Danne - Juni

(null)
 
 
(null)
                    
(null)
 
 
  (null)

(null)



Magnus Uggla - På egna ben.



Kände för att skriva av mig.

Ibland känner man för att bara skriva eller säga vad man faktiskt innerst inne tycker och tänker. Jag har tänkt att jag ska skriva av mig lite i detta inlägg och jag ska försöka hålla det på en saklig och bra nivå. Jag ska försöka att inte vara för upprörda och arg, men jag ska ändå få ur mig vad jag innerst inne tycker och tänker. Om man aldrig säger vad man innerst inne tycker och tänker så blir man väl galen? Nu kör vi! 
 
Är det något jag har varit trött på sen länge så är det folk som tar kontakt med mig på olika sätt och påstår massor med skit, eller bara äcklar sig på ett sätt där jag inte kan få någon annan uppfattning om dom än att det saknas lite för många hjärnceller i deras huvud. Om du kontaktar mig i syfte att bara jävlas och ljuga ihop en massa skit så kan du i min värld dra åt helvete. Jag kommer aldrig att släppa in dig i mitt liv. Du är och blir som människa, (enligt mig) dum i hela jävla huvudet om du är en person som typ bara ägnar tid åt att scrolla TikTok och läsa Instagram inlägg, många timmar per dygn. Jag överdriver kanske lite, men inte mycket. Jag tycker ändå att jag ofta får detta bekräftat av människor som jag ofrivilligt ibland får ha med att göra. 
 
Jag får ibland också höra från personer att dom lögner och påståenden som vissa vräker ur sig om mig förmodligen kan vara sanna. Många verkar tro att bara för att jag väljer att undvika att svara har jag något att dölja. Återigen: Jag bryr mig inte om korkade människor som påstår massor av skit och dessutom kanske får fler ännu mer hjärndöda människor att tro på denna skit. Jag vill inte svara för då får jag bara ännu mera skit. Jag måste heller inte svara på nånting. Det viktiga i livet för mig är att jag mår bra och gör mycket av sådant som jag tycker är roligt och som ger mig positiva saker tillbaka. Dessutom nå dom målsättningar jag sätter upp för mig själv. Inget annat är viktigt för mig och med detta sagt så tror jag vilken människa som helst som har lite sunt förnuft fattar att hjärndöda äckel skiter jag i. Punkt slut!
 
Jag har nu under några dagar på raken roat mig med att gå live på TikTok. Många människor som kikar in är väldigt trevliga och bra folk liksom. Men varenda gång jag kör live så kommer också dessa dumhuvuden in i min live och skriver och påstår skit som bara är rena lögner. Sen är vissa så dumma så att dom skriver till mig och frågar varför dom har blivit utslängda av mig från min live och dessutom blockade. Om det verkligen på riktigt är så att en människa inte fattar varför jag blockar hen, efter att man sitter och ljuger och skriver skit där allt som sägs bara syftar till att jävlas på något sätt, då den personen inte något annat än dum i huvudet. 
 
Jag kommer alltid att ta bort människor och göra allt jag kan för att inte beblanda mig med folk som jag inte vill ha i min närhet. Det kommer aldrig att hända. Har någon problem med det så är det fan inte mitt problem i alla fall. 
 


Anton Källberg🏓🏓



🏓🏓💯



Algoritmerna överanalyserar mig.

 Nu är jag inne på min andra semestervecka och tanken var att jag skulle åka ut på någon resa inom Sverige under denna veckan. Det kommer väl att bli så också, men inte riktigt som jag hade tänkt från början. 
 
Igår försökte jag boka resa till Malmö och hotellet var inga problem, men när jag skulle boka tågbiljetten så kändes det på to för besvärligt att resa dit. Det är väl spårarbete eller något likande som liksom krånglar till det. Jag har inga problem med att åka tåg och sen byta lite här och där på vägen mot resmålet, men när jag såg hur länge jag skulle få vänta i samband med alla byten, då orkade jag bara inte bry mig. Det fanns buss också. Direkt från Göteborg. Fast är det något jag inte vill göra på min semester så är det väl att sitta i en buss i flera timmar. Det räcker mer än väl med alla timmar som man har att kämpa med på jobbet. Bil skulle ju också kunna vara ett alternativ, men det känner jag inte heller. Jag gillar inte att köra bil mitt i en så stor stad som ändå Malmö är. 
 
Jag ska ju heller inte göra något speciellt i Malmö. Tanken var ju bara att jag vil komma ifrån Vänersborg. Därför blir det inte värt att anstränga sig hur mycket som helst för att tex komma till Malmö. Hade tåget mer gått raka vägen från typ Göteborg till Malmö och omvänt, då hade det blivit en liten resa, men när det bara såg besvärligt ut att ta sig dit och ännu värre när man skulle åka hem, då kände jag bara att jag skiter i just det. 
 
Jag har tittat på lite andra resor också, men jag får liksom inte till något på ett sätt som för mig känns bra. Jag kanske måste börja tänka om lite när det kommer till hur jag egentligen ska genomföra detta. Målet är ju att jag ska besöka minst en plats i varje Svenskt landskap, innan år 2024. Hittills har jag besökt 9 st av dom 25 som Sverige är indelade i. 
 
Jag har ju som sagt funderat och tittat på andra resmål  än Malmö, men jag får liksom inte till det som jag helst vill och då tänker jag lätt att jag skiter i det för nu.  Det stör mig lite att jag ger mig lite för lätt när det känns för besvärligt, men det är ju också viktigt att jag mår bra i det jag väljer att göra. Jag vill ju inte bara göra massor med saker för görandets skull. Det ska ju vara roligt och jag ska ju känna att jag verkligen vill. Jag kanske får börja planera detta lite bättre och ha mer framförhållning. När jag sen väl reser iväg så kanske man ska försöka göra denna grej till lite mer av en roadtrip genom Sverige. Istället för att ta en plats i taget. 
 

Annars är det fortfarande mycket slappa och ta det lugnt som gäller under denna semester. En sak som jag märker när jag har semester och gör saker som att gå promenader eller scrolla sociala medier, det är att man tar god tid på sig. En promenadrunda som normalt tar 60 min kan ta 90 min nu. En runda som tar 2, 5 timme kan ta 3 timmar eller mer. man tar liksom mer tid på sig, skiter i klockan och kanske gör mycket annat samtidigt som är ute och promenerar. Samma blir det när jag tex kollar: Instagram eller TikTok. Jag fastnar lätt och man scrollar och sitter ganska länge med telefonen. Något blir medvetet, eller omedvetet intressant då kollar man vidare. 
 
Algoritmerna har gjort mig lite snurrig den senaste tiden. Det känns som om jag blir överanalyserad av vad jag är intresserad av. Med algoritmer så funkar det väl lite så att om du tittar ofta och gillar något speciellt så får man upp mer av liknade: Bilder, konton och filmklipp. På Instagram får jag upp  förslag på vad jag kan följa  (som jag för stunden inte följer) i vart tredje inlägg i mitt flöde. I andra sociala medier som tex: TikTok eller YouTube så får jag väldigt ofta upp filmer på människor som är inne väldigt heta diskussioner. Mycket handlar om vem som har rätt och fel och ingen verkar vilja ge sig och ofta hotar någon med polis, fast det många gånger inte finns någon mening med att göra det eftersom ett brott inte har begåtts. Jag märker hur jag själv gärna sitter och kollar klart dessa klipp för man är nyfiken på vem som "vinner" diskussionen och hur allt verkar sluta. Jag känner egentligen inte att jag är intresserad av att se sånt här, men jag kan ändå inte låta bli att kolla när denna typen av klipp kommer upp i mina flöden. Jag kan inte låta bli att titta, men jag aldrig tidigare varit intresserad av att kolla på sånt här, men eftersom algoritmen liksom föreslår och verkar ha dragit slutsatsen att jag gillar sånt här så har jag blivit mer intresserad av det. Man vill se hur allt slutar och jag lär mig säkert mycket själv på detta "tjabbel". Det är nästan så man blir lite sugen på att ägna sig åt sånt här själv. Skicka upp en drönare i luften, över något område och se sen vad som händer. Dokumentera allt, dra allt till sin "spets" i diskussionerna och tjata på tills fan själv kommer och löser av dig. Filma på allmän plats får man ju göra och luftrummen är är många där det bara är fritt fram och skicka upp en drönare. 
 
 

 Denna veckan är ju en bra ekonomiska vecka för mig. Igår fick jag ju in min lön och jag kommer att få in pengar på lite olika saker, under hela denna veckan. Jag får lite varje dag fram till söndag. Sen efter det kanske det blir mer under denna månaden, men det har jag inte full koll på nu. Men juli månad brukar alltid vara en extra bra ekonomisk månad för mig. Det gillar jag naturligtvis. 
 
(null)
 
 
(null)
(null)
 


Zara Larsson 💖💖🔥🔥

 
(null)
 


💛💜🌞🔥

(null)
(null) 
(null)
(null)         
(null)
(null)
(null)

(null)









Har haft en lugn vecka.

 Jag har haft en väldigt lugn första semestervecka. Det känns skönt att jag faktiskt har gjort det som jag sa från början att jag skulle göra. Jag har tagit det lugnt det var ju vad jag behövde.
 
Jag får gå lite längre promenadrundor än vad jag brukar. Det krävs för att jag ska nå målet som jag har för varje vecka. Men det har känts bra med promenaderna och bara jag sätter 90 000 steg varje vecka så nöjer jag mig med det. 
 
Konstprojektet flyter på som det alltid gör. Inget går varken bättre eller sämre än vad det brukar. Allt är som vanligt och som jag alltid räknar med. Jag går alltid annars runt och hoppas på att jag ska kunna tjäna mer pengar på min konst än vad jag har förväntat mig, men det kanske bara förblir en dröm för mig. 
 
Imorgon har jag tänkt att börja planera någon ny Sverigeresa. Jag har lite olika alternativ. Jag får ju se vad som funkar att boka och sen får jag ju fundera på hur mycket pengar jag vill bränna. Jag tycker ändå att jag borde få ihop nånting.
 
(null)
(null)
(null)
 


Dapa Deep

(null)
 
 


😀 Midsommar!

 Då har det blivit midsommar. Jag kommer inte att göra något speciellt. Jag har ju sagt till mig själv att jag ska "softa" som fan under min första semestervecka. Jag har också gjort. Jag tvingar mig själv att sitta still för i denna vila och ensamhet så får man ju massor av idéer som man också "spinner"vidare på. Jag vill ju avverka mer resor inom Sverige. Jag skulle säkert kunna göra mer med konstprojektet, och jag skulle väl egentligen kunna köra hårdare med allting. Tiden finns ju men….. Jag vill och jag ska vila och "chilla" nu. Just nu planerar inte så mycket inför kommande veckor heller. 

Denna veckan har jag mest: Grejat  med mina vardagliga saker, läst böcker, lyssnat på poddar, gått promenadrundor, tittat på serier och sovit mer än vad jag annars brukar göra. Det har varit jätteskönt och jag har känt i hela kroppen hur mycket jag behövde den här längre ledigheten som kallas för semester. 

Ni får ha en fin, 😀 Midsommar. Var rädda om er ❤️🌞

(null)
(null)
(null)

                                       (null)





Kristian Karlsson🏓

 


Swisha eller inte.

Jag tänker ibland att jag ska swisha någon influenser eller någon verksamhet som typ lägger ut sitt swishnummer och typ skriver: 
 
Vill ni stötta verksamheten, gillar ni vad jag/vi gör och vill att jag/vi ska kunna fortsätta med det, swisha till nummer …… 
 
Oftast bryr jag mig inte om att skänka pengar till sånt här. Även om jag följer och gillar något så har jag inte skänkt mycket pengar till någon influenser eller liknade, men tanken att jag ska göra det tänker jag ofta. Fast om man bara tänker på det så bidrar man ju inte med några pengar. 
 
Sen är det också så att många av dom som jag genom åren har följt har idag  slutat med det dom gör. Detta har skett trots att man kunde bidra med pengar via Swish. Jag kan ju spontant känna att jag skulle ha ångrat mig om jag har bidragit med pengar för att jag gillar något och vill att det ska fortsätta. Samtidigt vet man ju att det inte finns några garantier och den som driver tex: Podd, YouTube-kanal eller något annat har ju sällan några skyldigheter gentemot sina följare. Sen kanske det kan finnas undantag. Har man skrivit på ett kontrakt och det står att man måste leverera en viss typ av content, eftersom andra också tjänar pengar på det man gör, så kanske man inte bara får lägga ner.  Jag vet egentligen inget om sånt och jag bryr mig inte heller. Själv skulle jag aldrig binda upp mig på ett sådant sätt så att jag inte kan styra vad jag själv vill göra i mina sociala medier. Vill jag dessutom sluta med allt vad tex: Blogg, Instagram och TikTok är, så kommer jag aldrig att sätta mig själv i en situation som förhindrar mig att avsluta allt när jag själv vill det. 
 
Jag har ju heller inget dåligt samvete för att jag tex inte swishar och stöder någon som jag gillar och tycker gör något bra via sina sociala medier. Återigen är det ju så att jag gör ju vad jag vill och man kan ju följa så mycket hela tiden som är helt gratis, så varför ska jag betala för det? Så kan jag ju också tänka. Det är ju bara det att när jag tycker att någon gör bra saker så känner man ju att man vill vara med och bidra. Fast jag kan ju inte alltid bry mig, oavsett hur mycket jag än känner att jag skulle vilja. Många av dessa tankar om jag ska skänka pengar eller inte snurrar ibland i mitt huvud, men ska jag vara helt ärlig så bryr jag mig sällan om att skänka pengar genom att tex swisha någon: YouTuber, influenser, journalist eller likande. Mycket pengar ( allt är ju relativt) har jag ju annars skänkt till välgörenhet genom åren; men just detta med att man blir uppmanad att hjälpa någon så att hen typ kan fortsätta med det dom håller på med...det har jag liksom aldrig orkat bry mig om och jag tror nog att jag kommer att ångra mig om jag i slutändan skulle bidra med mycket pengar till sånt. 
 
Det bästa jag kan göra, nu och i framtiden det är väl att bara göra som jag typ alltid gör. Skiter i att swisha. Kolla kan jag ju göra ändå.
 
(null)
 
(null)
 


Vecka 25

Semestern  har ju börjat och det känns bara bra att slippa bry sig om klockan och vissa tider som man måste passa, samtidigt som man tänker på hur man ska lägga upp dagen och hur lång tid allt får ta. Allt det där försvinner liksom nu när man inte behöver fundera på när man ska jobba och hur länge. Det känns skitbra att slippa bry sig liksom. 
 
Denna veckan har jag bestämt mig för att jag ska ta det väldigt lugnt. Jag ska hålla mig till att bara göra mina vardagliga saker. Sen blir kommer jag väl också att gå mina promenader, men framförallt är det väldigt mycket slappa och ta det lugnt som gäller. Även om jag känner för att tex åka någonstans eller ta tag i något som för mig är en lite större utmaning, så tänker jag ändå inte bry mig. Jag ska vara mer stilla än vanligt i minst en vecka. Det blir även väldigt lugnt under midsommarhelgen. Jag vet att jag har sagt förut att jag ska ha perioder där jag chillar mer och inte gör så mycket och sen blir det inte så ändå. Men nu kommer jag att se till att det blir så. 
 
Däremot efter midsommar så har jag lite planer på att göra saker och mest handlar det om att jag ska resa runt lite i Sverige. Sen vill jag ändå tänka på att inte ha för mycket planer och ett allt för späckat "program". Många gånger kan det ju till och med vara bättre och roligare att göra saker mer spontant och typ när man känner för det. Jag tror i alla fall en sådan semester kan bli roligare än om man; planerar för mycket, för långt i förväg och har stora förväntningar. Jag tror att jag  lätt kan bli besviken eftersom saker och ting sällan blir som jag har tänkt sig till 100%. 
 
Vi får se hur det blir. Jag har inte bokat eller bestämt nånting just nu. Det jag jag känner att jag vill med denna veckan det är att bara vara på hemmaplan och ta det väldigt lugnt. Vilket innebär: 
 
* Äta och dricka gott.
* Gå promenader.
* Läsa böcker
* Kolla filmer och serier. 
* Lyssna på poddar.
* Njuta av skön sommar.
* Sova en hel del.
* "Pilla" med mina sociala medier, där jag typ heter dannebloggen överallt, förutom på TikTok. Där heter jag ju danneblogg. 
 
 
(null)
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
(null)
 
 


DEKONSTRUKTIV KRITIK



Alex & Sigges podcast - 10 år.

Alex & Sigges podcast | Lyssna här | Poddtoppen.se


S.E.M.E.S.T.E.R.😎😁🌞

 Nu börjar min semester! Den har man ju längtat till  ända sen den förra avslutades. Egentligen vill man väl ha semester 2 gånger per år, och 6 månader i taget. Ha ha.. 
 
Det är skönt att den har börjat nu. Jag tänker att jag ska börja med att ta det ganska lugnt och sen får vi se. Jag vill ju resa runt lite i Sverige, men jag ska nog passa mig för försöka planera för mycket. Det blir lätt bara stressigt och i slutändan blir det ändå inte så bra som man vill. Meningen med en semester är ju också att man ska vila upp sig och faktiskt göra det ordentligt. Det ska ju bli så skönt att inte behöva bry sig om klockan lika mycket som jag annars gör. Man lever ju efter den där klockan varje dag, hela dagarna. På jobbet tänker man ju på den mest hela tiden och hemma är det ju ganska ofta också. Typ: Jag måste hinna det innan det och sen måste jag lägga mig innan den tiden för imorgon ska jag upp klockan... och bla bla blä. Allt sånt och mycket annat som har med jobb att göra blir ju bara gott att slippa ett tag. Sen kommer jag ju att sakna många av mina arbetskamrater, men kanske bara är bra. Saknar man dom så känns det ju lättare att komma tillbaka till jobbet när väl semestern är slut. Sen går ju några semesterveckor väldigt fort. 1,2, 3 och 4. Sen är man tillbaka på jobbet igen och längtar till nästa semester.  
 
(null)
 
Saker jag har tänkt att göra under min semester är ändå ganska många. Jag ska fortsätta gå min promenadrundor och även om målet är 90 000 steg per vecka så hoppas jag att jag kan få ihop mer än så. Samtidigt vet jag att det är lättare att gå mer när jag har jobbdagar. Jag gör nästan alltid minst 5000 steg på jobbet och tar en promenadrunda efter jobbet då går jag ju sällan under 10 000 steg. Det blir ju ca 15 000 steg, varje dag som jag har eller har haft arbete. Så blir det ju inte när man har semester, fast man kan ju lägga mycket tid på promenader när man är helt ledig, och sen har man ändå mycket tid över till annat under alla dessa lediga dagar. Jag får som sagt se hur jag lägger upp detta, men 90 000 steg i veckan ska jag köra på med. 
 
Annars kan jag tänka mig att det bli en del läsa böcker, kolla serier, äta gott och jag ska försöka uppdatera mina sociala medier flitigt, Jag kan tänka mig att det kommer att komma massor med publiceringar på min TikTok. Det går ju så fort och enkelt att lägga upp något där , så känslan jag nu har är att där kan det bli väldigt mycket som kommer upp dom närmaste veckorna. 
 
När det gäller min Instagram så har jag mycket tankar på vad jag vill lägga upp och lite av allt de kommer väl att publiceras också, men hur mycket det exakt blir får vi se. Bloggen kommer jag att hålla uppdaterad minst varannan dag. Det är lagom och jag jobbar med den på ett sätt som jag känner att jag vill och är i bra "balans" med. 
 
Konstprojekt kommer jag väl att köra på med så gott jag kan. Jag känner just nu att jag har kört fast lite med det. Jag borde försöka vara mer flexibel, men det är svårt. Jag har ju kört på en grej länge som har funkat bra och när det nu inte gör det så har jag svårt att ändra och anpassa mig. Men inget går egentligen dåligt med min konst. Jag är nöjd att jag kan tjäna pengar på detta, oavsett hur mycket eller hur lite det är. Jag är ju ingen konstnär och då är det ju coolt att Danne kan tjäna pengar på sin konst. Det är ju så jag ska tänka liksom. 
 
Men som sagt: Jag kommer att försöka ta det lugnt under dessa veckor. Vila på riktigt ska jag nog passa på att göra. Sen har jag sagt detta förr och sen blir det full fart i alla fall, men tror ändå att dom första två veckorna nu blir ganska lugna. Skön semester ska jag ha, oavsett vad jag hittar på. 
(null)
(null)
 
 
 
 


PLANKING ¯\_(ツ)_/¯

(null)
(null)
(null)
(null)



Tror ni att jag bryr mig så har ni fel.

  (null)
 
 Var ska man börja? Jag har bara svårt att förstå varför det finns människor som lägger tid på att jävlas med mig. Är det inte bättre att lägga den tiden som det tar, och lägga den på sig själv istället. Det borde man väl må bättre av. Det finns säkert en mer djupgående förklaring till detta beteende. Kanske känner man sig kränkt av mig eller så är man avundsjuk på att jag lever som jag gör. Jag har det ju säkert bra och bättre än många andra. Kanske söker vissa bara uppmärksamhet eftersom man är i stort behov av att få andras bekräftelse. Förklaringarna kan vara många, men är det något jag vet så är det att jag sällan bryr mig om när någon som jag inte känner säger något elakt till mig eller bara jävlas på något sätt.
 
Om jag på något sätt ändå väljer att bry mig om det så är det bara för att jag vill få bort personen och då gör jag vad jag kan för att det ska ske så fort som möjligt. En del ger sig direkt och andra håller på ett tag innan dom ger upp. Jag har hittills lyckats få bort alla som jag vill ska låta mig vara ifred och jag ger mig aldrig förrän detta händer. Det kan gå så långt att jag gör en polisanmälan. Ibland har det hänt att jag har gjort ett flertal mot en och samma personen. Jag gör  alltid en polisanmälan om brottet som någon begår mot mig faller under allmänt åtal. 
 
Dom senaste åren har jag gjort 1-2 polisanmälningar varje år. Även om de mesta av allt läggs ner så har jag sällan känt att jag ångrar mig. Många gånger kommer det ju till den misstänktes kännedom att jag har gjort en anmälan och det kan ju räcka för att personen ska låta mig vara ifred framöver. Många kan vara så jävla kaxiga när dom jävlas, men när dom sen får sitta hos polisen och bli förhörda så håller dom käften sen. I dom flesta fall känner jag mig ganska nöjd med det om så sker. Helst vill jag ju att det jag anmäler ska gå hela vägen till åtal och fällande dom, men jag har lärt mig av alla mängder med polisanmälningar som jag har gjort dom senaste åren att man inte kan räkna med att sånt händer. Men jag kan ju ändå känna mig nöjd över allt positivt som ändå sker p.g.a. att jag anmäler folk som begår brott mot mig. 
 
I år har jag gjort en polisanmälan och den är inte nedlagd än, men jag räknar ju med att den kommer att bli det. Fast återigen, jag tänker att den personen som jag nu har polisanmält ( för andra gången) kommer att sluta jävlas med mig framöver. Om han inte gör det efter detta, då är han ju riktigt jävla dum i huvudet. Sen kommer jag ändå aldrig att bry mig om honom och vad han vill, eller vad som händer i hans liv framöver. Om han tror att jag kommer att bry mig så har han fel. 
 
 Något som också kan hända ibland är att det kan komma fram personer till mig på stan och direkt börja med att prata skit och vara jävligt uppkäftiga. Eller så ställer dom bara dumma frågor eller bara prata på ett sätt så som gör att jag tror att dom inte kan ha en enda hjärncell  i huvudet. Jag agerar ungefär på samma sätt varje gång. Jag struntar i dom helt. Jag svarar inte och jag bara fortsätter att gå och ignorerar dessa IQ-befriade människor totalt. Om jag gör nånting så kanske jag typ säger att dom ska sticka härifrån. Någon gång har jag sagt att dom ska hålla käften också. 
 
Det är nämligen såhär: Om du kommer fram till mig och inte pratar ordentligt utan bara pratar skit och jävlas. Då kommer jag inte att bry mig om vad du säger. Om en person verkligen inte fattar varför jag ignorerar hen efter att man kommer fram jävlas, då är ju personen riktigt dum i huvudet. Då finns det heller ingen mening med att diskutera med en sån person för hen kommer ändå inte fatta och förstå vad jag menar. Från min sida blir det helt meningslöst och jag bryr mig heller inte om att försöka förändra en person som jag tycker är dum i huvudet. Tror du att jag bryr mig, så har du fel. 
 
Jag har allt som oftast inget emot att personer som jag kanske inte känner kommer fram och pratar med mig. Du får gärna tala om för mig om vad du tycker om mina sociala medier eller om det finns något annat du undrar över. Jag har heller inget emot om någon vill ta en bild tillsammans med mig. Sånt är bara att fråga mig om och förmodligen så ställer jag gladerligen upp på det. Jag blir inte arg eller nånting. Det är lugnt, men kom inte fram till mig och äckla dig och prata skit. Då kommer jag aldrig att bry mig och jag kommer att göra precis allt som jag tror krävs för att du ska låta mig vara ifred, både i själva stunden och i framtiden. 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 


Vecka 24

På jobbet är det sommarschemat som har börjat gälla nu. Spontant tycker jag att de flesta arbetsveckorna ser bra ut i sommar. Jag jobbar denna veckan (4 dagar) och sen går jag på semester. Det ska bli skönt, även om jag ofta föredrar att börja semestern lite senare på sommaren.
 
Samtidigt vill jag bli mer ledig nu och jag tror att en anledning till att jag tycker att sommarschemat ser  bra ut är att jag just att semestern ligger på ett sådant sätt att jag slipper en  viss arbetsperiod som vid en första anblick såg rätt jobbig ut. Den hade jag fått om min semester hade börjat senare i sommar. Jag har sett en arbetsvecka som ser lite tuffare ut än dom andra. Men om jag bara tycker att det är en vecka som känns lite tuff på hela sommaren, då är det inte mycket att bry sig om. Det är bara att jobba på ju.
 
 
 Förövrigt så ska jag väl försöka att bara ta det ganska lugnt. Jag får se vad jag gör nu till helgen, men fram tills dess blir det nog mest slappa och typ gå promenader som gäller. Läsa en bok, greja med konsten, kolla TV,  hålla mina sociala medier levande och göra mina vardagliga saker. Det känns lagom att bara bry sig om sånt denna veckan, innan det är dags för skön jävla semester.
(null)
(null)



Dapa Deep

 


Karusell i mitt huvud.

 Ikväll fick jag en känsla av att massor med tankar bara snurrar runt i huvud. Allt blir lätt för mycket och även om jag tycker att jag har kontroll så blir det lätt så att jag tänker på allt jag behöver och  vill göra inom den närmaste framtiden. Dessutom har jag denna veckan fått in mycket mer pengar än vad jag har tänkt att jag skulle få. Det har ju gjort att jag har börjat fundera på ännu mer grejer som jag vill göra efter att jag såg vad som hände på mitt konto. Detta resulterar i att det lätt blir som en "karusell" i mitt huvud. 
 
Jag har ju en vecka kvar av arbete innan jag får min semester. Det känns ju ganska lugnt, men när jag jobbar tänker jag mycket på att jag skulle kunna göra mer med mitt konstprojekt och möjligheterna kan jag se hela tiden. Men jag måste ju jobba och göra andra grejer också. Jag kan ju inte ägna så mycket tid åt konstprojektet så att jag kan tjäna mer pengar än vad jag från början har räknat med att jag ska göra. Detta stör mig lite för jag ser möjligheterna att tjäna pengar snabbare än vad jag nu gör, flera gånger på en och samma dag. Jag måste bara strunta i många av dom chanser jag får. Jag hinner liksom inte med. Jag ska ju sköta mitt jobb och jag har ju andra saker att göra också. Problemet är väl att jag tänker mycket på konstprojektet hela dagarna och nu har det blivit så inarbetat. När jag så enkelt kan tjäna lite extra, om jag bara tar chansen när jag får den, men ofta inte hinner, då känns det lätt lite frustrerande. Just den känslan försöker jag ändå få bort. Jag kan ju inte missköta mitt bussförarjobb eller strunta i att göra andra saker som man har att göra, bara för att jag vill tjäna mer pengar på min konst. Det kommer ju aldrig att kunna bli något som jag kan leva på. Det har jag svårt att tro. 
 
Samtidigt som man tänker på detta med konsten så funderar jag ju också på vad jag ska göra under min semester. Här skulle jag ju kunna lägga ner mer tid på min konst när jag blir så mycket ledig, men det kommer ju att bli stressigt och tufft jobbande med att dra in pengar. Jag har nog ingen lust att jobba arslet av mig under en så lång ledighet på 4 veckor. Jag behöver ju vara rädd om mig och verkligen vila när jag snart blir så mycket ledig.  
 
Sen tänker jag ju mycket på mina resor som jag har planerat att göra genom Sverige. Jag tycker att jag har en bra plan och kontroll. Inget känns för stort. Med lite smart planering så ska jag nog kunna besöka minst en plats i alla 25 landskap som Sverige delas in i. Men jag tänker ju på mycket annat och då kan det stundtals kännas för tufft att bry sig om alla resorna jag vill göra runt om i Sverige. Men jag släpper inte tankarna på resorna, oavsett hur allt känns kring det. 
 
Dessutom har jag ju andra drömmar och jag vill nå min vision och jag tänker mycket på om jag ska göra någon större förändring i mitt liv som gör att jag i alla fall maxar mitt ekonomiska situation. Jag skulle ju för fan kunna få loss 1 miljon, om jag bara bestämmer mig för det. Problemet med det är att jag är inte säker på att jag kommer att må bra, med tanke på vilka förändringar jag måste göra för att få loss dom där pengarna. 
 
Jag kan säga såhär: Skulle jag träffa någon dam som jag inleder något mer seriöst med. Med seriöst menar jag flytta ihop, köpa hus, ha barn att ta ansvar för osv, då är jag helt säker på att jag måste lossa på den där miljonen för att en sådana förändringar av mitt liv ska vara möjliga att genomföra och samtidigt få ett bra liv där man kan se ljust på framtiden. 
 
När jag känner mig såhär rörig i huvud och så mycket tankar som bara snurrar runt, då känns det mest rätt att bara ta det väldigt lugnt och kanske inte göra så mycket. Börja jag greja med tex mina resor eller min konst, då krånglar jag lätt till det och det kan också kosta mig väldigt mycket pengar i onödan. Även om jag tycker att jag har kontroll så är det nog lätt att tappa kontrollen och så bränner man onödigt mycket pengar. Det kan sen vara pengar som i slutändan kan vara viktiga att ha. Det kan ju vara skillnaden mellan att lyckas eller misslyckas med något som jag tex drömmer om att få göra. 
 
Bättre är ju att bara läsa böcker eller se på film och serier. Ta det lugnt tills "karusellen" i mitt huvud slutar att snurra och gå upp och ner. Då är det ju lättare att sen bara ta en sak i taget och efteråt kunna känna att det man faktiskt valde att göra var helt rätt för mig.  Sen är det ju alltid viktigt att man mår bra. Annars spelar ju ingenting annat någon roll alls. 
 
 
(null)
 
 


PG Roxette - The Loneliest In The World



Jobbar ibland - ledig ibland

 Jag har jobbat ganska mycket under denna veckan och arbetsveckan är ju inte riktigt slut än för min del. Jag ska jobba på söndag också. Jag skulle ha jobbat imorgon med, men jag har tagit ledigt. Jag har haft en lång arbetsdag idag och den hade varit lika lång imorgon. Det är skönt att bara ta bort en dag mitt i denna ganska tuffa arbetsperiod som inte är slut förrän på måndag. 
 
Det som är skönt med denna arbetsveckan det är att jag inte har någon dag där jag måste gå upp så sjukt tidigt. Dessutom är 3 av dom totalt 5 pass som jag jobbar denna veckan ganska "snälla" att slita med. Körningen, tiderna och timmarna är ganska lagom. 
 
Denna veckan har känts ganska bra. Jag jobbar på ibland och är ledig ibland. Jag jobbar liksom inte för mycket, men jag är ju heller inte helt ledig. Det började med 3 dagar av jobb. passen är ganska "snälla" mot kroppen. Ledig var jag igår.  Idag hade jag det tuffaste passet på hela veckan. Det är långt och stundtals ganska stressigt och tålamodsprövande, men jag hade i alla fall en ganska lång rast mitt allt slit. Så det funkar ändå. Imorgon är jag som sagt ledig och på söndag jobbar jag igen. Återigen är det då ett ganska "snällt" pass. 
 
Annars har jag mest försökt att ta det väldigt lugnt och inte göra så mycket. Jag går ju mina promenader. Jag ligger och läser ganska mycket. Mer än vad jag brukar göra. Det känns som det var länge sedan jag "köttade" en bok på det sättet som jag har gjort i några dagar nu. Men kommer man bara in i en bok och den inte är allt för seg och långtråkig att läsa så är det ju ganska skönt att läsa i flera timmar på raken. Jag grejar lite med mina sociala medier. Jag har skrivit en hel del blogginlägg redan nu och jag kommer att publicera många av dom under nästa vecka. 
 
 
(null)
 
(null)
(null)
 
 


Resten av året?

Jag sitter och funderar lite på vad jag vill göra under resten av detta året. Jag kan tänka på några saker i alla fall som jag vill göra innan år 2022 är över. 
 
1. Jag hoppas jag kan få gjort några fler resor inom Sverige. Jag har hittills avverkad 9 landskap och det innebär ju att jag har 16 kvar. Målet är ju att jag ska avverka alla landskap innan 2024 så jag har ju 1,5 år kvar att nå den drömmen. Snart har jag ju semester och då får jag väl avverka minst ett landskap till i alla fall. Jag har märkt att när jag väl har varit ute på en resa så är jag inte så sugen att för nära inpå ge mig ut igen. Jag behöver liksom komma hem och krypa tillbaks lite i myllan innan jag bestämmer mig för nästa resa. Att det är så jag ska tänka blev väldigt uppenbart när jag kom hem efter min senaste resa när jag körde runt sjön Vättern och avverkade 3 landskap på en och samma resa. Tankar som jag också har det är ju att jag gärna inte vill besöka nordligaste delarna av Sverige under vintern. Känslan jag har u är att jag väntar med dom att åka allt för långt norr i år. Jag tar det nästa sommar för jag har ju fullt upp med södra fortfarande. Jag tror att jag kommer att klara detta med att göra minst ett besök i varje landskap innan 2024. Men det gäller ju att jag inte länge mellan resorna. Det får gå max några veckor eller kanske någon månad sen behöver jag nog ge mig ut på något, eller i alla fall ha en plan för när och hur jag sak avverka nästa resa...och nästa igen osv... Det gäller ju bara att jag har motivationen. Det känns viktigt när jag ska försöka sätta denna "Sverige-grej". 
 
2. I år vill jag också åka till Stockholm minst en gång till. Jag har ju varit där två gånger i år, men jag har haft som princip i många år att jag ska göra minst ett besök varje år. När pandemin bröt ut 2020 så blev det ingen tur till Stockholm, varken 2020 eller 2021. Det vill jag ta igen i år och man kan ju säga med två resor till Stockholm så har jag tagit igen dom två missade åren, men detta året vill jag ju inte missa också. Alltså måste det bli tre resor i år för att jag ska känna på att jag håller på denna princip och tradition som är att jag ska beska Stockholm minst en gång varje år. 
 
3. Jag vill umgås mer med mina syskon och deras barn. Jag gjorde ju ett besök i Falkenberg tidigare i år. Där bor ju brorsan med sambo och två (snart tre) barn. Jag vill ju såklart träffa dom igen snart och det kan väl bli av redan under min semester som börjar om lite drygt två veckor. Även syrran vill jag ju naturligtvis också träffa. Hon har ju sambo och ett barn och bor i Karlstad. Åker jag till Karlstad så har jag ju dessutom avverkat landskapet Värmland också. Jag får möjlighet att träffa min syster också. Träffa mina syskon och deras barn vill jag naturligtvis göra så mycket som möjligt under de närmaste månaderna. 
 
4. Det är ju Bokmässan i Göteborg i höst och jag har i alla fall planerat att jag ska åka ner 2 av 4 dagar.  Jag har ju ett s.k. GULDKORT och det känns ju fel att inte utnyttja det. Så Bokmässan är jag nog rätt säker på att jag besöker i höst. Datum: 22- 25 september. 
 
Annars får man väl se hur resten av året blir. Jag tycker att första delen av detta året för min del har varit ganska bra. Mycket blev ju också bättre när restriktionerna försvann och man mer kunde börja leva som man ville igen.  
 
 


Hur kan vi - Frida Boisen



SM 2022 - FINALER DS & HS




Flygtur i helikopter!




Vecka 23 och bilder från helgen.

Ny vecka och jag har ganska mycket jobb att kämpa med. Jag har ändå varit lite förutseende och tagit ledigt en av arbetsdagarna. Jag får då ett "break" mitt i helgens jobbande. Istället för att köra på med massor av jobb, fredag-måndag så tar jag bort lördagen. Fredag blir då den tuffaste dagen under denna veckan, men söndag och måndag har jag två ganska bra dagar. Dessutom ser alla andra dagar ganska bra ut under denna veckan. Så genom att ta bort en av dagarna så känner jag att jag mår bra och har ett liv utanför jobbet också. 
 
Nu har jag också bara jobb i två veckor till och sen är det fan dags att börja min semester. Det ska faktiskt bli skönt och även om jag oftast föredrar att börja min semester lite senare så känner jag ändå nu att jag bara vill få den där ledigheten som man typ har längtat efter hur länge som helst. 
 
Annars under denna veckan så ska jag fortsätta att ta det ganska lugnt. Jag kände ju under helgen att det nog är något jag måste bli bättre på. Men promenadrundor får det ju bli. Det tänker jag inte sluta med, men jag har märkt dom senaste veckorna att jag går bara det jag behöver göra för att sätta målet som är 90 000 steg på en och samma vecka. Jag känner att jag vill öka det där, men det känns inte alls motiverande att ens försöka. Däremot  har 90 000 steg känts lugnt varje vecka att fixa. Och det är ju ändå positivt. 
 
Konstprojektet kör jag ju också på med och allt har ju hela tiden gått precis så som jag innan jag började med det hade förväntat mig. Jag tjänar varken mer eller mindre pengar på det. Jag tjänar det som jag innan trodde att jag skulle tjäna. Det kommer nog inte att gå sämre, men jag skulle önska att det gick bättre än vad jag trodde innan. Jag vill att det ska hända massor där så jag kan slutföra det så fort som möjligt. Gissar jag så får jag väl in den vanliga summan pengar som jag normalt får varje vecka, denna veckan också,  men man hoppas ju hela tiden på något som gör att det blir så jävla mycket bättre. 
 
BILDER FRÅN HELGEN
(null)
(null)
                                                                                                  
(null)
(null)                                     
(null)
(null)
 
 
 
 
 
 
 
 
 




Har en lugn och avspänd helg.

 Sköna dagar nu. Jag har varit ledig sen klockan 13:00 i torsdags och jag är ledig imorgon också. Jag tar det lugnt och jag är glad över att jag har gjort det. Känslan jag har fått när jag nu tar det mer lugnt än vanligt det är att jag allt för sällan gör det. Jag grejar nog på tok för mycket och tankar om vad jag vill få gjort och hur jag ska lösa allt snurrar runt i mitt huvud alldeles för mycket. Den insikten har jag nog kommit till nu. Känslan av att egentligen inte göra nånting och inte tänka på vad som komma skall, var väldigt skön, men jag blev också rädd för insikten detta gav mig. Jag måste bli bättre på att faktiskt bara vara och inte greja så mycket. Jag försöker ju planera in den där vilan, men jag ska ju inte ens behöva planera det. Det måste kunna ske ändå. Problemet är väl att jag vill så mycket hela tiden. Finns det tid på dygnet och jag har tid så vill jag gärna få saker gjort. Däremot kan jag lätt acceptera att jag inte hinner med vissa saker, men då beror ju det oftast på att jag har mycket jobb eller att jag bara är noga med att gå mina promenadrundor så att jag sätter minst 90 000 steg per vecka. Det är jätteviktigt för mig. Hur mycket jag än har att göra så får jag aldrig ha så mycket stilla sittande saker att greja med att jag inte får tillräckligt med antal steg i benen. I skrivandets stund är faktiskt detta mål redan uppnått och det känns ju bra när det är en dag kvar av denna veckan. 
 
Annars då? 
 
Jag läser ganska mycket nu. Jag har börjat på en bok som är på över 500 sidor och jag trodde innan jag börja att den skulle vara segare än vad den faktiskt är att ta sig igenom. Att läsa böcker är nog bra för mig när jag vill få mycket gjort, men känner att jag samtidigt vill tagga ner och bara vara. Inte tänka inte planera. Bara läsa och vara helt inne i det. Ungfär som när man bloggar och det känns riktigt bra med det. Känslan är då att allt runt omkring bara försvinner och något slags rus så skapar man blogginlägg som efteråt känns väldigt skönt att ha fått ur sig. Man liksom rensar skallen från allt man bara vill få bort och och sen känner man att man mår väldigt bra av det. 
 
 Framtiden?
Den senaste tiden har jag funderat mycket över min framtid. Vad ska jag göra med livet framöver. Ska jag bara fortsätta som jag gör och har har gjort? Ska jag ändra på nånting? Vill jag något annat? Är jag bara nöjd med det lilla jag har. Räcker det att jag lever i nuet och bara ser till att må bra av det? Ska jag försöka att faktikst få till någon eller flera av dom förändringar som jag länge nu har gått och tänkt att kanske ska göra?  Jag vet egentligen inte varför jag funderar på alla dessa frågor, men kanske känner jag att jag vill få ut mer av livet. Jag brukar inte jämföra mig med andra människor, men den senaste tiden tycker jag mig ändå se att andra männsikor åstakommer mycket mer och kanske lever mer det liv som dom vill ha. Själv känner jag att jag mest står kvar på samma punkt och stampar och tanken jag har är att det har varit så ganska länge för mig. Det kanske är min låga självkänsla som spökar för mig lite här. Jag tycker alltid att andra gör allting bättre än mig. Ändå vet jag någonstans att "gräset inte är grönare på andra sidan", men jag inser att det är något jag lätt kan få för mig. 
 
Jag kanske också borde tänka på att ha mer roligt i livet. Jag tänker ofta att jag ska jobba hårt och kämpa med saker nu för att jag vid ett senare tillfälle ska kunna ha roligt sen. Jag kanske mer borde tänka att jag ska ha roligt medans jag jobbar hårt och kämpar med saker som tex: Jobb, konstprojekt, promenadrundor, investeringar och vad man nu än väljer att göra så kan man ju försöka ha så roligt som möjligt. Då kanske mer av dom där negativa tankarna försvinner och känner istället att livet får dom förrändringar som man har längtat efter. Riktigt så enkelt kanske det inte är, men jag tror ändå inget blir sämre av att tänka så. Det viktiga är ju att jag mår bra och gör min grej. Jag brukar ju säga till mig själv att jag inte ska jaga andra människor. Jag gör min grej och sen får jag rätt personer omkring mig som ag mår bra av att ha i min närhet. Ingenting spelar ju någon roll om man inte mår bra. Inte ett jävla dugg.
 
 


Konstprojektet - Resorna i Sverige


Konstprojektet. 🖼 
Jag kör på med mitt konstprojekt och jag tycker att det går bra. Jag får i alla fall in dom pengar som jag på förhand har förväntat mig. 

Jag kör på med detta nu och jag kommer väl att göra så året ut i alla fall. Förra veckan lyckades jag ta detta projekt närmare det mål jag ha med hela mitt konstprojekt. 

Samtidigt inser jag att ska jag klara mitt ganska högt uppsatta mål med detta så krävs det nog att jag snart får in betydligt mer pengar på detta arbete, än det jag har räknat med. Ska jag nå målet inom en rimlig framtid så är det nog så att nånting måste hända som gör att jag tar ett jävla stort kliv framåt. Jag tror att det kan bli så, men innerst inne är jag ganska säker på att det nog bara är rent tur om det blir så. Däremot tror jag inte att detta kommer att gå sämre än vad jag har räknat med. Allt hänger liksom bara på att jag ska greja med detta och inte sluta. Då kommer det inte att gå sämre. Men sen vill jag ju göra detta bättre och framförallt vill jag ju tjäna mer och snabbare pengar än vad jag hittills har gjort. Gör jag inte det inom någon snar framtid då kan jag nog glömma att jag når mitt mål. Det kommer att ta för lång tid om det fortsätter gå samma takt som det har gjort. 

Sen är det ju ändå så att jag kan ju slutföra mitt konstprojekt på alla möjliga olika sätt. Dessutom har jag ju sparat alla pengar som jag hittills har tjänat på min konst. Jag behöver ju inte heller "låsa" mig vid ett alternativ. Jag bestämmer ju själv vad jag vill göra med mina pengar och hur jag vill jobba med min konst. Men jag vill heller inte sluta tro på att jag kan nå dom mål jag faktiskt sätter upp. 
(null)



Resorna i Sverige 🇸🇪 
Jag är ledig nu och resten av denna veckan. Jag skulle ju kunna ge mig ut på någon liten resa igen för att avverka Sverige. Förra veckan körde jag ju Vättern runt med en bil. Målet är ju att avverka en plats i alla landskap som Sverige är uppdelade i. 

Jag kan absolut gör mycket mer för att komma snabbare framåt, men ärligt talat så orkar jag inte alltid bry mig. Bara för att jag blir mer ledig och har tid så tar det på krafterna att resa runt och jag tror att jag gör rätt i att inte försöka göra för många resor på kort tid. Jag vill ändå känna mig pigg och fräsch, inför och under  varje ny resa. Dessutom vill jag planera och tänka efter lite så att jag inte genomför massor som jag riskerar att ångra sen.  Allting kostar ju också pengar och även om jag har det bra ekonomiskt så har jag ju inte råd att fullständigt släppa kontrollen och resa iväg utan den minsta tanke på vad saker och ting kostar. 

Jag vill ta det lite lugnt och försiktigt. Jag vill inser psykist rasa ihop av detta. Jag ska ju må bravoch framförallt känna att jag orkar genomföra varje resa som jag väljer att göra, när jag väl gör den. 
(null)

(null)



Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE