EM 2024 🏓

ETTU.org - ETTU TV


Jag Àr försiktig just nu.

Jag har inte sÄ mycket att göra just nu. Jag Àr mitt i lite skön ledighet och sen ska jag jobba tufft pÄ fredag och under helgen. IgÄr lÄg jag mest pÄ soffan och kollade filmer. Sen trÀnade jag pingis under kvÀllen. Jag har tÀnkt att trÀna pingis idag ocksÄ. Jag grejar med mina vardaglig saker, men just nu kÀnns det som jag mest vÀntar pÄ hur saker och ting kommer att bli. PÄ jobbet ska jag söka nytt schema snart och sen börjat detta gÀlla frÄn mitten pÄ december. Jag har just nu ingen aning om hur saker och ting kommer att se ut och jag vet inte riktigt hur jag sjÀlv skulle vilja ha det.
 
NÀr det gÀller pingisen sÄ trÀnar jag som sagt pÄ och det Àr fortfarande det jag bara vill göra. Jag fÄr frÄgor ibland om jag vill göra andra saker, men jag sÀger bara nej och jag Ängrar mig heller aldrig efterÄt. Ibland kÀnner jag att jag skulle vilja lÀgga mig i andra saker som inte har med min egen pingistrÀning att göra, men sen kommer jag pÄ mig sjÀlv att det bÀsta för mig just nu Àr bara att jag trÀnar pÄ och inte bryr mig om sÄ mycket annat. Sen Àr det ju sÄ att jag vet ju inte riktigt hur mycket jag kommer att ha möjlighet att trÀna nÀsta Är. Jag ska ju som sagt byta schema pÄ jobbet och Àr det nÄgot jag kommer att vÀga in nÀr söker nytt sÄ Àr det hur mycket pingis jag kommer att ha möjlighet att trÀna. Samtidigt verkar pingisklubben ha mycket saker pÄ gÄng och kanske kommer en hel del att förÀndras. SÄ jag vet inte hur jag sak tÀnka. Man fÄr försöka tro nÄnting och sen tror jag ÀndÄ att jag kommer att fortsÀtta att trÀna pÄ och inte bry mig om nÄgot annat. Men just nu gÄr man ju lite i vÀntas tider och jag vÀntar pÄ att fÄ se hur allt faktiskt kan bli. 
 
NÀr det gÀller mina pengar sÄ har det den senaste tiden gÄtt vÀldigt bra, men jag vill ÀndÄ vara försiktig nu för jag vet inte om jag har tagit rÀtt beslut. Jag Àr ganska sÀker pÄ att det kommer att gÄ bra under resten av Äret. Mina utrÀkningar och hur jag nu tycker att det ser ut talar ÀndÄ för det. Men jag vet ocksÄ hur lÀtt det Àr att lita pÄ att det ska gÄ bra och sen glömmer man av att göra vad som krÀvs. Man fÄr lÀtt en kÀnsla av att saker och tig bara gÄr bra av sig sjÀlv och tror jag det nu, dÄ sitter jag snart hÀr och skriver att allt gick Ät helvete och nu fÄr jag börja om. Bla bla bla.. SÄ vill jag ju naturligtvis inte att det ska bli och dÀrför Àr jag jÀvligt försiktig nu och ligger lÄgt tills jag faktiskt kan vara sÀker pÄ att jag fÄr som jag vill. 
 
Jag vet inte sÄ mycket med nÄnting om hur saker och ting kommer att bli eller vad jag vill och orkar bry mig om. Just nu kÀnns det som jag misslyckas med allt jag försöker göra. Det gÄr bara bra med pengarna, men dÀr Àr det ÀndÄ sÄ att jag Àr inte nöjd om man ser till hela detta Äret. I slutet av Äret att jag hoppats pÄ att kunna spara mer Àn vad jag förmodligen kommer att kunna göra. Jag ville liksom mer, men lyckades med hÀlften. Till nÀsta Är vet jag inte riktigt hur jag ska tÀnka. Ska jag dra ner ambitionerna till hÀlften? Ska jag bry mig överhuvudtaget? Eller ska jag försöka fixa det dubba eller Ànnu mer Àn vad jag hittills har klarat av? Jag har verkligen inte alla svar just nu och jag vill vara försiktigt med vad jag faktiskt vÀljer att göra. Just nu Àr det för mÄnga om och men i mitt liv sÄ det kÀnns som att börjar jag greja för mycket sÄ gÄr nog de mesta Ät helvete. Jag fÄr bara vara i nuet, vara försiktig och fortsÀtta att njuta av hösten. Det Àr ju ÀndÄ den Ärstiden som jag gillar bÀst av dom alla. 
 
(null)
(null)
 
(null)
(null)
(null)
 


Vecka 42

 Jag har jobbat hela fucking helgen.  Jag har jobb idag ocksÄ, men sen (tis, ons och tors) fÄr jag nÄgra lediga dagar.
 
Jag fÄr se hur mycket tÄlamod jag har och om jag kan hÄlla i allt som jag tror gör att jag lyckas med saker som jag vill fixa. Eller sÄ "syndar" och gör saker som bara kÀnns bra för stunden, men som sen gör att jag inte fÄr tÀppa till dom gropar jag grÀver. TÄlamodet har börjat tryta och jag skrev ju förra veckan att jag kanske inte orkar bry mig mer om allt jag skulle vilja fixa under detta Äret. Det kÀnns ju svÄrt att fixa vad jag Àn vÀljer att försöka ta tag i. Just nu kommer jag inte loss och dÄ kanske det Àr bÀttre ta en liten paus frÄn allt. 
 
Oavsett vad jag gör denna veckan sÄ har jag ju nÄgra tuffa dagar av arbete, fredag- söndag. Jag tror att jag kommer att spela pingis minst tvÄ pass denna veckan. Jag körde bra förra veckan och det finns ingen anledning att trÀna mindre nÀr man Àr sugen att spela och har möjlighet till det. 
 
Vi fĂ„r se hur denna höstveckan blir, men det kĂ€nns som att det kan bli en bra vecka. Även om jag har lite svĂ„rt att bry mig och ha mer tĂ„lamod. Det behöver ju heller inte vara fel att slĂ€ppa loss lite mer Ă€n vad jag har gjort tidigare under detta Ă„ret. 
 
 
 
(null)
(null)
 


Natt och höstblogg.

Jag kÀnner mig just nu lite snurrig i huvudet efter allt jobbande dom senaste dagarna. Det har ÀndÄ gott bra och allt har varit ganska lugnt. Eller sÄ har jag bara lÀrt mig jobba pÄ ett sÄdant sÀtt sÄ att inget lÀngre kÀnns jobbigt eller stressigt. Tar man det lugnt sÄ kÀnns kanske allt lugnt ocksÄ. Jag vet ju att jag alltid gör sÄ gott jag kan, oavsett hur jag upplever att allt har varit i efterhand. Det ger mig en stor inre frid och kanske blir jag ocksÄ mer lugn och avslappnad av det.  
 
Förövrigt sÄ kÀnner jag mig ganska lugn med andra saker ocksÄ. I fredags skrev jag ju b.la. att jag hade tagit en lite större risk ekonomiskt Àn vad jag normalt brukar göra. I ögonblicket nÀr jag gjorde det dÀr sÄ kÀndes det lite lÀskigt, men nÀr det nu har gÄtt nÄgra dagar sÄ tycker jag att jag borde fÄ till det som jag har tÀnkt mig. Det kÀnns inte lika lÀskigt lÀngre och för varje dag sÄ kÀnns det bÀttre och bÀttre. GÄr det som jag vill sÄ Àr tanken att jag ska tjÀna pÄ detta redan om tvÄ veckor. Den senaste tiden har ekonomin ÀndÄ gÄtt sÄ bra och dessutom har jag ju ocksÄ haft lite tur den senaste tiden. Jag utnyttjar allt och rider pÄ den s.k. "framgÄngsvÄgen". Jag kÀnner att jag har rÄd att ta lite större risker och dÀrför har jag vÀl vÄgat göra det ocksÄ. 
 
För nÄgra mÄnader sen sÄ valde jag ju att avsluta mitt konstprojekt. Jag Àr fortfarande sÀker pÄ att det jag tÀnkte först att jag vill fÄ ut av det inte Àr nÄgot som i slutÀndan hade funkat. DÀremot sÄ jobbar jag pÄ med min konst och jag tjÀnar pengar pÄ det nu ocksÄ. Skillnaden nu Àr bara att jag inte sparar nÄgra av dom pengarna som jag tjÀnar. DÀrför faller hela grejen med konstprojekt. Jag har fortfarande pengar kvar som jag tidigare har tjÀnat pÄ min konst och som jag dÄ valde att spara. Med det Àr ett sparkapital som stadigt sjunker och just nu sÄ brÀnner jag mer Àn vad jag tjÀnar. I helgen har jag ÀndÄ tjÀnat bra pÄ min konst, sÄ jag tÀnker fortsÀtta. För pengar vill man ju tjÀna liksom. Kan jag göra det pÄ konst sÄ tycker jag att det kÀnns rÀtt coolt jag klarar av det. För jag tycker inte att jag Àr nÄgon konstnÀr. Det kommer jag heller aldrig att bli. 
 
Mycket kanske kÀnns lugnt och gÄr bra för att det Àr höst. Hösten Àr ju min "favvoÄrstid" Jag tvekar alltid inför varje höst, men nÀr det vÀl blir höst sÄ kÀnner jag i hela kroppen hur mycket jag gillar den. Det Àr mysigt och inget kÀnns jobbigt eller stressigt. Mycket av sÄnt jag gillar att göra passar bÀst att göra under hösten. Dessutom Àr det ofta sÄ att mycket av sÄnt jag har kÀmpat med under Äret, börjar löna sig under hösten och sen fortsÀtter jag att fÄ lön för mödan under resten av Äret. Det mÀrker jag tydligt varje Är. Jag tycker bÀttre om att gÄ promenader under hösten. Det Àr inte för varmt och inte för kallt.  Det kÀnns ocksÄ mysigare nÀr man unnar sig en utekvÀll och hÀnger med personer som jag gillar just under hösten. Jag har oftast mer utekvÀllar under hösten Àn vad jag unnar mig under sommaren. Det hÀnder nÄgot med mig under hösten. Det som att alla bra kÀnslor kommer pÄ en och samma gÄng, och dom mÄste jag fÄ ut nÄgot bra av. Jag vill ju vara nÀra mina kÀnslor, oavsett vad jag kÀnner. Det Àr dÀrför jag tror att jag gillar hösten sÄ mycket. Jag har sÄ lÀtt att hitta dom bÀsta kÀnslorna, som jag mÄr bÀst av under denna sköna Ärstid som jag tycker att hösten Àr. 
 
 


Kycklingschnitzel | Leif Mannerström



StÄr och stampar - Ligger och plankar

Idag börjar jag en ganska tuff arbetsperiod. Annars under denna veckan sĂ„ har jag haft det ganska soft med arbete, men idag och fram till mĂ„ndag sĂ„ handlar mycket om att bara: Äta, jobba och sova. Jag har förberett bra med matlĂ„dor som jag ska ha pĂ„ jobbet. Jag har Ă€ven fyllt pĂ„ sĂ„ att jag har ordentligt med mat som jag kan tĂ€nkas vilja ha före och efter jobbet. Jag har stĂ€dat och allt Ă€r tvĂ€ttat osv... Jag kan bara fokusera pĂ„ jobb nu i 4 dagar nu. SĂ„ mycket annat kommer jag inte att hinna med och dĂ„ Ă€r det ju skönt inte kĂ€nna att man behöver ta tag i nĂ„got som annars skulle stressa mig lite om jag inte hade ordning pĂ„ det redan nu.
 
Jag har spelat 2 pingispass denna veckan. Det kÀnns ganska bra i kroppen nu tack vare det. Jag körde 1,5 timma i tisdags och 2,5 timma igÄr. Jag Àr nöjd med dom tvÄ passen. Jag klarade ju av att göra vissa slag som jag inte innan visste att jag klarade av sÄ bra. Det Àr ju kul nÀr man kÀnner att man fortfarande kan hitta teknikutveckla sitt egna spel. Man ska aldrig sluta vÄga testa nya saker. ibland blir man ju positivt överraskad. 
 
 
 Under denna veckan har jag ocksÄ chansat lite med en ekonomiskt grej. Jag kÀnt lÀnge nu att jag bara stÄr stampar pÄ samma stÀlle och sÄnt jag har trott att jag kan tjÀna pengar pÄ har inte funkat. Nu har jag provat att ta en liten större risk. Jag kan ju förlora pengarna, men jag har rÄd med det. Man kan ju ocksÄ se det som att om man tar större risker sÄ ökar ocksÄ möjligheterna. Det kÀnns inte helt rÀtt nÀr jag tÀnker pÄ vad jag har gjort, men jag tappade lite tÄlamodet och jag ville att det skulle hÀnda lite mer. Jag vill komma mer framÄt och inte stÄ stampa pÄ samma stÀlle. Det kÀnns som att det Ànda jag har tjÀnat extrapengar pÄ under detta Äret Àr sÄnt som jag har investerat i för flera Är sedan. Jag kanske i framtiden kommer att tjÀna pÄ saker jag har gjort i Är, men Àn sÄ lÀnge har det inte hÀnt sÄ mycket med just dessa saker. Jag var trött pÄ att inget hÀnde sÄ jag tog en större risk. Det kÀnns lite lÀskigt, men förlorar jag pÄ det sÄ Àr det ingen fara pÄ taket. Jag har rÄd med allt jag har gjort. SÄ i slutÀndan kanske det inte Àr högre risker med detta Àn nÄgot annat. Jag vet egentligen inte, men ibland kÀnns det rÀtt att bara vÄga göra fel. Man kan ju fÄ rÀtt Àven fast man sjÀlv först tror att det kan vara fel. Det roligt att fÄ rÀtt nÀr andra gapar högt om att man gör fel. 
 
 
 Jag mÄr bra av pingistrÀningen och den powerwalk som jag har genomför under denna veckan. Dom steg jag har som mÄl varje vecka att fÄ i benen kommer jag att fixa Àven om jag jobbar som fan i helgen. Jag kan Àgna mig Ät planking hela jÀvla helgen om jag vill och ÀndÄ kommer det att kÀnnas bra i kroppen. Den enda nackdelen Àr vÀl att man lÀtt kan fÄ lite ont i bröstet om man plankar för mycket eller för lÀnge. 
 
Ha en bra fredag och en trevlig helg!
 
 


Hur mycket ska man "klippa"?

 Jag har genom Ären varit ganska snabb med att bryta eller bara ta bort mÀnniskor som jag inte vil ska vara en del av mitt liv. Jag har fÄtt en hel del kritik för det, men jag Ängrar nÀstan ingen som jag har tagit bort. Man klipper, mer eller mindre. Det Àr ju mitt val om jag inte vill ha med en person att göra. Precis som det Àr andras val om dom inte vill ha med mig att göra. 
 
IgÄr kom en person fram till mig pÄ stan och frÄgade varför jag har blockat honom pÄ TikTok. Jag flinade bara Ät honom och han fick inget svar av mig. Grejen Àr att jag tror att han sjÀlv vet varför jag har blockat honom. Jag vet inte varför jag har blockat just honom.  Jag har blockat hundratals pÄ alla mina sociala medier. Jag kan inte komma ihÄg det och jag kunde ju ha sagt det till honom, men jag vill inte prata eller ha nÄgot med en person att göra som jag har blockat. Jag klipper rakt av och Àrligt talat sÄ bryr jag mig inte vad nÄgon enda person tycker om det. Om jag vill blocka sÄ gör jag det. Sen glömmer jag det och gÄr vidare med mitt liv. Om nÄgon vill blocka mig som jag följer sÄ Àr det fritt fram för den personen att göra det. SÄnt har hÀnt och ibland kanske jag har blivit förvÄnad, men det Àr inget jag bryr mig om. Man kan ju följa miljoner mÀnniskor pÄ olika sociala medier om man vill det. I mitt liv Àr det inte viktigt hur mÄnga följare jag har eller hur mÄnga jag kan följa, eller hur mÄnga som inte vill att jag ska följa dom. Jag skiter ju i det och dÀrför har jag alltid svÄrt att hÄlla mig för skratt nÀr vissa lÀgger ner energi pÄ att fÄ ett svar av mig pÄ varför jag blockar och anvÀnder mig av dom funktioner som finns och som man fÄr anvÀnda hur mycket man sjÀlv vill. Dom flesta tror jag vet varför dom blir blockade. Om du skriver hat eller skit till mig sÄ Àr det ganska sjÀlvklart för mig att som motdrag anvÀnda mig av blockfunktionerna. 
 
En  annan grej som jag nu har funderat pÄ i nÄgra dagar nu det Àr om jag ska blocka en person eller inte. Jag brukar som sagt inte bry mig om att tÀnka sÄ mycket och av erfarenhet vet jag att ett blockande oftast Àr ett effektivt sÀtt att fÄ folk att fatta att man inte vill ha med dom att göra eller att man bara inte vill att dom ska komma för nÀra, och fÄ för mycket insyn i mitt privata "space". 
 
Det som gör mig osÀker just i detta fallet Àr att jag vet inte hur mycket jag ska "klippa" med denna person. Det Àr ÀndÄ en person som jag kommer att ha med att göra pÄ ett eller annat sÀtt framöver, oavsett vad jag gör. Det som har fÄtt mig att fundera det Àr att jag tycker att personen under ganska lÄng tid nu har lagt sig i saker som jag inte tycker att hen har med att göra. Jags lÀgger ju ut vissa saker i sociala medier och det Àr sÄnt som jag tycker Àr ok att dela med mig av. Det kÀnns inte för privat eller lÀskigt eller nÄnting. Men sÄ hÀnder det ju ibland att vissa personer vill veta mer kring saker som dom har sett i mina sociala medier. Just denna personen som jag nu tÀnker pÄ frÄgar ju ocksÄ vÀldigt mycket pÄ ett obehagligt och nÀrgÄnget sÀtt. Jag kÀnner ocksÄ att jag inte riktigt vÄgar sÀga det jag egentligen skulle vilja sÀga till denna personen. MÄnga gÄnger vill man ju bara be hen att hÄlla kÀften och bara fatta att jag delar inte med mig av mer Àn det som jag visar och skriver. 
 
FrÄgan jag stÀller mig nu Àr: Hur mycket ska man klippa med en personen som man tycker Àr lÀskig och som kommer för nÀra. Jag kÀnner inte att det skulle vara rÀtt att typ klippa till 100%. Blocka bort precis överallt och helt sluta prata med hen. Med tanke pÄ vilken relation vi har förövrigt sÄ Àr jag osÀker pÄ om just en hÄrd markering frÄn min sida Àr det bÀsta för mig. Samtidigt gillar jag inte att personen försöker komma in mer och mer i mitt privata "space". 
 
Kanske borde jag bara sÀga precis det jag skriver hÀr. Typ: FrÄga inte mer. Följ mig gÀrna, men frÄga inte mer utöver det du ser pÄ mina sociala medier. Eller sÄ kan jag ju bara vÀlja att inte svara alls nÀr jag fÄr frÄgor eller bli pÄhoppad med saker som jag inte Àr intresserad av att prata med denna personen om. 
 
Jag tycker det Àr svÄrt hÀr. Egentligen skulle jag vill jag dra en block precis överallt och bara sluta prata helt med personen. DÄ blir det ju i alla fall mindre av alla dessa lÀskiga nÀrmanden och frÄgor om saker som jag lÀgger ut. Eftersom personen inte pÄ samma sÀtt som tidigare kan se lika mycket. Samtidigt kan det ju bli jobbigt Ät ett annat hÄll för det tar ju rÀtt mycket kraft och energi att klippa till 100% med annan personen som av naturliga skÀl ÀndÄ blir svÄr att undvika. SÄ jag vet Àrligt talat inte hur mycket jag ska "klippa" med denna person. Som det kÀnns ju just nu sÄ kanske jag inte ska göra nÄnting. Jag bryr mig bara inte. För det enda jag vet nu det Àr att jag inte vill slÀppa in denna personen i mitt mera privata liv. Det Àr jag sÀker pÄ och dÄ utgÄr jag frÄn den tanken och gör vad jag tror Àr bÀst i varje enskild situation. Det kanske Àr det bÀsta jag kan göra just nu. MÄnga andra hade jag nog bara blockat Ät helvete, men hÀr kÀnns det som att de bara blir vÀrre om jag gör sÄ. DÀrför fÄr jag nog vara mer försiktigt. I alla fall just nu. 
 
(null)
 


đŸ§ĄđŸŽ€

 
(null)
 


Vecka 41

 Ny vecka med en hel del jobb under vardagar och helgen. Jag Àr ÀndÄ ledig onsdag och torsdag och den tuffa arbetsperioden denna veckan Àr vÀl egentligen bara mellan fredag och söndag. 
 
Jag hoppas att jag tar tag i pingistrÀningen denna veckan. Förra veckan blev det ingenting.  Antingen jobbade jag eller sÄ var jag bara för trött och orkade inte bry mig. SÄ kan det vara, och sÄ fÄr det vara ibland.
 
Denna veckan Ă€r jag ganska sĂ€ker pĂ„ att det blir 1 pingispass i alla fall. Är jag lite företagsam och inte för bekvĂ€m sĂ„ skulle jag nog kunna hinna 3-4 pass. Men kör jag 1- 2 pass sĂ„ Ă€r jag Ă€ndĂ„ nöjd med hur mycket pingis jag spelar denna veckan. 
 
Förövrigt sÄ kÀnns mycket ganska segt just nu. Jag har den senaste tiden försökt boka upp och planera saker som jag ska göra lÀngre fram i Är. Men hur jag Àn vÀnder och vrider sÄ kör jag fast och jag vet inte riktigt just nu  vad jag ska göra för att komma loss. Det Àr ju lite trÄkigt att inte ha sÄ mycket att se framemot. 
 
DÀremot fÄr jag ÀndÄ sÀga att det gÄr bra ekonomiskt. Mycket bÀttre Àn vad jag hade vÀntat mig. 
Jag hade Ă€ndĂ„ förvĂ€ntat mig att allt skulle vĂ€nda nu under hösten för jag kommer ihĂ„g det gick lite trögt med ekonomin i vĂ„ras. DĂ„ fick jag mest slĂ€cka brĂ€nder och tĂ€ppa till hĂ„l. Men jag visste ocksĂ„ dĂ„ att klarar jag bara att lösa allt som jag sĂ„g som problem, dĂ„ kommer allt att bli 100% bĂ€ttre. SĂ„ har det ju ocksĂ„ blivit, men det kanske ocksĂ„ har gjort att jag inte riktigt har orkat ta tag i andra saker. Ibland tar allt grejande med min ekonomi rĂ€tt mycket krafterna. Även om jag alltid har det ganska bra sĂ„ kan jag sĂ€llan nöja mig dĂ€r. Jag vill ta dom möjligheterna jag ser och jag har svĂ„rt att lĂ„ta bli nĂ€r jag fĂ„r mina chanser. Jag mĂ„ste nog lĂ€ra mig att slĂ€ppa det lite mer. Sluta kĂ€mpa och börja leva mer för pengar jag redan har. 
 
BILDER
 
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
 
 


Ska jag bry mig mer i Ă„r?

Jag har försökt fixa massor med grejer den senaste tiden. Det kÀnns som jag har misslyckats hur mycket som helst. Jag kan ÀndÄ inte varit missnöjd med dom pengar jag har fÄtt in den senaste tiden. DÄ kan jag ÀndÄ tycka att mycket annat skulle gÄ bÀttre Àn vad det har gjort. Kanske gnÀller och överdriver. TÀnker för negativt eller har för stora krav och Àr för hÄrd mot mig sjÀlv. Jag kanske ocksÄ hÀnger upp mig för mycket pÄ sÄnt som jag inte klarar av. Jag borde kanske bara börja glÀdjas mer Ät saker som jag faktiskt har fixat och som jag mÄr bra över Àn idag att jag har gjort. 
 
Nu funderar jag pÄ att inte bry mig mer i Är. Jag vill typ bara ta en paus frÄn att försöka fixa sÄnt som för mig Àr lite utöver det vanliga. Det kÀnns ju som jag har trasslat in mig i för mycket misslyckanden och för att komma ur den dÄliga trenden sÄ kanske det Àr bra att bara göra mina vardagliga saker och sÄnt jag sen lÀnge har gjort som Àr stÀndigt Äterkommande. Jag kÀnner ju ocksÄ mig trygg med hur jag grejar med mina pengar. Jag tycker att jag under hela detta Äret har prioriterat rÀtt och dÄ kanske jag bara ska vara nöjd med det. Jag kan vÀl ta nya tag nÀsta Är. Jag vill inte ge upp. Jag tÀnker bara att det kanske kan vara bra att ta en paus och inte bry mig pÄ ett tag.
 
Sen har jag lite svĂ„rt att inte bry mig eftersom det kĂ€nns som att jag ger upp dĂ„. SĂ„ vill jag ju inte kĂ€nna. DĂ„ blir jag ju lĂ€tt bara som en vissen blomma. Samtidigt har jag tröttnat pĂ„ att greja med saker som i slutĂ€ndan aldrig leder nĂ„gon vart. Ärligt talat sĂ„ har jag vĂ€ldigt svĂ„rt att veta vad som Ă€r rĂ€tt eller fel att göra just nu. Jag vill ju kĂ€mpa för att kunna förverkliga dom drömmar jag har. Jag har ju insett sen lĂ€nge att det Ă€r det jag vill leva för varenda dag. DĂ€rför kĂ€nns det fel att tĂ€nka tanken att jag ska ta en paus frĂ„n att försöka fixa sĂ„nt som jag vet att jag kommer att kĂ€nna mig nöjd och glad över att kunna göra. . 
 
(null)
(null)
 


Jag vet inte vad jag ska tÀnka.

Jag hade först tĂ€nkt denna fredag att jag skulle skriva nĂ„gra rader om kvĂ€llens tankar. Det kommer jag vĂ€l ocksĂ„ att göra, men problemet Ă€r att jag vet inte riktigt vad jag tĂ€nker eller hur jag ska tĂ€nka. Det kĂ€nns bara som tankarna gĂ„r runt i huvud och Ă€r dĂ€r, men jag tycker inte jag den senaste tiden har lyckats göra saker som jag tĂ€nker att jag vill göra. Även om jag gör som jag har tĂ€nkt sĂ„ tycker jag inte att saker och ting i slutĂ€ndan blir som jag har tĂ€nkt. Det stannar med att jag har försökt och sen kommer jag inte vidare. 
 
Efter BokmÀssan sÄ kÀnns det som jag har haft svÄrt att fÄ saker och ting fixade. Jag vet inte varför och hur jag egentligen tÀnker. Jag vet att jag tÀnker pÄ mÄnga saker som jag vill fÄ fixat och jag har liksom allt pÄ en lista. SÄ lÄng Àr vÀl allt bra, men sen har det inte hÀnt sÄ mycket och jag vet inte varför. Det borde ju inte vara sÄ svÄrt. Pengarna Àr ju inte problemet just nu i alla fall. Jag tÀnker ofta pÄ vad allt kan bero pÄ, men jag hittar inga svar som gör mig sÀker pÄ vad det beror pÄ. Allt detta stör mig, Àven om jag fortfarande mÄr ganska bra. 
 
Men jag mÄste ÀndÄ erkÀnna att detta börja bli lite trÄkigt. Jag försökte i förra veckan att boka upp mig pÄ lite saker inför denna helgen. Allt gick i princip Ät helvete. Jag vet lite varför, men jag borde ÀndÄ kunnat ha fixat nÄnting, Àven om jag förstÄr att jag inte allt kan fÄ till allt precis som jag önskar. Men jag kÀnner mig ju sÄ dÄlig nÀr jag slutÀndan inte klarar av nÄnting som jag försöker fixa och sen kÀnner jag mig Ànnu sÀmre nÀr jag ger upp och skiter i det. Helgen fÄr bli som den blir och sÄ tÀnker jag. Alla tankar jag hade pÄ saker stannar kvar vid just tankar som bara gÄr runt och Àr. Jag fÄr kanske en helg dÀr jag bara gör sÄnt jag brukar göra. Jag tÀnker pÄ saker som jag vill göra lÀngre fram och kanske kan jag försöka greja med sÄnt i helgen och lyckas sÀtta nÄnting. Men jag tror sÄ lite pÄ mig sjÀlv just nu. Det blir för tufft direkt och dÄ blir det lÀtt att jag skiter i det.
 
Om jag ÀndÄ ska försöka tÀnka pÄ saker som kÀnns positiva just nu sÄ Àr det ju att det gÄr vÀldigt bra med pengar och jag mÄr hyffsat bra. Jag oroar mig inte direkt för nÄnting och jag gör ju ÀndÄ saker som jag gillar att göra. Kollar film, lÀser böcker och grejar med mina sociala medier. 
 
Alla dessa tanker om att jag misslyckas med det ena och det andra Àr egentligen inget som jag mÄr dÄligt av. Det kÀnns bara lite trÄkigt att inte ha mer saker som jag vill fÄ gjort och som Àr sÄ mycket fixade och klara att jag bara kan vÀnta in datumen. Jag fÄr liksom inte grepp om saker och ting. Det kÀnns som jag ofta faller precis innan mÄllinjen och efter det sÄ orkar jag inte riktigt resa mig igen. 
 
Jag skulle ju kunna vara mer spontan och kanske unna mig mer i sjĂ€lva stunden. Göra nĂ„got som jag bara njuter av i nuet och som ocksĂ„ fĂ„r mig att skita fullstĂ€ndigt i morgondagen. Men det spontana funkar ju bara i stunden och imorgon Ă€r man bara tillbaka dĂ€r man var innan den dĂ€r utekvĂ€llen eller vad man nu har valt att göra. Även om jag ofta tror pĂ„ att göra saker i nuet, sĂ„ har jag svĂ„rt just nu att vara trygg i att göra saker spontant och som kanske ger mig en kick i nuet. Jag tror liksom inte sĂ„ mycket pĂ„ mig sjĂ€lv just nu. Jag vet egentligen ingenting eller hur jag sak tĂ€nka. Vad ska jag göra? Tankarna som jag har snurrar mest runt i mitt huvud och stannar dĂ€r. Det Ă€r nog inget jag mĂ„r dĂ„ligt över, men vĂ€ldigt mycket kĂ€nns lite trĂ„kigt just nu. Jag har heller inga bra lösningar pĂ„ hur jag ska komma ur allt detta och bara fĂ„ till saker som jag vill ha dom. Jag tror heller inte att det spelar nĂ„gon roll vad andra sĂ€ger och tycker. Jag Ă€r inte mottaglig för vad andra sĂ€ger till mig just nu. Jag fullt upptagen med mig sjĂ€lv och vad jag vill, men inte lyckas med just nu. Jag vet inte vad jag ska tĂ€nka och hur jag ska göra med nĂ„nting. 
 
 


F***a och kebab



Ibland har man bara tur!

Det har blivit oktober och jag hade först tĂ€nkt att skriva att september inte blev sĂ„ bra ekonomiskt som jag hade trott. NĂ€r jag nu sitter hĂ€r och skriver sĂ„ har jag Ă€ndĂ„ lyckats fĂ„ ihop sĂ„ mycket pengar som jag ville ha inför oktober,  men dom kom in igĂ„r och dĂ„ ljuger jag ju om jag sĂ€ger att september blev sĂ„ bra som jag ville. DĂ€remot började oktober sjukt bra och det Ă€r inget annat Ă€n ren jĂ€vla tur. 
 
 Jag kan inte sĂ€ga att det var min skĂ€rpa eller klarsynthet som var anledningen till att allt blev sĂ„ bra. Inte denna gĂ„ngen i alla fall. Det hade i princip rĂ€ckt med att jag hade haft en sovmorgon eller varit lite mer stressad nĂ€r jag gick till jobbet sĂ„ hade jag idag inte haft dom pengarna som jag nu bara Ă€r glad över att jag har och kan göra vad jag vill med. Man brukar ju sĂ€ga att man kan skratta hela vĂ€gen till banken och igĂ„r gjorde jag nog det, (bokstavligt talat) fast jag skrattade hela vĂ€gen till jobbet  och sen satt jag bara och njöt  hela dagen i bussen. Sen försökte jag Ă€ndĂ„ tĂ€nka pĂ„ att vara ödmjuk. Innerst inne vet jag ju att jag bara har haft tur. Och det Ă€r jag glad för att jag förstĂ„r. Men ibland fĂ„r jag har tur och tjĂ€na pengar pĂ„ det sĂ€ttet ocksĂ„. 
 
(null)
 
 Förövrigt sĂ„ har jag vĂ€l inte haft sĂ„ mycket tur. IgĂ„r försökte jag ju boka en grej som jag hade tĂ€nkt att göra om 1-2 mĂ„nader. Jag skrev ju i mĂ„ndags att jag mĂ„ste boka i samma minut som möjlighet finns och sen mĂ„ste jag veta hur jag har det med jobb och annat under hela november. Jag gjorde ett försök igĂ„r, men jag  misslyckades totalt. Jag vet inte vad jag gör för fel. Jag har ju pengarna, men Ă€ndĂ„ kommer jag inte igenom vissa "filter" nĂ€r jag typ ska trycka pĂ„ bekrĂ€fta bokning. DĂ€r tar det stopp och jag kommer inte vidare. Jag gick sen in nĂ„gra minuter senare, men dĂ„ Ă€r allt fullbokat och dĂ„ inser man att man fĂ„r gör ett nytt försök om exakt en mĂ„nad igen. Är det sĂ„ att jag behöver ha lite tur hĂ€r ocksĂ„? Det kanske Ă€r den som fattas? Jag tĂ€nker vid varje misslyckat försök att nu skiter jag i detta, men sen gör jag Ă€ndĂ„ ett nytt försök nĂ€r möjligheten finns. PĂ„ nĂ„got sĂ€tt ska jag fan fixa detta. Det Ă€r ju inte pengarna som Ă€r problemet för min del. Speciellt nu nĂ€r jag fick in bra med extra pengar igĂ„r. Även om det var ren jĂ€vla tur. 
 
 
Annars under denna veckan sĂ„ kĂ€nns det som jag mest har jobbat. Jag har haft lĂ„nga arbetsdagar. Jag har inte spelat nĂ„gon pingis alls Ă€n. Jag jobbar ju bara imorgon ocksĂ„ och sen Ă€r jag ledig resten av veckan. Jag hoppas att det Ă€r nĂ„gra som vill lira pingis imorgon och pĂ„ fredag. Annars fĂ„r jag vĂ€l ta nĂ„gra lĂ„ngpromenader efter allt stilla sittande under denna veckan. Jag har tĂ€nkt att jag ska röra mig mer, men jag vill bli helt ledig frĂ„n busskörningen först. 
 
(null)
 
 
 



Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE