Blinka lilla stjärna där!

 
 


Gilla eller inte gilla vinter?

Det är snöigt och de är mycket som kan gå fel. Dom som blir drabbade här om vi säger rent ekonomiskt. Dom kan väl inte säga att dom gillar vinter?
 
 


Resecentrum i Vänersborg

Jobbar och sliter denna fredagskväll gör jag. Sitter här på Rececentrum i Vänersborg  och "filurar" lite. Det känns bra att snart få komma hem. Sen är man ledig helgen  och det känns ännu bättre. Man har det ganska bra om man tänker efter lite.
 
Ha en trevlig kväll ! Tänk på att ta det lugnt. Ta hand om er och se till att ni mår bra.
 
 
 
 


Christmas Lights 2012 "Gangnam Style"Inga blåa skjortor

Det sitter en lapp på anslagstavlan på jobbet där det står:
 
Jag sitter och kollar en gammal bild från typ år 2008 eller 2009 då vi hade dessa blåa skjortor och inte fick ha vita. Jag får nog säga att den vita är mycket snyggare och jag slutade med den blåa ganska direkt efter att vi fick använda vita skjortor. Men från 1 december får vi alltså inte bära blåa mer. 
 
Jag har slutat med denna blåa sen länge och det blir inga problem att fortsätta med att använda vita skjortor. 
Klart snyggare ju!!!
 
Vi ska snart byta lite färger i uniformen. Det blir någon ny färg på slipsen och jag tror även på byxor och säkert annat också som hör uniformen till. Men den vita skjortan behåller vi om jag inte har fattat de jag har läst helt fel.
 
 


Riktigt go att köra!

Drar och jobbar lite igen då. Undra om jag får köra "flong" ny buss även idag?
 
Jag tycker den nya som jag har kört nu i två dagar är riktigt go att köra så jag kör gärna den idag också. 
 
Ha en bra dag !
 
 
 
 
 
 


2012 11 30

Godmorgon !
 

 
 


Smyger igång julen redan i november.

Jag smyger lite med mina julinlägg redan nu. Ute har snön nu  fallit och blivit liggande. Det enda positiva jag kan komma på är väl att det passar bra när vi närmar oss jul. Det blir lite mysigare sådär. Jag smyger lite redan nu. Jag tjuvkollar lite på vad andra har gjort i sina fönster tex.
 
Här i trappan där jag bor finns det en fin blomma som passar bra till jul.
 
Själv vet jag inte om jag ska julpynta så mycket här i mitt hem? Jag brukar få upp någon gardin med tomtar på och sen har  jag väl lite saker att ta fram, men jag vet inte om jag ska bry mig i år? Vi får se? Julen är snart här hur jag än gör. Jag gillar det, men kanke ska man bara slappa och titta på allt som andra gör under julen. Man åker snålskjuts på andra liksom. Ungefär som man kan göra även på nyår. man går ut och tittar på alla raketer, men man bränner inte av något fyrverkeri själv. Julen kommer jag att känna även om jag skulle välja bort allt julstök och sånt för egen del. Det känns som en rätt skön tanke på något sätt. Man kommer ju aldrig att hamna i den där julstressen i alla fall. Man kommer defentivt inte bli stressad om man ägnar lite tid åt att bara slappa och lyssna på lite go julmusik.
 


I morgon blir det sova.

Skönt att vara hemma igen. jag har nu två dagar i rad haft väldigt långa dagar. Inte långa dagar av arbete, men jag har ju gått upp tididgt och varit igång sen från tidig morgon till mitt i natten. I morgon ska jag verkligen sova ut. På jobbet i morgon bjuds det på frukost, men jag tänker inte gå upp tidigt en dag till denna veckan. Gratis är gott, men jag vill sova ut nu resten av denna veckan. Jag har en dag kvar av arbete och sen är det helg. 
 
Mer snö har kommit sen igår och nu slirar man och man får lite dåligt fäste på sina ställen  Man får tänka på att köra lite extra försiktigt och allt får ta den tid det tar jag får inte stressa för då blir sånt som måste bli rätt lätt fel. Jag känner ingen stress och det är skönt. De känns väldigt lätt att vara avspänd och lugn. Jag gissar att det är den lilla träning på gym och någon liten promenad ganska regelbundet som ger dom resultaten av lugn och avspändhet redan nu. Hoppas det håller i sig länge och att jag såklart bara fortsätter att träna på. Livet blir på något sätt så mycket enklare att leva. vare sig man jobbar eller är ledig.
 
 
 


Tiden går fort denna helt vanliga dag.

Skönt att man har fått tvätta nu under förmiddagen. Tiden går fort känner jag och det börjar redan bli dags att göra sig klar för arbete igen. Jobba och slita. Snöa lär det väl göra vare sig jag vill eller inte. Ska försöka tycka om detta, men jag kan inte se något positivt med att snön faller och blir liggande. 
 
Jag har käkat lite och idag blev det helstekt karré. Till jobbet tar jag med mig mackor. Det blir en helt vanlig dag och det har varit en ganska vanlig förmiddag. Snart ska jag göra som vanligt och göra mig iordning för jobb.
 
Ha en bra dag !
 
 
 
 


Lämna din tvätt på tunnelbanetåg

Detta borde jag också göra så slipper jag tvätta.
 


Snön faller och blir säkert liggande.

God morgon!
 

Jag är uppe ganska tidigt. Jag har varit nere i tvättstugan. Det är inte roligt att behöva ställa kloclan för att behöver tvätta kläder, men nu är jag uppe och då får jag väl bara gilla läget liksom. 
 
 
Jag har ju varit lite snurrig denna veckan och har tagit fel på dagar och så. I morse fortsatte detta lite. Det var så nära att jag blev utelåst. När jag skulle gå upp från tvättstugan så höll jag på attt glömma kvar nycklarna. Fast jag har en automatiserad rörelse som jag aldrig tänker på att jag gör, mne det är en jäkla tur att jag gör detta. Innan jag ska slå igen en dörr (vilken som helst) så känner jag alltid lite på mina fickor. Känner jag då inte en hög med nycklar jag då stänger jag aldrig dörren förrän jag vet varför dom inte just ligger i någon ficka. Samma är det med dörren in till min lägenhet. Jag kan låsa mig ute. Det är fullt möjligg, men jag har alltid för vana att bara låsa med min nyckel när jag ska gå ut. Man minskar risken att låsa sig ute med hur mycket som helst bara för att jag har dom enkla rutinerna när jag ska gå genom alla dessa dörrar som finns här.
 
Jag låser alltid med nyckel och det har blivit en vana som jag aldrig tänker på att jag gör. Hur stressad jag än må vara så är risken väldigt liten att jag ska lämna nycklarna inne och råka låsa mig ute trots att det skulle vara så enkelt att göra detta om och om igen.
 
Det börjar bli kallt ute. Igår kände man av detta ordentligt. Jag fick dra ner mössan ordentligt och verkligen täppa till med min jacka så gott jag kunde. Snön har börjat falla nu och jag tror den blir liggande denna gången.
 
 
 
Jag vill ju inte ha någon snö, men ska den ändå komma så kan man ju alltid hoppas på att det intre blir mer än såhär. Fast jag lär bli besviken för jag är ganska säker på att snart så faller det ordentligt och då börjar man spärra av alla jäkla trottarer igen med skyltar om risk för snöras. Det blir svårt att ta sig fram och många dagar av kyla och massa jobbiga saker som hör vintern till. Bor man i Vänersborg  så är det ju inte heller helt ovanligt att det blåser jäkligt kallt också. Usch... 
 


Lång dag - "Flong" ny buss

Det blev en lång dag. Jag var ju uppe tidigt i morse och sen har det gått i ett fram till nu. Klockan närmar  sig i skrivandets stund raskt midnatt. Att gå upp tidigt idag var ju dessutom ett misstag. Tror man att man har tvättstugan och måste tvätta så blir det ett misstag när man märker att det var i morgon jag skulle tvätta. Vill helst bara strunta i det i morgon , men jag måste verkligen tvätta  för jag har hur mycket tvätt som helst. Sen har jag en arbetsdag också så det kommer att bli en lång dag även i morgon.
 
 
 
Dagens arbete har annars gått bra. Jag fick köra en "flong" ny buss.
Den är så ny den kan vara tror jag. Den var riktigt go att köra. Det är inte så himla stor skillnad på dom nya bussarna som nu tas i trafik och dom som bara är några år som vi har, men det finns lite skillnader så man sitter lite nyfiket i den "flong" nya bussen och pillar lite på allt möjligt som man inte känner igen sen tidigare.
 
 
Utvändigt skiljer sig denna bussen inte så mycket mot några av dom andra bussarna vi har haft ett tag. Fast en riktigt cool skillnad det är att det finns extra helljus uppe vid skylten. Det är lite fräckt !!!
 
 
 


Dolda kameran.

 Vissa är rädda för att åka hiss. Det är mycket som kan hända, men jag undrar om det finns någon som är rädd för att åka hiss just för att man tror att detta kan hända när man åker hiss. Har man sett lite för många skräckfilmer så kanske??


Snurriga veckan.

 
 
 
 


Jag fick inte så mycket gjort.

Jag trodde jag skulle få mycket gjort idag. Ledig och hur mycket tid som helst. Jag borde hinna med hur mycket som helst, men jag har inte fått mycket gjort alls. man kollar tv och sitter farmför datorn. Det känns skönt att jag var och tränade förut. Bra att jag bara fortsätter med detta. Det kändes ju också ganska bra förövrigt. Skönt med träning och sen efter känns det såklart också bra med en dusch.
 
I morgon har jag jobb igen. Då ska man köra igen och jag har tre ganska långa dagar framför mig. Sen är det helg och då är man ledig igen. Sen jobbar jag och sen är det helg igen och då är jag också ledig. Sen fortsätter det såhär i minst en månad till. Jobba -ledig helg -jobba- ledig helg. Känns nästan som jag har ett vanligt jobb som många andra. Man jobbar vardagar och är ledig på helgerna. Det är verkligen bra och jag ska njuta så länge det varar. 
 
 Jobba                           Ledig                        Jobba                        Ledig
 
I morgon hoppas jag att jag tar tag i saker som jag vill få gjort. Jag ska väl kunna få göra en hel del under förmiddagen? Jag hoppas inte jag väljer att sova bort den bara.
 
 
 
 
 


Snart är det faktiskt jul !

Snart är det jul. Det går fortare än man tror. Jag är redan blivit bjuden på julbord, lussefirande och något annat typ av julparty. Snart är julen här och sen är den över lika fort. Fast ett tag framöver kommer jag säkert att göra det ena julinlägget efter det andra. HAPPY HO HO HO... 


Kändes ganska bra.

Hemma från gymmet. Kändes ganska bra. Jag är såklart inte riktigt där jag vill vara än rent fysiskt, men jag tar mig ganska snabbt ditmot att känslan av att vara att ha lite mer fart i kroppen. När jag väl sen känner mig lite snabbare då hoppas jag att jag bara kör på om och om igen. 
 
 


Får inte så mycket gjort.

Tiden går, mnen jag får inte så mycket gjort. Sitter mest här hemma och slöar, eller slappar. Nu ska jag i alla fall ta mig bort till gymmet och köra lite skön träning och sen hoppas jag att det blir mer fart på mig här hemma under resten av kvällen. Jag har en del saker som jag vill få undan idag och snart har jag bara kvällen på mig. 
Vardagligt fix med sånt som hör detta till. jag har ju mycket jobb kvar denna veckan så ska jag få gjort något annat så att det märks här hemma så är det idag som gäller. Man kan ju skita i allt okså, men det känns inte bra. 
 
Nu blir det gym i alla fall.
 
 
 
 
 


Köttbullar med sås och potatis

Detta kanske inte ser så gott ut, men det är faktiskt bland de godaste jag vet att käka til lunch. Köttbullar som plaskar i sås och potatis.
 
 
 


Ledig flera helger i rad.

Skönt med en ledig dag. Det regnar och regnar, men det känns positivt för regn är inte snö i alla fall. Hoppas det aldrig faller någon snö. Kan man ha sån tur??
 
Får se om det kan bli lite fart på mig snart. Gymmet får det bli någon gång idag. Jag har lite vardagligt fix att ta tag i. Jag kan inte säga att jag inte hinner nu när jag är ledig. Räkningarna är betalda  och som jag har sagt tidigare att jag aldrig jag har haft så mycket räkningar på en och samma månad förut som jag har denna gången. Det klart jag har haft mer om man ser till det totala beloppet, men då är det något som ska betalas utöver dom fast utgifterna som man alltid har. Sen har jag ju haft mer när jag tex har valt att betala flera räkningar i förskott. Det har väl hänt några gånger att jag tex har betalat in hyran för 3 månader i förskott. Då har man såklart också en större utgift och det totala beloppet är ju då självklart större under en och samma månad. Men jag har aldrig haft så myckert räkningar som måste ut under en och samma månad när det gäller alla fasta utgifter som man alltid får räkningar på. Känns ändå rätt "nice" att jag kan drabbas av något sånt här och ändå kan jag spara ganska mycket och leva som vanligt efter att detta nu är betalt. Det hade inte varit roligt om man hade fått leva på nudlar fram till JUL bara för att man har mycket räkningar  i November. Jag klara detta lätt också. Jag fixar allt liksom !!!
 
Mycket är positivt och så ska man ju försöka se allt ! Snackar vi jobb så fick jag se nu på morgonen när jag kollade lite att jag är ledig alla helger fram till JUL. Hur jag sen jobbar under JUL och mellandagarna det vet jag inte, men alla helger som kommer nu och fram till JUL är jag alltså ledig. YES!!!!!
 
Jag har mycket jobb framöver ändå, men jag slipper på några veckor att under en lördag och söndag sitta och glo ut genom en ruta.. Helger tycker jag är mindre roliga att jobba på så jag tycker allt bara känns skitbra nu att jag är ledig nu minst 6 helger på raken. 
 
Nu blir det snart mat. Köttbullar som plaskar i massa sås.
 
Ha en bra dag !
 
 
 


Dags att blunda.

 Nu är det nog dags att sova. Klockan är mycket och jag sitter ju nu och blundar. Underbart härligt har det varit att sitta i massagestolen och låta den göra jobbet. Tummen upp för detta. Nu ska jag sova 
 
God natt.. 
 
 


Håll i er !Nu ska jag.....

Slappa lite i stolen.
 
Denna stolen !!
 
 


Det är bara skönt att vara hemma nu.

 
 
 


Blåsigt och kallt ute !

 
Det är bara att dra på sig mössan när man går ut. Jag glad att slippa se snö, men det är blåsigt och kallt och för att inte bli sjuk igen så drar jag på mig ordentligt med kläder. Snabbt ut och hämta mat och hem igen och nu ska jag snart "tagga" till jobbet. Ännu en dag av arbete väntar, men i morgon är jag ledig och då blir det säkert myccket slappa samtidigt som jag ändå kommer att hinna göra hur mycket annat som helst !!
 


Måndag

Godmorgon !
 
Igår kom det ju lite snö, mne jag är glad över att den inte blev liggande. Det övergick snabbt i snöblandat regn och sen var det mer vatten än snö och så kom det ingen snö denna gången heller och det är jag väldigt glad
för
 
Jag har jobb idag också. Efter en helg av mycket jobbande så ska man jobba ännu mer. Innan detta blir det lite vardagligt fix. Jag kallar det vardagligt fix istället för vardaglig "trökgöra". Det känns kanske lite roligare att fixa med detta om man tar bort ordet tråkig. Tvätt,städ och disk är ju exempel på ständigt återkommande jobb som jag ibland måste göra. Bättre då att försöka hitta någon glädje i de tråkiga man på något sätt måste ta tag i om och om igen.
Ha en trevlig dag !
 
 


Livet<3

 
 
Hemma igen. Bara skönt att få komma hem och slänga av sig uniformen. Det har varit mycket jobb denna helgen, men lugnt och tiden har gått fort. Jag har nu varit hemma en liten stund.Jag har gett Mimmi lite banan, själv har jag tagit mig en macka och bara slappat lite. Jag vet inte när jag kommer i säng, men det spelar ingen roll för i morgon behöver jag ju inte kliva upp tidigt. Allt är bra med mig även om mitt liv inte känns perfekt så gillar jag livet<3 just nu. Det är inget speciellt egentligen, men det är mycket som är bra bara och jag är glad för detta. 
 
 
 


Veckans Instagram!

 
 Detta är några av denna veckans bilder på min Instagram. Ni får gärna följa mig där om ni vill. Jag heter dannebloggen. 
 


Vill inte ha för bråttom.

 Det är mycket jobba och spara pengar som gäller nu. Som det känns så har jag långt kvar till ett förverkligande av någon dröm. Sen kan det ändå vara så att det kommer att kännas betydligt närmare redan nästa vecka. Då kommer det ju in nya pengar och jag får undan en liten hög av tusenlappar till sparandet igen. Sen till nästa månad kommer det in pengar vid minst 2 tillfällen och vid ett av dom tillfällena kan jag lägga undan precis allt. Efter detta så är jag nästan där som jag var för lite drygt ett halvårsen när det gäller hur mycket pengar som jag har lyckats lägga undan. Felen under det senaste halvåret har varit många och jag vill inte göra om alla misstag som jag nu har gjort. Inte mycket har blivit som jag har tänkt mig i år och den treden vill jag vända. Sen är jag ändå nöjd med det jag ändå gjorde för att komma närmare min dröm. Det var inga dåliga inköp som jag gjorde när jag köpte nya möbler. Jag är nöjd med alla mina möbler och jag vill inte lämna tillbaka något. Nu är det ju renovering och lösa bolån kvar som gäller. Alla möbler som jag vill ha dom har jag och jag är supernöjd!!
 
I slutet av nästa månad kan jag ju börja titta på hur jag ska komma ännu närmare det livet där jag bor i ett hem som jag har precis så som jag vill ha det. Jag kan också kolla närmare på vad som faktiskt krävs och vad som gäller om man vill göra sig helt skuldfri.
 
Men jag kan känna nu att jag inte ska ha för bråttom. För det är väl just det jag har haft. Bättre är det att bara jobba på, dra in pengar och fortsätta spara utan att fundera så mycket på något annat. Den tiden kommer då jag kan lösa allt och jag  tänker inte ens försöka att göra någonting förrän jag är helt säker på att det kommer att bli som jag har tänkt mig. Jag vill som sagt inte ha för bråttom för då känns det lätt så fel sen. Minsta lilla osäkerhet eller om något inte känns rätt då gör jag ingenting utan då får pengar ligga på hög tills jag är redo liksom. 
 
 
Det som ändå känns bra trots att mycket har gått fel och att inte mycket har blivit som jag tänkt mig i år så att mår jag ändå bra. Jag mår inte dåligt över att jag har gjort fel.  Ibland gör man ju detta och det är alltid lätt att vara efterklok och säga att jag borde ha gjort på ett annat sätt. Med facit i hand så kan vem som helst säga detta. Jag får ju bara ta nya tag och det känns inte svårt att bara fortsätta kämpa på. Det är ju inte långt kvar till Jul  nu och någonstans där så kommer jag nog att vara i nästan samma läge som jag var för ca ett halv årsen och det är ju bara positivt. Kan jag tänka till lite sen bara och inte har för bråttom då ska nog allt ordna sig i slutändan. Jag hoppas det i alla fall. Jag ger mig aldrig! Jag ska klara detta!


Ganska pigg ändå.

Jobbade ju länge och mycket igår, men jag känner ändå inte mycket av detta idag. Det kan bero på att de var så lugnt att köra och jag att jag kände mig fullständigt avspänd under hela dagen igår. Dessutom är jag igång med mycket rörelse när det gäller gym och promenader. Sen har jag ju sedan i torsdags sovit 8-10 timmar per dygn. Allt i kombination kanske gör ju säkert att man känner sig pigg och fräsch även om det är mycket jobba och tidmässigt långa arbetsdagar. Det känns bra oavsett vad det beror på och då ska man vara nöjd.
 
 
Jag har varit ute och käkat lite. Jag började denna dagen med mat kan man säga. Det blev en biffstek idag.
 
 
 Jag har jobb ikväll igen och med tanke på att 12 timmar på jobbet igår typ kändes som 6 timmar så kan man ju hoppas på att nu ikväll när jag faktiskt har 6 timmar av arbete så kanske det känns som 3?
 
 
Ha en trevlig dag !
 
 
 


Tiden går fort.

 
Hemma nu efter en lång dag av arbete. Över 12 timmar på jobbet och det är klart att man kännar av detta. Jag tycker ändå att tiden gick ganska fort. Kl 11:00 startade jag och sen helt plötsligt hade jag en rast och då hade några timmar gått av bara farten. På rasten åt jag någon pasta, men jag tror det var denna månadens värsta upplevelse när det gäller mat. 
 
Jag vet inte var det kan ha varit som inte var bra, men jag har nog blivit väldigt kräsen. Detta är ju ändå vanlig lagad mat. Det är inget halvfabrikat och det kommer inte från någon korvkisk. Men detta var inte bra tillagat och jag kan känna det direkt nuförtiden. 
 
Efter detta körde jag en tur igen och sen hade jag en rast till. Tiden går som sagt fort och helt plötsligt ser jag att jag bara har några få timmar kvar av kvällen. jag vet ju sen tidigare att dom sista timmarna kan kännas riktigt tunga. Speciellt under en dag där man har 10 timmar av arbetstid. Men idag var allt annorlunda. Inte ens dom sista timmarna under kvällen var jobbiga utan helt plötsligt var det slut för idag och nu sitter jag ju här och känner  mig ganska pigg fortfarande.
 
Skönt att känna att det längsta passet som jag har kunde kännas som ett kort pass där tiden verkligen gick fort. 
 
 
 


2012 11 24

God morgon!
 
Jag ska snart "tagga" till jobbet. Jag har en lång dag framför mig. Det känns lite tufft, men man får "bita i det sura äpplet" liksom. Det är bara kämpa på. Sånt kan livet vara.
 
Ha en trevlig dag och en fortsatt trevlig helg!
 


I morgon ska man jobba igen !

Det blev ganska bra fart på mig här ikväll. Kanske vad det lite träning som behövdes för att jag sen skulle kunna ta tag i allt här hemma.
 
Jag kollade över mina räkningar nu ikväll. Jag tror aldrig jag i hela mitt liv har haft så mycket räkningar på en och samma månad som jag har nu. Jag har såklart haft räkningar så att det totalt sett har varit ett högre belopp än vad jag har denna gången. Det har man ju lätt tex om man ska betala en resa som man har bokat. Men jag jag har faktikst aldrig haft denna mängden av "vanliga" fasta utgifter. Vi pratar typ el, telefon, bredband, försäkringar mm. Detta är ju räkningar som kommer lite då och då, men November 2012 då kommer allt som man har att betala för på en och samma månad. Det blir till att ta fram den "stora plånboken" , men det känns skönt i alla fall att jag inte  känner att detta är något problem att betala. Dessutom kommer det ju dröja innan jag får en sådan här hög med räkningar igen. Jag brukar ha mycket i November varje år, men detta var fasen rekord i antal fasta utgifter som ska vara betalt på en och samma månad.
 
I morgon ska man jobba igen och jag har den rekordlånga arbetsdagen framför mig. Över 12 timmar av arbete. Jag kan inte säga att jag längtar just nu fast när man väl sitter där och kör så går tiden ganska fort. Dessutom är det gansak bra körning under rätt tider också. Det jag menar med rätt tider är att alla linjer kan ju vara bra körning, men vissa linjer är inte roliga att köra vissa tider på dygnet. 
 
Vi får se om jag tar en promenad tidigt i morgon elller om jag väljer att sova ut innan jobb. Nu kan jag känna att jag behöver röra på mig så nu känns promenad som något jag vill göra innan jobbet i morgon. Fast i morgon kan jag tänka mig att sängen är mycket skönare att sova i, och tycker jag detta då ligger jag säkert kvar och då hinner man ingen promenad. Det blir spännade att se vad som händer i morgon. Sängen eller naturen ???
 
Nu blir det i alla fall sängen efter en dag av både 60 minuters promenad och 90 minuters träning på gymmet. 
 
 
 
 
 
 
 
 


Vill få upp lite mer fart i kroppen.

Gick ganska bra på gymmet ikväll. Jag körde bara kondition. Jag tror att jag kommer att köra på med det ett tag .Jag har fått för mig att om jag kör på med bara kondition ett tag så kanske det blir lättare sen att köra styrke, Jag har ju percis börjat min period igen av mycket promenader och gym., men när man nu drar igång en ny period igen så kanske det är bättre att försöka få upp lite fart i kroppen först innan man börjar med styrke träningen. Jag borde ju få ut mer av all träning om jag liksom känner mig lite snabbare i kroppen först.
 
Fast jag vet inte om detta funkar, men jag prövar så får jag se sen. Det är ju bra att jag har börjat röra mig och träna mycket igen. Jag hoppas att jag gör det under en lång period nu, men skulle det bli lite mindre ganska snart igen så ska jag inte vara ledsen för det. Jag vet att jag gör så gott jag kan hela tiden. Det viktigaste är alltid att man mår bra. Det får man aldrig glömma!
 
 


Gym !

Jag ska ta mig bort till gymmet. Får se om det blir mycket träning eller lite. Ibland blir det ju mycket träning och ibland inte lika mycket. Jag vill i alla fall inte sitta här hela kvällen och inte göra någonting så det får bli lite träning nu, eller kanske mycket.
 
 
Ha en trevlig kväll !
 


Sämre fredagar kan man ha.

 
Nu har jag kollat denna film också. Den var ganska bra så man kan säga att dom här nya Johan falk-filmerna tog sig mot slutet. Skönt att kolla ganska bra film, slappa i massagestolen på en ledig dag. Sämre fredagar kan man ha.
 
 
 
 
 
 


Bilder och tankar om att värmen håller i sig.

Skönt att vara ute på en runda. Hur jävla gött som helst att slippa ta på sig masssa varma kläder, mössa och vantar och sånt. Vi är i slutet på november, men ändå är det nästan 10 grader varmt ute. Jag så nöjd och det får gärna vara som det nu är ända till våren kommer. Fast jag tror inte att det blir så, men man kan ju alltid hoppas.
Hatar snö, men det vet nu väl.
 
 
 
 


Fredag !!!

Skönt att vara ledig en fredag Helt underbart att få sova typ 6 timmar mer än vad jag har gjort tidigre denna  veckan. Jag ska börja denna morgon med attt ta mig ut på en promenad. Sen blir det mat. Jag väntar även på en film som jag har beställt och den bör komma idag så lite mys senare väntar. Nu ska jag ta mig ut på en runda.
 
Ha en bra, världens bästa fredag !
 
 


SUMMER PARTIES HOFIT GOLAN !

SUMMER PARTIES HOFIT GOLAN ! ST. TROPEZ 2012 !
 
 
 
Ha en trevlig kväll!
 


En gång var det 15 helger i rad.

Det känns befriande att vara hemma nu och veta att i morgon är jag ledig och jag behöver inte gå upp tidigt på länge nu igen. Jag har mycket jobb kvar denna veckan, men sovmorgon har jag i många dar på rad nu och det känns alltid lite extra bra då. 
 
 
 
 
Jag fick frågan idag om jag behöver ha linjekännedom på nattbussarna. Det kan jag säga direkt att jag inte behöver. Dom där har jag kört så mycket under åren så  vilken väg  jag ska köra när jag kämpar på med dom det har jag inte glömt utan detta sitter i ryggmärgen. Linje 92 har jag ju nu på detta schemat som jag kör efter idag. En gång på 6 veckor har jag denna linje (92)
 
När jag ska börja köra på det nya schemat så ska vi köra både Linje 91 och 92. Linje 91 har jag inte kört på flera år, men när jag började köra buss då körde jag mycket av båda dessa linjer. Det kunde då vara helgjobb flera helger i rad och det var då ofta nattkörning både en fredag och lördag samma helg. Jag jobbade under en period 15 helger i rad. Jag körde 6 dagar varje vecka och var ledig 1 och så var det under alla dom 15 veckorna.  Det var inte alltid nattbuss under helgerna, men ganska ofta blev det så att jag fick köra detta. På det nya schemat så blir det nattkörningar 4 gånger på 18 veckor. Det är ju om man ser det så inget  större bekymmer. 4 tllfällen på 18 veckor känns  som ganska lite det ska nog gå bra. jag är ju ledig ändå väldigt mycket helger under dessa 18 veckor som mitt nya schema kommer att ligga på Och som sagt: Jag har kört mycket sånt där som man kallar nattbuss. Ibland kliver man ju upp mitt i natten också för att sen jobba en sjukt tidig morgon. Ibland vet man inte om det är morgon eller kväll. Ibland fattar man inte ens att man är vaken över huvud taget.
 
 


Oxe på bordet !

Nu blir det lunch efter en hår arbetsdag.
 
 


12:42

 
3 timmar efter dagens första inlägg
 
Här jobbas det för fullt fortfarande, men snart får jag komma hem. Skönt ska det bli och i morgon är jag ledig helt ifrån busskörning. Känns "nice" . Snart slut för idag. Ses hemma sen. Bloggar senast om en timme igen. 
 


Jobbar och sliter.

 
Hej !
 
Hoppas allt är bra med er. Jag jobbar och sliter just nu. Kör folk till skola och arbete. Någon åker säkert för andra syften och så händer det att man träffar folk som tänker åka med, men dom kommer på något som gör att dom ändrar sig.
 
Ibland kan det hända något som jag vet inte många skulle tro på om jag berättade. sånt finns ju alla yrken. Oftast är det väldigt lugnt att köra buss. Har man väl lärt sig detta och har kört ett tag så är detta jobbet ganska lättvindigt. Det finns några viktiga saker att tänka på, men sen är det bara att köra på. SÄKERHETEN går före allt och det gäller i alla lägen. Fattar man det och jobbar så då klarar man sig bra i detta jobbet oavsett hur man än upplever att jobbet är som bussförare. 
 
Ha en bra dag !
 


Tagga ner lite och gör vad du själv kan.

Det har hänt under min bloggs historia att jag har fått på mig att jag borde göra mer för miljön och att jag också borde skänka mer pengar till välgörenhet. 
 
 
När jag tex flög till Amsterdam förra året så var det några som tyckte att jag borde ta bussen istället för detta är ju ett miljövänligare alternativ. Detta är säkert rätt och riktigt. Jag tror inte att det är något miljövänligt med att flyga flygplan. Men jag ville såklart komma ner fort och ett flyg till Amsterdam tar ju max 90 minuter och sen har man landat.
 Jag tror inte jag räddar världen mer genom att avstå från att flyga just den resan liksom. Nu är det inte riktigt detta jag vill få fram i  inlägget jag nu skriver, men jag kommer till saken om vad jag verkligen vill säga lite längre ner i detta inlägget.
 
 
Skänka mer pengar till välgörenhet då?
 
Jag får ibland höra just detta. "Istället för att lägga så mycket pengar på resor så kan du väl skänka lite pengar till välgörenhet" kan folk skriva till mig. Jag fick också höra detta när jag hade köpt min tv som jag nu har och som jag är väldigt nöjd med. Jag har aldrig sagt vad jag köpte tv:n för, men ändå har jag fått kommentarer där man skriver att jag inte borde inte ha köpt en tv för så mycket pengar. Detta kan folk skriva trots att dom inte vet vad jag har betalat för min tv.
 
 
 Jag har även fått andra typer av kommentarer om att jag borde skänka mer pengar till välgörande ändamål och inte vara så ego och bara tänka på mig själv när jag spenderar mina pengar.
 
Nu ska jag komma till saken.
 
Jag tycker att ni som håller på såhär och "hackar" på andra om att dom borde göra mer för miljön eller skänka mer pengar till välgörenhet ska "tagga" ner lite. Gör istället vad ni själva kan för att rädda världen. Man kan alltid säga att pengar borde ha ha gått till något annat än vad det faktiskt gjorde och man kan alltid hitta saker (mer eller mindre) och säga att du borde göra såhär istället för det är bättre för miljön. Det spelar liksom ingen roll hur mycket vi gör för det finns alltid mer vi kan och kanske borde göra. Ni som gnäller på andra om detta, "tagga" ner. Jag är ganska säker på att det finns många där ute som är bra att på att säga till andra vad dom borde göra, men själva gör dom nog inte så mycket för att vi ska få en bättre värld, nu och i framtiden. Där har ni min åsikt om detta. Over And Out !
 
 


Ultimate Scream by Cara Delevingne...

 


Jag just nu.

Jag sitter här i massagestolen. Skönt att man har denna underbara stol. Massagestolen är nog en av dom 3-5 bästa saker som jag någonsin har spenderat pengar på. 
 
 
 
 


Gryta i låda !

 Fläskgryta med ris...


Det är fortfarande buss jag ska köra..

På jobbet snackar man mycket om det nya som kommer och jag försöker hänga med och lära mig så mycket som möjligt. Inte för jag tror att det spelar någon roll. Skulle jag inte fatta ett skit så löser det sig säkert ändå. Men man  är ju lite nyfiken så jag försöker "snappa" upp allt som har med det nya att göra.  
 
Massor kommer i alla fall att förändras. Såg tex att vi kommer att få nya uniformer. Det blir lite andra färger och ja, förändring även där. Dessutom ändras sättet på hur vi ska beställa dessa kläder. 
 
Jag tror i alla fall att detta blir bra med det nya. Det är inte så mycket med det nya som jag tycker verkar sämre mot hur det är nu. Jag kommer nog inte att sitta och säga:"Det var bättre förr". när man har jobbat ett tag efter det nya. Jag gillar detta och det ska bli kul att när det drar igång i början av December. Frågan är om man kommer fatta hur allt fungera när det är så mycket på en och samma gång som ändras? Fast skulle man inte fatta direkt så gör man nog det efter ett tag och jag har ju ändå kört buss i några år nu. Bussarna vi kör kommer att vara nya så där förändras det ju, men det som inte förändras utan alltid kommer att vara samma det är att jag kör ju buss även när det nya drar igång.  Det är ju inte tåg jag ska köra ! Det är fortfarande blå buss....
 
 


Grattis Pernilla !3 punkter för en lite piggare morgon.

 
Känns skönt att man känner ganska pigg och på allerten redan när klockan är 03:45. Borde ju egentligen vara skittrött nu för det är ju nästan mitt i natten. Men jag har den senaste tiden börjat rätta mig efter framförallt 3 punkter. Det är 3 punkter som hjälper mig att faktiskt känna att det kan vara lite skönt att kliva upp en tidig morgon. Fast det är nog just väldigt lite och inte i närheten av mycket. 
 
1. Jag går upp direkt när klockan ringer och ligger inte kvar och snoozar.
 
2. Jag har gott om tid innan det är dags att "tagga" till jobbet och jag går även i god tid.
 
3. Stressar inte någonting på morgonen för då slösar man ju bara onödig energi.
 
 
 


Polisens informatörer.

I morgon kommer den sista filmen ut av dom nya filmerna om polisen Johan Falk. Dom flesta filmerna av dom som kom ut 2009 och även många av dom som har kommit ut detta året (2012) har handlat om att typ polisen använder sig av egna informatörer operativt. 
 
 
Denna typ av Informatörer finns även i i verkligheten. Fast offeciellt finns dom inte om man säger så. För ganska exakt ett årsen sändes UPPDRAG GRANSKNING där man i det programmet pratade just om detta. Mycket går fel och den myndighet som informatören har hjälpt får ingen hjälp när han vill lägga av.  Man ser det inte bara på film utan tydligen händer detta i verkligheten också. Ibland är filmens värld skrämmande lik verkligheten. Ibland vet man inte vad som är dikt och verklighet.
 


Käka lunch på kredit.

Detta käkade jag på kredit idag. När jag stod där och skulle betala så hade jag inga pengar. Vad händer nu tänkte jag. Maten ligger i lådan och måste jag diska nu för att få gå härifrån? Det blev så att jag gick tillbaka någon timme senare och betalde detta. Jag slapp diska eller skura golv. 
 
Detta har hänt några gånger förut fast då har jag ibland glömt att betala och ingen har sagt något och sen när jag kommer hem så har jag kommit på att jag inte har betalat den mat jag precis har köpt. Jag har alltid gått tillbaka och gjort rätt för mig så fort som möjligt. Så ska man alltid göra och jag skulle aldrig strunta i att betala min mat om jag vet att den inte har blivit betald.
 
Nu är det ju så att jag springer ju på den där restaurangen varje dag. Det är inte så svårt för mig och få kredit och jag tror dom litar på att jag inte skulle blåsa dom på en lunch, men man blir alltid så förvånad när man märker att man har spenderat så mycket "cash" så man inte har koll på att det helt plötsligt inte räcker till en lunch.  "Cash is King", men man är inte så mycket "King" när man måste krita en Frikadeller med ris i folielåda.
 


Vad jag kan se nu så är jag nöjd.

Hemma igen från en dag av arbete. Ganska lugn dag igen och jag är hemma redan klockan 13:30. Det känns bra. Känner lugnet på jobbet och ännu mer lugn hemma och så ska det ju vara. 
 
Jag kollade lite på det nya schemat igen som drar igång i början av December. Nu har jag det nya schemat på ett papper liggande framför mig och jag vet ju sen länge att det är detta jag sen ska köra efter. Nu kan jag se svart på vitt vad jag faktiskt en gång valde. Kort sagt kan man säga att några pass är riktigt långa och några pass är väldigt korta. Man jobbar inte mycket helger och jag är nästan alltid ledig minst 2 dagar varje vecka. Det finns mer som känns bra och väldigt lite känns jobbigt, men jag kan ju studera detta i över en månad till och det lär jag också göra. Det känns fortfarande som jag har fått ett bra schema och jag har inte ändrat mig när det gäller detta. Det ska bli kul när man väl kommer igång, men det är ju långt kvar än så det blir mer funderingar kring detta. Det kan ni nog vara säkra på.
 
 
 


Ännu en tidig morgon i Danne's värld.

God morgon!
 
Nu är det en tidig morgon igen. Ska "tagga" till jobbet. Varje gång jag tar mig upp ur sängen en sjukt tidig morgon är ju ett mirakel. Jag blir lika förvånad varje gång. Fattar ärligt talat inte hur en människa som jag kan orka detta. Det är ju inte mäsnkligt någonstans. Men nu ska jag i alla fall gå ut och se om jag hittar den buss jag ska köra. 
 
 
 


Många slutar blogga.

Jag har den senaste tiden sett att många av dom bloggare som jag följer och har följt i kanske flera år väljer att sluta att blogga. Man skriver på sin blogg att man tex slutar pga att det tar för mycket tid. Sen finns ju Twitter och Instagram och allt där går ju så mycket fortare. Kan det vara så att fler och fler väljer dessa alternativ och struntar mer i bloggen för att vi just lever i en tid där allt ska gå så rasande fort och för att man ska hinna med allt annat i livet som finns att göra?
 
Jag hoppas inte det är så att bloggandet håller på att dö ut. Jag tycker det är tråkigt när jag ser att vissa av dom bloggare som jag har följt ganska länge helt plötsligt börjar blogga betydligt mindre eller helt lägger av. Ok, dom flesta kan man ju följa på Instagram om man vill det, men jag tycker ändå det är synd att man inte bara fortsätter att blogga också. Det är ju ganska lätt att fixa till sina bilder med Instagram. Man tar en bild, den kanske inte blir så bra, men vips så fixar man till den med det som går att göra på Instagram och så ser bilden ut som den är tagen av ett proffs
 
 
Kanske inte alltid som en proffsfotagraf, men det är ändå ett roligt sätt att man med typ ett knapptryck kan göra en dålig bild til det bättre. Men lägg upp den på era bloggar också och sluta inte blogga!!!
 
Det ändå  så att det tar tid att blogga. Jag kan ibland sitta här och skriva typ ett eller två inlägg och sen kommer jag på mig själv att det har tagit typ en timme fixa till typ två inlägg. Men det är just detta som jag kan tycka är tjusningen med att blogga och det är en av alla anledningar till varför jag gilar att blogga. Det blir liksom lite roligare att lägga ner lite tid på något än att tex bara ta en bild och skriva några rader och allt är fixat på en minut.  Någonstans förstår jag att man mer och mer släpper detta med att blogga (om det nu är så) och går över till sociala medier som går betydligt snabbare, men det är tråkigt att det kanske är på väg åt detta hållet. Jag gillar liksom hela fenomenet med internet och bloggar och allt man gör behöver inte alltid gå så rasande fort. Det finns saker som jag gärna lägger ner lite tid på och blogga är ett sån sak.
 
Jag kommer i alla fall inte att lägga av nu även om det visar sig att trenden  går åt detta hållet. Jag vill kämpa på med min Danneblogg även om jag inte alltid orkar blogga så många inlägg per dag. Sålänge jag tycker det är kul  kör jag på med detta för det ger mig så mycket tillbaka. Dessutom finns det ju en hel del av mina bloggläsare som har följt mig regelbundet i flera år. Det är också en anledning till att jag vill fortsätta att blogga och leverera inlägg.
Keep On Blogging liksom..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Miss Scandal November 2012- Lena Charlotte Westby

OMG WOW WOW WOW !!!
 
 


Jag har också INSTAGRAM!

Jag har också INSTAGRAM. Om ni vill följa mig så  heter jag dannebloggen där.
 
 
 
 
 http://instagram.com/dannebloggen
 
 
 
 
 
 
 


Halva dagen redan kl 09:00 - Många har halva dagen kvar

 
 
Ganska behaglig dag av arbete. Solen skiner, man har lugn körning och halva arbetsdagen var gjord redan klockan 09:00 idag. Det sköna är också att när jag har gjort hela min dag då har många andra minst en halv arbetsdag kvar. Rätt behagligt detta också.
 
Man ska ändå alltid hitta något och gnälla över. Jag har sovit ganska dåligt i natt och när klockan sen då ringer 03:30 då är det inte roligt att kliva upp. Man går i sömnen ut i badrummet. Duschen gör väl att man vaknar till lite, men helst av allt vill man bara gå och lägga sig. 
 
Typiskt att det ska kännas så nu när jag nu är frisk igen. Jag kröp ju till sängs ganska tidigt igår, men det hiälpte inte. Man är bara så j*vla trött en tidig morgon klockan 03:30 i alla fall och vad jag än försöker med så kan jag nästan aldrig känna mig pigg eller glad över att äntligen få kliva upp en tidig morgon. Det är bara "sunkigt" och känns inte skönt någonstans. 


Great Attacks - Great Escapes.

Jag är alltid så fascinerad av vilda djur. Speciellt hur dom övelever. Man jagar eller jagas. Det är häftigt att kolla  Great Attacks eller Great Escapes.
 
 
 
 


Det finns lite färger kvar.

Jag gillar starka färger. Speciellt dom som man kan få se ute. Man ser inte så mycket av färger ute nu.Träden är bara gråa och öven ramlar av  och ligger på marken och blir bruna och fula. Men iblan på sina ställen så ser man det fortfarande! Naturens fina färger. Jag blir som ett litet barn och jag tar fram min kamera och tar bilder som jag sen kan lägga upp på min Danneblogg. 
 
 


Ny vecka.

Nu startar man en ny vecka. Jag har massor med jobb framför mig. 6 dagar av 7 är det som gäller. Nu jobbar man ju inte dygnet runt som tur är så jag ska verkligen försöka röra på mig och träna en hel del denna veckan. Det har ju varit lite si och så med detta ett tag. 
 
Denna veckan vill jag verkligen få mycket gjort och jag hoppas nu att jag orkar hur mycket som helst. Det bör inte vara några problem. 
 
Ha en trevlig dag !
 
 
 
 
 


Tror det snart är dags att sova.

Jag funderar redan nu om det inte är dags att krypa till sängs. Jag har lite disk som jag ska ta hand om nu bara och sen tror jag det får bli sängen. Jag lägger mig och börjar läsa på någon bok. Jag har någon bok kvar i bokhyllan som jag en gång i tiden har köpt, men inte börjat läsa än. 
 
Jag är nöjd med denna veckan. Jag har jobbat på och det har vart ganska lugnt för min del i alla fall. Jag kan sova ut och även om jag har haft mina hostattacker om nätterna så gör ju inte det något för när jag väl somnar om igen så kan jag ju sova mer än 8 timmar till om jag känner för det. Jag har nu blivit helt frisk och det känns just nu bara så skönt att man har varit ute och rört på sig tidigare idag. Just nu är jag sådär gött trött och det är underbart att det bara känns så och inget annat. 
 
 
 
 
 
 


Denna dag kommer säkert snart - USCH

Jag skrev förut att jag inte vill att det ska komma någon snö. Nackdelarna är många. Jag satt och kolla en bild som är från November 2010 då snön hade kommit. Usch säger jag när denna dagen kommer då jag måste kämpa på det här sättet igen. 
 
 
Tänk detta en tidig morgon då jag hellre vill ligga kvar i sängen och så måste man ta sig ut i sånt här oväder. Hoppas aldrig snön faller mer. Kan jag ha sån POWER på min blogg så att det på något andligt sätt kanske inte kommer någon snö i år. Jag ber liksom en bön här och hoppas på det bästa.


Skönt att vara igång igen.

Jag har varit ute på en promenad. Jag tog ett varv runt Vänerparken. Gott att man är igång och är ute och rör på sig igen. Jag har varit lite försiktig med detta ett tag pga sjukdom, men nu kör vi igen och det känns bra att vara igång och att allt kändes så bra nu efter en tag av uppehåll från rörelse, träning och sånt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Får nog bli en promenad

 
 
 
 
Har varit ute och käkat lite. Det är jättefint väder ute. Jag ska allvarligt överväga om jag inte ska tagga ut och ta en promenad nu. Bättre tillfälle lär dröja. Nästa vecka har jag massor av jobb och sen vet man ju aldrig när snön och kylan kommer. Frisk känner jag mig så varför inte. En liten promenad får det nog bli.
 


November nu och då - Hoppas man slipper vintern

God morgon !
 
Har haft en natt utan hosta. Det måste vara den första på typ två veckor eller nåt. Jag kommer ändå att ta det väldigt lugnt. Har ju en ledig dag och nästa vecka är det mycket jobb, upp tididgt och sånt. Jag vill inte redan imorgon börja känna att jag inte orkar något igen. 
 
Jag är nöjd över att jag är frisk och jag blir också nöjd när jag kollar ut genom mitt fönster. Ingen snö än. Mitten på November är det, men det finns inte ens en liten tendens till att det ska komma någon snö. Jag hoppas alltid varje år att det ska bli en vinter där det inte faller någon snö. Jag gillar inte snö och kyla allt är jobbigt med detta. 
 
Förra året kom vad jag vet ingen snö i November. Däremot 2010 så kom det massor med snö mot slutet av November.
 
November 2011! Då kunde man spela fotboll om man nu ville det utan några som helst problem. Så får det gärna vara detta året hela året ut och gärna ännu längre. Typ till våren nästa år. Jag vill inteha någon jäkla snö !
 
Såhär såg det ut i slutet av November år 2010. Det är lätt att inte sakna denna skiten. 
 
 Ha en trevlig dag!
 
 
 


Min header på Twitter!

Nu kan man ha sin egen header på Twitter också. Det kanske man har kunnat länge, men jag har inte sett detta förrän nu. Bilden ovan visar i alla fall hur min header på Twitter ser ut. 
 

@DanielDanne

 
 
 
 
 


Tids nog så löser jag allt.

Jag böjar bli helt frisk nu. Jag har haft en väldigt lugn dag. Jag var bara ute och hämta lite mat förut annars har jag inte gjort någonting och det känns ganska bra. I morgon så är jag nog helt frisk. Nu finns det lite hosta kvar som ligger och smyger. Det kanske gör det imorgon också, men lite känningar har man ju alltid av något så jag tror jag kan säga nu att i morgon då behöver jag inte tänka mer på att jag känner mig sjuk och dålig. 
 
Dagarna går och även om jag inte skriver så mycket längre om att jag vill förverkliga mina drömmar så är det väl fortfrande detta som gäller. Jag lär aldrig ge upp det så mycket som jag har vänt ut och in på detta. Jag sa ju till mig själv för längesen att jag bara vill kämpa på nu och få loss pengar. Det spelar ingen roll att jag nu ändå har en ganska bra hög som jag skulle kunna göra något med för att ta mig närmare min lilla dröm. Jag kämpar vidare så kanske jag sen kan göra en större grej och då handlar det tex om att mot början av nästa år kanske lösa det bolån jag har och bli skuldfri. Eller så börjar jag på den renoveringen som jag länge har velat starta.
 
Problemen kring allt är såklart många och lätt får det ju tydligen inte vara. För det första så vet jag ju inte om det är så enkelt att bara betala in dom pengar som jag har kvar av lånet. Det kanske krävs mer ändå. Man vet ju aldrig för det finns så mycket konstiga regler om alt möjligt så även om jag skulle ha alla pengar så kommer jag innan jag gör någonting med mitt bolån kolla jävligt noga före vad som faktiskt gäller. Nu gör jag inget för jag vill ha pengarna först och dom har jag väl i bästa fall i slutet av detta året.
 
Det finns andra saker också som pengar kan gå till än renovering och bolån. Jag kan känna att det finns risk för att jag i en framtid måste lägga ut dom på helt andra saker och då är det ju såklart så att jag ännu en gång skjuter detta med renovering och lösningen av bolånet på framtiden. Men jag kanske inte har så mycket att välja på, men vi får se hur framtiden blir. Jag vill inte tro eller försöka bestämma någonting nu. Som detta året har varit så vet jag ju att det finns mycket lätt inte blir som man har tänkt sig och då är det bättre att bara kämpa på och lägga undan pengar så får jag lösa allt tids nog när inget kan gå fel. Det kommer väl en sån tid också hoppas jag. 
 


Munstycke till vattenflaska för rengöring av slida och rumpa.

Tänk vad mycket grejer det finns att köpa om man känner att man måste hitta lösningar på alla möjliga problem som kan uppstå. Ett exempel är ett litet munstycke för 129 kr. Har man bara en  petflaska så kan man förvandla den till en bidê och sen tvätta sig på dom mest intima ställena vart man än i världen är. Läs mer HÄR och kolla filmen. Trodde inte att lösningen fanns en petflaska bort, men så var det.
 
 
 


Julmust och annat !

 
 
 
 
Igår dracka jag JULMUST för första gången i år. Det är riktigt gott! Speciellt den där första. Jag har även ganska tidigt i år stoppat i mig den första julskinkan och lussekatter. Många har ju som princip att inte börja med  de som hör julen til för tidigt, men sånt skiter jag i. Börjar det säljas i affärerna så köper jag det bara och vräker i mig.
 
 
Jag kommer nog inte att ha så mycket jul hemma annars. Jag brukar inte pynta så värst mycket och så. Jag kanske åker bort runt jul. Det beror såklart lite på hur jag jobbar, men finns möjligheten så ska jag nog dra någonstans. Jag kanske inte lämnar Sverige, men jag kanske väljer att inte vara hemma. Fast vi får se?
 
 


Nu är det bara skönt att vara ledig

Jag tänker mycket jobb nu. På jobbet märks det på alla möjliga sätt att det kommer att bli mycket förändringar. Egentligen är det något varje dag om det nya som diskuteras och vissa kollegor verkar redan ha koll på varenda detalj kring det nya och alla dessa förändringar. Själv vet jag en hel del, sen gissar man och tror och vissa saker är bara att vänta och se så löser det sig själv. Jag har defentivt inte koll på allt och ska man vara riktigt ärlig så tror jag aldrig jag kommer att få det. Jag tror ändå att när jag väl står mitt i förändringen då när det är dags att dra igång det nya, då har man koll och sen gäller det bara att vänja sig av med alla gamla vanor som man har i sig från hur det är nu och har varit. Det tar ju lite tid också.
 
Det är i alla fall skönt att vara ledig idag för då behöver man inte fundera över någonting som har med jobbet att göra. Vill man fundera ändå så kan man ju fundera över allt som är riktigt bra med detta för då håller man sig på gott humör hela denna lediga helg. Av det jag vet som kommer att hända så tycker jag mycket verkar bra. Så på något sätt så tycker jag det ska bli kul när det nya drar igång. Helheten känns bra så varför gnälla om detaljer då?? Känns bara onödigt liksom. Man måste ju jobba sina timmar, sen måste man ju vara ledig också och tittar jag på det nya så innebär det för mig bla att jag har många helger framöver där jag kommer att vara helt ledig från allt vad arbete heter. 
 
Lite bilder från gårdagens jobbande.
 
 
 
 
 
 


2012 11 16

 
 
 
 
 


Riktigt bra !!

 Denna filmen var riktigt bra. Klart den bästa av dom nya filmerna om Johan Falk.
 
 


Nu blir det mys och film.

Nu får det bli film. Mys och så hoppas jag att denna filmen är riktigt bra. 
 
 
 


2012 11 15

Nu får jag skynda mig. Jag ska snart vara på jobbet och kämpa på igen. Jag mår så mycket bättre nu. Jag är inte så matt och trött och det gör inte så ont i halsen. Jag är inte riktigt bra, men snart blir jag det och då kan man gå för fullt igen.
 
Det ser ut att bli en fin dag. Fanatstiskt att man kan känna värme och sol i mitten på November.
 
 
 
 
Jag har ätit lite god mat. En spätta blev det idag. Nu ska jag jobba och jag får skynda mig ser jag. Iväg till jobbet, men snart är jag hemma igen och då kommer det att bli mys här i massagestolen med en ny film som jag har köpt. 
 
Ha en trevlig dag !
 
 
 
 
 


Nattblogg

 
 Då var man hemma igen från en kväll av arbete. Jag är på något sätt glad att jag sitter här nu för det är nog ett under att jag inte fick en hjärtattack under min vandring hem från jobbet i natt. Jag gick där genom stan. Man halvsover lite och går runt ett hörn. Helt plötsligt får jag se att det står en person mot en vägg och jag är ju inte beredd på detta så jag blir bara skiträdd. Mitt i natten och allt!! Jag vet inte om han såg att jag blev rädd, men jag är i alla fall glad att jag är hemma nu. Skrämd blev jag och resten av min vandring så var jag på helspänn för jag vill inte bli så jäkla skrämd igen:)
 
Idag har jag varit på lite info angående allt nytt som kommer att hända på jobbet. Jag fick bla kolla lite på dom nya bussarna som vi kommer att få köra med. Dom är "flong"nya. Det händer mycket om mindre än en månad. Tänk att det går att förändra så mycket på en och samma gång. Jag tycker att det mesta som händer är bra. Jag får nya fina bussar, ett nytta radiosystem, högre lön, bra schema att köra efter med massor av lediga helger. Det blir svår att gnälla när mycket är så bra. 
 
Jag körde några timmar ikväll också. Jag fick bla reda på ca en kvart i förväg att det skulle stå en person på en hållplats med mörka kläder och ingen reflex. Dessutom var det ganska dåligt ljus där också. Jag tjatade ju lite för ett tag sen här på bloggen om vikten av att använda reflex. Nu tänkte jag ska titta jäkligt noga när jag är några hundra meter ifrån den hållplats där jag nu vet att det står en person som syns dåligt. Jag ville testa om jag ser en person väldigt tidigt när jag vet var han är. Går det snabbare att upptäcka en person i mörker som inte bär reflex när jag vet innan var han befinner sig exakt? Jag kan säga direkt att även fast jag visste innan var han befann sig och tänkte på detta flera hundra meter innan jag kommer fram så är det jäkligt svårt att upptäcka en person i mörker som inte har en reflex. Det är inget fel på min syn sålänge jag har glasögonen på mig, men en person som är ute i mörker utan reflex syns helt enkelt inte utan reflex. När jag var ca 30 meter ifrån med halvljus på, då såg  jag honiom. 30 meter är ju så gott som ingenting. Vet man inte inna dessutom så är ju 30 meter verkligen ingenting. ANVÄND REFLEX !!! Både för din och min säkerhet.... 
 
 


Ke$ha - Die Young2012 China Super League.

Ma Long - Jörgen Persson
 


2012 11 14

Dagarna går och jag väntar på att jag ska känna mig lite bättre. I natt hostade hur mycket som helst och det är ju så jobbigt. Jag mår bättre nu än vad jag gjorde förra veckan, men det är ändå inte riktigt bra. jag kanske borde sjukskriva mig ändå. Jag kanske blir frisk snabbare om jag bäddar ner mig i flera dagar? 
 
Man borde kanske sjukskriva sig mer för att på så sätt hålla sig friskare? Kanske är det så att alla borde sjukskriva sig mer för då håller sig fler friskare? Det är bara att jag har så svårt att vara hemma för lite ont i halsen.  Jag vill inte bli för bekväm av mig. Ibland får det liksom göra lite ont och vara lite jobbigt. Det lär man sig ganska mycket på och det brukar betala sig i slutändan. 
 


Heter den Krakel Spektakel ?

 
 
 
 
 
 


Det kändes bra att dra mössan över huvudet.

God morgon!
 
Hade en ganska lång dag igår. Dom sista 2 timmarna kändes ganska sega. Jag känner mig fortfarande lite risig i halsen och har man en lång dag av arbete och samtidigt är lite sjuk så känns det väl mer än vanligt mot slutet av ett sånt pass. Sen kan jag också känna att det på något sätt ska det bli skönt när man kommer igång med det nya schemat. Det jag kör på nu har blivit ganska tjatigt och även om det finns mycket som är bra med detta schema så känns det bra att man ska få något nytt snart. 
 
Som det är nu så kan jag varenda pass utantill. Jag behöver bara kolla när jag börjar passet varje dag, sen vet jag precis vilka tider som gäller och vad jag ska köra. Just nu kanske det finns 15 olika pass som är fördelade över 6 veckor. Sen börjar det liksom om. Om jag känner att jag nästan kan 15 olika pass utantill när dom ändå blandas mycket under 6 veckor då kanske ni förstår varför jag tycker det ska bli skönt att byta till något annat. 
 
Nu när det börjar bli kallt, mörkt och man jobbar kanske någon lång dag med något pass som nu känns ganska tjatigt så är det rätt skönt när man bara drar mössan över huvudet och promenerar hem. 
 
Idag har jag ett ganska långt pass igen. Får kämpa på med detta och sen får jag några ganska korta dagar av arbete och sen är jag ledig helgen. Detta vet jag utan att kolla innan hur veckan ser ut. Jag kan även detta utantill..  Kan vara ett tecken på att det är dags att byta nu? Någonstans är det väl bra att man kan mycket detaljer och har kontroll på sånt  som har med jobbet att göra. Fast man känner sig samtidigt på gränsen till nördig eller yrkesskadad och det har jag inte riktigt tänkt att bli.
 


2012 11 12

Idag mår jag mycket bättre! Jag är mycket piggare och så nu. Det gör inte så ont i halsen längre. Snart kanske jag orkar lite mer också? Jag har fortfarande lite huvudvärk och det snurrar lite också, men jag känner mig väldigt mycket bättre än vad jag gjorde förra veckan. 
 
 
Nu får det bli lite mat och sen har jag jobb. Snart är jag helt frisk igen, det känner jag nu och då orkar man kämpa på igen med de man har att göra. 
 
Ha en bra dag!
 
 
 
 
 
 
 
 


2012 11 11

 
Jag kan inte klaga på sömnbrist i alla fall. Jag somnade ganska tidigt igår kväll. Sen hade jag en 14 timmar lång sömn. När hade jag detta senast ?
 
Idag har jag inte gjort speciellt mycket. Jag orkar fortfarande inte. Därför har det blivit mycket sova under dagen också. Säkert 6 timmar till. Jag har knappt ätit något idag. Jag ska väl ta mig något nu? Jag har några pannbiffar som jag kan värma och sen kan jag säkert slänga ihop något till detta. Det är jobbigt att vara sjuk, men jag är knappast ensam. Det jag har åkt på är det flera som har gjort. Det är något som går. Jag hoppas att  jag blir bättre  snart. Jag har inte blivit sämre sen det slog till, men det har inte blivit bättre heller. En annan jobbig grej det är att jag hade planerat och träna denna helgen. Lediga dagar funkar ju alltid bra och tid har man så det hade ju varit perfekt. Så blir man sjuk och då kan det ju inte vara bra att slita på ett gym eller gå ut och köra "powerwalk"... 
 
 
 
 
 


Jag orkar lite i alla fall.

Det blir en del vila för jag orkar inte så mycket ju. Det är lite jobbigt, men jag kan inte göra så mycket åt detta. 
Jag orkar lite i alla fall. Jag har städat och pysslat lite med sånt här hemma. Jag var även och panta burkar och handla lite förut. Jag köpte inte så mycket mat utan det blev mest shampoo, tvål, rengöringsmedel och sånt. Jag gör vad jag känner att jag orkar. Nu håller jag på i tvättstugan, men tvättmaskiner tvättar ju av sig själv så jag kan ju egentligen bara vila nu resten av kvällen.
 
Bra att jag gör de jag orkar i alla fall.
 
 
 
 
Ha en trevlig kväll !
 
 
 
 
 


Skönt att komma ut några minuter.

 
Då har jag käkat lite  lunch och idag blev det Schnitzel. Det var inget fel på den fast problemet är att jag inte hade någon större matlust. Ganska naturligt kanske när man inte är riktigt frisk? Skönt i alla fall att komma ut några minuter idag. man blir ju genast på lite bättre humör och det är ju värt ganska mycket just nu.  
 
 
 
 
Mimmi  verkar inte sjuk. Hon äter, kvittrar, klättrar och så fort jag visar mig i köket så vill hon veta precis vad jag gör just där jag står. 
 
 
 
Jag hade tänk att jag skulle träna typ 3 dagar denna veckan. Jag körde i måndags när jag var ledig. Tanken var nu att jag skulle köra denna helgen också på mina 2 lediga dagar, men nu orkar jag ju inte pga att jag helt enkelt inte känner mig frisk. jag kommer ändå att gå runt lite här hemma och vika tvätt och kanske städa lite. Ikväll har jag tvättstugan, men annars blir det nog väldigt mycket ligga under en filt och bara slappa på ett eller annat sätt.
 
 


2012 11 10

God morgon!
 
Det är jobbigt att vara lite sjuk och dålig för man orkar inte göra så mycket. Jag hade velat gå och träna idag, men jag tror inte det är så smart när jag har en infektion i kroppen. Det sliter nog liksom bara mer på kroppen  än vad det gör nytta.
 
Jag ska i alla fall snart gå ut och hämta lite mat och sen är det väl bara att lägga en filt över sig, sitta i massagestolen och kolla på någon film. Jag orkar inte mycket annat idag känner jag. 
 
 


Hoppas ni har en bra kväll.

 
Hoppas allt är bra med er. Jag tar det väldigt lugnt. Jag vill inte göra mycket när jag fortfarande är lite sjuk och dålig. Det jobbiga är att jag har ont i halsen. När man råkar hosta eller nysa och inte tänker på det så gör det väldigt ont. Hemskt.se typ.... 
 
Som ni ser så sitter jag i badet. Jag har tänkt om det inte är onödigt att ha ett badkar. Man sitter ju inte ofta i det, men när man är sugen på att ta ett varmt bad med massa skum så är det ju otroligt skönt att ha. 
 
 
Ha en fortsatt bra kväll.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Använd BÄLTE !

Nu är helgen här och då ska man såklart ha kul, men tänk också på trafiksäkerheten. För din och andras skull.
 
* Kör försiktigt. Tänk på hastigheten för det är farten som dödar.
 
* Dont Drink And Drive.
 
* Använd bälte. 
 
 
 
 
 


Känns redan bättre!

 
 
 
 
 


2012 11 08

God morgon. 
 
Jag känner mig inte bättre och det hade jag väl inte räknat med heller. Jag har fortfarande huvudvärk och ont i halsen. Det är inte värre än igår så jag kommer att ta mig till jobbet. Jag har sovit sådär i natt. Det är ju bra att jag kan ta mig upp tidigt utan att det känns jobbigt, men nu vaknar jag för tidigt istället. Somnar, vaknar mitt i natten och sen somnar jag om och vaknar igen, säkert en timme innan jag har planerat att gå upp. Lite tufft de där och jag vill snabbt komma ur det också. När jag väl somnar på kvällen så vill jag sova hela natten tills klockan ringer. Borde ju inte vara så jäkla svårt egentligen. Nu är jag ju lite sjuk och dålig så det kanske spelar en viss roll. Jag fortsätter hoppas på att jag blir bättre. Värre har det i alla fall inte blivit så nu ska jag snart ta mig till jobbet och köra lite igen.  
 
Känslan i kroppen denna morgon är:
 
Ganska pigg för en tidig morgon med rubbad sömn i natt. Halsont och huvudvärk, men inte värre än igår.
 
 
 
 
 


Hoppas det blir bättre snart.

 Nu är det dags att sova. Det ska bli så skönt att bara krypa ner i en säng och sova. Jag får ta en extra filt eller nåt för jag är lite frusen. Jag har lite ont i halsen och jag tror att en förkylning är på gång. Det är lite jobbigt när man inte är riktigt frisk, men jag får bara ta de lugnt och så hoppas jag att det snart blir bättre. Jag kommer att ta mig och jobba i morgon och blir det inte värre än såhär då är det ju bara att köra på. Slår en riktig förkylning till, feber eller att jag får halsont så jag knappt kan prata då blir det sjukskrivning.
 
 
 
Nu ska det bli skönt att bara få sova.
 


Kristian Karlsson - Sourav Saha

Det är kul att se Kristian lira pingis runt om i hela världen. 
 


Kanske har jag kommit på hemligheten?

 
Jag har såklart haft en dag av arbete. Jobba och slita, upp tidigt som fasen ju. Fast jag är ovanligt pigg ändå. Jag har ju försökt denna veckan att ändra inställningen lite till detta med att gå upp tidigt. När klockan ringer tar jag mig upp direkt och sen har jag väldigt gott om tid innan det är dags att "tagga" till jobbet. Dessutom försöker jag inte tänka på hur jobbigt det är att vara uppe och skutta en tidg morgon. Jag tycker ändå det är så att har man väl tagit sig upp ur sängen och märker att man sen kan ta det väldigt lugnt innan jobbet, då känns det bra att vara uppe även om det är på tok för tidigt egentligen. 
 
Kanske är det så enkelt att bara man tänker positivt, eller inte tänker alls om detta med att gå upp tidigt så blir man automatiskt piggare bara av det. Det jobbiga på morgonen är att kliva upp tidigt ur sängen, men om man då som jag gör nu kliver upp direkt när klockan ringer utan att tänka så hinner man ju inte fundera på hur jobbigt det är precis när man hör den signal som nog hatar mest i hela världen. Tänk om jag äntligen har kommit på ett sätt som gör att  jag i framtiden inte tycker det är så hemskt att gå upp tidigt som f*n, typ 03:30. Ska försöka nu att vänja mig vid tanken på att det går så bra att gå upp tidigt på morgonen. Man kommer ju hem tidigt och man har större delen av dagen kvar sen till fritid. Känns som jag är lite för positiv nu, men det får man vara.
 


Blir det bättre med tiden?

Var det bättre förr? Är allt bra som de är just nu? Blir det bättre med tiden? 
 
 


2012 11 07

God morgon!

Idag är man uppe sjukt tidigt igen. Jag är ju rätt pigg trots den tidiga timmen. Jag klarar ju att sitta här och le.
 
 
Nu är det bara att ta tag i denna dagen. Egentligen finns det bara en sak just nu som jag sitter och tänker på. Ni kan aldrig gissa vad det kan vara! Jag sitter och tänker på om jag idag kommer att komma ihåg att köpa Ketchup? Jättekonstigt, men så är det faktiskt.Nu får jag väl börja tänka på jobbet också?
 
Ha en bra dag
 


Gnäller lite om tidig morgon igen.

Det är aldrig roligt när klockan ringer tidigt på morgonen. Denna natten har jag sovit gott, men jag vaknade kl 01:30 och då ser jag att det bara är 2 timmar kvar tills jag ska gå upp. I normala fall kan det vara rätt skönt att känna att man inte behöver gå upp på ett tag när man vaknar sådär mitt i natten. Men jag går ju upp nästan mitt i natten i alla fall , så för mig blir det bara frustrerande när jag vaknar till tidigre än vad jag behöver. När sen klockan ringer så tänker man bara att tiden går allt väldigt fort under natten och en tidig morgon.
 
Det bästa är ändå att bara kliva upp. Ligger man kvar då är det lätt att somna om. Går man upp lite försent då får man stressa och det är inte roligt så tidigt på morgonen. Är det något man vill och behöver så är det lugn och ro just den tiden. 
 
Frukost?
Ett tag var jag duktig och fick i mig frukost, men det funkar inte längre kan jag säga. Man vill sova det man kan och dessutom så tycker jag att maten inte är så go den tiden på dygnet. Jag vet någonstans att det är fel att inte äta frukost, men jag går verkligen inte upp ännu tidigare för att hinna med att äta på morgonen. Det får helt enkelt bli när man har gjort 3-4 timmar på jobbet istället. 
 
 


2012 11 06

Tidig morgon igen. Nu är det sån vecka av upp tidigt och sen är det bara att jobba och göra så att  dagarna blir så bra som möjligt. Nu kör vi igen !!
 
Tänker på detta och önskar er alla en trevlig dag.
 
 
 


Försäljningsknepet som jag alltid går på.

 Det finns ett försälningsknep som jag alltid går på. De där när man släpper kanske 6 -7 filmer under typ 2 månader eller nåt. Jag har alla filmer med Beck och Wallander. För inte så längesen kom det ut 6 nya filmer som jag tror var baserade på  Liza Marklund's s böcker. Dessa filmer har jag också. Just i detta nu kommer det nya Johan Falk-filmer. 
 
Jag köper för att jag vill se alla. Det är något med dessa filmer, men jag får sen en samling av filmer som jag sällan tittar på igen och alla är defentivt inte bra. Fast någon gång ibland vill jag se någon film igen och då är det skönt att jag har dom. Men av över 30 Beck-filmer så är det ändå inte många man vill se nu igen, men man vill ändå att dom ska stå där dom står. Lite knäppt... 
 
Detta är ett smart försäljningsknep som jag går på varje år. Man släpper några filmer (nästan som en serie fast ändå inte) på kort tid. Jag har egentligen inget emot det och jag ångrar inte mina inköp, men när jag nu snart har köpt dom sista två filmerna med Johan Falk så ska jag försöka att inte bry mig mer när någon  nästan gång  släpper sex, sju filmer inom kort tid om någon polis eller journalist.  
 
 
 
 
Det kanske är bättre att vänta några år efter att filmerna är ute så kan man köpa alla filmer som samlingsbox för typ 199 kronor istället för att köpa en film i taget för 150 kronor eller vad dom nu kostar. Fast detta kan vara lite för mig som rökning kan vara för dom som håller på med det. Man tänker att man ska bara ha en till och sen slutar man. Fast man gör aldrig det ändå. Fast många klarar ju det också.... 
 
 
 


Därför bloggar jag.

Jag tycker att det är roligt att blogga och det är därför jag gör det. Man behöver ju faktiskt inte vara bra på att blogga, men man kan blogga i alla fall. Jag är ju inte så bra på att skriva eller ta bilder. Ska jag jämföra med andra bloggare så finns det ju hur många som helst som både skriver bättre och lägger upp finare bilder än vad jag gör. Men det roliga med att blogga är ju just att man behöver inte vara varken bra på att skriva eller ta bilder. Man kan blogga i alla fall. Och trots att det finns hur mycket bloggar som helst ute på nätet så får jag så mycket tillbaka för att jag bara sitter här och bloggar. Bara för att det finns massor med andra bloggar så behöver ändå inte  konkurrensen bli stenhård mellan alla som bloggar. Alla kan blogga ändå och ingen behöver vara bättre än någon annan. Alla kan ju vara med och blogga på sin egen blogg liksom.
 
 Många av er läsare är fantastiska som nästan varje vecka kan skriva eller säga till mig att ni gillar min blogg. Jag vet att flera av er som idag läser min blogg dagligen har följt mig i flera år och ni gör det för att ni gillar min blogg, eller hur?. Bara det är ju rätt häftigt !  
 
Här är en liten video på ämnet blogg som jag hittade på Madeleine's blogg  MADDEMELCHER.SE

 Fenomenet blogg, blogga och allt som blir kring det är en otroligt rolig "resa" att göra.
 
 


2012 11 05

Jag har varit lite slö idag. Jag har tänkt så mycket att nu ska jag göra något, men så blir det inte av liksom. Allt kan vänta känns det som. Lite typiskt att det är bra fart på mig en dag och sen vill man nästan inte göra någonting. 
 
Nu är det väl ändå inte så att jag inte har gjort någonting idag. Det har blivit lite träning på gymmet i alla fall. Jag har ju under en ganska lång period promenerat mycket, men nu har det blivit lite för tråkigt och dessutom är det rått och kallt börjar det också bli. Det blir även mörkt tidigt på kvällen så nog blir man mer sugen på gymmet än att promenera en runda ute i kalla och gråa Vänersborg. 
 
 
 
Det gick ganska bra på gymmet tycker jag även om jag ganska snabbt blev väldigt trött. Jag tränade i alla fall i 90 minuter. Dom första 45 minutrana kändes bra. Sen fick jag mest kämpa och tankar om att bryta innan 90 minuter tänkte jag flera gånger. Det är lite tufft då. Jag hoppas ändå att jag fortsätter nu hela denna veckan att köra på.  För hur tufft det än känns att "palla" sig till gymmet och hur jobbigt det än kan vara att träna där, så känns det alltid väldigt bra såhär efteråt. 
 
Nu får det bli lite mat och slappa i massagestolen. Det behövs alltid.
 
Ha en trevlig kväll !
 
 
 


Arbetsveckan är över.

 
Denna veckan är över. Ganska mycket jobb har det varit, men hyffsat lugna dagar. Skönt att inte behöva stiga upp så jäkla tidigt. Jag känner att jag skulle behöva en sånhär vecka till, men riktigt så bra har jag det inte. I morgon är jag ledig, men sen är det upp sjukt tidigt igen. jag ska ändå nästa vecka försöka orka greja och ligga i från tidig morgon till sen kväll. Jag vill inte bli för slö eller bekväm. Jag hoppas jag fixar det nästa vecka, precis lika bra som det har varit med denna veckan. 
 
Jag tror att jag vet nu vad jag kommer att få köra för schema sen när det nya drar igång. jag kan såklart inte vara säker, men nu har jag ju ändå hört så mycket om vad mina kollegor har valt så då kan jag lika som börja utesluta och dra mina slutsatser. Men det går ändå inte att klura ut det så man vet till 100% så jag får fortsätta att vänta och se sen hur det blir när allt är klart. 
 
Nu är denna veckan över och allt har funkat bra dessa 6 dagar som jag har jobbat.
 
 


Skönt att ta en promenad.

Jag har varit ute på en runda.Skönt att bara promenera runt lite . Nu ska jag snart iväg och jobba då.
 
 
 
 
 
 
 
 


Använd ljus och reflex !

Vi är inne i en årstid nu av väldigt mycket mörker. Det är mörkt på morgonen och mörkt blir det redan under eftermiddagen. Det finns hur mycket kunskap som helst om att det är viktigt att man syns i trafiken. Ändå är det så många människor som bara ger sig ut och inte tänker en tanke på att dom knappt syns över huvud taget.
 
 
Denna veckan när jag har kört buss så har jag mött massor av trafikanter som syns jättedåligt. Jag har nästan blivit förvånad att det kan vara så många. Att jag märker detta någon dag, på några enstaka personer här och där det är ju inte så konstigt eftersom jag jobbar 6-10 timmar, 4-6 dagar i veckan. Men denna veckan har det varit hur mycket som helst med folk ute som tror att dom syns när dom inte har reflex och det är mörkt !!
 
 Flera cyklister som jag har mött har inte ens haft ljus på sin cykel. Helt plötsligt ser jag bara någon stå bredvid mig och det är väldigt läskigt när man upptäcker någon som man borde ha sett för längesen. Gångtrafikanter ska vi inte ens tala om! Dom går där i sin egen lilla värld och har kanske lurar i öronen och någon reflex har dom absolut inte, för då kanske dom syns.... Även om jag som förare ser bra när jag framför mitt fordon och till och med har helljuset på så blir en person svår att upptäcka i mörker om han/hon inte bär reflex. Ha ljus på din cykel och använd reflex!  Syns du inte så finns du inte!  Även om jag som bussförare skulle få se dig så måste jag ju upptäcka dig i tid. Om jag behöver bromsa och kanske också stanna så kan ju detta med att du  har reflex och ljus vara livsavgörande.  Jag ska ju faktiskt hinna få stopp på flera ton buss och därför behöver jag ju se dig i god tid. 
 
 
Syns du inte så finns du inte och finns du inte så ser jag dig inte. Tänk på din och andras säkerhet Använd ljus och reflex, snälla. 
 
 
 
 
 


OFF MOT DEFF

Kong visar hur man lirar mot deff. Riktigt grymt faktiskt trots att detta är typ 9 år sedan.
 


2012 11 04

Full fart denna söndag. Pigg som fan tar jag mig upp och ner i tvättstugan. Lite vardaglig "trökgöra" har jag sysslat med uppe i lägenheten också. Jag har såklart också hunnit äta lite god mat. Man måste ju fylla på med mer energi om man ska orka kämpa på hela dagarna.
 
 
 
 
Ikväll är det jobb igen. Innan detta så vill jag nog gå ut på en långpromenad. Får nog bli så? Jag får skynda mig ut så jag inte hinner ångra mig.
 
Ha en riktigt bra dag !  Själv har jag en riktig "POWER SÖNDAG"
 
 


Hur kan det vara så?

 
 
 
 


Härligt minne nr 4

New York är såklart något jag aldrig kommer att glömma. Det var otroligt grymt att få se den stan på plats. Härliga minnen att se tillbaka på. Det är bara underbart härligt liksom... 
 
 
 
 
 


Härligt minne nr 3

När studenter vrålar Dannebloggen. Lite coolt...
Här är den video som jag gjorde på detta, den dagen.
 


Härligt minne nr 2

Härliga minnen att tänka tillbaka på är dom gångerna jag har varit i Stockholm. De blir aldrig tråkigt när man "taggar" till huvudstaden. Är man där 1-2 dagar så räcker det för att få massor med upplevelser.
 
 
 
 
 
 
 
 


Härligt minne !

När jag var med i P4 Morgon och blev intervjuad av Jimmie och Elin.
 


1, 2, 3, 4 - Dags att jobba !

Nu är det dags att ta sig till jobbet. 1, 2, 3 och 4 så var man klar att gå.
 
 
 
 
 
Ha en trevlig kväll !
 
 
 


SMS:a INTE när du kör!

Ni kanske ska ut ikväll.Ta det lugnt om ni ska köra bil är ni snälla. Jag sitter här ibland och skriver Don't Drink And Drive, kör försiktigt eller använd bälte osv. Allt detta ska man naturligtvis alltid tänka på.
 
 Ha roligt ikväll nu när det är Alla Helgons Dag, men måste du ut i trafiken så tänk på säkerheten i första hand. Det är så lätt att olyckan är framme och då kan det gå riktigt illa. Här är några punkter i en lista och du kan säkert själv komma på många fler.  Jag kan skriva detta 100 gånger vad man verkligen ska tänka på när man är ute i trafiken.
 
* Kör försiktigt.
 
* Kör inte om du har druckit alkohol. 
 
* Använd bälte.
 
* SMS:a inte när du kör. 
 
 
 


Vänersborg By Night !

 
 
 
 


Jag kan inte säga att jag är avundsjuk.

Idag vet jag att några kollegor skulle dra till Ullared. Jag kan inte säga att jag är avundsjuk. Springa runt som en ör höna på ett köpcenter och stå i långa jäkla köer. Nej, det vill jag inte vara med om, men hoppas ändå dom får en trevlig dag. 
 
 
 
 
 
 
 


En middag !

 
Har varit och käkat lite middag. Fläskfilê blev det idag. Nu får man väl bara slappa lite innan det är dags för arbete.
 


Mycket förändringar.

Igår lämnade jag in den där listan på jobbet om vilka av alla nya scheman som jag önskar att jobba efter.
 
Jag försöker på alla möjliga sätt att räkna ut vilket schema jag kommer att få jobba efter när det nya drar igång i December. Fast man kan inte veta exakt! Det går bara att gissa. Jag får reda på vad många andra har sökt och så kan man med hjälp av uteslutningsmetoden komma fram till vissa saker. Men just vilket schema jag kommer att få är svårt att räkna ut på förhand.  
 
Det blir snart mycket förändringar. Det är inte bara att man ska byta schema. Det är massor med annat och jag har verkligen inte satt mig in i allt än. Jag kanske inte ens behöver det. Det brukar ordna sig när det väl kommer igång och nu har jag ju kört buss i några år och jag har märkt på senaste tiden att jag suger åt mig ny information som en "svamp". Jag har koll på en sak i det nya som händer i alla fall. Jag får högre lön. Ganska mycket också om man tänker på att det just är en höjning från en månad till en annan om man säger så. 
 
Tänk om jag nu privat också kunde ta och lösa bolånet? Då kan man ju säga att jag får en sänkning av hyran på min bostad. Det handlar om typ 50% mindre utgift i hyra. Jag räknar ju bolånet som en del i hyran. Det låter rätt bra att få högre lön och samtidigt få lägre hyra och ändå bo kvar i samma lägenhet. 
 
Det jobbiga är ju att kämpa i detta. Det ju lite för tråkigt att spara pengar och sen lösa ett lån. Fast jag får väl på något sätt försöka tänka att det är en investering in i framtiden på något sätt. Man ser om sitt hus liksom. Allt för att kunna bränna mer pengar på annat än fasta utgifter.
 
 


Lång dag igår

Hej !
 
Igår hade jag en lång dag. Full fart från tidigt morgon till mitt i natten liksom. Massa "vardagligt fix" och så jobba såklart. Idag kommer jag inte kunna hålla samma tempo. Men jag har jobb ikväll och jag har väl en del att ta tag i även idag. Får se vad jag hittar på? Samma tempo och effektivitet som igår det orkar jag inte med idag också, hur mycket jag än vill.
 
 
 
 
 


2012 11 01

God morgon !
 
Jag hade skrivit ett långt inlägg precis. Sen när jag skulle publicera så försvann det bara. Jag vill inte skriva om det igen. Jag laddar istället bara upp en bild på en blomma och önskar er alla en trevlig dag. 
 
 
 


Här kan du lyssna.

 Johan:
 Jag har läst din online dagbok, eller som ungdomen säger när de språkas, blogg ett tag. 
Jag har då förstått att du har varit med ute i etern med ett par formidabla ungdomar som ledde detta radioprogram. Tyvärr hade jag ej på min transistor vid detta tillfälle, så jag har då ett simpelt spörsmål om man kan finna programmet på detta världsomspännande nätverk eller internet som det heter till vardags. 

Mvh. 

Johan
 
 
Här kan du höra när jag var med i radion. Enjoy!!
 
 
 
Lyssna: Daniel ”Dannebloggen” Johansson


Den tar sig mot slutet

 Har kollat på en film. Det får räcka för i natt. SPELETS REGLER var en ganska seg film tycker jag, men den blir ganska bra mot slutet. Den tar sig liksom efter halva tiden kan man säga.
 
 
 
 


Nu blir det film.

 
Jag ska sätta mig i massagestolen och kolla lite film. Det har ju kommit några nya filmer igen om Johan Falk. Jag tror inte jag kollar alla dessa 3 redan i natt, men 1 får det bli i alla fall. SPELETS REGLER heter den första filmen av dom nya som har kommit ut.
 
 
 


Nu ska man snart välja.

Nu ska man snart bestämma sig för hur man vill jobba i fortsättningen. Det är inte säkert att man får som man önskar, men hur det än blir så kommer det att bli skillnad mot hur jag har det nu.
 
 
Jag  vet vilka 3 scheman jag ska söka när det gäller alla 3 alternativen, men jag är inte helt säker på vad  jag ska välja som 1:a, 2:a och 3:e. Kan ju fundera några dagar till. 5 november ska lappen in.
 


Ganska tuff dag.

Nu är jag äntligen hemma. Det blev en ganska tuff dag av arbete. Massor med folk åkte och dom första timmarna var det bara att köra på utan att egentligen vila någonting. Man brukar ju annars hinna få en liten paus på alla möjliga ställen, men inte denna eftermiddag. Ibland får man verkligen slita för sina "cash".
 
 
 
Det känns i kroppen. Rätt skönt nu att komma hem och få av sig kläderna och bara känna hur man varvar ner till maximal avspändhet. I morgon är jag helt ledig. Jag hade bokat tvättstugan med start kl  08:00 på morgonen, men jag känner att jag inte kommer att vilja kliva upp så tidigt så jag har flyttat tiden till en annan dag. 
 
 


Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE