Bättre, bättre och bättre

 
 
Jag spelar bättre och bättre. Sen det helt värdelösa passet som jag spelade för ett tag sedan så har efter den katastrofen spelat bättre, bättre och bättre.
 
Jag är nöjd med kvällens pass. Jag satte många forehandsattacker raka vägen och det ger ofta poäng direkt. Jag flyttade också motståndare mycket i sidled. Den taktiken hade jag tänk på innan kvällens pass, och det kändes bra när jag fick just den detaljen att stämma ganska bra.  Jag är nöjd med kvällens pass. Det är bara att fortsätta  träna på. Allt blir bättre, bättre och bättre.
 
 


Järnvägsbron - Vänersborg

 
 
 
 
 
#http://www.vastsverige.com/sv/visittrollhattanvanersborg/products/46512/Klaffbron-Tyska-bron-i-Vanersborg/
 
# http://www.expressen.se/gt/kultur/golden-gate-kopia/
 
 
 


.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Tisdag ❤️

Skönt att vara ledig igen. Ledig helgen och jobba en dag och sen ledig igen. Helt ok schema liksom..
 
Jag har idag återigen varit ute på en pw. Skönt att rensa skallen lite. sitter man bara inne i hemmet kan det lätt bli för mycket grubblande. Dessutom slöar man ju till om man inte rör på sig. 
 
Det blev en liten runda på några km. 
 
Jag såg en "knegare" högt upp under bron där. Det gäller att inte vara höjdrädd när man får ett sånt jobb att ta tag i.
 
Här var det mysigt att gå runt och bara rensa skallen på alla möjliga tankar som man tänker kring.
 
 
Man kommer liksom undan från stan och slipper se stress och jäkt. Fast man behöver inte gå så långt för att hitta en fin fridfullplats med lugn och ro.
 
Ikväll ska jag lira lite pingis också. Jag ska göra allt jag kan för att jag ska bli nöjd efteråt. Jag vill inte upprepa det skitpasset som jag spelade för ett tag sedan. Jag är fullt inställd på redan nu att jag måste göra ett fan så mycket bättre pass än då i alla fall. Det tror jag nog att jag ska lyckas med, sen får man se hur långt det räcker och hur mycket bättre jag spelar.
 
 


Vem är jag? Vad föredrar jag om jag får välja?

 
 
 
Vem är jag??
 
Singel
Busschaffis
Bloggare 
Pingislirare
Kämpande
Drömmare
 
Vad väljer jag??
 
 Glass/ Godis
Gelê / Spray
Sommar / Vinter
Sjunga / Dansa
Julafton / Födelsedag
Bok / ljudbok
Brun-utan-sol / Solarium
Få pengar / Tjäna pengar
Katt / Hund / Fågel
Jordgubbar / Hallon
Godis / Frukt
Vatten Läsk
Kaffe / Te (Inget av de)
Gym/ Pw (just nu i alla fall)
Havet / Pool
Sova / Vaken
Dag / Natt
Gå / Jogga
Göteborg / Stockholm
Vänersborg / Trollhättan
Patong/ Amsterdam / New York
Tomat / Gurka
Korv med mos / Hamburgare med pommes
Bio / Film hemma
Melodifestivalen / Idol
Skräck / Komedi
Mörk choklad / Ljus choklad
Spontan / Icke spontan
Dusch / Badkar
Balkong / Altan
Sola / Bada
Hotell/ Tälta
Bil
/ Buss / Flygplan
Villa / Lägenhet
Lullig / Full
Öl / Champange
Smsa / Ringa
Iphone / Android
Vänsterhänt / Högerhänt
Få kuddar / Många kuddar
Pingis / Tennis
Fotboll / Innebandy
AC/DC / Iron maiden
Kött / Fisk
Sex / Frukost
Fest hemma / Fest borta
Renovera själv / Ta hjälp av hantverkare
 Måndag ❤️

 
 
 Jag har varit ute på en pw. Jag lyckas inte slå något personligt rekord eller liknade, men jag höll ett ganska högt tempo i alla fall. Kör på bra nu så ska jag nog till sommaren kunna komma ner på tider kring mitt personliga rekord. 
 
 
 
 
Får se hur den månadgen fortsätter. Jag har jobb i eftermiddag och innan jag ska ta tag i arbetet så slappar jag väl mest. Jag har inte så mycket planer utan jag tar allt lite som det kommer. Jag vill ju leva i nuet och då ska jag väl också göra så. 
 
Om jag ändå ska titta framåt så kan jag väl säga att hela denna veckan känns ganska lugn. Jag jobbar lite varannan dag fram till helgen. Jag har jobb hela påskhelgen, men hade det varit en "vanlig" helg med arbete så hade den varit betydligt tuffare än vad den nu blir. Jag varje dag på helgen som om det vore söndag. På "pappret" är det mycket lugnare att köra söndagspass än det jag normalt brukatr köra på tex fredag och lördag. 
 
Ha en trevlig dag!
 
 


Nu vet jag mer om Skogshyddan.

 
 
Jag har varit ute på en promenad. Nu känner jag mig faktiskt inte så sunkig längre. Jag passade på att lära mig lite om Skogshyddans cafê och sommarservering när jag var ute och promenerade.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Söndag ❤️

Godmorgon.
 
Det är en bra och lite dålig morgon på en samma gång. Det som är dåligt är ju att jag känner mig lite sunkig, men det som är bra är att jag nog hade varit ännu sunkigare om jag hade valt att gå ut igår på party. 
 
Jag hade planerat att gå ut igår. Men när jag funderade en gång till på hur kvällen och natten förmodligen skulle bli så ångrade jag mig. Vissa personer som sa att dom skulle ut ändrade sig också och då kände jag att jag inte ville heller. Idag är jag väldigt nöjd med det beslutet. Jag känner mig ju ändå lite sunkig just nu och jag hade ju förmodligen känt mig ännu risigare nu om jag hade valt att ha gå ut och festa hela natten också. Dessutom tror jag att det hade blivit misslyckat med tanke på omständigheterna igår. Dubbelsunkig känsla hade ju det blivit nu då. Tur att man har lärt sig genom åren vad man gillar och inte så att man utan tvekan lätt kan betsämma sig om man ska ut eller inte.
 
I natt sprang jag runt här i lägenheten och ställde om mina klockar. Fan vad många man har! Tur att några av alla klockor man har ställer om sig automatiskt. Nu är det alltså sommartid då.
 
 
 
Nu får det snart bli en långpromenad så man kommer i form igen. Jag ska äta frukost först. Om det nu blir en riktigt långpromenad så vill jag inte gå långt på tom mage. Det blir bara jobbigt om jag nu väljer att gå någon mil eller liknade.
 
 
Ha en bra söndag!
 
 
 
 
 


Släcka lampan och kolla frimärken

20.30-21.30  är det ju dags för Earth Hour! Glöm inte att släcka lamporna ikväll för miljöns skull. 
 
 
Det är också frimärkets dag idag.  Denna dag kommer väl lite i skymundan för Earth Hour. Men kl 20.30 ikväll skulle vi ju alla kunna tända ett stearinljus och sen kan var en av oss sitta i en timme och kolla in våran frimärkssamling som vi såklrt alla har år 2015.
 
Jag vet inte när jag postade något senast där jag behövde sätta på ett frimärke. Jag gissar att det var på den tiden då jag var timanställd busschaffis och var tvungen att trycka på ett frimärke på mina  kassakort som skulle skickas in till a-kassan. 
 
 
 


Dagens lunch!

Måndag
 
Tisdag
 
 
 Onsdag
 
 
Torsdag
 
 Fredag
 


Jag ska lära mig att acceptera att det är så.

 
 
 


Fredag ❤️

I morse var jag pigg. Jag var uppe och skuttade redan klockan 07:00. Vad händer? Jag var inte ens trött när jag gick upp så tidigt. 
 
Jag håller på nere i tvättstugan och jag har även nu under morgonen hunnit vara ute i verkligeheten. Det blev en powerwalk på ca 4 km och jag lyssnade samtidigt  på Verkligheten. 
 
 
 
 
 
 
Det jag har kvar att göra denna dag är att bli klar i tvättstugan. Jag vill göra en liten videoblogg där jag ska prata om en grej som jag bara ska lära mig att acceptera. Jag måste ju fixa lite med maten också. Sen har jag arbete. Och sen får jag en ledig helg igen.
 
Ha en trevlig dag!
 
 
 


Shopping!

Jag har köpt lite nya kläder. Jag ville ha lite mer att ha på mig i vardagen liksom. Jag blev jättenöjd med de jag köpte idag!
 
 
 
 
 


Igår

 
Det har blivit kallt igen. Det kände jag av när jag gick hem i natt. Jag trodde att det bara skulle bli varmare och varmare nu, men så blev det inte. Nu har det börjat snöa också. Man kan alltså inte hänga in vinterjackan än. Jag vill ha värme, sol och vår nu, men de får man tydligen vänta ett tag till på. 
 
När jag gick till jobbet igår så träffade  en pingislirare på stan. Vi pratade lite om framtida träningspass. När man håller på med pingis så är man ju ganska beroende av att andra också tränar samtidigt. Man kan ju inte träna själv liksom. Träna vill jag göra så länge som möjligt. Jag har hört att vissa i klubben vill träna på ett bra tag till. Jag kör på så mycket jag kan och så länge någon annan vill. För så är det ju. Jag kan ju inte träna pingis själv liksom. Man måste hela tiden ha någon annan att träna med. 
 
 Jag hade en ganska lång arbetsdag igår. Men jag kunde gå hem en stund på rasten igen. Jag gillar det där att jag kommer bort från jobbet lite grann mitt i passet. Varje dag vill man inte ha det så, men ibland är det rätt skönt. Sitter man och har rast på jobbet så blir man ju bara påmind om den där busskörningen och mycket  kring den. Jag vill ha rast när jag har rast och jobba när jag jobbar. Inte bara jobba, tänka och prata jobb hela tiden. Hinner man gå hem sen stund så är det väldigt skönt och det känns då som att den tisden man arbetar går lite fortare.
 
När jag satt här hemma på min rast så fick jag veta att det kommer att bli mer renovering av min lägenhet snart. Det är den bostadsrättsföreningen som jag bor i som ska fixa lite nytt i min lägenhet. Det känns bra för jag var ju är ju på gång att göra en del själv (även om det inte händer så mycket just nu) och nu tar istället min förening tag i lite av de som jag själv annars hade tänkt att göra i framtiden. Föreningen hjälper mig lite på traven med min dröm! Det är ju bar att tacka och ta emot. Det kostar mig inget och jag behöver inte fixa och greja med det själv. YES!!!
 
 
 


Jag har tagit bort dannebloggen på facebook

Jag har lagt ner min facebooksida som jag har haft ett tag vid sidan om denna bloggen. Den hette just Dannebloggen.
 
Jag tyckte det var för tråkigt att pilla med den  och därför tar jag nu bort den. Det ska ju vara kul, annars är det ju meningslöst. Jag fick inget tillbaka på att ha den sidan. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Ångrar mig lite nu

Våffeldagen är det ju idag. Jag firade den med lite våfflor som efterrätt. Fast jag ångtrar det lite nu. Det känns lite som jag för åt mig på detta.
 
 
Orkar nu fira alla dagar som finns? För ett tag sedan var det ju tex bussföraarnas dag. Andrar dagar som jag känner till är byta lösenordsdagen. Ostkakan har ju tydligen en egen dag också. Det finns ju någon dag där man äter semlor osv... Orkar man bry sig om allt. Knappast. 26 mars är det tydligen  dialersystemens dag. 27,världsteaterdagen  28, Earth Our och frimärkets dag. På första april när man ska luras och se upp så man inte själv blir lurad så är det samtidigt National Walking Day. 
 
Jag kan hålla på i evigheter. Man skulle kunna ha ett ganska späckat år om man vill ha mer att göra. Det är ju bara att bry sig om alla dessa temadagar. Man får ligga i om man ska orka bry sig om alla dessa tema dagar liksom.. Idag brydde jag mig för jag har ju käkat våfflor, men nu har jag ångrat mig. Nästa år skiter jag nog i våffeldagen.
 
 Dom tror att jag har blivit sambo

Svenska pingisförbundet verkar tro att jag har blivit sambo med en pingisspelare. Varför har jag annars fått två pingistidningar med posten :)

 

 
 
 

 En brud ville blåsa i min visselpipa

 


Se och lära och träna på

German Open avslutades idag. Jag sitter och kollar på ett litet klipp från dagens herrsingelfinal. Två av dom absolut bästa i världen lirade i den. Jag skulle gärna vilja vara i närheten av att ha deras fotarbete eller fenomenala kontroll i det höga tempot som dom spelar i. Massor med slag som dessa spelare utför är bara hur perfekta som helst, enligt mitt sätt att se på pingis. Bara att se och lära och  träna på.
 
 
 


Scandalbeauties !!!

 
 
 


Jag har tänkt och tänkt

 Alla möjliga människor har genom åren valt att berätta sin historia ur sitt eget perspektiv. Många skriver en bok, eller berättar sin historia för någon annan som skriver boken. Jag tycker det kommer ut självbiografier på löpande band. Alla vill berätta om sitt liv. Hur ser man själv på det liksom.. 
 
Jag har tänkt och tänkt på detta för egen del också. Ska jag också skriva ner min historia? Hur ser jag på allt som jag har upplevt genom åren. Vad är mitt syfte med att jag berättar min historia? Går det att skriva ner den på ett bra sätt så att det passar till bloggen?
 
 Jag har tänkt mycket på detta med att skriva om hela mitt liv. Tanken är att jag ska skriva om typ allt som känns värt att berätta om som handlar om mitt liv, från början och fram till den dagen då jag känner att nu har jag skrivit ikapp allt och jag  har bara framtiden kvar ta tag i. Tanken är inte att jag ska skriva en bok i första hand, utan jag vill blogga och publicera på Dannebloggen. Jag har ju min Danneblogg och varför inte använda den till att en gång för alla skriva ner  ordentligt vad jag faktiskt tänker på när det gäller mitt liv, mitt enda liv. 
 
Min självbiografi i bloggform föder naturligtvis massor av tankar i mitt tänkade huvud. Om jag väljer att skriva så vill jag verkligen känna att jag vet vad syftet med detta är. Jag kan säga direkt att det handlar om att jag ska må bra efteråt. Om jag tror eller märker att jag mår sämre av detta då kommer det inte att bli någon publicering. Det finns ju inget syfte med det om jag mår sämre efteråt av att skriva och publicera.  Under skrivandets stund så kommer jag att kunna veta om jag vill visa för allt och alla vad jag har skrivit eller inte. Man kan ju skriva, utan att publicera också. Det viktigaste med detta är att jag ska må bra. Det kanske räcker med att bara skriva för sig själv och sen får jag ett avslut på framförallt alla grubblerier. Detta blir kanske en form av terpi. Jag tror att skrivandet är bra att använda sig av när  man ska vill lägga mycket bakom sig och få ett avslut på framförallt sånt som har varit fruktansvärt jobbigt att leva med och gå och tänka på. Men allt behöver ju inte alla veta för att jag själv ska må bra. Det kan jag ju göra ändå.
 
Genom åren finns det mycket som jag  grubblat över. Ibland har jag mått dåligt och ibland har jag mått bra över de jag har tänkt på. Om jag skulle välja att publicera min historia så blir det kanske väldigt självutlämnade. Där släpper man ju lite på en princip som jag har haft med mitt bloggande genom åren. Jag vill ju inte bli för privat. Men det känns omöjligt att hålla väldigt mycket privat för sig själv, samtidigt som man sitter och lägger upp hela sitt liv i bloggform.  
 
En annan princip som blir svår att släppa på  är ju det där med att jag gärna inte vill blogga om någon annan person än mig själv. Men även här blir det ju svårt om jag ska skriva om hela mitt liv.  Man går ju inte igenom livet ensam och ska jag sitta här och berätta om väldigt mycket om hur jag ser på mitt liv  och dom personer som jag har haft med att göra  så känns ju även den principen om att mest bara skriva om mig och ingen annan svår att hålla. Man har ju liksom  människor runt omkring sig själv som påverkar ens liv på ett eller annat sätt . Det blir svårt att inte ta med dom om man nu vill skriva om sitt liv. Man kan ju naturligtvis skriva på ett sätt som gör väldigt många andra människor anonyma. Men det går ju inte med allt. Mycket går ju att kolla upp väldigt enkelt även om jag inte skulle skriva vem det handlar om. Och då blir det ju ganska meningslöst att försöka dölja vem det handlar om. Jag måste alltså ta ställning till om jag ska bryta några av mina principer som jag har haft med mitt bloggande i alla år. Är jag osäker på om det är ok, då ska jag ju inte publicera i alla fall.
 
 En del människor har jag redan berättat delar ur min historia för. I vissa fall har jag inte blivit trodd. Jag har ofta fått höra kommentarer som: Jag känner hen. Hen skulle aldrig säga eller göra så... Man behöver naturligvis inte tro på mig, och varje männsika väljer ju att tro på det den själv vill. Det jag kan säga är att allt som jag väljer att skriva om kommer att vara sant. Om sen vissa människor inte väljer att tro på de, eller vill säga att de jag skriver inte är sant så är det upp till var och en. Folk tror jag vad dom vill och vi är ju alla olika och ser saker och ting på olika sätt. 
 
Jag har redan skrivit och publicerat  en del saker ur mitt liv här på bloggen vid tidigare tillfällen. De då har valt att skriva har  i en del fall varit ganska självutlämnade, men jag känner inte något obehag av det jag tidigare har skrivit och publicerat. Jag känner också att jag kan stå för precis allt.  På många sätt har det varit skönt att få berätta. Skönt att faktsikt på ett aktivt sätt få ett avslut på en del händelser i livet som jag bara har ägnat för mycket tid åt att grubbla över. Bloggen har varit till hjälp för mig där, inget snack om det.  När jag nu känner att detta på många sätt har funkat då ska ju fortätta med det. Funkar det inte är det ju bara att lägga ner. Funkar det så är det ju bara att köra vidare och ösa på ännu mer. 
 
Om man ska ta detta en dimension till så kan jag ju skriva mängder av blogginlägg om hur jag ser på mitt liv som bloggare. Bara pga av mitt bloggande så har jag ju fått utstå och vara med om både det ena och det andra. Mycket har förvånat mig och mycket har varit precis så som jag har tänkt mig. 
 
 
 
Jag har genom åren försökt att hitta min väg i en på många sätt galen värld. Precis som jag tror att vi alla försöker göra. Jag vill naturligvis inte få ett avslut på livet, men på alla grubblerier kring det liv jag har levt. Att bliogga om det tror jag är en bra lösning. Vad som var rätt kommer jag inte att veta förrän efteråt. Undertiden får jag lite på mitt eget omdömme, leva i nuet och se framåt. 
 
 
 


Appen "BRANDRISK ute"

 
http://www.dinsakerhet.se/brandriskute/


Fredag ❤️

Rätt skönt att veta nu att man är ledig 3 dagar. Hela denna veckan har varit bra med bara 2 dagar av arbete. Jag värderar ju ledigheten högt så därför känns det extra bra. 
 
Jag var ute på en pw under solförmurkelsen idag. Hade det inte tjatats om detta i morse på tex tv så hade jag inte tänkt på att solen bara gick i moln typ kl 09:45. 
 
Det var skönt att vara ute på en pw. Jag gick över en bro och sen under samma bro. Tog ett varv på en stig i skogen och sen upp över samma bro igen när jag skulle gå hem.
 
 
 
 
Det blev en timme pw i ett ganska högt tempo. Innan jag skulle gå ut så tänkte jag fram och tillbaka på om jag ska strunta i det idag eller inte. Men det är nog allt som oftast bättre att köra på än att strunta i det. När jag tänkte så då gick jag ut.
 
Allt för många gånger så har jag ju tänkt tanken att jag skiter i att röra mig eller träna idag. Sen struntar man i det en gång till och en gång till osv.. Tillslut lägger man av, och jag vet hur jag mår då. Bättre att köra på. Nu är jag ju nöjd över att jag tog mig ut. Och jag hade säkert ångrat mig senare idag om jag inte hade tagit mig ut på en pw.
 
Ha en trevlig helg!
 
 


Funderar över verkligheten.

Jag gillar att lyssna på många olika dokumentära berättelser på radion. Just nu lyssnar jag mycket på Verkligheten i P3. Jag tänker ofta när jag hör detta program att vad skönt att jag inte har upplevt, och förmodligen behöver  jag inte uppleva något liknade. Fast samtidigt kan jag inte låta bli att arg över hur otroligt orättvis och hemsk verklighet vi lever i. Jag kan också tycka att verkligheten är fantastisk, rolig och vacker på många sätt. Vi lever i en på många sätt konstig verklighet och alla försöker ju hitta sin egen väg.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


.

 
 En "pytt"!
 


Torsdag ❤️

Godmorgon!
Drömde om en nära döden upplevelse i natt. . Jag blev tvingad av min bästa vän att jag skulle gå ut på en gammal skranglig bro av trä som hände mellan två höga berg. En riktigt rutten bro och jag blir tvingad av min bästa vän som helt plötsligt har blivit en rutten människa. Lite läskigt känsla när jag vaknade. Jag pratade med denna person igår som jag drömde så hemskt om innan jag vaknade till idag. Jag tycker fortfarande om min vän för jag kan skilja på vad jag drömmer om natten och hur det egentligen ligger till i verkligheten. Men jag hatar att drömma mardrömmar och det är tur att man inte minns allt man drömmer om när man ligger och sover. Man kommer ju bara ihåg det som man drömde om precis innan man vaknar. Allt annat minns man aldrig. Tur är nog det.
 
Under denna förmiddag blev det en pw igen. Motivationen finns där och för att jag ska orka fortsätta så tror jag det är viktigt att jag går olika rundor varje gång jag kör. Under min förra period av mycket pw så gick jag mycket samma runda, typ varje dag. Det är ju såklart lätt att tröttna som fan då. Nu när jag har kommit igång med detta igen så vill jag att det håller i sig fram till hösten i alla fall. För att jag ska klara detta så måste jag hela tiden hitta olika sätt att hålla uppe motivationen. Variera rundorna är en sak som jag kan göra.
 
 
 
 
Nu är det mest slappa och sen ska jag ta tag i min enda kvarvarande arbetsdag för den här veckan. Skönt att få ta helg redan ikväll!! 
 
Ha en trevlig dag!
 
 


Onsdag ❤️

 Skönt att ha en ledig dag till.
 
Hela onsdagen har mest gått åt till att slappa, tagga ner och bara ha det lika bra som jag hade igår kväll. Då satt jag ju här hemma och tog några glas skumpa och fick massage. Bara att fortsätta att ha det bra idag. 
 
Jag känner av gårdagens pingisträning. Den sitter i på något sätt som jag har svårt att förklara känslan av, men bra känns det i alla fall. Typ träningsvärk, fast ändå inte på något sätt.
 
När jag vaknade i morse så var jag ganska snabb med att ta mig ut på en "Powerwalk". Jag inbillar mig att det blir lite bättre fart på mig när jag tar mig ut på pw efter att jag har spelat pingis gansak kort tid innan. Jag rider liksom på vågen av de resultat som jag får ut av pingisträningen, och pga den så får jag ut max av min pw också. 
 
 
 
 
 
Tanken är väl nu att jag ska träna och röra på mig lite mer igen. Man kan ju börja och köra lite mer av allt och sen öka stegvis.  Nu är det ju vår och ofta fint väder så då kan jag förmodligen motivera mig mer till att köra mer pw än vad jag har gjort den senaste tiden. Pingisen fortsätter jag väl med ett tag till även om säsongen börjar lida mot sitt slut. Hur jag kör på med gym vet jag inte, men det blir väl att jag hänger mer där också hoppas jag. Finns motivationen så tror jag att jag kan köra på med vad som helst. 
 
 


Dags att ta tag i disken.

 


Flyttat mig till stolen

Rätt skönt att sitta i massagestolen efter kvällens träning. Jag har ju rätt möra ben som måste få en behandling.
 
Ha en trevlig kväll!
 
 
 


.

 
 


Ledighet och bubbel!

 
Ledig imorgon också. Unnar mig säkert flera glas bubbel ikväll innan jag somnar ikväll.
 
 


Inte bra men bättre

Hemma igen från pingisträningen. Kvällens pass var kanske inte bra, men bättre än det jag körde i torsdags.
Jag har en bättre känsla nu efter detta passet. Tre saker skulle jag ju tänka extra mycket på ikväll och det gjorde jag ju också.
 
 
1 Tänka pingis
2 Spela avspänt
3 Röra på fötterna
 
1. Jag hade huvudet med mig hela tiden. Jag tänkte mycket på var jag ska placera bollen och jag utnyttjade hela bordet när jag spelade. Det som annars händer ibland är att placerar bollen för mycket på ett och samma ställe. .Varaiationen är viktig att tänka på eftersom man ska göra sånt som blir överraskande för motståndaren. 
 
2. Jag var mer avspänd denna gången också. I vissa lägen spänner jag mig lite väl mycket, men under större delen av detta träningspasset så spelade jag avspänt och fint. 
 
3. Jag rörde extremt mycket på fötterna. Var det något som jag fan skulle göra ikväll så var det just att jag skulle hålla igång fötterna. Jag rörde mig mer än va jag brukar. Jag ville överdriva mitt fotarbete. Komma rätt till bollen för att jag sen ska ha större chans att få ut max av det slag jag väljer att göra. Slag som egentligen är ganska enkla kan bli svåra när man inte är igång och rör sig. Det var defentivft inget fel på mitt fotarbete ikväll. Riktigt snabb var jag. Det kändes riktigt bra!!!
 
 
 
Jag är nöjd med kvällens pass. Allt satt inte klockrent, men i det stora hela så funkade de mesta så jävla mycket bättre ikväll än i torsdags. Nu känner jag mig inte så jävla dålig längre. Jag kan om jag bara tänker, slappnar av och rör ordentligt på fötterna.
 
 


Full fokus på kvällens träning.

 
 
 
 
 
 


Tvätta är ju så tråkigt.

Jag har tvättstugan just nu, men det är ju så tråkigt att tvätta. Får försöka göra något så att det blir roligare i tvättstugan.
 
 
 
 
Heter det tvättstuga förresten när man tvättmaskinerna står i en sunkig källare? Det är ju liksom ingen stuga där tvättmaskinerna står. 
 
 


Tisdag ❤️

 
 
 
Skönt att få vara ledig och dessutom veta att jag bara har en dag kvar av arbete på hela denna veckan.
 
Idag har jag såklart sovit ut. Slappat lite efter att man kom upp ur sängen. Jag hat tagit en promenad ute i solen och när jag sedan kom hem så lagde jag lite mat. Allt i lugn och ro liksom. 
 
 
 
 
 
Det har kommit in lite pengar. När jag fick se detta idag så fattade först ingenting.  Jag bryr mig ju inte så mycket längre om "cash" om de pengar som man spenderar i vanliga vardagen.  Jag är ju nöjd med hur jag har det och jag har det bra liksom. På något sätt räcker det. Men man kan ju ändå inte alltid låta bli att fundera när man får in extra pengar som man inte riktigt just då har räknat med.
 
Efter lite funderande så kom jag på att pengarna som jag fick in nu  är bara ännu ett resultat av de investeringar jag gjorde förra året. Jag får liksom lön för mödan nu. Allt kämpande med att fixa min privatekonomiska situataion är nu värd varenda minut som jag har kliat mig i huvudet för. 
 
Ikväll ska jag lira lite pingis och jag hoppas att jag spelar mycket bättre än förra gången. Det var ju så katastrofdåligt! Usch, det senaste passet vill jag inte en tänka på. Nu är det bara full fokus på nästa pass osm gäller. Det ska bara gå bättre och  jag sk göra allt jag kan för att det ska bli skitbra, och inte tvärtom.
 
Ha en bra dag!
 
 
 


Brottas lite med gamla demoner.

På ett sätt känns det rätt skönt att bara ha taggat ner lite. Under de senaste månaderna så har jag ju tex spenderat ganska mycket cash. Det har väl inte varit några problem så för förra året drog jag ju in så sjukt mycket mer cash än vad jag någonsin har gjort under något annat år i hela mitt liv. Klart man kan leva lite på den grejen nu. 
 
Men i längden så håller det ju såklart inte att ha mer utgifter än vad man har inkomster. Det håller ett tag, men inte i evigheter. Därför vile jag bara tagga ner det där lite. Det gäller att komma ner på jorden igen och dra in lite cash innan jag fortsätter med något igen. 
 
Jag har inga större problem med detta egentligen, men jag brottas ändå lite med gamla demoner. Jag tänker att något mer kan jag ju göra liksom. Igår när det under någon timme var lite tufft på jobbet så tänkte jag att jag bara villle komma bort ett tag. Man kanske skulle ta sig en resa, typ till helgen. Komma bort lite i några dagar och ha det bra liskom.  Fast nej!! Jag måste ju tagga ner lite och inte hela tiden vara "på väg" någonstans. 
 
Jag får den där tanken. Jag kanske bara ska göra ... men jag slår bort tanken ganska snabbt och går tillbaka till att jag måste "tagga" ner ett tag. Jag har inga problem med, men någon sekund ibland så får jag en tanke bara. Jag brottas liksom med gamla demoner om att jag hela tiden ska vara på väg att göra något utöver det gamla vanliga i vardagen. 
 
Jag har väl pengar till allt möjligt fortfarande och jag skulle väl kunna spendera rätt friskt ett bra tag till. Men det känns mer rätt och bättre att komma ur "spenderarbyxorna". Risken är ju annars att man står inför en situation där man måste "tagga" ner. Då blr det kanske inte lika lätt. Jag är gärna upp och flyger ibland, men jag måste ju landa också och fylla på med energi. Annars kraschar man ju. 
 
Planking...
 


Gör små framsteg med mitt "leva i nuet"

 
Helgens arbete är över och denna helg är ju på "pappret" den tuffaste arbetsperioden som jag har på detta schemat. För att vara det så kände jag ändå att det var väldigt lugnt att jobba. Känns rätt skönt man kan säga att dom lite tuffare dagarna av jobb inte känns mycket jobbigare och stressigare än de övriga jobbdagarna på mitt schema. Jag har det jävligt lugnt på jobbet på något sätt. 
 
Det är väl lite hur jag väljer att hantera dagarna också som gör at det känns ganska avspänt och lugnt. Jag befinner mig hela tiden i nuet när jag jobbar och dessutom planerar jag inte sönder mina dagar i förväg. jag tar mer mina arbetsdagar som de kommer. 
 
Jag känner att jag ganska länge har tjatat och strävat efter att försöka vara mer i nuet och inte tänka varken för mycket bakåt eller framåt. Men jag lyckas alltid klockren att leva efter dessa principer. Jag tänker däremot mycket på detta. Men jag har ju en gång i tiden varit en person som aldrig levde i nuet. Och jag planerade även allt, samtidigt som jag var superstressad över hur många olika grejer som helst. Det tar ju sin tid att vända på ett sådant betende. När jag väl blev medveten om att jag måste lära mig att leva mer här och nu så har jag gjort små framsteg hela tiden. Först börjar man liksom att ta det lugnt och vara avspänd. Sen slutar man och ångra saker. Inse att man är den man är idag pga av allt de som man har gjort tidigare i livet. Sen är det bara att komma till insikt om att jag duger som den lilla killen jag är. 
 
Jag gör små framsteg hela tiden i detta som handlar om att man bara ska "tagga" ner lite och inte ta livet på för stort allvar. Sluta kämpa och börja leva liksom. LEV NU!!
 
 
Skönt att denna helgen är över och at jag hantera den så bra. Nästa vecka jobbar jag nästan ingenting. Hur skönt som helst. Snacka om att "tagga" ner. Från 6 dagar arbete denna veckan till nästan ingenting nästa vecka. Jag kanske kan åka till Paris och kolla på Eiffeltornet. Eller så nöjer jag mig med det som finns i Vänersborg (Lilla Paris)
 
 
 


Jag hörde allt på radion igår.

Det var ju final i Melodifestivalen igår. Jag jobbade ju hela kvällen så jag kunde ju inte se på tv. Jag fick följa allt på radion istället.  Måns vann tydligen hur lätt som helst. För mig personligen så gillade jag att höra Mariette och jag hoppades hela kvällen på att hon skulle vinna. Jag gillade även Isa faktiskt..
 
 
 
 


Denna veckans gnäll

 


Fredag ❤️

 
 
Har haft en ganska lugn fredag. Jag har tvättat lite kläder, käkat lite god fisk och slappat massor i massagestolen. Nu ska jag snart ta tag i lite arbete. Den klart tuffast perioden av jobb på mitt nuvarnde schema börjar snart, öhhh.
 
Jag såg förresten på jobbet tidigare veckan att det låg lappar på borden i fikarummet  om utbildning  igen. 3 olika dagar kunde man välja på. Men vad jag förstår så var det frivilligt om man ville gå eller inte. Eftersom jag inte gillar när jag måste gå på utbildning eller kurs så kommer jag ju inte att välja att gå om det nu är frivilligt. Jag har ändå fått frågan i veckan om jag inte ska dyka upp på denna utbildningen. Då skulle jag ha varit där igår i så fall.  För mig var det så självklart att svara nej så jag tänkte inte ens i en sekund på om jag skulle svara ja. 
Jag tycker det är tillräckligt med sådana där kurser och utbildningar som jag som bussförare måste gå på. 
 
Ni får ha en fortsatt trevlig dag!


Hoppas det blir fler säsonger av Brottskod.

Jag skrev ett inlägg i oktober 2013 att jag hoppas att det kommer fler nya avsnitt av tv-programmet Brottskod på TV3. Igår visades det sista avsnittet av säsong 2 i denna tv-serie som jag gllar jättemycket. 
Nu skriver jag igen att jag hoppas det kommer fler nya avsnitt, en säsong 3 i denna tv-serie.
 
 


Gårdagens pingis gick skitdåligt

 
Lite seg idag. Jag tränade lite pingis igår och det gick inte bra.  Jag hade liksom ingen bra träff och jag rörde mig ganska dåligt. Man blir lite besviken på sig själv när man känner att man har spelat skitdåligt. Speciellt när förra passet kändes riktigt bra för en vecka sedan.
 
Man kan ju naturligvis inte spela bra jämt. Det vore ju konstigt om jag kunde det. Även om man spelar bra en längre period så kommer det tillslut en dag, och kanske en period där man spelar betydligt sämre. Eller som igår, bara  skitdåligt.
 
Någon bra förklaring till varför det inte gick bra med pingisen igår har jag inte. Jag kan bara säga att känslan var att jag spelade väldigt dåligt och det kan ha med brist på intresse och motivation att göra. Kanske kan det vara så att man har lite för mycket tankar på annat samtidigt som man ska försöka fokusera vid pingisbordet. Då brukar jag normalt sett spela ganska dåligt. 
 
Det som ändå känns bra det är ju att oavsett om jag spelar bra eller skitdålig pingis så är ju träningen bra för min hälsa. Pingis för mig idag handlar ju  om att det ska vara kul och att jag ska gör något  som är bra för min hälsa.. Jag tränar ju liksom inte pingis längre för att jag ska vara bra igång när jag ska tävla eller spela seriespel. Jag tränar ju inte heller pingis för att jag ska bli en bättre pingisspelare.   Jag får ju vara glad om jag ligger på samma nivå  och inte blir sämre för varje år som går.
 
 Den pingisträningen som blir av, oavsett om den är dålig eller bra vid tillfället är ju alltid bra för min hälsa.  Det är ju i alla fall något positivt som jag kan ta mig från gårdagens annars helt värdelösa pingisspel från min sida. 
 


Slappar i massagestolen och kollar tv.

 
 
 


Torsdag ❤️

 
 
 Underbart med en solig och för mig ledig dag! Jag har fått gjort ganska mycket på väldigt kort tid. Saker man tidigare har skjutit framför sig tog jag tag denna torsdag. Det är ju bara att ta sig ut på stan och göra sina ärenden liksom. Det tog ju bara någon halvtimme. Varför skjuter jag så lätt saker framför sig? Denna gången berodde det nog på att jag vill samla alla "ärenden" så att jag sen kunde fixa allt på en och samma gång. Nu slipper jag springa fram och tillbaka. På något sätt vände jag på resonemanget. Jag brukar tycka att det är bättre att ta tag i saker med en gång, men nu tycker jag tvärtom. Jag ska inte sitta här och analysera sönder detta. Nu är jag nöjd att jag har fixat sånt som inte har blivit gjort på ett tag. YES!!
 
Igår när jag kom hem från jobbet så tog jag ju några glas skumpa och sen med detta i kroppen så kom jag på att jag skulle laga till dagens lunch. Jag fixade till det där igår och dag var det bara att ta fram och micra den maten som jag igår lagde till. 
 
 
Det smakar nästan precis lika bra att värma upp bra lagad mat dagen efter. Jag har proppat i mig så mycket skit genom åren så när jag sätter mig för att äta lite middag som jag har fixat till på lite rester kvällen innan som jag innan jag ska äta bara  värmer i micron så blir ju det rena gourmemiddagen för mig ändå.
 
 
 
 
 


Har fått några låtar på hjärnan samtidigt.

Jag har fått några låtar om sociala medier på hjärnan, samtidigt. Jag går och nynnar på Selfe, Groupie och några fler sådana där låtar. Jag kan börja tänka på en av låtarna och när jag känner för det så kan jag snabbt avbryta alla tankar på tex Selfie till Groupie. Typ: Let my take a groupie. Samtidigt funderar jag på om jag ska skaffa Snapshat, fast jag egentligen inte vill och sen kan jag bara utan anledning börja fundera på hur mycket skit jag får i min mail, samtidigt som jag nästan aldrig skickar några mail själv, och sen börjar jag ju självklart nynna på: skajagprovahotmail.com.
 
Jag kan ju också tillägga att när jag hör låten unfollow så tänker jag att på när jag har rensat mina sociala medier på sånt som jag inte vill följa och tvärtom typ... Om den låten med Yung Jake så tänker annars inte så mycket på vad den egentligen handlar om. Unfollow tänker jag liksom inte. Jag tänker mer på poledance. Jag får liksom känlan av att någon sopm håller på med att dansa runt en stång skulle tycka att denna låten passar ganska bra till denna övning.
 
Allt dessa låstar nynnar och funderar jag nu på samtidigt. och sen funderar man på amssor av annan skit i kölvattnet av dessa låtar. Om jag inte redan var snurrig i huvudet så har jag blivit det nu. Tänk er själva att inte kunna släppa tankar på selfie-låten som var inne 2013, men nu är det kanske mer groupie-låten som gäller. Fast när jag tänker groupie så tänker jag ju inte bara på att det är  en låt utan jag funderar på om det är groupies som gäller nu och inte selfies. Även om själva låten Selfie inte känns så het så finns nog glöden av den kvar i alla fall. Folk tar ju selfie typ varje dag liksom. Fast jag vet inte om groupies är mer inne nu? Fast när jag tänker groupies så tänker jag på sådana där fans som följer en artist eller ett band världen runt för att sedan efter varje framträdande ligga med dom. Undra vem jag skulle vilja vara groupie fan till? Fan, nu kommer jag att fundera på det också, och bli ännu snurrigare i bollen än vad jag tidigare var. Let my take a groupie när jag själv blir ett fan till någon som jag vill följa efter jorden runt. Jag kanske ska prova att maila först. But first: Let my take a selfie. Eller är det groupie, jag vet fan inte ...??? 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


En ny arg snickare.

I flera år har jag följt tv-programmet Arga snickaren. Det handlar ju om folk som har renoverat sig in i väggen och i programmet får dom hjälp abv en arg snickare att komma på fötter igen. 
 
Nu har Anders Övergård slutat som var Arga snickaren. En ny arg snickare ("Pirre") har tagit över och jag var först lite besviken över detta. Kommer jag att sluta följa detta tv-program nu? För mig finns det liksom ingen annan arg snickare som är just den arga snickaren lika bra som Anders.
 
Nu ska jag väl inte vara sån. Jag tänker ge detta nya Arga snickaren en chans innan jag bestämmer mig för om det är bra eller dåligt. Jag kan ju inte redan nu efter 2 program med "pirre" bara såga det och säga att jag inte vill följa detta längre. Jag har ju ändå kollat i 6 år eller nåt på detta liksom. Jag ger det nya en chans och sen får vi se vad jag tycker och om jag fortsätter kolla. 
http://www.kanal5play.se/play/program/3060212363/video/3270012277


Lite bubbel

 
 


Jag vill också slå bollen bakom ryggen.

Någon dag i mitt liv så vill jag klara av att slå bollen bakom ryggen. I detta videoklippet ser man tydligt hur andra pingislirare  lyckas med detta. 
 
 
 
Många andra exempel som visas här och mycket galnare grejer har jag lyckats med vid pingisbordet.  Vissa saker kommer jag bara att lyckas med en gång i livet. Mycket är ren jävla tur, men jag har på något sätt fixat att göra slag som kanske inte direkt är tagna ur instruktionsboken. 
 
Men det där med bakom ryggen har jag inget minne av att jag någonsin har fixat. Jag tycker mig se andra pingisspelare hela tiden som grejar detta gång på gång. JAG VILL OCKSÅ KLARA ATT TA BOLLEN BAKOM RYGGEN OCH SÄTTA BOLLEN PÅ BORDET OCH SAMTIDIGT VINNA POÄNGEN. Det borde jnte vara så svårt med tanke på att 1, så många pingislirare klarar detta.  2, jag har ju gjort andra helt sjuka grejer vid pingisbordet som jag aldrig kommer att fatta hur de ens gick till.
 
 


Skumpa på burk istället för flaska.

 
På väg hem från jobbet så kollade jag in i ett av alla skyltfönster här i stan. Där fick jag se skumpa på burk. Det var i alla fall marmelad som verkar inehålla smak av bla champagne. Jag blev så klart lite nyfiken  även om jag inte tror att det går att spruta ut denna chapagne som ska finnas i dessa burkar. Men jag tror nog att jag komer att slå till på en burk och se vad jag får för smakupplevelse. Spännade liksom.. 
 


Småsaker som blir stora på något sätt.

Vaknade ju på fel sida i morse för hela morgonen sen kändes ju bara jobbiga. Jag var ju lite småsur på allt möjligt. 
 
Dagen fortsätter ju sen och visst blev det bättre, men jag har ändå fortsatt under eftermiddagen och kvällen att irritera mig över många olika småsaker. Dessa småsaker blir ju på något sätt stora eftersom dom är många och jag blir irriterad över varje enskild grej. Ganska jobbigt för mig själv på något sätt. 
 
Jag har haft en arbetsdag. Jag gick hem på min rast. Har jag lite längre rast så är det rätt skönt att komma hem. Tyvärr blev jag irriterad över att jag var tvungen att gå tillbaka till jobbet och köra 4 timmar till. Har man kommit hem och börjar slappa ner sig så är det inte lätt att komma igång igen liskom...  Lite mera gnäll och sen var ju kvällen av jobb inte problemfri heller. Vid ett tillfälle hade jag svårt med att få start på bussen. Samma buss fick jag sen inte upp värmen på. Inget av detta med bussen irriterad mig kanske inte så mycket ändå. Under en arbetsdag uppstår massor av problem typ varenda timme. Man kan liksom inte bry sig för mycket för då kan det lätt uppstå ännu mer bekymmer bara för att du som förare inte släpper problemet och jobbar vidare. 
 
Nu ska jag snart sova. Hoppas att morgondagen blir lite bättre. Vakna på rätt sida skulle vara en bra början på dagen i alla fall.
 
 
 
 
 


Vaknade på fel sida

Känns inte så bra som jag vill att det ska göra. Jag går runt och är lite småsur på allt möjligt. Det är bara småsker som jag irriterar mig på. Glöm dom då och gå vidare liksom. Men jag har haft en sådan morgon nu där jag bara blir irriterad på vilken lite jävla skitsak som helst. 
 
1. Jag har tappat bort min "favvopenna" 
Fan också! Hoppas den ligger kvar där som jag vet att den är. Om inte, då har någon tagit den. 
 
2 Jag har tappat bort ett par solglasögon. 
Det var ett par sådana som man sätter på dom vanliga glasögonen och sen fäller upp. Det stör mig att jag inte kan hitta dom. Jag kan ju bara köpa ett par nya, men jag stör mig ändå på att dom jag hade är borta. 
 
3. Slarv med maten.
Igår käkade jag mssor av skitmat mitt i natten. Varför börjar jag igen när jag har varit så duktig länge nu på att äta mycket av riktig mat och en hel del frukt och grönt? Stör mig som fan idag på att jag inte kunde hålla mig borta från massa skitmat.
 
4. Dagens lunch var god, men ett fel var det på den:
Jag tror att jag saltade lite väl mycket. Ur ett hälsoperspektiv så är ju detta inte så bra med för mycket salt. Annars var det helt ok detta ändå. Jag måste ju se något positivt på nåt liksom..
 
 
 
Hoppas att resten av dagen blir bättre nu. Sämre kunde den i alla fall inte ha börjat. Vakna på fel sida är aldrig kul.
 
Ha en trevlig dag!
 
 


På första försöket.

 
 
 
 
Kul att jag lyckades direkt med att fxa till en lasagne på lite blandfärs och krossade tomater mm.. 
 
Efter helgens alla fullständiga misslyckanden i köket så känns det skönt att jag nu lyckades laga till något, utan att behöva göra om från början. Ett försök räckte och även om min lasagne inte blev perfekt så gick den att äta. Den blev lite bränd på något ställe.  Kanske missade jag någon enstaka ingrediens som man brukar ha med när man gör lasagne. Men jag är ju inget proffs i köket och idag kändes det bara bra att äntligen ha lyckats med något efter helgens alla katastrofer. 
 
 


Sovit ordentligt i helgen

 2 dagars ledighet känns just nu som minst 4. Rätt skönt faktisk. Den enkla förklaringen till varför det känns som om jag har varit mycket ledig är väl att jag bara har varit hemma i helgen. Jag har sovit 12-14 timmar och under min vakna tid har jag mest slappat och tagit det lugnt innanför hemmets väggar.  
 
Annars har jag ju den senste tiden varit ute en del på just mina lediga helger. Jag har väl inte haft något helt sjukt festande eller så, men jag har varit ute. Slappat med  några kompisar på något "ute-place" där det finns dricka att köpa och musik att lyssna på. Det blir ju hela natten till tidigt på morgonen, ni fattar väl hur det kan vara. Även om jag tar det ganska lugnt så känns det som inte riktigt alla mina kroppsdelar är som de  ska vara dagen efter. Jag känner mig alltid helt tom och väldigt mörbultad efter att ha varit vaken under natten, spelar ingen roll vad jag gör. Under natten ska man sova och inget annat. Så känner jag i alla fall.
 
Samma känsla av tomhet och mörbultad kropp har jag också efter nattjobb. Dagen efter orkar man knappt koka ett ägg. Tänker ibland på dom som jobbar mycket nätter. Jag tror inte jag vill byta. Jag är nöjd med att bara jobba en natt ibland. På natten är det bätre att sova, fast ibland har det nog varit värt att hålla sig vaken om natten också. Det måste jag väl erkänna.
 
Men i alla fall. Denna helgen har jag bara varit hemma och om natten har jag sovit ordentligt. Jag har ju sagt att jag sak tagga ner och inte greja och göra för mycket från tidig morgon till sen kväll och hela natten. Är man hemma och sover 12-14 timmar per dygn  så har jag ju taggad ner mot hur det har varit förut. Jag vill inte göra så mycket annat just nu. Jobba på får man ju göra, men sanrt blir jag ledig ganska mycket igen. Det kommer snart en vecka där jag bara jobbar 2 dagar och är ledig 5, på en och samma vecka. Rätt "soft" ju. Jag har inte tänkt att göra något speciellt när jag blir så mycket ledig. . Jag vill bara ta hand om mig själv på det sätt som jag tror är bäst för mig.  Allt för att jag ska må så bra som möjligt och inte sabba den känslan jag nu har av att jag känner mig pigg och fräsch.
 
En annan sak om den helgen som jag kan skratta åt nu men som inte var så rolig när det inträffade var när jag lagde min mat. Igår blev jag så arg! Jag misslyckades väl typ 5 gånger med min mat. Jag kastade mat och började om, men inget funka. Jag gjorde inte samma fel varje gång utan, men misslyckades gjorde jag i alla fall.
 
Jag försöker tänka att om jag bara gör nya försök med matlagningen så kommer jag ju tillsut att lyckas med något och då kan jag ju sätta mig och äta som är tanken från början. Men man har ju inte hur mycket tålamod som helst. Nu har jag pga av alla misslyckanden i köket fastnat i lite  tankar om att jag fan inte ska laga så mycket mat hemma mer. Bättre att gå ut och hämta för då misslyckas jag ju inte, tänker jag. Men jag vill ju få detta funka nu när jag har ett så fint kök att laga mat i. Någon gång lär jag väl mig att behärska mina bra grejer som jag har i köket. Det är ju inte så svårt egentligen.
 


Happy Womens Day!

 
 
 
 
 
 
 
 


Calvin Harris - Pray to GodVarför betalar jag medlemsavgiften?

Medlemsavgiften i klubben (Vargön IK) där jag lirar pingis har jag nu betalat in och den ligger på 1000 kr per år. Inga konstigheter alls. Pingisdelen av Vargön IK ska inte kosta något för klubben. Så är det sagt. Vi som lirar ska betala den själva och jag har inga invändningar mot detta. Jag tycker att det är bra. 1000 kronor på ett år och jag år hålla på med något som jag tycker är bland det roligaste jag vet betalar jag gärna.
 
Jag betalar också varje år en medlemsavgift till en annan pingisklubb. Nämligen Trollhättans BTK. Medlemsavgiften där är ganska låg. Jag vet inte exakt, men det är mindre än 1000 kronor per år är det  i alla fall. Några hundralappar liksom.
 
 
En del människor har nu undrat varför jag betalar medlemsavgift till en förening som jag idag inte har någon del i. Jag spelar inte för Trollhättan BTK och jag hjälper inte till som tränare eller nåt sånt heller. Jag funderar inte så mycket på om jag ska betala medlemsavgiften varje år eller inte. Jag gör det bara, och det känns helt rätt och helt naturligt för mig att göra detta.
 
 
 Under de åren som jag höll på som mest med pingis så betydde den nästan allt för mig. Jag tyckte då att inget annat var viktigare. Under dessa år så fick jag otroligt mycket av Trollhättans BTK. Inga pengar, det fick jag aldrig.  Men jag fick:
 
Möjlighet att träna ofta och jag betalade även då bara några få hundralappar varje år för det. Jag fick resor gratis till och från tävlingar runt om i nästan hela Sverige. Jag betalade nästan aldrig något för att vara med på en tävling. Varje pingstävling kostar några hundralappar att vara med på för varje spelare. När jag var igång som mest med pingisen då var jag ute på tävlingar nästan varje helg. Jag gissar att det var 40-45 tävlingar per år som jag var med på. Bara detta blir ju naturligtvis tusentals kronor i utgifter varje år bara för en enskild spelare. Dessa tusenlappar och mycket mer betalade Trollhättans BTK åt mig nästan alltid under de åren då jag höll på som mest med pingisen. Och även under de åren jag höll på lite mindre med pngis så stod klubben för väldigt mycket omkostnader. Jag fick en del pingsmaterial gratis. Jag hade till och med resor till och från träningen i Trollhättan gratis. Kort sagt: Jag betalade aldrig speciellt mycket för att hålla på med det som jag tycker är så sjukt roligt, nämlgen pingis. Vi pratar hundratusentals kronor som detta skulle ha kostat mig om inte Trollhättns BTK hade valt att betala allt åt mig under dessa år som jag var aktiv  i den klubben.
 
 
Att betala medlemsavgiften än idag tycker jag bara är fullständigt självklart. Jag har fått så mycket av Trollhättans BTK genom åren och jag hade inte haft råd på den tiden att hålla på med pingis på det sätt som jag gjorde när jag var som mest aktiv, varken som spelare eller bara tränare.  Jag har myckat att vara tacksam över och det minsta jag kan göra är väl att betala en medlemsavgift till klubben  på några små hundralappar per år. Jag är ju så enormt tacksam för allt jag fick av den klubben. Jag hade ju nästan fria händer att göra vad jag ville. Jag glömmer liksom aldrig vad jag får och jag har fått så otroligt mycket av Trollhättns BTK genom åren. Det är inget snack om den saken!!
 
 
 


Hur är livet just nu?

Detta inlägget blev med lite för mycket gul text under bilden. Jag har ingen lust att rätta till detta för det tar för lång tid. Ni får leva med att det råka bli så. 
 
 
 
Skönt att solen tittar fram. Den har gjort så i flera dagar nu. Våren är typ här och man jag är bara nöjd över att man slipper snön. 
 
Allt är som vanligt. Jag jobbar på, men inte så överdrivet mycket. Jag har ju även tagit ledigt någon dag, lite här och där och det känns skönt att veta att jag någon vecka är ledig mer än vad jag jobbar. Om jag ändå jobbar så vet jag att jag får sova ut och jag har normala arbetsdagar. Så jag kan liksom inte klaga just nu.
 
 

 Jag betalade den sista fakturan på köket idag. Nu är allt klart och också betalt. Det blev en bra början på den enda och sista drömmen som jag har kvar att förverkliga. Få mitt hem precis så som jag vill ha det. Nu kan jag i alla fall släppa köket helt och hållet.  Det känns skönt också för att jag har klarat att betala köket, utan att "sabba" allt de som jag byggde upp med min privatekonomi förra året. Jag är precis där jag vill vara och jag behöver inte bry mig så mycket om stålar i min vardag. Sen är det ju så som det alltid kommer att vara: Ska jag göra någon större grej så får jag ju naturligtvis räkna och spara. Men till de vanliga vardagliga behöver jag liksom inte längre bry mig så mycket. Allt går av sig själv. Pengarna rullar åt alla håll och jag får bättre och stabilare ekonomi för varje månad som går.

 Allt känns inte så rörigt längre heller. Efter att hanverkarna var klara med mitt kök så hade jag ju en lite period där jag först tänkte att jag bara skulle blåsa på med mer renovering eller något helt annat. Jag funderade på allt möjligt. Jag tänkte så mycket så tillsut visste jag inte vad jag ville. Nu vet jag att det bästa jag kan göra är att "tagga" ner. När jag nu inte jobbar så jävla mycket och känner mig pigg, mår bra och allt annat så vill jag inte förstöra den känslan med att greja för mycket och sen kanske få panik över att inget blev som jag hade tänkt mig. Man går så lätt in i den där "väggen" då. Nej, ta det lugnt nu och sen kommer det en tid då man vill göra nya större grejer igen, och då kan jag göra detta utan att riskerar att ångra mig efteråt, eller få panik, eller inte orka med någonting överhuvudtaget.
 
Så tänker jag om livet just nu.
 
 
 
 


Nittaku ITTF Pongcast - February 2014LEGENDS TOUR PLAYERS!

 
 
 


ITTF Legends Tour - Halmstad - klockan 18:00Mouna är med i vardagspuls

Jag sitter här och tittar på programmet vardagspuls. Min doktor i Stockholm Mouna är med. Hon berättar om vad  Scilife Clinic gör och är. Coolt att se Mouna som jag känner ganska väl nu i ett program på TV4!! 
 
 
 
 


Faller in i känslan av att allt är bra.

 Under gårdagens arbetspass så gick jag hem en stund på min rast. Det kändes bra. Det kändes som att hela arbetsdagen gick mycket fortare på något sätt. Dessutom kommer man ifrån jobbet helt och hållet. När man har rast på jobbet, i fikarummet då har man ju liksom inte kommit ifrån jobbet, men är man hemma då blir man ju inte påmind om jobbet på samma sätt som man blir när man har rast i fikarummet. Skönt att jag bor så nära så att denna möjligheten finns. Det enda jag kan känna av när jag går hem på rasten som har med jobbet att göra det är att man kollar väldigt mycket på klockan för jag har lätt att grotta ner mig i något annat och då glömmer man ju lätt att man ska tillbaka till jobbet. Men det var en bra grej att gå hem. Jag fick gjort lite annat som jag slapp sitta med under natten eller nu under förmiddagen. Dagen på jobbet kändes som halvtid och det var bara skönt och slippa bry sig om arbete när man inte jobbade. 
 
 Idag har man en ny arbetsdag. Jag vet inte exakt hur den ser ut och jag vill inte veta det  heller. Jag vet när jag börjar och sen tar jag dagen lite som den kommer. Planerar man och tänker för mycket så blir det ju lätt att man planerar sönder allt. Det är ju inte ofta som något blir exakt så som man har tänkt sig så varför sitta och planera och försöka räkna ut hur något är eller kommer att bli. Känns mer avspänd och mer sunt att vara i nuet och ta saker och ting lite som dom kommer. Känns som jag är lite sån just nu. 
 
Jag har ju "taggad" ner lite.  Det som gäller nu är bara att jag ska må bra, sova ut ordentligt och inte hela tiden vara på väg mot något annat. Ibland känns det ju som att man knappt hinner avsluta en grej innan man sanbbt ger sig på nästa. Nu har jag tänkt på att bara vara i nuet och ta hand om mig. Jag äter betydligt bättre. Jag äter mer av fisk, frukt och grönt nu än vad jag någonsin har gjort tidigare.  I kombination med att jag sover ut ordenligt och inte grejar för mycket med mer än det nödvändigaste samt jobbar helt normala dagar  så har jag en känsla av att jag mår väldigt bra av just nu. Jag tar lite promenader och jag spelar lite pingis. Jag spelar också bra pingis nu vilket gör det extra kul. 
 
Jag kan säkert fortsätta i detta blogginlägget med saker som är mindre bra också, men jag väljer att bara falla in i en känsla av att allt är faktiskt är bra och att jag mår bra av att bara tagga ner lite och ta hand om mig själv.
 
 
 


Kristian vann SM igår.

Jag satt här hemma igår och kollade på SM -finalen i pingis. Kristian Karlsson  vann över Jens Lundqvist. Jag tycker Kristian vann finalen ganska klart. Det kändes som att han hade full kontroll under hela matchen. Han var bra i sitt egna returspel och det är jätteviktigt när man möteren sådan hårdslående spelare som Jens Lundqvist är.
Jag tycker också att Kristian höll sig betydligt lugnare och liksom coolare mot slutet av de flesta setten i matchen.
 
Krstian vann SM för andra året i rad igår och jag tycker naurligtvis det är jätteroligt och coolt att min fd klubbkamrat är bäst i Sverige. Klart bäst också, om jag ska säga vad jag verkligen tycker.
 Måndag ❤️

Vaknade i morse av att snickaren väckte mig. Jag hade ingen aning om att han tänkte dyka upp idag. På ett sätt var det ganska bra att jag inget visste för då slapp jag ju igår att bli grinig över att jag måste kliva upp tidigt på morgonen.
 
Snickaren hade några skivor kvar att sätta upp i mitt kök. Skivorna skulle sitta på sidan av skåpen. Att skivorna kommer upp förrän nu beror på att dom som jag först hade fått var fel sort.Jag skulle ha en annan yta liksom. Det tog några veckor att få fram nya och därför kom snickaren idag och satte upp detta. 
 
Det känns som jag har sagt detta många gånger förut, men nu är i alla fall köket klart. Jag har bara en enda faktura kvar att betala och den lär jag väl snart få nu när snickaren har blivit klar med det sista i köket. 
 
Jag har inget att klaga på. Var det något jag innan var lite orolig för så var det just att jag kanke inte skulle få tag i "bra" hantverkare som man kan lita på. Man har ju sett lite för många tv-program om fuskbyggen och sånt för att veta att mycket kan gå rakt åt helvete. Dessutom kan jag ju för lite själv om hur sånt här funkar så jag kan ju egentligen inte veta förrän efteråt om dom jag anlitar är bra eller helt värdelösa.  Men jag har verkligen ingenting att klaga på
 
 
Tanken är nu bara att jag ska tagga ner lite. Jag har den senaste tiden haft mer utgifter än vad jag har i inkomster. Det känner jag att jag vill vända på innan jag drar igång mer renovering här hemma. Jag drar helt enkelt imn lite mer pengar först och sen är jag ganska säker på att jag kommer att ta tag i resten av lägenheten som jag ju vill få ordning på. Inte bara köket vil man ju ha perfekt utan allt annat också. 
 
Annars mår jag bra. Jag jobbar på och jag har sökt lite ledigt längre fram. Jag vill ju bara tagga ner lite och inte jobba hela tiden. Den tenderar lite att bli så om jag inte söker lite ledigt ibland. Jag har inte många långa dagar på mitt arbetschema och det är jag såklart glad för. Men heltid känner jag är tufft nog och därför är det ju liksom lite skönare att ta någon dag ledigt lite här och där ibland. Allt handlar ju liksom inte om att man ska jobba och dra in pengar. Jag behöver ju inte jobba så mycket egentligen. Och min privatekonomi som den ser ut just nu är jag riktigt nöjd med. Pga det jag gjorde med ekonomin förra året så kan jag nu se hur jag får tillbaka på det. Jag har mer och mer pengar in för varje månad som går och jag behöver inte ens jobba mer för det. Jag har liksom jobbat färdigt med att dra in maximalt mycket cash. Nu har jag det bara bra liksom.
 
 


ITTF 2015 Legends Tour

 
 Halmstad 4 mars


Tillslut lyckas jag.

 Jag misslyckas rätt ordentligt i köket. Man blir lite frusterad när jag bara måste kasta såå mycket mat hela tiden. Det positiva är väl ändå att mina nya pannor är väldigt lätta att få rent. Det går ju i en rasande fart att diska dom och efter ett misslyckande med en maträtt så kan jag ganska snabbt vara redo att laga en ny maträtt. 
 
Men jag misslyckas hur mycket som helst. Om jag gör typ fyra försök så kan jag misslyckas på något sätt med allt och sen lyckas jag en femte gång. Idag var det så och det var inte första gången det hände...och det lär inte vara sista heller.
 
Man får väl se de som är positivt med detta. Vid varje misslyckande så får jag ju en ny erfarenhet som jag lär mig något av och då kanske jag inte gör om exakt samma misstag igen. När jag lyckas så blir det ändå väldigt gott. Jag är mer nöjd med min egen mat (lyckade) som jag själv lagar än den jag köper ute på olika restauranger eller liknade matställen. Dessutom tycker jag att det är roligt att greja i köket, trots alla misslyckanden.
 
Efter fyra misslyckanden med olika maträtter idag så lyckades jag i alla fall tillslut att med få till en pasta carbonarar som smakade så gott som en pasta carbonara sak smaka. 
 
 
 
 


SM i pingis

SM i pingis pågår just nu i Falkenberg. Personligen tycker jag detta är roligare att följa än tex killar som åker 5 mil på skidor :)
 
 
 
 


Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE