Var försiktiga nu ikväll.Det är din säkerhet det handlar om.Gott Nytt År!

Vill bara önskar er alla ett Gott Nytt År.


Ha nu en riktigt trevlig kväll !
New York 2011 !

De stora resan på många sätt blev detta. New York var verkligen större än jag trodde. Jag visste att de skulle vara stort, men detta var sjukt stort. Jag fick gå upp tidigt på morgonen och stressa runt för att hinna med allt jag ville göra. De finns så mycket mer jag skulle kunna ha gjort men man hinner inte med alt såklart.

Denna gången var jag lite orolig någon vecka innan jag skulle åka. Stormen Irene drog fram i USA och bla hade SAS helgen innan jag skulle åka ställt alla sina flyg till New York. Jag fick ju tankar direkt som att nu kommer jag inte iväg som de var tänkt. Jag var väl aldrig orolig för att de inte skulle bli någon resa, men man har ju liksom tagit semester och planerat en del innan detta så det är inte helt lätt att bara ändra allt.

De blev iallafall en resa som planerat. Men de strula lite i början. Jag sov en natt på Hotell Landvetter. Jag hade bokat ett rum dagen innan jag skulle flyga till New York. Mest för att slippa gå upp så tidigt den dagen jag skulle åka. När jag kom ner med den bil jag hade lånat och skulle gå från parkeringen till hotellet så gick hjulen på resväskan sönder. Jag fick från och med nu bära runt min tunga resväska vid flera tillfällen under denna resa. De vad de första som blev jobbigt.

De andra hände när jag satt på rummet. Glad var jag för att jag insåg att snart bär de av till New York:) Tre resor på ett år ! Nu har jag snart lyckats med detta som var min dröm. Vad passar inte bättre än att fira med skumpa. Jag började skruva på en flaska, men jag var inte beredd på att korken skulle flyga upp så snabbt så de sa bara pang och jag fick den precis över ögat. Efter att hjulen hade gått sönder på resväskan och en skumpakork som flyger upp över ögat, detta är inte min dag tänkte jag. Tur att jag hade två flaskor med mig. Med den andra gick de bättre. 


Detta lilla misstag var något jag fick leva med sen under hela resan. De finns några bilder från New York på min blåtyra.Programmet var späckat. Jag hade en ganska lång lista på vad jag ville göra i New York under mina nio dagar där. Jag hade många upplevelser och jag har fått minnen för livet. 


Ett stark och ganska sorligt minne som jag har från New York är en tjej som jag såg sitta på gatan med en hund brevid sig. Framför sig hade hon en skylt där de stog: Jag har inga pengar. Jag har inget jobb och jag har ingen bostad. Vad du än ger mig så blir de till det bättre...  
Jag hade svårt att bara passera henne utan att ge  henne något. Jag gav henne så mycket som 50 dollar. Hon blev väldigt förvånad, men tackade otroligt artigt. Efteråt förstog jag vilket tufft klimat det är i New York. Denna tjej såg ut som vem som helst. Hon var defentivt ingen pundare, missbrukare eller alkoholist.  Ändå har de gått illa för henne i livet av någon anledning. Jag visade en liten medmänsklig gest till en person som jag är säker på hade klarat sig hur bra som helst om hon tex hade bott här i Sverige. Men i New York är de ett helt annat klimat och många där måste verkligen kämpa, jobba och slita jämt för att kunna försörja sig. En del klarar inte det utan hamnar tex  på gatan av olika anledningar. Jag tänker ofta på just detta med denna tjejen som jag gav 50 dollar. Har svårt att släppa det. Så är de och så kommer det att vara.Amsterdam 2011 !

Vart skulle jag dra på min andra resa ? De hade jag in bestämt mig för när jag kom hem ifrån Thailand. Jag visste att jag ville till USA en gång detta år. När jag hade kommit hem från Thailand så tog de några veckor så bokade jag en resa till New York. Jag bokade den över ett halvår innan jag skulle åka. Jag vill vara säker på att jag skulle hinna få ihop dom pengar som behövdes till just den resan.

Jag kände under vintern och våren att det är inga större bekymmer att dra in cash. Jag räknade ut att jag skulle lätt kunna dra på en resa innan New York. Dessutom visste jag att de var jobb hela sommaren som gällde. De skulle bli en lång sommar så  jag tänkte att jag måste fixa något innan sommarperioden drar igång annars kommer jag att bli helt förstörd.

Jag funderade på vart jag skulle vilja åka. Vad finns de för alternativ. Jag kollade som av en ren slump på Amsterdam. Jag hittade några riktigt häftiga sk Discoställen. Jag tänkte att dit åker jag då.

De blev några partykvällar på några riktiigt bra "uteplace".  Ganska billigt var de också till min stora förvåning. De jag också gillade med Amterdam var alla desa små mysiga restauranger som låg i alla möjliga små gränder.
Jag gillade Amsterdam så mycket att jag en vecka efter att jag hade kommit hem från New York åkte till Amsterdam igen.

Varför ?
1. Många mysiga restauranger och jag blev aldrig besviken på varken mat eller den service jag fick.
2. Riktigt häftiga sk Discoställen.
3. Ganska billigt när man tänker på att de ändå är en ganska stor stad.
Thailand 2011 !

I början av detta året drog jag till Thailand. Patong som är ett "partyplace". Jag som så många andra gillar ju såklart detta ställe och jag kan tänka mig att åka dit igen. Nästan vad man än vill göra så kan man göra de där i Patong. Sola, bada, shoppa, upplevelseresor och festa.
De var mycket festa för min del. Men de var ju på natten. På dagen sover man ganska länge. Gick sen upp käka något vid poolen och sen bada man i den eller låg under ett parasoll och bara slappa. Så kan man nog samanfatta min resa i detta land, detta året. En stark upplevelse för mig som jag bär med mig och som jag inte har kunnat släppa är när jag var ute en av kvällarna och hade festat. Jag var på väg tillbaka till mitt hotell. Då kommer de fram en liten flicka som bara är sju år. Hon frågar om jag vill köpa en av hennes blomsterkransar som hon har gjort själv. Jag frågade hur mycket hon skulle ha för en och hon sa lite försiktigt: 100 baht.... De är inget jag kan säga nej till tänkte jag.  Ett litet barn som kommer fram och nästan ber på sina bara knän. Det ska mycket till om man bara ska strunta i henne. Hon fick 300 baht för en och hon blev jätteglad för det. Efteråt har jag tänkt mycket på detta. Fy va jobbigt de måste vara att som litet barn springa runt mitt i natten bland alla dessa människor som festar och är fulla och försöka få ihop pengar till sin överlevnad. Jag gav henne ju inte så mycket, men iallafall något och det var mer än hon ville ha från början. Detta är något som jag har haft svårt att släppa och de känns lite jobbigt  när jag funderar tillbaka på detta. Men jag är glad att jag inte var så känslokall utan att jag gav henne någonting i allafall.


2011 12 31

Jag har varit ute på en rask promenad under förmiddagen. Vill ju inte vara slö så de var skönt att gå ut och röra på sig bara. De börjar bli kallare nu igen. Hörde också att på måndag ska de bli snö. Hoppas inte säger jag bara.
Bilder från dagens promenad..


2011 ?????
Årets sista dag. Hoppas att ni tycker att  erat år har varit bra. Jag funderar på vad jag har lärt mig av detta året. Kanske att man ska ta tag i de som är svårt först ? De som är lätt att fixa de löser sig så småningom ändå. Kämpa nu så får man de bättre sen. Jag lärde mig också hur man tar livet till nästa "nivå". Jag lever mitt liv som jag vill göra och tänker inte på vad så många andra tycker att jag ska göra. Jag tog kontrollen över mig själv och mitt liv detta året. Jag kämpade på. Hade massor med mera energi blandat med motivation till att förverkliga en dröm. Jag fick loss över pengar till resor. Över 100 000 kronor samanlagt (resa, hotell och fickpengar) De blev 4 utlandsresor och sen smakade jag på de goda livet i Stockholm under en kväll.
Jag fattade ett beslut i slutet av förra året och hade en bra strategi på hur jag i praktiken skulle fixa min dröm 2011. Jag var helt säker på att jag skulle fixa 3 resor på ett år redan i början av året. De gjorde att jag fick  massor av extra energi till att verkligen fixa det. Sen blev de mer än så. Hur häftigt som helst när jag tänker tillbaka på detta.


Mitt i natten !

Jag sitter här och grubblar,skriver och tänker.  Året som det har varit tex. De har naturligtvis varit ett bra år på många sätt. Känns nästan lite vemodigt det snart är ett nytt år och att jag ska behöva lämna mitt otroligt roliga 2011 bakom mig.

Nu är de väl dags att sova? Tänka och grubbla kommer jag att göra mer imorgon. Då avslutar vi 2011.


Du lagar ju aldrig mat !

Jag får ibland en fråga av folk som kanske inte läser min blogg så ofta. Eller iallafall inte så noga.
HAR DU NÅGON NY RESA PÅ GÅNG ?
Nej säger jag då och så nämner jag att jag ska renovera köket. Då finns de en del som säger att varför ska du göra det. Du lagar ju aldrig mat ändå. Det är bättre att du reser.Jag har ju naturligtvis massor av förklaringar på varför jag vill renovera köket.

1. Jag har svårt att se mitt kök mera som de ser ut idag.
2. Jag har tänkt på de så länge, men de har aldrig blivit av.
3. De höjer värdet på lägenheten.
4. När jag har ett nytt kök så kanske jag sen kommer att tycka att det är roligt att laga mat. Man vet aldrig ?
5. Jag har ju en dröm om att renovera hela lägenheten och samtidigt byta ut varenad möbel till nya grejer.

De ganska konstigt vad folk har mycket åsikter om just mat och de som har ganska mycket med de att göra. När jag inte lagar mat så blir de prat om att jag borde göra min egen mat. När jag nu vill renovera  köket för att jag bla kanske kommer att tycka att det är roligt att laga egen mat då tycker man att jag inte ska göra det. För jag lagar ju aldrig mat ändå.

Jag blir helt snurrig !! Jag måste ju äta liksom !! Det är verkligen bara att göra som jag själv vill !
Tur att man har den friheten. Att få bestämma själv.
Nu är de ej i trafik !

Hemma igen efter ytterliggare ett arbetspass. Nu blir de "Ej i trafik" resten av helgen !


Då jobbar vi igen !

Dags att kasta sig in i bussen och köra några varv igen då. De har varit en underbar dag med plusgrader och strålande sol. I like !!! 


Ha en fortsatt bra dag !


Äta gris eller ej.


Vissa dagar har man ganska roliga diskussioner med folk i sin närhet. Allt som oftast blir de en rolig och ganska underhållande debatt. Bra tonläge och en del skratt.


För några dagarsen diskuterade jag med en kollega om hur gått de är att äta gris.
- Kollega: Har du käkat julskinka på jul
- Danne: Ja de har jag.
- Kollega: De ju gris ! Hur kan du äta gris. Den äter ju bajs.
- Danne: Men de är ju inget som jag känner att de smakar.
- Kollega: Jo man kan inte äta gris. De hörs ju på namnet. GRIS ! De smakar gris. Tänk på fisk som inte är gott. Aborre tex. Den äter också mycket skit och den smakar därför skit. Lax äter bara bra fisk liksom så klax är gott. Samma med Gris. Gris är grismat liksom. När man tänker på att grisen äter bajs så vill man inte äta gris.Kommer inte ihåg vem som fick sista ordet i denna debatt, men jag har inte slutat att äta gris iallafall.

Efter regn(storm) kommer sol.

Var ute och hämta lite mat. Solen skiner och det är ganska behagligt. Tänk va lite vinter jag har fått vara med om i år:) Nästan bara sol. I början av året var jag i Thailand. Ingen snö där inte. Sen blev de vår, sommar och sol efter den korta vinter som jag ändå fick vara med om. När hösten sen kom då drog jag till New York ! Där var det då sommarvärme och mera sol. Nu är vi i slutet på året och ännu har inte snön lagt sig.
Det är mera sol som skiner och plusgrader. Hur nöjd som helst att jag slipper vintern. Ännu ett år kom jag undan de där med att skotta snö. De finns saker man aldrig i hela sitt liv har gjort. För mig är skotta snö en sån grej. De blev inget med de år 2011 heller. Mycket har man att vara glad över detta året. Bra de nu när säkert tuffare tider väntar.


2011 12 30

Godmorgon !
Ibland blir de som man förutser. Jag var skittrött igår när jag kom hem. Jag visste att jag skulle somna direkt
och de gjorde jag ju. Nu har man och jag ska gå här hemma och plocka lite med allt möjligt innan de är dags för arbete. Jag har ju en gratis lunch att hämta idag också. De får jag inte glömma att gå ut och fixa. Idag är de ju inte sånt oväder som de var igår:
Idag blir de säkert en mer behaglig promenad när man traskar ut.
Igår var de nära att jag blåste bort.
Ha en bra dag !Trötter = Danne.


Jobb på gång igen !
Jägarna 2

Har precis sett klart på filmen. Jag tycker den är helt ok, men manuset är lite tunt. Det börjar med ett mord (bra) Fast man lär inte riktigt känna personen som mördas. Det gör att man blir inte riktigt tagen av den händelsen. Man vet senlite för tidigt in i filmen vem mördaren är. De kanske var mening, men spänningen och mystiken kring mordet finns aldrig riktigt där bara för det. I de stora hela tycker jag ändå filmen är bra. Mot slutet är de riktigt bra! De händer något hela tiden så den blir aldrig seg att titta på. Men jag hade hoppats på mera handling, ett mer välskrivet manus. På en skala 1-10 så får den av mig en 7:a. Jägarna 2 är ändå en film som är värd att se.


Hoppas jag kan sova efter detta.

Jag har fått hem en film i brevlådan. JÄGARNA 2 ! Jag har hört mig för lite om filmen. De kan vara ganska otäck,  Jag tror detta är en bra film. Hoppas på en tät och spännade film. Jag tänkte sätta mig ner här mitt i natten. Krypa ner under ett täcke och kolla. Blir de för otäckt så kan jag ju alltid dra täcket över huvudet. Fast så farligt ska de väl inte behöva bli. Hoppas jag efter detta kan sova i natt bara. Jag är ganska förväntansfull, så jag hoppas denna filmen är riktigt bra.Det var en dag.

Då var man hemma igen. Har haft en ganska behaglig arbetsdag. Ett ganska långt pass men de är man ju van vid. Sker de inga överraskningar ute på linjen så blir de ju liksom en vanlig dag på jobbet. Jag körde fel en gång. Man glömmer lätt ibland vad de är man kör och där en linje korsar sig med en annan  är de lätt att köra fel. De var ingen i bussen just då så ingen vet ju om mitt lilla misstag. Fast nu har jag ändå berättat om de. Så några vet ju nu iallafall:)2011 12 28

Under denna förmiddag har jag sovit ganska länge, mne jag har ochså hunnit med en prmenad. Gick genom stan, bort till Arenan och hem igen. Jag är ute och går i lite regn, mot- och medvind. Jag får lite tårar i ögonen. De beror såklart inte på att jag är ledsen utan de är vinden som är orsaken till detta.
Idag börjar man jobba igen. Julhelgen är redan förbi. För min del har de varit en blandning av jobb och ledighet. De har varit mer ledigt än jobb och de är ju bra. Nu ska man snart köra hårt i 3 dagar till sen är de ledigt igen.


Elin, Jimmie och Peter.

2011 är ju såklart ett år som jag kommer att minnas som ett resår. De vore väl konstigt annars. Men de finns såklart mer  detta år som jag naturligtvis inte kommer att glömma. Jag var ju med i radio. P4 morgon i P4 Radio Väst. Detta var något som var jätteroligt att få vara med om. De pirrar fortfarande i magen på mig när jag tänker tillbaka på hur de kändes. Jag blev lite förvånad när jag såg att Elin Fredriksson hade skrivit ett mail till mig och frågat om jag ville vara med i radio. Men jag tyckte naturligtvis att de skulle vara roligt at få vara med.
När jag kom till "radiohuset" och ringde på dörren så presenterade sig en man vid namn  Peter Olsson.  Han frågade direkt om de var jag som var Dannebloggaren.
Jag fick hänga av mig och sen sitta ner och vänta lite innan jag skulle få träffa Elin som var en av programledarna denna morgon. Peter frågade mig om allt möjligt medans jag väntade. Han sa dessutom att jag behöver inte vara nervös för dom som ska intervjuva dig är inte farliga. Inte farligare än vad jag är, sa han.  Sen när jag hade suttit en stund så kom Elin ut och sa: Tjena ! Res på dig så går vi in. Jag kom in i studion och där fick jag träffa Jimmie. Dom frågade precis som Peter hade gjort  om de kändes nervöst såhär innan. Jag vet inte om jag egentligen var så nervös? Jag sa iallafall att de kändes bra och de gjorde de, men de är klart lite pirr i magen hade jag ju.
Man kan  ju lugnt säga att jag blev väldigt väl omhändertagen under hela min vistelse i "radiohuset" Jimmie och Elin började ställa lite frågor om bussförar jobbet. Jag var väl inte riktigt beredd på de, men jag svarade så gott jag kunde. Jag minns den sista frågan som jag fick om mitt jobb. Elin frågade: Ni som är busschaufförer får ni åka gratis buss? Jag svarde ganska snabbt : De får jag inte säga...
Sen fick jag såklart frågor om min blogg också. De var ju därför jag hade kommit dit. När jag har hört på detta i efterhand så tycker jag att jag hade bra svar på de mesta. Enda gången som jag egentligen kände mig riktigt osäker på vad jag skulle svara de var när jag fick frågan om vad jag tycker om att KISSIE verkar har så stor inverkan på ungdomar. Jag kände lite att jag är nog inte rätt person att uttala mig om de så jag sa lite försiktigt: De är ju roligt för henne, men jag vet inte..
 
 
Elin, Jimmie och även Peter var otroligt snälla mot mig under hela min vistelse i "radiohuset". Helt underbara människor som jag kommer att minnas sålänge jag lever ! Jag saknar dom faktiskt ! Så mycket gillade jag dom! Helt fantasiska människor och de menar jag verkligen av hela mitt hjärta.
Dom hörde även av sig någon dag efter min radiomedverkan och jag blev såklart jätteglad för de.
 
Danne! Vad kul att du kom hit till oss! Härligt att höra att du trivdes här:) Lycka till nu och kör hårt med bloggen!
Ha det fint, önskar Peter, Jimmie och Elin.
 
Jag har hittat ett litet videoklipp när alla tre tillsammans sjunger den NYA KOSTERVALSEN:)
 


Problem med matkassen !Funderingar denna kväll !

Jag funderar. Jag funderar om allt tror jag just nu.
Vädret, vänner, renovering, spara pengar, nyår, kärleken, tjejer, de som varit, framtiden och säkert också mig själv.

Mycket känns ändå bra just nu, men jag har svårt att acceptera att jag grubblar och tänker så mycket.

Funderingar på framtiden hänger väl på något sätt ihop med alla funderingar som jag har om allt möjligt annat. Kan jag få lite fart på sparandet av  pengar så har jag snart tagit ett litet kliv mot att förverkliga en dröm till som jag har. Som de nu ändå känns  så är jag ganska stabil när de gäller att spara. Jag vet vad jag vill och vad som krävs varje månad. Jag har ett tydligt mål när jag vill vara klar med sparandet. De är däremot inte drömmen egentligen. Jag vill ju renovera hela lägenheten och inte bara köket. Men fixar jag köket så känns de som de andra inte blir så svårt att fixa någon gång i framtiden. Där var en fundering rörande framtiden.


Framtiden i de mesta känns lite oviss, men jag känner att de har aldrig varit så lätt att leva i nuet som nu. Eftersom jag inte vet mycket av vad som kommer att hända framöver så är nog de bästa jag kan göra just nu att just leva dag för dag. Tänka för långt fram är helt meningslöst för jag vet verkligen inte hur de kommer att bli. Jag mår rätt så bra nu iallafall och de är ju viktigt för mig. 

NÄÄÄÄÄÄÄÄÄ...... Nu ska jag ringa en bästa vän!
Stormen Dagmar ?

Var ute i solen och promenerade lite. Någon timme i de fina vädret. Skönt att bara gå och samtidigt lyssna på radio.

De blåser en del. Denna storm som har dragit fram i landet dom senaste dagarna hade visst ett namn? De visste inte jag förrän idag. Dagmar heter den visst. Tänk vad  man lär sig när man lyssnar lite på radio. Här har de väl inte varit så farligt med stormen så. Men på en del ställen i landet har stormen Dagmar dragit fram ordentligt. Precis som stormen Gudrun, Berit och de fanns ju även en som för några årsen som fick namnet Per. Undra vem som siter och döper alla stormar till dom namn dom får? De jobbet måste ju vara ett av dom mest avkopplande jobben som finns. En storm drar fram ibland, men dom är lätträknade på ett år. Hur svårt kan de vara att döpa dessa stormar. Inte så svårt tror jag. Undra när de året kommer då stormen heter Danne ?


2011 12 27


Ska ta mig ut på en PW så man vaknar till lite.

Godmorgon !Nattblogg !

Hej på er !
Jag sitter uppe fortfarande. Jag sitter och skriver lite inlägg om hur detta året har varit. Detta år 2011 har ju varit ett av dom bästa i mitt liv. Jag har mycket roligt att se tillbaka på. Inläggen jag skriver kommer jag inte att publicera förrän nyårsafton. De blir den stora tillbakablick dagen på min blogg.
När jag summerar året så är de med lite vemod. Jag är naturligtvis glad för mycket, men tex när jag sammanfattar mina resor så skriver jag denna gången ganska mycket om de som jag inte har berättat om så mycket tidigare. De finns vissa saker som lätt blir känslosamma när man tänker tillbaka på de.

Året 2011 har varit bra. Svårt att inte tycka de. Nu väntar snart ett år där jag inte vet så mycket om vad som kommer att hända. De viktiagste just nu är att spara pengar. Jag funderar inte så mycket eller längre fram. Jag vet ju vad jag vill göra när jag har fått ihop pengarna. De ju renovering som gäller. Men jag har just nu ändå inte tänkt så mycket kring de mer än att jag vill få loss pengar. Sparar jag i den takten som jag gör nu så tror jag att jag har dom pengar som behövs i slutet på maj 2012.   

De blåser rätt ordentligt utanför mitt fönster. Vinden tar tag i något som först får mig att tro att de springer hästar utanför. Men så är de naturligtvis inte. De har varit skönt att vara ledig och jag är de en dag till. Sen jobbar jag några dagar och så är jag ledig ingen. Jag har haft en ganska behaglig period av jobb blandat med ganska mycket ledighet ett tag nu. Rätt skönt är de att känna att man inte bara jobbar och jobbar.

Nu ska jag göra mig i ordning för natten. I morgon får de iallafall bli en PW. Nu ska jag sova.

Nattvideo !
Bara skönt !

Var ute på en PW nyss. De kändes bara bra och de är ju så de ska vara när man rör på sig.


Nu får de bli lite mat och sen slappa såklart.


Slocknade igår

Godmorgon!
Jag var hur trött som helst när jag kom hem igår Gick och la mig bara och jag somna nog direkt. Kändes lite som jag var på väg att bli sjuk, men idag känns de redan bättre. De var lugnt och köra igår. Jag trodde de skulle bli mer folk, men de var som att köra buss vilken annan kväll som helst.
Skönt att man är ledig. Blir väl ingen mellandags rea för min del. Jag sitter väl här på nätet och fyndar istället. Lite farlig väg att gå för de är ju bättre att springa runt i affärer istället för att sitta still här och bara klicka med musen. Men är man slö så är man..
De får väl bli en PW snart så rör jag mig lite iallafall.


Har en sak kvar att göra denna juldag !

Skönt att slappa denna eftermiddag. Nu ska jag snart iväg och jobba lite också. De sista nu innan jag får 2 hela dagar av ledighet.
Ni får ha en trevlig kväll !


Stressa lugnt - Videoblogg

Hoppas ni har en fortsatt trevlig helg och att ni njuter julen fortfarande. Ta det lugnt och stressa inte för mycket. De är aldrig roligt att gå in i väggen. När man väl har gjort de så står livet helt plötsligt väldigt stilla och man orkar inte göra någonting på väldigt länge. Kroppen har en gräns för hur mycket den orkar göra och när de blir för mycket så säger den ifrån på allvar. Bättre att ta de lugnt låta allt ta den tid de tar på naturlig väg. Värt att tänka på såhär i juletider då de är lätt att känna stress för allt som man känner att man måste fixa
Hoppas ni är nöjda med eran jul som den har varit. Har ni stressat kan de vara värt att just nu sätta sig ner och ägna en tanke åt om de var värt att stressa så mycket som ni gjorde? Julen kommer ju och den går oavsett om man stressar eller inte...Julbilder på juldagen

Riktigt soft  juldag idag. Jag har varit ute på en PW. De var längesen de kändes bra, men jag tänkte att nu tar jag mig ut och bara kör. Jag tänker inte så mycket utan bara travar på liksom. Bryr mig inte om hur de känns. Paradoxalt nog så kändes de denna gången ganska bra. Trots att jag inte funderade på hur de kändes. Kul att de någon gång känns som att de sega med att röra på sig är på väg att vända.


Nu blir de mycket slappa och sen ikväll är de jobb som gäller.
God fortsättning på er !


Får se om detta hjälper?

Jag har ju länge till och från haft lite problem med torrsprickor på händerna. Detta återkommer med jämna mellanrum och jag blir liksom aldrig av med de. de blir bättre för ett tag och sen kommer de tillbaka. Jag har provat en del olika salvor. Jag har också fått salvor utskrivna av läkare, men de hjälper liksom ändå inte. När jag var i New York så köpte jag en salva som jag nu provar.

Denna salva är otroligt fet. Men enligt killen (säljaren) som rekomenderade mig denna salva så ska detta hjälpa. Speciellt om jag nu har provat mycket annat och de inte har hjälpt  så måste jag ju bara prova detta. Denna lilla burk kostade 3 dollar och den kommer att vara länge för man behöver bara ta en liten klick av salvan för att de lätt ska räcka för att smörja in båda händerna.
De är lätt en av dom fetaste salvorna jag har provat. Får se om detta hjälper nu då ??


Vi närmar oss midnatt


De närmar sig midnatt. Jag sitter uppe och grubblar och funderar. Jag tror inte de finns något nytt som jag har börjat fundera på utan de är liksom de gamla vanliga. Ibland funderar jag på hur jag ska hitta en lösning på något för att de ska gå snabbare att fixa de. Men jag inser att allt måste på naturlig väg ta den tid de tar.

Vad tänker man på just nu?
Jag är inne i en tålamodsprövande period. Den är riktigt jobbig. Jag pratar inte så mycket med någon om de, men jag tänker desto mer på de. De jag gör nuförtiden känns ofta lite segt och jag grejar väl en del och får saker gjorda men de går långsamt. Ingen riktig fart på mig liksom. De börjar kännas som en dålig bortförklaring att säga att jag har haft ett intensivt år så de är inte konstigt att de är lite segt just nu. De känns som lite billigt att bortförklara min slöhet på ett så enekelt sätt som att jag var inte slö dom första 10 månaderna på detta året så de gör inget om jag är de nu. Fast egntligen gör de inget på ett sätt för jag är ju nöjd nmed detta året som de har varit. Tråkigt vore de annars. Detta har ju varit de bästa året på många sätt i hela mitt liv.

God Jul ! Nu närmar vi oss raskt midnatt och efter är de juldagen och julafton 2011 gör vi historia av.

På gatan där jag bor - Lena PHJulafton 2011 börjar lida mot sitt slut.För barnets bästa ?

Jag växte upp på landet, 5 km utanför Vänersborg.  Eller vad de i Uddevalla? Ärligt talat jag är inte säker... Låter så märkligt, men jag har alltid svårt att svara på frågor som: Var växte du upp eller var kommer du ifrån. Ska försöka sätta detta nu i ett inlägg här på bloggen. Kanske klarar jag de? Har alltid haft svårt att förklara för de tar sin tid och då är de lättare att sitta här och skriva de. Har iallafall med åren kunnat berätta den korta versionen, men de säger inte så mycket om hur de var. Nu kör vi den långa i text. Man väljer själv om man vill läsa den eller inte ...

 

Ok nu kör vi ! Jag föddes i Uddevalla, men jag tror att jag väldigt tidigt hamnade på Näverdraget. Ett ställe som ligger 5 km utanför Vänersborg. Mamma och pappa gick isär när jag var väldigt liten. Jag följde med mamma och dom åren innan jag skulle börja skolan så åkte jag bort och fram mellan mamma och pappa. Någonstans mellan åren då mamma och pappa gick isär så blev de en vårdnadstvist om vem som skulle ha vårdanden av mig. Detta pågick ett tag och denna tvist var väl avslutat lagom till jag skulle börja skolan. Jag minns såklart inte mycket av alla turer fram och tillabaka, men jag har på senare år börjat förstå väldigt mycket kring allt detta. Vad gjorde mamma vad gjorde pappa och vad tänkte jag? De kan jag greppa mer av idag  när jag inte liksom är beroende av mina föräldrar på samma sätt som man var som litet barn. Pappa fick vårdnaden till slut och de förstog faktiskt den dagen då de stog klart fast jag då var väldigt liten.  Mitt liv blev väl inte mycket annorlunda egentligen. Jag skulle ju träffa mamma ändå trots att pappa skulle ha vårdnaden och så måste de ju vara. Jasg måste ju få träffa båda mina föräldrar även om en av dom har vårdnaden. Jag fick ju alltså fortfarande åka bort och fram mellan mina föräldrar. Först var de mellan mamma och pappa sen blev de mellan pappa och mamma om ni förstår vad jag menar? Pappa skulle nu ha hand om mig mer än mamma. De fanns ett sk schema som var framarbetat. Där stog de hur ofta jag skulle åka träffa min mamma.

De var många turer om detta som jag kallar schemat även efter att de stog klart att pappa hade vårdnaden. De vet jag idag att de var inget som var bra för mig då som liten för. Har man kommit överens och dom står klart   hur de ska se ut så ska båda föräldrarna se till att hålla den överenskommelsen. De mår barnet bäst av. De kan jag lätt säga efter som jag har erfarenhet av de. De är tufft som de är att behöva åka bort och fram mellan sina föräldrar så mer tjat om hur de ska gå till och bla bla bla bla... de vill man inte veta av som litet barn. Och inte som större heller. Jag trodde när jag var riktigt liten att jag är väl ensam om att ha mina föräldrar boende på olika ställen och att jag åker fram och tillbaka när jag ska vara med en av dom. Har ju såklart idag förstått att detta är gansak vanligt tyvärr.

När jag var liten kunde man ju inte styra de där så mycket själv så de var ju bara att hänga med på alla turer fram och tillbaka vare sig man ville eller inte. Jag minns inte om jag mådde dåligt av de eller tog skada på något sätt. Men jag vet att jag ofta som litet barn tänkte att de hade varit bättre om mamma och pappa hade bott ihop och vi hade varit en familj. Jag ville ju ha de som alla andra barn typ.. När jag sen med åren blev lite mer självständig. Ni vet man vill göra lite mer som man vill och lyckas ju också med de på många sätt även om man fortfarande är beroende av sina föräldrar så följde jag inte de där schemat som fanns på var jag skulle vara under sommaren och vararannan helg och bla bla.. Dessutom hade ju pingisen blivit så viktig så jag befann mig ofta hos pappa och de kunde ta månader innan jag träffa mamma. På sommaren kunde de ta veckor innan jag träffa pappa. Jag tänker tillbaka på detta så  var de nog bra för mig att pappa fick vårdanden tillslut.  De som inte var roligt  var att de var så mycket bråk efter de att vårdnadstvisten var över. De mår man som barn inte bra av. Vuxna bråkar ibland. De leder ibland till vårdnadstvist. De är inte alltid något som man kan undvika. Men när de är över så tycker jag att föräldrarna måste släppa och gå vidare. Göra de man har kommit överens om. Se till att de funkar. Allt måste ju ske till barnets bästa. De gör de inte om man håller på att bråkar efter att beslut är fattat om hur de ska vara och var barnet/ barnen ska vara. Jag vet ganska mycket om den saken eftersom jag själv har varit barn i den situationen...

Idag är ändå detta inget som jag tänker på speciellt mycket. Jag mår ju bra och jag bestämmer ju helt själv över mitt eget liv och har gjort  länge nu. Jag känner inget vemod eller sorg över att jag vara med om att mina föräldrar gick isär, bråka, starta en vårdndstvist om mig och sen bråka ännu mer efter de. De jobbiga för mig som barn var att de bråkades efteråt, men idag har jag lagt allt bakom mig.

Går man isär och har barn ihop så tycker jag att de är alla inblandade vuxnas ansvar att se till barnens bästa.

 Julafton

Hej !


Hoppas ni har de bra denna julafton. Äter ni allt på julbordet? Jag tror jag kan få i mig de mesta fast inte sill. Bläää!
Jag valde att sova ut denna julafton sen var de iväg och jobba som gällde. De var längesen jag körde ett så kort pass. Börja Klockan 11:00 och sluta redan 15:30. De var såklart ganska lugnt och avspänt att köra. Skönt att vara med om en julafton med strålande solsken, gröna gräsmattor, 5 grader varmt och ingen snö. Hur bra som helst även om de känns lite konstigt att de inte är någon snö på självaste julafton. Men jag gillar inte snö så jag klagar inte.
God Jul !!


Julhelgen har väl börjat och I Love Dannebloggen.

Julhelgen kan man väl säga har börjat. I några dagar nu bör man koppla av fullständigt. Försöka för en stund att glömma alla bekymmer och besvär. Alla problem i samhället och ute i världen. De är oändligt massa tjat om allt möjligt som måste bli bättre, men jag tycker att under julhelgen eller varför inte resten av året så kan man glömma allt och bara se till att ha de bra nu under jul och nyår. Mysa, äta god mat och bara vara. Glöm alla gråa stunder. Låt dom bara försvinna. Glöm varje vardagsblunder som du tidigare hade begått.
Ser ut som jag har två olika färger på mina sockar. Så är de naturligtvis inte ..
Jag har tvättat och gjort lite vardagliga saker här hemma. När jag var nere i tvättstugan så fick jag se en sak. Tänk att man aldrig slutar bli förvånad. Jag tror jag kan hitta Dannebloggen överallt? I detta huset bor en hel del. Jag är väl inte en person som pratar mycket med mina grannar. Jag säger naturligtvis hej och nu blir de ju mycket God Jul och så. Men jag har aldrig snackat blogg med någon här i huset. Jag trodde att ingen av mina grannar kände till att jag blogga, men idag i tvättstugan fick jag se att jag hade fel.
På den almanacka som hänger i tvättsugan är de någon som har skrivit I DANNEBLOGGEN. Förvånad blir man för jag trodde inte att de fanns någon av mina grannar läser min blogg. Dom flesta i detta huset där jag bor tillhör  liksom inte i den kategorin av människor som läser bloggar. Men de finns ju förmodligen någon och jag anar ändå vem de kan vara som har skrivit detta. För jag är ganska säker på att de är någon av mina grannar för vi är ju dom enda vad jag vet som har nyckel till tvättstugan. Kul att Dannebloggen sprids överallt. Detta är ju mycket roligare att läsa i tvättstugan än någon arg lapp från någon som annars brukar vara så vanligt i en gemensam tvättstuga. Jag kan lova att de är inte jag själv som har skrivit de utan de är faktiskt någon annan.


Dan för dopparedan - Dagen före julafton ..

Ingen snö har kommit och jag gissar på att de inte kommer något före jul. Inte svårt att dra till med en sån gissning idag. De behöver man knappast vara någon större expert för att kunna få rätt på den prognosen. Jag har varit igång i 2 timmar redan. Körde ut lite soptunnor (min vecka ju) Jag har också varit och handlat nu på morgonen. Jag tänkte att jag fixar den mat jag ska ha över helgen redan nu. Gissar att de blir ganska mycket folk i mataffären senare under dagen. De var mycket redan nu på morgonen med, men ändå inte på något sätt. Jag har också nu fört över lite pengar till de konto som jag kallar "kökskontot". Jag vet inte om jag kommer att klara spara så mycket pengar som jag förde över denna månaden, denna gången?? Jag tror inte de, men ganska mycket kommer jag kunna spara ändå även om detta försöket är väldigt optimistiskt.  Jag är ledig idag och de känns skönt att man har fått gjort så mycket redan såhär tidigt på morgoen. Ska nu fortsätta greja och denna dagen blir nog en lång dag för brukar man inte ha en såndär uppesittar kväll just dagen före julafton. Strunt samma ! Jag är ingen man som bryr mig så mycket om traditioner. Men i morgon är de jul iallafall !!! Hoppas allt är bra med er i julstöket.♥Jul, mellandagsrea och nyår ?

Har ni handlat klart era julklappar? Jag är färdig. Kan konstatera att jag har en väldigt stressfri jul och de känns skönt. De finns säkert många stressar runt som fasen nu dom sista dagarna innan julafon. Man får passa sig lite bara så man inte bränner för mycket "cash" bara till julafton. Man får ju inte glömma att efter jul kommer MELLANDAGSREAN. Då vill man väl fynda lite utan att behöva göra de på kredit. Man måste ju också tänka snart är de nyårsafton och då är de ju kul med lite fest och spruta skumpa och så.

Efter allt detta är de nytt år. Vi är inne i januari och vad måste man då ha sett till att ha. Jo cash för att klara vardagen. De gäller verkligen att se till så man inte bränner för mycket den korta tid som man firar jul, shoppar och sprutar.
Se nu till att ha och få en riktigt GOD JUL så ni inte riskerar att de inte blir ett  GOTT NYTT ÅR  !

Klarade kraftprovet för denna veckan !

Hej !
Då var man hemma igen. I fyra dagar har jag gått upp sjukt tidigt. Klarade liksom de kraftprovet denna veckan. Oron för att jag inte skulle orka ta mig upp tidgt varenda morron denna veckan fram till nu hade jag inte behövt ha. De har gått jättebra och jag har känt mig fårhållandevis ganska pigg. Beror kanske på har varit lite slö ganska länge nu. Att jobba har inte varit så ansträngande denna veckan så är man lite slö på sin fritid som jag är nu, och har varit ett bra tag så borde man ju logist sett klara av dom fåtal ansträgningar som man ändå ibland måste göra. Gå upp 03:30 på morgon kräver lite av mig så då får man inte vara för slö?
Nu är man ledig i morgon och sen är de jobb julafton och juldagen innan jag är ledig igen. I helgen är de väl totalt 10 timmar av arbete så de blir ganska lugnt tror jag. Dessutom kan jag sova bort hela förmiddagen hela denna helgen så jag kan tyvärr fortsätta vara slö. Får försöka vända detta efter nyår typ. Kanske ett nyårslöfte att ha. Mer fart på Danne nu. Men jag väntar till nästa år.Ha en trevlig kväll !2011 12 21

Resecentrum

Nu är de bara en dag kvar av tidig uppgång kvar igen. Sen ledigt på fredag. Sen kan man tro att man är ledig, men Danne får jobba på jul. En del tycker lite synd om mig som måste arbeta och slita på själva julafton (som Karl-Bertil Johnssons mamma sa) Egentligen är de väl inte synd om Danne. Jag jobbar max fem timmar på julafton. Jag börjar Klockan 11:00 och jag har ganska mycket mer betalt för att de är storhelg. Lägg därtill att jag om de skulle ha varit en vanlig lördag och inte julafton så hade jag jobbat ett pass på över 10 timmar. Nu blir de bara 5 och de blir säker mycket lugnare att köra buss på julafton än vad de är normalt på lördagen.


Blir de snö till jul?

Är ni redo för jul? Känns de som att de snart är jul. Minns inte när vi hade en snöfri jul senast. Har de hänt någon gång? De kan ju fortfararande bli snö till juafton. De är ju några dagar kvar För mig spelar de inte så stor roll. Men lite mysigare jul blir de väl med snö och  julkänslan kommer nog mera på allvar då. Har ni handlat alla julklappar? De har jag. Jag tror jag är klar nu. Jag vill inte stressa in i de sista. Har jag inte stressat under hela julmånaden så ska jag inte göra de mot slutet heller. Är ni redo för att fira jul. Jag slår in klappar och funderar på rimmen. Något annat behöver jag liksom inte göra inför julen. Känns ganska bra att de blir en stressfri jul.


Kanske - Kanske inte

I morgon har THE GIRL WHITH THE DRAGON TATTOO världspremiär på bio. Vad tror ni ? Är denna ameriskanska versionen av MÄN SOM HATAR KVINNOR en bra film?

Kanske ? Kanske inte ? Liknade kopior finns ju på svensk film som sen görs med andra skådisar fast i stort sett samma handling men på engelska. De blir sällan bra. Jag är faktiskt lite tveksam. Men de är inte omöjligt att detta är en riktigt bra film precis som MÄN SOM HATAR KVINNOR va. De blir spännade att se. Jag kommer kanske inte att se den på bio. Så de första nu blir väl bara att höra vad andra tycker.  Men vid ett senare tillfälle kommer jag säkert att se den. Jag är ändå nyfiken på filmen, men också lite skeptisk. Fast vi får se..


Titti Schultz tillbaka i Rix morgonzoo

Hörde igår att Sofia Wistam ska sluta göra Rix morgonzoo. Hon avslöjade först idag vem som blir hennes nya ersättare. De var inget fel på den ersättaren. Titti är fantastisk i radio ! De blev Titti och jag har inget emot de.  När hon tar över efter Sofia den 9 januari vill jag höra de programmet. Absolut !!!När jag tippade på vem de skulle bli innan de var avslöjat så drog jag till med en gissning på Claudi Galli. Jag tänkte de skulle göras som man brukar göra: "Ut med de gamla och in med de nya" . Men de blev ut med de lite nyare och in med de gamla vanliga :) Att jag gissade på Claudi Galli var för att hon har ju varit vikarie minst 2 gånger i Rix Morgonzoo. De har varit bra så helt fel hade de inte varit heller.

Jag tycker iallafall att de är kul att Titti är tillbaka på morgonen i Rix morgonzoo gänget. De hade varit kul om Sofia hade varit kvar också för hon har så mycket spännade att berätta varje morgon. Roger, Sofia och Titti i Rix morgonzoo gänget hade varit en spännade kombination. Inget emot Ola. Han är också en kul Radiopratare. Han sjunger ju in en och annan roliga låt ibland också.


Konstigt bara att man inte fråga mig? Jag faktiskt en gång varit med i radio ! Dock inte i Rix morgonzoo, men P4 morgon i P4 Väst. Stort för mig ju !! Tänk att jag fortfarande kan skapa nya blogginlägg kring den grejen som jag iallafall tyckte var otroligt kul att göra!!Jobb går bra men en del annat känns tufft nu.

Hemma från en dag av arbete och allt känns bara bra. Gå upp på morgonen inga problem. Man får kämpa på med arbete, men de känns bra att de går lika lätt att jobba tidig morgon till tidig eftermiddag som de gör att köra eftermiddag och kväll. Trodde denna vecka skulle kännas riktigt tung innan den börja. Men mina första 2 dagar av arbete med tidig uppgång har gått hur bra som helst. Skönt att de går bra och känns bra att jobba när man tillbringar så mycket tid på jobbet.
De är skönt att de känns bra med jobb och så, men de är mycket annat som går trögt. Träningen tex.
Jag kör på med träning och rörelse. 2-3 gånger i veckan. de enda positiva är väl att jag kör jut 2-3 gånger i veckan med någon form av träning eller bara promenader. Annars känns de mest tungt och de är inte roligt. Jag känner mig inte i form. Jag har svårt att fokusera. Tänker mest på annat när jag kör. Mest kämpa och jag kommer liksom ingenstans. JAG STÅR LIKSOM KVAR PÅ SAMMA STÄLLE.


Sparandet av pengar ?
Känns jobbigt, men jag känner glädje över att jag har bestämt mig vad jag vill göra med pengarna som jag sparar ihop. Nytt kök satsar jag allt mot och jag tror att jag kommer att lyckas få ihop pengar någon dag nästa år iallafall. De som käns lite jobbigt de är att de är en bit kvar och de känns inte nära även om jag är optimist och tror att jag fixar detta på mindre en ett halvår. De är inte så mycket, men de känns ändå så. Men jag vill verkligen så jag tror jag kommaer att fixa mycket av dom problem som kan uppkomma på vägen mot detta med ett nytt kök ! Jag ger f*n inte upp.


2011 12 20

Godmorgon !
Känns ungefär som igår att kliva upp såhär tidigt. Skillnaden idag är de känns lite mer i kroppen. Jag skulle ha suttit lite längre i massagestolen igår. Eller haft igång den längre. Jag satt ju många timmar och kika på tv. Jag får vara nöjd med att de känns ganska bra idag också att kliva upp denna tidiga timme. Ska ju inte vara så svårt egentligen. Jag har ju haft en ganska slöperiod länge nu så utvilad blir man ju. Men de känns också som en lite farlig väg att gå. Jag vill vara igång med allt möjligt. Men jag är bara slö och jag tror jag går ner mig lite av de. Men jag har lite för mycket bekymmer att lösa så man kämpar med att försöka hitta bra lösningar på dessa och så måste jag samtidigt ha tålamod. Jobbig komination liksom... Kan ju allstå inte göra så mycket än utan jag måste låta saker ta den tid de tar och vissa fall måste jag vänta på att andra ska göra de dom ska göra först. Öhhh..
Nu ska jag sanrt jobba. Kämpa på med de också. De är en bra början att man har klivit upp ur sängen iallafall.
Ha en bra dag !


Har haft en bra kväll !

Jag har varit ute lite för de är min vecka att köra soptunnor. Annars har jag haft en skön slappar kväll. Jag har tittat mycket på tv. De är sällan jag sitter  så länge och på olika program. Jag brukar välja ut före vad jag ska se och sen bryr jag mig inte så mycket för övrigt. Men nu hittade jag så många bra program när jag bara satt i massagestolen och kika runt på min tv. Underbar känsla att bara slappa framför tv:n i hur många timmar som helst.  De var längesen jag gjorde detta.

I morgon är de dags att jobba igen. Hoppas de blir solsken igen då. precis som de har varit idag. Dagarna är så korta och de blir mörkt fort och är de länge så solsken vill jag ha den korta tid på dagen då de är ljust.
Nu ska jag sova.


Bara underbara bilder

De är bara att drömma igen. Titta på bilderna och drömma sig bort igen. De lär nog ta tid innan jag gör om något likande som detta jag gjorde i år. Fast man vet ju aldrig vad som händer på "livets slingrade stig". För några årsen trodde jag inte att de jag har gjort i år var möjligt att göra. Inte av lilla Danne iallafall. Men de var de ju ! Sluta aldrig att drömma. En dag kan ni fixa de även om de känns tufft och kanske omöjligt just nu.


Steve Jobs.

Nu börjar snart ett program om Steve Jobs (1955-2011) på SVT1. Steve Jobs: Mannen som grundade Apple och blev multimijardär. Han dog i cancer för en tidsen. Där ser man  ett exempel på att mycket pengar inte spelar så stor roll om man blir svårt sjuk.

Men vilket livsverk han lämnade efter sig! Ipad, Iphone, Mac dator ...
SVT1 nu klockan 20:00. Detta ska jag kolla på.


Lite mysigt tidsfördriv.

När jag var liten var jag grymt fascinerad av dinosarier. Stora mäktiga helt makalösa djur. Köpte böcker bara för att de var dom djuren de handlade om. Jag minns att jag såg några tecknade filmer som jag kunde titta på om och om igen.
Detta är ett spännade youtubeklipp som man kan titta på om man vill fördriva tiden l och liksom bara mysa lite. Jag kan fortfarnde vara fascinerad av dessa enorma varelser och deras historia.


Solsken - Väldigt lite snö - Grönt gräs.

December dagarna är korta. De är mörkt när man tar sig till jobbet. Skönt när man slutar om solen skiner en december dag. Dagarna är för korta och dom känns ännu kortare om inte solen tittar fram. Jag blir extra glad när jag ser den. Speciellt när man vet att den snart går ner igen, men att den finns där ibland såhär långt in i december. De har inte kommit så mycket snö (glad är jag för de ) Lite har de kommit, men de är väldigt lite. Tittar man på gräset så ser man fortfarande de gröna. I Like! Bra dag och en fin dag just denna måndag den 19 december. Hoppas solen tittar fram mycket året framöver också.

Gick ganska bra trots den tidiga timmen.

De var jobbigt att ta sig upp ur sängen i morse. Men för att vara klockan 03:30 så kände jag mig ganska pigg ändå. De gick bättre än vad jag trodde att gå upp. Jag har hela förra veckan gått runt och oroat mig för just denna dagen som är idag. I morse när klockan ringde så vaknade jag till, kände såklart att de inte hade varit svårta att somna om, men jag ar mig upp och då kändes de helt ok.


Jag kände mig ganska utvilad. Jag kom i säng ganska tidigt igår kväll. Somnade ganska snabbt. Skönt att man kan sova om nätterna trots många uppesittarnätter före denna tidag morgon. Hoppas jag kan fortsätta såhär nu hela denna veckan. Då blir detta hur bra som helst. Skönt att vara hemma redan nu. Jag slutar jobba när många andra har halva dagen kvar och de bästa är att jag känner mig fortfarande ganska pigg. De var en tidig morgon detta !
Här kommer lite bilder från dom första timmarna på jobbet.
Jag har många sådana här små raster under mina arbetspass där jag får stå med bussen på alla möjliga ställen och invänta nästa tur. Hinner gör hur mycket annat som helst. Ta bilder tex...


Dags att sätta sig i bussen då.

En tidig morgon som denna undrar man varför man började jobba med detta egentligen. Fast om man bortser från att de är en tidig morgon så är ju faktiskt detta ett roligt jobb.

Så jag ska försöka att inte fortsätta tänka på hur sjukt tidigt de är just nu. De är bara att jobba på.
Fattar inte att jag klarar...

Fattar inte att jag klarar att ta mig upp denna tidiga morgon. Första gången jag går upp klockan 03:30 på morgonen på nästan en månad. Fattar inte själv att jag klarar av de. Men är man bussförare så är detta min vardag. Tänk man är enveten ändå. Huvudet säger: SOV TYP 6 TIMMAR TILL SOM DU HAR GJORT DOM SENASTE VECKORNA INNAN DU STIGER UPP!  Jag går nu upp ändå såhär sjukt tidigt! De känns bara jobbigt och de är inte roligt någonstans.
Ha en bra dag ! Jag ska försöka vakna nu !


Kollar på film och sen sova.

Sitter här kollar på lie film. Slappar och  tar de lugnt denna kväll också. Känns som de kommer att funka att gå och lägga sig i tid. Måste verkligen göra de annars orkar jag aldrig ta mig upp  i morgon. Så jag ska vara en duktig pojke ikväll. Jag ser färdigt på filmen och sen går jag och lägger mig. Sen stiger jag inte upp förrän klockan 03:30 i morgon. Så får de bli och de känns bra att jag känner mig ganska trött redan nu.


Skön promenad i skogen

Hej !
Jag är hemma igen efter en avkopplande promenad i skogen. Bara skönt att komma ut och röra på sig. Nu börjar de bli mörk och jag tänker bara att de blir de tidigt såhär års. Kanske går de nu lättare att somna tidigt ikväll. Blir tuff dag i morgon annars.
Lite bilder från promenaden.


Hoppas aldrig detta händer mig.

Så nära döden ! Hoppas jag aldrig behöver vara nära att uppleva något som ens liknar detta.
De är väl ingen som vill vara med om något sånt här??


Får bli en promenad.2011 12 18

En dag av ledighet kvar. Jag har sovit ut ordentligt. Hade en bra kväll igår med en fin vän. De blev ganska mycket snack om nytt kök. Vad ska man tänka på (om jag fixar in dom pengar som krävs).

De är nog bra att planera köket efter hur man vill använda de i framtiden. Får fundera på om jag kommer att laga mer mat om jag fixar ett nytt kök. Jag vill ju att de ska se snyggt ut, de är viktigt för mig. Men de är klart man ska ju kunna använda de också. Min kompis sa iallafall att jag verkligen ska se till att skaffa de senaste inom typ spisar fläkt, ugnar och kyl och frys. Hon har detta och de har kostat lite mer att tex skaffa en spis med Induktionshäll. Men de har varit värt varenad krona.
Återigen fundera jag på om jag kommer att laga mer mat för att jag har ett nytt kök? Spelar kanske ingen roll egentligen för de är ju ändå alltid kul att ha de senaste inom olika prylar. I köket måste ju de vara rätt häftigt att ha ett kockkök typ.. De är iallafall roligt att tänka på de, men först måste jag spara pengar. Jag har kommit ganska långt, men jag har en bit kvar. Men jag ska kämpa och de känns som de går lättare och lättare att kämpa på med detta ju längre tiden går. Nu vill jag ju mer än någonsin fixa detta och de är ju så de ska vara och kännas.


Många är så snälla

Läser igenom lite kommentarer från er läsare från året som har gått. En tanke som slår mig är att ni har väldigt mycket frågor till mig. Jag blir lite förvånad över att ni är så nyfikna på vad jag gör eller att ni har frågor till lilla vanliga mig. Beror säkert på att jag inte berättar precis allt om mig själv här på bloggen. Ibland skriver jag ju också tex att till helgen ska jag göra en sak, men berättar kanske inte vad och då blir de frågor på detta.

Lite tidigt än kanske att börja summera året redan nu. Men de finns mycket med detta året som jag gärna blickar tillbaka på. Kommentarer från er bloggläsare är roliga att gå igenom. Tittar man under hela året så är de ju en del att gå igenom. Jag får inte så mycket kommentarer, men de är ju lite varje dag och tänker man på att de är 365 dagar på ett år så blir de ju en del att läsa såhär i slutet på året.


Hej Hej !2011 12 17
Denna veckan..!

Jobbat hela veckan har man och nu får jag vara ledig igen. Jag tycker jag jobbar hur mycket som helst, men tittar jag noga på tider och timmar och sånt så är de inte mycket mer än heltid. Men vissa perioder känns de mycket. De har gått bra att jobba hela denna veckan. Får se hur de känns nästa vecka när jag har en sån tidig uppgång?

Jag kämpar annars på med mitt sparande av pengar. Jag har börjat räkna och göra budget igen. De har gått lite trögt med detta ett tag. Jag har inte riktigt kunnat spara så mycket pengar som jag vill göra, men nu tror jag att runt jul där när de kommer in nya friska pengar så kan jag ta ett stort steg närmare mina mål. De känns bra att de förmodligen kommer att märkas lite sparkontot igen. Jag har också fått en liten nytädning vad de gäller hela denna renoveringsplan som jag har. Efter att ha tvättat igår i våran nyrenoverade tvättstuga så kände jag att nu vill jag ha nytt och fint med nya fräscha och modärna grejer uppe i min lägenehet. Lite mer motiverad blev jag direkt och de behövs nu.


De kommer att var mycket kämpade med de mesta framöver. Vad jag än gör tror jag.  Jag tror jag fixar allt ändå trots att säkerligen kommer att ta emot. Men jag har min vilja och jag är en enveten människa. De är också så nu att de har hänt lite oväntade saker nu i veckan som jag inte riktigt har räknat med. Jag tror att detta kommmer att ta mycket kraft och enregi framöver. Men jag är en kämpe så jag ska kämpa på med de och allt annat också. De är något jag säkert kommer att göra (KÄMPA) ett bra tag nu.
Kul saker denna veckan !
* Många har pratat med mig om Dannebloggen (min blogg) denna veckan.
* Har fått 2 planking bilder. Alltid lika kul. Glöm bara inte att ni kör planking safe.
*UNDERBART med ny tvättsuga. Gick så snabbt och lätt att tvätta. Jag behöver aldrig mer känna att jag inte hinner tvätta färdigt under min tid i tvättstugan.
Till sist:
*De finns en sak som kommer att bli lite jobbig framöver. Men jag kände denna veckan att jag har folk omkring mig som ger mig stöttning. De värmer alltid lite extra.
Nu ska de bli skönt att avsluta denna veckan med 2 dagar ledighet...


De blev fisk.


De blev fisk idag. Nu har man ätit så då var de dags att ta sig till jobbet igen. Herrugud vad alla stressar runt ute på stan. Vart man än vänder sig så verkar livet gå i hundra kilometer för dom flesta. Skönt att jag själv inte känner någon stress alls.
Ha en bra dag !


Får se vad som finns ?

Ska gå ut och hämta mat. Får se vad som finns i lådan idag..En dag kvar och sen helg.

Hej !
Fredag idag !! En dag av arbete kvar och sen är de helg. Tänker redan på att jag har en förmiddags vecka som startar på måndag. Hur ska jag klara att ta mig klockan 03:30 igen när jag har sovit till 10:00 eller liknade i nästan en månad nu (3 veckor +några dagar till) ? Började ju med en ledig vecka och en natt ute i Stockholm som var helt galet bra, men de blev sent. Sen efter de var man lite "sunkig" någon dag (man blir visst de på skumpa också) innan man liksom var hel igen. Men gick upp väldigt tidigt på morgonen tror jag inte att jag gjorde under min ledig vecka heller. Efter de har de varit 2 arbetsveckor av eftermiddag och kvälls jobb så fattar jag verkligen inte denna gången hur jag på måndag nästa vecka ska klara av detta med att gå upp tidigt igen.
Ska snart "tagga" ut för jag har några ärenden på stan. Jag har i någon timme nu vikt lite tvätt. Snart är de jobb också. Slutar i ganska bra tid idag, så snart är de helg.


Detta lilla kan vara så tufft att orka.

De har varit full fart hela dagen. Kul att tvätta i den nya tvättstugan. Dagens höjdpunkt. De som är mindre kul nu är att jag inte har bäddat min säng än. Nu är de dags att sova och de känns bara så tufft att mitt i natten behöva Bädda sängen.
Jag vill ju liksom bara krypa ner under täcket och sova nu. Jobbig känsla att behöva bädda först. Känner ni igen detta? De positiva är ju att jag får lägga mig i en säng,med nya fräscha sängkläder!

Jag har även ett litet jul örngott som jag ska stoppa min goa kudde i.


Fler och fler upptäcker de roliga med planking !

Fler och fler upptäcker de roliga med planking. Här är de Line testar lite. Känns lite mer "safe" än den bilden jag fick igår. Men alla kör sin egen planking stil på sitt sätt och de är alltid väldigt kul att få bilder från människor som visar att man gillar detta med planking.


Matvanor och varför cash, varför pengar ???


Milla:
Hej Danne!
Har två frågor till dig.
1. Du säger att du vill spara pengar men du äter ute varje dag. Det kostar ju pengar, eller hur?
2. Ibland skriver du pengar och i bland cash, varför då? :D

1. De kostar pengar att äta. Om jag lagar mat själv så kan jag säkert spara lite mer. Men de är i mitt fall så lite så jag tycker inte att de är värt de. De kostar ju att laga sin egen mat också liksom. De är ju inte gratis de heller. Äta måste jag ju göra. Lika bra att göra de gott ! Om jag räknar allt i matväg som jag köper. De jag har hemma och de jag äter ute så är de ca 4000 kronor i månaden(kanske lite mindre) som jag spenderar på mat. Jag kan såklart få ner den kostnaden en hel del om man skulle vilja de. Men jag bryr mig liksom inte om att de kostar en del. De är värt att betala de för att slippa laga mat själv jämt och ständigt.2. Ibland skriver jag pengar och ibland skriver jag cash. Varför??? Vet inte riktigt? De känns lite coolare att skriva cash ibland kanske? Cash är ju dessutom King, eller hur ? Men jag är ju inte den tuffa, coola hårda killen jämt. Då kanske de är bättre att skriva pengar? Ha ha:) Ärligt talat jag vet faktiskt inte. Bara blir så.


Home from work !

Hemma från jobbet igen ! Vi har riktigt julmysigt på jobbet. Gran med röda kulor och tomtar och annat mysigt. Jag unnade mig lite god mat på min rast och de har varit lugnt att köra idag med. Kul jobb när man känner att de är lugnt och när man kommer hem så känns de knappt att man har jobbat trots att man har kört  säkert 8 timmar samanlagt.
Time för jobb snart.

Nu är de ganska bra fart på mig. Upp tidigt och sen upp och ner i tvättstugan. Allt gick utav bara farten. I Love våran nya tvättstuga. Sen blir man hungrig och då är de bara att ta sig ut och hämta mat. Regn och rusk, men ni vet ju att jag gillar detta bättre än snö så jag klagar inte.
Efter denna förmiddag så börjar de bli dags att fixa till sig inför dagens arbetsdag. Undra om de är lika många av mina bloggläsare ute idag. Igår kändes de som att alla som läser min blogg var ute samtidigt just i Trollhättan eller Vänersborg. De var ju hur många som helst som bara talade om för mig att dom Love Dannebloggen !
Lite coolt !


De gick snabbt !2011 12 15

Godmorgon !
Har satt igång nere i tvättstugan. Nu är den klar att använda. Lite nya maskiner har vi fått och nytt och fräscht har de blivit. Nu kan jag använda 3 maskiner samtidigt och med dom nya tvättmaskinerna går de dessutom mycket snabbare än förut.
Nu blir man ju bara ännu mer sugen på att dra igång renoveringen här i lägenheten ! Tex så skulle jag vilja ha ett sånt här elskåp. Eller vad man nu kallar de ???
Jag  har bara ett sånt där gammalt proppskåp som jag borde ha bytt ut för länge, länge ännu längre sen!


Hur går de att komma igång i den nya tvättstugan ??
Först ska man hitta knappen som tänder ljuset i taket och de var inte lätt. Letade innan jag liksom gick in. Då tändes de automatiskt. Sen gick väl allt bra tills jag skulle starta våran nya fina maskin. Startkanppen ska lysa grönt. När den gör de är de bara att sätta igång. De var ju lätt att ställa in programmen, men svårare var de att starta maskinen. Men jag kom tillslut på att man måste stänga luckan ordentligt.
Knappen lyser sen grönt och då var de bara att trycka på samma knapp (start) så drar de igång. Nu kan jag i framtiden tvätta mycket tvätt och jag kommer lätt att både hinna med allt på kort tid.
OM JAG NU KOMMER PÅ HUR MAN ÖPPNAR LUCKAN TILL TVÄTTMASKINEN FÖR AT FÅ UT TVÄTTEN FÖR ATT SEDAN FÅ IGÅNG VÅRAN NYA TORKTUMLARE?? De blir nästa stora utmaning när äventyret i den nya tvättstugan fortsätter !


Var försiktiga.

Kul att folk skickar in lite planking bilder till mig. Fick se denna bilden i min mailbox när jag kom hem i natt.
Glöm bara inte bara att ni tar de försiktigt. En olycka kan så lätt hända.


Red Bull bilen titta förbi.

Hallo mitt i natten. Dom flesta av er ligger väl och sover just nu. jag borde göra de också, men istället sitter jag här.

Hade en inte helt vanlig vardag kväll av jobb. De har varit mycket runt mig och min blogg. Hela kvällen har de kommit fram folk på alla möjliga ställen där jag har avrit idag och sgt typ: Tjena Danne, grym blogg, är de du som är Danne, läser varje dag osv... Brukar aldrig vara såhär mycket under en vardagkväll med just denna Danneblogg, men så var de ikväll.
En annan sak som inte hör till vanligheterna, men detta är kanske orsaken till att  jag inte kan sova nu. Ni vet den där RED BULL bilen ! Den bilen med en Red Bull burk på taket. Den kom förbi och stannade brevid min buss. En tjej med glatt leende gick ur bilen och frågade om hon fick bjuda mig på en burk Red Bull. Jag sa ju såklart ja och hon öpnna en iskall burk och gav  den till mig. Här får du så du håller dig vaken när du rullar runt ikväll sa hon till mig. Sen drog hon vidare. Kul grej tycker jag. Roligt när de händer lite annorlunda saker på jobbet ibland.


Börjar snart !

Dags att jobba lite igen då. Börjar sent idag. Typ när många redan har slutat jobba eller kommit hem från skolan.
Men de är bara att jobba på.
Ha en trevlig kväll !


Lite mat har de blivit.

Har käkat. Jag har varit ute och hämtat, men jag passade mig för att köpa fisk för tänk om de hade varit  är lax !
De blev Fläskkarré med äppelmos istället.
Nu blir de väl till att slappa fram til de är dags för jobb. Börjar ganska sent idag. Jag har alltså många timmar kvar av ledighet.


Jay Smith !2011 12 14

Godmorgon !
Vad är de som är på väg att hända med mig ? Jag känner mig bara trött och slö jämt. Jag känner aldrig för att göra någonting och jag har liksom ingen fart i kroppen alls. Så fort jag är på väg att göra något så blir de i nästa sekund att jag skiter i de iallafall.
Nu ska jag ändå försöka vara positiv. Jag mår bra och jag känner mig ofta glad :) Jag har bestämt mig att satsa på mitt hem ett tag framöver och jag vet hur jag vill ha de i köket. Bra där tycker jag. Då har jag ju liksom ett mål att kämpa mot längta efter.
Ok ! De mesta kanske ändå är ganska bra ? Jag går ju fortfarande runt och myser och känner mig nöjd med detta året som de har varit. Jag har ju också vid ett tidigare tillfälle sagt att hur de än blir i fortsättningen och även om jag inte gör ett skit mer i år så är jag ändå bara så jäkla nöjd med 2011. Men man står här och är nöjd och sen kommer man liksom inte framåt igen. Vad man än ska göra så känns de lättare och bättre att  skjuta de på framtiden. Jag orkar liksom inte mer.....
Nu är de bara spara pengar och jobba som gäller ett tag framöver. De känns bara tråkigt att egentligen inte kunna göra något utöver de vanliga  på ett tag. De går ju inte om jag nu vill spara en massa pengar och få ihop en stor hög på några månader.
Ha en bra dag !
Kul !

Ha ha!! Ganska kul ! Klicka på bilden om ni vill se.
Tänk vad mina bloggläsare kan hitta på !Har man inte större bekymmer ska man nog vara nöjd.

Hej !
Sitter här grubblar. Regnet smattrar lite på fönsterbläcket utanför. Jag känner mig lite mörbultad i kroppen. De har varit en lugn dag, men man får ju ändå jobba på liksom så de känns ändå. Jag är inne i en period som på ett sätt är jobbigt nu. Jag kastar mig själv farm och tillbaka i valet om jag ska kämpa på elller inte mot ett nytt kök.
Jag har tjatat om detta förut. Jag håller just nu på att kämpa med att dra in pengar. De känns just nu som att jag inte kommer någon vart. jag har en liten hög med "cash", men har man renoveringsplaner så räcker de jag nu har inte långt. Jag är ändå inte i början, en jag har ändå långt kvar. Egenetligen hadlar de bara om några månader framåt, men de känns ändå så långt borta och jag vet som sagt inte om jag orkar kämpa på. Jag grubblar kring detta väldigt mycket och de gör ju på ett sätt att de blir ännu jobbigare. När jag tänker tanken att ge upp detta så kastar jag snabbt över tanken såhär: Ger jag upp då får jag de ju inte så fint som jag vill ha de och jag missar min chans ännu en gång. jag kommer aldrig att orka med ett försök vid ett senare tillfälle.
När jag har tänkt de där så ler jag lite för mig själv och tänker på hur fint jag kan i mitt hem där jag trivs så bra redan nu. Blir de nyrenoverat så kommer jag ju säkert att trivas ännu bättre. Klart att jag ska fixa detta !!! Typ sådär snurrar de i mitt huvud just nu. De är jobbigt, men har man inte större bekymmer ska man nog vara nöjd. De kunde ha varit mycket värre. Dessutom är de ju ganska häftigt att jag kan se och har en lösning på hur jag ska kunna få loss så mycket pengar på bara några månader för att sen kunna renovera hela köket.


De är lugnt att köra.

Hej !
De har varit några lugna arbetstimmar idag också. Lugn och bra körning, ganska lång rast och en paus hinner man med ganska ofta. Jobba jobba och dra in pengar  de är de som gäller framöver. De blir inte mycket annat på ett tag. Känns lite tufft nu, men jag tror jag är född till kämpe så de känns ganska naturligt för mig att de är såhär nu.


Arbete med den blåa.

Då var de dags att jobba lite igen då.
Ha en bra dag !
Slappar och kämpar på.2011 12 13

Har jobb i efermiddag igen och fram till de så är jag väl som vanligt den där slöa Danne som kämpar med tålamodet.

Jag tittade precis ut genom fönstret och får se lite folk med glitter i håret och vita kläder. Undra om de kommer någon med strut på huvudet också? Jag minns inte när jag gick i ett luciatåg senast. Typ i skolan var de ju, mellanstadiet gissar jag på. Nu är de mindre än 2 veckor kvar till julafton. Luciadagen är ännu ett tecken på att vi närmar oss jul.


Kämpar på med de mesta..

Hej !
Hemma från arbete och de gick väl bra fast man är inte riktigt igång efter ledigheten. Tror jag har blivit lite slö ?Men de var ju lugnt idag så de gör ju inte så mycket. Man kör sina turer allt är som vanligt en vanlig vardag, eftermiddag och kväll och visst mår jag bra och så. Men man känner av att man bara kämpar på med de mesta i livet nu. Man glider liksom inte runt längre. De är ju de Danne vill, men de funkar inte alltid utan man måste kämpa ibland också så kan man glida mer sen...
Lite bilder från eftermiddagen denna dag !


Efter ledighet kommer jobb.

Då var de dags att jobba lite igen då. Känns som att jag har varit ledig väldigtt länge, men de är ju bara 2 dagar. Går på nytt schema från och med idag så de blir lite andra tjänster än vad jag är van vid. Får se hur detta går. Känns skönt att ha ännu en vecka där jag inte behöver gå upp på morgonen. Hur ska jag fixa nästa vecka med tidig uppgång när jag då på nästan en månad inte har klivit upp tidigt. De problemet kommer, men jag behöver ju inte tänka på de riktigt än. Först ska man jobba denna veckan.
Ha en bra dag !
Jul närmar sig !

Godmorgon !
Jag tycker de känns som att julen närmar sig. Tredja advent var de ju igår. Vad gör man och tänker på när de närmar sig jul?

Pysslar: Pysslar ni mycket kring jul. Jag slår väl bara in klappar, men anars blir de nog inte mycket julpyssel för min del. Men jag har ju fått upp lite julsaker på sina ställen här hemma. Jag försöker också komma på några julklappsrimm. Men de blir inte bra. De blir bara något i stil med: vad som finns i detta paket, vet du inte något om men de kan vara en get. Bättre än så blir de sällan så jag lägger nog ner de där i år med julklapps rimm .

Julklappar: Köper ni mycket ? Jag skrev redan igår att jag inte har någon som jag direkt skämmer bort, men jag ger naturligtvis bort julklappar. Pengar blir de alltid till någon, men också lite annat såklart. Men jag har svårt att förstå denna stressen som blir just kring jul. Många blir förbannade för att man har svårt att hinna med och sen är julen över på en dag. Massa stress för att hinna köpa klappar. En dag (julafton) är snart förbi.  Jag tänker aldrig stressa runt för detta

Maten: Jag stoppar redan nu i mig lite skinka och prinskorv och så. Jag litar på andra när de gäller julmaten på jul. Där jag hamnar där finns de säkert mat i massor. De tror jag om de inte blir så att jag sitter hemma själv på jul. Då blir de prinskorv och skinka typ. Jag lagar ju ingen mat själv. Inte ens på jul. kanske kan unna mig några köttbullar, men jag tror inte jag blir hemma på jul? Jag litar på andra när de gäller min mat på jul. Egentligen litar jag ju på andra året om Eftersom jag så sällan lagar mat själv.

Rimmen: Jag ska ändå göra ett försök. De hör ju lite julen till.
Julmusik: Har de kommit någon ny musik i år? Jag har dålig koll...

Vädret: Förra året var de väldigt mycket snö hela December. I år har de inte lagt sig någon snö än. De kan väl vara mysigt om de gör de runt jul, men jag vill helst ingen ha så för mig kan de egentligen kvitta


Bilder från December 2010


I-landsproblem runt jul ?

Vad önskar ni er i julklapp. Själv vet jag inte egentligen. De känns meningslöst att önska sig ett nytt kök för de kommer jag inte att få ändå, men jag önskar ju de såklart.

Jag vet ungefär vad jag kommer att få redan nu. Mamma kommer att ge mig pengar. Jag brukar ge bort pengar i julklapp också. Jag är lite lik morsan där. Jag ger bort pengar så får den/dom jag ger "cash" till köpa vad som helst .. Jag får "cash" och ger bort "cash". Jag kan allstå aldrig unna mig något för pengar jag har fått på jul, men jag gör ju de iallafall för jag tänker att jag fick ju "cash" av morsan så jag måste ju köpa något för dessa pengar. Men dessa pengar har jag ju givit bort fast  HMMMM... Jobbig grej att reda ut.Jag får något som jag ger bort, men jag köper ändå något för pengar som jag inte har kvar, men jag fick de ju i julklapp och därför köper jag något. Fast jag har ju redan givit bort de !


En söndag kväll som denna.

Jag sitter här och har många olika tankar. Konstigt att de inte snurrar i huvudet mer än de gör på mig? Så mycket som jag grubblar om allt möjligt. De jag funderar på ligger både bakåt och framåt i tiden. Jag har gått igenom min blogg. Jag kollade vad mina inlägg har handlat om under detta året. De är märkligt att titta tillbaka och läsa de man skrev för tex 8- 10 månadersen. Man tänker: Skrev jag de eller varför oroade jag migg för de ?De var mycket resplaner och hur jag skulle göra för att få loss pengar. Jag kände mig osäker på om jag skulle klara detta även om jag kände någonstans att om allt går som jag har tänkt mig så fixar jag min dröm. Såhär efteråt kan jag känna de jag har gjort som relativt lätt att fixa, men de är klart att de kändes tufft i början av året.

Lite samma är de ju nu ! Jag är i början på mina renoveringsplaner. Jag har långt kvar innan jag är klar, men de känns som att jag borde klara att fixa detta om inte något oförutsett händer. Fast om de gör de så vad skulle de då vara som inte har med lägenheten att göra? När jag kämpade för resorna så var jag rädd för att något skulle hända här hemma. Tex kyl, frys går sönder eller spisen. De kan hända något i badrummet som ger mig en stor kostnad. Typ så tänkte jag då innan resorna. Nu tänker jag så också de är ju bara de att om något händer här hemma så har jag ju ändå renoveringsplaner som gäller min lägenhet så de gör ju inte så mycket om något händer, jag ska ju ändå fixa detta. Allstå de känns som att jag kan fixa detta ganska snabbt och enkelt. Målet är att göra någonting på lägeneheten nästa år. De kan bli köket eller något rum eller kanske en förändring i badrummet. Jag kämpar mot en helrenovering av köket, men de kan bli något annat också, vi får se? Fixar jag någonting nästa år här hemma så är jag nöjd. De kan tex bli köket och sen efter de så drar man kanske på en ny resa. De optimala vore kanske att resa bort när de renoveras för fullt här hemma. De är ju inte så roligt att bo hemma när detta håller på, men jag kanske kan få bo hos någon annan sålänge. De går ju säkert att lösa.

De känns iallafall som att jag är ganska redo för detta nu. Jag har haft ett späckat år 2011 med mycket resande. Full fart med de mesta. Känns som att de är rätt att nu ta de lite lugnt, bara spara pengar och göra något som jag tror är bra att fixa nu. Jag har ju rest mycket och är just nu inte sugen på de. Jag har många gånger tidigare tänkt och haft möjlighet att renovera här hemma, men jag har inte gjort de. Om jag inte gör något nu, när ska de då bli av? Jag börjar också må lite dåligt av att se allt som de ser ut nu. Jag vet hur nytt och fint jag kan få de. De är lite kämpande och tålamod som krävs i ett par månader och sen har jag pengarna. Jag borde fixa de och de känns som de är rätt läge att försöka göra de nu.Kanske byter någon gång ?

Milla:
Hej Danne!
Har du aldrig funderat på att byta frisyr någon gång? Typ klippa dig annorlunda och kanske färga håret i en annan färg?

Jag har ibland tänkt på att ha min naturliga hårfärg och strunta i färgen när jag är och klipper mig. De är bara de att jag trivs ganska bra med de blonda. Men vi får se? De kanske är dags snart pröva på något annat ?


2011 12 11 (Daniel har namnsdag)
Fick några tips om min träning !Fick några tips på mail som jag tänkte dela med mig av om hur jag kan göra för att träningen ska bli lite roligare.
George:
Hej Danne!

Tack för en trevlig och bra blogg. Jag följer den mer eller mindre slaviskt.

Jag såg att du hade en fråga, eller snarare en vilja om att hitta sätt att göra träningen roligare. Jag har tränat en del de senaste åren och kanske kan komma med lite tips:

1. Träna efter ett program! Träning där man bara går in och kör lite kommer till slut att bli tråkig och kännas meningslös. Har du inte något program så kan du säkert hitta något på nätet eller fråga någon på Sportlife som kan hjälpa dig sätta ihop ett program som du kan köra 3 gånger i veckan under en månad eller så, sen kan du byta för att få lite variation.

2. Mät resultaten. Det är bra för motivationen om du ser att det händer grejer. Har du struktur på träningen så kommer resultaten - det vet du ju själv som gammal pingiskille. Väg dig, ta formbilder, gör lite maxlyft, notera när du tar en tyngre hantel osv. Det kommer göra saker roligare!

3. Träna inte för mycket. Jag vet att du körde två pass om dagen ett tag och det kommer att köra slut på musklerna snabbare än de hinner återhämta sig - kroppen kommer upplevas som seg och du kommer dra på dig infektioner. Det tar lång tid för kroppen att vänja sig vid en hög träningsdos - låt det ta den tiden.

4. När du tränar - träna hårt! Det finns ingen anledning att gå och ta det lugnt på gymmet. Kör stenhårt så ger det resultat!


Hoppas detta var något du kan ha nytta av!

Med vänliga hälsningar George


Fick lite mersmak på i Idol.

Sitter och kollar lite videoklipp från tv programmet Idol. Fick lite mersmak på de efter att jag såg finalen igår. Jag skulle ju såklart ha "taggat" till Stockholm igår i stället. Hade ju varit grymt att vara i Globen igår, men man kan inte vara där de händer jämt tyvärr. Men de hade varit grymt att framförallt få se Amanda på plats i Globen.

Vilken är eran "favvodeltagare" genom alla år som Idol har funnits? Vem tycker ni har varit bäst ?
Ser man till de musikaliska så gillar jag Jay Smith bäst. De är alltid tycke och smak när de gäller sånt och de finns så många som har varit bra genom åren, men om jag väljer en får de bli Jay Smith.


Svar till Anna.


Anna:
Har du klippt dig Danne? tycker du ska klippa dig oftare för du är skit snygg i kortare hår. Och kan du inte låta det mörka hår växa ut, tror du blir mycket snyggare i det.
Tacksam för svar, p.s kan du inte lägga upp dannebloggen rock´s filmen igen.
Ja, jag har klippt mig nu i veckan. Jag har ibland tänkt på att ha min naturliga hårfärg och strunta i färgen när jag är och klipper mig. De är bara de att jag trivs ganska bra med de blonda. Men vi får se? De kanske är dags snart pröva på en ändring ?


Jag vet inte riktigt vilken video du menar? Men kan de vara denna du menar ?
2011 12 10

Godmorgon!


 
Hoppas allt är bra med er. Jag skulle ha gått upp tidigt idag tänkte jag, men som vanligt så sover jag bort förmiddagen. Väldigt slö nuförtiden. Vill vända detta, men orkar inte riktigt. Känns som de är mycket jag vill ändra på i min vardag.


1. Gå upp tidigare även när jag har en ledig förmiddag eller heldag.
2. Inte vara så slö.
3. Förvandla mitt hem (renovera)
4. Jag vill hitta ett sätt som gör att träningen känns roligare.


Detta borde inte vara så svårta att fixa. Vill jag gå upp tidigt får jag väl börja ställa klockan på lediga dagar också. jag ha  ju massor med saker att göra så tar jag mig upp tidigt så hinner jag med en hel del och då är man ju inte så slö. Där har jag löst punkt 2 också. Punkt 3 håller jag ju på att jobbar med. Går lite trögt. De gäller att få in cash. Kan jag få lite fart på de så skulle allt kännas lite lättare.


TRÄNINGEN?
Hur får man de att bli kul igen? Jag kämpar mest med de just nu, men jag vill at de ska vara kul och kännas bra liksom. De enda som är bra just nu är att jag ändå kör minst 2 gånger i veckan. Mycket en inställnings fråga tror jag. Säkert så med alla mina 4 punkter.De blev Amanda !

De blev Amanda som vann. Hon är grym och mer behöver man inte säga. De är bara att titta och lyssna på henne !!Idol 2011 !

Sitter här och tittar på IDOL. Vem tror ni vinner ? Jag gissar på Amanda.
Ha en bra kväll !


Varför inte bara ta de lite lugnt?

Väldigt vad jag slappar och myser. Hela eftermiddagen har varit så. Tänkte på de tidigare idag. Herregud vad folk stressar runt för att hinna med så mycket som möjligt. Märkte av de ute på stan tex. En bil stog parkerad med motorn igång på ett ganska olämpligt ställe. Förmodligen skulle denna förare till bilen bara in på vad han tyckte ett snabbt ärende.  Bara för de ger han sig inte själv tid att parkera bilen på lämpligt ställe, stänga av motorn, gå ur och låsa och sen göra sitt ärende. Dessutom riskerar han ju att bilen kan bli stulen på bara några sekunder efter att han har lämnat bilen. Blir den de (risken är ju ganska stor) så är de nog inte så att man har tjänat på att göra som han gjorde. En bil stog bakom med en förare i som ville förbi. Han blev naturligtvis förbannad att de stog en bil i vägen för honom. Mer stress på stan uppstår ...


Lax funkade inte.2011 12 09

Hej !
De är inte ofta jag blir glad för att de regnar. Men idag var jag faktiskt de. Jag ser hellre att de regnar än snöar. Blir så glad när jag ser att de inte har kommit någon snö. Slipper vi de så får de gärna regna. Inte ofta man blir glad över att se de vara grått och trist ute.


Livet kan vara härligt på olika sätt..Ledig - Lite jobb - Ledig igen !

Hemma från arbete. Ledig från arbete nu då. Känns bara skönt att vara hemma igen. Jag har ett hem med ett kylskåp som är fullt med mat. De är underbart när man har massor med pålägg och annat gott så man bara kan välja och vraka bland hur mycket som helst.
Får se vad jag hittar på i helgen. Har inga planer direkt, men det är färdig jobbat för denna veckan iallafall.
Blev en ganska lugn start med bara 4 dagar av jobb efter att ha haft 7 dagar av ledighet förra veckan.


2011 12 08

Hej !
Har varit ute och handlat lite. Nu kan jag göra något annat än soppa här hemma. Gick upp lite försent så jag hinner inte med så mycket mer nu. De börjar bli dags att ta sig till jobbet igen. En sista dag sen var de ledigt. Märker ni vad ofta jag skriver just hur många dagar jag har kvar. Räknar liksom ner för varje dag som går..
Ha en bra dag !


Testade nog alla kryddor jag hade.

Detta är så kul !

Fick en kommentar igår som såg ut såhär:

Simon, Malin och Emma
Tjenare Danne,
vi är tre svenskar som bor i Paris och vi läser din blogg varje dag. Lite av fans, kan man väl säga. He he ;)
Vi bara undrar om du ska åka på en drömresa till Paris snart, i så fall får du gärna höra av dig.
MVH

Jag gjorde då en videoblogg på detta för att bara tala om hur glad jag blev.
Idag får jag en liknade kommentar som den igår:
Riita
Hej Danne!
Jag är en finsk blondin som är på studieresa i Bangladesh. Om du vill hälsa på är det bara att höra av dig. Jag bjuder självklart på mat och boende. Hyr en villa med stor pool. Har två små getter som betar i trädgården. Omgivningen är väldigt vacker och du tar dig till Indien på ett nafs. DEt finns också förbindelser till Burma och Mongoliet.

Puss och kram

Visst är de svårt att inte bli något annat än glad. Nu har jag ju tyvärr inga nya resplaner, men klart coolt hade väl detta varit. Boende och mat gratis - Villa och stor pool ! WOW !!!!
Hemma igen och nu är de bara en dag kvar.Har varit och jobbat och de var lugnt idag. Jag roade mig lite med att titta på hur mitt schema ser ut framöver. De ser riktigt bra ut ! Jag har många lediga dagar och helger framöver. Jobba några dagar och sen ledig några dagar(ofta i rad). Inte mycket jobb-helger på ett tag och dom helger jag har är korta dagar och lugn körning liksom. Rätt skönt... I morgon är de jobb igen sen är jag ledig 3  dagar i rad. Ledig igen ! De gillar jag. Jag värderar ledigheten bara mer och mer ju mer jag jobbar. Men jag jobbar ju och kämpar på så de är klart att när väl blir ledig så sätter man ju värde på de. Hade man inte haft något jobb att gå till så hade man ju egentligen inte haft någon ledighet att se framemot. Glad är jag för att jag jobbar för då kan man längta efter ledigheten. Och de är väldigt skönt när den infinner sig...


Jobb jobb !!!

Dags att jobba igen.
Ha en bra dag !Plank Safe..

Godmorgon !

Hoppas allt är bra med er ! Jag kollade precis ut genom fönstret. Jag blir så nöjd över att jag inte ser en massa snö. Jag gillar !!!!

Något som också var kul var när jag kolla min mail nu på morgonen. Två bilder hade jag fått  med personer som kör planking. Alltid kul att se folk som kör planking.  De visar att de finns människor med humor och som vågar bjuda lite på sig själva. De är kul att hålla på med planking. Roligt att fler verkar ha kommit på detta !
Ni får gärna skicka era planking-bilder till mig ! Detta tycker jag är hur kul som helst ! Tänk bara på att ni inte kör planking på för farliga ställen så de händer en olycka. Plank Safe ...


Jingle Bells !Nu blir de snart kaos !

När jag gick hem från jobbet nu i natt så kom de väldigt stora flingor med snö. Stora flingor, stark vind och lite blandat med regn Nu dröjer de inte länge innan de börjar snackas om snökaos med massor av problem som kommer med detta. Människan kan vara så liten när vädrets makter slår till. Förra vintern  tyckte jag att man prata om snökaos så fort de snöade typ. Gissar att denna vinter också.


Kör försiktigt !

Dags att jobba lite igen då. Köra försiktigt såklart. Is och halka är vanligt förekommande så här års. Kör försiktigt säger jag bara ..


Christmas tree !

Har ni också en stor fin gran eran stad ?


De har kommit lite snö !

Godmorgon !
Yes ! Jag har sovit gott i natt. De var tydligen lite jobb som krävdes. Får se om de fortsätter så nu då ? De har kommit lite snö. Jag gillar de inte, men jag får leva med de. De är ju inte så mycket och de är ju positivt. Hoppas inte de blir mer. jag vill inte ha någon snö...
Mina "cash" som jag har väntat på i några dagar och några dagar för länge har nu kommit. Skönt att jag slapp ringa och gapa om de.  Nu är jag 1500 kronor rikare och de får man vara glad för:) Får sätta dom på "kökskontot"
Ha en bra dag !
Underbara bloggläsare och fans !Dagens denna dag

5 december:

Dagens väder: Solen skiner och de är plusgrader. Rätt bra promenad väder idag.
Dagens nej: Har inte fått mina pengar än som jag har blivit lovad. Får kolla de där vid ett senare tillfälle och är dom inte inne i morgon så gör jag något åt de.
Dagens I-landsproblem: Sömnen är ett problem
Dagens träning: Får fixa de i morgon. Blev inget idag
Dagens eftermiddag och kväll: Jobb
Dagens när jag kommer hem: Lägga mig för natten senast 23:59


2011 12 05Sömnproblemet !

Nu tömmer vi sömnproblemet i ett inlägg !

Nu blir min sömn ett bekymmer också. Den har varit så några dagar nu. Jag får liksom inget grepp om detta med min sömn. Ibland sover jag hur bra som helst och jag inbillar mig då att de beror på att jag tränar bra. Men jag tränar på ganska bra nu också, men ändå kan jag inte sova när de blir natt, just nu. Vad ska man göra? Ska jag behöva hålla mig vaken sålänge så de tillslut inte finns något annat val än att jag måste sova? Ska jag tvinga mig i säng så tidigt som de bara går. Nästa vecka blir de ju svårt för jag jobbar ju till 23:15 typ varje dag.Veckor som jag jobbar förmiddag då? Ja då kan jag tvinga mig i säng tidigt, men kan jag inte somna så vad mer göra då? Jag måste få in bra vanor, men de har jag sagt till mig själv i flera år !! När har jag varit helt nöjd då? När jag var liten kanske? Då kom jag ofta i säng tidigt, somna och jag gick ofta upp tidigt även om jag var ledig.  Sen har de väl alltid varit jobbigt när de där måste gå upp tidigt har funnits.

Jag vet inte vad detta är? Många säger att antingen är man en morgon människa som gillar att gå upp tidigt  eller så gillar man de absolut inte utan man föredrar att sova. Jag föredrar att sova de vet jag, men jag är ju ofta uppe före 09:00 på morgonen. "MÅSTE veckor" är man ju uppe 03:30. De är jobbigt, de vet jag också. Kanske är de därför jag har svårt att sova om natten för att jag ändå är den där kvälls människan? Men hur går de då ihop med att jag kan vara trött på eftermiddagen också då. Trots att jag kanske har sovit fram till lunch? Jag får inte grepp om detta, men nu ska vi se om lösningen kommer om jag fortsätter sitta här och skriva ett tag till. Somna lär jag ju inte göra, men jag kanske kan fatta varför..

Har de med jobbet att göra ?

Det kan ha med jobbet att göra kanske? Jag jobbbar ju på nästan alla klockslag som finns på ett dygn året om och de har jag gjort i flera år. Är de en förklaring till att min sömn blir så rubbad? Denna oregelbundheten? Ibland börjar jag jobba 04:30, Ibland 14:00. Ibland börjar jag 18:00 och kör då till den tiden på natten då jag brukar stiga upp när jag jobbar en tidig morgon. De finns nog någon tid på dygnet mellan 2 klockslag som jag aldrig har jobbat, men jag måste tänka efter vilka tider de är ... 04:01 - 04:30 typ.. Där har jag aldrig jobbat. De finns dom som gör de också som är bussförare, men jag har aldrig gjort de.

Jag tror inte att detta är hela förklaringen till mina sömnproblem för även om jag jobbar olika tider så har jag ju nu tex varit ledig ett tag och de är nu jag har problemen. Innan har jag inte haft detta på länge. Dessutom borde man ju logiskt sett vara trött efter en kraftansträgning som de ändå är att arbeta eller träna, men de är inte alltid jag klarar att sova bra efter de heller.

Att sova dåligt om natten.

Jag gillar inte när jag sover dåligt om natten. Jag blir liksom trött hela dagen trots att jag orkar göra saker. Men detta är ingen bra kombination. Jag vill vara vaken, pigg och utvilad efter en god nattsömn Eller iallafall känna mig de efter att ha varit uppe och "skuttat" några timmar. Jag har sagt förut att jag vill vara den där duktiga pojken som går och lägger mig innan natten kommer på allvar. Svårt ibland såklart med tanke på jobbet, men för de mesta så borde de funka. Fast de gör ju inte de! De värsta är med allt detta de är ju när man känner sig helt utslagen typ under tidig eftermiddag. Man är hur trött som helst. Om man går och lägger sig då så är de ju omöjligt att somna samma kväll. Håller man sig vaken ja då känner man sig som ett lik hela dagen och mitt problem är ändå att de är inte ens är säkert att jag ändå somnar på kvällen. JAG FATTAR FORTFARANDE INTE VAD ALLT DETTA BEROR PÅ???

 

Dom bra sömnperioderna
Dom finns iallafall och jag brukar för de mesta ändå kunna sova gott så jag kanske gör en för stor sak av detta trots allt. De bästa är när jag kan somna när jag vill. Jag sover då oftast bra och tungt. Jag får min 7-8 timmar. Man känner sig pigg och fräsch varje dag. Jag har de ofta så, men dessa perioder av dålig sömn som jag också har är sjukt jobbiga ...

Vad vill jag ?
Sova när jag går och lägger mig - Vara vaken och pigg under större delen av förmiddagen, eftermiddagen och en stund på kvällen (jobbar jag kväll så vill jag somna när jag går och lägger mig typ vid midnatt)

Just nu är de såhär med min sömn
Jag sover ganska mycket, men på helt fel tider (på dagen liksom). Jag vet inte hur jag ska komma ur de? Jag har ingen panik över de än egentligen för jag har ju nu 2 veckor framför mig  där jag inte behöver stiga upp på morgonen.

Jag skulle vilja veta varför detta är som de är med mig just nu? Något fel gör jag ju eftersom jag kan känna mig trött, men inte somnar av de. Hur mycket påverkar allt man gör och känner sömnen? Oro, stress, träning, jobb, mat. Eller är de bara att jag måste bryta ett mönster? De borde gå att påverka tycker jag på något sätt, men jag vet absolut inte hur de ska gå till? De finns ju perioder då jag  sover bra. Vad gör jag då som jag inte gör nu? Detta är ju en hel vetenskap och jag tror aldrig jag kommer att  fatta detta...Då var de slut på ledigheten.

Börjar bli kvällen och jag tror jag går och lägger mig tidigt. Den lediga veckan har gått snabbt och i morgon är de återigen dags att jobba på. De var iallafall rätt att ta en vecka ledigt. De behövdes ! Jag har haft tid att tänka och de har jag också gjort.

De är mycket renoveringsplaner som snurrar runt i huvudet nu. Lite jobbigt att de liksom inte går ur huvudet och de känns just nu som  jag har långt kvar tills jag liksom kan sätta igång. De som gäller nu och en tid framöver de är att spara pengar. De känns redan tufft, men jag ska verkligen kämpa på. Logiskt sett så borde jag klara de, men detta kräver väldigt mycket tålamod och väntan. Väntan på att få ihop tillräckligt  med pengar. Frågan är om jag klarar de? Jag vill mycket, men orkar jag verkligen? De känns inte på något sätt självklart. Jag hoppas ändå att jag fortsätter att känna mig nöjd och glad. Måbra och allt detta, under tiden jag kämpar på. De är ju viktigt även när de känns lite jobbigt och tar emot.


Svar på en fråga !

Susie
Jag försökte göra en t-shirt och valde I Love. Sedan när jag skulle skriva vem under så hamnade den texten ovanpå I Love. Hur gör man för att få ner den texten?Klicka på länken under om du vill göra en din egen I Love Dannebloggen t-shirt...
tp://www.spreadshirt.net/se/SE/Designer-t-shirt/Designa-sjaelv--59/product/6803442/


Andra advent...

Dags att öppna" lucka 4" idag då! Hade min blogg varit en adventskalender så hade de blivit så. Vad döljer sig bakom luckan idag? Denna söndag den 4 December eller andra advent 2011.
Jag har varit ute och hämtat lite mat. Skönt att ta en liten promenad efter en natt av väldigt dålig sömn.

Ha en bra dag !
Bildregn från mitt resande 2011Svårt att sova denna natt.

Har svårt med sömnen. Har haft de bågra nätter nu. När jag väl somnar då sover jag gott. Men nu är klockan 01:40 och jag sover inte än. Trodde jag hade löst mina sömnproblem, men tydligen så kommer de tillbaka ibland. Nu gör de ju inget att jag har de så denna veckan. Ledig ju !! De gör ingen nästa vecka heller för jag har ju en eftermiddag och kvällsvecka av jobb framför mig. Och skulle de vara så att jag fortfarande har svårt att sova så har jag en vecka ytterliggare att få ordning på detta.

De jag måste göra är saker detta:
* Inte sitta så mycket här framför datorn.
* Inte sova på dagen utan hålla mig vaken till kvällen.
* Träna på. De är väldigt bra för mot sömnproblem. De har jag fått bevisat för mig själv många gånger.
* Få de som en vana att gå och lägga mig på kvällen och inte sitta uppe för länge.


Denna julmånaden ?

Har ni julfeelings nu? Vi är ju en bit in i julmånaden.  Jag känner inte av de så mycket, men får försöka här på bloggen med lite julbilder och julmusik och så framöver. Kan nog vara svårt att hitta någon "feeling" om de inte blir någon snö? I morgon är de redan andra advent, men någon snö har inte lagt sig på marken. Inte  här i VBG iallafall. Nu tror jag nog att de blir de snart. Jag ska ärligt säga att jag tycker de kan kvitta, men till jul kanske jag kan tycka att de är ok. Fast kommer de ingen snö så blir jag inte ledsen för de.

Jag är lite kluven till julen som ni märker. Mysigt kan de vara, men de är ju mörkt och kallt vilket gör att man lätt blir deppad. För att de ska bli lite ljusare när mörkret infinner sig så krävs de snö, men de vill jag inte ha. Men de är mörkt och kallt ändå.
Avlutningsvis:
Sänder bla några julkort till er bloggläsare och så hoppas jag ni får en fortsatt trevlig julmånad.


Ny läsare har en fråga.


Electra
Hej Danne! Snubblade in på din blogg och tycker du verkar vara en man med mycket fart och fläkt! Men jag har en fråga angående denna bilden:Har du varit med i radio? Förklara snälla du för en nytillkommen läsare :) Keep on bloggin ;)
Kram från Electra


Ja de stämmer. Jag var med radio. P4 morgon i P4 väst. De var nn kul grej som piffade upp  vardagen. Klicka på länken under om du vill höra lite av mitt radio framträdande. (2 nov 2011)
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=972&artikel=4778121&play=3554553&playtype=LjudklippDe har gått grymt fort !

Har en slappar kväll och gör väl egentligen ingenting. Ser till att bara njuta av ledigheten. I morgon är de sista dagen sen är de dags att börja jobba igen.

Denna veckan av ledighet har gått grymt fort. Men den har varit bra och jag har hunnit med en hel del. Stockholm var en kul grej, men nu är de ta de lugnt som gäller ett bra tag framöver. De känns som de är de enda rätta att göra.


I love Dannebloggen !

De är några som har undrat över var man kan få tag i denna
I LOVE DANNEBLOGGEN T-SHIRT.
http://www.spreadshirt.net/se/SE/Designer-t-shirt/Designa-sjaelv--59/product/6803442/
KLICKA PÅ LÄNKEN UNDER OCH SEN KAN NI TILLVÄRKA ERAN EGEN FANTASTISKA I LOVE DANNEBLOGGEN T-SHIRT..


Skönt med lite träning och gott med lite mat.

Jag sitter nog helst inne. Sålänge de är sånt skitväder ute så finns de ju inget mysigare än att sitta inne och tex läsa en bok, se på film eller bara vara liksom. Blåser, regnar och kallt är de. Jag vill nog inte gå ut mer idag.

De var iallfall skönt att köra lite gym nu på förmiddagen. De går väl inte så bra. Ingen känner liksom inte av någon bra form om man säger så. jag får mest kämpa, mne hur de än känns före och under träning så är de ju ändå alltid skönt efteråt. Efter detta gick jag och hämtade lite mat och nu gissar jag på att de blir massagestolen.


2011 12 03

Godmorgon !
De regnar hur mycket som helst ute. Jag kommer att bli väldigt blöt nu när jag ska ta mig bort till gymmet. Skulle ju kunna ha  de som ett bortförklaring för att slippa. Men den är ju ganska dåligt. Man väl inte säga: De regnar ute så jag kan inte ta mig bort till gymmet för att träna. Gymmet är ju innomhus liksom...Bara att "tagga" dit. Gör jag de nu så har jag ju mycket av lördagen kvar sen. De bästa är att allt som heter vardaglig "trögöra" är fixad och klar så jag kan göra så mycket annat idag.
Nu blir de gym. Jag ska ta mig ut, de värsta med de är att jag inte äger ett paraply.
Tror de är dags nu?

De är någon grad minus ute. Jag är glad att jag är inne. Jag har nu ikväll suttit här och gosat med Mimmi. Jag har badat henne lite och så har hon fått lite frukt och grönt. Jag har fått gjort mycket idag. Städ och tvätt  under förmiddagen och lite träning under eftermiddagen. Lite småfix nu kväll har de blivit. De hänger fortfarande lite tvätt på en och annan stol här i lägenheten som inte har torkat än, men annars har jag allting  på plats, där jag vill att de ska vara. Rent och fint och ordning och reda i mitt hem. De är så jag vill ha de och nu har jag det.
Annars denna kväll så har jag såklart mycket tankar som snurrar i huvudet. Såklart är de detta med renoveringen. Om jag ändå nu bara kan bestämma mig att nu gör jag detta ! Jag tror att de är dags för de nu. De har varit på gång tidigare, men inte blivit av. Jag borde såklart ha renoverat och så innan jag flyttade in här. Jag tänkte på de, men jag kom fram till då att jag nog inte hade råd att göra så mycket. De jag ändå gjorde de var att jag målade lite i köket. Jag hade också golvläggare som helt enkelt fixade lite nya golv i sovrummet och hallen. Men de var allt jag gjorde. De kostade väl samanlagt kanske 5000 kronor. Efter detta har jag bara bytt ut kyl och frys en gång, annars ingenting mer än någon ny möbel kanske. Man kan undra varför jag inte gjorde mer innan jag flytta in. De enkla svaret är att då såg jag inte att jag hade råd med mer än de jag gjorde. Dessutom hade jag satt in 20 000 kronor själv på köpet av lägenheten. Jag betalade alltså 20 000 själv och lånade till resten av köpet. Jag kände  bara då att jag har inte råd med mer.
Efter detta så kom de en period till bara något år efter. Jag lyckades dra in ganska mycket pengar på en och samma månad. Jag tror att för dom pengarna hade jag kunnat renovera ganska mycket för här hemma, men jag gjorde inte de. Jag vet ärligt talat inte vart pengarna egentligen tog vägen. Men jag hoppas jag hade kul för dom iallafall.
En gång har man inte råd och en gång så gör man något annat istället, fast vet inte vad. Man kan väl också säga att jag hade kunnat fixa ganska mycket i år om jag inte hade rest. Men naturligtvis så ångrar jag inte mina resor. Jag hade otroligt kul och fick uppleva mycket på några platser på vårat jordklot.
Minnen för livet och jag är nöjd med detta. Mycket pengar gick och jag hade mer än väl kunat renovera här hemma istället, men jag valde att resa. Frågan jag ställer mig själv är: Om jag inte hade rest skulle jag då ha valt att renovera eller hade jag bara gjort något helt annat, vad som helst, men inte förverkligat någon dröm???Meningslös fråga att ställa för jag kan ändå inte veta svaret.
När jag nu har rest mycket i år så känns de ändå som att de är rätt läge att ta tag i detta med renoveringen och de känns rätt att börja med köket. Jag är ju inte så sugen på att resa igen. Efter att ha haft en period  där jag inte hade råd att renovera, en period där jag hade råd men inte gjorde de och en period där jag har rest mycket (i år) så känns de som de är dags nu att renovera. Som de ser ut just nu så är de pengar som jag måste få loss. Till jul kommer jag nog att ha så de nästan räcker till halva köket. Låter jag de gå några månader in på 2012 också utan att spendera för mycket på annat  så har jag pengarna till detta kök i mars eller april nästa år, jag tror de. Jag vet inte om jag kommer att göra de eller om jag ens kämpar på för att försöka fixa de. Jag borde orka kämpa på för de handlar ju om mindre än ett halvår sen kan jag dra igång. Jag känner mig ganska redo för detta. De känns rätt att satsa lite på mitt hem nu. Jag behöver ju inte bry mig så mycket sen när detta väl är klart. Efter fyra utlandresor och en Stockholms resa så borde jag vilja vara hemma ett tag. De bara de att de är lite för tråkigt projekt liksom. Lite för vuxet och jag tror inte jag vill bli riktigt vuxen. Men gör jag inget nu så blir de väl snart akut samtidigt som jag aldrig får detta med renoveringen ur min skalle. För min egen skull så ska jag fortsätta kämpa på. De är framförallt tålamod jag måste ha. Några månader av bara sparande, de ska jag väl kunna fixa?


Mackor på bricka?

Johanna Eden:
Är mackorna på brickan riktiga?

Nej mackorna är inte riktiga. Det är bilder som finns på brickan !


Kan man inte överraska mig lite.

December ! Vi är inne i julmånaden med allt vad de innebär. Folk tycker att de är mycket som ska göras. Man vill ha stora snöflingor som faller till marken. Julmys som att tex baka pepparkakor. En riktigt god jul helt enkelt  !
Själv vill jag inte ha någon snö. De är bara jobbigt att ta sig fram och man halkar så lätt på is som ligger under snön. Jag är inte heller mycket för tradioner och så. Jag gör gärna något kul runt jul, men de behöver inte vara samma sak varje år. Fast jag tror att min jul blir som vanligt. Man är med närmaste, äter julmat och ser på tv. Jag har inte kollat om jag jobbar den dagen, men gör jag de så är de bara några timmar och man slutar senast tidig eftermiddag och sen kan jag fira jul efter de. Egentligen så är jag inte mycket för de där med julen fast lite mysigt är de. Jag känner ju heller inte av all den stress som gör så många människor förbannade runt jul. De ska köpas julklappar i massor till barn och lagas mat och allt detta... Själv slipper jag att göra sånt.   Men jag önskar iallafall något i julklapp. Egenligen är de väl nytt kök jag önskar mig, men jag tvivlar på att någon ger mig de.
Något som jag också tvivlar på, men önskar och hoppas på  de är att SVT ska överraska mig på jul. De blir som alltid en del tv tittande på jul. Varje år så har svt en julvärd (jag tror de kallas så) De är en person (känd för den breda publiken) som sitter i en fotölj eller liknande och presenterar julens program och snackar om allt möjligt. I många år i rad satt  Arne Weise där och presenterade program. Sen flera år tillbaks så byter man ut  julvärden varje år. Många säger att dom vill ha tillbaka Arne så allt blir som förr. Nu är ju Arne Weise en äldre herre som kanske inte ska jobba så mycket. Jag vet ju inte hur hans "dagsform" är idag, men jag tror faktiskt inte att detta blir så bra om man tar tillbaka honom. Men för att bibehålla lite tradition, men samtidigt inte sätta Arne där i fotöljen på jul så har jag önskan. Kan inte svt överraska på jul och sätta Andreas Weise i denna "soffa" på jul?? Han som var med i Idol 2010 på TV4 !  De skulle jag tycka va kul. De blir ju liksom som förr att vi får se Weise i rutan. Vi som inte är så mycket för traditoner får ju  se en på många sätt störtskön kille utan att de är tradition. Och alla som vill ha detta med  traditioner får se Weise. Inte Arne, men Andreas och de blir väl ingen missnöjd med? De skulle lätt bli en God Jul helt enkelt !Ska jag ta mig bort till gymmet?

Efter en ganska avspänd förmiddag (lätta att vara när man är ledig) så har jag den senaste timmen fått i mig lite mat.
Just nu viker jag tvätten och sen funderar jag på om jag ska ta mig bort till gymmet eller ej. Men de får väl bli så tror jag? Annars ångrar jag mig nog ikväll? Får se hur de blir? Har sådär  sjukt svårt att bestämma mig..


Jag går här avspänt och moppar !

Är snart klar med städet och om någon timme är jag klar i tvättstugan också. De har gått ganska fort. De är inte ens jobbigt. Jag går här lugnt och avspänt, lyssnar på musik och drar runt med både dammsugare och mopp. Springer lite upp och ner också för att kolla tvätten i tvättstugan. Nu har jag varit duktig !


2011 12 02
Kvällsmat och gå runt och plocka!

Har fått i mig lite kvällsmat och nu går jag här hemma och fyller tvättkorgen helt överfull. Imorgon får jag banne mig tvätta för sen stängs tvättsugan för renovering i ca 14 dagar. Blir de kris får jag väl köpa lite ny kläder eller fråga någon jag känner om jag kan få låna deras tvättmaskin.
Skönt annars att vara ledig. I morgon och hela helgen. Ladda batterierna och sen tar vi nya tag på måndag. De mesta känns bra, men jag är en grubblande man och jag gillar de verkligen inte. Men jag är ju den jag är. Jag är mig själv och de ska man väl se till att vara så mycket som möjligt.


Har tittat på kök idag.
2011 12 01

Godmorgon !
Första December 2011. Tiden går så fort. redan December liksom. Jag tycker uinte de var längesen jag låg vid poolen i Thailand och gotta mig. de var i Janurai i år och nu är de som sagt December. I november har de varit höstväder kan man nog sig. jag gillar de. Iallafall bättre än snö. De får gärna för mig fortsätta att vara höst hela December också.
Bilder tagna i November..
Ha en bra dag !


Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE