PLANKING igen !
2012 03 31

Godmorgon !
Jag har börjat dagen men en långpromenad. Kändes riktigt bra ! Bara gå ut och promenera, lyssna på radio och bara vara. Kändes som jag behövde de.
Möter i princip bara några hundägare när man går ut och tar en runda hyfsat tidigt på morgonen. Ungefär som när man går till jobbet en tidig morgon. Då möter man i stort sett bara tidningsbud. Undra vad hundägare och tidningsbud skriver på sina eventuella bloggar? Typ såhär kanske: Jag gick ut en tidig morgon. Jag möter några tidningsbud/hundägare och någon mer som inte verkar ha fattat att det mycket bättre att  att ligga och sova om man inte har tidningar som ska ut eller en hund som ska rastas ute på morgonen.


Hoppas ni får en bra lördag !
Bra och lite dålig dag !

Trodde jag skulle tvätta ikväll, men det var visst igår så jag missade då min tid. Nackdelen med att bo i lägenhet är väl just att man får springa med den jäkla tvätten. Idag har jag varit med en snäll och go vän.  Vi gick en vända på stan. Båda hade vi lite ärenden att uträtta. Sen blev det en tur hem hit där det blev lite slappande, skvaller och en film. Bra start på helgen får man väl säga.
Jag känner av lite huvudvärk och lite illamående. I kombination med tröttheten så känns det lite jobbigt. Det är såklart ingen fara.  Sparandet av pengar tar väldigt mycket på krafterna. Det kanske är därför man känner sig lite illamående? Får väl hoppas det blir bättre snart. Klart det blir de !!


Wild OnesDagbok på video!

Följ med Danne en helt vanlig vardag. Torsdag 2012 03 29Helgen har nu börjat.

Jobbat en solig och fin dag som denna. Har varit så hela veckan och det är ju bara underbart och härligt. Det som har varit jobbigt denna veckan det är min ständiga trötthet. Hela veckan har liksom varit så. Kanske vänder det lite nu. Logiskt sett borde de göra det för jag är nu ledg hela helgen och nästa vecka jobbar jag eftermiddag och kväll. Jag kan sova ut ordentligt ett tag nu och jag borde ju då känna mig lite piggare. Nu börjar ledigheten ! Ledig från fredag tidig eftermiddag till måndag tidig eftermiddag:)


2012 03 30

Godmorgon !
Är igång och jobbar.
Idag är det fredag ! Snart helg och det känns bra. Har ett ganska bra pass idag. Bra att avsluta denna arbetsveckan med ett lugnt pass. Idag bjuder faktiskt företaget på frukost, men jag får jobba lite först och sen får man mat.
Kör några turer nu på morgonen som är ganska behagliga. Linje 34 till Stallbacka och sen ska jag ha en paus på 30 minuter och sen ska jag vänta in ett tåg som kommer från Oslo. Köra  Linje 45 från Resecentrum i Trollhättan upp till Näl. Sen har jag en skoltur också som startar på Onjö.
Ha en bra dag !


Lång dag !


Lång dag har det varit. Jag har jobbat på såklart. Efter det "taggade" jag bort till en go vän som jag inte har sett på länge. Lite pirrigt sådär innan ju:) Har nu käkat lite av den kycklingsallad som jag hade kvar sen i förrgår. Rostade några bröd skivor också, men jäklar va rädd jag blev när dom flög upp ur brödrosten  och var färdiga. Trodde jag skulle få  en hjärtattack eller att jag skulle skita på mig  typ ! Nu ska jag lägga mig och läsa och sen sova då. I morgon är det fredag och då är det ju snart helg bara för detta. Skönt att man då är ledig och dessutom slutar jag tidigt i morgon fredag.


Spätta !Nu är det bara en dag till.

Då har man jobbat en dag till. Lugn och skön vecka är det ju så det är väl inte så farligt att det  jobbiga är att gå upp tidigt. Förmiddagsvckor är ofta bra på det viset. Man kötr någon timme tar en paus på typ 20 minter och sen kör man en timme till och så blir det en paus igen. Efter de rast typ. Kör några timmar och nu är man hemma.
Ganska behagligt liksom.


Godmorgon !2012 03 29
Godmorgon !
Hoppas allt är bra med er. Jag är redan igång för fullt ! Funderade på en sak, som så många gånger förut. När jag börjar jobba ungefär 04:30 på morgonen då brukar jag slå på radion. Lyssnar då på Vaken i P3 och P4. Den som sitter i en studio någonstans och pratar i radion då, den människan har ju inte gått av nattskiftet innan jag börjar mitt morgonpass. Det gör han/hon 90 minuter senare. När jag tänker på de så känner man lite att man jobbar på ganska annorlunda tider.
Ha en bra dag !Vill men orkar inte - Det är bara de.Statusuppdatering typ...

Jag gillar inte riktigt de "tillstånd" som jag är i just nu. Jag är ständigt trött och orkar liksom inget göra. Jag saknar liksom gnistan och energin. Ibland sitter man mest och stirrar in i väggen typ. Känner ju också av lite illamående och jag vet inte om jag börjar bli sjuk eller nått ?

Vet snart inte vad jag ska göra ? Jag skulle bara vilja ta tag i allt. Det finns ju att göra om man bara tittar sig omkring. Det finns ju också mycket tid för träning eller varför inte långa promenader? Man jobbar ju liksom inte jämt. Idag var jag tex hemma klockan två. Jag hade fått i mig min mat på en halvtimme. Sen har man  halva eftermiddagen och hela kvällen på sig att greja eller varför inte  träna. Det är ju så fint väder ute varje dag. Riktigt sommarvärme och ändå är det fortfarande bara mars månad. Det är ju fantastiskt ! Bara vädret gör ju att man borde få mer enregi till att göra massor  med saker.

Men jag kan bara inte motivera mig till att göra så mycket utan just nu så är det mest jobba och sen gör man det man absolut måste och inget mer typ. Det är ju egentligen inte mycket man måste. Det är mycket man vill, men det är ju en viss skillnad. Jag kämpar på bra med sparandet av pengar och så. Jag tänker positivt kring detta, inga problem, detta kommer att bli så bra osv.... Jag är ju säker på att jag fixar det jag kämpar för. Men jag vill göra lite mer av de där andra som man gör när man har sin fritid. Just nu gör jag väldigt lite trots att det känns som jag har mycket fritid. OJ ! Hur ska jag egentligen göra nu? Jag vill ju, men det räcker ändå inte. Letar liksom efter mer "power", men jag hittar ingen.


2011 03 28Vet inte riktigt ?

Har haft en bra dag. Det tycker jag alltid när jag har fått en hel del gjort. Har grejat ända sen jag kom hem från jobbet. Vardagliga saker, men de måste man ju hålla på med ibland.

Jag tror att jag mår bra, men jag vet inte riktigt? Det känns lite som att jag håller på att bli sjuk eller att det finns något som bara kommer att hända som inte blir bra. Det är som om jag tror att jag kommer att misslyckas med något. Jag vet inte riktigt vad de skulle vara bara. Det liksom bara känns så. Lite oro bara kanske?
Nu ska jag inte grubbla mer över detta om hur jag kanske kommer att må i framtiden. Nu ska jag lägga mig och läsa lite och sen sova min skönhetssömn. I morgon är det jobb igen som gäller. Upp tidigt och bara köra på, som så många gånger förr.


När jag är klar så behöver jag ju inte spara.

Anonym:

Hej Danne.

Tänk sen när du har sparat till ditt kök så börjar du på 0 igen? Då får du börja om att spara från början. jobbigt.


Efter att jag har sparat till köket så hoppas jag på tt jag kan fixa fram lite cash och dra på en resa. För att kunna göra det krävs det såklart lite sparande, men jag behöver ju inte "maxa" de som jag nu gör. Dessutom om det nu blir någon resa så kommer jag inte att åka förrän tidigast till hösten. Det kanske inte blir förrän i slutet på året. Pengar till en ny resa de behöver jag inte kämpa så mycket för. Funderar ju bara på något litet euroland. Inget märkvärdigt så. Behöver ju då  bara lite euro, men det känns inte svårt att så småningom fixa de.


Om jag väljer att renovera mera  så krävs det ju lite sparande igen, men jag kan ju ta det ganska lugnt och jag behöver inte heller här maxa sparandet. Pengarna till köket vill jag ha dragit in till maj månad. Efter detta tar de ju ett bara tag innan köket står klart. Jag hinner få loss mer "cash" utan att behöva  kämpa in då så "våldsamt" som jag nu gör. Köket är de som kostar mest. Vill jag renovera tex sovrummet så kostar ju inte de så mycket. Allstå krävs det inte så mycket för att fixa dom pengarna. Det kostar som en liten resa och det är inte jobbigt att fixa. Så slutsatsen jag drar är att det inte alls kommer att vara jobbigt bara jag får köket fixat någon gång.


Hellre massagestol än hobby-renovering!

Hej Danne!
Jag håller med Xerxes kommentar.. Jag menar tycker att du gör en stor grej av det hela. Renovera tycker jag inte att du behöver göra med köket utan istället måla om och fixa lite skulle räcka! ja menar se det som en hobby och var inte lat istället för att vila i din massage stol så kan du ju jobba med ditt hem och renovera lite i taget på helgerna.
Gunilla:


Hej Danne!


Jag håller med Xerxes kommentar.. Jag menar tycker att du gör en stor grej av det hela. Renovera tycker jag inte att du behöver göra med köket utan istället måla om och fixa lite skulle räcka! ja menar se det som en hobby och var inte lat istället för att vila i din massage stol så kan du ju jobba med ditt hem och renovera lite i taget på helgerna.

Jo ! Jag ska slå på stort när det gäller detta! Inte lite här och där bara och jag ska inte göra det själv rent praktiskt.  Jag ser en chans att förverkliga min dröm och det är att renovera min lägenhet och få den precis som jag vill ha den. Allt i köket är gammalt och slitet. Ska jag göra detta så ska det vara riktigt gjort från grunden. Det kan jag inte fixa själv. Jag vet liksom mina begränsningar. Sen är det ju så att när väl själva renoveringen drar igång så gäller det att de blir färdigt så fort som möjligt tycker jag. Då kan jag inte gå här och "kladda och vispa" själv för då tar det på tok för lång tid!!!  Dessutom är det ju så att har jag väl fått köket riktigt renoverat en gång så behöver jag förmodligen aldrig mer tänka på detta igen. Den dagen det blir aktuellt att renovera igen då är det nog bättre att sälja denna lägenheten och flytta till något som redan är nytt och fräscht. Får väl vänta tills jag når drömmen om att bli miljonär:)


Jag kämpar mest med mitt tålamod.

Anonym:


Hej! Jag undrar hur du definierar ordet "kämpa"?

Vad är det som gör att du kämpar om vardagarna? När jag hör någon uttrycka ordet "kämpa på" så många gånger som du gör, ser jag framför mig hur en svettig man/kvinna sliter och drar i sådant som faktiskt är kämpigt. Att´spara pengar och gå upp på morgonen till jobbet är något som de allra flesta gör och det är inte särskilt kämpigt, det är något nödvändigt.
Berätta, hur kämpar du? Du gymmar ju inte heller så ofta?


När jag säger att jag kämpar så menar jag kanske såhär?
För att kunna spara så mycket pengar som jag gör så behöver jag ha tålamod. Det är de jag kämpar med. Just nu har jag fått ihop en del pengar som jag tänker använda på lägenheten. För att jag inte ska ta ut dom och "bränna" dom på massa annat så kämpar jag med mig själv och mitt tålamod. Det är ju så mycket lättare tycker jag att "bränna cash" som man har än att "spara cash" som man har. För att jag ska kunna få ihop den summa som jag vill ha fått loss till maj månad så får jag kämpa på för att kunna klara mig på väldigt lite pengar. Jag kan inte ta ledigt och åka på någon resa istället utan jag måste jobba och slita och spara väldigt mycket av det jag får in för att nå mitt sk delmål som jag har satt upp. Då kämpar jag ju med detta. Dessutom avskyr jag att gå upp klockan 03:15 på morgonen. För mig är det verkligen att kämpa och det tror jag många gör som går upp så sjukt tidigt. Eftersom jag lyckas att ta mig upp och ur sängen så jävla tidigt så krävs det ju lite kämpatag. I alla fall när det handlar om mig. Jag sover ju liksom hellre ut.  Jag hade för ca 2 veckor sedan ett 12 timmars pass med arbete. För att orka med detta måste man kämpa på. Det vore annars enkelt att sjukskriva sig eller ta ledigt just på en sån lång dag, men det gör jag aldrig. Jag kämpar hellre på en hel sån dag.  För mig handlar kämpandet mycket om tålamod och väntan. Det jag vill och kan göra nu det får jag vänta med. Det jag verkligen vill, men inte kan göra precis nu, det kommer jag att få göra sen om jag bara inte ger upp utan kämpar på. Skulle jag bara sluta kämpa så lever jag väl gott hela tiden, men jag fixar inte någonting av det jag verkligen drömmer om. Jag vill förverliga mina drömmar. Så det är bara att kämpa på och det är vad jag menar med att kämpa. jag skulle ju nu ganska lätt kunna ta ut alla pengar. Tagga ut till Överby och shoppa upp alla pengar jag har sparat såhär långt. Det eller slösa pengar på något annat sätt vore sjukt kul att göra nu om jag inte kämpar med mitt tålamod, med mitt sparande så blir det ingen renovering = Jag förverkligar inte min dröm. Jag vill göra de och jag måste då kämpa på liksom.


Allt eller inget är det som gäller !

Xerxes:


Tja Danne, tycker inte att ditt ser så kök ser så pjåkigt ut. Tapetsera om och måla om luckorna så har du sparat in en jävla massa pengar som du stället kan lägga på lite möbler, typ en ny soffa, nåt bord, vips så har du en fräschare lägenhet. Bara ett tips.
Ska jag renovera och göra nytt i mitt kök så är det "allt eller inget principen som gäller"...
Jag kommer inte att bara göra lite måla där, tapetsera och sen får det räcka. Allt som finns  i köket är bara gammal skit och är inget att spara på eller fixa till. De mesta är liksom 50 år gammalt så ska jag renovera så ska jag "blåsa" ur allt och gör helt nytt och det ska bli precis som jag vill ha de. Allt eller inget. Om det kostar "för mycket" det spelar ingen roll ! Bara jag helt nytt och häftigt kök liksom..


Snart är man hemma.

Skönt ! Nu är det inte mycket kvar av denna arbetsdag heller. Ska bara köra ner till stan och sen får jag gå hem.


Det är inte för matens skull som jag vill renoverar köket.


Sargaren:
En fråga beträffande ditt sparande till det nämnda köket:
Vad är poängen med att spendera 50 000 kronor på ett kök som du aldrig kommer att använda?
Du har tidigare skrivit att du alltid äter ute och sällan lagar något själv.Det är ganska enkelt att svara på !
Jag har en dröm om att renovera hela min lägenhet. I min lägenhet så har jag något som kallas kök. Just nu trivs jag inte med hur det ser ut. Jag vill fixa ett trivsamt hem och jag har svårt att se just köket som det ser ut idag. Det ser väl inte så roligt ut. Såhär ser det ut idag:
Detta ser inte bra ut ! Det är inte mycket till stil på detta ! Det tror jag dom flesta håller med om. Dessutom stiger ju värdet på lägenheten efter en renovering. Allt man gör på den är ju till det bättre liksom.  Dessutom kan jag tycka att det kan vara lite coolt och kaxigt sådär... ATT SPENDERAR ÖVER 50 000 KRONOR PÅ ETT KÖK, MEN ÄNDÅ KANSKE ALDRIG BÖRJA LAGA MER MAT I DE. KAXAR LIKSOM UPP LITE. Men syftet med renoveringen är inte heller att jag ska börja laga mer mat i köket. Jag vill ha ett fint hem som jag trivs i. Nu är köket bara slitet och det ser rent ut sagt för jävligt ut. Så vill jag inte ha de.
2012 03 27


Nya pengar har kommit in i natt och jag har redan en färdig budget för hur de ska se ut fram till att jag f¨år in nya cash. Jag tror jag fixar att hålla de även denna gången. De känns bra och det är ju positivt. Nu är jag ändå väldigt nära fast jag får verkligen kämpa de sista också. Nu kör vi igen.
Ni får ha en bra dag. Nu ska jag "tagga" till jobbet ...


Kämpatagen finns där bara !

Då var det kväll igen och det är dags att sova. Det är bara att göra de och upp och jobba i morgon ännu en gång. Det är verkligen lite tufft nu. Jag kämpar och kämpar, men jag känner mig ändå ganska lugn. Jag vet att jag snart kommer att få något för detta slit. "Lön för mödan" liksom. Bra att jag ändå håller mig lugn nu. Jag har april och maj kvar innan jag når mitt sk delmål. Under dessa två månader är det fortfarande fokus på att få loss pengar som gäller. Det är bara att ta de lugnt, men fortsätta kämpa på. Jag ger mig aldrig! Alla ev problem och hinder ska jag ta mig förbi på min väg mot vad det nu ser ut att bli, ett nytt kök. Jag känner mig härligt lugn och samtidigt motiverad att bara fortsätta kämpa vidare. Detta är Danne när jag verkligen visar vad jag kan. KÄMPA PÅ ! Det kan jag och det finns bara där naturligt i mig. Så är det bara...


Snurr i huvudet.

Oj ! Nu börjar huvudet snurra rätt igen. Kände när jag tagga hem från jobbet att jag nästan hade svårt att gå. Balansen var det något skumt med. Dessutom kände jag att det snurrra mer i huvudet än vanligt. Kanske kämpar jag för mycket eller behövde jag bara lite mat och vila? Nu har jag fått det och det känns mycket bättre nu. Men lite otäckt de där med snurr i huvudet och känslan av brist på balans.


2012 03 26

Lovade ju er en video från en tidig morgon. Klockan är här 04:00. Jag är glad jag kan prata överhuvudtaget.
Det är ny vecka.
Det är sjukt tidigt.
Det är vardag i verkligheten.
Det är bara att kämpa på liksom.


Försökte sova tidigt !

Försökte somna tidigt ikväll, men det gick inte så bra. Det blev att jag låg och läste en bok istället. I morgon är det en ny vecka med jobb, vardagliga saker och säkert också lite träning. Det är väl så det kommer att se ut. Jag får in lite nya cash och en hel del ska sparas. Allt de där känns betydligt lättare nu igen. Jag tror nog att det blir köket. Även om det skulle kosta mer så vill jag renovera mitt kök. Kommer jag bara upp till 50 000 kronor så vet jag av erfarenhet att man snart har både 60 000 och 70 000 också. Det är väl något psykoligiskt ? Målet från början var ju 50 000 kronor. Då är det ju inte så konstigt att det känns tufft i början. Men om vi säger att jag måste fixa 70 000  kronor  och 50 000 kronor redan är fixat. Då är jag ju mycket nära målet för jag har ju redan 50 000 kronor . Det är ju rätt stor skillnad på att spara från 0 upp till 50 000, eller spara från 50 000 upp till 70 000 liksom. Det känns som det är såhär: HAR MAN BARA FIXAT 50 000 KRONOR SÅ HAR MAN SNART DRAGIT IN 100 000 KRONOR OCKSÅ.
Nu ska jag göra ett nytt försök med att sova i sängen. Jag lär sova gott när jag väl somnar, det vet jag. Det gäller bara att somna. I morgon ska jag försöka ta mig upp tidigt och göra en videoblogg innan jag "taggar" till jobbet. Det blir till att verkligen kämpa de. För man går ju liksom upp en timme tidigre än normalt. Klockan har vi ju dragit fram. Gå upp en timme tidigare på en jobbvecka som är en förmiddagsvecka och dessutom göra en grym video innan jobbet. Det blir en utmaning de:)


Tar det bara lugnt.

Det är en underbar dag och allt känns bara bra med mig.
Hoppas allt är bra med er också !
Våffeldagen ?

Hoppas allt är bra med er. Kom på att det är ju våffeldagen idag. Jag kom på de, men jag tror inte jag kommer att käka våfflor för det? Jag har ett våffeljärn och jag vet hur man gör våfflor (eller det ser ut som våfflor i alla fall)
Problemet är att dom smakar verkligen inte bra (dom jag gör). Jag vet inte varför, men efter att jag har gjort det själv några gånger så vill jag nu aldrig mer ha några våfflor. Jag tänker liksom på hur äckliga mina våfflor har smakat tidigare så jag vill inte ha några, inte ens på denna dagen. Jag gillade det när jag var liten, men jag har vänt helt liksom.  Det är mitt eget fel och ingen annans.

Full fart mot bättre tider !

Godmorgon !
Fasen vad mycket klockor jag har överallt. Det märker man när man ska ställa om alla. Dra tiden en timme framåt. Nu är det ljusare och det blir framförallt varmare. Mer av vår och kanske också sommar istället för mörk och kall vinter. Nu kan man sitta ute och njuta av solen. Man kan ha t-shirt på sig. Restauranger och serveringar ställer snart ut sina bord. Snart är det dags att göra påskägg. Man går in på en bensinmack och köper en flaska vatten och bara för att det är så underbart varmt ute. man blir gladare och allt känns mycket lättare. Vill man ta en promenad ute så är det ju bara att traska ut och man behöver inte tänka på att klä sig varmt.  Full fart är det mot ljusare, varmare och härligare tider.


Vår och ljusare tider.

Det börjar bli bra ute nu. Varmt på dagarna och fint och ganska ljust på kvällarna. I morgon drar man fram klockan en timme och det är ett av alla vårtecken. Så himla underbart ! Har varit ute på en promenad. Får väl inte till världens finaste bilder, men det är i alla fall underbart att våren har kommit så tidigt i år.

Skön vårkväll är de och jag ser fram emot fler. Det blir bara ljusare och ljusare. Så himla härligt !


Kollar en 80-tals film

Det är väl slappar dag ? Det får man nog säga. Jag har suttit i massagestolen och kollat på en 80 tals-film.
TOP GUN! Coola namn på alla piloterna. Wolfman, Iceman, Hollywood osv..
Hoppas allt är bra med er Bloggläsare!Underbara Lördag !

Tar det bara lugnt .. Jag har varit ute en sväng på stan. Kollat läget och hämtat mat. Allt känns faktiskt riktigt bra. Jag slappar och gör ingenting, mne gud så skönt det är att vara utan måsten och krav. jag gör vad jag vill och just nu slappar jag bara.


2012 03 24Lugnt..

Nu tar jag äntligen helg. Jobbat på en sista dag för denna veckan och det var hur lugnt och behagligt som helst. Skönt att det blev så precis innan ledigheten. man varvar liksom ner innan det är dags att slappa helt.


Dagens positiva tänk!

Jag fokuserar bara på det positiva i mitt liv.

Rensar liksom bort alla andra tankar. Vilken enregi jag kommer att få !


2012 03 23

Kände när jag skulle gå upp idag att jag inte ville de. Men jag har en del att göra och jag vill få det gjort innan helgen. Dessutom har jag ingen riktig ro i kroppen. Jag har jobb i eftermiddag och jag vill hinna med en del innan de. Så det var bara att kliva upp klockan 08:00 idag även om det tog emot lite. Väl uppe så snurrade det lite huvudet och sen var man igång. Egentligen skulle jag vilja vara en duktig pojke och ta mig upp ännu tidigare och bara gå ut på en PW. Men jag orkar inte riktigt chocka kroppen så.

Några bilder från igår. Idag skiner solen precis lika mycket. Det är bara så underbart !!


Ladda lite innan.

Hemma igen efter att ha haft samma pass idag som jag hade igår. Lite tufft var det ju igår och jag visste att det kunde bli något liknade idag. Inte helt oväntat när man har samma pass liksom. Var lite mer förberedd innan på att det skulle bli som igår, lite tufft liksom. Men det blev egentligen aldrig så tufft som jag trodde att det skulle bli. Jag var ju lite mer beredd idag. Kändes kanske  lite lättare bara därför???
I morgon är det fredag och då är det ju jobb igen, men helgen är i alla fall aldrig närmare. Helg denna veckan =ledig Danne och det ska ännu en gång bli skönt.


Dagens positiva tänkande !

Jag kommer en dag att fixa de jag drömmer om, och det kan jag njuta av redan nu.

Finns ingen anledning att inte tro på sig själv.

Sommar sommar...

Jag säger att det är sommar ute. Det är ett sånt härligt väder och jag blir så glad över detta:) Skönt att kunna känna känslan av sommar redan i Mars. Det är precis så det känns.
Jag har fått gjort mycket under förmiddagen och dessutom har jag käkat en god lunch.
Nu ska hoppa in i duschen och sen är det bara att tagga bort till jobbet igen.
Ha en bra dag !


2012 03 22

Godmorgon !
Ganska skön avspänd morgon. Jag känner mig bara glad liksom:) Solen skiner och det känns lite som sommar typ. Samma var det igår och jag undrar kan man gömma undan vinter jackan nu?  Kan nog göra det idag  i alla fall. Precis som jag gjorde igår, underbar känsla liksom.

Jag tittar runt i min lägenhet och jag kan konstatera att någon ordning har jag inte. Disk och smutstvätt ligger "huller om buller", men det känns som att om jag bara tar tag i detta så är det snart klart så jag får ta och göra detta.
Det är en underbar morgon och jag borde försöka ha fler sådana mornar där jag bara stiger upp och är GLAD liksom:)


Ganska mycket jobb idag också.

Jag hade mycket jobb förra veckan, men nu vänder det lite tänkte jag. Fast detta passet jag körde idag är ganska tufft. Under vissa pass får man plocka fram den lilla erfarenheten man har av busskörning. Känns bra att man har lite av de i alla fall för annars hade jag nog haft "andan i halsen" efter detta passet idag tex. Det var inga problem så , men man kände liksom att man fick jobba lite mer än vanligt.


Nu är det skönt att vara hemma igen och jag sitter väl uppe ett tag och kollar läget här på nätet innan det är dags för sängen.


2 bilder !Dagens positiva tänkande !

Någon säger: Du kan inte ! Jag säger: Jag kan visst ! Det är bara att resa på sig och köra liksom.


Det har jag fått bevisat för mig själv många gånger att man ska tro på sig själv trots att man får höra att man inte kan eller aldrig kommer att klara av.


Det är bara att köra !Oxstek !

Har käkat en god lunch. Man får passa sig bara så man inte får i sig dom där där gröna sakerna som ligger där i botten. Dom kan lätt fastna i kött och potatis och sen följa med in i munnen. Hemskt skulle det vara. Blääää., smakar de.


Hemma från träningen.

Var nyss och tränade lite. Man kan väl säga att det är bra att jag tränar på, men jag är väl inte i någon superform direkt. Har väl tankarna på lite annat håll så det är även svårt att fokusera. Men det är ju bra att jag kämpar på i alla fall.
Nu blir det lite slappa i massgetsolen och sen ut och hämta mat.

Ha en bra dag !
2012 03 21

Godmorgon !
I eftermiddag är det jobb igen. Innan det vill jag hinna med att träna lite. Ska "tagga" bort till gymmet snart.
Hoppas på ett bra pass idag för det har gått lite trögt länge nu och jag vill gärna vända på denna dåliga trend som jag har haft. Så nu hoppas jag att de snart  känns bra igen. Gärna redan idag.
Efter detta är de bara att  slappa, käka och sen är det dags för arbete.

Ha en bra dag !
Sätter stort värde på dom små sakerna.

Jag är så glad att jag kan sätta värde på dom små sakerna här i livet. Nu när jag sparar så mycket pengar och inte kan unna mig så mycket känns det extra skönt att jag har en förmåga att bara kunna njuta av så mycket av allt de som finns i närheten av mig liksom. Det finns mycket som bara gör mig GLAD:)


Någon skickar ett sms och frågar hur det är:)
Någon kommer och hälsar på mig:)
Jag går ut en tidig morgon och hör fåglar kvittra:)
Solen skiner och det är en fin vårdag:)
Jag är frisk:)
Inte så ont i ryggen:)
Snälla goa mail och kommentarer från er bloggläsare:)


Ja, ni fattar. Detta är ju inte så märkvärdiga saker, men det gör mig ju GLAD och det räcker:)

Det lutar åt kök.

Det börjar bli kvällen och dags att snart gå och lägga mig. Skönt att man har haft en ledig dag. Jag har nog inte fått mer gjort idag än vad jag annars får, men lediga dagar är ändå så goa för man har så lite måste göra liksom. Jag var i affären förut och jag gick såklart dit på den tiden då det var som mest folk där trots att jag hade kunnat gå när som helst idag. Men strunt samma, jag hade ju gott om tid och det något jag är och har varit under väldigt lång tid nu så är det att jag håller mig väldigt lugn nästan jämt. Jag har liksom kommit på att det ofta är bättre än att stressa.

Jag känns nu att jag börjar närma mig mitt sk delmål vad det gäller sparandet. Det är ett tag kvar, men ändå på något sätt så känns det som att dom där 50 000 kronorna snart är inne. Maj månad har jag ju sagt att pengarna ska vara inne och det känns allt som det kommer att bli så. Det börjar kännas som att det ändå är köket som jag vill fixa. Jag är mer "taggad" för det än något annat. Jag vill såklart renovera allt i mitt hem. Göra om och få det precis som jag vill ha de, det är drömmen. Men just nu i första läget så är det ändå köket som gäller. När 50 000 kronor är inne då kan jag gå vidare liksom. Det kan mycket väl vara så att det kommer att kosta mer, men det känns inte som något problem. När jag har 50 000 kronor så kan jag ändå börja kolla lite på kök, snacka med folk som ska hjälpa mig, räkna och få ett pris på vad det faktiskt kommer att kosta. Om det sen visar sig att det kostar 60 000 eller 70 000 kronor så känns det som att finns det bara 50 000 så fixar man lätt resten också om det skulle behövas. Sen är det ju så att det tar ett tag till efter att fixa allt för att få ett nytt kök. Innan hantverkarna har varit här, innan det står klart och ska vara betalt så är ju det en ganska lång tid, månader kanske mer. Under den tiden  kan jag ju få ihop det som krävs och handlar det bara om 10 000 eller 20 000 kronor till så ska ju inte det vara något problem om jag innan har fått ihop 50 000 kronor. Känns ganska bra med tänket kring detta nu, men jag har långt kvar till dom 50 000. Det är ju inte maj månad nu, så än så jag får kämpa på ett tag till.


Kollar lite i en tidning.Dagens positiva tänk!

Jag försöker tänka på några saker nu när jag verkligen kämpar på.
Jag är grymt fokuserad på nuet. Jag är målmedveten och avspänd.

Tänker man mycket även på dessa saker så tror jag att det går mycket lättare att kämpa på.


Härlig tisdag !
2012 03 20

Godmorgon !
Idag är det tisdag. Jag är ledig och jag älskar lediga dagar. Sätter stort värde på ledigheten även om jag vill jobba mycket också. Svårt att hitta balansen där ibland så man blir helst nöjd=
Jag har haft en lugn skön morgon. Jag kikade lite på tv (Rix Morronzoo) och satt i massagestolen. Har nu tagit en dusch så snart vaknar man väl till ? Kan ta de lugnt hela dagen idag. Ingen tid som jag behöver passa och inga måsten eller nått.
Ha en bra tisdag..


En videohälsning till mig !

http://crazypp.blogg.se/


Vilken var godast?

Jag provade tre olika FESTIS smaker i helgen. Vilken gillade Danne bäst ? Jag trodde innan att jag skulle gilla den gula bäst, men jag måste nog säga att den gröna tyckte jag smakade godast !


Hemma - Ledig - JA !

Då var man hemma och nu är jag ledig en dag igen. Känns bara hur bra som helst. Har jobbat så sjukt mycket nu i typ en vecka. Det känns i kroppen för man är inge superman direkt. Dessutom vill jag alltid ta kroppens signaler på allvar så nu bromsar jag lite och slappr mest. Jobbar sen lite till och till helgen är det mera slappa.
Hoppas ni har haft en bra dag !
Några bilder från dagens jobb. Säkert dom vanligaste jag tar? Bild på mig, bild på buss och bild på Itid-displayen.
Dagens positiva tänk!

Får försöka tänka positivt nu om jag i fortsättningen ska orka kämpa in dessa pengar som jag vill fixa.
Dagens positiva tänk!
Jag håller min budget denna månaden det vet jag redan nu och Jag ger mig aldrig !!!

De där ger mig aldrig kommer jag att upprepa många gånger. Det blir så mycket enklare att kämpa på då.
Dags att "tagga" vidare.

Solen skiner , men det är ganska kallt, brrr. Jag har varit ute och fixat lite mat. Det fick bli en snabbis. Bara ut och fixa detta och så hem igen. Käka lite gott och nu är det snart "time" för jobb igen.


2012 03 19Mycket jobb denna veckan.

Det har varit en lång vecka och massor med jobb har jag haft. Känns inte som jag har gjort något annat denna veckan. Just nu är jag helt snurrig i huvudet. Känns som kroppen säger ifrån lite just i detta nu. Nästa vecka vänder det lite i alla fall, men jag ska jobba i morgon igen och sen får jag en ledigt dag.
Mycket jobb denna veckan ! Nu är denna veckan över...


Skön promenad i solen.

Hej !
Har varit ute på en ganska lång promenad. Kändes att det var längesen jag va ute och promenerade en längre sträcka. Man blir ganska trött.  Men när solen tittar fram och det är fint vårväder så är det inte helt fel att vara ute och bara röra på sig och inget annat.
Nu får det bli lite mat och sen slappar jag väl bara. Ikväll är det dags att jobba igen. Känns som jag har gjort det på tok för mycket denna veckan, men sånt är livet liksom...
Efter denna dag så vänder det ju lite och nästa vecka jobbar jag mycket mindre och är mer ledig.En liten trummis!Jag vet vad jag ska göra idag.
2012 03 17

Uppe tidigt idag också. Jag har sovit gott i natt. Jag har tänkt på de så mycket den senaste tiden. Jag minns verkligen inte när jag sov dåligt senast. Jag vet att jag hade en period där jag bara inte kunde somna på natten, men dom problemen har jag verkligen inte nu. Nästan perfekt är de ju nuförtiden. De enda som jag skulle vilja bli av med under mina sovande minuter det är mina hemska mardrömmar, men det finns väl inget man kan göra åt detta? Jag hörde någon professor  i typ sömn säga att man drömmer alltid när man sover, men man minns bara de man drömde precis innan man vaknar. ALLT annat bara försvinner liksom.

Nu blir det frukost ! När åt jag det senast ? Kanske för någon vecka sedan. Nu är det så igen. Handlade ju mycket pålägg och sånt igår så detta blir bra. Lite långfrukost. Det ska jag unna mig. Blir säkert extra gott eftersom jag så sällan äter frukost.Nya kallingar !

Har lite nya färglada kalsonger. Alltid bra för jag slänger ganska många gamla nu som har gjort sitt. Resåren börjar ge sig på en hel del av mina kallingar. Alltid skönt att ha nya liggande på lager.


Som min I♥ Dannebloggen t-shirt

Idag har filmen KVARTERET SKATAN RESER TILL LAHOLM (eller vad den nu heter) biopremiär. Den där t-shirten I Laholm ser ju precis ut som min I♥DANNEBLOGGEN t-shirt.

Lugna Fredag ...

Var ute förut och jag ser bara hur alla stressar runt liksom.  Själv går jag runt och tar de lugnt och är heltavspänd. Skönt att man inte känner av någon stress.


Dagens fundering? Jag pantade lite burkar förut och jag undrar varför inte maskinen ger mig 1KR för denna burken när det står på att det ska vara PANT?


Provar 3 olika smaker på FESTIS. Undra vilken jag kommer att gilla bäst? Jag gissar på den gula.
Dagens lunch !

Har käkat lite fisk med räksås och nu är det dags för mer mat. Jag ska gå ut och handla mat. Får förse mig nu inför helgen. Det blir nog mycket inköp av baguetter. Jag har mycket jobb helgen (i morgon 12 timmar typ) och just de där med baguetter har blivit en "favvo" för mig att käka på jobbet.


Har märkt att det är en öm tå

Pizzabranschen är en skum. I alla fall enligt vad som står på Aftonbladet's hemsida. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14531521.ab
När jag är inne på en pizzeria så har jag ibland frågat varför dom inte slår in det jag köper i kassan. I vissa fall har jag märkt att det är en "öm tå".  Sen är ju jag så taskig så jag fortsätter att "spinna vidare" lite på de där. Mest för att jag tycker det är kul. Då får jag ofta till svar att just här på denna pizzerian står allt rätt till, men den pizzerian på tex andra sidan gatan, dom fuskar med de mesta. HMMM...
Jag köper inte pizza speciellt ofta jag tror det beror på att jag ofta tycker att jag får ganska dålig service och sen är ju pizza mest bakfylle käk. Jag har varit på pizzeria där han som jobba där vid det tillfället sa: Du får inte sitta där vid borden(som är till för mat-gäster) och äta idag för jag hinner inte diska...


2012 03 16

Det är en underbar morgon. Jag älskar ju radio och jag lyssnar mycket på radio. Därför tycker jag att det är så kul när man sänder ett radioprogram i tv. Rix MorronZoo!!! Det är full rulle, massa babbel och underhållande liksom. Bra start på morgonen !


Hur är det ikväll?

Har haft en lugn dag. Som vanligt kan man väl säga. Känns som man behöver det för att inte gå sönder liksom. Jag mår bra och den enda känningen jag har det är lite i min rygg. Jag blir aldrig klok på detta. Jag har trott att antingen så har man ont i ryggen eller så har man det inte. Men på mig är det något som kommer och går. Fast jag kan inte säga at jag har ont. Det är mer känning  av stelhet typ. Någon gång har det gjort väldigt ont (mycket massagestol brukar hjälpa) För det mesta är det bara känningar och inget mer. Jag har också lärt mig leva med detta. Det har under alla år aldrig blivit värre i alla fall.

Annars är det lugnt. Någon har frågat mig hur det går med mitt sparande och hur jag ligger till och så. Jag tänker fortfarande mycket kring detta, men detta bör vara klart i slutet av maj. Jag håller budget hela tiden som planerat så detta borde bli precis som jag har tänkt mig. Har väl fått ihop lite över hälften nu så nu är jag på rätt sida mot målet liksom. Det känns mycket bättre nu än för ett tagsen när jag tänkte nästan varje dag att jag skulle ge upp. Men nu så vill jag bara fixa detta. Jag har fortfarande inte bestämt mig vad jag ska använda pengarna till exakt. Jag lär väl heller inte göra de förrän jag liksom har satt mig in i vad detta med renovering innebär eller vad som gäller för att lösa bolånet. Jag har inte kollat så mycket för gör jag de nu då blir det bara rörigt liksom. Just nu är det bara få loss pengar som gäller så jag fokuserar bara på de. När jag sen har alla pengarna inne då säger jag bara: F*n ta mig om jag inte använder det jag har sparat ihop till min bostad på något sätt...


Ledig nu och i morgon också.
Mycket med jobbet idag.

Ska snart gå och lägga mig. Mycket med jobbet idag. Mötet handlade om det som komma skall. Det blir lite förändringar, men det ligger lite för långt fram i tiden så just nu behöver man liksom inte fundera på det så mycket tycker jag. Om det är bättre eller sämre det återstår och se. Det är liksom för tidigt att säga. Man får ju se hurdet blir, men det är långt kvar så jag tänker inte på detta just nu.
Först ska jag hinna med att få loss 50 000 kronor. Sen får vi se vad jag gör efter de. Något på lägeheten och sen kanske det blir en resa. I fortsättningen är det bara att jobba på som vanligt liksom så blir det bra.
Nu ska jag sova för i morgon är det upp igen, tidigt. Sen får jag en ledig dag och sen har jag en lång helg med mycket arbete. Man får slita och så är det för Danne precis som för många andra.


Snart ska man tillbaka.

Jobbat klart för idag skulle man kunna tro. Det brukar ju vara så, men om några timmar ska jag på en arbetsplatsträff. Kändes som det var ganska viktigt info ikväll. Jobba på gör man och jag har mycket jobb kvar denna veckan. Bara att bita ihop och köra på liksom..
Det pratas ju nu väldigt mycket om att det är farligt med kött. Det är någon ny stor undersökning man har gjort.  Var det därför jag valde fisk idag? Möjligt, men nästa år säger väl någon forskning att det är farligt med fisk   och vad ska man då äta sen? Det kan ju faktiskt vara farligt att inte äta också:)


2012 03 14


Godmorgon !
Sakta går jag genom stan på väg till jobbet. Det är mycket jobb idag. så det är bara att bita ihop och köra på. Det är fantastiskt att man kan höra fåglar kvittra såhär tidigt på morgonen (kl 04:40). Då vet man verkligen att nu är det snart vår. Dessutom blir det ljust väldigt tidigt nu vilket gör mig väldigt glad. Rätta mig om jag har fel, men snart ska vi väl ställa om klockan för sommartid. Bara en eller två veckor tills det är dags va? Skönt att man kan uppskatta dom små sakerna här i livet. Fåglar som kvittrar, ljusare tider och omställning till sommartid. Snart är man på jobbet igen och då är det bara att köra på och göra sitt jobb.
Ha en bra dag!


Veronica Maggio !

Fantastisk röst och hon är väldigt duktig också tycker jag.


Mycket att göra - Lite för slö

Börjar känna av att jag faktikst är riktigt slö. Jag har legat och sovit några timmar. Det kommer jag att få betala för ikväll och jag kommer att ha svårt att somna. Shit, i morgon har jag så mycket jobb innan det så är sömn viktigt. I morgon har jag jobb från tidig morgon till tidig förmiddag. Inte så mycket, men sen efter de så ska jag på ett "info möte" på jobbet. Det är på kvällen så då är det allstå mer av arbete. Jag brukar vara ganska dålig på att gå på dessa möten när det kallas till de. Man får betalt, men det är liksom frivilligt om man vill delta så jag brukar av fri vilja inte gå. Men denna gången känns det som att det var lite viktigare och det var väl inte riktigt så att man fick bestämma själv om man skulle gå, så nu är det bara att "palla" sig dit i morgon.

Jag har så mycket att göra framöver och allt får jag kämpa med det tar emot på ett sätt även om jag verkligen försöker tänka att jag fixar allt och jag tror verkligen på det, men det är bara så förbannat lång väg kvar med allt tills jag når målen. Något som jag inte har så  mycket mål med mer än att jag ska hålla igång det de är min träning. Jag kör på, men det blir inte mycket mer än två gånger i veckan och jag kan inte påstå att det har gått så bra. Det har varit lite si och så med de och börjar tyvärr känna av detta. Jag vill vara i bättre fysisk form. Jag skulle naturligtvis kunna ta mig tid och köra mer än vad jag gör, men nu är vi tillbaka där igen: Jag är lite för slö just nu liksom.

Två bilder som är lätt att ta på en promenad typ. Borde åtminstone gå ut och gå mer..
Får försöka nu att släppa lite på mina negativa tankar och börja tag i saker. Städning här hemma och det ska nästan bli roligt för det kommer att gå ganska fort. Börjar jag bara nu så är det klart om en timme.Ett lugn dag till.

Hemma från arbete tog det väldigt lugnt och jag har varit helt avspänd hela dagen. Skön känsla de där..  Nu är jag ändå ganska trött och jag borde väl inte, mne jag kommer nog ändå att gå och lägga mig ett tag. Har lite känning i ryggen också så mycket massagestol idag.


2012 03 13

Godmorgon !
Uppe är man och skuttar igen. Klockan ringer och det betyder att jag ska ta mig till arbetet.
Till skillnad från igår så har jag klivit upp så jag har gott om tid. Hoppas det blir en solig och fin dag idag också. Nu ska jag fixa mig och sen är det dags för en dag i bussen.


"Det är okej att känna"- Ung Cancer

Jag stannar ibland upp och funderar. Jag funderar mycket just nu på sjukdomen Cancer. Riktigt hemsk sjukdom som kan drabba vem som helst, när som helst. När jag funderar på mina egna bekymmer och problem här i livet och samtidigt tänker på tex unga människor som drabbas av Cancer så blir mina egna bekymmer nästan fåniga att ens kalla för bekymmer. Ordet cancer gör mig både arg och ledsen.  Att ens denna sjukdom  får finnas. Cancer, det ordet tycker jag inte om. De får mig att gråta "Det är okej att känna"
Det ska man verkligen veta och det är inget att skämmas för.
Något som får mig att alltid gråta det är när jag går in och tittar på Madeleine Deckerts blogg. (http://jagefrisk.blogg.se/)Madeleine Deckert (1988-2008) var en ung tjej som fick diagnosen Decmoplastic Round Small Cell Tumour. Det är en aggresiv typ av Cancer som i Madeleine's fall hamnade i leverområdet. Jag följde hennes blogg under dom månader det året hon blogga (2008) och jag har efter det att hon dog bara fortsatt att gå in på hennes blogg och läsa. Jag har säkert gått in  flera hundra gånger. Jag har läst varenda inlägg på hennes blogg hur många gånger som helst och jag har aldrig någonsin kunnat hålla mina tårar tillbaka. Något som man inte kan sluta att bli imponerad av är Madeleine's positiva tänkande trots sin sjukdom. Det finns hur många inlägg som helst som visar hur bra hon var på att peppa sig själv.  Hon ville verkligen besegra den "jävla idioten" som hon själv kallade sin sjukdom. Det känns orättvist att hon inte lyckades. Jag bara gråter och tycker det är hemskt att hon inte finns längre, men jag går in och läser på hennes blogg ändå. Man skulle ju vara gjord av sten om man inte blev berörd av det som hände henne. "Det är okej att känna" säger även jag till mig själv. Här är en låt som hon själv har skrivit både tex och musik till. Vad jag förstår så har hon har skrivit den till sin pojkvän som senare blev hennes fästman.
Vila i frid Madeleine Deckert.


Vad jag kämpar och strävar efter egentligen.

Anledningen till att jag skriver blogg är först och främst för min egen skull. Jag har för min egen skull i över 3 år bloggat. Jag tror att jag har lärt känna mig själv ganska bra och jag har hittat sidor hos mig själv som jag inte förut visste att jag hade. Bloggen har hjälpt mig mycket när det gäller att kämpa på med mina mål och drömmar. Förra året lyckades jag med en av dom (tre resor på ett år) och det känns fortfarande fantastiskt!!
Detta är något som på nått sätt kommer att finnas med mig hela livet..
Nu kämpar jag på med något igen och det känns bra för det mesta även om det naturligtvis inte alltid går att tänka så positivt kring detta som jag kämpar med just nu.. Men det känns lite som att jag ändå allt oftare nu tänker att detta kommer jag att fixa. Om jag tänker att jag inte kommer att göra de då är ju risken väldigt stor att jag inte fixar detta. Så jag kommer naturligtvis att fixa detta, vad är jag inte säker på än. Kanske startar jag "renoverings projektet" eller så löser jag bolånet. Jag vill så mycket, men egentligen är det bara just dessa två saker som jag känner är väldigt viktiga för mig. Bättre ekonomi som jag får efter att jag har löst bolånet och ett trivsamt hem efter en renovering. Sen känner  kan jag  bara vara nöjd liksom. Visst har jag andra drömmar också, men dom känns inte så viktiga och det är mer sk visioner. Jag skulle någon gång i livet tex vilja känna hur det känns att vara miljonär. Jag har väl en fundering på hur jag ska kunna fixa detta på sikt, genom några kraftansträgningar, men det känns ändå inte livsviktigt och jag kan naturligtvis inte räkna med att jag klarar detta. Det finns naturligtvis mycket man vill, men i mitt fall så är det faktikst inte så mycket här i livet som jag verkligen strävar efter. Jag hoppas att jag får vara frisk och att jag aldrig liksom ger upp. Jag kämpar på  nu och försöker tänka positivt. Jag är inte klar med min strävan så jag får kämpa på ett tag till. Jag kan just nu inte sluta tänka på känslan som jag kommer att ha i hela kroppen när det jag har strävat efter så länge äntligen står klart. Känns som det är värt varenda liten ansträgning.


Jag åt nästan upp allt.Idag blev det pannbiff och jag åt nästan upp allt.
Men jag lämnade såklart dom äckliga gröna.
Nu är det bara att hålla sig vaken.

Somnade lite sent igår och jag vaknade lite sent i morse så det blev lite stressigt innan jobbet. Men jag hinner i alla fall och det är ju bra. Nu får jag försöka hålla mig uppe annars lär det bli en omöjlig uppgift att somna i tid ikväll.
Skönt att denna dagen är fixad, men jag har många kvar. Denna veckan kommer att kännas ordentligt för jag har verkligen sjukt mycket jobb.
Men jag börjar känna mig ganska pigg och glad i alla fall. Det har ju börjat bli härligt vårväder och jag vet också redan nu att denna månaden kommer jag att hålla min sparplan, eller vårbudget kan man kalla det. Det känns alltså lite lättare med detta igen fastt jag vågar inte säga att det har vänt och går lättare med sparandet av pengar. Det kan allt ändra sig. Men nu när solen skiner och det börjar bli varmare så blir jag också lite gladare och allt blir såklart lite lättare. Men jag har fortfarande några månader kvar innan pengarna är inne.


2012 03 12

Godmorgon !
Hoppas ni har sovit gott. Jag har startat en ny arbetsvecka igen. Det är många dagar och en och annan lång sådan.  Men det är bara att kämpa på och det gör jag såklart.
Ha en bra dag !


Helgen är snart förbi.

Jag har inte fått städat. Jag har varit för slö idag. Hinner ju fortfarande ta tag i detta ikväll. Får nog ta och göra de. Jag har haft en ganska lugn helg. Jag har varit ensam i stor sett hela helgen och jag har bara slappat. Fick  ett lite kort besök tidigare idag. Någon vill fråga hur jag mår och man säger som vanligt att allt är bra. Det är de ju också och även om det ibland känns lite tufft med allt kämpande och mitt grubblande över hur jag ska använda göra allt på bästa sätt. Kommer det att räcka med detjag gör, ska jag göra detta, kommer jag att klara de och vad ska jag faktikst göra? Så tänker jag mycket och samtidigt ska jag på något sätt orka med allt som jag har att göra. Jobbar på det gör jag. Denna veckan har det varit mycket jobb och nästa vecka är det ännu mer.  Jag är någonstans glad över att jag ändå kan ha mina drömmar, hålla dom vid liv och se att det är möjligt att förverkliga dom. Jag ser möjligheten att fixa allt som jag verkligen vill få gjort även om det känns jobbigt just nu med allt kämpande och det tar ju tid, men jag kan fixa det mesta känns det som. Jag är glad över att jag är frisk och att jag orkar jobba på med allt. Jag jobbar ändå inte för mycket. Jag är noga med att lyssna på kroppens signaler.  Jag är glad för det jag redan har och är så vad mer kan man egentligen önska sig? Idag har det ju till och med varit ett fantastiskt fint vårväder.
Hoppas ni har haft en bra helg. Min har varit ledig, lugn och avspänd. I morgon kör man på igen. Upp tidigt, jobb 6 dagar av 7 och man fortsätter att kämpa på med allt annat också.


Loreen ett föredöme!

Looren: No Not Drink !

http://www.accentmagasin.se/2012/03/sa-dissade-loreen-champangesponsorn/


2012 03 11

Godmorgon !
Jag fortsätter med mina sysslor här hemma. Jag har lite tvätt att vika, lite disk och eftersom jag inte städa igår så har de kvar idag. Ingen annan tar de jobbet ifrån mig. Jag kommer nog ändå börja denna morgon med att typ slöa framför antingen svt play eller tv3 play typ. Finns alltid något som man kan bli sittande vid.
Ha en bra dag !Melodifestival kvällen.

Har haft en bra kväll och det var en "great" show på tv i form av melodifestivalen.
Var en ganska väntad vinnare. Hon är ju grym så visst är det en mycket värdig vinnare och ett bra bidrag i Eurovision. Hoppas inte Loreen åker till karibien bara. Hon trodde ju att det var där Baku låg.
Grattis Loreen ! Mäktigt  !!


Nu börjar de.

Nu börjar melodifestivalen. Jag ska bänka mig och jag ska också äta en riktigt god fläskfilê med potatisgratäng.


Nyttigt kanske men inte gott.Vardagliga saker på en lördag.

Håller på och plockar med allt möjligt. Har startat några maskiner i tvättsugan tex Håller på med vardaglig "trökgöra" på en lördag. Borde väl ägna mig åt lite mer städ också, men jag tror jag skiter i detta.
Hoppas ni alla har en grym lördag.


Det är inte coolt !Hjälpte en okänd.

Denna videon har jag glömt att lägga upp. Jag hjälpte en person som jag inte vet vem det är och den personen vet inte att jag har hjälpt honom. Men jag ville göra det när postens gula låda inte fyller sin funktion. Luckan hade öppnat sig av sig själv, som den väldigt ofta gör just på denna låda som står där mitt i stan.


På gränsen till sommar.

Nu är det nog dags att slappa igen. Jag har plockat med lite allt möjligt och jag har såklart också varit ute och hämtat mat. Det är ett härligt med vår och det är så mycket vår så det är på gränsen till sommaren.


Final ikväll !

Melodifestivalen har det varit mycket om i media som vanligt. Något som jag skulle tycka vara kul det är om några miljoner tv-tittare skulle få bevittna hur Björn Ranelid tar hem alltihop. Det händer naturligtvis inte men jag skulle älska debatten i media efter en sån händelse. Om Sara Li och Björn Ranelid får åka till Baku. Kommer Björn Ranelid då att stå där och snacka på engelska eller kommer man att köra på Svenska även i eurovision? För mig spelar det ingen roll vem som tar sig till Baku representerar Sverige. Det är liksom den Svenska tävlingen som gäller i alla fall och jag vill se ett bra tv-program ikväll. Den Svenska uttagningen är bra tv. Eurovison tycker jag inte är de så därför tycker jag man kan skicka vem som helst. Låt Sverige chockas och skicka dit Björn Ranelid. Debatten efter blir ju helt sjuk bra med alla upprörda människor över denna tävling som inte spelar någon större roll egentligen.


Vilken är min favvo ikväll då?
Jag gillar Top Cats. Dom kommer ju inte att vinna ikväll. Men dom kommer  såklart att gå upp på scen och göra det som dom är så sjukt bra på, bara ösa på!!


Vad tror jag ikväll då? Som alla andra typ.. Loreen tar de. Danny finns högt upp, men jag tror inte han vinner. Det känns tyvärr lite för förutsägbart inför ikväll. Blir det så som dom flesta tippar så är de ju lite tråkigt tycker jag ? Roligare om det blir någon som ingen har tippat. Loreen är grym så visst är det inget fel om hon vinner. Jag tycker  att det ska bli kul ikväll! Det är många spännade inslag. Bra tv är det ju också. Vem som vinner det kommer jag bara att se och sen kommer jag nog inte att bry mig så mycket mer om de. Det är underhållningen som är viktig.Våren är tillbaka.

Snön kom och sen försvann den så nu är väl våren tillbaka. Alltid skönt att slippa snö.
Skönt att vara ledig är det också. Jag hade en ganska behaglig arbetsdag igår även om det var lite krångel med det tekniska ibland. Men passet man kör är ganska bra och en och annan paus kommer nästan alltid vid rätt tillfälle om det har råkat vara så att man har fått anstränga sig lite bara några minuter innan.
Nu är det bara skönt att vara ledig och jag ska väl börja ta tag i denna dagen så jag får gjort någonting.

Jag provade Polarbröds Jubileums kaka nu på morgonen. Den smakar samma som dom där runda som ni säkert känner till.
Jobbar på !

Snart får jag komma hem och då tar jag äntligen helg. Bara lite kvar nu.

Gottar mig i paus.Mysig fredag liksom ..

Då var det snart dags att jobba igen.  Jag var ute och hämta mat och sen satt jag här gottade mig med detta. Det verkar som snön redan är på väg bort, bra i så fall. Det är inte speciellt kallt heller, gillar..
Fredag, snart helg, ledig helg, mår bra, bort med snö, inte kallt och allt känns väldigt bra på något sätt. Mysigt sådär känns det.

Ha en bra dag !


2012 03 09

Godmorgon !
Idag är det fredag, WOW ! Allt är bra med mig. Jag känner mig helt avspänd och jag har ingen värk i kroppen. Jag har ett bra arbetspass i dag. I helgen är jag ledig och det ska bli skönt. Jag har haft en lugn morgon. Jag har gjort lagom mycket. Lite slö kanske jag är ändå, men det finns ingen lag som säger att man inte får vara de.
Ska snart gå ut och hämta lite mat. Det blir säkert fisk idag.
Hoppas ni får en bra dag !


Två gånger på 30 minuter.

Tjena !

Då var denna dagen avklarad också. Känner jag efter så är jag ganska mörbultad i kroppen. Undra hur jag kommer att känna mig när jag blir äldre? Helt slut i kroppen typ..

Det finns ett fel som man alltid gör som bussförare. Det kan gå långt mellan gångerna, men du gör felet om och om igen. Jag lyckades gör detta fel idag och det var längesen sist, men idag blev det fel två gånger på inom loppet av 30 minuter.

Jag körde fel ! De händer alla och det händer med jämna mellanrum. Ofta kör man fel där två linjer korsar varandra. Man sitter tex och tänker på linje 65 och så är det linje 61 man kör. Det blir lätt så och det kommer att hända fler gånger det kan man vara säker på. Det felet gör man om och om igen. Så är det liksom bara när man är bussförare.KICKDe var det

Så det var denna dagen det. Nu ska jag bara avsluta den med lite arbete också. Ska ta mig ut i snön och kylan.ta mig bort till jobbet och kämpa på.
Hoppas ni får en fortsatt trevlig dag !


Jag kämpar ju för bättre ekonomi.

Dom flesta som skriver till mig stöttar mig i de här med mitt kämpade för att få ihop pengar, men det finns också några få som skriver typ att jag har ett stort problem som bara fokuserar på pengar som det var det viktigaste av allt i livet. Någon skriver att livet handlar inte om att spara pengar. Någon anser att jag har ett problem när jag hela tiden kämpar så mycket för att få ihop pengar till det jag drömmer om. Jag borde gå till en psykolog osv...

Nu är det ju så att jag har inte tänkt ägna livet åt att spara pengar. Jag sparar pengar för att kunna göra saker som är lite utöver det vanliga. Jag vill förverkliga mina drömmar och nå mina mål. Det tycker jag är en del av livet. fan va tråkigt det hade varit annars. Sparandet av pengar är nödvändigt för har jag inga pengar så förblir de mesta av det jag drömmer om just bara en dröm.

Pengar är inte viktigt hör man  folk säga ibland. Det har man hört ofta. Men är det fel att vilja ha mer pengar att röra sig med? Pengar måste man väl ha även om man inte tycker att det är viktigt. Jag har gjort en ganska enkel uträkning: Om jag löser mitt bostadslån (vilket är en dröm för mig) då kommer jag att minska min hyra med ca 40%. Det gör att jag direkt kommer att ha mer pengar att röra mig med. Jag räknar in utgiften som jag har på lånet  i hyran.  Hyran går ju upp varje år typ. Hur ofta är de så att man får en hyressäkning? Det händer väl nästan aldrig om man inte flyttar till  en bostad som är billigare. Alltså, utan att göra speciellt mycket mer än att kämpa lite detta första halvår så kan jag sänka min hyra med ca 40%. Vad är det för fel med att vilja göra detta? Dessutom är de så att jag vet att jag inom en ganska snar framtiden kommer att få en löneförhöjning. I slutändan gissar jag att det rör sig på ungefär 5-10% mer i månaden. Återigen, jag kämpar för att sänka min hyra med 40% samtidigt som jag vet att jag snart kommer att få en löneförhöjning. Det enda jag behöver göra är att spara pengar i ett halvår och sen om jag vill löser jag bostadslånet och jag får det så mycket bättre rent ekonomiskt. Det är väl ändå inte fel att försöka fixa detta???

Om jag nu gör så att jag renoverar istället? Jag har en dröm om att få hela min lägenhet renoverad. Jag ser en chans att kunna starta det arbete som krävs, men det krävs ganska mycket av både pengar och jobb eftersom jag vill göra så mycket med min bostad. Vad är det för fel med att kämpa lite för att kunna börja detta arbete? Dessutom stiger värdet på lägenheten om det är nytt och fräscht liksom. Om jag tex väljer att renovera köket och fixar de så får jag ju säkert ett kök precis som jag vill ha det. Resulatet : Jag trivs. Vad är det för fel på att kämpa för att kanske fixa detta?

Med ganska enkla metoder så ser jag en chans att få det så mycket bättre rent ekonomiskt eller en trivsam tillvaro i mitt hem. Jag behöver inte byta jobb, löneförhandla eller jobba mer. Jag behöver bara kämpa lite nu och sen får jag det bättre. Känns som det är värt varenda minut av kämpande ju.


Internationella kvinnodagen

Idag är det internationella kvinnodagen. Jag googlade lite bilder på DETTA. Hela min bildskärm visar bilder på kvinnor visar styrka och kämpar för jämställdhet och sånt. Jag är lite för politiskt ointresserad, men det känns ändå som Sverige ligger långt framme i jämställdhets frågor. Lika lön för lika arbete och sånt.
Skvaller blogg !

Oj ! Sveriges kanske mäktigaste par separerar.


Det var ju vår !

Det är skönt att vara hemma från arbete igen. Nu har snön börjat falla och kallt börjar det bli. Jag hade hoppats på bara vår nu, men tydligen ska de falla snö  och som vanligt är det inget jag gillar, men jag kan inte göra något åt det heller.


Det blåser kallt !

Blåser kallt ute. Det gör det väl så fort det blåser i Vänersborg ? Jag har fixat lite ärenden ute på stan. Jag borde väl också hahandla hem lite mat för det är ganska tomt i kylen nu. Men jag orkar inte bry mig liksom. Lunch har jag ätit i alla fall. Ikväll ska jag jobba igen och jag slappar väl bara fram tills att det är dags.Ett konstaterande !

Jag brukar inte tänka på vad bensin kostar. Jag har ju ingen bil så det är ju inte så konstigt. Men jag har länge ändå trott att bensinen kostar typ 12 kronor eller nått. Kan konstatera att jag inte hänger med när jag ser att den nästan är uppe i 15 kronor !
Det är bara att acceptera en obestrid sanning: Priset stiger sålänge tiden går !


2012 03 07Det gäller att ta det lugnt.Jag har haft två långa arbetsdagar. Det som har varit bra är att jag har tagit det väldigt lugnt. Allt får liksom ta sin tid. Jag har inte ens bråttom hem efteråt. Jag känner nuförtiden att jag måste ta det väldigt lugnt annars går jag nog "sönder"? Jag kämpar ju på med sparandet och allt det där. Jag jobbar på hela tiden och vissa veckor känns om man säger så. Dessutom har jag mycket annat  som jag bara måste göra. En grej här och en grej där oberoende av varandra. Inte konstigt om det börjar kännas som det blir för mycket. Men som sagt: Jag är glad att jag känner efter och tar kroppens signaler på allvar och bara tar det väldigt lugnt med allting.


2012 03 06

Har startat dagen lite knäppt. Kollade webb-tv och RIX MORRON ZOO. Just nu är dom bara i tv. Ibland bryts det mitt i och blir reklam så vill man inte se reklamen så får man lyssna på radio. Sen kommer det en låt och så är det fortfarande reklam. Nu kör vi radio ibland båda och ibland ingenting. Eftersom jag har på både radion och datorn(webb-tv) så blir denna morgon rörigare än någonsin. Nu bryts det mitt i för reklam igen, ÖHHH....

Jag tvättar också ! Springa upp och ner i huvudet med pling plong i hela huvudet.


Man kämpar på.

Hemma från arbete och kan bara konstatera att man kämpar på liksom. Nu är det väl ändå så att jag kämpar ju med allt just nu. Jobbet är ändå det som känns minst anträngade av någon anledning. Har väl lite för mycket rutin nu för att det ska kännas jobbigt. Ändå är jag ju bland dom yngsta på jobbet. Det har varit lite kallt idag men det har ju varit strålande sol så rätt bra ändå liksom.


Bara jobb kvar för idag !

Snart dags att "tagga" till jobbet då. Denna förmiddagen gick fort och nu är det bara arbete kvar och så är denna måndag förbi.
Ha en bra dag !
Ny dag och vecka !
Tar hand om mig själv !

Har tagit hand om mig ikväll. Jag har tagit ett långt bad i badkaret. Jag får drömma länge om ett nytt badrum, men jag kan ta ett varmt bad i alla fall.

Efter detta har det blivit massagestolen och jag ska göra en lång sittning till. Känner att jag behöver detta.


Helgen.

Hej !

Helgen börjar lida mot sitt slut. Hopas ni har haft en trevlig helg. Jag har tagit det väldigt lugnt. Jag är inne i någon period där jag känner mig ganska trött och sliten. Under min ledig tid tar jag de väldigt lugnt. Allt grubblande spelar säkert roll. Dessutom vill jag inte tänka så mycket, men jag gör det i alla fall.

Det som är bra är att jag gör lite andra saker än att bara fundera på  renovering och sparande av pengar. Jag har i helgen bla "grottat" ner mig i olika resmål och det är bara så kul att kika runt! Det är väl det häfiga nattlivet som man är ute efter i första hand. Nätet är fantastskt för man får sån grym överblick på väldigt kort tid. Jag har några städer klara som jag defentivt vill besöka och jag hoppas att jag efter mitt sparande av pengar som jag tänker använda till lägenheten sen kan resa igen. Det är ändå det jag vill göra mer av i livet och jag är ju forfarande en frisk person och jag har ju råd med de om jag vill göra detta för mina pengar.

I morgon är det måndag igen och då börjar en ny arbetsvecka har väl en del annat planerat också såklart. En del saker vet om andra är saker är mer: vi får se typ..
Kollar lite pingis !

SM finalen i Herrsingel i Pingis börjar strax. Ska ta och kolla den LIVE just nu.
Klicka på länken nedan om du vill se
http://www.pingistv.se/index/30?eventid=2174


2012 03 04

Söndag idag och de mesta känns bra även om jag bara gå runt och väntar. Jag väntar på att jag ska få loss alla pengar som jag behöver. Det är verkligen inte roligt nu och jag är väl precis där som man börjar tänka vad fan håller man på med. Det finns så sjukt mycket annat man kan göra för dom pengar jag har fått ihop och tyvärr så blir man sugen på allt de där andra. Jag har kollat lite resor. Farligt att göra de för man blir sugen på att dra iväg bort från Sverige och Vänersborg igen. Det krävs ju ingen planering direkt utan man kollar lite på vart man vill åka, sen är det ju bara att boka om magkänslan är de rätta vill säga. Just nu skulle de kunna funka flera gånger om. Roligare hade det också varit än att kämpa på med de jag gör nu. Men en resa är snart över. Det tar några dagar, kanske veckor och sen är det bara minnen kvar. Om jag renoverar här hemma så är det säkert något jag kommer att ha glädje av i flera år framöver. Det kan man väl ha av resor också, men det är ju inget man lever i om man inte är ute och reser liksom. Nej, jag ska ta detta skit jobbet med att spara och göra något på min bostad. Jag ger mig inte. Även om drömmen om att få uppleva nya resmål växer sig starkare. Prag skulle jag gärna vilja åka till tex.
Får se om det blir några resor i år? Får se hur man funderar om några månader? Är det något jag kan vara säker på så är det att jag tänker och funderar hur mycket som helst.


Jag lagar den inte.

Hanna:
Maten du äter, har du lagat den själv eller köper du den?JAG KÖPER LUNCH UTE VARJE DAG. JAG MINNS INTE VILKEN DAG JAG SENAST INTE KÖPTE MAT UTE UNDER EN HEL DAG. DET BLIR ALLTID MINST EN GÅNG OCH SÅ HAR DET VARIT I FLERA ÅR.


2012 03 03

Det är en solig och fin dag och det är underbart med vår i luften. Jag tar det lugnt och jag gör egentligen ingenting. Det har bara blivit lite handla, städa och diska idag. Känns nästan som de räcker med detta och sen får vi se vad man hittar på ikväll. Typ så känns lagom. Man kämpar på som vanligt med sparandet av pengar. Igår så jag att det hade kommit in lite till som snabbt gick in på sparkontot. Det var inte så mycket, men allt är välkommet. Det ser väl fortfarande ut som det är maj månad som gäller innan alla pengarna är inne. Många frågar mig hur jag mår just nu och jag säger precis som det är. De kunde vara bättre, men allt känns helt ok. Sådär helt enkelt. Det är jobbigt att kämpa på men jag är glad att jag orkar än sålänge i alla fall.

Förmiddagens bilder...Har skrivit lite idag i alla fall.

Det var längesen jag skrev något på Twitter. Men idag har det faktiskt blivit några rader. Lite om brudar och någon som har druckit lite för mycket i sitt liv. MAN SKA AKTA SIG FÖR DE (dricka för mycket alltså). Gillar ni twitter? Ni kan följa mig där om ni vill? Jag har inte varit så aktiv där, men jag ska försöka ändra på detta. Det är ganska kul för man behöver ju inte skriva så mycket. Det är ju liksom meningen med de där..
http://twitter.com/#!/DanielDanne


Jag trodde det skulle hålla.

Jag såg det fallla och för en hundradel av en sekund så tänkte jag faktiskt tanken: DET KOMMER INTE ATT KROSSAS.
Det är väl bara jag som kan tänka tanken att ett rått ägg som tappas från en halvmeter kanske inte kommer att krossas???


Nu tar jag helg!


Nu är man ledig igen. Ska bli skönt att inte behöva gå upp tidigt mer på ett tag. Ganska lugn dag. De mest dramatiska som har hänt idag var att jag upptäcktel ett hål i botten på min lunch-låda som jag köpte med mig hem från jobbet.  Eftersom den bla innehöll sås så är det väl inte så svårt att räkna ut var såsen hamna. Så kan det vara ibland.
Ha en fortsatt bra dag !
Fördriver min lilla paus lite !

Ibland har man en liten paus ute på fältet. Då kan det bli att man har tid till att lufta fötterna eller så fördriver man tiden med "planking".


Kvällens videoblogg !
Trött efter en arbetsdag.

Hemma igen efter en arbetsdag.  Det är ganska mycket för mig nu och jag kämpar med allt. Både arbete och annat. Känns som jag får passa på och vila när jag kan. Det kan lätt bli för mycket annars. Just nu känns det så, men nu är det bara en dag kvar av arbete för denna veckan. Sen är det ledigt igen.  Några lediga dagar brukar göra att allt  går lite lättare. Både för stunden och senare.


Bilder tagna av Danne sittandes på förarplatsen.

2012 03 01

Godmorgon !
Jag jobbar på denna dag också. Allt är som vanligt. Biussen är blå, broar går upp och Danne har slips.
Det är en underbar torsdag och jag mår bra !


Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE