.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


En Video!

 
 
 


Fick en present igår.

Jag fick denna chokladen av en snäll bloggläsare som gick på min buss igår. Jag trodde inte någon direkt brydde sig om min blogg längre, men fortfarande visar eller så säger en del människor till mig att dom gillar min Danneblogg.
 
 


4 dagar av gym!

Rätt skönt att ha kört så mycket gym denna veckan. Det är bara att köra på!!!
 
MÅNDAG
 
 
TISDAG
 
ONSDAG
 
 
TORSDAG
 
 
 


Mycket att göra nu.

Jag har mycket att göra nu. Man har något hela tiden och sen ska man jobba också. När jag kom hem igår kväll då var jag helt slut. Jag får i alla fall mycket gjort och grejen med min privatekonomi går snabbt framåt. När jag ser att det går bra och får snabba resultat, då blir man ju ännu mer "pepp" och så kör man ännu hårdare. Jag vill ju bli klar så fort som möjligt. Det blir bara så, även om jag försöker "tagga" ner lite så går det inte. Jag får för mig att jag  kommer att misslyckas om jag inte hela tiden grejar och gör något för att fixa min dröm om att få den privatekonomi som jag vill ha. Misslyckas med detta får jag fan inte göra!!! Det är säkert därför jag bara kör på med detta så mycket som jag bara kan och har tid med. Att man blir helt slut av det är just nu skitsamma. Bara jag fixar detta nu så fort som jag bara kan.
 
Det blir långa dagar och det känns lite sjukt detta. Massor har jag att göra. De är vardagligt fix, grejen med min privatekonomi, träning och sen ska man jobba också. Nu när jag jobbar eftermiddag och kväll så är man ganska trött innan man går till jobbet. Fast den andra känslan är värre. Att göra något efter att man först har jobbat. Det är ännu tuffare. Då föredrar jag hellre att ha det som nu. Gå upp ca klockan sju morgonen och kämpa på hela dagen med allt man har att göra innan jobb. Sen taggar man till jobbet och kämpar på med busskörningen fram till  typ klockan elva på kvällen eller nåt.
 
 
Nu ska jag snart jobba igen! 
 
 


Nu blir det ett kort break.

 Har kört på gymmet denna morgonen också, men nu får det bli två dagar med vila. Annars pallar jag nog inte med.  Jag tar ett break på typ 2 dagar och sen kör jag igen. 
 
Imorgon har jag massor att göra plus en ganska tuff arbetsdag. På lördag vill jag bara vara ledig och softa. Typ gå runt här hemma med några glas skumpa. Bra har jag kört denna veckan och det är jag nöjd med i alla fall.
 
 
 
 
 
 


Jan Ove Waldner - The Power of BlockTräning igen.

Det blev träning idag också. Jag gick upp ganska tidigt, men inte så att jag klarde av det mål jag har. Jag vill ju stå redo utanför gymmmet 05:00 pip någon morgon. Så tidigt blev det inte idag så jag får försöka klara det en anna dag.
 
 
 
 
Jag känner i alla fall lugn i kroppen nu efter att jag har varit och tränat. Det är långt kvar tills jag ska börja jobba så jag hinner äta och slappa mycket innan jag ska ta tag i dagens busskörning. 
 
Ha en bra dag!
 
 


2014 01 28

Har mycket och göra hela dagarna. Jag kämpar på med träningen och privatekonomi grejen. Det går bra båda dom sakerna. Fast man kommer till en gräns då kroppen liksom säger ifrån. Där är jag nu. Välkommen till känslan av att nu får det räcka för idag. 
 
Kroppen sa ifrån nu efter att jag har haft en dag av träning och annat grejande som tex vardagligt "trökgöra". Jag kliar mig samtidigt lite huvudet när jag tänker vilket drömmål jag har med min privatekonomi som jag nu varje dag kommer närmare slutmålet. Men jag har ändå massor at göra hela tiden med den grejen. Dessutom tvingas jag vänta eftersom vissa saker måste göras av andra. Jag väntar på några brev från försäkringsbolaget. Jag väntar på något mail och ett telefonsamtal från personer som man kan säga ska hjälpa mig att nå min dröm som jag nu bara ska sätta efter många år av tänkande. Själv blir jag nästan lite knäpp. Många timmar om dagen går jag runt i dessa tankar kring min privatekonomi och vad jag ska göra. Det är väl därför jag också skriver så mycket om det.  Jag kör på i alla fall och gör ju också saker som gör att jag kommer närmare slutet. Jag tänker aldrig släppa detta förrän jag är helt klar med allt som jag vill fixa med min privatekonomi. Detta är en sån sak som jag känner att jag bara måste sätta nu, och inte sen någon annan gång. Det är nu som gäller liksom...
 
 


Jan Ove Waldner [The King of Service]Jean-Michel Saive - Chuang Chih-Yuan.Dagens träning avklarad.

Har kört ett pass igen. Nu känns det att man är igång igen på riktigt. Jag kör på utan att tänka för mycket och man blir bara skönt trött i kroppen. Jag kan med gott samvete sen sitta på arslet resten av dagen. 
 
Det mesta med träningen känns bra igen. Mycket av sånt som kändes tufft för några veckor sedan går hur lätt som helst nu. Bra känner så. 
 
 
Det är också roligt att köra på nu. Jag tror att det blir roligare om man tränar mycket. När jag hade en period där jag bara körde 2ggr i veckan då kändes dom passen bara jobbiga. Nu kör 4-5 ggr i veckan och då känns det roligare  för man är ju så bra igång då. Dessutom behöver jag inte bry mig om att något pass ibland kanske inte blir bra. Jag kör ju ändå på så mycket under en och samma vecka så något eller några pass under veckan kommer ju där det känns sjukt bra och då kan man ju lätt glömma något enstaka pass om det inte skulle kännas riktigt bra. Det är verkligen bara att köra på!  
 
 


2014 01 27

Uppe tidigt är jag och grejar med allt möjligt. Vardagligt "trökgöra" har man att ta tag i. Det ser ut som någon har släppt en bomb här hemma. Rörigt och grejer ligger överallt. Är jag uppe tidigt så hinner jag i alla fall med  att få gjort mycket. Jag får alltid gjort mycket under morgonen.
 
Jag fortsätter såklart också att greja med sånt som ingår i var mans privatekonomi. Jag har nu kommit till en punkt där jag grubblar lite på om jag tycker att det är värt att lägga ut  mer än vad jag idag gör. Jag räknar ju alltid fasta kostnader per år. Vad kostar det att ha en viss grej, eller någon typ av försäkring per år? Någonstans i allt ska man försöka komma på vad som är rätt att prioritera. Jag tänker kring den ekonomin jag kommer at få och inte så mycket på den ekonomin jag idag har. Vissa saker som jag idag gör hade jag aldrig gjort om jag inte hade vetat att jag om några månader kommer att ha en mycket stabilare och tryggare privatekonomi.
 
Jag har just idag också fått gjort lika mycket på en månad som jag från början hade planerat att göra på tre månader. Det känns ju naturligtvis bra. Då blir man ju fortare färdig. Jag vet ju vad jag vill åstakomma och hur mycket pengar jag behöver för att nå mina mål med vad jag vill med min privatekonomi.  När jag sen är klar då behöver jag inte grubbla, tänka och greja med detta mer. Då har jag liksom gjort vad jag kan i detta.
 
 Det viktigaste är att jag mår bra och att jag känner att detta är det jag tror är rätt. Vad som är rätt att göra och priorotera det kan man ju egentligen aldrig veta. Jag kan ju liksom inte säga att det jag gör är rätt. Men för mig känns det rätt. Vad som är rätt eller fel vet jag säkert efteråt, men jag hoppas oavsett att jag känner när jag liksom är klar att jag har gjort vad som känns rimligt för mig att göra med min privatekonomi. 
 
Nu ska jag greja mer med vardaglig "trökgöra" och i eftermiddag har jag jobb igen.
 
 


Jobb och gym.

 Det har varit en lång dag med både jobb och gym. jag är lika trött som jag var igår. Man sitter liksom bara här och stirrar och orkar ingenting. 
 
Jobbhelgen har gått bra i alla fall. Allt som jag innan trodde skulle bli jobbigt kände jag knappt av. Efter jobbet idag så taggade jag alltså bort till gymmet. Jag var sugen att köra och då ska man ju göra det. Det blev väl inte ett jättebra pass. Jag var bättre under de dagarna jag var ledig, men jag tycker ändå det var bra att jag körde lite nyu trots allt jobbande med busskörningen denna helgen.
 
 
 
 
 
 
Nu är helgen över och imorgon börjar en ny vecka. Jag har massor att göra och vila från allt gör jag när jag sover. Det är tur att jag vet vad jag har att göra för då slipper jag att fundera. man bara kör på liksom. Grubblat och tänkt har jag gjort tillräckligt. 
 
Imorgon börjar det med tvättsugan och sen har jag soptunnor att köra. Jag ska städa ordentligt här hemma hela förmiddagen och efter dettta har jag en ny jobbdag. Samtidigt grejar jag säkert mer med min privatekonomi också. Jag har i alla fall något samtal att ringa och jag väntar på ett viktigt brev som jag bör få imorgon.  Allt gör jag för att komma ett steg närmare ett förverkligande av min dröm
 
 
 


Kändes bra - Nu är jag trött.

 
 
 
 
Det gick ju bra att jobba idag med även om jag kanske inte gillar att jobba helgen. Men mycket var ändå bra idag.
 
1. Jag var lugn och avspänd.
2 Jag gick upp i god tid och jag gick till jobbet i god tid.
3 Jag kände ingen stress under dagen
4. Jag åt en nyttig lunch. 
 
 
5. Mycket av de som jag trodde skulle bli tufft kändes inte jobbigt alls.
 
 
Nu däremot är man ganska trött. Man slappnar väl av på ett annat sätt när man kommer hem. Det känns som vanligt efter en jobbdag kan man nog säga. Det snurrar lite i huvudet och man är ganska trött och mörbultad i kroppen Just nu orkar jag ingenting. Jag sitter bara här och stirrar typ. Det får vara så. Jag orkar bara inte göra något åt det just nu. Dessutom har jag jobb imorgon igen. Nästa vecka har jag jobb och träna ska jag också göra hur mycket som helst. Även om jag skulle hitta på något nu så det känns bättre så känns det lika tufft imorgon efter dagens arbete. Det är väl bara att gilla läget eller nåt. Se allt positivt. Det är ju bara att jag jobbar på och att jag liksom är igång nu. Jobb, träning och förverkligandet av min dröm är ju i full gång nu och någonstans är det ju såhär jag vill ha det. Det vore konstigt om jag ite blir trött och sliten av allt detta. Jag är ju liksom inte superman, hur gärna jag än skulle vilja vara det.
 
Ha en trevlig kväll.
 
 


Ganska skönt trött nu.

 
Klockan är åtta på kvällen, men det känns för mig som om det är mitt i natten. Jag är väldigt trött efter all träning som jag nu har tagit mig igenom under 3 dagar. Fast man är ganska skönt trött. Jag är ju faktiskt hellre trött av att jag har tränat mycket än att jag blir trött och helt mörbultad i kroppen av en massa jobb och annat som inte alls har med träningen att göra. Ibland blir man ju bara trött för att man inte tränar också. Ska jag vara trött och seg vilket jag ofta är då är det lika bra att vara det när man har tränat på gymmet. Jag lär sova gott inatt i alla fall för det gör jag alltid då jag har bra träningsperioder.
 
Det lär nog behövas och jag känner att jag vill vara pigg och utvilad inför helgens arbete. Jag vill såklart inte känna mig helt slut innan ens arbetsdagen drar igång. Det gör jag ibland och det beror säkert oftast på att jag har sovit dåligt. Så inatt hoppas jag på god nattsömn. Jag ska också se till att jag är nere i god tid innan jag drar igång mina arbetsdagar i helgen. Jag vill inte starta dessa dagar med stress och det där jagandet efter tiden. Jag ska gå till jobbet i god tid och se till att bara ta det lugnt hela vägen till jobbet. Då känns det mer lugnt och avspänt när man väl drar igång och sånt tycker jag är viktigt.
 
Det blir tufft i att köra i helgen. Av erfarenhet så kan jag se det genom att bara titta i mitt pass. Det är inte sjukt långa dagar, men det finns mycket annat som jag tror gör att man får bita ihop lite extra nu helgen. Det är ju bara att jobba på. Någon träning blir det inte denna helgen. Jag tror inte heller att det blir något på måndag.  Jag lär nog vänta tills på tisdag, men då kör jag nog varje dag nästan hela veckan. Nu vilar jag några dagar, fast jag jobbar ju också. Jag blir trött på något sätt hur jag än vänder och vrider, men jag föredrar att bli trött av mycket träning för av det känner man sig ändå som piggast. 
 
 


Så jäkla trött.

Har kört ett pass igen. Fy fasen va trött jag är nu. Jag kommer nog inte att orka någonting mer idag. 
 
Jag gick till gymmet lite tidigare idag. Tanken var först att "tagga" dit klockan 05:00 på morgonen. Jag har funderat på det i säkert 2 år, men jag har aldrig gjort det. Jag har en vardag där jag hur ofta som  helst går upp tidigt för att "tagga" till jobbet innan 05:00 på morgonen. Det måste jag ju på nåt sätt göra och det känns ändå inte så hemskt att gå upp på morgonen då. Jag borde ju klara att kliva upp även om jag inte ska jobba liksom. Men jag har inte fixat det än i alla fall. 
 
Egentligen spelar det ju ingen roll om jag fixar det eller inte för träningens skull. Jag kan ju lika gärna sova några timmar till och sen ta mig bort till gymmet och träna på. Men det vore bara häftigt att känna hur det känns så sjukt tidigt och när förmodligen nästan ingen annan är där. Orkar jag inte så länge så kan jag ju bara gå hem och lägga mig igen. Det jag vill är ju bara att hänga på låset en tidig morgon och sen kör ett pass på en tid som jag nog aldrig har gjort förut. 
 


Videoblogg :)

 
 
 
 


Det går snabbare än jag trodde.

Jag kämpar på med att förverkliga min dröm om att få min privatekonomi precis som jag vill ha den. När jag håller på så kommer det liksom fram mer grejer som är bra att veta. Allt jag lär mig bara genom att hålla på med detta gör att jag bara känner mig ännu tryggare och det blir bara ännu bättre när allt sen faller på plats.
 
Jag fattar inte riktigt hur allt kan gå så bra. När jag planerade var jag skulle vara med sparande och annat som har med mitt privatekonomiska läge att göra så trodde jag att allt de som jag nu har hunnit med under januari månad inte skulle var klart förrän i mars månad. Jag ligger liksom 2 månader före nu.
 
Mycket kan ju sen göra så att jag det inte går lika snabbt framåt som det nu har gjort i början. Men ingenting talar för att det ska gå sämre, bara bättre. Det känns helt fantastiskt och samtidigt har jag svårt att fatta hur allt kan gå så bra. Jag hade ju ställt in mig på en något trögare start och det har blivit precis tvärtom. Håller jag samma tempo hela vägen nu då är detta klart på 4 månader istället för 12, men jag vågar inte riktigt säga att det blir så än. Jag blir grymt "taggad" av den tanken i alla fall och jag vill bara fortsätta med detta tills jag är i "mål".
 
När ekonomin faller på plats precis som jag vill ha den då finns det så mycket annat som helt automatiskt också kommer att bli så mycket bättre. Jag bara älskar allt detta nu! Men jag måste tänka på att verkligen kämpa in detta eftersom ingenting är klart just nu. Sen är det ju klart och då finns det så mycket som jag inte behöver grubbla över när det gäller pengar och ekonomi. Jag kommer inte att bli rikare, men jag kommer att må väldigt bra av att jag har den ekonomiska situation som jag länge har drömt om. Det kommer att kännas så häftigt på något sätt. Den känslan när detta är klart kommer jag nog aldrig att kunna beskriva, men den kommer att finnas där  hos mig snart. Kanske mycket tidigre än vad jag först drömde om.
 
 
       
 
    


Vill inte bli för bekväm av mig.

Det var ganska mycket fok på gymmet idag. Det brukar det ju inte vara på en vanlig vardag på förmiddagen. Men det är väl nu precis så som det är varje år i januari. Massor av människor har som nyårslöfte att börja träna mer och sen i april eller nåt så är det måga som lägger av. 
 
Jag körde på ganska bra idag också. Jag struntar i att jag har lite ont i kroppen. Jag kan ju liksom inte gå och vänta på att allt ska gå över för att jag sen ska kunna träna. Jag får köra ändå och jag tror att om jag inte kör på då finns det ju risk för att man bara får ännu mera ont än vad man redan har. Jag får liksom inte bli för bekväm. Nu när jag har tid att träna mycket då får jag se till att göra det. 
 
 


Gjorde om firmabilen till en polisbil

Sådana här idêer gillar jag när folk hittar på något uöver det vanliga. 
 
http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/760697-gjorde-om-firmabilen-till-polisbil
 
 
 


Ganska bra pass.

 Att jag har lite ont både här och där struntade jag bara i. Det blev då ett ganska bra pass nu på morgonen. Jag var ju också inställd på att köra bättre än vad jag har gjort på länge så jag fick väl lite extra adrenalin av själva tanken på att mycket i med min träning måste bli bättre. 
 
 
 
Jag rör mig ju inte mycket när jag inte tränar. Jag sitter ju still på jobbet och jag sitter ännu mera still när jag är hemma. Att vara ute och promenera har jag ju tröttnat på så ända in i helvete. Gymmet blir nog det enda som jag känner att jag orkar ta till när jag ska röra på mig. Eftersom jag sitter så extremt mycket still förövrigt så känner jag liksom att jag bara måste träna på mycket och hårt. Hur det än känns i kroppen så får jag liksom försöka ändå. 
 
 
 


Nu måste det bli fart!

Jag ska ta mig bort till gymmet nu. Jag känner att jag vill köra lite bättre än vad jag den senaste tiden har gjort. Nu är jag ledig i tre dagar och då kan man ju logiskt sett köra mer än dom två gånger i veckan som jag nu länge bara har kört. Nu måste det bli bättre fart på mig och det ska det bli.
 
Jag var ju nöjd ett tag med hur jag körde. Men för ca sju vecckor sedan blev det mycket sämre och sen har det varit ganska dåligt. Jag vill ju köra mycket mer än två gånger i veckan. DÅ MÅSTE JAG JU FAN BÖRJA TRÄNA MER IGEN!
 
Nu ska ta mig in här och köra ett bra pass och sen bara fortsätta med det. Jag har många lediga  dagar nu men även om jag jobbar så kommer jag att ha mycket tid till att träna också, mer än två gånger i veckan. Jag kan alltså inte skylla på något så NU KÖR VI IGEN!!
 
 


Kollade mina försäkringar.Måndag!

Har haft en helvetes lång arbetsdag. Skönt ändå att jag hade en väldigt lång rast mitt på dagen. Jag passade då på att göra lite vardagliga saker så nu slipper jag greja med det när jag i övermorgon börjar på mina tre dagar av ledighet. Då kan jag istället göra saker som jag tycker är roligt. Jag hann också med att gå hem och äta, ta det lugnt för att sen bara jobba på igen.
 
 
 
 
 
 
Snart måste jag gå och lägga mig igen. Imorgon ringer klockan 04:00 och då är det dags att ta sig upp för ännu mer jobb. Ibland är livet hårt, men När jag kommer hem efter avslutad arbetsdag imorgon då känns det för jävla bra igen. Då är jag ju ledig och börjar inte jobba förrän på lördag.
 
 


Ganska mörbultad och trött.

Hoppas ni har en bra söndag. Själv känner jag mig ganska trött och mörbultad. Allt jobbande och kämpande med annat gör att man lätt glömmer att koppla av. Eller så tycker man att man inte har tid att slappa för det finns ju alltid något annat som man kan göra.
 
Jag grejar såklart mycket med att få privatekonomin som jag vill ha den. Som jag har sagt tidigare så går allt jättebra. Nästan varje dag känner jag att jag gör något som sen tar mig närmare slutmålet. Det känns ju bra att det går så enkelt bara jag gör något, men jag blir såklart ganska trött av det också. Det känns trots allt motiverande att bara fortsätta tills jag har fixat allt med min privatekonomi. Det är värt varenda dag av slit med detta för jag kommer att få så mycket tillbaka etter att detta är klart. Får man "lön för mödan" så är det ju ofta värt besväret.
 
 
 
 
Lite mat har det blivit denna söndag. Jag tog med en liten hög med guldpengar som jag sen spenderade på "kopparn" (Koppargrillen) 
 
 
 
 
Nu ska jag väl försöka slappa lite om jag känner att jag klarar det. Ikväll har jag tvättsugan och sen är denna helgen över och imorgon står man på jobbet igen tidigt på morgonen för att sen vara där i 13 timmar. Sånt är livet..
 
 


Där är det kallt!

Karesuando: Minus 41,2. FY FAN va kallt!
http://www.svt.se/nyheter/sverige/nytt-kolrekord-i-morse
 


Jag kör stenhårt med mitt nyårslöfte.

 
 
Jag kämpar på med mitt nyårslöfte. Jag ska bara fixa den där privatekonomin som jag vill ha och har drömt om så länge. På ett sätt känns detta bra. Jag har fått loss mycket mer pengar än vad jag planerade från början. Så fort jag gör något för attt komma närmare dom mål jag har så går det i en rasande fart. Jag har ju tänkt så länge på detta så när jag nu väl gör något så behöver jag ju inte tänka alls. Det är bara att köra liksom.
 
 
 
Det som känns lite tufft är kanske att jag kör lite väl hårt med detta. Jag sa ju till mig själv "innan"  att jag bara skulle göra vad som  krävs varje månad så att jag blir klar med min dröm om precis 12 månader. Så har jag inte gjort utan jag kör stenhårt och håller jag detta tempot så tar det inte ens 6 månader att förverkliga min dröm. Det blir lite tråkigt att köra så hårt som jag nu gör, men det känns ändå bra att allt med detta går så jäkla bra. Jag har så svårt för att bara göra saker på "halvfart". Sätter jag igång med något så vill jag alltid fixa det med en gång och det ska helst vara klart så fort som möjligt. Så är det med allt. Det värsta jag vet är när jag själv har gjort allt som jag ska göra och sen måste jag kanske vänta på att någon annan ska göra sitt för att jag ska få det jag håller på med klart. 
 
 


Bara vara och sen slappa.

 
Ligger i badet. Skönt när man bara kan vara och sen bara slappa. 
 
 
 
 


Ganska tuff arbetsvecka.

Denna ganska tuffa arbetsvecka är nu över och nu känns det extra skönt att vara ledig. Allt känns på en samma gång i kroppen nu. Man är riktigt mörbultad och jag känner i benen att jag har suttit lite väl många timmar på en stol. Samtidigt känns det lite i ryggen också. Det hoppar och studsar  ju lite extra mycket när man kör buss i vinterväglag och när jag får sitta så i kanske 8 eller 10 timmar under en arbetsdag då känns det helt enkelt lite extra i ryggen. Tur att man kan sköta kroppen när man är ledig. Jag kör ju gym 2ggr i veckan och min massagestol använder jag alltid mycket just under vintern.
 
Jag börjar komma in i alla de nya rutinerna som vi den senaste tiden har fått massor av på jobbet. Jag vill ha ganska bra koll för min egen skull. Arbetssitutaionen blir ju liksom behagligare och det är ju ganska viktigt för hur man än vänder och vrider på tex ledighet och arbetstid så  lägger man ju mycket tid på sitt jobb. 
 
Men nu ska det bli skönt med ledig helg. Kanske kan jag komma få gjort lite annat nu också. Denna veckan har jag kommit efter med så mycket för jag har ju bara jobbat som f*n.
 
 
Ha en trevlig helg.
 
 
 


En avgrävd kabel och ingen ström.

Igår kunde jag inte se på TV. Orsaken var att någon vid ett bro bygge i Uddevalla hade grävt av en kabel. 
 
Nu ikväll gick strömmen. När väl teven fungerar då blir det strömavbrott, men den kom snabbt tillbaka. Jag tände i alla fall några ljus här hemma. Lite mysigt blev ju det också.
 
 
 
 
 
 


Så är det att jobba med detta.

Hemma igen efter en arbetsdag som egentligen har varit ganska tuff, fast ändå inte. Någonstans har jag liksom insett att det är bara att jobba på och inte fundera för mycket på sånt som kan vara jobbigt.
 
Idag gick jag upp klockan fem på morgonen. Men jag var ganska pigg när jag kom upp ur sängen och skulle gå in i duschen. Jag hade gott om tid också vilket man annars lätt kan sova bort på en morgon. Har man gott om tid så känns det bättre. Att starta dagen med att skynda sig är inte bra för det kan vara svårt att komma ur det där under dagen. Har man väl blivit som ett jagat djur så håller det gärna i sig. Men har man gott om tid innan man ska börja jobba  (som jag hade idag) då känns hela dagen på något sätt mycket mer behaglig.
 
När jag kom till jobbet krångla bussen lite, men det är bara att ta det med ro och på bästa sätt försöka lösa problemet. Stressar man och hetsar upp sig för det då blir det inte bättre. Jag tror faktiskt att det bara blir värre. Det uppstår så mycket små och stora problem under e hel arbetsdag så bryr man sig för mycket om allt de då mår man bara dåligt själv. Jag väljer att ta allt med ro. Jag har kört nu i flera år och de händer nästan aldrig något som jag inte har varit med om tidigare längre. Jag vet av erfarenhet att det bästa är att bara försöka ta de lugnt och vara helt avspänd. Du löser massor av problem och jobbiga situationer till det bättre, bara genom att behålla lugnet och försöka slappna av. Mer behöver man liksom inte göra.
 
Allt de som kan vara jobbigt tror jag att jag har lärt mig hantera efter några år bakom ratten. Gå upp på morgonen känns inte så illa som det en gång i tiden gjorde. En ganska lång dag klarar jag bra utan att bli väldigt trött. Jag försöker inte skynda mig under en arbetsdag utan allt får liksom ta den tid det tar. När jag har rast så ser jag till att ha rast och bara koppla av. Jag slösar inte onödigt mycket energi på saker som jag inte behöver bry mig om. Jag hittar hela tiden nya sätt som gör att allt bara känns bättre och bättre och mer behagligt. 
 
 
 


Söndag med vinter och minusgrader.

 
 
 
 
Det blev vinter igen. Jag hoppas såklart den snö som nu har kommit snart försvinner. Känns rätt skönt att jag gick min sk "INSTAWALK" igår. 
 
Jag har en skön ledig dag och jag slappar mest som vanligt. Jag mår bra och jag känner liksom ingen stress över att jag måste hinna med så jäkla mycket hela tiden. Rätt skön "feeling"  även om jag känner en evig längtan efter sommaren.
 
 


Jun Mizutani - Jörgen Persson

 
 
 
 
 
 


UTE PÅ EN "INSTAWALK"!

 
 
 
Istället för en "POWERWALK" så har jag nu under förmiddagen varit ute på en "INSTAWALK". Rätt skön fotopromenad blev det på över 2 timmar där jag helt enkelt bara promenerar runt och tar bilder för att sen ha något att lägga upp på INSTAGRAM.
 
 
 
 
Jag tror inte att motivationen att gå ut och gå eller köra PW har kommit tillbaka, men detta var ändå ganska roligt. Man har något att sysselsätta sig med samtidigt som man går en långpromenad. Jag gick runt här i stan och sen var jag uppe i Blåsut och "snurrade" runt också.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Man fotar på allt och inget. Lägger in några sk hashtaggar som tex heter #vanersborg, #instawalk och kanske också #dannebloggen. Jag tror inte att jag gör detta igen, men en gång tycker jag att man kan prova detta. Lite kul var det även om jag kan känna att det inte riktigt är min grej. 
 
 


Mustasch - Double Natureinstawalk?

Jag har ju tappat lite motivationen när det gäller att vara ute och promenera. Jag kände så när jag var ute för några veckor sedan  Varför ska jag liksom hålla på med detta? Det finns naturligtvis mycket som ändå är bra med att gå promenader. Det jag har gillat mest är att gå ute i flera timmar och lyssna på något bra radioprogram. Jag har verkligen hört så mycket som har varit så jäkla bra radio liksom. 
 
Imorgon hade jag tänkt att prova nåt som jag inte riktigt har gjort tidigare. Det finns en sk hashtagg på Instagram som kallas INSTAWALK. Söker man där så finns det över 41 000 bilder. Kanske får jag motivatonen tillbaka om jag går ut tar lite bilder på allt och inget samtidigt som jag promenarer runt typ i hela stan. Jag prövar detta. Tar mängder med bilder och skriver #instawalk under alla bilder. Lite meningslöst kanske, men om det motiverar mig till att börja promenera mer regelbundet igen  då gör det ju någon nytta  i alla fall. 
 
http://instagram.com/dannebloggen
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Nu tar jag helg!

En gammal goding till buss!
 
Hej!
 
Sjukt lång dag har jag haft av arbete. Över 12 timar på jobbet,. Igår slutade jag jobba klockan 20:00 och jag var  Idag började jag jobba redan klockan 06:30. Bara att vända dygnsrytmen från en dag till en annan och jobba på mer än man är ledig liksom.
 
Det har gått bra i alla fall!  Jag har ju sagt att jag inte ska gnälla. Positiv ska man ju vara. Bra körning har jag haft  och jag är ledig denna helgen. Jobba som fan det kan jag om jag bara vill och inte funderar för mycket på att jag bara typ har jobbat, ätit och sovit nu i 2 dagar. Man känner att man lever, inget snack om den saken. 
 
Ha en trevlig helg!
 


Sick Puppies - You're Going Down

 


När det är klart så är det ju klart!

Jag är hemma igen efter att ha haft en arbetsdag. Imorgon för man börja gå upp på morgonen igen. Då ska jag upp ganska tidigt för att sen ta mig till jobbet. Jag har haft rätt många dagar av sovmorgon, men nu börjar en period av upp tidigt. Jag tror jag har det så denna månaden ut. Jag tror inte det är några problem. Jag har fixat detta så många gånger tidigare. Jag har också någontans lärt mig acceptera att det är på detta viset när man kör buss i linjetrafik. Varför ska jag gnälla? Vad jag än tycker så måste jag ju jobba på ändå liksom. Om det känns tufft så känns det ju inte lättare om jag funderar över allt som kan tänkas vara jobbigt. Jag försöker också att inte kolla för långt fram vad jag har att göra. Jag tar liksom en dag i taget. Man vet ju att man jobbar ganska mycket under en månad. Man vet på ett ungefär hur schemat ser ut och man vet att vissa dagar är tuffare än andra.är det att jobba liksom. Jag behöver inte kolla just de där. Det enda jag nu kollar på när jag tittar lite längre fram det är när det känns bra att ta lite ledigt. tar man någon dag ledig ibland så blir ju de som ibland kan kännas tungt helt klart lite lättare. Vad du nu än må vara. Det bästa är att inte fundera över något av allt som kan vara jobbit med arbetslivet.
 
Jag grubblar då inte så mycket på jobb och vad jag gör där längre, men fasen vad jag rör i tanken när det gäller den där drömmen som jag snart ska förverkliga. Pengar, pengar och mer pengar med olika varianter på hur jag ska lägga en budget snurrar runt rätt ordentligt i skallen. Jag vänder och vrider på hur mycket jag ska unna mig eller om jag bara ska leva på så lite som möjligt och maxa sparandet. Maxar jag så förverkligare jag min dröm snabbare. Det tar såklart längre tid om jag inte maxar, men då tänker jag vad ska jag unna mig då och sen snurrar det ett varv till. 
 
Det som ändå känns bra är ju att jag vet att vad jag än gör så kommer jag inte att fixa detta med min ekonomi i år. Dessutom är det ju så att jag vet precis hur mycket jag minst ska spara och jag vet precis på datumet då detta senast är klart.  Jag rör inte så mycket när det gäller vad som finns på mina konton. Jag för inte över pengar kors och tvärs och sen sätter tillbaka, tar ut eller bara struntar hela grejen. Det är bara i mitt huvud som det känns rörigt och jag grubblar mest hela tiden på om jag ska göra si eller så. Maxa sparandet eller inte och vad ska jag om jag unna mig, vågar jag unna mig ocm jag väljer att inte maxa mitt sparande osv ....
 
Jag ligger tex just nu 10 000 kronor plus om jag tittar på vad jag har planerat. Till nästa månad ligger jag förmodligen 13 000 kronor plus. Det finns mycket man kan göra för dom pengar som blir över varje månad om jag bortser från den summan pengar som jag har planerat att spara så att jag kan förverkliga min dröm detta året. Men samtidigt tänker jag att spara jag allt, så mycket det bara går då blir jag ju klar snabbare. För varje månad får jag bara mer och mer över utöver det jag "måste" spara. Maxar jag då går ju allt i en rasande fart och när jag är klar då är jag ju klar och då behöver jag ju inte grubbla så mycket över detta.  Men samtidigt kommer jag ändå att vara nöjd bara jag fixar detta i år. Det spelar ju egentligen ingen roll om det tar 12 månader istället för 6 månader. Eller så är det så att jag tycker att det spelar roll. Jag vet ju också exakt vad som krävs av mig denna gången. Jag har aldrig varit säkrare på vad jag måste göra och när jag kommer att bli klar om jag håller mig till planeringen. Jag tvivlar heller inte på att jag inte kommer att klara detta i år, men det kanske är därför som jag vill nå mitt mål så fort som möjligt. Jag står inte ut med att vänta när jag vet hur allt kommer att bli när detta är klart. Hur mycket jag än kommer att röra runt med mina tankar i detta så vet jag ju i alla fall att när jag är klar så är jag klar och då finns det inte mer att grubbla över när det gäller den grejen i alla fall.
 


Dimitrij Ovtcharov - Jörgen Persson .

 
 
 
 
 
 


2014 01 08

 Direkt efter att jag hade sovit bort förmiddagen så blev det som vanligt ganska bråttom. Jag skulle klippa och färga mitt hår före jobbet idag. Det behövdes nu och jag trivs ju betydligt bättre med mig själv när det är färgat och klippt. 
 
 
Sen efter att jag hade varit hos frissan så var det bara att ta sig bort till jobbet. Jag har haft en vanlig dag på jobbet kan man säga. Just nu sitter jag här och lyssnar på Karlavagnen. Det har blivit mitt sätt att varva ner på kvällen och det är något som funkar. 
 
Snart ska jag sova. I morgon får man ta nya tag med jobb. Får se om jag får något mer gjort än arbete. Jag bryr mig ärligt talat inte just nu. Det är bara skönt att sova ut. Jag mår bra. Om några månader förverkligar jag en dröm som jag har haft i flera år. Jag är nyklippt och trivs med mig själv. Jag myser och lyssnar på Karlavagnen. Så vad man mer behöver jag göra när mycket ändå är så bra?
 
 


Vill bara visa att jag finns.

 
 


Broarna är vägen till hjärtat.

 
Lyssna: Sonja: broarna är vägen till hjärtat
 
 


Jag kämpar på i alla fall.

Hej!
 
Hoppas allt är bra med er. Det känns såklart skönt att få vara ledig denna dag efter en jobbhelg. Jag ska inte göra så mycket. Det regnar så ut vill man inte gå. Jag har inget direkt som jag behöver göra idag och då skiter jag väl i att hitta på något att göra. Är man ledig så blir jag lite slö. Det är väl sån jag är. Antingen kör jag hårt hela dagen eller så gör jag inte ett skit.  
 
 
När det gäller den där grejen med min ekonomi så gör jag väldigt mycket nu. Jag sa ju till mig själv att jag inte skulle kämpa så mycket med detta. Men jag gör det i alla fall. Jag maxar mitt sparande och hela tiden. Jag vänder och vrider för att så snabbt som möjligt nå mitt mål med detta. Ändå vet jag att om jag bara håller mig till det jag har planerat, månad för månad så är detta fixat  innan detta året är slut. 
 
Men jag är väl sån. Detta är något som är viktigt för mig att göra. Det är min dröm och det är bara detta som gäller nu. Jag får liksom ingen ro i kroppen förrän detta är klart. Det bilr bara så att jag kör stenhårt och kämpar på med detta i alla fall. Just nu ligger jag 8000 kronor över det jag har planerat. Maxar jag så mycket jag bara orkar framöver också då kommer jag att ligga långt över min planerade budget och allt jag vill med min ekonomi kommer att var fixat inom 5 månader. Det känns lite knäpp för jag vet ju att detta fixar jag och jag behöver liksom inte köra så hårt som jag nu gör. Men samtidigt tänker jag att när jag nu är så säker på vad jag gör och vad jag vill åstakomma då är det väl bara att blåsa på och köra med full kraft mot mitt mål?
 
 


Evil Activities - Nobody Said It Was Easy

 


Jobbhelgen är över.

 Hemma igen och jag har haft en en extremt lugn jobbhelg. Jag har knappt lämnat Vänersborg med bussen under denna helgen. Jag har bara kört några varv häromkring i 2 dagar. Det finns ju nästan inget lugnare sätt att jobba på än att bara  köra så och jobba en ganska vanlig helg. Dessutom hade jag 2 ganska korta dagar om man ser till arbetstiden och jag behövde inte ens gå upp så sjukt tidigt morgonen. 
 
Nu gillar jag ju ändå inte att jobba helgen, men ska man jobba då är nog denna typen av pass som jag nu har haft att föredra istället för att gå upp tidigt eller ha något sjukt långt pass där man ligger och kör i över 10 timmar och kanske är på jobbet i 13. 
 
 Lördag!
 
 
Söndag!
 
 
 
 
 


I LOVE scandalbeauties❤❤

 


I LOVE scandalbeauties❤❤

 
 
 


2014 01 03

Nu är man uppe igen. Jag tar någon banan till frukost och sen ska man snart sitta i någon buss på jobbet. Jag sov bra i natt. Bättre än på 2 veckor. Men när man väl är igång med mycket jobb så är det inga problem att somna på kvällen. 
 
Jag har ganska mycket jobb nu och mycket mer hinner jag liksom inte göra eftersom jag väljer att sova ut på morgonen. Jag får väl gjort en del, men jag skulle vilja att allt går lite snabbare. När jag väl gör något då går det ju som vanligt av bara farten, men jag hinner ju inte alltid ta tag i saker eftersom jag sover bort tiden och sen måste man ju jobba också. Det är lite segt, men jag kämpar på och det är väl bara att göra så. 
 
När det gäller det jag vill göra med min ekonomi i år så kan jag bara säga att allt går väldigt bra och jag har inte fått den där sega starten som jag trodde innan att jag skulle få. Jag ligger ganska mycket plus i min planerade budget som jag tänker vara stenhård med att följa till detta är klart. 
 
Jag får lite gjort som sagt och det löser sig väl ändå med allt på något sätt. Jag skulle bara vilja att allt går lite snabbare, fast även om det gjorde det så hade jag väl inte varit nöjd ändå. Då hade man väl velat att allt ska vara klart innan man ens hinner börja. Allting tar ju sin tid och det får jag ju acceptera medans jag jobbar och sover.
 
Ha en bra dag !
 
 


2014 01 02

Godmorgon.
 
Jag har varit ganska slö ett tag. Mycket ledig och en känsla av att mycket som jag vill få gjort kan jag vänta med till 2014. Nu har det gått någon dag eller två på det nya året och nu kommer det att bli lite fart på mig igen.
 
Nu börjar jag jobba igen på allvar. Jag har ganska mycket jobb nu i 4 dagar. Jag ska försöka at vara duktig och ta mig bort till gymmet också. Får se om jag fixar det i morgon i alla fall. Ställer jag klockan och är "taggad" på att bara ta mig till gymmet så vet jag ju sen att när jag väl tränar så går det bra. 
 
Jag har nu under morgonen ringt en kvinna som ska hjälpa mig med en försäkring. Hon ska strax ringa tillbaka till mig. Jag kollar ju över mina olika försäkringar varje år och jag har liksom kommit på att jag kanske behöver en till. Fast jag är ändå inte säker. Ibland blir det nästan dyrare att ha vissa  försäkringar än att bara betala om det skulle hända  något. Det gäller naturligtvis inte allt, men i vissa fall är det ju så. Självrisk och kanske annat är liksom dyrare än om olyckan skulle vara framme, och då är det ju inte värt att ha den försäkringen liksom. Det blir intressant att höra vad som gäller med just detta som jag snart ska få hjälp med. Vad gäller, vad krävs, självrisk och årsavgift är sånt som jag alltid funderar kring innan jag väljer om jag ska ta en viss försäkring eller inte.
 
Nu ska jag snart dra till jobbet. 
 
 
Ha en bra dag !
 
 
 


100% PARTY!!!

 
 
 
 


Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE