Torsdag (2023 11 30)

 Vad har jag gjort den senaste tiden. Det känns som jag jobbar mycket och sen försöker jag planera in pingisträningar och grejandet med min konst. Mycket jobb och kämpande är det hur jag än vänder och vrider. Busskörningen känns ju lite tuffare nu när man får kör i snö. Samtidigt tänker jag att det är samma för alla och det är bara att hålla sig avspänd och ta det lugnt. Jag tycker det går bra att jobba på även i detta vädret som är nu. Allt får ta den tid det tar och så får man tänka på säkerheten i första hand. 
 
Jag har kört ett pass pingis ikväll och jag tränade även i måndags. Jag ska gå ut med en fråga i våran s.k. "klubbchat" på Facebook och fråga om någon vill träna imorgon. Då har jag ju kört tre pass under denna veckan, och för mig är det mer än godkänt.  Nu är jag inte säker på att någon är sugen på att köra en fredag. Det brukar vara lite svagt intresse, men det räcker ju med att en lirare vill spela med mig, så kan jag ju genomföra ett pass i alla fall. Klubben har även en bollmaskin och den skulle jag ju kunna ställa upp på ett bord så kan jag ju köra helt själv också. Man kan ju också träna servar, men jag kanske innerst inne inte är så sugen på att stå i hallen helt ensam och träna pingis en fredagkväll. Fast samtidigt är det ju bra att "smygträna" lite. 
 
Konstprojektet är något som jag annars tänker på hur mycket som helst nu. Det är så lite kvar till det målet jag har satt upp för i år. Ändå känner jag att jag behöver göra lite mer varje vecka än vad jag normalt gör. Hoppas jag kan lägga in en spurt snart och verkligen få lön för mödan. Det vore så kul att få sätta detta delmålet. Då blir det ju säkert lättare att kämpa på med konsten nästa år. 
 
 
 Danneblogg - Dannebloggen

(null)

(null)

(null)

(null)
(null)Danne - November 💙❄️

(null)
(null)
(null)  
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
 


Lite trött - Mår bra.

Jag känner mig lite trött. Jag spelade pingis igår och jag åkte ju nästan direkt till pingishallen efter jobbet. Jag gick bara hem och bytte kläder, tog väskan och åkte till Trollhättan. Idag var det upp tidigt som gällde för mer jobb. Det hade kommit en hel del snö i natt och då blir ju mycket med mitt jobb tuffare direkt. Bara att ta sig till jobbet kan ju vara tufft när man liksom haltar sig fram i drivor av snö klockan 05:00 på morgonen.  Jag känner mig som sagt lite trött, men jag mår bra. 

Ikväll blev det ingen pingis, fast jag hade möjlighet till det. Jag känner att jag behöver vila lite. Imorgon hinner jag inte spela pingis, så jag hoppas att några vill lira på torsdag, kanske också på fredag. Jag vill träna mycket pingis och det vet alla klubbkamrater om. Men alla verkar inte fatta att jag bara vill träna och inte är intresserad av att göra något annat. Igår fick jag en fråga om jag hade licens. Man kan ju enkelt säga att har man ingen lincen så får man inte spela turneringar och seriematcher i pingis. 

 Enda anledningen till att man ställer den frågan det är att man egentligen undrar om jag vill vara med och spela seriematcher eller tävlingar. Det är jag övertygad om. Jag har sagt nej hela tiden, men ändå frågar vissa om och om igen. Man formulerar frågorna på lite olika sätt, men jag vet att det handlar bara om att man vill att jag tex ska spela seriematcher så att vissa andra spelare ska få slippa. Svaret från min sida är fortfarande nej. Jag tror inte att jag kommer att ändra mig i framtiden. Det som känns bra är att jag vet att ingen kan tvinga mig. Jag bestämmer själv och jag får ändå vara med i pingisen och träna så mycket jag vill. 

Annars är det lugnt. Jag har två jobbdagar kvar och sen är jag ledig fre-sön. Jag har dessutom sökt lite ledig några dagar i december och det har gjort att hela arbetchemat för december känns ganska lugn. Jag är ju dessutom både ledig jul och nyårshelgen. 

Ekonomin är redan på plats som jag vill ha den. Jag behöver inte göra ett skit mer under denna veckan, men ändå kommer det att rull in mer pengar. Det är bara att luta sig tillbaka och må för jävla bra. 
 
(null)
(null)
Väldigt väldigt lugn helg.

Skönt med en helt ledig helg och jag har tagit det väldigt lugnt. Jag har tagit det löjligt lugnt. På ett sätt känns det bra, fast på ett annat sätt lite fel. Det finns nog något inom mig som säger att man hela tiden ska något att jobba med och ta tag i. Gör man nästan ingenting under en hel helg så får jag lätt en känsla av att det är något fel med det. Jag tror också att jag tidigt i barndomen ofta fick höra av många vuxna att man inte ska vara slö. Man ska jobba och man ska göra det hårt, för det är då man kommer framåt i livet. 
 
Idag vet jag ju att det är skitsnack. Det finns ju många människor som kämpar varje dag för sin och andras existens, men ändå kommer dom aldrig framåt. Man gör samma saker dag ut och dag in och livet går runt runt. Sen inser många att dom gjort samma sak i många år. Sen blir man sur och bitter för att man tycker att man inte har fått chansen att förverkliga sina egna drömmar. Då kan ju jag ställa mig frågan varför man gör allt det där som man nog ändå innerst inne inte vet kommer att göra så att man kan förverkliga dom drömmar man har. Jag ska inte vara för hård här. Man måste ju jobba och betala sina räkningar, och i dessa tider med stigande räntor, elpriser och annat så har många det tufft. Men jag är glad för att jag inte har kört fast i ett liv där jag inte kan ha en helt ledig helg där jag typ inte behöver göra nånting.
 
Jag har mest slappat, kollat tv, ätit gott och sovit. Jag har också grejat lite med min konst och det är väl det som gäller för mig nu under resten av året. Jag vill så gärna nå det ekonomiska målet som jag har för i år med min konst. Det är väldigt nära redan nu och det är väl fortfarande så jag kommer att klara eller misslyckas med minsta möjliga marginal, men jag ska göra vad jag kan för att sätta målet och jäklar vad bra det kommer att kännas om jag lyckas. 
 
Snön har fallit och lagt sig på marken i Vänersborg nu. Kallare har det också blivit. Jag gillar inte snö. Det får gärna vara vinter, men det får gärna vara en snöfri vinter under större delen av den årstiden. Nästa vecka ska jag jobba 4 dagar. Jag ska försöka spela pingis 3 dagar nästa vecka. Ska jag jobba hårt med nånting så får det bli med min konst. Annars kör jag på som vanligt eller så gör jag nästan ingenting. För jag inser ju efter denna helgen att det är rätt skönt att bara "softa" bort några lediga dagar. För mig kanske det är så att det känns extra bra, eftersom så många genom åren har sagt till mig att jag måste: Jobba mer, hjälpa till mer och slöa mindre. När jag har skitit i vad vissa har sagt så har dom blivit arga, men jag mådde ju bra ändå.  Att jag bara gör tvärtom och ändå tjänar bra med pengar nu,  är ju bara en bekräftelse på att jag vet vad som är bäst för mig och att jag gör rätt som bara skiter i vad andra vill att jag ska göra.
 


Fredag (2023 11 24)

Skönt att man har haft en ledig fredag och jag är ju ledig hela helgen också. 
 
Jag har grejat mycket med ekonomin idag. En hel del av dom pengar som jag trodde att jag skulle få in nästa vecka har jag redan fått under denna veckan. November är annars en månad då jag alltid som mest utgifter. Varje år är det så. Under alla andra månader på året så är jag inte ens i närheten av den summan av utgifter som jag typ alltid får i november. Sen känns det ändå lugnt. Jag har en stabil och bra ekonomi och jag skulle väl kunna ha 50% mer i utgifter än vad jag har nu och ändå kunna fixa det. Jag är nöjd med hur jag får det i december, även om jag idag mest har gjort saker med min ekonomi som känns bäst för mig just nu. Det bli svårt att lösa vissa saker i december, som jag kanske vill göra. Samtidigt orkar jag inte fundera för mycket på framtiden. Det börjar bli så mycket pengar för mig som jag bollar med just nu och då tror jag stenhårt på att det bästa jag kan göra är att barra vara agera i nuet. Magkänslan säger det och då kör jag på det. 
 
Konstprojektet just nu handlar också mycket om ekonomi. Jag vill få in en viss summa pengar på det innan detta året är slut och nästa vecka har jag tänkt att sätta mig ner och räkna och försöka lägga upp någon bra plan för hur jag ska göra för att nå det delmålet som jag har med detta. Jag tror att det kan gå, även om jag aldrig kommer att känna mig säker på det förrän det är klart. Det skulle vara så häftigt om jag fick in alla pengar som jag behöver innan nästa år. Jag tror att jag kommer att få jobba lite mer och annorlunda med min konst än vad jag hittills har gjort, men jag ska verkligen försöka fixa detta. Typ lite mer än en månad ska man väl orka med att köra hårt med konsten. Får jag in alla cash så kommer det ju att vara värt varenda jävla minut. 
 
Under denna veckan har jag jobbat och vissa pass har känts ganska tuffa. Därför har det varit skönt att bara har haft tre dagar av jobb. Jag har spelat en hel del pingis under denna veckan. Jag har fått frågan igen om jag vill hjälpa till som tränare. Jag tror det är fjärde gången sen i augusti som jag får den frågan. Denna gången upplevde jag att frågan ställdes lite på ett "smygande" sätt. Man sa att styrelsen höll på att undersöka om det finns folk i klubben som har gått tränarkurser eller utbildningar som gör att man kan utbilda tränare. Det man sa till mig var att jag skulle skriva ett mail till våran ordförande där jag skulle redovisa för vilka olika tränarutbildningar jag har genomfört och fått godkända. 
 
Jag har ju gått 4 tränarkurser i pingis och 1 kurs för att kunna utbilda dom som går dom 2 första av dom 4 kurser som fanns i pingisen på den tiden som jag höll på som mest. Idag ser det väldigt annorlunda ut när det kommer till hur förbunden i pingis jobbar med tränarutbildningar eller domarutbildningar. Jag har ingen kunskap om hur saker och ting funkar idag, och ärligt talat så är jag inte så intresserad av att veta något heller. 
 
Jag kan ju säga direkt att jag kommer inte att skicka något mail på vad jag har gjort sen tidigare, för jag är ändå inte intresserad av att vara tränare, eller för den delen hålla i tränarkurser. Man menade också på att om jag skickar detta mailet så skulle jag få ta del av vad förbunden har för typ av kurser som man kan få gå. Utbildning är ju aldrig fel. Det är jättebra, men detta gäller ju dom som är tränare och jag har ju sagt tidigare att jag inte vill vara tränare och det står jag fortfarande fast vid. Jag är övertygad om att detta med att man ville att jag ska skicka iväg et mail på vad jag har gjort sen tidigare i pingisen, bara är ett försök att locka mig till att i framtiden ställa upp som tränare för klubben. Det är inget jag är intresserad av och därför kommer jag inte ens att skicka ett mail. Jag är av åsikten är jag pingisspelare så ska jag inte blanda det med att hjälpa till som tränare. Skulle jag helt sluta själv att spela, då kanske man kan bli tränare, fast då har jag ändå svårt att tro att jag kommer att sätta mig på en tränarutbildning. Så seriös tränare kommer jag nog aldrig att bli, och jag vill inte heller. 
 
Nu ska jag nog slappa mycket resten av veckan. Jag har fått gjort allt som jag vill få gjort under denna veckan. På måndag ska jag jobba igen, men fram till dess så blir det mest: Chilla, äta gott och bara tänka på att jag i alla fall mår bra. Jag umgås ju också bara med människor som vill att jag ska må bra. Det är jag så tacksam för. 
 


TableTennisDailyJag vill bara få allt gjort.

 Nu grejar jag mycket med allt möjligt. Jag är ju inne i en period med lite mindre jobb nu och då är det kanske typiskt mig att ta tag i massor med saker hela tiden när jag kör mindre buss. 
 
Hittills under denna veckan så har jag lyckats ta tag i många saker som jag länge har haft på en "lista" över saker som jag ska ta tag i senare. Vissa saker skjuter man väl alltid lite framför sig för att det kanske inte känns viktigt just nu. Det är i alla fal skönt att inte ha så överdrivet mycket jobb med busskörningen nu. Jag är mer ledig och jag har också tagit ledigt vissa dagar för att det är skönt att tex vara ledig tre dagar på raken istället för två. Förra veckan tog jag ju ledigt två dagar och det gjorde sen att jag blev ledig fyra dagar på raken. 
 
Jag har spelat ganska mycket pingis den senaste tiden. Jag tog en vilodag igår. Även om jag hade tid och möjlighet att spela så tror jag att det är bra om jag vilar från spelandet och dessutom planerar det lite på förhand. Jag vill behålla spelglädjen och drivet som jag har inom mig när det kommer till pingisen. Jag har ju spelat tillräckligt mycket pingis under mitt liv för att veta att man kan spela så mycket så att man kommer till en punkt där man tycker att precis allt med pingisen bara är skit. Jag försöker hela tiden ta vara på den erfarenheten jag har och göra allt bra i pingisen som jag kanske inte har gjort så bra tidigare. Nu gör jag om och försöker göra rätt. Jag kan inte allt och jag vill lära mig mycket mer om pingis. Dessutom blir jag fortfarande nervös inför en träning eller när andra spelare som jag bryr mig om ska spela matcher där jag hoppas att det går bra för dom. När man känner allt detta, då tror jag att det är dom rätta känslorna som man måste ha för att tycka att det är kul med pingis. 
 
Konstprojektet går sjukt bra nu. Jag har bestämt mig för att försöka kämpa in det målet jag har för i år med min konst. Jag ska jobba så hårt jag bara orkar för att få in alla pengar som jag vill tjäna på detta i år. Jag är så nära nu och då blir man ju mer taggad på att köra ända in i kaklet. Jag har varit lite tveksam om det ska gå och jag kan aldrig vara helt säker på att det kommer att gå, men det går ju så bra nu och det finns ingenting som talar för att det ska gå sämre under dom närmaste veckorna. Det är bara att köra på, fixa målet med konsten som fan och sen unnar jag mig lite bubbel i vinternatten.  
 
 


Dom första - Om du vill.TableTennisDailyVecka 47

Jag har börjat denna veckan med en ledig dag. Jag jobbar 3 dagar denna veckan och det känns ju ganska lugnt. Förra veckan körde jag ju också bara 3 dagar så man kan inte klaga på att man jobbar för mycket. Jag tycker också att jag har ganska bra arbetspass under denna veckan. 
(null)

Jag har spelat pingis idag och jag körde ett ganska hårt pass så jag var helt slut efter det. Det kändes ganska bra, men förra veckan spelade jag mycket bättre. Då spelade jag nog mina bästa pass, sen jag började med pingisen i augusti. Jag har möjlighet att köra alla dagar denna veckan och jag ska i alla fall försöka köra minst två pass till under denna veckan. 
(null)

(null)

Konstprojektet har gått jättebra i helgen och även idag fick jag loss en hel del pengar. Jag har tjänat mer pengar under dom senaste dagarna än vad jag brukar göra på en hel vecka. Fast det kanske är så att nu tjänar jag mer och det blir mer det som är normalt nu. Jag upplever att jag skriver detta ofta nu. Så konstprojektet är kanske något som automatiskt går bättre nu än tidigare. Pengarna går ju i en loop när man väl kommer över vissa ekonomiska gränser. Det kanske trots allt går att nå det ekonomiska målet som jag har satt upp för i år. Går det lika bra resten av året som det har gjort dom senaste dagarna, då borde jag logiskt sätt fixa alla pengar som jag vill få in, innan januari 2024. 

(null)

(null)

(null)
(null)Mustig viltgryta | Leif MannerströmTable TennisDaily - Jan - Ove Waldner

LÅNG SNABB SERVE. RAKA VÄGEN.🏓
 Grattis Mamma🕊️

(null)
Idag skulle min mamma ha blivit 64 år. Hon dog ju tyvärr i cancer för 6 år sedan.  
 
Under dessa år som har gått sen dess så kan jag väl inte säga att jag tagit mammas bortgång så hårt. Naturligtvis har jag ibland känt mig ledsen, men alla tankar som jag har haft har ändå inte tagit över mitt liv på något sätt. Jag har bara fortsatt att köra på med mina saker och jag minns att mamma sa till mig att hon inte ville att jag skulle sluta göra sånt som jag tycker är roligt och vill göra, bara för att hon hade blivit svårt sjuk. Det är något som jag har tänkt på ofta. Jag lever ju här och nu och jag får ju bara acceptera att mamma inte finns längre. 
 
 
Jag besöker mammas grav ibland, men nu har jag inte varit där på länge. Jag har inte riktigt det behovet att jag måste åka dit. Jag vet också att flera andra nära släktingar och vänner till mamma är vid graven ibland och gör fint där. Själv behöver jag inte bry mig om jag inte vill. Jag vet att det alltid är fint på mammas grav och det räcker oftast för mig.

 Sen betalar jag ju också en avgift varje år för att få stenen tvättat. Det känns ok. Jag kan tänka på mamma ibland, men jag försöker att bara tänka på allt som känns positivt. Den sista tiden som vi hade tillsammans var väldigt bra. Jag brydde mig mycket och jag besökte henne ofta dom sista månaderna. Det bär jag med mig som ett fint minne så länge jag lever. Vila i frid mamma...och grattis på födelsedagen.
 


Fredag (2023 11 17)

Kvällen börjar lida mot sitt slut och det börjar bli dags att gå och lägga sig. Efter fyra dagar av ledighet så har jag jobb hela denna helgen. Det är långa dagar och mycket annat än jobb hinner man inte med. Jobba, äta sova. Så får det bli, men jag är ju ledig på måndag igen, och dessutom får jag ledig tre dagar på raken nästa vecka. Det väl inte mer än rätt att jag får jobba i helgen nu då. 
 
Annars under denna veckan så tycker jag att jag har tagit vara på ledigheten bra. Jag har vilat och slappat mycket. Jag har läst och försökt skriva mycket. Jag har kollat och lyssnat en hel del på dokumentärer eller bara slö kollat allt möjligt på Youtube. Jag gick en långpromenad på ca 13 km i tisdags. Jag grejat lite med min konst och jag tänkte ju unna mig en galen utekväll, men jag tog ett mer moget beslut och lät bli. Det får bli när det närmar sig jul och dom helgerna istället. Dessutom vill jag ju spara en hel del pengar under resten av detta året. Då är det väl bättre att jobba med saker som man tjänar pengar på istället för att slösa dom på sånt som lätt kan kosta väldigt mycket. 
 
Jag har spelat pingis 3 gånger denna veckan och både igår och idag så hjälpte jag även klubben med att ställa upp bord och göra i ordning för flera olika seriematcher som ska spelas i Älvhögsborg under  denna helgen. Man har även frågat mig om jag vill hjälpa till som domare, men jag har ju som sagt jobb att ta tag i. Annars är det faktiskt så att jag hade gärna hjälpt till som domare i helgen om jag inte hade haft busskörning. Däremot har jag ju sagt nej flera gånger till att vara med och spela seriespel, fast när man såg hur fin hallen blev så var jag ändå lite sugen på att vara med. 
 
Mitt pingisspelande denna veckan har annars gått bra tycker jag. Jag hänger med lite bättre mot alla jag tränar med nu. Igår spelade jag en hel del matcher mot dom som ska spela i helgen och jag vann samtliga matcher. Det har inte hänt sen jag började spela i augusti. 
 


Miriam Bryant - Veronica MaggioAnjoBra, men kanske inte tillräckligt.

De mesta av allt jag tjänar pengar på går ganska bra igen. Mot slutet av denna månaden får jag in ganska mycket extra pengar och dessutom kommer det in pengar som jag egentligen skulle haft redan i oktober, men dom kommer nu istället. Konstprojektet har också gått mycket bättre den senaste tiden än vad det har gjort på länge. Jag har också fått sålt lite grejer som jag inte riktigt trodde skulle gå att sälja just nu. Det roliga med det är att många har sagt till mig att jag måste sänka priset på vissa saker som jag nu ändå har fått sålt, till det priset som jag har satt. Jag har inte brytt mig om vad andra har sagt och nu när jag får dom pengar som jag vill få, så var det ju rätt att skita i vad andra tyckte. 
 
Konstprojektet är ju också en sådan grej som jag har fått mycket kritik för att jag håller på med. Det finns människor som har sagt till mig på ett uppkäftigt sätt att på det sättet som jag jobbar med min konst så kommer jag aldrig att tjäna nånting. Ändå har jag fått ihop en ganska bra summa pengar nu och jag tror att det är mer pengar än vad dom flesta av dom har som har sågat mig för hur jag jobbar med min konst. Det är ju lite roligt att tänka på ibland. 
 
Det som kan kännas lite surt med konsten det är att jag kanske inte kommer att klara av det målet jag har satt upp för i år. Jag vill få in en viss summa pengar innan 2024. Det kan gå, men jag kan mycket väl misslyckas också. Når jag inte målet så kommer jag ändå att vara nära. Det kan ibland kännas lite jobbigt redan nu veta om det. Hur mycket jag än gör under resten av november och december så kanske det ändå inte är tillräckligt. Det positiva är ju att det går väldigt bra nu och fortsätter det så resten av året, då tror jag att jag klarar av att få in alla pengar som jag vill ha. 
 
Jag gör så gott jag kan med att fixa alla pengar som jag vill få in. De mesta funkar bra nu, men det är nog inte tillräckligt för att jag ska nå alla mål som jag satte upp i början av året. Allt som blev bra har kommit lite för sent. jag har inte gett upp, men jag inser ju att jag måste göra något väldigt bra om jag ska få till allt som jag först ville i början av året. Det är nog bara att acceptera att mycket blir bra, men inte tillräckligt för att nå målen. 
 
Jag har haft två lediga dagar nu under denna veckan och det känns skönt att jag har två till. Jag har gått promenadrundor, ätit gott och spelat pingis. 
 
 


Känner mig nöjd.

Jag känner mig ganska nöjd nu. Jag har jobbat ganska mycket dom senaste dagarna och ändå har jag orkat att gå mina promenadrundor och jobba på med min konst. Jag är nöjd att jag fick ihop alla steg som jag vill uppnå på en och samma vecka. Det kändes skönt att gå ut på kvällspromenader i helgen, efter att jag hade avverkat långa arbetspass.
 
Konstprojektet grejade jag också en del med i helgen och jag fick in mer pengar på 2 dagar än vad jag normalt sett brukar få in på 5 dagar. Då kan man väl säga att det har gått bra, men på helgerna brukar konstprojektet dra i mer pengar än på varadagar. 
 
Nu är jag ledig fram till helgen. På lördag ska jag jobba igen. Skönt att få 4 helt lediga dagar. Jag ska försöka greja på med min konst. Kanske går det att kalara det ekonomiska målet som jag har för i år. Jag har inte riktigt trott under dom senaste veckorna, men kan konstprojektet gå så bra som det gjorde i helgen, när jag samtidigt körde så mycket buss, då borde det ju logiskt sett gå ännu bättre denna veckan när jag har 4 helt lediga dagar. Jag har också tänkt att gå ganska många långpromenader. Jag ska försöka ta mig upp ganska tidigt på morgonen, käka frukost och sen bara gå ut och gå en bra runda. Det är ju lugnt när man är helt ledig liksom. 
 
Spela pingis ska jag försöka göra 2 gånger dena veckan i alla fall. Förra veckan blev det bara 1 gång och det var därför jag kände att jag var tvungen att kompensera upp den uteblivna pingisträningen med fler promenadrundor. Jag kunde inte heller spela så mycket som jag egentligen hade velat. Tisdag förra veckan var det ingen annan som ville spela och ingen ville köra i torsdags heller. Ska man kunan träna något annat än servar så måste det ju vara någon mer än jag som vill träna. Annars går det ju inte. Det är svårta träna pingis själv. Hoppas det blir lite mer denna veckan. Jag är ju ledig så jag kör om bara andra lirare vill. Jag tror att många vill spela mer under denna veckan. Många spelare i klubben har lagmatcher att spela i helgen. Så många vill nog hålla igång pingis när det snart är matcher i div 2 och 3 som gäller. 
 
Jag hoppas detta blir en rolig vecka som jag kommer att må bra av. Jag kanske ska unna mig någon utekväll  Det var ett tag sedan sist. Det kan vara kul med en lite partynatt där man bränner mycket cash och träffar roliga personer som jag alltid gillar att hänga med. Konst, promenader, pingis, utekväll och avsluta med helgjobb. 
  (null)

 Jag kämpar och biter ihop.

Jag kämpar med allt möjligt och ibland får jag bita ihop för att inte säga eller göra något dumt. Den känslan har jag haft länge nu. Att mycket den senaste tiden för mig har varit mycket kämpande och tålamodsprövande. 
 
Jobbet kan ju kännas tufft även man kanske inte kämpar så mycket med det, men bita ihop får man ofta träna på. Ibland lyckas man bättre och sämre. Jag hoppas att dom här dagarna som jag nu har av jobb innan jag får lite längre ledighet kommer att gå bra. Jag hoppas det känns lugnt och att jag håller mig så avslappnad och stressfri som jag vet att jag kan. Är något jobbigt så är det väl bara att bita ihop och bara försöka bry sig om sånt som känns viktigt. 
 
Pingisen kämpar jag med. Jag tycker ju själv att jag inte spelar speciellt bra. Även om vissa grejer stämmer bättre nu än i augusti så får jag kämpa mycket med mig själv för att inte bli för arg eller gå ner mig för mycket. Man får komma igen, jobba hårt och tänka mycket pingis. 
'
Den senaste tiden har jag känt mig ganska trött. Det har gjort att det har känts tufft att ta tag i saker och ting. Mycket som jag har velat få gjort har jag inte riktigt orkat med. Samtidigt tycker jag att det är bra att jag inte grejar och kör på när jag känner mig för trött. Jag lyssnar på kroppens signaler och det är bra. Men jag kanske skulle kämpa lite mer med att faktiskt få vissa saker gjorda direkt. Lite mer vill jag få gjort, även om det känns lite tufft att ta tag i.
 
Promenadrundor är en sådan grej som jag känner att jag måste ta tag i, både idag och imorgon. Det känns extra tufft för jag har ju så mycket jobb nu, och det fortsätter ju på måndag också. Men jag ska ta mina promenadrundor, även om jag skulle känna mig helt förstörd efter allt arbete under dessa dagar. Nu ska jag kämpa och bita ihop. Jag mår ju bra om jag känner att jag inte ger upp så lätt.  
 
 
 


Jag får kämpa vidare.

Jag har massor med jobb kvar under denna veckan. Ibland undrar man ska orka, men varje gång som man kommer ur den där tuffa arbetsperioden så tycker man ju oftast att de mesta har gått bra. Även om det kan vara jobbigt, så kämpar man och biter ihop. Betalt får man ju och jobba känner jag ju att jag måste göra. Sånt är livet. 
 
Jag ska kämpa med promenadrundor och jagandet av fler steg också under resten av denna veckan. Jag har ju bara spelat ett pingispass och mer lär det inte bli. Därför känner jag att jag vill kompensera upp med promenadrundor. Jag kör väl ca 5 km per dag, fredag-söndag. Jag var ute på en runda idag också. 
 
Jag var och klippte mig idag. Det var skönt och få det gjort för jag trivs ju bättre när jag är nyklippt och har fått lite blond färg i håret. Som vanligt hade jag många intressanta diskussioner med hon som jag klipper mig hos. Vi pratade en del pingis, men också om psykisk ohälsa, tatueringar och plastikoperationer. Vi hade en hel del olika uppfattningar, men det brukar jag och min frisör ha. Så får det vara. 
 
 
Pingisen igår kändes riktigt tuff. Jag missade väldigt mycket med min forehand och jag blev snabbt väldigt trött så jag orkade nästan inte spela överhuvudtaget. Jag bet i alla fall ihop och kämpade hela passet. Jag försökte dölja min trötthet så gott jag kunde, men det var tufft att känna den. Dessutom fick jag lite ont i ryggen, så pingisen gick inte lätt igår. De positiva var att jag hade en betydligt bättre backhand i går, om jag jämför med hur den funkade förra veckan. Jag hade ju också helt nya gummiplattor, så racket hjälpte till ganska mycket när jag nu hade tufft att få till "rätt" teknik vissa slag. Sen är ju alltid pingisspelandet bra för min hälsa, oavsett om det känns lätt eller jobbigt. 
 
 
Annars hoppas jag att ni alla får en trevlig helg och en bra avslutning på veckan. Själv har jag känt den senaste tiden att jag har slöat till, men under resten av denna veckan är ju ändå tanken att jag ska jobba som fan och ändå kämpa med min promenadrundor. Jag hoppas jag kan få lite fart på konstprojektet igen. Med pengarna går det bra hela tiden. Det är skönt att inte behöva bry sig så mycket. Det kommer att bli tufft att nå dom mål jag hade för i år, men i slutändan så känns det som mycket blir bra ändå. Det viktigaste är ju att man mår bra. Annars spelar ju inget annat någon roll. På söndag när jag har klarat av alla promenadrundor, trots mycket jobb, så tror jag att jag kommer att känna mig riktigt nöjd. När jag på måndag har klarat av att jobba tufft i några dagar, och sen får ledigt 4 dagar på raken, då kommer det säkert också att kännas ännu bättre. 
 
(null)
 
 
 


Dapa DeepSkiter i det.

 Jag har känt dom senaste dagarna att jag har slöat till med många saker som jag tidigare har gjort ganska ofta. Jag skiter i det... är en tanke som ofta kommer upp i mitt  huvud. Jag tror också att jag har fastnat lite för mycket framför TV:n. Jag kollar mycket på: Serier, Youtube och en och annan film. Jag tror att detta har gjort att jag skiter i mycket annat. Jag känner ju också att jag vill spela så mycket pingis som möjligt och då fokuserar jag väl mer på hur jag bäst ska kombinera pingisen med allt jobbande som man alltid har mycket av att ta tag i. Någonstans blir allt annat för mycket och då skiter jag lätt i många saker som man kanske någonstans innerst inne vill ta tag i och greja mer med än vad man gör. 
 
 Det är väl också så att många av dom mål som jag satte upp i början av året, känner jag nu att jag nog inte kommer att klara. Jag hade ju ett mål med ekonomin och hur mycket pengar jag vill spara. Jag har ju även ett mål med hur mycket pengar jag vill tjäna ihop på min konst. Både dessa mål kommer jag nog inte att klara. Jag orkar heller inte göra vad som jag tror kommer att krävas och då tänker jag bara att jag skiter i hur allt blir. Jag kommer ju att få ihop en hel del pengar innan året är slut och tanken är ju sen att jag ska fortsätta med detta under 2024. När det gäller sparandet av pengar som inte har med konsten att göra så vill jag köra på fram till nästa höst. Sen måste jag försöka komma vidare med dom pengar jag får ihop och kunna se att det finns en möjlighet att nå den vision som jag har gått och tänkt på sen jag var riktigt liten. Ser jag inte att jag kommer vidare, eller att jag kanske inte vågar ta allt längre...då skiter jag det. Då får jag göra det bästa av det jag har lyckats få ihop. När det gäller konsten så är väl tanken att jag ska köra på med detta i flera år till. Det är ett långsiktigt projekt som jag känner att jag vill fortsätta med. Sen skiter jag in om jag inte klarar detta årets mål eller inte. Jag vill bry mig mer, men jag orkar inte. Jag är nöjd med vad jag har lyckats med hittills när det kommer till min konst. Nöjdheten kanske gör att jag inte gör så mycket för att nå dom delmål som jag sätter upp. 
 
Jag vet att jag tidigare har skrivit på min blogg att jag inte vill fastna i allt som finns att titta och lyssna på. Men i perioder så hamnar jag ändå där att jag tittar mycket på TV, eller lyssnar på alla möjliga poddar. Många av dom man följer på tex Youtube, uppdaterar ju ganska flitigt och mycket vill jag se. Sen kommer jag ändå till en punkt att allt orkar man ju inte se. Då skiter jag i det. Det tycker jag är bra, men den senaste tiden har jag tittat och lyssnat mycket mer än vad jag brukar göra. Jag vill vara medveten om det, så att inget blir överdrivet mycket. Det är det inte värt.  Jag vill ju klara av att gå alla steg som jag jagar varje vecka. Jag måste ju jobba och jag vill spela pingis minst två gånger i veckan. Allt detta vill jag inte skita i. Då kommer jag att ångra mig. 
 
 En annan grej som jag inte heller lägger mycket energi på det är när jag kanske frågar någon om nåt och så får jag ett ja, men sen händer det inte så mycket mer efter det. När andra personer typ lovar något och sen inte håller det. Förr kunde jag bli lite irriterad på sånt, men sen länge har jag slutat bry mig. Jag förväntar mig inget av någon förrän jag ser att det faktiskt blir så som man har sagt. Samma känner jag om jag får ett nej av någon. Då skiter jag att försöka få personen att ändra sig. Jag släpper och går vidare. Jag skiter i att jag får ett nej. Det får man acceptera. Sånt är livet liksom. Det är jag glad för att jag har lärt mig. Jag säger ju själv nej till många saker, så jag kan ju inte bli upprörd över att jag får nej när jag vill att någon annan ska göra något. 
 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)


Söndag (2023 11 05)

(null)
Några lediga dagar har jag haft. Denna helgen börjar lida mot sitt slut och jag har fått lite saker gjorda. Jag har läst och skrivit mycket. Konstprojektet har jag grejat ganska mycket med. Jag har gått en och annan promenadrunda. Jag har också klippt till två nya gummiplattor som jag ska limma på stommen. Nästa pingispass kör jag kanske på tisdag. Imorgon hinner jag inte.  Handla, städa och tvätta har jag också hunnit med att göra under denna helgen. Jag har ätit gott på min "favvorestaurang" och kollat några gamla dokumentärer på SVT-Play. 
 
 * Oscar och Greta och huset de byggde.
 * Hemligheten.
* Fantasterna.
* Farbrorn.
* Nära jorden. Nära skogen.
* Röster från vårt land om arbetslöshet.
* Personakt A 9970
* Gubben i stugan.
* En film om Olle Ljungström.
 
 Jag trodde att jag denna veckan skulle få klippt håret, men hon som brukar klippa mig var sjuk och eftersom hon inte ville smitta ner mig så flyttades tiden som jag hade till nästa vecka.
 
Jag kom till en lite jobbig, fast ändå skön insikt under helgen. Jag har ju slappnat av och försökt att ta det ganska lugnt, men jag kommer på mig själv lite för ofta med att jag grejar för mycket. När jag väl slappnar av maximalt och bara är så känner jag hur ofta jag alltid grejar med nånting och att jag har för få stunder där jag bara är i nuet och inte gör nånting. Det är ju en skön känsla när man bara är och inte bryr sig, men samtidigt är det så svårt att hitta dom stunderna så ofta som jag helst skulle vilja. Jag vill ju få saker och ting gjort och vissa saker gillar jag inte att bara skjuta framför mig. Samtidigt vet jag ju att det är bra att stanna upp ibland och inte göra nånting.
 
(null)
 
(null)
  (null)
  (null) 
  (null)
(null)
 
(null)
(null)
 
(null)
(null)
  (null)
(null)
 
(null)
 


Dapa Deep

 


Jag bestämmer själv.

Jag lever mitt liv och bestämmer ju själv vad jag vill göra när jag inte har arbete i bussen. Den senaste tiden har jag sagt nej till så mycket saker och det är en skön känsla när jag får så mycket tid som jag bestämmer över helt själv. Jag grejar med min konst och jag kämpar för att jag sak klara det mål som jag har satt upp för i år. Jag läser, skriver och kollar på TV. Detta är något som får mig att må bra och jag tror att dessa saker hjälper mig från att fastna negativa tankar som på sikt bryter ner mig rent mentalt.
 
Det känns också skönt att jag spelar pingis minst 2 gånger i veckan. Jag håller mig till att träna och jag har hittills sagt nej till allt man har frågat mig om. Inget känns fel med det. Jag vill bara träna och tänka på min egen pingis. Hur jag spelar och fokuset ligger på vad som känns positivt med pingisen just nu. Det är skönt att inte behöva bry sig mer och att jag heller inte behöver ta skit av andra klubbkompisar. Alla har hittills respekterat ett nej, även om jag får frågor om vissa saker om och om igen. 
 
Bara för att jag säger det lilla ordet nej ibland så ger jag mig själv tid att få göra mycket av sånt som jag tycker är roligt och som jag verkligen innerst inne vill hålla på med. Hade jag svarat ja och ställt upp på allt som bara den senaste tiden folk har frågat mig om så hade jag ju tappat den där friheten som jag nu har när jag bestämmer själv över min egen tid. Jag är glad och mår bra över att jag inte låter andra bestämma för mycket över vad jag ska göra. Jag jagar inte människor och jag låter inte heller andra jaga mig. Jag gör min grej och då får jag rätt människor omkring mig som också respekterar att jag vill bestämma själv vad jag vill göra med min egna tid. 
 
Ha en trevlig helg!
 
 
 


Dapa Deep

 
 


WTT Champions Frankfurt 2023

 
 


Träna pingis, ha kul och må bra.

Jag körde två pass pingis förra veckan och denna veckan har jag kört två pass och sen får jag se om det blir fler. Men kör jag två pass varje vecka så är jag nöjd. 
 
Dom senaste tre veckorna så tycker jag att jag har spelat ganska bra pingis. Jag sätter mer forehand attacker nu än vad jag gjorde när jag började spela i augusti. Jag tänker också på att slå lite lösare med min backhand. Jag missade väldigt många backhand slag tidigare. Jag slog lite för hårt. Under dom senaste passen har jag försökt hålla igen lite och satsa mer på placering istället. Det funkar bättre. Jag kanske kan hitta min hårda backhand igen, men om jag känner att jag missar fler än vad jag sätter, då är det nog bättre att slå lite lösare och istället satsa på att placera bollen bra istället. Jag tycker mina servar bli lite vassare, även om jag känner mig osäker på vissa typer av servar. Jag har ju säkert kunnat ca 30 stycken, men nu känns inte ens hälften av dom stabila. Jag skulle kunna tänka mig att gå ner till pingishallen och bara träna servar. Det är ju faktiskt en typ av träning som man kan ägna sig åt helt själv. Man behöver bara många bollar och ett pingisbord. Sen är det bara att köra...med kvalitet då förstås. 
 
Jag är nöjd över att jag kämpar och sliter på varje pass. Jag står inte och fånar mig utan jag försöker alltid göra mitt bästa. Jag vill ju också att dom jag tränar med ska tycka att jag är en bra träningskompis att träna pingis med. Jag tror att dom flesta i klubben gillar att träna med mig, även om många av dom som jag tränar mycket med  är lite bättre än mig. 
 
Jag får fortfarande frågor om jag vill hjälpa till med olika saker i klubben. Två gånger har jag fått frågan om jag vill bli kassör för TBTK. Tre gånger har jag fått frågan om jag vill hjälpa till som tränare. 6 gånger har jag fått frågan om jag vill spela seriematcher. Alla dessa frågor är bara sånt jag har fått sen i augusti. Jag har säkert fått fler frågor om andra saker, men jag kommer inte ihåg allt, men jag glömmer inte att svara nej och bara bry mig om sånt som jag själv vill göra. Träna pingis, ha kul och må bra.  
 
(null)


Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE