.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Torsdag ❤️

 God kväll :)
 
Hoppas ni har haft en bra dag. Min har varit väldigt lugn. Jag har dammat lite. Skönt att få bort allt byggdamm i rummen och hallen. Dammsuger och tvättar golven gör jag imorgon. Jag vill bara ta det lugnt och "tagga" ner lite.   Jag har mer renoveringsplaner och jag vill också ha lite nya möbler och så, men jag slår inte till nu. Jag måste få lite lugn och ro först innan jag orkar ta tag i nya grejer här hemma. 
 
 
 Jag har spelat lite pingis idag också. Jag limmade på nya gummiplattor. Det gör gott att byta till nya fräscha plattor. Man får lite bättre träff och man kan sätta lite extra skruv på bollen om man vill det.  Jag är väl inte in någon superform direkt, men jag ger mig aldrig. Jag kämpar på träningen och det gör ändå att jag hänger med ganska bra mot spelare som kanske tränar mer  än vad jag gör. Jag är nöjd med mitt spel ändå. Med tanke på hur lite pingis jag tränar så känns det ändå bra att jag kan hänga med och orka kämpa som jag gör. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Irma Schultz Keller - Stureplan

 
 
 


100% nöjd.

Ikväll har jag köpt hem de sista prylarna som jag tycker att jag behöver till mitt kök. Nu har  jag så jag klarar mig. Jag har fått mitt kök precis så som jag ville ha det. NU ÄR KLART! Jag har kommit till punkten där jag känner mig 100% nöjd. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag har de jag tycker att jag behöver i mitt kök. I kyl, frys och skafferi har jag fullt med mat.  Jag kan ta emot gäster och bjuda på nästan vad som helst.  
 
Det känns otroligt skönt att ha klarat detta nu. Det är bara att njuta till 100%
 
 Avslutar med en film om hur köket såg ut före och efter renoveringen.
 
 
 
 


Förr och nu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Snart är det perfekt.

 
 


Måndagens lunch.

 
 
 
Kareê med potatis, morötter, sallad och grönpepparsås.
 
 


Söndagens hemlagade lunch.

 
 
 
 
Första maträtten som jag lagar  i mitt nya kök. Det blev sprödbakad fisk med potatismos. Helt plötsligt blev det väldigt mycket lättare att laga god mat!!
 
 


Jag har taggat till och taggat ner.

 Idag fick jag tagga ner lite när det gäller grejandet med köket. Vid lunchtid idag så kände jag mig typ svimmfärdigt. När kroppen  "varnar" för att man måste ta ett "break" och bara vila då ska man bara göra det. Annars går det lätt åt helvete.  Jag får ju inte äventyra min hälsa på något sätt. Jag kommer ju att att få mitt kök som jag vill ha det och om det tar en vecka till att komma i ordning så gör ju inte det någonting. 
 
Igår körde jag hårt med köket för att få ordning på det. Jag städade under morgonen, men jag hinner ju inte göra så mycket. Jag skulle ju köra buss under eftermiddagen och kvällen. Jag måste ju hinna med att äta och så innan jobbet.  Jag hann ändå med lite städning. Städa och putsa mitt fönster hann jag med.
 
 
 
 
Sen jobbade jag på och när jag sen kommer hem klockan typ klockan tolv på natten så kan jag inte hålla mig borta från att städa ur köket så då kör jag på med detta till klockan tre på natten innan jag bara bestämmer mig för att jag måste gå och lägga mig. Öhhh... Att jag aldrig lär mig att jag inte ska köra så hårt. Kroppen kommer ju att säga ifrån även om man tycker att det är roligt. Men när jag blir svimmfärdig då är jag glad att jag bara kan släppa allt och tagga ner. Men, klockan tre på natten kändes riktigt tuff när jag klev upp i morse Öhhh... igen.
 
 
 
 
 Idag går jag upp ganska tidigt. jag kliver upp och städar vidare direkt. Jag är snurrig i huvudet och är så jävla trött, men jag vill så mycket nu med köket och då kör man ju lätt bara på liksom. 
 
Jag börjar nu på morgonen att få lite ordning på mina saker och städat och fin har jag ju också.
 
 
 
Men jag behöver ju handla en del också. I morse när affärerna öppnade så drog jag ut på en liten shoppingrunda. Jag "taggade" först till en möbelaffär. Jag behöver ju ha ett köksbord om jag nu ska få ett perfekt kök någon dag. 
 
Jag hittade ett lagom stort och fint var det också så jag slog till. Jag kommer att få bordet och även några stolar hemleverat i nästa vecka. Det kommer att bli fint med ett "flong" nytt köksbord i mitt "flong" nya kök. Efter den beställningen så går jag runt i stan och köper allt möjligt. Mycket stekpannor och gryter slår jag till på. Jag köper även en taklampa.
 
Jag tänkte ju först att sätta upp min gamla lampa, men som med mycket annat så passar inte det gamla i mitt nya kök. Bättre att slänga skiten och köpa nytt. Den nya lampan som jag nu har kostade ju typ bara 500 spänn så det är ju batr att slå till, och det gjorde jag. Nu är man nöjd med taket och allt som sitter där uppe. 
 
 
När jag kom hem efter shoppingen då sa kroppen ifrån och det var där och då som jag  typ blev svimmfärdigt. Där ställde jag ifrån mig alla kassar och jag fullständigt gav fan i köket. 
 
 
Sen har de bara varit mat, vila och slappa hela denna dagen. De som är kvar att fixa till i köket är:
 
1. Packa upp allt nytt som jag har shoppat till mitt kök.
2 Tvätta och polera upp mina dörrar i köket
3 Tvätta av golvet
4 Köpa hem mera mat. Just nu finns det typ bara vatten i kylen och inget annat. 
5 Få hem mitt köksbord
 
 
Sen ska man ju städa allt annat här i lägenheten också. Byggdamm tränger ju in överallt så jag har att göra med städet. Jag ska också få ner några lådor i källaren och man får väl köra lite skit till tippen också. 
 
Men som sagt: Nu "taggar" jag ner lite. Jag har kört för hårt under ca två veckor så nu behöver jag vila ordentligt.  Jag måste lära mig att inte köra så hårt med mig själv, men man vill ju så mycket. Det blir ju lätt så då. Men jag är i alla fall bra på att tagga ner när jag känner "varningssignalen". Och tur är väl det.
 


Handboll och massagestol!

 
 
 


Quadri Aruna

 


Kanske är det bara en fin tavla.

 
Nu har jag fått upp en fin tavala på väggen. Efter allt grejande med att fixa köket så kände jag att jag ville göra något i vardagsrummet också. Jag vet inte exakt vad det är som jag gillar med denna tavlan? Kanske gillar jag bara att fundera på vad jag kommer att hitta om jag följer pilen som syns på  denna tavla? Eller så tycker jag bara att det är en riktigt fin och cool tavla att ha på väggen.
 
 


Nu ska det bli perfekt!

Det kommer nog att ta ett tag innan jag får ordning här hemma. Jag har i alla fall börjat att städa ur köket lite. Ta bort allt byggdamm och så.  Mycket av mina gamla saker som jag hade i det gamla köket vill jag inte lägga tillbaka i det nya köket. Det känns helt natutrligt nu att bara slänga och köpa nytt. Ett tag framöver nu så blir det mycket springa i affärer och leta prylar. Stora och små prylar. Allt jag kan tänkas behöva ska jag köpa. Lite shopaholic varing är det kanske, men nu ska köket bli precis så perfekt som jag alltid har velat ha det. 
 
Jag är så nöjd och glad nu! Jag fick nypa mig lite i armen nu när jag kom hem för jag fattar väl inte riktigt att jag faktiskt precis just nu har ett kök sånt som jag alltid har velat ha.  Häll med induktion, frostfri frys och en självrengörande ugn. Snygga luckor och perfekta mått så att jag tex kan stå i rätt arbetshöjd  och fixa med min mat.
 
Jag har en hel del kvar att göra innan jag får köket perfekt som jag vill ha det. Jag behöver ju inreda köpa en hel del nya prylar. Det blir en ny taklampa och jag ska ha köksbord och stolar till detta också. Det gamla köksbordet som jag hade med dom fula stolarna åkte ut igår. Jag kommer inte att sakna de där direkt.  Mycket nytt blir det nu istället. Ut med de gamla in med nya. Det gäller nästan allt nu.  Har jag nytt kök så vill jag ha nya grejer till det. Så enkelt är det och när jag vill det så får jag ju fixa det bara. Hantverkarna är ju klara så nu får jag fixa och greja själv. Det blir inte något problem alls för jag är bara så grymt taggad.
 
 
Nu kör jag på tills köket blir perfekt. Det kommer att ta ett tag för mig.  Jag har ju busskörning och mycket annat att tänka på också. Men allt får ta den tid det tar. Allt känns bra och jag är redan supernöjd!
 
 
 


Nu börjar mitt arbete i köket.

Nu har jag börjat finrengöra köket. Snickaren har pyttelite kvar att göra, men jag börjar lite lätt nu med att göra de jag ska göra för att jag ska få mitt drömkök.
 
 
 
 


Inne på slutspurten.

Nu är man inne på slutspurten. Det börjar bli färdigt. Jag sitter här och väntar på lite vitvaror nu. Elektrikern lär väl snart dyka upp också.
 
Rörmokaren har varit här nu på morgonen och fixat så jag får vatten. Det blev ju fint!!
 
 


2015 01 20

Dessa långa dagar tar knäcken på mig. Jag blir bara skittrött och jag vill bara inte längre.  Skönt att jag snart kan sova ut igen och slippa bli väckt av massor av hanverkare. Inget ont om dom, men nu vill jag bara sova ut.
 
 Det känns ändå bra nu för mitt kök börjar ju bli det kök som jag alltid har velat ha.  På torsdag är nog hantverkarna klara. I morgon kommer mina vitvaror och jag skulle tro att elektrikern gör sitt jobb klart i morgon. Rörmokaren har ju lite att göra också. Dessutom har ju målaren lite kvar. Det finns lite småplock också som snickarn ska göra.
 
Men när jag kom hem nu i natt så kändes det riktigt coolt att se de som redan nu är färdigt i köket. Jag tänkte bara: Wow, är detta mitt nya kök. Och bättre kommer det att bli liksom. Det känns coolt och häftigt. Skåp, lådor och bänkskivan är på plats. Det är kaklat och fint osv... 
 
Det blir så jävla perfekt detta!!!  Bilder på detta lägger jag upp när köket är mer färdigt. 
 
 
 


Måndag morgon

Då var det måndag igen. Jag har varit uppe tidigt och snickarna har kört igång. Nu börjar det likna ett kök. 
 
 
 
 
Ha en trevlig dag!
 


Tak väggar och golv

Man har långa dagar nu.  Jag går ju upp så tidigt och jag går lägger mig sent. Igår knackade golvläggaren på dörren, prick klockan 07:00. Jag hade hoppats på 08:00 i alla fall, men nej då. Han grejade i några timmar. Flytspackla och säkert en massa annat också. Jag vet inte så noga. Han förberedde i alla fall för den plast matta som han skulle lägga in åt miog idag. 
 
Igår såg det ut så här på golvet. 
 
 
 
Idag skulle både målaren och golvläggaren komma. Målaren skulle måla klart tak och väggar. Han målade ett lager under förmiddagen och ett lager på eftermiddagen.  När köket sen är så gott som färdigt (nästa vecka) då kommer han hit igen och tapetserar. Taket och de väggar han skulle måla är han nu helt färdig med. 
 
 
 
Golvläggaren kom idag vid lunch körde några timmar igen. Han är nu helt klart och jag har min plastmatta på golvet. Jag känner att jag valde rätt färg och så. Jag är nöjd liksom och det kommer att se riktigt bra ut när renoveringen av köket är klart. 
 
Alla hanverkare som  är här hos mig gör ett jättebra jobb. Det kan jag inte nog understryka. Jag behöver inte bry mig om någonting. Allt går av sig själv och om ca en vecka är dom klara. Det blir skitbra!
 
 
 


5 minuter babbel om köketKökbloggen!

Jag fick hem mitt nya i kök tidigt i morse. De är några paket som man har fått "stuva" in i vardagsrummet och i hallen. 
 
 
 
Jag köpte en skena med spottar idag också. Jag ska sätta upp den i köket sen. Det viktiga var att jag hittade en typ av armatur (tror jag det kallas) som har ett lock i mitten. Jag vill kunna täppa till det hål på ett snyggt sätt som har blivit efter den gamla fula armaturen som jag hade i köket. Med denna skena med spottar och ett lock så gömmer man ju hålet på ett snyggt sätt. 
 
 
 


Den gröna kokboken.

 
 Jag besökte bokhandeln idag. Jag tänkte jag skulle köpa mig en kokbok som jag kanske kommer att få nytta av när jag snart har ett flong nytt kökk med grym utrusning och alla tänkbara möljligheter att laga god mat. 
 
 Jag slog till på den vegetariska kokboken. 500 vegetariska recept. Kan jag ha 1-2 helt "gröna" dagar i veckan när det gäller maten så är jag riktigt nöjd. Snacka om att man har börjatr tänka annorlunda om man jämför med hur jag åt mat för några år sedan. Riktigt coolt känns det att man kan vända inställningen kring mat och matlagning till så sjukt mycket bättre.
 


Visar god moral och kämpar.

 Skönt att man har tränat lite ikväll. Det behövs ju. Jag har spelat lite pingis. Jag körde pw både till och från träning och sen kämpade jag mig igenom ett pingispass. 
 
Jag fick mest kämpa ikväll. Jag hade svårt att hitta timingen och jag rörde mig ganska dåligt. Spelet stämmer liskom inte. 
 
Men jag kämper och gör så gott jag kan. Jag vill alltid göra mitt bästa, hur dålig jag än känner mig. Det gäller att visa god moral och verkligen göra så gott man kan. Man förstör ju annars för sin träningskompis om man tex är grinig och skiter i det. 
 
När träningen sen är slut så kan jag ändå vara nöjd med passet för jag kan säga att det positiva ikväll var i alla fall att jag gjorde så gott jag kunde. 
 
 
 
Det är ju trots allt bra träning för mig. Kör jag pw, pingis och pw då är det ju ingen dålig träningskväll. För min hälsa är det ju positivt, oavsett om jag spelar dåligt eller bra i pingishallen. Kroppen får ju sig en genomkörare i alla fall. Så jag tänker vara nöjd med detta ikväll trots att jag inte spelade så bra.
 
 
 
 


Ska börja lyssna på ljudboken nu

 
 
Jag har varken läst boken eller lyssnat på ludboken: JAG ÄR ZLATAN IBRAHIMOVIC. Jag har tänkt att börja  lyssna på ljudboken nu. Bättre sent än aldrig typ. De är många som säger att denna är riktigt bra. 
 
Jag tänker ofta när det gäller typ böcker och ljudböcker att jag kan vänta med att läsa  eller lyssna på dom. Jag känner aldrig ett behov av att jag måste köpa dom så fort dom släpps. Jag vill liksom inte gå på reklamen för dom. Men Zlatan är ju ändå Zlatan och jag är ju nyfiken på hans historia. Klart att jag ska lyssna på ljudboken!
Läsa boken orkar jag däremot inte bry mig om. Någon annan får läsa för mig istället.
 
 


Kommer redan i morgon.

Inte mycket till kök kvar nu. Det känns ganska bra. Nu är det verkligen igång.  Och det är skönt att alla gamla skåp och annan skit nu bara är ett minne blott.
 
 
 
 Allt går fort nu! Nästan allt är ju rivet i dag och redan i morgon kommer det nya köket i flera delar. Jag trodde att det skulle komma slutet på veckan, men redan i morgon alltså. Full fart. Det är bara att hänga med så gott man kan och garva. Det blir nog bra när allt är klart. En sak är säker i alla fall: DET GÅR INTE ATT ÄNDRA SIG NU. Jag måste ju slutföra detta liksom. 
 
 
 
 


Ny vecka igen.

Då var det måndag igen. Jag är ganska seg för jag har ju haft mycket jobb i helgen. Nattjobb och stormen Egon drog ju fram i lördags så man fick ducka och ha lite mer uppsikt än normalt liksom. Igår jobbade jag också och nu ska man snart ut i spörregn. Det är bara att ta tag i arbete igen. Ledig blir jag först i morgon. 
 
Allt är nu klart  i köket för att jag ska kunna börja riva den gamla skiten nu. Om några dagar kommer det nya köket och jag hoppas att jag har plats att ställa det någonstans här hemma. Om köket bara är rivet och det nya golvet läggs före de nya köket kommer så är det ju inga problem, men annars blir det trångt här hemma. Allt nytt som kommer måste ju stå någonstans jag har ju inte överdrivet med plats i min bostad om man säger så. 
 
Nu ska jag fixa mig för lite jobb. Äta något får jag ju också göra. När jag nu lever utan kök så får jag äta allt ute. Det går liksom inte att förvara någon mat hemma.  Jag får ta mig upp tidigt och inte sova bort dagarna. I ca två veckor nu så  blir de mycket fokus kring hur jag ska lösa min vardag och hur jag ska greja med köket. 
 
Ha en trevlig dag!
 
 


Söndagens måltid

 
 
 
 
 
 
 


Telefonkioskerna!

Läste HÄR att de telefionkioskerna som ännu finns kvar snart kommer att plockas bort.
 
Jag minns faktiskt när jag själv använde en telfonkiosk senast. Det var 2010 och jag var på Centralen i Stockholm. Jag hade såklart en mobiltelefon, men det var en med kontantkort. Jag visste då att jag hade för lite pengar att ringa för så jag tänkte att jag kan ju använda mitt gamla telefonkiosk kort som även på den tiden mest låg och skräpa i plånboken. 
 
 
 
Jag tror att jag än idag har markeringar kvar att ringa med på detta kort. En kompis till mig berättade för bara några år sedan  att han jobbade med att reparera och serva telefonkiosker. Han åkte runt inom ett ganska stort geografiskt område och såg helt enkelt till så att dom fungerade som dom skulle. Han hade då eget företaget och teleföretaget som ägde kioskerna köpte alltså den tjänsten av honom. 
 
Det finns tydligen några hundra telefonautomater eller telefonkiosker kvar i Sverige men i år försvinner alltså de sista. Jag tror inte att jag komer att sakna dom, men känner jag saknaden av dom så skriver jag ett nytt blogginlägg som handlar om telefonkiosker.
 
 


Jan-Ove Waldner-Mikael AppelgrenPlastbollen går sönder lätt.

Skönt att man har haft en ledig dag. Som vanligt nuförtiden så slappar jag mest och gör jag något så röjer jag i köket. Nu har jag ingen mat i kylen eller skafferiet. Jag köper bara mat för en och samma dag nu. Det är ju ingen ide att köpa hem någon mat nu när jag snart inte kan förvara det. Jag skulle kunna använda det kylrummet som vi har i källaren til förvaring av tex smör, mjölk och annat, men jag skiter i det. Det skulle kunna funka. Men det är ju inte så roligt att behöva gå ner i källaren så fort man ska ta sig något att äta. Dessutom kommer jag ju inte att kunna värma något. Jag skulle kunna ha mikronvågsugnen i vardagsrummet, men varför bry sig? Den skiten som jag har haft i hur många år som helst vill jag inte ha kvar utan längre. Bättre att kasta ut den samtidigt som allt annat åker ut. Jag får leva med att jag får käka ute så fort jag ska äta. De blir ju ofta att jag äter ute även när jag inte renoverar kök så någon större omställning blir det väl inte egentligen. 
 
Idag har jag tränat lite. Jag har spelat pingis och jag spelade med den nya bollen. Nu är det plastboll som gäller över hela världen. Förr var det väl något som hette celluloidboll. Jag känner nästan ingen skillnad alls när jag spelar med den nya bollen om jag jämför med den tidigare bollen. Ibland kan man tycka att bollen svävar i väg mer än vad den borde göra, men det är en väldigt liten skillnad mot hur det kändes tidigare och jag tror nog mer att det beror på att jag slår för hårt eller inte läser skruven rätt. Jag gör alltså samma misstag med plastbollen som jag kunde göra med celluloidbollen. Jag kan inte bortförklara en missad poäng eller en förlustmatch med att säga att bollen är gjord av plast. Däremot går plastbollen oftare sönder. På en träning är det inte ovanligt att en helt ny boll inte ens håller ett helt träningspass. Så var det defentift inte förut. 
 
 


Nittaku ITTF Pongcast - December 20142015 01 06

Då var denna dagen över också!
 
Jag gör inte så mycket. Men dagarna rulllar ju på ändå. Idag har jag röjt lite i hallen. Jag vill göra plats där för det kommer ju snart bli en del bärande och springade igenom hallen. Fram och tillbaka när köksrenoveringen drar igång! Annars har jag idag sovit, läst och kollat på tv. Något annat ägnar jag mig inte åt när jag är ledig. Jag är ju ganska mycke ledig denna veckan.  Jag tänker inte så mycket nu i alla fall. Jag mår ju dåligt, men funderar inte så mycket på det. Jag har varken ork eller lust att bry mig. Jag vill bara ta det väldigt lugnt och leva i nuet. Jag tror stenhårt på att det är det bästa jag kan göra just nu när jag inte vet vad som är bäst för mig överhuvutaget.
 
Jag vet inte ens om jag orkar tycka att det ska bli roligt att få ett nytt kök snart. Så känns det just nu! Naturligtvis är det rätt att fixa detta nu, men egentligen så orkar jag ju inte med allt. Fast jag har ju inget att välja på. När jag beställde ett nytt kök och förberedde allt inför det som nu komma skall så var jag ju ganska taggad och peppad för denna grej. Men nu vet jag inte om jag tycker att detta är ska bli roligt heller. Men jag ska försöka tänka mer positivt. Nu är jag ju bara gnällig. bla bla liksom.. 
 
Hoppas ni har haft en bra trettondag jul. Nu ska jag lägga mig. Kanske läser jag lite eller så lyssnar jag bara på radio.
 


Bla bla bla.

 


2015 01 04

Då var denna veckan över också.
Idag har jag inte gjort nåt. Eller jag har sovit väldigt mycket. Först sov jag ju länge på morgonen och sen blev det mycket sova under eftermiddagen också. Jag lagade min egen middag.  Efter maten blir man ju trött och är man ledig och inte behöver bry sig om något så kändes det bäst att bara gå och lägga sig igen. 
 
Annars har jag idag börjat läsa på en bok. Jag tycker inte den är så bra men jag brukar ge en bok som jag har börjat på en chans i alla fall. Jag brukar läsa några kapitel under några dagar på rad innan jag bestämmer mig för om jag fortsätta läsa. Jag tvingar mig inte att läsa ut en bok om jag inte gillar den.
 
Lugn dag har jag alltså haft. Radion har typ varit på hela dagen. Flera program som jag lyssnade på idag var repriser. Lyssnar man för mycket på radio då när man vet att man har hör på något program som man vet med säkerhet att man har hört för några månader sedan? Jag lyssnar ju mycket på radio i alla fall. Är jag hemma så är ofta radion på. När jag jobbar har jag ju också ofta radion på. Jag har hittat många radioprogram som jag tycker väldigt mycket om och inte vill missa. Det är något med radio som jag gillar väldigt mycket. Ibland när jag tex lyssnar på programmet Vakna som sänds mitt i natten, både i P3 och P4 så känns det lite coolt att jag faktiskt har blivit intervjuad av hon som ibland pratar i det programmet, nämligen Elin Fredriksson. 
 
Ja, som ni som följer min blogg redan vet så mår jag inte så bra just nu. De jag känner vänder ju inte på en natt liksom. Jag har i alla fall bestämt mig för att jag bara ska försöka att liksom vila i den känslan jag just nu har. Jag måste nog sluta tänka och analysera för mycket kring hur jag mår och bara försöka att bara vara. Jag har nog trott för mycket på att allt kommer alltid att kännas hyffsat bra, eller väldigt bra. Jag har inte räknat med dessa känslor som jag nu känner och jag har ju haft ett ganska intesivt år (2014). Det kanske helt enkelt är så här det blir sen. Man har en intesiv period  och sen helt plötsligt blir det tomt och då hänger inte tankar och känslor riktigt med varandra. Det blir liksom bara kaos i kroppen. Frågan är hur man ska komma ur detta? Kommer det att kännas så här tills jag kommer in i nästa intensiva period, eller går det att vila sig ur det och bara försöka strunta i hur man känner sig just nu? 
 
 


2015 01 03

Klockan närmar sig midnatt. Det är ingen mening med att jag går och lägger mig nu för jag kommer ändå inte att kunna sova. Sömnen är annars bra nu. Jag sover minst 8 timmar varje dygn och jag vaknar inte till klockan fem på morgonen längre som jag så många gånger har gjort tidigare. Den där biologiska klockan inom mig har ändrat sig nu.  Det känns skönt att en gång för alla få känna att man inte lider av sömnbrist. man blir inte så jäkla trött längre. Man har inte sådana perioder längre. Sen kanske jag ändå är lite slö och inte orkar göra så mycket, men det beror på annat.
 
Annars känner jag mig nu som jag har gjort ett bra tag. Jag mår inte så bra. Det är inte roligt att gå runt och känna sig ledsen och kanske också lite uppgiven. Men jag försöker tänka att detta bara är en svacka som jag befinner mig i nu och att allt vänder en dag. Visserligen är denna svacka väldigt långdragen men ändå.. Egentligen är det inte så konstigt att jag mår som jag mår just nu. Med tanke på vad mycket skit jag har fått utstå under ganska lång tid nu så får man allt vara jävligt stark i psyket om man ska lyckas att inte hamna i en svacka där man känner sig lite deprimerad och nedstämd. 
 
 
 
 


2015 01 02

Det blev en ganska lång dag detta. I morse satt jag och kolalde lite papper som gällde mitt nya kök. Jag fick då se att jag hade glömt att skriva på och skicka in ett papper och det kändes som det kunde vara lite viktigt. Tänk om jag tex står där på dagen "D"  och inte får mina skåp och luckor levererade. Dom måste jag ju ha annars blir det ju inget nytt kök här hemma... Nu visade det sig sen att detta papper inte var så viktigt, men det var jag inte säker på i morse. Lite stressad blev jag faktiskt där när jag trodde att jag hade missat något viktigt.
 
Kört buss har man ju också gjort idag. Jag skulle ta en buss som råkade stå parkerad väldigt nära en annan buss, samt väldigt nära en vägg. De jobbiga med detta blev att jag var tvungen att köra lite framåt och sen backa samtidigt som jag inte fick vrida ratten mer än pyttelite åt gången om jag överhuvudtaget skulle ha en chans kunna lämna parkeringen utan att köra på något och orsaka en skada på bussen och en kostnad på flera tusenlappar för företaget. Hade jag kört lite för mycket fram eller bak så hade jag kört på bussen stod parkerad väldigt nära den som jag skulle köra,  eller skrapat sidan på min buss i väggen. Kanske både och om jag hade haft riktigt otur. När jag tillslut vågade köra mer framåt för att komma i väg så hade jag inte mycket marginal mellan väggen och bussen. Jag fick hålla ratten jävligt stilla och bara köra väldigt rakt när jag skulle ta mig ut . Jag lyckades i alla fall utan att skada någon buss eller skrapa någon vägg.  Då kände jag mig riktigt nöjd. Det var ju som att gå på lina, fast jag körde buss istället. phuuu...
 
 


Ett nytt år har nu börjat.

Nytt år, nya tag! 
 
Jag sitter här invirad i en filt. Jag fryser! Jag tror inte att det beror på att det är kallt. Jag känner mig nog bara frusen eftersom jag är ganska trött. Rätt gött att snön redan har förvunnit. Jag gillar ju inte snö så det är prfekt när det regnar som fan när man kanske kan förvänta sig att det ska vara snö på backen. Det nya året har börjat och allt känns ganska bra nu i alla fall. Något nytt är här och jag har inte gjort en massa saker än som jag sitter här ångrar. Nyårsafton igår var lugn. Jag var hemma hela dagen. Jag lyssnade mycket på radio och kollade väl också en del på tv. Jag funderade mycket på hur mitt 2014 har varit. Jag läste en del andra bloggar också och till min förvåning så var det gasnak många bloggare som skriver om att år 2014 har varit ett jobbigt år. Man har mått dåligt, men stunder har funnits som har varit bra också. Jag har ju beskrivit mitt 2014 ungefär samma sätt. Jag har haft ett både bra och dåligt år på en samma gång och igår kändes det skönt att de finns andra människor som också har känt så. Även om jag inte vill att någon annan ska må dåligt eller nåt så mådde jag bättre av att få veta att fler har känt som jag ungefär som jag under 2014. Nu är det 2015. Ett helt nytt år med nya möjligheter och på något sätt känns det lätt att bara släppa allt som har varit jobbigt med 2014 och gå vidare. Nytt år och nya tag liksom... 
 
Idag har jag börjat att rensa rätt ordentligt i köket. Herrgud vad grejer man samlar på sig. Det tog ganska långa tid att röja och rensa skåp och lådor på grejer. De flesta skåp och lådor är nu i alla fall tomma. Jag har ju inte en enda blomma här hemma, men jag hittade många krukor i ett skåp som jag nog inte har titta in i på flera år. Jag hade ju ingen aning om att jag hade så många krukor som jag faktiskt hade.  Lite grejer får jag har kvar i köket ett tag till för jag vill använda mitt kök ända tills renoveringen drar igång. Det är lite mer än en vecka kvar, sen kör vi!!
 
 
 


Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE