Vad vill jag 2022💙💛

Detta får bli mitt sista inlägg för i år. Vad tänker jag och vad vill jag med 2022? Egentligen vet jag inte det just nu. Jag varit så fokuserad på att få klart många saker fram till denna dagen så jag har inte funderat så mycket på vad jag vill framöver. 
 
Jag vill nog ändå fortsätta med att få sparat mer pengar. Jag tänker väl också på att jag ska sträva efter att vara lugn och avspänd i alla lägen och tänkbara situationer. Stressar jag upp mig eller blir för arg så slår ju sånt bara tillbaka på mig själv. Jag har många saker jag skulle vilja få fixat, men det gäller ju att komma igång och framförallt våga bryta det vanliga och trygga. Mer komma ur min "comfort zone"  
 
Sen är det så med mig att jag trivs ganska bra med allt de vanliga och dom sakerna som jag gör varje dag. På sättet jag grejar behöver jag känna mig trygg. Jag känner att mycket i mitt liv behöver hända på det mer naturliga sättet, även sådant jag vill förändra. 
 
Det kan kännas tufft ibland. Jag tycker ju att vi lever i en värld där tempot skruvas upp mer och mer. Det ställs högre och högre krav på alla, i vad man än ska göra. Det är så lätt att man bara kör på och sen kommer man på för sent att man kanske borde stanna upp och mer tänka efter på hur man faktiskt vill ha det i livet. Det enda livet man har. 
 
Nu är det ju också så att jag har under en ganska lång tid nu haft lite problem med  hälsan och jag har sökt upp vården och jag kommer ganska snart få nya tider för olika typer av undersökningar. Det känns ganska viktigt att prioritera detta framför mycket annat. Ingenting är ju viktigare än att man mår bra. 
 
 Vad jag vet nu av sånt som redan är planerat så blir det väl säkert ett besök på Bokmässan till hösten igen. Om det blir som jag har  tänkt mig så ska jag också åka minst 2 gånger till Stockholm nästa år. Man får ju se hur läget är med restriktioner och sånt.  Det känns ju som detta med pandemin bara fortsätter och fortsätter. Tar det aldrig slut?
 
Jag kommer väl att jobba på med mitt arbete om inget oförutsett händer. Jag har ett konstprojekt som går ganska bra och som jag är rätt säker på att jag kommer att köra på med. Jag har ju börjat laga mer egen mat och jag får väl se hur länge jag fortsätter så. Det får bli som det blir. Jag har inga mål eller nånting med min matlagning. Jag lagar min mat om jag känner för det och känslan jag hittills har haft är att jag har mått väldigt bra av att greja mycket i mitt kök. 
 
 Vad vill jag med 2022? Det hade varit kul att en gång för alla lyckas med att ta tag i den där Sverigeresan som jag har funderat på länge.. Tanken har varit att göra någon slags road trip eller liknade. Jag har som sagt tänkt mycket på denna grej, och om jag verkligen funderar på vad jag vill göra under nästa år så skulle det kännas skönt att få gjort. Det skulle ju vara att gå utanför min "comfort zone" och mycket har hindrat mig sen tidigare, men nästa år borde jag kunna lösa detta. Jag har ju inte tänkt att bry mig lika mycket nästa år om pengar och sparandet som jag tex har gjort i år. Det ökar ju möjligheterna att få gjort andra saker. 
 
Annars hoppas jag väl att pandemin och allt kring detta inte ställer till det för mycket även nästa år. Det får liksom räcka nu. Sen i mars 2020 har vi fått leva med denna skit. Det känns ju som det aldrig tar slut. Åren tar slut och det kommer nya, men pandemin bara fortsätter år efter år med nya restriktioner och bla bla bla.. Det tar liksom aldrig slut. Snart är det väl dags för mig också att ta en tredje dos av vaccinet. Det ska jag naturligtvis göra, men man har ju tröttnat på detta skitvirus sen länge och nu hoppa jag som fan att större delen av 2022 blir mer av en återgång till hur samhället var innan mars 2020. 
 
Jag hoppas att 2022 blir ett bra år och att jag faktiskt vågar göra lite mer saker än vad jag dom senaste åren har gjort. Jag har känt att jag lätt håller mig till sånt som är vanligt och tryggt. Det känns som jag är på väg att släppa lite på det där. Jag har grejer på gång som jag inte brukar ha planer för.  Hoppas att 2022 blir lite ett förändringens år för mig. Jag vill nog helst känna att jag kommer ur min "comfort zone" lite oftare.  Sen är det ju alltid viktigt att man mår bra. Annars spelar ju ingenting annat någon roll. GOTT NYTT ÅR! Va rädda om er.
 
 
(null)DANNEBLOGGEN ❤️💛

Bloggen lever nog vidare även nästa år. Jag vet egentligen inte när jag slutar, men någon dag blir det väl så. Det som gör att jag fortsätter tror jag är att känslan av att jag har har lättare för att stanna upp och tänka efter när jag skriver inlägg. Jag vet att jag lätt kan bara blåsa på med saker och ting, utan en tanke på vad det jag väljer att göra kan få för konsekvenser. Bloggen hjälper mig liksom att tagga ner lite. Dessutom känner jag ju att jag många gånger har gått från att må ganska dåligt till att må väldigt bra och jag är helt övertygad om att bloggen är en anledning till jag i alla fall för de mesta mår bra. 
 
Det känns bra att fortsätta med att publicera någonting här på bloggen, minst varannan dag. Det är lagom. Jag känner ingen mening med att jobba mer med bloggen. Det ger mig liksom inget att jag sitter och publicerar flera inlägg per dag. Jag vill ändå ha den kvar och hålla min blogg levande. Om jag ska fundera över framtiden och just bloggen så tror jag att jag i alla fall kommer att hålla på i minst 2 år till. Man vet ju aldrig, men 15 år av bloggande kan väl vara något att sträva efter.  Jag tror att om jag skulle sluta blogga nu eller inom en ganska snar framtid så skulle jag nog känna att nånting fattas mig. Jag tycker ju att detta med Dannebloggen är väldigt roligt att pilla med och då kör jag på. 
 
(null)
(null)
 90 000 steg i veckan ❤️❤️

Jag tränar ju inte så mycket och jag har ett stillasittande jobb. Därför blir promenader viktiga för mig och jag i slutet av detta året satt upp ett mål som innebär jag ska gå minst 90 000 steg på en samma vecka. Det där har funkat och jag är glad för att jag i alla fall tar dom där promenadrundorna och samtidigt sätter mina resultatmål som jag har. 
 
Under hela detta året så har jag alltid fixat dom mål jag har satt upp. Jag hade länge 70 000 steg som ett mål att klara av. Sen höjde jag till 80 000 steg, och dom senaste veckorna så har jag kört på med 90 000 steg i veckan. Ibland kan jag känna att jag skulle vilja göra något annat när det kommer till rörelse och träning, men sen återkommer jag alltid till att detta med promenader passar mig bäst.
 
Det känns naturligt för mig och jag mår bra av det. Jag får väl se hur länge dom där 90 000 stegen är möjliga för mig att klara av. Ska jag öka målsättningen då är min känsla  just nu att jag måste öka med några få steg i taget. Nu är jag ändå nöjd med 90 000 steg. 
 
I år är jag ju också nöjd för vad jag kan minnas så har jag inte misslyckats med min målsättning någon gång under detta året. Oavsett vad mitt mål har varit per vecka så har jag nog klarat det. Målet för nästa år skulle ju kunna vara att jag i alla fall håller kvar vid 90 000 steg, och sätter det varje vecka. Det känns realistiskt och rätt ok att köra på det målet. 
 
(null)
(null)
 
 
(null)
 BOKMÄSSAN 2021 💜💜

Det var kul att Bokmässan i Göteborg blev av i år. Förra året var den ju bara digital, men i år kunde man ju fysiskt besöka Bokmässan även om den var väldigt begränsad p.g.a. pandemin. Den biljett som jag köpte redan 2019 för att kunna gå på Bokmässan 2020 gällde ju under Bokmässan 2021. Något som jag kommer att minnas länge var ju att jag fick träffa coola Frida Boisen.
 
(null)
(null)
 
 
(null)
(null)Jobbelijobb 💚💙

Jag fortsätter att jobba på även nästa år med busskörning. I det stora hela så är jag nöjd med det schemat jag har haft och som det kommer att bli så jobbar jag ungefär med samma schema även nästa år. Skillnaden är väl bara att jag har helgjobb, 2 gånger på 5 veckor. Som det har varit under större delen av detta året så har jag haft helgjobb 2 helger på 6 veckor. M av alla scheman som finns att köra efter så tycker jag att jag har fått det som jag helst vill ha. Jag är nöjd.
(null)
 
Det som jag gillar är att jag inte jobbar några jättesena kvällar. Det finns något pass där jag slutar 20:30, men oftast slutar mycket tidigare. Jag har heller ingen nattbuss som jag behöver kämpa med. .Det är i stort sett bara dagtid som gäller. Det har varit mycket så i år. Det känns skönt att det fortsätter så även nästa år. 
 
 Årets sista dag 🖤🤎

Då var det årets sista dag igen. På bloggen kommer det upp några inlägg under hela denna dagen och dom flesta inlägg kommer att  handla om vad jag tänker om 2021. Jag ska naturligtvis också skriva ett inlägg om vad jag vill få ut av 2022. Det blir det sista inlägget för i år. 
 
Ska jag spontant bara säga något om hur jag tycker att mitt 2021 har varit så känns det som ett ganska lugnt år. Jag har mest grejat med min ekonomi och jag har framförallt sparat mer pengar än vad jag brukar göra. Under större delen av året har det ju också (precis som 2020) varit pandemi. Det var väl pandemin som fick mig att ens börja fundera på att jag skulle spara mer pengar än vad som är normalt för mig. Så mitt 2021 har handlat mycket om att jag bara vill spara pengar och tanken är att jag någon gång i framtiden ska förverkliga min högsta dröm i livet. Eftersom jag vill spara en hel del pengar så har jag ju av naturliga skäl inte kunnat göra så mycket annat. Jag har väl spenderat en del pengar på utekvällar. Gissar jag på hur mycket pengar det handlar om så skulle jag säga att jag har bränt ca 40 000 kr.  Sen har jag ju lagt en hel del pengar på mat ute.
 
Men mitt fokus detta året har varit mycket på sparandet och även om jag kanske inte är 100% nöjd med resultatet, så känns det ändå värt att fortsätta jobba mot min högsta dröm. Hade jag inte lyckats spara ihop så mycket pengar som jag nu har gjort, då hade det inte känts speciellt motiverande att fortsätta mot den visionen som jag har. Jag ser möjligheterna i detta och jag är helt säker på att det är värt att fortsätta göra saker för att komma närmare dom slutgiltiga  mål som jag har i livet. Det är en skön känsla att ta med sig in i år 2022.
 
(null)
(null)
 Danne - Nov & Dec 2021

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
Kvällens tankar (2021 12 28)

 Om några dagar är det ett nytt år och jag sitter just nu och tänker tillbaka lite på hur detta året har varit. Hur har jag framförallt mått. Mår man för de mesta bra under större delen av ett år, så tycker jag att man ska vara glad för det. Det viktigaste är ju alltid att man mår bra. Tänker jag tillbaka så minns jag inte om jag direkt har mått dåligt över nånting. Det har absolut hänt saker som jag skulle kunna må väldigt dåligt över om jag inte hade hanterat dom på rätt sätt, men jag har nog lärt mig av framförallt tidigare erfarenheter. Jag har kanske också kommit till en punkt i mitt liv där jag faktiskt en gång för alla har lärt mig att acceptera vissa sanningar. Tex att det alltid är mitt eget ansvar att se till så att jag: Mår bra, känner glad och känner mig lycklig. Jag har insett att jag kan inte överlåta den "kraften" till någon annan människa.  Jag kommer aldrig att må så bra som jag verkligen vill göra om jag inte jobbar med mig själv i detta. Naturligtvis kan man bli glad över vad någon gör eller säger, men i slutändan  tror jag ändå att det är upp till mig själv och hur jag hanterar allt som kommer med att leva livet. 
 
Sen länge har jag insett att livet inte är speciellt rättvist och jag tror att eftersom jag har insett just det när jag var ganska liten, så lär jag mig väldigt mycket på dom stunderna där som livet känns tufft av en eller flera orsaker. Jag har jobbat så mycket med mig själv när det kommer till hur jag ska göra och tänka för att må bra. Under detta året känns det som att jag har haft nytta av allt som jag tidigare har kommit till insikt med. 
 
Något som jag verkligen kommer att minnas från detta året det är hur jäkla noga jag har varit med mina pengar. Jag verkligen varit stenhård med att spara den summan som jag för varje månad har satt som mål. Det har varit jobbigt och lite tråkigt, men jag vill så gärna ge mig själv chansen att nå min högsta dröm och när jag förra veckan lyckades göra ett sista ryck så kändes det väldigt bra. Jag vet inte alls hur jag ska gå vidare. Jag känner mig väldigt tom på tankar som handlar om pengar just nu. Jag kommer säkert att bränna en hel del och göra lite galna saker med cash, innan jag känner att jag vill ta mig i kragen och börja spara lite mer igen. Jag kommer inte att spara så mycket pengar nästa år som jag har gjort i år, men jag har en vision och det krävs betydligt mer pengar än vad jag har idag. Med det jag har gjort under detta året så ser jag att det finns möjligheter som jag inte tror att jag hade sett annars. Jag har nog fått ett bra startkapital att jobba vidare med, men jag har just nu ingen aning om hur jag ska göra i framtiden. Jag trodde tidigare att jag visste det, men insikten är att det jag vill uppnå i slutändan och som är min vision, är större än vad jag först trodde. Många bitar ska falla på plats och min vision handlar heller inte bara om pengar. Jag måste också i framtiden våga göra förändringar som innebär att jag tar vissa risker. Jag är långt ifrån säker på att jag är så modig, även om risken jag inte vågar ta innebär att jag heller inte når min vision. 
 
Just nu bryr jag mig inte så mycket. Jag har massor med jobb denna veckan. Pengarna jag ville ha sitter på plats som jag vill ha det nu. Jag har saker på gång nästa år. Jag kommer att bränna mycket pengar under första halvan av nästa år. Jag orkar liksom inte bry mig om att spara mer pengar på ett tag. Det är ingen känsla jag tycker är konstig efter att jag detta året har grejat mer med sparandet än någonsin tidigare
 
  
 Jag är just nu lite spänd inför nästa år. Jag har bokat upp mig på saker som jag egentligen inet känner mig riktigt bekväm med. Nu får man ju se hur det går med pandemin och vad som gäller när det kommer till restriktioner och sånt, men en grej som ändå är planerad är att jag under våren 2022 ska få gå på en galapremiär i Stockholm för filmen: "SÅ JÄVLA EASY GIONG" Jag har två biljetter och det blir röda mattan- häng med några skådespelare i just den filmen. Dessutom får jag/vi resa till- och från Stockholm och hotell.
Jag vet inte om jag ska ta med mig någon eller om jag åker själv. Jag vet ju inte än när i vår detta blir av. Så det där om jag ska åka själv eller ta med mig någon känns som jag gör bäst i att  vänta med tills man vet mer. Jag känner mig inte riktigt bekväm med att göra denna grejen, men det är klart att jag ska göra det. Hoppas nu inte pandemin sätter stop för denna galapremiär på något sätt. Det skulle ju vara för "jävla" tråkigt.
 
 


Julhelgen.

Det har varit skönt med några lediga dagar även om jag känner att jag hade velat har några till. Nästa vecka börjar en period av ganska mycket jobbande och det känns lite tufft.
 
Under denna helgen har jag också mått lite illa. Jag har haft huvudvärk och ont i magen. Jag ville få gjort mer saker, men jag orkade inte riktigt. Det känns ändå skönt att jag har väldigt lite måsten. Jag vill få gjort väldigt mycket, men det är väldigt lite jag har i mitt liv som jag måste göra. Det blir ingen katastrof om jag råkar "softa" bort en och två dagar. Mår jag lite dåligt så tänker jag att det bäst att tagga ner och sen tar man bara nya tag när man känner sig bättre. Problemet nu är bara att jag har lite svårt att acceptera att jag kanske inte hinner med allt som jag vill få gjort innan detta året är slut. Det är ju bara en vecka kvar och sen är det nytt år. Jag orkar heller inte greja så mycket om jag stundtals ska känna mig illamående med magont och ont i huvudet. Ibland hjälper det att bara gå en promenadrunda och sen känns allt mycket bättre, men under denna helgen har inte det funkat. 
 
Jag känner mig ändå ganska nöjd med helgen. Jag har tagit det väldigt lugnt och jag har känt mig helt stressfri. Jag "softade" mycket framför TV:n på julafton. Jag tycker att Tareq Taylor gjorde ett bra jobb som julvärd i SVT1. Min "favvo" på jul är annars Karl-Bertil Jonsson.
 
Jag har levt mycket i nuet och mått så bra jag kan under denna helgen.  Julen 2021 blev bra. Jag fick den precis så som jag vill ha den, om man bortser från lite huvudvärk och magont. Jag är nog heller inte så mycket för att fira jul och liksom hålla på den som en tradition varje år. Jag gillar mycket av det som visas på TV på just julafton. Det är roligt att detta återkommer varje år, men annars spelar inte julen för  mig någon roll. Jag mår heller inte dåligt av att sitta hemma ensam. Jag tycker det är ganska skönt att bara vara ledig och vara glad över att jag typ alltid känner mig helt stressfri och avspänd just under en julhelg.  
 
Hoppas ni alla har haft en bra jul, oavsett hur ni har firat den. God fortsättning. 
 
 


Julafton.

Idag är det julafton igen. Dagarna och månaderna går fort. Förra julen jobbade jag, men denna är jag ledig. Förra julen hade snön inte fallit än, men i år har den lagt sig. Förra året var det mycket prat om pandemin i samband med julfirandet. I år är det väl det också, men ärligt talat så har jag ganska dålig koll på vad som gäller nu. Man hoppas ju bara att allt med coronavirus och pandemi bara ska försvinna och glömmas bort. 
 
Jag känner att det är skönt att vara ledig resten av denna veckan. Jag hade inte haft något emot att jobba om jag hade blivit tilldelad det. Känslan jag har är att detta blir en ganska vanlig dag för mig. Jag ska greja med mina saker. Mycket har jag sen länge haft,  som jag vill få färdigt innan året är slut och jag kommer inte att ta en paus från allt de bara för att det nu har blivit julhelg. Så för min del blir nog julafton som vilken dag som helst. Så vill jag ha det också. 
 
En person som jag alltid saknar lite extra just varje julafton är min mormor. Det var nämligen en julaftonsmorgon som hon somnade in. Detta kommer upp i mitt minne just varje julafton. Inte för att jag tycker att det är jobbigt eller nåt sånt, men min mormor var ändå en person som jag tyckte väldigt mycket om. Därför känns det alltid lite extra varje år det är julafton. 
 
Hade jag haft egna barn så hade jag säkert varit mer noga med att fira jul och pynta med julgran osv.. Men nu är det ju inte så och då bryr jag mig inte så mycket. Jag känner inte mycket överhuvudtaget. För mig är julen som vilka andra dagar som helst. Jag vill greja med mina saker och jag har massor som jag vill få gjort idag, och under hela helgen. Jag mår bra av att känna så. Tänk på att vara rädda om er i jul. God Jul!
 


Onsdag (2021 12 22)

Jag jobbar på imorgon också och sen blir det skönt med lite ledighet över jul. Bra att jag inte känner av någon julstress eller nåt liknade. Jag tar allt med ro och jag har inga planer för julen alls. Mycket TV tror jag det blir. Jag har väldigt mycket godis i en papperskasse och kylskåpet är proppfullt med mat. Inte för att jag ska ha något större julbord eller liknade, men jag blir ju hemma över jul och för första gången på många år så ska jag laga ganska mycket mat. Det ska faktiskt bli kul. 
 
En annan sak som känns bra nu det är att jag har fått alla pengar som jag behöver för att bara sätta dit årets målsättning. Det känns som en lättnad för jag har tänkt ett flertal gånger att jag ska ge upp. Jag har sparat ganska mycket varje månad och det långt ifrån någon som jag tycker är roligt. Men vill man ha något större och hitta den dröm jag har så vet jag inget annat sätt än att bara: Bestämma mig, kämpa hårt, ha tålamod och vara noga. Även om jag hoppades på att bli klar med mitt s.k. ekonomimål redan i höstas, så känns det ändå bra nu att jag har klarat det. Man kan ju alltid hitta saker såhär i efterhand som man kunde ha gjort annorlunda och jag känner att jag kunde ha gjort detta bättre än hur jag faktiskt gjorde det. Men till nästa år har jag ändå skapat mig bra förutsättningar för att det ekonomiskt ska gå minst lika bra som det har gjort i år. Jag har haft ett bra år ekonomiskt  och min allra högsta dröm känns bara motiverande att fortsätta sträva efter. Den sköna tanken är att jag tror inte att jag behöver kämpa lika hårt med pengarna nästa år, men att det ändå kommer att gå bättre än vad det har gjort under detta året. "Fuck off"…nu kör vi!!! Jag ger inte upp min högsta dröm i första taget!
 
 
 
och God Jul
 Dapa DeepA36 - Samma gamla vanliga (live)December 2008-2021

 
2020
(null)
 
2019
(null)
 
 
2018
(null)
 
2017
(null)
 
2016
(null)
 
2015
(null)
 
 
2014
(null)
 
2013
(null)
 
2012
(null)
 
2011
(null)
 
2010
(null)
 
2009
(null)
 
2008
(null)
 
2021
 
(null)
 
 


Över 54 Miljoner!

 
Årets Musikhjälpen är över för i år och jag har följt detta under många timmar denna veckan. Under alla arbetspass har radion gått från början till slut. Jag har också kollat en hel del på SVT och SVT-PLAY. Jag måste erkänna att jag fortfarande älskar Musikhjälpen. Det är häftigt att se hur många människor gör saker för att det ska komma in så mycket pengar som möjligt. Från början är det 0 kr och sen ställs det en bur på ett torg någonstans i Sverige (i år i Norrköping) och sen kör man fett mycket underhållning och bara har ett fett skönt program som gör så mycket som i slutändan gör världen lite bättre. Kommer det in    miljoner kronor på en vecka så tycker i alla fall jag att det är häftigt. 
 
Nu får man vänta ett år på nästa Musikhjälpen. Jag kommer nog aldrig att tröttna på denna häftiga grej som Musikhjälpen är Det är otroligt mäktigt när man en vecka varje år får uppleva "Musikhjälpen- känslan". Tänk att det går att få så många människor att göra så mycket för att världen ska bli bättre. Jag längtar redan till nästa år. För mig är Musikhjälpen en av alla årets höjdpunkter. 
 
 
 
 
 
 
 
 


Böcker - Konst - Magnetfiske - Mat - #mh21

 Jag har försökt under detta året att prova lite nya saker som jag kanske inte har gjort så mycket tidigare.
 
För några månader sen sa jag till mig själv att jag skulle läsa alla böcker som Jan Guillou har skrivit om Carl Hamilton. Målet var att läsa ut alla böckerna innan året är slut. 
 
Jag kan säga redan nu att det gick åt helvete med den målsättningen. Jag orkade inte "kötta" böckerna på ett sånt sätt så att jag var tvungen att läsa minst 2 böcker i månaden. Jag lyckades väl läsa ut 5 böcker, men det är ju forfarnde mer än hälften kvar. Jag gillar att läsa böcker, men det är en bok ibland och sen när jag har läst ut den så vill smälta  lite innan jag öppnar en ny bok och börjar läsa på den. Jag orkade inte läsa så mycket på så kort tid som jag hade på mig. Jag kommer nog inte att försöka igen. 
 
En annan grej som jag ville köra lite på, och som jag också började greja lite med för några månader sen var konst.  Jag minns att jag skrev ett inlägg på min blogg att jag skulle försöka skapa minst ett konstverk. Något som jag är stolt över  och som jag känner att jag kan visa upp när det är färdigt. Det skulle vara nånting där jag liksom känner en "WOW-känsla" kring det konstverket jag skapar. De mesta av allt som jag har börjat försöka skapa och som jag har sett som en del av mina konstprojekt har gått käpprätt åt helvete. Tyvärr har mycket varit för tråkigt. Rita och måla är nog inte min grej. Bygga saker och skapa genom att snickra och jobba fram ett konstverk är nog inte heller något som jag tycker är roligt. Jag vill ha ett färdigt resultat för snabbt och det funkar nog inte om man som jag är nybörjare på att skapa och greja med konst. Det är ju ändå många som säger att min blogg är som ett konstverk där jag skapar nånting och med alla konstverk är det ju så att det är egentligen betraktaren som skapar verket. Min blogg kanske är en typ av konstverk och blogga tycker jag är kul och det kommer jag säkert att fortsätta med i några år till. 
 
Men jag vill också säga det finns en grej i mitt konstskapande som jag har kört på med ganska länge nu och som jag dessutom hela tiden tjänar pengar på. Det gör att just den grejen blir ganska rolig och motiverade att bara fortsätta med. Om jag bara kör på och det går som jag har tänkt mig så är jag rätt säker på att jag inom en framtid kunna titta på det jag har skapat och känna den där "WOW-känslan". Pengar har jag som sagt redan tjänat på det och det bästa är att ju mer jag skapar på mitt konstverk, ju mer pengar kommer jag att få in. Jag vill inte säga exakt vad det är jag gör. Det enda jag vill säga med mitt konstverk är att jag har inspirerats mycket av Pippi Långstrump. Resten får ni fundera på själva. 
 
 
Magnetfisket?
 
Hur gick det med mitt magnetfiske som jag började med för ett tag sedan? Nu känner jag väl att det är lite för kallt för att jag ska orka bry mig. Sen hittade jag ju heller inte så mycket heller när jag var ute och "fiskade" Jag hittade mest cykel och mopeddelar. Man vill ju hitta något mer spännade. En skattkista eller ett kassaskåp eller nåt liknade. Det sannolikt att man gör det, men man hoppas ju alltid. Jag vet inte om jag kommer att fortsätta med det nästa år. Ska man hålla på med magnetfiske så behövar man ju fiska vid ställen där det rörs sig ganska mycket folk. Grejen med just det fisket är ju att man ska få upp sånt som människor har kastat i vattnet. Helst skulle jag vilja stå på en plats där inte så många ser mig, men det funkar ju liksom inte när det gäller magnetfiske. Då får man ju börja med vanligt fiske istället. 
 
 
Jag har också börjat att laga mer egen mat. Detta var något som jag innan trodde att jag kommer att tröttna på ganska snabbt, men jag tycker faktsikt att det är jätteroligt. Jag har mått väldigt bra av att laga mat. Jag lagar ju efter recept så jag hittar inte på egen mat. Jag iaktar väldigt mycket och när jag får till en maträtt på samma sätt som någon duktig kock gör, så blir man väldigt glad. Mina upplägg på tallriken är väl inga mästerverk och jag missar säkert någon detalj när det kommer till hur jag lagar till det och hur smakerna blir, men jag är bättre än vad jag trodde att jag skulle vara. Dessutom tycker jag detta är väldigt roligt. Möjligheterna att jag ska kunna utvecklas i min matlagning om jag bara kör på känns ju ganska goda. Det är bara att fortsätta. Jag vill bara lära mig mer och mer och jag har massor med maträtter i huvudet som jag vill testa på att laga helt själv i framtiden. Jag Jag trodde aldrig jag skulle säga detta om mat, men det visar ju bara att man aldrig är för sent att ändra sig. Känner jag att något är kul, då kör jag, oavsett vad jag har sagt sen tidigare. 
 
 
 
Jag kommer inte att sluta äta ute. Det kommer inte att funka att laga allt själv och göra det jämt. Jag gillar ju att gå ut och äta också. Dessutom händer det att jag köper med mig mat hem som det blir över på efter att ätit har ätit. Då kan man ju använda den i sin egen matlagning. Jag kommer inte att sluta äta ute. Ibland är det ju också skönt att inte behöva bry sig om att laga nånting. Men jag säger det igen: Jag trodde aldrig jag skulle tycka om att hålla på med mat på det sättet som jag har gjort dom senaste veckorna. Fast det är väl bra att man kan ändra sig och liksom vidga sina vyer. 
 
Annars kollar jag mycket Musikhjälpen denna veckan. Jag har följt det ganska mycket. I bussen gär radion inställd på P3 under hela arbetstiden. Är jag hemma eller är ute promenerar så följer jag Musikhjälpen på något sätt. Jag har hittills inte skänkt några pengar. Dom flesta av dom auktionerna som jag är sugen på att försöka ta går ut på söndag. Jag har hittlls bara budat på lite olika auktioner, men på alla dom är jag redan överbjuden. Jag har inte räknat med något annat heller. Fast man kan ju säga att man är med och bidrar till att mer pengar kommer in, även om man bara budar på auktioner som man sen blir överbjuden på. 
 
Några auktioner funderar jag på om jag ska försöka på allvar att ta hem. Klarar jag av att lägga det högsta budet på  en eller flera auktioner, då handlar det om saker som är lite annorlunda än dom saker och upplevelser som jag har tagit hem tidigare år. Jag kommer att gå utanför min s.k. comfort zone om jag tar hem någon eller några av dom auktionerna som jag nu känner att jag är sugen på. Jag känner mig lite osäker, men samtidigt är det spännade. Sen är det ju intesäkert att man tar hem något, även om man vill ha det som fan. Jag kan säga att egentligen finns det ingen auktion som jag känner att väldigt starkt för. Men vissa saker är jag nyfiken på att få uppleva. Det kanske inet är fel att gå utanför sin comfort zone ibland. Nånting ska det nog kunna bli, även om jag inte tror att jag kommer att skänka så mycket pengar som jag har gjort vissa tidigare år. Fast är det nåt jag har lärt mig genom åren så är det att jag kan säga att jag inte ska skänka så mycket pengar, men när Musikhjälpen är över och buren är nerplockad så har Danne ändå pumpat in en månadslön eller mer. 


Danne👍👊💥💚❤️

(null)
(null)
(null)
Peg Parnevik (null)

(null)Thomas Stenström - NätternaMusikhjälpen och kämpande.

 Jag lyssnar mycket på Musikhjälpen nu. Även om jag innan årets program tänkte att jag nog inte kommer att bry mig så mycket så gör jag det ändå.. Jag har redan märkt hur programledarna och vissa gäster "snurrar" till det lite. Man blandar ihop det där med bössor och auktioner. Ibland sägs det att man ska gå in och lägga pengar i en viss bössa och sen är det egentligen en auktion och tvärtom. Själv har jag inte brytt mig alls om dom digitala bössorna. Jag har bara tittat på auktioner och jag tycker att jag har stenkoll på vad jag skulle kunna tänka mig att försöka buda hem. När man hör att det sägs fel om vad som är en bössa och auktion så vet jag direkt om det är rätt eller fel. Jag "pluggat" in det och jag gör det för att jag vill inte missa att försöka buda hem något som jag verkligen skulle vilja ha. Sen kan jag ärligt säga att jag har hittills inte sett någon auktion som jag känner väldigt starkt att jag bara måste ta. Så har jag känt vissa andra år. Nu känns vissa saker intressanta, men inte mycket mer än så.  Jag har budat på en del grejer, men det är mest för att det är lite roligt  och för att jag är rätt säker på att det budet jag lägger då inte kommer att räcka för att ta hem auktionen. Det är bara kul att buda upp nånting. På ett sätt är man ju med och bidrar till Musikhjälpen, även om man bara budar. Summan på auktionen går ju upp.  Jag lärt mig så mycket också av tidigare år. Jag har nytta av alla  erfarenheter av Musikhjälpen och hur jag ska tänka kring det nu. Vi får se om jag budar hem något. Jag har ju lite planer för nästa år och på något sätt kanske man kan väga in dom genom att ta hem någon Musikhjälpen-auktion. Men jag ska ändå vara lite försiktig. Jag ska ju känna att jag verkligen vill ha det som jag väljer att försöka buda hem. Jag vill inte ånga mig sen liksom.   Jag kan också säga att auktionerna har hittills varit bättre än jag trodde att dom skulle vara. 
 Jag måste ju också tänka på att jag har ett mål med min ekonomi för i år. Jag tänker ju inte slarva bort det genom att buda hem för många auktioner och därmed misslyckas med målet som jag har min ekonomi. På tisdag nästa vecka är planen att jag har fått ihop alla pengarna. Detta är ju något jag verkligen vill sätta och få på plats. Jag har grejat med detta och varit noga i nästan ett helt år. Då ska jag ju inte sabba det genom att skänka massor med pengar till Musikhjälpen. Sen kan jag ändå lossa på en hel del pengar om jag nu vill skänka till Musikhjälpen också. Jag har tänkt på detta också. 
 
 
Annars kämpar jag med mina promenadrundor och jobbet med busskörningen. Ingenting av de känns väl speciellt roligt just nu. Jagandet av 90 000 steg i veckan kändes tufft redan förr veckan och även om jag klarade av det då, så känns det inte motiverande att kämpa med det denna veckan. Jag gör det i alla fall, men jag tänker ofta att jag inte ska bry mig. Jag vill sänka kraven, men nånting får mig ändå att kämpa med det. Nu får jag bättre energi av att mycket av snön har försvunnit. Den skiten lär  väl komma tillbaka snart, men jag gillar bättre när vinterårstiden har många dagar av plusgrader och är ganska snöfri. 
 
Jag mår ju bra om jag bara får promenaderna gjorda. Men man ska ju jobba och göra annat också. Man orkar ju inte hur mycket som helst liksom. Samtidigt tänker jag att jag orkar mer om jag bara ser till att gå mina promenadrundor. Det känns viktigt att hålla igång med  det. Jag får ut så mycket bra av det när det kommer till att få saker och ting gjorda, plus att jag känner mig piggare och fräsch. 
 
Sen får man ju inte glömma att äta gott också. Man behöver ju fylla på med energi när man promenerar som fan.
  (null)
 
  (null)
 
 


Musikhjälpen 2021

Ikväll börjar Musikhjälpen igen. En vecka där man bara "köttar" dygnet runt och på söndag när programledarna har klivit ur buren så har det troligtvis kommit in minst 50 miljoner kronor. För egen del har jag väl bidragit med ca 100 000 kr, totalt på 5 år. Jag gillar programmet. Jag tycker det är fett coolt att man ställer upp en bur på ett torg och sen kör man underhållning dygnet runt i en vecka. Samlar in sjukt mycket pengar och allt går till en bra sak. Musikhjälpen är ju en häftig "apparat".
 
 Jag kommer att följa Musikhjälpen och även om jag jobbar hur mycket som helst denna veckan så är det ju ändå så att jag har ett jobb där jag kan sitta och lyssnar rätt mycket på radion. Däremot får jag se om jag skänker några pengar i år. Jag har tycker att Musikhjälpen dom senaste åren mer och mer har gått ifrån det där med att ha många officiella auktioner, och istället verkar man satsa mer på tävlingar och utlottningar. Typ: Om man lägger minst 50 kr i en digital bössa så har man chansen att vinna någonting. Det jag gillade mest med Musikhjälpen under dom åren när jag valde att skänka ganska mycket pengar det var ju att man då hade väldigt många coola auktioner att välja och vraka bland. Jag vet ju inte hur det blir i år, men fortsätter man så som jag upplever att man har gjort, då är jag inte så sugen på att vara med och bidra. 
 
Sen kanske det ändå blir så att jag hittar någon auktion som jag gärna vill ta hem så kommer jag väl att försöka. Vissa personer skulle jag gärna vilja träffa och ser jag en chans att få göra det genom att buda hem en Musikhjälpen-auktion, då har jag inget emot att vara med och skänka en hel del pengar igen. Jag har under helgen redan sett en och annan auktion som jag kan erkänna att jag är lite sugen på att ta. Samtidigt känns det lite som att jag har gjort mitt när det gäller Musikhjälpen. Jag är inte säker på att jag vill bry mig längre, men följa det under denna veckan kommer jag i alla fall att göra. 
 
 


Har känt mig så jäkla trött.

I flera dagar nu har jag känt mig så himla trött. Ändå har jag varit ledig: Fredag, lördag och idag. Jag har ju varit uppe och skuttat väldigt tidigt denna veckan och sen har jag ju grejat hur mycket som helst.  Jag vet att jag borde tagga ner lite, men jag har så mycket jag vill få gjort innan detta året är slut. 
 
Det är mycket fokus på pengarna nu. Jag vill inte misslyckas när jag typ bara har någon vecka kvar innan jag når mitt ekonomiska mål. Det vore ju fan om jag inte håller i nu när jag har kämpat i ett år för att nå ett målet. Jag hoppas att det känns bra sen när jag har klarat av detta. Jag känner mig ganska säker på att jag klarar detta, men jag har inte råd att slarva för mycket. Det känns viktigt att jag tänker på det. 
 
Helgen har annars varit ganska lugn. Jag har faktiskt lagat ganska mycket mat. Resultatet av min matlagning vill jag väl kanske inte visa så mycket än. Maten jag gör tycker jag har blivit god med upplägget ser väl inte så snyggt ut.
 
Annars mår jag bra ibland och stundtals kan jag känna mig lite ledsen och nere. Jag har lärt mig nu att livet bara är så för mig. Jag bryr mig inte längre och jag försöker inte ens må bättre när jag känner att jag mår sämre. Allt får bara vara som det är. Jag har det ju bra, oavsett hur jag mår. Det positiva är väl att jag för de mesta ändå mår bra. 
 
 


Fredag (2021 12 10)

Jag har så mycket hela tiden som jag bara vill få gjort. Jag har fått gjort ganska mycket idag, men det känns ändå som det bara är en bråkdel av allt jag vill få fixad innan 2021 är över. 
 
Skönt att man nu har 3 dagar av ledighet i alla fall. Jag har varit helt ledig idag och jag är ledig i helgen också. Jag har känt mig ganska trött hela dagen. Det kanske inte är så konstigt för jag har ju vräkt mig upp klockan 04:00, 4 dagar på raken denna veckan. Jag har ju börjat jobba tidigt och dessutom har jag efter dom avslutande arbetsdagarna grejat ganska mycket när jag har kommit hem också. Pang på direkt liksom. När man kanske börjar slappna av mer då har klockan typ blivit kvällen och då inser man ju att man har varit vaken i 16 timmar eller mer. 
 
 
Nu är jag som sagt ändå ganska nöjd med denna dagen. Jag har bara tagit tag i saker och jag har inte skjutit något på framtiden. Det känns som att jag har gjort allt jag kunde få gjort idag. Allt jag gick också ganska lätt att få fixat och det får man vara glad för. Om jag ska gnälla över nånting så var det väl att det var ganska tråkigt att vara ute på en promenadrunda idag. Alla negativa tankar kom liksom samtidigt och det är ju aldrig bra. Men jag tog min runda och jag kommer ju att nå mitt mål med 90 000 steg på en vecka, denna veckan också. 
 
När det nu i skrivandets stund typ bara är ca 20 dagar kvar av detta året så hoppas jag bara så in i helvete på att jag tycker att jag har fått fixat mycket av sånt som jag verkligen vill blir klar med innan 2022. Jag har liksom satt upp det målet för väldigt mycket. Jag orkar inte med mig själv när jag så ofta flyttar fram saker till sen. Det måste vara mer "nu" och inte "sen". 
 
BILDER
 


Nu gäller det att knyta ihop "säcken".

 Jag pusslar lite fram och tillbaka när det kommer till pengarna nu. Jag har några veckor till på mig, men sen ska ju mitt mål med ekonomin vara på plats. Jag tror att jag kommer att klara det, men jag märker nu att jag måste vara jävligt noga med att hålla en ganska exakt budget.
 
Det sista man ska göra brukar alltid vara det svåra. För mig känns det alltid så i alla fall. Får jag allt som jag har tänkt mig nu, så känner jag att jag lätt bara kan jobba vidare mot den vision som jag har. Jag tror inte att jag orkar bry mig i framtiden om jag inte knyter ihop "säcken" nu i december. Det känns just nu väldigt viktigt att få ihop alla pengar som jag i början av detta året sa till mig själv att jag skulle ha i slutet på december. Nu är det nära, men ändå känns målet ganska långt borta. Det sista måste hamna rätt på plats, annars faller allt. Det så jag känner det just nu och det kan vara tufft, men samtidigt roligt att ha något att bita i. 
 
 Jag är annars ganska nöjd med hur allt har varit och blivit för mig den senaste tiden. Jag är noga med mina pengar. Jag mår ganska bra. Jag hade en tid på sjukhuset (NÄL) förra veckan och det va skönt att få gjort allt de som då blev gjort och som jag har väntat några månader på att i alla fall få besked om.
Jag vill inte exakt tala om varför jag var på sjukhuset. Men allt är så bra det kan vara just nu i alla fall. Av allt man kollade så såg det bra ut. Av det man gjorde så blev resultatet bra. Jag kan släppa den oro som jag har känt sen tidigare. Av allt de man har kollat på mig, så var ju allt bra. Då väljer jag att lite på det och känna en stor inre frid. 
 
 


🏓💯👍Jag ger mig inte.

Förra veckan trodde jag först inte att jag skulle fixa 90 000 steg på en samma vecka. Jag kände mig till en början inte alls motiverad. Vinter, snö, kallt, mörkt, halt och massor med långa dagar av jobb hade jag också. Många promenader i den skiten. Nja... Jag tänkte först sänka kraven till 70 000 steg, men sen ändrade jag mig. 
 
Jag vill sätta alla stegen oavsett vad och har jag sagt 90 000 steg så ska jag inte bli för bekväm och sänka kraven bara för att det tar emot lite nu. Jag kämpade på förra veckan och klarade det. Det kände bra när jag väl var ute och promenerade. Det var bara innan jag skulle ge mig ut som dom negativa tankarna tog över. 
 
Jag ska bara inte ge upp. Jag ska sätta 90 000 steg i veckan ett bra tag framöver nu. Det ska fan GÅ. Inget ska stoppa mig. 
 
 


13 år

Idag fyller denna blogg 13 år. Det känns som ganska lång tid. Undra vilken dag som jag slutar blogga? Det känns som det aldrig kommer att hända även om jag har funderat många gånger på att göra det. 
 
Jag tycker ändå att det är skönt att ha bloggen att pilla med.  Dom senaste 2 åren har jag haft som mål att skapa minst ett inlägg varannan dag och det har jag gjort. Jag kanske inte får till alla blogginlägg så bra som jag skulle vilja, men jag är ändå nöjd med att jag uppdaterar regelbundet och håller bloggen levande. 
 
Jag mår bra av att blogga. Det är ett bra sätt för mig att stanna upp och tänka efter. Vilket jag ofta känner att jag behöver göra. Jag är ju en person som lätt blåser på med saker, och då kan det ju bli att jag fattar för sent att nånting är på väg att gå åt rakt åt helvete. Bloggen har nog ofta fått mig att inse vad som är mer rätt att göra. 
 
Funderar jag över framtiden och vad som händer med bloggen så känner jag just nu att jag vill fortsätta som vanligt ett tag till. Jag tror inte att jag vill hålla på med bloggen i 13 år till. Som jag känner just nu så vill jag nog hålla på i 2 år till. Fast samtidigt tror jag att det nog blir fler år än så innan jag lägger av helt. 
 
 Ibland funderar jag på vad jag hade gjort i livet om jag aldrig hade börjat blogga. Hade livet sett annorlunda ut? Hade saker och ting varit bättre eller sämre? Hade jag mått skit av att jag inte stannar upp och tänker efter? Eller hade jag mått betydligt bättre av att låta bli att skriva om saker som jag ofta känner att jag vill tänka igenom och bearbeta? 
 
 


Nattblogg.

 Jag har haft skitlånga arbetsdagar hela denna veckan. Imorgon har jag en sista och det är väl mer än normal dag och sen är det äntligen en ledig helg. Jag har inte orka ta en enda promenadrunda, men nu har jag ju tre dagar på mig att nå 90 000 steg. Jag tror att jag ska klara det. Jag har under veckan känt  att jag inte har orkat gå ut på promenad efter dom långa arbetsdagarna som jag har haft. Man är ju trött. Det är väldigt kallt och mörkt. Snö och is ...nej fy fan. Hellre då att jag kämpar lite när jag blir mer ledig. Imorgon slutar jag ju dessutom lite tidigare än vad jag hittills har gjort denna veckan. Jag hoppas jag orkar sätta stegen. Det känns som att jag kan lyckas, men risken känns lika stor att jag inte ska klara av det. 
 
Jag har varit jäkligt seg denna veckan, men en sak som  har känts väldigt bra är att jag har varit ganska lugn och maximalt avspänt. Saker som jag brukar bli arg över har jag tagit med ro. Jag har fått säga tyst till mig själv att jag inte ska hetsa upp mig när vissa saker har hänt. Det har funkat denna gången. Jag vet ju att om jag blir för arg så mår jag bara dåligt av det själv, och den känslan sitter ju också i ganska länge. Men hittills under denna veckan har jag känt mig mindre brydd och bara fokuserat på att bita ihop. 

Annars har jag tänkt mycket dom senaste dagarna på vad jag ångrar och hur mitt liv hade varit om jag hade valt att göra annorlunda än sånt jag faktiskt valde att göra. Egentligen känner jag att jag blir trött bara jag skriver om detta, men jag vill ändå tänka klart och tömma ur mig alla dessa tankar som handlar om vad jag borde ha gjort osv..

För det första så vet jag sen länge att det egentligen är helt meningslöst att ångra saker . Tänker man mycket kring sånt och ältar ord som: Hur kunde jag…eller varför gjorde jag…så kommer man alltid tillbaka till att man inte kan ångra sånt som man redan har gjort. Det känns ju också helt omöjligt att vinna över dessa tankar som man kan ha om allt jag ångrar. Jag vet, men ändå fastnar jag i detta. Det är som att jag måste tänka det, fast svaret alltid blir det samma. Jag kan inte vinna över tankar som handlar om saker jag ångrar.  

Ibland kan jag också tänka att även om jag nu hade gjort tvärtom. Alltså gjort dom saker som jag ångrar ogjorda, så är det ändå svårt att gå igenom livet utan att man inte kommer till insikt att man nog inte alltid gör det som är mest rätt att göra, varenda dag och minut. Jag är inte ofelbar på något vis och jag kan ju inte vara så hård mot mig själv så att jag tycker att jag måste klara att gå igenom livet felfritt. 

Alla dessa tankar om saker som jag ångrar i mitt liv gör sig påminda ibland och tyvärr har jag svårt att bara slå bort dom. Samtidigt kan man ju säga till sig själv att även om jag inte hade gjort just dom sakerna som jag idag ångrar, så hade kanske mitt liv inte varit bättre för det. Allt hade ju kunnat vara mycket värre än nu, fast jag fastnar lätt i tanken att mycket idag nog hade varit bättre. Det är väldigt lätt att vara hård mot sig själv.  Jobbiga tankar som man som sagt aldrig kan vinna över. 
 
 
 

Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE