Lite kreativ konst 🖼

(null)
Tänkte att jag ville göra något för konsten denna söndag. Varför inte bara rita av sig själv i 5 min. Jag vet att många skulle kunna göra detta bättre än mig, men det fina med konst är ju att man måste inte vara bra på det. Man får ägna sig åt det ändå.

Lite som att blogga. Det är fritt fram. Man behöver inte vara bra på det, men man får skapa ändå och vem som helst kan bli bättre på det bara man kör på liksom. På något sätt skapar man ju konst genom att bara blogga och skapa nya inlägg. 
(null)

(null)

PewDiePieSymphony.Molly Hammar - AloneDigital bildningshubb och litteraturfestival.

Det hade varit kul att gå på Bokmässan i Göteborg i år. Jag har ju varit där några gånger tidigare och jag hade köpt ett seminariekort för fyra dagar för att jag skulle kunna få uppleva Bokmässan i år också. 
 
 I år kommer Bokmässan inte att kunna arrangeras i sk fysisk form. Allt har naturligvis med COVID-19 att göra. Men vad jag kan förstå av Bokmässans hemsida så kommer det inte att ställas in helt utan man ändrar det till en digital bildniongshubb (24 -25 september) och litteraturfestival (26-27 september) i samarbete med förlag, branschaktörer och medieföretag. Man kommer att kunna sitta hemma i soffan och kolla på Bokmässan Play. Där kommer man tydligen att få ta del av över 100 samtal som spelas in och livesänds från studios uppbyggda på olika platser. 
 
 
 Mitt kort som jag har köpt till Bokmässan 2020 kommer istället att gälla för Bokmässan 2021. Jag kan också välja att få pengarna tillbaka. 
 
Det var väl ganska väntat att man inte skulle kunna besöka Bokmässan i år. Jag är nöjd med att kortet jag har köpt gäller till nästa år istället. Naturligvis är det också bra att man kan välja att få pengar tillbaka om man vill ha detta. 
 
BILDER FRÅN MINA TIDIGARE BESÖK PÅ BOKMÄSSAN.
  (null)

(null)

(null)

(null)
Jan Guillou .

(null)
(null)

(null)

(null)
Molly Sandén.

(null)
Patrik Sjöberg.

(null)

(null)
Leif GW Persson.

(null)
Frida Boisen

(null)
Ingemar Stenmark.

(null)
Sandra Beijer. 
  (null)

 
Får tänka på att tagga ner.

Jäklar vad jag har kört bra med promenaderna denna veckan. Jag har redan gjort 50 000 steg under dom senaste 3 dagarna. Detta känns väldigt bra just nu. Bra i kroppen och ingenting blir jobbigt att greja med.
 
Jag vill bara köra på nu hur mycket som helst, men jag taggar ändå medvetet ner lite. Jag vill inte få den där känslan senare att jag tröttnar för att det blir för mycket. Jag vill att det ska kännas lika bra hela tiden liksom.  Men jag kan ju  i alla fall börja tänka på att öka målsättning. Det börjar kännas lite för enkelt att fixa dom mål jag kör på nu. Samtidigt är det ju skönt när det känns skitbra i kroppen och man bara vill få mer och mer av den känslan. Det coolt, även om det jag gör inte är så märkvärdigt. 
(null)

 
 Det viktigaste är ju att må bra.

Är det något jag har fattat av livet så är det att jag vill må bra. Ingenting annat spelar ju någon som helst roll annars. Det spelar ingen roll  om du har allt och kan unnat dig allt som finns i hela världen, om du inte mår bra. Det enda som är viktigt det att man mår bra.

Jag har känt den senaste tiden att jag mår bättre än någonsin. Jag känner mig trygg i mig själv.  Jag rör mig bra och jag ser till att göra saker och leva mitt liv på ett sådant sätt som får mig att må bra. Mitt ekonomiska läge känns sjukt bra nu. Även om pengar inte är allt så är det ju ändå något man måste ha. Därför är det ju en skön känsla när man känner att man inte bara har så man klarar sig, utan mycket mer än så. 

Jag har också sen länge sagt till mig själv att jag aldrig tänker göra mig beroende av andra människor. Jag tänker alltid leva mitt liv på det sättet som jag vill leva det. Jag tänker aldrig göra saker som jag känner mig pressad till att göra. Jag kommer aldrig att tvinga mig själv att göra något som jag inte vill, bara för att jag ska bli omyckt av någon annan. Jag kommer alltid att se mitt värde. Vad är viktigt för mig. Vad drömmer jag om. Vad tror jag innerst inne på. Jag kommer heller aldrig att mäta mitt värde i en prestation, hur bra jag lyckats med nånting eller hur omtyckt jag är av andra. Jag tror ändå stenhårt på att hälften av allt jag lyckas med är ren tur, och detsamma gäller för alla andra. Jag kommer att göra fel och misslyckas med saker i framtiden, men det betyder ju inte att jag inte kan göra rätt i efterhand. Och även om jag gör fel så är ju jag inte mindre värd för det. Jag behöver inte alltid prestera, lyckas med saker och vara omtyckt av andra för att jag ska må bra. Jag tänker i dom lägena vara stark, se mitt värde och leva mitt liv på alla sätt jag kan för att jag ska må bra. 

 

Ta hand om DIG. Gör saker som DU mår bra av. Det enda vi alla vill är väl att må bra? 
 


Vecka 22

Ny vecka igen och det är bara att greja och jobba på. Jag har inte lika mycke jobb som jag hade förra veckan. Det känns ganska "soft", men det är ändå upp tidigt på morgonen som gäller. 
 
Under en ganska lång period nu så blir det skönt att kunna säga till sig själv att jag inte har så mycket jobb. Jag är ganska mycket ledig och när jag har jobb så har jag sett att jag framöver har många av dom passen som jag gillar att jobba på med. Egentligen så behöver man ju inte jobba tufft. Det viktigaste är ju att man tjänar pengar och kan leva på det. Det känns rätt skönt att jag har hittat sätt att kunna tjäna pengar på, utan att jag egentligen behöver jobba så hårt för det. Jag jobbar hårt också, men min innerst känsla är att mycket av allt jag gör är ganska enkelt och "soft" att greja med. 
 
Denna veckan kan jag nog promenera mer regelbundet och få ihop alla steg som jag jagar, utan att behöva köra skiten ur mig till helgen. Denna veckan slutar jag ju ganska tidigt under alla arbetsdagar och dessutom är jag ju helt ledig på onsdag och hela helgen. Alla dessa steg som jag jagar kommer jag att klara hur lätt som helst. Det känns skönt att känna så redan nu. 
 
Annars får vi se vad jag hittar på. Jag får ju in nya pengar denna veckan. Jag väntar på lite coola kläder och andra grejer som jag har beställt. Jag har ju också ett nyårslöfte som går ut på att jag minst en gång i månaden ska göra något som jag inte brukar göra. Det känner jag inte att jag riktigt har gjort under denna månaden. Jag har ju denna veckan på mig, men jag vet inte vad jag ska hitta på för att jag sen ska kunna säga att jag fortfarande håller mitt nyårslöfte. 
 
 
Sen tänker jag också att det finns ju mycket som jag hade tänkt att göra, men så är det ju detta med coronaviruset som gör att man blir begränsad. I slutet av förra året hade man ju inte en tanke på detta. Därför ska jag nog inte känna mig ledsen om jag misslyckas med mitt nyårslöfte. Det är ju inte viktigt om jag samtidigt skulle utsätta mig för större risk att bli sjuk i COVID-19. 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
  (null)

(null)
 Det funkade denna veckan också.

Jag har promenerat mycket, både igår och idag. Ca 2,5 mil på 2 dagar. Det blev ca 40 000 steg. Jag hade gjort ca 35 000 steg innan denna helgen. Det känns bra att jag nu kan säga att jag har gjort över 70 000 steg på 7 dagar, trots att jag har jobbat väldigt mycket denna veckan. 
 
  (null)

 
 
 
 
 

Skönt avspänd nu.

Jag lyckas ibland med att känna mig maximalt avspänd. Jag försöker sträva efter att kunna slappna av fullständigt i alla lägen. Det är verkligen i så att jag känner att jag ofta klarar av det, men tänker jag på det, då hittar jag ofta en känsla av maximal avspändhet.  
 
Igår och idag har jag känts bra i kroppen. Just nu är det ändå mycket som är bra i mitt liv och det gör väl att man lättare kan slappna av. Ekonomin är jag nöjd med och detta gör mig mindre stessad.  Känner jag mig inte stressad så är det ju lättare att också slappna av och hålla sig lugn. Jag rör mig ju också bra nu. Alla dessa promenader och jagande av steg varje vecka gör ju att min kropp mår bra och även om jag nu inte kan förklara varför så tror jag stenhårt på att rör man sig bra eller typ tränar fysiskt, så blir det mycket lättare att må bra rent psykist och detta gör sin tur att det blir lättare att slappna av.
 
För min del gäller det väl också att lägga fokus på rätt saker. Mycket finns det ju som man kan tycka är dumt. Mycket gör mig både arg och ledsen, men man kanske inte ska lägga ner så mycket tid på att tänka på allt som man tycker är fel här i världen. De finns ju så mycket, så vare sig man vill eller inte så får man någonstans vänja sig vid att allt är som det är, oavset om an tycker att det är helt fel. Det viktiga för min del är ju ändå alltid att jag mår bra och jag tror nog att det är bättre att lägga min fokus, mina tankar och min energi på saker som just får mig att må bra. Jag har också börjat släppa kontrollen och istället gå mer på känsla. Då blir det också lättare att leva i nuet, vilket i sin sin tur gör det lättare att slappna av. 
 
Kombinationen av allt detta som jag tycker är så bra i mitt liv har säkert varit avgörnade för att jag just i detta nu känner mig mer avslappnad än någonsin. Jag trodde inte att jag kunde hitta en bättre nivå än den jag en gång kände, men jag är glad för att jag hela tiden hittar sätt att hitta maximal avslappning på. Jag vet idag att kan jag bara vara maximalt avspänd så mycket som möjligt, så kommer känslan av att jag mår bra automatiskt. 
 
 
 
 
 


Lite babbel innan jobbet.

 
 


Fokus på 2 saker.

Detta är en riktigt tuff vecka. Jag har jobbat mycket nu i två dagar och jag har massor med jobb kvar innan jag får en ledig helg. Jag håller fokus på jobbet under dessa 5 arbetsdagar som jag har under denna veckan. Mycket annat struntar jag i just nu.
 
 En andra sak som jag ska fokusera på till helgen är mina promenader. Jag vill ju nå över 70 000 steg tills på söndag, men jag orkar inte riktigt bry mig under dessa tuffa arbetsdagar. Jag får ta igen allt på helgen. Så är tanaken nu. Jag jobbar först och sen när jag helt har släppt alla tuffa arbetsdagar...då ligger fokuset på att nå målet med alla steg. Jag är ändå ganska taggad på att klara av stegen även denan veckan. Det känns positivt att jag tänker så, även om jag har så jäkla mycket jobb så man knappt orkar göra nånting annat denna veckan. 
 
 
 


J-O, Äpplet och Jörgen.Vecka 21

Jag får fortsätta att jobba på. Jag är ju inne i en ganska tuff arbetsperid nu. Jag får slita på med jobb även denna veckan. Jag blir i alla fall ledig till helgen och sen får jag ju i alla fall några veckor där jag jobbar betydligt mindre och är ledig mer. Sen är det ju heller inte så långt kvar till semestern heller. 
 
När det gäller alla steg jag vill nå och alla promenader jag behöver avverka för att uppnå mina mål där så kan det bli tufft att klara av målsättning denna veckan. Jag kände förra veckan att jag nästan inte klarade av det. Det lär inte kännas lättare denna veckan, men jag ska inte ge upp på förhand. Jag  kommer att försöka, men jag ska inte redan nu fundera på om jag ska höja min målsättning. Det kommer nog ändå inte att funka. Inte som det känns nu i alla fall. 
 
Jag mår bra. Det är ju det viktigaste. Om man inte mår bra så spelar ju ingenting annat någon roll. Eller hur?
(null)

 
 
 
 
 
Gjorde lite ont i❤️

 
 Arbetsveckan är över.

Detta var en ganska tuff vecka av arbete. Upp tidigt och långa dagar har det också varit. Jag har varit lite snurrig i huvudet när jag har kommit hem om kvällarna. Jag är ju inne i en ganska tuff arbetsperiod nu och sen förra fredagen så har jag ju bara varit ledig en dag. 
 
Idag slutade jag ju i alla fall ganska tidigt och nu ska det bli skönt med en ledig helg. Nästa vecka har jag också en tuff vecka av jobb, men då behöver jag inte gå upp så tidigt som jag har gjort denna veckan. Det bli sovmorgon varje dag och sen är jag ju ledig nästa helg också.
 
Efter nästa veckas jobbande då börjar en mycket lättare arbetsperiod igen. Då är jag liksom mer ledig och jobbar betydligt mindre...och sen är det ju snart semester. I mitten av juni börjar min semester i år. Om man ser lite positivt på det så kan man ju säga att det är ganska snart. 
 
Nu ska jag strunta i arbete och bara njuta av skön ledighet. Hoppas det blir fint väder så att man inte behöver använda paraply.
 
  


13 Maj - 2017-2020

(null)

(null)

(null)

(null)
(null)Vecka 20

Jag har en vecka med en hel del jobb att at tag I. Jag är inne i en  ganska tuff arbetsperiod nu, fast denna veckan har jag ändå arbetsdagar som inte är så sjukt långa. Dessutom slutar jag i ganska bra tid, varje arbetspass den här veckan. 
 
Annars får det väl bli en och annan promenad. Förra veckan var nog den bästa på ett år. Jag nådde ju typ 70 000 steg på fyra dagar och allt har känts bra i kroppen under hela helgen. Jag har känt mig avspänd, lugn och inget har känts jobbigt att greja med. Vi får se hur jag gör denna veckan, men som jag tänker just nu så ska jag i alla fall promenera mycket idag och imorgon. 
 
Jag har också börjat röja lite hemma. Jag ska fortsätta med det denna veckan.  Jag tar lite taget och sen får allt ta den tid det tar. Jag tänkte förra veckan att jag skulle röja bort alla gamla grejer som jag vill bli av med. Ta allt på en gång och bli klar på en eller två dagar, men jag orkade inte göra så mycket. Men nu har jag börjat röja i alla fall och även om jag inte får mycket gjort så röjer jag bort nånting varje dag, och då blir ju i alla fall högen av allt skit man har samlat på sig mindre och mindre. 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 


Mina tankar om näthat.

Jag fick för ett tag sedan en önskan från en följare om jag inte kunde skriva lite om mina tankar och åsikter kring näthat. Dessutom har flera stycken undrat om jag personligen har blivit mycket utsatt för näthat. Jag tänkte nu att jag skulle försöka skriva lite om vad jag tänker och tycker kring detta. 
 
När jag tänker på näthat så är min första tanke att jag bli rädd för det. Jag är så rädd för att jag en dag bara ska acceptera, eller bara vänja mig vid det. Det är ju precis det jag inte vill göra. Det är egentligen rätt sorgligt att det finns så många människor som känner så mycket ilska hat så att dom känner att dom måste "vräka" ur sig detta på andra personer. I grund och botten handlar det väl om att många inte mår bra. Dom borde kanske söka hjälp för det, men många har säkert inte ens kommit till insikt med att dom är en: Hatisk, sur och bitter person. 
 
Själv kan jag tänka när jag får någon hatisk kommentar att jag inte ska bry mig. Jag tar bara bort det, använder mig av "blockfunktionen" och sen tänker jag inet mer på det. Jag glömmer och gå vidare. För mig funkar det.  Jag tror att det bästa jag kan göra är att inte bry mig. Jag vill inte ge några sk troll något utrymme i mina sociala medier. Jag bryr mig sällan om att svara och jag är ju heller inte skyldig att svara någon om nånting. Det jag också har märkt är att när en hatisk kommentar blir publicerad, så föder det lätt en ny. Mer och mer människor hänger på och sen kan drevet vara igång. Detta slipper man ju om man från början bara tar bort "skiten" Jag tycker detta är en väldigt sorglig del av internet. Det visar ju bara att på tok för många människor inte mår bra och att dom är missnöjda med hur dom  lever sitt liv.
 
På frågan om jag har blivit utsatt för mycket näthat genom åren så är nog svaret nej. Jag upplever inte att jag får, eller har fått  så mycket hat eller ens otrevliga och elaka kommentarer. Jag har ju som sagt varit ganska snabb med att ta bort "skit" som folk skriver till mig. Dessutom har jag ju inte så många följare så även om man skulle få nånting, så blir det ju aldrig mycket
 
Jag är glad för att jag har en känsla av att dom flesta som på olika sätt hör av sig till mig på nätet skriver snällt, stöttande och ibland också gulligt och mysigt. De finns mycket som jag mår bra av med mina sociala medier och jag är glad att jag känner så. Jag hoppas att man i framtiden ser en trend som går mer åt att fler är snälla mot varandra på nätet. Om fler tänkte så, då skulle säkert också väldigt många fler må mycket bättre. Det viktigaste är väl att man mår bra. Inte mycket annat spelar väl någon roll annars?
 
 
 


40 000 steg.

Jag  har ju nu varit ledig i två dagar.  Idag och igår har jag totalt "stegat"  över 40 000 steg. Med alla andra steg som jag ahr gjort så räcker det med att jag går fram och tillbaka till jobbet en gång denna veckan och sen har jag nått mitt mål som är över 70 000 steg på 7 dagar.  Nu kommer det att kännas bra i kroppen under resten av denna veckan i alla fall. Jag skulle ju kunna sätta mig stilla och inte göra ett skit och ändå må hur bra som helst. Det är "great" när man rör på sig och känner att kroppen "svarar" som man vill att den ska göra.
 
 
 
 Jag lyssnade på ganska många dokumentärer när jag var ute på mina rundor. Här är en från P3 Musikdokumentär som jag tyckte var helt ok att lyssna på när jag var ute och promenerade. 
 
 
 
 
 


Får röja någon annan dag.

Skönt att man är lite ledig igen. Jag slutade tidigt idag och nu är jag ska jag inte börja jobba förrän på fredag.
 
Jag hade tänkte först att jag skulle använda min ledighet till att röja och städa upp lite. Jag har samlat på mig så mycket grejer. Massor av skit rent ut sagt. Jag har lite svårt för att slänga saker. Jag vill liksom inte vara som en "maskin" som bara totalrensar, fast innerst inne vet jag att det är mer rätt att göra.
 
Jag tänkte börja röja idag, men sen såg jag framför mig hur mycket det var att göra med detta. Det kommer att ta hela min ledighet att få bort allt och jag kommer att köra skiten ur mig. På fredag börjar jag en ganska tuff arbetsperiod och den varar några veckor. Det är nog smartare och vila lite nu när jag är helt ledig. Jag får ta det där röjandet vid ett senare tillfälle. Jag känner ändå att jag måste fixa det för jag är så trött på att se allt som bara blir liggande och skräpar. 
 
Min semester börjar i mitten på juni. Det är ju faktiskt ganska snart. Då har jag nog hur mycket tid som helst för att röja och göra andra saker. Dessutom kommer väl denna pandemi att fortsätta över sommaren och då finns det ju mycket man inte bör göra som man kanske annars hade gjort. Jag tänker i alla fall ta detta med coronaviruset på allvar så länge detta pågår och till Folkhälsomyndigheten säger något i stil med att man har fått full kontroll. 
 
 
 
 


Vecka 19

 Ny vecka igen. Det har varit skönt med 3 dagar av ledighet, men nu är det dags att jobba. Fram till fredag har jag en ganska "soft" arbetsvecka, men sen börjar en ganska lång period av mera arbete och mindre ledighet. Det är bara att köra på och tjäna pengar. 
 
Annars är allt som vanligt. Jag tänker fortfarande på att ta det försiktigt i dessa pandemitider. Jag är ute och går mina promenader och förra veckan tycker jag själv att jag var väldigt duktig. Denna veckan tänkte jag bli ännu bättre. 

 Jag ska också försöka röja och storstäda lite denna veckan. Jag har så mycket skit som bara ligger och skräpar.  Jag känner att jag snart får ta tag i detta och denna veckan passar ganska bra med tanke på hur jag jobbar och är ledig. 
  (null)
(null)
(null)
 
(null)
 
Jag vill bara må bra.

 
 


1 MAJ.

Idag är det 1 maj och det är skönt att få en extra ledig dag och en ledig helg. Jag är fortfarande inne i en ganska soft arbetsperiod, men från och med nästa fredag så ser det tufft ut för resten av månaden. Det ska jag inte tänka på mer nu. Har jag det "soft" då ska jag ju bara njuta av det och vara i nuet. 
 
Jag mår bra och massor med saker har ju känts bra den senaste tiden. Med pengar går det jättebra och det gör ju säkert att jag bara mår ännu bättre. Det är ju mindre stressande när ekonomin känns trygg och stabil. Som man vill ha det liksom. Klart att jag mår bra av det också. Att jag klarat av att investera så bra och så mycket under april månad. Det känns coolt och jag tänker inte känna mig något annat än glad och stolt över det
 
Promenaderna och mina mål med dom sätter jag hur lätt som helst och känner att det är bra fart i kroppen på mig. Idag har jag tex varit ute på en runda på ca 12 km. Det var inte jobbigt alls att gå det där varvet. Det kändes bara skönt och avspänt. Effekten av att jag rör mig bra gör ju också att jag tar tag i mer saker och jag tänker mer positivt kring att även ta tag i sådana saker som man kanske normalt sätt inte tycker är så roliga. Allt känns liksom lättare. Även vardagligt "trökgöra" kan nu kännas kul att greja med. Dessutom känns det ju skönt att jag hela tiden vill gå ut och röra på mig och jag vill inte sluta röra på mig för då vet jag att jag ganska snabbt kommer att må skit. Den vetskapen motiverar mig till att tta röra på mig  och hela tiden ha mål att sträva efter.  Detat funkar för mig och det känns så skönt i hela kroppen. 
(null)

(null)

 
 Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE