Hittade lite under diskbänken.

Jag städade precis lite under diskbänken och jag hade ingen aning om att jag hade gott om tvål och olika sorter av rengöringsmedel till köket och badrummet. Jag köper spray ibland eller tvål utan att veta om jag har eller inte. Sen hittar allt när jag röjer lite. Dessa produkter har ju säkert  legat under min diskbänk i flera år så nu vet ni på ett ungefär hur ofta jag röjer under min diskbänk. Lite pinsamt och ekänna, men det var skönt att veta att man har så mycket mer av tvål och rengöringsmedel än vad jag först trodde. Det behövs ju alltid, men bara  detta jag hittade ikväll (som jag inte visste att jag hade) räcker ju väldigt länge. 
 
 
 
 
 
 


Bra eller dåliga tider?

Idag ställde man ju fram klockan. när jag vaknade i morse undrade jag varför jag hade sovit så länge. Jag kom tillslut på att det var ju klockan hade flyttat fram sig. En del klockar som amn har gör ju det automatiskt och andra inte. 
 
Jag vet inte om detta är bra eller dåligt? Det känns som "dåliga tider" att dra fram klockan för jag måste ju nu gå upp ännu tidigare på morgonen. Fast vänder man på det så kommer jag jag ju hem tidigare. Fast man jobbar ändå lika mycket så jag vet inte om vi närmar oss dåliga eller bra tider. Tiden och dagarna går ju även om man drar fram eller tillbaka klockan. 
 
 
 
Man blir lika snurrig som klockan om man tänker för djupt om detta så jag stannar här, tänker inte mer på det utan bara  konstaterar att vi drar fram klockan och jag längtar ännu mer till sommaren eftersom det nu är sommartid enligt klockan i alla fall.
 
 
 


2 ganska stora förändringar för mig.

Jag har den senaste tiden gjort en hel del förändringar. En del förändringar har jag tänkt på innan och andra är mer att det bara har blivit så.
 
1. Det första jag tänker är att jag har blivit så lugn. Jag var väl ganska lugn förut också, men nu har jag liksom fått ner det på en "nivå" till. Jag har massor med saker framöver som säkert kommer att kännas både tufft och jobbigt, men jag väljer ändå att ta allt med ro. Jag håller mig lugn och avspänd för inget blir ju bättre om man stressar. Om jag får ett problem med något framöver då tar jag tag i problemet när det kommer. Jag tänker inte stressa upp mig innan något ens har blivit ett bekymmer. Om jag håller mig lugn och avspänd i allt jag gör så är det säkert många bekymmer som aldrig ens kommer att uppstå. Att vara på den nivån jag är nu vad det gäller lugn och avspändhet det är verkligen en så jävla behaglig känsla. Det bästa är att jag hinner med precis lika mycket som förut och jag kanske till och med orkar mer än förut för jag blir inte trött av något stressande. 
 
 
2. En annan grej som är lite annorlunda är mina matvanor. Jag har ju fått mycket kritik och blivit rejält sågad för att jag inte lagar mat hemma och att jag måste tänka på mer vad jag stoppar i mig för att det jag äter inte är nyttigt och allt möjligt annat har jag också fått höra.
 
Jag kan väl inte säga att jag äter så mycket nyttigare än tididgare, men jag kan lugnt konstatera att jag äter mindre skräpmat nu än vad jag gjorde tidigare. Jag har faktiskt nästan inte besökt korvkoisken i år. Det är max 3 gånger ( 1 gång i månaden). Den största anledningen är den andra förändringen som jag också har gjort, nämligen att jag lagar mer mat själv här hemma. Jag tycker på många sätt det går lättare att gå här hemma i kalsongerna och slänga ihop något själv att äta än att behöva ta på sig bara för att man ska gå ut och hämta någon mat ute. Jag trodde faktiskt inte att jag skulle ändra på detta, men jag har tänkt om för det är på många sätt bekvämare att laga det man själv vill ha. Ibland är man ju också sugen på något som kanske inte är så lätt att bara gå ut och hämta. Jag vet inte om träningen också göra att man blir mindre sugen på skräpmat? Man vill liksom ha något annat när man har varit och tränat. 
 
Det känns ibland lite märkligt att jag faktiskt står här ocjh lagar mat ibland. Jag har egentligen inte ändrat uppfattning, men jag tycker att det är lite mysigt och bekvämt att fixa och greja lite själv. Jag har till och med börjat fixa min lunch här hemma. 
 
Allt detta är såklart inte något jag gör varje dag. Jag springer fortafrande ut ganska mycket och hämtar mat och det blir en annan pizza och sånt ibland, men bara att jag har börjat laga mat några gånger i veckan själv är ju en ganska stor förändring för mig med tanke på att jag nästan aldrig gjorde detta tidigare. 
 
 


Rensar bland kläder och går runt och myser.

 
 
 


Dannebilder-Mars 2013

 
 
 
 
 
 
 
 


Löst eller hårt?

 
Dagens I-landsproblem redan på morgonen.  Vill jag har löst eller hårdkokt ägg till frukost? 
 


En videoblogg.

 
 
 
 
 
 


Lite duktig har jag varit idag!

Under eftremiddagen har det blivit mycket sova. Jag ville ju redan gå och lägga mig igår, men då hade jag ju massor av jobb. Nu har jag tagit igen detta med att sova hela denna eftermiddag och nu är man ännu slöare än förut. Om det är bra eller dåligt jag vet inte. Jag har ju tränat så lite duktig har jag varit. 
 
Jag har också käkat en god middag. Borde väl kanske gå bort och träna igen nu då ?
 
 
Nu ska jag ner till tvättstugan och röja lite och sen kanske jag talar ut lite i en videoblogg. 
 


Psykologisk peppning!

Skönt med lite träning. Jag har ju kört ganska dåligt denna veckan, men idag blev det av och kändes bra gjorde det också. Kör jag nu i morgon också då har jag ju vänt på denna dåliga veckan med lite träning till en vecka där jag ändå känner attt jag har tränat tillräckligt. Sen är väl fördelningen inte den bästa, men antal dagar på denna veckan tycker jag ändå är bra. Psykoligisk "pepp" för mig själv liksom.
 
 


Glad Påsk !

 Påskafton idag. Får önska er alla en Glad Påsk! Jag äter alltid lite för mycket godis på påsk. Jag har ju mina påskägg framme och det måste ju alltid vara något i dom. Godis såklart. Som jag om jag väl börjar äter av i massor.
 
Jag pyntar inte så mycket och jag tror inte jag äter mer ägg heller under påsken, men jag har alltid mina påskägg med godis framme just denna helgen varje år. Tradition är det  kanske utan att jag egenligen funderar över det. Mina påskägg kommer fram och så vill jag ha det när det är påsk. Sen träffar man kanske någon kärring också, men det är väl något man i dom flesta fall vill slippa
 
 
Glad påsk !!
 
 
 
 
 
 
 


Några lediga dagar efter detta.

Nu har man jobbat på bra i några dagar. Lite påskledighet kommer nu och det ska bli skönt. Att jobba långfredag är ändå inte helt fel för man får ganska mycket mer betalt än normalt eftersom det är en storhelg nu. Dessutom får jag också lite mer ledighet i timmar som jag kan använda när jag söker ledigt någon annan dag.  Nu ska det ändå bli skönt att slippa tänka på busskörning och ha på sig uniformen. Nu tar jag påskledigt.
 
-
 
 
 
 


Lite seg.

Jag ska snart iväg och jobba. Jag känner mig lite seg och slö. Jag är lite mörbultad i kroppen och detta känns som en ledig dag fast jag ska jobba som vanligt.  Skulle helst vilja sova bort hela denna dagen, men man kan ju inte bara göra så. Inte just idag i alla fall.
 
 
Det känns säkert bättre när man komer igång. Det är väl bra att man hela tiden har saker att göra och saker som man "måste" göra annras blir man nog bara ännu slöare och segare.  Får bita ihop lite nu och köra på en dag till denna veckan. 
 
Ha en bra dag !
 
 


Inte idag heller.

 
Helgen är igång för som flesta. Jag ska jobba mer innan jag får ledigt. Denna långfredag är det också. Ganska mycket jobb och inte mycket rast att tala om. Det blir att slänga i sig något snabbt på den korta tid av rast man har idag och sen bara jobba på.
 
 
Bild från igår 
 
 
 Jobba idag också alltså, men sen kommer några dagar av ledighet igen. I det stora hela så ser det bra ut framöver. Jag har inga sk perioder på länge med hur många sjukt långa dagar av arbete som helst. Det kan vara någon arbetsdag dag här och där som är lång och tuff, men det får man liksom ta
 
 


Imorgon tar jag nya tag!

Dags att sova nu då. Imorgon är det jobb igen. Då tar man nya tag, men nu vill jag bara sova.
 
Bild från den soliga skärtorsdagen.
 
 


Glad, stolt och rörd.

Storhelgen har börjat. Jag märkte av något igen som nu börjar kännas konstigt för mig. Förut blev jag mest förvånad fast också glad såklart. Jag har varit med om det många gånger förut, men den senaste tiden har jag ju märkt av en minskning och det är inte lika mycket en snackis längre, vad jag känner till i alla fall. Jag pratar naturligtvis om min blogg.
 
Ett tag var folk på mig nästan varje dag om min Danneblogg. jag fick ofta höra från bloggläsare att dom gillade de dom läste på min blogg, ja till och med älskade min blogg.❤ 
 
De är inte lika ofta nu för tiden som någon säger nåt. Fast när jag kör nattbussen någon helg då får jag alltid massor med frågor från alla möjliga människor om min blogg. Spelar ingen roll om endast 1 person åker med mig på hela natten, den personen läser Dannebloggen och säger detta gärna till mig. Kör jag nattbussen då är det alltid bloggläsare som åker med mig.
 
Det som var då händer nu igen och inte bara på nattbussen. Detta med att människor kommer fram till mig och säger att dom läser min blogg, älskar min blogg eller att jag gör deras dagar så roliga för att min blogg är så underhållande och jag verkar vara så go. Nu är det så igen. Både igår och idag har väldigt många frågat mig om min blogg och sagt mycket snälla saker. Igår fick jag till och med en stor påse godis av 2 goa bloggläsare och dom sa att du får denna eftersom du har en så rolig blogg. 
 
 
Att det var många idag som frågade min om min blogg kanske inte var så konstigt. Denna kväll var det nog många ute av den kategorin människor som läser bloggar och kanske bloggar själva, men jag tycker ändå detta känns lite konstigt nu att de forfarande finns så många människor säger något till mig, och på de sätten dom gör det på. En del kommer på med ett jätte leende och säger: Hej Danne,  jag läser din blogg och den är så bra. Någon kommer nästan på och blir gråtfärdig och säger: Danne, jag älskar din blogg. Älskar dina videobloggar osv.. 
 
Jag blir naturligtvis väldigt glad för allt, men jag har ändå svårt att förstå vad de nu är som folk gillar så mycket. Fast många kanske har följt mig i flera år och har man en gång börjat gilla denna blogg så slutar man helt plöstligt inte att gilla den. Jag vet inte, men jag vet hur jag själv kan vara när jag läser andras bloggar som jag gillar. Vissa bloggar kan sätta sig väldigt djupt i hjärtat.
 
Det finns ju bloggar som också  jag följer och har följt i flera år och det är lite samma med mig där att jag verkligen älskar vissa bloggar. Ibland har  jag också tänkt att jag vill ge dom som driver vissa bloggar något. Kanske en godispåse precis som jag fick igår. Jag förstår lite känslan som man kan får när man följer någon som man gillar och tycker är rolig. Jag blir bara förvånad att min blogg fortfarande har denna inverkan på folk och att det inte bara händer under nattbussen utan nästan när som helst.
 
Det blir lite svårt att styra över vissa känslor som kommer så många männsikor som jag inte ens känner  säger så mycket snälla saker till mig och hur jag med min blogg gör deras dagar tex mer underhållande genom att bara blogga. Jag blir både glad, stolt och rörd på samma gång. 
 
 
 
 


Har aldrig varit så lugn.

Jag har nu i 2 dagar känt mig så lugn och avspänd så jag fattar inte ens att det är möjligt. Jag tänker ofta på att jag vill hålla mig lugn och jag strävar efter det lugna och avspända tillståndet. Det funkar inte alltid och jag känner ofta att hur jag än försöker så finns där alltid liksom lite stress kvar i kroppen när jag försöker vara så lugn och avspänd som möjligt.

Fast nu dom senaste 2 dagarna alltså så har jag liksom hittat en ny nivå. Hela kroppen känns bara mer avspänd och jag är lugnare än vad jag någonsin varit tidigare. Jag vet att jag kommer att stöta på problem fram över som inte alltid kommer att vara helt lätta att lösa. Sånt kan man bli lite stressad av och då kan det ju vara svårt att hålla sig lugn. Men jag väljer ändå att ta allt med ro.

Man kan lite grann jämföra detta med att ta det lugnt i trafiken, eller ha bråttom. Man kommer inte fortare fram för att man trycker lite extra på gasen. När man är ute och kör så dyker de hela tiden upp situationer där man måste stanna. Det har ju hänt några gånger att man kör om ett annat fordon. Sen 1 minut senare så får man själv stanna för rött ljus. Den jag körde om för 1 minut sedan kommer upp bakom mig och jag har inte tjänat någon tid alls på min omkörning.

Samma är det med att hålla sig lugn och inte stressa. När man stressar med något så tror man oftast att man hinner med snabbare , och även mer på kortare tid. Oftast blir det ju att man får gå tillbaka för att man glömde något och sen kanske saker bara tar ännu längre tid.

Det känns skönt nu ha hittat en nivå som känns väldigt bra. Jag vet inte om jag kan i framtiden "tagga" ner ännu mer, men just nu känns det väldig bra att jag lyckades hitta ännu en "nivå" av totalt lugn och avspändhet. Det blir ännu lättare nu att ha tålamod när så krävs, och det ska mycket till om jag i detta tillstånd har för bråttom med de jag gör.Skärtorsdag.

 
Godmorgon på er. Det var mycket grubblande och tänkande igår, men nu har man sovit på inte bara saken utan sakerna så idag är det väl en ny dag som man ska ta tag i. 
 
Det börjar närma sig storhelg (påsk) och som vanligt gör jag inte som alla andra och stressar runt till något som redan om några dagar  är över. Men jag känner att jag får handla hem lite mat så jag klarar mig hela helgen. Jag vill ha en avspänd och lugn påsk. Jag vill inte gå ut och jaga efter mat om man säger så. 
 
Allt känns bra idag, men jag vet fram över att jag kommer att det kommera tt uppstå en del bekymmer som jag vill kunna hantera på något bra sätt. Jag väljer att ta allt med ro. Jag får liksom ta problemen när dom kommer. Inte försöka lösa dom före det ens händer för då blir man lätt stressad och då uppstår andra misstag bara för de. 
 
 


Grubblar och tänker.

 Hemma från arbete och idag hade jag en ganska lång dag. Det var mycket tankar som snurrade i huvudet under detta arbetspass. Jag har annars inte grubblat och tänkt så mycket den senaste tiden, men ikväll var det så.
 
Egentligen vet jag inte vad jag tänkte på så jag kan liksom inte sitta här i natt och skriva hur mycket som helst om vad jag tänkte på och sen ha några mer djupgående tankar kring allt. Jag tänkte ju liksom bara på allt möjligt. Hur mycket jobbar jag? Känner jag att jag har tillräckligt med fritid? Gör jag de jag vill nu? Det är nog inte så konstigt att man grubblar och tänker mycket ibland. Jag har ju ganska många dagar av arbetspass som är som tex detta jag hade idag. Man jobbar sent på kvällen och det är ju inte alltid så jätte många som åker. Ibland känns det som alla har gått och lagt sig och jag är den enda som är ute och jobbar för att jag är den jag är. När man har dessa stunder då blir det lätt att man börjar tänka mycket på allt möjligt för man sitter ju bara och kör samtidigt som man kollar hur stor månen är.
 
Jag har ibland tänk på hur lasbilschaufförerna har det och hur mycket dom måste tänka och grubbla. Dom kör ju ute på vägarna kanske flera dagar i streck, och timmar utan att stanna. Dom måste ju verkligen fundera mycket över allt och ingenting, under långa perioder dessutom.
 
Jag har 2 dagar kvar av arbete nu och passen som jag har liknar varandra. Jag kommer nog att grubbla en hel del både under skärtorsdag och långfredag, men sen får jag några dagar av påskledighet och det ska bli väldigt skönt.  Får se vad man tänker och grubblar över då? 
 
 
 


Skönt att slippa vintern.

Nu är man nöjd med vädret igen! Det är inte för kallt så man tänker att man borde lämna landet och "tagga" till tex Thailand för att slippa denna skiten med snö och kyla.
 
Jag tror alltid att jag bara gillar sommaren, men tänker jag verkligen efter så får det vara vilken årstid som helst bara man slipper snön. Just nu är det väldigt fint ute med sol som skiner och 17 grader varmt. Jag minns knappt om vi har haft någon vinter. Skönt att våren är här nu. 
 
 
 
 
 
 


Känns väldigt bra.

 
 


Presentkort - 300 kr

Jag fick ett presentkort igår när jag kom tillbaka till jobbet. Passar väl mig ganska bra på något sätt?
 
 


Nu är man bra igång igen.

 
 
Jobbade ju igår och det kändes bra. Nu är det som vanligt igen. Man tränar jobbar och grejar. Det funkar nu igen och det har gått ganska fort att bara ta sig upp från "helt utsalagen" till "full rulle" igen.
 
 
 Allt var som vanligt på jobbet. Jag fick en liten genom gång av min chef om lite missar som har gjorts den senste tiden. Det var allmän information så det var ingen kritik som var riktad mot mig personligen. Man ska liksom bara veta vad som gäller och var det är extra viktigt att det funkar med tider, byten och kontakt med andra förare på  kommunikationsradion.
 
Det känns skönt att vara igång igen.
 
 
 


Jobba igen då.

Det börjar bli dags att ta sig till jobbet. Får se hur detta kommer att kännas nu då. Känns nästan lite konstigt att man ska iväg och jobba. Jaghar ju sen i fredags varit hemma och inte gjort speciellt mycket och nu ska jag till arbetet och få fullt upp i några timmar. 
 
 
 
Det blir nog bra. Allt annat har ju fungerat bra idag så varför skulle jag inte fixa lite arbete på ett bra sätt. Det mesta går ju på rutin och sånt sitter ju i ryggmärgen. Nu kör vi !!
 


Idag var jag så sugen på pasta.

Idag har jag varit sugen på pasta typ hela morgonen så då fick det såklart bli detta. Riktigt god pasta med skinka och ädelost.
 
 
 
 


Kändes ganska bra.

Har jag varit borta några dagar från träning och det kändes direkt. Några dagar är ju inte så mycket, men när jag nu har kört lite var och varannan dag den senaste tiden då blir ju några dagar av absolut träningsupphåll ganska mycket. Det är ju också pga av sjukdom så detta kände s lite annorlunda idag. 
 
Det kändes ändå ganska bra och jag hade inte räknat med att jag skulle orka så mycket, men jag är redan igång igen och det är bara att köra på under denna veckan nu så är frånvaron på några dagar i rad skit samma sen. 
 
Det skulle nu vara lätt att tänka tanken på att lägga av för att man orkar inte ta tag i detta igen, men så känner jag inte. Jag kör på och jag orkar det jag orkar. Allt jag gör är ju til det bättre. Allt är ju bättre än att jag skiter i det liksom.
 


Kvällens tankar.

 
Skönt att man har fått gjort ganska mycket idag och imorgon blir nog allt som vanligt igen. Jag kanske går bort till gymmet och tränar. Jag borde kanske ta de mer lugnt , men samtidigt är jag lite nyfiken på att känna hur det känns att träna igen efter att ha varit sjuk, legat helt utslagen och dessutom har nästan inte ätit någonting. Känns det inte bra och trräna så kan jag ju bara avbryta och gå hem igen. Känns det däremot hur bra som helst då kör man igen som fan liksom. 
 
Imorgon börjar jag jobba igen också. Det ska bli skönt för då får jag upp lite tempo i kroppen igen. Vardagen är snart igång som vanligt. Det blev några dagar av sjukskrivning, men nu känns allt bra igen och då kör jag på. Det ska bli skönt på nåt sätt, även om jag gillar att slappa också. Fast kanske inte på detta sättet som jag nu har gjort dom senaste dagarna. Det finns betydligt skönare sätt koppla av på än att sitta och spy i en hink en hel kväll och natt.
 


Sparakvittot.se

Tänkte tipsa om en sida som jag tycker är väldigt bra och som verkligen hjälper om man vill ha hjärnkoll på alla sina kvitton som man ibland har en tendens att samla på sig. 
 
http://www.sparakvittot.se/
 
 

 Fortfarande lite seg.

Det är en fin vårdag och det är ju alltid trevligt. För mig känns det också bra att jag har blivit frisk. Jag är fortfarande lite seg, men jag har fått gjort ganska mycket idag och jag orkar greja utan att jag behöver gå och lägga mig efter 5 minuter. Jag har också börjat äta igen.  Jag har ju dom senaste dagarna typ levt på yogurt och gurka, men idag har jag ätit lite lasagne (halv portion). 
 
Allt känns bra nu och i morgon ska jag börja jobba igen. Jag har en kort arbetsdag och det blir ju skönt att få en mjukstart. Man är på gång tillbaka igen från ett tillstånd då jag var helt utslagen och orkade ingenting.
 
 
 
Jag kollade över alla mina räkningar förut och jag märket att det fattades en räkning som ska vara betalda denna månaden. Det är ju så att man är skyldig att betala även om man inte har fått den räkning som det gäller. Det spelar ingen roll om posten har slarvat bort räkningen, man måste betala i tid i alla fall. Nu fick jag ju se detta i tid så jag lär inte åka på någon extra avgift eller nåt sånt för jag ringde det företag som detta gällde och dom gav mig betalningsuppgifter så jag kan betala innan förfallodagen. 
 
 
Ekonomisk ser allt bra ut för nästa månad. Jag får in bra med pengar nu och det känns skönt så man kan göra ett sparande som förändrar ganska mycket bara från en dag till en annan. 
 
 


Har fått en present av syrran.

Syrran var här tidigare idag och gav mig en liten present som jag kommer att ha nytta av när jag tränar på gymmet. Sånt här behövs ju alltid!
 


Nu är allt mycket bättre.

Nu är allt mycket bättre. Jag har sen natten mellan torsdag och fredag blivit lite bättre hela tiden. Nu känns det  bra för jag har ingen huvudvärk, feber eller magont. Det enda nu är ju att jag ännu inte orkar göra så mycket. Jag har ju liksom tappat "tempot" lite, men känner man sig frisk så ska det väl inte vara några bekymmer att snart vara igång med allt igen? Jag är ju ledig i morgon så jag får en dag till att liksom återhämta mig på.
 
 
 


Snart kan jag nog komma igång igen.

Jag har fortfarande huvudvärk och även denna dag så  orkar jag väl inte göra så mycket. Fast annars känner jag mig mycket bättre nu  Jag kommer att prova att äta lite mer och känner jag att jag orkar göra någonting så är ju det bra.
 
Mycket av de jobbiga har gått över. Igår hade jag ju väldigt ont i magen och kände mig matt. Just de känner jag inte alls nu. Jag är lite piggare och jag har ju sovit ordentligt  i hela natten. I morgon tror jag nog att de mesta kommer att kännas bra och jag kan lite smått komma igång med allt igen. Jag kommer kanske inte att börja träna i morgon även om jag skulle känna mig helt frisk. Men mycket annat av allt jag gör kan jag nog väldigt snart börja komma igång med.
 


Känner mig lite bättre.

Nu har jag börjat äta lite mer igen även om det inte är så mycket. Jag är fortfarande väldigt matt och jag har väldigt ont i mitt huvud. Jag blir lätt väldigt trött. Jag orkar nästan inte göra någonting. Det räcker att jag grejar lite grann med något här hemma så blir jag trött snabbt och måste lägga mig ner. Jag gissar ändå att jag är hyfsat frisk, men att jag behöver tid för att återhämta mig från den torsdagskvällen och natten mellan torsdag och fredag då jag bara kräktes, hade feber och ont i magen. Dessutom sov jag ju inte på hela den natten. Det klart att när det blir så då tar det lite tid att liksom komma på fötter igen. Men jag känner ju att jag blir bättre och jag har ju i alla fall fått tillbaka matlusten eftersom jag käkade lite frukost nu på morgonen. Jag kanske inte kommer att äta så mycket mer idag, men nu har jag i alla fall ätit mer än vad jag gjorde under hela dagen igår och det är ju ett framsteg. 
 


Kräktes hela kvällen och natten

Idag har jag inte orkat göra någonting. Jag har mest legat i sängen eller i soffan. Jag kräktes hela tiden igår kväll och även under hela natten. Jag lyckades att spy i toaletten eller i den hink som jag hade nära sängen. Skönt att man inte spydde på golvet eller på mitt täcke. Det blev ingen sömn i natt och sånt känns nu. Usch...
 
Jag gick fram och tillbaka från sovrummet till köket eller till toaletten hela kvällen och natten. När jag var i köket så fyllde jag hela tiden på ett stort ölglas med vatten och detta gjorde jag säkert 20 gånger under natten. När jag var på toa så vet ni väl vad jag gjorde där så det behöver jag väl inte gå in närmare på? Jag hade nog väldigt hög feber också för jag frös jättemycket och ändå hade säkert 25 grader varmt i sovrummet. Jag tänkte att om jag dricker mycket så kanske jag får ner min feber snabbare. Jag spydde ju upp allt vatten ganska snabbt igen, men det var väldigt gott att få i sig något när allt var så jobbigt. 
 
 Nu är jag väldigt matt och jag har varit det hela dagen. Jag kommer att vara sjukskriven  till minst tisdag . Jag har slutat att kräkas nu och jag har inte gjort detta på hela dagen.  Det känns bra, men jag har fortfrande extremt ont i mitt huvud fast jag har nog ingen feber. Jag har knappt ätit något på hela dagen. Pappa har i alla fall varit här med lite bröd, smör, pålägg, mjölk och en  färsk gurka. Får se om jag kan få i mig något ikväll. Det vore nog bra.
 
 


Nu har jag blivit sjuk.

Nu har jag blivit sjuk också. Jag  kräks nu ikväll. Tur att jag var på toaletten när det hände för då kan man ju bara luta sig över toalettstolen eller i handfatet och sen bara spola bort det liksom. 4 kräkattacker inom någon minut  och nu mår jag illa som fan.  Jag kommer att vara hemma från jobbet i morgon i alla fall och sen får vi se om jag jobbar i helgen. 
 
 


Skönt med träning - Skönt att se sol.

Jag har varit och kört ett pass på gymmet. Får bevisat för mig att det kan kännas bra även på ett morgonpass. När jag sen var klar så var det skönt att se solen lysa och känna att det inte är så kallt. 
 
 
 Bra start på denna dagen med skön träning inne och strålande sol ute.
 
 
 
 
 
 
 


Skynda bort till morgonträning !

Jag är uppe ganska tidigt för att vara mig en ledig dag. Men jag vill bort till gymmet nu direkt. Morgonträningen väntar den ska inte behöva vänta länge till.  
 
Nu kör vi igen och igen och igen typ. 
 
 
 
 
Ha en bra  dag !
 
 
 


Jag har funderat över alla möjliga lösningar.

Cornelia:
 
 Du har inte tänkt på att sälja din nuvarande bostadsrätt och köpa en hyfsat nyrenoverad lgh istället? Med fräscht kök osv, så slipper du kontrasten mellan ett splitternytt kök och resten lite äldre.
 
 
 
Kontrasten mellan splitternytt kök och resten lite äldre är ju ändå till det bättre. Jag har nog funderat över alla lösningar som finns. Sälja min bostadsrätt är kanske det jag måste göra för att få ett hem som jag vill ha det så visst är detta ett alternativ. Fast det gör ju inget om köket är fint när jag säljer. Allt man gör i form av nyrenovering  höjer ju förmodligen  värdet på lägenheten. Men jag har inget emot att bo i ett hem med splitternytt kök och resten lite äldre. Det är inte det jag drömmer om, mne det är ju inget dåligt alternativ om jag kan fixa så mycket. Köket är ju det som är den stora grejen att fixa. Allt annat kan jag nog ganska enkelt fixa om jag en gång har klarat att få in ett nytt kök. 
 
Ett annat alternativ är ju att sälja min bostadrätt och flytta till en fräsch hyresrätt som ligger på ett ställe där jag vill bo och ser ut som jag vill ha de överallt. För pengarna som jag får över efter en försäljning kan jag ju betala hyran med och på så sätt kan man ju nästan säga att jag bor gratis i några år i alla fall.
 
Det finns massor med alternativ som skulle kunna funka för mig. Det viktiga är att jag ändå blir nöjd, men jag känner inte att detta måste hända just nu. Jag tror att det en dag liksom löser sig och jag är ganska nöjd med min bostadssituation som den ser ut idag.
 
 


Vad vill jag med mitt hem?

Jag skrev för ett tag sedan om hur jag tänker kring bolånet och om att bli skuldfri.
 
Jag har ju en liten dröm till som jag tänkt mycket på och det är ju att en dag få ett hem som jag verkligen är nöjd med till 100%. Jag vill vara nöjd med var jag bor och jag vill också ha de nytt, snyggt och fräscht på ett sätt som jag har tänkt igenom noga. 
 
Såhär är de nu.
 
Jag är ganska nöjd med mitt boende som det ser ut idag. Jag bor mitt i centrala stan och har nära till allt. Jag bor i en tvåa vilket jag tycker är lagom. Man kan ta hit gäster utan att det blir för trångt tex. Förra året köpte jag mycket nya möbler och jag är nöjd med alla mina möbler som nu har. Jag har bra grannar och låg månadshyra. Det är en bostadsrätt och väljer jag någon dag att sälja så vet jag att jag kommer att tjäna bra för jag köpte denna lägenheten ganska billigt. Jag borde ju kanske någontans vara nöjd med mitt hem eftersom det finns så mycket som är bra idag. Jag är ganska nöjd, men min dröm är att få ett hem som jag verkligen vill ha det när de gäller allt.
 

Det finns flera sätt att fixa detta.
 
Jag provade ju förra året att spara massor av pengar. Målet var att få ihop till ett nytt kök. Jag gjorde ju verkligen ett försök, men jag orkade inte riktigt när jag insåg vad det faktiskt kostade. Jag trodde jag skulle klara att fixa ett nytt kök för ca 100 000 kronor och när jag förstod att jag inte kan få köket som jag vill ha det för den summan utan att det krävs mer, då tröttnade jag. Istället började jag köpa lite nya möbler  och nu är jag alltså helt nöjd med alla mina möbler, gamla inkl dom nya som jag köpte under förra året. 
 
2012 var annars ett år där inte mycket blev som jag ville. Jag slarvade lite med pengar efter att ha misslyckats med mina köksplaner. Jag åkte iväg på någon resa som jag ångrade redan efter första natten. Jag slösade också pengar på mycket skit och ingenting typ under störredelen av 2012. Jag har lärt mig ganska mycket ändå på detta och nu inför 2013 så lovade jag mig ju själv att ha tålamod och inte ha för bråttom för det blir ju då lätt att man tex slarvar med pengar. Jag får ju fortfarande nu kämpa lite extra eftersom jag slarvade så mycket under förra året, men jag är defentivt på rätt väg och vi är ju nu bara i början av 2013. 
 
Jag har inga direkta planer just nu på att renovera mitt hem. Jag drömmer fortfarande, men just nu gör jag inte så mycket för at kämpa mot någon renovering. Skulle jag göra det då är det köket som gäller i första hand. Jag kommer inte att tapetsera något av mina rum eller i hallen. Det känns bara onödigt sålänge inte köket är fixat. Badrummet får vänta till sist av allt för jag är ganska säker på att föreningen kommer att renovera alla badrum i detta huset inom några år. Skulle jag bekosta badrummet  själv innan och sen betsämmer sig föreningen att göra en stamrenovering  i alla badrum då kommer dom att göra sönder mitt nyrenoverade badrum som jag har betalat dyrt för, därför vill jag vänta till allt annat ev är fixat när det gäller detta med renoveringen av mitt hem.
 
Men min dröm handlar egentligen inte om att renovera allt. Jag kan mycket väl tänka mig att flytta också. Hittar jag en bostad som ligger där jag vill bo och det ser ut som jag vill, med nytt kök och badrum. Är det fräscht och så då har jag inget emot att flytta. Jag stänger inga dörrar liksom. Jag låser mig inte vid en sak och bara bestämmer att såhär måste det vara annars blir det inget. Det gäller att vara fllexibel. Jag vill ha ett hem som jag trivs med till 100%. Trivs till 100%, där har ni orden. Det kan vara så att renovering och allt kring de liksom är för stort för mig. Det räcker ju inte med att få loss pengar utan man måste ju även ha bra hantverkare. Riktiga hantverkare som vet vad dom sysslar med. Dessutom känner ju jag att jag vill vara säker på att när jag väl har bestämt mig för hur mitt kök ska se ut då ska det verkligen vara som jag vill ha det. När jag tänker på allt som måste fixas så kan det vara så att jag känner att detta är för stort för mig, men någonstans kan jag ändå känna att denna dröm som jag har kommer att lösa sig någon dag. Det lättaste är ju att sälja, hitta något annat och då är skaen klar. Eller så kämpar jag på med sparandet och kämpar in dom renoveringskostnader som krävs.
 
 
 
Jag känner ingen stress eller panik kring detta. Jag har tålamod och det finns ändå mycket som jag redan är nöjd med i mitt hem som det ser ut idag. Det löser sig alltid på något sätt bara jag håller drömmen vid liv och inte ger upp.
 
 
 
 


Tango med Danne !

Fick en fråga om jag inte kunde lägga upp den där låten om mig.
 
 
Hejsan Danne! 

Skulle du vilja lägga in den där Dannebloggen låten igen? 
Jag tycker att den är jätte bra och uppiggande! 

Med Vänliga Hälsningar 
Herr CrAzY
crazypp.blogg.se
 
 
 
Här kommer den. Tango med Danne heter den. 
 
 


Härligt att det inte tar emot.

Jag har varit och kört ännu ett pass på gymmet. Det känns bra att det inte tar emot att träna. Det var förmodligen bara en tillfällig svacka där i helgen när det kändes så jäkla tungt. 
 
 
Idag körde jag bla på crosstrainer och jag stod där i hela 60 minuter. Jag körde lite annat också och allt kändes bara underbart härligt och gött. Lite slut och trött kände jag mig såklart, men jag är nöjd med detta passet också. Jag är också så glad att det liksom har blivit en vana att "tagga" bort och köra på gymmet. Vill inte vara utan detta underbara gym.  I morgon kör vi igen !!!
 
 
 
 
 
 
 
 


Lite extra pengar.

 
 


Tar de lugnt med med både jobb och matlagning.

Skönt att vara hemma tidigt idag också. Nu tar jag ledigt i morgon. Varför ska man slita tungt när man kan ta det lugnt? 
 
Jag har inte lagat mat heller. Där tar jag det lugnt också.  Efter jobbet gick jag förbi min "favvorestaurang" och tog med mig en låda med bla rotmos i.
 
 


Rätt lugnt.

Det är rätt lugnt och köra. Snart har jag en kort rast och snart slutar jag också, utan att knappt ha börjat :)Onsdag!

Det var segt att ta sig upp denna morgon. Fast jag har en ganska "soft" dag framför mig. Jag jobbar bara förmiddagen. Sen är jag ledig i morgon och dom kommande dagarna jobbar jag, men då har jag sovmorgon innan jag börjar. Det finns inte så mycket att klaga på denna veckan. Fast man hittar ändå alltid något som känns tufft :) Gå upp tidigt är ju aldrig kul, men det får man ta liksom.Det räcker för idag.

Jag sitter och slappar i massagestolen och jag orkar inte göra så mycket mer ikväll. Jag har käkat lite och nu är det ju så att det finns en massa disk på hög i köket som man bara inte orkar med att ta tag i. Jag vill inte göra mer idag. Upp tidigt, jobba, tvätta, träna och fixa mat. Nu räcker det bara. Jag ska ta upp min tvätt sen ska jag sova. 
 


Nu kändes det ganska bra igen.

Det har tagit emot lite under träningen i helgen, men ikväll kändes det faktiskt ganska bra igen. Det var kanske en vilodag som behövdes. Jag kände mig pigg och det var inte jobbigt trots att jag var gansak tuff mot mig själv under träningen. 
 
Jag var helt slut när jag var klar ikväll, men efter en dusch och promenad hem så känns det nu väldigt bra så i morgon. Blir det nog ett nytt pass. Kanske ska gå lite tidigare på dagen för då är det ju inte lika mycket folk där och tränar. . Man kan snurra runt mer på gymmet och gör vad man vill när det är lite lugnare där liksom. 
 
Men ett bra pass ikväll och det var inga problem att ta sig igenom detta. Gött !!!
 


:D ♥

Dags att träna lite igen då. Detta ska bli kul :D ♥. Hoppas det inte känns allt för tungt nu. Nu kör vi !
 
Tme to grow !
 
 


Köttbullar !

 
Detta är en lite "favvo" av allt jag äter. Köttbullar med sås och potatis. Väldigt vanlig mat och väldigt god mat. 
 


Lagom lång dag.

 
Har haft en lagom lång arbetsdag. Skönt att vara hemma redan nu. Många har ju halva dagen när jag kommer hem. En del har kanske hel dagen kvar och andra verkar aldrig kunna sluta jobba. 
 
Nu har jag hela dagen att göra vad jag vill med. Får se vad jag orkar med för går man upp klockan 04:00 på morgonen så kan man ha problem att motiovera sig till att göra något. Men träna måste jag göra idag i alla fall. 
 
 
 


Gula lappar=tvättstugan.

Nu börjar arbtesveckan för min del. Upp skittidigt och iväg nu då och köra lite buss. Känns som det var hur längesen som helst. Känns alltid så när man har varit ledig några fler dagar än normalt.
 
Jag är ändå snart hemma igen. Jag har en väldigt kort arbetsdag. När jag kommer får jag väl äta lite och sen ska jag tagga till gymmet och jag ser att det ligger lite gula lappar överallt idag. Det betyder att ikväll har jag tvättstugan. 
 
 
Ha en bra dag !
 


Gymmet på sommaren.

 
Det ser väl inbjudande ut att gå hit och träna även en varm sommardag? Hoppas att jag tränar bra också när sommaren kommer. Det ska jag fasen se till att jag gör! Kämpa, kämpa, jobba liksom... 
 


Har redan fått ledigt !

Jag jobbar allt på en väldigt bra arbetsplats. Jag gick in på min sida på nätet och kolla  hur jag skulle jobba imorgon och sen kollade jag lite snabbt om jag hade fått ledigt den helgen i april som jag ville ha. Jag var ju på jobbet med min ledightesansökan idag. JAG HAR REDAN FÅTT LEDIGT DEN HELGEN! 
 
Resten av denna månaden har jag lagom med arbete och nu när jag fick ledigt den där helgen i april som var lite tuff så har jag fått det bra i april också. Jippiii !!!! Mer skumpa och mindre busskörning liksom.... 
 
 
 
 
 
 


Kallt som fan!

Jag var ute precis och körde lite soptunnor. Som vanligt tänker jag att dettta tar ju bara tio minuter så det räcker typ att jag slänger på mig en jacka och behöver liksom inte ta på mig någon mer för att hålla värmen eftersom jag snart är inne igen.
 
Men det blev kallt som fan direkt och speciellt i vinden! Jag fick jobba snabbt för jag vill ju komma in i värmen så fort som möjligt igen. Fördelen med att köra sopor under vintern är ju att soporna inte stinker så jäkla mycket som det såklart gör på sommaren då det är riktigt varmt ute och rutten mat blir ännu mer "rööööten"  om man säger så. 
 
Jag ska göra detta en gång til denna veckan och då får jag ta på mig ordentligt. Jag lärde mig en läxa här.
 


Lite tom efter helgen.

Det känns rätt att har tagit ledigt idag. Efter en intesiv helg med flängande och farande så hade det varit tufft att vräka sig upp tidigt denna morgon för att sen vara på arbetet i över 12 timmar. Skönt att få bort den dagen direkt och bara ha bra dagar kvar den veckan med som mest 7 timmar av jobb och 2 dagar dagar (om jag räknar med denna måndag) där jag är helt ledig. 
 
Jag har inte fått så mycket gjort idag. Jag känner mig lite tom efter helgen där jag fick gjort hur mycket som helst och allt gick i en rasande fart. Dessutom tränade jag ju ganska mycket också trots att det tog emot ordentligt. Idag får jag lite sota för detta. Kroppen säger ifrån och så är det bara. Det klart att jag skulle kunna sätta fart med  något, men inget känns viktigare just nu än att ta det lugnt och då gör jag det.
 
 
 
Nu ska jag i alla fall gå ut på gården och köra lite soptunnor. Jag har lappar lite överallt som påminner mig om att det denna veckan är min vecka så hur tom och slö jag än känner mig så ska jag ta tag i detta nu.
 

 
 


Tänker på djupet över min vardag.

 
 
 


VÅRINTER !

Vi som bor här i denna delen av Sverige har vår blandat med vinter. Ena dagen kan det vara vår och andra dagen faller snö. Idag skiner solen, men det är ändå kallt. Igår föll snön och idag är den väl nästan borta. Man vet inte om det är vinter eller vår på något sätt så man kanske skulle ha en årstid till varje år. Man kan kalla den för VÅRINTER eller nåt.
 
 
 
 
 
Egentligen vet jag inte om det spelar någon roll vad vi har för årstid bara det inte är vinter för länge. Våren är bättre än vinter, hösten tycker jag är helt ok och sommaren är alltid den bästa tycker jag. Fast om man ska kalla denna tid för vårinter så tycker jag inte den är så tokig heller. Det är ju i alla fall bättre att det varierar mellan vinter och vår än att de är för mycket vinter. 
 


Kvällen börjar bli natt.

Hoppas ni alla har haft en bra kväll. Det har i alla fall jag haft och det känns extra skönt att inte behöva yta sig upp tidigt i morgon och jobba utan jag kan sova ut för jag är ledig en dag till. Jag sökte ju ledigt för ett tag sedan och det gällde ju just i morgon. Om jag hade jobbat skulle jag haft en sådan sjukt lång dag. Jag har redan många dagar av jobb nästa vecka så det kan vara skönt med en extra dag ledigt. På tisdag börjar jag jobba och då och även onsdag har jag   väldigt korta dagar av jobb och sen vänder det och jag är ledig en dag för att sen jobba hela helgen, mne då har jag sovmorgon i alla fall. Nästa vecka blir väldigt  behaglig på något sätt. Jag jobbar helgen, men jag blir ändå ledig 2 dagar nästa vecka och jag har inga sjukt långa arbetsdagar för den jag skulle ha haft det är den som jag nu är ledig på.
 
 
Jag har gått här hemma denna kväll och "plockat" lite med allt möjligt. Jag gjorde mig en riktigt god pytt. Jag kom nu ikväll på att jag inte hade ätit något sen frukost på hela denna dagen så en pytt smakar ju då extra bra när man väl sätter sig och äter.
 
 
 
Det har blivit ganska mycket sitta i massgestolen också efter allt tränade och annat slit denna helgen. Det behövs mycket tid i min fantastiska stol! 
 
Det jag menar när jag säger fantastiska stol det är att den har säkert räddat min rygg flera gånger om från att fullständigt rasa ihop. Därför är den så sjukt bra att ha. Det är kanske bland det bästa köpet jag har gjort. Jag gissar att min rygg tycker det också.
 

Kvällen börjar nu bli natt, men jag sitter nog uppe ett tag till.
 
 
 
 
 


Har lämnat bilen och då är min jour över.

Nu har jag varit och lämnat tillbaka den bil som jag har haft och kört runt gratis med hela helgen. Fast jag har allt fått jobba lite för att få ha den också. Fast man tjänar bra på det och det är ju dessutom rätt "nice" att ha en bra bil som inte kostar mig en enda krona och jag kan i princip köra vart jag vill så länge jag kan lämna in den när det är sagt.
 
Pappa frågade allt om jag hade tänkt at åka långt, men det skulle jag ju inte. Idag ringde förresten far igen och sa att han skulle leverera en bil ut till Malöga flygplats och han frågade såklart om jag kunde hämta honom där sen. Igår var jag med och körde bilar  fram och tillbaka till Trollhättan och i fredags var det Lanvetter som gällde.Har man den förmånen att ha bilen utan att det kostar utan att man istället tjänar på detta då är det ju lite svårt att säga nej när leverans måste fixas. Man säger ju liksom ite nej då, och som sagt: Det är ett rätt "nice" "deal" att köra gratis bra bil. 
 
Fast tillslut så blev det ingen bilkörning idag för 10 minuter efter det första samtalet med far så ringer han igen och säger att det blir inget utan det är ändrat. Vilket händer typ 52 000 gånger under en dag i pappas liv. Ändringar och saker som redan är planerade ändras om och om och om igen.  Det är bara att försöka hänga med i svängarna och inte fråga för mycket eller bry sig. När jag har lämnat bilen och inte har tillgång till någon av alla som pappa snurrar med då vet jag att min typ av jour liksom är avslutat för denna gången. 
 
Att vara med min pappa och försöka hänga med där det är något som man bara orkar max en gång i månaden. Men schyssta bilar får man ju ha och jag kan ju i princip köra vart jag vill utan att det kostar mig några pengar. man tjänar på det istället. 
 
 
 


Det tar emot lite.

Jag har varit och tränat. Jag har kommit till dom passen där det tar emot att träna. Jag känner  ändå att det funkar och det är bra fart i kroppen på mig, men det är ändå något som fattas. Kan bara inte fatta vad det är för jag är grymt "taggad" innan jag ska dra igång och jag tycker att detta är kul fortfarande.
 
Det roligt att träna och när jag nu känner att jag har bra fart i kroppen och orkar mer då borde det gå lite lättare. Men det är något som tar emot, men jag kör på för jag tror inte det kommer att kännas bättre om jag lägger av ett tag. Jag känner ju i kroppen  att jag tränar mycket nu liksom och det vill jag känna i fortsättningen också. För lägger jag av då mår man snabbt väldigt mycket sämre. 
 
 
Det är väl bara att ta sig igenom denna lite tyngre perioden som nu har börjat. Får försöka att inte tänka för mycket utan bara köra på liksom. Det är ju bra fart på mig och jag gillar att träna så det är bara att liksom köra på de och skita i allt annat.
 


Nu får det bli träning !

Gammal bild...
Nu får det bli lite träning igen. Ett pass ska jag väl orka och sen ska jag göra mig en riktigt god pytt i panna när jag har tränat färdigt. Det kanske inte är den optimala maten efter ett träningspass, men gott är det i alla fall.
 
 
 


Bolånet ?

Jag har den senaste tiden tittat lite på vad som krävs av mig för att lösa mitt bolån. Jag har ju funderat i typ evigheter fast nu har jag tagit reda på mer genom att helt enkelt prata med alla möjliga människor och räkna på vad jag faktiskt nu vet mer om.
 
Jag har varit på banken och pratat lite där. Jag har även pratat med andra som har mer erfarenhet av detta med att låna pengar och sen försöka vända vrida på hur man ska göra när man betalar tillbaka. Jag har kollat på detta för att jag vill förstå vad det faktiskt innebär för mig att försöka lösa hela bolånet på typ en inbetalning och sen bli skuldfri. 
 
Det jag fattar är att jag kan lösa detta ganska enkelt nu. Pengarna har jag och det blir en slant över också om jag gör det. Men alla jag pratar med tycker att jag ska låta bli. "Du betalar ju av på det så tids nog löser det sig ändå", säger alla till mig. 
 
Jag har naturligtvis räknat lite själv också och det är så att man tjänar på sikt lite grann på att lösa allt på en gång, men det tar ändå ganska många månader innan  man liksom märker detta och det är ändå inte vansinigt mycket pengar jag sparar på att lösa bolånet helt och bli skulfri nu. Det är ett så litet lån för att vara bostadslån så det är helt enkelt inte värt att göra något annat än att bara fortsätta att betala av i den takt jag nu gör
 
Om jag en dag skulle vilja sälja min lägenhet innan hela bolånet är betalt så löser sig ju det automatiskt vid en ev försäljning. Dessutom kommer det att bli en ganska bra slant över i alla fall för lägenheten har ju stigit väldigt mycket i värde sen jag köpte detta. Sätter jag mig då sen i en hyresrätt så är verkligen bolånet löst och det blir dessutom mycket pengar över.
 
Man kan säga att löser jag mitt bolån så är det klart att jag på lite sikt tjänar lite på detta. Men det är ändå för lite pengar för att det ska vara värt att bry sig just nu. Det är bättre att göra annat nu. Att man är skuldfri och sånt är viktigare när man blir äldre för då kanske man inte kan jobba så mycket eller på annat sätt dra in så mycket "cash" som jag ändså gör nu. Nu har man råd att ha någon extra utgift så man behöver inte fundera över dom.  Senare i livet kan det däremot bli viktigare att vara skuldfri, men det är ju inte nu. Löser jag bolånet nu så kommer jag ändå inte att känna att jag har mer pengar över i månaden för det går liksom upp i något annat. Det är så lite pengar det handlar om även på lång sikt. 
 
Det känns lite konstigt att nu säga att det inte är viktigt att lösa bolånet när det var något som jag verkligen ville tidigare så fort som möjligt. Men jag har ju kollat så mycket nu på vad det faktiskt innebär för mig och då kan jag inte se att det är värt att bry sig längre. Jag trodde att det handlade om mer pengar än vad det faktiskt gör.
Det kommer att lösa sig ändå och jag behöver bara betala av det i den takt jag gör nu. Det som också gör mig väldigt säker på att jag inte behöver bry mig det är att jag har pratat med så många människor som har mycket mer erfarenhet än vad jag har av lån, pengar och vad som faktiskt är värt att göra och inte.
 
Detär skönt att det nu känns rätt att bara släppa dessa tankar med vad jag ska göra med bolånet. Lösningen är att bara göra som jag alltid har gjort och sen fundera vidare på vad det är som är viktigt för mig  just nu. Allt med bolån och vara skuldfri blir viktigare senare i livet, inte nu. Det är jag nu så säker på som jag kan bli och det känns som en enorm befrielse på något sätt. 
 


Söndag !

 
 
 


Mer bilder från kvällens gym !

 
 


Bara att bita ihop och köra.

Har kört dagens andra pass på gymmet. Det tog emot kan jag säga, men jag gjorde som jag hade tänkt från början och jag KÄMPADE mig igenom passet och jag är nöjd. Man får inte ge upp för att det något pass känns tufft och jobbigt att träna. Det är bara att bita ihop och köra och det var precis de jag gjorde.
 
 
 
 
 


Antiklimax !

Ikväll hade jag tänkt titta på Melodifestivalen. Sitta här med pizza och bärs som vanligt, men det är ju slut och jag har inte fattat detta förrän nu. Lite som ett antiklimax. Varför fortsätter inte bara den svenska uttagningen som vanligt typ. På ett sätt är det väl bra att det är över för jag anser att det är över när den svenska finalen av Melodifestivalen har varit. Eurovision kan man egentligen bara skita i, trots att Sverige ska arrangera denna tävling i år. 
 
Vad minns man av Melodifestivalen 2013?
 
Jag tyckte det var ganska många svaga låtar om jag säger så. Det var mer show på scen som var häftig att se till musiken. Själva låtarna i sig tyckte jag inte var så bra. Vinnarlåten gillade jag inte alls och jag tror inte jag var ensam om att inte gilla den. 
 
Å andra sidan tycker jag det inte spelar någon roll att denna låten med Robin Stjernberg ska representera Sverige, i Sverige under Europafinalen. Jag gillar inte låten, men spelar det någon roll hur det går i fortsättningen? Vi vinner väl inte över hela europa 2 år i rad. Spelar nog ingen roll vilken låt vi skickar vinner gör vi inte ändå.
 
Någon som jag trodde skulle vinna den svenska Melodifestivalen var Yohio. Det hade också varit kul om han hade vunnit för det är något som sticker ut och jag tror det hade varit bra för Sverige så jag hade Yohio lite som "favvo" i år och det var ju nära för han blev väl 2:a om inte jag minns helt fel nu. Låten tycker jag ändå är svag, men Yohio är ju en ganska ball kille på många sätt ändå.
 
 
 
 
Vad tar man med sig annars?
 
Kul var det med lite coola gubbar i år och jag gillade låten också. 
 
 
 
 
 
Ralf Gyllenhammar är ju en cool gubbe också.
 
 
 
 
Kul att Army Of Lovers var med i årets Melodifestival.
 
 
Sammanfattningsvis så tycker jag att årets Melodifestivalen hade ett ganska svagt urval av bra musik, men showen och scenframträdandet är kul att se och Melodifestvalen är ju ett bra teveprogram. Det är i alla fall lätt att motivera varför det är ok att käka pizza och ta en bärs just dom kvällarna som detta visas på teve.
 
 


Nu har jag fått mitt godis !

Nu har jag fått mitt godis levererat som jag köpte jag beställde av min granne. Hon håller väl på att fixa in cash till skolresan typ och då frågade hon mig en dag om jag ville köpa lite godis av henne.
 
Nu har jag fått detta så nu kan jag fylla mina påskägg med bla döskallar, pistoler och lejonhuvuden.


Pappa betalar !

Har varit ute och käkat lite god mat. Inte själv denna gången utan med min far. Pappa betalar och gratis är gott.
 
 


Kanske är miljonär snart !

Ska kolla om jag är miljonär !
 
 
 
 
 


Effektiv förmiddag !

Jag har fått massor gjort nu under förmiddagen.
 
1. Tränat 
2 Ärenden i Trollhättan 
3 Handlat. 
 
 
Jag har varit väldigt effektiv under denna förmiddag. Jag passar på när jag har bilen. Jag köper hem allt av sånt man behöver som kan vara lite tungt att bära hem när man inte har bil. På så sätt kan jag softa när jag är ute och handlar. Jag behöver inte ta bussen för att göra alla möjliga ärenden. Jag har tillgång till en bil ibland och jag kan få så jäkla mycket fixat på bara några timmar. Sen kan man bara fortsätta att slappa och ha det bra. 
 
 
Det finns många roliga saker på denna bil. Motorn stannar när man står still tex vid rödljus och sen när man trycker på gasen igen så startar motorn när det är dags att köra. Man behöver bara ha nyckeln till bilen i fickan så kan man öppna dörren trots att den är låst. Jag undrade också först varför  bilen larma för att bältet inte var på. Den gjorde detta för jag hade väskan i framsätet och då larmar den som om det satt någon på sätet utan bälte.
 
 
Kul bil liksom.
 


Morgonens pass avklarat.

Fördelarna med att ha bil det är att man känner sig ruskigt effektiv. Jag lämnade gymmmet för mindre än 10 minuter sedan och nu sitter jag här och skriver hemma vid datorn.
 
Det blev ett pass på gymmet nu på morgonen. Jag får se hur det blir ikväll. Kanske kör jag ett pass till redan ikväll.
 
 
Nu ska jag ta bilen som jag har och göra lite ärenden i Trollhättan. jag kommera tt hinna med hur mycket som helst idag känner jag så det är bara att blåsa på.
 
 
 
 


Lördag !

Jag ska ta bilen och "tagga" bort till gymmet. Jag får använda bilen flitigt nu när jag har en. Ska försöka ta mig och handla också. Vill köpa mycket av det som annras är tungt att bära hem.
 
Ha en bra dag !
 
 
 
 
 


Jag har slutat med grattishälsnigar.

Det verkar som många av mina fans fyller år just i mars. Jag får i alla fall många mail och kommentarer med frågan: Kan du inte säga grattis till min kompis som fylller år... Jag har fått väldigt många frågor om detta  nu under en period och det är väl kanske bäst att jag talar om då att jag har slutat göra grattishälsningar där jag sitter och säger grattis till någon i en videoblogg.
 
När jag har gjort dessa grattishälsningar som  det finns ganska många av på mina blogg har det alltid efter att jag har lagt upp en video bara "rasat" in massor av mail där alla har samma önskan om att jag ska säga grattis till någon som fyller år ännu en gång. Ibland när jag inte gör det som önskas av mig så händer det att jag får "skit" för detta. Hela grejen med detta att säga grattis vill jag därför inte fortsätta med så jag har valt att i princip sluta. Kanske gör jag ett undantag någon gång. Man ska ju aldrig stänga några dörrar helt.
 
Jag har inget emot någon rent personligt. Men jag kan ju inte sitta här och typ lägga upp massor av videobloggar var och varannan dag där jag säger grattis till ex Nisse eller Sara. När jag lägger upp en video och säger grattis så får jag lätt 25 förfrågningar till bara på några dagar. 25 förfrågningar där alla vill att jag säger grattis. Alla är ju inte såklart på samma dag heller utan det kan ju vara typ 15 olika datum som man vill ha en video publicerad på min blogg. Dessutom om jag skulle ändå lägga upp 25 videobloggar och säga grattis till 25 st olika då skulle jag kanske få typ de dubbla i min mailbox på samma tema. Jag tror dom flesta nu förstår att jag kanske inte kan göra som alla önskar jämt.
 
 
Jag blir naturligtvis otroligt glad när jag får ett mail där det står att man gillar mig och min blogg och att man är ett stort fan av min blogg och att många tyckar att jag verkar så snäll och är gullig och söt. Naturligtvis blir jag glad för detta. Men jag kan verkligen inte ändå göra allt som ni bloggläsare frågar mig om eller vill att jag ska göra. Det blir ju även en eftereffekt på allting. En grattishälsning tex blir sen till 25 förfrågningar om grattishälsningar.
 
 Så ni som sen skriver till mig och säger att ni är besvikna och tror att jag har något emot er för att jag inte gör som ni önskar så kan jag bara säga att så är det inte, men jag kan inte vara alla till lags hur gärna jag än vill. 
Det får ni ju faktiskt förstå. 
 
 
 


Har bilen hela helgen.

 
Hemma ien då efter lite jobb kan man ju säga. Vi var 3 stycken som drog ner till Landvetter för att hämta bilar. När pappa ringde och fråga så sas jag ju ja och sen ångrade jag mig lite, men nu när jag har varit iväg så ångrar jag inte det. 
 
Den bil som jag körde hem från Landvetter får jag nu behålla hela helgen och det finns ju massor av fördelar med att ha en bil till söndagkväll som inte kostar mig någonting att köra, men jag får köra med den vart jag vill. Det blev ju en gratisfika på Landvetter också för när man är ute och kör bilar på detta sättet som vi nu gjorde så får man fika och andra utgifter betalda under resans gång. Vi käkade bara några mackor, men dom var fan inte billiga för jag tror notan gick på 300 kronor. Gratis är gott brukar man ju säga.
 


Ändringar hela tiden innan det ens börjar.

 
 
 


Nu gäller det att hänga med.

Just när jag sa att jag inte hade så mycket att göra så ringer farsan och frågar om jag kan hjälpa honom med lite bilkörning mellan Vänersborg och Landvetter flygplats. Det kan jag väl göra och jag vet ju lite vad som väntar för att när man är med pappa då är det full fart och man vet egentligen aldrig vad som händer. Nu ska man köra bil, men det skulle inte förvåna mig om den bil vi ska hämta ska levereras upp till Stockholm eller nåt. Fast då får han fan köra själv!
 
Arkivbild.. 
Får se hur denna kvällen nu egentligen slutar. Det som gäller nu är att jag och pappa ska ta 1 bil härifrån och ta oss ner till Landvetter och sen ska vi köra i varsin bil tillbaka till Vänersborg, men som jag sa: Det kan ändra sig under dom närmaste timmarna, men vi får se. 
 
 
 
 


Jag gör sånt som jag tycker är kul !

Jag var och träna förut. Kunde köra i lugn och ro utan att känna någon stress eller nånting. Jag är ju ledig och känner inte att jag har så mycket att göra. Annars kan det ju vara så ibland att man känner att man har hur mycket som helst att stå i. Jag tycker det är skönt att det för en gång skull inte känns så.
 
Jag kommer nog att träna ett pass till idag. Det är väldigt roligt ju och jag käner ju inte att jag behöver få gjort så mycket annat. Jag är ju ledig från jobb och då vill jag njuta av ledigheten och göra sånt som jag tycker är kul. Träna är just nu väldigt roligt.
 
 
 
 
 
 


Dags att träna.

 Underbara lediga dagar har jag framför mig och jag ska såklart ta mig bort och träna. Det ska bli kul och jag kan träna i lugn och ro. Jag har inga tider att passa så känns det bra idag så kan jag ju vara på gymmet i så många timmar som jag själv vill. 
 
 
 
 
 Ha en bra dag !


Det får bli en dag till denna veckan.

Jag håller på nere i tvättstugan för fullt. Oj vad mycke tvätt jag hade. Det är väl alla för jag tränar mycket och då blir  det en extra hög av handuker, sockar, kalsonger och t-shirtar eftersom man slänger de i tvättkorgen direkt efter ett enda pass.
 
Jag har en dag till av arbete sen börjar min långa ledighet. Jag hade en väldigt kort dag igår. Arbetsdagen blev inte riktigt som den var planerad från början och så kan det också vara ibland i detta yrket. Får se hur det går och känns idag. Håller man sig lugn och avspänd så löser sig de mesta. Snart får jag helg i alla fall och då löser sig allt till det bästa.
 
Full fart mot helgen redan idag. Fast inte med bussen då såklart. Där måste man ju alltid tänka på att köra försiktigt.
 
Bilder från igår.
 
 
 
 


Snart arbete.

Ska snart iväg och jobba. Jag har haft en bra dag tycker jag med mycket slappa, lite träning och jag har också kunnat äta god mat i lugn och ro. Det har varit en bra dag med bara ett enda fel: Det är snö och för kallt ute. 
 
 
 
Nu ska jag bara avsluta dagen med att jobba ett kort arbetspass. Sen är det bara en dag kvar av arbete och sen får jag en lång ledig helg (fre -måndag) Känns väldigt bra för jag känner mig inte ens trött efter denna veckans 2 arbetsdagar trots att dom var ganska tuffa. Nu har jag ganska lugna 2 dagar kvar så det är bara att jobba dom och känna hur "soft" det då är att köra buss och sen kan man "softa" i 4 dagar utan att ens behöva tänka på att bussen är blå.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Sonja är alltid lika rolig

 Sonja Abrahamsson är alltid så rolig. Här funderar hon över träning och sånt. Det ligger ganska mycket i vad hon säger. 
 
 


Kort pass som kändes bra.

Skönt att få träna lite. Kändes ganska bra även om jag inte körde så mycket eller länge.
 
 
 
 
Jag vill orka träna mycket under mina lediga dagar som jag snart har. Kändes därför rätt att ta de mer lugnt nu. Dessutom vill jag ha mycket tid till att slappa i amssagestolen och på annat sätt ta de lugnt inna det är dags att jobba ikväll.
 
 
 


Får lägga in allt igen.

Jag har på något sätt lyckats radera alla mina kontakter i telefonboken. Hur är det ens möjligt att det händer utan att jag vet om det? 
 
Det är väl ingen katastrof, men man blir ju ändå irriterad. Jag måste ju lägga in allt igen känner jag  och det tar ju ändå ganska lång tid. Kanske bättre att bara skita i det nu och lägga in allt eftersom....
 


Ska ta mig ut i snöyran och in igen.

Godmorgon ! 
 
Skönt att sova riktigt länge idag. Jag börjar inte joba förrän ikväll så jag har ändå gott om tid till att göra annat. 
 
Nu ska jag ta mig ut i snöyran  och ta mig bort till gymmet.  Man behöver framförallt komma dit bort så att man tänker på något annat än vardaglig "trökgöra",  jobb och de gnäll som jag ibland måste stå ute med från en del bloggläsare och andra människor. Lite skit får man ta och mycket skit kan man ta, men man behöver ju inte bry sig så mycket, och det gör jag inte heller.
 
När man är på gymmet är det väldigt enkelt att stänga av allt som inte har med träning att göra. Det är ytterligare ett sätt att rensa skallen lite. Promenader eller "POWERWALK" kan vara ett annat sätt, men nu är det ju snö och minusgrader så vem fan vill gå en längre promenad då eller ens vara ute i 30 minuter? Inte jag i alla fall ! Jag står hellre inne i värmen och svettas i några timmar. Lyfter hantlar  och mycket annat,
 
 


Lärde mig av gårdagens misstag.

Igår när jag gick till jobbet var det soligt och fint ute. Plusgrader gjorde att jag struntade i mössa och vantar. När jag sen skulle gå hem på kvällen så hade jag ju såklart inte mössa och vantar med mig   Det var ju minusgrader när jag gick hem på kvällen och därför skitkallt om öronen. Det misstaget gjorde jag inte om ikväll att vara utan mössa och vantar när det var dags att gå hem på kvällen.
 
Väldigt dålig bild här. Förlåt för det.
 
Nu hade jag de med mig och det var så skönt att ta på sig vantar och dra mössan över öronen. Jag lärde mig något av gårdagens misstag. 
 
 


Kallt ute och problem inne !

 
 
 


Våren är väl här ?

Är våren här snart? Kanske inte ? När jag var lite längtade jag efter vinter när det var sommar och var det vinter ville jag ha sommar. Allt skulle vara tvärsom hela tiden och man var aldrig nöjd med den årstid som man hade att njuta av.
 
Skulle man dra till ett "varmt" land när det är vinter här  så får man ju den där sommarvärmen när man vill ha den. Nu när jag inte är så liten längre vill jag ha värme året runt. Jag inser att jag inte kan få detta om jag inte åker bort under vintern, men jag borde väl kunna få vår nu när det bara var några veckor sedan det nästan var sommarvärme här i Vänersborg.
 
Jag kollade precis hur kallt det har varit i natt. 8 minusgrader och det är kallt nu också, typ 7 minusgrader. Det sägs att det kommer att bli snö redan i morgon, suck
 
 
Förra veckan: Minns jag att det var förhållandevis ganska varmt.
Just nu: 7 grader kallt.
I morgon:  Det sägs att snön är på väg och va fan ska det vara bra för? Jag vill ha vår nu där man kan känna att det närmar sig sommar och inte tvärtom. Vår som övergår i vinter och evig längtan till sommaren. Varför ska det vara så?
 
 
Så vad ska man göra en dag som denna? Jag ska tvätta under förmiddagen och mycket mer tror jag inte jag bryr mig om. Jag har tänkt att laga lite lunch själv idag också. Det  blir ju något som går snabbt att "slänga" ihop.  I eftermiddag har jag jobb igen.  Även om jag inte tänker göra så mycket idag så har man ändå att göra hela dagen. 
HMMM... 
 


Allt är inte logiskt i detta yrket.

Elly:
 
Tycker du inte det är skönt med korta raster så kommer du hem snabbare??
 
 
 Det är inte alltid som man har en kortare arbetsdag bara för att man har en kortare rast. Allting är inte alltid logiskt i detta yrket som jag jobbar med. Idag tex hade jag en arbetsdag där arbetstiden var över 9 timmar, men rasten var bara 30 minuter lång. Ibland kan man ha en ganska kort arbetsdag, men ändå ha en längre rast. Jag har gärna 60 minuter långa raster. Det tycker jag är optimalt 
 
 
Man kan ju heller inte välja själv om man vill jobba in rasten och sen gå hem tidigare som man kanske kan göra på vissa andra jobb. Jag måste ju köra på dom tider som står mitt pass och också ta rast enligt utsatt tid. Bussen går ju på en tidtabell så jag kan ju inte riktigt göra som jag vill med mina arbetstider.
 
Men visst är det skönt när man slutar för dagen och får gå hem och har man en kort dag så känns ju inte det fel heller. 
 


Tuff dag - Söligt med apelsin.

 
Ganska tuff arbetsdag. Kort rast, men ändå ganska lång dag. Det känns när man kommer hem. Det gäller att hålla sig cool bakom ratten. .
 
 
Idag var jag lite nyttig och käkade frukt på min rast. Fasen vad apelsin är söligt att äta!!
 
 
 
 
 


4 dagar jobb och 4 dagar ledigt !

Nu är det snart dags att "tagga" till jobbet. Det kan bli en ganska tuff dag idag. Inte så lång rast har jag heller så det blir till att bita ihop och köra på.
 
Jag glädjer mig åt att jag bara har 4 dagar av jobb denna veckan. Sen är jag ledig 4 dagar En riktigt lång helg har jag att se framemot. Det känns inte fel!
 
Jag har varit ute och hämtat lite mat. Idag blev det pasta med kycklingsås.
 
Det är fint vårväder och man kan inte tro den prognos jag har sett att det ska bli hur kallt som helst och snö. Det hoppas jag verkligen inte kommer att hända för jag avskyr snö och kyla. Jag gissar att risken är ganska stor att jag flyr Sverige då om jag nu måste uppleva mera vinter. Budget spricker då och katastrofen är ett faktum. Ingen mer jävla snö tack !
 
 


Man mår bra efter träning !

 
Har varit och tränat . Jag körde mycket kondition. Säkert över en mil om man räknar allt totalt. En perfekt start på morgonen och nu hoppas jag att jag är positiv hela dagen. Fast lite irriterad kommer jag säkert ändå att bli på något idag. Eller jag har redan stört mig på en del idag så jag håller balans mellan positivt tänkande och saker som jag irriterar mig på.  
 
 Jag är nöjd med att jag tränar så mycket som jag gör. Jag blir alltid mer än nöjd efter träningen och dessutom mår man väldigt bra.  
 
 
 
 Nu ska jag gå ut och hämta lite mat. Man behöver fylla på med energi så man orkar jobba idag också. Det är ju en annan form av träningspass fast man sitter still. Ändå blir man helt mörbultad i kroppen efteråt.
 


Startar med gym igen !

God morrgon!
 
Jag ska ta mig bort till gymmet nu direkt på morgonen. Hiner egentligen inte sitta här och blogga, men jag gör detta ändå för jag är ju bloggare liksom Har jag blivit beroende nu när det första jag funderar på när jag vaknar är gymmet? Jag funderar på hur jag ska hinna med detta före jobbet och allt annat som jag har att göra idag.
 
 
I morgon har jag tvätten från klockan 08:00 på morgonen och sen jobb på eftermiddagen. Jag kanske kan ta mig ut på en PW, men gymmet är nog inte att tänka på. Men nu kör vi igen !!!
 
 
Ha en bra dag !
 


Denna söndag.

Skön dag och en bra söndag har det varit. Jag har tränat och det kändes bra. I morgon kör vi igen!! Jag har även lagat min mat själv idag. Jag kokade riset själv i alla fall. Nu kväll blev det några stekta ägg. Inget var ju så märkvärdigt, men jag lagade i alla fall min mat idag. Jag har även städat och gjort fint på toaletten. Det var tex stopp i handfatet så jag fick gå ner på knä och skruva loss röret som vattnet rinner ner i och sen "pilla" rent där under. Nu rinner vattnet ner ett tag till utan att man behöver göra något. 
 
Vad mer har jag gjort idag?
 
Jag har kollat lite på playkanalerna som finns på nätet. Det är så bra att dom finns för jag tycker jag missar så mycket på tv flera gånger i veckan  som jag gärna vill se och då är dom där play kanalerna guld värda som finns på nätet. 
 
Jag har också kollat dom bloggar som jag regelbundet brukar följa. Nu har jag inte kollat bloggar på ett tag och jag märker att många av dom som jag har följt i flera år nu har slutat blogga helt när jag idag har klickat runt på olika bloggar som jag brukar gå in på lite då och då. Jag märkte av det redan för några månadersen att många började lägga av  och nu ser jag igen att ännu fler som har slutat av dom jag har följt. Jag har en lång lista på bloggar som jag följer. Några följer man väl mer än andra fast alla på listan är jag inne på  ganska regelbundet ändå. På listan hade jag väl som mest kanske 100 st olika bloggar. Nu är det nere på under 50 st och det är dom senaste månaderna nu som jag har tagit bort ganska många bloggar från min "lista" pga att dom helt enkelt inte existerar längre. Lite tråkigt att så många slutar helt med bloggande.
 
 


Kör på och har kul !

Jag har tränat bra hela helgen och jag är så nöjd för detta. Jag känner mig pigg, fräsch och är full av energi. Det roliga är att jag bara vill träna mer och mer, men jag känner också att jag har balans mellan träningen och vila. Jag kör inte för mycket. Kanske kan jag känna att jag ibland kör för lite, men jag mår bra och jag tycker att jag hela tiden blir både snabbare och starkare. At det känns som jag tränar för lite ibland beror väl säkert på att jag tycker attdet är så roligt och vill därför bara köra mer och mer fast man har ju ibland annat man måste göra också, jobba tex.. 
 
Jag har lite grann hittat tillbaka till den känslan jag hade när jag spelade pingis. Då planerade man sina dagar efter pingisen. Jag kan naturligtvis inte riktigt jämföra då och nu. Jag tränar absolut inte lika mycket nu som då, men kanske kör jag smartare nu och jag tror nog jag vet mer idag hur jag ska sköta kroppen. Man ska ju träna för att må bra och slippa få ont. Man vill slippa skador, värk och andra problem. Det gäller att hela tiden hitta balansen i allt så man mår bra och trivs med livet. Det enda livet man har. 
 
Jag har mycket kvar att lära när det gäller träning och hur man sköter kroppen. Men jag känner att jag mår bra och att detta är hur roligt som helst att hålla på med. Jag tröttnar inte och känner ingen ångest innan jag ska träna över att ta mig bort till gymmet. Allt känns bara hur bra som helst! Jag tränar för livet liksom. Allt går ut på att må bra och förbygga skador, värk och andra problem som kan uppstå om man inte tränar. Det är bara att köra på och se till att ha kul när man tränar.  
 
 
 
 


Morgonens träning !

Gick upp ganska tididgt för att träna bort den pizza och pilsner som jag drog i mig igår kväll. Det var litye tungt den första timmen på gymmet.  I början´blev jag fan orolig och funderade på om jag överhuvudtaget skulle orka 5 minuter av träning idag. Men sen efter en timme så släppte allt och då kändes det bra. Jag kanske behöver en timme nu mera för att komma igång ordentligt? Eller så var det bara så det kändes idag. 
 
Jag är lite sugen på att gå bort ikväll också, men vi får se hur det blir. Jag har ju faktiskt en del annat att göra också. Sitta i massagestolen och blogga tex..
 
 
 


Söndag !

Godmorgon !
 
Jag ska även denna dag börja dagen med gym. More Power liksom.
 
 
Dags att ta sig bort! Väskan är packat och jag känner mig grymt "pepp" inför ännu ett pass. Precis som det ska vara. Nu kör vi!!
 
Ha en trevlig dag !
 
 
 


Så blir det.

 
 
 
 
 
 
 
Har suttit här hemma ikväll och kollat på Melodifestivalen och Robin Stjernberg "sopade" hem hela tävlingen. Det trodde inte jag och jag tror inte många andra inkl han själv trodde detta heller. Jag gissade att Yohio skulle ta vina ikväll.  
 
Jag har haft en bra kväll med Melodifestivalen, bärs och pizza denna lördag också.
 
 
 


Jag hoppas på Ravaillacz ikväll.

Det är final i Melodifestivalen ikväll. Vem vinner ? Blir det någon av alla män eller kan den enda kvinnan ta detta?
 
Själv skulle jag tycka att det vore ganska kul om Ravaillacz tar hem detta. Tommy Körberg har ju i någon intervju sagt att vinner dom så måste hela gänget bytas ut för dom har inte tid med detta. Jag funderar ju på varför dom då ställde upp från första början? Är man inte med i en tävling för att vinna? Det kanske inte är riktigt så när man tävlar i musik?  Dom som alla andra kanske inte räknar med att vinna, men just därför tycker jag att det skulle vara kul om dom ändå gjorde detta. Jag tror nämligen inte att dom får dra sig ur om dom skulle vinna. Det kommer aldrig SVT att godkänna liksom. Alla deltagare har säkert skrivit på något kontrakt av något slag och jag gissar att det typ står  där att man inte bara får dra sig ur hur som helst. Dessutom sjunger dom ju låten på ett "marknadsföringssätt": "Rösta på oss ge oss er poäng" så det blir ju lite motsägelsefullt att sen säga att man inte vill vinna. Därför skulle jag tycka att detta skulle vara det roligaste som kan hända om Ravaillacz vinner ikväll.
 
 
 


Väntar på godis och melodifestivalen !

Tänk att det snart är påsk. Jag fick precis se att påskhelgen faller redan in den sista helgen i denna månaden. Oj vad tiden går fort! Det var ju inte längesen det var jul känns det som.  Våren närmar sig och samtidigt är det snart påsk. Man blir nästan lite stressad
 
 
Brukar ni påskpynta? Jag gör väl inte så mycket, men jag har lite gula servetter och  några påskägg som jag ska fylla med godis. Jag väntar på lite godis för jag har köpt av grannen som bor under mig. Hon ringde på min dörr någon dag förra veckan och frågade om jag ville hjälpa henne att få ihop pengar till hennes klassresa. Jag köpte då lite godis som jag nu väntar på att få levererat så jag sen kan lägga detta godis i mina påskägg. 
 
 
 
Annars är allt bra. Solen skiner och jag har ätit lite god mat även denna dag.
 
 
 
 
Allt känns avspänt och lugnt. Ikväll blir det säkert en pizza och öl framför melodifestivalen på tv. Pizza, öl och melodifestivalen har ju nästan blivit en tradition redan. Det kanske är tur att denna tävling nu är över efter denna kväll? Jag måste ju tänka  på min hälsa liksom. Fast det är ju viktigt att man unnar sig god mat också annars mår i alla fall jag inte bra. Pizza och bärs får det därför bli ibland, för mitt eget bästa.
 


Inte lika hårt som i går.

Igår körde jag ju ett ganska hårt och tufft pass. Idag blev det ett mycket lättare pass där jag tog det ganska lugnt. Men nu känns det bra i alla fall och jag är nöjd även med detta passet. Det känns ju ionte jobbigt eller tråkigt. Det är bra fart i kroppen nu och då är det alltid roligt att träna.
 
 


Träna igen !

Vaknade redan klockan 06:00 i morse och jag fick en tanke att jag skulle ta mig bort till gymmet redan vid den tiden. Fast kudden kändes ganska skön och jag hade inga större problem med att somna om. 
 
Jag ska ta mig bort nu istället. Känner mig grymt "taggad" så nu är det bara att köra på igen. 
 
 
Ha en bra dag !
 


Kvällen - Återvinningskassen

 
 
Jag har diskat och vikt tvätt ikväll. Man slötittar lite på tv, tar hand om Mimmi och käkar god frukt som jag också såklart matar min fågel med. Allt är lugnt och jag mår bra.  Jag var ute och handlade lite förut och gick då såklart på reklamen att om man köper 2 produkter (denna gången var det yogurt)  från ett företag så får man en miljövänlig återvinningskasse på köpet. 
 
Jag blir alltid lite kär i sådana kassar så skulle jag behöva köpa 10 produkter från ett företag så hade jag säkert gjort detta bara för att få 1 miljövänlig kasse som i alla fall är väldigt bra att ha när man går och handlar. Jag har också några gånger varit med om att plast eller papperskassar har gått sönder när jag går hem med min mat, men  dom miljövänliga återvinningskassarna håller i alltid.  man behöver aldrig gå där och vara orolig för att kassen ska gå sönder och det är värt ganska mycket rent mentalt och man riskerar inte känna sig pinsam. Ser någon när ens kasse går sönder och man står där med massor av mat som man kanske inte kan få med sig hem då är det ingen rolig situation att vara i. I love den miljövänliga återvinningskassen. 
 


Man vill ju ha det man betalar för.

 
 


En fråga om pizza och pizzeria !

 
Robert:
Hej! 
Vad heter pizzan och var kan man få tag på den i Vänersborg?
 
 
Jag köpte den pizzan på Pizzeria Napoli och pizzan heter Uddevalla. Jag har för mig att de var köttfärs, kebabkött, skinka och kebabsås på just denna pizzan. Alla öl den lördagen gör ju att man lätt glömmer så jag är inte säker. Men vad pizzerian och den pizza jag beställde heter är jag säker på i alla fall.
 
 
 


Morgonens fundering !

Kollade en sk papperskorg på gymmet idag. I den fick man bara kasta vanligt skräp. Vad är vanligt skräp och vad är ovanligt skräp??
 
 
Morgones fundering !!! Känner att det är jäkligt viktigt att jag kommer på svaret annars går jag och tänker på detta hela dagen.  Jag kanske inte ens kommer att kunna sova i natt om jag inte kommer på vad skillnaden är mellan vanligt och ovanligt skräp.. 
 
 


Stenhårt och tufft pass idag !

Har varit och kört ett pass på gymmet idag. Jag körde stenhårt och tufft. Det kändes tufft mot slutet, men jag gav inte upp. Jag bestämde mig för att orka med allt som jag hade tänkt mig från början och ta mig igenom passet även om jag blir för trött. 
 
Så tufft som jag körde denna morgon klarar jag naturligtvis inte varje gång. Det är inte så smart heller att köra sig helt slut varje gång man är på gymmet för jag vill ju orka träna flera gånger i veckan eller så ofta som möjligt.
 
Men idag kändes det rätt att köra ett riktigt hårt pass som låg på gränsen till vad jag klarar. Nu så här efteråt känns det bara toppen att ha haft en riktigt "powerstart" på denna fredag.
 
 
 
 
 
 


Bara scandal på internationella kvinnodagen.

IDAG ÄR DET INTERNATIONELLA KVINNODAGEN. DESSUTOM ÄR DET FREDAG OCH DÅ ÄR DET MÅNGA SOM GÅR PÅ PARTY. VARFÖR INTE GÖRA DET MED VÄRLDENS SNYGGASTE TJEJER PÅ SJÄLVASTE INTERNATIONELLA KVINNODAGEN.
 
LJUDET HÄR ÄR VÄL INTE DET BÄSTA, MEN ALLA SCANDALBEAUTIES ÄR I ALLA FALL VÄLDIGT SNYGGA KVINNOR.
 
 
 


Freeeedag !!

Idag är det fredag, WOW! Skönt att solen skiner redan nu klockan 07:30 på morgonen. Jag tänkte för en sekund att jag skulle ta mig ut på en PW men det får räcka med den promenaden man gör till gymmet. Dit ska jag ta mig nu och köra lite skön morgonträning. Jag har lovat mig själv att köra fredag, lördag, söndag och måndag nu. Då är det bara att packa väskan nu direkt och ta sig bort för lite gym. 
 
Jag känner mig lite mörbultad i kroppen och mer massage skulle jag nog behöva. Fast nu fåtr det bli träning och sen kommer allt att kännas mycket bättre och då sätter man lite extra guldkant på tillvaron genom att sitta i skön massagestol. Eller så tar man och kör PW ute i den fina vårsolen som visar sig just nu. 
 
 
Nu kan det väl inte komma mer snö förrän nästa vinter? Jag hoppas det blir bara skön vår nu och underbar sommar sen. 
 
Ha en trevlig dag !
 


Ledigt nu och en behaglig månad väntar.

Det är skönt att man nu är ledig i 3 dagar. Jag är helt slut och det beror väl delvis på att man vet att nu har har man jobbat färdigt för denna veckan. Man slappnar liksom av på ett annat sätt när man vet att man inte ska jobba på några dagar. Man släpper på en och annan rutin och så snurrar det lite extra i huvudet eftersom de mesta av allt man gör är spontant och inte alls planerat. Det är väl så jag funkar typ när jag vet att jag blir lite extra ledig och inte behöver bry mig om tider och annat på ett tag.
 
 
 
 
Även min andra ledighetsansökan gick igenom. Så när jag blir ledig nästa helg då får jag 4 dagar i rad av ledighet. Nu har jag 3, men nästa vecka kan jag sova ut eftersom jag jobbar eftermiddag. Nu känns det bra. Jag har en månad nu av bara "bra" veckor av arbete kombinerat med mycket ledighet. Man skriver en och annan ledighetsansökan som tar max 5 minuter att fylla i och sen får man lite extra ledigt bara för det. 
 
 
Ha en trevlig helg !
 


Söker ledigt igen.

 
Jag har sökt ledigt igen. Jag tar ledigt lite här och där och kombinerar med min ordinarie ledighet. Det blir någon extra dag och man får helt plötsligt en ganska behaglig vecka då genom att ta bort någon dag och få lång skön samanhängade ledighet. 
 
De finns ingen anledning att spara på massa komptid och tänka att jag kanske behöver ledigt längre fram. Det ordnar sig liksom alltid ändå och man samlar ju hela tiden på sig ny kompledighet och dessutom har man ju 5 veckor av semster också att ta ut. Jobba är inte allt och det är ju viktigt att man mår bra också. Får jag ledigt denna gången också då känner jag att jag kommer att ha många dagar den närmsta månaden av bra arbetspass och även mycket ledighet. Det gäller inte bara att ha de bra, man ska ha de så bra som möjligt !
 


Lugn och ta de mesta med ro.

Jag försöker hela tiden i alla lägen vara lugn och avspänd. Jag tänker på de ofta och jag får det ofta bekräftat för mig själv att de är bättre att ta de lugnt, vara avspänd och ta de mesta med ro. Det är inte alltid så lätt för man har ju ofta bråttom till något. Man har tider attt passa och man vill ofta hinna med så mycket som möjligt på väldigt kort tid. 
 
Men man ska verkligen värdera lugnet ändå. Min erfarenhet är att man kan ha mycket att göra och ändå hinna med utan att stressa eller skynda sig. Man missar ofta något bara för att man stressar eller har för bråttom och jag tycker aldrig att jag hinner med mer under en dag för att jag skyndar mig. Jag mår bara dåligt över de och blir extra trött tack vare att jag försöker skynda mig och hinna med så mycket som möjligt, på kortast möjliga tid. Man blir lätt slarvig och man kanske måste gå tillbaka och göra om. Det kanske då bara tar längre tid än vad de gör om man tar de lugnt.
 
Jag befinner mig ju många timmar i veckan ute i trafiken. Där ser man väldigt många som är sressade och har bråttom. Jag är ganska säker på att dom som ofta kör för fort gör det för att dom har bråttom till något. Man har tider att passa. Man ska till jobbet och innan ska man kanske lämna barn på dagis eller få iväg dom till skolan. man ska till träning och när man är klar vill man snabbt hem igen för man vill se något på tv. De finns alla möjliga anledningar till varför man har bråttom.  Man så bråttom så man har helt enkelt inte tid att köra bil försiktigt för man ska alltid hinna till något annat.
 
Om man skulle åka fast för fortkörning, får böta och till och med bli av med körkortet eller vara inblandad i en trafikolycka pga av att man har för bråttom då tror jag ingen tycker sen att det var värt att köra för fort. Tycker man att man aldrig hinner ta de lugnt i trafiken då ska man nog fundera lite på hur ens liv ser ut och kanske försöka ändra på något för att just få mer tid till att tex ta sig från punkt A till B. 
 
Jag kör som sagt va massor av timmmar i veckan ute på vägarna och jag går ju efter tider hela tiden. Det är lätt att bli stressad över alla dessa tider överallt, men jag har faktiskt lärt mig att de hjälper inte att ha för bråttom och försöka komma i kapp tiden genom att gasa på. Det blir bara värre och man riskerar för mycket och då blir jag nog hellre sen om jag måste välja. Det handlar ofta bara om någon, kanske några minuter och inte mer. 
 
Jag väljer ofta att ta de mesta med ro. Det kommer en dag i morgon också. Det finns ganska mycket i en ens liv som kan vänta till nästa dag och man kan ju också tänka på att tiden går lika fort oavsett om du stressar eller inte. Man bör verkligen fundera kring vad som är viktigt just nu och inte glömma att ta de lugnt, ge sig själv den där tiden till vila och avkoppling och försöka se till att man har gott om tid på sig att göra saker. Jag vet i alla fall att jag mår bäst av att ta det lugnt, känna fullständig avspändhet och ta de mesta med ro. Jag vill alltid må så bra som möjligt och det är omöjligt för mig må bra om jag samtidigt stressar och har bråttom under stora delar av min vakna tid. 
 


Middag och dessert !

Det blev en middag efter jobbet idag. Rasterna som jag hade idag medgav inte riktigt någon tid för lunch så jag väntade med mat till lite senare och slog då till på både middag ocg dessert.
 
 
 


Onsdag

God morgon!

Jag jobbar på som vanligt. Snart ska jag ha en skitlång rast. Sen ut och köra några timmar igen innan jag får gå hem. Allt är bra för jag har sovit gott i natt vaknat pigg och utvilad. Jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på ikväll. Kanske blir det en god middag eller så kanske jag går och tränar. Kan ju ta middagen efter träningen eller så käkar jag kanske lite god frukt eller nåt. Vi får se hur de blir med allt, men jag får jobba lite först. Ha en bra dag!
KramDe bästa med havregrynsgröt !

Har fått ganska mycket gjort under kvällen. Jag har städat och tvättat framförallt. Känns alltid bra när man får gjort lite av dom ständoigt återkommande jobben.
 
Till kvällsmål idag blev de lite havregrynsgröt. 
 
 
 
De bästa med havregrynsgröt!
 
Havregrynsgröt går snabbt att laga till och det är gott att äta. Dessutom är det ju bra för kroppen.
 
 
 


När man blir gammal.

 
 


Helst inte offentlig toalett tycker Sonja.

Att kissa i naturen kostar inget. Fast bor man i stan och kissar ute kan man ju få böta. Ska man gå på offentlig toalett då kostar det pengar. Här säger Sonja vad hon tycker. 
 
Lyssna: Om man inte absolut vill, förstås


Övertid jobbar man ibland.

 
Det är alltid så skönt att komma hem från jobb. Jag tar alltid av mig uniformen direkt och går sen i något mer bekvämt här hemma.
 
Jag hade en väldigt lugn arbetsdag. Det var inte ens stressigt under rusningen. Fast jag fick ändå jobba över lite. Det gör jag kganska ofta nu sen vi började med nytt schema i December förra året. De är vissa pass där man aldrig hinner med på ordinarie tid och då är det ju bara att jobba över. Det är ju svårt att batra ställa bussen vid någon hållplats och gå hem bara för att tiden är ute. Det går ju liksom inyte utan man måste ju köra bussen till garaget liksom och då blir det ofta lite övertid som sagt va.
 
Jag lämnade ju in en ledighetsansökan också och jag får ledigt nu opå fredag. Det kändes nästan direkt när jag lämnade lappen till min chef att det inte vara några problem med att få ledigt. Rätt skönt och jag tror jag ska kolla upp lite fler dagar här och där. Vissa perioder är tuffa med mycket jobb och långa dagar. Då är det nog bra att bara bryta av och ta ledigt själv istället för att vänta tills den ordinarie  ledigheteten infaller. 
 
 
 


Ny vecka.

Vaken igen och jag ska ta mig iväg och jobba. Känner mig ganska trött och jag har lite ont både här och där. Träningsvärk i benen, ont i magen och huvudet. Är man trött så känner man ju efter lite extra också.
 
Jag har sovit bra i alla fall och när man väl har satt sig i en buss så brukar man inte fundera så mycket på hur man mår. Då har man ju alla dessa tider och mycket annat att tänka på så man tänker inte så mycket mer än att man ska ta sig från punkt A till B och säkert också tillbaka igen. Man kommer tex att se Trollhättans järvägsstation några gånger när man sitter där i bussen och kollar ut genom rutan. 
 
 
Ha en trevlig dag !
 


Söker ledigt.

 
 
 


Lite träning idag med.

Har varit och tränat lite. Allt kändes  bra och roligt har man. 
 
 
 
 
 
 
 
 


Solig söndag !

Jag sitter och slappar i massagestolen. Jag har kolat lite på vasaloppet. Åkarna kämpar på i spåret och dricker blåbärssoppa Säkert drar dom ner byxorna ibland också för att sen sätta sig och skita med skidorna på.
 
Jag har såklart kollat lite på SM i pingis också på webben. Jag har en avspänd och bra söndag. Lite senare får det bli träning på gymmet. Egentligen skulle man kanske ta en promenad eller PW ute i solen. Det är ju jätte fint väder ute. Fast jag känner mer för gym och nu när jag är igång så bra och känner att jag orkar köra hur många timmar som helst då vill man ju såklart bara hänga på gymmet.
 


Har någon människa varit på månen?

När jag var liten var jag väldigt fascinerad av rymden, astronauter och månfärder. Jag minns att jag kollade ganska mycket teveprogram som handlade om rymden och sånt. Jag tror inte jag förstod så mycket, men de var ändå mycket som fascinerande på något sätt. Månlandningen var jag mest intresserad av även om dom 6 månlandningarna som har gjorts (eller inte) ägde rum innan jag ens var påtänkt.
 
Det finns ju dom som påstår att människan aldrig har varit på månen. Man säger att allt ihop är en bluff. Om det på något sätt skulle komma fram att detta faktiskt är en bluff och att man då kan vara hundra procent säker på att alltihop var inspelat som en film, då skulle jag bli grymt besviken. Eftersom jag var så fascinerad när jag var liten av att människan kunde landa på månen och sen ta sig hela vägen tillbaka till jorden igen så skulle jag ju defentivt känna mig både besviken och lurad. Jag vill fortfarande tro att månladningarna var på riktigt.
 
Det är ändå mycket som talar för att detta var och är en bluff. Det är ju bara att titta på alla bilder och filmklipp som finns om dom olika månlandningarna. Fast jag tycker ändå det låter konstigt om inte en sån här sak skulle ha läckt ut av någon som i så fall visste att detta var påhittat. Någon av alla dom astronauter som åkte till månen tex. Om de nu var så? Ibland vet man inte vad som är verkligehet eller fantasi. Här är ett bra program om konspirationsteorin. Kolla och avgör själva. 
 
 
 


Kvällens tankar och nattbilder.

 I morgon kommer man väl känna sig som vanligt igen. Dagen efter ett nattarbete kräver kroppen tid för omställning och man måste ge den denna tid annars tror jag att det lätt kan gå åt helvete om man säger så. Man kan aldrig lura kroppen. Den säger ifrån förr eller senare så känner man att man ska ta de lugnt då ska man nog göra detta. För sitt eget bästa. Alla kanske inte kan koppla av för man har liksom full upp och det kan ju såklart vara ett bekymmer eller problem då att ge kroppen den vila den behöver.
 
Jag har funderat lite ikväll på dom bekymmer som jag tycker att jag har, men jag känner mig ganska fånig som ens kan kalla dom bekymmer jag har för bekymmer. Jag har den senaste tiden haft vänner och kollegor som har öppnat sig på ett eller annat sätt för mig. Många har berättat om  bekymmer och problem som jag inser är hundra gånger jobbigare problem än dom som jag själv har och kallar för bekymmer eller problem. 
 
Jag inser ofta att även om jag tycker att mycket känns tufft och jobbigt för mig själv så har jag det ändå väldigt bra och det är jag tacksam för. Det jag kallar för bekymmer och som är jobbigt i mitt liv det är att jag inser att det kommer att ta lång tid för mig att förevrkliga mina drömmar. Det kan vara något som känns lite tufft att kämpa på med. Fast jämför man med vad jag har fått höra av vänner och kollegor den senaste tiden så skäms jag nästan för att säga att jag tycker det är jobbigt att jag tex inte kan spara så mycket pengar som jag vill. Jag sparar i alla fall mycket, men ska jag spara mer då får man ju inget drägligt liv. 
 
 
De kan naturligtvis finnas andra saker som kan vara jobbiga också, men jag har den senaste tiden varit bra på att ta bort negativa tankar och bara se till allt som är bra. Men visst kan jag känna att de är tufft att jobba på eller att jag har lite ont i ryggen eller känner mig väldigt trött bara. Men även dessa bekymmer känns nästan löjliga att ens kalla för bekymmer när jag nu den senaste tiden har hört om så mycket "laster" som andra människor går och bär på. Det får mig ändå att ännu en gång inse att man ska vara tacksam för det lilla man har och för att dom enda bekymren som man går och bär kanske inte är så tuffa egentligen.
 
 Avslutar med några nattbilder från Vänersborg.
 
 


Lördagskväll !

Hoppas ni har en mysig lördagkväll. Själv har jag käkat en pizza och druckit en god kall öl.
 
 
Jag sitter naturligtvis också och kollar melodifestivalen. Avspänd och mysig lördagskväll.
 


Dagen efter nattjobb.

 


Kan bli förbannad för att jag inte har ägg !

 
 
Jag har varit ute lite och hämtat mat. Ibland kan detta kännas lite jobbigt också. Snart får man väl sluta äta helt och hållet för jag vill inte laga mat och jag vill snart inte hämta mat. Vad gör man då?
 
Egentligen är de väl så att det känns ofta som det blir ett jäkla springade när man ska ut för att hitta något att äta och hem igen. Jag borde nog försöka har mer mat hemma som går ganska lätt och slänga ihop. Det finns ju ganska mycket som man kan fixa i till på några minuter och det smakar bra de med. 
 
Jag slutar nog aldrig äta ute  men ibland svär jag här hemma över att jag tex inte ens har en låda ägg i kylskåpet. 
 
Det skulle nog inte vara fel att ändå ha lite av sån mat som är lätt att bara slänga ihop för ibland är man trött på att springa ut bara för att få mat. På något sätt känns man som en stenåldersman som ska ut och jaga för att överleva. 
 
 
 
 


Sista gången alla tre spelar SM.

 http://pingiskarlskrona.se/
 
Pingis TV
 


Dannebloggen stay strong!

Nu får jag ta helg också. Jag har jobbat kvällen och natten så nu är det skönt att vara hemma igen. Ganska lugnt att köra tycker jag. 
 
Något som alltid händer just på nattbussen när jag kör är att folk frågar mig om min blogg eller säger tja Danne när dom kliver på bussen. Jag tror inte jag har kört en enda nattbuss sedan 2009 där detta inte har hänt att jag har fått höra från passagerare att dom läser min blogg eller att dom bara vet vem jag är för att jag har en blogg. Jag tycker det är ganska roligt och har inga problem med detta. Konstigt bara att detta alltid händer nöär jag kör nattbussen. Spelar ingen roll om jag bara har en person som åker på hela natten. Kör jag nattbuss då får jag alltid höra att man läser min Danneblogg. 
 
 


Träna som fan och ha kul !

Har varit och tränat och det kändes bra. Saker som var jobbiga att göra tidigare går hur lätt som helst nu. Det är en skön känsla när man nu  känner att man orkar mer och blir snabbare. Mycket annat känns ganska tufft i mitt liv just nu, men träningen går väldigt bra och när jag är på gymmet så är det lätt att bara koppla bort alla bekymmer man har och bara tänka hur förbannat kul det är att träna. Jag löser ju ändå inga av dom bekymmer som jag har när jag är på gymmet. Så det är ju bara att släppa och istället träna som fan och ha kul.
 
 


Ljust hår igen.

 
 
Det har varit full fart hela förmiddagen och fram till nu. Jag var förbi jobbet en sväng och där lämnade ett papper som jag tyckte var viktigt att lämna innan helgen. Sen har jag varit hos frisören också  så nu är man framförallt ljus i håret igen. 
 
 
Ikväll ska man jobba igen, men sen får jag ledigt lördag och söndag. Det ska bli skönt.
 
 


Svår fråga.

 
Elmer:
 
Tjenixen Danne! 
Vem har högst status, en busschaufför som kör mitt i stan, en busschaufför som kör expressbussar, eller en chaufför som kör chrterresor? 
Hoppas du svarar !:)
 
 Jag vet inte riktigt vem som har högst status av dom exemplen på bussförare som du nämner. Ska jag vara ärlig så tror jag inte att vi bussföare tänker riktigt så om varandra.  Man kan väl säga att en bussförare som jobbar och kör  i någon större stad här i Sverige som Stockholm, Göteborg eller Malmö tjänar betydligt mer i månaden än vad tex jag gör som kör i 2 mindre städer (Vänersborg och Trollhättan) 
 
Att köra längre resor med buss  vet jag inte så mycket om. Men jag kan nog med ganska stor säkerhet säga att om man precis har kommit in i bussbranschen så är det nog inte att föredra att börja med att köra långa resor. Det underlättar nog om man har kört ett tag i linjetrafik/stadskörning först inna man ger sig ut på andra "äventyr". Man har liksom mer ansvar också när man kör längre. 
 
Jag kan nog inte svara bättre än så på din fråga. Stadskörning och längre resor med buss går inte riktigt att  jämföra för det skiljer sig en hel del på vilket sätt man arbetar. Det ställs liksom olika krav på dig som bussförare beroende på vilken typ av körning du har.  
 
 
 
 


Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE