RYDELL & QUICK !2013 07 31

Dagarna går och jag får väl gjort lite grann i alla fall. Det är mest boka tider för sånt jag har att göra längre fram.  Det känns skönt att man får ihop allt och att allt blir ungefär som jag har tänkt mig. Det är bara skönt att vara ledig. Jag kanske inte gör så himla mycket, men det spelar ingen roll just nu. Jag har en semester som jag vill ha den. Allt är bara lugnt, jag känner ingen stress och jag behöver nästan inte bry mig om någonting. Jag behöver inte ens bry mig om vad klockan är och det känns ganska ovanligt för det är ju annars något man lever med varje dag i normala fall.
 
 
 
 
 
 
 


.

 
 
 
 
 
 
 
 


Allt är klart inför Stockholm.

 
 
 


2013 07 28

Det är fortfarande inte tråkigt att vara ledig. Det är så otroligt skönt, fast jag kännner mig fortfarande som ett lik, fast ändå mår jag bra. Det är en märklig kombination det där. Jag har ont både här och där. Jag orkar inte riktigt göra något, men för ovanlighetens skull så tycker jag att det inte gör något . Jag är ju bara ledig och några andra planer än en undersökningsdag i Stockholm har jag inte just nu. Mår bra gör jag och som alltid så tar jag det väldigt lugnt med allt. 
 
 
 
Idag har jag suttit i massagestolen och kollat på lite film. Jag har även besökt en kompis och sen käkat en god middag ute. Nu under kvällen har det blivit mer slappa med mer film, samt lite godis och några glas skumpa. 
Jag gör vad jag kan för att njuta av min semester. Sen att kroppen känns som den känns det får jag  leva med, för jag orkar liksom inte bry mig. Inte just nu i alla fall.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Det känns såklart bra att man är ledig

 Jag tar det ganska lugnt. Det känns såklart bra att man är ledig nu. Man grejar lite och sen kan man lätt bara vila och inte göra någonting, för att sen bara fortsätta där man slutade. När man jobbar då blir det ju inte så. Då får man greja och vara glad om man hinner med någonting innan det är dags att jobba och sen jobba igen typ. Jag kanske egentligen inte får så mycket mer gjort när jag nu kommer att vara ledig en hel månad, men när man inte har semester då känner man ju ofta att man inte orkar lika mycket som man förmodligen gör då man bara är ledig. Jag gissar att jag om några dagar kommer att orka hur mycket som helst. "MORE POWER" då liksom.Jag kan ju sova ut varje dag och jag behöver inte jobba och slita när egentligen är för trött. Känner jag mig det minsta slö eller trött nu under min semester då kan jag ju bara strunta i allt jag vill få gjort  och bara vila en stund. Jag hinner ju med så mycket i alla fall för jag behöver ju inte bry mig om vad klockan är eller att jag måste hinna på en någon viss tid för att bli färdig. 
 
 
I dag har det varit ganska mycket slappa och ta det lugnt.  Det enda som jag hade problem med var att jag inte direkt kunde bestämma mig för om jag skulle ta en fika ute på stan eller om jag skulle fixa lite i mataffären och ta med hem (I-LANDSPROBLEM). Jag har ju den senste tiden varit väldigt trött på allt och har inte velat göra så mycket. Den känslan vänder ju bara inte på första dagen som man få semester, men får jag några dagar av fullständig avkoppling så är jag ganska säker på att tröttheten som jag känner försvinner. Jag mår bra och känner mig glad, men man är bara liksom lite trött och seg i hela kroppen. Men, man har väl semester för att man bla ska kunna återställa kroppen? 
 
 
 
 
 
 
 
 


Behöver inte bry mig på ett tag.

 
 
 
SEMESTER !!! Äntligen har den börjat. Jag behöver inte bry mig på en hel månad om sånt som har med jobbet att göra.  
 
Jag är väldigt trött, mne det känns samtidigt bra. Jag är helt ledig ett tag. 40 timmar mer fritid kan man ju säga att man har nu. Kanske är det ännu mer om man tänker på att man ibland måste gå och lägga sig tidigt för att orka upp dagen efter. Nu behöver jag inte ens bry mig om det. Detta är kanske det bästa med att ha ett jobb att gå till. Man får semster. 
 
 


2013 07 26

Dags för en sista arbetsdag! Sen är det SEMESTER.Kvällens videoblogg!

 
 
 


WALLANDER- SVEKET

Jag har fått hem den senaste Wallander-filmen. 
 
Ska jag vara helt ärlig så tycker jag inte att den verkar speciellt bra, men jag får väl kolla först. 
 
 
 


2013 07 25

 
Pytt á la Bellman!
 
 
 


2013 07 25

God morgon!

Då jobbar man igen. Skönt att man har ännu en väldigt kort dag.
Kram..2013 05 24

              
 
2 dagar till nu bara, sen semster. Även om jag har bra köring med korta och lugna dagar så känner jag mig trött i kroppen i alla fall. Jag tror att jag har samma "feeling" varje år innan det är dags för semester. Dom sista dagarna känns alltid längst liksom..
 
 


Kvällens tankar om att orka eller inte orka.

Det är inte mycket man orkar under dagarna nu. Jag kommer på mig själv ibland att jag bara sitter och tittar rakt fram utan att fundera över nånting. Ibland ligger man på soffan och kollar på tv, men det man kollar på är man egentligen inte intresserad av. Jag kollar ändå, bara för att jag inte orkar byta kanal och jag orkar inte bry mig om att kolla vad det är på andra kanaler. Gör jag det i alla fall då hittar jag aldrig något som är intressant. 
 
 
Jag är bara trött just nu. Trött på allt man hela tiden har att göra. Semstern blir extra efterlängtad bara för att jag är så trött och slö nu. Under semestern blir det ju bara jobbigt om man går runt och är för slö. Jag vet att efter några dagar av semester, utan minsta tanke på jobb och inget jobbande alls kommer att göra att det blir fart på mig igen. Det är ju lite det som är meningen med semester om man tänker efter.  Man har ju såklart typ 40 timmar mer i veckan av ledighet under semestern än vad man har under normala arbetsveckor. När jag har det så och har större delen av min ledighet  på hemmaplan då får jag väldigt mycket gjort och det sköna är att det ändå känns som man är mest ledig och tar det lugnt i alla fall.
 
 
Man har ju så väldigt många fler timmar om dagen och i veckan att fördela sin fritid på så även om man slöar till lite så klarar jag aldrig att slöa till helt under så mycket ledighet. Då skulle man ju börja klättra på vägarna om man nog förmodan skulle försöka att bara slöa varenda dag. 
 
 
Det som gäller för mig under denna semester är ju min undersökning. Den kommer att göras under en dag på min semester.  Jag har inte funderat så mycket på vad som händer sen.  När allt  klart och hela "grejen" uppe i Stockholm är färdig då får jag väl se vad jag vill mer. Men det får jag ta sen när jag orkar och bry mig mer. Just nu vill jag inget annat än att bara bli ledig. Samla krafter för att få ny energi och orka mycket mer igen.
 
 


SAMMA FAST TVÄRTOM!

 
 
Jag har länge varit inställd på att min semester kommer att börja på torsdag denna veckan. Ändrade planer gör nu att det blir fredag istället. Det blir en extra jobbdag innan jag får ledigt. Får bita ihop en extra gång och bara köra på. Det positiva är ju att efter min semester får jag ju tillbaka den här fredagen i ledighet som jag nu denna veckan ska jobba. Det blir ju ingen skillnad egentligen. Det blir samma, fast tvärtom.
 
 


Trött, seg och ganska slö.

 
 
 


Just nu!

Solar på arbetstid!2013 07 23

God morgon!

Man vet att man är uppe för tidigt då man ser att månen lyser när man har tagit sig ut.Snart kan jag sova hur mycket jag vill.

 
 
Dags att sova igen!  Jobb i morgon och upp tididgt, men dagarna går fort nu. Bara 3 dagar kvar till semsester och sen lägger jag mig när jag vill och sover hur länge jag vill i typ en hel månad. 
 
 


Bil eller tåg?

 
Jag har en undersökningsdag som jag snart ska ta mig igenom. Jag vet det mesta redan nu. Jag vet  hur schemat för hela undersökningsdagen ser ut, vad allt kommer att kosta, vilket hotell jag ska bo på och vilken adress jag ska ta mig till när det blir dags för undersökningen. 
 
Det är bara en grej som jag funderar över. Det är så typiskt Danne. Jag vet inte om jag ska ta tåget eller hyra en bil upp till Stockholm. Kostnadsmässigt tror jag inte det spelar så stor roll. Hyr jag en bil så blir det naturligtvis dyrare än en tågbiljett, men tar jag tåget så får jag med ganska stor säkerhet boka en extra hotellnatt. Tar jag hyrbil upp då kan jag åka hem direkt efter undersökningen och jag behöver inte bekosta en hotellnatt extra.
 
Det kunde på ett sätt vara kul att stanna lite längre i Stockholm, men som jag känner nu så vill jag bara ta mig igenom undersökningen och sen komma hem. Med egen bil så kan jag ju bara köra upp på eftermiddagen dagen före undersökning. Sen är jag på hotellet lagom till det nblir dags att gå och lägga sig. Sen går man igenom dagen och bara åker hem utan att behöva vänta på att tåget ska gå hem på en bestämd tid. 
 
Å andra sidan kan det vara skönt att ta tåget upp. Man behöver inte köra själv utan jag kan bara slappa på tåget, kanske hänga lite i Stockholm göra undersökning, slå ihjäl ( eller hitta på något kul) mer tid i Stockholm och sen åka hem (förmodligen dagen efter undersökning ). 
 
Egentligen skulle det vara kul att vara kvar i Stockholm när jag ändå är där, men jag ska ju upp en vända till efter att den första "svängen" Analyser och provresultat ska ju man ju gå igenom med mig typ en eller två veckor efter undersökningen.  Då blir det ju en resa till. När det är dags för andra resan upp till Stockholm då kanske man har lust att stanna lite längre, men jag vet inte ens då om jag har någon lust. Alltid när det finns flera alternativ så vet jag inte. Får bara beslutsångest. Typiskt mig liksom.. Dettta blir nog inte dagens I-landsproblem utan veckans. Jag vet inte hur jag ska göra. Bil eller tåg? Tåg kan vara lite mer avspänt och skönt. Bil blir mer effektivt. Vad är egentligen bäst?
 
 


Behaglig vecka lär det bli!

 
 
Det kommer att bli en behaglig vecka detta. Idag slutade jag redan klockan 10:00 och ungfär så här kommer det att vara hela denna veckan. Tiden går ju hur fort som helst och lugnt är det att köra. Som sagt: Lite semester innan det är dags att ta semster, typ...
 
 


2013 07 22

God morgon.
Dags för en ny arbetsvecka. 4 dagar jobb och upp sjukt tidigt är det som gäller. Det är bara att kämpa på igen och sen får jag min semester. 4 dagar av bra inställning nu. Mycket positiva saker hela tiden så kommer denna veckan att gå blixtsnabbt. Jobb, jobb, jobb, jobb. Nu kör vi !!!
 
 
 
 
 
 
 
 


BAKOMMATERIAL. Johan Falk - Kodnamn:Lisa

 
Har precis sett den senaste Johan Falk-filmen. Ganska bra tycker jag. 
 


Bättre med värme än kyla iallafall.

Varmt ute och varmt inne. Vart ska man ta vägen när man klagar på värmen? Vänersborg är ju ingen skön plats att vara på just nu. Man blir då aldrig nöjd. Alltid kan man klaga på något. Är det inte kyla och vinter så klagar man ändå på sommar och sol.Fast jag gillar sommar och sol bättre än kyla och vinter iallafall.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Jag har tänkt på allt och lite till.

 
Jag har en vecka kvar av arbete. Det är 4 dagar av korta tjänster. Det enda som kan vara tufft är att man måste kliva upp tidigt på morgonen. Jag får en mjukstart innan semster. 4 jobbdagar där inte en enda dag är längre än 5 timmar. Dessutom mitt i sommaren. Lugnare kan det inte bli och det ska på ett sätt bli väldigt skönt.
 

När jag går igenom min ekonomi så är det också lugnt. Jag har gigantiska utgifter som väntar. I bara räkningar som ska vara ute denna månaden handlar det om över 60 000 kronor. Det är såklart  den undersökningen som jag ska göra som gör att utgifterna är väldigt höga. Ändå känns allt lugnt jag kan lätt betala och jag kommer ändå sen att ha mycket pengar kvar. Det kommer att komma mer utgifter i augusti. Jag kommer ju att hyra en bil när det är dags för undersökningen i Stockholm. Förmodligen blir det en natt på hotell också. Det kommer ju att gå på ett par tusenlappar till. Jag har även andra saker som kostar mycket pengar som jag ska betala i augusti månad. Man ska ju dessutom ha pengar att leva för också och har man semester då vill man ju röra sig med mer pengar än vanligt. Trots mycket utgifter nu, och även senare så känns det hur lugnt som helst. Jag klarar allt med god marginal.  När hela min semester är över och allt är fixat och betalt så kommer jag att ha en hel del pengar kvar. 

 

Jag har verkligen tänkt på precis allt och lite till. Helt sjukt att det faktiskt går. 

 

 

 Våga säga nej och må bra.

Jag ligger här och funderar på hur viktigt det kan vara att säga nej. 

 

Jag är en person som inte har speciellt svårt för att säga nej. Hur man än vänder och vrider på sitt liv så är det ju omöjligt att göra alla människor nöjda och glada. Man vill ju må bra själv också och då är det ju viktigt att man säger nej till saker. Vikten av att må bra och att få göra sånt som jag tycker är roligt prioretarar jag väldigt mycket högre än strävan efter att vara andra till lags hur mycket som helst.

 

Jag har ibland fått skit och fått veta hur dåligt det är att jag inte ställer upp och hjälper till med saker när någon har frågat. Jag har ibland nästan blivit hotad när jag har sagt nej. När någon blir arg på mig och inte accepterar ett nej då är jag glad för att jag just har sagt nej. Jag säger naturligtvis inte alltid nej till allt, men om jag inte vill, inte kan eller har tid då tycker jag att det är bäst att säga nej annars mår jag ju själv inte bra om jag hela tiden skulle göra massor av saker som jag egentligen inte har någon lust med. Dessutom är det ju så att om man hela tiden säger ja till "allt" då blir man väldigt lätt utnyttjad.

 

Missförstå mig inte - Jag gillar att hjälpa till med allt möjligt om jag kan.

Man gör ju sina nära och kära glada om man ställer upp hjälper dom. Det är ju naturligtvis värt en hel del. Men man kan ju ändå inte ställa upp och göra allt som folk ber om. Det fatta nog dom flesta egentligen. Det är okej att inte orka, vilja eller hinna. Jag är glad över att jag är en person som vågar säga nej till saker. Det mår jag väldigt bra av. 

 
 

.

 Biffstek...

En middag får det bli nu.
 
 
 


2013 07 21

Börjar denna dag med en POWERWALK.
 
 
 


Att bara vara.

 

Ibland struntar jag i hur mycket jag har så måste göras. Ibland måste man helt enkelt bara skita i allt och BARA VARA.  Saker som man ibland vill få gjort med en gång kan många gånger vänta till en annan dag. Ibland måste man ju bara ha en stund där man inte gör så mycket av sånt som man så ofta tycker att man måste göra. 

 Balans blir helt naturligt för mig.

 
 
 

När jag var ute ett ärende tidigare denna kväll så kollade jag om jag hade någon balans. Jag var först inte medveten om det, men man går där och slappar utan att känna stress då ska kroppen vara i balans. Det kanske blir naturligt att man testar balansen då? Lika naturligt som när man släpper en massa små barn lösa i en tom gymnastiksal: Dom börjar springa runt överallt och det är helt naturligt för dom.

Hur som helst så står jag på en fot och funderar på hur länge jag kan stå utan att få kramp eller hur lång tid jag skulle kunna vara i balans utan att ramla omkull. När jag går vidare kommer jag på att jag vill testa min balans på en trottoarkant.

 
Jag går också balansgång på vita heldragna linjer som finns lite här och var på gatan. Jag vet inte varför jag gör allt detta, men det känns helt naturligt för mig. 

 

 

 

 


HEJ JAG HETER DANIEL (DANNE)

 

Jag heter Daniel, kallas för Danne ibland och kommer säkert att jobba som bussföare i många år till.


Ibland önskar jag att jag att mina drömmar redan var förverkligade. Ibland skulle jag vilja vara lite mer på hugget när det gäller att få vardagliga saker gjorda och jag vill aldrig vara slö, fast ibland känner jag att jag är det ändå. 

 

När jag var yngre så trodde jag att typ alla människor som var vuxna var personer som man alltid kunde lite på. Jag visste att vi barn var "skvallerbytta bing bong", men jag trodde inte vuxna kunde vara lika barnsliga. Å andra sidan tycker inte jag att det är något fel på att vara barnslig som vuxen, men jag avskyr skvaller (kärringbabbel)

 

Jag heter alltså Daniel, men kallas ibland för Danne. Det finns 2 personer här i stan som kallar mig för Johan och dom verkar aldrig fatta att jag heter Daniel så jag har slutat att säga det till dom. En fd kollega kallade mig också länge för något helt annat än vad jag egentligen heter. Sen slutatade han på mitt jobb  och jag hann liksom aldrig säga vad jag hette. Låter lite väl dumt, men så var det.  

 

 Jag är en person som gör mina misstag och har mina fel och brister, men jag är för det mesta nöjd även om inte allt känns helt perfekt. Jag drömmer inte om en plats i solen eller om att ha massor med pengar bara för att ha pengar.   Jag är en person som vågar säga nej för jag vet att jag mår bättre av att göra det jag vill och inte tvärtom (vad andra vill).

 


NYHET: Barn är inte framtiden!

 
 


2 filmer.

Jag har fått hem 2 filmer i brevlådan. CALL GIRL och JOHAN FALK KODNAMN: LISA.
 
Det är ju  för bra väder ute så man vill gärna inte sitta inne och kolla film mitt i högsommar värmen. Fast efter sol kommer regn (och tvärtom) Man kan ju kolla när det blir en regnig dag.  Eller så kan man ju sitta här någon kväll då solen inte skiner och titta på, förhoppningsvis 2 bra filmer. 
 
 
 
 
 


Min egen lagade pasta.

 
 
 


2013 07 19

Har haft en bra förmiddag. Det är så skönt att bara vara ledig. Man behöver inte bry sig om att passa tider eller tänka på att man tex måste skynda sig för snart ska man jobba. Man gör i princip som man vill när man är helt ledig. Inte så konstigt att man känner en evig längtan till den semster som börjar om ca en vecka.
 
Denna dagen har jag börjat med en POWERWALK ute i solen. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


OMG !!!

 


Cash in och cash ut !

Fick en faktura med posten idag. Det gäller att man har "cash" nu när det kommer ordentligt med utgifter. Hoppas jag har räknat mina pengar rätt, om man säger så.
 
Cash in och cash ut. Pengar kommer och går. Det gäller att ha koll på läget. 
 


En sista timme för idag.

En timme av jobb kvar sen får jag komma hem. Jobba, jobba ...
 
 


2013 07 18

Jag har några timmar kvar av jobb. Biter ihop och jobbar på fram till midnatt. Sen får jag 3 dagar av skön ledighet. Det ska bli riktigt gött! Får försöka ha lite positiv inställning nu så blir det inte för tufft att jobba på.

Ha en trevlig kväll!
Kram..Just nu!

Dags att tanka i kroppen bränsle.2013 07 17

 
Hade en ganska lång dag igår av arbete. Det är ganska tufft att jobba nu. Man får biita ihop lite. Det är alltid så på sommaren ju. Man vill bara vara ledig och många andra är ju det just nu, men jag får jobba på lite till. Det spelar ingen roll när man har sin semester på sommaren. Har man en tidig semester då är det tufft att komma tillbaka och jobba. Man tänker bara att det hade varit skönt att vara ledig ett tag till. Man ser andra som påbörjar eller har en hel del veckor kvar av sin semester, men själv måste man jobba på.
 
 
 
Jag har i år en ganska sen semester. Det är ju skönt när man väl får den, men som jag sa så får man bita ihop och kämpa fram till den ska påbörjas. Nu tror jag ändå att jag kommer att orka. Jag jobbar ju inte mer än vanligt. och jag har bara en dag kvar nu av arbete denna veckan. Nästa vecka har jag bara korta pass på max 5 timmar per dag. Sen får jag min ledighet som jag just nu känner en evig längtan till.
 
 


2013 07 16

 
 
 


2013 07 15

 
 
 


2013 07 14

Känner mig lite piggare idag. Jag har varit ute i solen och promenerat runt lite. Rätt skönt att röra på sig. Skönt är det också att bara vara ledig. Snart ska jag ta mig ut igen och käka en god middag. Hur dagen sen blir får vi se. Jag vet sällan från en ledig dag till en annan ledig dag vad jag ska hitta på.  Det löser sig liksom under dagens gång.
 
 
 
 
 
Jag tycker ju bara att det är skönt att få vara ledig och eftersom jag har varit ganska trött den senste tiden så gör jag nog bäst i att ta det ganska lugnt även om jag börjar känna mig pigg och allert igen. Det skulle ju också kännas hemskt om jag på min semester sen skulle känna mig trött och sliten när jag äntligen får en månad av samnhängande ledighet. Då vill man ju verkligen orka göra massor av roliga saker och inte bara sitta här och känna sig trött, seg och slö. Någon utlandsresa eller så blir det väl inte denna somar, men massa annat kul kan man ju göra när man inte behöver fundera på vilken tid man ska gå och lägga sig för att orka upp dagen efter, eller hur mycket jobb man har under tex 2-3 dagar framöver. Man behöver inte fundera på något som har med ens arbete att göra överhuvudtaget utan bara en massa annat och det finns ju så mycket "annat", vilket naturligtvis är helt fantastiskt. Så bort med detta jävla trötta och sega nu och in med lite ny energi, fast jag vill vara lugn och fin ett tag till för än är det ju inte semester. 
 
 


2013 07 13

Jag är fortfarande väldigt trött. Det märks säkert på mitt bloggande för speciellt många inlägg per dag har jag ju inte publicerat den senaste tiden. Att jag är väldigt trött har säkert många olika orsaker. En hel del jobb till och från har jag ju haft och än är det inte semester så det räcker ju att tänka på jobb nu så blir man ganska trött. Sommar och sol i mitten på juli, men jag ska jobba på ett tag till. Känner inte riktigt att jag vill, men har ju inte så mycket annat att välja på. Jag kommer att tycka att det är skönt när jag får semester och jag kommer säkert också att gilla att jag inte ska vara tillbaka förrän i slutet av augusti, fast just nu käner man ändå att man vill vara ledig. Man kan inte få allt tyvärr...
 
Man kanske i framtiden kan lägga upp sitt jobbande på något sätt så att det sen kan vara möjligt att få ledigt juni, juli och augusti. Det är ju dom månaderna som nu känns tufft att jobba på för man vill bara ha semster. Å andra sidan kan det var ett helvete att behöva vara hemma i Sverige under vintern. Då vill man ju ofta komma bort till något varmare land. Dessutom är det ju lugnare att köra buss under sommaren, mne på vintern går ju allt för "fulla muggar"  Jag minns ett år då jag var i Thailand då slapp jag väldigt mycket av vintern. Det var nästan ingen vinter alls när jag var hemma och när jag var i Thailand då slapp jag ju defentivt vintern. Egentligen skulle man ha semster jämt, fast om man samtidigt måste jobba så går det ju inte att lösa. Dessutom kan man ju inte kalla semester för semester om man inte jobbar ibland.  Man kan helt enkelt inte få allt.
 
 
 
 
 
 
 


Kör ALDRIG rattfull.

 
 


En snäll kommentar om min framtida undersökning.

 
Jacke:
 
Hej Danne! 

Jag måste hålla med föregående talare (Johan) om att du gör precis vad du vill! Självklart har du läsare som bryr sig om dig men är pengar ingen trång sektor och du ser att du kommer ha en stabil kapitaltillströmning under de kommande månaderna, tycker jag inte att du ska bry dig om hur andra anser du ska spendera dina likvidamedel. 

Jag har själv inte gjort någon undersökning och vet inget om företaget. Men har du gjort en grundlig kontroll och känner dig trygg, så ska du strunta i vad andra tycker och köra. 

Vill dock upplysa dig och eventuellt andra läsare av denna kommentar att jag inte är helt opartisk i detta. Jag har själv ett stort intresse av just kost och hälsa och väntar med spänning på resultatet på din undersökning och ger du goda recensioner är det ingen omöjlighet att jag gör en egen undersökning. 

Enligt mig är människor över lag ganska korkade och trångsynta som hellre investerar i bil, båt och platt-tv än att investera i sin kropp och hälsa. Enligt mig gör du helt rätt och jag hoppas verkligen att det gör ett bra jobb och att de inte hittar några anlag för ärftliga sjukdomar. Vi vill ju alla njuta länga av vår danneblogg! 

Kör hårt Danne (både i och utanför bussen)! 


En nöjd kund.

Johan:
 
Hej Danne! 
Jag skulle bara vilja skriva ett meddelande till alla som ogillar att du ska göra en undersökning på SciLife. Jag har själv genomfört guldpaketet där för 6 månader sedan och var riktigt nöjd med resultatet. Det var verkligen en ögonöppnare för mig och jag fick en chans att komma ut ur den onda cirkeln jag var fast i.
 
Jag fick reda på saker som jag aldrig hade kunnat tänka mig och jag fick bra råd på hur jag skulle kunna motverka dessa, det är verkligen proffs som jobbar på det där stället. 
Och nej jag har inget med det där företaget att göra, varken aktieägare eller anställd, jag är bara en otroligt nöjd kund. 

Men en fråga till dig Danne, Hur långt är du beredd att gå för att ändra dina vanor som du i dagsläget har? Det verkar ju som att du trivs med den livsstilen du har så varför ändra på det? 
Skulle du kunna tänka dig att träna hårdare än vad du redan gör?
 
I dagsläget vet jag inte riktigt vad jag egentligen tänker. Jag vill gå igenom hela "paketet" med SciLife först. Undersökningar och analyser av den. Jag är säker på att jag kommer precis som du kommer att få bra råd och en annan tankeställare med mig hem. Efter det får jag väl fundera på vad jag är beredd att göra. Jag vet ju inte nu vad dom kommer att säga till mig , men jag är säker på att jag kommer att få med mig mycket värdfull information hem som jag säkert kommer att ha nytta av i framtiden. Kul att du verkar nöjd med allt detta. jag är säker på att jag kommer att bli det också.
 
 


2013 07 12

 
 
Jag är bara så jäkla trött, fast denna fredag har jag ändå varit piggare än under dom övriga dagarna denna veckan. Rätt skönt att det känns så innan helgen. Det är ju annars som en vanlig sommar att köra buss: Väldigt lugnt och eftersom jag mest längtar till min semester så är jag glad att jag inte har mer att göra på jobbet än vad jag nu har. Att köra buss i linjetrafik under sommaren är ju lite som att ha semster. Fast jag vill inte ha en sommar som är lite som att ha semster. Jag vill ha min semster nu och jag ska nog kunna hålla ut tills jag får den, fast jag längtar som fasen.  Skönt att det nu är helg iallafall och att jag inte har mer jobb  förrän måndag eftermiddag nästa vecka. 
 


2013 07 11

 
Jag jobbar på och som vanligt är det ganska lugnt. Det är nog tur att det är så för jag är lite tröttare nu än vanligt. Jag längtar väl efter semester och man känner att man behöver ha det nu. När det känns så då blir man lätt ganska slö och man göra bara vad man absolut måste. Jobba på, men inte mycket mer. 
 
Positiv ska man ju ändå alltid försöka vara och jag är ändå ganska bra på att hitta saker som trots allt är bra.
 
1. Fredag är det redan i morgon och jag har en inte allt för lång dag innan jag går på ledig helg.
2. Jag har bara normala eller väldigt korta arbetsdagar kvar innan det är dags för semester
3. Fallens dagar är 19-21 juli och jag är ledig just dom 3 dagarna och det är min ordinarie ledighet. 
4. Nästa vecka får jag sova ut för jag jobbar eftermiddag och kväll.
 
 
 
 
 


.

 
 
 
 
 
 
 
 


Cross-disciplinary research !Jäklar vad trött och mörbultad jag är.

Oj,vad trött jag är nu. Jag var trött och mörbultad redan i morse när jag skulle kliva upp. Egentligen orkade jag inte jobba en dag på över 12 timmar igen, men på något konstigt sätt så lyckas jag ta mig upp. Sen är det som vanligt: Har mman väl kommit igång med jobb då känns det inte så mycket. På något sätt fötränger man det och bara kör, men nu är man ju helt slut Över 24 timmar på jobbet på 2 dagar. Skönt att jag inte har fler liknade långa pass  innan min semester. 
 
 


En kommentar till som handlar om min undersökning.

Patrik tror inte på dom goda referenser som det företag har som jag ska anlita för min djupgående hälsoundersökning. 
 
 Han skriver:
 
Hur vet du att de som fanns på hemsidan var ärliga när de investerar stora summor i företaget? Det är klart att de säger vad som helst för att folk ska komma och göra undersökningar till hutlösa priser. De är ju aktieägare....
 
 Hur det än ligger till så kan  du ju inte veta det. Du spekularar ju bara om du påstår att dom inte är ärliga utan bara säger det dom säger för att dom är aktieägare. Man kan ju naturligvis inte veta till hundra procent hur allt ligger till, men jag har ändå läst vad  8 stycken personer skriver om detta företag som jag nu också ska göra en undersökning hos. Alla 8 säger i princip samma sak: Dom har gjort en undersökning och dom är mycket nöjda. 7 av dessa 8 personer är oberoende av varandra. Skulle alla dessa ljuga samtidigt och bara skriva gott om företaget för att själva tjäna en massa pengar? Så kan det naturligvis vara, men det är  inte troligt.  Det kan ju också vara precis som det ser ut att vara, och ska vara. Det är 8 st kunder som är mycket nöjda med att ha köpt en djupgående hälsoundersökning och det berättar så gärna om det. Om någon eller några har aktier i företaget och tjänar en massa pengar, vad spelar det för roll? Det behöver ju inte automatiskt vara dåligt för det. Dessutom kan man ju inte alltid misstänka lögn så fort man ser någon eller några som ger ett företag goda referenser.  Då är ju allt i hela världen lögn, om man ska tänka så.
 
Jag bryr mig inte om det nu  om det skulle visa sig att detta är ett företag som tjänar mycket pengar på sin verksamhet, bara jag blir nöjd och får ut vad jag förväntar mig av det. Ett företag måste ju tjäna pengar liksom. Att det finns vissa vinstintressen i denna  verksamhet behöver inte heller automatisk betyda att det är dåligt. Vem som tjänar vad och varför skiter jag förresten fullständigt i. Ur min synvinkel verkar allt vara bra, seriöst och ärligt. Varför ska man tvivla när jag inte själv har hittat något än som verkar dåligt med detta. Det lär visas sig hur det ligger till, men hur det än är med det ekonomiska kring detta så är det något som jag skiter fullständigt i. Bara jag vet vad jag ska betala och sen får vad jag förväntar mig så är jag nöjd. 
 
 
 


2013 07 10

Dags för ett megapass av arbete igen. Upp för tidigt  för att jobba till kvällen.
 
Ha en bra dag !
 
 
 
 
 
 


En rolig video på gång.

Det är dags att sova igen. Jag har bara varit ledig några timar och nu är det dags att sova för att imorgon ha ännu en dag där jag är över 12 timmar på jobbet. Man är väl inte megafräsch just nu. Upp kl 04:30 och är hemma 18:30. ÖHHHH!!! SUNK, säger jag bara.
 
Jag hade ikväll en rolig video som jag ville dela med mig av, men just orkar jag inte pilla till den publicera. Det får bli senare denna veckan istället. 
 
 
 
 


Kycklingsallad!

 
 
 
 
 
 
 


Lite åsikter igen och igen.

Det var väldigt vad mycket problem folk ser med att jag ska göra en djupgående hälsoundersökning. Det måste väl vara bättre att öppna upp för dom fantanstiska möjligheter som finns med att kunna göra detta? Tänk vilka debatter man kan skapa genom att bara vara Dannebloggaren.
 
Henka skriver igen :
 
Tack för ditt svar Danne! Jag försökte själv söka runt lite efter folk som gjort den här undersökningen och de enda jag kunde hitta var folk på SciLifes egen hemsida. Betalda skådespelare eller folk som själva har något att vinna på att företaget gör bra ifrån sig. Det finns ett mönster bland de människor du räknar upp, de är alla rika som troll och har med största säkerhet investerat mycket pengar i företaget. Det går inte att titta på dina gener i mikroskop och se eventuella defekter, det funkar inte så. Det enda du kan göra för att förebygga sjukdomar är att motionera, äta rätt och leva ett gott liv. Jag tror att dessa 60 000 kr skulle ha en mer positiv inverkan på ditt liv om du gav dem till välgörenhet, använde dem till att hyra en personlig tränare, byggde ett kök, gick en kurs i något intressant ämne eller nästan vad som helst annat. 
Här är en artikel från CBS som beskriver problematiken bakom den här typen av undersökningar. Resultaten är mycket intressanta http://www.cbsnews.com/2100-204_162-531563.html
 
 
Oavsett om vilka personer det är eller om dom har gått in med massa pengar i företaget eller fått betalt för att säga det dom säger om unersökningen så spelar det väl ingen roll när det gäller sanningshalten? ALLA SÄGER ATT DET ÄR BRA OCH ÄR MYCKET NÖJDA. Jag har ingen anledning att misstro detta. Varför skulle jag göra det? Några betalda skådespelare har jag inte sett av dom som lämnar referenser. 
 
Det finns människor som lever ett sk gott liv. Det enda en del gör är att äta rätt och motionera mycket. Ändå kan vissa dessa människor få tex en hjärtinfarkt. Till synes fullt friska kan ju också bli sjuka. Du kan få din cancer och andra sjukdomar precis när som helst i livet. Det spelar inte alltid roll hur du har levt eller lever dit liv.
 
Hur vet du att man inte kan göra undersökningar på generna och vad vet du om vad en läkare kan se hos en människa när det finns tillgång till den senaste och mest avancerade utrusningen? Är du själv läkare, forskare eller gott någon utbildning på just detta som jag nu ska göra? Hur vet du att allt just du påstår är som du säger och inte tvärtom? Hur vet du att dom ubildade som jobbar på det företaget som jag ska anlita har helt fel och du har helt rätt? Jag vet själv inte exakt hur alla undersökningar på mig som har med genetik att göra ska gå till, men jag tror att SciLife Clinic vet vad dom håller på med iallafall, och det räcker för mig. 
 
Du tar upp den vanlga gamla "käpphästen" också. Att jag tex borde skänka pengarna till välgörenhet för att detta då skulle ha en mer positiv inverkan på mitt liv. Det skulle ju inte ha någon inverkan alls om jag gav bort mina pengar. Då är det ju bättre att köpa en semla för 60 000 kronor som egentligen kostar 25 kronor. Då har jag ju fått mer ut av mina pengar än om jag skänker dom till välgörande ändamål. En personlig tränare är inte heller bättre. För som jag sa;: En till synes helt frisk människa kan drabbas av svåra sjukdomar och jag vill undersöka, och veta  om jag är i en riskgrupp. En personlig tränar utvecklar mig i min träning och hjälper mig säkert med kost och andra saker, men några djupgående hälsoundersökningar gör inte en personlig tränare. Det gör däremot  denna kliniken och dom kommer ju säkert också att ge mig många råd hur jag ska leva mitt liv när det gäller träning och kost mm. Någon personlig tränare behöver jag alltså inte för jag tror att  jag får ut så mycket mer av att göra det som SciLife har att erbjuda.
 
Många av dom som har åsikter om detta har kastat på mig en massa studier och undersökningar om tex totalscreeningar på denna typen av kliniker Man hävdar att resultaten visar på att denna typen av företag inte är att lita på. Det är ju bara det att undersökningarna man kastar på mig gäller typ i USA och är därför helt ointressanta. Jag gissar att det skiljer ganska mycket i reglementet och lagen  mellan Sverige och USA om hur denna typen av företag får bedrivas. Att kasta på mig en massa undersökningar som visar på brister ur en amerikansk synvinkel ´känns just därför ganska ointressanta för resultaten av dessa undersökningar och studier utgår inte från hur det är här i Sverige.  Det är ju här i Sverige jag ska göra min screening, inte i USA. 


2013 07 09

God morgon!

Det kommer att bli en fin dag med strålande solsken. Jag har massor av jobb nu i 2 dagar. Bara att jobba på som fasen och sen blir det mer normal längd på dagarna igen. Det känns ganska bra nu, men när jag kommer in på den tionde arbetstimmen idag då lär det nog kännas och då gäller det att bita ihop.

Ha en bra dag!
Kram..Mina små bekymmer som jag har i livet.

 
 
 
 


Pannbiff med paprikasås!

 
 
 
 
 
 
 
 


2013 07 08

God morgon!

Nu jobbar man igen. Tufft var det att kliva upp i morse, men jag har ju en vanlig dag med 8 timmar av arbete och sånt känns ganska lugnt. Man kan ju ha betydlig längre dagar när man jobbar som busschaffis så en "vanlig"dag kan faktiskt kännas som en väldigt kort arbetsdag. Man kan alltid hitta något som är positivt varje dag.

Ha en bra dag!
Kram...Sova snart.

Det börjar bli sent och jag ska gå och lägga mig. Jag ska lägga mig så jag orkar att gå upp tidigt i morgon för att jobba. Mycket av den lediga tid kan ibland gå åt till att fundera kring jobbet. Jag menar då inte att jag funderar över hur tuffa dagar jag kan ha eller vad kollegor eller kunder har pratat med mig om. Jag menar inte heller att jag funderar över fackliga frågor eller vad jag ev ska säga till min chef i morgon eller om 5 dagar. Nej, jag menar att jag funderar på hur jag ska förbereda mig på en ny arbetsdag och man kan också ibland komma på att man får väldigt lite gjort på en ledig dag pga att man har haft en tuff arbetsdag eller vecka innan man blev ledig. Igår var det lite så. Jag hade kört natten mellan fredag och lördag. Sen tog jag mig i och för sig ut på en PW, men efter detta var jag helt slut och sov hela eftermiddagen. Att jag inte orkade göra så mycket igår berodde ju till viss del på att jag hade kört natten mellan fredag och lördag. När jag nu var ledig då somnar jag så jobbet finns ju på något sätt med mig hemma också, fast jag inte funderar över det rent praktiska när jag är hemma. Detta är väl egentligen inget som jag har bekymmer med. Jag bara konstaterar att det är så här.
 
Nu ska jag sova för att orka upp till ännu en ny arbetsdag. Jag tänker alltså på jobbet när jag är ledig, men bara att jag ska gå upp 04:00. Allt annat som har med jobbet att göra tar jag när jag är på arbetet och jobbar. I morgon alltså.
 
 


Jag kommer såklart att göra detta.

Här är en till som tycker som många andra att jag gör fel när jag tänker betala 60 000 kronor för en djupgående, professionell och kanske livsavgörande hälsoundersökning.
 
 
 
 
Henka:
 
Anledningen till att svenska vårdcentraler inte gör den här typen av undersökningar är att det är helt jävla onödigt. Läs om fenomenet "Full body scans" i USA och bluffmakeriet som ligger bakom att utnyttja människors rädsla för att lura dem på pengar. Är du orolig över att du har cancer, hjärtfel, åderförkalkning eller vad det nu kan vara, så GÅ TILL VÅRDCENTRALEN. Jag lovar att dom hjälper dig och tar prover om det skulle behövas. betala 60 k för att någon ska säga till dig att motionera mer och äta mer grönsaker är verkligen helt sjukt. Du är galen om du blåser alla dina pengar på det här. Hoppas det är ett skämt.
 
 
 Danne! Tänk nu igenom det här. Svensk läkarvård kan erbjuda dig all hjälp du någonsin kan få från ett sånt där företag som helt uppenbart är 100% lurendrejare. Betala 60k för att någon ska säga att du måste äta bättre och motionera mer, GODE GUD! Förebyggande är bra men det går inte att se in i framtiden och det går inte att undersöka in kropp på en sån nivå att man kan säga vilka sjukdomar som dabbar dig i framtiden. Hoppas det här är ett skämt och att du investerar pengarna i något vettigt istället.
 
Jag kommer självklart att göra detta oavsett vad andra människor tycker om det. Det är knappast onödigt att få veta hur ens hälsa ser ut idag och vad man behöver göra i framtiden för att minska riskerna för att drabbas av sjukdomar. Jag gör inte detta för att jag känner någon större oro över att bli sjuk. Jag vill veta och försöka minska riskerna. Jag kan säga och vara helt säker på att SciLife Clinic som jag har vänt mig till inte är ett bluffföretag eller är några lurendrejare som bara är ute efter att tjäna pengar. Det är ju många som redan har gjort dessa undersökningar före mig som jag nu också ska göra, på just SciLife Clinic. Anders Wall (finansman), Ingrid Dahlberg (tidigare Dramatenchef och Landshövding) och Martin Tiveus (VD för  Avanza Bank) är några av alla dom som redan har gjort dessa djupgående hälsoundersökningar som SciLife har att erbjuda. Vad jag kan läsa mig till så är ingen av dom missnöjda med att dom gjorde detta, utan tvärtom väldigt glada över det.. När andra kunder (och inte vilka som helst) till SciLife Clinic säger att detta är bra och att dom är mycket nöjda, då tvivlar inte jag på att det är sant. 
 
Det handlar ju inte om att jag kommer att betala 60 000 kronor för att bara få reda på att jag ska motionera och äta bättre. Det är ju mycket mer än så. På min undersökningsdag kommer man tex att gå in och titta på min hälsa ur ett genetiskt perspektiv. En människa som äter rätt och är vältränad kan ändå få tex en hjärtinfarkt. Allt har inte med  med livstilen att göra utan man kan få  sjukdomar som hjärtinfarkt, stroke eller cancer även om man lever ett hälsosamt liv med tex mycket motion, nyttig mat och lite stress. Jag vill veta om just jag är i en högriskgrupp rent genetiskt för att få vissa sjukdomar. Jag vill veta vad jag ska göra idag, men också i framtiden för att kunna leva ett friskt liv. Hela detta paket som SciLife erbjuder har jag svårt att se att den "vanliga" sjukvården idag kan erbjuda mig. Att det kostar  60 000 kronor har jag inga bekymmer med för jag har 60 000 kronor och mycket mer på mitt sparkonot idag. Dessutom kommer det hela tiden in nya pengar så om några månader har jag fått ihop nya 60 000 kronor. Det är bara att köra nu liksom.
 
 
 


Het dag och en "mid" dag (middag)

 Varmt ute är det idag också. man ska väl inte klaga på värmen. Jag gnäller ju alltid när det är för kallt så nu när det är varmt då måste jag ju vara nöjd, fast svetten flyter. Men man blir ju jävligt het iallafall!
 
Jag har såklart också varit ute och käkat en god middag. En biff med pommes, bea och extra lite grönsaker.
 
 
 Ha en bra dag och njut av solen. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Måste nog börja promenera mera igen.

Oj , nu har det blivit för mycke igen. Jag somnade några timmar denna eftermiddag. 
 
Jag var ute på en promenad tidigare idag. Inte alls van längre vid att gå några långa promenader. Det gick ganska bra ändå. Jag knallade bort till Onsjö och runt där lite och hem igen. Det var varm som fasen så viss är det tur att man kan köpa vatten längs vägen.
 
 
 
 
 
 
Jag får nog försöka komma igång med mer PW och promenader igen. Kan jag blanda detta med regelbundet gymmande så gör jag ju verkligen så kan jag kan när det gäller att röra på mig och träna.  Det är som vanligt alltid segt innan man ska röra på sig oavsett om man bara ska ut och gå eller tagga bort till gymmet, men när man väl kör så känns det ändå alltid bra.  Efteråt gör det ju inget om man skulle råka somna några timmar. Det är värre att bara somna och aldrig röra på sig typ...
 
 
 
 
 
 
 
 


Fler funderingar om undersökningen.

Therese:

Om de gör en undersökning på dig och kommer fram till att de sjukdomar du eventuellt skulle kunna drabbas av kan förebyggas med en hälsosammare kost, skulle du då ändra din kost nu? Jag har upplevt det som att du tycker att du "mår bra" av att äta den mat du äter och inte velat äta nyttigare när läsare haft åsikter om din mat.

 

Jag mår bra av de jag äter idag. Det många läsare har haft åsikter om det är att jag nästan aldrig lagar egen mat . Ibland har folk också haft åsikter om att jag borde äta nyttigare, men fördet mesta har det ju handlat om att jag inte oftare står hemma vis spisen. Jag vet inte om jag skulle ändra på kosten i någon större omfattning, men det kanske heller inte krävs. Man ser ju  till helheten och man kanske kommer fram till att eftersom jag inte dricker så mycket alkohol, röker eller lever ett  stressigt liv så kanske det inte gör så mycket om jag då och då trycker i mig lite "ohälsosam mat". Visar det sig att man kommer fram till att jag borde förändra kosten så gör jag säkert ett försök. Handlar det om små förändringar då är väl chansen större att man ändrar sig. 

 

 

Stina:

Det som kommer hända är att du kommer få allmänna råd om livsstil, sådant som man redan vet - ät bättre, motionera, sov ordentligt osv. Jag lovar dig. OM de väl hittar något kommer du ändå få gå till vårdcentralen och göra om allt där (för 100 kr) och få behandling där. De här sortens företag är extremt oansvariga, de erbjuder personer att köpa dyra tester (som du som sagt skulle fått gratis på vårdcentralen (MR om det fanns anledning att utreda), och om de väl hittar något skickar de bara över ansvaret på någon annan. Jag tycker att du i nästa samtal ska fråga dem vad som händer om de nu hittar något. Inte fan kommer de stå för någon behandling, den saken är säker.

 

Det som ska göras på undersökningsdagen är en genomgående kroppsundersökningbred tumörscreening med helkropps-magnetkamera. Det som också ingår i det pris jag betalar är  undersökningar med magnetkamera av hjärnan och ultraljud av ❤hjärtat❤  och halskärlen. Man kommer att titta på ett hundratal genetiska markörer. Man tittar på just mig om jag har en ökat risk att få tex hjärtinfarkt , stroke eller cancer. Efter alla undersökningar kommer man att gå igenom alla resultat med mig och jag kommer att få veta  hur mitt hälsotillstånd ser ut idag, vilket jag sen såklart har nytta av att jag är medveten om.

 

 

Det som händer om dom hittar något som för mig kan vara livsavgörande de är att dom kommer att tala om för mig vad jag ska göra. Man kommer oavsett resultatet av undersökningen att tala om för mig vad jag ska göra  idag, och i framtiden för att minska riskerna för att få en allvarlig sjukdom. Risken finns alltid att jag blir sjuk även efter att jag har gjort denna undersökning. Några garantier för att jag ska hålla mig frisk finns ju naturligvis inte, men detta är iallafall något som defentivt minskar riskerna och jag blir medveten om dom. För mig är sånt värt en hel del. Nattbuss och underbara fans.

 
Har jobbat natten och den var väldigt lugn. Det vanliga hände när jag kör nattbuss. Det kommer alltid bloggläsare och bara öser i beröm över min blogg. Denna gången var det många också som ville ta bilder tillsamans med mig. Det skulle vara kul om jag fick några bilder skickade till min mail så kan jag sen lägga dom på min Danneblogg. 
 
Skönt med ett lugnt arbetspass iallafall. Nattbussen är mycket antingen eller körning. Antingen är det väldigt lugnt att köra eller så är det precis tvärtom? Fast oavsett hur det är så tcyker jag det är ganska roligt att köra nattbussen. Det kommer alltid så fina underbara fans fram till mig och berättar hur grym min Danneblogg är. 
 
 


Många är negativa och tjatar mest om pengarna.

 
 
 


2 frågor om den undersökningen jag ska göra.

 
Patrik: 
 Varför inte göra en hälsoundersökning på vårdcentralen?
 
 
Skulle jag gå till vårdcentralen och fråga om denna typen av djupgående hälsoundersökning finns att göra så är jag säker på átt svaret är nej. Dessutom funkar ju den vanliga sjukvården så att man tar hand om dom som är sjuka först. Det jag ska göra handlar ju mer om att förbygga sjukdomar. Jag tror inte att den "vanliga" sjukvården har möjlighet att hjälpa mig på samma sätt som SciLife Clinic kommer att göra. Däremot när alla undersökningar är klara man vet resultatet då kanske jag behöver söka mig till en vårdcentral för att fixa sånt som eventuellt behöver åtgärdas.
 
Rene:
Hur mycket kostar undersökningen? Låter definitivt som en investering för livet och något jag själv är intresserad av!
 
 

Hela paketet med allt som ingår kostar 59 690 kronor.


Just nu !

Snart får jag kom hem igen efter att ha haft en dag bakom ratten. Man skulle ha en instrumentpanel på sig själv också.  Vore inte fel att kolla hur mycket krafter man själv har kvar i sin kropp efter en hård arbetsdag. Har man tankat sig själv idag med mat och vatten och vilken tempratur har man. Är man iskall eller jävligt het? 
 
 
 


Det kommer att bli en undersökning.

Mouna på SciLife Clinic ringde mig igår igen för att framförallt  berätta för mig vad en fullständig undersökning hos SciLife skulle innebära. Hon frågade mig också lite om hur jag lever mitt liv idag och hur det har sett ut tidigare. Hon frågade även om jag visste om släktingar till mig hade haft några sjukdomar som tex problem med hjärtat. fått en stroke eller någon typ av cancer. 
 
Mycket av de som Mouna frågade mig visste jag ju inte till 100%, men jag bestämde mig iallafall igår att jag ska göra en  fullständig sk screening av mig själv. Det känns rätt och jag vill göra detta. Undersökningarna tar en dag och sen ska resultaten analyseras och efter det kommer min doktor gå igenom allt med mig ca 14 dagar senare. Man får fram hur min hälsa ser ut idag och om det finns något jag ska göra idag för att minska riskerna för eventuella sjukdomar i framtiden.
 
 
 Jag är helt säker på att jag inte kommer att ångra detta. Om jag däremot inte gör detta då finns risken att jag senare i livet ångrar mig eftersom jag då kanske får en sjukdom som med hjälp av en screening kunde upptäckts och förhindrats. 
 
 
 


God nattblogg !

 
Sitter här hemma nu igen efter dagens och kvällens arbete. man är ganska mörbultad i kroppen och jag vill egentligen bara gå och lägga mig nu. Helst med kläderna på för jag är så jäkla trött.
 
Jag har ändå ganska normala arbetsdagar nu, men jag har ju jobbat mycket den senaste tiden och nu denna veckan har jag grejat med väldigt mycket annat innan jobbet. Aldrig är det lite på fritiden och korta arbetsdagar samtidigt. Nej, om jag har mycket jobb med långa dagar jag då gör jag inget på fritiden. När jag har mer normala dagar eller korta dagar av arbete då grejar jag hur mycket som helst före och efter jobbet.. Inte konstigt att man blir trött och känner sig mörbultad i kroppen mest hela tiden.
 
Nu ska jag ialla fall sova och imorgon då ska jag inte göra så mycket, fast jag går säkert och tränar innan jobbet. På något sätt vill man alltid ha något att göra och det är väl någonstans bra? Fast ibland kanske man bara borde sova väldigt länge på morgonen och sen bara sitta här och inte göra någonting. HMMM... Jag vet inte vilket som är bäst och problemet är inte så stort att jag behöver ägna någon mer tanke nu åt detta.
 
 
 


Nu ska jag jobba och sen.....

Då var det dags för jobb igen. Skönt att man har normala arbetdagar nu iallafall. 
 
Jag skulle helst vilja börja min semester nu, men det är ett tag kvar innan jag blir helt ledig. Jag har ganska mycket att göra nu veckorna innan jag får min semester. Mycket att göra och sen ska man ju jobba också. Det gäller att jag inte funderar så mycket över de. Tittar man för långt fram på vad man har att stå i då blir det bara för jobbigt. Nu ska jag jobba och efter det kan man fundera på vad man har i morgon osv osv....
 
Ha en bra dag !
 
 
 
 


Några vanliga punkter en vanlig dag.

Lite bilder  från dagens arbete.
 
 
 
 
 
Vanlig dag på jobbet har jag haft.
 
* Följer ett schema 
* Kör efter en tidtabell
* Säljer biljetter
* Kör blå buss
* Får broöppning
* Funderar om det blir regn eller solsken
* Har en rast 
* Äter gårdagens bröd 
* Kör till kloclkan 23:00 och är sen väldigt trött.
 
 


Älgens dag!

 
 
Såg i min almancka att den 2 juli tydligen är älgens dag. Hur ska man fira detta? Det är väl bara att ge sig ut på älgsafari eller nåt. 
 
 
 


Kul att just hon ringde.

Idag hade jag ju en bokad tid för en telefonkonsultation med en läkare på SciLife. Jag blev väldigt glad när självaste Mouna Esmaeilzadeh var den som jag skulle få prata med personligen. Hon är ju en av grundarna av SciLife Clinic och VD för kliniken. HÄR är lite om henne.  

Det som gjorde mig så glad över att just hon ringde var att jag har sett henne föreläsa, jag har läst om henne och också hört henne när hon blev intervjuad av Robert Aschberg. Hon har gjort ett väldigt gott intryck på mig om man säger så. Att just hon nu ringde mig för att förbereda mig på alla undersökningar (som jag kanske ska göra) kändes bara otroligt roligt!  Bättre 
kan det inte bli!!!  
 
När Mouna ringde idag frågade hon bara om det gick  bra att  boka om tiden jag hade där vi skulle haft en  telefonkonsultation. Det gick såklart bra. Det ska bli väldigt kul när hon ringer igen för jag tycker denna tjej verkar vara så otroligt duktig. 
 
 Här är 5 minuter från en föreläsning där Mouna berättar om vad SciLife Clinic är och gör. Visst är hon cool??
 


Vad har hänt med Danne?

Jag var lite hungrig nu ikväll. Normalt så skulle jag ställa mig och steka korv. Eller käka massa ljust bröd och dricka otroligt mycket saft, juice eller läsk. 
 
Fast här kommer en förändring. Kom ihåg datumet! Jag blev sugen på müsli och naturell yogurt. Jag åt och jag tyckte det var otroligt gott, godare än korv. Vad har hänt med Danne??
 
 
 
 
 Kommer jag att göra en förädring av mina matvanor nu? Kommer jag att börja äta nyttigre? Träna på gör jag ju, men hur blir det med maten? Detta var iallafall riktigt gott så det är ju ett steg i rätt riktningen. 
 


Dokument inifrån.

Sitter här och klicka runt lite på allt möjligt. Jag blev sittande framför ett videoklipp som jag tyckte var otroligt hemskt att se. Tänk att det finns företag här i Sverige som som har chefer som behandlar sina anställda som skit,  bryter mot fackliga avtal och till och med svensk lag. Detta repotage från Dokument inifrån är några år gammalt, men jag är helt säker på att denna typen av företag som beskrivs i videoklippet  finns fortfarande och det tycker jag bara är så jävla hemskt. 
 
Usch, Usch, Usch....
 
 
 


En helt vanlig och lagom lång dag.

 
 
 
 
 
 
Jag hade mycket idag som jag ville få gjort innan jobbet. Jag fick också gjort allt. Tydligen gick det i en rasande fart för jag glömde av jhelt vad klockan egentligen var. Jag kollade inte utan jag tog mig till jobbet typ 2 timmar innan jag skulle börja. På vägen till jobbet hämtade jag lite mat som jag sen satte mig för att äta där. Sen trodde jag att jag typ hade en kvart innan jag skulle sitta i den blå bussen, men jag fick se när jag kollade mer noga och liksom tänkte efter att det d¨å var över en timme kvar till min avgång och så tidigt hade jag inte behövt vara på plats, men så är det när det snurrar i Dannes skalle ibland. 
 
Jag kunde iallafall slappa ordentligt efter maten. På jobbet har vi en väldigt go soffa att ligga i (fast man ska egentligen sitta) Den var extra skön denna gången att lägga sig i.
 
 
Ganska behaglig arbetsdag denna måndag. Jag hade en vanlig dag på ca 7 -8 timmar av jobb och jag jobbar eftermiddag och kväll vilket gör att jag kan sova ut. Inga långa dagar och inga sjukt tidiga mornar på ett tag alltså. Fas jag kanske någon dag denna veckan går upp sjukt tidigt iallafall. Ibland vill man ju få gjort så mycket före man ska börja jobba liksom. 
 
 
 
 


Kort pass denna morgon.

Vad skönt det var att inte behöva tagga till jobbet sjukt tidigt på morgonen. Man kan istället sova lite länre och sen dra bort till gymmet. Jag körde inte så länge för jag har så mycket som jag vill få gjort nu under förmiddagen, men jag körde hårt under den korta stund jag var på gymmet iallafall.
 
Ha en bra dag !
 
 


Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE