Vad kan jag själv göra för att få som jag vill?

 Ibland känner jag mig som en robot. Jag fastnar lätt i rutiner som jag egentligen inte behöver ha. När det sen händer nånting som gör att man bryter den rutin man har skaffat sig då kan det kännas svårt att hantera den situationen som man hamnar i, men inte är van vid eller har räknat med. Jag har funderat mycket över detta idag. Det känns nämligen som om jag den senaste tiden har hamnat i massor av situtaioner som kräver direkt att jag ställer om i tanken och bryter den rutin jag befinner mig i. Gör jag inte det så fixar jag inte att hantera situtionen på ett bra sätt. Jag upplever det så i alla fall.
 
Vad jag väljer att göra och hur jag väljer att hantera allt som man står inför val att hantera i livet får ju många gånger konsekvenser. Ibland tänker jag ihte på det. Jag har lätt för att mina handlingar och de jag väljer att göra aldrig kommer att få några konsekvenser. Därför tar jag kanske ibland för lätt på saker som jag kanske borde ta på större allvar. Det paradoxala är att jag ibland tar vissa småsaker på för stort allvar. Jag tänker för mycket på det och vänder och vrider på det, trots att det kan vara en helt omöjlig tanke att vinna över, och sen i slutändan så kommer jag fram till att det inte var någon "big deal". När man väl landar i att man egentligen inte hade behövt bry sig så mycket som man först gjorde, ja då känns det bra. Men det bästa hade ju säkert varit om man hade släppt det från början.
 Är det nånstans som jag upplever att saker och förändras hela tiden så är det på jobbet. Från det att jag började köra buss fram till idag så känns det som typ allt har förändrats. Det känns lite som att man kommer in i en rutin och sen när man har jobbat på ett tag med samma rutin som måste man ändra sig för att det helt enkelt sker en förändring på jobbet som man som anställd bara måste rätta sig efter. Många gånger upplever jag ändå att förändringarna är till det bättre, men det kan ta tid för mig att komma till den slutsatsen. Jag blir ofta irriterad på när förändringen på jobbet sker. Jag måste bryta den fast rutinen som jag har och har vant mig vid. Samtidigt landar jag ofta i att den förändringen som har gjorts ändå är till det bättre, men det tar en tag för mig att tycka det. Jag måste komma in i rutinen av det nya som jag har att rätta mig efter först. Jag kanske måste tänka mer positivt från början när förändringar sker. Se hur det blir liksom. Jag blir ju bara så onödigt irriterad när jag gör tvärtom, och det mår jag ju också bara dåligt av. Bättre att bara jobba på och göra vad man ska och är skyldig att göra, oavsett vad andra beslutar om.
 
På min fritid däremot kan jag själv besluta om mycket. Jag behöver inte förändra nånting egentligen, fast ibland känner jag väl att jag vill komma ur vissa mönster. Jag har ju tex målsättningar med resten av detta året. Ett grej som jag fokuserar mycket på är at jag ska få loss en hel del pengar igen.  Jag vet vad jag det stora och övergripande ekonomiska målet som jag har. Jag försöker vara grymt fokuserad på nuet. Samtidigt vet jag att en förändring måste ske för att jag ska nå mitt ekonmiska mål. Jag måste bryta den rutin som jag under en period har haft. Jag har bränt en hel del pengar och jag har nog haft mer pengar ut än vad jag har fått in under ett halvårs tid. Ska jag nå nya ekonomiska mål så måste jag ju vända det där som jag nu har varit inne i under en längre period. Jag måste ändra rutinerna. Det som känns bra är att jag vet vad jag vill och jag ser inga problem med att fixa det jag vill. Jag kan ändå unna mig och bränna en hel del pengar, trots att jag också vill spara en hel del. Det rullar in bra hela tiden nu. Jag har fått en jäkla snurr på det där. Jag behöver bara vända lite i tanken och bryta vissa rutiner så kan jag nog fan nå vilket ekonomiskt mål jag än vill, och tycker är värt att kämpa för. Vet jag bara vad jag vill och är grymt fokuserad på nuet så vet jag av erfarenhet att jag fixar det.
Det där med att bara vara i nuet kanske är något som jag också ska ta fasta på när jag hamnar i situationer som jag tycker kan vara svåra att hantera. Som jag skrev i början av eta inläget så känner jag ju att jag lätt fastnar i rutiner som jag inte behöver ha. När den sen händer nånting som man inte är beredd på, då får jag svårt att hantera det. När jag känner så har jag nog för en sekund tappat det där med att leva i nuet. Jag gör det, fast ändå inte på nåt sätt. Rutinerna som jag fastnar i gör ju att jag tänker nu ska jag göra det och nu ska jag gör det, men när rutinen bryts så tänker jag ju inte nu..jag vet inte vad jag ska tänka överhuvudtaget, och då tappar jag ju det där nuet i den stund som rutinerna bryts eller föutsätningarna ändras. Jag mår inte alltid så bra av det efteråt.
 
Jag försöker tänka på att hela tiden leva i nuet. Jag har jag lärt mig någonting under de senaste åren så är det att leva i nuet ofta funkar och att det ofta är det bästa man kan göra. Jag kommer inte alltid att kunna välja vad jag tex blir utsatt för av andra människor eller vad jag hamnar i för typ av situtaion, men jag står alltid inför ett val som handlar om hur jag väljer att hantera sånt som jag drabbas av. Vad det än må vara.
 
Jag kommer nog inte längre i mitt tänkande kring detta utan slutsatsen blir att jag ofta står in för ett val som handlar om HUR jag ska agera. Ibland blir det fel, men jag måste alltid komma ihåg att jag är aldrig fel..
 
 
 
 





Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE