Betala räkningar.

Att betala räkningar är ett nödvändigt ont. Det är något man måste göra framförallt i slutet av varje månad. Det gäller att dra in pengar, mer än vad som ska ut  så man kan betala sina räkningar, leva och helst ska man också kunna spara en slant.
 
 
Jag tror jag har testat alla varianter som finns när det gäller detta med att betala räkningar. Jag är mycket en sån person som vill få saker gjorda med en gång. Jag har ibland betalat alla mina räkningar så fort jag har fått dom. Några gånger har jag betalat hyran för typ 3 månader på en och samma månad. Tanken har varit att pengarna  ska ändå ut för räkningar måste man betala och därför finns det ingen anledning att vänta. 
 
Samma gäller om jag tagit hjälp av  någon hantverkare eller liknade. En tillfällig grej som man vet att det kommer en räkning på. Jag vill ofta betala direkt och kanske till och med före. Allt detta handlar bara om att jag är en person som vill få saker gjort med en gång om jag vet att det ändå måste göras.
 
För det mesta så har jag ändå väntat till den sk förfallodagen med att betala mina räkningar. Jag tycker också att detta är det bästa att göra. Att betala långt innan förfallodag bara för att man en dag måste ut med pengarna ändå är inget som man behöver göra och därför ska man hålla på sin rätt att behålla sina pengar in i det sista. Man tjänar ingenting på att ligga ute med massor av pengar på räkningar ena månaden för att kanske nästa månad knappt betala någonting. Just de där med att fixa allt med en gång om det ändå ska göras är inte till någon fördel när det gäller pengar och räkningar. Jag har rätt att hålla på mina pengar och det bästa är verkligen att göra detta fram till förfallodagen oavsett vad det gäller.
 
Jag har provat att vissa månader ligga ute med pengar i förskott och jag har hållit inne med pengar till det ska vara betalt. Det som känns bäst är utan tvivel att hålla på pengarna till det är dags att betala  så det ska jag verkligen alltid göra i fortsättningen.
 
 
 
 
 





Herr CrAzY
04 April, kl. 14:50 | Blogg; http://crazypp.blogg.se

Hejsan!

Jag kan tyvärr inte hålla med dig där, de bästa är ju att man betalar sina räkningar så fort man har möjlighet för att sedan kunna räkna på hur mycket man har kvar att leva på.
Om man väntar med att betala så måste man ju även vänta med att räkna sin budget till månaden.

De måste ju ändå vara skönt att känna att de är gjort, efter att man har betalat, man ska ju ändå betala, så varför vänta?

Skulle du kunna förklara lite närmare vad du menar?
I ett videoinlägg kanske?

Med Vänliga Hälsningar
Ett riktigt Dannebloggen fan

lolCatz
04 April, kl. 18:34 | Blogg;

Hej Herr CrAzY,

du betalar dina räkningar så sent som möjligt eftersom du inte får någon ränta på pengarna så fort du betalat räkningen. Säg att du betalar 12.000 idag som du skulle kunnat betala om 60 dagar, då har du förlorat cirka 60 kr i ränta (om räntan är 3 %).

MVH
Ett annat dannebloggFan

Jacke
04 April, kl. 17:51 | Blogg;

Hej!

Vad lolCatz syftar till är att få ett bättre kapitalutnyttjande och där säger alltid regeln att man ska behålla pengar så länge som möjligt för att man antingen ska få ränta på dem eller investera dem i annat och således få avkastning på kapitlet.

Ur detta avseende är det dåligt att betala fakturor innan förfallodatumet, men samtidigt så måste man leva livet och då kan det vara värt några kronor i förlorad förtjänst av att slippa tänka på om eller när olika fakturor ska vara betalda.

lolCatz är säkert en sån person som gråter när hen får skatteåterbäring efter som hen tycker att man då har lånat ut pengar gratis till staten istället för investera dem på börsen och få avkastning på kapitalet på upp till 12%. Jag är också en sån person men jag tycker att alla får leva sitt liv och förstår alla som blir glada när de får ett positivt besked i sin deklaration.

Det för oss osökt till min nästa fråga!

Danne får du tillbaka några pengar på skatten i år?

Ha det bäst!
Jacke






Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE