Lag-EM

Under eftermiddagen och kvällen har jag suttit många timmar i soffan och kollat Sveriges damer och herrar i pingis, som har spelat kvartsfinaler i Lag-EM. 
 
 
Damerna förlorade tyvärr mot Portugal och det var ju inte oväntat. Jag tycker ändå att Sverige gör en ganska bra match.
 
 
Stina Källberg tycker jag spelar riktigt bra i kvartsfinalen även om hon förlorade.
 
 Filippa Bergand vinner sin match och det är ju en slitseger för henne.
 
Linda Bergström tyckte jag spelade ganska bra i sin andra match, även om jag också tycker att hon borde ha kunnat spela bättre rent taktiskt. Sen är det lätt för mig att säga att en spelare förlorar på många taktiska missar. Jag sitter ju hemma i soffan och ser bordet från olika kameravinklar och dessutom repriser på en och annan bollduell. Det är ju lättare att veta hur någon borde spela när man inte står vid bordet själv och ska prestera, och samtidigt kan se matchen från många olika vinklar på en stor TV.
 
Även om dom Svenska tjejerna förlorade idag så har alla tre spelarna spelat bra under detta EM. Man vinner ju faktiskt över Spanien och Polen som jag tycker har flera bra spelare i sina lag. Alla tre tjejerna har visat upp ett bra spel på en hög nivå.
Det ser lovande och bra ut inför framtiden. Massor av positiva saker tycker jag att dom Svenska tjejerna kan ta med sig från detta EM. Jag är grymt imponerad över hur bra dom Svenska damerna faktiskt spelade. 
 
 Sveriges herrar vinner en riktigt rysare mot Ungern. Ungern gör en bra match och pressar Sverige som i alla fall vinner mot Ungern med minsta möjliga marginal. 
 
Kort sagt så kan man väl säga att Truls spelade mycket övertygande och gör inte många fel överhuvudtaget i sina två matcher. Anton kommer inte riktigt upp i den nivån han kan och har framförallt hög felprocent på sitt returspel. Kristian gör en stark insats i den avgörande matchen och räddar Sverige. Jag hade hellre sett att Kristian hade fördelat spelet mer mot mitten och forehand i den sista matchen. Ungraren var otäckt tät med sin backhand och gjorde inte många misstag med den. Sen tycker jag också att Kristian stundtals i båda sina matcher hade hög felprocent i sitt returspel. Men samtidigt var det bra gjort av Kristian att hålla sig kall och lugn i dom avgörande lägena, när han tex har matchbollar mot sig i den avgörande matchen.
 
Spelar man en avgörande match i en lagmatch då är det ofta en nervsak och taktiken blir många gånger en bisak. Det gäller att få bollen i spel och vara den mindre nervösa spelaren i matchen. Kristian lyckades ju bra med att hålla sig cool lugn när det verkligen gällde som mest. Det avgör den sista matchen till hans fördel. 
 
 

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE