Hur mycket ska man "klippa"?

 Jag har genom åren varit ganska snabb med att bryta eller bara ta bort människor som jag inte vil ska vara en del av mitt liv. Jag har fått en hel del kritik för det, men jag ångrar nästan ingen som jag har tagit bort. Man klipper, mer eller mindre. Det är ju mitt val om jag inte vill ha med en person att göra. Precis som det är andras val om dom inte vill ha med mig att göra. 
 
Igår kom en person fram till mig på stan och frågade varför jag har blockat honom på TikTok. Jag flinade bara åt honom och han fick inget svar av mig. Grejen är att jag tror att han själv vet varför jag har blockat honom. Jag vet inte varför jag har blockat just honom.  Jag har blockat hundratals på alla mina sociala medier. Jag kan inte komma ihåg det och jag kunde ju ha sagt det till honom, men jag vill inte prata eller ha något med en person att göra som jag har blockat. Jag klipper rakt av och ärligt talat så bryr jag mig inte vad någon enda person tycker om det. Om jag vill blocka så gör jag det. Sen glömmer jag det och går vidare med mitt liv. Om någon vill blocka mig som jag följer så är det fritt fram för den personen att göra det. Sånt har hänt och ibland kanske jag har blivit förvånad, men det är inget jag bryr mig om. Man kan ju följa miljoner människor på olika sociala medier om man vill det. I mitt liv är det inte viktigt hur många följare jag har eller hur många jag kan följa, eller hur många som inte vill att jag ska följa dom. Jag skiter ju i det och därför har jag alltid svårt att hålla mig för skratt när vissa lägger ner energi på att få ett svar av mig på varför jag blockar och använder mig av dom funktioner som finns och som man får använda hur mycket man själv vill. Dom flesta tror jag vet varför dom blir blockade. Om du skriver hat eller skit till mig så är det ganska självklart för mig att som motdrag använda mig av blockfunktionerna. 
 
En  annan grej som jag nu har funderat på i några dagar nu det är om jag ska blocka en person eller inte. Jag brukar som sagt inte bry mig om att tänka så mycket och av erfarenhet vet jag att ett blockande oftast är ett effektivt sätt att få folk att fatta att man inte vill ha med dom att göra eller att man bara inte vill att dom ska komma för nära, och få för mycket insyn i mitt privata "space". 
 
Det som gör mig osäker just i detta fallet är att jag vet inte hur mycket jag ska "klippa" med denna person. Det är ändå en person som jag kommer att ha med att göra på ett eller annat sätt framöver, oavsett vad jag gör. Det som har fått mig att fundera det är att jag tycker att personen under ganska lång tid nu har lagt sig i saker som jag inte tycker att hen har med att göra. Jags lägger ju ut vissa saker i sociala medier och det är sånt som jag tycker är ok att dela med mig av. Det känns inte för privat eller läskigt eller nånting. Men så händer det ju ibland att vissa personer vill veta mer kring saker som dom har sett i mina sociala medier. Just denna personen som jag nu tänker på frågar ju också väldigt mycket på ett obehagligt och närgånget sätt. Jag känner också att jag inte riktigt vågar säga det jag egentligen skulle vilja säga till denna personen. Många gånger vill man ju bara be hen att hålla käften och bara fatta att jag delar inte med mig av mer än det som jag visar och skriver. 
 
Frågan jag ställer mig nu är: Hur mycket ska man klippa med en personen som man tycker är läskig och som kommer för nära. Jag känner inte att det skulle vara rätt att typ klippa till 100%. Blocka bort precis överallt och helt sluta prata med hen. Med tanke på vilken relation vi har förövrigt så är jag osäker på om just en hård markering från min sida är det bästa för mig. Samtidigt gillar jag inte att personen försöker komma in mer och mer i mitt privata "space". 
 
Kanske borde jag bara säga precis det jag skriver här. Typ: Fråga inte mer. Följ mig gärna, men fråga inte mer utöver det du ser på mina sociala medier. Eller så kan jag ju bara välja att inte svara alls när jag får frågor eller bli påhoppad med saker som jag inte är intresserad av att prata med denna personen om. 
 
Jag tycker det är svårt här. Egentligen skulle jag vill jag dra en block precis överallt och bara sluta prata helt med personen. Då blir det ju i alla fall mindre av alla dessa läskiga närmanden och frågor om saker som jag lägger ut. Eftersom personen inte på samma sätt som tidigare kan se lika mycket. Samtidigt kan det ju bli jobbigt åt ett annat håll för det tar ju rätt mycket kraft och energi att klippa till 100% med annan personen som av naturliga skäl ändå blir svår att undvika. Så jag vet ärligt talat inte hur mycket jag ska "klippa" med denna person. Som det känns ju just nu så kanske jag inte ska göra nånting. Jag bryr mig bara inte. För det enda jag vet nu det är att jag inte vill släppa in denna personen i mitt mera privata liv. Det är jag säker på och då utgår jag från den tanken och gör vad jag tror är bäst i varje enskild situation. Det kanske är det bästa jag kan göra just nu. Många andra hade jag nog bara blockat åt helvete, men här känns det som att de bara blir värre om jag gör så. Därför får jag nog vara mer försiktigt. I alla fall just nu. 
 
(null)
 





Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE