Prag 2018🇨🇿🇨🇿

 
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
 
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
 
 
 
 
 
 
 


.

(null)
  (null)
 
(null)
 
 
 
 
 
 


Fram och tillbaka med småplock.

Ny vecka har det blivit och jag startade denna måndag med att ta mig upp klockan 03:30 i "ottan". Fixade mig för jobb och sen var det busskörning i några timmar. Inte jätteskönt att gå upp så tidigt som jag gjorde idag, men det kändes bra att vara färdig för dagen redan kl 09:30. Jag har ingen eftermiddagskörning idag. Dessutom är jag ledig imorgon. 
 
Annars är är det mycket småplockande just nu. Det känns som jag håller på med saker litet fram och tillbaka. Det tar lång tid att få färdigt något. När jag sen får färdigt något, då kan jag tänka tanken: Var det detta jag ville??? 
 
I stora drag kan man säga att jag har gjort mycket såhär den senaste tiden:
Jag kan få in pengar på en grej, sen har jag en utgift som kanske är på mer pengar än vad jag senast har fått in. Jag väljer kanske att lösa utgiften ändå. Jag tar då tex av dom pengar som jag senast har fått in och sen täcker jag upp resten med sparade pengar. Sen väntar man kanske några dagar och då får jag in mer pengar, och då kan jag tex sätta tillbaka dom som jag tidigare plockade från sparkontot. 
 
Typ så håller jag på med allt möjligt just nu. Ibland känns det som jag hoppar lite för mycket fram och tillbaka och det kan vara svårt att hålla ordning på allt. Dessutom blir jag inte alltid färdig med nånting. Jag kanske bara får gjort litegrann och när jag känner att jag har gjort ganska mycket men ändå inte blir helt färdig, då är det lätt att tänka att man ska ge upp en viss grej, vad det är liksom. Sen är det ju bra att jag vet vad jag vill och att det ändå kommer in bra med pengar hela tiden. Jag kan inte klaga på att jag får in pengar på alla möjliga saker, men man vill ju lätt lite till liksom. Oavsett vad man tjänar så är det lätt att inte vara nöjd, utan man vill hela tiden tjäna mer. Kanske ska jag bara vara 100% nöjd med allt och sluta greja så mycket fram och tillbaka?? Sen tycker jag det är svårt att bli helt nöjd eftersom jag hela tiden ser en möjlighet till att få mer, och få det bättre hela tiden.
 
Jag tycker ändå att jag har ganska bra ordning på allt just nu, men jag tror inte jag orkar hålla på såhär speciellt länge till. Kanske är det bättre att satsa på en större grej och släppa allt "småplock"? Jag vet ju av erfarenhet att fixar man en större grej, då löser sig många småsaker också. Eller som min morbror en gång sa: Har man väl fått in den första miljonen, då kommer snart den andra också.
 
 


Helgens arbete är avklarad.

Helgens arbete gick ju bra. Idag var det väldigt lugnt. Jag hade hur mycket tid över som helst på alla möjliga platser. 
 
Jag är ändå lite mörbultad i kroppen nu. Jag har ju varit vaken sen 04:00 i morse. Det är klart att man känner nånting, även om denna dagen har varit världen lugnaste arbetsdag, typ.
 


Jobb helg - Anders Eldeman.

 
 
 


Jag slutade bara greja.

När jag hade jobbat färdigt och kommit hem på kvällen igår så satte jag nästan direkt igång och började greja med lite saker som jag vill få färdigt. Men ... till slut kom den där känslan av att jag bara inte orkar mer. Det var då bara att sluta greja och typ förbereda sig för natten.
 
Jag blåser liksom inte bara på längre. När jag får den där första känningen av att kroppen säger ifrån, då tar jag den på allvar. Vad jag än har att göra...så är det bara att släppa det och och kanske ta det en annan dag. Det är  inte värt att ens vara nära att gå in i den berömda väggen. Det känns bra att jag har fattat detta nu. 
 
Ha en trevlig helg!
 
 
 
Australien Open 2018🏓🏓

 


Don’t forget to love yourself.

(null)

(null)Lugn morgon.

Har jobbat två timmar nu på morgonen. Jag hade en väldigt lugn körning fram och tillbaka till Såtenäs. 
 
Nu har jag rast i sex timmar innan jag ska köra lite mer buss. Innan jag börjar jobba igen så har jag lite ärenden att uträtta. Jag vill ju inte ha så mycket annat att göra under helgen. Jag ska ju jobba då också. Det får liksom räcka med det under helgen.
 
Ha en trevlig dag!
 


Två lediga dagar går fort.

 
Två lediga dagar går fort. I morgon och under helgen har jag massor av jobb igen. Lördagens busskörning är inget arbetspass som jag kommer att gilla. Men jag tänker att detta schemat som jag nu kör på över sommaren är ett ganska bra. Om det baraär ett pass som jag inte gillar och resten är helt ok, då ska jag inte gnälla. Inget kommer aldrig någonsin att bli perfekt i alla fall. 
 
Jag har grejat en del, men det har varit mycket slappa också. I denna värmen som är nu så känns det bäst att ta det väldigt lugnt större delen av dagarna. Speciellt när man är helt ledig från busskörning. 
 
 


Snurrigt och varmt.

Jag var så trött igår. Jag hade egentligen massor som jag ville få gjort under gårdagskvällen, men tröttheten tog över. Det bara snurrade i huvudet och jag orkade absolut ingenting.
 
Idag känner jag mig piggare och jag har redan nu på förmiddagen fått gjort en hel del. Man har ju sina ärenden att göra och dessutom vill jag ju alltid ha ordning och reda i mitt hem. Det känns alltid som jag får mest gjort under en förmiddag. Varför det är så vet jag inte, men så känner jag bara ofta att det är.
 
 
Det känns också väldigt bra när man har fått gjort nästan allt på en förmiddag. Man känner sig liksom mer fri och ledig när man vet att man inte har så mykcet som man vill få fixat under dom ca 12 timmar som är kvar av tex denna dagen. Mycket är ju redan fixat och klart så jag kan vara nöjd med dagen redan nu, oavsett vad jag väljer att göra med resten av denna dag. 
 
Sen är det ju så jäkla varmt också. Det är ju inte lika varmt under förmiddagen så det blir ju lite skönare att greja på morgonen istället för på eftermiddagen. Jag klagar inte på värmen. Jag gillar sol och sommar sånt, men när det är så varmt så vill man ju bara kunna slappa och liksom njuta mer av livets goda. Greja mindre och njuta mer liksom.
 
Ha en trevlig dag!
 
 


Jag tycker det går bra ändå.

 Jag grejar och grejar. Mycket för mig handlar nu om att nå massor av målsättningar. Jag får ändå inte glömma att leva också. Det är viktigt för annars orkar jag nog inte kämpa in alla mål som jag just nu har satt upp. Jag kommer ju att tappa tålamodet om jag belönar mig själv ibland genom att göra saker som jag mår bra av. Jag orkar heller inte ge upp med nåt mål nu igen. NU SKA JAG BARA FIXA ALLT SOM JAG SÅ LÄNGE HAR TÄNKT ATT JAG SKA FIXA. Jag har tänkt så länge på så mycket.
 
Nu har jag tänkt färdigt. Nu gör jag verkligen ett ärligt försök att fixa allt. Jag känner att jag gör lite varje dag som tar mig lite närmare de mål jag har. Ingenting går fort, men jag tycker ändå att mycket går bra. Idag tex fick jag ett mail där en man skrev att hade skulle skicka mig lite grejer och att han postar under eftermiddagen. Det innebär ju att jag får ett paket imorgon, eller i övermorgon. När jag sen får detta paket så har jag kommit ett ganska stort steg närmare ett av alla mål jag har. 
 
Jag tycker som sagt att mycket går bra nu. Jag får gjort lite varje dag när det kommer till att nå mina mål. Jag får in mer pengar än vad jag har räknat med att jag skulle få. Dessutom gör jag verkligen allt jag kan, med det jag har just nu.  Därför känner jag att jag gör vad jag kan och skulle jag sen inte lyckas så behöver jag ju inte bli ledsen för det. Jag känner ju hela tiden att jag gör vad jag kan. Jag kämpar med vad jag har liksom. Tänker man inte för mycket heller så har man ju i alla fall mer kraft och energi som man kan lägga på allt grejande.
 
Nu är jag ledig i två dagar. Jag ska absolut greja med vad jag kan. Mycket känns bra nu. Framförallt finns det inget som jag gör som tar för mycket kraft och energi. Jag däremot massor av saker som motiverar mig och på så sätt ger mig kraft och energi. Det som är viktigt att jag tänker på nu är att: Även om jag tycker att mycket går bra och att saker och ting flyter på, så måste jag tänka på att ingenting löser sig av sig själv. Jag måste fortsätta att greja och anstränga mig för att jag i slutändan ska kunna nå mina mål. Så fort jag börjar tro att jag inte behöver anstränga mig för att få fixat nå, då är jag fel ute. Jag kommer inte att få något om jag inte anstränger mig. Sen får jag ändå inte glömma att njuta av livet. Tänker man efter så har man det ju väldigt bra, oavsett om jag når min målsättningar eller inte.
 
 
 
 
 
 Nittaku Pongcast - Juni 2018Jag får se vad jag kan göra nu.

 


Helgen har varit lugn.

 Lediga dagarna går fort. Jag har grejat ganska mycket med allt sånt som man alltid har att greja med. Man handlar, städar, tvättar, diskar osv..
 
Jag funderar också en del på vad jag ska göra med pengar som jag får in under nästa vecka och nästa igen. Jag vill ju göra rätt. Jag vill inte göra om alla dom fel jag tidigare känner att jag har gjort. 
 
Det bästa är alltid att leva och vara i nuet. Jag märker hela tiden att det är meningslöst för mig att fundera på var jag befinner mig om tex en månad, eller tre månader. Det är ändå bara nuet som jag vet något om. Jag vet vad jag vill. Jag vet vilka mål jag vill nå och jag vet vad jag behöver göra, men det är ju bara i nuet som jag verkligen kan göra något som faktiskt sen gör att jag i slutändan når mina mål. 
 
Ibland känns det bra och allt bara flyter på. Ibland funkar ingenting. Sånt är väl livet. Det är väl egentligen mest tålamodet som jag kämpar med just nu. Inget annat behöver jag kämpa med. När jag väl kan göra något och det funkar, så känns det som det går ganska fort och enkelt. 
 
 


Jag får väl bara acceptera.

 Jag har många gånger funderat kring en sak som jag upplever att många gör. Jag har svårt att förstå det fullt ut. Jag kanske kan förstå nånting av detta, men fullt ut kommer jag aldrig att förstå. Detta har hänt mig massor med gånger. Jag känner att jag inte kan göra annat än att acceptera det. Jag kommer att råka ut för det igen, vare sig jag vill eller inte. Ibland måste man väl bara acceptera att folk är som dom är, och jag kan inte göra så mycket för att ändra på det. Oavsett vad jag tycker så kommer jag ändå alltid att stöta på dessa människor. Jag tänker på: När folk är på väg att få det som man har frågat mig om, men sen vill personen inte i alla fall?
 
Känner ni igen detta? Eller känner du som läser min blogg att du själv kanske är en sådan person som typ ofta säger att du vill en sak, och sen när du är på väg att få som du vill, då vill du inte i alla fall? Jag tycker att jag ofta stöter på denna typen av människor. Eller så är det inte så ofta. Det kanske bara är något som jag tror. Det behöver ju inte vara så att jag har rätt  för det. Men min fråga kvarstår ändå. Varför säger någon att man vill något, och sen får hen som den vill och sen i slutändan så är det inte det hen vill i alla fall.
 
Jag kan ta något konkret exempel.
 Du säger att du vill träffa mig. Jag svarar kanska ja och kommer med förslag på när vi ska ses. Sen hör jag ingenting, eller så får jag ett nej. Varför har du från början ställt frågan och kanske pratat vid flera olika tillfällen om att du vill träffa mig? När du sen i slutändan ändrar dig så fort du är på väg att få som du vill, då blir ju det en ganska elak handling som du gör mot mig. Det är ju inte så snällt om du bara vill se vad jag svarar och om jag tillslut gör som du vill.  
 
Jag kan lätt acceptera att någon inte vill och att folk också ändrar sig ibland. Men samtidigt tycker jag att det vore mer snällt av folk att kanske tänka en och två gånger på vad dom själva vill, innan man tex kontaktar mig och frågar om jag vill. Det där när du säger att du vill en sak, du får som som du vill och sen är det i slutändan inte det som du egentligen vill...det är något som i alla fall jag har tröttnat på för länge sen. När jag nu ibland vill vara lite snäll och inte så" hårdhudad" genom att bara "dissa" folk som frågar mig om saker så vore det ju skönt om jag inte så ofta behöver uppleva att folk bara "dissar" mig. Varför frågar man mig då från allra första början?? Det är ju inte snällt. Kanske är det inte snäll man vill vara heller? Det kanske bara är det jag måste förstå?  Däremot om jag själv är den personen som FÖRST ställer en fråga till någon och sen får jag ett nej, då kan jag lätt bara glömma det och gå vidare. Det är en helt anna sak, men det är inte riktigt det jag funderar kring nu.
Jag får inte glömma att fundera på hur jag är själv är när det kommer till detta.  Är jag en sån person som tex säger att jag vill en sak, men när jag sen fattar att jag kommer att få det jag sa att jag ville ha, då vill jag egentligen inte det. Är jag en sådan person också? Den spontana tanken jag får är nej. Nej, jag är inte en sådan person. Jag säger i alla fall inte till någon annan person att jag vill träffa hen om jag samtidigt  vet innerst inne att det inte är så att jag faktiskt vill träffa den personen jag frågar. Jag skulle aldrig medvetet agera så mot någon.
Jag kommer nog inte vidare med mitt tänk kring detta. Jag får nog bara acceptera. Jag får ju bara tänka på att jag inte ska ta något för givet. Leva i nuet och liksom se hur det blir, utan att ha några förväntningar. Oavsett vad andra säger att dom vill och ska göra, så får man ändå hela tiden se om det i slutändan verkligen blir så som folk säger. Jag skulle ju själv kunna säga nej till allt när någon frågar mig om nåt, men en sådan person vill jag inte vara. Jag vill försöka vara snäll och om någon frågar mig om något som jag också vill göra så ska man väl inte bara säga nej till det? Det är ju lika dumt som att spela svår för en tjej som är intresserad av mig, fast jag själv innerst inne är intresserad av henne. Men det är ju just detta som gör att jag ibland går i en "fälla" Man kommer då istället bara till den punkten där man ställer sig frågan: Varför frågade hen från allra första början? Kanske får jag ett svar , eller så får jag det inte. Jag kommer aldrig att fullt ut förstå varför någon gör så mot mig, men jag har insett att jag måste acceptera att vissa säger högt att dom vill en sak, men tänker något annat, eller bara ändrar sig när det liksom "bränner" till.
 
Oavsett vad jag tycker om detta, så kommer jag att råka ut för detta många gånger mer i framtiden. Jag tänker ju aldrig bli en person som säger nej till precis allt som folk frågar mig om. Därför kommer jag ibland att gå i "fällan"  och det bästa jag kan göra är att bara acceptera att det blir så. Man får hantera det på ett sånt sätt som man tror är rätt att hantera det på. Jag vill ju vara snäll och ibland kan jag tänka mig att bara göra det som folk säger högt till mig att dom vill att jag ska göra. Sen kan man ju inte alltid tänka så heller. Man får ju inte bli så snäll så att man låter sig utnyttjas, men sån är jag ju inte, och kommer aldrig att bli. Kanske har jag varit en sådan person , men det är jag inte längre i alla fall. 
 
 Fredag (2018 07 20)

Idag är det fredag. Skönt att man är ledig. Jag hade fått jobba om jag ville, men jag ville vara ledig. Har jag tre lediga dagar på raken enligt schemat så vill allt få dom där lediga dagarna. Man jobbar ju så mycket ändå. Man får passa på att vara mycket ledig när man får vara detta. Jag ställer upp ibland, men för det mesta vill jag vara ledig när min sk ordinarie ledighet kommer. 
 
Jag grejar med lite småsaker just nu. Jag har ju massor av målsättningar och tror att tex mitt grejande idag har tagit mig ett steg närmare något av alla de målsättningar jag har. Allt går sakt, men det går framåt. Jag kan fortfarande se att jag kommer att fixa allt inom en snar framtid. Det jag menar med allt är sånt som jag har gått och tänkt på länge att jag vill få fixat, men inte gjort än. 
 
Skönt med en ledig helg  och att ledigheten börjar redan på en fredag. Sämre skulle det kunna vara. 
 
 
 


Fallens Dagar.

(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Nu under förmiddagen så tog jag en liten tur till Trollhättan. Fallens Dagar börjar ju idag och scenen är på plats och allt annat som hör Fallen Dagar till står där det står. Det är som det brukar vara när det är "Fallens" i Trollhättan. 
 
Jag vet inet om jag kommer att hänga så mycket där under helgen. Jag har lite svårt att bestämma mig. Jag känner mig ju lite rastlös och därför kan det mycket väl bli så att jag åker till Trollhättan igen, fast egentligen är jag inte så sugen. Jag kan lätt bara strunta i allt också. Men ...i morse åkte jag i alla fall dit och kollade läget. 
 
Sen är det ju rätt coola artister som kommer att stå på Drottningtorgets scen i Trollhättan under Fallens Dagar. 
Ikväll är det ju bl.a THE SOUNDS.. Jag såg också  att TAKIDA skulle stå på scen ikväll.
 
 Det kan vara värt att dra till Trollhättan ikväll, fast jag ska ju orka också. Jag vill ju ha en bra plats. Ska man få den där bra platsen som man vill ha då får man ju säkert vara där 3 eller 4 timmar innan allt drar igång. Jag är inte riktigt mentalt inställd på att göra vad som krävs för att man ska få en bra plats till två gig. 
 
(null)
 
 


Energin är bra nu!

Jag vet vad jag vill nu. Jag vet vad jag vill och vad jag exakt ska göra för att kunna klara alla målsättningar jag har. 

Att jag känner mig så säker på mycket nu gör att jag inte blir så tveksam till att fixa vissa saker och liksom göra vad som krävs för att fixa något specifikt mål. Allt jag behöver göra gör jag bara och jag funderar inte OM jag ska göra, jag gör bara det som krävs för att fixa något. Jag tycker ju att  jag vet exakt vad jag vill åstadkomma. Då är det ju bara att kör liksom. 

En grej som ger mig lite extra energi nu det är att jag vet att i november i år så kommer jag att få in en ansenlig summa pengar. November blir nog den bästa månaden under detta året, om jag ser till hur mycket pengar jag får in då. Dessa extrapengar som jag då får in, (jag är typ 90% säker på att jag får in bra med extrapengar i november) är pengar som jag kan använda till annat än mat och räkningar. Så fort jag får in dessa pengar så kan jag ju automatiskt fixa, eller bara förbereda saker som sen gör att jag når några av de målsättningar som jag nu känner att jag vill uppnå. 

Jag kan fixa så mycket grejer på bara några timmar, efter att dessa "novemberpengar" kommer in. För mig känns det rätt häftigt! Alla dessa tankar om alla mål som jag inom en snar framtid känner att jag nog kommer att fixa ger ju mig redan nu lite extra positiv energi. Allt i min vardag känns ju betydligt roligare att greja med när jag har så mycket att se framemot. 
(null)
OMG!! WOW WOW! - Anna Nyström

 


Målmedveten och fokuserad som f*n

Videoklipp från igår. Inspelat:2018 07 16, klockan 22:00.
 
Detta är ett videoklipp som jag spelade in i går, men jag orkade inte ladda upp det direkt efter inspelning. Jag måste ju sova lite om nätterna också. Lägger upp det nu istället. 
 
 


Första gången som jag körde Såtenäs.

Jag körde en tur till Såtenäs i morse. Det är första gången någonsin som jag kör den busslinjen själv. Jag åkte ju med en tur i förra veckan, men nu skulle jag alltså köra själv. 
 
 
Jag var lite nervös och kände mig lite spänd innan jag skulle ge mig ut och köra denna linjen.  Sen när man väl satt där och körde så vet man allt ganska bra hur man ska köra för att komma rätt. Jag har ju varit i området runt omkring, och ute vid Såtenäs några gånger i mitt liv i alla fall. Dessutom finns det ju vägskyltar som talar om vart man ska köra för att komma dit man ska. Jag har ju också en liten skärm i bussen som visar vilka hållplatser som finns på linjen. Man får ganska mycket information när man sitter och kör. Dessutom är det mycket "raka spåret" ut till Skaraborgs flygflotolj ,F 7.  Om man bara kan detta jobbet någorlunda bra så blir det liksom inte fel när man sitter där och kör.
 
Det är lite för tidigt och säga än om jag gillar att köra linje 650 mot Såtenäs. Jag behöver köra någon eller några gånger till  innan jag vet om detta är någon "favvo" för mig. Jag tror ändå att jag gillar denna körningen. Det var mycket som kändes bra i morse. Dessutom är det ju kul att komma bort från det gamla vanliga, som typ har vid varje arbetspass. Detta blir något annat än vad man är van vid och man kommer några mil bort från Vänersborg, Vargön och Trollhättan, vilken är skönt ibland. Stuntals är ju detta lite landsbyggdsörning, och sånt är ju ofta lite mysigt och trevligt. 
 
 


Lugnt på jobbet.

Nu har man ju börjat jobba igen. Det var lite jobbigt och gå upp på morgonen idag. Annars har väl allt känts som vanligt. Allt var även gansak lugnt och så brukar det vara när man kör på sommaren. Åtminstone tidigt på morgonen. 
Det var som sagt ganska lugnt att jobba på nu på morgonen. Det kändes nästan som jag fortfarande hade semester, även när jag jobbade. 
 
Nu har jag rast i några timmar och sen får jag se hur eftermiddagens arbete känns att jobba på med. Det har hittills inte känts tufft att komma igång med jobbet igen i alla fall. Jag trodde jag skulle känna av att liksom hade tappat i tempo, men när det är så lugnt att köra så behöver det ju inte vara så mycket fart på mig. Allt var ju mycket lugnare än vad man är van vid. 
 


Börjar jobba igen.

Idag börjar jag jobba igen. Nu är min semester slut och nu får jag förmodligen vänta i ett år innan jag får semester igen. Man kan ju välja att ta semester igen, tidigare än om typ ett år, men då får man ju förmodligen jobba hela sommaren 2019. Hur jag än gör i framtiden så får jag börja jobba igen och jag har väl lite blandade känslor inför det.
 
Det känns bra att komma igång igen. Jag måste ju jobba liksom. Jag måste ju tjäna mina pengar på något sätt. Sen har det varit väldigt skönt att kunna vara helt ledig och inte behöva bry sig så mycket om vad klockan är. Nu när man måste börja jobba igen känns det ju som min semester har gått på tok för fort. Tänk om man kunde hitta ett sätt som gör att jag har möjlighet att vara ledig i tre månader under sommaren. Det vore grymt skönt, men jag har inte hittat någon lösning som funkar och som jag känner mig trygg med. 
 
Nu är det i alla fall bara att jobba på igen. Jag tycker att det verkar som om jag har ett ganska bra sommarschema. Men jag har inte kollat så noga hur veckorna ser ut, så jag vet egentligen inte. Det enda jag nu vet är att jag inte har semester längre. Nu gäller det att hitta motivation och tempot igen. Någonstans så gillar jag ju mitt jobb, även om det har varit jävligt skönt att inte ha behövt jobba på en månad. Men...nu kör man igen.
 


Söndag (2018 07 15)

Mycket tänkade från min sida denna söndag. Jag funderar mycket på vad jag ska göra i framtiden för att faktiskt klara av alla mål jag har satt upp. Jag kommer kanske att lägga upp ett videoklipp senare ikväll, eller imorgon där jag utvecklar mer hur jag just nu tänker.
 
Jag var ute lite igår vilket gjorde att jag sov under förmiddagen och halva eftermiddagen. Sen var jag på Kopparn och käka en god middag.
Efter detta kollade jag VM-finalen i fotboll. VM startade ungefär samtidigt som min semester började. Nu avslutas det på min sista semsterdag. 
 
(null)
 
Detta var väl min söndag. Lite för mycket tankar på vad jag har för mål och vill få har jag haft idag. Jag får samtidigt aldrig glömma vad jag faktiskt har också. Jag kan lätta glädjas åt det lilla jag har i mitt liv, istället för var ledsen över sånt jag inte har, eller förmodligen aldrig kommer att få. Jag får inte glömma att jag har det bra, och för det mesta så mår jag ju också bra. Varför ska jag må dåligt när jag har det så bra?  
(null)
 


Jag bara bli nöjd med allt.

Jag funderar mycket på vad jag har för mål i livet som jag vill nå. Just nu är jag i ett läge där jag inte riktigt står ut med att jag inte är 100% nöjd med allt. 

Jag vill så väldigt gärna bara få fixat allt som jag har satt upp av mål i livet. Jag vill komma till den där "punkten" där jag känner att vad jag än gör i framtiden, så är jag nöjd med vad jag har , och vad jag tidigare har gjort. 

Jag vet idag exakt vad jag vill, och vad som krävs av mig för att jag ska nå alla mina mål, som jag redan nu känner att jag har gått och tänkt på alldeles för länge. Varje dag har jag stunder då jag bara önskar att alla mina mål hade varit uppnådda och fixade redan nu. Jag kan också gräma mig över att jag inte har gjort mer av sånt som för mig känns mer rätt att göra. 

Detta är ett ständigt kämpande för mig. Jag brottas varje dag med tanken att jag bara ska ge upp och istället bestämma mig för att jag ska vara nöjd med allt som det är just nu. Fast detta är något jag inte klarar av, inte ens om jag försöker. Jag vill för mycket. Viljan att jag faktiskt ska lyckas med mina mål har växt sig så stark inom mig så det finns inget annat alternativ än att bara hålla på tills jag når mina mål. 

Jag tror stenhårt på att jag en dag, inom en ganska snar framtid kommer klara av att nå alla mina mål som jag idag har i livet. Det krävs disciplin ibland, men allt är jag övertygad om att jag kan fixa. Mycket handlar egentligen bara om att jag ska få loss pengar och sen ska jag bara lägga dom på rätt saker. Jag har ju lärt mig av alla fel och misstag som jag tidigare tycker att jag har gjort. Jag har hittills i år inte gjort om något av alla dessa misstag, som jag tex anser att jag gjorde förra året. Detta känns väldigt bra. Det visar ju bara på att jag lär mig av mina misstag och drar nytta av den erfarenhet som jag har fått pga mina misstag. 

Jag hoppas nu verkligen att jag bara kan göra allt de som jag vet är mest rätt för mig. Jag har så många gånger gjort tvärtom. Jag tar till den enkla och snabba lösningen, fast jag vet att det är, och kommer att bli fel i slutändan. Man kan ju liksom inte bromsa sig ur en  uppförsbacke. 

     
 
     


Lördag (2018 07 14)

Jag har haft en bra lördag. Jag tar vara på varje minut av dagarna nu. Snart ska man ju tillbaka till jobbet igen. Det som känns bra med det är väl att jag tycker att jag har ett bra sommarschema. 
 
Idag har jag som sagt mest njutit av en fin lördag. Man kan inte klaga på vädret. Jag har slappat mycket idag. Jag käkade en god lunch på "Kopparn". Kollat fotboll har jag också gjort. 
 
(null)
 
Ikväll får jag se vad jag hittar på. Jag har ingen aning. Jag vill gärna göra något. Kanske ta mig ut och hänga lite på något mysigt ställe. Det är slappa som gäller, oavsett vad jag hittar på ikväll. Kanske blir jag hemma. Kanske tar jag mig ut och hittar på något. Bara en längre kvällspromenad kan vara ett sätt för mig att slappa på. 
Ha en trevlig kväll!
 
 
 


Molly Sandên - Sand

 


Jag tror på det till 100%.

Denna veckan är det snart bara helgen kvar av. Det har varit en bra vecka. Jag har tänkt mycket på hur glad jag är att jag faktiskt åkte till Prag och upplevde den staden. Jag har också försökt att tänka på att jag bara ska njuta av denna sista vecka av min semester. Allt ska bara känns bra liksom.
 
En annan tanke som jag har haft och som har känts riktigt bra hela veckan det är att för första gången på länge faktiskt  tror att precis alla dom mål som jag har just nu, kommer jag att fixa inom en ganska snar framtid. De mesta kommer jag att ha fixat inom ett år från nu. Några mål kommer att bli kvar, men ge mig ett halvår till så är jag rätt säker på att jag fixar allt de med. Kanske blir det något litet mål kvar när det typ har gått två år, men detta , eller dessa tar jag då. Om jag inte rredan har satt allt inom 1,5 år från nu.
 
Detta känns rätt bra! Att kunna säga att man inom ett eller max två år kommer att fixa alla mål jag just nu har, och också tro på detta till 100%. Det känns rätt coolt när jag nu så stenhårt tror på det också. Vissa mål har jag ju tänkt på i flera år, men inte lyckats fixa. De finns hundratals orsaker till varför jag inte redan har uppnått vissa mål, eller varför jag bara har misslyckats med att nå dom. Ibland har man bara prioriterat något annat. Ibland har jag bara krånglat till allt i onödan. Ibland gör jag det svårare för mig än vad det faktsikt är. Ibland har jag varit omdömeslös och bara blåst på. Då är det ju ren tur om man lyckas med sitt mål. Jag tror även att hälften av allt man lyckas med, och har lyckats med i livet är just ren tur. Men då räknar jag allt som händer mig i livet, oavsett om det är målsättningar eller inte. Jag tror också att ett gott omdöme får man av erfarenhet. Erfarenhet tänker jag att man får efter att man har haft ett dåligt omdöme. I år har jag fått detta bekräftat så många gånger nu. Jag har ju lärt mig massor av alla fel jag tycker att jag tidigare har gjort.
 
Förra året gjorde jag massor av fel. Jag bara blåste på och jag var på många sätt omdömeslös. I år tycker jag alltså att jag har lärt mig av alla fel och misstag jag tidigare har gjort. I år har jag, genom mitt dåliga omdöme förra året, känt att jag har gjort mer rätt än fel i år. Jag har också lyckats med massor av saker i år, som jag inte tror att jag  hade klarat av, om jag inte hade gjort alla fel som jag tycker att jag gjorde förra året. 
 
Inför framtidens mål så känns det bra. Jag kan känna att jag äntligen kommer att klara allt som jag har tänkt på länge att jag vil fixa. Ett år går fort. Två år tar lite längre tid, men det går också fort. Jag har tänkt i många år på massor av saker som jag vill fixa. Jag har tänkt i fler år än vad jag nu är säker på att det kommer att ta innan allt är fixat. Jag har ju också lagt väldigt mycket gammal skit bakom mig och nu lever jag bara i nuet och tänker framåt. Jag har tagit bort alla människor i mit liv som ger mig sk dålig energi. Äntligen känner jag mig liksom fri från väldigt mycket som har varit dåligt.  Jag har nu mer erfarenhet, jag gör mer av sånt som känns rätt än fel, jag jobbar hårt, Lever nu och tänker framåt, Jag gör sånt jag själv vill göra och jag tror på att jag kommer att kunna fixa alla dom mål jag har satt upp inom en ganska snar framtid. Jag tror på detta till 100%
 
 
 


Sommarprat - Marko Lehtosalo.Ask A Pro Anything- Mattias KarlssonLite frågor och svar.

Igår gjorde jag som många andra har gjort den senaste tiden på Instagram. Jag lät folk ställa frågor till mig som jag sen valde att jag svar på. 
(null)
Här kommer frågorna som jag hittills har fått, och också mina svar på dom. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)En tur till Såtenäs.

Jag tog en tur till Såtenäs idag. Jag ville kolla hur linje 650 går för jag ska köra den nästa vecka. Jag börjar ju jobba då igen och då är det sommarschemat som gäller. Linje 650 har jag aldrig kört och för min egen skull så ville jag vara rätt säker på hur jag ska köra. Speciellt när jag kommer till Grästorp. Annars kändes denna linjen ganska enkel att få koll på. 
 
Innan bussen skulle köra in på området till F 7 så var jag tvungen att legitimera mig för vakten där. Jag fick tala om att jag skulle köra bussen nästa vecka och så. Nu kan man den linjen (650) också. Hoppas den turen kommer att kännas lika trevlig att köra som Vänersnäs.
 
(null)
 
Nu ska jag släppa detta med jobb och bara fortsätta att ha semester. Det är nästa vecka jag börjar jobba, och då ska jag inte tänka mer på detta nu. 
 
Nu ska jag snart kolla på fotboll och ha en trevlig kväll i massagestolen. Jag är lite sugen på en utgång, men jag får se om jag orkar efter att jag har kollat fotbollen. Jag måste ju tämka på min hälsa, och då ska man ju tänka en gång extra innan man går ut och håller sig vaken en hel natt. Något supande blir det inte, oavsett om jag sitter hemma eller går ut i kväll. 
 
Ha en trevlig kväll!
(null)
 


Tisdag (2018 07 10)

Jag gick och småplockade med allt möjligt. Jag kom på något hela tiden som jag kände att jag ville ta tag i. Lite pengar fick jag in också på lite av mitt grejande. Det var mest slappa som gällde igår. Jag är inne på min sista vecka av årets semester. Jag har inte, och jag vill inte ha så mycket att göra. Tar jag tag i något så är det mest småsaker. Saker som man även kan ta tag i en annan dag. Nu slappar jag och njuter mest av solen.
Livet känns bra och jag känner mig nöjd,  och mår bra. 
 


Sommarprat- Stefan, pappa till Ebba.Hotell - Göteborg - Prag.

Jag tänkte skriva lite om vad jag tyckte om dom två hotell som jag vistades på under förra veckan.
 
Innan jag åkte till Prag så valde ta in på Hotell Landvetter. Planet skulle ju lyfta 07:30 och jag kände att jag ville vara minst 2 timmar innan på flygplatsen. För att slippa att gå upp mitt natten så valde jag att boka ett rum på Hotellet som ligger på flygplatsen Landvetter.
Jag har sovit där två gånger tidigare. En gång när jag kom hem från Thailand mitt i natten så kändes det bättre att sova över en natt på detta hotell innan jag åke hem till Vänersborg. Andra gången var när jag skulle dra till New York. Dagen innan avresan så valde jag att ta in en natt på hotellet. Planet skulle ju lyfta så sjukt tidigt dagen efter. Bättre att vara i näreheten direkt på morgonen liksom.
 
Dagen innan jag reste till Prag så spelade Sverige mot Schweiz i fotbolls-VM. Lagom till att jag skulle checka in så gjorde Sverige mål. Det blev då ett jäkla tjoande i restaurangen på Hotell Landvetter. 
 
Jag gillar alltid att vara på Hotell Landvetter. Jag får vad jag har förväntat mig och jag saknar liksom aldig något. 
 
Hotellet i Prag.
Hotellet som jag bodde på i Prag hette Cloister Inn. Ingen märkvärdigt hotell på något sätt. Jag har nog varit på massor av andra Hotell som är bättre än detta, men allt man behövde fanns och det låg väldigt centralt och bra. Man kunde gå på 5 eller 10 minuter till dom centrala delarna av Prag. Jag upplevde också hotellet som väldigt rent och snyggt. Personalen var också trevliga och dom hjälpte mig nästan mer än vad jag tycker att man som gäst kan begära. Helt nöjd med detta hotell blev jag naturligvis också.
 
 My Monday

Jag hade en ganska avspänd dag igår. Måndagen började jag med att sova ut ordentligt. Sen gick jag till affären och handlade lite. Det hade ju blivit ganska tomt i kylen precis innan jag åkte till Prag. 
 
Jag lyssnade också på en hel del poddar och såg ett och annat program som jag hade missat förra veckan. Vissa grejer vill jag inte missa något av. Jag försökte också att sätta mig in i vad våra politiker försöker lura i oss, men tyvärr tycker jag bara det är för tråkigt med politik i alla dess former. Jag vet att jag borde vara mer intresserad. Det är ju val i september, men vem orkar egentligen bry sig. Jag står väl fast vid dom två åsikterna som jag har haft i hur många år som helst nu: 1 Jag tycker att det är viktigt att alla har det hyffsat bra. Ingen ska behöva vara fattig och det tycker jag man som politiker ska jobba efter. Man ska bekämpa fattigdom, inte rikedom. 2.Skattesystemet borde verkligen ses över. Det är så vansinnigt höga saktter i Sverige och mycket av sånt som man måste betala skatt för tycker jag att man kan ta bort helt. 
 
Under kvällen igår fick jag besök av en kompis och det blev lite middag och roligt tjat. Hon som hälsade på mig hade också precis varit ute och rest så det blev en del prat om vad vi hade upplevt och gjort. 
 
Jag kände mig lite mörbultad i kroppen igår, men jag hade ändå en skön avspänd dag igår. Jag har denna veckan kvar av min semester och sen ska man ju börja jobba igen....men det vill jag helst inte tänka på nu.
 
 


Hemma igen.

Då var man hemma igen efter att ha varit ute på en resa.Jag besökte ju Prag i 4 dagar och jag kan bara säga att jag är nöjd med min resa. 
Church of St. Ludmilla
 
Prag är en fin stad. Det är coolt och se alla gamla fina byggnader,kyrkor och statyer. Jag åt gott och hade det bara väldigt bra. Det blev lite för många och långa promenader. Jag har ont i mina ben fortfarande, men jag har fan rört på mig i alla fall.
Jag har säkert missat massor som finns att se i Prag. Men jag besökte i alla fall: John Lennon Wall, Charles Bridge och Old Town Square. Hade jag missat dessa platser så hade jag varit mindre nöjd med min resa.
Charles Bridge..
 
John Lennon Wall
 
Tynkyrkan i gamla stan.
 
Jag kan rekomendera alla att göra en resa till Prag. Om ni har något sk lista på resor som ni skulle vilja göra så tycker jag ni ska ta med Prag på denna listan. Jag vet inet om jag någon gång kommer att åka tillbaka till Prag igen, men detta var i alla fall en resa som jag inte ångrar att jag gjorde. Andra resor som jag har gjort dom senaste åren har jag ju ångrat, men denna gången blev jag nöjd i alla fall. 
Jag har väl ingen lust att sitta här och skriva så mycket om Prag och vad det finns för historia att berätta, eller vilka ställen som jag tycker att nu ska besöka. Det finns ju något som heter Google. Jag kan bara säga att funderar ni på att åka till Prag, så gör det. 
 
 Reser till Prag.

Idag bär det av mot Prag. Hoppas man får en trevlig resa. Jag har säkert tänkt i flera år på att jag ska göra en resa till just Prag, men jag har bara prioriterat annat. När jag nu äntligen ska få besöka Prag så hoppas jag att det blir trevligt och att jag inte kommer att ångra denna resa när jag har kommit hem. 
Jag har aldrig varit i Prag, men det ser ju fint ut när man tittar på bilder och sånt. Jag får se hur mycket jag bloggar från Prag. Jag tänker ju att jag vill ha lite riktig semester nu. Inget jobb... och kanske ingen blogg. Jag vill mest bara slappa och komma bort från allt vanligt vardagligt liksom. Däremot kommer jag ju såklart att skriva och berätta om mitt Pragäventyr när jag kommer hem från Prag igen. Hoppas att jag lyckas ta många fina bilder också.
 
 


.

(null)
 
 
 


Vecka 27

Ny vecka igen. Skönt att man fortfarande har semester. Jag har hittills typ bara: Vilat, tränat, kollat fotboll och gått gata upp och gata ner i Vänersborg. 
 
Idag och imorgon har jag massor som jag vill få gjort. Jag orkar nästan inte bry mig, men jag känner inte att jag har något annat alternativ. Nånstans måste jag faktiskt bry mig. Sätter man upp sina mål och vill fixa dom så är det ju inte konstigt att man får greja mycket ibland. Dessutom skjuter man ju ibland saker framför sig och då blir det ju lätt ont om tid också. 
 
Jag hoppas i alla fall att denna veckan blir så rolig och bra som jag har tänkt mig. När det blir måndag om en vecka så vill jag så jävla nöjd med allt. Dessutom har jag ju semester nästa vecka också. Sämre kunde man haft det, men det har jag inte. 
 
 


Tankar om DANNEBLOGGEN!

Jag sitter här och funderar lite kring min Danneblogg. Vad fick mig att börja och varför har jag bara fortsatt?
 
Blogga provade jag på lite till och från uner åren 2006- 2008. Jag började skriva inlägg, men gav upp nästan direkt. Detta är inget jag vill hålla på med tänkte jag. Jag slutade, provade att börja igen, men slutade. Jag tog bort den ena påbörjade bloggen efter det andra, men sen i slutet av 2007 så började jag ändå tänka att detta är kanske något jag ändå vill hålla på med.
 
Jag hade sedan en tid tillbaka börjat att promenara ganska mycket. Jag gick sjukt långa rundor varje gång jag var ute. Det kunde bli 3-4 gånger i veckan. Under mina promenader lyssnade jag på radio. Jag hörde intevjuer med andra som höll på med att blogga. De handlade om bloggare som redan var skitstora. Stora om man ser till antalet läsare. Mycket större än vad jag någonsin har varit eller kommer att bli.Jag inspirerarades och taggades på något sätt av dom som pratade om sina bloggar i radio. Under mina många promenader så växte det fram ideêr på olika blogginlägg. Jag tänkte: Jag gör ju alltid något på dagarna, blogga om det och kör liksom. Blogga är ju fritt fram för vem som helst att hålla på med. Man får ju träna på att skriva vilket jag absolut behöver. Jag kan ha jättesvårt ibland för hur jag ska formulera en viss mening, eller bara veta om ett ord ska stavas ihop eller isär. Men man lär sig med tiden och jag har nog bättre på att skriva och formulera mig idag än vad jag var innan jag startade min blogg. Det märks inte minst när jag måste skicka något viktigt mail som jag vill få ganska välformulerat så att det inte ska bli några missförstånd av den som läser det jag har skrivit. Den typen av texter sitter klockrent och jag blir dessutom ännu bättre på att skriva dessa mail hela tiden. Bloggen har gjort nytta när det gäller sånt också.
 
Jag hade till från startad en blogg och sen lagt ner den. Men inför det nya året 2008 så sa jag till mig själv att jag skulle starta en blogg som jag inte ska lägga ner förrän tidigast 2009. Det fick bli mitt nyårslöfte den gången. Jag tänkte att jag måste ge det en chans en längre tid. Det är väl ganska självklart att det känns lite tråkigt i början för man har ju liksom inte kommit igång på något sätt med skrivandet. Dessutom tar det ju tid att få en blogg inarbetad. Men börjar man blogga och sen bara lägger ner för att det är tråkigt eller för att den inte är inarbetad då kommer man ju heller aldrig att komma till punkten där man tycker det är roligt, och man får heller inte bloggen inarbetad.
 
Jag gav det en chans och även om jag under 2008 inte kände att blogga var så roligt så ville jag försöka hålla mitt nyårslöfte i alla fall. Jag bloggade väldigt mycket om hur jag mådde. Tyvärr mådde jag inte så bra då. Jag tror att jag 2008 var på den sk botten. Jag har nog inte mått sämre varken för eller senare. 
 
 När jag hade bloggat i typ 8 månader, det året 2008, då kände jag att det fick vara nog. Jag ville inte blogga mer om allt. Under flera månader hade jag bara ältat en massa skit och haft på mig "offerkoftan" Jag skrev ett inlägg ungfär i september 2008 att jag slutar blogga. Jag förklarade det med att jag bara känner mig ledsen och jag mår inte bra. Jag tänkte då att jag kommer inte att må bättre för att jag sitter skriver om alla känslor. Sen slutade jag blogga ännu en gång.
 
Det gick en tid. Jag hade slutat blogga och jag började må bättre. Jag hade slutat älta och jag tänkte inte så mycket på sånt som hade varit. Dessutom hade man ju fullt upp med jobb och andra grejer så tiden att fundera och tänka på något annat än vad jag gjorde fanns liksom inte. När jag verkligen hade tid att tänka det var när jag var ute på mina promenader och jag började fundera på om jag inte ska göra ett nytt försök med bloggandet. Att jag la ner min blogg berodde ju egentligen inte på att jag inte ville blogga. Det berodde ju på att jag inte mådde bra och när jag skrev om hur jag mådde så upplevde jag att jag bara mådde sämre. Alltså får man ju skriva om något annat. Jag får börja skriva om sånt som jag mår bra av, eller i alla fall får mig att må bättre. I decmber 2008 började jag om igen med en helt ny blogg. Bort med den gamla och in med en ny liksom. Jag började då skriva om hur jag ska göra för att må bättre och bättre. Jag ville hitta den där känslan av att livet bara känns jävligt bra, utan att man tänker på det.
 
I det första inlägget skrev jag:
De fanns så mycket på min förra blogg som jag bara vill glömma. Gamla minnen och skit, så jag börjar om. Välkommen till min nya blogg.
 
(Bilden som jag hade i mitt första inlägg var den här:)
 
Detta första inlägg har nu legat på denna blogg sedan i december 2008. Jag har inte slutat att blogga än. Jag har bara fortsatt och att blogga är nu bland det roligaste jag vet att hålla på med. På den roliga känslan  kan man fortsätta i många år till. Jag komner nog att blogga så länge jag tycker att detta är kul, eller till att min kropp inte klarar av att blogga. Den dagen kommer ju någon dag, men fram till dess ska jag bara ha roligt med min Danneblogg.
 
 
 
 
 Idag bloggar jag bara för att jag tycker att det är roligt. Det finns verkligen ingen annan orsak. Jag har genom åren haft många principer med mitt bloggande. Vissa saker bloggar jag verkligen inte om. Det är bra att jag har satt upp sådana sk regler för mig själv. Jag vill skriva och visa saker på min blogg som jag på sikt kan stå för över tid. Jag bloggar om saker som jag är intresserad av. Jag bryr mig aldrig om vad dom som läser min blogg gillar att läsa om. Allt bloggande gör jag för min egen skull och jag bestämmer själv vad jag vill skriva om.
 
Jag kommer aldrig att bry mig om hur många följare jag har och jag håller aldrig på med några av mina sociala medier för att jag vill tjäna pengar. Att få massor av följare och kunna leva på detta är jag inte intresserad av, och har aldrig varit. Det viktiga för mig är att jag tycker att det är roligt att blogga.  Det finns ingen annat som driver mig i detta. Tycker jag bara att detta är roligt så får jag den bästa upplevelsen av dettt, oavsett vad jag får ut det. 
 
Dannebloggen har väl egentligen inte förändrat mitt liv på något sätt. Genom bloggen har jag bara hittat en naturlig väg att stanna upp och tänka efter mer. Jag hinner tänka efter på saker som sen får mig att fatta mer rätt beslut. Beslut som hjälper mig att kunna leva det liv som jag faktiskt vill leva. Bloggandet är ju en del av mitt liv, mitt enda liv.


Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE