Jag har svårt att hantera det.

Det känns som att detta inlägget som jag nu tänker skriva kommer att handla om något som jag har skrivit förut. Men eftersom vissa hela tiden påminner mig och tar upp vissa saker med mig som jag inte riktigt vet hur jag ska hantera så kan ju ett sätt vara att blogga om det, för jag vet att det kan funka när man skriver av sig lite.
 
De finns mycke jag kan störa mig på. Jag kan tex lätt bli irriterad på saker som liksom upprepar sig gång på gång. Om någon tjatar om något en eller två gånger så kanske man inte bryr sig, men sånt som hela tiden upprepar sig om och om igen blir ju i längden något som man tröttnar på.  Jag tycker också att jag har svårt att hantera det. Jag hamnar ju lätt  i ett läge där jag känner att jag inte kan försvara mig. Jag försöker förklara mig genom att tala om och säga precis som det är, men när det handlar om det där med vad jag gör för mina pengar så har jag svårt att inte bli arg över att vissa folk hela tiden ska påpeka för mig att jag har betalat för mycket, och kan göra mycket annat istället för pengar som jag har valt spenderat på något. Detta tycker jag att jag ofta får hålla på att prata med folk om. Jag är så trött på det, men ändå hamnar jag lätt i den diskussionen med folk. Det slutar alltid med att jag blir förbannad och tycker att folk inte ska bry sig. Jag tänker: Varför skiter folk inte i vad jag gör för mina pengar? Sen mår jag dåligt över att jag inte lyckades att undvika att hamna där i den diskussionen som jag sen länge är så trött på att babbla med folk om. Jag känner mig efteråt också så dålig  att jag inte innan diskussionen börjde  borde ha kunnat räkna ut att det skulle bli en diskussion där typ den/dom jag diskuterar med bara säger emot mig  när jag helt ärligt berättar vad någonting har kostat. Jag  vill liksom inte ljuga, men när jag säger sanningen så kan vissa personer till synes bli så arga på mig för att jag har betalat det jag har gjort. Själv tycker jag inte det är någon "big deal" om jag tex bränner massor med tusenlappar på en utekväll eller köper en resa där jag kanske har 50 000 kronor i fickpengar och bränner dom under en och samma helg.
 
Jag försöker att inte ta åt mig eller bry mig, men det är svårt. Just detta vill jag kunna skita i att folk tycker att jag borde ha köpt något annat än vad jag har köpt för mina pengar. Men jag har svårt att inte bry mig eller ta åt mig. Jag blir irriterad, och ibland också ledsen. Ofta känns det som man blir idiotförklarad när jag berättar att jag hur mycke någonting har kostat. Många vill också gärna tala om vad jag kunde ha fått istället.
 
Ibland undrar jag folk verkligen tror att jag är så dum i huvudet att jag inte vet vad jag kan få för pengar. När jag tex åkte till Amsterdam i tre dagar och råkade tala om för en person vad det kostade så sa han direkt till mig att jag för dom pengarna kunde ha fått en vecka i Turkiet. Det där gjorde mig direkt irriterad. Egentligen vet jag inte varför, men det kanske kändes som en idiotförklaring av mig när jag fick höra det där. Jag skiter väl i om jag kan få en vecka i Turkiet om jag nu ville åka tre dagar till Amsterdam. Jag vill inte åka till Turkiet och sen blir jag arg över att någon säger så. Lite löjligt av mig kanske, men jag blir sån. Jag har svårt att inte bli arg när det typ känns som amn blir idiotförklarad.
 
Grejen är att jag måste väl nånstans bara lära mig att hantera detta. Folk kommer även i framtiden att påpeka för mig att jag inte ska betala si eller så mycket för det eller det. De kommer alltid att finnas folk som vill påpeka för mig att jag borde ha köpt något annat för dom pengarna som jag kanske någon gång råkar säga att jag bränner. Sen vet jag ändå inte hur jag ska kunna låta bli att inte bli förbannad när det nästan känns som folk idiotförklarar mig för att jag råkar spendera en hel del  pengar och har lite "cashflow" ibland. Jag kanske gör lite galna grejer ibland som kostar en hel del, men oftast är det något som ajg har planerat sen länge. Dessutom gör jag ju saker som ajg vill göra. Om jag bränner tex 50 000 på något så kanske det har varit planerat att jag ska göra det i ett halvår på just den grejen som jag väljer att lägga mina pengar på. Jag gör ju också vad jag vill göra för mina pengar. Jag är ju precis som alla andra där. Jag lägger mina pengar på de jag vill, och andra människor lägger ju pengar på sånt som dom vill göra. Alla gör vi ju olika prioriteringar i livet. De finns mycket jag drömmer om att få göra. Om jag har pengar till att göra något av allt jag drömmer om att få göra, varför skulle jag då inte göra det? Jag kan ju tycka att jag vore en idiot om jag inte tar chansen när jag har den.
 
Jag kan ibland tänka att folk som är på mig som fan om vad jag gör för mina pengar inte har någon insyn i min privatekonomi. Så är det ju naturligvis också. Jag är ju den som vet hur jag har det, och vad jag kan spenadera pengar på. Jag vet ju också vad jag vill. Jag gör inte saker för att andra vill att jag ska göra det. Jag gör vad jag vill göra. Är det något jag verkligen vill göra så får det kosta vad det kosta vill. Bara jag har pengarna så är det ju lugnt.
 
Detta är kanske något som jag gör en större grej av än vad det egentligen är. Men jag har så svårt att hantera detta när jag så ofta stöter på folk som typ hela tiden frågar mig vad något kostar, och sen nästan skäller ut mig för hur mycket pengar som jag har bränt, samtidigt som man också känner att man måste tala om för mig vad jag hade kunnat få istället. Tror folk att jag inte vet nånting utan att man måste lära mig om vad jag skulle kunna göra för mina pengar?
 
För min egen skull så måste jag nog framöver hitta ett sätt att hantera detta på. Jag vill egentligen inte  hamna i en diskussion med andra som handlar om vad jag gör eller borde ha gjort för pengar. Men det är nog något som jag aldrig kommer att kunna undvika.  Jag kommer alltid om bli arg på folk som typ talar om för mig vad jag kunde ha gjort istället, och sen pressar mig för att försöka få mig att erkänna att jag ångrar mig osv... Men att jag blir arg eller ledsen över det beror ju mest på att jag inte kan hantera och liksom ta sånt som folk säger till mig  på ett bra sätt. Jag kommer även i framtiden att spendera pengar på lite galna grejer, oavsett vad andra tycker om den saken. Detta kommer sen folk att ha åsikter om. Det kommer jag nog aldrig att komma ifrån. Men för min egen skull så måste jag hitta ett sätt att hantera detta på, eller hitta sätt som gör att jag fullständigt skiter i att folk tycker att jag spenderar för mycket pengar på något. Det kanske är det jag måste göra: Skita i vad folk tycker.
 
Folk tycker ju vad dom tycker, och jag kommer att fortsätta bränna pengar på sånt jag vill göra. Där står jag och det får väl vara som det är kanske. Varför ska jag bry mig om vad andra tycker att jag ska göra när jag själv tycker att dom ska skita i vad jag gör? Dessutom handlar det ju bara om pengar. Jag bryr mig inte så mycket om pengar och vad saker och ting kostar. Har jag pengar til något så kanske jag köper det. Svårare än så är det ju inte.
Jag kommer nog inte så mycket längre i mitt tänkande kring detta. Kanske kommer jag framöver att kunna hantera detta som jag just har skrivit om på ett bättre sätt? Om inte detta sker så får jag väl bli arg och ledsen, men försöka att inte må dåligt. För en av dom viktigaste sakerna i mitt liv är att jag ska må bra.
 





Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE