.

 
 


Sjukblogg.

 


Måndag (2017 11 27)

Friskare har jag inte blivit. Jag funderar på om detta med min hosta som är riktigt jobbig kommmer att släppa under denna veckan. Medicinerna ska jag ta i max 7 dagar. Undra om dom hjälper för just nu har jag svårt att tro det.
 
Ledig har jag varit i dag. Under förmiddagen har jag städat ganska mycket. Tvätta gjorde jag också. Jag fick ta det jäkligt lugnt för jag känner snabbt att jag inte orkar så mycket.
 
Jag gick också ut och köpte mig lite kläder som har tänkt att ha på mig på min brorsdotters dop. På söndag är blir det av. Hoppas jag har blivit frisk då..eller i alla fall friskare än vad jag är nu.
 
 
Under eftermiddagen blev det mycket sova. Sen på kvällen gick jag ut för att äta någon god middag.
 
I två dagar nu är jag typ bara ätit skitäcklig mat. I dag ville jag bara ha något som jag vet smakar gott. Jag orkar inte laga själv. Denna veckan blir det nog väldigt mycket hämtmat och äta ute. Jag får se om jag sjukskriver mig.  Snart känns som det inte finns något annat att göra. Blir jag snart inte bättre så kommer jag inte orka göra nånting. Allra minst jobba.
 
 
 
 
 
 


Julia Adams -R

 
 


Jobb- Ledighet - Medicin.

Skönt att helgens arbete är över. Jag har fått utså mycket grejer och jag har varit lite sjuk. Fast vad jag än har fått utså och hur sjuk jag än har varit så kan jag skita i allt de nu. I morgon är det ny vecka och jag ska starta vecka 48 med 2 dagar ledig. Sen fortsätter veckan med bla 3 dagar av jobb och sen en ledig helg.
 
Jag kommer nog att känna mig fullt frisk också. Jag känner redan nu att den medicin som doktorn skrev ut till mig i dag redan har gjort underverk. Jag hostar betydligt mindre nu.Även om jag hostar ibland så känns det inte lika jobbigt nu. och det gör heller inte lika ont i halsen längre. Jag ska snart ta lite mer medicin innan jag går och lägger mig. Den medicinen ska ju göra att jag sover gott hela natten och slipper få dom där jävla hostanfallen som jag har fått nu  några nätter på raken. Detta har doktorn lovat mig i alla fall.
 
 


Söndag (2017 11 26)

I dag tog jag mig till Trollhättans jourcentral (vårdcentral) som ligger på Strömsviksvägen i Trollhättan. I natt har jag fan hostat så jag tror hela Vänersborg har hört det. Dessutom kände jag att jag hade svårt att få luft. I morse kände jag bara att jag inte orkar med en natt till med samma skit av jobbig hosta och problem att andas. Jag kände att jag måste göra något konkret åt saken. Min hälsa är ju ändå alltid viktigast.
 
Jag kom till jourcentralen och berättade läget. Läkaren som jag fick träffa undersökte mig lite. Sen skrev han ut (eller vad det nu heter) två olika flaskor med hostmedicin till mig. Den ena flaskan ska jag ta 15 ml av, 3ggr dagligen. Den andra flaskan ska jag ta 10 ml av, innan jag går och lägger mig på kvällen. Dnn flaskan jag ska ta av på kvällen ska tydligen hjälpa mig att sova om natten så jag slipper vakna och hosta som fan.
 
Efter besöket på jourcentralen så åkte jag ut till Överby. Jag hämtade ut min medicin på Apoteket. Käkade en lunch som jag trodde skulle bli god, men den smakade jätteäckligt. I morgon får jag nog fan se till att äta något riktigt gott till middag. Med två äckeldagar i rad, plus mer än en vckas sjukdom som på många sätt har känts förjävlig, så ska jag äta gott i morgon.
 
BILDER FRÅN I DAG.
 
 
 
 
 


Gårdagen och nattens arbete.

 
 
Jag jobbade under gårdagen och natten. Det var tufft och jag är ju fortfarande sjuk. Det är ju den där hostan som inte vill ge med sig det känns som att den har blivit värre. Hade jag inte varit sjuk så hade jag nog nu kunnat skriva att gårdagns pass kändes bra, men det var mycket som blev  jobbigt i går. Jag kände mig ganska matt och snurrig i huvudet. Jag tog det lugnt och var noga med att bara vara i nuet. Allt gick ju bra i går ändå, även om det kändes lite extra tufft att arbete, Jag hade en tanke på att sjukskriva mig, men jag är inte en person som gör det i första taget. Jag biter hellre ihop och kör liksom.
 
I kväll har jag mera arbete. Sen är jag ledig i två dagr igen.
 


Lördag (2017 11 25)

I dag får jag mest bara ta det väldigt lugnt. Jag sov jättedåligt i natt och det slår ju tillbaka på mig nu. Man känner sig snurrig i huvudet och väldigt trött. Jag ska jobba ikväll. Hoppas jag orkar göra det utan att det känns för tufft. 
 
I dag började jag med att sova bort förmiddagen.  Sen gick jag handla lite.  Jag har också hunnit med att äta världens äckligaste lunch. Jag drack även världens äckligaste julmust till den lunchen. I affären i dag fanns det ett erbjudande om att köpa 1,5 liter julsmust för 5 kr. Det är ju billigt, men julmusten smakade som den kostade. Man brukar ju få vad man betalar för och den där julsmusten smakade typ skosula. 
 
Nu ska jag bara slappa resten av eftermiddagen innan det är dags att ta tag i helgens arbete. Arbete har man och det känns lagom kul, men på måndag och tisdag är jag ledig igen. 
 
 
  


Musikhjälpen 2017

Nu har jag börjat fundera på att det snart är dags för Musikhjälpen igen. Jag tycker ju Musikhjälpen är ett av årets höjdpunkter. Jag gillar grejen liksom. Man ställer en bur på ett torg i en vecka och från den bjuds det på underhållning dygnet runt samtidigt som det samlas in pengar till en bra sak. Undra om det kan bli minst 50 000 000 kronor i år. Det hoppas jag i alla fall. Själv vet jag inte hur mycket pengar jag kommer att skänka.  Jag bestämmer mig ju aldrig innan hur mycket jag ska skänka. Man kan ju bidra på andra sätt än att skänka pengar också. Jag får se vad jag hittar på.
 
Det ska bli kul när Musikhjäpen börjar om några veckor. Jag längtar på riktigt nu. Jag kommer att lyssna många timmar på radion i alla fall. Jag jobbar mycket under den veckan som Musikhjälpen sänds, men jag har ju förmånen att kunna lyssna på radion när jag arbetar. Vecka 50, 11-17 december, det blir en rolig vecka som jag har längtat efter hela året.
 


Fredag (2017 11 24)

I dag är det fredag och jag har mest känt mig nöjd med att jag har fått vara ledig i dag med. Jag har inte shoppat som fasen i dag även om jag inte har kunnat missa att det är BLACK FRIDAY. Man har ju blivit överöst med reklam under hela dagen om vad man kan köpa billigt om man bara vill handla. Själv skiter jag i det bara.
 
I dag har jag gått igenom massor med räkningar. Just denna månaden varje år så har jag alltid som mest räkningar att betala. Om jag har räkningar som jag bara betala en gång om året så kommer just dessa i alltid i november. Räkningar som jag får var tredje eller varannan månad kommer också alltid just i november. Skönt att man inte har några problem med att betala räkningarna i alla fall. Fast man kan ju få problem om man får för sig att man ska shoppa loss denna dag då det är rea överallt.
 
Jag har även fixat en bil till nästa helg. Då kan jag göra en hel del grejer som går snabbt, fort och smidigt för att jag har en bil. Jag är ju också bjuden på dop i Falkenberg nästa helg. Det är väl mest därför som jag behöver bil nästa helg.
 
 
 
 


Lediga dagar och hostar gör jag.

Jag hade en tuff dag på jobbet. Många problem att lösa och av alla bekymmer man inte löser skapas mer problem som gör att arbetspasset blir tuff rakt igenom.
 
Därför har det varit skönt att vara leddig idag. Jag är ledig i morgon också. Skönt det med för jag är övertygad om att morgondagen hade känts tuff om jag hade haft jobb då.
 
Annars då?
 
Min hosta har inte blivit bättre. Snarare har det blivit sämre. Senaste natten var hemsk, Jag vaknade hur ofta som helst och jag hostade hur mycket som helst. Sen vill man ju inte ta i för mycket för då gör det ju så ont i halsen.
 I dag köpte jag en flaska hostmedicin och nu hoppas jag verkligen att den hjälper.
 
 
Det är skönt att snön förvann så fort igen. I dag har den regnat bort av bara farten. Det får gärna vara så nu. Jag gillar inte snö, även om jag gillar denna tiden på året. Vintermånader är mysiga månader. BARA MAN SLIPPER SNÖN.
 
 
 


Ont i halsen

 
 
 
 


Tisdag (2017 11 21)

Det är då fan att man ska ha ont i halsen och behöva gå runt och hosta. Det tar ju så mycket på krafterna att kännas vara sjuk. Jag har ändå orkat med lite vardagligt "trökgöra" idag också. Jag ska ta mig till jobbet sen.
 
Jag har en liten mellanperiod nu. Jag går mest och väntar på att saker och ting ska bli klara. Jag känner att de mesta kommer att ordna sig bara jag har tålamod och inte överarbetar vissa saker. Jag har planer och saker jag vill få fixat. Jag har inte slutat med att försöka ge sånt jag drömmer om en chans, men just nu känner jag att jag inte kan göra så mycket med nånting. Jag tror att det bästa jag kan göra nu är att vänta.
I dag är det tisdag och veckan har ju bara börjat. Jag får jobba på lite till innan jag blir  ledig. Skönt att jag har tagit ledigt på fredag. Jag ska ju jobba i helgen, men jag är ledig både på torsdag och fredag och då känns det ju ändå som man får sin lediga helg denna veckan också.
 


Måndag (2017 11 20)

 Det blev en lång dag detta. Jag gick upp rätt tidigt. Jag ville ju hinna med grejandet i tvättstugan. Tvätta fick jag gjort och mycket annat vardagligt "trökgöra" fick jag också gjort under morgonen. Jag bara grejande på utan att ta någon paus överhuvudtaget. Lyssnar man på lite bra musik också så går allt grejande i en rasande fart.
 
Sen har man ju jobbat med busskörningen under eftermiddagen och kvällen. Jag hade bra körning och egentligen fanns det väl inget som var jobbigt med dagens arbetspass. Men det blev tufft att jobba ändå. Jag är ju fortfarande sjuk. Jag får stundtals väldigt ont i mitt huvud. Jag har ont i halsen och rethostan verkar aldrig vilja släppa taget om mig. Öhh.
 


Vecka 47.

Nya vecka har det blivit igen. Jag har jobb och säkert massor av andra saker som jag vill få fixat.
 
Som jag ser det nu så tror jag detta blir en ganska behaglig vecka av arbete, fast jag vet också att så fort jag råkar gissa att något kommer att kännas lugnt och bra på jobbet så blir det oftast tvärtom. Detsamma gäller om jag tänker att något kommer att bli tufft och jäkligt, då är det inte sällan som allt känns hur bra som helst.
 
Men i alla fall: Veckan av jobb ser ut som följer.
 
Måndag: Bara bra körning.
Tisdag: Kör Vänersnäs som jag tycker är bästa linjen.
Onsdag: Slutar ganska tidigt, om man jämför med andra pass som jag har. Dessutom går tiden väldigt fort på den sista delen av passet som jag kör efter denna dag.
Torsdag: Ledig
Fredag Ledig
Lördag: Har nattbussen som jag ofta gillar att köra. Nattkörning har jag hellre än mycket annat, även om det inte är det bästa man kan ha av allt som finns att köra.
Söndag: Har (som jag tycker) det bästa passet av alla pass som finns på det schemat jag just nu har och kör efter. Även om jag hellre är ledig helgen så är detta söndagspasset väldigt behagligt. Det är inte ofta man behöver jobba tufft när man har detta passet. Dessutom är det ju bara 5 timmar av arbete på detta passet.
 
 
Annars på vi se vad som händer denna veckan. Som jag skrev i går så har jag lite texter som jag vill få skrivna. Jag fick gort en del i går och jag hoppas att jag jobbar på med sånt jag vill få skrivet under denna veckan. Jag vill liksom bli klar med dessa texter som jag sen länge har tänkt att jag ska skriva och bli färdig med.
 
 
 
 
 
 


Söndag (2017 11 19)

Söndag i dag och när jag vaknade i morse och tittade ut genom fönstret så kunde man ju se att det hade snöat. Det var bara en massa blask så den lilla snö som nu har kommit försvinner väl snart. När snön kommer så hoppas jag alltid att den bara ska försvinna igen. Jag gillar inte snön, även om jag kan gilla de månaderna som man kan tänka sig att snön lägger sig på marken.
 
Jag vaknade ganska sent  i dag också. Sov ganska dåligt denna natten med. Jag har fortfarande den däre rethostan. Hoppas allt snart bara blir bättre. Jag vill sova bättre och jag vill bli helt frisk.
 
 
Jag har varit på "Kopparn" och käkat lite gott i dag. Handlat lite mjölk och yoghurt har jag ockdså gjort. Jag har tänkt att fortsätta denna dagen med att skriva lite texter. Jag har massor med tankar som jag vill skriva ner om allt möjligt. Jag har tänkt på alt de jag tänker att jag vill skriva ner. I dag ska jag försöka "kötta" på lite med detta i dag.
 
Ha en trevlig dag!
 
 
 


Jobbigt när man bara hostar.

Jag tror att jag snart bara ska krypa till sängs. Hoppas jag sover bra i natt. Jag sov jättedåligt förra natten.
 
I dag har det varit en jobbigt dag. Jag hostar stup i kverten och ont i halsen gör det samtidigt. Jag har inte orkat greja så mycket i dag. Man ska väl också vila ordentligt när man är ledig. Jag har ju jobbat hela veckan, och hostat och haft ont halsen hade jag då också. Dessutom hade jag väldigt ont i mitt huvud. Jobbigt det där när man inte känner sig riktigt bra, men sånt här får man ju ta ibland. Det går väl över som allt annat.
 
Nu ska jag sova.
 
 
 
 


Mammas födelsedag.

I dag är det mammas födelsedag. Jag tänker på dig lite extra i dag. Vila i frid, lilla mamma.
 
 
(null)
 


Bor det någon på taket?

När jag gick ut för att hämta lunch i går så fick jag se att någon hade parkerat sin cykel på taket. Detta var på huset som liksom ligger på baksidan av Koppargrillen.  Finns det ingen plats i cykelstället så finns det ju alltid gott om plats på taket. Kan det var så att Karlsson på taket har flyttat till Vänersborg.
 
 
 


Nattblogg.

 Bortsett från att man känner sig lite sjuk så är det ändå mycket som känns bra nu. Lite affärer som jag har gjort fick jag lite fart på i veckan. Jag kanske inte tjänar några stora pengar just nu, men om jag tjänar nåt på att typ köpa och sen sälja nånting så är det något jag just nu känner mig rätt nöjd med.
 
Jag känner mig ganska nöjd nu. Jag har lyckats med mycket. Även om de är småsaker så är dom viktiga för mig. Jag vet mer nu vad jag vill. Jag har den senaste tiden haft ett bra tålamod och jag tar det väldigt lugnt. Jag tänker mig för en extra gång innan jag bestämmer mig för att göra något. Jag tar saker och timng i rätt ordning och allt får ta den tid det tar. Om jag botrser från att jag nu fysiskt är lite sjuk och dålig så mår jag i alla fall bra rent psyksikt. Just nu är det bra och jag ser just på framtiden. Man får väl hoppas att den positiva känslan håller i sig. Dessutom hoppas jag att jag snart blir helt frisk igen. Jag vill inte gå runt med rethosta och ont i hals och huvud. Sen finns de ju massor med människor i hela världen som är mycket sjukare än vad jag är, så man ska väl egentligen inte klaga för lite hosta och halsont.
 
Det är väldigt skönt at nu veta att man är ledig från jobb i helgen. Jag såg också nu på morgonen att jag hade blivit beviljad ledighet under några dagar i denna månaden, plus en dag under nästa månad. Jag hade några semesterdagar att ta ut och jag tänkte att jag tar ut dom nu innan detta året är slut.
 
 
 


Har känt mig lite sjuk och dålig.

Nu är denna arbetsveckan avslutad och den blev jobbig. Den var väl egentligen inte jobbig om man ser till körningen och så, men jag har känt mig lite sjuk och dålig hela denna veckan. Huvudvärk, magont, halsont och detta gör väl att det känns lite extra tufft att jobba på.
 
Skönt att man får en ledig helg nu igen. Jag känner också att det ska bli skönt att snart få börja på ett nytt schema. Det blir väldigt annorlunda (tidsmässigt) mot hur jag har det nu, men det kommer att kännas bra när jag väl kommer igång med det nya. De är mycket som jag redan nu gillar när jag ser det nya schemat som jag kommer att få.
 
 
 


Rådjur.

Arbete och mera arbete. Det känns som det inte är så mycket annat just nu. Lite jobbigt är det också för jag känner mig inte helt frisk. Ont halsen har jag haft i några dagar och huvudvärk har jag känt av lite till och från. Det kan vara synd om mig också.
 
Igår när jag stod med bussen längst ut på Vänersnäs så fick jag se fyra rådjur. Det var ju kolsvart och bästa kameran har jag ju inte heller, men jag lyckades smyga mig ganska nära  och det kosntig var att dom inte började springa ifrån mig, inte ens när jag knäppte några bilder. Dom stod mest och tittade på mig.
 
Jag ser ofta djur längst vägen ute på Vänersnäs. Det är väldigt ofta man ser dom när man står med bussen vid vändplatsen. Det är inte ovanligt att man ser rådjur, men även älgar kan man se. 4 eller 5 stycken som är i flock. Man får ha lite respekt för dom där djuren.


Onsdag (2017 11 15)

 
Vaknade i morse och hade väldigt ont i halsen. För några dagar sedan hade jag huvudvärk. Hoppas inte att jag är på väg att bli så sjuk så jag blir sängliggande också.
 
Idag släpptes biljetterna till LAG-VM I BORDTENNIS som kommer att äga rum i Halmstad nästa år. Jag kollade och fundera lite på om jag skulle slå till på några biljetter, men jag köpte inga idag i alla fall. Det kommer att sändas en del på TV och under den där veckan som VM pågår så kommer jag att kunna uppdatera mig på allt jag vill veta  genom att bara titta på Internationella Bordtennisförbundets Youtube. Det där med att åka och se tävlingen live känner jag mig inte sugen på, och jag kommer nog inte att vilja åka den där veckan som det pågår heller, fast jag stänger inte "dörren" helt. Det kan bli så att jag åker till Halmstad och kollar. Jag kan ju ändra mig liksom. Jag tycker annars att det är fett coolt att Sverige får arrangera ett sånt stort mästerkap som ändå LAG-VM i bordtennis är.
 
Annars då?
 
Jag har mest tänkt och funderat idag. Medans jag gjorde det så hämtade jag även lite mat på "Kopparn".
Fläskfilêgryta med ris..
 
 
Jag har arbete senare idag. Känns ju alltid bra när man vet att man ska köra Vänersnäs. Sen har man avverkat denna dagen också.
 
 
 
 


Marcus & Martinus.

 


Tisdag (2017 11 14)

Inte supertaggad idag. Det kändes bara jobbigt när jag vaknade till för en stund sedan. Vi är bara i början på veckan och det är långt kvar till en ledig helg. I går fick jag dessutom reda på att jag inte kommer att få någon balkong. Det var något med det ekonomiska läget och någon lokal i huset som inte kommer att bli uthyrd som gör att bostadsrättsföreningen inte kan gå vidare nya balkonger. Där ser man; Man ska aldrig ta något för givet. Jag trodde att detta med balkonger var så gott som klart, men så var det alltså inte.
 
Nu ska jag snart börja ta tag i denna dagen. Jag har lite vardagligt "trökgöra" som jag känner att jag måste få gjort. Annars blir denna dagen katastrof. Hoppas det händer nåt kul i dag. Nåt som får mig på bättre humör. Nåt som gör att jag blir lite "pepp" och "tagg" på att fixa någon som sen kommer att bli jätteroligt. Jag mår bra så, men jag skulle önska att jag hade lite av den där extra energin så att man ser snabba resultat av sånt man håller på att fixa och greja med.
 
Ha en trevlig dag!
 
 
 
 
 


Måndag (2017 11 13)

Det var inte roligt att vakna i morse. Jag hade sån jävla huvudvärk och då vill man ju bara ligga kvar i sängen. Jag har mycket jag vil få gjort idag också. Det känns som jag jämt har det så. Man kan alltid komma på något som man vill få gjort, och det tar aldrig slut. Jag fick börja denna morgon med att försöka bli vän med en huvudvärkstablett.
 
 Jag har grejat nere i tvättstugan. Tråkigt som fan, men sånt är livet. Man blir väl lite extra gnällig när man har ont i huvudet.
 
Senare idag har jag arbete och då kör jag ju i alla fall den linjen som jag gillar allra bäst att köra, 641 som går till Vänersnäs.
 
Ha en trevlig dag alla bloggläsare! Denna veckan ska nog bli bra den också, men jag längtar redan nu till helgen och mer skön ledighet. Just nu känns helgen långt borta. Hoppas att jag inte har ont i huvudet hela denna veckan.
 
 


Ganska lugn helg har det varit.

Den lediga helgen är snart över. I morgon är det ju en ny vecka och massor med jobb väntar, men nästa helg blir man ledig igen.
 
Under denna helgen har jag mest tagit det lugnt. Har jag gjort nåt så har de mest handlat om småsaker. Jag har en pärm där jag sätter in räkningar och andra papper som kan vara bra att spara och veta var man har. Jag har rensat ur den pärmen och gjort en översikt av räkningar, försäkringar, garantier och kvitton. Jag brukar titta på de där en gång om året och sen funderar jag på om jag bara ska fortsätta ha det som jag har det, eller ändra på något. Jag ska till nästa år i alla fall börja betala för skötsel av min mammas grav. Jag har räknat ut att jag tjänar på att betala för gravskötsel istället för att jag tar hand om den själv.
 
Igår fick jag lite panik. Jag hade tappat bort mitt bankkort. Jag kunde inte hitta det. Jag leta och leta och jag tänkte  för en stund att nu måste jag ringa och spärra kortet och betsälla ett nytt. Det är ju bara så tråkigt. Jag hittade mitt kort till slut. Kortet fanns i min plånbok, men i ett av dom fack som jag typ aldrig tittar i.
 
Mycket känns faktiskt ganska bra nu. Jag har börjat må mycket bättre igen. För någon månad sen mådde jag ju ganska dåligt. Jag var också arg på mig själv eftersom jag redan innan sommaren hade sagt att jag skulle tagga ner och sen gjorde jag inte det. Jag tänkte ju redan då att en reaktion skulle komma efter att jag tex hade gjort en massa "Musikhjälpengrejer". Eftersom jag inte taggde ner när jag kände att jag behövde det så sa ju kroppen ifrån till slut. Jag har ju en tid nu känt mig ganska sliten och trött.
 
Snart är det ju förresten Musikhjälpen igen. Jag vet inte om jag kommer att skänka några pengar i år. Det vet jag egentligen aldrig på förhand. Möjlighetet att skänka ännu mer pengar i år än vad jag gjorde förra året finns, men om jag kommer att skänka en enda krona, det vet jag inte nu.
 
Nu får jag gå och lägga mig.
 
 
 


Nu vet jag vad jag får för schema.

Jobbat har man gjort, men nu får man en ledig helg. Yes!!
 
 På jobbet var det ju sökning av nytt schema för några dagar sedan. Nu vet jag vad jag får för schema till nästa år. Det blev som jag trodde att det skulle bli. Jag fick inte det schemat jag helst ville ha, men det jag fick är nog helt ok.
 
Jag kommer att få börja gå upp på morgonen igen. Jag kommer jobba delade pass. Det innebär att jag under vardagarna kör några timmar på morgonen, är ledig några timmar mitt på dagen och sen kör man några timmar till under eftermiddagen. Jag jobbar inte mycket helger och det finns en vecka på det nya schemat där jag får ledigt en onsdag och torsdag. Det finns också en helg där jag blir ledig en fredag, lördag och söndag.
 
Sen har jag också sett på det nya schemat att om jag kan vara lite lurig och ha lite framförhållning så finns det möjlighet att typ ta ledig en eller två dagar och sen blir man ledig 5 dagar på raken.
 
I det stora hela så är jag nöjd med vad jag har fått, och jag var också innan rätt säker på vad jag skulle få. Jag ska köra i några veckor till på det schemat jag nu har, men sen blir det inte några sena kvällar och nätter med jobb på ett tag.
 
 


Fortfarande "höstfeeling".

Efter att jag har haft två tuffa dagar på jobbet så var det rätt skönt att jag typ hade den lugnaste dagen nånsin på jobbet igår. Vänersnäs är ju alltid lugnt och under kvällen höll jag mig typ bara i Vänersborg. Allt kändes bara bra och ute på Vänersnäs är det ju fortfarande lite "höstfeeling".
 
Idag är det fredag. Jag har en jobbdag. Jag har mycket som jag vill få gjort innan jag ska "tagga" till jobbet. Är jag bara fokuserad på nuet och tar en sak taget så blir nog detta en lugn dag också. Livet känns bra idag också.
 
Ha en trevlig dag!
 
 
 
 


Linnea Henriksson - Tänker på dig

 


Samir & Viktor Rakt In i Kaklet

 


Natten mellan onsdag och torsdag.

Jag har känt mig så trött i flera dagar nu. Denna veckans två jobbdagar har ju också varit ganska tuffa. Dessutom är de många tankar som snurrar i mitt huvud. Jag blir också ganska lätt irriterad och om inte saker och ting blir som jag vill eller bara "flyter" på så orkar jag inte kämpa med nåt. 
 
Fast mycket känns ganska bra också. Det finns inget som direkt oroar mig. Jag har ordning på allt jag väljer att göra. Det blir liksom inte för mycket nu. Jag tänker efter en extra gång innan jag gör nåt. Jag tänker först och handlar sen. Inte tvärtom som jag många gånger tidigare har gjort.
 
 
 


Onsdag (2017 11 08)

Snart ska man jobba igen. Lång dag har jag framför mig och därför har jag precis som igår också tagit det väldigt lugnt idag. Jag har bara varit till affären och nadlat lite. Ute är kallt, men solen skiner så fint.
 


Tisdag (2017 11 07)

 
Jag har haft en ledig dag. Jag har försökt göra lite saker som jag har tänkt att jag vill få gjort, men jag har inte riktigt orkat. Det har blivit mycket sova istället. Jag har ju jobbat hela helgen och jag hade ett jättelångt pass och samma långa pass ska jag ha imorgon. Jag har ju också många gånger tidigare fått känna på hur det känns när man grejar för mycket och inte tänker på att kroppen kanske inte tål allt grejande och fixande. Ibland måste man bara vila och det har jag verkligen gjort idag. Mycket av sånt man vill få gjort kan man ju ta en annan dag. Samtidigt som jag tänker att jag kan göra något av sånt jag vill få gjort  en annan dag, så tänker jag också sången "MORS LILLA LATHUND" som karaktären Annika sjöng i en filmen "PÅ RYMMEN MED PIPPI LÅNGTSRUMP".
 
Annars idag har jag kollat lite på vad det kostar att köpa gravskötsel. Kort sagt kan man säga att vill jag ha hela "paketet" och slippa göra nåt själv. Så kostar det 1 400 kronor per år. Det är inte mycket att fundera på utan detta kommer jag att köpa. Det handlar ju bara om ca 117 kr i månaden. Jag känner ju att jag vill att mammas grav ska skötas. Jag vet inet hur ofta jag orkar, kan eller vill åka till mammas grav i Uddevalla. Jag känner att det är bättre att betala lite för skötseln och sen behöver jag ju aldrig känna att jag måste besöka mammas grav bara för att den ska se fin ut.
 
När jag som idag inte grejar så mycket så hinner jag ju tänka ganska mycket. Jag tänker mycket på vad jag vill göra i framtiden. Jag har ju mina drömmar. Jag har länge på funderat på att göra någon typ av resa genom Sverige. Jag kan nog göra den nästa år. Det gäller väl bara att jag vågar ge mig ut. Lösa alla praktiska saker för att kunna göra denna resa är nog inte så svårt.
 
 
 
 
 
 


Måndag (2017 11 06)

Nu har det blivit måndag igen. Idag har jag massor som jag vill få gjort. Jag håller på nere i tvättstugan. Jag ska pyssla med allt möjligt av vardagligt "trökgöra" under förmiddagen. I eftermiddag ska jag jobba, och jag har en ganska lång dag av arbete idag. Jag kommer att vara trött som fan när jag kommer hem efter jobbet i natt, men det får man ta.  Jag har bestämt mig nu för vad jag ska söka för schema. Jag tänker inte vända och vrida på detta mer nu. Jag har bestämt mig och jag tror jag vet vad jag kommer att få. Detta med hur jag kommer att får jobba kommer nog att kännas bra. 
 
Nu ska jag fortsätta att pyssla och greja med mitt denna måndag. Jag grejar, lyssnar på musik och det verkar ju bli en fin och bra dag. Så idag är allt bra.
Ha en trevlig dag!
 


Söndagsmiddag på Koppargrillen.

Det blev lite mat på Koppargrilllen idag. Fläskfilê med kantarellsås och en väldigt god kaka som dessert.
 
 
 


Myror i huvudet.

Jag kröp till sängs klockan 05:00 i morse. Jag körde nattpasset igår. Det känns som man har myror i huvudet nu dagen efter. Det var hur lugnt som helst att köra i alla fall. Jag trodde att det skulle blir mer att göra. Massor med folk och mycket kämpande med att köra och svara på frågpr mm...
Men allt var som sagt hur lugnt som helst.
Under gårdagens rast så tittat jag lite mer på de scheman som jag har att välja på, och något måste jag ju bestämma mig för i nästa vecka. Jag har så svårt att bestämma mig, men efter igår så tror jag ändå nu att jag vet vad jag vill, men jag har ju några dagar till på mig att tänka. Jag vill inte slarva med sökningen och bara ta något. Jobbet lägger man ju så mycket tid på, och då vill man ju köra på ett schema som är så bra som möjligt. Man får lite myror i huvudet av att tänka på vad man ska söka också.
 
Ikväll ska jag jobba lite igen och detta passet som jag har ikväll tycker jag är det bästa av alla de pass som jag har på mitt nuvarande schema.
 
Nu får det snart bli lite mat på "Kopparn", och sen blir det väl mer bloggande om vad jag åt där.
 
 


Alla helgons dag.

Idag är det lördag, fast en röd är det så egentligen ska man kanske säga att det är söndag. Eller Alla helgons dag. Vem bryr sig om vad det är? Dagarna går och livet går vidare.
 
 
Jag ska snart jobba. Eftersom det är röd dag både idag och i morgon så har jag två ganska bra pass. Jobbsöndagar är alltid bra körning på detta schemat som jag nu kör efter. Men snart är det ju dags att välja nytt schema. 8 november måste jag ha bestämt mig för vad jag vill, sen får jag se vad jag får.
 
Idag har jag annars inte gjort så mycket. Jag har bara "småplockat" lite, sovit några timmar på eftermiddagen och nu sitter jag lite i massagestolen och slappar.
 
Ha en trevlig kväll.
 


Fredag (2017 11 03)

Nu har det blivit fredag igen. Jag ska snart kämpa på med jobb, men ikväll blir det fredagsmys.
 
Under morgonen har jag varit och handlat, kört soptunnor, lagt upp lite annonser på Tradera och käkat en god lunch. Mycket mer har jag inte gjort. Jag väntar på ett paket som jag ska få idag, men posten hinner väl inte komma innan det är dags för mig att gå till jobbet. Jag får öppna paketet ikväll istället.
 
Ha en bra fredag, och trevlig helg.
 
 
 


Intervju med Mouna i P4 Extra.

En sak som jag gillar med mitt jobb som bussförare det är att jag kan lyssna på radio när jag jobbar. Igår när jag jobbade så lyssnade jag på P4 Extra och där blev bla Mouna intervjuad. Mouna hjälpte ju mig med min hälsa för några år sedan. Hon är grym, och detta från igår är ganska intressant lyssning.
 
 


Torsdag (2017 11 02)

Jag har haft en ledig dag. Jag hade mycket idag som jag ville få gjort. Man hinner ju mycket om man väl sätter fart. När jag är ledig behöver jag ju inte tänka på vad man kommer att hinna med innan jag måste ta mig till jobbet. När man är ledig kan man ju bara greja utan att titta på klockan. Sen är det ju ändå så nu att jag tänker lite en extra gång så att jag inte grejar för mycket.
 
Detta har jag fått gjort idag i alla fall:
 
 Jag åkte till Uddevalla och där besökte jag kyrkogården igen. Jag var ju där i söndags också. När jag var där förra veckan så såg jag lite grejer som jag tänkte då att jag skulle fixa nästa gång jag besöker gravarna. Både min mamma, mormor och mmorfar ligger ju på Sigelhult Kyrkogård i Uddevalla.
 
Mamma hade ju för några år sen lagt några stenar på min mormor och morfars gravsten. Det var en blomma i sten och tre stycken hjärtan. Idag tänkte jag att jag skulle försöka göra rent dessa stenar. Väder, vind, gräs och buskar har väl gjort att stenarna inte har hållit sig så vita och fina som dom var för något år sedan. Jag klarade inte att få allt jättefint och så rent som jag ville, men lite bättre blev det i alla fall. 
 
Jag tittade naturligvis mammas grav också. Jag tände ett ljus som skulle brinna i 60 timmar.
 
Det blev en bra promenad på över 7 km idag. Sträckan mellan tågstationen och kyrkogården i Uddevalla är på över 3,5 km. Fram och tillbaka blev det ju alltså över 7 km promenad för mig idag.
 
När jag sen kom tillbaka till Vänersborg:
 
2. Jag körde  lite soptunnor idag. Det är ju min sopvecka här där jag bor.
 
3. Jag köpte mat på "Kopparn".
 
4. Städat mitt hem har jag inte gjort på länge, men idag fick jag gjort det också.
 
5. Jag lyckades också tjäna en massa extra pengar just idag. Mycket som jag innan tänket att jag inte kpmmer att kunna fixa än, kan jag fixa nu. Det känns bra att min privatekonomiska situtaion är så stabil och bra. Jag tänker ofta att snart får jag det nog sämre, men sedan 2014 så har jag bara fått det bättre och bättre. Det är ju bara att låta att det rulla på, och hoppas att detta håller i sig och vara hur länge som helst.
 
Detta var min dag.
 
 
 


.

 
 


Vad ska jag välja?

Igår var det lugnt på jobbet. Jag körde Vänersnäs och skolungdomarna har ju höstlov så jag hade inte många som åkte igår när jag körde där ute på landsbygden.
 
På jobbet kan vi förare nu se vad det finns för olika scheman att välja på. Varje år får man ju välja nytt och jag tänker inte här och nu ägna någon tid till att förklara mer ingånde hur det där exakt ser ut eller hur allt funkar. Jag säger bara att nu är det snart dags att välja nytt och jag vet verkligen inte alls vad jag ska välja. Det står helt still i skallen på mig. Jag är liksom i tillståndet: EJ I TRAFIK.
 
Jag vänder och vrider, funderar på hur min arbetssitutaion kommer att se ut om jag får köra efter schema schema 1, 2,3, 4, 5 osv... Vad är det för tider? Vad är det för körning? Vilka av alla scheman kan jag vara rätt säker på att jag får, eller inte får. Vad ska jagvälja som första alernativ, andra och tredje. Denna gången känner jag att det kommer att bli jättesvårt att välja det schema som jag verkligen vill jobba efter. Sen kan ju jag aldrig veta innan att jag säkert får det jag faktiskt väljer. Allt beror ju på vad dom kollegorna väljer som har varit anställda längre än mig på företaget. Sen är det alltid så att man ALLTID ska välja det schema som man helst vill ha, oavsett om man inte tror att man kommer att få det man väljer som första aletrnativ.
 
Jag får se hur det blir och vad jag väljer. Jag vet verkligen inte alls vad jag vill. Vad jag än tittar på schema nu så tvekar jag hela tiden på om jag ska välja just det eller något annat. Detta val känns svårare för mig än vad jag någonsin har känt tidigare. Det finns liksom inget självklart val för mig denna gången.
 
 


Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE