Böcker - Konst - Magnetfiske - Mat - #mh21

 Jag har försökt under detta året att prova lite nya saker som jag kanske inte har gjort så mycket tidigare.
 
För några månader sen sa jag till mig själv att jag skulle läsa alla böcker som Jan Guillou har skrivit om Carl Hamilton. Målet var att läsa ut alla böckerna innan året är slut. 
 
Jag kan säga redan nu att det gick åt helvete med den målsättningen. Jag orkade inte "kötta" böckerna på ett sånt sätt så att jag var tvungen att läsa minst 2 böcker i månaden. Jag lyckades väl läsa ut 5 böcker, men det är ju forfarnde mer än hälften kvar. Jag gillar att läsa böcker, men det är en bok ibland och sen när jag har läst ut den så vill smälta  lite innan jag öppnar en ny bok och börjar läsa på den. Jag orkade inte läsa så mycket på så kort tid som jag hade på mig. Jag kommer nog inte att försöka igen. 
 
En annan grej som jag ville köra lite på, och som jag också började greja lite med för några månader sen var konst.  Jag minns att jag skrev ett inlägg på min blogg att jag skulle försöka skapa minst ett konstverk. Något som jag är stolt över  och som jag känner att jag kan visa upp när det är färdigt. Det skulle vara nånting där jag liksom känner en "WOW-känsla" kring det konstverket jag skapar. De mesta av allt som jag har börjat försöka skapa och som jag har sett som en del av mina konstprojekt har gått käpprätt åt helvete. Tyvärr har mycket varit för tråkigt. Rita och måla är nog inte min grej. Bygga saker och skapa genom att snickra och jobba fram ett konstverk är nog inte heller något som jag tycker är roligt. Jag vill ha ett färdigt resultat för snabbt och det funkar nog inte om man som jag är nybörjare på att skapa och greja med konst. Det är ju ändå många som säger att min blogg är som ett konstverk där jag skapar nånting och med alla konstverk är det ju så att det är egentligen betraktaren som skapar verket. Min blogg kanske är en typ av konstverk och blogga tycker jag är kul och det kommer jag säkert att fortsätta med i några år till. 
 
Men jag vill också säga det finns en grej i mitt konstskapande som jag har kört på med ganska länge nu och som jag dessutom hela tiden tjänar pengar på. Det gör att just den grejen blir ganska rolig och motiverade att bara fortsätta med. Om jag bara kör på och det går som jag har tänkt mig så är jag rätt säker på att jag inom en framtid kunna titta på det jag har skapat och känna den där "WOW-känslan". Pengar har jag som sagt redan tjänat på det och det bästa är att ju mer jag skapar på mitt konstverk, ju mer pengar kommer jag att få in. Jag vill inte säga exakt vad det är jag gör. Det enda jag vill säga med mitt konstverk är att jag har inspirerats mycket av Pippi Långstrump. Resten får ni fundera på själva. 
 
 
Magnetfisket?
 
Hur gick det med mitt magnetfiske som jag började med för ett tag sedan? Nu känner jag väl att det är lite för kallt för att jag ska orka bry mig. Sen hittade jag ju heller inte så mycket heller när jag var ute och "fiskade" Jag hittade mest cykel och mopeddelar. Man vill ju hitta något mer spännade. En skattkista eller ett kassaskåp eller nåt liknade. Det sannolikt att man gör det, men man hoppas ju alltid. Jag vet inte om jag kommer att fortsätta med det nästa år. Ska man hålla på med magnetfiske så behövar man ju fiska vid ställen där det rörs sig ganska mycket folk. Grejen med just det fisket är ju att man ska få upp sånt som människor har kastat i vattnet. Helst skulle jag vilja stå på en plats där inte så många ser mig, men det funkar ju liksom inte när det gäller magnetfiske. Då får man ju börja med vanligt fiske istället. 
 
 
Jag har också börjat att laga mer egen mat. Detta var något som jag innan trodde att jag kommer att tröttna på ganska snabbt, men jag tycker faktsikt att det är jätteroligt. Jag har mått väldigt bra av att laga mat. Jag lagar ju efter recept så jag hittar inte på egen mat. Jag iaktar väldigt mycket och när jag får till en maträtt på samma sätt som någon duktig kock gör, så blir man väldigt glad. Mina upplägg på tallriken är väl inga mästerverk och jag missar säkert någon detalj när det kommer till hur jag lagar till det och hur smakerna blir, men jag är bättre än vad jag trodde att jag skulle vara. Dessutom tycker jag detta är väldigt roligt. Möjligheterna att jag ska kunna utvecklas i min matlagning om jag bara kör på känns ju ganska goda. Det är bara att fortsätta. Jag vill bara lära mig mer och mer och jag har massor med maträtter i huvudet som jag vill testa på att laga helt själv i framtiden. Jag Jag trodde aldrig jag skulle säga detta om mat, men det visar ju bara att man aldrig är för sent att ändra sig. Känner jag att något är kul, då kör jag, oavsett vad jag har sagt sen tidigare. 
 
 
 
Jag kommer inte att sluta äta ute. Det kommer inte att funka att laga allt själv och göra det jämt. Jag gillar ju att gå ut och äta också. Dessutom händer det att jag köper med mig mat hem som det blir över på efter att ätit har ätit. Då kan man ju använda den i sin egen matlagning. Jag kommer inte att sluta äta ute. Ibland är det ju också skönt att inte behöva bry sig om att laga nånting. Men jag säger det igen: Jag trodde aldrig jag skulle tycka om att hålla på med mat på det sättet som jag har gjort dom senaste veckorna. Fast det är väl bra att man kan ändra sig och liksom vidga sina vyer. 
 
Annars kollar jag mycket Musikhjälpen denna veckan. Jag har följt det ganska mycket. I bussen gär radion inställd på P3 under hela arbetstiden. Är jag hemma eller är ute promenerar så följer jag Musikhjälpen på något sätt. Jag har hittills inte skänkt några pengar. Dom flesta av dom auktionerna som jag är sugen på att försöka ta går ut på söndag. Jag har hittlls bara budat på lite olika auktioner, men på alla dom är jag redan överbjuden. Jag har inte räknat med något annat heller. Fast man kan ju säga att man är med och bidrar till att mer pengar kommer in, även om man bara budar på auktioner som man sen blir överbjuden på. 
 
Några auktioner funderar jag på om jag ska försöka på allvar att ta hem. Klarar jag av att lägga det högsta budet på  en eller flera auktioner, då handlar det om saker som är lite annorlunda än dom saker och upplevelser som jag har tagit hem tidigare år. Jag kommer att gå utanför min s.k. comfort zone om jag tar hem någon eller några av dom auktionerna som jag nu känner att jag är sugen på. Jag känner mig lite osäker, men samtidigt är det spännade. Sen är det ju intesäkert att man tar hem något, även om man vill ha det som fan. Jag kan säga att egentligen finns det ingen auktion som jag känner att väldigt starkt för. Men vissa saker är jag nyfiken på att få uppleva. Det kanske inet är fel att gå utanför sin comfort zone ibland. Nånting ska det nog kunna bli, även om jag inte tror att jag kommer att skänka så mycket pengar som jag har gjort vissa tidigare år. Fast är det nåt jag har lärt mig genom åren så är det att jag kan säga att jag inte ska skänka så mycket pengar, men när Musikhjälpen är över och buren är nerplockad så har Danne ändå pumpat in en månadslön eller mer. 

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE