö så det dröjer nog till typ nästa sommar år 2020.
 
Idag är det fredag! Jag är ledig idag och hela helgen. Rätt skönt. Idag har jag handlat ganska mycket. Lönen har ju kommit och då brukar jag av någon orsak bränna en hel del tusenlappar direkt. Sen taggar man ner efter några dagar, fast jag ser ju ändå till att ha det bra på alla sätt och vis. 
 
Ha en underbar fedag!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Trodde jag skulle vara ensam ute.

 Jag har varit ute på en pw. Mitt i natten och jag var taggad som fan på att nå mitt mål.
 
Jag gick snabbt i början.  Kändes nästan som att jag var ute på en runda och var sterssad. Jag jagde ju en tid som jag som aldrig har kommit under med bara pw. När jag hade gott min första kilomter på denna natt-pw så klarade jag naturligtvis inte  målet. Jag misslyckades redan på den första kilometern även denna gången. Jag var futtiga 4 sekunder ifrån att klara tiden och nå mitt kilometermål. Fyra sketna sekunder!!! Det kändes surt, men jag visste i alla fall nu att kan jag hålla ett lite högre tempo då kommer jag ju under den där jäkla tiden som jag vill nå på en kilometer.
 
Jag ökade alltså lite trots att jag visste att jag inte kommer att nå mitt mål i natt heller. Jag måste ju få en bra tid på samtilga 4 kilometer som om jag ska klara mitt mål som jag har med min pw. När jag sen hade gått 2 kilometer till då var jag under mitt kilometer mål med 15 sekunder. På den sista kilometern så valde jag att bara skita i det och bara gå i ganska rask takt utan att bry mig om tiden.
 
Det blev en bra pw även denna gången, men jag får ta nya tag när det gäller att klara målet. 
 
 
Jag tänkte innan jag gick ut i natt att jag bör väl bli ganska ensam på min runda. Jag hade fel kan man lugnt säga.
 
Jag möter och går förbi flera personer som bara verkar vara ute och nattvandra. Ingen kör pw eller springer, men jag såg flera stycken som vara ute på nattpromenad. Jag stötte även på en medelålders kvinna som gick höll sina högklackade skor i handen medans hon gick barfota i natten. Hon frågade om jag hade cigg, men det hade jag ju inte. Jag gissar att denna kvinna var påväg hem från krogen och det är ju inte så skönt att gå i högklackat hem om man nu har ganska långt att gå.  Fast när man går barfota kan man ju trampa på glas och annat skit som kan skada fötterna. Varför har inte tjejer typ ett par vanliga skor i sin handväska? Dom har ju så mycket annat i den, men inga skor att promenera hem i under nattens sena timme. 
 
Minst 2 bilar tutade på mig. Jag tror det var på mig i alla fall. Det händer ibland, men det tillhör inte vanligheterna att det sker mitt i natten. Jag gissar att det var bloggfans i båda bilarna som tutade på mig. Den andra bilen som tutade på mig körde först förbi för att sen vända, komma tillbaka och stanna en bit bort ifrån mig. Jag var en bit bort från bilen, men om jag inte såg helt fel på långt håll så var det 2 tjejer som klev ur den  bilen som typ 30 sekunder tidigare hade tutat på mig.  Dom ropade  på mig. Dom var fans av min blogg och frågde om dom fick ta lite bilder med sina mobilkameror med med mig. Det fick dom såklart för dom var ju jättetrevliga och verkade vara snälla och goa liksom. 
 
Under nattens pw lyssande jag såklart också på en dokumentär. Den handlade om den sk KALIXHÄRVAN som handlade om en omfattande tjuvjaktshärva som nystades upp 1983. Nu vet man massor detta också. herregud vad mycket jag lär mig och får uppleva mycket när jag är ute på mina powerwalks.
 
 


Denise Fagerberg!!

 
 

 

 

 
 


Bättre att äta allt ute.

 
Jag har varit ute och fikat lite. Jag har nästan ingen mat hemma längre. Jag handlar nästan inte hem någonting överhuvudtaget. Jag går ut om jag blir sugen på något. Det finns så mycket matställen och cafêer i Vänersborg, och såklart på andra ställen också. Det är bara att välja och vraka liksom. 
 
Allt är bra med att äta mer ute och nästan aldrig hemma. Man får alltid färska grejer. Handlar man hem mat så har man ju ofta bröd liggande i flera dagar och man äter skiten också för man har ju köpt hem det. När man äter mycket ute så slipper man ju mycket av disken. Rätt skönt att slippa söla i vatten. När man inte handlar hem så mycket mat då slipper man ju bära tunga kassar. Man betalkar ju även för mat när man går och handlar. Att man sen ska behöva slita med att bära och laga den också känns ju bara sjukt onödigt. Bättre att bara gå till ett matställe och få allt serverat. Det är jju mer soft liksom. Det är  tråkigt att gå och handla. Jag känner alltid att jag bara vill göra något annat. Handla tillhör ju kategorin vardagligt "trökgöra" och sånt vill jag inte hålla på med för ofta. 
 
När ekonomin sen faller på plats så lär det nog bli ännu mer av det där "softa". Det kostar alla gånger lite mer, men jag äter gott och behöver inte slita med att fixa mat. Jag vill ju inte bli som ett rovdjur som ska jaga för att överleva liksom. Kan få allt serverat, äta gott och gå runt och softa så ska man göra de. Jag sliter ju och kämpar med så mycket annat i min vardag. Men att hålla på och slita med mat och bry mig om att försöka spara lite pengar på att äta  mer hemma... nej det gör jag inte. Där går gränsen. 
 
 
 


Vad ska jag hitta på för att nå mina mål?

 Jag sitter här och funderar över hur jag ska nå mina mål med träning. De mål jag har känner jag att jag snart vill nå för jag står inte ut med att köra powerwalks och gym utan hur länge som helst med samma målsättningar. Jag måste hela tiden inte nya grejer för att jag ska kunna hålla motivationen uppe.
 
Det som gäller nu är att jag med mina powerwalks vill få bättre kilometertider än vad jag går på idag. Jag måste komma ner ca 1 minut per kilometer och jag går ca 4 kilometer totalt när jag kör en powerwalk. Samtliga kilometer måste jag förbättra med dryga minuten för att jag ska nå mitt mål. Jag vill nå mina mål nu så snart som möjligt. Det är väl bara att försöka om och om igen. Ju mer jag tränar ju närmare mitt mål borde jag ju komma kan man tycka. Men det är ju uppenbarligen inte så lätt. Idag tex tyckte jag ändå att jag gick så fort som  jag bara kunde, ändå kommer jag inte ner i tid. Vad kan mer göra? Fler försök är nog det enda jag kan göra. Jag måste ju köra pw för att få ner mina tider. jag kan inte sitta här hemma och sen bara gå ut någon gång ibland och tro att jag bara fixar det en dag utan att kämpa liksom. Då vänder vi på detta istället. Om jag kör en pw på 4 kilometer och så misslyckas jag med att nå mitt mål. Kan det då funka om jag bara direkt efter min första runda kör en runda till på 4 kilometer? Det går förmodligen inte att få ner tiderna den gången , men träning jag får av att gå 8 kilometer istället för 4 kilometer bored ju göra någon nytta till senare powerwalks. Om jag sen väntar  med att powerwalka på ett tag och sen ger jag mig ut på en 4 kilometer lång runda, då kanske jag kan komma ner på dom tider som jag nu strävar efter. Det kan ju gå. För om jag gör 2 bra försök och totalt har kört  pw på 8 km, då kanske jag bara därför klarar att komma  ner den där minuten per kilometer som jag har som mål. Jag kanske kan bli fartblind typ. 8 kilometer är ju alltid tuffare att köra en 4 kilometer. Om jag gör 2 bra försök på en 8 kilometer lång runda då kanske 4 sen kan bli en lätt att fixa om jag är riktigt jävla het just den dagen jag försöker! 
 
På något sätt ska jag fixa detta utan att börja springa. Vad exakt som kommer att funka vet jag inte, men jag tänker fan inte ge mig om jag så ska köra pw 14 gånger i veckan eller mer än så.
 
 
 
 För mig räcker det ju ine att bara köra pw. Jag har mål med gymmet också. Mitt tänk är nästan samma här. Jag måste fan snart klara mina mål där så jag kan komma vidare liskom. Jag står inte ut med att hela tiden sträva efter samma mål vid varenda pass. 
 
Jag måste träna på för att klara mina mål, inget snack om att det är så. Jag har fått en galen tanke precis som med pw:n att om jag kör mer än dubbelt så mycket mot vad jag brukar under några dagar så kan jag kanske efter några dagar av mycket "megamycke" träning  ta lite vila. När man sen efter några dagar igen ställer sig på gymgolvet (taggad och sugen som fan) då kan jag prova att  köra ett kort pass med grym fokus på att nå de mål som jag skulle kunna sätta på ett enda gympass. De megapass jag kör kanske hjälper mig när jag sen kör ett lite kortare pass med bara fokus på att klara av mina mål. Jag tänker liksom att om jag bara tränar, tränar. tränar och tränar så borde jag tillslut sätta mina mål lätt som en plätt. 
 
 
 
  
Man får väl försöka vara flexibel och våga testa nya idêer som jag har. Jag måste i alla fall träna för att jag ska kunna nå mina mål, den saken kan man vara säker på. Hittar jag bara sätt som motiverar mig, då ska jag nog fan kunna nå mina mål också. 
 
Sammanfattning av detta inlägget.
1 Träna 
2 Hålla uppe motivationen
3 Kämpa SOM FAN mot olika mål.
4 Jag ska fixa att nå mina mål på något sätt, och jag ger mig aldrig.
 
 
 


Pratar lite skit också.

 
 


Näst snabbaste.

 
Jag har varit ute på en pw. Det blev mitt näst snabbaste varv. Men jag nådde inte mitt mål. Bättre kilometertider vill jag ha och idag var jag mellan 20 sek och 1 min ifrån de tider som jag vil ner på per kilometer. Fan att det ska vara så svårt att bli ca 1 minut snabbare per kilometer.
 
Men det blev ett bra pass i alla fall. När man tar tiden så skärper man sig och man håller uppe ett ganska högt tempo eftersom man strävar efter bra kilometertider. Jag vill ju vara i närheten av att komma ner på de tider som jag har som mål klara av . Men jäklar vad svårt det är att med en pw komma ner i sekunder och någon minut per kilometer! Fast fixade jag ju i alla fall det näst snabbaste passet, så jag är väl lite nöjd ändå.
 
 
 
 


Jag har ändrat mig en del den senaste tiden.

 Det blir ingen powerwalk i natt. Jag pallar inte riktigt det också just nu. Jag skulle ändå kunna göra ett försök, men det gör jag fan inte. Inte nu mitt i natten. Men i morgon ska jag köra! Och då hoppas jag att jag kan fixa dom kilometertider som jag strävar efter. Det ska väl inte behöva vara så svårt. Jag behöver bara bli ca en minut snabbare på varje kilometer. Jag går totalt 4. 
 
Annars då?
 
Jag känner vädigt lugn och jag har varit så hela denna dagen. Jag känner mig bara som en avslappnad typ. Det är jätteskönt och en bidragande orsak är defentivt att jag nu bara tar en dag i taget. Jag funderar inte på vad jag har att göra om 2 dagar eller till helgen. Jag är så mycket mer fokuserad på nuet just nu än vad jag någonsin tidigare har varit. Jag har ändrat mig massor ju de senaste veckorna. 
 
Jag tar en dag i taget när det gäller allt.  Jag käner då att jag aldrig har så mycket att göra och därför blir jag inte heller stressad av något. Träningen bidrar ju säkert till att jag är mer avspänd, plus då allt annat som att leva i nuet och inte tänka längre fram en just en dag framåt i tiden.  Jag både ser och känner resultat av alla förändringar som jag har gjort, både med träning och andra tankesätt.
 
Jag har inte tränat så här bra, under en längre period på flera år. Jag fick en kickstart på min semester och nu kör jag lika mycket trots att har börjat jobba igen. Jag har nog inte tränat så här mycket  sedan pingistiden. Och det känns ju som att pingstiden då jag spelade själv var för en herrans massa år sedan. Nu känns det  så grymt att jag kör väldigt mycket igen. Det ska bli grymt kul att bara fortsätta och samtidigt få leva livet med en känsla av maximal avspändhet både på jobbet och på fritiden. Når jag mina mål och förverkligar min drömmar också så blir ju livet så nära perfekt man kan komma. 
 
 
 
 


Tisdag ❤️

Jag var uppe tidigt i morse. jag vill ju hinna träna innan jag sätter mig bakom ratten igen.
 
 
 
 
Idag kändes det bra. jag var pigg kände mig i bra form. De övningar som för någon månad sedan kändes tuffa att genomföra, kändes idag ganska lätta att köra. Det man tränar på blir man ju bättre på och förhoppningsvis ger det resultat också.  
 
Jag får se hur det blir med träning efter dagens arbete. Som det känns nu så är jag sugen påa tt köra en pw ikväll, men vi får väl se hur det blir. När jag kommer hem ikväll så har jag ju haft en dag där jag har varit uppe tidig  för att jag ska hinna med gymmet. Jag har också kört lite äckliga soptunnor som på sommaren luktar lite extra mycket av gamla matrester och annan skit. Dessutom har jag haft en arbetsdag som vad jag kan se nu kommer att vara ganska het, om tänker på vad det är för väder ute just nu. Undra om man är sugen på att köra pw när man kommer hem efter demnna dagen har blivit kvällen och nästan natten. Det vore coolt att köra ikväll också, men jag vet inte om jag verkligen pallar det. 
 
 Ha en trevlig dag!
 
 


Inte varje dag.

 
 


Måndag ❤️

 
 
 
Nu har det blivit 3 powerwalks inom 24 timmar. Jag har varit ute nu under förmiddagen. Jag tänkte först att jag skule ta mig bort till gymmet, men jag var mer sugen på en pw. Jag ställde mig på vågen i morse och nu har jag börjat gå ner i vikt igen. Kör jag på nu så måste jag väl snart vara nere på den vikt jag vill vara. Fan va bra det kommer att kännas när jag når målet med vikten. 
 
Nu ska jag äta och slappa innan det är dags för dagens arbete.
 
Ha en trevlig dag !
 
 
 
 


Trick Shots- The Chinese National Team.Det var kul!

 
Nu har man varit ute på en pw igen. Dagens andra runda. Det kändes bra och jag höll ett ganska högt tempo, men jag kände samtidigt att jag kommer inte att göra några grymma kilometertider. Det kändes bara efter några hundra meter att jag inte ens kunde slå dom tider jag gjorde i morse. 
 
Det var i alla fall roligt vara ute och känner inte av att det är jobbigt. Jag går bara ut och har kul liksom. En underbar somarkväll var det och bra att jag orkade med att köra ännu en pw. Motivationen och viljan är det inget fel på just nu i alla fall. Även om jag inte ikväll inte orkade att ens göra ett försök att få bra kilometertider så tar jag mig ju faktiskt ut nästan mitt i natten. Jag känner att det är roligt att träna och håller ett hyffsat tempo under hela min runda på 4 kilometer.  Någon nytta gör ju säkert detta passet, men det viktigaste är ju att jag har kul.
 
 


Hej!

 Hej!
 
Jäklar vad varmt det är! Tropiskt hetta. Jag gillar värme, sommar och sol så jag klagar inte. Jag njuter hellre av det för innan man vet ordet av så kommer höstmörker, kyla och gråa trista dagar. Fattar inte att det finns folk som kan säga att dom inte gillar att det är varmt ute? Det är ju typ som att klaga på att man har för mycket pengar. 
 
 
 
 
 
 
När det gällar mina pengar och min "ekonomidröm" så fick jag in lite extra cash i denna veckan. Nästa vecka kommer ju lönen in och veckan efter den  har jag lite extra sommarpengar som rassalr in på kontot. En del av de pengar som kommer in vid varje enskilt tillfälle sätter jag i min dröm och sen i slutet av december så plockar jag ut mer än vad jag har handlat för. WOW !!!  
 
Grejen är bara nu att jag visste när jag startade detta med lilla dröm vad jag skulle göra med alla pengar som kommer in under detta året. Men nu är det ändå en enda liten detalj som jag inte känner mig trygg med och då blir det en liten del av alla pengar som jag inte kommer att investera vidare. Jag kommer att förverkliga min dröm ändå, men jag fick en "hål" i detta  som jag nu blev tvungen att "täppa" till.  För att jag ska klara min dröm så måste alla bitar falla på plats från början till slut. Får jag minsta bekymmer, eller vill ändra min "plan" då måste jag ha en annan lösning annars sabbar jag kanske allt och får börja om. Det är liksom synkat och ändrar jag på ett ställe då ändrar sig förutsättningarna på ett annat ställe osv.... Det behöver inte bli till det sämre bara för att jag ändrar min plan. Jag tror nog att det är bättre att vara flexibel än att bara bestämma sig för en sak och sen aldrig ändra även om något annat känns bättre. Bättre att ändra ju, om man tycker att något kan göras på ett bätre sätt. 
 
När det gäller min nu uteblivna sk investerig så avstår jag från den eftersom jag inte är säker på att det egentligen är en investering. Vad jag kan se så finns det en risk att jag får betala mer än vad jag får in  och då går jag ju m med back. Det handlar om 6000 kronor som jag nu istället väljer att inte göra ett skit med. Bättre att bara behålla 6000 kronor istället för att försöka göra en investering som jag tidigare trodde att jag skulle tjäna 12 000 kronor på genom att bara handla för 6000 kronor. Men trenden och min känsla säger mig att jag just med denna grej kan förlora hela beloppet på 6000 kronor och för att jag ska klara min dröm i år så får inte det hända. Jag behöver minst dom 6000 kronorna. Jag täpper till hålet genom att bara nöja mig med 6000 kronor in och inget ut.
 
Det är tur jag har sådan koll och är väl förberedd. Det känns som det är därför ändå allt går så lätt. Det kan uppstå ett och annat problem med min dröm, men det löser sig alltid när jag bara stannar upp och tänker till.  "TÄNKA FÖRST OCH HANDLA SEN" är något som jag känner är viktigt att jag håller mig till.
 
 
Allt är annars väldigt  konstigt när det kommer till pengar och ekonomi. Jag spenderar för att tjäna. Jag måste ha pengar för att kunna tjäna pengar och jag kan förlora allt ena dagen om jag gör en enda felberäkning, men nästa dag kan det som va fel dagen innan vara rätt att göra dagen efter och då kan man tjäna det dubbla av de pengar som man kanske dagen innan var påväg att förlora.
 
Alla dessa saker ingår verkligen i min dröm. Dessutom har jag varit så nära man kan komma att helt sabba min dröm. Men jag har inte gjort det och nu har alla "spärrar" släppt och det har blivit så mycket lättare att jobba med denna grej.  Jag räknar ofta väldigt fel, men jag räknar fel åt rätt håll. Jag får ofta in mer pengar än vad jag har räknat med och jag klarar att spara mer än vad jag tidigare har trott skulle vara möjligt. Det konstiga är bara att hur jag än vänder och vrider så kan jag inte förverkliga min dröm förrän i slutet av detta året. Inte ens när allt annat går bättre än förväntat. På ett sät ärdet lite sjukt att det kan vara så i affärer.
 
Nu får det bli en pw igen. Jag körde ju en i morse och nu kör vi igen. jag har mål som jag inte har klarat. Kanske fixar jag dessa mål nu. Dessutom vill jag ju bränna den middag med efterätt som jag unnade mig tidigare idag.
 
Ha en trevlig kväll!
 
 


Söndag ❤️

Bättre powerwalk (pw) idag än förra gången jag var ute. Jag var nog ganska förbannad över min förra pw hade varit så dålig. Nu attackerade jag marken mer och höll uppe tempot. Jag är inte nöjd.  Jag vill ha en snabbare tid per kilometer än vad jag idag har. Som närmast var jag på en km 10 sekunder ifrån på en av dom 4 km jag  kör. I snitt vill jag bli 30 sekunder bättre per kilometer när det gäller rundan på 4 km totalt. Jag ska klarade att få ner tiden med vanlig powerwalk, inte löpning. Jag hoppas att jag fixar detta inna det blir för mörkt och kallt ute. 
 
Man blir verkligen mer motiverad och taggad när man har ett mål med varje träningspass. Även om man inte når målet så kämpar man ju på bättre när man mäter olika värden. Jag har länge varit ganska skeptisk till att mäta mig när jag tränar, men jag har ändrat mig. Nu var jag ju bara 10 sekunder ifrån och logiskt  borde jag ju klara av att nå mitt mål ganska snart. Det blir nu lätt att motivera sig til att bara fortsätta träna. Jag var ju så nära att nå mitt mål denna gången och då ger man ju liksom inte upp.
 
 
Nu ska jag ta en dusch och sen får det bli lite god mat ute.
 
Ha en trevlig dag!
 
 
 


Jag är nöjd ändå.

Slappar mest och tar det lugnt. Mycket känns bra, men såklart är inte allt perfekt. Jag hoppas att jag är ganska nöjd ändå. 
 
Denna dagen har väl inte riktigt blivit som jag har tänkt mig. Jag vet inte hur jag tänkte att den skulle bli heller. Men jag jobbade i natt och jag hade sen tänkt att ta mig bort till gymmet. Men nattjobb sätter sina spår och jag pallade inte riktigt med att ta tag i träningen klockan 04:00 på morgonen. Jag har en gång tidigare i år fixat att ta mig bort efter en kväll och en natt av arbete, men när jag kom hem klockan 03:15 i natt så klarade jag inte det denan gången. Det spelar ju ingen roll. Jag konstaterar bara att jag denna gången inte pallade med att powerwalka på fredag förmiddag, greja under hela eftermiddagen, köra nattpass och sen gymma. Jag fick sova några timmar efter arbetet och sen tog  jag mig bort till gymmet då och körde lite.
 
Det gick inte bra. Jag orkade väl bara hälften av vad jag hade tänkt köra från början. Återigen känner man av att nattjobb sätter sina spår. Men körde i alla fall hyffsat bra under den korta tiden jag var där. Alla pass man kör känns ju inte alltid bra, och blir kanske inte heller alltid som man har tänkt sig och vill. Jag tror alla känner så oavsett vad man tränar, hur mycket och hur vältränad man än är. Jag har själv spelat tillräckligt mycket pingis i mina dar för att veta att ett träningspass kan kännas riktigt jävla skitdåligt medans nästa pass som man kör kan kännas helt perfekt. Jag vet inte hur många gånger jag under pingistiden kunde känna mig sjukt trött och slö innan träning, men senare i pingishallen kunde man ändå få världens bästa träffar på bollen. Tvärtom kunde det också vara. Man var grymt sugen och man kände sig i bra form. Sen kör man ett pass och inget blev så bra som man hade tänkt sig och man fattar inte varför. Allt kändes ju så bra innan, men varför funkade ingenting? 
 
Den träningen jag nu håller på med är jag inte lika bra på som pingisträning. Jag kan bättre hur man sätter olika skruv på en pingisboll, vilka övningar man ska köra för att bli bättre på ett något av alla spelsystem eller de olika slag som finns.  Jag skulle väl egentligen aldrig kunna berätta om allt jag tror mig veta om pingis. Målet är fortfarande att lära mig allt om den sporten innan jag slutar att bry mig helt. Men det är ju ett mål som jag aldrig kommer att uppnå och därför kommer jag alltid på något sätt att fortsätta följa med vad som händer med pingisens utveckling och bara lära mig mer och mer.
 
Jag kan inte lika mycket om styrketräning, specifika övningar för olika kroppsdelar och hur jag på bästa sätt ska få ut max av träningen på gymmet och mina rundor av powerwalks, men känslorna är dom samma kring träningen idag som jag upplevde när jag själv lirade pingis. Vissa pass går bra andra mindre bra. Jag kan aldrig veta innan hur ett pass kommer att funka. Jag kan tro en sak och så blir det precis tvärtom. Så var det när jag tränade pingis, och så är det nu när jag tränar annat också. Jag tycker att jag ändå har hittat några bra tankar kring min träning som får mig att köra på oavsett hur det känns. 
 
Jag har ju mina egna mål med träning. Ibland funderar jag på om jag har nått alla mina mål med träningen än. Svaret blir ju alltid nej. Man har ju satt upp mål och man sätter upp nya mål. Man klarar sina mål, men man har hela tiden nya mål som man vill klara av att uppnå. Med detta tänk måste jag ju bara köra på. Jag kan ju inte nå mina mål som jag har med träningen om jag inte tränar.  Dessutom är träning en färskvara. Du kan ju inte förbli vältränad och hålla dig i bra form om man en dag helt bara slutar. Med dessa tankar kan jag ganska lätt motivera mig till att träna på. Vissa pass känns iblnad otroligt tunga och sega. Men även då får jag ändå ut något av träningen. Dagens pass var tex inte bra. Det kändes jobbigt och jag fick mest kämpa under träningen  Jag orkade egentligen inte hela "vägen". Men nu känns det ändå bra. Jag har en skön känsla av att jag ändå har tränat idag. Det känns bra! Jag är helt säker på att det inte hade känts lika bra nu om jag inte hade tränat tidigare idag. Jag har nog hittat ett bra tänk nu som hjälper mig att bara köra på och hålla uppe motivationen.
 
Vissa mål som jag har och sätter upp kommer jag att klara och andra kommer jag inte att klara. Men jag ska alltid försöka och jag ska bara träna på oavsett resultat och målsättningar.  Jag har kommit ur det där med att jag istället "vilar mig i form". Det är inget man kan göra. Jag vill träna bort känslan av trötthet, både den fysiska psykiska och det kommer jag alltid att försöka göra. Massor av mål har jag med träningen och massor av nya mål kommer jag att sätta upp. För att nå dom, eller bara försöka nå dom så måste man ju bara träna på. Nu kör vi!! Jagvill lära mig allt, men det är ett mål som jag aldrig kan nå. Men jag kan träna på ändå liksom...
 
 
 När det gäller mitt arbete så har jag också där hittat (vad jag tycker) ett bra tänk som kommer att hjälpa mig att orka med mitt arbete på ett bättre sätt än tidigare. Träningen är ju även viktig här. Det blir förmodligen lättare att jobba med att köra buss om man är igång och känner sig bra rent fysiskt.
'
När det gäller det där med att jag inte ska titta för långt fram i tiden på mitt arbetschema så kan jag redan nu säga att det har haft en positiv effekt på mig. Jag har  blivit så mycket lugnare och mer avspänd bara under de senaste dagarna. Jag går ju inte och funderar över vilka tuffa arbetsperioder jag har framför mig. Jag vet ju inte när dom kommer eftersom jag bara kollar en dag i taget. Förut när kollade mitt schama för flera veckor framåt då kände jag bara att jag vill få gjort så mycket som möjligt under min lediga tid. Jag kände ju att jag förmodligen inte skulle hinna med att få gjort någonting av tex vardagligt "trökgöra" när jag har perioder av mycket jobb. På min lediga tid stressar jag då runt med vardagligt "trökgöra"  Träningen blir lidande av det och jag tar inte vara på min ledighet. När sen perioden av mycket arbete kommer då hinner jag inte göra mycket annat och jag har tränat dåligt och sämre tränar under tiden jag jobbar mycket. Det blir liksom en ond cirkel. Stressa på ledig tid för att jag vet att det kommer mycket jobb. Sen har man mycket jobb och efter jobbet blir man ännu tröttare än vad man borde bli för man har ju stressat runt innan på ledig tid. Sen när ledigheten kommer igen så är man helt slut och man vet också att dom tuffa perioderna återkommer eftersom man har varit så jävla duktig och kollat upp detta.  Inte så duktigt kanske?
 
När jag nu inte längre vet mer än en dag i taget så blir jag automatiskt lugnare eftersom jag inte känner av långa perioder av mycket jobb på samma sätt nu. Jag vet inte att jag har dom långa perioderna för jag kollar ju bara en dag i taget och inte längre fram än så. Jag funderar ju heller aldrig bakåt så jag ser ju inte vad jag har haft heller. Principen är en dag i taget´och jag tar den som den kommer. Svårare än så är det inte.  Jag känner redan av alla positiva effekter som detta ger mig. Mycket känns väldigt bra även om inte allt är perfekt, men jag hoppas att jag är nöjd ändå.
 
 
 


Bildblogg

 
 
 
 
 
 


ÄNTLIGEN!!

Äntligen har jag fåt hem ett paket som innehåller en årsförbrukning av mitt "favvogelê". 
 
 
Nu är jakten  på hårprodukter över för denna gången.
 
 


Top 10 Servers of table tennisFredag ❤️

 
 
 
 
Hej!
 
Idag är det fredag och jag har under fömddagen varit ute på en pw. Det gick väl bra även om jag stör mig lite på att det inte går snabbare. Jag förbättrar  inte mina kilometertider. Jag ligger på samma resultat som tidigare mätningar har visat.  Måste jag börja jogga och ägna mig åt löpning istället om jag ska kunna förbättra mina tider? Jag vet i alla fall att jag med löpning såklart slår mina nuvarande  powerwalktider, men springa är inte min grej. 
 
Jag går ju ändå bra och håller uppe ett högt tempo. Jag både ser och känner resultat som är till det bättre. Men jag vill ju också förbättra mig tidsmässigt.  Jag får väl ge mig själv en chans. Veckor av pw framöver med tidtagning måste väl ändå göra att jag förbättrar mina tider så småningom? Jag får ge mig själv en chans och inte vara så hård. Man får hoppas att tiderna blir bättre. Det borde ju bli så tycker jag.
 
 
Nu fortsätter denna dagen med mycket slappa. Ikväll ska jag jobba och efter att det arbetspasset är klart så ska jag försöka att "tagga" bort till gymmet och köra hårt. Om jag nu pallar efter kvällens arbete? Det är (bokstavligt talat) bara att köra. Båt, buss, bil eller träning spelar ingen roll. Kör bara kör....Det är ju i alla fall fredag!
 
Ha en trevlig dag!
 
 
 


En video om samma grej som jag skrev igår.

Jag skrev ju detta inlägget igår om att jag ska sluta titta för långt fram på mitt arbetsschema. Här kommer en video också på samma grej. 
 
 
 
 
 
 


Rina Lindgren!!!

 

 

 

 

 


Torsdag ❤️

Godmorgon!
 
Jag valde att sova ut denna morgon. Ingen träning idag.jag vaknade i morse och hade väldigt ont i magen. Det var då inte bara träningsvärk. Jag valde bara at ligga kvar och somnade om. 
 
Nu ska jag snart jobba igen. Får se om jag hinner äta något. Får väl käka ett äpple fort som fan. Tiden går och jag får skynda mig nu.
 
 
 
 
Ha en trevlig dag!
 
 


Nu ska jag ta en dag i taget

Jag måste sluta att kolla på mitt schema som jag jobbar efter. Jag blir bara arg och på annat sätt negativt inställd till att arbete. Allt för ofta tittar jag på hur jag ska jobba om tex 3 veckor. Man får ju massor med information, men jag har ju ingen nytta av att veta något flera veckor innan ett arbetspass ska börja. Jag ser kanske att jag har en lång dag, upp tidigt och under hela den veckan är kanske varje dag ganska tuff. allt de och ännu mer har jag ingen glädje av att veta och jag kan ínte förbereda mig bättre inför arbetspassen som kommer i alla fall. Dessutom har jag ju allt som oftast massor av jobb innan det är dags att jobba om tex 3 veckor. 
 
Det enda som kan vara bra med att kolla långt i förväg det är när man vill  planerar sin ledighet. Men att sitta här och titta på den ena veckan efter den andra och få reda på hur man jobbar om några veckor, eller månader framåt i tiden gör lätt att man  tycker att allt är så jävla jobbigt. Jag vet ju att jag jobbar heltid och då är det mycket jobb. Vissa veckor kan vara bra med lite mindre jobb, men det behöver jag ju inte heller veta så långt i förväg. Allt som oftast räcker det med att veta dagen före vad man ska göra dagen efter. Det räcker liksom...
 
 
Jag kan idag kolla upp hur jobbar i detalj under hela detta halvåret som nu är kvar av 2014, men inte fan vill jag långt i förväg veta hur många långa och tuffa pass jag har under ett halvår. Inte fan vill jag veta om jag jobbar en hel helg och dessutom måste gå upp tidigt också.  Jag vet ju att jag har sådana veckor och dagar där jag tex kan jobba 6 dagar på en och samma vecka, men inte har jag någon glädje av att veta att den veckan kommer om tex 3 veckor från och med idag.. Jag behöver inte få det bekräftat en extra gång.   Det är ju bara jobbigt att veta detta. Ju längre fram i tiden man kollar desto tuffare blir ju egentligen arbetet. Jag blir bara onödigt mycket negativt inställd till mitt jobb. Kollar jag nu upp vad jag har att göra resten av detta året, då finns ju risken att jag funderar i ett halvår på hur mycket jobb jag har och bara det är ju jobbigt. Kollar jag dagen innan då tänker jag ju bara några timmar på att jag i morgon har en tuff dag (om det nu är en tuff dag). Vad som kommer efter den behöver jag ju inte bry mig om förrän nästa dag liksom. 
 
 
Jag har ju säkert  massor av yrkesverksamma år framför mig. Jag behöver inte kolla upp vad jag har att göra flera månader åt gången. Jag får bara veta onödigt mycket som jag inte har någon nytta av att veta månader innan jag ska köra de pass jag kollar upp. Det räcker alltså att jag kollar en enda dag när jag vill se hur jag ska jobba. Om jag inte ska planera ledighet långt fram så räcker det att jag vet dagen innan vad jag har att göra. Man får ta en dag i taget eftersom man bara kan jobba en dag i taget. Hur mycket jobb jag än har så är det helt omöjligt att jobba mer än en dag i taget. 
 
Nu ska jag nästan aldrig mer titta hur jag jobbar långt fram i tiden. Jag gör det bara om jag ska planera min ledighet. Men även när jag planerar ledighet så behöver jag ju bara kolla dom dagar som det gäller. Jag behöver ju inte kolla allt annat också.  Jag tror att detta kommer att göra mig mer avspänd lugnare. Dessutom gnäller jag kanske inte lika mycket i önödan. Vet jag inte hur mycket jobb jag har om tex en månad då kan jag ju inte gnälla om att den dagen som då kommer är jobbig. Fan va lätt det är egentligen, men man gör lätt allt gärna svårare än vad det egentligen är.
 
 
 
 
 
 
 


Min favvogele!

Jag ska snart "tagga" till jobbet. man får fixa sig i håret mm..
 
Jag behöver köpa hem några burkar av min "favvogelê" 
 
 
Jag köper hos frisören och jag har varit ute på jakt ett tag. Någon har sagt att denna sort ska utgå, men det stämmer inte. Hos en annan frisör var denna burk slut. En tredje säljer inte just denna sorten och en fjärde har flyttat hela sin verksamhet en bit utanför stan och jag orkar bara inte gå för en burk gelê eller två.
 
NU HAR JAG BESÄLLT  EN ÅRSFÖRBRUKNING AV MIN "FAVVOGELÊ" PÅ NÄTET ISTÄLLET. Jag har provat allt möjligt i mitt hår GENOM ÅREN, men denna gelê tycker jag är den skönaste och bästa som finns på markanden. Ingen mer jakt på denna burk behövs nu eftersom jag snart har en årsförbrukning av gelê i brevlådan. 
 
 


Fick ur mig lite ilska.

 
Nu har man kört ett pass. Det gick ganska bra. Jag fick ur mig lite aggressioner sen igår. Den pw jag då körde var jag ju inte nöjd med. Jag slog ju inga nya rekord under gårdagens runda.  Dessutom rasade ju ett hylla ner i morse och det har också fått mig på lite dåligt humör. Det positiva med detta är att jag omvandlade min ilska till  energi och kunde väl kanske då köra lite hårdare än vad jag brukar. Gymmet blev jag i alla fall nöjd med det känns som dagen då är räddad. 
 
 
 
 
 
 


Onsdag ❤️

Godmorgon!
Hoppas allt är bra med er. 
 
Denna morgon började med att en massa böcker och annan skit rasa rakt ut på golvet. Något i bokhyllan satt väl löst och när jag skulle ta en pärm så föll den delen som var över pärmen som ett korthus. Sånt kan tydligen hända också. 
 
Jag orkar inte bry mig om att plocka upp skiten nu. Jag ska "tagga" bort till gymmet och köra lite. Jag ser ju inte skiten som ligger på golvet när jag är på gymmet och tränar och ingen annan ser det ju heller. Jag får se om jag bryr mig när jag kommer hem. Just nu skiter jag i det. Jag vill bara träna.
 
 
Ha en trevlig dag!
 
 
 


En pw i regnet.

Jag har varit ute på en pw. Kändes lite tufft även om jag kämpade på bra i regnet. Och jag gick i alla fall en runda på lite mer än 3 km i ett högre tempo än vanlig promenadfart. 
 
 
 
 


Nöjd över att jag kör på.

 
Nu har jag varit och tränat lite igen. Jag kör på även om jag kanske inte är så grym på detta med gym. Det finns mycket som jag behöver träna mer på om jag säger så. Men just nu är jag ju bara nöjd över att jag kör på minst lika mycket nu som när jag hade semester. Det är bara att försöka hålla i detta och göra så gott jag kan när jag tränar och kämpar med att nå mina mål. 
 


En ledig tisdag.

Godmorgon 
Skönt att man är ledig igen. Bara en dag, men ändå Det känns lite i benen denna morgon efter nattens PW, men jag ångrar inte att jag körde en runda. Det var bra gjort och jag kände mig nöjd efteråt.
 
 
 
 
Nu får det bli gymmet.  Får se vad jag orkar åstakomma där idag. Det är bara att träna på. Full "speed" liksom. Jag försöker hitta alla möjliga sätt att motivera mig på så jag inte ska tröttna. Bara att veta att det kommer att kännas bra några timmar efter träningen motiverar just nu. Det blir då ett sätt att tänka så man blir motiverad. Ett sätt till alltså!  Alla sätt är bra utom dom dåliga och tråkiga.
 
Ha en trevlig dag!
 
 
 
 


Tokyo 2014Natt-pw

Jag vill ju träna minst lika mycket som jag gjorde under semestern. Hur ska jag bära mig åt när jag nu har börjat jobba igen? Jag får köra när jag har tid och framförallt fritid.
 
Jag har nu varit ute på en NATT-PW ! Jag lyssnade denna gången på en dokumentär om kärnvapen. Provsprängningar, hemska bomber och sånt.
 
 
 
 
Jag hade igång träningsappen också. Jag försöker slå lite olika  rekord som tidigare har registrerats i appen RUNKEEPER.  Man får ju tex reda på medelhastigheten per kilometer. Jag kan alltid gå tillbaka och kolla tidigare pw pass och hur siffrorna har sett ut där. Man kollar det bästa och sen försöker man med allt vad man äger och har att slå rekordet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 Det motiverar till träning när tävlingsinstikten kommer fram. Förhoppningsvis kommer mina resultat på tex medelhastighet per km bara att bli bättre och bättre. Så småningom kanske jag kommer till en punkt där jag inte längre kan slå personligt rekord medelhastighet per km genom att bara powerwalka. Jag kanske då måste börja springa. Om jag måste börja springa för att slå personliga rekord i pw, då är jag förmodligen ganska bra tränad och då kommer man nog automatiskt känna sig mer motiverad till att ta på sig löparskor istället för "pwskor" och ge sig ut på jakt mot ännu bättre tider per km. Bara att jag tänker så här gör att man blir motiverad och motvation (som jag har tjatat om hur mycket som helst) är ju skitviktig för mig om jag ska orka träna på under resten av mitt liv, typ. 
 
När jag var ute på min pw nu i natt så mötte jag ett gäng Japaner. Dom gick runt och skratta och tog bilder på buskar, träd, Vänern och båten som drog förbi. När jag mötte dom så slog jag ihop båda mina händer, bugade och sa heyhey. Dom fnittrade då till lite för att sedan buga tillbaka. Hela situationen blev rätt cool ju. 
 
 


Lite ringrostig.

Nu är denna första arbetsdag efter semestern avklarad. Man kan säga att jag kände mig lite "ringrostig". Jag fick tänka till lite extra när jag skulle göra något på biljettmaskinen och en del saker tar lite längre tid att få gjort. 
 
Jag råkade ut för ett antal broöppningar också. Typ varenda gång som jag skulle passera över en bro med vatten under så började det plinga och sen var det bommar ner, bro upp och väntans tider för mig. Sommaren är ju här liksom..
 
 
 
 
 
Nu är man igång med jobbet igen, men i morgon är jag faktiskt ledig. Rätt skönt att ha haft semester,  bara jobba en dag och sen få ledigt igen.
 
 
 


Undra hur detta ska gå?

 
Då var det dags att börja jobba igen. Undra hur detta ska gå? Ni får väl säkert en rapport när jag kommer hem. Hur har arbetsdagen varit? Hur många broöppningar har jag haft? Var det tufft eller lugnt? Vad käkade jag på min rast? 
 
Ha en trevlig dag!
 


#TRICKSHOTVad händer efter semestern?

Nu är min semester över. Jag ska snart gå och lägga mig och i morgon ska jag börja jobba. Tyskland har percis vunnit VM i fotboll. Jag tippade Tyskland när VM startade för en månad sedan. Det är inte ofta som mina tips går in, men även jag kan få rätt ibland. 
 
Min semester har varit bra. Jag har druckit en del skumpa och jag har kunnat göra det precis när jag har känt för det. Det har varit lyx för mig. Jag har också ätit gott och slappat mycket. Jag har njutit av att bara vara ledig. Det har varit så skönt at kunna göra det.
 
Jag har kunnat träna mycket utan att behöva känna någon stress över att jag har någon tid att passa. Jag har tränat nästan varje dag i 4 veckors tid. Jag känner verkligen att jag har bra fart i kroppen nu. Nu gäller det verkligen att jag bara fortsätter att köra på.  Jag måste hitta massor av olika sätt att motivera mig på i framtiden. Jag har fått världens start på någonting som bara ska bli ännu bättre. Jag ska fan nå alla mina mål som jag har  med träningen!  Nu ger jag mig aldrig. Fan ta mig om jag slutar träna.
 
Jag har fått den semester som jag ville ha. Jag är nöjd med hur det har varit. I morgon ska jag tillbaka till vardagen med allt vad det innebär.  Jag ska som sagt träna på, men jag ska också förverkliga min ekonomiska dröm innan detta året är slut. Det blir någon tur till Stockholm i höst. Det blir väl ett annat party (kanske i Stockholm) när man är ledig. Och jul och nyår ska man ju också fira innan detta året är slut. Livet går vidare även efter att man har haft semester. Så är det ju faktiskt.
 
 
 
 


En lista om årets semester!

1. Började 12 juni och öppnade då en cider för att fira.
 
 
 
2. Det blev bärs och mycket fotboll.
 
 
 
3 Powerwalks och promenader!
 
 
 
4 Jag har tränat på gymmet också.
 
 
 
 
5 Fan va dom va bra!
 
 
6. Några goda luncher och efterrätter har det blivit. Detta har varit en "favvo"!
 
 
 
 
 
7. Fylla på med vätska har under många dagar varit väldigt nödvändigt med tanke på värmen.
 
 
8. Jag har ätit jordgubbar (inte bara till glass) och druckit skumpa.
 
 
 
9. Mera PW!
 
 
 
 
10. Mera gym!
 
 
 
 
11. Mera bärs och även 2 ubåtar.
 
 
12. Mera fotboll och även massagestol!
 
 
13. Jag klippte mig och blonderade håret.
 
 
 
 
14. Mouna kontaktade mig. Hon påpekade  för mig hur viktigt det är att jag tränar på!
 
 
15. Jag var med i tidningen VÄNERSBORGAREN!
 
 
16. Jag käkade  onyttigt, men gott!
 
 
 
17 Jag spelade minigolf  som jag inte vann! 
 
 
18. Det har varit mycket pw och gym under denna semestern.
 
 
 
19. Jag "stekte".
 
 
 
 
20 JAG LÄNGTAR REDAN NU TILL NÄSTA SEMESTER.


Bara denna dagen kvar.

I morgon ska jag börja jobba igen efter att ha haft semester i en månad. Det är bara att erkänna att jag helst skulle vilja ha några månader mer av ledighet. En månad av semster går alltid så jäkla fort. Jag har nog  på ett sätt redan nu  börjat jobba igen. Igår handlade jag lite mat som jag  i morgon ska ta med mig till jobbet. Idag har jag kollat hur första arbetsdagen ser ut i detalj. Så man har börjat med detta tänket kring jobbet redan nu. 
 
Idag ska jag städa och göra fint här hemma. Jag vill få ordning och redan nu en gång för alla. När jag har varit ledig så har det inte blivit mycket grejande med städ och sånt. Problemet är väl att jag under arbetsveckorna är ganska slö med sånt också. Det känns alltid som något annat av allt man har att göra är viktigare än vardagliga grejer som tex städning. Men jag kan samtidigt inte se när det blir för rörigt och ostädat i mitt hem, så då tar jag tag i det även jag inte hatr någon lust. Jag mår ju dåligt annars. Lite sammakan det vara kring träningen. Jag kanske inte alltid tycker att det är så roligt att svettas på gymmet eller vara ute och gå, men jag kan inte leva ett liv där jag inte tränar och rör på mig för man mår ju bara så väldigt mycket sämre av att vara en soffpotatis. Bätter då att aldrig sluta träna liksom...
 
 
 
 


Detta har blivit lite av en klassiker.

Jag har varit ute på en långpromenad. Nu vet jag hur lång den sträckan är som jag i flera år har avverkat i ur och skur. Ca 1.2 mil lång är denna sträcka som för mig har blivit lite av en klassiker.
 
 
 
Man borde döpa denna runda till Danneleden. Eller någon kan arrangera en löpartävling som heter Danneloppet eller nåt liknade. Jag gissar i alla fall att det inte finns någon annan människa som har gått just denna sträckan (som visas på kartan) vid fler tillfällen än vad jag har gjort. Jag vet inte själv hur många gånger det har blivit genom åren. Men vi snackar om flera hundra olika tillfällen.
 
 


Favvofrukost!

 
Visst ser det gott ut? Ny "favvofrukost" har detta blivit och nyttigt är det ju också. Havregrynsgröt och så slänger jag på vad jag har. Frukt eller bär och det blir jättegott!  Jag dricker vatten för att jag inte ska få i mig massa onödigt skit av någon annan dryck. Jag vet inte om det finns något i mjölken som inte är bra, fast jag vill inte äta havregrynsgröt utan mjölk heller.
 
Nu ska jag ut på en långpromenad. Jag blev så motiverande av att ha igång appen RunKeeper igår så nu vill jag bara köra igen. Men inte samma sträcka som igår och någon pw blir det inte heller.  Jag kommer att vara ute några timmar nu och det är ju svårt att köra pw i flera timmar liksom. Detta blir en långpromenad och det är ett varv som jag har gått massor av gånger i flera års tid. En klassiker kan man ju kalla detta. Men jag har aldrig kollat  hur långt det är och vad jag har för medelhastighet per km osv. Nu kommer jag att få massor av information på en samma gång.
 
 Fan va kul det kommer att bli och se kartan och alla värden efter denna "megalånga" promenad som jag nu ska ta mig ut på. NU KÖR VI!!
 
Ha en trevlig dag!
 
 


Tankar om tankar som motiverar.

Helgen är igång. Jag har mina sista lediga dagar innan jag ska börja jobba igen. Snart är faktiskt årets semester slut. Tiden går fort kan man bara konstatera.  Jag försöker just nu att inte fundera så mycket över att denna långa ledighet snart är slut. Jag börjar ju inte jobba förrän på måndag och den dagen har jag ju också sovmorgon. Så jag har ju några dagar till där jag kan njuta av att det är semester.
 
Om jag funderar över jobbet så vill jag isåfall tänka på allt som känns positivt med att börja jobba igen. Allt annat som många gånger kan kännas tufft och jobbigt fötränger jag stenhårt, åtminstone ett tag till. 
 
Det som jag är nöjd över med att börja jobba igen det är just att jag har sovmorgon under ganska lång tid framöver. Från och med måndag så har jag 4 veckor där jag i stort sett kan få sovmorgon varje dag. Sen kanske man väljer att gå upp ganska tidigt ändå, men då är det inte för att jag ska köra buss i alla fall. 
 
 Jag har tränat jättebra under hela min semester och jag känner att jag vill fortsätta att träna bra. Frågan är ju hur jag ska kunna klara av att köra på lika bra när jag inte längre är helt ledig? Jag vill verkligen inte falla tillbaka till hur det var innan semestern. Jag har liksom gått förbi den där fasen där jag tränar mindre pass än vad det finns dagar i veckan. En vecka innehåller ju  7 dagar och jag vill i alla fall på något vis träna minst 5 dagar i veckan, året om. Det går om jag bara hittar hur många sätt som helst som motiverar mig på.
 
Träningsapp motiverar: Man mäter sig själv och man ser siffror på vad man har klarat av under träningen. Nästan gång vill man kunna se bättre siffror och då blir det automatiskt att man går och tränar igen, annars kan man ju inte få bättre värden.
 
Viktnedgång motiverar: Mitt mål med träningen just är att gå ner i vikt. Jag kan tänka på att jag inte kan gå ner i vikt om jag inte rör på mig. Det borde motivera mig till att köra på eftersom jag absolut inte vill gå upp i vikt och hamna på den vikten som jag hade för ca 1 år sen.
 
Kolla gamla bilder på mig själv motiverar: Fast tvärtom menar jag då...För ett tag sedan titta jag på  2-3 år gamla bilder  av mig själv. Jag såg väldigt tydligt att jag vägde för mycket och att jag åt väldigt ohälsosamt. Det tänkte man inte på då, men nu vet jag så mycket mer och då syns det.  Jag vill verkligen inte tillbaka till den sk formen som jag hade då!. Om jag vet att träningen jag nu kör hjälper mig att inte hamna där jag var hälsomässigt för 2 eller 3 år sedan, då blir det enkelt att motivera sig själv till att bara köra på. Kollar man gamla bilder där man ser att något är fel, då sätter man fart för att man inte ska hamna "fel" igen.
 
Se att ens träning ger resultat motiverar: Man vill ju bara träna ännu mer när man märker att man får dom resultat som man strävar efter att nå. Det är en grym känsla som är svår att beskriva. Men man vill hela tiden uppleva den känslan om och om igen. För att jag ska kunna gör det, så måste jag ju träna på. Motivationen ligger alltså i att få uppleva känslan av att nå sina mål. Den känslan är grym!
 
Tycka att det är roligt att träna motiverar: Försöka hitta rätt inställning. Intala sig själv att detta är jävligt kul att hålla på med. När det är roligt är det ju också enkelt att motivera sig och finns motivationen då orkar man träna på och jobba med att opptimera sin hälsa. Optimera min hälsa är ju vad jag verkligen vill göra.
 
 
 
 
 
 
 
 


Nu gör hon detta också.

Jag gjorde ju en video igår. Whats in my wallet? Jag gjorde det för att jag vill härma alla som gör en video om vad dom har i sina handväskor. What's in my bag? Det verkar ju vara någon slags trend nu. Men jag har ju ingen handväska! 
 
Nu har Alexandra Nilsson också gjort en video. What's in my bag? Jag tycker detta är underhållande och kul för jag skrattar mycket när jag kollar. Men jag fattar inte riktigt vad jag roas av egentligen. 
 
 
 


RunKeeper!

Jag provade idag  en av alla träningsappar som finns att använda. RunKeeper heter den som jag testade. Jag har aldrig testat förut, men jag ska nog fortsätta ha den igång när jag är ute på pw. Man kör defentivt bättre när man vet att en klocka tickar eller när man hör en röst som regelbundet talar om vilken tid man har per km osv..
Allt blir liksom roligare när man använder denna typen av app under träning, bättre och man håller uppe motivationen. Motivationen är ju väldigt viktig och kan jag bara med hjälp av en app hålla uppe motivationen då är det ju bara att använda den. Appen är ju inte tung att ha igång och bära med sig. 
 
Jag tyckte också det var kul att faktiskt få se hur lång den rundan är som jag brukar gå när jag är ute och kör PW. Nu vet jag att den är ca 4 kilometer. 
 
 
 
 
 
 
I helgen ska ja nog se hur lång den promenadrundan är som jag många gånger tidigare har gått och som jag tror är på över 1 mil. Men det är något som jag bara tror. Nu vill jag verkligen kolla hur lång den rundan faktiskt är. Med appen har jag nu hittat ett sätt till att hålla uppe motivationen. Jag kan nu se mer exakt hur jag utvecklas och allt blir liksom roligare direkt. Jag är glad att jag provade något som jag tidigare har varit lite skeptisk till.
 


Kör så svetten rinner.

 
Har kört ett pass på gymmet också. Ingen vila mellan powerwalk och gym direkt. Jag kom bara hem från en pw och sen packade jag en ryggsäck med träningskläder och "taggade" bort till gymmet. 
 
Det är bara att köra!  Detta var en bra kombination. Jag kör pw som typ uppvärmining och sen går man bara  rakt in på gymmet köra ett pass så svetten boktsvligt talat rinner. 
 


En timme pw!

Idag var jag uppe ganska tidigt och körde pw. När man kollar vädret så kan man ju ana att det blir en het dag. Då är skönt att ha bränt av en pw tidigt på morgonen istället för att man ska gå ut på eftermiddagen. 
 
Jag körde ganska precis en timme. Jag var lite slö den första halvtimmen, men under den andra hälften av den timmen som jag var ute trampade jag på rätt bra. 
 
 
 
 
 


tt Commercial Behind the ScenesVad är detta för video?

 
 
 
 
 


Short workout!

Jag har hängt lite på gymmet ikväll. Jag körde ett ganska kort pass. Jag kände för attträna lite och då är det ju synd att bara sitta hemma och vara sugen. Bättre att bara köra ett pass då. Jag tänkte först ta mig ut på en pw, men det kör jag ju varje dag och två på en samma dag blir lätt tjatigt. Fast ibland kan 2 pw på en samma dag funka och kännas bra. 
 
 
 
 


Min ekonomiska dröm?

 
 
Det går inte en dag utan att jag tänker på min "ekonomidröm". Nu är det bara ca ett halvår kvar och sen ska allt vara klart och jag är nöjd och trygg då med min ekomomiska situation?
 
Jag har gjort några små sk investeringar för att min dröm ska kunna bli verklighet om ett halvår. När jag säger att jag investerar så betyder det att jag har köpt något som jag sen kommer att tjäna "cash" på. Det jag köper stiger i värde och när det har stigit då säljer jag att sälja. Jag kan också låta någon göra något åt mig som jag betalar för och under tiden som det blir gjort som jag inte behöver göra själv så kan jag göra något som jag tjänar mer "cash" på  som jag inte hade kunnat gjort annars. Jag har haft lite olika "högar" med tusenlappar som jag har investerat i olika saker. I slutet av december i år kommer jag att få tillbaka en del av de som jag investerade pengar i. Det vet jag redan nu och det känns rätt coolt. 
 
De pengar som jag får tillbaka täcker sedan sånt som tex olika typer av försäkringar som jag har idag, och som jag har tagit nyligen. Jag behöver alltså inte betala dessa försäkringar som jag idag betalar med min bussförarlön, utan i framtiden betalar jag istället med de pengar jag tjänar på mina investeringar. Jag får alltså en bättre ekonomisk situation än vad jag tidigare har haft  och dessutom känner jag mig trygg eftersom jag har massor av olika försäkringar mot allt möjligt som faktsikt kan inträffa.
 
 Jag hoppas naturligvis att jag inte behöver använda mig av försäkringarna utan att jag bara behöver betala på dom. Försäkringar har man ju bara ifall något tråkigt händer (man vill ju inte att något tråkigt ska hända) som kan bli en fullständig krasch i privatekonomin om man inte har betalat för ett visst skydd mot något. Om inget händer då får jag det bara ännu bättre eftersom jag då kan jobba på och göra mycket som jag tjänar ännu mer pengar på. Tjänar jag ännu mer pengar, jag då blir ju såklart min ekonomiska situtaion ännu bättre. Kan jag inte i framtiden av någon orsak dra in pengar som jag nu gör  då går mina försäkringar in och hjälper mig ekonomiskt plus att jag kan dra nytta av de investeringar jag har gjort. Jag har tänkt igenom detta så noga så jag kan inte ha missat nånting. Jag kommer att få en ekonomisk sitiation som jag kan vara nöjd med och då behöver jag aldrig mer sträva att få det ännu bättre. Jag kan kämpa mindre och leva mer.
Snart har jag gjort de som jag tycker är värt att göra meddetta. Jag måste få in lite mer cash som jag sen förvandlar till mera cash och om ett halvår från nu är man KING. För CASH IS KING liksom... 
 
 
 
 


Onsdag ❤️

Hej!
 
Jag sover längre och längre om dagarna nu. Jag vill kliva upp tidigt och vara uppe. Under desa heta sommardagar hade det nog varit bättre att köra pw på morgonen itsället för under sena förmiddagen. Det blir så jäkla varmt och svetten bara flyter. Men det går bra och jag håller ett högt tempo. Jäklar vilken kickstart jag har fått nu med träningen underdenna semester. Jag funderar bara på hur jag ska kunna hålla i detta nu när jag nästa vecka börjar jobba igen. Jag får hoppas att jag hittar alla möjliga sätt att motivera mig på.
 
 
 
Jag vet inte vad jag ska hitta på idag annars. Det är ju fotboll ikväll och jag hoppas inte att dagens match blir lika tråkig som gårdagens match blev. Jag höll på Tysklnad och dom vann ju, men det fanns ju ingen spänning eftersom Tyskarna fulltsändigt utklassade Brasilien. Oj, nu börjar jag prata fotboll också här på bloggen. Jag brukar inte vara så intresserad av denna idrott. Men jag är ju ändå imponerad av elitidrottare i största allmänhet. Och nog fan är fotbollspelare elitidrottare som tränar fruktansvärt hårt. Klart man är imponerad. Dessutom är det väl nu som VM verkligen börjar bli intressant, även om jag inte bryr mig så mycket om fotboll egentligen.
 
Men jag har ju sen länge tippat att Tyskland kommer att vinna hela VM och det kan jag snart göra mig en "hacka" på.  Kanske kan man dra in lite "cash" på att killar springer runt i solen och sparakar boll. Det vore kul och det blev så! På söndag natt vet jag om jag tjänar lite extra eller inte.
 
 


Nittaku ITTF Pongcast - June 2014Slappar och kollar fotbollen.

Jag sitter här och kollar fotbollen. Eller rättare sagt: Jag kollar när Tyskland spelar fotboll. Helt sjukt att det står 5-0 till Tyskland redan efter första halvlek. 
 
 
Det som jag tycker är kul det är att jag efter Tysklands första match i detta VM faktiskt sa att Tyskland kommer att vinna hela VM. Jag tror att jag har sagt det i en videoblogg eller skrivit det redan för några veckor sedan här på Dannebloggen. Det är ju inte säkert att jag får rätt, men till final går dom ju. Det kan man väl lugnt säga även om det är en halvlek kvar. 
 
 
 
 
 Behöver man kolla på andra halvlek? Spännande är det ju inte längre, men det kan ju vara roligt att se om det blir 7 eller 10-0 till Tyskland.


Cool Selfie.

 
När selfie är coolt. Let me take a graffiti selfie.


Tankar om årets semester.

Det känns lite vemodigt när jag tänker på att jag bara har denna veckan kvar av årets semester. Jag känner mig däremot inte besviken på hur denna semster har varit. Jag har gjort allt de som jag innan sa till mig själv att jag skulle göra. Träna och röra på mig mycket var de som gällde.  
 
Jag tror det var det enda som jag verkligen lovade mig själv innan semestern att jag skulle göra. Jag är nöjd med hur jag har kört på med gym och pw och jag tror att jag nu denna veckan kommer att träna bättre än vad jag har gjort under någon annan vecka i år. Det känns just nu sjukt bra när jag kör och motivationen är på topp. 7 dagar denna veckan av rörelse och träning borde inte vara några problem så det siktar jag på att klara. 
 
 
Det blev ingen resa och jag hade inte förväntat mig att jag skulle fixa någon heller. Jag har inte pengar till sånt just nu. Jag prioriterar ju annat.  Jag sparar  pengar till att förverkliga en dröm som innebär jag, om jag vill sen ska kunna resa och ta semester före och efter  jag har min semester på sommaren. Det känns som att det är värt att skita i att åka på en  resa under detta året om jag från och med nästa år får ett ekonomisk situtation som innebär att man kan ta semster och dra iväg långt bort några gånger per år, under kanske resten av livet. Om jag gör sånt återstår ju att se, men möjligheten kommer defentift  att finnas efter att jag har förverkligat min ekonomiska dröm. Det känns coolt.
 
Jag känner väl inte för att börja jobba nästa vecka för man har det ju väldigt bra just nu, men samtidigt är det väl bra att allt blir som vanligt igen. Man har ett jobba att gå till och man får mer vardagliga rutiner, det finns väl något som är bra med de också. Jag är glad över att jag inte behöver gå upp sjukt tidigt när jag börjar jobba igen. Jag jobbar eftermiddag och kväll 2 veckor i rad. Jag får nu ta vara på de sista dagarna av min semester. På söndag säger jag hej då till min semster och börjar jobba igen. Det känns lite vemodigt redan nu, men några dagar till kan jag njuta av underbara lediga dagar innan jag kommer att börja längta efter ny ledighet igen.
 
 
 


Jag fiskar efter personlig utveckling.

Idag kan jag nog inte säga att jag var ute på en pw. Jag kallar detta nog mera en rask promenad. Jag orkade väl inte riktigt köra så hårt som jag gjorde igår, men det känns ju bra nu eftersom jag hela tiden är sugen att köra på med promenader, pw och gym. "POWERDANNE" liksom... 
 
 
 
Jag hade som vanligt en berättelse om något i öronen som jag gick och lyssnade på under min promenad. Jag lär mig massor på alla dessa olika historier som jag hör berättas om varje dag. Jag ska väl inte ha några djupare tankegångar kring detta. Jag bara konstaterar att jag lär mig massor av att lyssna på vad andra har att säga. Det blir som att fiska efter sånt som har hänt, och ta vara på det man fångar, för att sen använda det själv till sin egen personliga utveckling.  
 
 


Tisdag ❤️

 
Godmorrgon! Jag har fått en bra start på denna dagen. Jag har sovit länge och sen startade jag denna dag med att äta lite havregrynsgröt och jordgubbar. Nu ska jag ta mig ut på en pw igen. Jag borde kunna köra ännu bättre med tanke på att jag har ätit en perfekt frukost!
 
Ha en trevlig dag!
 
 
 


WTF!!

 


Betfair - This Is PlayTrött och mörbultad.

 
 
 
 
 
 
 Jag är bara för trött nu och det kommer säkert att märkas i detta inlägget.. Haha! Trött är jag, men jag kommer inte att kunna sova för jag är liksom inte trött på det sättet. Jag känner att jag inget orkar göra för hela kroppen känns mörbultad, men sova nu kommer jag inte att kunna göra heller.
 
Jag fattar inte! Jag är trött, men jag kan inte sova. Jag tränar för att orka mer, men idag i alla fall så orkar jag mindre. Varför är det så? Jag har ju egentligen inte gjort något annat än att köra en riktigt jävla grym pw. Kan inte allt bara var enklare? Typ, är man trött så kan man sova och tränar man så orkar man mer och det kan sen få göra mig trött så att jag kan sova när det är natten. 
 
I morgon ska jag köra på igen! Motivationen är ju på topp, trots att jag på ett sätt känner mig som ett lik. Jag vill egentligen gå ut redan nu köra en "power-pw", men riktigt så galen får jag inte vara. Jag kan inte gå ut och köra pw nu när klockan snart slår midnatt med min mörbultadade kropp. Tänk om jag går halvägs och inte orkar mer. Hur ska jag då komma hem när jag då har blivit trött och bara vill sova? 
 
 


Nu kör vi!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Ursand Resort Camping!

 Efter min POWERWALK med i ett ruskigt tempo och en ännu ruskigare histora om hur en fängelsevistelse i Bolivia så tyckte jag att det var dags att käka lite. Jag gick till en av mina flera "favvorestauranger" som jag har i denna stan.
 
När jag satt och käka där så ringer farsan och frågar om jag vill hänga upp till Ursand och lira lite minigolf. 
Det kan jag vara med på tänkte jag och vi blev ett gäng på  7 pers som "taggade" upp till Ursand Resort och Camping.  Det är självaste Bert Karlsson fixar och grejar här nu och det märks väl med tanke på vad som nu finns där. Det är ju kul att det händer och har hänt grejer på Ursand i alla fall. Det kan man väl vara ganska säker på att det gör när Bert karlsson är i farten.  Vattenrutschkanor och stutsmattor lite överallt mm. Det är rätt coolt tycker jag.
 
När det gäller hur det gick i minigolfen så kan jag väl säga att bollen rullade inte riktigt som jag ville. Det var 14 olika banor och jag lyckades gå runt på 50 slag. Det blev ingen hole in one utan som bäst fixade jag någon bana på 2 slag och som sämst blev det 6 slag. Jag och brorsan blev delad 3 och brorsans tjej vann över oss allihop. Syrran gick runt på 48 slag, bara 2 slag bättre än mig och brorsan och hon blev alltså 2:a. De övriga slutade på en delad fjärde plats, så ingen blev sist. Jag är inte nöjd med min insats för jag vill alltid vinna och jag försökte verkligen, men det var ju trevligt i alla fall. och Ursand Resort och Camping har ju blivit ett riktigt coolt "place" sen Bert satte fart. Det tycker jag i alla fall.
 
 
 
 
 
 
 


Tur att jag gick ut på en pw i morse.

Det har varit en lång dag.
 
Jag har även idag hängt med mina syskon. Känner att det är bäst att passa på och umgås med dom när jag har möjlighet att träffa båda samtidigt.  Det är inte många tillfällen per år annars som vi kan träffas och det beror väl på rent praktiska skäl. Vi lever våra liv i helt olika städer, på mils avstånd från varandra. 
 
 
Idag började jag denna söndag med en "POWERWALK". Jag hittade en nytt sätt igen att motivera mig på, men jag återkommer om det i en videoblogg. 
 
 
Med ännu ett nytt tänk för att hjälpa mig att hålla motivationen uppe så höll jag ett ruskigt högt tempo under 60 minuter . Det var nog så nära jogging som man kan komma. Jag hade såklart mina lurar i öronen också, och ska vi stanna kvar vid ordet ruskigt så kan man verkligen säga det om den dokumentär som jag lyssnade på under dagens runda.
 
Den handlade om en kille som heter Jonas. Han åkte till Bolivia där han skulle  göra ett jobb som han trodde skulle ge honom mycket pengar när han kom hem till Sverige igen.  Men det sket sig kan man lugnt säga och han blev kvar i Boliva. De han sen berättar om är bara så ruskigt så jag är glad över att jag hörde på hans historia i morse istället för att tex lyssna nu ikväll. Hade jag suttit här och lyssnat på hela denna historien nu ikväll, då hade jag  inte vågat sova själv denna natten. Nu har det ju gått över 12 timmar sen jag hörde detta, så nu har chocken liksom lagt sig och jag tror att jag kommer att kunna sova i natt.
 
 
 


(Over And Over) And Again!

 Resorna jag gjorde 2011 kan jag minnas tillbaka på. Om och om och om igen. 
 
 
 
 
 


Nattblogg!

 Jag sitter här mitt i natten och skapar ett blogginlägg. Det är ganska skönt och varför ska jag gå och lägga mig när jag ändå inte är trött.-
 
Jag har kommit hem efter att ha varit ute med brorsan, syrran och deras respektive. Farsan och hans fru var också med. Pappa fyller år i morgon och det var väl lite därför vi var ute i kväll.  Vi  käka lite gott. Jag tog en burgare och som dessert blev det lite kanel- basilika inlagda jordgubbar och vaniljglass.
 
 
 
 
Efter middagen blev hem och kolla fotbollen, matchen mellan Holland och Costa Rica. Jag höll på fel lag ingen. Jag hoppades att Costa Rica skulle vinna eftersom dom är lite underdogs, om man säger så. Men så blev det inte och jag har känt under detta VM nästan varenda lag som jag håller på förlorar. Men jag vill ju att dom mindre nationerna i fotbollen ska läxa upp dom stora och ikväll var det ju nära, men så blev det inte. Holland vann ju efter att matchen avgjordes på straffar. 
 
 
Jag har haft en bra kväll. Det är alltid roligt att träffa både brorsan och syrran. Det är alltid lugnt och avspänt. Man har en trevlig kväll och det är ju så det ska vara.
 
Får se om jag sover nu eller sitter uppe ett tag till.
 
 


My Darkest Days - Sick And Twisted AffairBra att ha när man träffar en brud!

 
 
 
 


.

HA EN GRYM KVÄLL OCH EN TREVLIG HELG!
 
 
 


Fredagsmys!

 
 
 
 


Fredag ❤

 Tjena!
 
Jag har varit ute på en pw igen. Nu är tempot i kroppen bra. Jävlar vilka grymma varv man har kört nu den senaste tiden! FEEL POWER liksom!!
 
 
 
 


Cool Table Tennis Commercial

 
 


Perfekt väder för en pw!

Regn och rusk gjorde att jag i morse strunate i att gå ut på en pw. Jag tänkte att jag väntar till eftermiddagen. Blir vädret bättre kan jag ju alltid gå ut då och skulle det fortsätta att regna så kan man ju alltid ta sig bort till gymmet.
 
Det blev ett perfekt väder för pw nu under eftermiddagen. Sol, vind och inte för varmt. Det är ett bra promenadväder tycker jag. Jag höll ett bra tempo under hela min runda. Jag blev nöjd med dagens träning idag också helt enkelt.
 
 
 
 
Idag lyssnade jag på en dokumentär som handlade om Boforsaffären. Det som jag verkligen gillar med denna historien är den delen som handlar om Ingvar Bratt. Han var mannen som avslöjade att Bofors hade sålt vapen till Dubai och Bahrain. Bratt fann hemligstämplat material som visade att leveranserna hade gått till Dubai och Bahrain och det var inte lagligt att sälja vapen till dessa länder.

Idag finns det en lag , lex Bratt (SFS 1990:409). Den innebär bl a att anställda får röja företagshemligheter som avslöjar brottslighet på ett företag. Ingvar Bratt, cool snubbe liksom. Tänk om man kunde få en lag uppkallad efter sig själv. Lex Danne, undra vad den då skulle handla om?

 


Bildblogg

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Varför finns negativa tankar.

Det blev en tur det gymmet tidigare idag också. Jag är nu glad för att jag gick till gymmet och fick tränat lite. Jag tänkte först att jag skulle strunta i det, men jag trotsar den negativa tanken och "taggar" bort till gymmet och kör i alla fall.
 
 
 
När jag då får en tanke om att jag kanske ska strunta i det så känner jag att det är fel. Min doktor säger att jag inte ska sitta stilla eftersom det är så extra viktigt just för mig att jag rör på mig.  Jag vet också att även om jag inte känner för att träna så känns det ju ändå  väldigt bra efter ett träningspass. Motivationen och drivet ligger ju då i att köra på så att man får känna den där sköna känslan efter ett hårt träningspass.  Dessutom vill jag ju vara i farten och träna mycket och då ska jag väl försöka att just vara i farten.
 
När jag sen kör på gymmet  så får jag för en sekund nästa tanke som jag på ett sätt bara tycker är skit. Jag känner för att bryta passet lite tidigare än vad jag innan har planerat, men sen får jag känslan av jag ska minsann ska köra klart och göra det bra. 
 
När jag ändå kör trots att jag får lite tankar om att jag typ ska "softa" istället för att träna, då är det ju såklart bra!  Men jag avskyr att jag inte bara kan köra utan att får dessa tankar om att jag kanske ska  "tagga" ner och vila istället. Men man blir ju  motiverad av känslan att jag faktiskt kan trotsa alla negativa tankar och bara träna på ändå. Blir jag mindre motiverad om de negativa tankarna inte finns? Jag har i alla fall   kommit över den där känslan av att det är jobbigt att träna. Det känns bara gött nu när man tränar och rör på sig!  Varför dyker dessa negativa tankar upp hos mig när det mesta ändå känns sjukt bra? Där har jag något att fundera på, fast jag tänker ju mycket även när jag egentligen inte har något att fundera på överhuvudtaget.
 
 
 


DET KUNDE HA HANDLAT OM SKOR.


Jag har varit ute på en pw i någon timme. Jag tryckte på lite extra idag för att känna hur det kändes. Jag höll uppe tempot ganska bra under 45 minuter och sen "taggade" jag ner igen. Orakade alltså inte riktigt hela vägen att köra hårt, men väl i 45 minuter. Nästa gång jag kör kanske jag orkar i 46 minuter och nästan gång kanske 47 osv... Tillslut så sätter man en timme och kanske mer än så. Det är bara att köra på och förska utvecklas och bli bättre och bättre. Jag gör så gott jag kan liksom... 
 
 
 
 
 
 
 
Efter min runda gick jag till en viss restaurang och hämtade lite mat. När jag skulle gå hem så stod typ fem st av sådana där jobbiga försäljare som vill stoppa allt och alla i stan. Man är ju förmodligen inte ens i stan för att bry sig om just det dom säljer. Dom vet att man förmodligen skiter i vad dom säger, men man gör ett försök i alla fall mig om jag nu råkar komma i deras väg.
 
Den typen stod nu mitt i stan och jag gör då typ en skarp högersväng och går runt ett kvarter. Jag slipper då att krocka med dessa försäljare. Jag tar liksom en omväg förbi dom och slipper då vara otrevlig och bli på dåligt humör en solig dag i juli.
 
 
 
 
 Samtidigt som jag var ute för att röra på mig så lyssande jag på en dokumentär som kunde ha handlat om skor och skomakare. Det hade ju passat bra eftersom jag var ute och körde pw. När man kör pw så är det ju inte fel att ha ett par riktigt bra skor. Nu handlade väl inte denna dokumentär riktigt om skor, knappast ens om skomakare. Men det var bra och spännade lyssning i alla fall. Dokumentären handlade om "SKOMAKARLIGAN".
 
 
 
 


Just nu!

Är ute på en powerwalk!
 
 
 
#avskildhet #mittishottaheiti #tystnad #härochnu #stillhet #stängerav #pw
 
 


Onsdag ❤️

Godmorgon!
 
Även om man får läsa VÄNERSBORGAREN med förstoringsglas så är i alla fall jag med i denna veckans tidning. WOW !!! Det känns stort!! 
 
 
 
Jag ska ta mig ut i solen på en PW! JAG SKA KÖRA EXTRA HÅRT IDAG! Efter alla tankar kring vad Mouna nu har sagt så får jag väl försöka göra större förändringar, på de förändringar som jag nu under ett år  redan har gjort. Det är ju naturligtvis bra att man försöker utveckla både sig själv och det man syslar med. Man ska ju inte köra fast i något och tro att det sen föralltid är det enda rätta att göra. Jag tror mer på att man ska vara flexibel och nyfiken liksom, men vad ska jag nu hitta på som inte är det gamla vanliga? Vad kan jag, och vad känns motiverande? Jag är ju ganska lurig som person så jag kommer säkert på något.
 
 
 


Skönt att ha och längta kommer jag att göra.

Nu ska jag sova!   I morgon tar jag nya tag igen. Det är fortfarande skönt att ha semester. Jag kommer nog att känna så ända tills denna semster är slut. Sen när man börjar jobba då kommer man att längta till nästa semester. Men så behöver jag ju inte känna just nu för jag har ju 2 veckor kvar av denna semestern.
 
GOOD❤️NIGHT
 
 
 


Nya undersökningar väntar.

 
 
 
 
 
Jag har haft lite mailkontakt med Mouna nu i dagarna (senast idag). Hon började med att berättade för mig att Scilife clinic har följt upp lite olika värden  under dom senaste månaderna som kort sagt gäller mitt hälsotillstånd. Vissa av dessa värden var för ett år sedan ganska höga och dom fortsätter tyvärr att vara för höga. Hon ville nu veta lite hur det går för mig när de gäller dom förändrinngar i min livstil som jag under året har gjort.
 
Hon sa också att det snart är dags för mig att göra en ny årliga undersökning och där ska man följa upp ALLA värdena. Vad exakt de är för värden vet jag egentligen inte. Ska jag kunna fatta allt med hela denna "hälsogrejen" så måste jag ju vara utbildad läkare.  Jag fokuserar bara på de jag vet att jag kan göra själv för att mina värden ska bli bättre. Resten hjälper Mouna och Scillife clinic mig med.
 
 När det gäller den årliga undersökningen (som kommer att äga rum i september)  så skriver Mouna att man kommer följa upp mina värden. Och därefter ska jag sätta mig ner med henne igen och diskutera vad man konkret kan göra för att alla mina värden ska bli bra.
 
När jag skrev til Mouna så berättade jag så mycket jag kunde om vad jag har klarat av att göra för bra förändringar och vilka resultat de har fått. Jag berättade också vad jag tycker är svårt med att ändra på livstilsfaktorer. Vissa saker är ju svårare än andra att ändra på liksom. Mouna svarade då att hon ändå tycker att jag är duktig som även tänker till kring de som inte är så lätt att ändra på när det gäller livstilsfaktorerana ur ett hälsoperspektiv. Hon skriver också att det som nu blir viktigt är att jag och hon hittar ett sätt som  optimerar min hälsa. 
 
Jag är så glad över att jag för ganska exakt ett år sedan nu kontaktade Scilife i Stockholm! Mycket bättre hjälp kan jag ju inte få när det gäller förbyggandet av allvarliga sjukdomar. Jag får än idag kritik av mängder av sk förståsigpåare som säger att detta med Scilife bara är skit, men förmodligen har ingen av dom som vräker ur sig negativ kritik ens varit i näreheten av att genomgå denna typen av hälsoprogram. Därför behöver jag ju inte ens lyssna med ett öra när dessa kritiker bara säger saker utan att egentligen veta någonting. Mouna är bara hur grym som helst! Det känns lyxigt verkligen få hjälp av henne! Och jag är bara så glad för det.
 
 
 


Pantamera!Kan jag svepa en bärs?

 
 
 


Ärlighet vara längst.

 Jag har varit ute på en PW! 90 minuter i solen blev det. Det kändes som jag hade ett bra "steg" idag. Bra steg, fokus och "power" under denna förmiddags "powerwalk"!
 
 
 
 
 
 
 
 
Man hittar ibland en del när man är ute och bara går. Pantflaskor eller burkar burkar ju inte vara helt ovanligt att jag hittar när jag är ute på promenad eller PW! Jag rotar inte i papperskorgar eller kollar överallt om jag hittar pant, men inte allt för sällan så ligger det bara precis på vägen där jag går ,eller lite vid sidan av. Då plockar jag med mig den. Det är ju en rätt skönt  att kunna tjäna lite pengar på att man bara är ute och går, även om det bara är 1 krona. 
 
Idag hittade jag ingen pant, men en patientbricka låg väldigt synligt vid vägen och skräpade i naturen. En patientbricka innehåller ju nästan alla uppgifter som finns att hitta om en person. Personnummer, namn, adress och telefonnummer står ju klart och tydligt på brickan. Hamnar den brickan hos någon som kanske inte är fullt lika ärligt som jag är, då kan ju faktiskt ägaren av brickan få sin identitet stulen. Polisstationen låg inte så långt ifrån där jag var ute och promenerade så jag lämnade in brickan där. Jag kunde naturligtvis ha skickat hem brickan med post till ägaren, men nu gjorde jag inte det. Nu när brickan är hos polisen så hamnar den väl inte i kriminella händer i alla fall. Frågan är om polisen kontaktar ägaren. Allting står ju på brickan, men dom jhar ju säkert massor av upphittade grejer på stationen så det skulle väl vara ett heltidsjobb att ringa runt eller på olika sätt försöka få tag i ägare till upphittade saker som har lämnats in.
 
 
Efter att jag hade varit ute på min PW och lämnat in en bricka till polisen så blev jag hungrig. Bara att hämta lite mat då. När jag stod utanför Koppargrillen och väntade på att dom skulle öppna så kom det förbi en kvinna som var journalist. Hon frågade mig om hon fick ställa 1 fråga och ta 1 bild. Det har jag inget emot sa jag. Det blev sen 4 frågor och 3 bilder, men det spelade ju ingen roll. Allt var ju över på 2 minuter ändå och frågorna handlade typ om vad jag har för "favvoplace" i Vänersborg. Efter att ha ställt sina frågor och tagit bilder med en kamera som säkert kostar 25 000 kronor så tackade hon så mycket och gick vidare. 
 
 
 
 
En bra start på denna dagen med en bra och fokusreda pw! Jag brukar ju lyssna på dokumentärprogram när jag är ute för att röra på mig. Idag blev det så också. Nu tror jag att jag vet anningen om lögnerna och mycker kring den försvunna DC 3:AN som försvann 1952. Regeringen sa ju kanske inte riktigt sanningen om vad som hade hänt då, men man kan lätt konstatera att sanningen alltid kommer fram. Därför är det en obestridd sanning att "ÄRLIGHET VARAR LÄNGST"!
 
 


Måste bara komma ut!

 
 
Godmorgon!
Känner att jag måste röra på mig nu direkt. Efter allt grejande igår med allt möjligt utan så vill jag bara träna mycket idag. Får se om jag orkar med gymmet sen. Nu får det bli en PW! Jag måste bara ut, få igång kroppen och känna att nu jävlar kör vi!!
 
 
 
 
 


Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE